Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

URBAN SA riscă să rămână fără autorizație sanitară de funcționare

URBAN SA riscă să rămână fără autorizație sanitară de funcționare

bonus: Mai mult clor în apa furnizată slobozenilor

Din cauza problemelor de potabilitate ale apei, operatorul de apă al Sloboziei, Urban SA, se află la un pas de a rămâne fără auto­rizația sanitară de funcționare, iar în lipsa acesteia și-ar putea încheia activitatea. Retragerea documentului va fi dispusă de către Direcția de Sănătate Publică Ialomița în cazul în care Urban SA Slobozia nu obține viza anuală pentru această autorizație. Ultimele analize au arătat că apa din Slobozia continuă să înregistreze depășiri pentru parametrul «Trihalometani»...

Apa nepotabilă la Slobozia
În decembrie 2018, operatorul de apă al Sloboziei, Urban SA, a fost amendat cu 4000 de lei de Direcția de Sănătate Publică Ialomița din cauza depășirilor concentrațiilor de «Trihalometani». Concret, la analizele efectuate la începutul lui noiembrie 2018 s-au constatat depășiri pentru limita admisă la acest parametru. Prezența peste limită a «Trihalometanilor» în apa furnizată cetățenilor din Slobozia ar putea deter­mina Direcția de Sănătate Publică Ialomița să ridice autorizația sanitară de funcționare a operatorului de apă al orașului. Iar, în lipsa acestui document, Urban SA Slobozia și-ar putea înceta activitatea. Reprezentanții societății au fost avertizați în acest sens încă de la începutul acestui an, când oficialii DSP Ialomița le-au explicat faptul că vor aviza favorabil autorizația sanitară de funcționare dacă vor reuși să stabilizeze nivelul «Trihalometanilor» sub limita admisă, timp de 3 luni consecutiv. Rezultatele ultimelor analize, realizate la sfârșitul lunii februarie 2019, au indicat însă prezența peste limită a compușilor chimici. «Am realizat analizele la Institutul de Cercetări pentru Instrumentație Analitică din Cluj Napoca și la laboratorul Direcției de Sănătate Publică Buzău... Toate probele au fost prelevate în același timp, din aceleași puncte, însă rezultatele au fost diferite! Laboratorul de la Cluj a arătat că nu sunt probleme, în schimb cel al DSP Buzău a înregistrat o creștere peste limita ad­misă...» a explicat situația Valentin Cilibeanu, directorul executiv al Urban SA Slobozia.

S-a scumpit apa Locuitorii Sloboziei plătesc mai mult pentru apa de la robinete, chiar dacă din punct de vedere al calității ridică multe semne de întrebare. În februarie 2019, consilierii locali ai Consiliului Local Slobozia au aprobat majorarea prețului la apă la valoarea de aproape 1 leu/mc. Astfel, prețul a crescut de la 3,54 lei la 4,44 lei/mc. Conducerea Urban SA a motivat majorarea prețului apei din Slobozia printr-un Memoriu Justificativ, precizând că «prețurile pentru apă și costurile de producție nu mai corespund  celor avizate la momentul preluării activității de furnizare a apei».

Mai mult clor în apa furnizată slobozenilor
Potrivit informațiilor oferite de către operatorul de apă al Sloboziei, la momentul de față cantitatea de clor folosită pentru tratarea apei a crescut. Oficialii Urban SA Slobozia au explicat faptul că dacă în cazul fostei surse de alimentare cu apă clorul era utilizat doar pentru tratarea apei la ieșirea din stație, acum cantitatea s-a dublat întrucât apa are nevoie de clor pentru tratare și pe conducte. Anul trecut, arată informațiile oferite de Urban SA, s-au consumat peste 23 tone de clor în urma operațiilor de tratare aplicate apei din Slobozia, prețul per tonă fiind de 850 lei plus TVA. «Într-adevăr acum se folosește mai mult clor pentru că și sursa de apă s-a schimbat. El nu este periculos...» susține Valentin Cilibeanu, directorul Urban SA Slobozia.

1 Aprilie 2019, 07:55 (2563 vizualizări - 7 comentarii)

Citiți și:
Slobozia: Investiții noi la stația de epurare a apei
Urban SA supraviețuiește încălcînd legea
Tribunalul Ialomița salvează Urban de incompetența administrației Stoica

Comentariile cititorilor:


Claudia:
(11 Aprilie 2019, 13:22)
Noi, cetatenii, trebuie sa boicotam aceasta aberanta si grava stare de lucruri prin refuzul in bloc al platii apei potabile. Dar toti sau in proportie de 90%! Nu se poate sa se dubleze cantitatea de clor pusa in apa. Si asa toti slobozenii au parul foarte rar, uscat, la fel pielea si unghiile. Intelegeti, oameni buni...clorul e otrava! Ne omoara cu zile! Si vine vara cand trihalometanii prolifereaza la caldurile inumane ce ne asteapta. Au avut grija criminalii sa taie toti copacii. Ce ne trebuie umbra?
Ne racorim tot cu clor. Chiar acceptam totul, pe banii nostri? Pentru informatia tuturor, filtrele de dus nu fac fata. 
Facand abstractie de ce-am spus mai sus, dat fiind ca majoritatea familiilor traiesc pe banii trimisi in tara de cei ce sclavagesc in strainatate, nici ca le pasa, nu? Sa vedem cat va mai dura si situatia asta. Ah, romane, romane, 'Fie painea cat de rea/ Tot mai bine-n tara mea!".
Mary:
(4 Aprilie 2019, 10:28)
  Îi mai întreb încă odată pe cei aleși să ne conducă: - Măi, dobitocilor! Vouă nu vă este rușine obrazului să vă comparați funcțiile pe care le dețineți, banii cu care sunteți remunerați, cu exponenți din alte orașe ale țării unde cu adevărat simțul estetic și frumosul este la el acasă, curajul urbanistic fără a periclita mediul înconjurător, investiții care să răspundă cerințelor actuale ale cetățenilor să vă reprezinte cu adevărat??!!
  Mă, voi chiar sunteți proști făcuți grămadă, pentru că ați demonstrat că atâta puteți!! Mai mult de atât, ce pot să mai spun??!! Nu vă vine a crede??!! Pâi, iutați-vă de jur imprejur și vă dați seama!!
  Dacă sunteți în stare să realizați!!!
Otrava scumpa:
(1 Aprilie 2019, 14:00)
Ciorba aia chimica ce curge la robinet si vanduta de Urban pe post de apa potabila, s-a scumpit pt ca toate chimicalele componente au crescut la pret in aceeasi masura in care au crescut salariile responsabililor-autori ai acestei ciorbe..
Mary:
(1 Aprilie 2019, 13:30)
   Am și eu o întrebare!! Pentru cine s-au făcut investițiile inaugurate cu atâta pompă și fast, pentru care au fost accesate fondurile europene???!!! Pentru URBAN??!! 
  Pe lângă banii europeni, au fost și fonduri proprii strânse din taxele și impozitele plătite de noi, cetățenii acestui oraș!! Deci, avem dreptul la opinii!!
  Dece ne trebuie nouî acest URBAN, care nu este în stare de nimic, ba mai mult vine și impune costuri suplimentare pentru a asigura salarii mari multor nepricepuți.
  În tot acest borș al apei de la rubinet, Primăria Slobozia, Consiliul Local Slobozia, sunt principalii vinovați de starea creată. 
  Pentru ce ați fost aleși??!! Sunteți o rușine!! Nu pricepeți că voi și copii voștri trăiți în acest oraș pe care l-ați nenorocit??!! Nu pricepeți că trebuie găsite soluții și nu arătând cu degetul la predecesorii voștri și să vă scuzați tot timpul nu este o rezolvare??!! 
  Avem nevoie de specialiși, de oameni responsabili, nu de puțoi care își fac freza în ton cu moda, paraleli cu tot ce ține de o primărie, căzuți de pe lună în fotolii comode cu telecomanda în mână și cu pălăria pe ochi.
 Încă odată, SUNTEȚI O RUȘINE!!!
CETATEAN:
(1 Aprilie 2019, 11:34)
De mult trebuia sa ramana fara autorizatie.Au mai si scumpit apa. Dar cine ne aude pe noi ,cetatenii ? Organele de control si-au atins scopul . Salarii mari si munca cat mai putina.
contribuabil:
(1 Aprilie 2019, 11:18)
Scoateti soarici afara .sa nu ne mai consume banii degeaba .
Sorin:
(1 Aprilie 2019, 11:15)
Atunci ce au scumpit?Daca apa nu este potabilă?
Rugam DS0 SA FACA PUBLIC ULTIMUL BULETIN DE ANALIZA A APEI IN SLOBOZIA

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
16 Iun 2019
186 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

AJOFM Ialomița: În atenția absolvenților promoției 2019

Reamintim absolvenților instituțiilor de învățământ, faptul că, în termen de 60 de zile de la absolvire, sunt așteptați să se înregistreze în evidențele AJOFM Ialomița pentru a beneficia de servicii personalizate ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:30
(388 vizualizări - 0 comentarii)


Motociclist autoaccidentat în apropiere de Urziceni

Marți, 11 iunie a.c., pe DN2, în apropiere de Urziceni, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. Astfel, în timp ce un bărbat, de 25 de ani, conducea o motocicletă, nu a adaptat viteza ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:25
(493 vizualizări - 0 comentarii)


Ion Roată: Depistat în trafic cu parfumuri contrafăcute

Marți, 11 iunie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat pe raza comunei Ion Roată, în habitaclul unui autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, parfumuri susceptibile de a fi contrafăcute. Astfel, parfumurile ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:20
(424 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor

Polițiștii feteșteni au depistat pe raza localității un bărbat, de 48 de ani, care avea asupra sa o unealtă de pescuit tip monofilament cu o lungime de 60 metri. Unealta a fost confiscată de polițiști, ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:15
(357 vizualizări - 0 comentarii)


4

Programul casieriilor RAJA Constanța de Rusalii

RAJA Constanța aduce la cunoștința tuturor abonaților că, în perioada Rusaliilor, dispeceratul, echipele de intervenție, dar și reprezentanții societății care asigură buna desfășurare a proceselor de alimentare ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:10
(352 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: RAJA Constanța


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

11 Iunie 2019, 20:05


Slobozia: Expoziție aniversară a sculptorului Mihai Marcu

Joi, 30 iunie 2019, începând cu orele 15,30, la Galeriile de Artă «Arcadia» din incinta Centrului Cultural UNESCO «Ionel Perlea» Slobozia va avea loc vernisajul expoziției «Sculptură-Mihai Marcu-80». Lucrări ...[citește_toată_știrea]

11 Iunie 2019, 16:25
(426 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

7 Iunie 2019, 18:15


8
Fetești: S-a înecat în Dunăre

Fetești: S-a înecat în Dunăre

Miercuri, 6 iunie a.c., în jurul orelor 19,30, un tânăr de 18 ani a dispărut în apa învolburată a Dunării în zona municipiului Fetești. Acesta a fost luat de curenți și nu a mai putut înota spre mal. Fratele ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:25
(770 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Dunăre înecat


9

Slobozia: Doi tineri, coborâți de pompieri de pe acoperișul unei clădiri

Vineri, 7 iunie a.c., în jurul orei 4,30, pompierii Detașamentului Slobozia s-au deplasat cu autoscara mecanică pentru a interveni la coborârea a două persoane, în vârstă de 23 ani, de pe acoperișul unei ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:20
(987 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 10-14 iunie a.c., orele 8,00-16,30, E -Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:15
(797 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Ultima zi a campaniei «Săptămâna Prevenirii Criminalității»

Vineri, 7 iunie a.c., a fost ultima zi a campaniei «Săptămâna prevenirii criminalității», zi dedicată siguranței rutiere. Polițiștii ialomițeni de la Rutieră au fost prezenți în școlile din județ unde au ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:10
(604 vizualizări - 0 comentarii)


12

Săveni: Probleme cu apa potabilă

Ploile din ultimele zile au afectat calitatea apei din localitatea Săveni. Analizele de laborator ale Direcției de Sănătate Publică Ialomița au arătat faptul că mai multe probe conțineau depășiri ale parametrilor ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:20
(789 vizualizări - 0 comentarii)


Doi bărbați din Amara, arestați pentru «viol»

Miercuri, 5 iunie a.c., pe raza localității Amara, polițiștii de Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei privative de libertate de 6 și 7 ani, pentru doi bărbați de ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:15
(1088 vizualizări - 2 comentarii)

Taguri: Amara viol arestare


IPJ Ialomița: «Săptămâna Prevenirii Criminalității», în școli

Miercuri, 5 iunie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au continuat campania «Săptămâna Prevenirii Criminalității», cu informații privind delincvența juvenilă și victimizarea minorilor. Astfel, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:10
(732 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Violența în familie, în atenția polițiștilor

Marți, 4 iunie 2019, polițiștii ialomițeni au realizat o nouă acțiune în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității. Oamenii legii au prezentat publicului informații referitoare la violența domestică. ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 20:10
(995 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Stingere focare de Pestă Porcină Africană la Axintele

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează toți crescătorii de porcine că în data de 31.05.2019 au fost stinse un număr de 3 focare de Pestă Porcină Africană declarate ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 19:05
(844 vizualizări - 0 comentarii)


«Expoziția Absolvenților 2019», la Muzeul Agriculturii

Marți, 4 iunie a.c., de la orele 14,00, a fost vernisată expoziția absolvenților Liceului de Arte «Ionel Perlea» Slobozia. Evenimentul s-a desfășurat la Muzeul Național al Agriculturii din România. ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 18:15
(953 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Rata șomajulului, 5,01%

La sfârșitul lunii aprilie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4736 șomeri (din care 2072 femei), rata șomajului fiind ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 08:10
(902 vizualizări - 0 comentarii)


Adâncata: Cod Roșu de inundații

Hidrologii au emis pentru zona Adâncata, din județul Ialomița, o avertizare Cod Portocaliu de inundații. Specialiștii atrag atenția că din cauza precipitațiilor abundente înregistrate în ultimele ore, există ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2019, 22:03
(1384 vizualizări - 0 comentarii)


DIICOT: 13 percheziții și șase persoane arestate

Miercuri, 29 mai a.c., polițiștii specializați în Combatrea Criminalității Organizate din Ialomița și procurorii DIICOT, au efectuat 13 percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județelor ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2019, 16:35
(1280 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intevalul 3-7 iunie a.c., orele 8,00-16,30, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cazua unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2019, 16:15
(1273 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență

Ca urmare a atenționărilor meteorologice de instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial de ploi și grindină, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2019, 16:05
(1228 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se întrerupe apa în Fetești Oraș!

Pentru remedierea unei avarii survenite la conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe strada Călărași, din municipiul Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile ...[citește_toată_știrea]

30 Mai 2019, 09:40
(1240 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Înșelat prin metoda «Șmen»

Metoda «Șmen» reprezintă solicitarea unor sume mari de bani de către persoane la diverse instituții, magazine sau chiar pe stradă. Astfel, marți, 28 mai a.c., pe raza unui magazin din localitatea Țăndărei ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2019, 17:20
(1634 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Campanie de vaccinare antirabică aeriană a vulpilor

Începând cu data de 07.06.2019, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița anunță începerea celei de a IX-a campanie de primăvară de vaccinare antirabică a vulpilor. Campania ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2019, 17:10
(1177 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 3 accidente, o persoană decedată și alte șase rănite

În perioada 24-26 mai a.c., pe raza județului Ialomița s-au produs 3 accidente rutiere, soldate cu decesul unei persoane și rănirea altor șase. Primul accident s-a produs vineri, 24 mai a.c., în jurul orelor ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2019, 16:20
(1465 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

În perioada 24-26 mai a.c., trei șoferi, cu vârste cuprinse între 24 și 49 ani, au fost depistați de polițiștii ialomițeni în timp ce conduceau pe drumurile publice deși anterior cunsumaseră băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2019, 16:10
(1405 vizualizări - 0 comentarii)


Broșteni: Și-a omorât vecinul cu un cuțit

O anchetă penală a fost deschisă în localitatea Broșteni, după ce un bărbat a lovit cu mașina două persoane și a înjunghiat o a treia. Victima a murit pe loc, în urma agresiunii. Surse judiciare susțin ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2019, 16:10
(1830 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Broșteni crimă


IPJ Ialomița: Acțiuni de prevenire în școli

Joi, 23 mai a.c., polițiștii ialomițeni din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat activități informativ-preventive ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2019, 15:55
(1661 vizualizări - 4 comentarii)


Ultimele comentarii
Alina în Daniela Necula, cea mai tânără polițistă a județului Rodica în Ariana Gălbenuș, soprană la 17 ani Paznic în lupul paznic la mioare Tufișuri în Daniela Necula, cea mai tânără polițistă a județului Ionescu B. în Bătrână agresată în propriul apartament, autorii sunt încă neidentificați! Bătrâna a murit a doua zi... Colegă în Daniela Necula, cea mai tânără polițistă a județului Maria în Daniela Necula, cea mai tânără polițistă a județului prahova în Bătrână agresată în propriul apartament, autorii sunt încă neidentificați! Bătrâna a murit a doua zi... @Laura în Daniela Necula, cea mai tânără polițistă a județului Anonim în Daniela Necula, cea mai tânără polițistă a județului Hoț în Daniela Necula, cea mai tânără polițistă a județului Laura în Daniela Necula, cea mai tânără polițistă a județului contribuabil în lupul paznic la mioare ffci în «Tulburarea păcii sufletești», evaluată la 1,38 milioane de lei paulica în Daniela Necula, cea mai tânără polițistă a județului Pentru suporter în Slobozia, capitala fotbalului juvenil Video scara în Bătrână agresată în propriul apartament, autorii sunt încă neidentificați! Bătrâna a murit a doua zi... Ștefan în «Tulburarea păcii sufletești», evaluată la 1,38 milioane de lei Slobozia în Bătrână agresată în propriul apartament, autorii sunt încă neidentificați! Bătrâna a murit a doua zi... Vio în Bătrână agresată în propriul apartament, autorii sunt încă neidentificați! Bătrâna a murit a doua zi...
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...