Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

URBAN SA riscă să rămână fără autorizație sanitară de funcționare

URBAN SA riscă să rămână fără autorizație sanitară de funcționare

bonus: Mai mult clor în apa furnizată slobozenilor

Din cauza problemelor de potabilitate ale apei, operatorul de apă al Sloboziei, Urban SA, se află la un pas de a rămâne fără auto­rizația sanitară de funcționare, iar în lipsa acesteia și-ar putea încheia activitatea. Retragerea documentului va fi dispusă de către Direcția de Sănătate Publică Ialomița în cazul în care Urban SA Slobozia nu obține viza anuală pentru această autorizație. Ultimele analize au arătat că apa din Slobozia continuă să înregistreze depășiri pentru parametrul «Trihalometani»...

Apa nepotabilă la Slobozia
În decembrie 2018, operatorul de apă al Sloboziei, Urban SA, a fost amendat cu 4000 de lei de Direcția de Sănătate Publică Ialomița din cauza depășirilor concentrațiilor de «Trihalometani». Concret, la analizele efectuate la începutul lui noiembrie 2018 s-au constatat depășiri pentru limita admisă la acest parametru. Prezența peste limită a «Trihalometanilor» în apa furnizată cetățenilor din Slobozia ar putea deter­mina Direcția de Sănătate Publică Ialomița să ridice autorizația sanitară de funcționare a operatorului de apă al orașului. Iar, în lipsa acestui document, Urban SA Slobozia și-ar putea înceta activitatea. Reprezentanții societății au fost avertizați în acest sens încă de la începutul acestui an, când oficialii DSP Ialomița le-au explicat faptul că vor aviza favorabil autorizația sanitară de funcționare dacă vor reuși să stabilizeze nivelul «Trihalometanilor» sub limita admisă, timp de 3 luni consecutiv. Rezultatele ultimelor analize, realizate la sfârșitul lunii februarie 2019, au indicat însă prezența peste limită a compușilor chimici. «Am realizat analizele la Institutul de Cercetări pentru Instrumentație Analitică din Cluj Napoca și la laboratorul Direcției de Sănătate Publică Buzău... Toate probele au fost prelevate în același timp, din aceleași puncte, însă rezultatele au fost diferite! Laboratorul de la Cluj a arătat că nu sunt probleme, în schimb cel al DSP Buzău a înregistrat o creștere peste limita ad­misă...» a explicat situația Valentin Cilibeanu, directorul executiv al Urban SA Slobozia.

S-a scumpit apa Locuitorii Sloboziei plătesc mai mult pentru apa de la robinete, chiar dacă din punct de vedere al calității ridică multe semne de întrebare. În februarie 2019, consilierii locali ai Consiliului Local Slobozia au aprobat majorarea prețului la apă la valoarea de aproape 1 leu/mc. Astfel, prețul a crescut de la 3,54 lei la 4,44 lei/mc. Conducerea Urban SA a motivat majorarea prețului apei din Slobozia printr-un Memoriu Justificativ, precizând că «prețurile pentru apă și costurile de producție nu mai corespund  celor avizate la momentul preluării activității de furnizare a apei».

Mai mult clor în apa furnizată slobozenilor
Potrivit informațiilor oferite de către operatorul de apă al Sloboziei, la momentul de față cantitatea de clor folosită pentru tratarea apei a crescut. Oficialii Urban SA Slobozia au explicat faptul că dacă în cazul fostei surse de alimentare cu apă clorul era utilizat doar pentru tratarea apei la ieșirea din stație, acum cantitatea s-a dublat întrucât apa are nevoie de clor pentru tratare și pe conducte. Anul trecut, arată informațiile oferite de Urban SA, s-au consumat peste 23 tone de clor în urma operațiilor de tratare aplicate apei din Slobozia, prețul per tonă fiind de 850 lei plus TVA. «Într-adevăr acum se folosește mai mult clor pentru că și sursa de apă s-a schimbat. El nu este periculos...» susține Valentin Cilibeanu, directorul Urban SA Slobozia.

1 Aprilie 2019, 07:55 (2672 vizualizări - 7 comentarii)

Citiți și:
«Trihalometanii se încadrează în limitele de potabilitate impuse de lege!»
Slobozia: Investiții noi la stația de epurare a apei
Urban SA supraviețuiește încălcînd legea

Comentariile cititorilor:


Claudia:
(11 Aprilie 2019, 13:22)
Noi, cetatenii, trebuie sa boicotam aceasta aberanta si grava stare de lucruri prin refuzul in bloc al platii apei potabile. Dar toti sau in proportie de 90%! Nu se poate sa se dubleze cantitatea de clor pusa in apa. Si asa toti slobozenii au parul foarte rar, uscat, la fel pielea si unghiile. Intelegeti, oameni buni...clorul e otrava! Ne omoara cu zile! Si vine vara cand trihalometanii prolifereaza la caldurile inumane ce ne asteapta. Au avut grija criminalii sa taie toti copacii. Ce ne trebuie umbra?
Ne racorim tot cu clor. Chiar acceptam totul, pe banii nostri? Pentru informatia tuturor, filtrele de dus nu fac fata. 
Facand abstractie de ce-am spus mai sus, dat fiind ca majoritatea familiilor traiesc pe banii trimisi in tara de cei ce sclavagesc in strainatate, nici ca le pasa, nu? Sa vedem cat va mai dura si situatia asta. Ah, romane, romane, 'Fie painea cat de rea/ Tot mai bine-n tara mea!".
Mary:
(4 Aprilie 2019, 10:28)
  Îi mai întreb încă odată pe cei aleși să ne conducă: - Măi, dobitocilor! Vouă nu vă este rușine obrazului să vă comparați funcțiile pe care le dețineți, banii cu care sunteți remunerați, cu exponenți din alte orașe ale țării unde cu adevărat simțul estetic și frumosul este la el acasă, curajul urbanistic fără a periclita mediul înconjurător, investiții care să răspundă cerințelor actuale ale cetățenilor să vă reprezinte cu adevărat??!!
  Mă, voi chiar sunteți proști făcuți grămadă, pentru că ați demonstrat că atâta puteți!! Mai mult de atât, ce pot să mai spun??!! Nu vă vine a crede??!! Pâi, iutați-vă de jur imprejur și vă dați seama!!
  Dacă sunteți în stare să realizați!!!
Otrava scumpa:
(1 Aprilie 2019, 14:00)
Ciorba aia chimica ce curge la robinet si vanduta de Urban pe post de apa potabila, s-a scumpit pt ca toate chimicalele componente au crescut la pret in aceeasi masura in care au crescut salariile responsabililor-autori ai acestei ciorbe..
Mary:
(1 Aprilie 2019, 13:30)
   Am și eu o întrebare!! Pentru cine s-au făcut investițiile inaugurate cu atâta pompă și fast, pentru care au fost accesate fondurile europene???!!! Pentru URBAN??!! 
  Pe lângă banii europeni, au fost și fonduri proprii strânse din taxele și impozitele plătite de noi, cetățenii acestui oraș!! Deci, avem dreptul la opinii!!
  Dece ne trebuie nouî acest URBAN, care nu este în stare de nimic, ba mai mult vine și impune costuri suplimentare pentru a asigura salarii mari multor nepricepuți.
  În tot acest borș al apei de la rubinet, Primăria Slobozia, Consiliul Local Slobozia, sunt principalii vinovați de starea creată. 
  Pentru ce ați fost aleși??!! Sunteți o rușine!! Nu pricepeți că voi și copii voștri trăiți în acest oraș pe care l-ați nenorocit??!! Nu pricepeți că trebuie găsite soluții și nu arătând cu degetul la predecesorii voștri și să vă scuzați tot timpul nu este o rezolvare??!! 
  Avem nevoie de specialiși, de oameni responsabili, nu de puțoi care își fac freza în ton cu moda, paraleli cu tot ce ține de o primărie, căzuți de pe lună în fotolii comode cu telecomanda în mână și cu pălăria pe ochi.
 Încă odată, SUNTEȚI O RUȘINE!!!
CETATEAN:
(1 Aprilie 2019, 11:34)
De mult trebuia sa ramana fara autorizatie.Au mai si scumpit apa. Dar cine ne aude pe noi ,cetatenii ? Organele de control si-au atins scopul . Salarii mari si munca cat mai putina.
contribuabil:
(1 Aprilie 2019, 11:18)
Scoateti soarici afara .sa nu ne mai consume banii degeaba .
Sorin:
(1 Aprilie 2019, 11:15)
Atunci ce au scumpit?Daca apa nu este potabilă?
Rugam DS0 SA FACA PUBLIC ULTIMUL BULETIN DE ANALIZA A APEI IN SLOBOZIA

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 21 Aug 2019
179 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 19-23 august a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:20
(240 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

Polițiștii Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat în trafic un bărbat, de 56 de ani, din Rădulești, care conducea un autoturism pe drumul ce leagă Fierbinți-Târg de Rădulești în timp ce se afla ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:15
(166 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Coșereni, prins cu cuțitul la brâu

Polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Coșereni, cu ocazia desfășurării de activități specifice pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor cu violență în zona barurilor și a discotecilor ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:10
(182 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Coșereni cuțit


Urmărit internațional, depistat de polițiștii ialomițeni

La data de 15 august a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au acționat pe raza județului pentru depistarea peroanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:05
(176 vizualizări - 0 comentarii)


4

Polițiștii din Ialomița caută un bărbat evadat din sediul Poliției Budești, județul Călărași

Polițiștii din Ialomița sunt în altertă, după ce un bărbat de 46 de ani, din județul Călărași, a evadat în cursul zilei de marți, 13 august 2019, din sediul Poliției Budești. Oamenii legii au instituit ...[citește_toată_știrea]

14 August 2019, 15:07
(706 vizualizări - 0 comentarii)


5

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 August 2019, 19:15


Slobozia: Cercetat pentru «violență în familie»

Luni, 12 august a.c., Poliția Municipiului Slobozia a fost sesizată de o femeie, de 39 de ani, din Slobozia, cu privire la faptul că ar fi fost agresată pe stradă de concubinul ei, un bărbat de 50 de ani ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 16:10
(654 vizualizări - 0 comentarii)


A fost înființată oficial Filiala PLUS Ialomița

Sâmbătă, 10 august 2019, în urma Convenției Județene PLUS Ialomița, care s-a desfășurat la Slobozia, a fost constituită oficial filiala PLUS Ialomița, alegându-se echipa de conducere a acesteia pentru următorii ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 12:20
(825 vizualizări - 0 comentarii)


8

IPJ Ialomița: Amenzi de peste 250000 de lei, 32 de permise reținute

În perioada 9-11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost angrenați în activități de menținere a ordinii și liniștii publice pe raza județului, precum și de prevenire și combatere a accidentelor rutiere ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:25
(763 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: Cercetați pentru încălcarea ordinelor de protecție

Duminică, 11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost sesizați cu privire la încălcarea a două ordine de protecție. În primul caz, un bărbat de 42 de ani, din Slobozia, a încălcat ordinul de protecție ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:20
(673 vizualizări - 0 comentarii)


10

Accidente la Malu, Perieți și Lăcusteni

Un accident rutier s-a produs în localitatea Malu, evenimentul fiind înregistrat sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 22,00, când un pieton a fost acroșat de un autoturism. Victima, un bărbat de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:15
(787 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii de vegetație la Slobozia și Fetești

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit în data de sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 11,30, pe un teren viran din Slobozia, Cartier Bora. Pentru stingerea flăcărilor au acționat pompierii de la ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:10
(636 vizualizări - 0 comentarii)


12

Slobozia: Bătrână găsită moartă în propria locuință

Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul nopții de duminică spre luni, 11/12 august 2019, puțin trecut de miezul nopții, pentru asigurarea accesului în apartamentul unei femei de 79 de ani, cunoscută ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:05
(790 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: «Marți, 13! Ghinionul poate fi prevenit!»

Superstițiile din popor spun că, atunci când data de 13 (număr cu ghinion) coincide cu o zi de marți (ziua celor 3 ceasuri rele), aceasta se consideră a fi o zi cu adevărat  ghinionistă. Tocmai de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:50
(694 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Controale pentru combaterea Pestei Porcine Africane

Pentru  prevenirea propagării Pestei Porcine Africane și în conformitate cu prevederi legale privind organizarea de acțiuni de control în trafic având ca obiectiv verificarea transporturilor de animale ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:20
(687 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

9 August 2019, 19:10


anunț angajare

AMPA Agri Slobozia angajează
REPREZENTANT VÂNZĂRI
UTILAJE AGRICOLE

pentru zona Ialomița-Călărași
Relații la telefon 0723/251.698

9 August 2019, 16:35


Jilavele: Depistat la volanul unei mașini neînmatriculate

Joi, 8 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe raza localității Jilavele, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din Urziceni. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:20
(913 vizualizări - 0 comentarii)


Maia: Lemne confiscate

Joi, 8 august a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat, pe raza localității Maia,  doi bărbați, de 42 de ani, din județul Prahova, în timp ce descărcau material lemnos în dreptul ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:15
(879 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție de pictură «Naționali-Internaționali»

Centrul Național de Cultură a Romilor-Romano Kher anunță susținerea unei noi expoziții de pictură, «Naționali-Internaționali», semnată de Eugen Raportoru. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 13 august ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:10
(886 vizualizări - 1 comentariu)


Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Miercuri, 7 august a.c., în jurul orelor 14,00, un incendiu de vegetație a izbucnit pe terenul aflat în imediata vecinătatea a Autostrăzii A2, pe terasamentul căii ferate, respectiv la km 156 în direcția ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 15:40
(872 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat o acțiune de amploare pe raza municipiului Urziceni, pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale. În cadrul activităților au fost ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 10:50
(948 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune de prevenire a furturilor din autoturisme

IPJ Ialomița: Acțiune de prevenire a furturilor din autoturisme

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu polițiștii de Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Slobozia, au desfășurat ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 18:08
(1071 vizualizări - 0 comentarii)


Moldoveni: Surprinși în flagrant la furat

În noaptea de miercuri spre joi, 7/8 august a.c., în jurul orei 1,00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Jilavele au depistat în flagrant o femeie, de 30 de ani, și un minor de 13 ani ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 16:15
(996 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Moldoveni furt


Ialomița: Lemne confiscate

Marți, 6 august a.c., polițiștii de Ordine Publică, împreună cu specialiștii silvici au desfășurat mai multe controale pe drumurile publice și la punctele de lucru de pe raza județului pentru combaterea ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 16:10
(988 vizualizări - 0 comentarii)


Accident mortal între Stelnica și Fetești

În noaptea de 5/6 august a.c., pe DN3B, între localitățile Stelnica și Fetești s-a produs un accident de circulație soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ce un bărbat, de 45 de ani, din Fetești ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 18:10
(1430 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Activități de informare la Tabăra Amara

Marți, 6 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Ialomița au desfășurat activități de informare a elevilor aflați în Tabăra Amara. În ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 18:05
(957 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: La volan cu un permis fals

Luni, 5 august a.c., polițiștii feteșteni au surprins în flagrant un bărbat, de 37 de ani, din Fetești, în timp ce conducea pe raza localității de domiciliu fără a deține permis de conducere. Șoferul a ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:55
(1068 vizualizări - 0 comentarii)


Ordine de protecție emise de polițiștii ialomițeni

Marți, 6 august a.c., polițiștii alobozeni au emis două ordine de protecție provizorii pe numele a doi bărbați, de 29 și 30 de ani. În primul caz, polițiștii au întocmit un dosar penal pe numele bărbatului ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:50
(1002 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune pentru depistarea transportatorilor neautorizați de persoane

În perioada 1-4 august a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au controlat 21291 autovehicule și 13 societăți comerciale în cadrul acțiunii pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:45
(926 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...