Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

URBAN SA riscă să rămână fără autorizație sanitară de funcționare

URBAN SA riscă să rămână fără autorizație sanitară de funcționare

bonus: Mai mult clor în apa furnizată slobozenilor

Din cauza problemelor de potabilitate ale apei, operatorul de apă al Sloboziei, Urban SA, se află la un pas de a rămâne fără auto­rizația sanitară de funcționare, iar în lipsa acesteia și-ar putea încheia activitatea. Retragerea documentului va fi dispusă de către Direcția de Sănătate Publică Ialomița în cazul în care Urban SA Slobozia nu obține viza anuală pentru această autorizație. Ultimele analize au arătat că apa din Slobozia continuă să înregistreze depășiri pentru parametrul «Trihalometani»...

Apa nepotabilă la Slobozia
În decembrie 2018, operatorul de apă al Sloboziei, Urban SA, a fost amendat cu 4000 de lei de Direcția de Sănătate Publică Ialomița din cauza depășirilor concentrațiilor de «Trihalometani». Concret, la analizele efectuate la începutul lui noiembrie 2018 s-au constatat depășiri pentru limita admisă la acest parametru. Prezența peste limită a «Trihalometanilor» în apa furnizată cetățenilor din Slobozia ar putea deter­mina Direcția de Sănătate Publică Ialomița să ridice autorizația sanitară de funcționare a operatorului de apă al orașului. Iar, în lipsa acestui document, Urban SA Slobozia și-ar putea înceta activitatea. Reprezentanții societății au fost avertizați în acest sens încă de la începutul acestui an, când oficialii DSP Ialomița le-au explicat faptul că vor aviza favorabil autorizația sanitară de funcționare dacă vor reuși să stabilizeze nivelul «Trihalometanilor» sub limita admisă, timp de 3 luni consecutiv. Rezultatele ultimelor analize, realizate la sfârșitul lunii februarie 2019, au indicat însă prezența peste limită a compușilor chimici. «Am realizat analizele la Institutul de Cercetări pentru Instrumentație Analitică din Cluj Napoca și la laboratorul Direcției de Sănătate Publică Buzău... Toate probele au fost prelevate în același timp, din aceleași puncte, însă rezultatele au fost diferite! Laboratorul de la Cluj a arătat că nu sunt probleme, în schimb cel al DSP Buzău a înregistrat o creștere peste limita ad­misă...» a explicat situația Valentin Cilibeanu, directorul executiv al Urban SA Slobozia.

S-a scumpit apa Locuitorii Sloboziei plătesc mai mult pentru apa de la robinete, chiar dacă din punct de vedere al calității ridică multe semne de întrebare. În februarie 2019, consilierii locali ai Consiliului Local Slobozia au aprobat majorarea prețului la apă la valoarea de aproape 1 leu/mc. Astfel, prețul a crescut de la 3,54 lei la 4,44 lei/mc. Conducerea Urban SA a motivat majorarea prețului apei din Slobozia printr-un Memoriu Justificativ, precizând că «prețurile pentru apă și costurile de producție nu mai corespund  celor avizate la momentul preluării activității de furnizare a apei».

Mai mult clor în apa furnizată slobozenilor
Potrivit informațiilor oferite de către operatorul de apă al Sloboziei, la momentul de față cantitatea de clor folosită pentru tratarea apei a crescut. Oficialii Urban SA Slobozia au explicat faptul că dacă în cazul fostei surse de alimentare cu apă clorul era utilizat doar pentru tratarea apei la ieșirea din stație, acum cantitatea s-a dublat întrucât apa are nevoie de clor pentru tratare și pe conducte. Anul trecut, arată informațiile oferite de Urban SA, s-au consumat peste 23 tone de clor în urma operațiilor de tratare aplicate apei din Slobozia, prețul per tonă fiind de 850 lei plus TVA. «Într-adevăr acum se folosește mai mult clor pentru că și sursa de apă s-a schimbat. El nu este periculos...» susține Valentin Cilibeanu, directorul Urban SA Slobozia.

1 Aprilie 2019, 07:55 (2928 vizualizări - 7 comentarii)

Citiți și:
«Trihalometanii se încadrează în limitele de potabilitate impuse de lege!»
Slobozia: Investiții noi la stația de epurare a apei
Urban SA supraviețuiește încălcînd legea

Comentariile cititorilor:


Claudia:
(11 Aprilie 2019, 13:22)
Noi, cetatenii, trebuie sa boicotam aceasta aberanta si grava stare de lucruri prin refuzul in bloc al platii apei potabile. Dar toti sau in proportie de 90%! Nu se poate sa se dubleze cantitatea de clor pusa in apa. Si asa toti slobozenii au parul foarte rar, uscat, la fel pielea si unghiile. Intelegeti, oameni buni...clorul e otrava! Ne omoara cu zile! Si vine vara cand trihalometanii prolifereaza la caldurile inumane ce ne asteapta. Au avut grija criminalii sa taie toti copacii. Ce ne trebuie umbra?
Ne racorim tot cu clor. Chiar acceptam totul, pe banii nostri? Pentru informatia tuturor, filtrele de dus nu fac fata. 
Facand abstractie de ce-am spus mai sus, dat fiind ca majoritatea familiilor traiesc pe banii trimisi in tara de cei ce sclavagesc in strainatate, nici ca le pasa, nu? Sa vedem cat va mai dura si situatia asta. Ah, romane, romane, 'Fie painea cat de rea/ Tot mai bine-n tara mea!".
Mary:
(4 Aprilie 2019, 10:28)
  Îi mai întreb încă odată pe cei aleși să ne conducă: - Măi, dobitocilor! Vouă nu vă este rușine obrazului să vă comparați funcțiile pe care le dețineți, banii cu care sunteți remunerați, cu exponenți din alte orașe ale țării unde cu adevărat simțul estetic și frumosul este la el acasă, curajul urbanistic fără a periclita mediul înconjurător, investiții care să răspundă cerințelor actuale ale cetățenilor să vă reprezinte cu adevărat??!!
  Mă, voi chiar sunteți proști făcuți grămadă, pentru că ați demonstrat că atâta puteți!! Mai mult de atât, ce pot să mai spun??!! Nu vă vine a crede??!! Pâi, iutați-vă de jur imprejur și vă dați seama!!
  Dacă sunteți în stare să realizați!!!
Otrava scumpa:
(1 Aprilie 2019, 14:00)
Ciorba aia chimica ce curge la robinet si vanduta de Urban pe post de apa potabila, s-a scumpit pt ca toate chimicalele componente au crescut la pret in aceeasi masura in care au crescut salariile responsabililor-autori ai acestei ciorbe..
Mary:
(1 Aprilie 2019, 13:30)
   Am și eu o întrebare!! Pentru cine s-au făcut investițiile inaugurate cu atâta pompă și fast, pentru care au fost accesate fondurile europene???!!! Pentru URBAN??!! 
  Pe lângă banii europeni, au fost și fonduri proprii strânse din taxele și impozitele plătite de noi, cetățenii acestui oraș!! Deci, avem dreptul la opinii!!
  Dece ne trebuie nouî acest URBAN, care nu este în stare de nimic, ba mai mult vine și impune costuri suplimentare pentru a asigura salarii mari multor nepricepuți.
  În tot acest borș al apei de la rubinet, Primăria Slobozia, Consiliul Local Slobozia, sunt principalii vinovați de starea creată. 
  Pentru ce ați fost aleși??!! Sunteți o rușine!! Nu pricepeți că voi și copii voștri trăiți în acest oraș pe care l-ați nenorocit??!! Nu pricepeți că trebuie găsite soluții și nu arătând cu degetul la predecesorii voștri și să vă scuzați tot timpul nu este o rezolvare??!! 
  Avem nevoie de specialiși, de oameni responsabili, nu de puțoi care își fac freza în ton cu moda, paraleli cu tot ce ține de o primărie, căzuți de pe lună în fotolii comode cu telecomanda în mână și cu pălăria pe ochi.
 Încă odată, SUNTEȚI O RUȘINE!!!
CETATEAN:
(1 Aprilie 2019, 11:34)
De mult trebuia sa ramana fara autorizatie.Au mai si scumpit apa. Dar cine ne aude pe noi ,cetatenii ? Organele de control si-au atins scopul . Salarii mari si munca cat mai putina.
contribuabil:
(1 Aprilie 2019, 11:18)
Scoateti soarici afara .sa nu ne mai consume banii degeaba .
Sorin:
(1 Aprilie 2019, 11:15)
Atunci ce au scumpit?Daca apa nu este potabilă?
Rugam DS0 SA FACA PUBLIC ULTIMUL BULETIN DE ANALIZA A APEI IN SLOBOZIA

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 26 Mai 2020
165 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Tudorița Ionescu, învestită în funcția de subprefect al Ialomiței

«În ședința de Guvern din data de 21 mai 2020 a fost aprobată Hotărârea nr. 399, publicată în Monitorul Oficial nr. 431 din 22.05.2020, privind exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 16:25
(146 vizualizări - 1 comentariu)


Accident rutier pe centura Sloboziei

Accident rutier pe centura Sloboziei

Pompierii din Slobozia, împreună cu paramedicii SMURD au intervenit în după amiaza zilei de luni, 25 mai 2020, pentru a acorda îngrjiri medicale victimelor unui accident rutier. Evenimentul s-a petrecut ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 14:10
(191 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: S-a izbit de un alt autoturism și a fost proiectat cu mașina într-un copac

Sâmbătă, 23 mai 2020, în jurul orelor 17,00, polițiștii rutieri au intervenit, pe raza comunei Movilița, la un accident de circulație soldat cu rănirea unei persoane. Din verificările efectuate a reieșit ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 13:35
(98 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Sâmbătă, 23 mai a.c., în jurul orelor 20,00, polițiștii din Urziceni au depistat în trafic, pe raza municipiului, un șofer de 25 de ani, cu domiciliul în Grivița, în timp ce conducea un autoturism sub ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 13:30
(70 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 352 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 25 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 352 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate vindecate ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 13:10
(118 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 347 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Sâmbătă, 23 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 347 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2020, 13:05
(327 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: S-a răsturnat cu mașina

Manasia: S-a răsturnat cu mașina

O tânără de 19 ani și un bărbat de 23 de ani au fost victimele unui accident rutier petrecut în dimineața zilei de vineri, 22 mai 2020, pe raza localității Manasia. Aflat la volan, bărbatul de 23 de ani ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 14:40
(286 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Manasia accident


Audiențe digitale pentru clienții ENEL

Începând de luni, 25 mai 2020, companiile E-Distribuție, operatorii de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului Enel în România, vor introduce o soluție digitală pentru audiențe, prin intermediul ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 14:25
(166 vizualizări - 0 comentarii)


8

Rată de vindecare a pacienților COVID-19 de 64% în Spitalul Fetești

Reprezentanții Spitalului Municipal «Anghel Saligny» Fetești au precizat faptul că 64% dintre pacienții bolnavi de COVID-19 s-au vindecat. Estimativ, în cadrul unității medicale, au fost internați 187 de ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 14:05
(189 vizualizări - 0 comentarii)


9

Axintele: Reținut pentru încălcarea ordinului de protecție

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșereni au reținut un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din comuna Axintele, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de «amenințare», «nerespectare ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 13:40
(145 vizualizări - 0 comentarii)


10

AJOFM Ialomița: Se prelungește perioada de acordare a indemnizației de șomaj

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița informează cu privire la faptul că beneficiarii de indemnizație de șomaj, aflați în plată la data de 22 mai 2020, dreptul la indemnizație de șomaj ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 13:20
(184 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 346 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 22 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 346 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 13:05
(160 vizualizări - 0 comentarii)


12

Grupul de Comunicare Strategică: 342 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 21 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 342 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate vindecate ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2020, 13:10
(292 vizualizări - 0 comentarii)


13

Feteși: Lovit de tren la trecerea de cale ferată

Un bărbat de 49 de ani a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la București după ce a fost lovit de un tren de marfă. Accidentul s-a petrecut în dimineața zilei de miercuri, 20 mai 2020, când ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 15:20
(286 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Modele de bună practică privind educația on-line

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița a dat publicității lista localităților unde administrațiile locale au făcut eforturi pentru a-i sprijini pe elevii fără posibilități materiale să aibă acces la resursele ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 15:10
(292 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Pasagera unui taxi, victimă a unui accident rutier

O femeie de 29 de ani, din Fetești, pasageră a unui taxi, a ajuns la spital după ce mașina în care se afla a fost implicată într-un accident rutier produs miercuri, 20 mai 2020. Șoferul taxiului nu a respectat ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 14:05
(213 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești accident


Țăndărei: Anexă gospodărească cuprinsă de flăcări

Pompierii din Țăndărei au intervenit miercuri, 20 mai 2020, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în gospodăria unui localnic. Flăcările au cuprins o anexă și au ars aproximativ 5 mp din acoperișul ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:45
(179 vizualizări - 0 comentarii)


Stelnica: Incendiu de vegetație uscată

Pompierii din Fetești au intervenit marți, 19 mai 2020, pentru stingerea unui incendiu de vegetație produs în zona localității Stelnica. Flăcările au distrus un hectar cultivat cu grâu. Cel mai probabil ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:30
(182 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Stelnica incendiu


ITM Ialomița: Măsuri de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2 în căminele pentru bătrâni

Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița informează cu privire la faptul că administratorii centrelor dedicate îngrijirii vârstnicilor trebuie să ia măsuri de prevenire a infectării cu ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:20
(193 vizualizări - 1 comentariu)


Grupul de Comunicare Strategică: Niciun alt caz de COVID-19 înregistrat în Ialomița în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică informează cu privire la faptul că, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Ialomița nu au fost înregistrate cazuri noi de COVID-19. Astfel, numărul îmbolnăvirilor este ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:05
(230 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Panică pe Secția Boli Interne a Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de miercuri, 20 mai 2020, din cauza unei candele rămasă aprinsă. Flăcările au cuprins o ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 08:05
(510 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

19 Mai 2020, 16:10


IPJ Ialomița: «Pomana regelui Cioabă», o nouă metodă de înșelăciune

Polițiștii ialomițeni atrag atenția cu privire la o nouă metodă de înșelăciune pe care escrocii o folosesc. Este vorba despre metoda «Pomana regelui Cioabă». Potrivit oamenilor legii, infractorii acostează ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2020, 16:05
(414 vizualizări - 0 comentarii)


S-a răsturnat cu mașina într-un șanț între Slobozia și Amara

Un accident rutier s-a produs în după-amiaza zilei de luni, 18 mai 2020. Evenimentul rutier s-a petrecut pe șoseaua care leagă orașele Amara și Slobozia din cauza unui șofer de 45 de ani. Acesta s-a angajat ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2020, 15:55
(279 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Măsuri de asigurare la locul de muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița informează cu privire la măsurile de protecție pe care trebuie să le ia atât angajatorii, cât și angajații, pentru a preveni riscul infectării cu SARS-CoV-2 în ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2020, 15:50
(278 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 336 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 19 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 336 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul Spitalului Municipal «Anghel Saligny ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2020, 13:00
(275 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

Vineri, 15 mai a.c., în jurul orelor 22,00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Nr. 6 Ion Roată au depistat în trafic, pe raza comunei Valea Măcrișului, un șofer, de 47 de ani, ce emana halenă ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2020, 14:55
(254 vizualizări - 0 comentarii)


În afara Mărculeștiului, s-a răsturnat cu mașina în șanț. La Adâncata, un biciclist a intrat frontal într-un autoturism!

La sfârșit de săptămână, polițiștii ialomițeni au intervenit la două accidente de circulație, soldate cu rănirea a două persoane. Primul accident de circulație s-a produs sâmbătă, 16 mai a.c., în jurul ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2020, 14:45
(296 vizualizări - 0 comentarii)


Poiana: Beat la volan, a izbit gardul unei case și a fugit de la locul accidentului

Un bărbat de 29 de ani din comuna Albești este cercetat de polițiștii ialomițeni pentru mai multe infracțiuni după ce a condus sub influența băuturilor alcoolice, a lovit gardul unui imobil și a părăsit ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2020, 14:35
(237 vizualizări - 0 comentarii)


Enel reia activitatea cu publicul in unele magazine

O parte din magazinele Enel Energie și Enel Energie Muntenia, precum și cele ale partenerilor, își vor relua activitatea cu publicul, începând de luni, 18 mai 2020. Pentru a preveni riscul răspândirii ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2020, 14:20
(250 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Tedy în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta Romi în Secretarul Primăriei Mihail Kogălniceanu, al doilea subprefect al Ialomiței Maria în Armășești: Crimă învăluită în mister Ioana în Tudorița Ionescu, învestită în funcția de subprefect al Ialomiței Ddy în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta Tedy în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta Nutu în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta Ddy în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta @Nu uita@@ în Comisarul șef Mircea Ion Rus, noul șef al Poliției ialomițene Pentru A si A5 în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta "asta e Johannis" în Comisarul șef Mircea Ion Rus, noul șef al Poliției ialomițene Popa Dan în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta Nu uita@@ în Comisarul șef Mircea Ion Rus, noul șef al Poliției ialomițene Marinela în Comisarul șef Mircea Ion Rus, noul șef al Poliției ialomițene Dana în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 20 mai 2020 A5 în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta A în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta antena 3 în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta @Stanley în Comisarul șef Mircea Ion Rus, noul șef al Poliției ialomițene mishto în Cheltuieli de 7,3 milioane de lei pentru Centrele de Carantină și spitalele din Ialomița
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...