Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

URBAN SA riscă să rămână fără autorizație sanitară de funcționare

URBAN SA riscă să rămână fără autorizație sanitară de funcționare

bonus: Mai mult clor în apa furnizată slobozenilor

Din cauza problemelor de potabilitate ale apei, operatorul de apă al Sloboziei, Urban SA, se află la un pas de a rămâne fără auto­rizația sanitară de funcționare, iar în lipsa acesteia și-ar putea încheia activitatea. Retragerea documentului va fi dispusă de către Direcția de Sănătate Publică Ialomița în cazul în care Urban SA Slobozia nu obține viza anuală pentru această autorizație. Ultimele analize au arătat că apa din Slobozia continuă să înregistreze depășiri pentru parametrul «Trihalometani»...

Apa nepotabilă la Slobozia
În decembrie 2018, operatorul de apă al Sloboziei, Urban SA, a fost amendat cu 4000 de lei de Direcția de Sănătate Publică Ialomița din cauza depășirilor concentrațiilor de «Trihalometani». Concret, la analizele efectuate la începutul lui noiembrie 2018 s-au constatat depășiri pentru limita admisă la acest parametru. Prezența peste limită a «Trihalometanilor» în apa furnizată cetățenilor din Slobozia ar putea deter­mina Direcția de Sănătate Publică Ialomița să ridice autorizația sanitară de funcționare a operatorului de apă al orașului. Iar, în lipsa acestui document, Urban SA Slobozia și-ar putea înceta activitatea. Reprezentanții societății au fost avertizați în acest sens încă de la începutul acestui an, când oficialii DSP Ialomița le-au explicat faptul că vor aviza favorabil autorizația sanitară de funcționare dacă vor reuși să stabilizeze nivelul «Trihalometanilor» sub limita admisă, timp de 3 luni consecutiv. Rezultatele ultimelor analize, realizate la sfârșitul lunii februarie 2019, au indicat însă prezența peste limită a compușilor chimici. «Am realizat analizele la Institutul de Cercetări pentru Instrumentație Analitică din Cluj Napoca și la laboratorul Direcției de Sănătate Publică Buzău... Toate probele au fost prelevate în același timp, din aceleași puncte, însă rezultatele au fost diferite! Laboratorul de la Cluj a arătat că nu sunt probleme, în schimb cel al DSP Buzău a înregistrat o creștere peste limita ad­misă...» a explicat situația Valentin Cilibeanu, directorul executiv al Urban SA Slobozia.

S-a scumpit apa Locuitorii Sloboziei plătesc mai mult pentru apa de la robinete, chiar dacă din punct de vedere al calității ridică multe semne de întrebare. În februarie 2019, consilierii locali ai Consiliului Local Slobozia au aprobat majorarea prețului la apă la valoarea de aproape 1 leu/mc. Astfel, prețul a crescut de la 3,54 lei la 4,44 lei/mc. Conducerea Urban SA a motivat majorarea prețului apei din Slobozia printr-un Memoriu Justificativ, precizând că «prețurile pentru apă și costurile de producție nu mai corespund  celor avizate la momentul preluării activității de furnizare a apei».

Mai mult clor în apa furnizată slobozenilor
Potrivit informațiilor oferite de către operatorul de apă al Sloboziei, la momentul de față cantitatea de clor folosită pentru tratarea apei a crescut. Oficialii Urban SA Slobozia au explicat faptul că dacă în cazul fostei surse de alimentare cu apă clorul era utilizat doar pentru tratarea apei la ieșirea din stație, acum cantitatea s-a dublat întrucât apa are nevoie de clor pentru tratare și pe conducte. Anul trecut, arată informațiile oferite de Urban SA, s-au consumat peste 23 tone de clor în urma operațiilor de tratare aplicate apei din Slobozia, prețul per tonă fiind de 850 lei plus TVA. «Într-adevăr acum se folosește mai mult clor pentru că și sursa de apă s-a schimbat. El nu este periculos...» susține Valentin Cilibeanu, directorul Urban SA Slobozia.

1 Aprilie 2019, 07:55 (3096 vizualizări - 7 comentarii)

Citiți și:
Amonil SA cere indexarea debitelor plătite cu rata inflației
«Trihalometanii se încadrează în limitele de potabilitate impuse de lege!»
Slobozia: Investiții noi la stația de epurare a apei

Comentariile cititorilor:


Claudia:
(11 Aprilie 2019, 13:22)
Noi, cetatenii, trebuie sa boicotam aceasta aberanta si grava stare de lucruri prin refuzul in bloc al platii apei potabile. Dar toti sau in proportie de 90%! Nu se poate sa se dubleze cantitatea de clor pusa in apa. Si asa toti slobozenii au parul foarte rar, uscat, la fel pielea si unghiile. Intelegeti, oameni buni...clorul e otrava! Ne omoara cu zile! Si vine vara cand trihalometanii prolifereaza la caldurile inumane ce ne asteapta. Au avut grija criminalii sa taie toti copacii. Ce ne trebuie umbra?
Ne racorim tot cu clor. Chiar acceptam totul, pe banii nostri? Pentru informatia tuturor, filtrele de dus nu fac fata. 
Facand abstractie de ce-am spus mai sus, dat fiind ca majoritatea familiilor traiesc pe banii trimisi in tara de cei ce sclavagesc in strainatate, nici ca le pasa, nu? Sa vedem cat va mai dura si situatia asta. Ah, romane, romane, 'Fie painea cat de rea/ Tot mai bine-n tara mea!".
Mary:
(4 Aprilie 2019, 10:28)
  Îi mai întreb încă odată pe cei aleși să ne conducă: - Măi, dobitocilor! Vouă nu vă este rușine obrazului să vă comparați funcțiile pe care le dețineți, banii cu care sunteți remunerați, cu exponenți din alte orașe ale țării unde cu adevărat simțul estetic și frumosul este la el acasă, curajul urbanistic fără a periclita mediul înconjurător, investiții care să răspundă cerințelor actuale ale cetățenilor să vă reprezinte cu adevărat??!!
  Mă, voi chiar sunteți proști făcuți grămadă, pentru că ați demonstrat că atâta puteți!! Mai mult de atât, ce pot să mai spun??!! Nu vă vine a crede??!! Pâi, iutați-vă de jur imprejur și vă dați seama!!
  Dacă sunteți în stare să realizați!!!
Otrava scumpa:
(1 Aprilie 2019, 14:00)
Ciorba aia chimica ce curge la robinet si vanduta de Urban pe post de apa potabila, s-a scumpit pt ca toate chimicalele componente au crescut la pret in aceeasi masura in care au crescut salariile responsabililor-autori ai acestei ciorbe..
Mary:
(1 Aprilie 2019, 13:30)
   Am și eu o întrebare!! Pentru cine s-au făcut investițiile inaugurate cu atâta pompă și fast, pentru care au fost accesate fondurile europene???!!! Pentru URBAN??!! 
  Pe lângă banii europeni, au fost și fonduri proprii strânse din taxele și impozitele plătite de noi, cetățenii acestui oraș!! Deci, avem dreptul la opinii!!
  Dece ne trebuie nouî acest URBAN, care nu este în stare de nimic, ba mai mult vine și impune costuri suplimentare pentru a asigura salarii mari multor nepricepuți.
  În tot acest borș al apei de la rubinet, Primăria Slobozia, Consiliul Local Slobozia, sunt principalii vinovați de starea creată. 
  Pentru ce ați fost aleși??!! Sunteți o rușine!! Nu pricepeți că voi și copii voștri trăiți în acest oraș pe care l-ați nenorocit??!! Nu pricepeți că trebuie găsite soluții și nu arătând cu degetul la predecesorii voștri și să vă scuzați tot timpul nu este o rezolvare??!! 
  Avem nevoie de specialiși, de oameni responsabili, nu de puțoi care își fac freza în ton cu moda, paraleli cu tot ce ține de o primărie, căzuți de pe lună în fotolii comode cu telecomanda în mână și cu pălăria pe ochi.
 Încă odată, SUNTEȚI O RUȘINE!!!
CETATEAN:
(1 Aprilie 2019, 11:34)
De mult trebuia sa ramana fara autorizatie.Au mai si scumpit apa. Dar cine ne aude pe noi ,cetatenii ? Organele de control si-au atins scopul . Salarii mari si munca cat mai putina.
contribuabil:
(1 Aprilie 2019, 11:18)
Scoateti soarici afara .sa nu ne mai consume banii degeaba .
Sorin:
(1 Aprilie 2019, 11:15)
Atunci ce au scumpit?Daca apa nu este potabilă?
Rugam DS0 SA FACA PUBLIC ULTIMUL BULETIN DE ANALIZA A APEI IN SLOBOZIA

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 08 Aug 2020
345 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Munteni Buzău: Două mașini cu același număr de înmatriculare

În timpul unor acțiuni preventive desfășurate pe șoselele din județ joi, 6 august a.c., polițiștii ialomițeni au identificat, pe raza localității Munteni Buzău, două autovehicule care aveau numere de înmatriculare ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:40
(320 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Ordine de protecție emise de polițiști

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au emis 3 ordine de protecție provizorie pe numele a trei bărbați din Slobozia și Grivița. Aceștia au vârste cuprinse între 24 și 64 de ani. În cazul bărbatului ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:25
(118 vizualizări - 0 comentarii)


Rădulești: Lemne confiscate de polițiști

Un tânăr de 23 de ani din județul Argeș a fost identificat pe raza județului Ialomița, în localitatea Rădulești, în timp ce descărca material lemnos dintr-o autoutilitară, joi, 6 august 2020. Polițiștii ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:20
(93 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 787 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 7 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 787, cu 3 cazuri mai mult față de ziua de joi, ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 13:05
(123 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: A intrat cu motocicleta într-o dubă

Slobozia: A intrat cu motocicleta într-o dubă

Un bătrân de 72 de ani a ajuns la spital în dimineața zilei de vineri, 7 august a.c., după ce a intrat cu motocicleta într-o dubă parcată regulamentar pe marginea drumului. În urma impactului, motocicleta ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 10:25
(257 vizualizări - 0 comentarii)


Sâmbătă, 29 august 2020, zi de donare la Centrul de Transfuzie Sanguină Ialomița

Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Ialomița vor organiza o campanie de donare de sânge în ziua de sâmbătă, 29 august 2020. Astfel, în această zi instituția își va desfășura activitatea în ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 17:15
(169 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Minor de 15 ani, surprins la volanul unei mașini

Aflați în timpul misiunilor specifice privind prevenirea accidentelor rutiere, polițiștii ialomițeni au întocmit două dosare penale pe numele a doi șoferi, surprinși în trafic fără permis de conducere. ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 17:10
(122 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Femeie rănită în urma unui incendiu

În dimineața zilei de joi, 6 august a.c., pompierii din Fetești au intervenit pentru stingerea unui incendiu care s-a produs la un bloc de locuințe din municipiu. Din cauza flăcărilor, o femeie de 63 de ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 17:05
(132 vizualizări - 0 comentarii)


8

Bordușani: Căutat de autoritățile ungare, descoperit în localitatea de domiciliu

Polițiștii ialomițeni au reușit identificare unui tânăr, de 39 de ani, din Bordușani, pe numele căruia autoritățile judiciare din Ungaria au emis un mandat european de arestare preventivă. Acesta era urmărit ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 16:55
(132 vizualizări - 0 comentarii)


9

Drăgoești: Anexă cuprinsă de flăcări

Pompierii din  Urziceni au intervenit în seara zilei de miercuri, 5 august a.c., pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o anexă gospodărească a unei locuințe din Drăgoești, dar și acoperișul ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 16:50
(114 vizualizări - 0 comentarii)


10

RAJA Constanța: Avarie în localitatea Dridu

Pentru remedierea unei avarii survenite pe conducta de alimentare, de pe strada Lăcrămioarei, din localitatea Dridu/Ialomița, RAJA SA Constanța a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, miercduri ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 16:45
(133 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 784 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 6 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 784, cu 11 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 13:05
(230 vizualizări - 0 comentarii)


12

IȘJ Ialomița: 37 de candidați au obținut definitivatul

La nivelul județului Ialomița, rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2020), după soluționarea contestațiilor, este de 53,62%. Astfel, din totalul de ...[citește_toată_știrea]

5 August 2020, 21:20
(290 vizualizări - 0 comentarii)


13

Grupul de Comunicare Strategică: 773 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 5 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 773, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

5 August 2020, 13:05
(253 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Depistat la volan sub influența băuturilor alcoolice și fără permis de conducere

Miercuri dimineață, 5 august a.c., în jurul orei 2,30, polițiștii din Fetești au oprit pentru control, pe raza municipiului Fetești, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani. Șoferul a refuzat în ...[citește_toată_știrea]

5 August 2020, 11:20
(164 vizualizări - 0 comentarii)


Miloșești: A încercat să se sinucidă aruncându-se în fântână

Miloșești: A încercat să se sinucidă aruncându-se în fântână

Un tânăr de 30 de ani din localitatea Miloșești a fost scos din fântâna în care s-a aruncat cu intenția de a se sinucide. Gestul său a fost observat de câțiva localnici, care i-au sărit în ajutor. Totuși ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 20:30
(449 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

4 August 2020, 19:15


Bărbat din Movilița, reținut de polițiști pentru furturi din autoturisme

În cursul zilei de luni, 3 august a.c., polițiștii din Urziceni au pus în executare 3 mandate de aducere, în baza cărora au reușit identificarea unui tânăr de 25 de ani, căutat pentru comiterea infracțiunii ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:20
(168 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: Agresată de concubinul său

Un bărbat, de 39 de ani, s-a ales cu un dosar penal după ce și-a agresat concubina, o femeie de 48 de ani. Cei doi locuiau în localitatea Movilița, iar în cursul zilei de luni, 3 august a.c., în urma unui ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:15
(153 vizualizări - 0 comentarii)


Mihail Kogălniceanu: La volan sub influența alcoolului

Polițiștii i-au întocmit un dosar penal unui bărbat, de 42 de ani, din localitatea Mihail Kogălniceanu, întrucât acesta s-a urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice. Luni, 3 august a.c., la orele ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:10
(163 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 768 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 4 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 768, cu 20 de cazuri mai mult față de ziua de luni ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 13:10
(290 vizualizări - 0 comentarii)


Alexeni: Muniție de război, descoperită la fier vechi

Peste 50 de cartușe de infanterie au fost descoperite la Alexeni. Muniția, provenită din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, a fost găsită în depozitul unui centru de colectare a fierului vechi din ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 15:45
(206 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Alexeni și Fierbinți-Târg

Un incendiu violent a cuprins în dimineața zilei de luni, 3 august a.c., în jurul orei 9,00, o locuință din comuna Alexeni. Pentru stingerea flăcărilor au intervenit pompierii de la Detașamentul Urziceni ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 15:35
(249 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Duminică, 2 august a.c., în jurul orelor 22,30, polițiștii din Amara au observat pe un drum neiluminat din extravilanul localității o autoutilitară al cărei șofer, în momentul efectuării semnalelor de oprire ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:55
(241 vizualizări - 1 comentariu)


IPJ Ialomița: 22 de permise reținute, amenzi de peste 187000 de lei

În perioada 1-3 august a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza întregului județ pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și siguranței publice. Astfel, la sfârșitul de ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:50
(234 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 748 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 3 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 748, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:15
(342 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 744 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Duminică, 2 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 744, cu 2 cazuri mai mult față de ziua de sâmbătă ...[citește_toată_știrea]

2 August 2020, 13:10
(248 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 742 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Sâmbătă, 1 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 742, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de vineri ...[citește_toată_știrea]

1 August 2020, 13:10
(238 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 733 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 31 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 733, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de joi, ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 13:05
(534 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Beată la volan, a avariat trei autoturisme

Joi dimineața, 30 iulie a.c., în jurul orei 5,00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linia prevenirii și combaterii faptelor la regimul circulației pe ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 11:35
(759 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...