Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Ambulanțele lui Arafat, pericol pentru pacienți

În opinia Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița

Ambulanțele lui Arafat, pericol pentru pacienți

Cele mai noi ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambu­lanță Ialomița dau mari bătăi de cap personalului me­dical. Ofi­cialii instituției re­cu­nosc pro­blemele pe jumătate, explicând că echipamen­tele din dotarea salvărilor sunt greu de utilizat, incomodând pacienții pe care-i transportă. Sub protecția anonimatului, șoferii susțin că mași­nilor le lipsește fiabilitatea și sunt foarte greu de condus, reclamând unele probleme la sistemul de direcție. Ambu­lanțele au fost donate printr-un program inițiat de Departa­mentul pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat.

Nemulțumiți de noile ambulanțe
Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat, a accesat fonduri europene pentru dotarea cu peste 120 de ambulanțe a tuturor Serviciilor Județene de Ambulanță din întreaga țară. Județului Ialomița i-au fost repartizate 5 astfel de Salvări, care au intrat pe poarta Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița la sfârșitul anului trecut. Salvările de tip B sunt marca Renault și pot interveni în cazuri medicale mai puțin grave. La câteva luni de la punerea lor în funcțiune, au apărut și primele inconveniente. Oficialii instituției susțin că cea mai mare problemă a noilor ambulanțe o reprezintă modul în care echipamentele medicale sunt dispuse în interiorul Salvărilor. «Au făcut niște mo­dificări față de dispunerea pe care o știam noi dinainte și care s-a constatat că nu a fost cea mai fericită soluție... Se referă, spre exemplu, la dispunerea defi­brilatorului, într-o zonă care este vulnerabilă pentru pacient!» a explicat Eugen Stan, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. Situația a fost reclamată și de alți beneficiari ai noilor ambulanțe, motiv pentru care oficialii Departamentului pentru Situații de Urgență au convocat o întâlnire în cadrul căreia s-a discutat despre aceste aspecte. «S-a făcut o ședință cu toate Serviciile de Ambulanță din țară, în cadrul căreia fiecare dintre noi și-a spus părerea despre modul în care trebuie dispuse echipamentele și ni s-a promis că tot ce se va putea schimba va fi înlocuit!» a mai precizat Eugen Stan, purtătorul de cuvânt al Serviciul Județean de Ambulanță Ialomița.

Alte reclamații
În timp ce oficialii Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița recunosc problemele doar pe jumătate, sub protecția anonimatului, câțiva șoferi ai instituției explică faptul că deficiențele noilor ambulanțe sunt mai multe și nu se opresc doar la modul în care echipamentele sunt compartimentate. Aceștia reclamă faptul că mașinilor le lipsește fiabilitatea, prezentând și unele probleme la sistemul de direcție. «Se mișcă foarte greu în trafic, sunt foarte greu de stăpânit. Cele vechi, chiar dacă au mulți kilometri se mișcă mult mai bine!» spune unul dintre șoferii Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița.

Salvări abandonate în curtea instituției De aproape 11 ani, 4 mașini de ambulanță, destinate efectuării de servicii medicale la domiciliu, așteaptă să fie puse în funcțiune. Salvările au fost donate printr-un program al Ministerului Sănătății, însă nu au fost utilizate din cauza faptului că Serviciul Județean de Ambulanță Ialomița nu are personal medical care să ofere servicii medicale la domiciliu.

DREPT LA REPLICA
Către Ziarul Independent
Referitor la articolul publicat în ziarul dumneavoastră, Serviciul Județean de Ambulanță Ialomița face următoarele precizări privind starea de funcționare a autosanitarelor din dotare:
În luna decembrie 2018 unitatea noastră a fost primit, prin proiectul «Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențe medicale» din cadrul programului POR 2014-2020, un număr de 5 autosanitare marca Renaut Master tip 4x2. La acestea s-au constatat, după includerea în programul de lucru, mai multe disfuncționalități legate, în principal, de organizarea celulei medicale (ex.: poziționare aparatură medicală, tub de oxigen, trusă medicală, spătarul scaunelor pivotante), precum și aspecte privind ergonomia cabinei autosanitarei.
În vederea soluționării acestora, la propunerea Federațtiei Naționale Sindicale «Ambulanța», s-a desfășurat, la sfârșitul lunii ianuarie 2019, o ședință de lucru la care au participat reprezentanții firmelor producătoare, ai grupului de lucru tehnic, grupului de lucru de asistență medicală și reprezentanții tuturor serviciilor de ambulanță.
În cadrul ședinței s-au stabilit, de comun acord, modificările care se impun în vederea remedierii deficiențelor semnalate la ambulanțele achiziționate, cât și aducerea de îmbunătățiri la noile ambulanțe ce vor fi livrate până la sfârșitul anului în curs.
În ceea ce privește afirmațiile din articolul dumneavoastră, redate «sub protecția anonimatului», care fac referire la «unele probleme la sistemul de direcție», precizăm faptul că la Compartimentul Tehnic al Serviciului Județean de Ambulanță nu s-au înregistrat astfel de sesizări din partea ambulanțierilor.
Consideram că fiecare conducător auto trebuie să cunoască și respecte legislația rutieră, conform căreia «este interzisă circulația pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic (...)» (art. 10, O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice) și, dacă constată o problemă tehnică, are obligația să o aducă la cunostință conducerii instituției.
În concluzie, asigurăm cetățenii că autosanitarele din dotarea Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița corespund din punct de vedere tehnic și nu reprezintă un pericol pentru pacienții pe care îi transportă.
În speranta că veți înțelege faptul că siguranța personalului salvator și a pacienților nostri este prioritară, vă rugăm să publicați aceste precizări, din respect pentru cititorii dumneavoastră.
Manager, dr Ghiță Magdalena

10 Aprilie 2019, 07:50 (2587 vizualizări - 11 comentarii)

Citiți și:
Ambulanța care a salvat 14 mii de vieți
Ambulanțe funcționale, trase pe dreapta

Comentariile cititorilor:


Simona:
(5 Mai 2019, 15:12)
Soferii de pe ambulante sunt,unii(70%) fosti soferi pe masini de transport pietris...abia daca au liceul seral.Dupa noua grila de salarizare au incadrarea cu 20 lei mai mica decat a unui asistent cu gradatia 5.Nu se mai respecta ierarhia studiilor.Asta a facut ministrul muncii cu legea salarizarii.Cred ca ministrul habar nu are ce pregatire are un ambulantier.Crede ca o fi avand o postliceala,ceva...Si ei,saracii abia stiu sa isi scrie numele.Au cursuri de cateva ore pt prim ajutor.Rusine,ministrului muncii care a generat asemenea uniformizare in sistem,umilind cadrele medicale cu scoala,care au ajuns sa fie platite la fel ca soferii,desi raspunderea si gestionarea actului medical le apartine in totalitate.Este o situatie fara precedent si sper sa se sesizeze cineva,care sa fie si in masura sa indrepte aceasta mare eroare din sistem.Rusine,Ministerul Muncii!
Sandu:
(14 Aprilie 2019, 13:21)
Da!!! Sirenele se aud clar, sinistru, la orice oră! Te gândești: o mai scăpa săracu viu din spital?!? Pacientul din salvare, de!
Trist:
(12 Aprilie 2019, 19:01)
Singurul lucru ce functioneaza(aproape) ireprosabil in sistemul de sanatate este sirena ambulantelor..
Marinică:
(11 Aprilie 2019, 12:19)
Recomandate drumuri scurte cu ambulanța. Prin Slobozia, atât! Și pe/aici, atenție ce șofer aveți la ambulantă! Circulă ca vătafii. Te poți lega de aceste “detalii” când TE IA SALVAREA?!?
Asistent:
(11 Aprilie 2019, 09:50)
Vesnic nemultumiti domnii soferi. A avut cineva curiozitatea de a se uita pe veniturile lor? Au ajuns de castiga mai mult decat asistentii- desi nivelul de pregatire e muuult sub liceu. Nemultumiti de masini sa fie cei care merg in spate si care au o maxima responsabilitate pentru pacienti.
Cineva:
(11 Aprilie 2019, 08:51)
Unde vezi tu mai dottore ca se plang pacientii de probleme tehnice la ambulante? Nu mai fi suparat ca nu ti-ai obtinut scopul, pentru ca stii vorba aia „nu mor caii cand vor cainii”. Ia aminte un lucru: ce a facut Arafat, nu a facut nimeni pana acum pentru sanatate; ce a facut managerul de la spital nu a mai facut nici un alt manager de pana acum si nici la ambulanta nu si-a dat interesul cineva mai mult decat actualul manager. Un lucru e clar: nu-ti plac ordinea, disciplina si corectitudinea. Si nu te mai da din afara sistemului! Vezi-ti in continuare de covrigul tau!
cetatean:
(11 Aprilie 2019, 07:15)
Adevarul e undeva la mijloc. Probabil sunt niste masini cu probleme. Din cate vad in spate e problema. Daca ar avea probleme cu directia ar fi inconstienta maxima pentru ambulantier sa plece. Deci asta nu cred. Nimeni nu pleaca sa isi rupa gatul. Ce vreti de la ele? Renault este o masina foarte buna de marfa. Punct. Nu de carat oameni bolnavi.Exista undeva in alta tara acest specimen de ambulanta? Raspuns nu. Pentru alte tari civilizate se fac masini special pentru ambulante. 
&laurentiu:
(10 Aprilie 2019, 20:13)
La Smurd a băgat alta marfa , la Ambulanta din alea vopsite la deltamed Cluj cu peraindaratul la fundația Smurd aferent ! DNA ai legătura !
dottore:
(10 Aprilie 2019, 19:23)
Ce managera fara creier au si astia de la ambulanta, parca ar fi sora cu aia de la spital...pai daca inclusiv pacientii se plang de probleme tehnice, ea ce nu pricepe ?
Laurentiu:
(10 Aprilie 2019, 10:09)
Poate ca sunt așezate aparatele incomod , dar exista , iar in ceea ce prezintă ambulanțierii referitor la direcție , este posibil ca ansamblul de direcție sa fie asistat electric , in timp se vor obișnui . La noi rău dacă nu ai , rău dacă ai . Niciodată nu suntem multumiți. Sa dam timpul înapoi și sa comparam cu autosanitarele Dacia break sau tv , se compara ? Calul de dar nu se câuta la masele ! Sau se caută ceva .......... motive ? Întreb pentru un prieten ....
Doina:
(10 Aprilie 2019, 08:13)
Ca fost pacient care a beneficiat de serviciile noilor ambulante pot sa va spun ca sunt de groaza. Niciodata, dar niciodata nu ma voi mai urca in asa ceva. Am zis ca daca nu mor de boala mea pana la Bucuresti voi muri din cauza zgaltiielilor masinii. Asa ceva e greu de suportat. Zici ca mergi cu o masina cu roti patrate. Mi-e foarte mila de asistenta care era cu mine. De cateva ori efectiv i-a venit sa verse. O nenonorocire masinile astea. Pacientii au suflet nu ca sacii de cartofi, caci astea sunt masini de marfa.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 24 Iun 2019
217 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 24-28 iunie a.c., orele 8,00-16,30, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 15:50
(403 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Stimulente pentru angajarea elevilor și studenților

Angajatorii care încadrează elevi sau studenți pe perioada vacanței de vară beneficiază, pentru fiecare elev sau student, de un stimulent lunar în cuantum de 250 lei/lună. Perioada maximă de acordare a ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 15:20
(287 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Fetești și Slobozia

Joi, 20 iunie a.c., pe raza județului Ialomița s-au produs două accidente de circulație soldate cu rănirea a două persoane. Primul dintre acestea s-a petrecut pe raza localității Fetești, unde un bărbat ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 15:10
(344 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 3 accidente, trei persoane rănite

Miercuri, 19 iunie a.c., pe raza județului Ialomița s-au produs 3 accidente de circulație soldate cu rănirea a trei persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orelor 15,30, la Slobozia, și s-a ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 12:15
(314 vizualizări - 0 comentarii)


4

Fetești: Arestat pentru «tentativă de furt calificat»

Miercuri, 19 iunie a.c., polițiștii ialomițeni au reșit identificarea unui bărbat, de 47 de ani, din Fetești, pe numele căruia Judecătoria Fetești a emis un mandat de executare a pedepsei. Cel în cauză ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 12:10
(294 vizualizări - 0 comentarii)


Stelnica: Americanii au intrat cu blindatele în culturile agricole

Zeci de hectare cultivate cu cereale în Balta Ialomiței au fost distruse de mașinile de luptă blindate ale soldaților americani. Incidentul s-a petrecut joi, 20 iunie 2019, în zona cuprinsă între localitățile ...[citește_toată_știrea]

20 Iunie 2019, 20:07
(631 vizualizări - 1 comentariu)


Bărbați din Slobozia, cercetați pentru «șantaj»

Doi bărbați, de 27 și 46 de ani, din Slobozia, au fost identificați de polițiștii ialomițeni și arestați pentru infracțiuni de «șantaj». În fapt, în perioada februarie-martie 2019, cei în cauză au pretins ...[citește_toată_știrea]

19 Iunie 2019, 15:45
(572 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia șantaj


IPJ Ialomița: Campania «Păstrați surprizele doar pentru vacanță!»

Miercuri, 19 iunie a.c., Poliția Română în parteneriat cu EUCPN-Rețeaua Europeană de Prevenire a Criminalității a desfășurat, în cadrul campaniei «Păstrați surprizele doar pentru vacanță!», evenimentul ...[citește_toată_știrea]

19 Iunie 2019, 15:40
(403 vizualizări - 0 comentarii)


8

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

18 Iunie 2019, 17:55


9

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

18 Iunie 2019, 17:20


Festivitatea de premiere a elevilor olimpici și Cerc Pastoral la Parohia «Sfântul Dumitru» Slobozia

Vineri, 14 iunie 2019, la Parohia «Sfântul Dumitru» din Slobozia, în prezența preoților parohiilor din municipiu în frunte cu părintele inspector de religie Dragoș Stanciu, părintele protopop Ionuț Butu ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 17:15
(487 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Măsuri de siguranță pentru Examenele Naționale 2019

Marți, 18 iunie 2019, la nivel național, a început prima probă a Evaluării Naționale 2019, iar polițiștii ialomițeni acționează, până pe data de 29 iunie, pentru ca examenul,  susținut de absolvenții ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 17:05
(480 vizualizări - 0 comentarii)


12

Trei slobozeni, reținuți pentru «tâlhărie»

Polițiștii ialomițeni au depistat 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 33 de ani, după ce, la data de 10 iunie a.c., ar fi tâlhărit două persoane, pe raza municipiului Slobozia. Doi dintre aceștia ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 16:35
(555 vizualizări - 0 comentarii)


Elevii din Ialomița susțin Evaluarea Națională

Marți, 18 iunie 2019, elevii de clasa a VIII-a  susțin prima probă a Evaluării Naționale la disciplina Limba și Literatura Română. Datale Inspectoratului Școlar Județean arată că la acest examen s ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 09:50
(465 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: Cinci persoane grav rănite într-un accident rutier

Manasia: Cinci persoane grav rănite într-un accident rutier

Intervenție a pompierilor din Urziceni în zona localității Manasia. Militarii ISU au acordat primul ajutor în cazul unui accident rutier. Două autovehicule s-au ciocnit frontal, iar în urma impactului cinci ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2019, 20:25
(658 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Manasia accident


AJOFM Ialomița: În atenția absolvenților promoției 2019

Reamintim absolvenților instituțiilor de învățământ, faptul că, în termen de 60 de zile de la absolvire, sunt așteptați să se înregistreze în evidențele AJOFM Ialomița pentru a beneficia de servicii personalizate ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:30
(1020 vizualizări - 0 comentarii)


Motociclist autoaccidentat în apropiere de Urziceni

Marți, 11 iunie a.c., pe DN2, în apropiere de Urziceni, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. Astfel, în timp ce un bărbat, de 25 de ani, conducea o motocicletă, nu a adaptat viteza ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:25
(1081 vizualizări - 0 comentarii)


Ion Roată: Depistat în trafic cu parfumuri contrafăcute

Marți, 11 iunie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat pe raza comunei Ion Roată, în habitaclul unui autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, parfumuri susceptibile de a fi contrafăcute. Astfel, parfumurile ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:20
(979 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor

Polițiștii feteșteni au depistat pe raza localității un bărbat, de 48 de ani, care avea asupra sa o unealtă de pescuit tip monofilament cu o lungime de 60 metri. Unealta a fost confiscată de polițiști, ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:15
(833 vizualizări - 0 comentarii)


Programul casieriilor RAJA Constanța de Rusalii

RAJA Constanța aduce la cunoștința tuturor abonaților că, în perioada Rusaliilor, dispeceratul, echipele de intervenție, dar și reprezentanții societății care asigură buna desfășurare a proceselor de alimentare ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:10
(804 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: RAJA Constanța


Slobozia: Expoziție aniversară a sculptorului Mihai Marcu

Joi, 30 iunie 2019, începând cu orele 15,30, la Galeriile de Artă «Arcadia» din incinta Centrului Cultural UNESCO «Ionel Perlea» Slobozia va avea loc vernisajul expoziției «Sculptură-Mihai Marcu-80». Lucrări ...[citește_toată_știrea]

11 Iunie 2019, 16:25
(934 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: S-a înecat în Dunăre

Fetești: S-a înecat în Dunăre

Miercuri, 6 iunie a.c., în jurul orelor 19,30, un tânăr de 18 ani a dispărut în apa învolburată a Dunării în zona municipiului Fetești. Acesta a fost luat de curenți și nu a mai putut înota spre mal. Fratele ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:25
(1267 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Dunăre înecat


Slobozia: Doi tineri, coborâți de pompieri de pe acoperișul unei clădiri

Vineri, 7 iunie a.c., în jurul orei 4,30, pompierii Detașamentului Slobozia s-au deplasat cu autoscara mecanică pentru a interveni la coborârea a două persoane, în vârstă de 23 ani, de pe acoperișul unei ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:20
(1532 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 10-14 iunie a.c., orele 8,00-16,30, E -Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:15
(1347 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Ultima zi a campaniei «Săptămâna Prevenirii Criminalității»

Vineri, 7 iunie a.c., a fost ultima zi a campaniei «Săptămâna prevenirii criminalității», zi dedicată siguranței rutiere. Polițiștii ialomițeni de la Rutieră au fost prezenți în școlile din județ unde au ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:10
(1066 vizualizări - 0 comentarii)


Săveni: Probleme cu apa potabilă

Ploile din ultimele zile au afectat calitatea apei din localitatea Săveni. Analizele de laborator ale Direcției de Sănătate Publică Ialomița au arătat faptul că mai multe probe conțineau depășiri ale parametrilor ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:20
(1281 vizualizări - 0 comentarii)


Doi bărbați din Amara, arestați pentru «viol»

Miercuri, 5 iunie a.c., pe raza localității Amara, polițiștii de Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei privative de libertate de 6 și 7 ani, pentru doi bărbați de ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:15
(1703 vizualizări - 2 comentarii)

Taguri: Amara viol arestare


IPJ Ialomița: «Săptămâna Prevenirii Criminalității», în școli

Miercuri, 5 iunie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au continuat campania «Săptămâna Prevenirii Criminalității», cu informații privind delincvența juvenilă și victimizarea minorilor. Astfel, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:10
(1183 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Violența în familie, în atenția polițiștilor

Marți, 4 iunie 2019, polițiștii ialomițeni au realizat o nouă acțiune în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității. Oamenii legii au prezentat publicului informații referitoare la violența domestică. ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 20:10
(1513 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Stingere focare de Pestă Porcină Africană la Axintele

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează toți crescătorii de porcine că în data de 31.05.2019 au fost stinse un număr de 3 focare de Pestă Porcină Africană declarate ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 19:05
(1314 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Radu în Marea surpriză de la Gheorghe Doja locuitor în Rețeaua de gaze din Țăndărei se extinde cetatean în Guvernul reduce numărul de locuri în cel mai mare azil din Ialomița Mary în Vești bune bune de la deputatul Mușoiu! Mary în Urban SA Slobozia va încasa 7,68 lei/mc pentru furnizarea apei Mary în Nea Puiu Jimblaru, ultimul lăutar de înmormântări spațiu de închiriat 200 mp în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 19 iunie 2019 Anonim în Doi minori din Slobozia au fost reținuți de polițiști, în cazul bătrânei agresate în centrul orașului Anonim în Doi minori din Slobozia au fost reținuți de polițiști, în cazul bătrânei agresate în centrul orașului Nicoleta în Diplomele de Bacalaureat obținute prin șpăgi, ANULATE de instanță Ana în Diplomele de Bacalaureat obținute prin șpăgi, ANULATE de instanță Luigi Vlaicu. în Guvernul reduce numărul de locuri în cel mai mare azil din Ialomița Așa ceva?? în Doi minori din Slobozia au fost reținuți de polițiști, în cazul bătrânei agresate în centrul orașului CALIN în Urban SA Slobozia va încasa 7,68 lei/mc pentru furnizarea apei Nicu în Diplomele de Bacalaureat obținute prin șpăgi, ANULATE de instanță Laur în Proiecte multianuale pentru dezvoltarea Educației Ina în Diplomele de Bacalaureat obținute prin șpăgi, ANULATE de instanță Mcute în Diplomele de Bacalaureat obținute prin șpăgi, ANULATE de instanță Aida în Diplomele de Bacalaureat obținute prin șpăgi, ANULATE de instanță Mihai în Guvernul reduce numărul de locuri în cel mai mare azil din Ialomița
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...