Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Ambulanțele lui Arafat, pericol pentru pacienți

În opinia Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița

Ambulanțele lui Arafat, pericol pentru pacienți

Cele mai noi ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambu­lanță Ialomița dau mari bătăi de cap personalului me­dical. Ofi­cialii instituției re­cu­nosc pro­blemele pe jumătate, explicând că echipamen­tele din dotarea salvărilor sunt greu de utilizat, incomodând pacienții pe care-i transportă. Sub protecția anonimatului, șoferii susțin că mași­nilor le lipsește fiabilitatea și sunt foarte greu de condus, reclamând unele probleme la sistemul de direcție. Ambu­lanțele au fost donate printr-un program inițiat de Departa­mentul pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat.

Nemulțumiți de noile ambulanțe
Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat, a accesat fonduri europene pentru dotarea cu peste 120 de ambulanțe a tuturor Serviciilor Județene de Ambulanță din întreaga țară. Județului Ialomița i-au fost repartizate 5 astfel de Salvări, care au intrat pe poarta Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița la sfârșitul anului trecut. Salvările de tip B sunt marca Renault și pot interveni în cazuri medicale mai puțin grave. La câteva luni de la punerea lor în funcțiune, au apărut și primele inconveniente. Oficialii instituției susțin că cea mai mare problemă a noilor ambulanțe o reprezintă modul în care echipamentele medicale sunt dispuse în interiorul Salvărilor. «Au făcut niște mo­dificări față de dispunerea pe care o știam noi dinainte și care s-a constatat că nu a fost cea mai fericită soluție... Se referă, spre exemplu, la dispunerea defi­brilatorului, într-o zonă care este vulnerabilă pentru pacient!» a explicat Eugen Stan, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. Situația a fost reclamată și de alți beneficiari ai noilor ambulanțe, motiv pentru care oficialii Departamentului pentru Situații de Urgență au convocat o întâlnire în cadrul căreia s-a discutat despre aceste aspecte. «S-a făcut o ședință cu toate Serviciile de Ambulanță din țară, în cadrul căreia fiecare dintre noi și-a spus părerea despre modul în care trebuie dispuse echipamentele și ni s-a promis că tot ce se va putea schimba va fi înlocuit!» a mai precizat Eugen Stan, purtătorul de cuvânt al Serviciul Județean de Ambulanță Ialomița.

Alte reclamații
În timp ce oficialii Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița recunosc problemele doar pe jumătate, sub protecția anonimatului, câțiva șoferi ai instituției explică faptul că deficiențele noilor ambulanțe sunt mai multe și nu se opresc doar la modul în care echipamentele sunt compartimentate. Aceștia reclamă faptul că mașinilor le lipsește fiabilitatea, prezentând și unele probleme la sistemul de direcție. «Se mișcă foarte greu în trafic, sunt foarte greu de stăpânit. Cele vechi, chiar dacă au mulți kilometri se mișcă mult mai bine!» spune unul dintre șoferii Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița.

Salvări abandonate în curtea instituției De aproape 11 ani, 4 mașini de ambulanță, destinate efectuării de servicii medicale la domiciliu, așteaptă să fie puse în funcțiune. Salvările au fost donate printr-un program al Ministerului Sănătății, însă nu au fost utilizate din cauza faptului că Serviciul Județean de Ambulanță Ialomița nu are personal medical care să ofere servicii medicale la domiciliu.

DREPT LA REPLICA
Către Ziarul Independent
Referitor la articolul publicat în ziarul dumneavoastră, Serviciul Județean de Ambulanță Ialomița face următoarele precizări privind starea de funcționare a autosanitarelor din dotare:
În luna decembrie 2018 unitatea noastră a fost primit, prin proiectul «Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențe medicale» din cadrul programului POR 2014-2020, un număr de 5 autosanitare marca Renaut Master tip 4x2. La acestea s-au constatat, după includerea în programul de lucru, mai multe disfuncționalități legate, în principal, de organizarea celulei medicale (ex.: poziționare aparatură medicală, tub de oxigen, trusă medicală, spătarul scaunelor pivotante), precum și aspecte privind ergonomia cabinei autosanitarei.
În vederea soluționării acestora, la propunerea Federațtiei Naționale Sindicale «Ambulanța», s-a desfășurat, la sfârșitul lunii ianuarie 2019, o ședință de lucru la care au participat reprezentanții firmelor producătoare, ai grupului de lucru tehnic, grupului de lucru de asistență medicală și reprezentanții tuturor serviciilor de ambulanță.
În cadrul ședinței s-au stabilit, de comun acord, modificările care se impun în vederea remedierii deficiențelor semnalate la ambulanțele achiziționate, cât și aducerea de îmbunătățiri la noile ambulanțe ce vor fi livrate până la sfârșitul anului în curs.
În ceea ce privește afirmațiile din articolul dumneavoastră, redate «sub protecția anonimatului», care fac referire la «unele probleme la sistemul de direcție», precizăm faptul că la Compartimentul Tehnic al Serviciului Județean de Ambulanță nu s-au înregistrat astfel de sesizări din partea ambulanțierilor.
Consideram că fiecare conducător auto trebuie să cunoască și respecte legislația rutieră, conform căreia «este interzisă circulația pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic (...)» (art. 10, O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice) și, dacă constată o problemă tehnică, are obligația să o aducă la cunostință conducerii instituției.
În concluzie, asigurăm cetățenii că autosanitarele din dotarea Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița corespund din punct de vedere tehnic și nu reprezintă un pericol pentru pacienții pe care îi transportă.
În speranta că veți înțelege faptul că siguranța personalului salvator și a pacienților nostri este prioritară, vă rugăm să publicați aceste precizări, din respect pentru cititorii dumneavoastră.
Manager, dr Ghiță Magdalena

10 Aprilie 2019, 07:50 (2339 vizualizări - 10 comentarii)

Citiți și:
Ambulanța care a salvat 14 mii de vieți
Ambulanțe funcționale, trase pe dreapta

Comentariile cititorilor:


Sandu:
(14 Aprilie 2019, 13:21)
Da!!! Sirenele se aud clar, sinistru, la orice oră! Te gândești: o mai scăpa săracu viu din spital?!? Pacientul din salvare, de!
Trist:
(12 Aprilie 2019, 19:01)
Singurul lucru ce functioneaza(aproape) ireprosabil in sistemul de sanatate este sirena ambulantelor..
Marinică:
(11 Aprilie 2019, 12:19)
Recomandate drumuri scurte cu ambulanța. Prin Slobozia, atât! Și pe/aici, atenție ce șofer aveți la ambulantă! Circulă ca vătafii. Te poți lega de aceste “detalii” când TE IA SALVAREA?!?
Asistent:
(11 Aprilie 2019, 09:50)
Vesnic nemultumiti domnii soferi. A avut cineva curiozitatea de a se uita pe veniturile lor? Au ajuns de castiga mai mult decat asistentii- desi nivelul de pregatire e muuult sub liceu. Nemultumiti de masini sa fie cei care merg in spate si care au o maxima responsabilitate pentru pacienti.
Cineva:
(11 Aprilie 2019, 08:51)
Unde vezi tu mai dottore ca se plang pacientii de probleme tehnice la ambulante? Nu mai fi suparat ca nu ti-ai obtinut scopul, pentru ca stii vorba aia „nu mor caii cand vor cainii”. Ia aminte un lucru: ce a facut Arafat, nu a facut nimeni pana acum pentru sanatate; ce a facut managerul de la spital nu a mai facut nici un alt manager de pana acum si nici la ambulanta nu si-a dat interesul cineva mai mult decat actualul manager. Un lucru e clar: nu-ti plac ordinea, disciplina si corectitudinea. Si nu te mai da din afara sistemului! Vezi-ti in continuare de covrigul tau!
cetatean:
(11 Aprilie 2019, 07:15)
Adevarul e undeva la mijloc. Probabil sunt niste masini cu probleme. Din cate vad in spate e problema. Daca ar avea probleme cu directia ar fi inconstienta maxima pentru ambulantier sa plece. Deci asta nu cred. Nimeni nu pleaca sa isi rupa gatul. Ce vreti de la ele? Renault este o masina foarte buna de marfa. Punct. Nu de carat oameni bolnavi.Exista undeva in alta tara acest specimen de ambulanta? Raspuns nu. Pentru alte tari civilizate se fac masini special pentru ambulante. 
&laurentiu:
(10 Aprilie 2019, 20:13)
La Smurd a băgat alta marfa , la Ambulanta din alea vopsite la deltamed Cluj cu peraindaratul la fundația Smurd aferent ! DNA ai legătura !
dottore:
(10 Aprilie 2019, 19:23)
Ce managera fara creier au si astia de la ambulanta, parca ar fi sora cu aia de la spital...pai daca inclusiv pacientii se plang de probleme tehnice, ea ce nu pricepe ?
Laurentiu:
(10 Aprilie 2019, 10:09)
Poate ca sunt așezate aparatele incomod , dar exista , iar in ceea ce prezintă ambulanțierii referitor la direcție , este posibil ca ansamblul de direcție sa fie asistat electric , in timp se vor obișnui . La noi rău dacă nu ai , rău dacă ai . Niciodată nu suntem multumiți. Sa dam timpul înapoi și sa comparam cu autosanitarele Dacia break sau tv , se compara ? Calul de dar nu se câuta la masele ! Sau se caută ceva .......... motive ? Întreb pentru un prieten ....
Doina:
(10 Aprilie 2019, 08:13)
Ca fost pacient care a beneficiat de serviciile noilor ambulante pot sa va spun ca sunt de groaza. Niciodata, dar niciodata nu ma voi mai urca in asa ceva. Am zis ca daca nu mor de boala mea pana la Bucuresti voi muri din cauza zgaltiielilor masinii. Asa ceva e greu de suportat. Zici ca mergi cu o masina cu roti patrate. Mi-e foarte mila de asistenta care era cu mine. De cateva ori efectiv i-a venit sa verse. O nenonorocire masinile astea. Pacientii au suflet nu ca sacii de cartofi, caci astea sunt masini de marfa.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 23 Apr 2019
201 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

23 Aprilie 2019, 18:20


Bărbat din Maia, arestat pentru «tâlhărie calificată»

Luni, 22 aprilie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2019, 16:25
(22 vizualizări - 0 comentarii)


2

Ialomița: Beți la volan și fără permis

Luni, 22 aprilie a.c., doi bărbați de 30 și 32 de ani, din județul Constanța, respectiv comuna Bordușani, au fost depistați de polițiști în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice deși anterior ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2019, 16:20
(23 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Concert de Paști la Catedrala «Înălțarea Domnului»

Episcopia Sloboziei și Călărașilor organizează a cincea ediție a Concertului de Paști intitulat «Veniți să luați lumină!». Duminică, 5 mai 2019, începând cu orele 17,00, cu binecuvântarea și în prezența ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2019, 13:20
(11 vizualizări - 0 comentarii)


4

Sărbătoarea hramulului Mânăstirii «Sfinții Voievozi» Slobozia

În perioada 30 aprilie-6 mai 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Episcopia Sloboziei și Călărașilor organizează o serie de manifestări cu ocazia sărbătoririi hramului «Izvorul ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2019, 13:05
(33 vizualizări - 0 comentarii)


5
Incendiu la două gospodării din Fetești

Incendiu la două gospodării din Fetești

Incendiul a izbucnit la locuința unui cetățean din Cartierul Fetești-Sat, în seara zilei de luni, 22 aprilie a.c., în jurul orelor 22,00. Flăcările au pornit dintr-o anexă din lemn în care se afla centrala ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2019, 11:20
(25 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești incendiu


6

DSVSA Ialomița: Stingere 12 focare de Pestă Porcină Africană

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale, cât și din gospodăriile populației că, în perioada ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2019, 08:40
(27 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Bărbulești, reținut după ce a lovit un pieton cu mașina

Un tânăr de 21 de ani, din Bărbulești, bănuit de comiterea infracțiunilor de «ucidere din culpă» și «părăsirea locului accidentului», a fost identificat de către polițiști. Din cercetări a reieșit faptul ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2019, 08:35
(29 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni accident


8
Produse contrafăcute, confiscate la Fetești

Produse contrafăcute, confiscate la Fetești

Vineri, 19 aprilie a.c., polițiștii au depistat, pe raza municipiului Fetești, o femeie de 26 de ani, din județul Constanța, care încerca să comercializeze articole de îmbrăcăminte, unele dintre acestea ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2019, 08:30
(26 vizualizări - 0 comentarii)


9

Jilavele: Contrabandă cu țigări

Vineri, 19 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Jilavele au efectuat două percheziții pe raza comunei Jilavele, la domiciliul unui bărbat de 42 de ani, bănuit de contrabandă cu ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2019, 08:25
(27 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de aproape 270000 de lei, 32 de permise reținute

În perioada 19-21 aprilie a.c., polițiștii ialomițeni au fost prezenți, zilnic, în stradă și au aplicat peste 650 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare și ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2019, 08:20
(31 vizualizări - 0 comentarii)


«Ziua Pământului» la Slobozia

«Ziua Pământului» la Slobozia

În fiecare an, data de 22 aprilie-«Ziua Pământului» se sărbătorește în peste 190 de țări. Ziua în care s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător a fost marcată pentru prima dată și la ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2019, 08:15
(28 vizualizări - 0 comentarii)


12

ANOFM: 100 locuri de muncă în domeniul agricol pentru Spania

Grupul de firme Queralt din regiunea Lleida/Spania oferă 100 de locuri de muncă în agricultură, grupul fiind compus din mai multe ferme dedicate producerii și comercializării fructelor (mere, cireșe, nectarine ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2019, 08:10
(33 vizualizări - 0 comentarii)


13

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

19 Aprilie 2019, 18:15


Piața Agroalimentară Slobozia, spațiu autorizat pentru sacrificarea mieilor

Piața Agroalimentară Slobozia este singurul spațiu autorizat sanitar-veterinar pentru sacrificarea și vânzarea mieilor de către producătorii particulari. Astfel, zona specială va fi deschisă în perioada ...[citește_toată_știrea]

19 Aprilie 2019, 16:50
(503 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Prinsă la volanul unei mașini neînmatriculate

Joi, 18 aprilie a.c., o femeie de 40 de ani, din București, a fost depistată de polițiștii ialomițeni în timp ce conducea un autoturim neînmatriculat în apropiere de Urziceni. Totodată, un alt conducător ...[citește_toată_știrea]

19 Aprilie 2019, 16:45
(500 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: «Împreună pentru o comunitate mai sigură!»

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița derulează campania de prevenire a criminalității în mediul rural «Împreună pentru o comunitate mai sigură!». Polițiștii din structurile de Prevenire, Ordine ...[citește_toată_știrea]

19 Aprilie 2019, 16:40
(411 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 22-24 aprilie a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație a rețelelor electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

19 Aprilie 2019, 16:35
(518 vizualizări - 0 comentarii)


Două mașini s-au ciocnit în centrul Sloboziei

Două mașini s-au ciocnit în centrul Sloboziei

Un accident rutier s-a produs în după-amiaza zilei de vineri, 19 aprilie a.c., în jurul orelor 13,00, în fața Consiliului Județean Ialomița. Din fericire, evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime, la ...[citește_toată_știrea]

19 Aprilie 2019, 14:35
(901 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Programul casieriilor RAJA în perioada Sărbătorilor de Paște și 1 Mai

RAJA SA aduce la cunoștința tuturor abonaților că, în perioada Sărbătorilor de Paște și 1 Mai, dispeceratul, echipele de intervenție, dar și reprezentanții societății care asigură buna desfășurare a proceselor ...[citește_toată_știrea]

19 Aprilie 2019, 14:30
(630 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Munteni Buzău, arestat pentru «furt»

Polițiștii ialomițeni au reușit miercuri, 17 aprilie a.c., identificarea unui tânăr de 23 de ani, din Munteni Buzău. Pe numele acestuia, Judecătoria Slobozia a emis un mandat de executare a pedepsei privative ...[citește_toată_știrea]

18 Aprilie 2019, 17:45
(545 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Firme sancționate de polițiști

Miercuri, 17 aprilie a.c., polițiștii de Investigare a Criminalității Economice au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 30000 de lei la două firme din Slobozia. În ambele cazuri, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

18 Aprilie 2019, 17:40
(696 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan și fără permis

Miercuri, 17 aprilie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat două persoane, de 17 și 39 de ani, în timp ce conduceau autovehicule pe drumuri publice fără a poseda permis de conducere, cât și un bărbat, ...[citește_toată_știrea]

18 Aprilie 2019, 17:35
(574 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Vlădeni, arestat pentru neplata unei amenzi

Marți, 16 aprilie a.c., polițiștii ialomițeni au reușit identificarea unui bărbat de 48 ani, din Vlădeni, pe numele căruia Judecătoria Fetești a emis un mandat de executare a pedepsei privative de libertate ...[citește_toată_știrea]

17 Aprilie 2019, 16:20
(779 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Vlădeni arestare


Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor ialomițeni

Marți, 16 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Stelnica au depistat, pe raza comunei Stelnica, un tânăr, de 25 ani, din Fetești, care transporta cu ajutorul unui autoturism pește din ...[citește_toată_știrea]

17 Aprilie 2019, 16:15
(746 vizualizări - 0 comentarii)


Coșereni: Bucureștean prins conducând cu permisul suspendat

Un bărbat, de 37 ani, din București, a fost depistat marți, 16 aprilie a.c., pe raza localității Coșereni, în timp ce conducea o autoutilitară, deși avea acest drept suspendat. În acest caz polițiștii ialomițeni ...[citește_toată_știrea]

17 Aprilie 2019, 16:10
(665 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: 7 tone de deșeuri electrice colectate

În perioada 12-13 aprilie a.c., la Slobozia s-a desfășurat campania de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice. În urma acțiunii de colectare DEEE, organizată de Asociația Română ...[citește_toată_știrea]

16 Aprilie 2019, 17:15
(1280 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Controale înainte de Paște

În scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale când, în mod tradițional, consumul de alimente de origine animală crește, Direcția Sanitară Veterinară și pentru ...[citește_toată_știrea]

16 Aprilie 2019, 17:05
(652 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: Prinși în flagrant în timp ce încercau să fure chiloți și sutiene

Doi ialomițeni, domiciliați în Movilița, au fost reținuți pentru 24 de ore, într-o anchetă a polițiștilor din Ilfov. Alături de alți cinci suspecți, aceștia au dat o spargere la un depozit de haine din ...[citește_toată_știrea]

16 Aprilie 2019, 12:58
(1344 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Bursa Generală a Locurilor de Muncă-12 aprilie 2019

Vineri, 12 aprilie 2019, la nivel național, s-a desfașurat Bursa Generală a Locurilor de Muncă, acțiune organizată de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Acest eveniment a fost organizat ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2019, 16:10
(1000 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Maria în Primăria Slobozia plătește degeaba cataloagele electronice observator în Primăria Slobozia plătește degeaba cataloagele electronice Un frate în Managerul Mariana Iancu blochează activitatea Spitalului Județean de Urgență Slobozia Mary în Primarul Adrian Mocioniu a retras atribuțiile viceprimarilor Marian în Primăria Slobozia plătește degeaba cataloagele electronice Wikipedia în În Ialomița există 8900 de persoane cu handicap nemultumitu' în #șieusuntPLUS Georgeta în Primăria Slobozia plătește degeaba cataloagele electronice Burtosu în Managerul Mariana Iancu blochează activitatea Spitalului Județean de Urgență Slobozia Un cetățean în Managerul Mariana Iancu blochează activitatea Spitalului Județean de Urgență Slobozia Patru frati în Managerul Mariana Iancu blochează activitatea Spitalului Județean de Urgență Slobozia @corupția ucide în În Ialomița există 8900 de persoane cu handicap Cu foamea-n gât... în Primăria Slobozia plătește degeaba cataloagele electronice Vasile în Primăria Slobozia plătește degeaba cataloagele electronice Carmen în În Ialomița există 8900 de persoane cu handicap Coruptia ucide în În Ialomița există 8900 de persoane cu handicap Nicolae în Primăria Slobozia plătește degeaba cataloagele electronice ADRIANA în Primăria Slobozia plătește degeaba cataloagele electronice FELICITARI PT APLICATIE! în Primăria Slobozia plătește degeaba cataloagele electronice Angajat în Managerul Mariana Iancu blochează activitatea Spitalului Județean de Urgență Slobozia
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...