Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Președintele Consiliului Județean își consolidează imaginea publică

Aventurile administrative ale baronului Moraru(hausen)

Președintele Consiliului Județean își consolidează imaginea publică

bonus: «Baie» cu presa pe DJ213A

Aparent, ieșirile publice ale președintelui Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru, dau startul precampa­niei electorale pentru alegerile europarlamentare în Ialomița. În urmă cu două săptămâni a fost prezent la semnarea contractului pentru reabili­tarea Ambulatoriului de la Fetești, săptămâna trecută a semnat contractul de 12,1 milioane de lei pentru refacerea sitului de la Târgul de Floci... Iar printre picături a avut timp de vizite de lucru pe șantierele județului, a bifat evenimente publice, a participat la marșuri de conștientizare a populației... În realitate însă, toate aceste «ieșiri» fac parte din campania de reabilitare personală a președintelui Moraru în ochii alegătorilor social-democrați. Perdant la alegerile interne din PSD, el recuperează terenul pierdut folosindu-se de întreg eșafodul instituțional pe care îl conduce. Mesajul său este clar și răspicat: eu fac, colegii mei doar promit! De dragul adevărului în care nimeni nu mai crede, încercăm să contrabalansăm această hegemonie prezidențială demontând 3 dintre evenimentele primei decade ale lunii aprilie 2019. Primul text explică plata inutilă, timp de un an, a serviciilor de pază pentru aeroportul de la Alexeni. Celelalte două tratează dintr-un unghi diferit două dintre evenimentele publice pe care președintele Victor Moraru le-a mediatizat excesiv, grație contractelor pe bani publici pe care instituția le-a încheiat cu presa...
Pomul lăudat al președintelui Scenariile președintelui Moraru privind utilitatea aeroportului de la Alexeni sunt, pe cât de numeroase, pe atât de fanteziste. De-a lungul anului 2018, au fost promise aici cele mai di­verse investiții, de la ferme de pui până la centre regionale de operațiuni aeriene... Surse apropiate președintelui susțin însă că miza peluării obiectivului rămân cele 350 hectare de teren care aparțin acestui obiectiv (n. red.: dintre care 210 ha re­prezintă teren arabil!). În așteptarea unui investitor care să permită exploatarea «strategică» a acestui teren, președintele Victor Moraru a intrat in silenzio stampa.
Realitatea crudă și scumpă În realitate, aeroportul de la Alexeni ascunde un șir de ruine care nu mai pot fi reabilitate. Hoții de fier vechi au vanda­lizat acest obiectiv cu mult înainte de preluarea lui de către Consiliul Județean, iar acum obiectivul este abandonat începând cu 1 aprilie 2019. Firma care asigura serviciile de pază, Kombat Guard Group Security SRL, a avut timp de un an un contract în valoare 229148,30 de lei, adjudecat prin «procedură proprie simplificată». Contractul nu a fost, deocamdată, reînnoit, fapt care confirmă inutilitatea plății acestor servicii în decursul ultimului an. Reamintim că, până la preluarea aeroportului, demers care a durat mai bine de un an, Victor Moraru nu a vizitat niciodată acest obiectiv.

«Baie» cu presa pe DJ213A
Desant administrativ Președintele Victor Moraru a «vizitat» o bretea de 6 kilometri de drum ju­dețean care se află în prezent «la stadiul de așternere de piatră spartă, urmând ca după finalizarea acestei etape să se reali­zeze șanțurile de colectare a apei pluviale și accesul la proprietăți, iar în final tur­narea straturilor asfaltice». Aceste date, precum și alte informații de interes pu­blic privind vizita au fost făcute pe pagina de Facebook a instituției și pe Youtube, de către cameramanii firmelor cu care instituția are contracte de mediatizare. Potrivit martorilor oculari, numărul celor care au filmat vizita de lucru a președintelui Moraru a fost mai mare decât cel al oficialilor prezenți! Proiectul privind «mo­dernizarea drumului județean DJ213A Mărculești-Bucu, km 32+050-km 37+230» a fost demarat la sfârșitul anului 2018, fiind finanțat din bugetul local. Valoarea acestei investiții se ridică la aproximativ 6 milioane de lei.
Transparență electorală on-line Imediat după efectuarea vizitei, pre­ședintele Victor Moraru a oferit publicului declarații în exclusivitate. Până luni, 8 aprilie, declarațiile sale fuseseră ascultate de 78 de utilizatori. Pentru maximizarea acestui rezultat intermediar (și pentru că vrem să-l ajutăm pe președinte să nu cheltuie inutil banii) am decis să preluăm o parte din aceste declarații: «Este una dintre lucrările la care se lucrează la acest moment. Noi avem în licitație, cu contracte de finanțare, aproximativ 100 de kilometri de drum. Mai avem contracte de finanțare în pregătire de aproape 50 de kilometri... Acest drum este finanțat din fonduri ale Consiliului Județean. Celelalte proiecte sunt finanțate atât din fonduri europene, cât și din PNDL...». Surse administrative confirmă faptul că această vizită de lucru dă startul cursei pentru alegerile europarlamentare. Obiectivele vizitate în anii anteriori, printre care se numără și «groapa lui Stoica», rămân în... «conservare».

Un contract de 12 milioane de lei pentru «cultura istorică»
Liviu Gabriel Mușat, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, și Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialo­mița, au semnat vineri, 5 aprilie 2019, un nou contract de finanțare, cu o valoare totală de peste 12 milioane de lei, privind valorificarea patrimoniului cultural. După Conacul Bolomey și Biserica de Lemn «Sf. Nicolae» din Slobozia, se va reabilita monumentul istoric «Orașul de Floci».
Investiție europeană în zona inundabilă Obsesia pentru «cultura istorică» a președintelui Victor Moraru dă roade. El a semnat vineri, 5 aprilie a.c., la «Orașul de Floci», un contract care va permite cheltuirea a 12 milioane de lei pentru reabilitarea istorică a zonei. Demersurile privind această investiție au fost de­ma­rate încă din 2016. La momentul respectiv, documentele pu­blice ale instituției precizau clar că «situl este străbătut de vechiul curs al râului Ialomița, în prezent producându-se inundații sezo­niere ale firului din vale». Pentru a preveni acest neajuns potențial, pe lângă lucrările de reabilitare a sitului, pentru ex­ploatarea în bune con­diții a in­vestițiilor «vor fi realizate lu­crări de îndiguire și supraînăl­țare a terenului».
Totul pentru 5600 de vizitatori De asemenea, pe lângă resta­urarea ruinelor existente, se vor construi porți de acces «pentru contorizarea și vânzarea de bilete vizitatorilor» și pavilioane noi, din panouri modulare care vor permite sistematizarea pe verticală a sitului. Proiectul mai pre­vede am­plasarea de mobilier urban, construirea de poduri și podețe, organizarea unui punct de belve­dere «spre zona decla­rată Sit Natura 2000»... Și chiar «reali­za­rea de suporturi pentru cuiburi de berze pentru menține­rea unui habitat special», pentru colonia de berze care revine aici în fie­care primăvară. Tot acest efort bugetar va asi­gura «premi­sele creș­terii numărului de vizi­tatori cu peste 5600 de persoane, al re­vi­talizării interesului consu­ma­to­rilor de cultură, precum și al co­mu­nităților locale pentru valorile patrimoniale ialomițene».

Datele oficiale salvează aparențele
Consiliul Județean Ialomița beneficiază de fi­nanțare europeană nerambursabilă prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020 (POR), în cadrul Axei prio­ritare 5. Conform co­mu­nica­tu­lui de presă al ADR Sud-Muntenia, in­vestiția se ridică la o valoare totală de 12193054,97 de lei, din care peste 8 milioane de lei provin din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR). Realizarea acestor investiții va avea ca rezultate «consolidarea, conservarea și valoriza­rea sitului arheologic, creșterea atractivi­tății acestuia prin noi construcții, dotări de ultimă oră și drumuri de acces».

10 Aprilie 2019, 17:20 (3267 vizualizări - 12 comentarii)

Citiți și:
Președintele Moraru a identificat «sistemul mafiot mizerabil»
Premiată de președintele Moraru, s-a împiedicat pe scări și a leșinat
Avancentenarul administrației ialomițene

Comentariile cititorilor:


cetatean:
(15 Aprilie 2019, 08:26)
Vlad.....esti varza ! 
@Vlad 2:
(15 Aprilie 2019, 07:43)
Nici din tineretul informat , nu faci parte  ! In mandatul 2012-2016 au fost modernizate integral drumurile judeteene Ciochina-Rasi-Salcioara  , GuraIalomitei-Chirana , Adincata - PatruFrati-Moldoveni-Cosereni , DN2A-Gh.Doja, Slobozia-Cosimbesti-Marculesti-Saveni, Tandarei-Movila- Fetesti ( in total , aprox.200Km.), modernizate podurile peste Ialomita de la Albesti si de la Ciochina , toate la costuri de trei ori mai mici decit contractele incheiate in 2016-2019 ( exemplu pod-Ciochina2013 -3,8 milioane lei , pod Dridu 2017- 10.8 mil.lei , nefinalizat , Gh.Doja 0,5 mil.lei / Kmin 2015 si 2,8millei/km la drumul din articol). Moraru in trei ani de mandat , cu administratora publica , realizati ZERO BARAT ! Doar f.f.multi bani tocati si spectacol pt. imaginea proprie ! Bonus - ce s-a intimplat cu societatea de infrastructura rutiera infiintata in asociere cu Primaria Slobozia , acum mai bine de un an ???  NIMIC ! Doar bani tocati !
Mda...:
(12 Aprilie 2019, 19:29)
Emanatia toxica a lui Neacsu via Ponta (Moraru) isi consolideaza din plin imaginea aroganta si demagogia excedentara.
@Vlad:
(12 Aprilie 2019, 09:55)
Esti amuzant, dupa cum scrii, nu te regasesti in "tineretul destept". Exemple: sa facut(s-a facut), oameni destepti(oamenii destepti), multa bafta(multa bafta!).
Vlad:
(11 Aprilie 2019, 19:00)
Daca acum nu va convine ce face Moraru, pe timpul lui Ciuperca nu sa facut nimic.Tineretul destept vede diferența dintre ce facea Ciuperca si ce face Moraru.Bravo Moraru, oameni destepti vad ce faci si te sustin in orice faci.Multa bafta.
Dacicus:
(11 Aprilie 2019, 13:21)
Cum se face ceva,hop si clevetitori!
Mary:
(11 Aprilie 2019, 12:25)
  Trebuia să conștientizeze din prima zi acest Moraru, că macină nervii tuturor, începând cu colegii de serviciu unde s-a purtat ca un vătaf cu trei clase (pentru că atât îl duce mintea) și până la ultimul alegător, vizat fiind că nu este în stare să conducă destinele unui județ aflat la periferia clasamentului în atragerea de fondurilor europene, fără proiecte care să satisfacă cererea de locuri de muncă a tinerilor care în fiecare an pleacă pe capete din țară.
  Degeaba "flocăie" acum tot județul în lung și-n lat, că tot așa rămâne. Un țăran prost, din Amara!!
Alegător:
(11 Aprilie 2019, 11:17)
Stai să inceapă să umble prin scări de bloc, cu pomana.
alegator:
(11 Aprilie 2019, 09:06)
Stiti cum se zice?? Hai sictir,cu puliticul vostru !!!! Frectionari , astia nu sunt politicieni !!! Hahalere abjecte !!!!
Un cetățean:
(10 Aprilie 2019, 20:49)
Au inceput ratatii sa își facă reclama dupa ce o lunga perioada de timp nu au iesit de sub craciii cadanelor,asa ca dragi ialomițeni dați-le flit si haide-ti sa nu ne mai lăsam Păcăliți de parvenitii astia infecti.Alora de atârna la ajutoare doar sa le mai câștige admiratia cu un cazan de fasole cu carnati in care sper sa cada sa se opareasca un pic pt râul facut acestui oras,ca doar oameni ca acest jeg au facut sa ne plece copii si rudele din tara sa muncească prin străini,au ruinat economic tara,au călcat in picioare tot.
FIRICEL:
(10 Aprilie 2019, 20:02)
Cine stie cum se face ciorba de stevie?
Ialomitean:
(10 Aprilie 2019, 19:58)
Nu mai are cum sa își spele imaginea aceasta haimana politica ajuns in fruntea județului printr-un accident al democrației ! Culmea este ca prin comportamentul lui și al persoanelor plantate de el in diverse funcții a adus și un real deserviciu chiar psdului ! Și sa ne referim doar la salariații CJ , ai Spitalului Județean și a unor deconcentrate ai căror slariati vor da cu flit la urne psdului ! Și eșecul va fi decontat de Pavel !

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 15 Oct 2019
78 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

11 Octombrie 2019, 17:55


Jandarmii ialomițeni donează sânge

Jandarmii ialomițeni vor participa, în perioada 21-25 octombrie 2019, la o campanie de donare de sânge. Acțiunea este inițiată de Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomița, cu scopul de a crește numărul donatorilor ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:45
(127 vizualizări - 0 comentarii)


Misleanu: Locuință cuprinsă de flăcări

O locuință din localitatea Misleanu a fost cuprinsă de flăcări în după amiaza zilei de miercuri, 9 octombrie 2019. Focul a distrus o parte din acoperișul imobilului, dar și bunuri din incinta locuinței ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:40
(137 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Misleanu incendiu


3

Fetești: «Târgul de toamnă», supravegheat de jandarmi

Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița vor asigura ordinea și liniștea publică în cadrul «Târgului de toamnă», eveniment desfășurat la Fetești. Manifestarea a debutat ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:35
(170 vizualizări - 0 comentarii)


4

Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Marți, 8 octombrie 2019, polițiștii feteșteni au desfășurat o acțiune informativ-preventivă pe linia prevenirii faptelor cu violență, a delincvenței juvenile, victimizării minorilor în zona unităților de ...[citește_toată_știrea]

9 Octombrie 2019, 18:15
(140 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

8 Octombrie 2019, 17:30


AJOFM Ialomița: 4,60%-rata șomajului în luna august 2019

La sfârșitul lunii august 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița au fost înregistrați 4348 șomeri (dintre care 2024 femei), rata șomajului fiind de 4,60%. Din totalul ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:35
(158 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Urziceni, arestat pentru «infracțiuni la regimul rutier»

Vineri, 4 octombrie a.c., polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Urziceni au identificat pe raza municipiului Urziceni un bărbat, de 24 de ani, din localitate, pe numele căruia Judecătoria Urziceni ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:25
(154 vizualizări - 0 comentarii)


8

Slobozia: Verificarea stării tehnice a autovehiculului


Luni, 7 octombrie a.c., polițiștii Rutieri împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au desfășurat pe raza municipiului Slobozia o acțiune de control în trafic. Scopul acesteia a fost reducerea ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:20
(158 vizualizări - 0 comentarii)


9

Acțiune pentru prevenirea și combaterea cerșetoriei la Fetești

Duminică, 6 octombrie a.c., polițiștii feteșteni au acționat pentru depistarea cerșetorilor și minorilor lăsați fără supraveghere, predispuși la comiterea unor acte de vagabondaj. În urma activităților ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:10
(145 vizualizări - 0 comentarii)


10

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 7-11 octombrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:55
(315 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 17 permise reținute, amenzi de peste 65 mii de lei

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat la 52 evenimente sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și au constatat 6 infracțiuni. Astfel, polițiștii au reținut 17 permise ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:50
(238 vizualizări - 1 comentariu)


12

Bărbat din Andrășești, beat la volan

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au depistat în trafic un bărbat, de 45 de ani, din Andrășești, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:45
(212 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Tovărășia

Miercuri, 2 octombrie a.c., în jurul orelor 13,00, un incendiu a izbucnit la o anexă gospodărească din Tovărășia. La fața locului s-au deplasat 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2019, 16:25
(295 vizualizări - 0 comentarii)


Filmul «Între Chin și Amin», premieră la Slobozia

Vineri, 4 octombrie a.c., începând cu orele 18,00, la Sala «Europa» a Consiliului Județean Ialomița va avea loc premiera filmului «Între Chin și Amin» . Filmul independent al lui Toma Enache este un omagiu ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2019, 16:20
(390 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: «Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice»

Cu ocazia «Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice», Protopopiatul Slobozia în colaborare cu Asociația «Samarineni în comunitate» au organizat miercuri, 2 octombrie a.c., o activitate dedicată seniorilor ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2019, 16:15
(262 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune a polițiștilor feteșteni

Miercuri, 2 octombrie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul silviculturii și pisciculturii. Astfel, în cadrul ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2019, 16:10
(198 vizualizări - 0 comentarii)


ACS Viitorul Urziceni este în primele 10 cluburi din țară la șah

ACS Viitorul Urziceni este în primele 10 cluburi din țară la șah

În perioada 20-30 Septembrie 2019, Hotelul Aurora din localitatea Mamaia a găzduit Divizia A de șah clasic pe echipe. Divizia A este eșalonul secund al Campionatului Național de șah clasic pe echipe, o ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2019, 15:35
(246 vizualizări - 2 comentarii)


Armășești: Arestat pentru «furt calificat» și «violare de domiciliu»

Marți, 1 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au reușit depistarea unui bărbat, de 25 de ani, din Armășești, pe numele căruia Judecătoria Urziceni a emis un mandat de executare a pedepsei. Cel în cauză ...[citește_toată_știrea]

2 Octombrie 2019, 15:30
(271 vizualizări - 0 comentarii)


Activități preventive ale polițiștilor în școlile din Fetești

Marți, 1 octombrie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat o serie de activități pe linia prevenirii faptelor cu violență, a traficului și a consumului de droguri, precum și siguranța rutieră în școlile ...[citește_toată_știrea]

2 Octombrie 2019, 15:25
(234 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: La volan cu permisul suspendat

Polițiștii slobozeni au depistat un tânăr, de 24 de ani, din Amara, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Slobozia luni, 1 octombrie a.c., deși avea acest drept suspendat. În cauză, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

2 Octombrie 2019, 15:20
(235 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Zilele Recoltei 2019»

În perioada 5-6 octombrie 2019, în Piața Agroalimentară din Slobozia, va avea loc tradiționala manifestare a toamnei «Zilele Recoltei 2019», organizată de Primăria Municipiului Slobozia în parteneriat cu ...[citește_toată_știrea]

1 Octombrie 2019, 15:20
(331 vizualizări - 0 comentarii)


Șofer din Scânteia, urmărit de polițiști

Sâmbătă, 28 septembrie a.c., Poliția Slobozia a fost sesizată cu privire la faptul că un șofer ar circula haotic dinspre Bucu către Țăndărei, punând în pericol ceilalți participanți la trafic. Polițiștii ...[citește_toată_știrea]

1 Octombrie 2019, 08:20
(336 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Șoferi beți la volan

În perioada 27-28 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat patru conducători auto, cu vârste cuprinse între 32 și 47 de ani, în timp ce șofau pe drumurile publice deși anterior consumaseră băuturi ...[citește_toată_știrea]

1 Octombrie 2019, 08:15
(1005 vizualizări - 0 comentarii)


Săveni: Lemne confiscate de polițiști

Vineri, 27 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Platonești au depistat, pe raza comunei Săveni, un bărbat de 60 de ani, din Platonești, în timp ce transporta cu ajutorul unei ...[citește_toată_știrea]

1 Octombrie 2019, 08:10
(313 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Urziceni, urmărit de polițiști pe autostrada A3 București-Ploiești. A fost prins și arestat, fiind bănuit de furt din mașini!

Polițiștii de Investigații Criminale din Ialomița au depistat un bărbat bănuit că ar fi participat la săvârșirea infracțiunii de furt din auto, faptă comisă pe raza municipiului Slobozia. În continuarea ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2019, 17:50
(463 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: «Verde la Educație pentru Circulație»

Poliția Română și Lidl lansează, la nivel național, a VII-a ediție a campaniei de educație rutieră «Verde la Educație pentru Circulație». Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 28 septembrie a.c., începând ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2019, 17:40
(307 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune a polițiștilor la Slobozia și Fetești

În perioada 25-26 septembrie, în intervalul orar 7,30-16,00, polițiștii slobozeni, precum și cei din cadrul Poliției Municipiului Fetești, au organizat și pus în aplicare o serie de acțiuni în unitățile ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2019, 17:35
(506 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: 22 focare de Pestă Porcină Africană

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează că, la data de 27 septembrie 2019, pe raza județului Ialomița sunt declarate 22 focare de Pestă Porcină Africană. Acestea ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2019, 17:30
(366 vizualizări - 0 comentarii)


Patruzeci de Sfinte Liturghii la Catedrala Urziceni

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, începând cu data de  30 septembrie 2019, în Catedrala din Urziceni se vor oficia 40 de Sfinte Liturghii în cinstea Sfântului Ierarh Nectarie vindecătorul ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2019, 17:25
(332 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...