Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Președintele Consiliului Județean își consolidează imaginea publică

Aventurile administrative ale baronului Moraru(hausen)

Președintele Consiliului Județean își consolidează imaginea publică

bonus: «Baie» cu presa pe DJ213A

Aparent, ieșirile publice ale președintelui Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru, dau startul precampa­niei electorale pentru alegerile europarlamentare în Ialomița. În urmă cu două săptămâni a fost prezent la semnarea contractului pentru reabili­tarea Ambulatoriului de la Fetești, săptămâna trecută a semnat contractul de 12,1 milioane de lei pentru refacerea sitului de la Târgul de Floci... Iar printre picături a avut timp de vizite de lucru pe șantierele județului, a bifat evenimente publice, a participat la marșuri de conștientizare a populației... În realitate însă, toate aceste «ieșiri» fac parte din campania de reabilitare personală a președintelui Moraru în ochii alegătorilor social-democrați. Perdant la alegerile interne din PSD, el recuperează terenul pierdut folosindu-se de întreg eșafodul instituțional pe care îl conduce. Mesajul său este clar și răspicat: eu fac, colegii mei doar promit! De dragul adevărului în care nimeni nu mai crede, încercăm să contrabalansăm această hegemonie prezidențială demontând 3 dintre evenimentele primei decade ale lunii aprilie 2019. Primul text explică plata inutilă, timp de un an, a serviciilor de pază pentru aeroportul de la Alexeni. Celelalte două tratează dintr-un unghi diferit două dintre evenimentele publice pe care președintele Victor Moraru le-a mediatizat excesiv, grație contractelor pe bani publici pe care instituția le-a încheiat cu presa...
Pomul lăudat al președintelui Scenariile președintelui Moraru privind utilitatea aeroportului de la Alexeni sunt, pe cât de numeroase, pe atât de fanteziste. De-a lungul anului 2018, au fost promise aici cele mai di­verse investiții, de la ferme de pui până la centre regionale de operațiuni aeriene... Surse apropiate președintelui susțin însă că miza peluării obiectivului rămân cele 350 hectare de teren care aparțin acestui obiectiv (n. red.: dintre care 210 ha re­prezintă teren arabil!). În așteptarea unui investitor care să permită exploatarea «strategică» a acestui teren, președintele Victor Moraru a intrat in silenzio stampa.
Realitatea crudă și scumpă În realitate, aeroportul de la Alexeni ascunde un șir de ruine care nu mai pot fi reabilitate. Hoții de fier vechi au vanda­lizat acest obiectiv cu mult înainte de preluarea lui de către Consiliul Județean, iar acum obiectivul este abandonat începând cu 1 aprilie 2019. Firma care asigura serviciile de pază, Kombat Guard Group Security SRL, a avut timp de un an un contract în valoare 229148,30 de lei, adjudecat prin «procedură proprie simplificată». Contractul nu a fost, deocamdată, reînnoit, fapt care confirmă inutilitatea plății acestor servicii în decursul ultimului an. Reamintim că, până la preluarea aeroportului, demers care a durat mai bine de un an, Victor Moraru nu a vizitat niciodată acest obiectiv.

«Baie» cu presa pe DJ213A
Desant administrativ Președintele Victor Moraru a «vizitat» o bretea de 6 kilometri de drum ju­dețean care se află în prezent «la stadiul de așternere de piatră spartă, urmând ca după finalizarea acestei etape să se reali­zeze șanțurile de colectare a apei pluviale și accesul la proprietăți, iar în final tur­narea straturilor asfaltice». Aceste date, precum și alte informații de interes pu­blic privind vizita au fost făcute pe pagina de Facebook a instituției și pe Youtube, de către cameramanii firmelor cu care instituția are contracte de mediatizare. Potrivit martorilor oculari, numărul celor care au filmat vizita de lucru a președintelui Moraru a fost mai mare decât cel al oficialilor prezenți! Proiectul privind «mo­dernizarea drumului județean DJ213A Mărculești-Bucu, km 32+050-km 37+230» a fost demarat la sfârșitul anului 2018, fiind finanțat din bugetul local. Valoarea acestei investiții se ridică la aproximativ 6 milioane de lei.
Transparență electorală on-line Imediat după efectuarea vizitei, pre­ședintele Victor Moraru a oferit publicului declarații în exclusivitate. Până luni, 8 aprilie, declarațiile sale fuseseră ascultate de 78 de utilizatori. Pentru maximizarea acestui rezultat intermediar (și pentru că vrem să-l ajutăm pe președinte să nu cheltuie inutil banii) am decis să preluăm o parte din aceste declarații: «Este una dintre lucrările la care se lucrează la acest moment. Noi avem în licitație, cu contracte de finanțare, aproximativ 100 de kilometri de drum. Mai avem contracte de finanțare în pregătire de aproape 50 de kilometri... Acest drum este finanțat din fonduri ale Consiliului Județean. Celelalte proiecte sunt finanțate atât din fonduri europene, cât și din PNDL...». Surse administrative confirmă faptul că această vizită de lucru dă startul cursei pentru alegerile europarlamentare. Obiectivele vizitate în anii anteriori, printre care se numără și «groapa lui Stoica», rămân în... «conservare».

Un contract de 12 milioane de lei pentru «cultura istorică»
Liviu Gabriel Mușat, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, și Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialo­mița, au semnat vineri, 5 aprilie 2019, un nou contract de finanțare, cu o valoare totală de peste 12 milioane de lei, privind valorificarea patrimoniului cultural. După Conacul Bolomey și Biserica de Lemn «Sf. Nicolae» din Slobozia, se va reabilita monumentul istoric «Orașul de Floci».
Investiție europeană în zona inundabilă Obsesia pentru «cultura istorică» a președintelui Victor Moraru dă roade. El a semnat vineri, 5 aprilie a.c., la «Orașul de Floci», un contract care va permite cheltuirea a 12 milioane de lei pentru reabilitarea istorică a zonei. Demersurile privind această investiție au fost de­ma­rate încă din 2016. La momentul respectiv, documentele pu­blice ale instituției precizau clar că «situl este străbătut de vechiul curs al râului Ialomița, în prezent producându-se inundații sezo­niere ale firului din vale». Pentru a preveni acest neajuns potențial, pe lângă lucrările de reabilitare a sitului, pentru ex­ploatarea în bune con­diții a in­vestițiilor «vor fi realizate lu­crări de îndiguire și supraînăl­țare a terenului».
Totul pentru 5600 de vizitatori De asemenea, pe lângă resta­urarea ruinelor existente, se vor construi porți de acces «pentru contorizarea și vânzarea de bilete vizitatorilor» și pavilioane noi, din panouri modulare care vor permite sistematizarea pe verticală a sitului. Proiectul mai pre­vede am­plasarea de mobilier urban, construirea de poduri și podețe, organizarea unui punct de belve­dere «spre zona decla­rată Sit Natura 2000»... Și chiar «reali­za­rea de suporturi pentru cuiburi de berze pentru menține­rea unui habitat special», pentru colonia de berze care revine aici în fie­care primăvară. Tot acest efort bugetar va asi­gura «premi­sele creș­terii numărului de vizi­tatori cu peste 5600 de persoane, al re­vi­talizării interesului consu­ma­to­rilor de cultură, precum și al co­mu­nităților locale pentru valorile patrimoniale ialomițene».

Datele oficiale salvează aparențele
Consiliul Județean Ialomița beneficiază de fi­nanțare europeană nerambursabilă prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020 (POR), în cadrul Axei prio­ritare 5. Conform co­mu­nica­tu­lui de presă al ADR Sud-Muntenia, in­vestiția se ridică la o valoare totală de 12193054,97 de lei, din care peste 8 milioane de lei provin din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR). Realizarea acestor investiții va avea ca rezultate «consolidarea, conservarea și valoriza­rea sitului arheologic, creșterea atractivi­tății acestuia prin noi construcții, dotări de ultimă oră și drumuri de acces».

10 Aprilie 2019, 17:20 (3169 vizualizări - 12 comentarii)

Citiți și:
Președintele Moraru a identificat «sistemul mafiot mizerabil»
Premiată de președintele Moraru, s-a împiedicat pe scări și a leșinat
Avancentenarul administrației ialomițene

Comentariile cititorilor:


cetatean:
(15 Aprilie 2019, 08:26)
Vlad.....esti varza ! 
@Vlad 2:
(15 Aprilie 2019, 07:43)
Nici din tineretul informat , nu faci parte  ! In mandatul 2012-2016 au fost modernizate integral drumurile judeteene Ciochina-Rasi-Salcioara  , GuraIalomitei-Chirana , Adincata - PatruFrati-Moldoveni-Cosereni , DN2A-Gh.Doja, Slobozia-Cosimbesti-Marculesti-Saveni, Tandarei-Movila- Fetesti ( in total , aprox.200Km.), modernizate podurile peste Ialomita de la Albesti si de la Ciochina , toate la costuri de trei ori mai mici decit contractele incheiate in 2016-2019 ( exemplu pod-Ciochina2013 -3,8 milioane lei , pod Dridu 2017- 10.8 mil.lei , nefinalizat , Gh.Doja 0,5 mil.lei / Kmin 2015 si 2,8millei/km la drumul din articol). Moraru in trei ani de mandat , cu administratora publica , realizati ZERO BARAT ! Doar f.f.multi bani tocati si spectacol pt. imaginea proprie ! Bonus - ce s-a intimplat cu societatea de infrastructura rutiera infiintata in asociere cu Primaria Slobozia , acum mai bine de un an ???  NIMIC ! Doar bani tocati !
Mda...:
(12 Aprilie 2019, 19:29)
Emanatia toxica a lui Neacsu via Ponta (Moraru) isi consolideaza din plin imaginea aroganta si demagogia excedentara.
@Vlad:
(12 Aprilie 2019, 09:55)
Esti amuzant, dupa cum scrii, nu te regasesti in "tineretul destept". Exemple: sa facut(s-a facut), oameni destepti(oamenii destepti), multa bafta(multa bafta!).
Vlad:
(11 Aprilie 2019, 19:00)
Daca acum nu va convine ce face Moraru, pe timpul lui Ciuperca nu sa facut nimic.Tineretul destept vede diferența dintre ce facea Ciuperca si ce face Moraru.Bravo Moraru, oameni destepti vad ce faci si te sustin in orice faci.Multa bafta.
Dacicus:
(11 Aprilie 2019, 13:21)
Cum se face ceva,hop si clevetitori!
Mary:
(11 Aprilie 2019, 12:25)
  Trebuia să conștientizeze din prima zi acest Moraru, că macină nervii tuturor, începând cu colegii de serviciu unde s-a purtat ca un vătaf cu trei clase (pentru că atât îl duce mintea) și până la ultimul alegător, vizat fiind că nu este în stare să conducă destinele unui județ aflat la periferia clasamentului în atragerea de fondurilor europene, fără proiecte care să satisfacă cererea de locuri de muncă a tinerilor care în fiecare an pleacă pe capete din țară.
  Degeaba "flocăie" acum tot județul în lung și-n lat, că tot așa rămâne. Un țăran prost, din Amara!!
Alegător:
(11 Aprilie 2019, 11:17)
Stai să inceapă să umble prin scări de bloc, cu pomana.
alegator:
(11 Aprilie 2019, 09:06)
Stiti cum se zice?? Hai sictir,cu puliticul vostru !!!! Frectionari , astia nu sunt politicieni !!! Hahalere abjecte !!!!
Un cetățean:
(10 Aprilie 2019, 20:49)
Au inceput ratatii sa își facă reclama dupa ce o lunga perioada de timp nu au iesit de sub craciii cadanelor,asa ca dragi ialomițeni dați-le flit si haide-ti sa nu ne mai lăsam Păcăliți de parvenitii astia infecti.Alora de atârna la ajutoare doar sa le mai câștige admiratia cu un cazan de fasole cu carnati in care sper sa cada sa se opareasca un pic pt râul facut acestui oras,ca doar oameni ca acest jeg au facut sa ne plece copii si rudele din tara sa muncească prin străini,au ruinat economic tara,au călcat in picioare tot.
FIRICEL:
(10 Aprilie 2019, 20:02)
Cine stie cum se face ciorba de stevie?
Ialomitean:
(10 Aprilie 2019, 19:58)
Nu mai are cum sa își spele imaginea aceasta haimana politica ajuns in fruntea județului printr-un accident al democrației ! Culmea este ca prin comportamentul lui și al persoanelor plantate de el in diverse funcții a adus și un real deserviciu chiar psdului ! Și sa ne referim doar la salariații CJ , ai Spitalului Județean și a unor deconcentrate ai căror slariati vor da cu flit la urne psdului ! Și eșecul va fi decontat de Pavel !

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 21 Aug 2019
227 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

IPJ Ialomița: Amenzi de peste 57 mii de lei, 6 permise reținute

Marți, 20 august a.c., polițiștii ialomițeni au organizat o acțiune pe raza județului pentru creșterea gradului de disciplină și combaterea cauzelor generatoare de accidente, săvârșite cu implicarea bicicliștilor ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 13:40
(74 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți sau fără permise, la volan

Marți, 20 august a.c., în jurul orelor 18,00, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Ion Roată au depistat un bărbat, de 49 de ani, din Slobozia, în timp ce conducea un autoturism pe DN2A, în ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 13:20
(76 vizualizări - 0 comentarii)


APM Ialomița: Decizie de încetare a suspendării autorizației integrate de mediu pentru SC Clean Tech International SRL

Printr-un comunicat de presă, Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița anunță că a emis în data de 20.08.2019 Decizia nr. 2 de încetare a suspendării Autorizației Integrate de Mediu nr. 1/17.03.2014 emisă ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 12:25
(86 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 19-23 august a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:20
(262 vizualizări - 0 comentarii)


4

Ialomița: Beți la volan

Polițiștii Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat în trafic un bărbat, de 56 de ani, din Rădulești, care conducea un autoturism pe drumul ce leagă Fierbinți-Târg de Rădulești în timp ce se afla ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:15
(184 vizualizări - 0 comentarii)


5

Bărbat din Coșereni, prins cu cuțitul la brâu

Polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Coșereni, cu ocazia desfășurării de activități specifice pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor cu violență în zona barurilor și a discotecilor ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:10
(196 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Coșereni cuțit


Urmărit internațional, depistat de polițiștii ialomițeni

La data de 15 august a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au acționat pe raza județului pentru depistarea peroanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:05
(210 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii din Ialomița caută un bărbat evadat din sediul Poliției Budești, județul Călărași

Polițiștii din Ialomița sunt în altertă, după ce un bărbat de 46 de ani, din județul Călărași, a evadat în cursul zilei de marți, 13 august 2019, din sediul Poliției Budești. Oamenii legii au instituit ...[citește_toată_știrea]

14 August 2019, 15:07
(727 vizualizări - 0 comentarii)


8

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 August 2019, 19:15


9

Slobozia: Cercetat pentru «violență în familie»

Luni, 12 august a.c., Poliția Municipiului Slobozia a fost sesizată de o femeie, de 39 de ani, din Slobozia, cu privire la faptul că ar fi fost agresată pe stradă de concubinul ei, un bărbat de 50 de ani ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 16:10
(664 vizualizări - 0 comentarii)


10

A fost înființată oficial Filiala PLUS Ialomița

Sâmbătă, 10 august 2019, în urma Convenției Județene PLUS Ialomița, care s-a desfășurat la Slobozia, a fost constituită oficial filiala PLUS Ialomița, alegându-se echipa de conducere a acesteia pentru următorii ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 12:20
(837 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 250000 de lei, 32 de permise reținute

În perioada 9-11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost angrenați în activități de menținere a ordinii și liniștii publice pe raza județului, precum și de prevenire și combatere a accidentelor rutiere ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:25
(783 vizualizări - 0 comentarii)


12

Ialomița: Cercetați pentru încălcarea ordinelor de protecție

Duminică, 11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost sesizați cu privire la încălcarea a două ordine de protecție. În primul caz, un bărbat de 42 de ani, din Slobozia, a încălcat ordinul de protecție ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:20
(684 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Malu, Perieți și Lăcusteni

Un accident rutier s-a produs în localitatea Malu, evenimentul fiind înregistrat sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 22,00, când un pieton a fost acroșat de un autoturism. Victima, un bărbat de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:15
(808 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii de vegetație la Slobozia și Fetești

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit în data de sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 11,30, pe un teren viran din Slobozia, Cartier Bora. Pentru stingerea flăcărilor au acționat pompierii de la ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:10
(646 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Bătrână găsită moartă în propria locuință

Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul nopții de duminică spre luni, 11/12 august 2019, puțin trecut de miezul nopții, pentru asigurarea accesului în apartamentul unei femei de 79 de ani, cunoscută ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:05
(800 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: «Marți, 13! Ghinionul poate fi prevenit!»

Superstițiile din popor spun că, atunci când data de 13 (număr cu ghinion) coincide cu o zi de marți (ziua celor 3 ceasuri rele), aceasta se consideră a fi o zi cu adevărat  ghinionistă. Tocmai de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:50
(715 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Controale pentru combaterea Pestei Porcine Africane

Pentru  prevenirea propagării Pestei Porcine Africane și în conformitate cu prevederi legale privind organizarea de acțiuni de control în trafic având ca obiectiv verificarea transporturilor de animale ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:20
(708 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

9 August 2019, 19:10


anunț angajare

AMPA Agri Slobozia angajează
REPREZENTANT VÂNZĂRI
UTILAJE AGRICOLE

pentru zona Ialomița-Călărași
Relații la telefon 0723/251.698

9 August 2019, 16:35


Jilavele: Depistat la volanul unei mașini neînmatriculate

Joi, 8 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe raza localității Jilavele, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din Urziceni. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:20
(923 vizualizări - 0 comentarii)


Maia: Lemne confiscate

Joi, 8 august a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat, pe raza localității Maia,  doi bărbați, de 42 de ani, din județul Prahova, în timp ce descărcau material lemnos în dreptul ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:15
(889 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție de pictură «Naționali-Internaționali»

Centrul Național de Cultură a Romilor-Romano Kher anunță susținerea unei noi expoziții de pictură, «Naționali-Internaționali», semnată de Eugen Raportoru. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 13 august ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:10
(907 vizualizări - 1 comentariu)


Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Miercuri, 7 august a.c., în jurul orelor 14,00, un incendiu de vegetație a izbucnit pe terenul aflat în imediata vecinătatea a Autostrăzii A2, pe terasamentul căii ferate, respectiv la km 156 în direcția ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 15:40
(882 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat o acțiune de amploare pe raza municipiului Urziceni, pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale. În cadrul activităților au fost ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 10:50
(958 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune de prevenire a furturilor din autoturisme

IPJ Ialomița: Acțiune de prevenire a furturilor din autoturisme

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu polițiștii de Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Slobozia, au desfășurat ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 18:08
(1094 vizualizări - 0 comentarii)


Moldoveni: Surprinși în flagrant la furat

În noaptea de miercuri spre joi, 7/8 august a.c., în jurul orei 1,00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Jilavele au depistat în flagrant o femeie, de 30 de ani, și un minor de 13 ani ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 16:15
(1048 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Moldoveni furt


Ialomița: Lemne confiscate

Marți, 6 august a.c., polițiștii de Ordine Publică, împreună cu specialiștii silvici au desfășurat mai multe controale pe drumurile publice și la punctele de lucru de pe raza județului pentru combaterea ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 16:10
(998 vizualizări - 0 comentarii)


Accident mortal între Stelnica și Fetești

În noaptea de 5/6 august a.c., pe DN3B, între localitățile Stelnica și Fetești s-a produs un accident de circulație soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ce un bărbat, de 45 de ani, din Fetești ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 18:10
(1444 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Activități de informare la Tabăra Amara

Marți, 6 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Ialomița au desfășurat activități de informare a elevilor aflați în Tabăra Amara. În ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 18:05
(968 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...