Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Primarul Adrian Mocioniu a retras atribuțiile viceprimarilor

Conflict deschis în Primăria Slobozia

Primarul Adrian Mocioniu a retras atribuțiile viceprimarilor

Ruptura politică dintre primarul Sloboziei și PSD Ialomița schimbă politica administrativă a municipalității. La începutul săptă­mânii precedente, Adrian Mocioniu a preluat atri­buțiile delegate la începutul mandatului viceprimarilor Rudolf Gradea și Gabriel Mușat. «Aceste atribuții au fost delegate consilierilor mei personali... Aceștia nu au drept de semnătură, dar sunt obligați să îmi pre­zinte săptămânal rapoarte informale!» a declarat Adrian Mocioniu. Anterior, vice­primarul Rudolf Gradea avea atribuții directe privind coordo­narea DADP, iar viceprimarul Gabriel Mușat coordona activitatea Serviciului Urbanism.

Administrație în vreme de război
Luni, 8 aprilie 2019, în cadrul unei ședințe de lucru a aparatului propriu, primarul Adrian Mocioniu a retras o parte dintre atribuțiile delegate celor doi viceprimari la începutul mandatului. Astfel, lui Rudolf Gradea i-au fost retrase atribuțiile privind coordonarea Direcției de Administrare a Domeniului Public, iar lui Gabriel Mușat cele privind coordo­narea Serviciului Urbanism. Decizia este una fără precedent la nivelul admi­nistrației Mocioniu, iar surse administrative interne o consideră primul semnal public al războiului politic dintre edil și PSD Ialomița. Primarul Adrian Mocioniu respinge această acuzație și declară că măsura este una strict administrativă. «Conform Legii 215, primarul are aceste atribuții și le poate delega oricărui subordonat, fără drept de semnătură... Așa am decis să procedez și eu, din cauza unor sincope de comunicare. Nu pot lucra eficient cu oameni care au acum sarcini de partid! Aceste atribuții au fost delegate consilierilor mei personali. Aceștia nu au drept de semnătură, dar sunt obligați să îmi prezinte săptămânal rapoarte informale. Pot să vă spun, după numai o săptămână, că aceste rapoarte sunt foarte bune și activitatea Primăriei a fost acce­lerată!» ne-a declarat Mocioniu.

Totul are un început și un sfârșit
Viceprimarii Rudolf Gradea și Gabriel Mușat au intrat în concediu timp de o săptămână, imediat după retragerea atribuțiilor precizate mai sus. Cei doi au refuzat să facă declarații privitoare la motivele invocate de către primarul Adrian Mocioniu. Ei au declarat însă, într-o intervenție comună, că speră ca măsura impusă de către primarul Sloboziei să fie una temporară: «Suntem dezamăgiți că primarul Adrian Mocioniu a luat această decizie radicală. Scopul nostru comun este de a susține administrația, indiferent care sunt problemele cu care se confruntă Adrian Mocioniu... Slobozenii nu sunt vinovați de alegerile făcute de acesta! Sperăm ca primarul Sloboziei să își reconsidere poziția și să ne permită rezolvarea unor probleme administrative urgente!». Viceprimarul Rudolf Gradea se ocupă în continuare de coordonarea Parcului IMM, SC Servicii Publice sau Serviciile Publice pentru Situații de Urgență, în timp ce Gabriel Mușat continuă să coordoneze Direcția de Gospodărie Comunală, Poliția locală sau Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Slobozia. În aceste con­diții, decizia primarului Adrian Mocioniu pare una arbitrară și lipsită de sens.

Întărâtă-i, drace! Surse din cadrul PSD Ialomița confirmă faptul că în spatele acestui conflict artificial se află ex-primarul Sloboziei, Alexandru Stoica. Acesta ar încerca, susțin sursele noastre, să acutizeze conflictul dintre cei trei reprezentanți ai ad­ministrației din dorința de a-i discredita public. Alexandru Stoica încearcă, în acest fel, să își maximizeze șansele de a fi nominalizat de conducerea PSD Ialomița pentru a candida la alegerile locale din 2020. Oficial, PSD Ialomița respinge acest scenariu și susține că viitorul candidat va fi desemnat în urma unui sondaj de opinie.

17 Aprilie 2019, 16:25 (4947 vizualizări - 27 comentarii)

Citiți și:
Primăria Slobozia obligă cetățenii să se racordeze la o rețea de canalizare inexistentă!
Primăria Slobozia plătește degeaba cataloagele electronice
SLOBOZIA ARE CEL MAI MIC BUGET DIN ULTIMII 10 ANI!
Mocioniu transparentizează activitatea Primăriei Slobozia

Comentariile cititorilor:


Mary:
(23 Aprilie 2019, 15:29)
    Și ca moțul pă bască să fie suveran, pe strada Coloanelor a fost săpată o groapă de către cei de la URBAN, chiar în dreptul benzinăriei lui "colhoz" chiar pe firul unic de acces, circulația fiind îngreunată de mașinile parcate, în consecință numai prin groapă poți trece. 
 Întrebarea se pune, dacă domnul Mușat responsabil cu urbanismul, se îmbolnăvește nimeni nu mai poate lua o decizie în a remedia gropilor din oraș??!!  Sau trebuie să ne îmbolnăvim și noi de nervi că ne stricăm mașinile pentru care plătim impozite și avem dreptul la un confort civilizat.
 MAI RĂU CA LA ȚARĂ!!!!! 
  P.C. Să mă adresez primarului??!! Care primar??!! L-a văzut cineva prin oraș??!! Îl cunoaște cineva??!! Cum arată??!! Ce este de meserie??!! Cine l-a propus??!! Și a fost ales??!! DECE???!!! ȘI MAI VREA ODATĂ???!!! ...!!!
 
Vaideenii:
(23 Aprilie 2019, 07:59)
Acest trio pornit in corectarea situatiilor nefiresti pentru Slobozia anilor actuali,moderni,a ajuns in penibil!Mocio-a ajuns supapa regulatoare a urbei,Musat-doar se imbuiba continuu,deja e rotund,iar rudolf a ramas brusc fara capacitate neuronala,uita,vorbeste mult,prost si neintrebat-deci dupa ei=potopul!Daca s-ar mai face balade,sigur ar avea in componenta versurile -Mocio,Rudolf si Musat au mancat prea mult rahat.. Ca altfel,de unde naiba asa noroc pe ei? Astia-s trio "habar n-am si nici nu pot"!
Alegător:
(22 Aprilie 2019, 13:39)
Așa ne trebuie, când și șoferii ajung viceprimari! Așa ați votat, așa să ducem!
Votam ceva nou votam Gae Ionel:
(21 Aprilie 2019, 21:51)
Mai oameni buni daca nu votam ceva nou , sa votam o persoana noua pentru Slobozia care poate are alte ganduri si vine cu o alta analiza ! Trebuie sa scapam de PSD , PNL . Partide vechi cu mentalitati vechi. Putem vota pentru Slobozia pe Gae Ionel , votam omu' , poartidul il votezi atunci cand esti simpatizant de partid, dar omul conteaza !
@Mary:
(21 Aprilie 2019, 09:12)
Nenorocirea aia de asfalt surpat de la "central"tine de serviciul urbanism.Iar cum gabi musat este in concediu-se asteapta revenirea lui,cu idei si decizii de indreptare a carosabilului.Cum dracu,nu a trecut pe acolo nici un responsabil din primarie cu masina?Nici o pipita de a lui mocio nu si a deranjat buclele in denivelare?Doar SUVul alb DUS trece cu usurinta peste denivelari,ca e masina jmeckera...
@Haiduc:
(20 Aprilie 2019, 11:03)
Sincer, la ce oameni activează acum in PSD, ar trebui sa iti fie rusine sa zici ca votezi cu ei. Au fost promovați numai golani si inculți, atât în conducerea partidului, dar și în structurile de jos. Prințul de Lazăr este cel care va îngropa acest partid in Ialomița.
Mary:
(19 Aprilie 2019, 11:13)
   A T E N Ț I E!!!    PÂNĂ ÎNCEPEȚI VOI SĂ VĂ SCUIPAȚI, LA  SEMAFORUL DE LA  "CENTRAL" PE PARTEA DREAPTĂ DE MERS PE MATEI BASARAB, SPRE PRIMĂRIE, S-A FORMAT O GROAPĂ CE SE AFUNDĂ ÎNCET ÎNCET, CÂT O MAȘINĂ. VĂ ATENȚIONEZ CĂ, FEREASCĂ DUMNEZEU, SĂ SE ÎNTÂMPLE CEVA ȘI APOI SĂ LUAȚI MĂSURI. 
Antonio :
(19 Aprilie 2019, 10:23)
,,Urbea noastra''=Stana voastra. Prea multi ciobani la Stana!,Miorita'credeti ca s-a plamadit la intamplare? ...La 4 ani este ucis cate un cioban de Urbe,de catre alti ciobani sau ciobanei.
Ptr Mojo:
(19 Aprilie 2019, 07:48)
Mocioniu nu uita Marian te va-ngropa! Ghici care Marian???
Larisa :
(19 Aprilie 2019, 05:30)
Ia multa UE de la slobozeni. Daca nu era PSD si Neacsu tras pe sfoara de importanta lui, nu vedea Mocio, care dupa pranz nu te mai intelegi, (...). Asta i primar? La vaci!
@@procetatean:
(18 Aprilie 2019, 21:36)
Viceprimari ,oameni"de bine". De bine pt ei si partid, pt ca p.limea care-i plateste prin taxe si impozite are parte doar de superacvariul subteran in centrul urbei, apa otravita la robinet, un spital-abator, lipsa investitii, cartiere in mizerie si multe minciuni. Un oras care moare incet sufocat de ciuma rosie. Nu, nu-i invidiez(am depasit de mult varsta aia), ii destest pt basmele pe care le repeta in fata slobozenilor si pt insistenta cu care-si doresc functii(bine platite) in administratie desi n-au dovedit nicio competenta.
@procetatean:
(18 Aprilie 2019, 18:24)
Mai comentatorule cu minte putintica. Chiar nu iti poti inchipui in capsorul tau ca oamenii mai au si concediu. Sau tu muncesti de dimineata pana seara, zi de zi fara pauza. Maiiii Batman de Slobozia. Si da e un om de bine. Pe care se vede ca esti foarte invidios.
batjocura:
(18 Aprilie 2019, 17:38)
astia toti isi bat joc de Slobozia, de banii publici, adica de banii nostrii !
pro:
(18 Aprilie 2019, 17:16)
Lupta este intre MARIAN NEACSU condamnat PENAL SI MARIAN PAVEL NOUL PRESEDINTE PSD IALOMITA. MOCIONIU ESTE JUCARIA LUI NEACSU.
gigi:
(18 Aprilie 2019, 17:09)
Mai martafoi de primar ce esti cine te scos in fata oamenilor din Slobozia si te-a facut cunoscut de ai iesit primar, nu cumva acesti doi viceprimari, tu crezi ca vei scapa asa usor din mandatul asta fara sa platesti,aduti aminte in 2020 de aceast postre ca voi recunoaste in fata ta cine o scrie acum dar sa stii eu personal aduc opiniei publice si poate se sesizeaza cine trebuie de matrapazlicurile facute de tine cu buna stiinta.Daca tu vei candida la un nou mandat nu atingi pragul de 10 la suta.In orice caz nici nu stii ce te asteapti citi bani vei da innapoi bugetului local din buzunarul tau

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 21 Mai 2019
116 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

ISU Ialomița: Exercițiu la Fetești

Joi, 23 mai a.c., începând cu orele 10,00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» Ialomița organizează un exercițiu de cooperare cu forțe și mijloace în teren în care este simulată producerea ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 20:53
(17 vizualizări - 0 comentarii)


1

Căzănești: Percheziții la hoți din magazine

Polițiștii din Urziceni au reținut trei bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 46 de ani, din Căzănești, pentru sustragerea mai multor bunuri din incinta unei societăți comerciale. În fapt, în noaptea ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 17:10
(16 vizualizări - 0 comentarii)


2

ISU Ialomița: Concursuri cu și pentru elevi

Marți, 21 mai a.c., începând cu orele 9,30, Liceul de Arte «Ionel Perlea» din Slobozia a găzduit concursul «Cu viața mea apăr viața». 15 echipaje de ciclu gimnazial și liceal s-au întrecut în concursul ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 08:35
(26 vizualizări - 0 comentarii)


3

La volan fără permis pe străzile Sloboziei

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Slobozia au depistat un tânăr, de 21 de ani, din Slobozia, în timp ce conducea pe raza localității de domiciliu, deși acesta nu deținea permis pentru nicio ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 08:20
(25 vizualizări - 0 comentarii)


4

Accidente la Sudiți și Gura Ialomiței. Șoferii erau beți la volan!

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 18/19 mai a.c., la Sudiți s-a produs un accident rutier. Astfel, în timp ce un tânăr, de 23 de ani, conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, acesta a ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 08:10
(33 vizualizări - 0 comentarii)


5

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

17 Mai 2019, 18:40


Fetești: Beat la volan, a acroșat un autoturism

Joi, 16 mai a.c., în jurul orelor 23,00, un bărbat de 33 de ani, din Fetești, a provocat un accident rutier, acroșând autoturismul unei tinere, de 21 de ani, din aceeași localitate. Șoferii auto au fost ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 16:35
(305 vizualizări - 0 comentarii)


7

Ialomița: Hoț din magazine, arestat preventiv

Joi, 16 mai a.c., un bărbat, de 51 de ani, din Ilfov, a fost surprins în flagrant, pe timpul nopții, de polițiștii Secției de Poliție Rurală Slobozia după ce ar fi sustras bunuri din două societăți comerciale ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 16:30
(407 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ialomița: Atenție, se întrerupe curentul electric!

În intervalul 20-24 mai a.c., orele 8,00-17,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație a rețelelor electrice. Aceste lucrări se ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 16:30
(348 vizualizări - 0 comentarii)


9

«Atelierul de pictură pe linguri de lemn» la Muzeul Agriculturii din Slobozia

Joi, 16 mai a.c., la Muzeul Național al Agriculturii, elevii Liceului Tehnologic Special «Ion Teodorescu» Slobozia, în colaborare cu Protopopiatul Slobozia și Parohia «Sfântul Dumitru» au participat la ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 16:25
(341 vizualizări - 0 comentarii)


10

Suspiciune de focar de Pestă Porcină Africană la Buești

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează toți crescătorii de porcine că miercuri, 15 mai 2019, a fost emis un buletin de analize prin care se suspicionează Pesta ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 08:05
(317 vizualizări - 0 comentarii)


Raja Constanța: Atenție, se întrerupe apa în Fetești Oraș!

Pentru remedierea unei avarii survenită la conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe strada Călărași, din municipiul Fetești, RAJA SA a fost  nevoită să întrerupă furnizarea apei ...[citește_toată_știrea]

16 Mai 2019, 15:04
(448 vizualizări - 0 comentarii)


12

Secțiunile Mica Publicitate și Publicitate online au fost actualizate!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

15 Mai 2019, 18:20


13

Pieton acroșat la Movilița

Marți, în jurul orelor 10,30, pe raza localității Movilița a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unui pieton. Astfel, în timp ce un ilfovean, de 41 de ani, conducea un autoturism din direcția ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 16:20
(492 vizualizări - 0 comentarii)


Alege o carieră în cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor

Administrația Națională a Penitenciarelor și unitățile subordonate vor demara începând cu miercuri, 15 mai 2019, campania de recrutare pentru anul școlar și universitar 2019-2020. Tinerii interesați de ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 16:15
(465 vizualizări - 0 comentarii)


Ograda: Fără permis, la volan

Un tânăr, de 26 de ani, din Ograda, a fost depistat de polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ograda marți, 14 mai a.c.,  în timp ce conducea un vehicul pe raza localității de domiciliu fără a poseda ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 16:10
(439 vizualizări - 0 comentarii)


Pescuit ilegal pe Brațul Borcea

Marți, 14 mai a.c., polițiștii ialomițeni au depistat doi bărbați, de 24 și 68 ani, ambii din Fetești, în timp ce pescuiau pe Brațul Borcea cu ajutorul a două unelte de pescuit tip halău, fără a respecta ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 16:05
(434 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: pescuit ilegal


«Școala Altfel»-lecție deschisă a polițiștilor ialomițeni

Miercuri, 15 mai a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slobozia s-au alăturat programului «Școala Altfel», susținând o lecție deschisă despre semnificația indicatoarelor rutiere și regulile ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 15:55
(457 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Școala Altfel


DAJ Ialomița: Ajutor de minimis pentru crescători de ovine

Anul acesta, prin Direcția pentru Agricultură Ialomița s-au înscris 300 de posibili beneficiari ai schemei «Ajutor de minimis pentru aplicarea progranului de sustenanță a crescătorilor de ovine pentru comercializarea ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:45
(473 vizualizări - 0 comentarii)


Balaciu: Bărbat căzut în fântână

Luni, 13 mai a.c., în jurul orelor 20,30, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni s-au deplasat în satul Crăsanii de Jos din comuna Balaciu. Un echipaj format din 6 subofițeri ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:40
(479 vizualizări - 0 comentarii)


DAJ Ialomița: Primele livrări de porci din rasa Mangalița și Bazna

În cadrul programului «Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de porci din rasele Bazna și/sau Mangalița în vederea producerii cărnii de porc», în anul 2019 cei doi ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:35
(475 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Tânără de 29 ani, victimă a unui accident rutier

Un accident rutier s-a produs în după-amiaza zilei de marți, 14 mai a.c., în jurul orelor 13,30, între localitățile Manasia și Alexeni, fiind implicate un autoturism și o autoutilitară. Din impact a rezultat ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:30
(480 vizualizări - 0 comentarii)


DAJ Ialomița: Ajutor de minimis pentru usturoi

Potrivit datelor oferite de Direcția pentru Agricultură Județeană Ialomița, până la această dată, un număr de 6 producători agricoli s-au înscris în programul de susținere a producției de usturoi. Valorificarea ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:15
(422 vizualizări - 0 comentarii)


Drăgoești: Incendiu la o locuință

Incendiul a izbucnit la locuința a două femei, de 78 și 61 ani, luni, 13 mai a.c., în jurul orei 9,45 în localitatea Drăgoești. Flăcările au pornit de la o lampă cu combustibil lichid lăsată nesupravegheată ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:10
(414 vizualizări - 0 comentarii)


DAJ Ialomița: Fonduri de la Guvern pentru cultivatorii de tomate

Programul național privind cultivarea tomatelor în sere sau solarii îi atrage pe cultivatorii de legume din județul Ialomița. Potrivit unei statistici oferite de Direcția pentru Agricultură Județeană, în ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 08:50
(464 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Amenzi în urma anchetei epidemiologice privind Pesta Porcină Africană

În urma anchetei epidemiologice efectuată în cazul noului focar de Pestă Porcină Africană declarat în localitatea Andrășești la data de 9 mai a.c., inspectorii DSVSA Ialomița au identificat 6 exploatații ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 08:45
(430 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de 190000 de lei, 22 permise reținute

În perioada 10-12 mai a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza județului pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Astfel, s-a intervenit la 97 evenimente ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 08:30
(436 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiunea TRUCK&BUS

În perioada 13-19 mai a.c., Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița desfășoară o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse în special din cauza nerespectării normelor rutiere de către ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 08:25
(456 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Recrutare de viitori pompieri

Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» Ialomița a demarat recrutarea candidaților pentru concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne și ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 08:20
(466 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare mecanic agricol/tractorist

aptitudini/competențe
-Studii de profil mecanic
(școală profesională, cursuri)
sau de mecanic agricol
-Capacitatea de adaptare la
inovația tehnologică
a utilajelor cu care lucrează
(experiența de lucru cu utilaje moderne
constituie un avantaj)
-Capacitatea de a lucra eficient și
de gestionare a riscurilor
-Adaptabilitate și flexibilitate
-Responsabilitate
-Comunicare interactivă la
locul de muncă
-Muncă în echipă
-Planificarea activității proprii și
organizarea locului de muncă
-Realizarea lucrărilor agricole conform
sarcinilor de lucru
-Supravegherea și întreținerea tehnică
periodică a utilajelor
-Efectuarea reviziilor periodice tehnice
a mașinilor agricole
-Realizarea reparațiilor curente
a mașinilor agricole
-Permis categoria B + categoria Tr
Beneficii
-Pachet salarial atractiv
-Bonuri de masă
-Asigurare medicală
SC DROPIMEX SRL, societate agricolă
aflată într-o continuă expansiune,
își propune practicarea
unei agriculturi avansată tehnologic,
creșterea producțiilor și a profitabilității,
sporind fertilitatea solului prin folosirea
rațională a resurselor de sol,
urmărind refacerea și conservarea acestora

Mai multe informații pot fi obținute
la sediul nostru din Cosîmbești,
str. Șoseaua Slobozia-Țăndărei,
nr. 154, Ialomița,
precum și la telefon 0749/271.595

15 Mai 2019, 08:15


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...