Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Primarul Adrian Mocioniu a retras atribuțiile viceprimarilor

Conflict deschis în Primăria Slobozia

Primarul Adrian Mocioniu a retras atribuțiile viceprimarilor

Ruptura politică dintre primarul Sloboziei și PSD Ialomița schimbă politica administrativă a municipalității. La începutul săptă­mânii precedente, Adrian Mocioniu a preluat atri­buțiile delegate la începutul mandatului viceprimarilor Rudolf Gradea și Gabriel Mușat. «Aceste atribuții au fost delegate consilierilor mei personali... Aceștia nu au drept de semnătură, dar sunt obligați să îmi pre­zinte săptămânal rapoarte informale!» a declarat Adrian Mocioniu. Anterior, vice­primarul Rudolf Gradea avea atribuții directe privind coordo­narea DADP, iar viceprimarul Gabriel Mușat coordona activitatea Serviciului Urbanism.

Administrație în vreme de război
Luni, 8 aprilie 2019, în cadrul unei ședințe de lucru a aparatului propriu, primarul Adrian Mocioniu a retras o parte dintre atribuțiile delegate celor doi viceprimari la începutul mandatului. Astfel, lui Rudolf Gradea i-au fost retrase atribuțiile privind coordonarea Direcției de Administrare a Domeniului Public, iar lui Gabriel Mușat cele privind coordo­narea Serviciului Urbanism. Decizia este una fără precedent la nivelul admi­nistrației Mocioniu, iar surse administrative interne o consideră primul semnal public al războiului politic dintre edil și PSD Ialomița. Primarul Adrian Mocioniu respinge această acuzație și declară că măsura este una strict administrativă. «Conform Legii 215, primarul are aceste atribuții și le poate delega oricărui subordonat, fără drept de semnătură... Așa am decis să procedez și eu, din cauza unor sincope de comunicare. Nu pot lucra eficient cu oameni care au acum sarcini de partid! Aceste atribuții au fost delegate consilierilor mei personali. Aceștia nu au drept de semnătură, dar sunt obligați să îmi prezinte săptămânal rapoarte informale. Pot să vă spun, după numai o săptămână, că aceste rapoarte sunt foarte bune și activitatea Primăriei a fost acce­lerată!» ne-a declarat Mocioniu.

Totul are un început și un sfârșit
Viceprimarii Rudolf Gradea și Gabriel Mușat au intrat în concediu timp de o săptămână, imediat după retragerea atribuțiilor precizate mai sus. Cei doi au refuzat să facă declarații privitoare la motivele invocate de către primarul Adrian Mocioniu. Ei au declarat însă, într-o intervenție comună, că speră ca măsura impusă de către primarul Sloboziei să fie una temporară: «Suntem dezamăgiți că primarul Adrian Mocioniu a luat această decizie radicală. Scopul nostru comun este de a susține administrația, indiferent care sunt problemele cu care se confruntă Adrian Mocioniu... Slobozenii nu sunt vinovați de alegerile făcute de acesta! Sperăm ca primarul Sloboziei să își reconsidere poziția și să ne permită rezolvarea unor probleme administrative urgente!». Viceprimarul Rudolf Gradea se ocupă în continuare de coordonarea Parcului IMM, SC Servicii Publice sau Serviciile Publice pentru Situații de Urgență, în timp ce Gabriel Mușat continuă să coordoneze Direcția de Gospodărie Comunală, Poliția locală sau Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Slobozia. În aceste con­diții, decizia primarului Adrian Mocioniu pare una arbitrară și lipsită de sens.

Întărâtă-i, drace! Surse din cadrul PSD Ialomița confirmă faptul că în spatele acestui conflict artificial se află ex-primarul Sloboziei, Alexandru Stoica. Acesta ar încerca, susțin sursele noastre, să acutizeze conflictul dintre cei trei reprezentanți ai ad­ministrației din dorința de a-i discredita public. Alexandru Stoica încearcă, în acest fel, să își maximizeze șansele de a fi nominalizat de conducerea PSD Ialomița pentru a candida la alegerile locale din 2020. Oficial, PSD Ialomița respinge acest scenariu și susține că viitorul candidat va fi desemnat în urma unui sondaj de opinie.

17 Aprilie 2019, 16:25 (5186 vizualizări - 27 comentarii)

Citiți și:
Angajații Primăriei încasează ilegal sporuri pentru Controlul Financiar Preventiv
Prima realizare edilitară a administrației Mocioniu
Sărbătorile Sloboziei sunt condiționate de aprobarea Consiliului Local
Mocioniu transparentizează activitatea Primăriei Slobozia

Comentariile cititorilor:


Mary:
(23 Aprilie 2019, 15:29)
    Și ca moțul pă bască să fie suveran, pe strada Coloanelor a fost săpată o groapă de către cei de la URBAN, chiar în dreptul benzinăriei lui "colhoz" chiar pe firul unic de acces, circulația fiind îngreunată de mașinile parcate, în consecință numai prin groapă poți trece. 
 Întrebarea se pune, dacă domnul Mușat responsabil cu urbanismul, se îmbolnăvește nimeni nu mai poate lua o decizie în a remedia gropilor din oraș??!!  Sau trebuie să ne îmbolnăvim și noi de nervi că ne stricăm mașinile pentru care plătim impozite și avem dreptul la un confort civilizat.
 MAI RĂU CA LA ȚARĂ!!!!! 
  P.C. Să mă adresez primarului??!! Care primar??!! L-a văzut cineva prin oraș??!! Îl cunoaște cineva??!! Cum arată??!! Ce este de meserie??!! Cine l-a propus??!! Și a fost ales??!! DECE???!!! ȘI MAI VREA ODATĂ???!!! ...!!!
 
Vaideenii:
(23 Aprilie 2019, 07:59)
Acest trio pornit in corectarea situatiilor nefiresti pentru Slobozia anilor actuali,moderni,a ajuns in penibil!Mocio-a ajuns supapa regulatoare a urbei,Musat-doar se imbuiba continuu,deja e rotund,iar rudolf a ramas brusc fara capacitate neuronala,uita,vorbeste mult,prost si neintrebat-deci dupa ei=potopul!Daca s-ar mai face balade,sigur ar avea in componenta versurile -Mocio,Rudolf si Musat au mancat prea mult rahat.. Ca altfel,de unde naiba asa noroc pe ei? Astia-s trio "habar n-am si nici nu pot"!
Alegător:
(22 Aprilie 2019, 13:39)
Așa ne trebuie, când și șoferii ajung viceprimari! Așa ați votat, așa să ducem!
Votam ceva nou votam Gae Ionel:
(21 Aprilie 2019, 21:51)
Mai oameni buni daca nu votam ceva nou , sa votam o persoana noua pentru Slobozia care poate are alte ganduri si vine cu o alta analiza ! Trebuie sa scapam de PSD , PNL . Partide vechi cu mentalitati vechi. Putem vota pentru Slobozia pe Gae Ionel , votam omu' , poartidul il votezi atunci cand esti simpatizant de partid, dar omul conteaza !
@Mary:
(21 Aprilie 2019, 09:12)
Nenorocirea aia de asfalt surpat de la "central"tine de serviciul urbanism.Iar cum gabi musat este in concediu-se asteapta revenirea lui,cu idei si decizii de indreptare a carosabilului.Cum dracu,nu a trecut pe acolo nici un responsabil din primarie cu masina?Nici o pipita de a lui mocio nu si a deranjat buclele in denivelare?Doar SUVul alb DUS trece cu usurinta peste denivelari,ca e masina jmeckera...
@Haiduc:
(20 Aprilie 2019, 11:03)
Sincer, la ce oameni activează acum in PSD, ar trebui sa iti fie rusine sa zici ca votezi cu ei. Au fost promovați numai golani si inculți, atât în conducerea partidului, dar și în structurile de jos. Prințul de Lazăr este cel care va îngropa acest partid in Ialomița.
Mary:
(19 Aprilie 2019, 11:13)
   A T E N Ț I E!!!    PÂNĂ ÎNCEPEȚI VOI SĂ VĂ SCUIPAȚI, LA  SEMAFORUL DE LA  "CENTRAL" PE PARTEA DREAPTĂ DE MERS PE MATEI BASARAB, SPRE PRIMĂRIE, S-A FORMAT O GROAPĂ CE SE AFUNDĂ ÎNCET ÎNCET, CÂT O MAȘINĂ. VĂ ATENȚIONEZ CĂ, FEREASCĂ DUMNEZEU, SĂ SE ÎNTÂMPLE CEVA ȘI APOI SĂ LUAȚI MĂSURI. 
Antonio :
(19 Aprilie 2019, 10:23)
,,Urbea noastra''=Stana voastra. Prea multi ciobani la Stana!,Miorita'credeti ca s-a plamadit la intamplare? ...La 4 ani este ucis cate un cioban de Urbe,de catre alti ciobani sau ciobanei.
Ptr Mojo:
(19 Aprilie 2019, 07:48)
Mocioniu nu uita Marian te va-ngropa! Ghici care Marian???
Larisa :
(19 Aprilie 2019, 05:30)
Ia multa UE de la slobozeni. Daca nu era PSD si Neacsu tras pe sfoara de importanta lui, nu vedea Mocio, care dupa pranz nu te mai intelegi, (...). Asta i primar? La vaci!
@@procetatean:
(18 Aprilie 2019, 21:36)
Viceprimari ,oameni"de bine". De bine pt ei si partid, pt ca p.limea care-i plateste prin taxe si impozite are parte doar de superacvariul subteran in centrul urbei, apa otravita la robinet, un spital-abator, lipsa investitii, cartiere in mizerie si multe minciuni. Un oras care moare incet sufocat de ciuma rosie. Nu, nu-i invidiez(am depasit de mult varsta aia), ii destest pt basmele pe care le repeta in fata slobozenilor si pt insistenta cu care-si doresc functii(bine platite) in administratie desi n-au dovedit nicio competenta.
@procetatean:
(18 Aprilie 2019, 18:24)
Mai comentatorule cu minte putintica. Chiar nu iti poti inchipui in capsorul tau ca oamenii mai au si concediu. Sau tu muncesti de dimineata pana seara, zi de zi fara pauza. Maiiii Batman de Slobozia. Si da e un om de bine. Pe care se vede ca esti foarte invidios.
batjocura:
(18 Aprilie 2019, 17:38)
astia toti isi bat joc de Slobozia, de banii publici, adica de banii nostrii !
pro:
(18 Aprilie 2019, 17:16)
Lupta este intre MARIAN NEACSU condamnat PENAL SI MARIAN PAVEL NOUL PRESEDINTE PSD IALOMITA. MOCIONIU ESTE JUCARIA LUI NEACSU.
gigi:
(18 Aprilie 2019, 17:09)
Mai martafoi de primar ce esti cine te scos in fata oamenilor din Slobozia si te-a facut cunoscut de ai iesit primar, nu cumva acesti doi viceprimari, tu crezi ca vei scapa asa usor din mandatul asta fara sa platesti,aduti aminte in 2020 de aceast postre ca voi recunoaste in fata ta cine o scrie acum dar sa stii eu personal aduc opiniei publice si poate se sesizeaza cine trebuie de matrapazlicurile facute de tine cu buna stiinta.Daca tu vei candida la un nou mandat nu atingi pragul de 10 la suta.In orice caz nici nu stii ce te asteapti citi bani vei da innapoi bugetului local din buzunarul tau

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 23 Iul 2019
159 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Un feteștean beat la volan a provocat un accident rutier

Joi, 18 iulie a.c., un bărbat de 26 de ani, din Fetești, în timp ce se afla la volanul unui autoturism ce se deplasa pe direcția Movila-Fetești, ar fi pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală ...[citește_toată_știrea]

19 Iulie 2019, 17:25
(350 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Gheorghe Doja

Joi, 18 iulie a.c., în jurul orelor 23,40, Pompierii de la Detașamentul de Pompieri Slobozia împreună cu patru pompieri civili de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență au intervenit cu două autospeciale ...[citește_toată_știrea]

19 Iulie 2019, 17:20
(407 vizualizări - 0 comentarii)


Gârbovi: Cercetați penal pentru furt de cereale

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Gârbovi au identificat joi, 18 iulie a.c., trei bărbați, cu vârste cuprinse între 38 și 44 de ani, bănuiți de comiterea unui furt. Cei în cauză au fost opriți în ...[citește_toată_știrea]

19 Iulie 2019, 17:15
(382 vizualizări - 0 comentarii)


Ograda: Fără permis, la volan

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier efectuează cercetări într-un dosar penal privind infracțiunea de «conducere a unui vehicul fără permis», faptă comisă în localitatea Ograda, la data de 19 aprilie ...[citește_toată_știrea]

19 Iulie 2019, 17:10
(349 vizualizări - 0 comentarii)


4

DSVSA Ialomița: Controale în piețe la tarabe

În perioada 12-14 iulie a.c., Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița, împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița și ai Inspectoratului de ...[citește_toată_știrea]

18 Iulie 2019, 16:10
(428 vizualizări - 0 comentarii)


Baza 86 Aeriană, la «Royal International Air Tattoo 2019»

În perioada 19-21 iulie 2019, la Baza Aeriană FAIRFORD, GLOUCESTERSHIRE din Marea Britanie, aparținând Forțelor Aeriene Regale, are loc «Royal International Air Tattoo 2019», unul dintre cele mai mari mitinguri ...[citește_toată_știrea]

18 Iulie 2019, 11:40
(427 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Arme găsite în casă

Marți, 16 iulie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au efectuat 4 percheziții domiciliare la Țăndărei. În urma ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:35
(580 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Gârbovi

Marți, 16 iulie a.c., în jurul orelor 12,30, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni și un echipaj SMURD au fost solicitate pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:30
(386 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Gârbovi incendiu


8

Platonești: Accident rutier soldat cu o victimă

Marți, 16 iulie a.c., în jurul orei 13,50, un autoturism care se deplasa pe direcția de mers Movila-Platonești a părăsit partea carosabilă și s-a izbit frontal de un parapet aflat pe marginea șoselei. ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:25
(401 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: Beți la volan

Marți, 16 iulie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Stelnica au depistat un bărbat, de 21 de ani, din Făcăieni, în timp ce șofa pe raza localității de domiciliu deși anterior consumase băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:20
(401 vizualizări - 0 comentarii)


10

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

16 Iulie 2019, 18:50


IPJ Ialomița: Nereguli constatate la taximetriștii slobozeni

Luni, 15 iulie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au acționat pe raza municipiului pentru verificarea legalității transportului public de persoane în regim de taxi. Astfel ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:50
(610 vizualizări - 1 comentariu)


12
Cotorca: S-au ciocnit 5 mașini, două victime

Cotorca: S-au ciocnit 5 mașini, două victime

Luni, 15 iulie a.c., în jurul orei 06,30, pe raza localității Cotorca s-a produs o coliziune între 5 autovehicule. Pentru salvarea celor două victime, o femeie de 23 de ani și un bărbat de 41 de ani, au ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:35
(553 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Cotorca accident


Gârbovi: Tânăr prins la volan cu un pistol

Sâmbătă, 13 iulie a.c., în jurul orelor 21,00, în urma unui control în trafic, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Gârbovi au depistat un tânăr, de 18 ani, care deținea în habitaclul autoturismului ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:30
(579 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Gârbovi pistol


Ordin de protecție pentru un tată agresor din Cosâmbești

Duminică, 14 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fierbinți Târg au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat din Cosâmbești după ce acesta și-ar fi agresat fiica. În urma cercetărilor ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:25
(508 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan sub influența băuturilor alcoolice

În perioada 12-14 iulie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 56 de ani, în timp ce conduceau pe drumurile publice deși anterior consumaseră băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:20
(492 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Fără permis de conducere pe drumurile publice

Doi bărbați, de 32 de ani, din Țăndărei, și de 44 de ani, din Căzănești, au fost depistați de polițiștii ialomițeni vineri, 12 iulie a.c., în timp ce șofau pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:15
(516 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Bărbat depistat la volanul unui vehicul neînmatriculat

Duminică, 14 iulie a.c., polițiștii rutieri din Urziceni au depistat în trafic un autoturism condus de un bărbat, de 38 de ani, din Urziceni, care avea autorizația de circulație provizorie expirată din ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:10
(516 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campania «Fii inteligent, nu fi violent!»

În perioada 1 iulie-30 septembrie 2019, Poliția Municipiului Slobozia desfășoară campania «Fii inteligent, nu fi violent!». Principalele obiective ale polițiștilor de Ordine Publică sunt reprezentate de ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:05
(494 vizualizări - 0 comentarii)


deces

deces

Familia Sohodoleanu
anunță cu nesfârșită
durere trecerea în
neființă a celui
care a fost
Gheorghe Sohodoleanu ...[citește_toată_știrea]

15 Iulie 2019, 08:05
(1247 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Minor prins la volan cu 107 km/h!

Joi, 11 iulie, în orașul Țăndărei, polițiștii rutieri au oprit în trafic un autoturism care se deplasa cu viteza de 107 km/h. În urma verificărilor efectuate, au constatat că la volanul mașinii se afla ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:30
(930 vizualizări - 1 comentariu)


Țăndărei: Beat la volan, a acroșat o mașină parcată

În miezul nopții de joi spre vineri, 11/12 iulie a.c., Poliția Țăndărei a fost sesizată despre producerea pe strada Gării, din Țăndărei, a unui accident soldat cu pagube materiale. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:25
(807 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 15-19 iulie, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:20
(893 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

11 Iulie 2019, 19:15


AJOFM Ialomița: Rata șomajului-4,89%

Conform informațiilor oferite de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița, la sfârșitul lunii mai 2019, rata șomajului a fost de 4,89%. Exprimat în cifre acest procent arată că peste ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:15
(905 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 31 iulie 2019, termen limită pentru depunerea Declarației Unice

Reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii din județul nostru cu privire la faptul că termenul limită pentru depunerea Declarației unice este data de ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:10
(910 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Consultări la nivel național cu reprezentanții mediului de afaceri

Reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice au continuat seria întâlnirilor organizate în toate județele țării cu membrii mediului de afaceri. Alături de oficialii Ministerului Finanțelor Publice s-au ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:05
(849 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Toate focarele de Pestă Porcină Africană, stinse

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației, despre  situația ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2019, 15:10
(1008 vizualizări - 0 comentarii)


Traian: Arestat pentru «conducere fără permis»

Joi, 4 iulie a.c., polițiștii au reușit identificarea unui bărbat, de 23 de ani, din comuna Traian, pe numele căruia Judecătoria Făurei a emis un mandat de executare a pedepsei. Cel în cauză a fost încarcerat ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:50
(1313 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 8-12 iulie, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:45
(1245 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...