Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

POLITICĂ

#șieusuntPLUS

#șieusuntPLUS

Octavian Săvoiu este unul dintre membrii PLUS Ialomița. Și primul care apare, oficial, în spațiul public local. Are 40 de ani și conduce o firmă cu 15 angajați. Este căsătorit și nu a făcut niciodată politică. Până acum...
-Ce e politica? Ce e politicianul?
-Ce este politica?! Ei, bine, în acest moment este o unealtă prin care se obțin putere, influență, averi... Dar mai important mi se pare răspunsul la întrebarea: ce ar trebui să fie? Ar trebui să fie modalitatea prin care societatea își gestionează resursele și își clădește viitorul ajutată de profesioniștii care o reprezintă. La fel se întâmplă și cu politicianul. Este, probabil,   unul dintre cele mai detestate personaje din societatea românescă actuală, un fruntaș al lipsei de încredere și purtător de nenumărate stigmate: hoț, incompetent, parvenit... Ce ar trebui să fie? Un om onest ales să conducă un aspect al vieții publice. Și trebuie să fie ales pentru profesionalismul de care dă dovadă în acel domeniu.
-De ce PLUS? De ce Cioloș?
-Guvernul tehnocrat al lui Dacian Cioloș din 2016 ne-a făcut pe mulți dintre noi să vedem că se poate face politică și altfel. Am avut surpriza să vedem fi­guri noi, miniștri care, pe lângă un discurs articulat, susțineau și valori europene. Am avut și surpriza să observ că, dacă se vrea, se poate! Am să vă dau un singur exemplu. Ne confruntăm de 26 de ani cu problema fraudelor la vot, cunoscutul «vot multiplu» sau «turism electoral». Politicienii de până la acel moment nu făceau altceva decât să se acuze reciproc. Dragoș Tudorache, ministrul tehnocrat al Internelor, cu o investiție minimă, a introdus sistemul electronic al prezenței la vot. Ce a rezultat de aici? Cele mai corecte alegeri recunoscute de toate partidele politice, de la Revoluție până astăzi.
-Cine e Octavian Săvoiu? Cine e PLUS Ialomița?
-Am 40 de ani, sunt născut și crescut în Slobozia, economist, absolvent al LMF, acum Colegiul Național «Mihai Viteazul», și absolvent de ASE București, căsătorit, tatăl unei fetițe de 5 ani... Admi­nistrez o afacere pe care am început-o acum mai bine de 14 ani și pe care am dezvoltat-o până acum... În pre­zent sunt și membru PLUS. Iar PLUS Ia­lomița este o filială tânără a unui partid tânăr.

Ialomița se pregătește de un an electoral lung și greu. Organizația PLUS Ialomița are 5 filiale și 57 de membri. Practic, cât o organizație politică de cartier ceva mai răsărită...
-Ce șanse are PLUS în Ialomița? La ce bun? Qui prodest?
-Suntem la început, atât eu cât și colegii mei... Am decis că este momentul să ne implicăm în viața cetății. Sperăm să ni se alăture câți mai mulți cetățeni, conștienți că doar implicarea civică poate aduce schimbarea pe care cu toții ne-o dorim. Sperăm ca muncă noastră să ajute partidul să obțină un scor bun în seria de alegeri ce urmează... De ce? Deoarece fiecare dintre membrii PLUS, asemeni tuturor oamenilor din țara asta, îndrăznesc eu să cred, speră că sistemul admi­nistrativ și social și politic din România poate fi reformat, îmbunătățit, eficientizat.
-Trei exemple de proiecte pe care le-ați putea face mâine, de dimineață până seara. Două, poate? Unul măcar?
1. O acțiune de încurajare a tinerilor să meargă la VOT, #votezisitedistrezi. Aș căuta sponsorizări și aș aduce o trupă de muzică, populară în acest moment printre tinerii de 18-25 de ani, să vină în Slobozia pentru un concert. Biletele le pot obține tinerii cu domiciliul în Ialomița cu vârste între 18-25 de ani GRATUIT pe baza buletinului de identitate cu dovada VOTAT.
2. #SLOBOZIAvreaAPA. O petiție on-line prin care cetățenii orașului Slobozia să solicite ajutorul autorităților de la București pentru rezolvarea problemei apei potabile la noi în oraș. Au trecut suficient de mulți ani în care autoritățile locale au demonstrat că sunt depășite de problemă și cred că avem nevoie de o intervenție specializată.
3. Firma pe care o administrez are nevoie de doi profesioniști. Îi pot angaja într-o oră, nu-mi trebuie o zi... Și cunosc oameni de afaceri care pot face la fel... Cred că Slobozia și Ialomița au nevoie de angajați calificați și bine plătiți, de locuri de muncă sigure și de siguranță economică și socială! Acesta este un proiect conex celor instituționale, care se poate dezvolta cu sprijinul fiecăruia dintre noi, fie că susținem afaceri locale, fie că ne aflăm în căutarea unui loc de muncă.
-Puteți oferi un exemplu de politician în Ialomița? Un exemplu de urmat? Unul care se poate uita drept în ochii alegătorilor?
-NU, dar sper din tot sufletul ca viitorul să mă contrazică. De fapt, de aceea sunt membru PLUS. Pentru că vreau să activez politici în cadrul unui partid în care fiecare membru poate privi drept în ochii alegătorilor. Pentru că ei nu sunt doar alegători. Sunt prieteni, rude, parteneri de business... Sunt comunitatea din care fiecare dintre noi face parte!

Oamenii au nevoie de alternative politice. PLUS ar putea fi una. Sau nu? Octavian Săvoiu susține că decizia trebuie luată în cunoștință de cauză.
-Vreau să cred! Ce trebuie să fac?
-Vrei să crezi într-un partid! Perfect, mergi la vot și acordă-le, astfel, încrede­rea ta. Iar apoi ai grijă să nu își bată joc de ea. Votul tău nu e de ajuns. Este de datoria ta să ai grijă să fie folosit în in­teresul tău. Cum poți face asta? Prin im­plicare civică! Nu mai putem asista pasivi atunci când cei ce guvernează, datorită votului tău, nu o fac așa cum o cer interesele comunității. Iar dacă cei pe care i-ai creditat greșesc, protestează și, la următoarele alegeri, mergi la vot și pedepsește-i. Pasivitatea nu este o soluție!
-Nu vreau să cred. Ce trebuie să fac?
-Dacă toată clasa politică te-a dezamăgit, și pe bună dreptate, nu mai poți să crezi într-un partid, tot trebuie să mergi la vot. Uită-te peste oferta partidelor noi, USR/PLUS/DEMOS și încearcă să găsești acolo oameni care să te repre­zinte. Nu te convinge niciunul, nu-i nicio problemă... Găsește un singur om politic care îți place și crezi în el! Nu îl găsești, stai de vorbă cu un prieten în a cărui părere crezi și cere-i sfatul. Oricât de greu ne este, tot va trebui să facem o alegere. Dacă nu o facem noi, altcineva va decide. Vrem, nu vrem, societățile umane se conduc prin intermediul sistemelor politice și pasivitatea cetățenilor este mediul perfect pentru apariția ticăloșiei politice...
-Vin europarlamentarele! Ce trebuie să facem?
-Să ieșim la VOT, asta este esențial! Să ne informăm înainte de a vota. Votul neinformat nu reprezintă democrația, ci doar o mimează. Locul României este în Europa. Istoria ne-a jucat o festă și ne-a întors din drumul nostru european o dată cu instalarea regimului comunist, într-un moment în care făceam pași uriași în direcția bună, micșorând decalajele ce ne separau de Vestul Europei. Toate astea s-au întâmplat într-un moment în care, din punct de vedere cultural, reușisem să ne integrăm perfect având reprezentanți de seamă în cultura europeană a acelor ani: Cioran, Ionescu, Eliade, Brâncuși... Acum nu istoria ne poate arunca din Europa, ci o clasă politică total iresponsabilă. Politicienii care ne conduc acum nu se bazează pe rezultate economice și sociale reale, joacă o carte antieuropeană, cea a demagogiei și falsului patriotism. De aceea vă rog să ieșim împreună la vot și să votăm locul României în UE!

21 Aprilie 2019, 08:10 (2629 vizualizări - 16 comentarii)

Citiți și:
Ialomița lui Dacian Cioloș

Comentariile cititorilor:


@CETATEAN:
(25 Aprilie 2019, 21:05)
Bre, cetatene, sa intelegem ca acualii guvernanti, centrali si locali(adica ciuma rosie), vor doar sa se sacrifice pt romani, pt tara, pt popor si pt viitorul copiilor nostri. Restul, carora li s-a facut greata de ei, de hotia si incompetenta lor, nu vor decat la ciolan..Mai ai frati? Ca sa stim cat se intinde mocirla..Urmeaza-ti, mai bine, propria recomandare si scuteste-ne de judecati de doi bani.
CETATEAN:
(25 Aprilie 2019, 19:34)
Vrea ciolan si asta .Sa se ocupe in continuare de afacerile lui .
Pentru "ororile..." :
(24 Aprilie 2019, 09:52)
In primul rand ,dumneata esti coleric. Iti imaginezi ca toti iti raspundem doar dumitale si o iei ca pe un afront .  
In al doilea rand ,daca ai fost abuzat de o institutie  si acest lucru era demonstrabil, puteai recurge la justitie . Mi se par periculoase generalizarile . 
Eu doresc o restructurare a clasei politice, vreau oameni tineri si curati ,educati si capabili sa lupte cu coruptia generalizata din tara noastra. Vreau legi clare ,incurajarea producatorilor romani si mai putina pomana (ajutoare sociale).
@Pentru@ororile..:
(24 Aprilie 2019, 09:24)
Cu cat risipesti mai multe cuvinte cu atat convingi cititorii ca intradevar ai nevoie urgenta de pastile. Esti perfect paralel. Cu realitatea. Te straduiesti jalnic sa reproduci texte vanturate de psd si latrinele sale tv, doar pt ca iti gadila umorile tale anti Ciolos.. 
Pentru nemultumitu':
(23 Aprilie 2019, 21:05)
In primul rand, daca nu cunosti sensul/definitia unui cuvant, de buna-crestere si educatie este sa apelezi la DEX.

In al doilea rand, daca erai atent la textul meu pe care il comentezi si pe care il pui la indoiala, vedeai in clar la ce m-am referit, respectiv la actiuni ilegale ale unor organe de control care nu aveau atributii in domeniul verificat.

Pe nimeni nu supara controalele oricarui organ de control cu atributii in domeniul verificat, insa efectuarea unui control de catre un organism neabilitat LEGAL inseamna ABUZ. Daca, organul de control in cauza verifica cu rea-credinta, spre distrugerea expresa a oricarui agent economic roman si fara respectarea legilor in vigoare, asa cum a fost cazul in vremea guvernului bubosului Ciolos, atunci vorbim de multe alte fapte de natura penala ale organului de control.

In acest context, "a asmuti" are sensul de a instiga organele de control la a incalca ele-insele legile in vigoare, cu scopul de a distruge orice agent economic roman, prin mijloace oneroase.

In al treilea rand, ma deceptionezi ca faci parte dintre cei care nu inteleg un text, atat timp cat nu-stiu-ce balmajesti despre PSD. Am aratat inr-un comentariu anterior ca gasca organizata PSD Ialomita este de competenta DIICOT. Nu ader la PSD, dar nici nu uit vreodata atrocitatile lui Ciolos!
Pentru @ororile guvernului..:
(23 Aprilie 2019, 20:50)
Tu faci parte cu mare cinste din categoria celor care nu inteleg textul pe care il citesc. Parerile tale personale si neavizate referitoare la starea mea de sanatate cu tin loc de contra-argumente LEGALE la atrocitatile guvernului bubosului Ciolos. Esti cauza pierduta, fiindca iti lipseste minima capacitate de intelegere a textului, cu atat mai putin nu ai cultura si educatia de a te informa din documente OFICIALE si nu din barbologia bubosului.

Nu sunt din Slobozia! N-ai sa crezi, dar exista viata, si-nca foarte dinamica, si in afara Sloboziei locuite de imbecili aroganti.
nemultumitu':
(23 Aprilie 2019, 15:15)
Haideti sa nu ne impartim in 2 tabere si sa incercam sa aflam adevarul. Toti vrem sa ne fie mai bine , fara ca acest bine sa fie in detrimentul celorlalti. Sa lasam tinerii sa se exprime si sa nu aruncam repede cu piatre. Multora dintre noi ne lipseste curajul sa ne exprimam in public ,de frica sa nu deranjam pe X,peY. PSD ul ,e clar, nu se tine de cuvant. Incurajeaza nemunca si taxeaza dur pe cei care muncesc. Sa nu uitam ca e greu sa schimbi un sistem atat de corupt. Ce inseamna "a asmutit " o institutie? I-a pus sa si faca treaba? Sau a schimbat regulamentul de functionare? Vorbim de coruptie , dar nu ne place cand suntem verificati daca respectam legile. 
@ororile guvernului..:
(22 Aprilie 2019, 22:27)
Nene, cred ca ti-ai ratacit medicamentele. Iti recomand sa mergi la managera de la spitalul-abator sa-ti renoiasca reteta(eu zic ca de la apa de la robinet ti se trage, nu ca ai fi baut ci doar ai mirosit-o), ca si ea e tot psd-ista. Apoi, dupa ce te mai intremezi, iti asteptam scuzele..
Victoria:
(22 Aprilie 2019, 21:56)
Hai cu Ororile guvernului Ciolos.... cred ca esti postacul PSD-ului, poate chiar băiatul acela înalt, burtos si mare amator de jocuri...
Ororile guvernului Ciolos:
(22 Aprilie 2019, 18:37)
Astept sa ne spui:
1. e adevarat ca socrul lui Ciolos este seful serviciului de spionaj francez?
2. tu, propagandistului ciolosist, ai citit vreo reglementare legislativa a guvernului Ciolos? Daca da, care este acea reglementare care te-a facut sa spui ca a fost un guvern benefic? Vreau exemplu concret, asa cum ti-am dat eu anterior! Nu barbologie, ca nu ne mai impresioneaza!
3. daca n-ai citit nicio reglementare a guvernului Ciolos benefica pentru poporul roman, te somez sa iesi la fel de public si sa iti ceri scuze de la agentii economici pentru manipularea abjecta pe care o practici.

Nu sunt admirator al PSD/Moraru&Neacsu via Ponta. E o alta gasca organizata spre distrugerea economico-sociala a judetului Ialomita. Astia sunt de competenta DIICOT (pentru constituirea retelei de crima organizata administratie-politie-procuratura-instante de judecata).

Ciolos, insa, este de competenta Tribunalului Militar pentru Inalta Tradare a tarii si a poporului roman, in folosul exclusiv al unor state membre UE.

Astept raspunsurile si scuzele.

Ororile guvernului Ciolos:
(22 Aprilie 2019, 18:27)
...tot dintre ororile guvernului Ciolos:
- "vanarea" producatorului / taranului roman, amendarea si eliminarea lui (femeile care vindeau o legatura de ceapa etc.) fiindca trebuia sa faca loc importurilor mizeriilor occidentale;

- verificarea agentilor economici ROMANI de catre Curtea de Conturi! Este aberant, deoarece Curtea de Conturi NU are atributii in verificarea agentilor economici! Guvernul Ciolos a "asmutit" atat ANAF, cat si Curtea de Conturi, ABUZIV, fara nicio baza legala, asupra agentilor economici ROMANI, spre impunerea unor amenzi/sume pretins necuvenite aberante si abuzive;

- fraudarea PNDR (Programul National de Dezvoltare Rurala) prin fraudarea depunerii de proiecte. Depuneau doar cei "alesi" pe algoritmul stabilit de Ciolos, altul decat cel din procedura oficiala. DLAF a constatat fraudarea depunerii de proiecte in PNDR in aprilie 2016 si a transmis dosarul la DNA unde... s-a "uitat" in sertar, fiindca scarba de Ciolos a fraudat cu acceptul Bruxelles care l-a trimis exact la distrugerea a orice este romanesc.
 
Ororile guvernului Ciolos:
(22 Aprilie 2019, 18:20)
Tu ori nu esti agent economic, ori lucrezi ilegal (daca nu stii nimic despre reglementarile distructive ale guvernului Ciolos), ori esti o canalie (daca continui sa-l sustii si sa ne convingi pe noi sa-l votam pe Ciolos, desi cunosti reglementarile distructive ale guvernului Ciolos).

Dintre cele mai distructive reglementari ale guvernului Ciolos (toamna 2015-toamna 2016) menite sa omoare orice agent economic roman pentru a facilita patrunderea si dezvoltarea pe piata a multinationalelor, amintesc, fara a fi exhaustive:

- anularea codului de TVA al agentilor economici ROMANI, FARA NICIO EXPLICATIE! ceea ce a dus la cresterea pragului de rentabilitate cu cca 57% (adica, pentru ca sa acoperi costurile, inclusiv TVA, trebuie sa vinzi cu 57% peste pretul pietei). Cca 400.000 agenti economici ROMANI nu au supravietuit anului 2016, fiindca nu au gasit piata care sa cumpere cu 57% mai mult decat pretul pietei!

- inchiderea sau suspendarea activitatii firmelor ROMANESTI pentru o diferenta de cativa banuti plus/minus de casa;

Victoria:
(22 Aprilie 2019, 15:59)
Tavi, nu m-ai convins ce potential ai . Proiecte palpabile nu prea ai. Folosesti tot felul de sloganuri care nu se deosebesc de celelalte. Ai o firma cu 15 salariati dar cu ce obiect de activitate ? Pentru mine esti neconvingator.
Nicolae Sitaru :
(21 Aprilie 2019, 19:50)
Mult succes Tavi! Sa dai un exemplu de urmat de tinerii valorosi de langa noi !
Elena:
(21 Aprilie 2019, 11:57)
Bravo Octavian!! Avem încredere în tine!!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 21 Mai 2019
126 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

ISU Ialomița: Exercițiu la Fetești

Joi, 23 mai a.c., începând cu orele 10,00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» Ialomița organizează un exercițiu de cooperare cu forțe și mijloace în teren în care este simulată producerea ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 20:53
(13 vizualizări - 0 comentarii)


1

Căzănești: Percheziții la hoți din magazine

Polițiștii din Urziceni au reținut trei bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 46 de ani, din Căzănești, pentru sustragerea mai multor bunuri din incinta unei societăți comerciale. În fapt, în noaptea ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 17:10
(13 vizualizări - 0 comentarii)


2

ISU Ialomița: Concursuri cu și pentru elevi

Marți, 21 mai a.c., începând cu orele 9,30, Liceul de Arte «Ionel Perlea» din Slobozia a găzduit concursul «Cu viața mea apăr viața». 15 echipaje de ciclu gimnazial și liceal s-au întrecut în concursul ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 08:35
(24 vizualizări - 0 comentarii)


3

La volan fără permis pe străzile Sloboziei

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Slobozia au depistat un tânăr, de 21 de ani, din Slobozia, în timp ce conducea pe raza localității de domiciliu, deși acesta nu deținea permis pentru nicio ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 08:20
(23 vizualizări - 0 comentarii)


4

Accidente la Sudiți și Gura Ialomiței. Șoferii erau beți la volan!

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 18/19 mai a.c., la Sudiți s-a produs un accident rutier. Astfel, în timp ce un tânăr, de 23 de ani, conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, acesta a ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 08:10
(31 vizualizări - 0 comentarii)


5

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

17 Mai 2019, 18:40


Fetești: Beat la volan, a acroșat un autoturism

Joi, 16 mai a.c., în jurul orelor 23,00, un bărbat de 33 de ani, din Fetești, a provocat un accident rutier, acroșând autoturismul unei tinere, de 21 de ani, din aceeași localitate. Șoferii auto au fost ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 16:35
(304 vizualizări - 0 comentarii)


7

Ialomița: Hoț din magazine, arestat preventiv

Joi, 16 mai a.c., un bărbat, de 51 de ani, din Ilfov, a fost surprins în flagrant, pe timpul nopții, de polițiștii Secției de Poliție Rurală Slobozia după ce ar fi sustras bunuri din două societăți comerciale ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 16:30
(406 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ialomița: Atenție, se întrerupe curentul electric!

În intervalul 20-24 mai a.c., orele 8,00-17,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație a rețelelor electrice. Aceste lucrări se ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 16:30
(347 vizualizări - 0 comentarii)


9

«Atelierul de pictură pe linguri de lemn» la Muzeul Agriculturii din Slobozia

Joi, 16 mai a.c., la Muzeul Național al Agriculturii, elevii Liceului Tehnologic Special «Ion Teodorescu» Slobozia, în colaborare cu Protopopiatul Slobozia și Parohia «Sfântul Dumitru» au participat la ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 16:25
(340 vizualizări - 0 comentarii)


10

Suspiciune de focar de Pestă Porcină Africană la Buești

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează toți crescătorii de porcine că miercuri, 15 mai 2019, a fost emis un buletin de analize prin care se suspicionează Pesta ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 08:05
(316 vizualizări - 0 comentarii)


Raja Constanța: Atenție, se întrerupe apa în Fetești Oraș!

Pentru remedierea unei avarii survenită la conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe strada Călărași, din municipiul Fetești, RAJA SA a fost  nevoită să întrerupă furnizarea apei ...[citește_toată_știrea]

16 Mai 2019, 15:04
(447 vizualizări - 0 comentarii)


12

Secțiunile Mica Publicitate și Publicitate online au fost actualizate!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

15 Mai 2019, 18:20


13

Pieton acroșat la Movilița

Marți, în jurul orelor 10,30, pe raza localității Movilița a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unui pieton. Astfel, în timp ce un ilfovean, de 41 de ani, conducea un autoturism din direcția ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 16:20
(491 vizualizări - 0 comentarii)


Alege o carieră în cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor

Administrația Națională a Penitenciarelor și unitățile subordonate vor demara începând cu miercuri, 15 mai 2019, campania de recrutare pentru anul școlar și universitar 2019-2020. Tinerii interesați de ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 16:15
(463 vizualizări - 0 comentarii)


Ograda: Fără permis, la volan

Un tânăr, de 26 de ani, din Ograda, a fost depistat de polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ograda marți, 14 mai a.c.,  în timp ce conducea un vehicul pe raza localității de domiciliu fără a poseda ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 16:10
(438 vizualizări - 0 comentarii)


Pescuit ilegal pe Brațul Borcea

Marți, 14 mai a.c., polițiștii ialomițeni au depistat doi bărbați, de 24 și 68 ani, ambii din Fetești, în timp ce pescuiau pe Brațul Borcea cu ajutorul a două unelte de pescuit tip halău, fără a respecta ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 16:05
(433 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: pescuit ilegal


«Școala Altfel»-lecție deschisă a polițiștilor ialomițeni

Miercuri, 15 mai a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slobozia s-au alăturat programului «Școala Altfel», susținând o lecție deschisă despre semnificația indicatoarelor rutiere și regulile ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 15:55
(456 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Școala Altfel


DAJ Ialomița: Ajutor de minimis pentru crescători de ovine

Anul acesta, prin Direcția pentru Agricultură Ialomița s-au înscris 300 de posibili beneficiari ai schemei «Ajutor de minimis pentru aplicarea progranului de sustenanță a crescătorilor de ovine pentru comercializarea ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:45
(472 vizualizări - 0 comentarii)


Balaciu: Bărbat căzut în fântână

Luni, 13 mai a.c., în jurul orelor 20,30, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni s-au deplasat în satul Crăsanii de Jos din comuna Balaciu. Un echipaj format din 6 subofițeri ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:40
(478 vizualizări - 0 comentarii)


DAJ Ialomița: Primele livrări de porci din rasa Mangalița și Bazna

În cadrul programului «Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de porci din rasele Bazna și/sau Mangalița în vederea producerii cărnii de porc», în anul 2019 cei doi ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:35
(474 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Tânără de 29 ani, victimă a unui accident rutier

Un accident rutier s-a produs în după-amiaza zilei de marți, 14 mai a.c., în jurul orelor 13,30, între localitățile Manasia și Alexeni, fiind implicate un autoturism și o autoutilitară. Din impact a rezultat ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:30
(479 vizualizări - 0 comentarii)


DAJ Ialomița: Ajutor de minimis pentru usturoi

Potrivit datelor oferite de Direcția pentru Agricultură Județeană Ialomița, până la această dată, un număr de 6 producători agricoli s-au înscris în programul de susținere a producției de usturoi. Valorificarea ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:15
(421 vizualizări - 0 comentarii)


Drăgoești: Incendiu la o locuință

Incendiul a izbucnit la locuința a două femei, de 78 și 61 ani, luni, 13 mai a.c., în jurul orei 9,45 în localitatea Drăgoești. Flăcările au pornit de la o lampă cu combustibil lichid lăsată nesupravegheată ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:10
(413 vizualizări - 0 comentarii)


DAJ Ialomița: Fonduri de la Guvern pentru cultivatorii de tomate

Programul național privind cultivarea tomatelor în sere sau solarii îi atrage pe cultivatorii de legume din județul Ialomița. Potrivit unei statistici oferite de Direcția pentru Agricultură Județeană, în ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 08:50
(463 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Amenzi în urma anchetei epidemiologice privind Pesta Porcină Africană

În urma anchetei epidemiologice efectuată în cazul noului focar de Pestă Porcină Africană declarat în localitatea Andrășești la data de 9 mai a.c., inspectorii DSVSA Ialomița au identificat 6 exploatații ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 08:45
(429 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de 190000 de lei, 22 permise reținute

În perioada 10-12 mai a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza județului pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Astfel, s-a intervenit la 97 evenimente ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 08:30
(435 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiunea TRUCK&BUS

În perioada 13-19 mai a.c., Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița desfășoară o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse în special din cauza nerespectării normelor rutiere de către ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 08:25
(455 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Recrutare de viitori pompieri

Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» Ialomița a demarat recrutarea candidaților pentru concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne și ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 08:20
(465 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare mecanic agricol/tractorist

aptitudini/competențe
-Studii de profil mecanic
(școală profesională, cursuri)
sau de mecanic agricol
-Capacitatea de adaptare la
inovația tehnologică
a utilajelor cu care lucrează
(experiența de lucru cu utilaje moderne
constituie un avantaj)
-Capacitatea de a lucra eficient și
de gestionare a riscurilor
-Adaptabilitate și flexibilitate
-Responsabilitate
-Comunicare interactivă la
locul de muncă
-Muncă în echipă
-Planificarea activității proprii și
organizarea locului de muncă
-Realizarea lucrărilor agricole conform
sarcinilor de lucru
-Supravegherea și întreținerea tehnică
periodică a utilajelor
-Efectuarea reviziilor periodice tehnice
a mașinilor agricole
-Realizarea reparațiilor curente
a mașinilor agricole
-Permis categoria B + categoria Tr
Beneficii
-Pachet salarial atractiv
-Bonuri de masă
-Asigurare medicală
SC DROPIMEX SRL, societate agricolă
aflată într-o continuă expansiune,
își propune practicarea
unei agriculturi avansată tehnologic,
creșterea producțiilor și a profitabilității,
sporind fertilitatea solului prin folosirea
rațională a resurselor de sol,
urmărind refacerea și conservarea acestora

Mai multe informații pot fi obținute
la sediul nostru din Cosîmbești,
str. Șoseaua Slobozia-Țăndărei,
nr. 154, Ialomița,
precum și la telefon 0749/271.595

15 Mai 2019, 08:15


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...