Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Primăria Slobozia plătește degeaba cataloagele electronice

Primăria Slobozia plătește degeaba cataloagele electronice

În noiembrie 2018, Primăria Slobozia achiziționa de la o firmă nou-înființată cataloage electro­nice pentru 7 dintre unitățile școlare din oraș. La jumătate de an distanță, derularea acestui proiect înregistrează blo­caje, iar părinții se plâng de întârzieri în actualizarea notelor.

O idee ratată În toamna anului trecut, Software Tehnologies Solution SRL, o firmă fără experiență în domeniu, era blagoslovită de administrația slobozeană cu un contract de 1,3 milioane de lei pentru implementarea catalogului electronic în școli. Firma se numește Software Tehnologies Solution SRL și, prin contract, și-a asumat obligația de a actualiza săptămânal notele acordate elevilor. La 6 luni distanță însă, părinții se plâng de întârzieri mai mari de două săptămâni la actualizarea notelor, iar accesul la platforma on-line creată este greoi. Adrian Șerbănici, reprezentantul firmei, respinge acuzațiile și susține că directorii instituțiilor de învățământ sunt mulțumiți. «Toți directorii de unități școlare au fost foarte mulțumiți de aplicație până în prezent. Informațiile respective sunt dublu criptate, securizate, în așa fel încât elevul să nu poată schimba userul sau parola...» susține el. În realitate însă, reprezentanții unităților școlare susțin că nu toți părinții elevilor pot accesa platforma on-line. «La nivelul Liceului de Arte, 70% dintre elevi beneficiază de catalogul electronic... Nu toți părinții au fost de acord. Însă, conform legii, din 2021, toți elevii vor avea notele trecute cu ajutorul acestei platforme...» susține George Petre, directorul Liceului de Arte «Ionel Perlea».

Multe parale pentru nimic Oficial, la nivelul municipiului Slobozia există 7 unități de învățământ care utilizează platforma on-line a catalogului: Liceul Tehnologic «Al.I. Cuza»,  Liceul Tehnologic «Mihai Eminescu», Liceul Tehnologic «Înălțarea Domnului», Seminarul Teologic «Sf. Ioan Gură de Aur», Liceul de Arte «Ionel Perlea», Școala Gimnazială «Sf. Andrei» și Școala Gimnazială nr. 3. Sumele alocate pentru utilizarea catalogului electronic diferă în funcție de numărul elevilor, oscilând între 5500 lei anual pentru Seminarul Teologic «Sf. Ioan Gură de Aur» și 25350 pentru Liceul de Arte «Ionel Perlea». Rezultă un cost de apro­ximativ 1,7 lei pentru fiecare elev în de­cursul unui an școlar. Însă actualizarea permanentă a acestui catalog electronic lasă de dorit... Evident, reprezentantul firmei, Adrian Șerbănici, are explicații pentru această stare de fapt. «În primele 4-5 săptămâni ale acestui semestru, nu s-au acordat note... Prin urmare, nu am putut actualiza platforma!» susține el. Și această ultimă declarație este contrazisă de realitate. Părinții interesați de situația școlară a copiilor susțin că aceștia au obținut note încă din primele zile de școală. «Copilul meu este clasa a VIII-a. Iar pe semestrul II nu are nicio notă trecută în catalogul electronic. De ce se mai dau bani dacă notele nu sunt trecute?» se întreabă retoric unul dintre ei.

Catalogul electronic, obligatoriu din 2021
Catalogul electronic oferă posibilitatea de informare cu privire la situația școlară a elevului, precum și numărul de absențe. Logarea la platforma on-line se realizează cu numărul de telefon și o parolă. Catalogul electronic școlar va funcționa în paralel cu cel clasic încă 2 ani. La 1 septembrie 2021, profesorii vor fi obligați să renunțe definitiv la ca­talogul clasic, iar în școli va fi folosit exclusiv catalogul electronic. La nivelul municipiului Slobozia, doar două unități de învățământ au refuzat implementarea catalogului electronic, respectiv Colegiul Național «Mihai Viteazul» și Liceul Pedagogic «Matei Basarab».

23 Aprilie 2019, 08:05 (2137 vizualizări - 15 comentarii)

Citiți și:
Angajații Primăriei încasează ilegal sporuri pentru Controlul Financiar Preventiv
Prima realizare edilitară a administrației Mocioniu
Sărbătorile Sloboziei sunt condiționate de aprobarea Consiliului Local
Slobozia va avea cataloage electronice în școli

Comentariile cititorilor:


curiosul:
(28 Aprilie 2019, 00:18)
PRESUPUN CA ACEST CATALOG VINE IN AJUTORUL PARINTILOR PLECATI LA MUNCA IN STRAINATATE POT FI INFORMATI IN TIMP REAL DE SITUATIA COPILULUI
@Slobozia:
(24 Aprilie 2019, 12:56)
E buna asta cu.. "punem carul(cataloage electronice) inaintea boilor(cadre didactice, elevi, inspectori)"..
ADRIANA:
(24 Aprilie 2019, 12:10)
De-aia nu pun profesorii note la timp? De-aia nu este corectă notarea elevilor? De-aia se corectează lucrările elevilor în dorul Lelii? De-aia se aduc rezultatele la lucrări scrise după o lună? De-aia se trec note în catalog din senin, fără nicio motivare în fața elevului??? CĂ NU AVEAU PROFESORII CATALOAGE ELECTRONICE! Bine că s-a găsit rezolvarea!
Avram Iancu:
(24 Aprilie 2019, 10:36)
Bani aruncați! Avem și mulți...Nici școlile care au nu le folosesc. Merge și așa! Va merge asa și după 2021, nu vă faceți iluzii!
Slobozia:
(24 Aprilie 2019, 10:31)
Ideea aceasta este ca și cum ai turna un litru de Chanel original peste un cct de 10gr. Imposibil de acoperit “mireasma”! Nu se iau problemele după gravitate, urgență, eficiența momentului! Punem carul înaintea boilor...N-ar fi prima dată, nu avem capete să judece corect învățământul rom. Să dea D zeu măcar notarea ritmică să aibă de câștigat cu aceste cataloage. Poate le va fi Rușine profesorilor de părinți, că la isj nu există autoritate!
Maria:
(23 Aprilie 2019, 17:33)
@observator. Nu numai liceele sunt la pământ chiar cu cartea, nu numai cu ,,cataloagele”! Vai de lume și de țară!
observator:
(23 Aprilie 2019, 15:43)
Mai fratilor,despre ce vorbim,invatamantul in liceele din Slobozia este aproape zero ,,O''
Chiar nu vedeti,digitalizarea asta,este exact tichia de margaritar, asta apropo de cele smnalate mai sus, wc-uri,tavane .......
Marian:
(23 Aprilie 2019, 15:24)
Pentru părinții interesați de copiii lor, este o realizare, într-adevăr! Să fie la toate liceele mai repede! Felicitări Primăriei!
Georgeta:
(23 Aprilie 2019, 14:38)
Felicitari pentru aceasta aplicatie! In sfarsit in rand cu lumea!Aplicatia functioneaza foarte bine si primim sms-uri! Noi,parintii suntem multumiti de initiativa!
Cu foamea-n gât...:
(23 Aprilie 2019, 12:35)
Cad tavanele pe elevi, nu se poate respira în clase, mizeria până-n grindă și noi avem cataloage electr. Ne obligă UE poate. Dar ea nu știe realitatea din Sc. rom. și care sunt adevăratele nevoi. Mai degrabă o masă caldă gratuită, numai pentru elevii școlii respective!
Vasile:
(23 Aprilie 2019, 12:27)
Reticența la nou, dar mai mult fuga de răspundere a cadrelor! Cam greu și pentru părinții din ruralul ialomițean. La țară, în Ialomița, abia apare câte un televizor modern....Mobil are orice țață, dar nu pentru catalogul electronic. Implementarea acestui proiect trebuia amânată cu vreo 15 ani în Ialomița. Abia se fac WC-uri în școli, și voi vreți catalog on line?!
Nicolae:
(23 Aprilie 2019, 11:51)
Până în 2021 poate vor învăța toți dascălii să dea note! Să nu mai vorbim de lucrul pe calculator care este ,,ocolit” de multe cadre didactice, mai puțin educatoarele.
ADRIANA:
(23 Aprilie 2019, 11:17)
Mă întreb de ce CNMV a refuzat tehnologia?!? Dar, pe de altă parte, cam știu: apăreau note din burtă, grămadă, nejustificat de multe la finalul semestrelor. Întrebau părinții la ședințe de ce nu sunt note, dirigintele nu știa, părintele tăcea... E profesionalism să dai note motivate, transparent. CATALOGUL ELECTRONIC! O MARE RĂSPUNDERE PENTRU PROFESORI ȘI EI NU PREA VOR CA NOTELE ELEVILOR SĂ FIE VERIFICATE ONLINE DE PĂRINȚI....Ghiciți voi cine și de ce se refuză metoda!
FELICITARI PT APLICATIE!:
(23 Aprilie 2019, 10:43)
Copilul meu este la Liceul de Arte si vreau sa va spun ca aceasta aplicatie ne-a adus si pe noi din Slobozia cu un pas mic ce e drept in era digitalizarii in domeniul invatamantului si incercam si noi macar sa ajungem la degetul mic celor din Europa..E mai usor de controlat si sunt mai greu mintit cand vine vorba de notele pe care le ia Sunt extrem de multumit de faptul ca primesc mesajele pe telefon cu notele si absentele copilului meu, ca pot sa vad oricand situatia scolara a copilului meu, pentru ca lucrez in domeniul agricol iar timpul este limitat. Felicitari celor care administreaza aplicatia , Felicitari Primariei pentru initiativa si la cat mai multe lucruri de acest gen.
Merge foarte bine!:
(23 Aprilie 2019, 10:01)
Eu pot sa ma conectez fara probleme si sa vad situatia copilului meu reala atat in aplicatie cat si prin mesajele pe care le primesc!Este usor de utilizat iar aplicatia functioneaza foarte bine si sunt foarte multumita!Felicitari Primariei!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 23 Iul 2019
154 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Un feteștean beat la volan a provocat un accident rutier

Joi, 18 iulie a.c., un bărbat de 26 de ani, din Fetești, în timp ce se afla la volanul unui autoturism ce se deplasa pe direcția Movila-Fetești, ar fi pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală ...[citește_toată_știrea]

19 Iulie 2019, 17:25
(350 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Gheorghe Doja

Joi, 18 iulie a.c., în jurul orelor 23,40, Pompierii de la Detașamentul de Pompieri Slobozia împreună cu patru pompieri civili de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență au intervenit cu două autospeciale ...[citește_toată_știrea]

19 Iulie 2019, 17:20
(407 vizualizări - 0 comentarii)


Gârbovi: Cercetați penal pentru furt de cereale

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Gârbovi au identificat joi, 18 iulie a.c., trei bărbați, cu vârste cuprinse între 38 și 44 de ani, bănuiți de comiterea unui furt. Cei în cauză au fost opriți în ...[citește_toată_știrea]

19 Iulie 2019, 17:15
(382 vizualizări - 0 comentarii)


Ograda: Fără permis, la volan

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier efectuează cercetări într-un dosar penal privind infracțiunea de «conducere a unui vehicul fără permis», faptă comisă în localitatea Ograda, la data de 19 aprilie ...[citește_toată_știrea]

19 Iulie 2019, 17:10
(349 vizualizări - 0 comentarii)


4

DSVSA Ialomița: Controale în piețe la tarabe

În perioada 12-14 iulie a.c., Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița, împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița și ai Inspectoratului de ...[citește_toată_știrea]

18 Iulie 2019, 16:10
(428 vizualizări - 0 comentarii)


Baza 86 Aeriană, la «Royal International Air Tattoo 2019»

În perioada 19-21 iulie 2019, la Baza Aeriană FAIRFORD, GLOUCESTERSHIRE din Marea Britanie, aparținând Forțelor Aeriene Regale, are loc «Royal International Air Tattoo 2019», unul dintre cele mai mari mitinguri ...[citește_toată_știrea]

18 Iulie 2019, 11:40
(427 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Arme găsite în casă

Marți, 16 iulie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au efectuat 4 percheziții domiciliare la Țăndărei. În urma ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:35
(580 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Gârbovi

Marți, 16 iulie a.c., în jurul orelor 12,30, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni și un echipaj SMURD au fost solicitate pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:30
(386 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Gârbovi incendiu


8

Platonești: Accident rutier soldat cu o victimă

Marți, 16 iulie a.c., în jurul orei 13,50, un autoturism care se deplasa pe direcția de mers Movila-Platonești a părăsit partea carosabilă și s-a izbit frontal de un parapet aflat pe marginea șoselei. ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:25
(401 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: Beți la volan

Marți, 16 iulie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Stelnica au depistat un bărbat, de 21 de ani, din Făcăieni, în timp ce șofa pe raza localității de domiciliu deși anterior consumase băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:20
(401 vizualizări - 0 comentarii)


10

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

16 Iulie 2019, 18:50


IPJ Ialomița: Nereguli constatate la taximetriștii slobozeni

Luni, 15 iulie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au acționat pe raza municipiului pentru verificarea legalității transportului public de persoane în regim de taxi. Astfel ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:50
(610 vizualizări - 1 comentariu)


12
Cotorca: S-au ciocnit 5 mașini, două victime

Cotorca: S-au ciocnit 5 mașini, două victime

Luni, 15 iulie a.c., în jurul orei 06,30, pe raza localității Cotorca s-a produs o coliziune între 5 autovehicule. Pentru salvarea celor două victime, o femeie de 23 de ani și un bărbat de 41 de ani, au ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:35
(553 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Cotorca accident


Gârbovi: Tânăr prins la volan cu un pistol

Sâmbătă, 13 iulie a.c., în jurul orelor 21,00, în urma unui control în trafic, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Gârbovi au depistat un tânăr, de 18 ani, care deținea în habitaclul autoturismului ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:30
(579 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Gârbovi pistol


Ordin de protecție pentru un tată agresor din Cosâmbești

Duminică, 14 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fierbinți Târg au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat din Cosâmbești după ce acesta și-ar fi agresat fiica. În urma cercetărilor ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:25
(508 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan sub influența băuturilor alcoolice

În perioada 12-14 iulie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 56 de ani, în timp ce conduceau pe drumurile publice deși anterior consumaseră băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:20
(492 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Fără permis de conducere pe drumurile publice

Doi bărbați, de 32 de ani, din Țăndărei, și de 44 de ani, din Căzănești, au fost depistați de polițiștii ialomițeni vineri, 12 iulie a.c., în timp ce șofau pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:15
(516 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Bărbat depistat la volanul unui vehicul neînmatriculat

Duminică, 14 iulie a.c., polițiștii rutieri din Urziceni au depistat în trafic un autoturism condus de un bărbat, de 38 de ani, din Urziceni, care avea autorizația de circulație provizorie expirată din ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:10
(516 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campania «Fii inteligent, nu fi violent!»

În perioada 1 iulie-30 septembrie 2019, Poliția Municipiului Slobozia desfășoară campania «Fii inteligent, nu fi violent!». Principalele obiective ale polițiștilor de Ordine Publică sunt reprezentate de ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:05
(494 vizualizări - 0 comentarii)


deces

deces

Familia Sohodoleanu
anunță cu nesfârșită
durere trecerea în
neființă a celui
care a fost
Gheorghe Sohodoleanu ...[citește_toată_știrea]

15 Iulie 2019, 08:05
(1247 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Minor prins la volan cu 107 km/h!

Joi, 11 iulie, în orașul Țăndărei, polițiștii rutieri au oprit în trafic un autoturism care se deplasa cu viteza de 107 km/h. În urma verificărilor efectuate, au constatat că la volanul mașinii se afla ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:30
(930 vizualizări - 1 comentariu)


Țăndărei: Beat la volan, a acroșat o mașină parcată

În miezul nopții de joi spre vineri, 11/12 iulie a.c., Poliția Țăndărei a fost sesizată despre producerea pe strada Gării, din Țăndărei, a unui accident soldat cu pagube materiale. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:25
(807 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 15-19 iulie, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:20
(893 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

11 Iulie 2019, 19:15


AJOFM Ialomița: Rata șomajului-4,89%

Conform informațiilor oferite de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița, la sfârșitul lunii mai 2019, rata șomajului a fost de 4,89%. Exprimat în cifre acest procent arată că peste ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:15
(905 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 31 iulie 2019, termen limită pentru depunerea Declarației Unice

Reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii din județul nostru cu privire la faptul că termenul limită pentru depunerea Declarației unice este data de ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:10
(910 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Consultări la nivel național cu reprezentanții mediului de afaceri

Reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice au continuat seria întâlnirilor organizate în toate județele țării cu membrii mediului de afaceri. Alături de oficialii Ministerului Finanțelor Publice s-au ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:05
(849 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Toate focarele de Pestă Porcină Africană, stinse

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației, despre  situația ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2019, 15:10
(1008 vizualizări - 0 comentarii)


Traian: Arestat pentru «conducere fără permis»

Joi, 4 iulie a.c., polițiștii au reușit identificarea unui bărbat, de 23 de ani, din comuna Traian, pe numele căruia Judecătoria Făurei a emis un mandat de executare a pedepsei. Cel în cauză a fost încarcerat ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:50
(1313 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 8-12 iulie, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:45
(1245 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...