Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Primăria Slobozia plătește degeaba cataloagele electronice

Primăria Slobozia plătește degeaba cataloagele electronice

În noiembrie 2018, Primăria Slobozia achiziționa de la o firmă nou-înființată cataloage electro­nice pentru 7 dintre unitățile școlare din oraș. La jumătate de an distanță, derularea acestui proiect înregistrează blo­caje, iar părinții se plâng de întârzieri în actualizarea notelor.

O idee ratată În toamna anului trecut, Software Tehnologies Solution SRL, o firmă fără experiență în domeniu, era blagoslovită de administrația slobozeană cu un contract de 1,3 milioane de lei pentru implementarea catalogului electronic în școli. Firma se numește Software Tehnologies Solution SRL și, prin contract, și-a asumat obligația de a actualiza săptămânal notele acordate elevilor. La 6 luni distanță însă, părinții se plâng de întârzieri mai mari de două săptămâni la actualizarea notelor, iar accesul la platforma on-line creată este greoi. Adrian Șerbănici, reprezentantul firmei, respinge acuzațiile și susține că directorii instituțiilor de învățământ sunt mulțumiți. «Toți directorii de unități școlare au fost foarte mulțumiți de aplicație până în prezent. Informațiile respective sunt dublu criptate, securizate, în așa fel încât elevul să nu poată schimba userul sau parola...» susține el. În realitate însă, reprezentanții unităților școlare susțin că nu toți părinții elevilor pot accesa platforma on-line. «La nivelul Liceului de Arte, 70% dintre elevi beneficiază de catalogul electronic... Nu toți părinții au fost de acord. Însă, conform legii, din 2021, toți elevii vor avea notele trecute cu ajutorul acestei platforme...» susține George Petre, directorul Liceului de Arte «Ionel Perlea».

Multe parale pentru nimic Oficial, la nivelul municipiului Slobozia există 7 unități de învățământ care utilizează platforma on-line a catalogului: Liceul Tehnologic «Al.I. Cuza»,  Liceul Tehnologic «Mihai Eminescu», Liceul Tehnologic «Înălțarea Domnului», Seminarul Teologic «Sf. Ioan Gură de Aur», Liceul de Arte «Ionel Perlea», Școala Gimnazială «Sf. Andrei» și Școala Gimnazială nr. 3. Sumele alocate pentru utilizarea catalogului electronic diferă în funcție de numărul elevilor, oscilând între 5500 lei anual pentru Seminarul Teologic «Sf. Ioan Gură de Aur» și 25350 pentru Liceul de Arte «Ionel Perlea». Rezultă un cost de apro­ximativ 1,7 lei pentru fiecare elev în de­cursul unui an școlar. Însă actualizarea permanentă a acestui catalog electronic lasă de dorit... Evident, reprezentantul firmei, Adrian Șerbănici, are explicații pentru această stare de fapt. «În primele 4-5 săptămâni ale acestui semestru, nu s-au acordat note... Prin urmare, nu am putut actualiza platforma!» susține el. Și această ultimă declarație este contrazisă de realitate. Părinții interesați de situația școlară a copiilor susțin că aceștia au obținut note încă din primele zile de școală. «Copilul meu este clasa a VIII-a. Iar pe semestrul II nu are nicio notă trecută în catalogul electronic. De ce se mai dau bani dacă notele nu sunt trecute?» se întreabă retoric unul dintre ei.

Catalogul electronic, obligatoriu din 2021
Catalogul electronic oferă posibilitatea de informare cu privire la situația școlară a elevului, precum și numărul de absențe. Logarea la platforma on-line se realizează cu numărul de telefon și o parolă. Catalogul electronic școlar va funcționa în paralel cu cel clasic încă 2 ani. La 1 septembrie 2021, profesorii vor fi obligați să renunțe definitiv la ca­talogul clasic, iar în școli va fi folosit exclusiv catalogul electronic. La nivelul municipiului Slobozia, doar două unități de învățământ au refuzat implementarea catalogului electronic, respectiv Colegiul Național «Mihai Viteazul» și Liceul Pedagogic «Matei Basarab».

23 Aprilie 2019, 08:05 (1976 vizualizări - 15 comentarii)

Citiți și:
Primăria Slobozia obligă cetățenii să se racordeze la o rețea de canalizare inexistentă!
Primarul Adrian Mocioniu a retras atribuțiile viceprimarilor
SLOBOZIA ARE CEL MAI MIC BUGET DIN ULTIMII 10 ANI!
Slobozia va avea cataloage electronice în școli

Comentariile cititorilor:


curiosul:
(28 Aprilie 2019, 00:18)
PRESUPUN CA ACEST CATALOG VINE IN AJUTORUL PARINTILOR PLECATI LA MUNCA IN STRAINATATE POT FI INFORMATI IN TIMP REAL DE SITUATIA COPILULUI
@Slobozia:
(24 Aprilie 2019, 12:56)
E buna asta cu.. "punem carul(cataloage electronice) inaintea boilor(cadre didactice, elevi, inspectori)"..
ADRIANA:
(24 Aprilie 2019, 12:10)
De-aia nu pun profesorii note la timp? De-aia nu este corectă notarea elevilor? De-aia se corectează lucrările elevilor în dorul Lelii? De-aia se aduc rezultatele la lucrări scrise după o lună? De-aia se trec note în catalog din senin, fără nicio motivare în fața elevului??? CĂ NU AVEAU PROFESORII CATALOAGE ELECTRONICE! Bine că s-a găsit rezolvarea!
Avram Iancu:
(24 Aprilie 2019, 10:36)
Bani aruncați! Avem și mulți...Nici școlile care au nu le folosesc. Merge și așa! Va merge asa și după 2021, nu vă faceți iluzii!
Slobozia:
(24 Aprilie 2019, 10:31)
Ideea aceasta este ca și cum ai turna un litru de Chanel original peste un cct de 10gr. Imposibil de acoperit “mireasma”! Nu se iau problemele după gravitate, urgență, eficiența momentului! Punem carul înaintea boilor...N-ar fi prima dată, nu avem capete să judece corect învățământul rom. Să dea D zeu măcar notarea ritmică să aibă de câștigat cu aceste cataloage. Poate le va fi Rușine profesorilor de părinți, că la isj nu există autoritate!
Maria:
(23 Aprilie 2019, 17:33)
@observator. Nu numai liceele sunt la pământ chiar cu cartea, nu numai cu ,,cataloagele”! Vai de lume și de țară!
observator:
(23 Aprilie 2019, 15:43)
Mai fratilor,despre ce vorbim,invatamantul in liceele din Slobozia este aproape zero ,,O''
Chiar nu vedeti,digitalizarea asta,este exact tichia de margaritar, asta apropo de cele smnalate mai sus, wc-uri,tavane .......
Marian:
(23 Aprilie 2019, 15:24)
Pentru părinții interesați de copiii lor, este o realizare, într-adevăr! Să fie la toate liceele mai repede! Felicitări Primăriei!
Georgeta:
(23 Aprilie 2019, 14:38)
Felicitari pentru aceasta aplicatie! In sfarsit in rand cu lumea!Aplicatia functioneaza foarte bine si primim sms-uri! Noi,parintii suntem multumiti de initiativa!
Cu foamea-n gât...:
(23 Aprilie 2019, 12:35)
Cad tavanele pe elevi, nu se poate respira în clase, mizeria până-n grindă și noi avem cataloage electr. Ne obligă UE poate. Dar ea nu știe realitatea din Sc. rom. și care sunt adevăratele nevoi. Mai degrabă o masă caldă gratuită, numai pentru elevii școlii respective!
Vasile:
(23 Aprilie 2019, 12:27)
Reticența la nou, dar mai mult fuga de răspundere a cadrelor! Cam greu și pentru părinții din ruralul ialomițean. La țară, în Ialomița, abia apare câte un televizor modern....Mobil are orice țață, dar nu pentru catalogul electronic. Implementarea acestui proiect trebuia amânată cu vreo 15 ani în Ialomița. Abia se fac WC-uri în școli, și voi vreți catalog on line?!
Nicolae:
(23 Aprilie 2019, 11:51)
Până în 2021 poate vor învăța toți dascălii să dea note! Să nu mai vorbim de lucrul pe calculator care este ,,ocolit” de multe cadre didactice, mai puțin educatoarele.
ADRIANA:
(23 Aprilie 2019, 11:17)
Mă întreb de ce CNMV a refuzat tehnologia?!? Dar, pe de altă parte, cam știu: apăreau note din burtă, grămadă, nejustificat de multe la finalul semestrelor. Întrebau părinții la ședințe de ce nu sunt note, dirigintele nu știa, părintele tăcea... E profesionalism să dai note motivate, transparent. CATALOGUL ELECTRONIC! O MARE RĂSPUNDERE PENTRU PROFESORI ȘI EI NU PREA VOR CA NOTELE ELEVILOR SĂ FIE VERIFICATE ONLINE DE PĂRINȚI....Ghiciți voi cine și de ce se refuză metoda!
FELICITARI PT APLICATIE!:
(23 Aprilie 2019, 10:43)
Copilul meu este la Liceul de Arte si vreau sa va spun ca aceasta aplicatie ne-a adus si pe noi din Slobozia cu un pas mic ce e drept in era digitalizarii in domeniul invatamantului si incercam si noi macar sa ajungem la degetul mic celor din Europa..E mai usor de controlat si sunt mai greu mintit cand vine vorba de notele pe care le ia Sunt extrem de multumit de faptul ca primesc mesajele pe telefon cu notele si absentele copilului meu, ca pot sa vad oricand situatia scolara a copilului meu, pentru ca lucrez in domeniul agricol iar timpul este limitat. Felicitari celor care administreaza aplicatia , Felicitari Primariei pentru initiativa si la cat mai multe lucruri de acest gen.
Merge foarte bine!:
(23 Aprilie 2019, 10:01)
Eu pot sa ma conectez fara probleme si sa vad situatia copilului meu reala atat in aplicatie cat si prin mesajele pe care le primesc!Este usor de utilizat iar aplicatia functioneaza foarte bine si sunt foarte multumita!Felicitari Primariei!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 21 Mai 2019
84 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

ISU Ialomița: Exercițiu la Fetești

Joi, 23 mai a.c., începând cu orele 10,00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» Ialomița organizează un exercițiu de cooperare cu forțe și mijloace în teren în care este simulată producerea ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 20:53
(20 vizualizări - 0 comentarii)


1

Căzănești: Percheziții la hoți din magazine

Polițiștii din Urziceni au reținut trei bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 46 de ani, din Căzănești, pentru sustragerea mai multor bunuri din incinta unei societăți comerciale. În fapt, în noaptea ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 17:10
(21 vizualizări - 0 comentarii)


2

ISU Ialomița: Concursuri cu și pentru elevi

Marți, 21 mai a.c., începând cu orele 9,30, Liceul de Arte «Ionel Perlea» din Slobozia a găzduit concursul «Cu viața mea apăr viața». 15 echipaje de ciclu gimnazial și liceal s-au întrecut în concursul ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 08:35
(29 vizualizări - 0 comentarii)


3

La volan fără permis pe străzile Sloboziei

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Slobozia au depistat un tânăr, de 21 de ani, din Slobozia, în timp ce conducea pe raza localității de domiciliu, deși acesta nu deținea permis pentru nicio ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 08:20
(27 vizualizări - 0 comentarii)


4

Accidente la Sudiți și Gura Ialomiței. Șoferii erau beți la volan!

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 18/19 mai a.c., la Sudiți s-a produs un accident rutier. Astfel, în timp ce un tânăr, de 23 de ani, conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, acesta a ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 08:10
(37 vizualizări - 0 comentarii)


5

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

17 Mai 2019, 18:40


Fetești: Beat la volan, a acroșat un autoturism

Joi, 16 mai a.c., în jurul orelor 23,00, un bărbat de 33 de ani, din Fetești, a provocat un accident rutier, acroșând autoturismul unei tinere, de 21 de ani, din aceeași localitate. Șoferii auto au fost ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 16:35
(306 vizualizări - 0 comentarii)


7

Ialomița: Hoț din magazine, arestat preventiv

Joi, 16 mai a.c., un bărbat, de 51 de ani, din Ilfov, a fost surprins în flagrant, pe timpul nopții, de polițiștii Secției de Poliție Rurală Slobozia după ce ar fi sustras bunuri din două societăți comerciale ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 16:30
(408 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ialomița: Atenție, se întrerupe curentul electric!

În intervalul 20-24 mai a.c., orele 8,00-17,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație a rețelelor electrice. Aceste lucrări se ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 16:30
(350 vizualizări - 0 comentarii)


9

«Atelierul de pictură pe linguri de lemn» la Muzeul Agriculturii din Slobozia

Joi, 16 mai a.c., la Muzeul Național al Agriculturii, elevii Liceului Tehnologic Special «Ion Teodorescu» Slobozia, în colaborare cu Protopopiatul Slobozia și Parohia «Sfântul Dumitru» au participat la ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 16:25
(343 vizualizări - 0 comentarii)


10

Suspiciune de focar de Pestă Porcină Africană la Buești

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează toți crescătorii de porcine că miercuri, 15 mai 2019, a fost emis un buletin de analize prin care se suspicionează Pesta ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 08:05
(319 vizualizări - 0 comentarii)


Raja Constanța: Atenție, se întrerupe apa în Fetești Oraș!

Pentru remedierea unei avarii survenită la conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe strada Călărași, din municipiul Fetești, RAJA SA a fost  nevoită să întrerupă furnizarea apei ...[citește_toată_știrea]

16 Mai 2019, 15:04
(450 vizualizări - 0 comentarii)


12

Secțiunile Mica Publicitate și Publicitate online au fost actualizate!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

15 Mai 2019, 18:20


13

Pieton acroșat la Movilița

Marți, în jurul orelor 10,30, pe raza localității Movilița a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unui pieton. Astfel, în timp ce un ilfovean, de 41 de ani, conducea un autoturism din direcția ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 16:20
(494 vizualizări - 0 comentarii)


Alege o carieră în cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor

Administrația Națională a Penitenciarelor și unitățile subordonate vor demara începând cu miercuri, 15 mai 2019, campania de recrutare pentru anul școlar și universitar 2019-2020. Tinerii interesați de ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 16:15
(466 vizualizări - 0 comentarii)


Ograda: Fără permis, la volan

Un tânăr, de 26 de ani, din Ograda, a fost depistat de polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ograda marți, 14 mai a.c.,  în timp ce conducea un vehicul pe raza localității de domiciliu fără a poseda ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 16:10
(440 vizualizări - 0 comentarii)


Pescuit ilegal pe Brațul Borcea

Marți, 14 mai a.c., polițiștii ialomițeni au depistat doi bărbați, de 24 și 68 ani, ambii din Fetești, în timp ce pescuiau pe Brațul Borcea cu ajutorul a două unelte de pescuit tip halău, fără a respecta ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 16:05
(435 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: pescuit ilegal


«Școala Altfel»-lecție deschisă a polițiștilor ialomițeni

Miercuri, 15 mai a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slobozia s-au alăturat programului «Școala Altfel», susținând o lecție deschisă despre semnificația indicatoarelor rutiere și regulile ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 15:55
(459 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Școala Altfel


DAJ Ialomița: Ajutor de minimis pentru crescători de ovine

Anul acesta, prin Direcția pentru Agricultură Ialomița s-au înscris 300 de posibili beneficiari ai schemei «Ajutor de minimis pentru aplicarea progranului de sustenanță a crescătorilor de ovine pentru comercializarea ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:45
(475 vizualizări - 0 comentarii)


Balaciu: Bărbat căzut în fântână

Luni, 13 mai a.c., în jurul orelor 20,30, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni s-au deplasat în satul Crăsanii de Jos din comuna Balaciu. Un echipaj format din 6 subofițeri ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:40
(481 vizualizări - 0 comentarii)


DAJ Ialomița: Primele livrări de porci din rasa Mangalița și Bazna

În cadrul programului «Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de porci din rasele Bazna și/sau Mangalița în vederea producerii cărnii de porc», în anul 2019 cei doi ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:35
(477 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Tânără de 29 ani, victimă a unui accident rutier

Un accident rutier s-a produs în după-amiaza zilei de marți, 14 mai a.c., în jurul orelor 13,30, între localitățile Manasia și Alexeni, fiind implicate un autoturism și o autoutilitară. Din impact a rezultat ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:30
(482 vizualizări - 0 comentarii)


DAJ Ialomița: Ajutor de minimis pentru usturoi

Potrivit datelor oferite de Direcția pentru Agricultură Județeană Ialomița, până la această dată, un număr de 6 producători agricoli s-au înscris în programul de susținere a producției de usturoi. Valorificarea ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:15
(423 vizualizări - 0 comentarii)


Drăgoești: Incendiu la o locuință

Incendiul a izbucnit la locuința a două femei, de 78 și 61 ani, luni, 13 mai a.c., în jurul orei 9,45 în localitatea Drăgoești. Flăcările au pornit de la o lampă cu combustibil lichid lăsată nesupravegheată ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:10
(415 vizualizări - 0 comentarii)


DAJ Ialomița: Fonduri de la Guvern pentru cultivatorii de tomate

Programul național privind cultivarea tomatelor în sere sau solarii îi atrage pe cultivatorii de legume din județul Ialomița. Potrivit unei statistici oferite de Direcția pentru Agricultură Județeană, în ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 08:50
(466 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Amenzi în urma anchetei epidemiologice privind Pesta Porcină Africană

În urma anchetei epidemiologice efectuată în cazul noului focar de Pestă Porcină Africană declarat în localitatea Andrășești la data de 9 mai a.c., inspectorii DSVSA Ialomița au identificat 6 exploatații ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 08:45
(431 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de 190000 de lei, 22 permise reținute

În perioada 10-12 mai a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza județului pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Astfel, s-a intervenit la 97 evenimente ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 08:30
(437 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiunea TRUCK&BUS

În perioada 13-19 mai a.c., Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița desfășoară o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse în special din cauza nerespectării normelor rutiere de către ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 08:25
(458 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Recrutare de viitori pompieri

Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» Ialomița a demarat recrutarea candidaților pentru concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne și ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 08:20
(468 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare mecanic agricol/tractorist

aptitudini/competențe
-Studii de profil mecanic
(școală profesională, cursuri)
sau de mecanic agricol
-Capacitatea de adaptare la
inovația tehnologică
a utilajelor cu care lucrează
(experiența de lucru cu utilaje moderne
constituie un avantaj)
-Capacitatea de a lucra eficient și
de gestionare a riscurilor
-Adaptabilitate și flexibilitate
-Responsabilitate
-Comunicare interactivă la
locul de muncă
-Muncă în echipă
-Planificarea activității proprii și
organizarea locului de muncă
-Realizarea lucrărilor agricole conform
sarcinilor de lucru
-Supravegherea și întreținerea tehnică
periodică a utilajelor
-Efectuarea reviziilor periodice tehnice
a mașinilor agricole
-Realizarea reparațiilor curente
a mașinilor agricole
-Permis categoria B + categoria Tr
Beneficii
-Pachet salarial atractiv
-Bonuri de masă
-Asigurare medicală
SC DROPIMEX SRL, societate agricolă
aflată într-o continuă expansiune,
își propune practicarea
unei agriculturi avansată tehnologic,
creșterea producțiilor și a profitabilității,
sporind fertilitatea solului prin folosirea
rațională a resurselor de sol,
urmărind refacerea și conservarea acestora

Mai multe informații pot fi obținute
la sediul nostru din Cosîmbești,
str. Șoseaua Slobozia-Țăndărei,
nr. 154, Ialomița,
precum și la telefon 0749/271.595

15 Mai 2019, 08:15


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...