Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Primăria Slobozia plătește degeaba cataloagele electronice

Primăria Slobozia plătește degeaba cataloagele electronice

În noiembrie 2018, Primăria Slobozia achiziționa de la o firmă nou-înființată cataloage electro­nice pentru 7 dintre unitățile școlare din oraș. La jumătate de an distanță, derularea acestui proiect înregistrează blo­caje, iar părinții se plâng de întârzieri în actualizarea notelor.

O idee ratată În toamna anului trecut, Software Tehnologies Solution SRL, o firmă fără experiență în domeniu, era blagoslovită de administrația slobozeană cu un contract de 1,3 milioane de lei pentru implementarea catalogului electronic în școli. Firma se numește Software Tehnologies Solution SRL și, prin contract, și-a asumat obligația de a actualiza săptămânal notele acordate elevilor. La 6 luni distanță însă, părinții se plâng de întârzieri mai mari de două săptămâni la actualizarea notelor, iar accesul la platforma on-line creată este greoi. Adrian Șerbănici, reprezentantul firmei, respinge acuzațiile și susține că directorii instituțiilor de învățământ sunt mulțumiți. «Toți directorii de unități școlare au fost foarte mulțumiți de aplicație până în prezent. Informațiile respective sunt dublu criptate, securizate, în așa fel încât elevul să nu poată schimba userul sau parola...» susține el. În realitate însă, reprezentanții unităților școlare susțin că nu toți părinții elevilor pot accesa platforma on-line. «La nivelul Liceului de Arte, 70% dintre elevi beneficiază de catalogul electronic... Nu toți părinții au fost de acord. Însă, conform legii, din 2021, toți elevii vor avea notele trecute cu ajutorul acestei platforme...» susține George Petre, directorul Liceului de Arte «Ionel Perlea».

Multe parale pentru nimic Oficial, la nivelul municipiului Slobozia există 7 unități de învățământ care utilizează platforma on-line a catalogului: Liceul Tehnologic «Al.I. Cuza»,  Liceul Tehnologic «Mihai Eminescu», Liceul Tehnologic «Înălțarea Domnului», Seminarul Teologic «Sf. Ioan Gură de Aur», Liceul de Arte «Ionel Perlea», Școala Gimnazială «Sf. Andrei» și Școala Gimnazială nr. 3. Sumele alocate pentru utilizarea catalogului electronic diferă în funcție de numărul elevilor, oscilând între 5500 lei anual pentru Seminarul Teologic «Sf. Ioan Gură de Aur» și 25350 pentru Liceul de Arte «Ionel Perlea». Rezultă un cost de apro­ximativ 1,7 lei pentru fiecare elev în de­cursul unui an școlar. Însă actualizarea permanentă a acestui catalog electronic lasă de dorit... Evident, reprezentantul firmei, Adrian Șerbănici, are explicații pentru această stare de fapt. «În primele 4-5 săptămâni ale acestui semestru, nu s-au acordat note... Prin urmare, nu am putut actualiza platforma!» susține el. Și această ultimă declarație este contrazisă de realitate. Părinții interesați de situația școlară a copiilor susțin că aceștia au obținut note încă din primele zile de școală. «Copilul meu este clasa a VIII-a. Iar pe semestrul II nu are nicio notă trecută în catalogul electronic. De ce se mai dau bani dacă notele nu sunt trecute?» se întreabă retoric unul dintre ei.

Catalogul electronic, obligatoriu din 2021
Catalogul electronic oferă posibilitatea de informare cu privire la situația școlară a elevului, precum și numărul de absențe. Logarea la platforma on-line se realizează cu numărul de telefon și o parolă. Catalogul electronic școlar va funcționa în paralel cu cel clasic încă 2 ani. La 1 septembrie 2021, profesorii vor fi obligați să renunțe definitiv la ca­talogul clasic, iar în școli va fi folosit exclusiv catalogul electronic. La nivelul municipiului Slobozia, doar două unități de învățământ au refuzat implementarea catalogului electronic, respectiv Colegiul Național «Mihai Viteazul» și Liceul Pedagogic «Matei Basarab».

23 Aprilie 2019, 08:05 (2484 vizualizări - 15 comentarii)

Citiți și:
Aproape 1 milion de lei pentru un loc de joacă în Cartierul Bora!
Contract de 4 milioane de lei pentru piste de biciclete la Slobozia
Primarul Adrian Mocioniu transformă bulevardele Sloboziei în șantiere
Slobozia va avea cataloage electronice în școli

Comentariile cititorilor:


curiosul:
(28 Aprilie 2019, 00:18)
PRESUPUN CA ACEST CATALOG VINE IN AJUTORUL PARINTILOR PLECATI LA MUNCA IN STRAINATATE POT FI INFORMATI IN TIMP REAL DE SITUATIA COPILULUI
@Slobozia:
(24 Aprilie 2019, 12:56)
E buna asta cu.. "punem carul(cataloage electronice) inaintea boilor(cadre didactice, elevi, inspectori)"..
ADRIANA:
(24 Aprilie 2019, 12:10)
De-aia nu pun profesorii note la timp? De-aia nu este corectă notarea elevilor? De-aia se corectează lucrările elevilor în dorul Lelii? De-aia se aduc rezultatele la lucrări scrise după o lună? De-aia se trec note în catalog din senin, fără nicio motivare în fața elevului??? CĂ NU AVEAU PROFESORII CATALOAGE ELECTRONICE! Bine că s-a găsit rezolvarea!
Avram Iancu:
(24 Aprilie 2019, 10:36)
Bani aruncați! Avem și mulți...Nici școlile care au nu le folosesc. Merge și așa! Va merge asa și după 2021, nu vă faceți iluzii!
Slobozia:
(24 Aprilie 2019, 10:31)
Ideea aceasta este ca și cum ai turna un litru de Chanel original peste un cct de 10gr. Imposibil de acoperit “mireasma”! Nu se iau problemele după gravitate, urgență, eficiența momentului! Punem carul înaintea boilor...N-ar fi prima dată, nu avem capete să judece corect învățământul rom. Să dea D zeu măcar notarea ritmică să aibă de câștigat cu aceste cataloage. Poate le va fi Rușine profesorilor de părinți, că la isj nu există autoritate!
Maria:
(23 Aprilie 2019, 17:33)
@observator. Nu numai liceele sunt la pământ chiar cu cartea, nu numai cu ,,cataloagele”! Vai de lume și de țară!
observator:
(23 Aprilie 2019, 15:43)
Mai fratilor,despre ce vorbim,invatamantul in liceele din Slobozia este aproape zero ,,O''
Chiar nu vedeti,digitalizarea asta,este exact tichia de margaritar, asta apropo de cele smnalate mai sus, wc-uri,tavane .......
Marian:
(23 Aprilie 2019, 15:24)
Pentru părinții interesați de copiii lor, este o realizare, într-adevăr! Să fie la toate liceele mai repede! Felicitări Primăriei!
Georgeta:
(23 Aprilie 2019, 14:38)
Felicitari pentru aceasta aplicatie! In sfarsit in rand cu lumea!Aplicatia functioneaza foarte bine si primim sms-uri! Noi,parintii suntem multumiti de initiativa!
Cu foamea-n gât...:
(23 Aprilie 2019, 12:35)
Cad tavanele pe elevi, nu se poate respira în clase, mizeria până-n grindă și noi avem cataloage electr. Ne obligă UE poate. Dar ea nu știe realitatea din Sc. rom. și care sunt adevăratele nevoi. Mai degrabă o masă caldă gratuită, numai pentru elevii școlii respective!
Vasile:
(23 Aprilie 2019, 12:27)
Reticența la nou, dar mai mult fuga de răspundere a cadrelor! Cam greu și pentru părinții din ruralul ialomițean. La țară, în Ialomița, abia apare câte un televizor modern....Mobil are orice țață, dar nu pentru catalogul electronic. Implementarea acestui proiect trebuia amânată cu vreo 15 ani în Ialomița. Abia se fac WC-uri în școli, și voi vreți catalog on line?!
Nicolae:
(23 Aprilie 2019, 11:51)
Până în 2021 poate vor învăța toți dascălii să dea note! Să nu mai vorbim de lucrul pe calculator care este ,,ocolit” de multe cadre didactice, mai puțin educatoarele.
ADRIANA:
(23 Aprilie 2019, 11:17)
Mă întreb de ce CNMV a refuzat tehnologia?!? Dar, pe de altă parte, cam știu: apăreau note din burtă, grămadă, nejustificat de multe la finalul semestrelor. Întrebau părinții la ședințe de ce nu sunt note, dirigintele nu știa, părintele tăcea... E profesionalism să dai note motivate, transparent. CATALOGUL ELECTRONIC! O MARE RĂSPUNDERE PENTRU PROFESORI ȘI EI NU PREA VOR CA NOTELE ELEVILOR SĂ FIE VERIFICATE ONLINE DE PĂRINȚI....Ghiciți voi cine și de ce se refuză metoda!
FELICITARI PT APLICATIE!:
(23 Aprilie 2019, 10:43)
Copilul meu este la Liceul de Arte si vreau sa va spun ca aceasta aplicatie ne-a adus si pe noi din Slobozia cu un pas mic ce e drept in era digitalizarii in domeniul invatamantului si incercam si noi macar sa ajungem la degetul mic celor din Europa..E mai usor de controlat si sunt mai greu mintit cand vine vorba de notele pe care le ia Sunt extrem de multumit de faptul ca primesc mesajele pe telefon cu notele si absentele copilului meu, ca pot sa vad oricand situatia scolara a copilului meu, pentru ca lucrez in domeniul agricol iar timpul este limitat. Felicitari celor care administreaza aplicatia , Felicitari Primariei pentru initiativa si la cat mai multe lucruri de acest gen.
Merge foarte bine!:
(23 Aprilie 2019, 10:01)
Eu pot sa ma conectez fara probleme si sa vad situatia copilului meu reala atat in aplicatie cat si prin mesajele pe care le primesc!Este usor de utilizat iar aplicatia functioneaza foarte bine si sunt foarte multumita!Felicitari Primariei!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Joi 28 Mai 2020
181 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Grupul de Comunicare Strategică: 355 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 27 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 355 cazuri de infecții COVID-19. ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2020, 13:10
(108 vizualizări - 0 comentarii)


Sărățeni: Arestat pentru «refuz de prelevare a mostrelor biologice»

Polițiștii ialomițeni au acționat pe raza județului pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate. Astfel, în ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2020, 11:40
(96 vizualizări - 0 comentarii)


Sinești: Beat la volan

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe raza comunei Sinești, un autoturism condus de un bărbat, de 30 de ani, din București. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică a fost ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2020, 11:35
(60 vizualizări - 0 comentarii)


Bucu: Lemne confiscate de polițiști

Polițiștii din Slobozia au confiscat 1,3 metri cubi de material lemnos, transportat fără documente legale de un tânăr, de 31 de ani, din județul Vrancea. Acesta a fost identificat pe raza localității Bucu ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2020, 11:30
(128 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

26 Mai 2020, 18:10


Episcopia Sloboziei și Călărașilor: Hramul Catedralei Episcopale

Episcopia Sloboziei și Călărașilor: Hramul Catedralei Episcopale

Joi, 28 mai 2020, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte episcop Vincențiu, Episcopia Sloboziei și Călărașilor va sărbători hramul de primăvară al Catedralei Episcopale «Înălțarea Domnului» din Slobozia ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 14:05
(234 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiuni preventive desfășurate de polițiștii ialomițeni

Polițiștii ialomițeni au acționat luni, 25 mai 2020, pe raza întregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și siguranței publice. În urma activităților desfășurate ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 13:30
(120 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Bătrân de 87 de ani, mort din cauza COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică informează cu privire la decesul unui bătrân, de 87 de ani, din județul Ialomița, din cauza infecției cu noul Coronavirus (SARS-CoV-2). Acesta a fost confirmat pozitiv pentru ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 13:20
(254 vizualizări - 2 comentarii)


8

Grupul de Comunicare Strategică: 354 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 26 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 354 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 13:10
(144 vizualizări - 0 comentarii)


9

Tudorița Ionescu, învestită în funcția de subprefect al Ialomiței

«În ședința de Guvern din data de 21 mai 2020 a fost aprobată Hotărârea nr. 399, publicată în Monitorul Oficial nr. 431 din 22.05.2020, privind exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 16:25
(478 vizualizări - 3 comentarii)


10
Accident rutier pe centura Sloboziei

Accident rutier pe centura Sloboziei

Pompierii din Slobozia, împreună cu paramedicii SMURD au intervenit în după amiaza zilei de luni, 25 mai 2020, pentru a acorda îngrjiri medicale victimelor unui accident rutier. Evenimentul s-a petrecut ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 14:10
(369 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: S-a izbit de un alt autoturism și a fost proiectat cu mașina într-un copac

Sâmbătă, 23 mai 2020, în jurul orelor 17,00, polițiștii rutieri au intervenit, pe raza comunei Movilița, la un accident de circulație soldat cu rănirea unei persoane. Din verificările efectuate a reieșit ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 13:35
(163 vizualizări - 0 comentarii)


12

Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Sâmbătă, 23 mai a.c., în jurul orelor 20,00, polițiștii din Urziceni au depistat în trafic, pe raza municipiului, un șofer de 25 de ani, cu domiciliul în Grivița, în timp ce conducea un autoturism sub ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 13:30
(127 vizualizări - 0 comentarii)


13

Grupul de Comunicare Strategică: 352 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 25 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 352 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate vindecate ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 13:10
(193 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 347 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Sâmbătă, 23 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 347 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2020, 13:05
(380 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: S-a răsturnat cu mașina

Manasia: S-a răsturnat cu mașina

O tânără de 19 ani și un bărbat de 23 de ani au fost victimele unui accident rutier petrecut în dimineața zilei de vineri, 22 mai 2020, pe raza localității Manasia. Aflat la volan, bărbatul de 23 de ani ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 14:40
(342 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Manasia accident


Audiențe digitale pentru clienții ENEL

Începând de luni, 25 mai 2020, companiile E-Distribuție, operatorii de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului Enel în România, vor introduce o soluție digitală pentru audiențe, prin intermediul ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 14:25
(208 vizualizări - 0 comentarii)


Rată de vindecare a pacienților COVID-19 de 64% în Spitalul Fetești

Reprezentanții Spitalului Municipal «Anghel Saligny» Fetești au precizat faptul că 64% dintre pacienții bolnavi de COVID-19 s-au vindecat. Estimativ, în cadrul unității medicale, au fost internați 187 de ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 14:05
(215 vizualizări - 0 comentarii)


Axintele: Reținut pentru încălcarea ordinului de protecție

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșereni au reținut un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din comuna Axintele, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de «amenințare», «nerespectare ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 13:40
(187 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Se prelungește perioada de acordare a indemnizației de șomaj

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița informează cu privire la faptul că beneficiarii de indemnizație de șomaj, aflați în plată la data de 22 mai 2020, dreptul la indemnizație de șomaj ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 13:20
(234 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 346 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 22 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 346 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 13:05
(186 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 342 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 21 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 342 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate vindecate ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2020, 13:10
(324 vizualizări - 0 comentarii)


Feteși: Lovit de tren la trecerea de cale ferată

Un bărbat de 49 de ani a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la București după ce a fost lovit de un tren de marfă. Accidentul s-a petrecut în dimineața zilei de miercuri, 20 mai 2020, când ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 15:20
(333 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Modele de bună practică privind educația on-line

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița a dat publicității lista localităților unde administrațiile locale au făcut eforturi pentru a-i sprijini pe elevii fără posibilități materiale să aibă acces la resursele ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 15:10
(352 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Pasagera unui taxi, victimă a unui accident rutier

O femeie de 29 de ani, din Fetești, pasageră a unui taxi, a ajuns la spital după ce mașina în care se afla a fost implicată într-un accident rutier produs miercuri, 20 mai 2020. Șoferul taxiului nu a respectat ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 14:05
(260 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești accident


Țăndărei: Anexă gospodărească cuprinsă de flăcări

Pompierii din Țăndărei au intervenit miercuri, 20 mai 2020, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în gospodăria unui localnic. Flăcările au cuprins o anexă și au ars aproximativ 5 mp din acoperișul ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:45
(206 vizualizări - 0 comentarii)


Stelnica: Incendiu de vegetație uscată

Pompierii din Fetești au intervenit marți, 19 mai 2020, pentru stingerea unui incendiu de vegetație produs în zona localității Stelnica. Flăcările au distrus un hectar cultivat cu grâu. Cel mai probabil ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:30
(225 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Stelnica incendiu


ITM Ialomița: Măsuri de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2 în căminele pentru bătrâni

Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița informează cu privire la faptul că administratorii centrelor dedicate îngrijirii vârstnicilor trebuie să ia măsuri de prevenire a infectării cu ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:20
(240 vizualizări - 1 comentariu)


Grupul de Comunicare Strategică: Niciun alt caz de COVID-19 înregistrat în Ialomița în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică informează cu privire la faptul că, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Ialomița nu au fost înregistrate cazuri noi de COVID-19. Astfel, numărul îmbolnăvirilor este ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:05
(279 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Panică pe Secția Boli Interne a Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de miercuri, 20 mai 2020, din cauza unei candele rămasă aprinsă. Flăcările au cuprins o ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 08:05
(555 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
cetatean în Parlamentarii PSD au inițiat un proiect de lege pentru despăgubirea fermierilor tratat cu tratament în Consiliul Județean vrea să reabiliteze podurile din Ialomița Gigel în Parlamentarii PSD au inițiat un proiect de lege pentru despăgubirea fermierilor despagubitu în Parlamentarii PSD au inițiat un proiect de lege pentru despăgubirea fermierilor tratat cu tratament în Parlamentarii PSD au inițiat un proiect de lege pentru despăgubirea fermierilor Cici în Parlamentarii PSD au inițiat un proiect de lege pentru despăgubirea fermierilor gigi friptu în Parlamentarii PSD au inițiat un proiect de lege pentru despăgubirea fermierilor Vio în Ialomița: Bătrân de 87 de ani, mort din cauza COVID-19 Unul din Braila în În căutarea brand-ului pierdut Axinte în Secretarul Primăriei Mihail Kogălniceanu, al doilea subprefect al Ialomiței Cetatean în Vizită de lucru a ministrului Agriculturii în Ialomița: Despăgubirile pentru secetă, după 15 iunie 2020 Un părinte în Controale amănunțite în școlile și liceele din Ialomița Mimi în Vizită de lucru a ministrului Agriculturii în Ialomița: Despăgubirile pentru secetă, după 15 iunie 2020 Om în S-a întâmplat în Cartierul Vlașca din Fetești: Jandarmi alungați cu pietre și răniți SILLY în Secretarul Primăriei Mihail Kogălniceanu, al doilea subprefect al Ialomiței Gabi în Tudorița Ionescu, învestită în funcția de subprefect al Ialomiței @Nuti spaima Constitutii în S-a întâmplat în Cartierul Vlașca din Fetești: Jandarmi alungați cu pietre și răniți Viorel în S-a întâmplat în Cartierul Vlașca din Fetești: Jandarmi alungați cu pietre și răniți ciu matu în Laurențiu Nicu, noul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița garsonieră de închiriat în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 27 mai 2020
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...