Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Mariana Iancu, acuzată public de «management defectuos» Mariana Iancu, acuzată public de «management defectuos»

Problemele Spitalului Slobozia, în ședința Consiliului Județean Ialomița

Mariana Iancu, acuzată public de «management defectuos»

Scandalul generat zilele trecute de o decizie a managerului Spitalului Județean Slobozia, Mariana Iancu, a generat polemici aprinse în cadrul ședinței Consiliului Județean Ialomița. În timpul ședinței de miercuri, 24 aprilie 2019, Mariana Iancu a fost apostrofată public asupra modului în care a gestionat criza medicilor din Secțiile Pediatrie și Neonatologie ale Spitalului. «Aici vorbim de management defectuos! Punct!» a tunat consilierul județean PNL Dragoș Soare.

Soare vs Iancu Încă de la început trebuie să reamintim faptul că, în urmă cu câteva zile, Mariana Iancu, managerul Spitalului Slobozia, a emis o dispoziție prin care obliga medicii Secției Pediatrie să asigure gărzile și la Neonatologie. Asta în condițiile în care ambele secții se află în aceeași situație din punct de vedere al lipsei de specialiști, criza medicilor fiind acută. Actual, există doar doi medici specialiști la nivelul Secției Pediatrie, respectiv Nina Precup Vâlcea și Lucian Olaru, în timp ce la Secția Neonatologie își desfășoară activitatea doi medici «pensionari», Gabriela Dumitru și Gheorghe Hoinaru. La acest moment, pe Secția Neonatologie, doar doctorul Gabriela Dumitru își desfășoară activitatea, în timp ce Gheorghe Hoinaru se află în concediu medical... În plus, potrivit reglementărilor intrate în vigoare, medicii de familie de la Pediatrie care asigură gărzile sunt singurii care au dreptul de a oferi consultații pe această secție în baza unei derogări a Ministerului Sănătății. În caz contrar, secția ar putea să-și suspende activitatea din lipsa medicilor... Revenind, în cadrul ședinței de Consiliu Județean de miercuri, 24 aprilie a.c., pe tema subiectului expus mai sus, a intervenit un schimb de replici dure între Mariana Iancu, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia, și Dragoș Soare, consilier județean PNL. Acesta din urmă a acuzat public incapacitatea managerială a managerului Mariana Iancu. «Se întâmplă niște lucruri care nu sunt în regulă! Avem o problemă foarte importantă: comunicarea defectuoasă... Doamna manager este incapabilă să gestioneze această criză! Aici vorbim de management defectuos! Punct!» a precizat apăsat consilierul județean PNL Dragoș Soare. În replică, Mariana Iancu afirmă că «la Spitalul Județean nu există nicio criză... Există certuri, este normal!».

24 Aprilie 2019, 18:50 (4927 vizualizări - 12 comentarii)

Citiți și:
Avioane (de) pe hârtie la aeroportul de la Alexeni
Consiliul Județean Ialomița legiferează pentru mandatul viitor
Scandal public în Consiliul Județean Ialomița: Mariana Iancu, trimisă din nou la școală!
Execuție publică la ședința Consiliului Județean Ialomița

Comentariile cititorilor:


Md:
(11 Mai 2019, 18:11)
Am spus mereu că din Sanatate se fura bani și banii îi fura un grup infracțional organizat pe care toată lumea îl știe, dar nimeni nu face nimic ! Nu medicii din spital, asistentele sau infirmieră la fura , ei nu au acces la achiziții! Secretomania privind achizițiile _ furnizor , pret , bucăți nu este întâmplătoare! În ce privește angajarile, cei mai deștepți au fost cu cei cu euro în cont și pentru care garantează cineva : o rudă din spital, psdeul, buletinul de amara , etc !
amin:
(30 Aprilie 2019, 15:54)
Pai daca nu este pregatita pentru sju,dati-o afara cu tot cu morar.Ce s-o doara sufletul de angajati cind are salariul aproape cit al presedintelui tarii,dar si alte adaosuri de la colegiul director,iar ca juristi isi permite sa plateasca la case de avocatura din bu uresti din fondurile acordate spitalului pentru cheltuieli cu personalul.
Pacientă:
(27 Aprilie 2019, 12:23)
Orice manager ar fi, tot dezastru. Tot un drc! Nu aici e hiba, personalul, 90%, este sub pregătirea standard. Degeaba doctorii vor să facă meserie, știu cum s-o facă, dacă au asistente, infirmiere, îngrijitoare, brancardieri, etc. neghiobi și cerșetori! Dacă IANCU are atâtea bube-n cap cum scrieți in comentarii, de ce nu este eliminată? Nu cred că voința politică este singura vinovată.Femeia este eroină că a rezistat în cușca aceea a leoaicelor. Are sănătate de fier.
eu:
(26 Aprilie 2019, 22:05)
Si de ce nu ar fi criza de personal? Spitalul Judetean Slobozia este unicul spital din Romania care si-a dat in judecata medicii, asistentele, brancardierii, peste 100 de salariati in acelasi timp! Este acel unic spital in care nu se recunoaste vechimea in munca si se acorda sporuri de vechime diminuate, desi oamenii aia au contribuit lunar la plata darilor la stat. Este unicul spital din Romania in care desi ai hotarare judecatoareasca definitiva, tanti aia mare model ''PREDATOR'' incalca legea si nu restituie salariatilor contravaloarea tichetelor de masa! Care-i prost sa se mai angajeze pe o mosie pe care cacaciosii si nu oamenii instruiti fac EI legea?
Valentin:
(26 Aprilie 2019, 05:38)
Campanie electorala pe sănătatea noastră. Spitalul sa modernizat foarte mult în ultimul an, și doar cei ce nu au ochi sa vadă și putere sa recunoască nu vad asta. Criza de medici este problema națională nu doar la Slobozia, felicitări pt ce ați realizat pana acum și nu cedați la presiunile celor ce nu pot sa mai doarmă în timpul programului, sau a celor ce vor sa obțină niște voturi.
anonymus:
(25 Aprilie 2019, 08:56)
De ce nu spuneti nimic despre articolul aparut in The Guardian, privind situatia din spitalele romanesti? Este prezentata concret chiar situatia din spitalul din Slobozia
https://www.theguardian.com/world/2019/apr/21/romanian-hospitals-in-crisis-as-emigration-take-its-toll
Sa iasa soarele si la noi... :
(25 Aprilie 2019, 08:29)
E normal sa fie certuri intr o organizatie,e ca si cum generalii si-ar impusca militarii din subordine ca e normal sa fie si certuri,deci si pierderi!Ptiu drace!Cum scapam de incapabili,Doamne??Da un semn,ca suntem inconjurati de prea multa prostie!Mariana face selectia si discuta asa cum stie-hartia intr o parte,polietilena dincolo...E vorba de oameni si de bolnavi intr un spital,tovarasa directoare!
Ella:
(25 Aprilie 2019, 07:47)
Iar o bagati in corzi pe tusica Mariana din capul satului. Ba adevarat ca este meseriasa nu o mai dati la coteala. Bai ofticosilor unde pus mimoza Maiana piciorul nici buruianu nu mai creste. Este ea o frumusete sustinuta de folcroristi politici si justitie, ce mai vreti. Hai gata ciocu mic ca noi suntem la putere
Gina Pistol:
(24 Aprilie 2019, 21:57)
Hai cu școlile, hai cu spitalul! Surse inepuizabile de scandaluri. Mahala! Și bolnavii mor cu zile, nimeni nu plătește. Salariile in sănătate sunt mari, șpaga continuă, merită să faci această facultate!
Sfântul Petru:
(24 Aprilie 2019, 20:46)

Cred ca d-na manager e singura impotriva tuturor!Pleaca medicii care n-au habar sa puna un diagnostic si raman cei pe care nu-i intereseaza decat salariu baban si ciubucurile, deci oricum ar fi, tot pacientii sufera.
Sa vedem un articol in ziar in care o infirmiera e umilita de un medic si fortata sa faca sex cu el cand e de garda, e strigator la cer.
Astia sunt medicii in care ne punem viata???Dupa barfele din spital se pare ca majoritatea doctorilor asa procedeaza cand sunt de garda, isi cheama asistentele sa le ofere servicii sexuale, ca sa-si tina postul, ca altfel sunt eliminate.
Bine ca aceasta managera v-a facut salarii uriașe pe care nu le meritați!
Nicoleta:
(24 Aprilie 2019, 20:32)
E prea mult spus management defectuos, pentru o criza de medici cu  care se confruntă toată tara.
Daca ar fi sa vorbim de management defectuos este faptul că încă se mai cere șpagă în acest spital și încă există medici care nu_si dau interesul pentru pacienți.Si încă există asistente și infirmiere care nu-si fac treaba daca nu le bagi bani in buzunar.Degeaba sta managera intre ei tot timpul daca ele nu au conștiință și tot nu se mulțumesc cu salariile uriașe ce le au.
Mihai Raileanu:
(24 Aprilie 2019, 20:30)
Pai criza nu sa vede din cauza certurilor si are dreptate cand zice asta. N-am auzit cu urechile mele, da e de notorietate - asta zic cei care lucreaza acolo- ca se aud des ragete. Da daca dl Soare - pentru ca poate sa o faca - vrea sa-i faca o recomandare manageritei iar aceasta se arata dispusa sa urmeze recomandarea, sa o trimita la Vasile de la Suceava, omologul ei de la SJU Suceava. Iar daca vrea, o sa invete sa faca treaba si sa aduca medici.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 28 Feb 2020
189 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Prefectura Ialomița, Coronavirus: 65 persoane, izolate la domiciliu!

Potrivit Prefecturii Ialomița, în ceea ce privește situația epidemiologică-Coronavirus, joi, 26 februarie 2020, 65 persoane sunt izolate la domiciliu, în carantină neaflându-se ...[citește_toată_știrea]

27 Februarie 2020, 17:10
(219 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Mircea Dinescu lansează «Scaunul cu trei picioare»

Slobozia: Mircea Dinescu lansează «Scaunul cu trei picioare»

Cu ocazia «Zilei Modiale a Scriitorului», marți, 3 martie 2020, de la orele 14,30, la Sala Studio a Centrului Cultural «Ionel Perlea» din Slobozia se va lansa volumul de poezii «Scaunul cu trei picioare ...[citește_toată_știrea]

27 Februarie 2020, 16:35
(64 vizualizări - 0 comentarii)


Accident la Lilieci: O persoană moartă pe loc, alte patru rănite!

Miercuri, 26 februarie 2020, în jurul orei 6,30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident de circulație produs pe DN2, în localitatea Lilieci, soldat cu decesul unei persoane ...[citește_toată_știrea]

27 Februarie 2020, 16:20
(131 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Lilieci accident


Fetești: Acțiune a polițiștilor

Polițiștii feteșteni au desfășurat miercuri, 26 februarie a.c., activități de prevenire a evenimentelor rutiere, precum și a furturilor din locuințe, în cadrul campaniilor «Viața are prioritate!» și «Hoții ...[citește_toată_știrea]

27 Februarie 2020, 16:10
(58 vizualizări - 0 comentarii)


4

Prefectura Ialomița, Coronavirus: 41 persoane, izolate la domiciliu!

Potrivit Prefecturii Ialomița, în ceea ce privește situația epidemiologică-Coronavirus, miercuri, 26 februarie 2020, 41 persoane sunt izolate la domiciliu, în carantină neaflându-se persoane. Pe localități ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2020, 17:30
(522 vizualizări - 0 comentarii)


Razie cu percheziții la Bărbulești și Jilavele

10 percheziții domiciliare, articole pirotehnice ridicate de polițiști, 127 de sancțiuni contravenționale aplicate și o infracțiune constatată în flagrant, este bilanțul unei acțiuni de amploare desfășurată ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2020, 16:10
(191 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campania «Viața are prioritate»

Polițiștii slobozeni au aplicat marți, 25 februarie a.c., peste 30 de sancțiuni contravenționale, în cadrul unei acțiuni operative desfășurate în cadrul campaniei de prevenire a evenimentelor rutiere « ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2020, 14:20
(94 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Incendii la Scânteia, Piersica și Condeești

ISU Ialomița: Incendii la Scânteia, Piersica și Condeești

În curzul zilei de marți, 25 februarie 2020, în jurul orelor 12,35, pompierii ialomițeni au intervenit  pentru localizarea și stingerea unui incendiu la o hală metalică din comuna Scânteia. La locul ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2020, 12:40
(171 vizualizări - 0 comentarii)


8

Prefectura Ialomița, Coronavirus: 9 persoane, izolate la domiciliu la Fetești, Urziceni, Manasia, Amara și Dridu. Alte 4 persoane, izolate la domiciliu sub supraveghere medicală!

Având în vedere situația epidemiologică creată de numeroasele cazuri de coronavirus confirmate în regiunile Lombardia și Veneto din nordul  Italiei,  precum și numărul mare de cetățeni români ...[citește_toată_știrea]

25 Februarie 2020, 19:15
(2489 vizualizări - 1 comentariu)


9

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

25 Februarie 2020, 18:10


10

Slobozia: Spărgător de mașini, reținut pentru 24 de ore

Polițiștii slobozeni au identificat un bărbat, de 28 de ani, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de «tentativă la furt calificat», fapte săvârșite în noaptea de 23/24 februarie 2020. Cel în cauză ...[citește_toată_știrea]

25 Februarie 2020, 16:50
(235 vizualizări - 0 comentarii)


Tineri ialomițeni, prinși la volan fără permis

Doi ialomițeni de 20, respectiv 30 de ani, au fost depistați de polițiști luni, 24 februarie a.c., conducând autoturisme pe drumurile publice fără a deține permise de conducere pentru vreo categorie de ...[citește_toată_știrea]

25 Februarie 2020, 16:40
(132 vizualizări - 0 comentarii)


12

DSVSA Ialomița: Amendat de 3 ori pentru comerț ilegal cu porci

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează toți cetățenii județului că, în scopul prevenirii reapariției de focare de pestă porcină africană pe teritoriul județului ...[citește_toată_știrea]

25 Februarie 2020, 16:15
(171 vizualizări - 0 comentarii)


13

RAJA SA Constanța: Avarie pe strada Călărași din Fetești!

Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 75 mm, de pe strada Călărași din Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile marți, 25 februarie ...[citește_toată_știrea]

25 Februarie 2020, 16:10
(124 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 4 accidente, un decedat și patru răniți

La sfârșitul de săptămână precedent, 21-23 februarie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la patru accidente de circulație, soldate cu decesul unui persoane și rănirea a altor patru. Primul accident ...[citește_toată_știrea]

24 Februarie 2020, 17:40
(208 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Lemne confiscate de polițiști

Fetești: Lemne confiscate de polițiști

Polițiștii din Fetești au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 11000 de lei, în urma unei razii pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților ce se pot comite în domeniul silviculturii ...[citește_toată_știrea]

24 Februarie 2020, 17:15
(179 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Polițiștii rutieri au depistat, pe raza județului Ialomița, șapte șoferi ialomițeni care au condus pe drumurile publice aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Șoferii, cu vârste cuprinse între ...[citește_toată_știrea]

24 Februarie 2020, 17:05
(165 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

21 Februarie 2020, 18:20


ISU Ialomița: 28 Februarie-Ziua Protecției Civile din România

Protecția civilă este o structură înființată încă de acum 87 de ani în România, cu scopul îndeplinirii sarcinilor umanitare destinate să protejeze populația civilă împotriva pericolelor, ostilităților sau ...[citește_toată_știrea]

21 Februarie 2020, 10:50
(217 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Târgul Apicol, ediția a XI-a

Slobozia: Târgul Apicol, ediția a XI-a

Primăria Municipiului Slobozia prin Servicii Publice Slobozia SRL, în parteneriat cu Casa Mierii Cooperativă Agricolă, vă face cunoscut faptul că, în perioada 28 februarie-1 martie 2020, se va desfășura ...[citește_toată_știrea]

21 Februarie 2020, 09:40
(249 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Tânăr reținut pentru «furt calificat»

Miercuri, 19 februarie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au identificat un bărbat, de 28 de ani, din Slobozia, bănuit de comiterea infracțiunii de «furt ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2020, 16:15
(249 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziții în Ialomița și Ilfov. Trei persoane reținute pentru «braconaj piscicol» și «furt calificat»!

Percheziții în Ialomița și Ilfov. Trei persoane reținute pentru «braconaj piscicol» și «furt calificat»!

Polițiștii din Ialomița au reținut trei bărbați în urma unor percheziții efectuate la locuințele unor persoane bănuite de «braconaj piscicol» și «furt calificat». Au fost descoperite peste 570 kilograme ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2020, 08:10
(302 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița și IPJ Ialomița, controale în trafic

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează ialomițenii că, în scopul prevenirii reapariției de focare de pestă porcină africană pe teritoriul județului Ialomița, desfășoară ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 18:10
(250 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracționalității în școli

Miercuri, 19 februarie a.c., polițiștii rutieri și cei de Ordine Publică din Slobozia au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracționalității în incinta și în zonele adiacente unităților ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:25
(250 vizualizări - 0 comentarii)


Grecii de Jos: Șoferul de 87 de ani a acroșat cu mașina un biciclist

Marți, 18 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident de circulație produs pe DJ101, în localitatea Grecii de Jos, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:20
(297 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Marți, 18 februarie a.c., în jurul orelor 16,00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic pe DN2, pe raza comunei Movilița, un autoturism condus de un tânăr, de 20 de ani, din Coșereni ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:15
(256 vizualizări - 0 comentarii)


Mărculești: A intrat cu tractorul în gard

Marți, 18  februarie a.c., în jurul orelor 17,00, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Slobozia au fost sesizați prin 112 de o femeie din localitatea Mărculești, despre faptul că un tractor ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:10
(330 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Vernisaj la Centrul Cultural «Ionel Perlea»

Muzeul Județean Ialomița organizează o expoziție de lucrări a 22 de artiști plastici, din colecțiile Muzeului. 31 de tablouri ale unor artiști renumiți, printre care și Constantin Piliuță, Dona Noni Delavrancea ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:05
(300 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziții în Ialomița și Ilfov. Evaziunea fiscală cu achiziții intracomunitare, în vizor!

Miercuri, 19 februarie a.c., polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice efectuează 15 percheziții domiciliare, în cadrul unei operațiuni pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 09:05
(650 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Ordine de protecție provizorie pentru violență domestică

Polițiștii din Slobozia au emis marți, 17 februarie a.c., două ordine de protecție provizorie. Documentele au fost eliberate după ce două femei, victime ale violenței domestice, au făcut solicitări în acest ...[citește_toată_știrea]

18 Februarie 2020, 18:05
(369 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...