Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Mariana Iancu, acuzată public de «management defectuos» Mariana Iancu, acuzată public de «management defectuos»

Problemele Spitalului Slobozia, în ședința Consiliului Județean Ialomița

Mariana Iancu, acuzată public de «management defectuos»

Scandalul generat zilele trecute de o decizie a managerului Spitalului Județean Slobozia, Mariana Iancu, a generat polemici aprinse în cadrul ședinței Consiliului Județean Ialomița. În timpul ședinței de miercuri, 24 aprilie 2019, Mariana Iancu a fost apostrofată public asupra modului în care a gestionat criza medicilor din Secțiile Pediatrie și Neonatologie ale Spitalului. «Aici vorbim de management defectuos! Punct!» a tunat consilierul județean PNL Dragoș Soare.

Soare vs Iancu Încă de la început trebuie să reamintim faptul că, în urmă cu câteva zile, Mariana Iancu, managerul Spitalului Slobozia, a emis o dispoziție prin care obliga medicii Secției Pediatrie să asigure gărzile și la Neonatologie. Asta în condițiile în care ambele secții se află în aceeași situație din punct de vedere al lipsei de specialiști, criza medicilor fiind acută. Actual, există doar doi medici specialiști la nivelul Secției Pediatrie, respectiv Nina Precup Vâlcea și Lucian Olaru, în timp ce la Secția Neonatologie își desfășoară activitatea doi medici «pensionari», Gabriela Dumitru și Gheorghe Hoinaru. La acest moment, pe Secția Neonatologie, doar doctorul Gabriela Dumitru își desfășoară activitatea, în timp ce Gheorghe Hoinaru se află în concediu medical... În plus, potrivit reglementărilor intrate în vigoare, medicii de familie de la Pediatrie care asigură gărzile sunt singurii care au dreptul de a oferi consultații pe această secție în baza unei derogări a Ministerului Sănătății. În caz contrar, secția ar putea să-și suspende activitatea din lipsa medicilor... Revenind, în cadrul ședinței de Consiliu Județean de miercuri, 24 aprilie a.c., pe tema subiectului expus mai sus, a intervenit un schimb de replici dure între Mariana Iancu, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia, și Dragoș Soare, consilier județean PNL. Acesta din urmă a acuzat public incapacitatea managerială a managerului Mariana Iancu. «Se întâmplă niște lucruri care nu sunt în regulă! Avem o problemă foarte importantă: comunicarea defectuoasă... Doamna manager este incapabilă să gestioneze această criză! Aici vorbim de management defectuos! Punct!» a precizat apăsat consilierul județean PNL Dragoș Soare. În replică, Mariana Iancu afirmă că «la Spitalul Județean nu există nicio criză... Există certuri, este normal!».

24 Aprilie 2019, 18:50 (4265 vizualizări - 12 comentarii)

Citiți și:
Consiliul Județean a alocat 1,7 milioane lei pentru finanțarea AFC Unirea ’04
Președintele Moraru a «pupat» moaște de 1,63 milioane de lei
Nicolae Chiriță, sancționat și cu salariul diminuat prin votul consilierilor județeni PSD-ALDE
Execuție publică la ședința Consiliului Județean Ialomița
Președintele Moraru l-a sancționat administrativ pe consilierul județean Dragoș Soare

Comentariile cititorilor:


Md:
(11 Mai 2019, 18:11)
Am spus mereu că din Sanatate se fura bani și banii îi fura un grup infracțional organizat pe care toată lumea îl știe, dar nimeni nu face nimic ! Nu medicii din spital, asistentele sau infirmieră la fura , ei nu au acces la achiziții! Secretomania privind achizițiile _ furnizor , pret , bucăți nu este întâmplătoare! În ce privește angajarile, cei mai deștepți au fost cu cei cu euro în cont și pentru care garantează cineva : o rudă din spital, psdeul, buletinul de amara , etc !
amin:
(30 Aprilie 2019, 15:54)
Pai daca nu este pregatita pentru sju,dati-o afara cu tot cu morar.Ce s-o doara sufletul de angajati cind are salariul aproape cit al presedintelui tarii,dar si alte adaosuri de la colegiul director,iar ca juristi isi permite sa plateasca la case de avocatura din bu uresti din fondurile acordate spitalului pentru cheltuieli cu personalul.
Pacientă:
(27 Aprilie 2019, 12:23)
Orice manager ar fi, tot dezastru. Tot un drc! Nu aici e hiba, personalul, 90%, este sub pregătirea standard. Degeaba doctorii vor să facă meserie, știu cum s-o facă, dacă au asistente, infirmiere, îngrijitoare, brancardieri, etc. neghiobi și cerșetori! Dacă IANCU are atâtea bube-n cap cum scrieți in comentarii, de ce nu este eliminată? Nu cred că voința politică este singura vinovată.Femeia este eroină că a rezistat în cușca aceea a leoaicelor. Are sănătate de fier.
eu:
(26 Aprilie 2019, 22:05)
Si de ce nu ar fi criza de personal? Spitalul Judetean Slobozia este unicul spital din Romania care si-a dat in judecata medicii, asistentele, brancardierii, peste 100 de salariati in acelasi timp! Este acel unic spital in care nu se recunoaste vechimea in munca si se acorda sporuri de vechime diminuate, desi oamenii aia au contribuit lunar la plata darilor la stat. Este unicul spital din Romania in care desi ai hotarare judecatoareasca definitiva, tanti aia mare model ''PREDATOR'' incalca legea si nu restituie salariatilor contravaloarea tichetelor de masa! Care-i prost sa se mai angajeze pe o mosie pe care cacaciosii si nu oamenii instruiti fac EI legea?
Valentin:
(26 Aprilie 2019, 05:38)
Campanie electorala pe sănătatea noastră. Spitalul sa modernizat foarte mult în ultimul an, și doar cei ce nu au ochi sa vadă și putere sa recunoască nu vad asta. Criza de medici este problema națională nu doar la Slobozia, felicitări pt ce ați realizat pana acum și nu cedați la presiunile celor ce nu pot sa mai doarmă în timpul programului, sau a celor ce vor sa obțină niște voturi.
anonymus:
(25 Aprilie 2019, 08:56)
De ce nu spuneti nimic despre articolul aparut in The Guardian, privind situatia din spitalele romanesti? Este prezentata concret chiar situatia din spitalul din Slobozia
https://www.theguardian.com/world/2019/apr/21/romanian-hospitals-in-crisis-as-emigration-take-its-toll
Sa iasa soarele si la noi... :
(25 Aprilie 2019, 08:29)
E normal sa fie certuri intr o organizatie,e ca si cum generalii si-ar impusca militarii din subordine ca e normal sa fie si certuri,deci si pierderi!Ptiu drace!Cum scapam de incapabili,Doamne??Da un semn,ca suntem inconjurati de prea multa prostie!Mariana face selectia si discuta asa cum stie-hartia intr o parte,polietilena dincolo...E vorba de oameni si de bolnavi intr un spital,tovarasa directoare!
Ella:
(25 Aprilie 2019, 07:47)
Iar o bagati in corzi pe tusica Mariana din capul satului. Ba adevarat ca este meseriasa nu o mai dati la coteala. Bai ofticosilor unde pus mimoza Maiana piciorul nici buruianu nu mai creste. Este ea o frumusete sustinuta de folcroristi politici si justitie, ce mai vreti. Hai gata ciocu mic ca noi suntem la putere
Gina Pistol:
(24 Aprilie 2019, 21:57)
Hai cu școlile, hai cu spitalul! Surse inepuizabile de scandaluri. Mahala! Și bolnavii mor cu zile, nimeni nu plătește. Salariile in sănătate sunt mari, șpaga continuă, merită să faci această facultate!
Sfântul Petru:
(24 Aprilie 2019, 20:46)

Cred ca d-na manager e singura impotriva tuturor!Pleaca medicii care n-au habar sa puna un diagnostic si raman cei pe care nu-i intereseaza decat salariu baban si ciubucurile, deci oricum ar fi, tot pacientii sufera.
Sa vedem un articol in ziar in care o infirmiera e umilita de un medic si fortata sa faca sex cu el cand e de garda, e strigator la cer.
Astia sunt medicii in care ne punem viata???Dupa barfele din spital se pare ca majoritatea doctorilor asa procedeaza cand sunt de garda, isi cheama asistentele sa le ofere servicii sexuale, ca sa-si tina postul, ca altfel sunt eliminate.
Bine ca aceasta managera v-a facut salarii uriașe pe care nu le meritați!
Nicoleta:
(24 Aprilie 2019, 20:32)
E prea mult spus management defectuos, pentru o criza de medici cu  care se confruntă toată tara.
Daca ar fi sa vorbim de management defectuos este faptul că încă se mai cere șpagă în acest spital și încă există medici care nu_si dau interesul pentru pacienți.Si încă există asistente și infirmiere care nu-si fac treaba daca nu le bagi bani in buzunar.Degeaba sta managera intre ei tot timpul daca ele nu au conștiință și tot nu se mulțumesc cu salariile uriașe ce le au.
Mihai Raileanu:
(24 Aprilie 2019, 20:30)
Pai criza nu sa vede din cauza certurilor si are dreptate cand zice asta. N-am auzit cu urechile mele, da e de notorietate - asta zic cei care lucreaza acolo- ca se aud des ragete. Da daca dl Soare - pentru ca poate sa o faca - vrea sa-i faca o recomandare manageritei iar aceasta se arata dispusa sa urmeze recomandarea, sa o trimita la Vasile de la Suceava, omologul ei de la SJU Suceava. Iar daca vrea, o sa invete sa faca treaba si sa aduca medici.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 16 Iul 2019
165 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
deces

deces

Familia Sohodoleanu
anunță cu nesfârșită
durere trecerea în
neființă a celui
care a fost
Gheorghe Sohodoleanu ...[citește_toată_știrea]

15 Iulie 2019, 08:05
(456 vizualizări - 1 comentariu)


Țăndărei: Minor prins la volan cu 107 km/h!

Joi, 11 iulie, în orașul Țăndărei, polițiștii rutieri au oprit în trafic un autoturism care se deplasa cu viteza de 107 km/h. În urma verificărilor efectuate, au constatat că la volanul mașinii se afla ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:30
(439 vizualizări - 1 comentariu)


Țăndărei: Beat la volan, a acroșat o mașină parcată

În miezul nopții de joi spre vineri, 11/12 iulie a.c., Poliția Țăndărei a fost sesizată despre producerea pe strada Gării, din Țăndărei, a unui accident soldat cu pagube materiale. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:25
(368 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 15-19 iulie, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:20
(437 vizualizări - 0 comentarii)


4

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

11 Iulie 2019, 19:15


AJOFM Ialomița: Rata șomajului-4,89%

Conform informațiilor oferite de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița, la sfârșitul lunii mai 2019, rata șomajului a fost de 4,89%. Exprimat în cifre acest procent arată că peste ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:15
(450 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 31 iulie 2019, termen limită pentru depunerea Declarației Unice

Reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii din județul nostru cu privire la faptul că termenul limită pentru depunerea Declarației unice este data de ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:10
(444 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Consultări la nivel național cu reprezentanții mediului de afaceri

Reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice au continuat seria întâlnirilor organizate în toate județele țării cu membrii mediului de afaceri. Alături de oficialii Ministerului Finanțelor Publice s-au ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:05
(406 vizualizări - 0 comentarii)


8

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

9 Iulie 2019, 17:50


9

DSVSA Ialomița: Toate focarele de Pestă Porcină Africană, stinse

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației, despre  situația ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2019, 15:10
(550 vizualizări - 0 comentarii)


Traian: Arestat pentru «conducere fără permis»

Joi, 4 iulie a.c., polițiștii au reușit identificarea unui bărbat, de 23 de ani, din comuna Traian, pe numele căruia Judecătoria Făurei a emis un mandat de executare a pedepsei. Cel în cauză a fost încarcerat ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:50
(847 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 8-12 iulie, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:45
(812 vizualizări - 0 comentarii)


12

Percheziții la Axintele

Joi, 4 iulie a.c., polițiștii ialomițeni au efectuat 6 percheziții pe raza localității Axintele la persoane bănuite de comiterea unor furturi din locuința unei persoane din localitatea Horia. Astfel, în ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:40
(850 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii ialomițeni premiază spiritul civic

Vineri, 5 iulie a.c., polițiștii ialomițeni din cadrul IPJ Ialomița au premiat doi ialomițeni pentru spiritul civic de care au dat dovadă. Astfel, un tânăr de 15 ani, din Slobozia, și o femeie de 26 ani ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:35
(835 vizualizări - 1 comentariu)


Stejaru: Autoturism răsturnat, patru persoane rănite

Polițiștii Serviciului Rutier Ialomița au intervenit în cazul unui accident rutier petrecut vineri, 5 iunie 2019, la intrare în localitatea Stejaru. Din primele informații, este vorba despre un automobil ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 15:20
(864 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Stejaru accident


Incendiu la o stână din Făcăeni

Miercuri, 3 iulie a.c., în jurul orelor 18,30, două adăposturi de animale ale unui localnic din Făcăeni au luat foc. Pompierii Stației Fetești s-au deplasat la fața locului cu două autospeciale cu apă și ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2019, 15:30
(876 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: A murit după ce a căzut din mașină

Miercuri, 3 iulie a.c., pe drumul județean ce leagă localitățile Hagiești de Lilieci, în timp ce un șofer conducea o autoutilitară, pasagerul aflat pe scaunul din dreapta față al autovehicului s-ar fi sprijinit ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2019, 15:25
(899 vizualizări - 0 comentarii)


Săveni: Beat la volan

Un bărbat de 53 de ani, din Săveni, a fost depistat de polițiștii Secției 7 Poliție Săveni, miercuri, 3 iulie a.c., în timp ce conducea un autovehicul, deși anterior consumase băuturi alcoolice. Bărbatul ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2019, 15:20
(835 vizualizări - 0 comentarii)


Bucu: Bărbat din Vrancea, sancționat pesntru transport ilegal de lemne

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bucu au depistat pe raza comunei Bucu un bărbat, de 52 de ani, din județul Vrancea, în timp ce transporta, cu ajutorul unei utilitare, o cantintate mai mare de ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2019, 15:15
(866 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 3 accidente, patru răniți

Marți, 2 iulie a.c., pe raza județului Ialomița s-au produs 3 accidente de circulație soldate cu rănirea a patru persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orelor 17,00, în afara localității Grivița ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2019, 16:00
(868 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Urziceni, surprins cu un cuțit asupra sa

Marți, 2 iulie a.c., polițiștii de Ordine Publică din Urziceni au depistat un tânăr, de 18 ani, din Urziceni, care avea asupra sa un cuțit. În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2019, 15:55
(996 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni cuțit


Țăndărei: I-a furat banii din geantă

Marți, 2 iulie a.c., Poliția Țăndărei a fost sesizată de o tânără, de 19 ani, din Mihail Kogălniceanu, cu privire la faptul că un bărbat, de 29 de ani, din Țăndărei, i-ar fi sustras suma de 400 de lei și ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2019, 15:50
(849 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Țăndărei furt


RAJA SA Constanța activează Comandamentul pentru Situații de Urgență

Ca urmare a avertizărilor meteorologice de intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80-100 km/h), vijelii, grindină de dimensiuni medii și mari, frecvente descărcări electrice și averse torențiale ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2019, 13:10
(779 vizualizări - 0 comentarii)


Ograda: Ordin de restricție pentru «violență în familie»

Luni, 1 iulie a.c., în jurul orelor 18,00, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 34 de ani, din Ograda, despre producerea unui conflict ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2019, 16:20
(984 vizualizări - 0 comentarii)


Motociclist acroșat între Cotorca și Ciocârlia

Luni, 1 iulie a.c., în jurul orelor 15,30, un motociclist, un bărbat de 53 de ani, a fost acroșat de un autoturism între localitățile Cotorca și Ciocârlia. Echipajul SMURD Urziceni i-a acordat victimei ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2019, 16:15
(924 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Lan de grâu mistuit de flăcări

Luni, 1 iulie a.c., în jurul orelor 15,00, pompierii de la Detașamentul Slobozia au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu ce a cuprins aproximativ 20 hectare de cereale păioase. Pompierii ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2019, 16:10
(984 vizualizări - 0 comentarii)


289 de vitezomani, sancționați de polițiștii ialomițeni

În perioada 28-30 iunie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au acționat pe raza întregului județ, în cadrul campaniei derulate la nivel național, cu scopul de a preveni evenimentele rutiere.  ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2019, 08:10
(834 vizualizări - 0 comentarii)


Pieton acroșat mortal la Alexeni

Sâmbătă, 29 iunie a.c., în jurul orelor 22,30, în apropierea localității Alexeni s-a produs un accident de circulație soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ce un bărbat de 56 de ani, din județul ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2019, 08:05
(917 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 171 de sancțiuni, 10 permise reținute

Joi, 27 iunie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la 40 evenimente, dintre care 34 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat ...[citește_toată_știrea]

28 Iunie 2019, 16:20
(1207 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Atenție la radare!

Începând de vineri, 28 iunie a.c., la nivelul întregii țări se va derula acțiunea de prevenire a accidentelor rutiere. Timp de 3 zile, toate radarale vor fi scoase pe șosele și autostrăzi pentru depistarea ...[citește_toată_știrea]

28 Iunie 2019, 16:15
(1182 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Stefan în Pubele oferite tuturor localnicilor, pentru o comună mai curată Stefan în Pubele oferite tuturor localnicilor, pentru o comună mai curată Dana în Pubele oferite tuturor localnicilor, pentru o comună mai curată Alegatorul în Pubele oferite tuturor localnicilor, pentru o comună mai curată Rodica în Pubele oferite tuturor localnicilor, pentru o comună mai curată Cunoscator în Pubele oferite tuturor localnicilor, pentru o comună mai curată raul în Țăndărei: Minor prins la volan cu 107 km/h! Reli în deces @De pe margine! în Nicolae Chiriță a acționat în instanță Consiliul Județean Ialomița Vecin în Slobozia: În «groapa lui Stoica» cu primarul Mocioniu Cornel în Pubele oferite tuturor localnicilor, pentru o comună mai curată De pe margine în Nicolae Chiriță a acționat în instanță Consiliul Județean Ialomița marius în Slobozia: În «groapa lui Stoica» cu primarul Mocioniu dani coiosu în Tânăr din Reviga, arestat preventiv pentru furtul unui cal de la Cocora Denis în Pubele oferite tuturor localnicilor, pentru o comună mai curată vasile în Nicolae Chiriță a acționat în instanță Consiliul Județean Ialomița Slobozia în Nicolae Chiriță a acționat în instanță Consiliul Județean Ialomița # chirita în Nicolae Chiriță a acționat în instanță Consiliul Județean Ialomița TLC în Nicolae Chiriță a acționat în instanță Consiliul Județean Ialomița Dudu în Nicolae Chiriță a acționat în instanță Consiliul Județean Ialomița
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...