Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

«Groapa de deșeuri periculoase reprezintă un pericol pentru mediu și cetățeni!»

Opiniile ialomițenilor

«Groapa de deșeuri periculoase reprezintă un pericol pentru mediu și cetățeni!»

Uneori, opiniile cititorilor sunt mai bine documentate decât cele ale ziarului nostru. Este cazul materialului de mai jos. Îl pu­bli­căm, în speranța că nu va fi singular... Invitația este una deschisă și se adre­sează tuturor ialomițenilor care au puncte de vedere pertinente în ceea ce privește multitudinea de probleme cu care se confruntă comunitățile din Ialomița.

De ce nu mi-aș dori ca această inves­tiție să se realizeze și de ce consider că este un pericol pentru mediu și cetățeni?
Pe site-ul Primăriei Slobozia a apărut un «Anunț privind dezbaterea publică» prin care SC Vivani Salubritate SA ne anunța că a depus raportul privind impactul asupra mediului, pentru proiectul «Construire de depozit deșeuri periculoase celula 2» și ne invită să studiem și mai apoi să dezbatem public acest raport, pe data de 06.05.2019 la Centrul Cultural UNESCO «Ionel Perlea».
În urma dezbaterilor publice, Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița poate emite sau respinge acordul de mediu. Mai pe scurt, SC Vivani Salubritate SA vrea să obțină o autorizație de construcție pentru un depozit de deșeuri periculoase, cu o capacitate de 250000 tone, la o distanță de 2 km de Slobozia. Fiind vorba despre un proiect cu (posibil) mare impact asupra mediului, legea îi obligă la aceste dezbateri publice. La prima vedere, suntem tentați să spunem că nu dorim un depozit de deșeuri periculoase la doar 2 km de orașul Slobozia, pentru că ar reprezenta un pericol pentru mediu și populație. În realitate, PROBLEMA NU ESTE DEPOZITUL în sine, care dacă ar fi construit și operat cu profesio­nalism, respectând toate normele de mediu în vigoare, iar organele abilitate ar monitoriza în permanență cu onestitate și competență modul în care este operat, ar rezolva probleme de mediu, nu ar crea altele. Investiția într-un depozit de deșeuri periculoase este bună pentru mediu și nu este periculoasă pentru populație dacă operatorul economic este unul care respectă toate normele și procedurile tehnologice asumate prin proiect și care face dovada capacității sale de a gestiona acest proiect. PROBLEMA ESTE SC VIVANI SALUBRITATE SA, pentru că nu cred că poate face dovada că este capabilă să administreze un depozit de deșeuri periculoase, astfel încât el să nu se transforme într-un risc major pentru populație și mediu.

Insolvența: management defectuos sau altceva?
În 22 iulie 2014, societatea intră în procedura de INSOLVENȚĂ, datoria estimată pentru două și cele mai importante firme din grupul VIVANI, respectiv Vivani Salubritate SA și Pro Air Clean SA, este de peste 26 milioane de euro, datorii la stat și la peste 70 creditori diverși. Pentru cei care nu sunt familia­rizați cu termenul de «insolvență», acesta este este definită în Legea nr. 85/2014 și este, pe înțelesul tuturor, starea unei societăți comerciale care datorită dificultă­ților financiare ajunge în incapacitate de a-și plăti datoriile cu sumele de bani disponibile. Prin inițierea procedurii de insolvență, firmele sunt protejate prin lege de creditorii care altfel le-ar putea executa silit și astfel le-ar aduce falimentul. Prin deschiderea procedurii de insolvență li se oferă astfel șansa salvării prin reorganizarea activității făcută după un plan bine pus la punct în urma căruia își vor putea achita datoriile. Cum ajunge o societate în insolvență? Prin management defectuos sau acte frauduloase ale condu­cerii care prin inginerii financiare deva­lizează societățile de lichidități (bani în conturi). Sau din cauza unei conjuncturi nefavorabile pe piața pe care acțio­nează, pe care managerii societății nu au putut-o pre­vedea și gestiona. Care din cele 3 au fost cauzele intrării societăților din grupul Vivani în insolvență? Sunt econo­mist de meserie, nu sunt familia­rizat cu piața de­șeurilor și nici cu activitatea Vivani dar nu pot să nu remarc câteva cifre cel puțin ciudate (datele sunt publice pe site-ul Ministerului de Finanțe): Socie­tatea a ra­portat un profit de peste 10 mi­lioane de euro între anii 2010-2013 cu o medie a cifrei de afaceri de peste 120 mi­lioane de euro/an în această perioadă. Brusc în 2014 afacerile Vivani Salubritate SA se prăbușesc la o cifră de afaceri de doar ceva peste 6 milioane de euro (calculele sunt făcute la un curs de 4,40 euro/leu, cam aici s-a învârtit cursul în 2014) și peste 3,6 milioane de euro pier­dere rapor­tată în acel an. Nu știu ce cu­tremure au fost pe piața deșeurilor și ce tsunami a lovit societatea în acel an, dar pot să îmi pun mari semne de întrebare!

Problema «Fondului de închidere a depozitelor»
Din insolvență nu se poate ieși decât în două feluri: prin redresarea societății și stingerea datoriilor sau prin FALIMENT. În România perioada medie de soluțio­nare a cazurilor de insolvență era în 2017 de 3,3 ani, situație similară cu cea din Bulgaria, Grecia și Slovacia, mult mai mare decât în Marea Britanie și Germania, de exemplu, care au o medie de 1,2 ani. Societatea VIVANI este în insolvență de 5 ani, perioadă mult mai mare decât media națională, și nu și-a rezolvat încă proble­mele financiare. Nu pot să nu mă întreb! Dacă vor construi un depozit de 250.000 de tone de deșeuri periculoase la o distanță de 2 km de Slobozia, îl vor umple cu deșeuri și vor intra în faliment sau se vor redresa? Teoretic, noi cetățenii suntem apărați de lege pentru situațiile deosebite în care un operator de deșeuri periculoase intră în faliment și nu își mai poate gestiona depozitele. Cum? Fiecare operator economic din acest domeniu trebuie să își constituie un depozit bancar într-un cont, numit «FONDUL DE ÎNCHIDERE A DEPOZITELOR». Sumele din cont vor fi proporționale cu cantitatea de deșeuri periculoase depozitate la un moment dat. Rolul acestor bani fiind de a asigura sursa de finanțare pentru închiderea acestor depozite în cazul în care agentul economic nu le mai poate gestiona, și societatea nu poate folosi acești bani pentru activitatea economică curentă. În cazul nostru realitatea pare să fie alta. Citez din adresa Primăriei Slobozia Nr. 47181/17.05.2018: «La ultima inspecție fiscală realizată de Direcția de Impozite și Taxe Locale Slobozia, din cadrul Primăriei Municipiului Slobozia, privind modalitatea de constituire, calculare și virare a fondurilor de închidere pentru „Depozitul de deșeuri nepericuloase“, respectiv contul pentru „Depozitul de deșeuri periculoase“, s-a constatat, din documentele puse la dispoziție, că sunt constituite sumele, la data controlului, în conturi bancare curente și nu speciale în așa fel încât să se garanteze faptul că această sumă nu este folosită în alte scopuri decât în cel care a fost constituit, neavând certitudinea că sumele nu au fost virate în cont în mod special pentru acest control sau în alt scop, reprezentanții societății refuzând să pună la dispoziție un rulaj al contului de depozit».

Societate cu acționariat și tactici financiare dubioase, demne de anchetele SRI
22 iulie 2014-Societatea intră în procedura de INSOLVENȚĂ. Acțiunea este introdusă la instanță de Waste Laboratory SA, firmă din grup, care cere executarea silită a firmei SC Vivani Salubritate SA, pentru o datorie de circa 900.000 de lei. Tribunalul Ialomița admite cererea firmei Vivani Salubritate SA, care intră în procedură de insolvență și datoriile totale înscrise la masa credală aveau să ajungă la suma de 12,5 milioane de euro. Con­comitent, toate firmele importante din grup intră în insolvență. Pro Air Clean SA, firmă care gestiona incineratorul avea o datorie estimată de circa 13,9 mi­lioane de euro. Ca și în cazul Vivani Salubritate SA, și la Pro Air Clean se numesc la conducere aceeași doi oameni. Lichidator este desemnat Cabinetul de Insolvență Gavrilă Vasile iar administrator special aceeași Kalman Petra Andrea, fiica boss-ului ungur de la Chinox AG, companie care contro­lează direct sau in­direct toate firmele din grupul Vivani (sursa: http://www.gazetadesudest.ro/2015/03/10/6001/). Și încă o anomalie din multele legate de activi­tatea acestor firme: Waste Laboratory SA, administrator: Kalman Petra Andrea, asociați: CHINOX AG, VIVANI SALUBRI­TATE SA; Vivani Salubritate SA, admi­nistrator: Kalman Petra Andrea, asociați: CHINOX AG-app. 80%, PRO AIR CLEAN SA, administrator: Kalman Petra Andrea, asociați: CHINOX AG-app. 80%.

Ce putem face noi, societatea civilă?
Nu știu dacă cifrele sunt reale, dar în presă se vehicula suma de 5 milioane de euro ca investiție necesară construirii acestui depozit. Ca antreprenor care de mai bine de 14 ani accesează finanțări, știu cât de dificil este accesul la aceste surse de finanțare și cât de stricte pot fi băncile când vine vorba de garantarea acestor finanțări. Nu pot să nu întreb care sunt sursele de finanțare a acestei investiții, care sunt garanțiile pe care societatea le-a prezentat și care este situația la zi a plăților datoriilor? CE PUTEM FACE NOI, SOCIETATEA CIVILĂ, pentru a nu ne trezi când va fi prea târziu? Poate că, în cadrul consul­tărilor, societatea civilă ar trebui să pună pe masă toate incidentele trecute de mediu, pentru ca acestea să fie cunoscute publicului. Cauzele identificate exact și operatorul supus autorizării să prezinte soluțiile tehnice pentru a ga­ranta că incidentele respective nu se pot repeta. Dar este oare suficient? Autori­zația integrată de mediu ar trebui să cuprindă obli­gativitatea măsurilor respective iar agentului economic să i se impună monitori­zarea permanentă de către autoritățile care au atribuții în acest domeniu. Dar este oare suficient? (Octavian SĂVOIU)

Ce nu face VIVANI SALUBRITATE SA?
NU respectă normele de siguranță obligatorii
SC Vivani Salubritate SA are în istoric încălcări ale normelor de siguranță pe care trebuia să le respecte prin proiecte, dovadă explozia și incendiul care a urmat, în 13 octombrie 2013, când o hală de 2.000 mp a fost cuprinsă de flăcări. Potrivit oficialilor ISU, cauza accidentului a fost «o scânteie produsă în urma unei reacții chimice dintre mai multe substanțe combustibile». Informa­țiile obținute sunt că: «Administratorul societății, respectiv Janos Kalman, nu ar fi permis finalizarea sistemului de stingere a incendiului și nici nu ar fi asigurat amplasamentul, în urma incendiului arzând 40 tone de spray auto, 13 tone de sulfați și 400 litri de ulei uzat. (http://www.independentonline.ro/2014/04/01/Imperiul-Vivani-se-prabuseste-sub-propria-greutate-9788?comments_page=4&news_page=52)

NU respectă normele de mediu și au fost în repetate rânduri amendați de Garda de Mediu
Ex.: Comisari ai Gărzii Naționale de Mediu (GNM)-Comisariatului General au efectuat în data de 10.05.2013 un control pe amplasamentul societății Vivani Salubritate. În urma controlului, Vivani Salubritate-Slobozia a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare 100.000 lei pentru faptul că nu a respectat obligațiile prevăzute în autorizația integrată de mediu, mai exact pentru încadrarea a 2400 de tone de șlam petrolier, un deșeu pe­riculos, drept «deșeu nepericulos stabilizat» (sursa: http://www.gazetadesudest.ro/2014/02/14/depozitul-de-deseuri-al-firmei-vivani-transformat-in-groapa-de-gunoi/).

NU respectă legea și are dosar penal
SC Vivani Salubritate SA operează în județul Olt un depozit folosit pentru decontaminarea deșeurilor periculoase. În 2014, după amenzi repetate ale Gărzii de Mediu Olt, firmei i-a fost impus un termen de 60 de zile pentru a remedia deficiențele consta­tate. După expirarea termenului stabilit, autoritățile de mediu au consta­tat că nu au fost remediate deficien­țele și i-au retras autorizația de mediu. În urma unui alt control efectuat în octombrie 2014, comisarii Gărzii de Mediu Olt au constatat că firma își desfășura în continuare nestingherită activitatea și astfel firma s-a ales cu dosar penal (sursa: https://www.gazetanoua.ro/index/art/t/vivani-salubritate-sa-dosar-penal-pentru-incalcarea-repetata-a-legii/).

30 Aprilie 2019, 08:05 (2351 vizualizări - 6 comentarii)

Citiți și:
Vivani are autorizație de construire pentru extinderea gropii de deșeuri periculoase
Bomba cu ceas de la Vivani ticăie: Groapa de gunoi a Sloboziei a luat foc!
Vivani, acuzată public de încălcarea legislației privind mediul
Consiliul Local Slobozia a votat pentru blocarea investiției Vivani Salubritate

Comentariile cititorilor:


Octavian Savoiu:
(3 Mai 2019, 20:45)
Draga domnule Mircea,
Procedura de reorganizare este o etapa a procedurii de insolventa.
Mai pe larg pasii sunt urmatorii: Dupa deschideriea acestei proceduri de insolventa urmeaza ca administratorul judiciar sa analizeze situatia juridica si patrimoniala a societatii pentru a determina daca sunt perspective reale pentru salvarea societatii, pe baza unui plan de reorganizare, sau, dupa caz, daca societatea trebuie lichidata, deoarece aceasta nu mai poate fi revitalizata.
In cazul in care se aproba reorganizarea societatii, procedura insolventei va intra intr-o noua etapa, si anume, in faza de “reorganizare judiciara”.
Astep celelalte perle sesizate de domnia ta.
assante:
(2 Mai 2019, 19:48)
Prea aproape de oras !  Si asa pute orasul , dupa parerea mea  nu exista firma romaneasca respectabila ,si capabila de un asemenea angajament .Doar daca  vreo firma ,Germana  sau olandeza ar face asa ceva putem respira linistiti .Cred ca e vorba doar de bani aici .....
Mircea:
(2 Mai 2019, 14:42)
Pentru inteligentul care a scris articolul. Informeaza-te si vazi ca Vivani Salubritate se afla din ianuarie ,2018 in Reorganizare, scrie si- n antet.Mai sunt si alte perle pe care le produci , nu stiu daca di rea vointa sau din prostie.Nj
@bogdan:
(1 Mai 2019, 12:19)
Gandeam Bogdane ca ionascu,din psdist,a luat blana de opozitie.Inutil ca parte din rau cu ajutorul lui s-a pornit.Stoica a risipit banii bugetului orasenesc,nu a raspuns pentru asa ceva.Paros,Pericli,toti opozantii sunt doar pentru propriile interese,sa ciupeasca si gura lor ceva,stiut fiind ca nu vor pati nimic.Iesim la vot dar ce ne facem ca iar va fi 2-0 pentru rosii, ca sunt multi pensionari in oras si foarte multi pensionati din militie,ce vor vota ciuma rosie.Sa adaugam pe Brusli si tineretul carator de votanti rurali..? Nu,lasa ca nici aia nu patesc ceva.Ai reteta pentru paienjenisul nenorocit al nenorocitilor?
Bogdan:
(30 Aprilie 2019, 21:53)
Varvara, tot ce trebuie sa facem este sa ne unim si sa ne facem auziți. Dacă ai ceva de spus, te rog să o spui și daca are un continut bun cu siguranta o sa iti gasesti susținători, in primul rand trebuie sa sustinem ideile bune, nu conteaza de la cine sau de unde vin, si in al doile rand trebuie sa iesim cat mai multi la vot, o seara bună.
Varvara:
(30 Aprilie 2019, 12:23)
Pfoaaaa! Pericol mare groapa de deseuri!Ca apa-din potabila,a ajuns gratie psd ului nepotabila??? (+ionascu/sleahta de consilieri) Si pe cine a interesat ca orasul consuma la insistentele mustaciosului ionascu apa de la robinet?Cu ce riscuri pe termen mediu si lung? Cine a luat masuri pentru ca apa nu este potabila la robineti?Nimeni! Care este autoritatea care a luat masuri clare in situatia apei?Niciuna!Cine va obiecta in plasarea gropii de gunoi??Nimeni!Vor fi vorbe,scrisuri anemice si gata.Orasul este condus asa cum a stabilit iliescu.Ca si intreaga Romanie:spre pierzanie!Cine sa i judece?Sa fi facut toate astea psd.ul il Grecia... Aia barbati cu oua nevopsite!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 28 Feb 2020
260 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Prefectura Ialomița, Coronavirus: 65 persoane, izolate la domiciliu!

Potrivit Prefecturii Ialomița, în ceea ce privește situația epidemiologică-Coronavirus, joi, 26 februarie 2020, 65 persoane sunt izolate la domiciliu, în carantină neaflându-se ...[citește_toată_știrea]

27 Februarie 2020, 17:10
(219 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Mircea Dinescu lansează «Scaunul cu trei picioare»

Slobozia: Mircea Dinescu lansează «Scaunul cu trei picioare»

Cu ocazia «Zilei Modiale a Scriitorului», marți, 3 martie 2020, de la orele 14,30, la Sala Studio a Centrului Cultural «Ionel Perlea» din Slobozia se va lansa volumul de poezii «Scaunul cu trei picioare ...[citește_toată_știrea]

27 Februarie 2020, 16:35
(64 vizualizări - 0 comentarii)


Accident la Lilieci: O persoană moartă pe loc, alte patru rănite!

Miercuri, 26 februarie 2020, în jurul orei 6,30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident de circulație produs pe DN2, în localitatea Lilieci, soldat cu decesul unei persoane ...[citește_toată_știrea]

27 Februarie 2020, 16:20
(132 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Lilieci accident


Fetești: Acțiune a polițiștilor

Polițiștii feteșteni au desfășurat miercuri, 26 februarie a.c., activități de prevenire a evenimentelor rutiere, precum și a furturilor din locuințe, în cadrul campaniilor «Viața are prioritate!» și «Hoții ...[citește_toată_știrea]

27 Februarie 2020, 16:10
(58 vizualizări - 0 comentarii)


4

Prefectura Ialomița, Coronavirus: 41 persoane, izolate la domiciliu!

Potrivit Prefecturii Ialomița, în ceea ce privește situația epidemiologică-Coronavirus, miercuri, 26 februarie 2020, 41 persoane sunt izolate la domiciliu, în carantină neaflându-se persoane. Pe localități ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2020, 17:30
(522 vizualizări - 0 comentarii)


Razie cu percheziții la Bărbulești și Jilavele

10 percheziții domiciliare, articole pirotehnice ridicate de polițiști, 127 de sancțiuni contravenționale aplicate și o infracțiune constatată în flagrant, este bilanțul unei acțiuni de amploare desfășurată ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2020, 16:10
(191 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campania «Viața are prioritate»

Polițiștii slobozeni au aplicat marți, 25 februarie a.c., peste 30 de sancțiuni contravenționale, în cadrul unei acțiuni operative desfășurate în cadrul campaniei de prevenire a evenimentelor rutiere « ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2020, 14:20
(94 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Incendii la Scânteia, Piersica și Condeești

ISU Ialomița: Incendii la Scânteia, Piersica și Condeești

În curzul zilei de marți, 25 februarie 2020, în jurul orelor 12,35, pompierii ialomițeni au intervenit  pentru localizarea și stingerea unui incendiu la o hală metalică din comuna Scânteia. La locul ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2020, 12:40
(171 vizualizări - 0 comentarii)


8

Prefectura Ialomița, Coronavirus: 9 persoane, izolate la domiciliu la Fetești, Urziceni, Manasia, Amara și Dridu. Alte 4 persoane, izolate la domiciliu sub supraveghere medicală!

Având în vedere situația epidemiologică creată de numeroasele cazuri de coronavirus confirmate în regiunile Lombardia și Veneto din nordul  Italiei,  precum și numărul mare de cetățeni români ...[citește_toată_știrea]

25 Februarie 2020, 19:15
(2490 vizualizări - 1 comentariu)


9

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

25 Februarie 2020, 18:10


10

Slobozia: Spărgător de mașini, reținut pentru 24 de ore

Polițiștii slobozeni au identificat un bărbat, de 28 de ani, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de «tentativă la furt calificat», fapte săvârșite în noaptea de 23/24 februarie 2020. Cel în cauză ...[citește_toată_știrea]

25 Februarie 2020, 16:50
(235 vizualizări - 0 comentarii)


Tineri ialomițeni, prinși la volan fără permis

Doi ialomițeni de 20, respectiv 30 de ani, au fost depistați de polițiști luni, 24 februarie a.c., conducând autoturisme pe drumurile publice fără a deține permise de conducere pentru vreo categorie de ...[citește_toată_știrea]

25 Februarie 2020, 16:40
(133 vizualizări - 0 comentarii)


12

DSVSA Ialomița: Amendat de 3 ori pentru comerț ilegal cu porci

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează toți cetățenii județului că, în scopul prevenirii reapariției de focare de pestă porcină africană pe teritoriul județului ...[citește_toată_știrea]

25 Februarie 2020, 16:15
(172 vizualizări - 0 comentarii)


13

RAJA SA Constanța: Avarie pe strada Călărași din Fetești!

Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 75 mm, de pe strada Călărași din Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile marți, 25 februarie ...[citește_toată_știrea]

25 Februarie 2020, 16:10
(124 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 4 accidente, un decedat și patru răniți

La sfârșitul de săptămână precedent, 21-23 februarie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la patru accidente de circulație, soldate cu decesul unui persoane și rănirea a altor patru. Primul accident ...[citește_toată_știrea]

24 Februarie 2020, 17:40
(208 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Lemne confiscate de polițiști

Fetești: Lemne confiscate de polițiști

Polițiștii din Fetești au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 11000 de lei, în urma unei razii pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților ce se pot comite în domeniul silviculturii ...[citește_toată_știrea]

24 Februarie 2020, 17:15
(180 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Polițiștii rutieri au depistat, pe raza județului Ialomița, șapte șoferi ialomițeni care au condus pe drumurile publice aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Șoferii, cu vârste cuprinse între ...[citește_toată_știrea]

24 Februarie 2020, 17:05
(165 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

21 Februarie 2020, 18:20


ISU Ialomița: 28 Februarie-Ziua Protecției Civile din România

Protecția civilă este o structură înființată încă de acum 87 de ani în România, cu scopul îndeplinirii sarcinilor umanitare destinate să protejeze populația civilă împotriva pericolelor, ostilităților sau ...[citește_toată_știrea]

21 Februarie 2020, 10:50
(219 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Târgul Apicol, ediția a XI-a

Slobozia: Târgul Apicol, ediția a XI-a

Primăria Municipiului Slobozia prin Servicii Publice Slobozia SRL, în parteneriat cu Casa Mierii Cooperativă Agricolă, vă face cunoscut faptul că, în perioada 28 februarie-1 martie 2020, se va desfășura ...[citește_toată_știrea]

21 Februarie 2020, 09:40
(250 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Tânăr reținut pentru «furt calificat»

Miercuri, 19 februarie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au identificat un bărbat, de 28 de ani, din Slobozia, bănuit de comiterea infracțiunii de «furt ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2020, 16:15
(250 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziții în Ialomița și Ilfov. Trei persoane reținute pentru «braconaj piscicol» și «furt calificat»!

Percheziții în Ialomița și Ilfov. Trei persoane reținute pentru «braconaj piscicol» și «furt calificat»!

Polițiștii din Ialomița au reținut trei bărbați în urma unor percheziții efectuate la locuințele unor persoane bănuite de «braconaj piscicol» și «furt calificat». Au fost descoperite peste 570 kilograme ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2020, 08:10
(304 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița și IPJ Ialomița, controale în trafic

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează ialomițenii că, în scopul prevenirii reapariției de focare de pestă porcină africană pe teritoriul județului Ialomița, desfășoară ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 18:10
(252 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracționalității în școli

Miercuri, 19 februarie a.c., polițiștii rutieri și cei de Ordine Publică din Slobozia au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracționalității în incinta și în zonele adiacente unităților ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:25
(251 vizualizări - 0 comentarii)


Grecii de Jos: Șoferul de 87 de ani a acroșat cu mașina un biciclist

Marți, 18 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident de circulație produs pe DJ101, în localitatea Grecii de Jos, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:20
(298 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Marți, 18 februarie a.c., în jurul orelor 16,00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic pe DN2, pe raza comunei Movilița, un autoturism condus de un tânăr, de 20 de ani, din Coșereni ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:15
(256 vizualizări - 0 comentarii)


Mărculești: A intrat cu tractorul în gard

Marți, 18  februarie a.c., în jurul orelor 17,00, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Slobozia au fost sesizați prin 112 de o femeie din localitatea Mărculești, despre faptul că un tractor ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:10
(331 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Vernisaj la Centrul Cultural «Ionel Perlea»

Muzeul Județean Ialomița organizează o expoziție de lucrări a 22 de artiști plastici, din colecțiile Muzeului. 31 de tablouri ale unor artiști renumiți, printre care și Constantin Piliuță, Dona Noni Delavrancea ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:05
(300 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziții în Ialomița și Ilfov. Evaziunea fiscală cu achiziții intracomunitare, în vizor!

Miercuri, 19 februarie a.c., polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice efectuează 15 percheziții domiciliare, în cadrul unei operațiuni pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 09:05
(654 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Ordine de protecție provizorie pentru violență domestică

Polițiștii din Slobozia au emis marți, 17 februarie a.c., două ordine de protecție provizorie. Documentele au fost eliberate după ce două femei, victime ale violenței domestice, au făcut solicitări în acest ...[citește_toată_știrea]

18 Februarie 2020, 18:05
(371 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...