Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

«Groapa de deșeuri periculoase reprezintă un pericol pentru mediu și cetățeni!»

Opiniile ialomițenilor

«Groapa de deșeuri periculoase reprezintă un pericol pentru mediu și cetățeni!»

Uneori, opiniile cititorilor sunt mai bine documentate decât cele ale ziarului nostru. Este cazul materialului de mai jos. Îl pu­bli­căm, în speranța că nu va fi singular... Invitația este una deschisă și se adre­sează tuturor ialomițenilor care au puncte de vedere pertinente în ceea ce privește multitudinea de probleme cu care se confruntă comunitățile din Ialomița.

De ce nu mi-aș dori ca această inves­tiție să se realizeze și de ce consider că este un pericol pentru mediu și cetățeni?
Pe site-ul Primăriei Slobozia a apărut un «Anunț privind dezbaterea publică» prin care SC Vivani Salubritate SA ne anunța că a depus raportul privind impactul asupra mediului, pentru proiectul «Construire de depozit deșeuri periculoase celula 2» și ne invită să studiem și mai apoi să dezbatem public acest raport, pe data de 06.05.2019 la Centrul Cultural UNESCO «Ionel Perlea».
În urma dezbaterilor publice, Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița poate emite sau respinge acordul de mediu. Mai pe scurt, SC Vivani Salubritate SA vrea să obțină o autorizație de construcție pentru un depozit de deșeuri periculoase, cu o capacitate de 250000 tone, la o distanță de 2 km de Slobozia. Fiind vorba despre un proiect cu (posibil) mare impact asupra mediului, legea îi obligă la aceste dezbateri publice. La prima vedere, suntem tentați să spunem că nu dorim un depozit de deșeuri periculoase la doar 2 km de orașul Slobozia, pentru că ar reprezenta un pericol pentru mediu și populație. În realitate, PROBLEMA NU ESTE DEPOZITUL în sine, care dacă ar fi construit și operat cu profesio­nalism, respectând toate normele de mediu în vigoare, iar organele abilitate ar monitoriza în permanență cu onestitate și competență modul în care este operat, ar rezolva probleme de mediu, nu ar crea altele. Investiția într-un depozit de deșeuri periculoase este bună pentru mediu și nu este periculoasă pentru populație dacă operatorul economic este unul care respectă toate normele și procedurile tehnologice asumate prin proiect și care face dovada capacității sale de a gestiona acest proiect. PROBLEMA ESTE SC VIVANI SALUBRITATE SA, pentru că nu cred că poate face dovada că este capabilă să administreze un depozit de deșeuri periculoase, astfel încât el să nu se transforme într-un risc major pentru populație și mediu.

Insolvența: management defectuos sau altceva?
În 22 iulie 2014, societatea intră în procedura de INSOLVENȚĂ, datoria estimată pentru două și cele mai importante firme din grupul VIVANI, respectiv Vivani Salubritate SA și Pro Air Clean SA, este de peste 26 milioane de euro, datorii la stat și la peste 70 creditori diverși. Pentru cei care nu sunt familia­rizați cu termenul de «insolvență», acesta este este definită în Legea nr. 85/2014 și este, pe înțelesul tuturor, starea unei societăți comerciale care datorită dificultă­ților financiare ajunge în incapacitate de a-și plăti datoriile cu sumele de bani disponibile. Prin inițierea procedurii de insolvență, firmele sunt protejate prin lege de creditorii care altfel le-ar putea executa silit și astfel le-ar aduce falimentul. Prin deschiderea procedurii de insolvență li se oferă astfel șansa salvării prin reorganizarea activității făcută după un plan bine pus la punct în urma căruia își vor putea achita datoriile. Cum ajunge o societate în insolvență? Prin management defectuos sau acte frauduloase ale condu­cerii care prin inginerii financiare deva­lizează societățile de lichidități (bani în conturi). Sau din cauza unei conjuncturi nefavorabile pe piața pe care acțio­nează, pe care managerii societății nu au putut-o pre­vedea și gestiona. Care din cele 3 au fost cauzele intrării societăților din grupul Vivani în insolvență? Sunt econo­mist de meserie, nu sunt familia­rizat cu piața de­șeurilor și nici cu activitatea Vivani dar nu pot să nu remarc câteva cifre cel puțin ciudate (datele sunt publice pe site-ul Ministerului de Finanțe): Socie­tatea a ra­portat un profit de peste 10 mi­lioane de euro între anii 2010-2013 cu o medie a cifrei de afaceri de peste 120 mi­lioane de euro/an în această perioadă. Brusc în 2014 afacerile Vivani Salubritate SA se prăbușesc la o cifră de afaceri de doar ceva peste 6 milioane de euro (calculele sunt făcute la un curs de 4,40 euro/leu, cam aici s-a învârtit cursul în 2014) și peste 3,6 milioane de euro pier­dere rapor­tată în acel an. Nu știu ce cu­tremure au fost pe piața deșeurilor și ce tsunami a lovit societatea în acel an, dar pot să îmi pun mari semne de întrebare!

Problema «Fondului de închidere a depozitelor»
Din insolvență nu se poate ieși decât în două feluri: prin redresarea societății și stingerea datoriilor sau prin FALIMENT. În România perioada medie de soluțio­nare a cazurilor de insolvență era în 2017 de 3,3 ani, situație similară cu cea din Bulgaria, Grecia și Slovacia, mult mai mare decât în Marea Britanie și Germania, de exemplu, care au o medie de 1,2 ani. Societatea VIVANI este în insolvență de 5 ani, perioadă mult mai mare decât media națională, și nu și-a rezolvat încă proble­mele financiare. Nu pot să nu mă întreb! Dacă vor construi un depozit de 250.000 de tone de deșeuri periculoase la o distanță de 2 km de Slobozia, îl vor umple cu deșeuri și vor intra în faliment sau se vor redresa? Teoretic, noi cetățenii suntem apărați de lege pentru situațiile deosebite în care un operator de deșeuri periculoase intră în faliment și nu își mai poate gestiona depozitele. Cum? Fiecare operator economic din acest domeniu trebuie să își constituie un depozit bancar într-un cont, numit «FONDUL DE ÎNCHIDERE A DEPOZITELOR». Sumele din cont vor fi proporționale cu cantitatea de deșeuri periculoase depozitate la un moment dat. Rolul acestor bani fiind de a asigura sursa de finanțare pentru închiderea acestor depozite în cazul în care agentul economic nu le mai poate gestiona, și societatea nu poate folosi acești bani pentru activitatea economică curentă. În cazul nostru realitatea pare să fie alta. Citez din adresa Primăriei Slobozia Nr. 47181/17.05.2018: «La ultima inspecție fiscală realizată de Direcția de Impozite și Taxe Locale Slobozia, din cadrul Primăriei Municipiului Slobozia, privind modalitatea de constituire, calculare și virare a fondurilor de închidere pentru „Depozitul de deșeuri nepericuloase“, respectiv contul pentru „Depozitul de deșeuri periculoase“, s-a constatat, din documentele puse la dispoziție, că sunt constituite sumele, la data controlului, în conturi bancare curente și nu speciale în așa fel încât să se garanteze faptul că această sumă nu este folosită în alte scopuri decât în cel care a fost constituit, neavând certitudinea că sumele nu au fost virate în cont în mod special pentru acest control sau în alt scop, reprezentanții societății refuzând să pună la dispoziție un rulaj al contului de depozit».

Societate cu acționariat și tactici financiare dubioase, demne de anchetele SRI
22 iulie 2014-Societatea intră în procedura de INSOLVENȚĂ. Acțiunea este introdusă la instanță de Waste Laboratory SA, firmă din grup, care cere executarea silită a firmei SC Vivani Salubritate SA, pentru o datorie de circa 900.000 de lei. Tribunalul Ialomița admite cererea firmei Vivani Salubritate SA, care intră în procedură de insolvență și datoriile totale înscrise la masa credală aveau să ajungă la suma de 12,5 milioane de euro. Con­comitent, toate firmele importante din grup intră în insolvență. Pro Air Clean SA, firmă care gestiona incineratorul avea o datorie estimată de circa 13,9 mi­lioane de euro. Ca și în cazul Vivani Salubritate SA, și la Pro Air Clean se numesc la conducere aceeași doi oameni. Lichidator este desemnat Cabinetul de Insolvență Gavrilă Vasile iar administrator special aceeași Kalman Petra Andrea, fiica boss-ului ungur de la Chinox AG, companie care contro­lează direct sau in­direct toate firmele din grupul Vivani (sursa: http://www.gazetadesudest.ro/2015/03/10/6001/). Și încă o anomalie din multele legate de activi­tatea acestor firme: Waste Laboratory SA, administrator: Kalman Petra Andrea, asociați: CHINOX AG, VIVANI SALUBRI­TATE SA; Vivani Salubritate SA, admi­nistrator: Kalman Petra Andrea, asociați: CHINOX AG-app. 80%, PRO AIR CLEAN SA, administrator: Kalman Petra Andrea, asociați: CHINOX AG-app. 80%.

Ce putem face noi, societatea civilă?
Nu știu dacă cifrele sunt reale, dar în presă se vehicula suma de 5 milioane de euro ca investiție necesară construirii acestui depozit. Ca antreprenor care de mai bine de 14 ani accesează finanțări, știu cât de dificil este accesul la aceste surse de finanțare și cât de stricte pot fi băncile când vine vorba de garantarea acestor finanțări. Nu pot să nu întreb care sunt sursele de finanțare a acestei investiții, care sunt garanțiile pe care societatea le-a prezentat și care este situația la zi a plăților datoriilor? CE PUTEM FACE NOI, SOCIETATEA CIVILĂ, pentru a nu ne trezi când va fi prea târziu? Poate că, în cadrul consul­tărilor, societatea civilă ar trebui să pună pe masă toate incidentele trecute de mediu, pentru ca acestea să fie cunoscute publicului. Cauzele identificate exact și operatorul supus autorizării să prezinte soluțiile tehnice pentru a ga­ranta că incidentele respective nu se pot repeta. Dar este oare suficient? Autori­zația integrată de mediu ar trebui să cuprindă obli­gativitatea măsurilor respective iar agentului economic să i se impună monitori­zarea permanentă de către autoritățile care au atribuții în acest domeniu. Dar este oare suficient? (Octavian SĂVOIU)

Ce nu face VIVANI SALUBRITATE SA?
NU respectă normele de siguranță obligatorii
SC Vivani Salubritate SA are în istoric încălcări ale normelor de siguranță pe care trebuia să le respecte prin proiecte, dovadă explozia și incendiul care a urmat, în 13 octombrie 2013, când o hală de 2.000 mp a fost cuprinsă de flăcări. Potrivit oficialilor ISU, cauza accidentului a fost «o scânteie produsă în urma unei reacții chimice dintre mai multe substanțe combustibile». Informa­țiile obținute sunt că: «Administratorul societății, respectiv Janos Kalman, nu ar fi permis finalizarea sistemului de stingere a incendiului și nici nu ar fi asigurat amplasamentul, în urma incendiului arzând 40 tone de spray auto, 13 tone de sulfați și 400 litri de ulei uzat. (http://www.independentonline.ro/2014/04/01/Imperiul-Vivani-se-prabuseste-sub-propria-greutate-9788?comments_page=4&news_page=52)

NU respectă normele de mediu și au fost în repetate rânduri amendați de Garda de Mediu
Ex.: Comisari ai Gărzii Naționale de Mediu (GNM)-Comisariatului General au efectuat în data de 10.05.2013 un control pe amplasamentul societății Vivani Salubritate. În urma controlului, Vivani Salubritate-Slobozia a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare 100.000 lei pentru faptul că nu a respectat obligațiile prevăzute în autorizația integrată de mediu, mai exact pentru încadrarea a 2400 de tone de șlam petrolier, un deșeu pe­riculos, drept «deșeu nepericulos stabilizat» (sursa: http://www.gazetadesudest.ro/2014/02/14/depozitul-de-deseuri-al-firmei-vivani-transformat-in-groapa-de-gunoi/).

NU respectă legea și are dosar penal
SC Vivani Salubritate SA operează în județul Olt un depozit folosit pentru decontaminarea deșeurilor periculoase. În 2014, după amenzi repetate ale Gărzii de Mediu Olt, firmei i-a fost impus un termen de 60 de zile pentru a remedia deficiențele consta­tate. După expirarea termenului stabilit, autoritățile de mediu au consta­tat că nu au fost remediate deficien­țele și i-au retras autorizația de mediu. În urma unui alt control efectuat în octombrie 2014, comisarii Gărzii de Mediu Olt au constatat că firma își desfășura în continuare nestingherită activitatea și astfel firma s-a ales cu dosar penal (sursa: https://www.gazetanoua.ro/index/art/t/vivani-salubritate-sa-dosar-penal-pentru-incalcarea-repetata-a-legii/).

30 Aprilie 2019, 08:05 (1864 vizualizări - 6 comentarii)

Citiți și:
Vivani, acuzată public de încălcarea legislației privind mediul
Vivani solicită aviz pentru extinderea gropii de deșeuri periculoase
Slobozia a declarat război firmei Vivani Salubritate

Comentariile cititorilor:


Octavian Savoiu:
(3 Mai 2019, 20:45)
Draga domnule Mircea,
Procedura de reorganizare este o etapa a procedurii de insolventa.
Mai pe larg pasii sunt urmatorii: Dupa deschideriea acestei proceduri de insolventa urmeaza ca administratorul judiciar sa analizeze situatia juridica si patrimoniala a societatii pentru a determina daca sunt perspective reale pentru salvarea societatii, pe baza unui plan de reorganizare, sau, dupa caz, daca societatea trebuie lichidata, deoarece aceasta nu mai poate fi revitalizata.
In cazul in care se aproba reorganizarea societatii, procedura insolventei va intra intr-o noua etapa, si anume, in faza de “reorganizare judiciara”.
Astep celelalte perle sesizate de domnia ta.
assante:
(2 Mai 2019, 19:48)
Prea aproape de oras !  Si asa pute orasul , dupa parerea mea  nu exista firma romaneasca respectabila ,si capabila de un asemenea angajament .Doar daca  vreo firma ,Germana  sau olandeza ar face asa ceva putem respira linistiti .Cred ca e vorba doar de bani aici .....
Mircea:
(2 Mai 2019, 14:42)
Pentru inteligentul care a scris articolul. Informeaza-te si vazi ca Vivani Salubritate se afla din ianuarie ,2018 in Reorganizare, scrie si- n antet.Mai sunt si alte perle pe care le produci , nu stiu daca di rea vointa sau din prostie.Nj
@bogdan:
(1 Mai 2019, 12:19)
Gandeam Bogdane ca ionascu,din psdist,a luat blana de opozitie.Inutil ca parte din rau cu ajutorul lui s-a pornit.Stoica a risipit banii bugetului orasenesc,nu a raspuns pentru asa ceva.Paros,Pericli,toti opozantii sunt doar pentru propriile interese,sa ciupeasca si gura lor ceva,stiut fiind ca nu vor pati nimic.Iesim la vot dar ce ne facem ca iar va fi 2-0 pentru rosii, ca sunt multi pensionari in oras si foarte multi pensionati din militie,ce vor vota ciuma rosie.Sa adaugam pe Brusli si tineretul carator de votanti rurali..? Nu,lasa ca nici aia nu patesc ceva.Ai reteta pentru paienjenisul nenorocit al nenorocitilor?
Bogdan:
(30 Aprilie 2019, 21:53)
Varvara, tot ce trebuie sa facem este sa ne unim si sa ne facem auziți. Dacă ai ceva de spus, te rog să o spui și daca are un continut bun cu siguranta o sa iti gasesti susținători, in primul rand trebuie sa sustinem ideile bune, nu conteaza de la cine sau de unde vin, si in al doile rand trebuie sa iesim cat mai multi la vot, o seara bună.
Varvara:
(30 Aprilie 2019, 12:23)
Pfoaaaa! Pericol mare groapa de deseuri!Ca apa-din potabila,a ajuns gratie psd ului nepotabila??? (+ionascu/sleahta de consilieri) Si pe cine a interesat ca orasul consuma la insistentele mustaciosului ionascu apa de la robinet?Cu ce riscuri pe termen mediu si lung? Cine a luat masuri pentru ca apa nu este potabila la robineti?Nimeni! Care este autoritatea care a luat masuri clare in situatia apei?Niciuna!Cine va obiecta in plasarea gropii de gunoi??Nimeni!Vor fi vorbe,scrisuri anemice si gata.Orasul este condus asa cum a stabilit iliescu.Ca si intreaga Romanie:spre pierzanie!Cine sa i judece?Sa fi facut toate astea psd.ul il Grecia... Aia barbati cu oua nevopsite!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 21 Mai 2019
93 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

ISU Ialomița: Exercițiu la Fetești

Joi, 23 mai a.c., începând cu orele 10,00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» Ialomița organizează un exercițiu de cooperare cu forțe și mijloace în teren în care este simulată producerea ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 20:53
(20 vizualizări - 0 comentarii)


1

Căzănești: Percheziții la hoți din magazine

Polițiștii din Urziceni au reținut trei bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 46 de ani, din Căzănești, pentru sustragerea mai multor bunuri din incinta unei societăți comerciale. În fapt, în noaptea ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 17:10
(21 vizualizări - 0 comentarii)


2

ISU Ialomița: Concursuri cu și pentru elevi

Marți, 21 mai a.c., începând cu orele 9,30, Liceul de Arte «Ionel Perlea» din Slobozia a găzduit concursul «Cu viața mea apăr viața». 15 echipaje de ciclu gimnazial și liceal s-au întrecut în concursul ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 08:35
(29 vizualizări - 0 comentarii)


3

La volan fără permis pe străzile Sloboziei

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Slobozia au depistat un tânăr, de 21 de ani, din Slobozia, în timp ce conducea pe raza localității de domiciliu, deși acesta nu deținea permis pentru nicio ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 08:20
(27 vizualizări - 0 comentarii)


4

Accidente la Sudiți și Gura Ialomiței. Șoferii erau beți la volan!

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 18/19 mai a.c., la Sudiți s-a produs un accident rutier. Astfel, în timp ce un tânăr, de 23 de ani, conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, acesta a ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 08:10
(36 vizualizări - 0 comentarii)


5

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

17 Mai 2019, 18:40


Fetești: Beat la volan, a acroșat un autoturism

Joi, 16 mai a.c., în jurul orelor 23,00, un bărbat de 33 de ani, din Fetești, a provocat un accident rutier, acroșând autoturismul unei tinere, de 21 de ani, din aceeași localitate. Șoferii auto au fost ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 16:35
(306 vizualizări - 0 comentarii)


7

Ialomița: Hoț din magazine, arestat preventiv

Joi, 16 mai a.c., un bărbat, de 51 de ani, din Ilfov, a fost surprins în flagrant, pe timpul nopții, de polițiștii Secției de Poliție Rurală Slobozia după ce ar fi sustras bunuri din două societăți comerciale ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 16:30
(408 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ialomița: Atenție, se întrerupe curentul electric!

În intervalul 20-24 mai a.c., orele 8,00-17,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație a rețelelor electrice. Aceste lucrări se ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 16:30
(349 vizualizări - 0 comentarii)


9

«Atelierul de pictură pe linguri de lemn» la Muzeul Agriculturii din Slobozia

Joi, 16 mai a.c., la Muzeul Național al Agriculturii, elevii Liceului Tehnologic Special «Ion Teodorescu» Slobozia, în colaborare cu Protopopiatul Slobozia și Parohia «Sfântul Dumitru» au participat la ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 16:25
(343 vizualizări - 0 comentarii)


10

Suspiciune de focar de Pestă Porcină Africană la Buești

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează toți crescătorii de porcine că miercuri, 15 mai 2019, a fost emis un buletin de analize prin care se suspicionează Pesta ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 08:05
(319 vizualizări - 0 comentarii)


Raja Constanța: Atenție, se întrerupe apa în Fetești Oraș!

Pentru remedierea unei avarii survenită la conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe strada Călărași, din municipiul Fetești, RAJA SA a fost  nevoită să întrerupă furnizarea apei ...[citește_toată_știrea]

16 Mai 2019, 15:04
(450 vizualizări - 0 comentarii)


12

Secțiunile Mica Publicitate și Publicitate online au fost actualizate!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

15 Mai 2019, 18:20


13

Pieton acroșat la Movilița

Marți, în jurul orelor 10,30, pe raza localității Movilița a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unui pieton. Astfel, în timp ce un ilfovean, de 41 de ani, conducea un autoturism din direcția ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 16:20
(494 vizualizări - 0 comentarii)


Alege o carieră în cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor

Administrația Națională a Penitenciarelor și unitățile subordonate vor demara începând cu miercuri, 15 mai 2019, campania de recrutare pentru anul școlar și universitar 2019-2020. Tinerii interesați de ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 16:15
(466 vizualizări - 0 comentarii)


Ograda: Fără permis, la volan

Un tânăr, de 26 de ani, din Ograda, a fost depistat de polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ograda marți, 14 mai a.c.,  în timp ce conducea un vehicul pe raza localității de domiciliu fără a poseda ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 16:10
(440 vizualizări - 0 comentarii)


Pescuit ilegal pe Brațul Borcea

Marți, 14 mai a.c., polițiștii ialomițeni au depistat doi bărbați, de 24 și 68 ani, ambii din Fetești, în timp ce pescuiau pe Brațul Borcea cu ajutorul a două unelte de pescuit tip halău, fără a respecta ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 16:05
(435 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: pescuit ilegal


«Școala Altfel»-lecție deschisă a polițiștilor ialomițeni

Miercuri, 15 mai a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slobozia s-au alăturat programului «Școala Altfel», susținând o lecție deschisă despre semnificația indicatoarelor rutiere și regulile ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 15:55
(459 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Școala Altfel


DAJ Ialomița: Ajutor de minimis pentru crescători de ovine

Anul acesta, prin Direcția pentru Agricultură Ialomița s-au înscris 300 de posibili beneficiari ai schemei «Ajutor de minimis pentru aplicarea progranului de sustenanță a crescătorilor de ovine pentru comercializarea ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:45
(475 vizualizări - 0 comentarii)


Balaciu: Bărbat căzut în fântână

Luni, 13 mai a.c., în jurul orelor 20,30, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni s-au deplasat în satul Crăsanii de Jos din comuna Balaciu. Un echipaj format din 6 subofițeri ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:40
(481 vizualizări - 0 comentarii)


DAJ Ialomița: Primele livrări de porci din rasa Mangalița și Bazna

În cadrul programului «Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de porci din rasele Bazna și/sau Mangalița în vederea producerii cărnii de porc», în anul 2019 cei doi ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:35
(477 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Tânără de 29 ani, victimă a unui accident rutier

Un accident rutier s-a produs în după-amiaza zilei de marți, 14 mai a.c., în jurul orelor 13,30, între localitățile Manasia și Alexeni, fiind implicate un autoturism și o autoutilitară. Din impact a rezultat ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:30
(482 vizualizări - 0 comentarii)


DAJ Ialomița: Ajutor de minimis pentru usturoi

Potrivit datelor oferite de Direcția pentru Agricultură Județeană Ialomița, până la această dată, un număr de 6 producători agricoli s-au înscris în programul de susținere a producției de usturoi. Valorificarea ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:15
(423 vizualizări - 0 comentarii)


Drăgoești: Incendiu la o locuință

Incendiul a izbucnit la locuința a două femei, de 78 și 61 ani, luni, 13 mai a.c., în jurul orei 9,45 în localitatea Drăgoești. Flăcările au pornit de la o lampă cu combustibil lichid lăsată nesupravegheată ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:10
(415 vizualizări - 0 comentarii)


DAJ Ialomița: Fonduri de la Guvern pentru cultivatorii de tomate

Programul național privind cultivarea tomatelor în sere sau solarii îi atrage pe cultivatorii de legume din județul Ialomița. Potrivit unei statistici oferite de Direcția pentru Agricultură Județeană, în ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 08:50
(466 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Amenzi în urma anchetei epidemiologice privind Pesta Porcină Africană

În urma anchetei epidemiologice efectuată în cazul noului focar de Pestă Porcină Africană declarat în localitatea Andrășești la data de 9 mai a.c., inspectorii DSVSA Ialomița au identificat 6 exploatații ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 08:45
(431 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de 190000 de lei, 22 permise reținute

În perioada 10-12 mai a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza județului pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Astfel, s-a intervenit la 97 evenimente ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 08:30
(437 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiunea TRUCK&BUS

În perioada 13-19 mai a.c., Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița desfășoară o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse în special din cauza nerespectării normelor rutiere de către ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 08:25
(458 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Recrutare de viitori pompieri

Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» Ialomița a demarat recrutarea candidaților pentru concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne și ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 08:20
(468 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare mecanic agricol/tractorist

aptitudini/competențe
-Studii de profil mecanic
(școală profesională, cursuri)
sau de mecanic agricol
-Capacitatea de adaptare la
inovația tehnologică
a utilajelor cu care lucrează
(experiența de lucru cu utilaje moderne
constituie un avantaj)
-Capacitatea de a lucra eficient și
de gestionare a riscurilor
-Adaptabilitate și flexibilitate
-Responsabilitate
-Comunicare interactivă la
locul de muncă
-Muncă în echipă
-Planificarea activității proprii și
organizarea locului de muncă
-Realizarea lucrărilor agricole conform
sarcinilor de lucru
-Supravegherea și întreținerea tehnică
periodică a utilajelor
-Efectuarea reviziilor periodice tehnice
a mașinilor agricole
-Realizarea reparațiilor curente
a mașinilor agricole
-Permis categoria B + categoria Tr
Beneficii
-Pachet salarial atractiv
-Bonuri de masă
-Asigurare medicală
SC DROPIMEX SRL, societate agricolă
aflată într-o continuă expansiune,
își propune practicarea
unei agriculturi avansată tehnologic,
creșterea producțiilor și a profitabilității,
sporind fertilitatea solului prin folosirea
rațională a resurselor de sol,
urmărind refacerea și conservarea acestora

Mai multe informații pot fi obținute
la sediul nostru din Cosîmbești,
str. Șoseaua Slobozia-Țăndărei,
nr. 154, Ialomița,
precum și la telefon 0749/271.595

15 Mai 2019, 08:15


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...