Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

«Groapa de deșeuri periculoase reprezintă un pericol pentru mediu și cetățeni!»

Opiniile ialomițenilor

«Groapa de deșeuri periculoase reprezintă un pericol pentru mediu și cetățeni!»

Uneori, opiniile cititorilor sunt mai bine documentate decât cele ale ziarului nostru. Este cazul materialului de mai jos. Îl pu­bli­căm, în speranța că nu va fi singular... Invitația este una deschisă și se adre­sează tuturor ialomițenilor care au puncte de vedere pertinente în ceea ce privește multitudinea de probleme cu care se confruntă comunitățile din Ialomița.

De ce nu mi-aș dori ca această inves­tiție să se realizeze și de ce consider că este un pericol pentru mediu și cetățeni?
Pe site-ul Primăriei Slobozia a apărut un «Anunț privind dezbaterea publică» prin care SC Vivani Salubritate SA ne anunța că a depus raportul privind impactul asupra mediului, pentru proiectul «Construire de depozit deșeuri periculoase celula 2» și ne invită să studiem și mai apoi să dezbatem public acest raport, pe data de 06.05.2019 la Centrul Cultural UNESCO «Ionel Perlea».
În urma dezbaterilor publice, Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița poate emite sau respinge acordul de mediu. Mai pe scurt, SC Vivani Salubritate SA vrea să obțină o autorizație de construcție pentru un depozit de deșeuri periculoase, cu o capacitate de 250000 tone, la o distanță de 2 km de Slobozia. Fiind vorba despre un proiect cu (posibil) mare impact asupra mediului, legea îi obligă la aceste dezbateri publice. La prima vedere, suntem tentați să spunem că nu dorim un depozit de deșeuri periculoase la doar 2 km de orașul Slobozia, pentru că ar reprezenta un pericol pentru mediu și populație. În realitate, PROBLEMA NU ESTE DEPOZITUL în sine, care dacă ar fi construit și operat cu profesio­nalism, respectând toate normele de mediu în vigoare, iar organele abilitate ar monitoriza în permanență cu onestitate și competență modul în care este operat, ar rezolva probleme de mediu, nu ar crea altele. Investiția într-un depozit de deșeuri periculoase este bună pentru mediu și nu este periculoasă pentru populație dacă operatorul economic este unul care respectă toate normele și procedurile tehnologice asumate prin proiect și care face dovada capacității sale de a gestiona acest proiect. PROBLEMA ESTE SC VIVANI SALUBRITATE SA, pentru că nu cred că poate face dovada că este capabilă să administreze un depozit de deșeuri periculoase, astfel încât el să nu se transforme într-un risc major pentru populație și mediu.

Insolvența: management defectuos sau altceva?
În 22 iulie 2014, societatea intră în procedura de INSOLVENȚĂ, datoria estimată pentru două și cele mai importante firme din grupul VIVANI, respectiv Vivani Salubritate SA și Pro Air Clean SA, este de peste 26 milioane de euro, datorii la stat și la peste 70 creditori diverși. Pentru cei care nu sunt familia­rizați cu termenul de «insolvență», acesta este este definită în Legea nr. 85/2014 și este, pe înțelesul tuturor, starea unei societăți comerciale care datorită dificultă­ților financiare ajunge în incapacitate de a-și plăti datoriile cu sumele de bani disponibile. Prin inițierea procedurii de insolvență, firmele sunt protejate prin lege de creditorii care altfel le-ar putea executa silit și astfel le-ar aduce falimentul. Prin deschiderea procedurii de insolvență li se oferă astfel șansa salvării prin reorganizarea activității făcută după un plan bine pus la punct în urma căruia își vor putea achita datoriile. Cum ajunge o societate în insolvență? Prin management defectuos sau acte frauduloase ale condu­cerii care prin inginerii financiare deva­lizează societățile de lichidități (bani în conturi). Sau din cauza unei conjuncturi nefavorabile pe piața pe care acțio­nează, pe care managerii societății nu au putut-o pre­vedea și gestiona. Care din cele 3 au fost cauzele intrării societăților din grupul Vivani în insolvență? Sunt econo­mist de meserie, nu sunt familia­rizat cu piața de­șeurilor și nici cu activitatea Vivani dar nu pot să nu remarc câteva cifre cel puțin ciudate (datele sunt publice pe site-ul Ministerului de Finanțe): Socie­tatea a ra­portat un profit de peste 10 mi­lioane de euro între anii 2010-2013 cu o medie a cifrei de afaceri de peste 120 mi­lioane de euro/an în această perioadă. Brusc în 2014 afacerile Vivani Salubritate SA se prăbușesc la o cifră de afaceri de doar ceva peste 6 milioane de euro (calculele sunt făcute la un curs de 4,40 euro/leu, cam aici s-a învârtit cursul în 2014) și peste 3,6 milioane de euro pier­dere rapor­tată în acel an. Nu știu ce cu­tremure au fost pe piața deșeurilor și ce tsunami a lovit societatea în acel an, dar pot să îmi pun mari semne de întrebare!

Problema «Fondului de închidere a depozitelor»
Din insolvență nu se poate ieși decât în două feluri: prin redresarea societății și stingerea datoriilor sau prin FALIMENT. În România perioada medie de soluțio­nare a cazurilor de insolvență era în 2017 de 3,3 ani, situație similară cu cea din Bulgaria, Grecia și Slovacia, mult mai mare decât în Marea Britanie și Germania, de exemplu, care au o medie de 1,2 ani. Societatea VIVANI este în insolvență de 5 ani, perioadă mult mai mare decât media națională, și nu și-a rezolvat încă proble­mele financiare. Nu pot să nu mă întreb! Dacă vor construi un depozit de 250.000 de tone de deșeuri periculoase la o distanță de 2 km de Slobozia, îl vor umple cu deșeuri și vor intra în faliment sau se vor redresa? Teoretic, noi cetățenii suntem apărați de lege pentru situațiile deosebite în care un operator de deșeuri periculoase intră în faliment și nu își mai poate gestiona depozitele. Cum? Fiecare operator economic din acest domeniu trebuie să își constituie un depozit bancar într-un cont, numit «FONDUL DE ÎNCHIDERE A DEPOZITELOR». Sumele din cont vor fi proporționale cu cantitatea de deșeuri periculoase depozitate la un moment dat. Rolul acestor bani fiind de a asigura sursa de finanțare pentru închiderea acestor depozite în cazul în care agentul economic nu le mai poate gestiona, și societatea nu poate folosi acești bani pentru activitatea economică curentă. În cazul nostru realitatea pare să fie alta. Citez din adresa Primăriei Slobozia Nr. 47181/17.05.2018: «La ultima inspecție fiscală realizată de Direcția de Impozite și Taxe Locale Slobozia, din cadrul Primăriei Municipiului Slobozia, privind modalitatea de constituire, calculare și virare a fondurilor de închidere pentru „Depozitul de deșeuri nepericuloase“, respectiv contul pentru „Depozitul de deșeuri periculoase“, s-a constatat, din documentele puse la dispoziție, că sunt constituite sumele, la data controlului, în conturi bancare curente și nu speciale în așa fel încât să se garanteze faptul că această sumă nu este folosită în alte scopuri decât în cel care a fost constituit, neavând certitudinea că sumele nu au fost virate în cont în mod special pentru acest control sau în alt scop, reprezentanții societății refuzând să pună la dispoziție un rulaj al contului de depozit».

Societate cu acționariat și tactici financiare dubioase, demne de anchetele SRI
22 iulie 2014-Societatea intră în procedura de INSOLVENȚĂ. Acțiunea este introdusă la instanță de Waste Laboratory SA, firmă din grup, care cere executarea silită a firmei SC Vivani Salubritate SA, pentru o datorie de circa 900.000 de lei. Tribunalul Ialomița admite cererea firmei Vivani Salubritate SA, care intră în procedură de insolvență și datoriile totale înscrise la masa credală aveau să ajungă la suma de 12,5 milioane de euro. Con­comitent, toate firmele importante din grup intră în insolvență. Pro Air Clean SA, firmă care gestiona incineratorul avea o datorie estimată de circa 13,9 mi­lioane de euro. Ca și în cazul Vivani Salubritate SA, și la Pro Air Clean se numesc la conducere aceeași doi oameni. Lichidator este desemnat Cabinetul de Insolvență Gavrilă Vasile iar administrator special aceeași Kalman Petra Andrea, fiica boss-ului ungur de la Chinox AG, companie care contro­lează direct sau in­direct toate firmele din grupul Vivani (sursa: http://www.gazetadesudest.ro/2015/03/10/6001/). Și încă o anomalie din multele legate de activi­tatea acestor firme: Waste Laboratory SA, administrator: Kalman Petra Andrea, asociați: CHINOX AG, VIVANI SALUBRI­TATE SA; Vivani Salubritate SA, admi­nistrator: Kalman Petra Andrea, asociați: CHINOX AG-app. 80%, PRO AIR CLEAN SA, administrator: Kalman Petra Andrea, asociați: CHINOX AG-app. 80%.

Ce putem face noi, societatea civilă?
Nu știu dacă cifrele sunt reale, dar în presă se vehicula suma de 5 milioane de euro ca investiție necesară construirii acestui depozit. Ca antreprenor care de mai bine de 14 ani accesează finanțări, știu cât de dificil este accesul la aceste surse de finanțare și cât de stricte pot fi băncile când vine vorba de garantarea acestor finanțări. Nu pot să nu întreb care sunt sursele de finanțare a acestei investiții, care sunt garanțiile pe care societatea le-a prezentat și care este situația la zi a plăților datoriilor? CE PUTEM FACE NOI, SOCIETATEA CIVILĂ, pentru a nu ne trezi când va fi prea târziu? Poate că, în cadrul consul­tărilor, societatea civilă ar trebui să pună pe masă toate incidentele trecute de mediu, pentru ca acestea să fie cunoscute publicului. Cauzele identificate exact și operatorul supus autorizării să prezinte soluțiile tehnice pentru a ga­ranta că incidentele respective nu se pot repeta. Dar este oare suficient? Autori­zația integrată de mediu ar trebui să cuprindă obli­gativitatea măsurilor respective iar agentului economic să i se impună monitori­zarea permanentă de către autoritățile care au atribuții în acest domeniu. Dar este oare suficient? (Octavian SĂVOIU)

Ce nu face VIVANI SALUBRITATE SA?
NU respectă normele de siguranță obligatorii
SC Vivani Salubritate SA are în istoric încălcări ale normelor de siguranță pe care trebuia să le respecte prin proiecte, dovadă explozia și incendiul care a urmat, în 13 octombrie 2013, când o hală de 2.000 mp a fost cuprinsă de flăcări. Potrivit oficialilor ISU, cauza accidentului a fost «o scânteie produsă în urma unei reacții chimice dintre mai multe substanțe combustibile». Informa­țiile obținute sunt că: «Administratorul societății, respectiv Janos Kalman, nu ar fi permis finalizarea sistemului de stingere a incendiului și nici nu ar fi asigurat amplasamentul, în urma incendiului arzând 40 tone de spray auto, 13 tone de sulfați și 400 litri de ulei uzat. (http://www.independentonline.ro/2014/04/01/Imperiul-Vivani-se-prabuseste-sub-propria-greutate-9788?comments_page=4&news_page=52)

NU respectă normele de mediu și au fost în repetate rânduri amendați de Garda de Mediu
Ex.: Comisari ai Gărzii Naționale de Mediu (GNM)-Comisariatului General au efectuat în data de 10.05.2013 un control pe amplasamentul societății Vivani Salubritate. În urma controlului, Vivani Salubritate-Slobozia a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare 100.000 lei pentru faptul că nu a respectat obligațiile prevăzute în autorizația integrată de mediu, mai exact pentru încadrarea a 2400 de tone de șlam petrolier, un deșeu pe­riculos, drept «deșeu nepericulos stabilizat» (sursa: http://www.gazetadesudest.ro/2014/02/14/depozitul-de-deseuri-al-firmei-vivani-transformat-in-groapa-de-gunoi/).

NU respectă legea și are dosar penal
SC Vivani Salubritate SA operează în județul Olt un depozit folosit pentru decontaminarea deșeurilor periculoase. În 2014, după amenzi repetate ale Gărzii de Mediu Olt, firmei i-a fost impus un termen de 60 de zile pentru a remedia deficiențele consta­tate. După expirarea termenului stabilit, autoritățile de mediu au consta­tat că nu au fost remediate deficien­țele și i-au retras autorizația de mediu. În urma unui alt control efectuat în octombrie 2014, comisarii Gărzii de Mediu Olt au constatat că firma își desfășura în continuare nestingherită activitatea și astfel firma s-a ales cu dosar penal (sursa: https://www.gazetanoua.ro/index/art/t/vivani-salubritate-sa-dosar-penal-pentru-incalcarea-repetata-a-legii/).

30 Aprilie 2019, 08:05 (2021 vizualizări - 6 comentarii)

Citiți și:
Vivani, acuzată public de încălcarea legislației privind mediul
Vivani solicită aviz pentru extinderea gropii de deșeuri periculoase
Slobozia a declarat război firmei Vivani Salubritate
Consiliul Local Slobozia a votat pentru blocarea investiției Vivani Salubritate

Comentariile cititorilor:


Octavian Savoiu:
(3 Mai 2019, 20:45)
Draga domnule Mircea,
Procedura de reorganizare este o etapa a procedurii de insolventa.
Mai pe larg pasii sunt urmatorii: Dupa deschideriea acestei proceduri de insolventa urmeaza ca administratorul judiciar sa analizeze situatia juridica si patrimoniala a societatii pentru a determina daca sunt perspective reale pentru salvarea societatii, pe baza unui plan de reorganizare, sau, dupa caz, daca societatea trebuie lichidata, deoarece aceasta nu mai poate fi revitalizata.
In cazul in care se aproba reorganizarea societatii, procedura insolventei va intra intr-o noua etapa, si anume, in faza de “reorganizare judiciara”.
Astep celelalte perle sesizate de domnia ta.
assante:
(2 Mai 2019, 19:48)
Prea aproape de oras !  Si asa pute orasul , dupa parerea mea  nu exista firma romaneasca respectabila ,si capabila de un asemenea angajament .Doar daca  vreo firma ,Germana  sau olandeza ar face asa ceva putem respira linistiti .Cred ca e vorba doar de bani aici .....
Mircea:
(2 Mai 2019, 14:42)
Pentru inteligentul care a scris articolul. Informeaza-te si vazi ca Vivani Salubritate se afla din ianuarie ,2018 in Reorganizare, scrie si- n antet.Mai sunt si alte perle pe care le produci , nu stiu daca di rea vointa sau din prostie.Nj
@bogdan:
(1 Mai 2019, 12:19)
Gandeam Bogdane ca ionascu,din psdist,a luat blana de opozitie.Inutil ca parte din rau cu ajutorul lui s-a pornit.Stoica a risipit banii bugetului orasenesc,nu a raspuns pentru asa ceva.Paros,Pericli,toti opozantii sunt doar pentru propriile interese,sa ciupeasca si gura lor ceva,stiut fiind ca nu vor pati nimic.Iesim la vot dar ce ne facem ca iar va fi 2-0 pentru rosii, ca sunt multi pensionari in oras si foarte multi pensionati din militie,ce vor vota ciuma rosie.Sa adaugam pe Brusli si tineretul carator de votanti rurali..? Nu,lasa ca nici aia nu patesc ceva.Ai reteta pentru paienjenisul nenorocit al nenorocitilor?
Bogdan:
(30 Aprilie 2019, 21:53)
Varvara, tot ce trebuie sa facem este sa ne unim si sa ne facem auziți. Dacă ai ceva de spus, te rog să o spui și daca are un continut bun cu siguranta o sa iti gasesti susținători, in primul rand trebuie sa sustinem ideile bune, nu conteaza de la cine sau de unde vin, si in al doile rand trebuie sa iesim cat mai multi la vot, o seara bună.
Varvara:
(30 Aprilie 2019, 12:23)
Pfoaaaa! Pericol mare groapa de deseuri!Ca apa-din potabila,a ajuns gratie psd ului nepotabila??? (+ionascu/sleahta de consilieri) Si pe cine a interesat ca orasul consuma la insistentele mustaciosului ionascu apa de la robinet?Cu ce riscuri pe termen mediu si lung? Cine a luat masuri pentru ca apa nu este potabila la robineti?Nimeni! Care este autoritatea care a luat masuri clare in situatia apei?Niciuna!Cine va obiecta in plasarea gropii de gunoi??Nimeni!Vor fi vorbe,scrisuri anemice si gata.Orasul este condus asa cum a stabilit iliescu.Ca si intreaga Romanie:spre pierzanie!Cine sa i judece?Sa fi facut toate astea psd.ul il Grecia... Aia barbati cu oua nevopsite!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 16 Iul 2019
156 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
deces

deces

Familia Sohodoleanu
anunță cu nesfârșită
durere trecerea în
neființă a celui
care a fost
Gheorghe Sohodoleanu ...[citește_toată_știrea]

15 Iulie 2019, 08:05
(459 vizualizări - 1 comentariu)


Țăndărei: Minor prins la volan cu 107 km/h!

Joi, 11 iulie, în orașul Țăndărei, polițiștii rutieri au oprit în trafic un autoturism care se deplasa cu viteza de 107 km/h. În urma verificărilor efectuate, au constatat că la volanul mașinii se afla ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:30
(441 vizualizări - 1 comentariu)


Țăndărei: Beat la volan, a acroșat o mașină parcată

În miezul nopții de joi spre vineri, 11/12 iulie a.c., Poliția Țăndărei a fost sesizată despre producerea pe strada Gării, din Țăndărei, a unui accident soldat cu pagube materiale. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:25
(370 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 15-19 iulie, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:20
(439 vizualizări - 0 comentarii)


4

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

11 Iulie 2019, 19:15


AJOFM Ialomița: Rata șomajului-4,89%

Conform informațiilor oferite de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița, la sfârșitul lunii mai 2019, rata șomajului a fost de 4,89%. Exprimat în cifre acest procent arată că peste ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:15
(452 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 31 iulie 2019, termen limită pentru depunerea Declarației Unice

Reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii din județul nostru cu privire la faptul că termenul limită pentru depunerea Declarației unice este data de ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:10
(445 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Consultări la nivel național cu reprezentanții mediului de afaceri

Reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice au continuat seria întâlnirilor organizate în toate județele țării cu membrii mediului de afaceri. Alături de oficialii Ministerului Finanțelor Publice s-au ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:05
(407 vizualizări - 0 comentarii)


8

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

9 Iulie 2019, 17:50


9

DSVSA Ialomița: Toate focarele de Pestă Porcină Africană, stinse

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației, despre  situația ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2019, 15:10
(551 vizualizări - 0 comentarii)


Traian: Arestat pentru «conducere fără permis»

Joi, 4 iulie a.c., polițiștii au reușit identificarea unui bărbat, de 23 de ani, din comuna Traian, pe numele căruia Judecătoria Făurei a emis un mandat de executare a pedepsei. Cel în cauză a fost încarcerat ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:50
(848 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 8-12 iulie, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:45
(813 vizualizări - 0 comentarii)


12

Percheziții la Axintele

Joi, 4 iulie a.c., polițiștii ialomițeni au efectuat 6 percheziții pe raza localității Axintele la persoane bănuite de comiterea unor furturi din locuința unei persoane din localitatea Horia. Astfel, în ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:40
(851 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii ialomițeni premiază spiritul civic

Vineri, 5 iulie a.c., polițiștii ialomițeni din cadrul IPJ Ialomița au premiat doi ialomițeni pentru spiritul civic de care au dat dovadă. Astfel, un tânăr de 15 ani, din Slobozia, și o femeie de 26 ani ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:35
(836 vizualizări - 1 comentariu)


Stejaru: Autoturism răsturnat, patru persoane rănite

Polițiștii Serviciului Rutier Ialomița au intervenit în cazul unui accident rutier petrecut vineri, 5 iunie 2019, la intrare în localitatea Stejaru. Din primele informații, este vorba despre un automobil ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 15:20
(865 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Stejaru accident


Incendiu la o stână din Făcăeni

Miercuri, 3 iulie a.c., în jurul orelor 18,30, două adăposturi de animale ale unui localnic din Făcăeni au luat foc. Pompierii Stației Fetești s-au deplasat la fața locului cu două autospeciale cu apă și ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2019, 15:30
(877 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: A murit după ce a căzut din mașină

Miercuri, 3 iulie a.c., pe drumul județean ce leagă localitățile Hagiești de Lilieci, în timp ce un șofer conducea o autoutilitară, pasagerul aflat pe scaunul din dreapta față al autovehicului s-ar fi sprijinit ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2019, 15:25
(900 vizualizări - 0 comentarii)


Săveni: Beat la volan

Un bărbat de 53 de ani, din Săveni, a fost depistat de polițiștii Secției 7 Poliție Săveni, miercuri, 3 iulie a.c., în timp ce conducea un autovehicul, deși anterior consumase băuturi alcoolice. Bărbatul ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2019, 15:20
(836 vizualizări - 0 comentarii)


Bucu: Bărbat din Vrancea, sancționat pesntru transport ilegal de lemne

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bucu au depistat pe raza comunei Bucu un bărbat, de 52 de ani, din județul Vrancea, în timp ce transporta, cu ajutorul unei utilitare, o cantintate mai mare de ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2019, 15:15
(867 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 3 accidente, patru răniți

Marți, 2 iulie a.c., pe raza județului Ialomița s-au produs 3 accidente de circulație soldate cu rănirea a patru persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orelor 17,00, în afara localității Grivița ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2019, 16:00
(869 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Urziceni, surprins cu un cuțit asupra sa

Marți, 2 iulie a.c., polițiștii de Ordine Publică din Urziceni au depistat un tânăr, de 18 ani, din Urziceni, care avea asupra sa un cuțit. În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2019, 15:55
(997 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni cuțit


Țăndărei: I-a furat banii din geantă

Marți, 2 iulie a.c., Poliția Țăndărei a fost sesizată de o tânără, de 19 ani, din Mihail Kogălniceanu, cu privire la faptul că un bărbat, de 29 de ani, din Țăndărei, i-ar fi sustras suma de 400 de lei și ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2019, 15:50
(850 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Țăndărei furt


RAJA SA Constanța activează Comandamentul pentru Situații de Urgență

Ca urmare a avertizărilor meteorologice de intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80-100 km/h), vijelii, grindină de dimensiuni medii și mari, frecvente descărcări electrice și averse torențiale ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2019, 13:10
(780 vizualizări - 0 comentarii)


Ograda: Ordin de restricție pentru «violență în familie»

Luni, 1 iulie a.c., în jurul orelor 18,00, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 34 de ani, din Ograda, despre producerea unui conflict ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2019, 16:20
(985 vizualizări - 0 comentarii)


Motociclist acroșat între Cotorca și Ciocârlia

Luni, 1 iulie a.c., în jurul orelor 15,30, un motociclist, un bărbat de 53 de ani, a fost acroșat de un autoturism între localitățile Cotorca și Ciocârlia. Echipajul SMURD Urziceni i-a acordat victimei ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2019, 16:15
(925 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Lan de grâu mistuit de flăcări

Luni, 1 iulie a.c., în jurul orelor 15,00, pompierii de la Detașamentul Slobozia au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu ce a cuprins aproximativ 20 hectare de cereale păioase. Pompierii ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2019, 16:10
(985 vizualizări - 0 comentarii)


289 de vitezomani, sancționați de polițiștii ialomițeni

În perioada 28-30 iunie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au acționat pe raza întregului județ, în cadrul campaniei derulate la nivel național, cu scopul de a preveni evenimentele rutiere.  ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2019, 08:10
(835 vizualizări - 0 comentarii)


Pieton acroșat mortal la Alexeni

Sâmbătă, 29 iunie a.c., în jurul orelor 22,30, în apropierea localității Alexeni s-a produs un accident de circulație soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ce un bărbat de 56 de ani, din județul ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2019, 08:05
(918 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 171 de sancțiuni, 10 permise reținute

Joi, 27 iunie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la 40 evenimente, dintre care 34 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat ...[citește_toată_știrea]

28 Iunie 2019, 16:20
(1208 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Atenție la radare!

Începând de vineri, 28 iunie a.c., la nivelul întregii țări se va derula acțiunea de prevenire a accidentelor rutiere. Timp de 3 zile, toate radarale vor fi scoase pe șosele și autostrăzi pentru depistarea ...[citește_toată_știrea]

28 Iunie 2019, 16:15
(1183 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Stefan în Pubele oferite tuturor localnicilor, pentru o comună mai curată Stefan în Pubele oferite tuturor localnicilor, pentru o comună mai curată Dana în Pubele oferite tuturor localnicilor, pentru o comună mai curată Alegatorul în Pubele oferite tuturor localnicilor, pentru o comună mai curată Rodica în Pubele oferite tuturor localnicilor, pentru o comună mai curată Cunoscator în Pubele oferite tuturor localnicilor, pentru o comună mai curată raul în Țăndărei: Minor prins la volan cu 107 km/h! Reli în deces @De pe margine! în Nicolae Chiriță a acționat în instanță Consiliul Județean Ialomița Vecin în Slobozia: În «groapa lui Stoica» cu primarul Mocioniu Cornel în Pubele oferite tuturor localnicilor, pentru o comună mai curată De pe margine în Nicolae Chiriță a acționat în instanță Consiliul Județean Ialomița marius în Slobozia: În «groapa lui Stoica» cu primarul Mocioniu dani coiosu în Tânăr din Reviga, arestat preventiv pentru furtul unui cal de la Cocora Denis în Pubele oferite tuturor localnicilor, pentru o comună mai curată vasile în Nicolae Chiriță a acționat în instanță Consiliul Județean Ialomița Slobozia în Nicolae Chiriță a acționat în instanță Consiliul Județean Ialomița # chirita în Nicolae Chiriță a acționat în instanță Consiliul Județean Ialomița TLC în Nicolae Chiriță a acționat în instanță Consiliul Județean Ialomița Dudu în Nicolae Chiriță a acționat în instanță Consiliul Județean Ialomița
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...