Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

«Groapa de deșeuri periculoase reprezintă un pericol pentru mediu și cetățeni!»

Opiniile ialomițenilor

«Groapa de deșeuri periculoase reprezintă un pericol pentru mediu și cetățeni!»

Uneori, opiniile cititorilor sunt mai bine documentate decât cele ale ziarului nostru. Este cazul materialului de mai jos. Îl pu­bli­căm, în speranța că nu va fi singular... Invitația este una deschisă și se adre­sează tuturor ialomițenilor care au puncte de vedere pertinente în ceea ce privește multitudinea de probleme cu care se confruntă comunitățile din Ialomița.

De ce nu mi-aș dori ca această inves­tiție să se realizeze și de ce consider că este un pericol pentru mediu și cetățeni?
Pe site-ul Primăriei Slobozia a apărut un «Anunț privind dezbaterea publică» prin care SC Vivani Salubritate SA ne anunța că a depus raportul privind impactul asupra mediului, pentru proiectul «Construire de depozit deșeuri periculoase celula 2» și ne invită să studiem și mai apoi să dezbatem public acest raport, pe data de 06.05.2019 la Centrul Cultural UNESCO «Ionel Perlea».
În urma dezbaterilor publice, Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița poate emite sau respinge acordul de mediu. Mai pe scurt, SC Vivani Salubritate SA vrea să obțină o autorizație de construcție pentru un depozit de deșeuri periculoase, cu o capacitate de 250000 tone, la o distanță de 2 km de Slobozia. Fiind vorba despre un proiect cu (posibil) mare impact asupra mediului, legea îi obligă la aceste dezbateri publice. La prima vedere, suntem tentați să spunem că nu dorim un depozit de deșeuri periculoase la doar 2 km de orașul Slobozia, pentru că ar reprezenta un pericol pentru mediu și populație. În realitate, PROBLEMA NU ESTE DEPOZITUL în sine, care dacă ar fi construit și operat cu profesio­nalism, respectând toate normele de mediu în vigoare, iar organele abilitate ar monitoriza în permanență cu onestitate și competență modul în care este operat, ar rezolva probleme de mediu, nu ar crea altele. Investiția într-un depozit de deșeuri periculoase este bună pentru mediu și nu este periculoasă pentru populație dacă operatorul economic este unul care respectă toate normele și procedurile tehnologice asumate prin proiect și care face dovada capacității sale de a gestiona acest proiect. PROBLEMA ESTE SC VIVANI SALUBRITATE SA, pentru că nu cred că poate face dovada că este capabilă să administreze un depozit de deșeuri periculoase, astfel încât el să nu se transforme într-un risc major pentru populație și mediu.

Insolvența: management defectuos sau altceva?
În 22 iulie 2014, societatea intră în procedura de INSOLVENȚĂ, datoria estimată pentru două și cele mai importante firme din grupul VIVANI, respectiv Vivani Salubritate SA și Pro Air Clean SA, este de peste 26 milioane de euro, datorii la stat și la peste 70 creditori diverși. Pentru cei care nu sunt familia­rizați cu termenul de «insolvență», acesta este este definită în Legea nr. 85/2014 și este, pe înțelesul tuturor, starea unei societăți comerciale care datorită dificultă­ților financiare ajunge în incapacitate de a-și plăti datoriile cu sumele de bani disponibile. Prin inițierea procedurii de insolvență, firmele sunt protejate prin lege de creditorii care altfel le-ar putea executa silit și astfel le-ar aduce falimentul. Prin deschiderea procedurii de insolvență li se oferă astfel șansa salvării prin reorganizarea activității făcută după un plan bine pus la punct în urma căruia își vor putea achita datoriile. Cum ajunge o societate în insolvență? Prin management defectuos sau acte frauduloase ale condu­cerii care prin inginerii financiare deva­lizează societățile de lichidități (bani în conturi). Sau din cauza unei conjuncturi nefavorabile pe piața pe care acțio­nează, pe care managerii societății nu au putut-o pre­vedea și gestiona. Care din cele 3 au fost cauzele intrării societăților din grupul Vivani în insolvență? Sunt econo­mist de meserie, nu sunt familia­rizat cu piața de­șeurilor și nici cu activitatea Vivani dar nu pot să nu remarc câteva cifre cel puțin ciudate (datele sunt publice pe site-ul Ministerului de Finanțe): Socie­tatea a ra­portat un profit de peste 10 mi­lioane de euro între anii 2010-2013 cu o medie a cifrei de afaceri de peste 120 mi­lioane de euro/an în această perioadă. Brusc în 2014 afacerile Vivani Salubritate SA se prăbușesc la o cifră de afaceri de doar ceva peste 6 milioane de euro (calculele sunt făcute la un curs de 4,40 euro/leu, cam aici s-a învârtit cursul în 2014) și peste 3,6 milioane de euro pier­dere rapor­tată în acel an. Nu știu ce cu­tremure au fost pe piața deșeurilor și ce tsunami a lovit societatea în acel an, dar pot să îmi pun mari semne de întrebare!

Problema «Fondului de închidere a depozitelor»
Din insolvență nu se poate ieși decât în două feluri: prin redresarea societății și stingerea datoriilor sau prin FALIMENT. În România perioada medie de soluțio­nare a cazurilor de insolvență era în 2017 de 3,3 ani, situație similară cu cea din Bulgaria, Grecia și Slovacia, mult mai mare decât în Marea Britanie și Germania, de exemplu, care au o medie de 1,2 ani. Societatea VIVANI este în insolvență de 5 ani, perioadă mult mai mare decât media națională, și nu și-a rezolvat încă proble­mele financiare. Nu pot să nu mă întreb! Dacă vor construi un depozit de 250.000 de tone de deșeuri periculoase la o distanță de 2 km de Slobozia, îl vor umple cu deșeuri și vor intra în faliment sau se vor redresa? Teoretic, noi cetățenii suntem apărați de lege pentru situațiile deosebite în care un operator de deșeuri periculoase intră în faliment și nu își mai poate gestiona depozitele. Cum? Fiecare operator economic din acest domeniu trebuie să își constituie un depozit bancar într-un cont, numit «FONDUL DE ÎNCHIDERE A DEPOZITELOR». Sumele din cont vor fi proporționale cu cantitatea de deșeuri periculoase depozitate la un moment dat. Rolul acestor bani fiind de a asigura sursa de finanțare pentru închiderea acestor depozite în cazul în care agentul economic nu le mai poate gestiona, și societatea nu poate folosi acești bani pentru activitatea economică curentă. În cazul nostru realitatea pare să fie alta. Citez din adresa Primăriei Slobozia Nr. 47181/17.05.2018: «La ultima inspecție fiscală realizată de Direcția de Impozite și Taxe Locale Slobozia, din cadrul Primăriei Municipiului Slobozia, privind modalitatea de constituire, calculare și virare a fondurilor de închidere pentru „Depozitul de deșeuri nepericuloase“, respectiv contul pentru „Depozitul de deșeuri periculoase“, s-a constatat, din documentele puse la dispoziție, că sunt constituite sumele, la data controlului, în conturi bancare curente și nu speciale în așa fel încât să se garanteze faptul că această sumă nu este folosită în alte scopuri decât în cel care a fost constituit, neavând certitudinea că sumele nu au fost virate în cont în mod special pentru acest control sau în alt scop, reprezentanții societății refuzând să pună la dispoziție un rulaj al contului de depozit».

Societate cu acționariat și tactici financiare dubioase, demne de anchetele SRI
22 iulie 2014-Societatea intră în procedura de INSOLVENȚĂ. Acțiunea este introdusă la instanță de Waste Laboratory SA, firmă din grup, care cere executarea silită a firmei SC Vivani Salubritate SA, pentru o datorie de circa 900.000 de lei. Tribunalul Ialomița admite cererea firmei Vivani Salubritate SA, care intră în procedură de insolvență și datoriile totale înscrise la masa credală aveau să ajungă la suma de 12,5 milioane de euro. Con­comitent, toate firmele importante din grup intră în insolvență. Pro Air Clean SA, firmă care gestiona incineratorul avea o datorie estimată de circa 13,9 mi­lioane de euro. Ca și în cazul Vivani Salubritate SA, și la Pro Air Clean se numesc la conducere aceeași doi oameni. Lichidator este desemnat Cabinetul de Insolvență Gavrilă Vasile iar administrator special aceeași Kalman Petra Andrea, fiica boss-ului ungur de la Chinox AG, companie care contro­lează direct sau in­direct toate firmele din grupul Vivani (sursa: http://www.gazetadesudest.ro/2015/03/10/6001/). Și încă o anomalie din multele legate de activi­tatea acestor firme: Waste Laboratory SA, administrator: Kalman Petra Andrea, asociați: CHINOX AG, VIVANI SALUBRI­TATE SA; Vivani Salubritate SA, admi­nistrator: Kalman Petra Andrea, asociați: CHINOX AG-app. 80%, PRO AIR CLEAN SA, administrator: Kalman Petra Andrea, asociați: CHINOX AG-app. 80%.

Ce putem face noi, societatea civilă?
Nu știu dacă cifrele sunt reale, dar în presă se vehicula suma de 5 milioane de euro ca investiție necesară construirii acestui depozit. Ca antreprenor care de mai bine de 14 ani accesează finanțări, știu cât de dificil este accesul la aceste surse de finanțare și cât de stricte pot fi băncile când vine vorba de garantarea acestor finanțări. Nu pot să nu întreb care sunt sursele de finanțare a acestei investiții, care sunt garanțiile pe care societatea le-a prezentat și care este situația la zi a plăților datoriilor? CE PUTEM FACE NOI, SOCIETATEA CIVILĂ, pentru a nu ne trezi când va fi prea târziu? Poate că, în cadrul consul­tărilor, societatea civilă ar trebui să pună pe masă toate incidentele trecute de mediu, pentru ca acestea să fie cunoscute publicului. Cauzele identificate exact și operatorul supus autorizării să prezinte soluțiile tehnice pentru a ga­ranta că incidentele respective nu se pot repeta. Dar este oare suficient? Autori­zația integrată de mediu ar trebui să cuprindă obli­gativitatea măsurilor respective iar agentului economic să i se impună monitori­zarea permanentă de către autoritățile care au atribuții în acest domeniu. Dar este oare suficient? (Octavian SĂVOIU)

Ce nu face VIVANI SALUBRITATE SA?
NU respectă normele de siguranță obligatorii
SC Vivani Salubritate SA are în istoric încălcări ale normelor de siguranță pe care trebuia să le respecte prin proiecte, dovadă explozia și incendiul care a urmat, în 13 octombrie 2013, când o hală de 2.000 mp a fost cuprinsă de flăcări. Potrivit oficialilor ISU, cauza accidentului a fost «o scânteie produsă în urma unei reacții chimice dintre mai multe substanțe combustibile». Informa­țiile obținute sunt că: «Administratorul societății, respectiv Janos Kalman, nu ar fi permis finalizarea sistemului de stingere a incendiului și nici nu ar fi asigurat amplasamentul, în urma incendiului arzând 40 tone de spray auto, 13 tone de sulfați și 400 litri de ulei uzat. (http://www.independentonline.ro/2014/04/01/Imperiul-Vivani-se-prabuseste-sub-propria-greutate-9788?comments_page=4&news_page=52)

NU respectă normele de mediu și au fost în repetate rânduri amendați de Garda de Mediu
Ex.: Comisari ai Gărzii Naționale de Mediu (GNM)-Comisariatului General au efectuat în data de 10.05.2013 un control pe amplasamentul societății Vivani Salubritate. În urma controlului, Vivani Salubritate-Slobozia a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare 100.000 lei pentru faptul că nu a respectat obligațiile prevăzute în autorizația integrată de mediu, mai exact pentru încadrarea a 2400 de tone de șlam petrolier, un deșeu pe­riculos, drept «deșeu nepericulos stabilizat» (sursa: http://www.gazetadesudest.ro/2014/02/14/depozitul-de-deseuri-al-firmei-vivani-transformat-in-groapa-de-gunoi/).

NU respectă legea și are dosar penal
SC Vivani Salubritate SA operează în județul Olt un depozit folosit pentru decontaminarea deșeurilor periculoase. În 2014, după amenzi repetate ale Gărzii de Mediu Olt, firmei i-a fost impus un termen de 60 de zile pentru a remedia deficiențele consta­tate. După expirarea termenului stabilit, autoritățile de mediu au consta­tat că nu au fost remediate deficien­țele și i-au retras autorizația de mediu. În urma unui alt control efectuat în octombrie 2014, comisarii Gărzii de Mediu Olt au constatat că firma își desfășura în continuare nestingherită activitatea și astfel firma s-a ales cu dosar penal (sursa: https://www.gazetanoua.ro/index/art/t/vivani-salubritate-sa-dosar-penal-pentru-incalcarea-repetata-a-legii/).

30 Aprilie 2019, 08:05 (2607 vizualizări - 6 comentarii)

Citiți și:
Vivani are autorizație de construire pentru extinderea gropii de deșeuri periculoase
Bomba cu ceas de la Vivani ticăie: Groapa de gunoi a Sloboziei a luat foc!
Vivani, acuzată public de încălcarea legislației privind mediul
Consiliul Local Slobozia a votat pentru blocarea investiției Vivani Salubritate

Comentariile cititorilor:


Octavian Savoiu:
(3 Mai 2019, 20:45)
Draga domnule Mircea,
Procedura de reorganizare este o etapa a procedurii de insolventa.
Mai pe larg pasii sunt urmatorii: Dupa deschideriea acestei proceduri de insolventa urmeaza ca administratorul judiciar sa analizeze situatia juridica si patrimoniala a societatii pentru a determina daca sunt perspective reale pentru salvarea societatii, pe baza unui plan de reorganizare, sau, dupa caz, daca societatea trebuie lichidata, deoarece aceasta nu mai poate fi revitalizata.
In cazul in care se aproba reorganizarea societatii, procedura insolventei va intra intr-o noua etapa, si anume, in faza de “reorganizare judiciara”.
Astep celelalte perle sesizate de domnia ta.
assante:
(2 Mai 2019, 19:48)
Prea aproape de oras !  Si asa pute orasul , dupa parerea mea  nu exista firma romaneasca respectabila ,si capabila de un asemenea angajament .Doar daca  vreo firma ,Germana  sau olandeza ar face asa ceva putem respira linistiti .Cred ca e vorba doar de bani aici .....
Mircea:
(2 Mai 2019, 14:42)
Pentru inteligentul care a scris articolul. Informeaza-te si vazi ca Vivani Salubritate se afla din ianuarie ,2018 in Reorganizare, scrie si- n antet.Mai sunt si alte perle pe care le produci , nu stiu daca di rea vointa sau din prostie.Nj
@bogdan:
(1 Mai 2019, 12:19)
Gandeam Bogdane ca ionascu,din psdist,a luat blana de opozitie.Inutil ca parte din rau cu ajutorul lui s-a pornit.Stoica a risipit banii bugetului orasenesc,nu a raspuns pentru asa ceva.Paros,Pericli,toti opozantii sunt doar pentru propriile interese,sa ciupeasca si gura lor ceva,stiut fiind ca nu vor pati nimic.Iesim la vot dar ce ne facem ca iar va fi 2-0 pentru rosii, ca sunt multi pensionari in oras si foarte multi pensionati din militie,ce vor vota ciuma rosie.Sa adaugam pe Brusli si tineretul carator de votanti rurali..? Nu,lasa ca nici aia nu patesc ceva.Ai reteta pentru paienjenisul nenorocit al nenorocitilor?
Bogdan:
(30 Aprilie 2019, 21:53)
Varvara, tot ce trebuie sa facem este sa ne unim si sa ne facem auziți. Dacă ai ceva de spus, te rog să o spui și daca are un continut bun cu siguranta o sa iti gasesti susținători, in primul rand trebuie sa sustinem ideile bune, nu conteaza de la cine sau de unde vin, si in al doile rand trebuie sa iesim cat mai multi la vot, o seara bună.
Varvara:
(30 Aprilie 2019, 12:23)
Pfoaaaa! Pericol mare groapa de deseuri!Ca apa-din potabila,a ajuns gratie psd ului nepotabila??? (+ionascu/sleahta de consilieri) Si pe cine a interesat ca orasul consuma la insistentele mustaciosului ionascu apa de la robinet?Cu ce riscuri pe termen mediu si lung? Cine a luat masuri pentru ca apa nu este potabila la robineti?Nimeni! Care este autoritatea care a luat masuri clare in situatia apei?Niciuna!Cine va obiecta in plasarea gropii de gunoi??Nimeni!Vor fi vorbe,scrisuri anemice si gata.Orasul este condus asa cum a stabilit iliescu.Ca si intreaga Romanie:spre pierzanie!Cine sa i judece?Sa fi facut toate astea psd.ul il Grecia... Aia barbati cu oua nevopsite!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
12 Iul 2020
279 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Grupul de Comunicare Strategică: 521 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Sâmbătă, 11 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 521, cu 7 cazuri mai mult față de ziua de vineri ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2020, 13:05
(111 vizualizări - 0 comentarii)


Marsilieni: A fost găsit ialomițeanul evadat din Penitenciarul Rahova

În seara zilei de vineri, 10 iulie 2020, polițiștii ialomițeni au reușit să-l identifice pe tânărul de 32 de ani care, în luna martie, a evadat din Penitenciarul Rahova. Acesta se afla pe un câmp din localitatea ...[citește_toată_știrea]

10 Iulie 2020, 20:20
(195 vizualizări - 2 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

10 Iulie 2020, 17:15


USR PLUS Ialomița susține strângerea de semnături on-line

Organizația USR PLUS Ialomița trage un puternic semnal de alarmă în ideea în care România se pregătește de Alegerile Locale care vor alea loc duminică, 27 septembrie 2020. Conform Legii 115/2015, fiecare ...[citește_toată_știrea]

10 Iulie 2020, 16:10
(78 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Reținut după ce a furat portofelul unei bătrâne

Un bărbat de 53 de ani, din Slobozia, a fost reținut pentru 24 de ore după ce a furat portofelul unei bătrâne de 71 de ani, plecată la cumpărături la un supermarket din oraș. Femeia a sesizat dispariția ...[citește_toată_știrea]

10 Iulie 2020, 16:05
(118 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 514 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 10 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 514, cu 11 cazuri mai mult față de ziua de joi, ...[citește_toată_știrea]

10 Iulie 2020, 13:05
(190 vizualizări - 0 comentarii)


Gura Ialomiței: Beat la volan, a derapat cu mașina

Un cetățean din Gura Ialomiței a sesizat joi dimineața, 9 iulie a.c., în jurul orei 3,00, faptul că un autoturism a derapat pe raza localității. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au identificat ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2020, 15:25
(157 vizualizări - 0 comentarii)


Perieți: Arestat pentru «furt calificat»

Miercuri, 8 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2020, 15:20
(144 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Miercuri, 8 iulie a.c., în jurul orelor 22,00, polițiștii rutieri din Fetești au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani. În urma verificării în bazele de date, s-a ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2020, 15:15
(131 vizualizări - 0 comentarii)


9
Razie la Bărbulești

Razie la Bărbulești

Peste 160 de efective ale Poliției și Jandarmeriei au descins în dimineața zilei de joi, 9 iulie a.c., în comuna Bărbulești, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, asigurarea climatului de ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2020, 15:10
(156 vizualizări - 0 comentarii)


10

Grupul de Comunicare Strategică: 503 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 9 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 503, cu 39 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2020, 13:05
(263 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 464 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 8 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 464, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

8 Iulie 2020, 13:05
(317 vizualizări - 0 comentarii)


12

Fetești: Atenție, se oprește apa în Cartierul Buliga!

Pentru realizarea operațiunilor periodice de întreținere a rezervorului destinat înmagazinării apei potabile ce deservește municipiul Fetești/Ialomița, RAJA Constanța va sista furnizarea apei, joi, 9 iulie ...[citește_toată_știrea]

8 Iulie 2020, 09:40
(123 vizualizări - 0 comentarii)


13
Gimbășani: Bărbat salvat de pompieri dintr-un canal de vizitare elevator

Gimbășani: Bărbat salvat de pompieri dintr-un canal de vizitare elevator

Evenimentul a fost semnalat de un lucrător al unei firme marți, 7 iulie a.c., în jurul orelor 15,25. În sprijinul bărbatului de 43 de ani s-au deplasat de urgență 3 echipaje de salvare de la Detașamentul ...[citește_toată_știrea]

8 Iulie 2020, 08:40
(202 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

7 Iulie 2020, 17:10


Ion Roată: Utilaje agricole cuprinse de flăcări

Ion Roată: Utilaje agricole cuprinse de flăcări

Pompierii din Urziceni au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a cuprins două utilaje agricole, puse în funcțiune pe un câmp din zona localității Ion Roată. Cel mai probabil flăcările au izbucnit ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 16:05
(277 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteo-Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cu vijelii (ce vor atinge în anumite intervale viteze de 80-90 km/h), averse ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 15:55
(109 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan sub influența alcoolului

În urma unei acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere, polițiștii ialomițeni au identificat , pe raza localităților Rădulești, Slobozia și Țăndărei, 4 conducători auto care circulau pe drumurile publice ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 15:50
(158 vizualizări - 1 comentariu)


Incendiu la o casă din Movila

Incendiu la o casă din Movila

Pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia și membrii serviciului voluntar cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au intervenit pentru stingerea unui incendiu care ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 15:05
(131 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Movila incendiu


Grupul de Comunicare Strategică: 455 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 7 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 455, cu 11 cazuri mai mult față de ziua de luni, ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 13:05
(205 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Calendarul privind mobilitatea personalului didactic din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021 a fost reactualizat

În urma promulgării de către președintele României, Klaus Iohannis, a Legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcționare a sistemului ...[citește_toată_știrea]

6 Iulie 2020, 21:20
(307 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Vineri, 3 iulie a.c., în jurul orei 9,30, polițiștii din Slobozia au oprit pentru control, pe raza localității Misleanu, un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani, din aceeași localitate. În urma solicitării ...[citește_toată_știrea]

6 Iulie 2020, 16:10
(192 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 444 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 6 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 444, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de vineri, ...[citește_toată_știrea]

6 Iulie 2020, 13:05
(238 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiuni integrate pentru combaterea COVID-19

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, la nivelul județului Ialomița se vor desfășura acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2020, 08:20
(160 vizualizări - 0 comentarii)


Șosele însângerate în județul Ialomița

Șosele însângerate în județul Ialomița

Zi neagră pe șoselele din Ialomița sâmbătă, 4 iulie 2020. Cinci persoane au fost rănite și una a murit în urma a 3 accidente rutiere, petrecute pe raza localităților Fetești, Coșereni și Misleanu. Cel mai ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2020, 12:15
(769 vizualizări - 5 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 440 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 3 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 440, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de joi, 2 ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 13:05
(283 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan, fără permis sau cu permise suspendate

Joi, 2 iulie a.c., în jurul orelor 15,00, polițiștii din Balaciu în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe raza de competență au oprit pentru control un autoturism condus de un ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 11:40
(243 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Pieton acroșat de un autoturism

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 18,00, ISU Ialomița a intervenit la un accident rutier în municipiul Slobozia, în care un autoturism a lovit un pieton. La locul evenimentului s-a deplasat de urgență ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:55
(271 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Fetești: Șiră de baloți cuprinsă de flăcări

Fetești: Șiră de baloți cuprinsă de flăcări

Vineri dimineață, 3 iulie a.c., în jurul orei 3,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o șiră de baloți din paie în gospodăria unui cetățean din Cartierul Vlașca ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:50
(180 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești incendiu


Slobozia: A luat foc ghena de ventilație

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 16,00, ISU Ialomița a fost solicitat să intervină la stingerea unui incendiu produs la o ghenă Slobozia. Incendiul a fost stins operativ de ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:45
(222 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia incendiu


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...