Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Administrația Mocioniu a cheltuit 1 milion de lei pe studii de fezabilitate

În perioada 2016-2019

Administrația Mocioniu a cheltuit 1 milion de lei pe studii de fezabilitate

În 3 ani de mandat ai primarului Adrian Mocioniu, administrația locală a cheltuit peste 1 milion de lei pe studii de fezabilitate. Majoritatea acestor studii nu s-au concretizat încă în investiții reale, iar utilitatea acestor investiții este discutabilă. «Aceste studii de fezabilitate sunt absolut necesare pentru realizarea investițiilor! Nu am pierdut nicio zi... Nu este vina noastră dacă ele vor trebui actualizate!» a declarat primarul Adrian Mocioniu.

Un mandat fără investiții reale
Lucrările la intrarea în «Groapa lui Stoica» vor fi reluate în 2020, sursa de finanțare pentru lucrările din Cartierul Gării Noi este incertă, Parcul Industrial IMM se populează cu pași de melc, nu există bani pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din municipiu, soluția de 8 milioane de lei pentru stația de tratare a apei este contestată... Iar administrația locală continuă să producă pe bandă rulantă studii de fezabilitate pentru cele mai fantasmagorice investiții. Conform definiției, «studiul de fezabilitate repre­zintă o analiză incipientă în faza de proiectare a unei construcții ce stabilește potențialul proiectului de a îndeplini eficient totalitatea cerințelor tehnice dorite și de a fi rentabil economic». Potrivit datelor oficiale furnizate de către Pri­măria Slobozia, în perioada 2016-2019 au fost plătite 13 studii de fezabilitate în valoare de 1088630 de lei. Primarul Adrian Mocioniu susține că aceste studii de fezabilitate sunt obligatorii pentru a putea realiza investițiile pe care administrația locală și le-a propus. «Aceste studii de fezabilitate sunt absolut necesare pentru realizarea investițiilor! Nu am pierdut nicio zi... Nu este vina noastră dacă ele vor trebui actualizate! Noi am făcut tot ce a depins de noi pentru a accesa fonduri europene, guvernamentale și locale. Nu am nimic să îmi reproșez... Din păcate, unele ministere și instituții guvernamentale tergiversează foarte mult finanțarea investițiilor!» ne-a declarat el.

În spatele studiilor de fezabilitate
Declarațiile primarului Adrian Mocioniu sunt contrazise de realitate. Iată câteva exemple de studii de fezabilitate pentru investiții discutabile: sistem alternativ de mobilitate urbană (77350 de lei), sistem inteligent de trafic (114240 de lei), sistem inteligent de iluminat public (153510 de lei), terminal intermodal pentru reducerea emisiilor de carbon (141610 lei), etc. Există și studii de fezabilitate pentru investiții necesare, deja demarate de către autorități. Este cazul celor pentru locuințele ANL pentru medici (20000 de lei) și pentru extinderea rețelei de utilități din Cartierul Gării Noi (9900 de lei). În aceste două cazuri însă, termenele de finalizare a investițiilor au fost depă­șite cu luni de zile și chiar ani. O altă ca­tegorie de studii de fezabilitate este cea a investițiilor megalomanice, care nu vor fi inițiate, probabil, niciodată. Este, bunăoară, cazul studiului de fezabilitate pentru construirea sălii de sport polivalente (83300 de lei) sau a cimitirului uman (53550 de lei). Po­trivit reglementă­rilor în vigoare, majoritatea acestor studii de fezabilitate au termene de valabilitate de maxim 2 ani și pot fi actualizate. În mod normal, aceste termene ar permite demararea investițiilor. În reali­tate însă, două treimi din aceste studii de fezabilitate vizează investiții megalomanice, inutile sau care nu reprezintă priorități ale comunității. Iată două exemple: SF pentru creșterea calității serviciilor sociale și asigurarea educației timpurii (101150 de lei), SF pentru rețea integrată de piste de biciclete (113050 de lei)...

SF și DALI de 10 milioane de lei în Ialomița
Administrația Mocioniu nu este singură în cursa de cheltuire a fondurilor publice pe documentații inutile sau discutabile. În urmă cu un an, ziarul nostru realiza o analiză statistică a fondurilor publice cheltuite de către admi­nistrația ialomițeană pentru studii de fe­zabilitate (SF) și documentație de avi­zare a lucrărilor de intervenție (DALI) în perioada 2012-2018. Conform datelor oficiale furnizate de către administrațiile locale din întreg județul, valoarea acestor SF și DALI se ridică la 10 milioane de lei! În topul realizat anul trecut, conducea detașat Consiliul Județean Ialomița, care a plătit în perioada 2012-2018 peste 800 mii de lei pentru documentații care nici acum nu se regăsesc în investiții reale. Iată însă că Slobozia surclasează Consiliul Județean, promițând investiții de zeci de milioane de euro într-un an în care de-abia își poate acoperi cheltuielile de funcționare.

6 Mai 2019, 08:05 (1936 vizualizări - 11 comentarii)

Citiți și:
Mocioniu e mincinosul mincinoșilor
Lupii-și schimbă mărțișoarele, dar năravul ba!
Administrația Mocioniu promite locuințe sociale în valoare de 9,2 milioane de lei

Comentariile cititorilor:


@ ura de clasa:
(13 Mai 2019, 09:08)
Aveti dreptate. Sunt convins ca oameni capabili, bine intentionati, onesti, corecti nu au sorti de izbanda, sau daca printr-o conjunctura intra macar in consiliul local, are grija sistemul sa-i ejecteze, pentru ca acolo este nevoie de "yes men", nu de un om cu coloana vertebrala. Pana nu ne schimbam noi, toti, ca sa nu mai acceptam si sa promovam in frunte politicieni corupti, mediocri, nu se va schimba nimic. Sa comparam vestul tarii, unde oamenii sunt mai pretentiosi, mai vocali, mai critici la adresa politicienilor, cu estul tarii care se prostitueaza pentru o punga de faina, ulei, zahar si 50 lei/vot.  M-a oripilat la propriu primatul ala care saruta afise electorale si se inchina la ele...ala (ne) decide viitorul tinerilor, desi el este la capatul vietii... . Ala fiind un analfabet nu intelege ca noi ii platim pensia contribuind luna de luna, altii se prefac marindu-i-o cu 10, 20 de lei, dar luandu-i sub diverse alte forme (scumpiri, taxe, etc) dublu, sau triplu fata de marirea acordata...si el pupa afise si moaste :(
@ura de clasa..:
(10 Mai 2019, 13:47)
In general ai dreptate dar independentii nu au avantajul infrastructurii de partid care sa-i promoveze, nu sunt cunoscuti si nu prea au bani sa-si faca reclama pt a fi cunoscuti, pt a-si populariza realizarile si a castiga increderea oamenilor. In momentul cand s-au inscris in cursa electorala majoritatea ii va taxa scurt,consideradu-i doar niste amatori "la ciolan"..
ura de clasa...politica:
(10 Mai 2019, 09:17)
...rosu, ciuma, galben, portocaliu, verde, etc. toate au un numitor comun, politica. Si toate culorile s-au amestecat de 30 de ani in diverse aliante care au devenit maro: Da, ba, usl, pnldl, pro(stie), bla bla bla. Nu vreau sa acreditez neaparat ideea ca toti sunt la fel, deoarece chiar daca uscaturile se gasesc in toate partidele, unii au migrat pe la toate si s-au impus la conducere; de regula procentul de uscaturi este direct proportional cu procentul partidului: partid mare = uscaturi mai multe, partid mic = uscaturi mai putine.
Ce vreau sa spun? de independenti ati auzit? adica vreun tanar instruit, cu bun simt, care sa nu fi facut politica pana acum, care sa nu fi furat, sa nu aiba dosare penale, etc. A fost unul parca la alegerile din 2012 daca zic bine, nu l-a votat nici naiba. In concluzie, oamenii cinstiti care doresc un asemenea primar, ori sunt foarte putini, ori nu se deranjeaza sa mearga la vot, ori nu prea exista. La polul opus, sunt oamenii inregimentati politic, oameni care sunt plimbati cu autocarele de trei ori/campanie electorala: odata la vot, o data la mitinguri ca pe vremea lui ceausescu si o data pe la manastiri ca sa pupe moaste...si asta pe banii nostri!
Cisterne cu #puiemsd:
(8 Mai 2019, 07:01)
Este fondul "fara sa stie nevasta",desigur cetatenii contribuabili fiind sotia.Este calea legala,pertinenta de sifonare a banilor.Dupa controalele Curtii de Conturi si rapoartele ca institutiile au"sifonat"sume importante a avut cineva de suferit?Cam nu. Partidul are nevoie de arginti,sa prosteasca votantii rosii mai departe.Ruptura intre generatii este facuta,tinerii simtind muscaturile ciumei rosii.Ai mai varstnici,ai de paie,continua sa voteze boala celor 30 ani de guvernare nenorocita.Banii se arunca nonsalant spre firmele"de casa"psdiste,omuleti gen"brusli"de Sl. Noua fiind deja cunoscuti. Bani furati,ajuns in instanta isi cere scuze,da banutii inapoi si gata,am gresit,reluam dar cu mai mare atentie sa nu mai fim anchetati.
k1:
(7 Mai 2019, 17:06)
"nu am nimic sa imi reprosez" implica precepte necunoscute tie. 
@anonymus:
(7 Mai 2019, 15:30)
Total de acord! Din pacate"gunoiul" pe care il invoci nu prea are(deloc) internet, sta mai mult pe marginea santului sau la carciuma din sat unde crasmarul il intreaba: ce bei azi, alocatia copilului sau ajutorul social? Concluzia e ca psd-ul te vrea prost ca sa te poata(manipula) ciuguli de vot..
@Mary:
(7 Mai 2019, 15:21)
Ai dreptate: o fac din ambele motive, si hoti si prosti. Vezi Dragnea(unul din bogatii Romaniei si -culmea-social democrat) care a muncit doar la stat, dar se plange de "dosare politice"....
anonymus:
(7 Mai 2019, 15:17)
Deci, pentru cei batuti in cap, care vad doar rosu in fata, sa trecem in revista unele proiecte faraonice, prin care s-a irosit si s-a furat enorm. Groapa imensa si inutila, care inghite bani in continuare, bani imprumutati, pe care ii platim din greu cu totii. O prostie fara sens, fara nicio utilitate, facuta doar pentru capusarea banilor publici. Nu mai spun de amenajarea dezastruoasa din restul pietei, cu pavele asezate aiurea, si mai ales esafodul din centru, cu lumini ca de pista de aterizare. Apoi gara pe care s-au cheltuit milioane de euro...pentru o prapadita de gara unde abia se scurg niste fiare de pe timpul colectivizarii fortate. Sa mai spunem despre apa? Acest drept elementar al omului civilizat, apa plina de metale grele, care ne e servita de mai bine de zece ani...totul printr-un proiect maret, platit tot din bani publici. Si ar fi multe exemple. De ce toate astea? Din cauza ta, gunoiule care votezi cu ciuma rosie de mai bine de treizeci de ani!
Mary:
(7 Mai 2019, 12:47)
 Atât îi duce mintea!!! O fac ori de proști, ori de hoți!!! Dacă ajung pe la DNA, sigur, sunt nevinovați!!!
Maria:
(6 Mai 2019, 22:26)
Bine că avem gresie si faianță in centru , au tăiat frumusete de brazi și au distrus tot spațiul verde. Nu mai scapam niciodată de nenorociții ăstia.
cetatean:
(6 Mai 2019, 17:35)
Asa se fura fara urma, stie D. si T.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 21 Mai 2019
112 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

ISU Ialomița: Exercițiu la Fetești

Joi, 23 mai a.c., începând cu orele 10,00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» Ialomița organizează un exercițiu de cooperare cu forțe și mijloace în teren în care este simulată producerea ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 20:53
(16 vizualizări - 0 comentarii)


1

Căzănești: Percheziții la hoți din magazine

Polițiștii din Urziceni au reținut trei bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 46 de ani, din Căzănești, pentru sustragerea mai multor bunuri din incinta unei societăți comerciale. În fapt, în noaptea ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 17:10
(14 vizualizări - 0 comentarii)


2

ISU Ialomița: Concursuri cu și pentru elevi

Marți, 21 mai a.c., începând cu orele 9,30, Liceul de Arte «Ionel Perlea» din Slobozia a găzduit concursul «Cu viața mea apăr viața». 15 echipaje de ciclu gimnazial și liceal s-au întrecut în concursul ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 08:35
(25 vizualizări - 0 comentarii)


3

La volan fără permis pe străzile Sloboziei

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Slobozia au depistat un tânăr, de 21 de ani, din Slobozia, în timp ce conducea pe raza localității de domiciliu, deși acesta nu deținea permis pentru nicio ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 08:20
(24 vizualizări - 0 comentarii)


4

Accidente la Sudiți și Gura Ialomiței. Șoferii erau beți la volan!

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 18/19 mai a.c., la Sudiți s-a produs un accident rutier. Astfel, în timp ce un tânăr, de 23 de ani, conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, acesta a ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2019, 08:10
(32 vizualizări - 0 comentarii)


5

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

17 Mai 2019, 18:40


Fetești: Beat la volan, a acroșat un autoturism

Joi, 16 mai a.c., în jurul orelor 23,00, un bărbat de 33 de ani, din Fetești, a provocat un accident rutier, acroșând autoturismul unei tinere, de 21 de ani, din aceeași localitate. Șoferii auto au fost ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 16:35
(305 vizualizări - 0 comentarii)


7

Ialomița: Hoț din magazine, arestat preventiv

Joi, 16 mai a.c., un bărbat, de 51 de ani, din Ilfov, a fost surprins în flagrant, pe timpul nopții, de polițiștii Secției de Poliție Rurală Slobozia după ce ar fi sustras bunuri din două societăți comerciale ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 16:30
(407 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ialomița: Atenție, se întrerupe curentul electric!

În intervalul 20-24 mai a.c., orele 8,00-17,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație a rețelelor electrice. Aceste lucrări se ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 16:30
(348 vizualizări - 0 comentarii)


9

«Atelierul de pictură pe linguri de lemn» la Muzeul Agriculturii din Slobozia

Joi, 16 mai a.c., la Muzeul Național al Agriculturii, elevii Liceului Tehnologic Special «Ion Teodorescu» Slobozia, în colaborare cu Protopopiatul Slobozia și Parohia «Sfântul Dumitru» au participat la ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 16:25
(341 vizualizări - 0 comentarii)


10

Suspiciune de focar de Pestă Porcină Africană la Buești

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează toți crescătorii de porcine că miercuri, 15 mai 2019, a fost emis un buletin de analize prin care se suspicionează Pesta ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2019, 08:05
(317 vizualizări - 0 comentarii)


Raja Constanța: Atenție, se întrerupe apa în Fetești Oraș!

Pentru remedierea unei avarii survenită la conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe strada Călărași, din municipiul Fetești, RAJA SA a fost  nevoită să întrerupă furnizarea apei ...[citește_toată_știrea]

16 Mai 2019, 15:04
(448 vizualizări - 0 comentarii)


12

Secțiunile Mica Publicitate și Publicitate online au fost actualizate!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

15 Mai 2019, 18:20


13

Pieton acroșat la Movilița

Marți, în jurul orelor 10,30, pe raza localității Movilița a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unui pieton. Astfel, în timp ce un ilfovean, de 41 de ani, conducea un autoturism din direcția ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 16:20
(492 vizualizări - 0 comentarii)


Alege o carieră în cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor

Administrația Națională a Penitenciarelor și unitățile subordonate vor demara începând cu miercuri, 15 mai 2019, campania de recrutare pentru anul școlar și universitar 2019-2020. Tinerii interesați de ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 16:15
(465 vizualizări - 0 comentarii)


Ograda: Fără permis, la volan

Un tânăr, de 26 de ani, din Ograda, a fost depistat de polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ograda marți, 14 mai a.c.,  în timp ce conducea un vehicul pe raza localității de domiciliu fără a poseda ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 16:10
(439 vizualizări - 0 comentarii)


Pescuit ilegal pe Brațul Borcea

Marți, 14 mai a.c., polițiștii ialomițeni au depistat doi bărbați, de 24 și 68 ani, ambii din Fetești, în timp ce pescuiau pe Brațul Borcea cu ajutorul a două unelte de pescuit tip halău, fără a respecta ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 16:05
(434 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: pescuit ilegal


«Școala Altfel»-lecție deschisă a polițiștilor ialomițeni

Miercuri, 15 mai a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slobozia s-au alăturat programului «Școala Altfel», susținând o lecție deschisă despre semnificația indicatoarelor rutiere și regulile ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 15:55
(457 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Școala Altfel


DAJ Ialomița: Ajutor de minimis pentru crescători de ovine

Anul acesta, prin Direcția pentru Agricultură Ialomița s-au înscris 300 de posibili beneficiari ai schemei «Ajutor de minimis pentru aplicarea progranului de sustenanță a crescătorilor de ovine pentru comercializarea ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:45
(473 vizualizări - 0 comentarii)


Balaciu: Bărbat căzut în fântână

Luni, 13 mai a.c., în jurul orelor 20,30, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni s-au deplasat în satul Crăsanii de Jos din comuna Balaciu. Un echipaj format din 6 subofițeri ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:40
(479 vizualizări - 0 comentarii)


DAJ Ialomița: Primele livrări de porci din rasa Mangalița și Bazna

În cadrul programului «Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de porci din rasele Bazna și/sau Mangalița în vederea producerii cărnii de porc», în anul 2019 cei doi ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:35
(475 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Tânără de 29 ani, victimă a unui accident rutier

Un accident rutier s-a produs în după-amiaza zilei de marți, 14 mai a.c., în jurul orelor 13,30, între localitățile Manasia și Alexeni, fiind implicate un autoturism și o autoutilitară. Din impact a rezultat ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:30
(480 vizualizări - 0 comentarii)


DAJ Ialomița: Ajutor de minimis pentru usturoi

Potrivit datelor oferite de Direcția pentru Agricultură Județeană Ialomița, până la această dată, un număr de 6 producători agricoli s-au înscris în programul de susținere a producției de usturoi. Valorificarea ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:15
(422 vizualizări - 0 comentarii)


Drăgoești: Incendiu la o locuință

Incendiul a izbucnit la locuința a două femei, de 78 și 61 ani, luni, 13 mai a.c., în jurul orei 9,45 în localitatea Drăgoești. Flăcările au pornit de la o lampă cu combustibil lichid lăsată nesupravegheată ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 09:10
(414 vizualizări - 0 comentarii)


DAJ Ialomița: Fonduri de la Guvern pentru cultivatorii de tomate

Programul național privind cultivarea tomatelor în sere sau solarii îi atrage pe cultivatorii de legume din județul Ialomița. Potrivit unei statistici oferite de Direcția pentru Agricultură Județeană, în ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 08:50
(464 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Amenzi în urma anchetei epidemiologice privind Pesta Porcină Africană

În urma anchetei epidemiologice efectuată în cazul noului focar de Pestă Porcină Africană declarat în localitatea Andrășești la data de 9 mai a.c., inspectorii DSVSA Ialomița au identificat 6 exploatații ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 08:45
(430 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de 190000 de lei, 22 permise reținute

În perioada 10-12 mai a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza județului pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Astfel, s-a intervenit la 97 evenimente ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 08:30
(436 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiunea TRUCK&BUS

În perioada 13-19 mai a.c., Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița desfășoară o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse în special din cauza nerespectării normelor rutiere de către ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 08:25
(456 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Recrutare de viitori pompieri

Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» Ialomița a demarat recrutarea candidaților pentru concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne și ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2019, 08:20
(466 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare mecanic agricol/tractorist

aptitudini/competențe
-Studii de profil mecanic
(școală profesională, cursuri)
sau de mecanic agricol
-Capacitatea de adaptare la
inovația tehnologică
a utilajelor cu care lucrează
(experiența de lucru cu utilaje moderne
constituie un avantaj)
-Capacitatea de a lucra eficient și
de gestionare a riscurilor
-Adaptabilitate și flexibilitate
-Responsabilitate
-Comunicare interactivă la
locul de muncă
-Muncă în echipă
-Planificarea activității proprii și
organizarea locului de muncă
-Realizarea lucrărilor agricole conform
sarcinilor de lucru
-Supravegherea și întreținerea tehnică
periodică a utilajelor
-Efectuarea reviziilor periodice tehnice
a mașinilor agricole
-Realizarea reparațiilor curente
a mașinilor agricole
-Permis categoria B + categoria Tr
Beneficii
-Pachet salarial atractiv
-Bonuri de masă
-Asigurare medicală
SC DROPIMEX SRL, societate agricolă
aflată într-o continuă expansiune,
își propune practicarea
unei agriculturi avansată tehnologic,
creșterea producțiilor și a profitabilității,
sporind fertilitatea solului prin folosirea
rațională a resurselor de sol,
urmărind refacerea și conservarea acestora

Mai multe informații pot fi obținute
la sediul nostru din Cosîmbești,
str. Șoseaua Slobozia-Țăndărei,
nr. 154, Ialomița,
precum și la telefon 0749/271.595

15 Mai 2019, 08:15


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...