Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Administrația Mocioniu a cheltuit 1 milion de lei pe studii de fezabilitate

În perioada 2016-2019

Administrația Mocioniu a cheltuit 1 milion de lei pe studii de fezabilitate

În 3 ani de mandat ai primarului Adrian Mocioniu, administrația locală a cheltuit peste 1 milion de lei pe studii de fezabilitate. Majoritatea acestor studii nu s-au concretizat încă în investiții reale, iar utilitatea acestor investiții este discutabilă. «Aceste studii de fezabilitate sunt absolut necesare pentru realizarea investițiilor! Nu am pierdut nicio zi... Nu este vina noastră dacă ele vor trebui actualizate!» a declarat primarul Adrian Mocioniu.

Un mandat fără investiții reale
Lucrările la intrarea în «Groapa lui Stoica» vor fi reluate în 2020, sursa de finanțare pentru lucrările din Cartierul Gării Noi este incertă, Parcul Industrial IMM se populează cu pași de melc, nu există bani pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din municipiu, soluția de 8 milioane de lei pentru stația de tratare a apei este contestată... Iar administrația locală continuă să producă pe bandă rulantă studii de fezabilitate pentru cele mai fantasmagorice investiții. Conform definiției, «studiul de fezabilitate repre­zintă o analiză incipientă în faza de proiectare a unei construcții ce stabilește potențialul proiectului de a îndeplini eficient totalitatea cerințelor tehnice dorite și de a fi rentabil economic». Potrivit datelor oficiale furnizate de către Pri­măria Slobozia, în perioada 2016-2019 au fost plătite 13 studii de fezabilitate în valoare de 1088630 de lei. Primarul Adrian Mocioniu susține că aceste studii de fezabilitate sunt obligatorii pentru a putea realiza investițiile pe care administrația locală și le-a propus. «Aceste studii de fezabilitate sunt absolut necesare pentru realizarea investițiilor! Nu am pierdut nicio zi... Nu este vina noastră dacă ele vor trebui actualizate! Noi am făcut tot ce a depins de noi pentru a accesa fonduri europene, guvernamentale și locale. Nu am nimic să îmi reproșez... Din păcate, unele ministere și instituții guvernamentale tergiversează foarte mult finanțarea investițiilor!» ne-a declarat el.

În spatele studiilor de fezabilitate
Declarațiile primarului Adrian Mocioniu sunt contrazise de realitate. Iată câteva exemple de studii de fezabilitate pentru investiții discutabile: sistem alternativ de mobilitate urbană (77350 de lei), sistem inteligent de trafic (114240 de lei), sistem inteligent de iluminat public (153510 de lei), terminal intermodal pentru reducerea emisiilor de carbon (141610 lei), etc. Există și studii de fezabilitate pentru investiții necesare, deja demarate de către autorități. Este cazul celor pentru locuințele ANL pentru medici (20000 de lei) și pentru extinderea rețelei de utilități din Cartierul Gării Noi (9900 de lei). În aceste două cazuri însă, termenele de finalizare a investițiilor au fost depă­șite cu luni de zile și chiar ani. O altă ca­tegorie de studii de fezabilitate este cea a investițiilor megalomanice, care nu vor fi inițiate, probabil, niciodată. Este, bunăoară, cazul studiului de fezabilitate pentru construirea sălii de sport polivalente (83300 de lei) sau a cimitirului uman (53550 de lei). Po­trivit reglementă­rilor în vigoare, majoritatea acestor studii de fezabilitate au termene de valabilitate de maxim 2 ani și pot fi actualizate. În mod normal, aceste termene ar permite demararea investițiilor. În reali­tate însă, două treimi din aceste studii de fezabilitate vizează investiții megalomanice, inutile sau care nu reprezintă priorități ale comunității. Iată două exemple: SF pentru creșterea calității serviciilor sociale și asigurarea educației timpurii (101150 de lei), SF pentru rețea integrată de piste de biciclete (113050 de lei)...

SF și DALI de 10 milioane de lei în Ialomița
Administrația Mocioniu nu este singură în cursa de cheltuire a fondurilor publice pe documentații inutile sau discutabile. În urmă cu un an, ziarul nostru realiza o analiză statistică a fondurilor publice cheltuite de către admi­nistrația ialomițeană pentru studii de fe­zabilitate (SF) și documentație de avi­zare a lucrărilor de intervenție (DALI) în perioada 2012-2018. Conform datelor oficiale furnizate de către administrațiile locale din întreg județul, valoarea acestor SF și DALI se ridică la 10 milioane de lei! În topul realizat anul trecut, conducea detașat Consiliul Județean Ialomița, care a plătit în perioada 2012-2018 peste 800 mii de lei pentru documentații care nici acum nu se regăsesc în investiții reale. Iată însă că Slobozia surclasează Consiliul Județean, promițând investiții de zeci de milioane de euro într-un an în care de-abia își poate acoperi cheltuielile de funcționare.

6 Mai 2019, 08:05 (2127 vizualizări - 11 comentarii)

Citiți și:
Slobozia: În «groapa lui Stoica» cu primarul Mocioniu
Administrația Mocioniu plătește 2 milioane de lei anual pentru transportul public
«Prefectul Gigi Petre se implică în această răzbunare politică comandată de Marian Pavel!»

Comentariile cititorilor:


@ ura de clasa:
(13 Mai 2019, 09:08)
Aveti dreptate. Sunt convins ca oameni capabili, bine intentionati, onesti, corecti nu au sorti de izbanda, sau daca printr-o conjunctura intra macar in consiliul local, are grija sistemul sa-i ejecteze, pentru ca acolo este nevoie de "yes men", nu de un om cu coloana vertebrala. Pana nu ne schimbam noi, toti, ca sa nu mai acceptam si sa promovam in frunte politicieni corupti, mediocri, nu se va schimba nimic. Sa comparam vestul tarii, unde oamenii sunt mai pretentiosi, mai vocali, mai critici la adresa politicienilor, cu estul tarii care se prostitueaza pentru o punga de faina, ulei, zahar si 50 lei/vot.  M-a oripilat la propriu primatul ala care saruta afise electorale si se inchina la ele...ala (ne) decide viitorul tinerilor, desi el este la capatul vietii... . Ala fiind un analfabet nu intelege ca noi ii platim pensia contribuind luna de luna, altii se prefac marindu-i-o cu 10, 20 de lei, dar luandu-i sub diverse alte forme (scumpiri, taxe, etc) dublu, sau triplu fata de marirea acordata...si el pupa afise si moaste :(
@ura de clasa..:
(10 Mai 2019, 13:47)
In general ai dreptate dar independentii nu au avantajul infrastructurii de partid care sa-i promoveze, nu sunt cunoscuti si nu prea au bani sa-si faca reclama pt a fi cunoscuti, pt a-si populariza realizarile si a castiga increderea oamenilor. In momentul cand s-au inscris in cursa electorala majoritatea ii va taxa scurt,consideradu-i doar niste amatori "la ciolan"..
ura de clasa...politica:
(10 Mai 2019, 09:17)
...rosu, ciuma, galben, portocaliu, verde, etc. toate au un numitor comun, politica. Si toate culorile s-au amestecat de 30 de ani in diverse aliante care au devenit maro: Da, ba, usl, pnldl, pro(stie), bla bla bla. Nu vreau sa acreditez neaparat ideea ca toti sunt la fel, deoarece chiar daca uscaturile se gasesc in toate partidele, unii au migrat pe la toate si s-au impus la conducere; de regula procentul de uscaturi este direct proportional cu procentul partidului: partid mare = uscaturi mai multe, partid mic = uscaturi mai putine.
Ce vreau sa spun? de independenti ati auzit? adica vreun tanar instruit, cu bun simt, care sa nu fi facut politica pana acum, care sa nu fi furat, sa nu aiba dosare penale, etc. A fost unul parca la alegerile din 2012 daca zic bine, nu l-a votat nici naiba. In concluzie, oamenii cinstiti care doresc un asemenea primar, ori sunt foarte putini, ori nu se deranjeaza sa mearga la vot, ori nu prea exista. La polul opus, sunt oamenii inregimentati politic, oameni care sunt plimbati cu autocarele de trei ori/campanie electorala: odata la vot, o data la mitinguri ca pe vremea lui ceausescu si o data pe la manastiri ca sa pupe moaste...si asta pe banii nostri!
Cisterne cu #puiemsd:
(8 Mai 2019, 07:01)
Este fondul "fara sa stie nevasta",desigur cetatenii contribuabili fiind sotia.Este calea legala,pertinenta de sifonare a banilor.Dupa controalele Curtii de Conturi si rapoartele ca institutiile au"sifonat"sume importante a avut cineva de suferit?Cam nu. Partidul are nevoie de arginti,sa prosteasca votantii rosii mai departe.Ruptura intre generatii este facuta,tinerii simtind muscaturile ciumei rosii.Ai mai varstnici,ai de paie,continua sa voteze boala celor 30 ani de guvernare nenorocita.Banii se arunca nonsalant spre firmele"de casa"psdiste,omuleti gen"brusli"de Sl. Noua fiind deja cunoscuti. Bani furati,ajuns in instanta isi cere scuze,da banutii inapoi si gata,am gresit,reluam dar cu mai mare atentie sa nu mai fim anchetati.
k1:
(7 Mai 2019, 17:06)
"nu am nimic sa imi reprosez" implica precepte necunoscute tie. 
@anonymus:
(7 Mai 2019, 15:30)
Total de acord! Din pacate"gunoiul" pe care il invoci nu prea are(deloc) internet, sta mai mult pe marginea santului sau la carciuma din sat unde crasmarul il intreaba: ce bei azi, alocatia copilului sau ajutorul social? Concluzia e ca psd-ul te vrea prost ca sa te poata(manipula) ciuguli de vot..
@Mary:
(7 Mai 2019, 15:21)
Ai dreptate: o fac din ambele motive, si hoti si prosti. Vezi Dragnea(unul din bogatii Romaniei si -culmea-social democrat) care a muncit doar la stat, dar se plange de "dosare politice"....
anonymus:
(7 Mai 2019, 15:17)
Deci, pentru cei batuti in cap, care vad doar rosu in fata, sa trecem in revista unele proiecte faraonice, prin care s-a irosit si s-a furat enorm. Groapa imensa si inutila, care inghite bani in continuare, bani imprumutati, pe care ii platim din greu cu totii. O prostie fara sens, fara nicio utilitate, facuta doar pentru capusarea banilor publici. Nu mai spun de amenajarea dezastruoasa din restul pietei, cu pavele asezate aiurea, si mai ales esafodul din centru, cu lumini ca de pista de aterizare. Apoi gara pe care s-au cheltuit milioane de euro...pentru o prapadita de gara unde abia se scurg niste fiare de pe timpul colectivizarii fortate. Sa mai spunem despre apa? Acest drept elementar al omului civilizat, apa plina de metale grele, care ne e servita de mai bine de zece ani...totul printr-un proiect maret, platit tot din bani publici. Si ar fi multe exemple. De ce toate astea? Din cauza ta, gunoiule care votezi cu ciuma rosie de mai bine de treizeci de ani!
Mary:
(7 Mai 2019, 12:47)
 Atât îi duce mintea!!! O fac ori de proști, ori de hoți!!! Dacă ajung pe la DNA, sigur, sunt nevinovați!!!
Maria:
(6 Mai 2019, 22:26)
Bine că avem gresie si faianță in centru , au tăiat frumusete de brazi și au distrus tot spațiul verde. Nu mai scapam niciodată de nenorociții ăstia.
cetatean:
(6 Mai 2019, 17:35)
Asa se fura fara urma, stie D. si T.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 16 Iul 2019
157 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
deces

deces

Familia Sohodoleanu
anunță cu nesfârșită
durere trecerea în
neființă a celui
care a fost
Gheorghe Sohodoleanu ...[citește_toată_știrea]

15 Iulie 2019, 08:05
(456 vizualizări - 1 comentariu)


Țăndărei: Minor prins la volan cu 107 km/h!

Joi, 11 iulie, în orașul Țăndărei, polițiștii rutieri au oprit în trafic un autoturism care se deplasa cu viteza de 107 km/h. În urma verificărilor efectuate, au constatat că la volanul mașinii se afla ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:30
(439 vizualizări - 1 comentariu)


Țăndărei: Beat la volan, a acroșat o mașină parcată

În miezul nopții de joi spre vineri, 11/12 iulie a.c., Poliția Țăndărei a fost sesizată despre producerea pe strada Gării, din Țăndărei, a unui accident soldat cu pagube materiale. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:25
(368 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 15-19 iulie, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:20
(437 vizualizări - 0 comentarii)


4

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

11 Iulie 2019, 19:15


AJOFM Ialomița: Rata șomajului-4,89%

Conform informațiilor oferite de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița, la sfârșitul lunii mai 2019, rata șomajului a fost de 4,89%. Exprimat în cifre acest procent arată că peste ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:15
(450 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 31 iulie 2019, termen limită pentru depunerea Declarației Unice

Reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii din județul nostru cu privire la faptul că termenul limită pentru depunerea Declarației unice este data de ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:10
(444 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Consultări la nivel național cu reprezentanții mediului de afaceri

Reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice au continuat seria întâlnirilor organizate în toate județele țării cu membrii mediului de afaceri. Alături de oficialii Ministerului Finanțelor Publice s-au ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:05
(406 vizualizări - 0 comentarii)


8

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

9 Iulie 2019, 17:50


9

DSVSA Ialomița: Toate focarele de Pestă Porcină Africană, stinse

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației, despre  situația ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2019, 15:10
(550 vizualizări - 0 comentarii)


Traian: Arestat pentru «conducere fără permis»

Joi, 4 iulie a.c., polițiștii au reușit identificarea unui bărbat, de 23 de ani, din comuna Traian, pe numele căruia Judecătoria Făurei a emis un mandat de executare a pedepsei. Cel în cauză a fost încarcerat ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:50
(847 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 8-12 iulie, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:45
(812 vizualizări - 0 comentarii)


12

Percheziții la Axintele

Joi, 4 iulie a.c., polițiștii ialomițeni au efectuat 6 percheziții pe raza localității Axintele la persoane bănuite de comiterea unor furturi din locuința unei persoane din localitatea Horia. Astfel, în ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:40
(850 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii ialomițeni premiază spiritul civic

Vineri, 5 iulie a.c., polițiștii ialomițeni din cadrul IPJ Ialomița au premiat doi ialomițeni pentru spiritul civic de care au dat dovadă. Astfel, un tânăr de 15 ani, din Slobozia, și o femeie de 26 ani ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:35
(835 vizualizări - 1 comentariu)


Stejaru: Autoturism răsturnat, patru persoane rănite

Polițiștii Serviciului Rutier Ialomița au intervenit în cazul unui accident rutier petrecut vineri, 5 iunie 2019, la intrare în localitatea Stejaru. Din primele informații, este vorba despre un automobil ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 15:20
(864 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Stejaru accident


Incendiu la o stână din Făcăeni

Miercuri, 3 iulie a.c., în jurul orelor 18,30, două adăposturi de animale ale unui localnic din Făcăeni au luat foc. Pompierii Stației Fetești s-au deplasat la fața locului cu două autospeciale cu apă și ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2019, 15:30
(876 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: A murit după ce a căzut din mașină

Miercuri, 3 iulie a.c., pe drumul județean ce leagă localitățile Hagiești de Lilieci, în timp ce un șofer conducea o autoutilitară, pasagerul aflat pe scaunul din dreapta față al autovehicului s-ar fi sprijinit ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2019, 15:25
(899 vizualizări - 0 comentarii)


Săveni: Beat la volan

Un bărbat de 53 de ani, din Săveni, a fost depistat de polițiștii Secției 7 Poliție Săveni, miercuri, 3 iulie a.c., în timp ce conducea un autovehicul, deși anterior consumase băuturi alcoolice. Bărbatul ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2019, 15:20
(835 vizualizări - 0 comentarii)


Bucu: Bărbat din Vrancea, sancționat pesntru transport ilegal de lemne

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bucu au depistat pe raza comunei Bucu un bărbat, de 52 de ani, din județul Vrancea, în timp ce transporta, cu ajutorul unei utilitare, o cantintate mai mare de ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2019, 15:15
(866 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 3 accidente, patru răniți

Marți, 2 iulie a.c., pe raza județului Ialomița s-au produs 3 accidente de circulație soldate cu rănirea a patru persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orelor 17,00, în afara localității Grivița ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2019, 16:00
(868 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Urziceni, surprins cu un cuțit asupra sa

Marți, 2 iulie a.c., polițiștii de Ordine Publică din Urziceni au depistat un tânăr, de 18 ani, din Urziceni, care avea asupra sa un cuțit. În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2019, 15:55
(996 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni cuțit


Țăndărei: I-a furat banii din geantă

Marți, 2 iulie a.c., Poliția Țăndărei a fost sesizată de o tânără, de 19 ani, din Mihail Kogălniceanu, cu privire la faptul că un bărbat, de 29 de ani, din Țăndărei, i-ar fi sustras suma de 400 de lei și ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2019, 15:50
(849 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Țăndărei furt


RAJA SA Constanța activează Comandamentul pentru Situații de Urgență

Ca urmare a avertizărilor meteorologice de intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80-100 km/h), vijelii, grindină de dimensiuni medii și mari, frecvente descărcări electrice și averse torențiale ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2019, 13:10
(779 vizualizări - 0 comentarii)


Ograda: Ordin de restricție pentru «violență în familie»

Luni, 1 iulie a.c., în jurul orelor 18,00, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 34 de ani, din Ograda, despre producerea unui conflict ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2019, 16:20
(984 vizualizări - 0 comentarii)


Motociclist acroșat între Cotorca și Ciocârlia

Luni, 1 iulie a.c., în jurul orelor 15,30, un motociclist, un bărbat de 53 de ani, a fost acroșat de un autoturism între localitățile Cotorca și Ciocârlia. Echipajul SMURD Urziceni i-a acordat victimei ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2019, 16:15
(924 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Lan de grâu mistuit de flăcări

Luni, 1 iulie a.c., în jurul orelor 15,00, pompierii de la Detașamentul Slobozia au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu ce a cuprins aproximativ 20 hectare de cereale păioase. Pompierii ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2019, 16:10
(984 vizualizări - 0 comentarii)


289 de vitezomani, sancționați de polițiștii ialomițeni

În perioada 28-30 iunie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au acționat pe raza întregului județ, în cadrul campaniei derulate la nivel național, cu scopul de a preveni evenimentele rutiere.  ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2019, 08:10
(834 vizualizări - 0 comentarii)


Pieton acroșat mortal la Alexeni

Sâmbătă, 29 iunie a.c., în jurul orelor 22,30, în apropierea localității Alexeni s-a produs un accident de circulație soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ce un bărbat de 56 de ani, din județul ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2019, 08:05
(917 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 171 de sancțiuni, 10 permise reținute

Joi, 27 iunie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la 40 evenimente, dintre care 34 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat ...[citește_toată_știrea]

28 Iunie 2019, 16:20
(1207 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Atenție la radare!

Începând de vineri, 28 iunie a.c., la nivelul întregii țări se va derula acțiunea de prevenire a accidentelor rutiere. Timp de 3 zile, toate radarale vor fi scoase pe șosele și autostrăzi pentru depistarea ...[citește_toată_știrea]

28 Iunie 2019, 16:15
(1182 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Stefan în Pubele oferite tuturor localnicilor, pentru o comună mai curată Stefan în Pubele oferite tuturor localnicilor, pentru o comună mai curată Dana în Pubele oferite tuturor localnicilor, pentru o comună mai curată Alegatorul în Pubele oferite tuturor localnicilor, pentru o comună mai curată Rodica în Pubele oferite tuturor localnicilor, pentru o comună mai curată Cunoscator în Pubele oferite tuturor localnicilor, pentru o comună mai curată raul în Țăndărei: Minor prins la volan cu 107 km/h! Reli în deces @De pe margine! în Nicolae Chiriță a acționat în instanță Consiliul Județean Ialomița Vecin în Slobozia: În «groapa lui Stoica» cu primarul Mocioniu Cornel în Pubele oferite tuturor localnicilor, pentru o comună mai curată De pe margine în Nicolae Chiriță a acționat în instanță Consiliul Județean Ialomița marius în Slobozia: În «groapa lui Stoica» cu primarul Mocioniu dani coiosu în Tânăr din Reviga, arestat preventiv pentru furtul unui cal de la Cocora Denis în Pubele oferite tuturor localnicilor, pentru o comună mai curată vasile în Nicolae Chiriță a acționat în instanță Consiliul Județean Ialomița Slobozia în Nicolae Chiriță a acționat în instanță Consiliul Județean Ialomița # chirita în Nicolae Chiriță a acționat în instanță Consiliul Județean Ialomița TLC în Nicolae Chiriță a acționat în instanță Consiliul Județean Ialomița Dudu în Nicolae Chiriță a acționat în instanță Consiliul Județean Ialomița
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...