Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Administrația Mocioniu a cheltuit 1 milion de lei pe studii de fezabilitate

În perioada 2016-2019

Administrația Mocioniu a cheltuit 1 milion de lei pe studii de fezabilitate

În 3 ani de mandat ai primarului Adrian Mocioniu, administrația locală a cheltuit peste 1 milion de lei pe studii de fezabilitate. Majoritatea acestor studii nu s-au concretizat încă în investiții reale, iar utilitatea acestor investiții este discutabilă. «Aceste studii de fezabilitate sunt absolut necesare pentru realizarea investițiilor! Nu am pierdut nicio zi... Nu este vina noastră dacă ele vor trebui actualizate!» a declarat primarul Adrian Mocioniu.

Un mandat fără investiții reale
Lucrările la intrarea în «Groapa lui Stoica» vor fi reluate în 2020, sursa de finanțare pentru lucrările din Cartierul Gării Noi este incertă, Parcul Industrial IMM se populează cu pași de melc, nu există bani pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din municipiu, soluția de 8 milioane de lei pentru stația de tratare a apei este contestată... Iar administrația locală continuă să producă pe bandă rulantă studii de fezabilitate pentru cele mai fantasmagorice investiții. Conform definiției, «studiul de fezabilitate repre­zintă o analiză incipientă în faza de proiectare a unei construcții ce stabilește potențialul proiectului de a îndeplini eficient totalitatea cerințelor tehnice dorite și de a fi rentabil economic». Potrivit datelor oficiale furnizate de către Pri­măria Slobozia, în perioada 2016-2019 au fost plătite 13 studii de fezabilitate în valoare de 1088630 de lei. Primarul Adrian Mocioniu susține că aceste studii de fezabilitate sunt obligatorii pentru a putea realiza investițiile pe care administrația locală și le-a propus. «Aceste studii de fezabilitate sunt absolut necesare pentru realizarea investițiilor! Nu am pierdut nicio zi... Nu este vina noastră dacă ele vor trebui actualizate! Noi am făcut tot ce a depins de noi pentru a accesa fonduri europene, guvernamentale și locale. Nu am nimic să îmi reproșez... Din păcate, unele ministere și instituții guvernamentale tergiversează foarte mult finanțarea investițiilor!» ne-a declarat el.

În spatele studiilor de fezabilitate
Declarațiile primarului Adrian Mocioniu sunt contrazise de realitate. Iată câteva exemple de studii de fezabilitate pentru investiții discutabile: sistem alternativ de mobilitate urbană (77350 de lei), sistem inteligent de trafic (114240 de lei), sistem inteligent de iluminat public (153510 de lei), terminal intermodal pentru reducerea emisiilor de carbon (141610 lei), etc. Există și studii de fezabilitate pentru investiții necesare, deja demarate de către autorități. Este cazul celor pentru locuințele ANL pentru medici (20000 de lei) și pentru extinderea rețelei de utilități din Cartierul Gării Noi (9900 de lei). În aceste două cazuri însă, termenele de finalizare a investițiilor au fost depă­șite cu luni de zile și chiar ani. O altă ca­tegorie de studii de fezabilitate este cea a investițiilor megalomanice, care nu vor fi inițiate, probabil, niciodată. Este, bunăoară, cazul studiului de fezabilitate pentru construirea sălii de sport polivalente (83300 de lei) sau a cimitirului uman (53550 de lei). Po­trivit reglementă­rilor în vigoare, majoritatea acestor studii de fezabilitate au termene de valabilitate de maxim 2 ani și pot fi actualizate. În mod normal, aceste termene ar permite demararea investițiilor. În reali­tate însă, două treimi din aceste studii de fezabilitate vizează investiții megalomanice, inutile sau care nu reprezintă priorități ale comunității. Iată două exemple: SF pentru creșterea calității serviciilor sociale și asigurarea educației timpurii (101150 de lei), SF pentru rețea integrată de piste de biciclete (113050 de lei)...

SF și DALI de 10 milioane de lei în Ialomița
Administrația Mocioniu nu este singură în cursa de cheltuire a fondurilor publice pe documentații inutile sau discutabile. În urmă cu un an, ziarul nostru realiza o analiză statistică a fondurilor publice cheltuite de către admi­nistrația ialomițeană pentru studii de fe­zabilitate (SF) și documentație de avi­zare a lucrărilor de intervenție (DALI) în perioada 2012-2018. Conform datelor oficiale furnizate de către administrațiile locale din întreg județul, valoarea acestor SF și DALI se ridică la 10 milioane de lei! În topul realizat anul trecut, conducea detașat Consiliul Județean Ialomița, care a plătit în perioada 2012-2018 peste 800 mii de lei pentru documentații care nici acum nu se regăsesc în investiții reale. Iată însă că Slobozia surclasează Consiliul Județean, promițând investiții de zeci de milioane de euro într-un an în care de-abia își poate acoperi cheltuielile de funcționare.

6 Mai 2019, 08:05 (2376 vizualizări - 11 comentarii)

Citiți și:
Primarul Mocioniu a semnat pentru o investiție de 28 milioane de lei
Camioanele care aprovizionează supermarketul «ilegal» blochează domeniul public
«Nu sunt mulțumit de modul în care s-a gestionat situația!»
Documentații pentru investiții potențiale de 21 milioane de euro

Comentariile cititorilor:


@ ura de clasa:
(13 Mai 2019, 09:08)
Aveti dreptate. Sunt convins ca oameni capabili, bine intentionati, onesti, corecti nu au sorti de izbanda, sau daca printr-o conjunctura intra macar in consiliul local, are grija sistemul sa-i ejecteze, pentru ca acolo este nevoie de "yes men", nu de un om cu coloana vertebrala. Pana nu ne schimbam noi, toti, ca sa nu mai acceptam si sa promovam in frunte politicieni corupti, mediocri, nu se va schimba nimic. Sa comparam vestul tarii, unde oamenii sunt mai pretentiosi, mai vocali, mai critici la adresa politicienilor, cu estul tarii care se prostitueaza pentru o punga de faina, ulei, zahar si 50 lei/vot.  M-a oripilat la propriu primatul ala care saruta afise electorale si se inchina la ele...ala (ne) decide viitorul tinerilor, desi el este la capatul vietii... . Ala fiind un analfabet nu intelege ca noi ii platim pensia contribuind luna de luna, altii se prefac marindu-i-o cu 10, 20 de lei, dar luandu-i sub diverse alte forme (scumpiri, taxe, etc) dublu, sau triplu fata de marirea acordata...si el pupa afise si moaste :(
@ura de clasa..:
(10 Mai 2019, 13:47)
In general ai dreptate dar independentii nu au avantajul infrastructurii de partid care sa-i promoveze, nu sunt cunoscuti si nu prea au bani sa-si faca reclama pt a fi cunoscuti, pt a-si populariza realizarile si a castiga increderea oamenilor. In momentul cand s-au inscris in cursa electorala majoritatea ii va taxa scurt,consideradu-i doar niste amatori "la ciolan"..
ura de clasa...politica:
(10 Mai 2019, 09:17)
...rosu, ciuma, galben, portocaliu, verde, etc. toate au un numitor comun, politica. Si toate culorile s-au amestecat de 30 de ani in diverse aliante care au devenit maro: Da, ba, usl, pnldl, pro(stie), bla bla bla. Nu vreau sa acreditez neaparat ideea ca toti sunt la fel, deoarece chiar daca uscaturile se gasesc in toate partidele, unii au migrat pe la toate si s-au impus la conducere; de regula procentul de uscaturi este direct proportional cu procentul partidului: partid mare = uscaturi mai multe, partid mic = uscaturi mai putine.
Ce vreau sa spun? de independenti ati auzit? adica vreun tanar instruit, cu bun simt, care sa nu fi facut politica pana acum, care sa nu fi furat, sa nu aiba dosare penale, etc. A fost unul parca la alegerile din 2012 daca zic bine, nu l-a votat nici naiba. In concluzie, oamenii cinstiti care doresc un asemenea primar, ori sunt foarte putini, ori nu se deranjeaza sa mearga la vot, ori nu prea exista. La polul opus, sunt oamenii inregimentati politic, oameni care sunt plimbati cu autocarele de trei ori/campanie electorala: odata la vot, o data la mitinguri ca pe vremea lui ceausescu si o data pe la manastiri ca sa pupe moaste...si asta pe banii nostri!
Cisterne cu #puiemsd:
(8 Mai 2019, 07:01)
Este fondul "fara sa stie nevasta",desigur cetatenii contribuabili fiind sotia.Este calea legala,pertinenta de sifonare a banilor.Dupa controalele Curtii de Conturi si rapoartele ca institutiile au"sifonat"sume importante a avut cineva de suferit?Cam nu. Partidul are nevoie de arginti,sa prosteasca votantii rosii mai departe.Ruptura intre generatii este facuta,tinerii simtind muscaturile ciumei rosii.Ai mai varstnici,ai de paie,continua sa voteze boala celor 30 ani de guvernare nenorocita.Banii se arunca nonsalant spre firmele"de casa"psdiste,omuleti gen"brusli"de Sl. Noua fiind deja cunoscuti. Bani furati,ajuns in instanta isi cere scuze,da banutii inapoi si gata,am gresit,reluam dar cu mai mare atentie sa nu mai fim anchetati.
k1:
(7 Mai 2019, 17:06)
"nu am nimic sa imi reprosez" implica precepte necunoscute tie. 
@anonymus:
(7 Mai 2019, 15:30)
Total de acord! Din pacate"gunoiul" pe care il invoci nu prea are(deloc) internet, sta mai mult pe marginea santului sau la carciuma din sat unde crasmarul il intreaba: ce bei azi, alocatia copilului sau ajutorul social? Concluzia e ca psd-ul te vrea prost ca sa te poata(manipula) ciuguli de vot..
@Mary:
(7 Mai 2019, 15:21)
Ai dreptate: o fac din ambele motive, si hoti si prosti. Vezi Dragnea(unul din bogatii Romaniei si -culmea-social democrat) care a muncit doar la stat, dar se plange de "dosare politice"....
anonymus:
(7 Mai 2019, 15:17)
Deci, pentru cei batuti in cap, care vad doar rosu in fata, sa trecem in revista unele proiecte faraonice, prin care s-a irosit si s-a furat enorm. Groapa imensa si inutila, care inghite bani in continuare, bani imprumutati, pe care ii platim din greu cu totii. O prostie fara sens, fara nicio utilitate, facuta doar pentru capusarea banilor publici. Nu mai spun de amenajarea dezastruoasa din restul pietei, cu pavele asezate aiurea, si mai ales esafodul din centru, cu lumini ca de pista de aterizare. Apoi gara pe care s-au cheltuit milioane de euro...pentru o prapadita de gara unde abia se scurg niste fiare de pe timpul colectivizarii fortate. Sa mai spunem despre apa? Acest drept elementar al omului civilizat, apa plina de metale grele, care ne e servita de mai bine de zece ani...totul printr-un proiect maret, platit tot din bani publici. Si ar fi multe exemple. De ce toate astea? Din cauza ta, gunoiule care votezi cu ciuma rosie de mai bine de treizeci de ani!
Mary:
(7 Mai 2019, 12:47)
 Atât îi duce mintea!!! O fac ori de proști, ori de hoți!!! Dacă ajung pe la DNA, sigur, sunt nevinovați!!!
Maria:
(6 Mai 2019, 22:26)
Bine că avem gresie si faianță in centru , au tăiat frumusete de brazi și au distrus tot spațiul verde. Nu mai scapam niciodată de nenorociții ăstia.
cetatean:
(6 Mai 2019, 17:35)
Asa se fura fara urma, stie D. si T.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 28 Feb 2020
164 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Prefectura Ialomița, Coronavirus: 65 persoane, izolate la domiciliu!

Potrivit Prefecturii Ialomița, în ceea ce privește situația epidemiologică-Coronavirus, joi, 26 februarie 2020, 65 persoane sunt izolate la domiciliu, în carantină neaflându-se ...[citește_toată_știrea]

27 Februarie 2020, 17:10
(219 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Mircea Dinescu lansează «Scaunul cu trei picioare»

Slobozia: Mircea Dinescu lansează «Scaunul cu trei picioare»

Cu ocazia «Zilei Modiale a Scriitorului», marți, 3 martie 2020, de la orele 14,30, la Sala Studio a Centrului Cultural «Ionel Perlea» din Slobozia se va lansa volumul de poezii «Scaunul cu trei picioare ...[citește_toată_știrea]

27 Februarie 2020, 16:35
(64 vizualizări - 0 comentarii)


Accident la Lilieci: O persoană moartă pe loc, alte patru rănite!

Miercuri, 26 februarie 2020, în jurul orei 6,30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident de circulație produs pe DN2, în localitatea Lilieci, soldat cu decesul unei persoane ...[citește_toată_știrea]

27 Februarie 2020, 16:20
(131 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Lilieci accident


Fetești: Acțiune a polițiștilor

Polițiștii feteșteni au desfășurat miercuri, 26 februarie a.c., activități de prevenire a evenimentelor rutiere, precum și a furturilor din locuințe, în cadrul campaniilor «Viața are prioritate!» și «Hoții ...[citește_toată_știrea]

27 Februarie 2020, 16:10
(58 vizualizări - 0 comentarii)


4

Prefectura Ialomița, Coronavirus: 41 persoane, izolate la domiciliu!

Potrivit Prefecturii Ialomița, în ceea ce privește situația epidemiologică-Coronavirus, miercuri, 26 februarie 2020, 41 persoane sunt izolate la domiciliu, în carantină neaflându-se persoane. Pe localități ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2020, 17:30
(522 vizualizări - 0 comentarii)


Razie cu percheziții la Bărbulești și Jilavele

10 percheziții domiciliare, articole pirotehnice ridicate de polițiști, 127 de sancțiuni contravenționale aplicate și o infracțiune constatată în flagrant, este bilanțul unei acțiuni de amploare desfășurată ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2020, 16:10
(191 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campania «Viața are prioritate»

Polițiștii slobozeni au aplicat marți, 25 februarie a.c., peste 30 de sancțiuni contravenționale, în cadrul unei acțiuni operative desfășurate în cadrul campaniei de prevenire a evenimentelor rutiere « ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2020, 14:20
(94 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Incendii la Scânteia, Piersica și Condeești

ISU Ialomița: Incendii la Scânteia, Piersica și Condeești

În curzul zilei de marți, 25 februarie 2020, în jurul orelor 12,35, pompierii ialomițeni au intervenit  pentru localizarea și stingerea unui incendiu la o hală metalică din comuna Scânteia. La locul ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2020, 12:40
(171 vizualizări - 0 comentarii)


8

Prefectura Ialomița, Coronavirus: 9 persoane, izolate la domiciliu la Fetești, Urziceni, Manasia, Amara și Dridu. Alte 4 persoane, izolate la domiciliu sub supraveghere medicală!

Având în vedere situația epidemiologică creată de numeroasele cazuri de coronavirus confirmate în regiunile Lombardia și Veneto din nordul  Italiei,  precum și numărul mare de cetățeni români ...[citește_toată_știrea]

25 Februarie 2020, 19:15
(2489 vizualizări - 1 comentariu)


9

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

25 Februarie 2020, 18:10


10

Slobozia: Spărgător de mașini, reținut pentru 24 de ore

Polițiștii slobozeni au identificat un bărbat, de 28 de ani, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de «tentativă la furt calificat», fapte săvârșite în noaptea de 23/24 februarie 2020. Cel în cauză ...[citește_toată_știrea]

25 Februarie 2020, 16:50
(235 vizualizări - 0 comentarii)


Tineri ialomițeni, prinși la volan fără permis

Doi ialomițeni de 20, respectiv 30 de ani, au fost depistați de polițiști luni, 24 februarie a.c., conducând autoturisme pe drumurile publice fără a deține permise de conducere pentru vreo categorie de ...[citește_toată_știrea]

25 Februarie 2020, 16:40
(132 vizualizări - 0 comentarii)


12

DSVSA Ialomița: Amendat de 3 ori pentru comerț ilegal cu porci

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează toți cetățenii județului că, în scopul prevenirii reapariției de focare de pestă porcină africană pe teritoriul județului ...[citește_toată_știrea]

25 Februarie 2020, 16:15
(171 vizualizări - 0 comentarii)


13

RAJA SA Constanța: Avarie pe strada Călărași din Fetești!

Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 75 mm, de pe strada Călărași din Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile marți, 25 februarie ...[citește_toată_știrea]

25 Februarie 2020, 16:10
(124 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 4 accidente, un decedat și patru răniți

La sfârșitul de săptămână precedent, 21-23 februarie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la patru accidente de circulație, soldate cu decesul unui persoane și rănirea a altor patru. Primul accident ...[citește_toată_știrea]

24 Februarie 2020, 17:40
(208 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Lemne confiscate de polițiști

Fetești: Lemne confiscate de polițiști

Polițiștii din Fetești au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 11000 de lei, în urma unei razii pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților ce se pot comite în domeniul silviculturii ...[citește_toată_știrea]

24 Februarie 2020, 17:15
(179 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Polițiștii rutieri au depistat, pe raza județului Ialomița, șapte șoferi ialomițeni care au condus pe drumurile publice aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Șoferii, cu vârste cuprinse între ...[citește_toată_știrea]

24 Februarie 2020, 17:05
(165 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

21 Februarie 2020, 18:20


ISU Ialomița: 28 Februarie-Ziua Protecției Civile din România

Protecția civilă este o structură înființată încă de acum 87 de ani în România, cu scopul îndeplinirii sarcinilor umanitare destinate să protejeze populația civilă împotriva pericolelor, ostilităților sau ...[citește_toată_știrea]

21 Februarie 2020, 10:50
(217 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Târgul Apicol, ediția a XI-a

Slobozia: Târgul Apicol, ediția a XI-a

Primăria Municipiului Slobozia prin Servicii Publice Slobozia SRL, în parteneriat cu Casa Mierii Cooperativă Agricolă, vă face cunoscut faptul că, în perioada 28 februarie-1 martie 2020, se va desfășura ...[citește_toată_știrea]

21 Februarie 2020, 09:40
(249 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Tânăr reținut pentru «furt calificat»

Miercuri, 19 februarie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au identificat un bărbat, de 28 de ani, din Slobozia, bănuit de comiterea infracțiunii de «furt ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2020, 16:15
(249 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziții în Ialomița și Ilfov. Trei persoane reținute pentru «braconaj piscicol» și «furt calificat»!

Percheziții în Ialomița și Ilfov. Trei persoane reținute pentru «braconaj piscicol» și «furt calificat»!

Polițiștii din Ialomița au reținut trei bărbați în urma unor percheziții efectuate la locuințele unor persoane bănuite de «braconaj piscicol» și «furt calificat». Au fost descoperite peste 570 kilograme ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2020, 08:10
(302 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița și IPJ Ialomița, controale în trafic

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează ialomițenii că, în scopul prevenirii reapariției de focare de pestă porcină africană pe teritoriul județului Ialomița, desfășoară ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 18:10
(250 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracționalității în școli

Miercuri, 19 februarie a.c., polițiștii rutieri și cei de Ordine Publică din Slobozia au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracționalității în incinta și în zonele adiacente unităților ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:25
(250 vizualizări - 0 comentarii)


Grecii de Jos: Șoferul de 87 de ani a acroșat cu mașina un biciclist

Marți, 18 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident de circulație produs pe DJ101, în localitatea Grecii de Jos, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:20
(296 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Marți, 18 februarie a.c., în jurul orelor 16,00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic pe DN2, pe raza comunei Movilița, un autoturism condus de un tânăr, de 20 de ani, din Coșereni ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:15
(256 vizualizări - 0 comentarii)


Mărculești: A intrat cu tractorul în gard

Marți, 18  februarie a.c., în jurul orelor 17,00, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Slobozia au fost sesizați prin 112 de o femeie din localitatea Mărculești, despre faptul că un tractor ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:10
(330 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Vernisaj la Centrul Cultural «Ionel Perlea»

Muzeul Județean Ialomița organizează o expoziție de lucrări a 22 de artiști plastici, din colecțiile Muzeului. 31 de tablouri ale unor artiști renumiți, printre care și Constantin Piliuță, Dona Noni Delavrancea ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:05
(300 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziții în Ialomița și Ilfov. Evaziunea fiscală cu achiziții intracomunitare, în vizor!

Miercuri, 19 februarie a.c., polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice efectuează 15 percheziții domiciliare, în cadrul unei operațiuni pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 09:05
(649 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Ordine de protecție provizorie pentru violență domestică

Polițiștii din Slobozia au emis marți, 17 februarie a.c., două ordine de protecție provizorie. Documentele au fost eliberate după ce două femei, victime ale violenței domestice, au făcut solicitări în acest ...[citește_toată_știrea]

18 Februarie 2020, 18:05
(368 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...