Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

POLITICĂ

Sondaj de opinie pentru viitorul primar al Sloboziei

Sondaj de opinie pentru viitorul primar al Sloboziei

În plină campanie electorală pentru europarlamentare, slobozenii sunt victimele unui sondaj de opinie al cărui scop declarat este identificarea candidatului cu cele mai mari șanse la Primăria Slobozia în 2020. Sondajul se desfășoară telefonic, de mai bine de două săptămâni, și a fost comandat potrivit surselor noastre de către PSD. Pe lista candidaților figurează 7-8 nume de la 5 partide politice locale. Ziarul nostru face o trecere în revistă a acestor propuneri, în speranța că, forțând o potențială dezbatere pu­blică asupra subiectului, vom fi mai bine informați la alegerile de anul viitor.

«Trei, Doamne, și toți trei!» de la PSD
Așa cum a precizat deja public, președintele Marian Pavel vrea pentru alegerile locale din 2020 «candidatul pe care și-l doresc slobozenii...». De aceea, slobozenii trebuie să ierarhizeze, în ordinea numerelor de pe tricouri, următorii candidați: Ștefan Țință, președintele TSD Ialomița, Rudolf Gradea, unul dintre viceprimarii Sloboziei și Alexandru Stoica, ex-primar și șef al PSD Slo­bozia. Există, de asemenea, și un al patrulea candidat al PSD, viceprimarul Gabriel Mușat, dar acesta reprezintă o can­titate neglijabilă în economia sondajului, oricâte dovezi de loialitate ar oferi el. Surse mai bine informate decât noi din cadrul PSD susțin că sondajul are doar un rol orientativ și că de ieșit va ieși doar cine trebuie... Da, suntem conștienți că această infor­ma­ție intră în contradicție cu declarațiile oficiale ale președintelui Pavel, dar nici dumnea­voastră nu mai sunteți copii să vă închi­puiți ca la PSD se respectă criteriul meritocrației. Și pentru că tot colportăm zvo­nuri, ni se pare interesant să reprodu­cem unul dintre comentariile postfactum ale unuia dintre slobozenii intervievați: «M-au întrebat de mulți, dar n-am știut ce să le spun. De unii habar nu aveam. Am zis că eu aș vrea să vină Țintă, că e tânăr și bogat... Adică ăsta nu mai fură, ca ăia dinaintea lui, că e sătul!». Nu-i așa că-i înduio­șătoare ignoranța electoratului PSD?

Ștefan Țintă, președintele TSD Ialomița Este perceput în cadrul filialei ca un reformator al sistemului PCR (Pile, Cunoștințe, Relații) de la nivel local. A fost desemnat public de Marian Neacșu pe vremea când acesta era «il capo di tutti capi» drept «schimbul de mâine». Din păcate pentru el are un grad de notorietate scăzut în spațiul public... În aceste condiții, rămâne o propunere interesantă și cam atât.
Rudolf Gradea&comp., viceprimar Este unul dintre soldații disciplinați ai filialei. Crede în ierarhie și ideea de social-democrație. Are un nivel de notorietate ridicat, este capabil să relaționeze cu electoratul indiferent de orientarea politică a acestuia și își dorește nominalizarea. Din păcate pentru el și Gabriel Mușat, Marian Pavel are alte planuri...
Alexandru Stoica, ex-primar Primarul-catastrofă al Sloboziei câștigă detașat la capitolul notorietate. Are priză la electoratul tradițional al PSD, conduce cu «mână de fier» organi­zația municipală și așteaptă cu disperare nominalizarea oficială. Dacă se va întâmpla, singura soluție care le rămâne slobozenilor, social-democrați au ba, e să se mute din oraș!

Dragoș Soare, consilier județean PNL Candidat potențial al PNL, Dragoș Soare s-a remarcat în spațiul public drept Gică-Contra. Strategia lui de autopromovare a fost să lupte permanent împotriva președintelui Con­siliului Județean, Victor Moraru. Are un grad de notorietate scăzut și șanse minime de a învinge candidatul PSD, oricare ar fi acesta în 2020. Să sperăm că PNL Ialomița are și alte alternative.

Gabi Ionașcu, senator PMP Singurul merit al lui Gabi Ionașcu, în opinia noastră, este acela că a transformat slobozenii în sacagii. În pofida acestui fapt, a reușit însă să obțină peste 2000 de voturi de la aceștia și a devenit senator. E incredibil de mult, dar nu destul pentru a reveni în funcția de primar. Om fi noi proști, dar nu atât de mulți...

Adrian Mocioniu, primar în funcție, candidat PRO România Copilul teribil al PSD în 2016, Adrian Mocioniu s-a născut glorie și va muri speranță. Sigur, și asta e tot opinia noastră. Acum el este suspendat între cele două partide, nici cal, nici măgar, și susține public că are prima șansă în fața tuturor contracandida­ților săi. Ne abținem de la comentarii, că nu-i frumos să dai în oameni căzuți la pământ, fie ei și oficiali.

Octavian Săvoiu, candidat potențial al PLUS Economist de formație, 40 de ani, antreprenor local, coordonator al PLUS în Ialomița. Are, la prima vedere, toate atributele necesare pentru a candida. Din păcate pentru el este un cvasi-necunoscut, nu are niciun fel de experiență politică și, ce e și mai trist, nu își dorește funcția de primar! Prin urmare, rămâne și el o cantitate neglijabilă în economia sondajului...

21 Mai 2019, 07:50 (4747 vizualizări - 31 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Slobozia:
(26 Mai 2019, 18:37)
Oricare, da nu țintă. E ipocrit! Numai gura e de el!!!
K1:
(26 Mai 2019, 16:14)
pe oricine  ati alege mai taziu ve-ti regreta.asteptarea voastra este mai mare decat pot ei oferi.nu inteleg  prezenta aici a d-lui octavian savoiu.
Vecin:
(23 Mai 2019, 19:56)
Și viitorul primar sa l ia tot pe șoferul lui Mocio,care bea seara de seara,la scara blocului și sfidează vecini și mai ales poliția locală!!! Alooo,domnu’Abaza,sunteți subalternul lui D.D.???
@critinele:
(23 Mai 2019, 16:14)
@criterii. Și omul acela vrei să fie crescut și educat in Ialomița?! N-ai să vezi! Criteriile tale sunt foarte incomplete!
cetatean:
(23 Mai 2019, 12:10)
pt. "criterii"..........corect !
RELU:
(23 Mai 2019, 11:38)
Mai , "anonimus" ,nu am jignit si nu am injurat pe nimeni. Te -ai ascuns in spatele unui "nimeni".Tin sa -ti comuniccat mai "pe bune"(sa folosesc limbajul tau,ca nu sunt angajat la primarie si nu sunt nici un "frecangiu". Sunt un angajat cere munceste in interes personal si o fac cu responsabilitatea cu care am lucrat si in strainatate o lunga perioada de timp,legal.Daca esti om matur si ai depasit stadiul copilariei,vino concret cu propuneri si sustinele cu argumente in fata lui. Testeaza, este recepriv la ideile tale , primarul ? Asta daca ai ce propune. Limbaj de mahala nu-mi permit , pentru ca mi-as injosi propriu concept. Sa ai o zi buna.
criterii:
(23 Mai 2019, 08:57)
Viitorul primar ar trebui sa aiba urmatoarele calitati:
1. sa nu faca parte dintr-un partid rau famat (partidele arhicunoscute au gresit grav prin coruptie, incompetenta, etc.)
2. sa fie un bun manager, cu viziune in dezvoltarea orasului
3. sa fie cinstit, onest (de aceea ar trebui sa fie independent de sforile din partidele putrede, care l-ar putea manipula sa devina corupt)
4. sa fie constient ca a fi primar inseamna sa fie in slujba cetatenilor si nu stapanul lor (de aceea toti se imbata de putere, pentru ca se cred intangibili cu spatele acoperit de partid)
5. chestia cu bogatia si ca nu mai fura este doar o poveste; cine e hot din fire, sau pus de partid sa fure, va fura in continuare, indiferent cat de bogat este (au mai fost/sunt oameni bogati prin diverse functii si vedem ce prostii fac)
6 sa vina cu proiecte mici, utile pentru cetateni, perfect realizabile si nu cu utopii, gen sala de sport polivalenta, metrou, aeroport, parcari subterane...navete spatiale. Nu lucruri mici, dar care imbunatatesc viata cetatenilor si care sa atraga investitii.
...stiu ca multi veti spune ca daca nu are de partea lui consiliul local nu face nimic; simplu, consilierii locali voteaza cum le spune partidul din care fac parte si nu cum ar trebui, conform constiintei lor. Primarul poate iesi public si spune cetatenilor ca vrea de ex sa asfalteze o strada stricata, iar consilierii de la partidul x au votat impotriva. Apoi, cetatenii pot veni la urm sedinta de cons local ca sa le "multumeasca" si sa-i intrebe daca mai vor sa ramana consilieri
@relu:
(23 Mai 2019, 06:53)
Relule,intrarea in garaj se face cu permisiune aluia mare cu haine negre si pantofi scumpi ce are butonul de la clopotnitele orasului.Hidoseniei cu leduri potocalii ce deranjeaza soferiitu ii spui"piata"centrala?Esti diliu!Am avut cea mai frumoasa zona acolo pana au gandit psdistii sa ciordeasca bani prin amenajare.9 ani de reabilitari in zona de centru si a rezultat o nenorocire.Si acum zace containerul gri pe locul statuii B.Basarab.9 ani de noroi,batjocura si sigur mai dureaza.
@Relu:
(22 Mai 2019, 19:06)
Dom Relu, "ganditiva", Mocioniu habar n-are ce e aia sa fii primar; el stia ca partidul face totul, el trebuia doar sa faca figuratie ca sa-si ia un salariu baban, sa faca excursii exotice si sa-si vada de fufele platite din banii slobozenilor. Da-i, tu Relu , inca o sansa, dar slobozenii s-au lamurit demult ca baiatu' e aerian total si palaria de primar l-a acoperit mai rau ca balega pe un soarece. Asta ca sa vorbim intr-un limbaj cat de cat familiar lui..
anonymus:
(22 Mai 2019, 16:45)
Mai Relu, eu cred ca tu esti un angajat la Primarie caruia ii tremura dosul pentru postul de frecangiu de menta, altfel nu-mi pot explica prostia si obedienta de care dai dovada.
Relu:
(22 Mai 2019, 13:45)
Este momentul sa aducem pe cineva care, nu a mai lucrat in administratie,sa suportam, pentru a nu stiu a cata oara pe pielea noastra derapajele si indicatiile binevoitorilor.Trebuie, sa-i mai dam o sansa lui Adrian Mocioniu. Nu credeti ca este primarul tanar si cu experienta castigata in timpul exercitarii manfatului ? Incet, dar s-a miscat.Incet dar, s-au acoperit gropile ,incet dar avem o piata in centru. Incet vom intra si in garajul subteran ,la care unii dintre noi nici nu speram. Nu pot fi toate sterse cu buretele si ...hai sa cladim castele fara proiecte (nu se vad de locuitori, din lipsa de informatie.Cine raspandeste informatia ? -ziaristii.Nu credeti ca trebuie sa va informati?).Fara studii de impact,fara,fara ,etc...Oameni buni ,acestea nu se vad ! Stim sa privim doar gropile din carosabil.Acestea se astupa ,doar respectand legislatia stufoasa , Una este sa stai pe o banca si sa critici si  alta sa pui in practica un proiect. Ganditiva ,noi romanii mereu am fost invidiosi pe vecinul nostru,  totdeauna am avut impresia ca stim totul si ca suntem cei mai buni. Lasati oamenii sa-si faca treaba invatata si apoi analizati.
Bucur S.:
(22 Mai 2019, 09:36)
Unu mai capabil ca Țintă Șt. nu se găsește? Este un Mocioniu, nu sare mai departe! Poate, mai hoț că are limbariță! Cu vrăjeala stă bine, nu face greșeli de exprimare, e mai dezinvolt. Dacă doar asta vă satisface la un Primar, băgați-l, să vedeți minune!
Cisterne cu #puiemsd:
(22 Mai 2019, 07:04)
Deja sunt tiparite nu doar buletinele de vot stampilate si verificate de BEC,sunt gata si stampila cu semmatura dar si tricolorul pentru Tinta!Ciolanul se mai poate rontai la Slobozia 15-20de ani cu pensionarii orasului.Prostimea inca pune botu la o bricheta si-un celofan,ca avem scarile pline de asistati sociali si bugetari spalati la encefal.Pariu?
Gore:
(22 Mai 2019, 03:27)
Lui Țintă Ștefan îi merge mintea. La afaceri, nu pentru Primărie. Mai lăsați-l sub vizior, nu-i băgați încă politica in cap! E de urmărit....
Nelu:
(21 Mai 2019, 22:13)
Este ideal ca primar cineva care nu a fost in politica.Octavian Savoiu este ideal pt. a inlocui mentalitatea comunista care a condus orasul 30 de ani!Aparatul bugetar este supraincarcat,apa potabila la robinete inca este un vis si multe altele.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 21 Aug 2019
196 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

IPJ Ialomița: Amenzi de peste 57 mii de lei, 6 permise reținute

Marți, 20 august a.c., polițiștii ialomițeni au organizat o acțiune pe raza județului pentru creșterea gradului de disciplină și combaterea cauzelor generatoare de accidente, săvârșite cu implicarea bicicliștilor ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 13:40
(66 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți sau fără permise, la volan

Marți, 20 august a.c., în jurul orelor 18,00, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Ion Roată au depistat un bărbat, de 49 de ani, din Slobozia, în timp ce conducea un autoturism pe DN2A, în ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 13:20
(70 vizualizări - 0 comentarii)


APM Ialomița: Decizie de încetare a suspendării autorizației integrate de mediu pentru SC Clean Tech International SRL

Printr-un comunicat de presă, Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița anunță că a emis în data de 20.08.2019 Decizia nr. 2 de încetare a suspendării Autorizației Integrate de Mediu nr. 1/17.03.2014 emisă ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 12:25
(70 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 19-23 august a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:20
(261 vizualizări - 0 comentarii)


4

Ialomița: Beți la volan

Polițiștii Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat în trafic un bărbat, de 56 de ani, din Rădulești, care conducea un autoturism pe drumul ce leagă Fierbinți-Târg de Rădulești în timp ce se afla ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:15
(176 vizualizări - 0 comentarii)


5

Bărbat din Coșereni, prins cu cuțitul la brâu

Polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Coșereni, cu ocazia desfășurării de activități specifice pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor cu violență în zona barurilor și a discotecilor ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:10
(194 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Coșereni cuțit


Urmărit internațional, depistat de polițiștii ialomițeni

La data de 15 august a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au acționat pe raza județului pentru depistarea peroanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:05
(209 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii din Ialomița caută un bărbat evadat din sediul Poliției Budești, județul Călărași

Polițiștii din Ialomița sunt în altertă, după ce un bărbat de 46 de ani, din județul Călărași, a evadat în cursul zilei de marți, 13 august 2019, din sediul Poliției Budești. Oamenii legii au instituit ...[citește_toată_știrea]

14 August 2019, 15:07
(726 vizualizări - 0 comentarii)


8

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 August 2019, 19:15


9

Slobozia: Cercetat pentru «violență în familie»

Luni, 12 august a.c., Poliția Municipiului Slobozia a fost sesizată de o femeie, de 39 de ani, din Slobozia, cu privire la faptul că ar fi fost agresată pe stradă de concubinul ei, un bărbat de 50 de ani ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 16:10
(663 vizualizări - 0 comentarii)


10

A fost înființată oficial Filiala PLUS Ialomița

Sâmbătă, 10 august 2019, în urma Convenției Județene PLUS Ialomița, care s-a desfășurat la Slobozia, a fost constituită oficial filiala PLUS Ialomița, alegându-se echipa de conducere a acesteia pentru următorii ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 12:20
(836 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 250000 de lei, 32 de permise reținute

În perioada 9-11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost angrenați în activități de menținere a ordinii și liniștii publice pe raza județului, precum și de prevenire și combatere a accidentelor rutiere ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:25
(772 vizualizări - 0 comentarii)


12

Ialomița: Cercetați pentru încălcarea ordinelor de protecție

Duminică, 11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost sesizați cu privire la încălcarea a două ordine de protecție. În primul caz, un bărbat de 42 de ani, din Slobozia, a încălcat ordinul de protecție ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:20
(683 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Malu, Perieți și Lăcusteni

Un accident rutier s-a produs în localitatea Malu, evenimentul fiind înregistrat sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 22,00, când un pieton a fost acroșat de un autoturism. Victima, un bărbat de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:15
(807 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii de vegetație la Slobozia și Fetești

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit în data de sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 11,30, pe un teren viran din Slobozia, Cartier Bora. Pentru stingerea flăcărilor au acționat pompierii de la ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:10
(645 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Bătrână găsită moartă în propria locuință

Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul nopții de duminică spre luni, 11/12 august 2019, puțin trecut de miezul nopții, pentru asigurarea accesului în apartamentul unei femei de 79 de ani, cunoscută ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:05
(799 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: «Marți, 13! Ghinionul poate fi prevenit!»

Superstițiile din popor spun că, atunci când data de 13 (număr cu ghinion) coincide cu o zi de marți (ziua celor 3 ceasuri rele), aceasta se consideră a fi o zi cu adevărat  ghinionistă. Tocmai de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:50
(704 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Controale pentru combaterea Pestei Porcine Africane

Pentru  prevenirea propagării Pestei Porcine Africane și în conformitate cu prevederi legale privind organizarea de acțiuni de control în trafic având ca obiectiv verificarea transporturilor de animale ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:20
(697 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

9 August 2019, 19:10


anunț angajare

AMPA Agri Slobozia angajează
REPREZENTANT VÂNZĂRI
UTILAJE AGRICOLE

pentru zona Ialomița-Călărași
Relații la telefon 0723/251.698

9 August 2019, 16:35


Jilavele: Depistat la volanul unei mașini neînmatriculate

Joi, 8 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe raza localității Jilavele, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din Urziceni. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:20
(922 vizualizări - 0 comentarii)


Maia: Lemne confiscate

Joi, 8 august a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat, pe raza localității Maia,  doi bărbați, de 42 de ani, din județul Prahova, în timp ce descărcau material lemnos în dreptul ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:15
(888 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție de pictură «Naționali-Internaționali»

Centrul Național de Cultură a Romilor-Romano Kher anunță susținerea unei noi expoziții de pictură, «Naționali-Internaționali», semnată de Eugen Raportoru. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 13 august ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:10
(901 vizualizări - 1 comentariu)


Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Miercuri, 7 august a.c., în jurul orelor 14,00, un incendiu de vegetație a izbucnit pe terenul aflat în imediata vecinătatea a Autostrăzii A2, pe terasamentul căii ferate, respectiv la km 156 în direcția ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 15:40
(881 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat o acțiune de amploare pe raza municipiului Urziceni, pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale. În cadrul activităților au fost ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 10:50
(957 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune de prevenire a furturilor din autoturisme

IPJ Ialomița: Acțiune de prevenire a furturilor din autoturisme

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu polițiștii de Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Slobozia, au desfășurat ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 18:08
(1093 vizualizări - 0 comentarii)


Moldoveni: Surprinși în flagrant la furat

În noaptea de miercuri spre joi, 7/8 august a.c., în jurul orei 1,00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Jilavele au depistat în flagrant o femeie, de 30 de ani, și un minor de 13 ani ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 16:15
(1047 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Moldoveni furt


Ialomița: Lemne confiscate

Marți, 6 august a.c., polițiștii de Ordine Publică, împreună cu specialiștii silvici au desfășurat mai multe controale pe drumurile publice și la punctele de lucru de pe raza județului pentru combaterea ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 16:10
(997 vizualizări - 0 comentarii)


Accident mortal între Stelnica și Fetești

În noaptea de 5/6 august a.c., pe DN3B, între localitățile Stelnica și Fetești s-a produs un accident de circulație soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ce un bărbat, de 45 de ani, din Fetești ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 18:10
(1443 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Activități de informare la Tabăra Amara

Marți, 6 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Ialomița au desfășurat activități de informare a elevilor aflați în Tabăra Amara. În ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 18:05
(967 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...