Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Administrația Mocioniu plătește 2 milioane de lei anual pentru transportul public

La Slobozia, de dragul fondurilor europene

Administrația Mocioniu plătește 2 milioane de lei anual pentru transportul public

Primarul Sloboziei, Adrian Mocioniu, a declarat public că va plăti peste 2 milioane de lei anual pentru funcționarea firmei de transport public înființată anul trecut. Transportul se va face cu autobuze închiriate, iar firma va fi subordonată Consiliului Local Slobozia. Înființarea serviciului de transport public la nivelul municipalității este o condiție obligatorie pentru accesarea fondurilor europene destinate achiziționării de autobuze electrice. Valoarea proiectului se ridică la 7 milioane de euro, însă administrația locală nu poate oferi garanții privind punerea lui în practică.

Laptele și mierea mai binelui public
Primarul Adrian Mocioniu susține că a făcut demersuri privind accesarea fondurilor europene pentru 11 investiții locale. Una dintre aceste investiții vizează achiziționarea de autobuze electrice pentru transportul public de călători la Slobozia. Valoarea proiectului, derulat în două etape, împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) se ridică la 7 milioane de euro. Banii sunt destinați pentru achiziționarea celor 13 autobuze electrice cu care administrația locală speră să revoluționeze transportul public la Slobozia. Pe lângă creșterea calității vieții cetățenilor municipiului, municipalitatea susține că autobuzele ecologice vor rezolva și o serie de probleme secundare ale orașului. Studiul de oportunitate realizat de către municpalitate precizează că principalele pro­bleme rezolvate vor fi: «redu­cerea emisiilor de carbon, înlo­cuirea parcului auto al munici­piului, accesul facil al cetățenilor la mijloacele de transport în comun și accesul persoanelor cu dizabilități la serviciile de transport public».

Mereu cu stângul la Primăria Slobozia
Accesarea celor 7 milioane de euro este însă condiționată de existența unui serviciu public de transport funcțional. Orașul Slobozia nu are un astfel de serviciu, transportul public fiind concesionat firmei Nick Touring până în vara anului 2019. Prin urmare, în anul 2017, administrația locală a înființat o firmă de transport public local care ar urma să opereze pe rutele concesionate de Nick Touring din această vară. Numai că vara a venit, procedurile privind accesarea fondurilor europene pentru cele 13 autobuze electrice trenează, iar municipalitatea este obligată să asigure trasportul public la Slobozia. În aceste condiții firma a decis să închirieze «niște autobuze» cu care să asigure transportul la nivelul orașului. În cadrul unei conferințe de presă desfășurată săptămâna trecută, primarul Adrian Mocioniu a precizat că valoarea cheltuielilor generate pentru asigurarea transportului public se ridică la 187,5 mii de lei lunar, respectiv puțin peste 2 milioane de lei anual. «Aceste cheltuieli sunt deplin justificate! Obligația noastră este să asigu­răm funcționalitatea acestui serviciu!» a precizat el.

Curat performanță, coane Mocioniule!
Tradusă, declarația primarului Adrian Mocioniu confirmă faptul că municipalitatea, pentru a putea accesa cele 7 milioane de euro, este obligată să asigure, indiferent de valoarea costurilor, transportul public de călători. Iar în realitate, costurile estimate sunt de două ori mai mari. «Con­sumul de carburant este cel puțin dublu, în condițiile în care vor fi închiriate autobuze mai mari, nu ca cele care operează în acest moment... Dar marea pro­blemă sunt biletele pe care călătorii le lasă șoferului. Din estimările mele, 40% din bilete sunt vândute de două ori... Este o situație care nu poate fi stopată. Eu le-am cerut sprijin în acest sens, am cerut Poliției Locale să se im­plice... Dar nu m-a ajutat nimeni. M-au tratat ca pe un angajat, nu ca pe un partener!» susține consilierul local PMP Nicu Pericli, patronul firmei Nick Touring. Adăugați la această declarație faptul că va­loarea costurilor a fost estimată doar pentru 2 din cele 5 trasee de transport ale orașului și veți putea ajunge la următoarea concluzie: fără a avea garanția accesării fondurilor europene pentru autobuze electrice, administrația Mocioniu va cheltui între 2 și 4 milioane de lei anual pentru a asigura transportul călătorilor cu autobuze închiriate. Asta da performanță!

12 Iunie 2019, 08:10 (1706 vizualizări - 4 comentarii)

Citiți și:
Primăria Slobozia trebuie să returneze Uniunii Europene 2 milioane de euro
Transport public de nivel european cu autobuze închiriate
Slobozia: În «groapa lui Stoica» cu primarul Mocioniu
Primăria Slobozia investește 5 milioane de euro în transportul public

Comentariile cititorilor:


busu:
(13 Iunie 2019, 10:17)
sustinatorii actualului sistem de transport in comun incearca sa ne spuna acum ca saracuta firma a mers in pierdere non-stop de prin anii 2010 pana in prezent? dar ar trebui sa continue tot ei? mai lasati-o jos ca macane, ce-i mult strica, v-ati batut joc de calatori si posibil si de soferi (salariu mic, etc). La inceput frecventa curselor era de 10 minute, iar biletul 1leu; apoi au rarit cursele pana s-a ajuns la 30 min/1 ora si au si marit pretul biletelor la 2 lei (deh, s-au scumpit toate, inclusiv motorina). Fara aer conditionat, caldura de mori vara, aglomerate la maximum, fiind putine si mici. Ramaneau prin statii elevi de clasa a 5a iarna, pe intuneric la 7 seara fiindca era prea aglomerat si ori nu mai aveau loc, ori nu mai opreau soferii. Concret, a fost si inca este un cosmar. Acum, ca firma primariei va merge pe pierderi, nimic nou: parcul industrial este pe pierdere inca de la infintare, alba, neagra cu statuile - platite doua, dar avem una, parcarea subterana - o gaura neagra pentru buget, tigania cu sarbatorile sloboziei nu este o pierdere? etc. Mai conteaza un procent de pierdere si la transportul in comun? macar sa fie asigurat civilizat pentru cetatenii orasului, curse frecvente, masini spatioase, locuri pentru cei mai multi, aer conditionat si soferi mai atenti.
In ceea ce priveste "furtul la bilete" se poate eradica prin implementarea unui sistem electronic la accesul in autobuz, deci mai lasati-o cu pierderea la bilete! cate bilete deconteaza de la primarie nictur pentru elevi? probabil toate, desi sunt folosite efectiv poate 30%. Asa, ca ajunge cu umilinta, poate ne mai desteptam si noi amaratii de locuitori si cerem conditii mai civilizate de trai in oras, ca doar platim si noi ceva taxe!
economul:
(13 Iunie 2019, 06:33)
e perfect. se mentine in capacitatile acestui diletant numit de psd primar al sloboziei.  potrivit studiilor de fezabilitate se vor cheltui 2 milioane lei si se vor incasa 1,4 milioane la care se vor mai adauga si diverse cheltuieli cu risc (neprevazute - accidentari, despagubiri, etc) si la final rezulta pierdere (PAGUBA). noi am semnalat CL slobozia aceasta, acum consilierii sa hotarasca daca vor sa isi bata joc in continuare de cetatenii sloboziei. firma care efectueaza acum transportul local merge pe minus numai pentru transportul din oras, norocul lor e ca au si alte curse in afara sloboziei care le echilibreaza bugetul altfel erau de mult in faliment.
cheltuiala:
(12 Iunie 2019, 09:53)
lasa sa cheltuiasca, macar asta sa se faca in oras! ce mai carcoteala, gratis nu se face nimic.sunt atatia cetateni obligati sa circule cu transport in comun, mi se pare normal sa se infiinteze, trebuia demult! mai lasati concertele, luminitele de craciun, prostiile si faceti ceva pt oamenii ai caror bani intra la bugetul orasului.
CETATEAN:
(12 Iunie 2019, 08:43)
Legat de trasnsport , am si eu o intrebare domnule primar.De ce autobuzele de la Comtrans nu mai au voie sa opreasca in statiile de pe varianta ,,iar soferii sunt amendati de Politia rutiera? Suntem cumva pedepsiti sa folosim mijlocele mizere ale domnului Pericli ? Nu vi se pare ca suntem umiliti pe banii nostri ?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
18 Aug 2019
105 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Polițiștii din Ialomița caută un bărbat evadat din sediul Poliției Budești, județul Călărași

Polițiștii din Ialomița sunt în altertă, după ce un bărbat de 46 de ani, din județul Călărași, a evadat în cursul zilei de marți, 13 august 2019, din sediul Poliției Budești. Oamenii legii au instituit ...[citește_toată_știrea]

14 August 2019, 15:07
(431 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 August 2019, 19:15


Slobozia: Cercetat pentru «violență în familie»

Luni, 12 august a.c., Poliția Municipiului Slobozia a fost sesizată de o femeie, de 39 de ani, din Slobozia, cu privire la faptul că ar fi fost agresată pe stradă de concubinul ei, un bărbat de 50 de ani ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 16:10
(437 vizualizări - 0 comentarii)


A fost înființată oficial Filiala PLUS Ialomița

Sâmbătă, 10 august 2019, în urma Convenției Județene PLUS Ialomița, care s-a desfășurat la Slobozia, a fost constituită oficial filiala PLUS Ialomița, alegându-se echipa de conducere a acesteia pentru următorii ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 12:20
(558 vizualizări - 0 comentarii)


4

IPJ Ialomița: Amenzi de peste 250000 de lei, 32 de permise reținute

În perioada 9-11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost angrenați în activități de menținere a ordinii și liniștii publice pe raza județului, precum și de prevenire și combatere a accidentelor rutiere ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:25
(525 vizualizări - 0 comentarii)


5

Ialomița: Cercetați pentru încălcarea ordinelor de protecție

Duminică, 11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost sesizați cu privire la încălcarea a două ordine de protecție. În primul caz, un bărbat de 42 de ani, din Slobozia, a încălcat ordinul de protecție ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:20
(469 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Malu, Perieți și Lăcusteni

Un accident rutier s-a produs în localitatea Malu, evenimentul fiind înregistrat sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 22,00, când un pieton a fost acroșat de un autoturism. Victima, un bărbat de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:15
(556 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii de vegetație la Slobozia și Fetești

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit în data de sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 11,30, pe un teren viran din Slobozia, Cartier Bora. Pentru stingerea flăcărilor au acționat pompierii de la ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:10
(432 vizualizări - 0 comentarii)


8

Slobozia: Bătrână găsită moartă în propria locuință

Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul nopții de duminică spre luni, 11/12 august 2019, puțin trecut de miezul nopții, pentru asigurarea accesului în apartamentul unei femei de 79 de ani, cunoscută ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:05
(563 vizualizări - 0 comentarii)


9

ISU Ialomița: «Marți, 13! Ghinionul poate fi prevenit!»

Superstițiile din popor spun că, atunci când data de 13 (număr cu ghinion) coincide cu o zi de marți (ziua celor 3 ceasuri rele), aceasta se consideră a fi o zi cu adevărat  ghinionistă. Tocmai de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:50
(479 vizualizări - 0 comentarii)


10

DSVSA Ialomița: Controale pentru combaterea Pestei Porcine Africane

Pentru  prevenirea propagării Pestei Porcine Africane și în conformitate cu prevederi legale privind organizarea de acțiuni de control în trafic având ca obiectiv verificarea transporturilor de animale ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:20
(467 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

9 August 2019, 19:10


12

anunț angajare

AMPA Agri Slobozia angajează
REPREZENTANT VÂNZĂRI
UTILAJE AGRICOLE

pentru zona Ialomița-Călărași
Relații la telefon 0723/251.698

9 August 2019, 16:35


Jilavele: Depistat la volanul unei mașini neînmatriculate

Joi, 8 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe raza localității Jilavele, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din Urziceni. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:20
(716 vizualizări - 0 comentarii)


Maia: Lemne confiscate

Joi, 8 august a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat, pe raza localității Maia,  doi bărbați, de 42 de ani, din județul Prahova, în timp ce descărcau material lemnos în dreptul ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:15
(685 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție de pictură «Naționali-Internaționali»

Centrul Național de Cultură a Romilor-Romano Kher anunță susținerea unei noi expoziții de pictură, «Naționali-Internaționali», semnată de Eugen Raportoru. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 13 august ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:10
(662 vizualizări - 1 comentariu)


Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Miercuri, 7 august a.c., în jurul orelor 14,00, un incendiu de vegetație a izbucnit pe terenul aflat în imediata vecinătatea a Autostrăzii A2, pe terasamentul căii ferate, respectiv la km 156 în direcția ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 15:40
(680 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat o acțiune de amploare pe raza municipiului Urziceni, pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale. În cadrul activităților au fost ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 10:50
(748 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune de prevenire a furturilor din autoturisme

IPJ Ialomița: Acțiune de prevenire a furturilor din autoturisme

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu polițiștii de Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Slobozia, au desfășurat ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 18:08
(852 vizualizări - 0 comentarii)


Moldoveni: Surprinși în flagrant la furat

În noaptea de miercuri spre joi, 7/8 august a.c., în jurul orei 1,00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Jilavele au depistat în flagrant o femeie, de 30 de ani, și un minor de 13 ani ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 16:15
(809 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Moldoveni furt


Ialomița: Lemne confiscate

Marți, 6 august a.c., polițiștii de Ordine Publică, împreună cu specialiștii silvici au desfășurat mai multe controale pe drumurile publice și la punctele de lucru de pe raza județului pentru combaterea ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 16:10
(788 vizualizări - 0 comentarii)


Accident mortal între Stelnica și Fetești

În noaptea de 5/6 august a.c., pe DN3B, între localitățile Stelnica și Fetești s-a produs un accident de circulație soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ce un bărbat, de 45 de ani, din Fetești ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 18:10
(1235 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Activități de informare la Tabăra Amara

Marți, 6 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Ialomița au desfășurat activități de informare a elevilor aflați în Tabăra Amara. În ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 18:05
(770 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: La volan cu un permis fals

Luni, 5 august a.c., polițiștii feteșteni au surprins în flagrant un bărbat, de 37 de ani, din Fetești, în timp ce conducea pe raza localității de domiciliu fără a deține permis de conducere. Șoferul a ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:55
(861 vizualizări - 0 comentarii)


Ordine de protecție emise de polițiștii ialomițeni

Marți, 6 august a.c., polițiștii alobozeni au emis două ordine de protecție provizorii pe numele a doi bărbați, de 29 și 30 de ani. În primul caz, polițiștii au întocmit un dosar penal pe numele bărbatului ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:50
(813 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune pentru depistarea transportatorilor neautorizați de persoane

În perioada 1-4 august a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au controlat 21291 autovehicule și 13 societăți comerciale în cadrul acțiunii pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:45
(742 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan și fără permis

În perioada 2-4 august a.c., trei bărbați, cu vârste cuprinse între 40 și 66 de ani, au fost depistați de polițiștii ialomițeni în timp ce conduceau autoturisme pe drumurile publice deși anterior consumaseră ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:40
(818 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Dosar penal pentru un fals taximetrist


Sâmbătă, 3 august a.c., polițiștii rutieri au depistat pe raza municipiului Fetești un bărbat, de 54 de ani, în timp ce conducea un autoturism în regim «taxi» pe raza localității de domiciliu. La ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:35
(874 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Ordin de protecție provizoriu

Sâmbătă, 3 august a.c., în jurul orelor 22,00, polițiștii slobozeni au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat din Slobozia sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «violență în familie». În urma cercetărilor ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:30
(835 vizualizări - 0 comentarii)


Accident la Movilița

Duminică, 4 august a.c., în jurul orelor 16,30, pe raza localității Movilița s-a produs o coliziune între un autoturism și o autoutilitară. Pentru salvarea celor trei victime, un minor de 7 ani, un bărbat ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:25
(821 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...