Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Administrația Mocioniu plătește 2 milioane de lei anual pentru transportul public

La Slobozia, de dragul fondurilor europene

Administrația Mocioniu plătește 2 milioane de lei anual pentru transportul public

Primarul Sloboziei, Adrian Mocioniu, a declarat public că va plăti peste 2 milioane de lei anual pentru funcționarea firmei de transport public înființată anul trecut. Transportul se va face cu autobuze închiriate, iar firma va fi subordonată Consiliului Local Slobozia. Înființarea serviciului de transport public la nivelul municipalității este o condiție obligatorie pentru accesarea fondurilor europene destinate achiziționării de autobuze electrice. Valoarea proiectului se ridică la 7 milioane de euro, însă administrația locală nu poate oferi garanții privind punerea lui în practică.

Laptele și mierea mai binelui public
Primarul Adrian Mocioniu susține că a făcut demersuri privind accesarea fondurilor europene pentru 11 investiții locale. Una dintre aceste investiții vizează achiziționarea de autobuze electrice pentru transportul public de călători la Slobozia. Valoarea proiectului, derulat în două etape, împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) se ridică la 7 milioane de euro. Banii sunt destinați pentru achiziționarea celor 13 autobuze electrice cu care administrația locală speră să revoluționeze transportul public la Slobozia. Pe lângă creșterea calității vieții cetățenilor municipiului, municipalitatea susține că autobuzele ecologice vor rezolva și o serie de probleme secundare ale orașului. Studiul de oportunitate realizat de către municpalitate precizează că principalele pro­bleme rezolvate vor fi: «redu­cerea emisiilor de carbon, înlo­cuirea parcului auto al munici­piului, accesul facil al cetățenilor la mijloacele de transport în comun și accesul persoanelor cu dizabilități la serviciile de transport public».

Mereu cu stângul la Primăria Slobozia
Accesarea celor 7 milioane de euro este însă condiționată de existența unui serviciu public de transport funcțional. Orașul Slobozia nu are un astfel de serviciu, transportul public fiind concesionat firmei Nick Touring până în vara anului 2019. Prin urmare, în anul 2017, administrația locală a înființat o firmă de transport public local care ar urma să opereze pe rutele concesionate de Nick Touring din această vară. Numai că vara a venit, procedurile privind accesarea fondurilor europene pentru cele 13 autobuze electrice trenează, iar municipalitatea este obligată să asigure trasportul public la Slobozia. În aceste condiții firma a decis să închirieze «niște autobuze» cu care să asigure transportul la nivelul orașului. În cadrul unei conferințe de presă desfășurată săptămâna trecută, primarul Adrian Mocioniu a precizat că valoarea cheltuielilor generate pentru asigurarea transportului public se ridică la 187,5 mii de lei lunar, respectiv puțin peste 2 milioane de lei anual. «Aceste cheltuieli sunt deplin justificate! Obligația noastră este să asigu­răm funcționalitatea acestui serviciu!» a precizat el.

Curat performanță, coane Mocioniule!
Tradusă, declarația primarului Adrian Mocioniu confirmă faptul că municipalitatea, pentru a putea accesa cele 7 milioane de euro, este obligată să asigure, indiferent de valoarea costurilor, transportul public de călători. Iar în realitate, costurile estimate sunt de două ori mai mari. «Con­sumul de carburant este cel puțin dublu, în condițiile în care vor fi închiriate autobuze mai mari, nu ca cele care operează în acest moment... Dar marea pro­blemă sunt biletele pe care călătorii le lasă șoferului. Din estimările mele, 40% din bilete sunt vândute de două ori... Este o situație care nu poate fi stopată. Eu le-am cerut sprijin în acest sens, am cerut Poliției Locale să se im­plice... Dar nu m-a ajutat nimeni. M-au tratat ca pe un angajat, nu ca pe un partener!» susține consilierul local PMP Nicu Pericli, patronul firmei Nick Touring. Adăugați la această declarație faptul că va­loarea costurilor a fost estimată doar pentru 2 din cele 5 trasee de transport ale orașului și veți putea ajunge la următoarea concluzie: fără a avea garanția accesării fondurilor europene pentru autobuze electrice, administrația Mocioniu va cheltui între 2 și 4 milioane de lei anual pentru a asigura transportul călătorilor cu autobuze închiriate. Asta da performanță!

12 Iunie 2019, 08:10 (1966 vizualizări - 4 comentarii)

Citiți și:
20000 mii de sarmale de Ziua Națională pentru slobozeni
Sancțiuni aplicate Primăriei Slobozia din cauza unui supermarket deschis ilegal
Canalizarea din Slobozia Nouă și Bora nu are finanțare
Transport public de nivel european cu autobuze închiriate
Primăria Slobozia investește 5 milioane de euro în transportul public

Comentariile cititorilor:


busu:
(13 Iunie 2019, 10:17)
sustinatorii actualului sistem de transport in comun incearca sa ne spuna acum ca saracuta firma a mers in pierdere non-stop de prin anii 2010 pana in prezent? dar ar trebui sa continue tot ei? mai lasati-o jos ca macane, ce-i mult strica, v-ati batut joc de calatori si posibil si de soferi (salariu mic, etc). La inceput frecventa curselor era de 10 minute, iar biletul 1leu; apoi au rarit cursele pana s-a ajuns la 30 min/1 ora si au si marit pretul biletelor la 2 lei (deh, s-au scumpit toate, inclusiv motorina). Fara aer conditionat, caldura de mori vara, aglomerate la maximum, fiind putine si mici. Ramaneau prin statii elevi de clasa a 5a iarna, pe intuneric la 7 seara fiindca era prea aglomerat si ori nu mai aveau loc, ori nu mai opreau soferii. Concret, a fost si inca este un cosmar. Acum, ca firma primariei va merge pe pierderi, nimic nou: parcul industrial este pe pierdere inca de la infintare, alba, neagra cu statuile - platite doua, dar avem una, parcarea subterana - o gaura neagra pentru buget, tigania cu sarbatorile sloboziei nu este o pierdere? etc. Mai conteaza un procent de pierdere si la transportul in comun? macar sa fie asigurat civilizat pentru cetatenii orasului, curse frecvente, masini spatioase, locuri pentru cei mai multi, aer conditionat si soferi mai atenti.
In ceea ce priveste "furtul la bilete" se poate eradica prin implementarea unui sistem electronic la accesul in autobuz, deci mai lasati-o cu pierderea la bilete! cate bilete deconteaza de la primarie nictur pentru elevi? probabil toate, desi sunt folosite efectiv poate 30%. Asa, ca ajunge cu umilinta, poate ne mai desteptam si noi amaratii de locuitori si cerem conditii mai civilizate de trai in oras, ca doar platim si noi ceva taxe!
economul:
(13 Iunie 2019, 06:33)
e perfect. se mentine in capacitatile acestui diletant numit de psd primar al sloboziei.  potrivit studiilor de fezabilitate se vor cheltui 2 milioane lei si se vor incasa 1,4 milioane la care se vor mai adauga si diverse cheltuieli cu risc (neprevazute - accidentari, despagubiri, etc) si la final rezulta pierdere (PAGUBA). noi am semnalat CL slobozia aceasta, acum consilierii sa hotarasca daca vor sa isi bata joc in continuare de cetatenii sloboziei. firma care efectueaza acum transportul local merge pe minus numai pentru transportul din oras, norocul lor e ca au si alte curse in afara sloboziei care le echilibreaza bugetul altfel erau de mult in faliment.
cheltuiala:
(12 Iunie 2019, 09:53)
lasa sa cheltuiasca, macar asta sa se faca in oras! ce mai carcoteala, gratis nu se face nimic.sunt atatia cetateni obligati sa circule cu transport in comun, mi se pare normal sa se infiinteze, trebuia demult! mai lasati concertele, luminitele de craciun, prostiile si faceti ceva pt oamenii ai caror bani intra la bugetul orasului.
CETATEAN:
(12 Iunie 2019, 08:43)
Legat de trasnsport , am si eu o intrebare domnule primar.De ce autobuzele de la Comtrans nu mai au voie sa opreasca in statiile de pe varianta ,,iar soferii sunt amendati de Politia rutiera? Suntem cumva pedepsiti sa folosim mijlocele mizere ale domnului Pericli ? Nu vi se pare ca suntem umiliti pe banii nostri ?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 09 Dec 2019
197 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

6 Decembrie 2019, 19:05


Traian: Polițiștii ialomițeni, în rolul lui Moș Nicolae

Moș Nicolae a venit cu autospeciala de poliție la un copil de numai 10 luni, din localitatea Traian, abandonat de mamă la naștere. Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au fost joi, 5 decembrie ...[citește_toată_știrea]

6 Decembrie 2019, 13:40
(223 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: «Din inimă pentru inimă-daruri de Moș Nicolae»

Protopopiatul Slobozia: «Din inimă pentru inimă-daruri de Moș Nicolae»

Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot» din Slobozia, a desfășurat joi, 5 decembrie 2019, activitatea «Din inimă pentru inimă-daruri de Moș Nicolae». Micii creștini ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 13:20
(161 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: Pește confiscat

Movilița: Pește confiscat

65 de kilograme de pește din specia fitofag au fost confiscate de polițiștii ialomițeni după ce au depistat în trafic un bărbat, de 41 de ani, care transporta pe raza comunei Movilița pește fără documente ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 09:50
(227 vizualizări - 1 comentariu)


4
Polițiștii ialomițeni au donat sânge

Polițiștii ialomițeni au donat sânge

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița a inițiat o campanie internă de donare voluntară de sânge, ca un demers de salvare de vieți omenești, prin sprijinirea eforturilor de refacere a rezervei de ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 09:35
(178 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița atenționează: Sunt active 17 focare de pestă porcină africană!

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița, în scopul prevenirii unor episoade de îmbolnăvire a populației cu Trichinella spiralis (Trichineloză), aduce la cunoștința consumatorilor ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 09:10
(286 vizualizări - 1 comentariu)


Accident la Gârbovi

Un accident rutier s-a produs în localitatea Gârbovi, pe DJ 203B. Evenimentul a fost înregistrat marți, 3  decembrie a.c., în jurul orelor 19,20, un autoturism părăsind partea carosabilă și acroșând ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 08:35
(201 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Gârbovi accident


Fetești: Bărbat găsit mort în propriul apartament

Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul zilei de marți, 3 decembrie 2019, în jurul orelor 15,10, pentru asigurarea accesului în apartamentul unui bărbat, de 48 de ani. Pompierii de la Stația de ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 08:15
(242 vizualizări - 0 comentarii)


8

Fetești: Avarie la conducta principală de alimentare cu apă

Pentru remedierea unei avarii pe conducta principală de alimentare cu apă de pe strada Veșniciei, din orașul Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, miercuri, 4 decembrie ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 08:05
(192 vizualizări - 0 comentarii)


9

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

3 Decembrie 2019, 17:55


10

Slobozia: Liceul Tehnologic Special «Ion Teodorescu» a serbat Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități

Marți, 3 decembrie 2019, cei 140 de elevi ai Liceului Tehnologic Special «Ion Teodorescu» din Slobozia au marcat printr-o serbare Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. În cadrul ceremoniei ...[citește_toată_știrea]

3 Decembrie 2019, 16:25
(284 vizualizări - 0 comentarii)


Bordușani: Copil posibil înecat în Borcea

Încă de duminică, 1 decembrie 2019, salvatorii de la Stația de pompieri Fetești, la solicitarea forțelor de Poliție, au intervenit pentru căutarea unui minor dispărut în zona pontonului din comuna Bordușani ...[citește_toată_știrea]

3 Decembrie 2019, 08:20
(207 vizualizări - 0 comentarii)


12
Bordușani: Minor dispărut fără urmă

Bordușani: Minor dispărut fără urmă

Polițiștii ialomițeni desfășoară activități de căutare a unui minor de 13 ani, Costel Cătălin Ioniță. Joi, 28 noiembrie 2019, băiatul a plecat de la domiciliul unchiului său din comuna ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2019, 17:45
(405 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Manifestări dedicate «Zilei Naționale a României»

Spectacole de muzică folclorică și tradiționala paradă militară sunt principalele evenimente care se vor desfășura la Slobozia cu ocazia «Zilei Naționale a României». Manifestările debutează la ora 11, ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2019, 17:40
(437 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Urziceni, arestat pentru «infracțiuni la regimul rutier»

Un bărbat de 59 de ani, din Urziceni, care se sustrăgea executării unei pedepse de 7 luni închisoare a fost indentificat de polițiști și încarcerat. Acesta a fost condamnat definitiv, printr-o sentință ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2019, 17:35
(304 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni arestare


Ialomița: Campanie de donare susținută de preoți

Preoții din 4 localități ialomițene, respectiv Iazu, Valea Ciorii, Scânteia și Murgeanca, au participat marți, 26 noiembrie 2019, la o campanie de donare de sânge, organizată de Centrul Județean de Transfuzie ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2019, 17:30
(312 vizualizări - 1 comentariu)


Jandarmii și polițiștii ialomițeni, la datorie de «Ziua Națională a României»

Manifestările organizate în județul Ialomița cu ocazia Zilei Naționale a României vor fi supravegheate de jandarmi. Astfel, efectivele de intervenție ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița vor ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2019, 17:25
(216 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de 61 mii de lei aplicate de polițiști

În urma unei acțiuni a polițiștilor ialomițeni privind abaterile de la regimul rutier, oamenii legii au aplicat sancțiuni contravenționale de 61 mii de lei. De asemenea, au fost reținute 10 permise de conducere ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2019, 17:20
(327 vizualizări - 0 comentarii)


O bătrână de 73 de ani din Jilavele a dispărut de la domiciliu

Polițiștii ialomițeni caută o bătrână de 73 de ani care a dispărut de la domiciliul din localitatea Jilavele. Rudele femeii spun că în data de 26 noiembrie 2019 aceasta a plecat de acasă și nu a mai revenit ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2019, 17:15
(243 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiuni preventive desfășurate de polițiștii ialomițeni

Acțiunile preventive în școli desfășurate de polițiștii ialomițeni au continuat și în această săptămână. Miercuri, 27 noiembrie 2019, oamenii legii au mers la Fetești, acolo unde au discutat cu elevii din ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2019, 17:10
(256 vizualizări - 0 comentarii)


Programul casieriilor RAJA în perioada Sărbătorilor de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României

RAJA Constanța aduce la cunoștința tuturor abonaților că, în perioada Sărbătorilor de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României, dispece­ratul, echipele de intervenție, dar și reprezentanții societății ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2019, 08:25
(222 vizualizări - 0 comentarii)


CJAS Ialomița: Înregistrarea în sistemul informatic a bolnavilor cronici

Înregistrarea în Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a bolnavilor cu afecțiuni incluse în Programele Naționale de Sănătate stabilite de Ministerul Sănătății se va face numai pe baza adeverinței ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2019, 08:10
(296 vizualizări - 0 comentarii)


Săveni: Copil de 4 ani, mort după ce a fost intoxicat cu fum

Marți, 26 noiembrie a.c., în jurul orei 9,20, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o casă din localitatea Săveni-sat Frățilești. La fața ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2019, 15:25
(479 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: A intrat cu camionul în lac

Un accident rutier s-a produs luni, 25 noiembrie a.c., în jurul orei 6,15, în localitatea Movilița, când un autotren a derapat de pe partea carosabilă și a intrat în Balta Movilița. Pentru salvarea victimei ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2019, 15:20
(411 vizualizări - 0 comentarii)


Ciochina: Cinci persoane intoxicate cu fum de la o sobă

Cinci persoane au fost intoxicate cu fum în comuna Ciochina luni, 25 noiembrie a.c., în jurul orelor 07,30. Pentru salvarea victimelor, intoxicate cu fum produs de o sobă cu lemne folosită la încălzirea ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2019, 15:15
(342 vizualizări - 0 comentarii)


Coșereni: S-au răsturnat cu mașina

Accident rutier cu trei victime în localitatea Coșereni, pe DN2. Evenimentul s-a produs luni, 25 noiembrie a.c., în jurul orelor 12,55, la intersecția cu localitatea Borănești, când o autoutilitară a părăsit ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2019, 15:10
(364 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Informare cu privire la prevenirea apariției unor noi focare de pestă porcină africană

Având în vedere dinamica evoluției pestei porcine africane și în contextul debutului sezonului rece, în care sacrificarea tradițională a suinelor din gospodării cunoaște o creștere semnificativă, DSVSA Ialomița informează toți crescătorii de porcine, din exploatațiile nonprofesionale, cu privire la necesitatea respectării următoarelor măsuri: ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2019, 08:30
(368 vizualizări - 0 comentarii)


Poliția Română: Campanie internațională de prevenire a violenței domestice

Poliția Română: Campanie internațională de prevenire a violenței domestice

Poliția Română, alături de organizații din țara noastră și agenții de aplicare a legii din Bulgaria și Ungaria, este parte a campaniei regionale a OSCE de sensibilizare împotriva violenței bazate pe gen ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2019, 08:25
(342 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Duminică, 24 noiembrie a.c., polițiștii slobozeni au depistat un bărbat, de 68 de ani, din Slobozia, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2019, 08:20
(291 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Grivița, reținut de polițiști după o urmărire ca în filme

Un bărbat de 32 de ani, din Grivița, a fost reținut de polițiștii ialomițeni pentru «ultraj» și cumul de infracțiuni la regimul circulației rutiere. Va fi prezentat în fața magistraților, pentru dispunerea ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2019, 08:15
(350 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Guta în Procurorii DIICOT cer pedepse mai aspre pentru traficanții de copii din Țăndărei PNL ist în Procurorii DIICOT cer pedepse mai aspre pentru traficanții de copii din Țăndărei PSD ist în Procurorii DIICOT cer pedepse mai aspre pentru traficanții de copii din Țăndărei Sfantul Asteapta în Consiliul Local Slobozia preia controlul asupra Primăriei Un familist în Politica demografică a președintelui Moraru puradelu` în Politica demografică a președintelui Moraru Un simplu cetatean în Procurorii DIICOT cer pedepse mai aspre pentru traficanții de copii din Țăndărei Antonio în Consiliul Local Slobozia preia controlul asupra Primăriei Leaganele ciumei rosii în Consiliul Local Slobozia preia controlul asupra Primăriei Brav popor istoric! în Politica demografică a președintelui Moraru Locatar în Politica demografică a președintelui Moraru Alo! în Politica demografică a președintelui Moraru plătitor de taxe în Politica demografică a președintelui Moraru Copii prea buni în Matematicienii Liceului Tehnologic «A.I. Cuza» Autorizatul în Tănase Mihalcea revine la șefia Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Ialomița #Alegator în Tănase Mihalcea revine la șefia Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Ialomița body în Tănase Mihalcea revine la șefia Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Ialomița Viorica în Consiliul Local Slobozia preia controlul asupra Primăriei Ea în reprezentativitate Vlad în Matematicienii Liceului Tehnologic «A.I. Cuza»
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...