Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Administrația Mocioniu plătește 2 milioane de lei anual pentru transportul public

La Slobozia, de dragul fondurilor europene

Administrația Mocioniu plătește 2 milioane de lei anual pentru transportul public

Primarul Sloboziei, Adrian Mocioniu, a declarat public că va plăti peste 2 milioane de lei anual pentru funcționarea firmei de transport public înființată anul trecut. Transportul se va face cu autobuze închiriate, iar firma va fi subordonată Consiliului Local Slobozia. Înființarea serviciului de transport public la nivelul municipalității este o condiție obligatorie pentru accesarea fondurilor europene destinate achiziționării de autobuze electrice. Valoarea proiectului se ridică la 7 milioane de euro, însă administrația locală nu poate oferi garanții privind punerea lui în practică.

Laptele și mierea mai binelui public
Primarul Adrian Mocioniu susține că a făcut demersuri privind accesarea fondurilor europene pentru 11 investiții locale. Una dintre aceste investiții vizează achiziționarea de autobuze electrice pentru transportul public de călători la Slobozia. Valoarea proiectului, derulat în două etape, împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) se ridică la 7 milioane de euro. Banii sunt destinați pentru achiziționarea celor 13 autobuze electrice cu care administrația locală speră să revoluționeze transportul public la Slobozia. Pe lângă creșterea calității vieții cetățenilor municipiului, municipalitatea susține că autobuzele ecologice vor rezolva și o serie de probleme secundare ale orașului. Studiul de oportunitate realizat de către municpalitate precizează că principalele pro­bleme rezolvate vor fi: «redu­cerea emisiilor de carbon, înlo­cuirea parcului auto al munici­piului, accesul facil al cetățenilor la mijloacele de transport în comun și accesul persoanelor cu dizabilități la serviciile de transport public».

Mereu cu stângul la Primăria Slobozia
Accesarea celor 7 milioane de euro este însă condiționată de existența unui serviciu public de transport funcțional. Orașul Slobozia nu are un astfel de serviciu, transportul public fiind concesionat firmei Nick Touring până în vara anului 2019. Prin urmare, în anul 2017, administrația locală a înființat o firmă de transport public local care ar urma să opereze pe rutele concesionate de Nick Touring din această vară. Numai că vara a venit, procedurile privind accesarea fondurilor europene pentru cele 13 autobuze electrice trenează, iar municipalitatea este obligată să asigure trasportul public la Slobozia. În aceste condiții firma a decis să închirieze «niște autobuze» cu care să asigure transportul la nivelul orașului. În cadrul unei conferințe de presă desfășurată săptămâna trecută, primarul Adrian Mocioniu a precizat că valoarea cheltuielilor generate pentru asigurarea transportului public se ridică la 187,5 mii de lei lunar, respectiv puțin peste 2 milioane de lei anual. «Aceste cheltuieli sunt deplin justificate! Obligația noastră este să asigu­răm funcționalitatea acestui serviciu!» a precizat el.

Curat performanță, coane Mocioniule!
Tradusă, declarația primarului Adrian Mocioniu confirmă faptul că municipalitatea, pentru a putea accesa cele 7 milioane de euro, este obligată să asigure, indiferent de valoarea costurilor, transportul public de călători. Iar în realitate, costurile estimate sunt de două ori mai mari. «Con­sumul de carburant este cel puțin dublu, în condițiile în care vor fi închiriate autobuze mai mari, nu ca cele care operează în acest moment... Dar marea pro­blemă sunt biletele pe care călătorii le lasă șoferului. Din estimările mele, 40% din bilete sunt vândute de două ori... Este o situație care nu poate fi stopată. Eu le-am cerut sprijin în acest sens, am cerut Poliției Locale să se im­plice... Dar nu m-a ajutat nimeni. M-au tratat ca pe un angajat, nu ca pe un partener!» susține consilierul local PMP Nicu Pericli, patronul firmei Nick Touring. Adăugați la această declarație faptul că va­loarea costurilor a fost estimată doar pentru 2 din cele 5 trasee de transport ale orașului și veți putea ajunge la următoarea concluzie: fără a avea garanția accesării fondurilor europene pentru autobuze electrice, administrația Mocioniu va cheltui între 2 și 4 milioane de lei anual pentru a asigura transportul călătorilor cu autobuze închiriate. Asta da performanță!

12 Iunie 2019, 08:10 (1488 vizualizări - 4 comentarii)

Citiți și:
«Prefectul Gigi Petre se implică în această răzbunare politică comandată de Marian Pavel!»
Administrația Mocioniu a cheltuit 1 milion de lei pe studii de fezabilitate
Mocioniu e mincinosul mincinoșilor
Primăria Slobozia investește 5 milioane de euro în transportul public
Slobozia va avea societate proprie de transport public

Comentariile cititorilor:


busu:
(13 Iunie 2019, 10:17)
sustinatorii actualului sistem de transport in comun incearca sa ne spuna acum ca saracuta firma a mers in pierdere non-stop de prin anii 2010 pana in prezent? dar ar trebui sa continue tot ei? mai lasati-o jos ca macane, ce-i mult strica, v-ati batut joc de calatori si posibil si de soferi (salariu mic, etc). La inceput frecventa curselor era de 10 minute, iar biletul 1leu; apoi au rarit cursele pana s-a ajuns la 30 min/1 ora si au si marit pretul biletelor la 2 lei (deh, s-au scumpit toate, inclusiv motorina). Fara aer conditionat, caldura de mori vara, aglomerate la maximum, fiind putine si mici. Ramaneau prin statii elevi de clasa a 5a iarna, pe intuneric la 7 seara fiindca era prea aglomerat si ori nu mai aveau loc, ori nu mai opreau soferii. Concret, a fost si inca este un cosmar. Acum, ca firma primariei va merge pe pierderi, nimic nou: parcul industrial este pe pierdere inca de la infintare, alba, neagra cu statuile - platite doua, dar avem una, parcarea subterana - o gaura neagra pentru buget, tigania cu sarbatorile sloboziei nu este o pierdere? etc. Mai conteaza un procent de pierdere si la transportul in comun? macar sa fie asigurat civilizat pentru cetatenii orasului, curse frecvente, masini spatioase, locuri pentru cei mai multi, aer conditionat si soferi mai atenti.
In ceea ce priveste "furtul la bilete" se poate eradica prin implementarea unui sistem electronic la accesul in autobuz, deci mai lasati-o cu pierderea la bilete! cate bilete deconteaza de la primarie nictur pentru elevi? probabil toate, desi sunt folosite efectiv poate 30%. Asa, ca ajunge cu umilinta, poate ne mai desteptam si noi amaratii de locuitori si cerem conditii mai civilizate de trai in oras, ca doar platim si noi ceva taxe!
economul:
(13 Iunie 2019, 06:33)
e perfect. se mentine in capacitatile acestui diletant numit de psd primar al sloboziei.  potrivit studiilor de fezabilitate se vor cheltui 2 milioane lei si se vor incasa 1,4 milioane la care se vor mai adauga si diverse cheltuieli cu risc (neprevazute - accidentari, despagubiri, etc) si la final rezulta pierdere (PAGUBA). noi am semnalat CL slobozia aceasta, acum consilierii sa hotarasca daca vor sa isi bata joc in continuare de cetatenii sloboziei. firma care efectueaza acum transportul local merge pe minus numai pentru transportul din oras, norocul lor e ca au si alte curse in afara sloboziei care le echilibreaza bugetul altfel erau de mult in faliment.
cheltuiala:
(12 Iunie 2019, 09:53)
lasa sa cheltuiasca, macar asta sa se faca in oras! ce mai carcoteala, gratis nu se face nimic.sunt atatia cetateni obligati sa circule cu transport in comun, mi se pare normal sa se infiinteze, trebuia demult! mai lasati concertele, luminitele de craciun, prostiile si faceti ceva pt oamenii ai caror bani intra la bugetul orasului.
CETATEAN:
(12 Iunie 2019, 08:43)
Legat de trasnsport , am si eu o intrebare domnule primar.De ce autobuzele de la Comtrans nu mai au voie sa opreasca in statiile de pe varianta ,,iar soferii sunt amendati de Politia rutiera? Suntem cumva pedepsiti sa folosim mijlocele mizere ale domnului Pericli ? Nu vi se pare ca suntem umiliti pe banii nostri ?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 25 Iun 2019
155 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 24-28 iunie a.c., orele 8,00-16,30, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 15:50
(492 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Stimulente pentru angajarea elevilor și studenților

Angajatorii care încadrează elevi sau studenți pe perioada vacanței de vară beneficiază, pentru fiecare elev sau student, de un stimulent lunar în cuantum de 250 lei/lună. Perioada maximă de acordare a ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 15:20
(364 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Fetești și Slobozia

Joi, 20 iunie a.c., pe raza județului Ialomița s-au produs două accidente de circulație soldate cu rănirea a două persoane. Primul dintre acestea s-a petrecut pe raza localității Fetești, unde un bărbat ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 15:10
(390 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 3 accidente, trei persoane rănite

Miercuri, 19 iunie a.c., pe raza județului Ialomița s-au produs 3 accidente de circulație soldate cu rănirea a trei persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orelor 15,30, la Slobozia, și s-a ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 12:15
(358 vizualizări - 0 comentarii)


4

Fetești: Arestat pentru «tentativă de furt calificat»

Miercuri, 19 iunie a.c., polițiștii ialomițeni au reșit identificarea unui bărbat, de 47 de ani, din Fetești, pe numele căruia Judecătoria Fetești a emis un mandat de executare a pedepsei. Cel în cauză ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2019, 12:10
(331 vizualizări - 0 comentarii)


Stelnica: Americanii au intrat cu blindatele în culturile agricole

Zeci de hectare cultivate cu cereale în Balta Ialomiței au fost distruse de mașinile de luptă blindate ale soldaților americani. Incidentul s-a petrecut joi, 20 iunie 2019, în zona cuprinsă între localitățile ...[citește_toată_știrea]

20 Iunie 2019, 20:07
(684 vizualizări - 1 comentariu)


Bărbați din Slobozia, cercetați pentru «șantaj»

Doi bărbați, de 27 și 46 de ani, din Slobozia, au fost identificați de polițiștii ialomițeni și arestați pentru infracțiuni de «șantaj». În fapt, în perioada februarie-martie 2019, cei în cauză au pretins ...[citește_toată_știrea]

19 Iunie 2019, 15:45
(617 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia șantaj


IPJ Ialomița: Campania «Păstrați surprizele doar pentru vacanță!»

Miercuri, 19 iunie a.c., Poliția Română în parteneriat cu EUCPN-Rețeaua Europeană de Prevenire a Criminalității a desfășurat, în cadrul campaniei «Păstrați surprizele doar pentru vacanță!», evenimentul ...[citește_toată_știrea]

19 Iunie 2019, 15:40
(438 vizualizări - 0 comentarii)


8

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

18 Iunie 2019, 17:55


9

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

18 Iunie 2019, 17:20


Festivitatea de premiere a elevilor olimpici și Cerc Pastoral la Parohia «Sfântul Dumitru» Slobozia

Vineri, 14 iunie 2019, la Parohia «Sfântul Dumitru» din Slobozia, în prezența preoților parohiilor din municipiu în frunte cu părintele inspector de religie Dragoș Stanciu, părintele protopop Ionuț Butu ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 17:15
(524 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Măsuri de siguranță pentru Examenele Naționale 2019

Marți, 18 iunie 2019, la nivel național, a început prima probă a Evaluării Naționale 2019, iar polițiștii ialomițeni acționează, până pe data de 29 iunie, pentru ca examenul,  susținut de absolvenții ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 17:05
(516 vizualizări - 0 comentarii)


12

Trei slobozeni, reținuți pentru «tâlhărie»

Polițiștii ialomițeni au depistat 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 33 de ani, după ce, la data de 10 iunie a.c., ar fi tâlhărit două persoane, pe raza municipiului Slobozia. Doi dintre aceștia ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 16:35
(593 vizualizări - 0 comentarii)


Elevii din Ialomița susțin Evaluarea Națională

Marți, 18 iunie 2019, elevii de clasa a VIII-a  susțin prima probă a Evaluării Naționale la disciplina Limba și Literatura Română. Datale Inspectoratului Școlar Județean arată că la acest examen s ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2019, 09:50
(515 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: Cinci persoane grav rănite într-un accident rutier

Manasia: Cinci persoane grav rănite într-un accident rutier

Intervenție a pompierilor din Urziceni în zona localității Manasia. Militarii ISU au acordat primul ajutor în cazul unui accident rutier. Două autovehicule s-au ciocnit frontal, iar în urma impactului cinci ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2019, 20:25
(699 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Manasia accident


AJOFM Ialomița: În atenția absolvenților promoției 2019

Reamintim absolvenților instituțiilor de învățământ, faptul că, în termen de 60 de zile de la absolvire, sunt așteptați să se înregistreze în evidențele AJOFM Ialomița pentru a beneficia de servicii personalizate ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:30
(1057 vizualizări - 0 comentarii)


Motociclist autoaccidentat în apropiere de Urziceni

Marți, 11 iunie a.c., pe DN2, în apropiere de Urziceni, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. Astfel, în timp ce un bărbat, de 25 de ani, conducea o motocicletă, nu a adaptat viteza ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:25
(1117 vizualizări - 0 comentarii)


Ion Roată: Depistat în trafic cu parfumuri contrafăcute

Marți, 11 iunie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat pe raza comunei Ion Roată, în habitaclul unui autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, parfumuri susceptibile de a fi contrafăcute. Astfel, parfumurile ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:20
(1017 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor

Polițiștii feteșteni au depistat pe raza localității un bărbat, de 48 de ani, care avea asupra sa o unealtă de pescuit tip monofilament cu o lungime de 60 metri. Unealta a fost confiscată de polițiști, ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:15
(870 vizualizări - 0 comentarii)


Programul casieriilor RAJA Constanța de Rusalii

RAJA Constanța aduce la cunoștința tuturor abonaților că, în perioada Rusaliilor, dispeceratul, echipele de intervenție, dar și reprezentanții societății care asigură buna desfășurare a proceselor de alimentare ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2019, 17:10
(839 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: RAJA Constanța


Slobozia: Expoziție aniversară a sculptorului Mihai Marcu

Joi, 30 iunie 2019, începând cu orele 15,30, la Galeriile de Artă «Arcadia» din incinta Centrului Cultural UNESCO «Ionel Perlea» Slobozia va avea loc vernisajul expoziției «Sculptură-Mihai Marcu-80». Lucrări ...[citește_toată_știrea]

11 Iunie 2019, 16:25
(970 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: S-a înecat în Dunăre

Fetești: S-a înecat în Dunăre

Miercuri, 6 iunie a.c., în jurul orelor 19,30, un tânăr de 18 ani a dispărut în apa învolburată a Dunării în zona municipiului Fetești. Acesta a fost luat de curenți și nu a mai putut înota spre mal. Fratele ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:25
(1304 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Dunăre înecat


Slobozia: Doi tineri, coborâți de pompieri de pe acoperișul unei clădiri

Vineri, 7 iunie a.c., în jurul orei 4,30, pompierii Detașamentului Slobozia s-au deplasat cu autoscara mecanică pentru a interveni la coborârea a două persoane, în vârstă de 23 ani, de pe acoperișul unei ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:20
(1571 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 10-14 iunie a.c., orele 8,00-16,30, E -Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparație la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:15
(1382 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Ultima zi a campaniei «Săptămâna Prevenirii Criminalității»

Vineri, 7 iunie a.c., a fost ultima zi a campaniei «Săptămâna prevenirii criminalității», zi dedicată siguranței rutiere. Polițiștii ialomițeni de la Rutieră au fost prezenți în școlile din județ unde au ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2019, 17:10
(1104 vizualizări - 0 comentarii)


Săveni: Probleme cu apa potabilă

Ploile din ultimele zile au afectat calitatea apei din localitatea Săveni. Analizele de laborator ale Direcției de Sănătate Publică Ialomița au arătat faptul că mai multe probe conțineau depășiri ale parametrilor ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:20
(1318 vizualizări - 0 comentarii)


Doi bărbați din Amara, arestați pentru «viol»

Miercuri, 5 iunie a.c., pe raza localității Amara, polițiștii de Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei privative de libertate de 6 și 7 ani, pentru doi bărbați de ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:15
(1745 vizualizări - 2 comentarii)

Taguri: Amara viol arestare


IPJ Ialomița: «Săptămâna Prevenirii Criminalității», în școli

Miercuri, 5 iunie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au continuat campania «Săptămâna Prevenirii Criminalității», cu informații privind delincvența juvenilă și victimizarea minorilor. Astfel, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2019, 16:10
(1223 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Violența în familie, în atenția polițiștilor

Marți, 4 iunie 2019, polițiștii ialomițeni au realizat o nouă acțiune în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității. Oamenii legii au prezentat publicului informații referitoare la violența domestică. ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 20:10
(1551 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Stingere focare de Pestă Porcină Africană la Axintele

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează toți crescătorii de porcine că în data de 31.05.2019 au fost stinse un număr de 3 focare de Pestă Porcină Africană declarate ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2019, 19:05
(1351 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...