Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Guvernul reduce numărul de locuri în cel mai mare azil din Ialomița

Guvernul reduce numărul de locuri în cel mai mare azil din Ialomița

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița sunt nevoiți să reducă mai bine de jumătate din locurile disponibile în cadrul Centrului de Îngrijire și Asistență Socială din Slobozia. Decizia a fost adoptată în baza unor modificări le­gislative care prevăd ca astfel de centre să aibă disponibile doar 50 de locuri. Cei care au inițiat actul normativ au avut în vedere eficientizarea acordării serviciilor sociale pentru persoanele în vârstă. Azilul din Slobozia are 136 de locuri și funcționează în prezent la capacitate maximă.

Se caută soluții Centrul de Îngrijire și Asistență Socială din Slobozia este unul dintre cele mai mari centre din județ, în care se oferă servicii de protecție socială pentru persoanele adulte. Bătrânii internați aici beneficiază de îngrijire permanentă, asistență medicală, psihologică și juridică. Instituția are o capacitate de 136 de locuri, iar în momentul de față funcționează la capacitate maximă. Cu toate acestea, în cel mult un an, azilul din Slobozia trebuie să-și reducă numărul de locuri, pentru a corespunde noilor standarde de funcționare impuse de legislație. Concret, o Hotărâre de Guvern stabilește ca numărul lo­cu­rilor disponibile în azilele de bătrâni să nu depășească 50. Repre­zentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița, instituție care are în admi­nistrare Centrul de Îngrijire și Asistență Socială din Slobozia, au explicat faptul că sunt în căutarea unor soluții pentru a redistribui celelalte locuri în alte spații, astfel încât beneficiarii să nu fie afectați. «Slobozia este spațiul destinat adulților cu cel mai mare număr de locuri. La momentul de față ne concentrăm atenția asupra elaborării unei strategii eficiente privind redistri­buirea locurilor care vor fi reduse. Ne gândim să creăm alte spații destinate adulților cu aceste locuri...» a explicat situația Nicolae Badea, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița.

Zeci de cereri în așteptare Pe lângă problema reducerii numă­rului de locuri, oficialii Direcției Ge­nerale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița trebuie să facă față și solicitărilor cu privire la internarea vârstnicilor într-unul dintre cele 4 azile pe care instituția le admi­nistrează la nivelul întregului județ. La momentul de față, toate locurile disponibile în cadrul acestor unități sunt ocupate integral, iar numărul cererilor aflate în așteptare se apropie de 100. «Într-adevăr, există o solic­tare mare pentru acest tip de servicii... Onorăm cererile conform prevede­rilor legislative în vigoare. Prioritatea noastră o reprezintă asigurarea unor servicii sociale de calitate!» a mai spus Nicolae Badea, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița.

21 Iunie 2019, 08:05 (2045 vizualizări - 8 comentarii)

Citiți și:
Investiții în asistența socială de 10 milioane de euro
Ultima casă

Comentariile cititorilor:


cetatean:
(24 Iunie 2019, 10:12)
micsorati nr. varstnicilor in azile pt. pensii speciale ?! nu mai aveti bani pt. voi ?!
faceti legi pt. voi ?! cum de va mai rabda dumnezeu ?!
Luigi Vlaicu.:
(23 Iunie 2019, 21:35)
Domnilor Guvernanti,ce aveti cu Azilul?cu ce va deranjeaza unicul lacas unde isi odihnesc batranii nostri trupurile ostenite de munca,nu va ganditi ca au muncit sa fiti voi astazi ceea ce sunteti??lasatii sa aiba batranetile linistite si ingrijite,pt ca acolo efectiv sunt ingrijiti si hraniti exceptional.Bunicul meu,profesor de profesie a ales acel loc pt a nu ne periclita programul si ritmul nostru de atunci ,mergeam la el cand timpul ne permitea si am observat in ce conditii decente locuiau toti cei ce se aflau acolo.Curatenia era impecabila,cadrele medicale deschise si comunicative,daca intrebai de starea sanatatii celui de care te interesa,mancarea le era servita intr-o sala de mese unde curatenia si igiena iti acaparau privirea.Ce rau au facut acesti oameni de-i izgoniti,ce rau au facut acesti oameni de-i injositi??Intrati va rog pe poarta unitatii,privitii in ochi si va spun ca lucrurile radical se vor schimba,daca aveti suflet sigur va vor induiosa...Doamna manager sa isi deschida acel pavilion de ingrijiri paliative{asa se aude-n sat}in incinta Spitalului ca este suficient loc,sa lase Azilul,pentru ca batrani vor exista tot timpul,si nu putem sa-i ignoram ca nici ei la randul lor nu ne-au lasat in voia sortii.Revenind la pseudodoamna manager ,ar cam fi cazul sa isi faca putina "ordine"in ograda proprie,ca daca Doamne Fereste trebuie sa ajungi la Spitalul Slobozia din motive involuntare ca individ,te ia de cap,vezi cadre medicale care nu stiu sa formuleze o fraza,inculte si culmea infatuate,multora lipsindu-le cu desavarsire educatia,daca le ceri politicos o informatie,te privesc de parca i-ai cerut nr contului bancar.Intreb din pura curiozitate...cadrele medicale ale Azilului nu s-au scolit in aceleasi scolii cu cele ale spitalului??Retorica intrebare,imi permit un raspuns...totul tine de educatie si de cel care stie sa coordoneze impecabil bunul mers al institutiei in care a fost ales sa o gestioneze.De la doamna Iancu cerem prea mult,,,este strict parerea mea
Mihai :
(23 Iunie 2019, 14:12)
Lăsați azilul să funcționeze ca și până acum,ce v-a venit domnilor guvernanți?? Dați în cei nevoiași că știți că sunt lipsiți de apărare?nu mai știți ce rocade să faceți să vă umpleți buzunarele voi și familiile voastre pe seama la oameni inofensivi??acolo este un centru transparent, cu oameni adevărați și devotați ce lucrează pe salarii mizere, și au grijă de părinții uitați de proprii copii. Cu ani în urmă îmi vizitam un vecin din Urziceni, a fost adus la acel centru mai mult mort decât viu, iar cu ajutorul celor ce lucrează acolo i s-a redat sănătatea, a plecat de acolo pe picioarele lui asta în condițiile în care a fost adus într-un cearceaf,ca pe un muribund să își aștepte sfârșitul! Jos pălăria întregului colectiv,pentru că mi-a adus prietenul la viață.
Costi:
(23 Iunie 2019, 12:23)
Nu exista nici o hotărâre de guvern,sunt doar interese meschine ale “tarfei gunoiere” care dorește sa pună mâna pe ceva spațiu acolo,așa ca nu va lăsați intimidați,liderul de sindicat trebuie acum sa meargă cu reprezentanti de la Direcție la CJ,
Merca Ovidiu:
(22 Iunie 2019, 23:52)
BRAVOOOOO Anais...sustin sa ramana Azilul in picioare,acolo lucreaza profesionisti,oameni cu suflet si frica de Dumnezeu.De ce sa-l desfiinteze?se zvoneste ca vecina doamna manager a Spitalilui Judetean i-ar cam fi pus gand rau acestei institutii,ar dori ceva saloane pt nu stiu ce sectie,doar asa ar putea sa mai creasca in ochii celui ce a pus-o in functie,presedintele CJ ialomita,dar aceldomn poate are mila si gand bun la D ZEU sa lase Azilul in picioare,ca sunt multi batrani bolnavi si carora copiii nu le mai deschid usa.Nu va lasati,mergeti la autoritati,daca este nevoie mergeti pana la forurile superioare si muriti cu ei de gat,sa lase institutia care salveaza bietii oameni necajiti.
Gicu:
(22 Iunie 2019, 22:47)
Oare asa o fi peste tot in azilele din tara asta nu sa schimbat nimic pe nicaieri aceeasi mentalitate de peste50 de ani mizerie, nepasare,bataie de joc la adresa semenilor nostri oropsiti de soarta rusineee!!
Anais Vladareanu:
(22 Iunie 2019, 21:27)
Bine punctat stimate CITITOR...insa ce vina are personalul de acolo ca este insuficient,atat timp cand mai greii care detin fraiele acestei institutii considera ca personalul este suficient si isi umilesc prin indiferenta proprii angajati si de ce nu...beneficiarii acestui Centru.Ati remarcat bine un aspect...acolo lipsesc batraneii,pe care odinioara ii zaream prin curtea unitatii,plimbandu-se si atunci cand erau vizitati de catre o ruda parca radea cerul alaturi de ei....Acum...psihici,oameni fara vina ca au aceasta povara grea de dus in mintile lor pierdute...De ce s-a transformat acest Camin Spital De bolnavi Cronici dupa anul 2005...stimati guvernanti???Cu ce au gresit batranii nostri ca nu isi pot gasi un loc binemeritat de odihna si tratament ,in serviciul care le era binevenit,majoritatea celor ce nu au copii???Ce interese meschine aveti???Ce aveti de castigat daca simplificati unicul loc al adapostirii celor ce sunt batuti atat de dur de soarta??Consiliul Judetean ar trebui sa se implice,sa le fie bine celor ce beneficiaza de acele servicii.Nu ne tarati batranii la morga...lasati-i sa traiasca decent asa cum o faceau pana in anul 2005 cand ati dizolvat lacasul batranilor...in favoarea celor psihici....repet...nu au vina insa gasiti alte centre unde sa aiba loc si sufletele lor mult mutilate de boli...LASATI AZILUL IN PICIOARE....batranii nostri bat pe la portile DGASPC-lui si li se trantesc usi in nas,spunandu-le....ca nu sunt locuri....Gasiti-le locuri ca au muncit pt voi guvernanti agramati si burtosi ce nu va mai satura nimeni...dar si cand veti da socoteala....atunci sa va tineti....NEMERNICILOR....Angajati personal sa aiba grija de ei cum si ei au avut de noi ca si copii...nu mai lasati acel personal insuficient de acum sa se chinuie,pt ca efectiv sunt sleiti de puteri cand ies din turele pe care le efectueaza !!
CITITOR:
(22 Iunie 2019, 19:23)
SUNTEȚI DEZINFORMAȚI DE ACEST BADEA: „Centrul de Îngrijire și Asistență” nu e azil. Aici, sunt azilanți câțiva bătrâni, restul până la 136 sunt bolnavi cu probleme psihice, majoritatea aduși de la școala 13. Locul lor ar fi la Movila . Veniți noaptea să vedeți ce fac psihicii., ce suportă cei câțiva bătrâni. Cum e posibil ca pe tură să fie doi asistenți pe noapte , pe 4 etaje/ Verificați câte telefoane se dau la poliție pentru a interveni. Badea are aer condiționat și liniște. Să vină și să stea o noapte în infernul de aici. Să nu mintă.Eu am lucrat aici și nu am mai suportat. Nu știu dacă un asistent sau un infirmier va rezista să apuce 50 de ani  cu 12 ore de muncă sub stres total.Dar când va muri și aici un
 unul în timpul serviciului, atunci să vezi cum Marcu și cu Badea vor aduce justificări . Să stai  30 de ani în această funcție ,e o performanță pentru o DSAPC.Mai cercetați cu fapte luate de la fața locului .Urcați și la etajele trei și patru și vă cruciți .

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 20 Nov 2019
126 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

19 Noiembrie 2019, 19:15


IPJ Ialomița: Acțiunea «Foc de Artificii»

Luni, 18 noiembrie a.c., Poliția Română a demarat acțiunea națională «Foc de Artificii». Și în acest an sunt continuate activitățile la nivel național, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2019, 16:05
(111 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Accident cu două victime

Un accident s-a produs la Slobozia, în dimineața zilei de sâmbătă, 16 noiembrie a.c., în jurul orei 8,05, între două autoturisme. Pentru salvarea victimelor au intervenit o descarcerare și o ambulanță ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 15:30
(186 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Incendiu la Mihail Kogălniceanu

În vineri spre sâmbătă, 15/16 noiembrie a.c., în jurul orei 3,45, a izbucnit un incendiu la un garaj auto din incinta unei gospodării din localitatea Mihail Kogălniceanu. La fața locului s-au deplasat ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 15:25
(118 vizualizări - 0 comentarii)


4

Moldoveni: A ars un autoturism

Sâmbătă, 16 noiembrie a.c., în jurul orelor 18,45, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu de autoturism din localitatea Moldoveni. La fața ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 15:20
(81 vizualizări - 0 comentarii)


Pompierii slobozeni au deblocat ușa unei bătrâne

Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, 16 noiembrie a.c., în jurul orelor 23,30, pentru asigurarea accesului în apartamentul unei persoane de 73 ani. Pompierii ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 15:15
(184 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii au plantat arbori la Colelia

Polițiștii au plantat arbori la Colelia

Sâmbătă, 16 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Grivița au acceptat invitația de a participa la o acțiune de împădurire, desfășurată sub deviza «România plantează pentru mâine ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 14:15
(150 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Beți la volan

Duminică,17 noiembrie a.c, polițiștii feteșteni au depistat doi șoferi conducând autoturisme pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. În primul caz, un tânăr de 25 de ani, din Fetești, a ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 14:10
(93 vizualizări - 0 comentarii)


8

Fierbinți-Târg: Produse contrafăcute, confiscate

Zeci de produse cosmetice și articole de îmbrăcăminte, susceptibile a fi contrafăcute, au fost confiscate de polițiștii Orașului Fierbinți Târg. Vineri, 15 noiembrie a.c., polițiștii au oprit, pentru control ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 14:05
(82 vizualizări - 0 comentarii)


9

APIA: Pete 700 mii de fermieri, autorizați la plată

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Prahova informează că, începând cu data de 16 octombrie 2019, în cadrul Campaniei de plăți în avans pentru anul 2019, s-a autorizat la plată la nivel național ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 13:40
(105 vizualizări - 0 comentarii)


10

Proiecte europene implementate de DSVSA Ialomița

Printr-un comunicat de presă, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează asupra semnării a două Contracte de finanțare cu fonduri europene nerambursabile prin Programul ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 11:05
(98 vizualizări - 0 comentarii)


DSP Ialomița: A doua tranșă de vaccin antigripal, distribuită

DSP Ialomița: A doua tranșă de vaccin antigripal, distribuită

Direcția de Sănătate Publică Ialomița anunță faptul că a doua tranșă de vaccin antigripal a fost distribuită de la finalul săptămânii trecute în cabinetele medicilor de familie din județ. Astfel, peste ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 16:10
(246 vizualizări - 4 comentarii)


12
Racla cu Sfintele Moaște ale Sfintei Mironosițe Maria Magdalena, la Slobozia

Racla cu Sfintele Moaște ale Sfintei Mironosițe Maria Magdalena, la Slobozia

Cu binecuvântarea Preasfințitului Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în preajma hramului bisericii «Sfântul Evanghelist Matei», vineri, 15 noiembrie 2019, la orele 17,00, o delegație de la ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:55
(312 vizualizări - 0 comentarii)


Proiect de promovare a școlilor de pompieri în liceele din Ialomița

Reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al Județului Ialomița au desfășurat o amplă campanie de promovare a școlilor de pompieri în liceele din județ. Campania a debutat ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:50
(146 vizualizări - 1 comentariu)


Jilavele: Arestat pentru «evaziune fiscală»

Joi, 14 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Jilavele au reușit identificarea unui bărbat, de 52 de ani, din comuna Jilavele, pe numele căruia Tribunalul Ialomița a emis un mandat ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:45
(167 vizualizări - 0 comentarii)


Deficit de personal la Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița

Concursurile din sursă externă organizate de Inspec­toratul de Poliție al Județului Ialomița au rezolvat pro­blema lipsei de personal doar parțial. Instituția continuă să aibă probleme din cauza deficitului ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:40
(297 vizualizări - 3 comentarii)


Accidente la Slobozia și Urziceni, trei victime

Joi, 14 noiembrie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la două accidente rutiere soldate cu rănirea a trei persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orei 6,00, pe raza municipiului Slobozia ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:35
(264 vizualizări - 0 comentarii)


APM Ialomița: «Voluntar, implică-te!»

Joi, 7 noiembrie 2019, la Sala de Festivități a Colegiului Național «Mihai Viteazul» din Slobozia s-a desfășurat cea de a V-a ediție a evenimentului «Voluntar, implică-te!», eveniment organizat de Agenția ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:30
(114 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 18-22 noiembrie a.c., E-Distribuție Dobrogea anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor desfășura în localitățile ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:25
(120 vizualizări - 0 comentarii)


«Ziua Mondială a Diabetului», marcată și la Slobozia

Slobozia se alătură orașelor din țară care în noiembrie marchează «Ziua Mondială a Diabetului». Cu acest prilej, Direcția de Sănătate Publică și medicii diabetologi din județ organizează până pe data de ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:20
(113 vizualizări - 0 comentarii)


O nouă campanie la Crucea Roșie Ialomița

Crucea Roșie Ialomița este înscrisă în Programul «Colgate», o campanie ce se desfășoară în perioada noiembrie 2019-februarie 2020. Alături de alte 10 județe din țară, peste 77 mii de copii din clasele primare ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:15
(150 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Polițistul pasionat de alpinism

IPJ Ialomița: Polițistul pasionat de alpinism

Un polițist rutier ialomițean a reușit să cucerească toate cele 13 vârfuri de peste 2500 metri din România, atingând înălțimile amețitoare ale Alpilor Italieni, Munților Balcani sau Muntele Olimp. Agentul ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:10
(132 vizualizări - 0 comentarii)


Razie a polițiștilor la Slobozia

Razie a polițiștilor la Slobozia

În cursul zilei de miercuri, 13 noiembrie a.c., pe raza municipiului Slobozia au fost angrenate aproximativ 40 de efective de Ordine Publică, Poliție Rutieră și Investigații Criminale, precum și luptători ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2019, 16:15
(281 vizualizări - 2 comentarii)

Taguri: Slobozia razie


DN21: Accident rutier soldat cu trei victime

Joi, 14 noiembrie a.c., în jurul orei 6,20, s-a produs o coliziune între două autoturisme pe Drumul Național 21. Pentru salvarea victimelor, au acționat salvatorii de la Detașamentul Slobozia cu o autospecială ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2019, 16:10
(348 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: DN21 accident


Căzănești: «Cupa Bărăganului la Oină»

Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, la Sala de Sport a orașului Căzănești se va desfășura, începând cu orele 10,00, prima ediție «Cupa Bărăganului la Oină». Competiția, organizată de Federația Română de Oină împreună ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2019, 16:05
(412 vizualizări - 4 comentarii)


La volan prin Urziceni, fără permis de conducere

Marți, 12 noiembrie a.c., polițiștii rutieri au depistat un tânăr, de 18 ani, din județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Urziceni, fără a deține permis de conducere pentru ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2019, 15:25
(190 vizualizări - 0 comentarii)


Pește confiscat de polițiștii ialomițeni

Pește confiscat de polițiștii ialomițeni

Peste 200 de kilograme de pește din specia fitofag au fost confiscate de polițiștii ialomițeni după ce au depistat în trafic un bărbat, de 43 de ani, care transporta pe DN2A pește fără documente de proveniență ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2019, 15:20
(257 vizualizări - 0 comentarii)


Mihail Kogălniceanu: Accident rutier soldat cu cinci victime pe DJ212

Evenimentul s-a produs marți, 12 noiembrie a.c., în jurul orelor 19,30, când un autoturism a părărăsit partea carosabilă și s-a izbit frontal de un pom aflat pe marginea șoselei. La locul intervenției au ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2019, 13:05
(210 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Salonul de toamnă 2019»

Vineri, 15 noiembrie 2019, începând cu orele 13,00, la Centrul Cultural «Ionel Perlea» Slobozia va avea loc vernisajul expoziției «Salonul de toamnă 2019». Evenimentul este organizat de Consiliul Județean ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2019, 12:10
(272 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Și-a înscenat singur o tâlhărie după ce a pierdut banii la păcănele

Polițiștii ialomițeni au depistat un tânăr, de 22 de ani, din Slobozia, care și-ar fi înscenat singur o tâlhărie calificată. În fapt, luni, 11 noiembrie 2019, în jurul orelor 18,00, un bărbat a apelat numărul ...[citește_toată_știrea]

12 Noiembrie 2019, 15:15
(368 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...