Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Guvernul reduce numărul de locuri în cel mai mare azil din Ialomița

Guvernul reduce numărul de locuri în cel mai mare azil din Ialomița

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița sunt nevoiți să reducă mai bine de jumătate din locurile disponibile în cadrul Centrului de Îngrijire și Asistență Socială din Slobozia. Decizia a fost adoptată în baza unor modificări le­gislative care prevăd ca astfel de centre să aibă disponibile doar 50 de locuri. Cei care au inițiat actul normativ au avut în vedere eficientizarea acordării serviciilor sociale pentru persoanele în vârstă. Azilul din Slobozia are 136 de locuri și funcționează în prezent la capacitate maximă.

Se caută soluții Centrul de Îngrijire și Asistență Socială din Slobozia este unul dintre cele mai mari centre din județ, în care se oferă servicii de protecție socială pentru persoanele adulte. Bătrânii internați aici beneficiază de îngrijire permanentă, asistență medicală, psihologică și juridică. Instituția are o capacitate de 136 de locuri, iar în momentul de față funcționează la capacitate maximă. Cu toate acestea, în cel mult un an, azilul din Slobozia trebuie să-și reducă numărul de locuri, pentru a corespunde noilor standarde de funcționare impuse de legislație. Concret, o Hotărâre de Guvern stabilește ca numărul lo­cu­rilor disponibile în azilele de bătrâni să nu depășească 50. Repre­zentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița, instituție care are în admi­nistrare Centrul de Îngrijire și Asistență Socială din Slobozia, au explicat faptul că sunt în căutarea unor soluții pentru a redistribui celelalte locuri în alte spații, astfel încât beneficiarii să nu fie afectați. «Slobozia este spațiul destinat adulților cu cel mai mare număr de locuri. La momentul de față ne concentrăm atenția asupra elaborării unei strategii eficiente privind redistri­buirea locurilor care vor fi reduse. Ne gândim să creăm alte spații destinate adulților cu aceste locuri...» a explicat situația Nicolae Badea, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița.

Zeci de cereri în așteptare Pe lângă problema reducerii numă­rului de locuri, oficialii Direcției Ge­nerale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița trebuie să facă față și solicitărilor cu privire la internarea vârstnicilor într-unul dintre cele 4 azile pe care instituția le admi­nistrează la nivelul întregului județ. La momentul de față, toate locurile disponibile în cadrul acestor unități sunt ocupate integral, iar numărul cererilor aflate în așteptare se apropie de 100. «Într-adevăr, există o solic­tare mare pentru acest tip de servicii... Onorăm cererile conform prevede­rilor legislative în vigoare. Prioritatea noastră o reprezintă asigurarea unor servicii sociale de calitate!» a mai spus Nicolae Badea, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița.

21 Iunie 2019, 08:05 (1806 vizualizări - 8 comentarii)

Citiți și:
Investiții în asistența socială de 10 milioane de euro
Ultima casă

Comentariile cititorilor:


cetatean:
(24 Iunie 2019, 10:12)
micsorati nr. varstnicilor in azile pt. pensii speciale ?! nu mai aveti bani pt. voi ?!
faceti legi pt. voi ?! cum de va mai rabda dumnezeu ?!
Luigi Vlaicu.:
(23 Iunie 2019, 21:35)
Domnilor Guvernanti,ce aveti cu Azilul?cu ce va deranjeaza unicul lacas unde isi odihnesc batranii nostri trupurile ostenite de munca,nu va ganditi ca au muncit sa fiti voi astazi ceea ce sunteti??lasatii sa aiba batranetile linistite si ingrijite,pt ca acolo efectiv sunt ingrijiti si hraniti exceptional.Bunicul meu,profesor de profesie a ales acel loc pt a nu ne periclita programul si ritmul nostru de atunci ,mergeam la el cand timpul ne permitea si am observat in ce conditii decente locuiau toti cei ce se aflau acolo.Curatenia era impecabila,cadrele medicale deschise si comunicative,daca intrebai de starea sanatatii celui de care te interesa,mancarea le era servita intr-o sala de mese unde curatenia si igiena iti acaparau privirea.Ce rau au facut acesti oameni de-i izgoniti,ce rau au facut acesti oameni de-i injositi??Intrati va rog pe poarta unitatii,privitii in ochi si va spun ca lucrurile radical se vor schimba,daca aveti suflet sigur va vor induiosa...Doamna manager sa isi deschida acel pavilion de ingrijiri paliative{asa se aude-n sat}in incinta Spitalului ca este suficient loc,sa lase Azilul,pentru ca batrani vor exista tot timpul,si nu putem sa-i ignoram ca nici ei la randul lor nu ne-au lasat in voia sortii.Revenind la pseudodoamna manager ,ar cam fi cazul sa isi faca putina "ordine"in ograda proprie,ca daca Doamne Fereste trebuie sa ajungi la Spitalul Slobozia din motive involuntare ca individ,te ia de cap,vezi cadre medicale care nu stiu sa formuleze o fraza,inculte si culmea infatuate,multora lipsindu-le cu desavarsire educatia,daca le ceri politicos o informatie,te privesc de parca i-ai cerut nr contului bancar.Intreb din pura curiozitate...cadrele medicale ale Azilului nu s-au scolit in aceleasi scolii cu cele ale spitalului??Retorica intrebare,imi permit un raspuns...totul tine de educatie si de cel care stie sa coordoneze impecabil bunul mers al institutiei in care a fost ales sa o gestioneze.De la doamna Iancu cerem prea mult,,,este strict parerea mea
Mihai :
(23 Iunie 2019, 14:12)
Lăsați azilul să funcționeze ca și până acum,ce v-a venit domnilor guvernanți?? Dați în cei nevoiași că știți că sunt lipsiți de apărare?nu mai știți ce rocade să faceți să vă umpleți buzunarele voi și familiile voastre pe seama la oameni inofensivi??acolo este un centru transparent, cu oameni adevărați și devotați ce lucrează pe salarii mizere, și au grijă de părinții uitați de proprii copii. Cu ani în urmă îmi vizitam un vecin din Urziceni, a fost adus la acel centru mai mult mort decât viu, iar cu ajutorul celor ce lucrează acolo i s-a redat sănătatea, a plecat de acolo pe picioarele lui asta în condițiile în care a fost adus într-un cearceaf,ca pe un muribund să își aștepte sfârșitul! Jos pălăria întregului colectiv,pentru că mi-a adus prietenul la viață.
Costi:
(23 Iunie 2019, 12:23)
Nu exista nici o hotărâre de guvern,sunt doar interese meschine ale “tarfei gunoiere” care dorește sa pună mâna pe ceva spațiu acolo,așa ca nu va lăsați intimidați,liderul de sindicat trebuie acum sa meargă cu reprezentanti de la Direcție la CJ,
Merca Ovidiu:
(22 Iunie 2019, 23:52)
BRAVOOOOO Anais...sustin sa ramana Azilul in picioare,acolo lucreaza profesionisti,oameni cu suflet si frica de Dumnezeu.De ce sa-l desfiinteze?se zvoneste ca vecina doamna manager a Spitalilui Judetean i-ar cam fi pus gand rau acestei institutii,ar dori ceva saloane pt nu stiu ce sectie,doar asa ar putea sa mai creasca in ochii celui ce a pus-o in functie,presedintele CJ ialomita,dar aceldomn poate are mila si gand bun la D ZEU sa lase Azilul in picioare,ca sunt multi batrani bolnavi si carora copiii nu le mai deschid usa.Nu va lasati,mergeti la autoritati,daca este nevoie mergeti pana la forurile superioare si muriti cu ei de gat,sa lase institutia care salveaza bietii oameni necajiti.
Gicu:
(22 Iunie 2019, 22:47)
Oare asa o fi peste tot in azilele din tara asta nu sa schimbat nimic pe nicaieri aceeasi mentalitate de peste50 de ani mizerie, nepasare,bataie de joc la adresa semenilor nostri oropsiti de soarta rusineee!!
Anais Vladareanu:
(22 Iunie 2019, 21:27)
Bine punctat stimate CITITOR...insa ce vina are personalul de acolo ca este insuficient,atat timp cand mai greii care detin fraiele acestei institutii considera ca personalul este suficient si isi umilesc prin indiferenta proprii angajati si de ce nu...beneficiarii acestui Centru.Ati remarcat bine un aspect...acolo lipsesc batraneii,pe care odinioara ii zaream prin curtea unitatii,plimbandu-se si atunci cand erau vizitati de catre o ruda parca radea cerul alaturi de ei....Acum...psihici,oameni fara vina ca au aceasta povara grea de dus in mintile lor pierdute...De ce s-a transformat acest Camin Spital De bolnavi Cronici dupa anul 2005...stimati guvernanti???Cu ce au gresit batranii nostri ca nu isi pot gasi un loc binemeritat de odihna si tratament ,in serviciul care le era binevenit,majoritatea celor ce nu au copii???Ce interese meschine aveti???Ce aveti de castigat daca simplificati unicul loc al adapostirii celor ce sunt batuti atat de dur de soarta??Consiliul Judetean ar trebui sa se implice,sa le fie bine celor ce beneficiaza de acele servicii.Nu ne tarati batranii la morga...lasati-i sa traiasca decent asa cum o faceau pana in anul 2005 cand ati dizolvat lacasul batranilor...in favoarea celor psihici....repet...nu au vina insa gasiti alte centre unde sa aiba loc si sufletele lor mult mutilate de boli...LASATI AZILUL IN PICIOARE....batranii nostri bat pe la portile DGASPC-lui si li se trantesc usi in nas,spunandu-le....ca nu sunt locuri....Gasiti-le locuri ca au muncit pt voi guvernanti agramati si burtosi ce nu va mai satura nimeni...dar si cand veti da socoteala....atunci sa va tineti....NEMERNICILOR....Angajati personal sa aiba grija de ei cum si ei au avut de noi ca si copii...nu mai lasati acel personal insuficient de acum sa se chinuie,pt ca efectiv sunt sleiti de puteri cand ies din turele pe care le efectueaza !!
CITITOR:
(22 Iunie 2019, 19:23)
SUNTEȚI DEZINFORMAȚI DE ACEST BADEA: „Centrul de Îngrijire și Asistență” nu e azil. Aici, sunt azilanți câțiva bătrâni, restul până la 136 sunt bolnavi cu probleme psihice, majoritatea aduși de la școala 13. Locul lor ar fi la Movila . Veniți noaptea să vedeți ce fac psihicii., ce suportă cei câțiva bătrâni. Cum e posibil ca pe tură să fie doi asistenți pe noapte , pe 4 etaje/ Verificați câte telefoane se dau la poliție pentru a interveni. Badea are aer condiționat și liniște. Să vină și să stea o noapte în infernul de aici. Să nu mintă.Eu am lucrat aici și nu am mai suportat. Nu știu dacă un asistent sau un infirmier va rezista să apuce 50 de ani  cu 12 ore de muncă sub stres total.Dar când va muri și aici un
 unul în timpul serviciului, atunci să vezi cum Marcu și cu Badea vor aduce justificări . Să stai  30 de ani în această funcție ,e o performanță pentru o DSAPC.Mai cercetați cu fapte luate de la fața locului .Urcați și la etajele trei și patru și vă cruciți .

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 23 Iul 2019
162 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Un feteștean beat la volan a provocat un accident rutier

Joi, 18 iulie a.c., un bărbat de 26 de ani, din Fetești, în timp ce se afla la volanul unui autoturism ce se deplasa pe direcția Movila-Fetești, ar fi pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală ...[citește_toată_știrea]

19 Iulie 2019, 17:25
(341 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Gheorghe Doja

Joi, 18 iulie a.c., în jurul orelor 23,40, Pompierii de la Detașamentul de Pompieri Slobozia împreună cu patru pompieri civili de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență au intervenit cu două autospeciale ...[citește_toată_știrea]

19 Iulie 2019, 17:20
(399 vizualizări - 0 comentarii)


Gârbovi: Cercetați penal pentru furt de cereale

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Gârbovi au identificat joi, 18 iulie a.c., trei bărbați, cu vârste cuprinse între 38 și 44 de ani, bănuiți de comiterea unui furt. Cei în cauză au fost opriți în ...[citește_toată_știrea]

19 Iulie 2019, 17:15
(374 vizualizări - 0 comentarii)


Ograda: Fără permis, la volan

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier efectuează cercetări într-un dosar penal privind infracțiunea de «conducere a unui vehicul fără permis», faptă comisă în localitatea Ograda, la data de 19 aprilie ...[citește_toată_știrea]

19 Iulie 2019, 17:10
(342 vizualizări - 0 comentarii)


4

DSVSA Ialomița: Controale în piețe la tarabe

În perioada 12-14 iulie a.c., Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița, împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița și ai Inspectoratului de ...[citește_toată_știrea]

18 Iulie 2019, 16:10
(420 vizualizări - 0 comentarii)


Baza 86 Aeriană, la «Royal International Air Tattoo 2019»

În perioada 19-21 iulie 2019, la Baza Aeriană FAIRFORD, GLOUCESTERSHIRE din Marea Britanie, aparținând Forțelor Aeriene Regale, are loc «Royal International Air Tattoo 2019», unul dintre cele mai mari mitinguri ...[citește_toată_știrea]

18 Iulie 2019, 11:40
(420 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Arme găsite în casă

Marți, 16 iulie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au efectuat 4 percheziții domiciliare la Țăndărei. În urma ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:35
(564 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Gârbovi

Marți, 16 iulie a.c., în jurul orelor 12,30, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni și un echipaj SMURD au fost solicitate pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:30
(378 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Gârbovi incendiu


8

Platonești: Accident rutier soldat cu o victimă

Marți, 16 iulie a.c., în jurul orei 13,50, un autoturism care se deplasa pe direcția de mers Movila-Platonești a părăsit partea carosabilă și s-a izbit frontal de un parapet aflat pe marginea șoselei. ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:25
(383 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: Beți la volan

Marți, 16 iulie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Stelnica au depistat un bărbat, de 21 de ani, din Făcăieni, în timp ce șofa pe raza localității de domiciliu deși anterior consumase băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:20
(386 vizualizări - 0 comentarii)


10

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

16 Iulie 2019, 18:50


IPJ Ialomița: Nereguli constatate la taximetriștii slobozeni

Luni, 15 iulie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au acționat pe raza municipiului pentru verificarea legalității transportului public de persoane în regim de taxi. Astfel ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:50
(602 vizualizări - 1 comentariu)


12
Cotorca: S-au ciocnit 5 mașini, două victime

Cotorca: S-au ciocnit 5 mașini, două victime

Luni, 15 iulie a.c., în jurul orei 06,30, pe raza localității Cotorca s-a produs o coliziune între 5 autovehicule. Pentru salvarea celor două victime, o femeie de 23 de ani și un bărbat de 41 de ani, au ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:35
(545 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Cotorca accident


Gârbovi: Tânăr prins la volan cu un pistol

Sâmbătă, 13 iulie a.c., în jurul orelor 21,00, în urma unui control în trafic, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Gârbovi au depistat un tânăr, de 18 ani, care deținea în habitaclul autoturismului ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:30
(571 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Gârbovi pistol


Ordin de protecție pentru un tată agresor din Cosâmbești

Duminică, 14 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fierbinți Târg au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat din Cosâmbești după ce acesta și-ar fi agresat fiica. În urma cercetărilor ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:25
(499 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan sub influența băuturilor alcoolice

În perioada 12-14 iulie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 56 de ani, în timp ce conduceau pe drumurile publice deși anterior consumaseră băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:20
(484 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Fără permis de conducere pe drumurile publice

Doi bărbați, de 32 de ani, din Țăndărei, și de 44 de ani, din Căzănești, au fost depistați de polițiștii ialomițeni vineri, 12 iulie a.c., în timp ce șofau pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:15
(508 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Bărbat depistat la volanul unui vehicul neînmatriculat

Duminică, 14 iulie a.c., polițiștii rutieri din Urziceni au depistat în trafic un autoturism condus de un bărbat, de 38 de ani, din Urziceni, care avea autorizația de circulație provizorie expirată din ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:10
(497 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campania «Fii inteligent, nu fi violent!»

În perioada 1 iulie-30 septembrie 2019, Poliția Municipiului Slobozia desfășoară campania «Fii inteligent, nu fi violent!». Principalele obiective ale polițiștilor de Ordine Publică sunt reprezentate de ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:05
(486 vizualizări - 0 comentarii)


deces

deces

Familia Sohodoleanu
anunță cu nesfârșită
durere trecerea în
neființă a celui
care a fost
Gheorghe Sohodoleanu ...[citește_toată_știrea]

15 Iulie 2019, 08:05
(1238 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Minor prins la volan cu 107 km/h!

Joi, 11 iulie, în orașul Țăndărei, polițiștii rutieri au oprit în trafic un autoturism care se deplasa cu viteza de 107 km/h. În urma verificărilor efectuate, au constatat că la volanul mașinii se afla ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:30
(922 vizualizări - 1 comentariu)


Țăndărei: Beat la volan, a acroșat o mașină parcată

În miezul nopții de joi spre vineri, 11/12 iulie a.c., Poliția Țăndărei a fost sesizată despre producerea pe strada Gării, din Țăndărei, a unui accident soldat cu pagube materiale. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:25
(799 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 15-19 iulie, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:20
(885 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

11 Iulie 2019, 19:15


AJOFM Ialomița: Rata șomajului-4,89%

Conform informațiilor oferite de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița, la sfârșitul lunii mai 2019, rata șomajului a fost de 4,89%. Exprimat în cifre acest procent arată că peste ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:15
(897 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 31 iulie 2019, termen limită pentru depunerea Declarației Unice

Reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii din județul nostru cu privire la faptul că termenul limită pentru depunerea Declarației unice este data de ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:10
(903 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Consultări la nivel național cu reprezentanții mediului de afaceri

Reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice au continuat seria întâlnirilor organizate în toate județele țării cu membrii mediului de afaceri. Alături de oficialii Ministerului Finanțelor Publice s-au ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:05
(841 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Toate focarele de Pestă Porcină Africană, stinse

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației, despre  situația ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2019, 15:10
(1000 vizualizări - 0 comentarii)


Traian: Arestat pentru «conducere fără permis»

Joi, 4 iulie a.c., polițiștii au reușit identificarea unui bărbat, de 23 de ani, din comuna Traian, pe numele căruia Judecătoria Făurei a emis un mandat de executare a pedepsei. Cel în cauză a fost încarcerat ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:50
(1305 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 8-12 iulie, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:45
(1237 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...