Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Medicii Spitalului Slobozia reclamă neregulile din cadrul instituției

Din nou scandal!

Medicii Spitalului Slobozia reclamă neregulile din cadrul instituției

bonus: Reacția Marianei Iancu

Deși managerul Mariana Iancu a declarat public de nenumărate ori că a cheltuit milioane de lei pentru modernizarea Spitalului Județean de Urgență Slobozia, în realitate situația este alta. Unul dintre medicii secției ORL a unității sanitare reclamă într-o scrisoare neregulile cu care Secția se confrută și din cauza cărora nu-și poate exercita profesia corespunzător.

Situație veche de 2 ani «(...) doresc să aduc în atenția dumneavoastră o serie de probleme/neregului în legătură cu funcționare secției ORL, care se răsfrâng în mod direct sau indirect, după caz, asupra activitățiii mele profesionale prezente și/sau viitoare și fac ca aceasta să fie afectată în mod serios și în detrimentul drepturilor și intereselor pacientului (beneficiar al serviciilor medicale) și al meu, ca profesionist, generând anomalii în modul de desfășurare a activității noastre și situații potențiale și/sau iminente de risc profesional. Aceste aspecte îmi afectează drepturile și/sau interesele legale și legitime, mă demotivează și descurajează ori, după caz, împiedică formarea mea profesională. Lipsa dotării corespunzătoare atât a secției ORL (inclusiv sala de operație), cât și a cabinetului din policlinică cu instrumentar necesar examenului clinic și paraclinic al pacientului ORL sau  intervențiilor chirugicale. (...) Lipsa de personal medical auxiliar sesizată atât verbal cât și scris de aproximativ 2 ani...» se arată în scrisoare respectivului medic. Până acum oficialii Spitalului Județean de Urgență Slobozia nu au făcut declarații publice cu privire la această situație. Reamintim că, în cadrul unei conferințe de presă organizată în primăvara acestui an, Mariana Iancu a precizat că la Spitalul Județean de Urgență Slobozia s-au  făcut investiții semnificative, de ordinul milioanelor de lei.

Reacția Marianei Iancu
Reprezentanții Spitalului Slobozia au prezentat într-un Comunicat de presă si­tuația Secției ORL: «Secția ORL este deservită de 3 medici specialiști, având 25 de paturi în structură, secția funcțio­nând fără linie de gardă continuă. Perso­nalul auxiliar (asistente, infirmiere, îngrijitoare de curățenie) la care se face refe­rire este astfel angajat încât cei 3 medici să-și poată desfășura activitatea. Proble­mele au fost pe termene foarte scurte, pentru că procedura de angajare este conform legii. Pentru buna desfă­șu­rare a activității, a fost detașat personal din alte secții, au fost organizate concursuri de ocupare a posturilor vacante, ocupându-se un singur post. Având în vedere faptul că unul dintre medici, anual, timp de 3 luni, solicită concediu fără plată, dezechilibrând activitatea secției și implicit a spitalului, considerăm că cele afirmate de medic nu reflectă realitatea mai ales că pe această secție cheltuielile de personal, lunare sunt de aproximativ 120.000 ron/lună ceea ce înseamnă că schema de personal este funcțională. Referitor la dotarea secției vă precizez faptul că în anul 2018, secția ORL a primit (conform listei de investiții) un sistem videoscopie ORL (Endoscop Flexibil pentru Fibroscopii nazofaringiene) în valoare de 30.000 de euro, aspiratoare chirurgicale, scaun ORL, cărucioare pentru transport pacienți, masă instrumentar, acestea făcând obiectul solicitărilor medicilor. Nu a fost făcută nicio solicitare pentru sala de operații. Precizăm că în proiectul de construire a noului Bloc Operator va fi o sală de operații dotată la standarde euro­pene pentru ORL și Oftalmologie. (...) Fac precizarea că cifrele care reflectă activitatea acestei secții nu ne duc către eficiență, ținând cont de faptul că în pe­rioada 01.01.2019-30.06.2019, numărul pacienților consultați în ambulatoriu și spital a fost de 1072-268 pacienți/medic, 9 pacienți/zi. Limbajul pe care doamna doctor mi-l atribuie nu l-am folosit și nu îl voi folosi vreodată indife­rent cât de mult m-ar provoca o persoană!» preci­zează Mariana Iancu, directorul Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

28 Iunie 2019, 08:10 (2880 vizualizări - 12 comentarii)

Citiți și:
Spitalul Județean de Urgență Slobozia a fost reacreditat
În sfârșit, doamna Mariana are diplomă!
Investigații medicale «prin corespondență» la Spitalul Slobozia

Comentariile cititorilor:


@costel:
(1 Iulie 2019, 19:30)
Prost esti tu ma, ca nu înțelegi ironia.Probabil lucrezi in spital, dacă numai asta ti-a atras atentia!
medic:
(1 Iulie 2019, 14:37)
Omul sfinteste locul. Nu scuipa de unde mananca o paine. Dumneata, doctore, din pacate coleg cu mine, de ce improsti venin si nu te duci sa ingrosi randurile alora cu post in clinica universitara? Ce mai cauti aici daca nu iti pute atat? Vei avea de toate acolo si vei revolutiona ORL-ul cu dibacia ta...
@constel:
(1 Iulie 2019, 13:46)
Ma costele, cred ca esti tu supradotat la cap! Spitalele din tara asta stau sa cada si tu spui ca sunt supradotate. Tu ori esti prost, ori esti psd-ist, amadoua la fel de rele. 
Costel:
(1 Iulie 2019, 12:16)
Si daca ai avea tot ce-ti trebuie in cabinet, d-na doctor, ai stii ce sa faci??Toate spitalele sunt supradotate in toata tara si a ramas spitalul din Slobozia cel mai prost dotat.
Dar cand tipi  matale la pacienti, sau cand iei bani, ce-ti lipseste din dotare??
Ai fost matale la ORL Dr. Hociota, sa vezi ce dotari sunt acolo, ca n-au de niciunele??
Alexandru:
(30 Iunie 2019, 21:02)
Scrie frumos și adevărat acest medic! Cred că i-a ajuns cuțitul la os. De ce alții, de la alte secții, nu i s-au alăturat? Ei sunt mulțumiți sau bagă capetele în nisip?
@ELENA:
(30 Iunie 2019, 19:13)
Bine punctat!
ELENA:
(30 Iunie 2019, 14:37)
Dar de ce atata graba?Nu este posibil ca totul sa se faca odata.Renovarea Spitalului a inceput cu cabinetul d-nei Manager si  aprovizionarea masinii de sevici pt dansa.Restul problemelor pot astepta pentru ca nu s-au rezolvat pana la venirea d-nei Iancu in Spital  multi ani de zile.Trebuie facuta o deosebire dintre problemele principale si cele nesemnifiicatiive gen dotare sectiie ORL.
Ghita:
(29 Iunie 2019, 16:10)
Inchideti abatorul!!!
LOCUITOR:
(29 Iunie 2019, 12:41)
ar trebui interzis medicilor sa profeseze si la stat si in cabinetul particular .NU o sa plece niciunul de la stat .in situatia asta nu este conflict de interese ,cum este pentru altii ?
PSD ist:
(29 Iunie 2019, 08:49)
Unii / unele cand ajung la putere înnebunesc. Puterea le ia mintile. Aceasta directoare pe unde a fost s a remarcat prin tipologia Ana Pauker. Moraru nu are nici un interes sa mai fie ok ptr.PSD . Conducerea de acum o fi prin Las Vegas. Nu au abordări in concordanță cu ideologia partidului. O grupare de intwrese ale unor indivizi slabi.dar slabi rau la intelect.dar cu sustineri exonomice.adica mafiote. De atata timp sunt discuții despre omul rau de la spital si nimic. Chiar m am bucurat ca PSD a pierdut si doresc in orasul asta. adus la ruina si in judet. acesti nebuni sa piardă. Ca nu am avut nici un bine de pe urma lor. Priviti balamucul din oraș cu apa. cu parcarea.cu spitalul etc. Pe vremuri Glodeanu v ar fi judecat pe stadion .descreierati.si curve.
@medic:
(28 Iunie 2019, 22:46)
Cred ca dumneata nu esti nici macar portar la spital daca vorbesti la modul asta. De ce nu spui public, cu nume și prenume, ce anume fura Iancu, Moraru si cel de la minister. Iti place sa te dai destept! Cand o sa înțelegi cat de mic esti atunci cand acuzi fără să prezinți nicio probă! Fale plângere penală, cu nume, prenume si semnătura, daca este ceva de mintea ta! VAI DE NOI!!
Medic:
(28 Iunie 2019, 20:13)
O mare parte din medici au reclamat și in alte dați la Min Sănătății ! Dar omul menajerei din minister a convins ministrul sa nu trimită corpul de control , ci sa trimită sesizarea la cel care l-a pus in minister , la moralu , care a îngropat sesizarea ! Cuplul menajera -moralu joaca profesionist și profesioniștii joaca pe bani , nu pe nasturi ! Menajera a fost văzută și la Urziceni , unde s-a întâlnit , ca din intimiste cu omul din minister care o suna cind vine ministra și o suna se pare cu taxa inversa ! Adică plătește menajera ! De aceea urla moralu ca mafia ii vrea spitalul , de fapt striga Hoții îmi fura portofelul ! Dacă Pavel de la Banat o trimite pe menajera acasă , deși nu cred , și pe omul lui Neacsu și moralu la bisturiul lui , ar începe sa se vadă ca e sef la PSD

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 19 Oct 2019
65 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

18 Octombrie 2019, 17:30


AJOFM Ialomița: «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți»

Vineri, 18 octombrie 2019, la nivel național s-a desfășurat «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți», acțiune organizată de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Acest eveniment a fost ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:55
(57 vizualizări - 0 comentarii)


Biciclist izbit frontal de o mașină în apropiere de Săveni

Joi, 17 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident produs pe Drumul Județean 201, în afara localității Săveni, soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:50
(73 vizualizări - 0 comentarii)


3

Slobozia: Expoziția «Bisericile din lemn din Bucovina istorică» la Muzeul Agriculturii

Marți, 22 octombrie 2019, începând cu orele 14,00, la Muzeul Național al Agriculturii se va inaugura Expoziția «Bisericile din lemn din Bucovina istorică». Cercetarea și conservarea acestei expoziții a ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:45
(53 vizualizări - 0 comentarii)


4

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 21-25 octombrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea anunță întreruperea alimentării cu energie elecrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:40
(53 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Pâinea vieții, împletită de tinerele generații

Protopopiatul Slobozia: Pâinea vieții, împletită de tinerele generații

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, în ziua de 16 octombrie 2019, Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Muzeul Național al Agriculturii, a desfășurat ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:30
(155 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune a polițiștilor ialomițeni în zona trecerilor la nivel cu cale ferată

Acțiune a polițiștilor ialomițeni în zona trecerilor la nivel cu cale ferată

În cursul zilei de joi, 17 octombrie a.c., polițiștii rutieri, cei de Ordine Publică și Transporturi au desfășurat, timp de mai multe ore, activități atât în zona trecerilor la nivel cu calea ferată semnalizate ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:25
(113 vizualizări - 0 comentarii)


Albești: Arestat pentru «furt calificat»

MIercuri, 16 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:20
(93 vizualizări - 0 comentarii)


8

Șoferi băuți la volan, depistați de polițiștii ialomițeni

Miercuri, 16 octombrie a.c, doi șoferi au fost depistați de polițiști conducând autoturisme pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. Astfel, pe raza localității Dridu, un conducător auto ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:15
(92 vizualizări - 0 comentarii)


9
IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

Pe parcursul acestei săptămâni, polițiștii ialomițeni, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, acționează pentru prevenirea accidentelor de circulație produse ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:10
(83 vizualizări - 0 comentarii)


10

IPJ Ialomița: «Și tu poți deveni polițist!»

Activitatea de selecționare a candidaților pentru concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne continuă. Până la data de 15 noiembrie 2019 candidații pot depune ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2019, 17:10
(178 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

15 Octombrie 2019, 17:30


12

Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița desfășoară permanent acțiuni informativ-preventive dedicate siguranței tinerilor. Luni, 14 octombrie a.c,  peste 300 de elevi din Fetești au participat ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:15
(133 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: «Târgul de toamnă», în atenția polițiștilor

Fetești: «Târgul de toamnă», în atenția polițiștilor

În perioada desfășurării Târgului tradițional de toamnă din Fetești, polițiștii au acționat cu efective sporite pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:10
(131 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Urmărit de polițiștii care au tras și focuri de avertisment, un tânăr s-a răsturnat cu mașina

Un tânăr de 20 de ani, din Hârșova, a fost reținut de polițiștii ialomițeni pentru cumul de infracțiuni la regimul circulației rutier. Va fi prezentat în fața magistraților, pentru dispunerea măsurilor ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:05
(146 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

Autovehiculele pentru transportul persoanelor sau mărfurilor vor fi oprite pentru control, în această săptămână, de polițiștii rutieri. Activitățile sunt desfășurate simultan în toate statele membre ale ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:20
(149 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Persoană dispărută!

Fetești: Persoană dispărută!

Polițiștii din Ialomița caută o femeie, de 21 de ani, care a plecat voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care pot oferi informații sunt rugate să sune la numărul unic de urgență 112 ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:15
(135 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Arestați pentru «conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului» și «furt calificat»

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii ialomițeni, în baza unor activități pe linia depistării persoanelor urmărite, au identificat, pe raza județului, mai multe persoane pe numele cărora instanțe de ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:10
(131 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Surzii-creatori de frumos»

Asociația Națională a Surzilor din România aniversează 100 de ani de activitate pentru persoanele surde. Pentru promovarea și celebrarea istoriei și culturii comunității de surzi din România,  Asociația ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:05
(106 vizualizări - 0 comentarii)


Jandarmii ialomițeni donează sânge

Jandarmii ialomițeni vor participa, în perioada 21-25 octombrie 2019, la o campanie de donare de sânge. Acțiunea este inițiată de Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomița, cu scopul de a crește numărul donatorilor ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:45
(210 vizualizări - 0 comentarii)


Misleanu: Locuință cuprinsă de flăcări

O locuință din localitatea Misleanu a fost cuprinsă de flăcări în după amiaza zilei de miercuri, 9 octombrie 2019. Focul a distrus o parte din acoperișul imobilului, dar și bunuri din incinta locuinței ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:40
(208 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Misleanu incendiu


Fetești: «Târgul de toamnă», supravegheat de jandarmi

Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița vor asigura ordinea și liniștea publică în cadrul «Târgului de toamnă», eveniment desfășurat la Fetești. Manifestarea a debutat ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:35
(243 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Marți, 8 octombrie 2019, polițiștii feteșteni au desfășurat o acțiune informativ-preventivă pe linia prevenirii faptelor cu violență, a delincvenței juvenile, victimizării minorilor în zona unităților de ...[citește_toată_știrea]

9 Octombrie 2019, 18:15
(186 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,60%-rata șomajului în luna august 2019

La sfârșitul lunii august 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița au fost înregistrați 4348 șomeri (dintre care 2024 femei), rata șomajului fiind de 4,60%. Din totalul ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:35
(234 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Urziceni, arestat pentru «infracțiuni la regimul rutier»

Vineri, 4 octombrie a.c., polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Urziceni au identificat pe raza municipiului Urziceni un bărbat, de 24 de ani, din localitate, pe numele căruia Judecătoria Urziceni ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:25
(216 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Verificarea stării tehnice a autovehiculului


Luni, 7 octombrie a.c., polițiștii Rutieri împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au desfășurat pe raza municipiului Slobozia o acțiune de control în trafic. Scopul acesteia a fost reducerea ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:20
(213 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune pentru prevenirea și combaterea cerșetoriei la Fetești

Duminică, 6 octombrie a.c., polițiștii feteșteni au acționat pentru depistarea cerșetorilor și minorilor lăsați fără supraveghere, predispuși la comiterea unor acte de vagabondaj. În urma activităților ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:10
(210 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 7-11 octombrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:55
(408 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 17 permise reținute, amenzi de peste 65 mii de lei

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat la 52 evenimente sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și au constatat 6 infracțiuni. Astfel, polițiștii au reținut 17 permise ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:50
(300 vizualizări - 1 comentariu)


Bărbat din Andrășești, beat la volan

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au depistat în trafic un bărbat, de 45 de ani, din Andrășești, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:45
(290 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...