Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Medicii Spitalului Slobozia reclamă neregulile din cadrul instituției

Din nou scandal!

Medicii Spitalului Slobozia reclamă neregulile din cadrul instituției

bonus: Reacția Marianei Iancu

Deși managerul Mariana Iancu a declarat public de nenumărate ori că a cheltuit milioane de lei pentru modernizarea Spitalului Județean de Urgență Slobozia, în realitate situația este alta. Unul dintre medicii secției ORL a unității sanitare reclamă într-o scrisoare neregulile cu care Secția se confrută și din cauza cărora nu-și poate exercita profesia corespunzător.

Situație veche de 2 ani «(...) doresc să aduc în atenția dumneavoastră o serie de probleme/neregului în legătură cu funcționare secției ORL, care se răsfrâng în mod direct sau indirect, după caz, asupra activitățiii mele profesionale prezente și/sau viitoare și fac ca aceasta să fie afectată în mod serios și în detrimentul drepturilor și intereselor pacientului (beneficiar al serviciilor medicale) și al meu, ca profesionist, generând anomalii în modul de desfășurare a activității noastre și situații potențiale și/sau iminente de risc profesional. Aceste aspecte îmi afectează drepturile și/sau interesele legale și legitime, mă demotivează și descurajează ori, după caz, împiedică formarea mea profesională. Lipsa dotării corespunzătoare atât a secției ORL (inclusiv sala de operație), cât și a cabinetului din policlinică cu instrumentar necesar examenului clinic și paraclinic al pacientului ORL sau  intervențiilor chirugicale. (...) Lipsa de personal medical auxiliar sesizată atât verbal cât și scris de aproximativ 2 ani...» se arată în scrisoare respectivului medic. Până acum oficialii Spitalului Județean de Urgență Slobozia nu au făcut declarații publice cu privire la această situație. Reamintim că, în cadrul unei conferințe de presă organizată în primăvara acestui an, Mariana Iancu a precizat că la Spitalul Județean de Urgență Slobozia s-au  făcut investiții semnificative, de ordinul milioanelor de lei.

Reacția Marianei Iancu
Reprezentanții Spitalului Slobozia au prezentat într-un Comunicat de presă si­tuația Secției ORL: «Secția ORL este deservită de 3 medici specialiști, având 25 de paturi în structură, secția funcțio­nând fără linie de gardă continuă. Perso­nalul auxiliar (asistente, infirmiere, îngrijitoare de curățenie) la care se face refe­rire este astfel angajat încât cei 3 medici să-și poată desfășura activitatea. Proble­mele au fost pe termene foarte scurte, pentru că procedura de angajare este conform legii. Pentru buna desfă­șu­rare a activității, a fost detașat personal din alte secții, au fost organizate concursuri de ocupare a posturilor vacante, ocupându-se un singur post. Având în vedere faptul că unul dintre medici, anual, timp de 3 luni, solicită concediu fără plată, dezechilibrând activitatea secției și implicit a spitalului, considerăm că cele afirmate de medic nu reflectă realitatea mai ales că pe această secție cheltuielile de personal, lunare sunt de aproximativ 120.000 ron/lună ceea ce înseamnă că schema de personal este funcțională. Referitor la dotarea secției vă precizez faptul că în anul 2018, secția ORL a primit (conform listei de investiții) un sistem videoscopie ORL (Endoscop Flexibil pentru Fibroscopii nazofaringiene) în valoare de 30.000 de euro, aspiratoare chirurgicale, scaun ORL, cărucioare pentru transport pacienți, masă instrumentar, acestea făcând obiectul solicitărilor medicilor. Nu a fost făcută nicio solicitare pentru sala de operații. Precizăm că în proiectul de construire a noului Bloc Operator va fi o sală de operații dotată la standarde euro­pene pentru ORL și Oftalmologie. (...) Fac precizarea că cifrele care reflectă activitatea acestei secții nu ne duc către eficiență, ținând cont de faptul că în pe­rioada 01.01.2019-30.06.2019, numărul pacienților consultați în ambulatoriu și spital a fost de 1072-268 pacienți/medic, 9 pacienți/zi. Limbajul pe care doamna doctor mi-l atribuie nu l-am folosit și nu îl voi folosi vreodată indife­rent cât de mult m-ar provoca o persoană!» preci­zează Mariana Iancu, directorul Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

28 Iunie 2019, 08:10 (3618 vizualizări - 12 comentarii)

Citiți și:
Spitalul Județean de Urgență Slobozia, amendat cu 10 mii de lei
Spitalul Slobozia încearcă să obțină autorizația sanitară de funcționare definitivă
Spitalul Județean de Urgență Slobozia este cel mai mare angajator din Ialomița

Comentariile cititorilor:


@costel:
(1 Iulie 2019, 19:30)
Prost esti tu ma, ca nu înțelegi ironia.Probabil lucrezi in spital, dacă numai asta ti-a atras atentia!
medic:
(1 Iulie 2019, 14:37)
Omul sfinteste locul. Nu scuipa de unde mananca o paine. Dumneata, doctore, din pacate coleg cu mine, de ce improsti venin si nu te duci sa ingrosi randurile alora cu post in clinica universitara? Ce mai cauti aici daca nu iti pute atat? Vei avea de toate acolo si vei revolutiona ORL-ul cu dibacia ta...
@constel:
(1 Iulie 2019, 13:46)
Ma costele, cred ca esti tu supradotat la cap! Spitalele din tara asta stau sa cada si tu spui ca sunt supradotate. Tu ori esti prost, ori esti psd-ist, amadoua la fel de rele. 
Costel:
(1 Iulie 2019, 12:16)
Si daca ai avea tot ce-ti trebuie in cabinet, d-na doctor, ai stii ce sa faci??Toate spitalele sunt supradotate in toata tara si a ramas spitalul din Slobozia cel mai prost dotat.
Dar cand tipi  matale la pacienti, sau cand iei bani, ce-ti lipseste din dotare??
Ai fost matale la ORL Dr. Hociota, sa vezi ce dotari sunt acolo, ca n-au de niciunele??
Alexandru:
(30 Iunie 2019, 21:02)
Scrie frumos și adevărat acest medic! Cred că i-a ajuns cuțitul la os. De ce alții, de la alte secții, nu i s-au alăturat? Ei sunt mulțumiți sau bagă capetele în nisip?
@ELENA:
(30 Iunie 2019, 19:13)
Bine punctat!
ELENA:
(30 Iunie 2019, 14:37)
Dar de ce atata graba?Nu este posibil ca totul sa se faca odata.Renovarea Spitalului a inceput cu cabinetul d-nei Manager si  aprovizionarea masinii de sevici pt dansa.Restul problemelor pot astepta pentru ca nu s-au rezolvat pana la venirea d-nei Iancu in Spital  multi ani de zile.Trebuie facuta o deosebire dintre problemele principale si cele nesemnifiicatiive gen dotare sectiie ORL.
Ghita:
(29 Iunie 2019, 16:10)
Inchideti abatorul!!!
LOCUITOR:
(29 Iunie 2019, 12:41)
ar trebui interzis medicilor sa profeseze si la stat si in cabinetul particular .NU o sa plece niciunul de la stat .in situatia asta nu este conflict de interese ,cum este pentru altii ?
PSD ist:
(29 Iunie 2019, 08:49)
Unii / unele cand ajung la putere înnebunesc. Puterea le ia mintile. Aceasta directoare pe unde a fost s a remarcat prin tipologia Ana Pauker. Moraru nu are nici un interes sa mai fie ok ptr.PSD . Conducerea de acum o fi prin Las Vegas. Nu au abordări in concordanță cu ideologia partidului. O grupare de intwrese ale unor indivizi slabi.dar slabi rau la intelect.dar cu sustineri exonomice.adica mafiote. De atata timp sunt discuții despre omul rau de la spital si nimic. Chiar m am bucurat ca PSD a pierdut si doresc in orasul asta. adus la ruina si in judet. acesti nebuni sa piardă. Ca nu am avut nici un bine de pe urma lor. Priviti balamucul din oraș cu apa. cu parcarea.cu spitalul etc. Pe vremuri Glodeanu v ar fi judecat pe stadion .descreierati.si curve.
@medic:
(28 Iunie 2019, 22:46)
Cred ca dumneata nu esti nici macar portar la spital daca vorbesti la modul asta. De ce nu spui public, cu nume și prenume, ce anume fura Iancu, Moraru si cel de la minister. Iti place sa te dai destept! Cand o sa înțelegi cat de mic esti atunci cand acuzi fără să prezinți nicio probă! Fale plângere penală, cu nume, prenume si semnătura, daca este ceva de mintea ta! VAI DE NOI!!
Medic:
(28 Iunie 2019, 20:13)
O mare parte din medici au reclamat și in alte dați la Min Sănătății ! Dar omul menajerei din minister a convins ministrul sa nu trimită corpul de control , ci sa trimită sesizarea la cel care l-a pus in minister , la moralu , care a îngropat sesizarea ! Cuplul menajera -moralu joaca profesionist și profesioniștii joaca pe bani , nu pe nasturi ! Menajera a fost văzută și la Urziceni , unde s-a întâlnit , ca din intimiste cu omul din minister care o suna cind vine ministra și o suna se pare cu taxa inversa ! Adică plătește menajera ! De aceea urla moralu ca mafia ii vrea spitalul , de fapt striga Hoții îmi fura portofelul ! Dacă Pavel de la Banat o trimite pe menajera acasă , deși nu cred , și pe omul lui Neacsu și moralu la bisturiul lui , ar începe sa se vadă ca e sef la PSD

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 27 Mai 2020
265 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

26 Mai 2020, 18:10


Episcopia Sloboziei și Călărașilor: Hramul Catedralei Episcopale

Episcopia Sloboziei și Călărașilor: Hramul Catedralei Episcopale

Joi, 28 mai 2020, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte episcop Vincențiu, Episcopia Sloboziei și Călărașilor va sărbători hramul de primăvară al Catedralei Episcopale «Înălțarea Domnului» din Slobozia ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 14:05
(124 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiuni preventive desfășurate de polițiștii ialomițeni

Polițiștii ialomițeni au acționat luni, 25 mai 2020, pe raza întregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și siguranței publice. În urma activităților desfășurate ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 13:30
(79 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Bătrân de 87 de ani, mort din cauza COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică informează cu privire la decesul unui bătrân, de 87 de ani, din județul Ialomița, din cauza infecției cu noul Coronavirus (SARS-CoV-2). Acesta a fost confirmat pozitiv pentru ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 13:20
(115 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 354 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 26 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 354 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 13:10
(97 vizualizări - 0 comentarii)


Tudorița Ionescu, învestită în funcția de subprefect al Ialomiței

«În ședința de Guvern din data de 21 mai 2020 a fost aprobată Hotărârea nr. 399, publicată în Monitorul Oficial nr. 431 din 22.05.2020, privind exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 16:25
(391 vizualizări - 2 comentarii)


Accident rutier pe centura Sloboziei

Accident rutier pe centura Sloboziei

Pompierii din Slobozia, împreună cu paramedicii SMURD au intervenit în după amiaza zilei de luni, 25 mai 2020, pentru a acorda îngrjiri medicale victimelor unui accident rutier. Evenimentul s-a petrecut ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 14:10
(327 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: S-a izbit de un alt autoturism și a fost proiectat cu mașina într-un copac

Sâmbătă, 23 mai 2020, în jurul orelor 17,00, polițiștii rutieri au intervenit, pe raza comunei Movilița, la un accident de circulație soldat cu rănirea unei persoane. Din verificările efectuate a reieșit ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 13:35
(126 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Sâmbătă, 23 mai a.c., în jurul orelor 20,00, polițiștii din Urziceni au depistat în trafic, pe raza municipiului, un șofer de 25 de ani, cu domiciliul în Grivița, în timp ce conducea un autoturism sub ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 13:30
(100 vizualizări - 0 comentarii)


9

Grupul de Comunicare Strategică: 352 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 25 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 352 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate vindecate ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 13:10
(158 vizualizări - 0 comentarii)


10

Grupul de Comunicare Strategică: 347 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Sâmbătă, 23 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 347 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2020, 13:05
(346 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: S-a răsturnat cu mașina

Manasia: S-a răsturnat cu mașina

O tânără de 19 ani și un bărbat de 23 de ani au fost victimele unui accident rutier petrecut în dimineața zilei de vineri, 22 mai 2020, pe raza localității Manasia. Aflat la volan, bărbatul de 23 de ani ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 14:40
(308 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Manasia accident


12

Audiențe digitale pentru clienții ENEL

Începând de luni, 25 mai 2020, companiile E-Distribuție, operatorii de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului Enel în România, vor introduce o soluție digitală pentru audiențe, prin intermediul ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 14:25
(187 vizualizări - 0 comentarii)


13

Rată de vindecare a pacienților COVID-19 de 64% în Spitalul Fetești

Reprezentanții Spitalului Municipal «Anghel Saligny» Fetești au precizat faptul că 64% dintre pacienții bolnavi de COVID-19 s-au vindecat. Estimativ, în cadrul unității medicale, au fost internați 187 de ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 14:05
(204 vizualizări - 0 comentarii)


Axintele: Reținut pentru încălcarea ordinului de protecție

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșereni au reținut un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din comuna Axintele, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de «amenințare», «nerespectare ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 13:40
(156 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Se prelungește perioada de acordare a indemnizației de șomaj

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița informează cu privire la faptul că beneficiarii de indemnizație de șomaj, aflați în plată la data de 22 mai 2020, dreptul la indemnizație de șomaj ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 13:20
(198 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 346 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 22 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 346 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 13:05
(174 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 342 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 21 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 342 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate vindecate ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2020, 13:10
(312 vizualizări - 0 comentarii)


Feteși: Lovit de tren la trecerea de cale ferată

Un bărbat de 49 de ani a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la București după ce a fost lovit de un tren de marfă. Accidentul s-a petrecut în dimineața zilei de miercuri, 20 mai 2020, când ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 15:20
(306 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Modele de bună practică privind educația on-line

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița a dat publicității lista localităților unde administrațiile locale au făcut eforturi pentru a-i sprijini pe elevii fără posibilități materiale să aibă acces la resursele ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 15:10
(318 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Pasagera unui taxi, victimă a unui accident rutier

O femeie de 29 de ani, din Fetești, pasageră a unui taxi, a ajuns la spital după ce mașina în care se afla a fost implicată într-un accident rutier produs miercuri, 20 mai 2020. Șoferul taxiului nu a respectat ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 14:05
(226 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești accident


Țăndărei: Anexă gospodărească cuprinsă de flăcări

Pompierii din Țăndărei au intervenit miercuri, 20 mai 2020, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în gospodăria unui localnic. Flăcările au cuprins o anexă și au ars aproximativ 5 mp din acoperișul ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:45
(192 vizualizări - 0 comentarii)


Stelnica: Incendiu de vegetație uscată

Pompierii din Fetești au intervenit marți, 19 mai 2020, pentru stingerea unui incendiu de vegetație produs în zona localității Stelnica. Flăcările au distrus un hectar cultivat cu grâu. Cel mai probabil ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:30
(194 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Stelnica incendiu


ITM Ialomița: Măsuri de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2 în căminele pentru bătrâni

Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița informează cu privire la faptul că administratorii centrelor dedicate îngrijirii vârstnicilor trebuie să ia măsuri de prevenire a infectării cu ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:20
(207 vizualizări - 1 comentariu)


Grupul de Comunicare Strategică: Niciun alt caz de COVID-19 înregistrat în Ialomița în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică informează cu privire la faptul că, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Ialomița nu au fost înregistrate cazuri noi de COVID-19. Astfel, numărul îmbolnăvirilor este ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:05
(245 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Panică pe Secția Boli Interne a Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de miercuri, 20 mai 2020, din cauza unei candele rămasă aprinsă. Flăcările au cuprins o ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 08:05
(526 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: «Pomana regelui Cioabă», o nouă metodă de înșelăciune

Polițiștii ialomițeni atrag atenția cu privire la o nouă metodă de înșelăciune pe care escrocii o folosesc. Este vorba despre metoda «Pomana regelui Cioabă». Potrivit oamenilor legii, infractorii acostează ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2020, 16:05
(434 vizualizări - 0 comentarii)


S-a răsturnat cu mașina într-un șanț între Slobozia și Amara

Un accident rutier s-a produs în după-amiaza zilei de luni, 18 mai 2020. Evenimentul rutier s-a petrecut pe șoseaua care leagă orașele Amara și Slobozia din cauza unui șofer de 45 de ani. Acesta s-a angajat ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2020, 15:55
(292 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Măsuri de asigurare la locul de muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița informează cu privire la măsurile de protecție pe care trebuie să le ia atât angajatorii, cât și angajații, pentru a preveni riscul infectării cu SARS-CoV-2 în ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2020, 15:50
(290 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 336 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 19 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 336 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul Spitalului Municipal «Anghel Saligny ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2020, 13:00
(287 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Mihai G în Laurențiu Nicu, noul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița Nuti spaima Constitutii în S-a întâmplat în Cartierul Vlașca din Fetești: Jandarmi alungați cu pietre și răniți Vax în Laurențiu Nicu, noul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița @urzicean în Laurențiu Nicu, noul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița Agricultor în Vizită de lucru a ministrului Agriculturii în Ialomița: Despăgubirile pentru secetă, după 15 iunie 2020 Didina în S-a întâmplat în Cartierul Vlașca din Fetești: Jandarmi alungați cu pietre și răniți Gigi în S-a întâmplat în Cartierul Vlașca din Fetești: Jandarmi alungați cu pietre și răniți urzicenean în Laurențiu Nicu, noul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița Hastag în Laurențiu Nicu, noul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița UN simplu cetățean în Laurențiu Nicu, noul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița Antonescu în S-a întâmplat în Cartierul Vlașca din Fetești: Jandarmi alungați cu pietre și răniți gigi friptu în Laurențiu Nicu, noul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița coteanul în Secretarul Primăriei Mihail Kogălniceanu, al doilea subprefect al Ialomiței Punct în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta VID în Laurențiu Nicu, noul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița CETATEAN în S-a întâmplat în Cartierul Vlașca din Fetești: Jandarmi alungați cu pietre și răniți Tedy în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta Gură satului în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta @nicu smardoi în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta Vasile în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...