Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

«Trihalometanii se încadrează în limitele de potabilitate impuse de lege!»

Urban se jură că apa este potabilă

«Trihalometanii se încadrează în limitele de potabilitate impuse de lege!»

Un raport al Urban SA cu privire la calitatea apei potabile susține că apa furnizată în aria de operare «se încadrează în limitele de potabilitate impuse de lege». Raportul Urban SA vizează perioada 1 ianuarie 2018-31 mai 2019. «Am făcut tot ce este omenește posibil pentru a furniza apă potabilă! Depășirile înregistrate la trihalometani sunt reale și ne îngrijo­rează și pe noi... Dar ele nu influen­țează ca­litatea apei!» a declarat Valentin Cili­beanu, directorul Urban SA Slobozia.

1050 de probe supuse analizelor
În perioada 1 ianuarie 2018-31 mai 2019, Urban SA Slobozia susține că a monito­rizat cu strictețe calitatea apei furnizate în aria de operare. Potrivit unui raport soli­citat de către ziarul nostru, în perioada menționată au fost prelevate un număr de 1050 de probe la ieșirea din stația de tra­tare și 3600 de probe pe rețeaua de distribuție. În cadrul analizelor au fost ur­măriți 55 de parametri dintre care enume­răm sodiu, cianuri, arsen, mangan, fier, mercur, trihalometani, bacterii coli­forme, etc. Analizele au fost efectuate atât în laboratoarele Urban SA, cât și în laboratoare independente. Rezultatele au stabilit că în cazul parametrului sodiu, din totalul de probe analizate s-au înre­gistrat depășiri «nesemnificative» la 10 din cele 50 de probe prelevate. La parametrul clor liber, din cele 750 de probe analizate s-au înregistrat «concentrații mai mari decât limitele admise la 9 probe, restul probelor încadrându-se în limitele de potabilitate». Cel mai controversat parametru rămâne cel al «trihalo­me­tanilor». Conform raportului, în anul 2018, «din totalul de 64 de probe anali­zate s-au înregistrat 14 valori peste limita de 100mg/l, respectiv 117 mg/l și 103 mg/l, iar în anul 2019, din cele 30 de probe analizate până la această dată concomitent, în două laboratoare, parametrul trihalometani a înregistrat 13 valori peste limita de 100 mg/l, dar numai într-unul dintre laboratoare».

Autoritățile zic că au conștiința curată
Directorul Urban SA Slobozia, Valentin Cilibeanu susține că situația este sub control și că apa furnizată în aria de operare este potabilă: «Am făcut tot ce este ome­nește posibil pentru a furniza apă potabilă! Depășirile înregistrate la „trihalometani“ sunt reale și ne îngrijorează și pe noi... Dar ele nu influențează calitatea apei! Așteptăm ca investiția de la stația de tratare să re­zolve problemele existente în acest mo­ment și asigurăm populația că situația este monitorizată 24 de ore din 24!». Reamin­tim că Primăria Slobozia, sprijinită de Consiliul Județean Ialomița, a decis să in­vestească 8 milioane de lei pentru echipa­mente suplimentare care să permită o mai bună potabilizare a apei la Slobozia. Reve­nind la problema depășirilor înregistrate la parametrul «trihalometani», documentul făcut public de către Urban SA precizează că un studiu de evaluare a riscului realizat de către Centrul de Mediu și Sănătate Cluj confirmă că «depășirile sporadice nu re­prezintă un risc pentru sănătatea populației în condițiile asigurării siguranței microbiologice, iar expunerea pe termen lung la concentrații de trihalometani a arătat lipsa efectelor cancerigene în cazul unor expuneri de 25, res­pectiv 30 de ani». In­formațiile furnizate de către Urban SA în­cearcă să modifice percepția publică asupra acestei ame­nințări potențiale. Reamintim că primele informații privind efectele can­cerigene ale apei furnizate de Urban SA Slobozia au fost oferite de către ex-pre­fectul Mădălin Teculescu.

1 Iulie 2019, 07:55 (1655 vizualizări - 12 comentarii)

Citiți și:
Apa din Slobozia, o problemă fără sfârșit
Urban SA Slobozia va încasa 7,68 lei/mc pentru furnizarea apei
Urban a cerut majorarea prețului la apă cu 1 leu/mc. Consilierii locali au aprobat!
URBAN SA riscă să rămână fără autorizație sanitară de funcționare
Slobozia: Investiții noi la stația de epurare a apei

Comentariile cititorilor:


Proasta'n târg :
(3 Iulie 2019, 22:20)
Cilibeanu ăsta sa-i dea lui nevasta-să aia sa bea apă. Măcar să experimenteze pe ea ca oricum ia salariul degeaba la Urban. Când o cauti nu e la birou e plecată "puțin" până la piață iar când vine nu îți rezolva problema, ajungi pe la punctele de încasare si până la urmă când aud oamenii de acolo că ai fost pasat de Doamna li se face milă si rezolva ei cererile. Dar atunci pe ea de ce o mai plătim?
JeT orizontal :
(2 Iulie 2019, 07:59)
Militarii americani au fost foarte incantati de calitatile deosebite ale apei de la robinet.Nici sosetele nu au vrut sa le bage la spalat.Strigau tot timpul din baie:"uat dei put in uatăr?"Se amuzau ca dupa ce si-au clatit sosetele stateau batoase de nu stiai care e bocancul... Buna apa avem tovarasi!Schimbam bateriile de apa la 10 luni,ca se colmateaza de asa puritate.Sigur calitatea lor lasa de dorit,dar se depune ceva si pe furtunele de cauciuc!Da, normal, nici cauciucul nu mai e ce-a fost!Vom ajunge sa bem zilnic o sticluta cu ulei ca martienii lui Luis De Funnes,sa nu ruginim,dupa mintea astuia din poza!Cum dracu scapati voi de ancheta si puscarie??
Ion:
(1 Iulie 2019, 13:01)
Ies proștii în stradă? N-ai să vezi! Am mai pus-o de-o maninifestare acum 5 ani! Cu bidoane! Nineni, nimerică! Cine să ia poziție in Slobozia? Nu e oraș din Ialomița? E, aici se acceptă orice, numai să nu..,,
Mary:
(1 Iulie 2019, 12:13)
  Domnule Cilibeanu Valentin, dacă sunteți conștiința curată nu știu cât sunteți cu conștiința împăcată!! Ca să piară orice urmă de suspiciuni, faceți domnule public unu, două buletine de analiză făcute în laboratoare diferite, așa cum mergem cu sângele la analiză și scăpăm toți de himera asta care ne urmărește de ani buni. Fiți deschiși, transparenți și punem punc. Dacă nu, înseamnă că aveți ceva de ascuns și nu vă asumați răspunderea, cum nici noi nu ne putem permite să bem apa cu pricina. 
 Să vă mai spun ceva! Dacă aveți dreptate și candidați la funcția de primar în cadrul Pimăriei Slobozia, cu certitudine veți fi ales, că asta așteaptă locuitorii acestui oraș, apă bună de băut, șosele fără grpi, porcăria din fața palatului să fie finalizată, infrastructură în cartierele nou înființate, curățenie și liniște. nu este greu și ieșiți la pensie ca primar și cu o frumoasă pensie specială. 
anonymus:
(1 Iulie 2019, 11:23)
Minte ca un porc, ti-e sila si sa faci dus, dar sa bei apa aia.
Poza:
(1 Iulie 2019, 11:02)
Privirea mai marelui de la Urban (cand i s-a recomandat sa-si bea "potabila" de la robinet) spune totul..
adriana:
(1 Iulie 2019, 11:01)
.....ai dreptate !
Adriana 88:
(1 Iulie 2019, 10:54)
Cornelia, suntem un oras mic in care foarte putini dintre noi suntem "independenti". Oamenii nu ies in strada din diverse motive- sa nu ii vada sefu', sa nu ii vada nu stiu cine'. Multi pun pe primul loc imaginea lor in societate si nu pun in balanta cu dezastrul real din acest oras. Hai sa iesim. Cine? Eu cu tine si mai cine? Cativa cunoscuti. Si facem ce? Nici cadru legal nu prea avem sa actionam mai departe pentru ca formal-uite ce scrie presa-probele sunt ok, fara riscuri de a dezvolta o problema de sanatate. Eu am o singura solutie. Sa cerem sprijin peste granite. Sa trimitem probe in afara granitelor si sa actionam pe baza rezultatului direct la minister. Dar cine si cu cine sa faci asta? Eu cu tine? Nu e imposibil dar este foarte greu si ne punem in cap cateva nume sonore. Plus ca va fi foarte costisitor.
Cornelia:
(1 Iulie 2019, 10:23)
Sa o bei tu daca este potabila... Trebuie iesit in strada si sa nu ii lasam asa. Oamenii buni nu mai stati in case si doar dati cu gura , haideti sa facem ceva ca nu se poate sa caram bidoane de apa la infinit .
Adriana 88:
(1 Iulie 2019, 09:41)
Mesaj de interes local! Pentru sanatatea dvs., a celor curajosi care consuma apa de la robinet, la fiecare litru consumat, luati si o pastila de Calgon, preventiv.
Bidon:
(1 Iulie 2019, 09:07)
Să mori tu, că apa în Slobozia e potabilă?
cetatean:
(1 Iulie 2019, 08:30)
care constiinta ?! pai nu au....puterea si banul primeaza ?!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
19 Ian 2020
278 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Tânăr din Slobozia, arestat pentru «tâlhărie calificată»

În cursul zilei de 15 ianuarie a.c., polițiștii slobozeni au identificat și reținut, pentru 24 de ore, un tânăr de 22 de ani cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni de «tâlhărie calificată», săvârșită ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 12:10
(158 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Acțiune de prevenire

Joi, 16 ianuarie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii faptelor cu violență, a delincvenței juvenile și victimizării minorilor în zona unităților de învățământ, precum și ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 11:50
(133 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie la furnizarea apei în Cartierul Fetești Oraș

Pentru remedierea unei avarii survenită la nivelul unui branșament de pe strada Călărași din municipiul Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile vineri, 17 ianuarie 2020, în ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 11:40
(107 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

16 Ianuarie 2020, 18:55


4

DSVSA Ialomița: Au fost identificate zonele de risc privind gripa aviară

În contextul răspândirii virusului gripei aviare, reprezentanții Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița au identificat zonele din județ cu risc epidemiologic ridicat. Astfel ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 18:20
(274 vizualizări - 0 comentarii)


Polei în Ialomița: Două accidente, patru persoane rănite

Miercuri, 15 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la două accidente rutiere produse pe raza județului, soldate cu rănirea a patru persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orei ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 18:05
(222 vizualizări - 0 comentarii)


Bătrân de 70 de ani din Făcăeni, beat la volan

Miercuri, 15 ianuarie a.c., în jurul orelor 18,00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Stelnica au depistat un bărbat, de 70 de ani, din comuna Făcăeni, care conducea un autoturism pe raza localității ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 17:55
(207 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Gheorghe Doja, arestat după ce a condus fără permis

Miercuri, 15 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 17:50
(181 vizualizări - 1 comentariu)


8

Accident la intrare în Movila

Marți, 14 ianuarie a.c., în jurul orei 7,30, polițiștii au intervenit la un eveniment rutier produs pe raza localității Movila, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate de polițiști ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:40
(218 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Movila accident


9

Bucu: La volan cu permisul suspendat

Marți, 14 ianuarie a.c., în jurul orelor 15,30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit, pe raza localității Bucu, un autoturism condus de către un bărbat, de 47 de ani, din București, care a ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:35
(242 vizualizări - 1 comentariu)


10

Acțiune a polițiștilor feteșteni

Marți, 14 ianuarie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul silviculturii și pisciculturii. În cadrul acțiunii ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:30
(221 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Locuri de muncă în Germania pentru studenți

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomita anunță ȋnceperea perioadei de ȋnregistrare a aplicațiilor ȋn programul destinat studenților care doresc să desfășoare o activitate lucrativă pe ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 15:15
(188 vizualizări - 0 comentarii)


12
Protopopiatul Slobozia: 15 ianuarie-«Ziua Culturii Naționale»

Protopopiatul Slobozia: 15 ianuarie-«Ziua Culturii Naționale»

Miercuri, 15 ianuarie 2020, cu prilejul «Zilei Culturii Naționale» și aniversării a 170 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, la Liceul Tehnologic «Mihai Eminescu» din Slobozia, elevii ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 15:10
(262 vizualizări - 0 comentarii)


Moldoveni: Bătrână de 87 de ani, moartă într-un incendiu

Moldoveni: Bătrână de 87 de ani, moartă într-un incendiu

În noaptea de marți spre miercuri, 14/15 ianuarie 2020, puțin trecut de miezul nopții, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o casă din localitatea Moldoveni. La ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 11:20
(199 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

14 Ianuarie 2020, 17:10


Amara: Biciclist acroșat de un autoturism

Luni, 13 ianuarie 2020, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident de circulație produs în localitatea Amara, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate ...[citește_toată_știrea]

14 Ianuarie 2020, 11:50
(181 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: Cu permisul suspendat și beat la volan a produs un accident rutier

Sâmbătă, 11 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce acționau pe raza localității Bucu, pe linia depistării persoanelor care conduc autovehicule aflate sub influența băuturilor ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2020, 15:50
(207 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziție la Ion Roată la un bărbat suspectat de «tăiere ilegală» și «furt de arbori»

Percheziție la Ion Roată la un bărbat suspectat de «tăiere ilegală» și «furt de arbori»

Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, polițiștii din cadrul Secției 6 Ion Roată au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat din comuna Ion Roată, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de «tăiere ilegală ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2020, 15:45
(261 vizualizări - 0 comentarii)


Chirana: Un bărbat din Iași a murit într-un accident rutier

Chirana: Un bărbat din Iași a murit într-un accident rutier

Un grav accident rutier s-a petrecut în seara zilei de vineri, 10 ianuarie 2020, în zona Chirana. Se pare că șoferul unui autovehicul, identificat în persoana unui bărbat de 68 de ani, cu domiciliul în ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2020, 20:20
(768 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Chirana accident


Taximetriștii din Fetești, amendați de polițiști

Taxiurile din Fetești au fost verificate de polițiștii ialomițeni. În urma controalelor, oamenii legii au descoperit mai multe nereguli în ceea ce privește starea tehnică a autovehiculelor, dar și faptul ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2020, 17:20
(294 vizualizări - 1 comentariu)


Ajutoare de peste 500 mii de lei, acordate de Epsicopia Sloboziei și Călărașilor

Reprezentanții Episcopiei Sloboziei și Călărașilor au realizat un bilanț al ajutoarelor pe care le-au acordat persoanelor aflate în dificultate din cadrul Episcopiei în ultimul trimestru al anului 2019 ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2020, 17:05
(287 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Reținut pentru «tâlhărie calificată»

Polițiștii slobozeni au depistat persoana bănuită de comiterea infracțiunii de «tâlhărie calificată» săvârșită în data de 3 noiembrie 2019, asupra unei femei din municipiul Slobozia. Bărbatul în cauză a ...[citește_toată_știrea]

9 Ianuarie 2020, 14:35
(472 vizualizări - 0 comentarii)


Două fete din Amara, dispărute

Două fete din Amara, dispărute

Polițiștii din Ialomița caută două minore, de 14 și 15 ani, care au plecat de la domiciliu. Persoanele care pot oferi informații care să conducă la depistarea acestora, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată ...[citește_toată_știrea]

9 Ianuarie 2020, 10:40
(935 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Amara dispărute


Tânăr din Slobozia, arestat

Miercuri, 8 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative ...[citește_toată_știrea]

9 Ianuarie 2020, 10:35
(277 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia arestare


Primăria Slobozia: Obligativitatea de înscriere în Registrul Agricol

Primăria Municipiului Slobozia aduce la cunoștința persoanelor fizice și juridice obligația acestora de a declara următoarele date pentru înscrierea în Registrul Agricol. Astfel, între 5 ianuarie și ultima ...[citește_toată_știrea]

8 Ianuarie 2020, 11:20
(571 vizualizări - 0 comentarii)


Cosâmbești: Bătrână de 77 de ani, acroșată de o mașină

Luni, 6 ianuarie a.c., polițiștii rutieri din Slobozia au intervenit la un accident rutier produs pe DJ201, în localitatea Cosâmbești, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate a ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 14:50
(430 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Constănțean reținut pentru «înșelăciune» și «fals în înscrisuri sub semnătură privată»

Un bărbat de 34 de ani a fost reținut luni, 6 ianuarie 2020, de polițiștii ialomițeni, pentru comiterea mai multor infracțiuni de înșelăciune în formă continuată și de fals în înscriuri sub semnătură privată ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 13:55
(345 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Făcăeni, depistat băut la volan

Luni, 6 decembrie a.c., polițiștii din Fetești au depistat un tânăr de 22 de ani, din Făcăeni, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu în timp ce se afla sub influența alcoolului. ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 13:45
(210 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 5 permise reținute, amenzi de peste 79 mii de lei

Luni, 6 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la 24 de evenimente, dintre care 23 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. De asemenea, au fost sesizate 8 infracțiuni ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 13:40
(400 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Rata șomajului-4,38%

La sfârșitul lunii noiembrie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4094 șomeri (din care 1867 femei), rata șomajului fiind de 4,38%, cu 0,97 pp ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 10:20
(271 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
@cetatean în Luminița Barcari, nominalizată pentru o funcție de secretar de stat în Ministerul Educației @Ialomiten(!?)psd în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia Simi On Line în S-a întâmplat la Balaciu: O pacientă a căzut în WC-ul din curtea cabinetului medical! plătitor de taxe în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia sandu în Reținut pentru că vindea ilegal icre negre cetatean în Luminița Barcari, nominalizată pentru o funcție de secretar de stat în Ministerul Educației Ialomiten în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia alegator în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia curiosul în Întrerupere voluntară a activității la fostul Combinat Chimic Chelu în S-a întâmplat la Balaciu: O pacientă a căzut în WC-ul din curtea cabinetului medical! Trilogia din fundu curtii în S-a întâmplat la Balaciu: O pacientă a căzut în WC-ul din curtea cabinetului medical! @haiduc în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia A în S-a întâmplat la Balaciu: O pacientă a căzut în WC-ul din curtea cabinetului medical! Alegator în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia Denzel W în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia PSD ist în Grevă japoneză la Liceul Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» din Slobozia PSD ist de Slobozia în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia Anda Vasile în Grevă japoneză la Liceul Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» din Slobozia Raquell de Marakes în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia dojean în Primărie «în familie» la Gheorghe Doja și Albești
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...