Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

«Trihalometanii se încadrează în limitele de potabilitate impuse de lege!»

Urban se jură că apa este potabilă

«Trihalometanii se încadrează în limitele de potabilitate impuse de lege!»

Un raport al Urban SA cu privire la calitatea apei potabile susține că apa furnizată în aria de operare «se încadrează în limitele de potabilitate impuse de lege». Raportul Urban SA vizează perioada 1 ianuarie 2018-31 mai 2019. «Am făcut tot ce este omenește posibil pentru a furniza apă potabilă! Depășirile înregistrate la trihalometani sunt reale și ne îngrijo­rează și pe noi... Dar ele nu influen­țează ca­litatea apei!» a declarat Valentin Cili­beanu, directorul Urban SA Slobozia.

1050 de probe supuse analizelor
În perioada 1 ianuarie 2018-31 mai 2019, Urban SA Slobozia susține că a monito­rizat cu strictețe calitatea apei furnizate în aria de operare. Potrivit unui raport soli­citat de către ziarul nostru, în perioada menționată au fost prelevate un număr de 1050 de probe la ieșirea din stația de tra­tare și 3600 de probe pe rețeaua de distribuție. În cadrul analizelor au fost ur­măriți 55 de parametri dintre care enume­răm sodiu, cianuri, arsen, mangan, fier, mercur, trihalometani, bacterii coli­forme, etc. Analizele au fost efectuate atât în laboratoarele Urban SA, cât și în laboratoare independente. Rezultatele au stabilit că în cazul parametrului sodiu, din totalul de probe analizate s-au înre­gistrat depășiri «nesemnificative» la 10 din cele 50 de probe prelevate. La parametrul clor liber, din cele 750 de probe analizate s-au înregistrat «concentrații mai mari decât limitele admise la 9 probe, restul probelor încadrându-se în limitele de potabilitate». Cel mai controversat parametru rămâne cel al «trihalo­me­tanilor». Conform raportului, în anul 2018, «din totalul de 64 de probe anali­zate s-au înregistrat 14 valori peste limita de 100mg/l, respectiv 117 mg/l și 103 mg/l, iar în anul 2019, din cele 30 de probe analizate până la această dată concomitent, în două laboratoare, parametrul trihalometani a înregistrat 13 valori peste limita de 100 mg/l, dar numai într-unul dintre laboratoare».

Autoritățile zic că au conștiința curată
Directorul Urban SA Slobozia, Valentin Cilibeanu susține că situația este sub control și că apa furnizată în aria de operare este potabilă: «Am făcut tot ce este ome­nește posibil pentru a furniza apă potabilă! Depășirile înregistrate la „trihalometani“ sunt reale și ne îngrijorează și pe noi... Dar ele nu influențează calitatea apei! Așteptăm ca investiția de la stația de tratare să re­zolve problemele existente în acest mo­ment și asigurăm populația că situația este monitorizată 24 de ore din 24!». Reamin­tim că Primăria Slobozia, sprijinită de Consiliul Județean Ialomița, a decis să in­vestească 8 milioane de lei pentru echipa­mente suplimentare care să permită o mai bună potabilizare a apei la Slobozia. Reve­nind la problema depășirilor înregistrate la parametrul «trihalometani», documentul făcut public de către Urban SA precizează că un studiu de evaluare a riscului realizat de către Centrul de Mediu și Sănătate Cluj confirmă că «depășirile sporadice nu re­prezintă un risc pentru sănătatea populației în condițiile asigurării siguranței microbiologice, iar expunerea pe termen lung la concentrații de trihalometani a arătat lipsa efectelor cancerigene în cazul unor expuneri de 25, res­pectiv 30 de ani». In­formațiile furnizate de către Urban SA în­cearcă să modifice percepția publică asupra acestei ame­nințări potențiale. Reamintim că primele informații privind efectele can­cerigene ale apei furnizate de Urban SA Slobozia au fost oferite de către ex-pre­fectul Mădălin Teculescu.

1 Iulie 2019, 07:55 (1944 vizualizări - 12 comentarii)

Citiți și:
Amonil SA cere indexarea debitelor plătite cu rata inflației
Apa din Slobozia, o problemă fără sfârșit
Urban SA Slobozia va încasa 7,68 lei/mc pentru furnizarea apei
URBAN SA riscă să rămână fără autorizație sanitară de funcționare

Comentariile cititorilor:


Proasta'n târg :
(3 Iulie 2019, 22:20)
Cilibeanu ăsta sa-i dea lui nevasta-să aia sa bea apă. Măcar să experimenteze pe ea ca oricum ia salariul degeaba la Urban. Când o cauti nu e la birou e plecată "puțin" până la piață iar când vine nu îți rezolva problema, ajungi pe la punctele de încasare si până la urmă când aud oamenii de acolo că ai fost pasat de Doamna li se face milă si rezolva ei cererile. Dar atunci pe ea de ce o mai plătim?
JeT orizontal :
(2 Iulie 2019, 07:59)
Militarii americani au fost foarte incantati de calitatile deosebite ale apei de la robinet.Nici sosetele nu au vrut sa le bage la spalat.Strigau tot timpul din baie:"uat dei put in uatăr?"Se amuzau ca dupa ce si-au clatit sosetele stateau batoase de nu stiai care e bocancul... Buna apa avem tovarasi!Schimbam bateriile de apa la 10 luni,ca se colmateaza de asa puritate.Sigur calitatea lor lasa de dorit,dar se depune ceva si pe furtunele de cauciuc!Da, normal, nici cauciucul nu mai e ce-a fost!Vom ajunge sa bem zilnic o sticluta cu ulei ca martienii lui Luis De Funnes,sa nu ruginim,dupa mintea astuia din poza!Cum dracu scapati voi de ancheta si puscarie??
Ion:
(1 Iulie 2019, 13:01)
Ies proștii în stradă? N-ai să vezi! Am mai pus-o de-o maninifestare acum 5 ani! Cu bidoane! Nineni, nimerică! Cine să ia poziție in Slobozia? Nu e oraș din Ialomița? E, aici se acceptă orice, numai să nu..,,
Mary:
(1 Iulie 2019, 12:13)
  Domnule Cilibeanu Valentin, dacă sunteți conștiința curată nu știu cât sunteți cu conștiința împăcată!! Ca să piară orice urmă de suspiciuni, faceți domnule public unu, două buletine de analiză făcute în laboratoare diferite, așa cum mergem cu sângele la analiză și scăpăm toți de himera asta care ne urmărește de ani buni. Fiți deschiși, transparenți și punem punc. Dacă nu, înseamnă că aveți ceva de ascuns și nu vă asumați răspunderea, cum nici noi nu ne putem permite să bem apa cu pricina. 
 Să vă mai spun ceva! Dacă aveți dreptate și candidați la funcția de primar în cadrul Pimăriei Slobozia, cu certitudine veți fi ales, că asta așteaptă locuitorii acestui oraș, apă bună de băut, șosele fără grpi, porcăria din fața palatului să fie finalizată, infrastructură în cartierele nou înființate, curățenie și liniște. nu este greu și ieșiți la pensie ca primar și cu o frumoasă pensie specială. 
anonymus:
(1 Iulie 2019, 11:23)
Minte ca un porc, ti-e sila si sa faci dus, dar sa bei apa aia.
Poza:
(1 Iulie 2019, 11:02)
Privirea mai marelui de la Urban (cand i s-a recomandat sa-si bea "potabila" de la robinet) spune totul..
adriana:
(1 Iulie 2019, 11:01)
.....ai dreptate !
Adriana 88:
(1 Iulie 2019, 10:54)
Cornelia, suntem un oras mic in care foarte putini dintre noi suntem "independenti". Oamenii nu ies in strada din diverse motive- sa nu ii vada sefu', sa nu ii vada nu stiu cine'. Multi pun pe primul loc imaginea lor in societate si nu pun in balanta cu dezastrul real din acest oras. Hai sa iesim. Cine? Eu cu tine si mai cine? Cativa cunoscuti. Si facem ce? Nici cadru legal nu prea avem sa actionam mai departe pentru ca formal-uite ce scrie presa-probele sunt ok, fara riscuri de a dezvolta o problema de sanatate. Eu am o singura solutie. Sa cerem sprijin peste granite. Sa trimitem probe in afara granitelor si sa actionam pe baza rezultatului direct la minister. Dar cine si cu cine sa faci asta? Eu cu tine? Nu e imposibil dar este foarte greu si ne punem in cap cateva nume sonore. Plus ca va fi foarte costisitor.
Cornelia:
(1 Iulie 2019, 10:23)
Sa o bei tu daca este potabila... Trebuie iesit in strada si sa nu ii lasam asa. Oamenii buni nu mai stati in case si doar dati cu gura , haideti sa facem ceva ca nu se poate sa caram bidoane de apa la infinit .
Adriana 88:
(1 Iulie 2019, 09:41)
Mesaj de interes local! Pentru sanatatea dvs., a celor curajosi care consuma apa de la robinet, la fiecare litru consumat, luati si o pastila de Calgon, preventiv.
Bidon:
(1 Iulie 2019, 09:07)
Să mori tu, că apa în Slobozia e potabilă?
cetatean:
(1 Iulie 2019, 08:30)
care constiinta ?! pai nu au....puterea si banul primeaza ?!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 10 Iul 2020
285 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Gura Ialomiței: Beat la volan, a derapat cu mașina

Un cetățean din Gura Ialomiței a sesizat joi dimineața, 9 iulie a.c., în jurul orei 3,00, faptul că un autoturism a derapat pe raza localității. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au identificat ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2020, 15:25
(61 vizualizări - 0 comentarii)


Perieți: Arestat pentru «furt calificat»

Miercuri, 8 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2020, 15:20
(59 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Miercuri, 8 iulie a.c., în jurul orelor 22,00, polițiștii rutieri din Fetești au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani. În urma verificării în bazele de date, s-a ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2020, 15:15
(55 vizualizări - 0 comentarii)


Razie la Bărbulești

Razie la Bărbulești

Peste 160 de efective ale Poliției și Jandarmeriei au descins în dimineața zilei de joi, 9 iulie a.c., în comuna Bărbulești, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, asigurarea climatului de ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2020, 15:10
(55 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 503 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 9 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 503, cu 39 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2020, 13:05
(182 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 464 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 8 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 464, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

8 Iulie 2020, 13:05
(271 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Atenție, se oprește apa în Cartierul Buliga!

Pentru realizarea operațiunilor periodice de întreținere a rezervorului destinat înmagazinării apei potabile ce deservește municipiul Fetești/Ialomița, RAJA Constanța va sista furnizarea apei, joi, 9 iulie ...[citește_toată_știrea]

8 Iulie 2020, 09:40
(91 vizualizări - 0 comentarii)


Gimbășani: Bărbat salvat de pompieri dintr-un canal de vizitare elevator

Gimbășani: Bărbat salvat de pompieri dintr-un canal de vizitare elevator

Evenimentul a fost semnalat de un lucrător al unei firme marți, 7 iulie a.c., în jurul orelor 15,25. În sprijinul bărbatului de 43 de ani s-au deplasat de urgență 3 echipaje de salvare de la Detașamentul ...[citește_toată_știrea]

8 Iulie 2020, 08:40
(144 vizualizări - 0 comentarii)


8

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

7 Iulie 2020, 17:10


9
Ion Roată: Utilaje agricole cuprinse de flăcări

Ion Roată: Utilaje agricole cuprinse de flăcări

Pompierii din Urziceni au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a cuprins două utilaje agricole, puse în funcțiune pe un câmp din zona localității Ion Roată. Cel mai probabil flăcările au izbucnit ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 16:05
(216 vizualizări - 0 comentarii)


10

RAJA Constanța a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteo-Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cu vijelii (ce vor atinge în anumite intervale viteze de 80-90 km/h), averse ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 15:55
(76 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan sub influența alcoolului

În urma unei acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere, polițiștii ialomițeni au identificat , pe raza localităților Rădulești, Slobozia și Țăndărei, 4 conducători auto care circulau pe drumurile publice ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 15:50
(121 vizualizări - 1 comentariu)


12
Incendiu la o casă din Movila

Incendiu la o casă din Movila

Pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia și membrii serviciului voluntar cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au intervenit pentru stingerea unui incendiu care ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 15:05
(107 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Movila incendiu


13

Grupul de Comunicare Strategică: 455 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 7 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 455, cu 11 cazuri mai mult față de ziua de luni, ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 13:05
(162 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Calendarul privind mobilitatea personalului didactic din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021 a fost reactualizat

În urma promulgării de către președintele României, Klaus Iohannis, a Legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcționare a sistemului ...[citește_toată_știrea]

6 Iulie 2020, 21:20
(238 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Vineri, 3 iulie a.c., în jurul orei 9,30, polițiștii din Slobozia au oprit pentru control, pe raza localității Misleanu, un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani, din aceeași localitate. În urma solicitării ...[citește_toată_știrea]

6 Iulie 2020, 16:10
(147 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 444 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 6 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 444, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de vineri, ...[citește_toată_știrea]

6 Iulie 2020, 13:05
(203 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiuni integrate pentru combaterea COVID-19

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, la nivelul județului Ialomița se vor desfășura acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2020, 08:20
(125 vizualizări - 0 comentarii)


Șosele însângerate în județul Ialomița

Șosele însângerate în județul Ialomița

Zi neagră pe șoselele din Ialomița sâmbătă, 4 iulie 2020. Cinci persoane au fost rănite și una a murit în urma a 3 accidente rutiere, petrecute pe raza localităților Fetești, Coșereni și Misleanu. Cel mai ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2020, 12:15
(708 vizualizări - 5 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

3 Iulie 2020, 17:10


Grupul de Comunicare Strategică: 440 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 3 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 440, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de joi, 2 ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 13:05
(242 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan, fără permis sau cu permise suspendate

Joi, 2 iulie a.c., în jurul orelor 15,00, polițiștii din Balaciu în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe raza de competență au oprit pentru control un autoturism condus de un ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 11:40
(196 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Pieton acroșat de un autoturism

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 18,00, ISU Ialomița a intervenit la un accident rutier în municipiul Slobozia, în care un autoturism a lovit un pieton. La locul evenimentului s-a deplasat de urgență ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:55
(241 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Fetești: Șiră de baloți cuprinsă de flăcări

Fetești: Șiră de baloți cuprinsă de flăcări

Vineri dimineață, 3 iulie a.c., în jurul orei 3,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o șiră de baloți din paie în gospodăria unui cetățean din Cartierul Vlașca ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:50
(144 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești incendiu


Slobozia: A luat foc ghena de ventilație

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 16,00, ISU Ialomița a fost solicitat să intervină la stingerea unui incendiu produs la o ghenă Slobozia. Incendiul a fost stins operativ de ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:45
(192 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia incendiu


Săveni: Incendiu la o anexă gospodărească

Săveni: Incendiu la o anexă gospodărească

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 11,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească a unui cetățean din localitatea Săveni. La locul solicitării ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:40
(211 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Săveni incendiu


Proxenet din Axintele, arestat

Polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Urziceni au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:50
(287 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Femei reținute pentru contrabandă cu țigări

Două femei, de 43 și 66 de ani, au fost reținute de polițiștii ialomițeni într-un dosar privind contrabanda cu țigări. Oamenii legii au efectuat în cursul zilei de joi, 2 iulie a.c., 10 percheziții domiciliare ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:45
(326 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Dosare penale pentru încălcarea Codului Rutier

Un tânăr de 22 de ani și un altul de 30 de ani s-au ales cu dosare penale după ce au fost suprinși în trafic încălcând regulile de circulație. Tânărul de 22 de ani s-a urcat la volan în stare de ebrietate ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:40
(205 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 436 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 2 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 436, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de miercuri, ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 13:05
(202 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Ignat în «Cocoașa» comandantului Bâcu Flavius în Două cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 confirmate în cadrul Primăriei Balaciu Pt nedumeritu si kosmo în «Cocoașa» comandantului Bâcu altul care nu stie în Două cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 confirmate în cadrul Primăriei Balaciu Kosmo în «Cocoașa» comandantului Bâcu Vasile în Două cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 confirmate în cadrul Primăriei Balaciu Unul care stie în Două cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 confirmate în cadrul Primăriei Balaciu Nedumeritu în «Cocoașa» comandantului Bâcu korona în Două cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 confirmate în cadrul Primăriei Balaciu Curiosul în Firma care administrează Combinatul Chimic din Slobozia are datorii de 80 milioane de euro cainii latra ursul merge în Utilajele Infrastructură Drumuri și Poduri SA, parcate în curtea directorului Dan Anton Marus în Utilajele Infrastructură Drumuri și Poduri SA, parcate în curtea directorului Dan Anton Gigel în Adora TECH a construit ilegal instalația de piroliză Amarean în Utilajele Infrastructură Drumuri și Poduri SA, parcate în curtea directorului Dan Anton Vali în Utilajele Infrastructură Drumuri și Poduri SA, parcate în curtea directorului Dan Anton Ion în «Cocoașa» comandantului Bâcu Simon în «Cocoașa» comandantului Bâcu Lady în «Cocoașa» comandantului Bâcu Anonim în Utilajele Infrastructură Drumuri și Poduri SA, parcate în curtea directorului Dan Anton Petru jidanu în «Cocoașa» comandantului Bâcu
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...