Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

«Trihalometanii se încadrează în limitele de potabilitate impuse de lege!»

Urban se jură că apa este potabilă

«Trihalometanii se încadrează în limitele de potabilitate impuse de lege!»

Un raport al Urban SA cu privire la calitatea apei potabile susține că apa furnizată în aria de operare «se încadrează în limitele de potabilitate impuse de lege». Raportul Urban SA vizează perioada 1 ianuarie 2018-31 mai 2019. «Am făcut tot ce este omenește posibil pentru a furniza apă potabilă! Depășirile înregistrate la trihalometani sunt reale și ne îngrijo­rează și pe noi... Dar ele nu influen­țează ca­litatea apei!» a declarat Valentin Cili­beanu, directorul Urban SA Slobozia.

1050 de probe supuse analizelor
În perioada 1 ianuarie 2018-31 mai 2019, Urban SA Slobozia susține că a monito­rizat cu strictețe calitatea apei furnizate în aria de operare. Potrivit unui raport soli­citat de către ziarul nostru, în perioada menționată au fost prelevate un număr de 1050 de probe la ieșirea din stația de tra­tare și 3600 de probe pe rețeaua de distribuție. În cadrul analizelor au fost ur­măriți 55 de parametri dintre care enume­răm sodiu, cianuri, arsen, mangan, fier, mercur, trihalometani, bacterii coli­forme, etc. Analizele au fost efectuate atât în laboratoarele Urban SA, cât și în laboratoare independente. Rezultatele au stabilit că în cazul parametrului sodiu, din totalul de probe analizate s-au înre­gistrat depășiri «nesemnificative» la 10 din cele 50 de probe prelevate. La parametrul clor liber, din cele 750 de probe analizate s-au înregistrat «concentrații mai mari decât limitele admise la 9 probe, restul probelor încadrându-se în limitele de potabilitate». Cel mai controversat parametru rămâne cel al «trihalo­me­tanilor». Conform raportului, în anul 2018, «din totalul de 64 de probe anali­zate s-au înregistrat 14 valori peste limita de 100mg/l, respectiv 117 mg/l și 103 mg/l, iar în anul 2019, din cele 30 de probe analizate până la această dată concomitent, în două laboratoare, parametrul trihalometani a înregistrat 13 valori peste limita de 100 mg/l, dar numai într-unul dintre laboratoare».

Autoritățile zic că au conștiința curată
Directorul Urban SA Slobozia, Valentin Cilibeanu susține că situația este sub control și că apa furnizată în aria de operare este potabilă: «Am făcut tot ce este ome­nește posibil pentru a furniza apă potabilă! Depășirile înregistrate la „trihalometani“ sunt reale și ne îngrijorează și pe noi... Dar ele nu influențează calitatea apei! Așteptăm ca investiția de la stația de tratare să re­zolve problemele existente în acest mo­ment și asigurăm populația că situația este monitorizată 24 de ore din 24!». Reamin­tim că Primăria Slobozia, sprijinită de Consiliul Județean Ialomița, a decis să in­vestească 8 milioane de lei pentru echipa­mente suplimentare care să permită o mai bună potabilizare a apei la Slobozia. Reve­nind la problema depășirilor înregistrate la parametrul «trihalometani», documentul făcut public de către Urban SA precizează că un studiu de evaluare a riscului realizat de către Centrul de Mediu și Sănătate Cluj confirmă că «depășirile sporadice nu re­prezintă un risc pentru sănătatea populației în condițiile asigurării siguranței microbiologice, iar expunerea pe termen lung la concentrații de trihalometani a arătat lipsa efectelor cancerigene în cazul unor expuneri de 25, res­pectiv 30 de ani». In­formațiile furnizate de către Urban SA în­cearcă să modifice percepția publică asupra acestei ame­nințări potențiale. Reamintim că primele informații privind efectele can­cerigene ale apei furnizate de Urban SA Slobozia au fost oferite de către ex-pre­fectul Mădălin Teculescu.

1 Iulie 2019, 07:55 (1352 vizualizări - 12 comentarii)

Citiți și:
Urban SA Slobozia va încasa 7,68 lei/mc pentru furnizarea apei
Urban a cerut majorarea prețului la apă cu 1 leu/mc. Consilierii locali au aprobat!
Slobozia bea apă cu Trihalometani
URBAN SA riscă să rămână fără autorizație sanitară de funcționare
Slobozia: Investiții noi la stația de epurare a apei

Comentariile cititorilor:


Proasta'n târg :
(3 Iulie 2019, 22:20)
Cilibeanu ăsta sa-i dea lui nevasta-să aia sa bea apă. Măcar să experimenteze pe ea ca oricum ia salariul degeaba la Urban. Când o cauti nu e la birou e plecată "puțin" până la piață iar când vine nu îți rezolva problema, ajungi pe la punctele de încasare si până la urmă când aud oamenii de acolo că ai fost pasat de Doamna li se face milă si rezolva ei cererile. Dar atunci pe ea de ce o mai plătim?
JeT orizontal :
(2 Iulie 2019, 07:59)
Militarii americani au fost foarte incantati de calitatile deosebite ale apei de la robinet.Nici sosetele nu au vrut sa le bage la spalat.Strigau tot timpul din baie:"uat dei put in uatăr?"Se amuzau ca dupa ce si-au clatit sosetele stateau batoase de nu stiai care e bocancul... Buna apa avem tovarasi!Schimbam bateriile de apa la 10 luni,ca se colmateaza de asa puritate.Sigur calitatea lor lasa de dorit,dar se depune ceva si pe furtunele de cauciuc!Da, normal, nici cauciucul nu mai e ce-a fost!Vom ajunge sa bem zilnic o sticluta cu ulei ca martienii lui Luis De Funnes,sa nu ruginim,dupa mintea astuia din poza!Cum dracu scapati voi de ancheta si puscarie??
Ion:
(1 Iulie 2019, 13:01)
Ies proștii în stradă? N-ai să vezi! Am mai pus-o de-o maninifestare acum 5 ani! Cu bidoane! Nineni, nimerică! Cine să ia poziție in Slobozia? Nu e oraș din Ialomița? E, aici se acceptă orice, numai să nu..,,
Mary:
(1 Iulie 2019, 12:13)
  Domnule Cilibeanu Valentin, dacă sunteți conștiința curată nu știu cât sunteți cu conștiința împăcată!! Ca să piară orice urmă de suspiciuni, faceți domnule public unu, două buletine de analiză făcute în laboratoare diferite, așa cum mergem cu sângele la analiză și scăpăm toți de himera asta care ne urmărește de ani buni. Fiți deschiși, transparenți și punem punc. Dacă nu, înseamnă că aveți ceva de ascuns și nu vă asumați răspunderea, cum nici noi nu ne putem permite să bem apa cu pricina. 
 Să vă mai spun ceva! Dacă aveți dreptate și candidați la funcția de primar în cadrul Pimăriei Slobozia, cu certitudine veți fi ales, că asta așteaptă locuitorii acestui oraș, apă bună de băut, șosele fără grpi, porcăria din fața palatului să fie finalizată, infrastructură în cartierele nou înființate, curățenie și liniște. nu este greu și ieșiți la pensie ca primar și cu o frumoasă pensie specială. 
anonymus:
(1 Iulie 2019, 11:23)
Minte ca un porc, ti-e sila si sa faci dus, dar sa bei apa aia.
Poza:
(1 Iulie 2019, 11:02)
Privirea mai marelui de la Urban (cand i s-a recomandat sa-si bea "potabila" de la robinet) spune totul..
adriana:
(1 Iulie 2019, 11:01)
.....ai dreptate !
Adriana 88:
(1 Iulie 2019, 10:54)
Cornelia, suntem un oras mic in care foarte putini dintre noi suntem "independenti". Oamenii nu ies in strada din diverse motive- sa nu ii vada sefu', sa nu ii vada nu stiu cine'. Multi pun pe primul loc imaginea lor in societate si nu pun in balanta cu dezastrul real din acest oras. Hai sa iesim. Cine? Eu cu tine si mai cine? Cativa cunoscuti. Si facem ce? Nici cadru legal nu prea avem sa actionam mai departe pentru ca formal-uite ce scrie presa-probele sunt ok, fara riscuri de a dezvolta o problema de sanatate. Eu am o singura solutie. Sa cerem sprijin peste granite. Sa trimitem probe in afara granitelor si sa actionam pe baza rezultatului direct la minister. Dar cine si cu cine sa faci asta? Eu cu tine? Nu e imposibil dar este foarte greu si ne punem in cap cateva nume sonore. Plus ca va fi foarte costisitor.
Cornelia:
(1 Iulie 2019, 10:23)
Sa o bei tu daca este potabila... Trebuie iesit in strada si sa nu ii lasam asa. Oamenii buni nu mai stati in case si doar dati cu gura , haideti sa facem ceva ca nu se poate sa caram bidoane de apa la infinit .
Adriana 88:
(1 Iulie 2019, 09:41)
Mesaj de interes local! Pentru sanatatea dvs., a celor curajosi care consuma apa de la robinet, la fiecare litru consumat, luati si o pastila de Calgon, preventiv.
Bidon:
(1 Iulie 2019, 09:07)
Să mori tu, că apa în Slobozia e potabilă?
cetatean:
(1 Iulie 2019, 08:30)
care constiinta ?! pai nu au....puterea si banul primeaza ?!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 23 Iul 2019
133 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Un feteștean beat la volan a provocat un accident rutier

Joi, 18 iulie a.c., un bărbat de 26 de ani, din Fetești, în timp ce se afla la volanul unui autoturism ce se deplasa pe direcția Movila-Fetești, ar fi pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală ...[citește_toată_știrea]

19 Iulie 2019, 17:25
(341 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Gheorghe Doja

Joi, 18 iulie a.c., în jurul orelor 23,40, Pompierii de la Detașamentul de Pompieri Slobozia împreună cu patru pompieri civili de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență au intervenit cu două autospeciale ...[citește_toată_știrea]

19 Iulie 2019, 17:20
(399 vizualizări - 0 comentarii)


Gârbovi: Cercetați penal pentru furt de cereale

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Gârbovi au identificat joi, 18 iulie a.c., trei bărbați, cu vârste cuprinse între 38 și 44 de ani, bănuiți de comiterea unui furt. Cei în cauză au fost opriți în ...[citește_toată_știrea]

19 Iulie 2019, 17:15
(374 vizualizări - 0 comentarii)


Ograda: Fără permis, la volan

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier efectuează cercetări într-un dosar penal privind infracțiunea de «conducere a unui vehicul fără permis», faptă comisă în localitatea Ograda, la data de 19 aprilie ...[citește_toată_știrea]

19 Iulie 2019, 17:10
(341 vizualizări - 0 comentarii)


4

DSVSA Ialomița: Controale în piețe la tarabe

În perioada 12-14 iulie a.c., Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița, împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița și ai Inspectoratului de ...[citește_toată_știrea]

18 Iulie 2019, 16:10
(420 vizualizări - 0 comentarii)


Baza 86 Aeriană, la «Royal International Air Tattoo 2019»

În perioada 19-21 iulie 2019, la Baza Aeriană FAIRFORD, GLOUCESTERSHIRE din Marea Britanie, aparținând Forțelor Aeriene Regale, are loc «Royal International Air Tattoo 2019», unul dintre cele mai mari mitinguri ...[citește_toată_știrea]

18 Iulie 2019, 11:40
(420 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Arme găsite în casă

Marți, 16 iulie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au efectuat 4 percheziții domiciliare la Țăndărei. În urma ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:35
(563 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Gârbovi

Marți, 16 iulie a.c., în jurul orelor 12,30, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni și un echipaj SMURD au fost solicitate pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:30
(378 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Gârbovi incendiu


8

Platonești: Accident rutier soldat cu o victimă

Marți, 16 iulie a.c., în jurul orei 13,50, un autoturism care se deplasa pe direcția de mers Movila-Platonești a părăsit partea carosabilă și s-a izbit frontal de un parapet aflat pe marginea șoselei. ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:25
(383 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: Beți la volan

Marți, 16 iulie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Stelnica au depistat un bărbat, de 21 de ani, din Făcăieni, în timp ce șofa pe raza localității de domiciliu deși anterior consumase băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:20
(386 vizualizări - 0 comentarii)


10

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

16 Iulie 2019, 18:50


IPJ Ialomița: Nereguli constatate la taximetriștii slobozeni

Luni, 15 iulie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au acționat pe raza municipiului pentru verificarea legalității transportului public de persoane în regim de taxi. Astfel ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:50
(602 vizualizări - 1 comentariu)


12
Cotorca: S-au ciocnit 5 mașini, două victime

Cotorca: S-au ciocnit 5 mașini, două victime

Luni, 15 iulie a.c., în jurul orei 06,30, pe raza localității Cotorca s-a produs o coliziune între 5 autovehicule. Pentru salvarea celor două victime, o femeie de 23 de ani și un bărbat de 41 de ani, au ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:35
(545 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Cotorca accident


Gârbovi: Tânăr prins la volan cu un pistol

Sâmbătă, 13 iulie a.c., în jurul orelor 21,00, în urma unui control în trafic, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Gârbovi au depistat un tânăr, de 18 ani, care deținea în habitaclul autoturismului ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:30
(571 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Gârbovi pistol


Ordin de protecție pentru un tată agresor din Cosâmbești

Duminică, 14 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fierbinți Târg au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat din Cosâmbești după ce acesta și-ar fi agresat fiica. În urma cercetărilor ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:25
(499 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan sub influența băuturilor alcoolice

În perioada 12-14 iulie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 56 de ani, în timp ce conduceau pe drumurile publice deși anterior consumaseră băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:20
(484 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Fără permis de conducere pe drumurile publice

Doi bărbați, de 32 de ani, din Țăndărei, și de 44 de ani, din Căzănești, au fost depistați de polițiștii ialomițeni vineri, 12 iulie a.c., în timp ce șofau pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:15
(508 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Bărbat depistat la volanul unui vehicul neînmatriculat

Duminică, 14 iulie a.c., polițiștii rutieri din Urziceni au depistat în trafic un autoturism condus de un bărbat, de 38 de ani, din Urziceni, care avea autorizația de circulație provizorie expirată din ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:10
(497 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campania «Fii inteligent, nu fi violent!»

În perioada 1 iulie-30 septembrie 2019, Poliția Municipiului Slobozia desfășoară campania «Fii inteligent, nu fi violent!». Principalele obiective ale polițiștilor de Ordine Publică sunt reprezentate de ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:05
(486 vizualizări - 0 comentarii)


deces

deces

Familia Sohodoleanu
anunță cu nesfârșită
durere trecerea în
neființă a celui
care a fost
Gheorghe Sohodoleanu ...[citește_toată_știrea]

15 Iulie 2019, 08:05
(1238 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Minor prins la volan cu 107 km/h!

Joi, 11 iulie, în orașul Țăndărei, polițiștii rutieri au oprit în trafic un autoturism care se deplasa cu viteza de 107 km/h. În urma verificărilor efectuate, au constatat că la volanul mașinii se afla ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:30
(922 vizualizări - 1 comentariu)


Țăndărei: Beat la volan, a acroșat o mașină parcată

În miezul nopții de joi spre vineri, 11/12 iulie a.c., Poliția Țăndărei a fost sesizată despre producerea pe strada Gării, din Țăndărei, a unui accident soldat cu pagube materiale. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:25
(799 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 15-19 iulie, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:20
(885 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

11 Iulie 2019, 19:15


AJOFM Ialomița: Rata șomajului-4,89%

Conform informațiilor oferite de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița, la sfârșitul lunii mai 2019, rata șomajului a fost de 4,89%. Exprimat în cifre acest procent arată că peste ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:15
(897 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 31 iulie 2019, termen limită pentru depunerea Declarației Unice

Reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii din județul nostru cu privire la faptul că termenul limită pentru depunerea Declarației unice este data de ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:10
(902 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Consultări la nivel național cu reprezentanții mediului de afaceri

Reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice au continuat seria întâlnirilor organizate în toate județele țării cu membrii mediului de afaceri. Alături de oficialii Ministerului Finanțelor Publice s-au ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:05
(841 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Toate focarele de Pestă Porcină Africană, stinse

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației, despre  situația ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2019, 15:10
(1000 vizualizări - 0 comentarii)


Traian: Arestat pentru «conducere fără permis»

Joi, 4 iulie a.c., polițiștii au reușit identificarea unui bărbat, de 23 de ani, din comuna Traian, pe numele căruia Judecătoria Făurei a emis un mandat de executare a pedepsei. Cel în cauză a fost încarcerat ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:50
(1304 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 8-12 iulie, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:45
(1237 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...