Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

«Trihalometanii se încadrează în limitele de potabilitate impuse de lege!»

Urban se jură că apa este potabilă

«Trihalometanii se încadrează în limitele de potabilitate impuse de lege!»

Un raport al Urban SA cu privire la calitatea apei potabile susține că apa furnizată în aria de operare «se încadrează în limitele de potabilitate impuse de lege». Raportul Urban SA vizează perioada 1 ianuarie 2018-31 mai 2019. «Am făcut tot ce este omenește posibil pentru a furniza apă potabilă! Depășirile înregistrate la trihalometani sunt reale și ne îngrijo­rează și pe noi... Dar ele nu influen­țează ca­litatea apei!» a declarat Valentin Cili­beanu, directorul Urban SA Slobozia.

1050 de probe supuse analizelor
În perioada 1 ianuarie 2018-31 mai 2019, Urban SA Slobozia susține că a monito­rizat cu strictețe calitatea apei furnizate în aria de operare. Potrivit unui raport soli­citat de către ziarul nostru, în perioada menționată au fost prelevate un număr de 1050 de probe la ieșirea din stația de tra­tare și 3600 de probe pe rețeaua de distribuție. În cadrul analizelor au fost ur­măriți 55 de parametri dintre care enume­răm sodiu, cianuri, arsen, mangan, fier, mercur, trihalometani, bacterii coli­forme, etc. Analizele au fost efectuate atât în laboratoarele Urban SA, cât și în laboratoare independente. Rezultatele au stabilit că în cazul parametrului sodiu, din totalul de probe analizate s-au înre­gistrat depășiri «nesemnificative» la 10 din cele 50 de probe prelevate. La parametrul clor liber, din cele 750 de probe analizate s-au înregistrat «concentrații mai mari decât limitele admise la 9 probe, restul probelor încadrându-se în limitele de potabilitate». Cel mai controversat parametru rămâne cel al «trihalo­me­tanilor». Conform raportului, în anul 2018, «din totalul de 64 de probe anali­zate s-au înregistrat 14 valori peste limita de 100mg/l, respectiv 117 mg/l și 103 mg/l, iar în anul 2019, din cele 30 de probe analizate până la această dată concomitent, în două laboratoare, parametrul trihalometani a înregistrat 13 valori peste limita de 100 mg/l, dar numai într-unul dintre laboratoare».

Autoritățile zic că au conștiința curată
Directorul Urban SA Slobozia, Valentin Cilibeanu susține că situația este sub control și că apa furnizată în aria de operare este potabilă: «Am făcut tot ce este ome­nește posibil pentru a furniza apă potabilă! Depășirile înregistrate la „trihalometani“ sunt reale și ne îngrijorează și pe noi... Dar ele nu influențează calitatea apei! Așteptăm ca investiția de la stația de tratare să re­zolve problemele existente în acest mo­ment și asigurăm populația că situația este monitorizată 24 de ore din 24!». Reamin­tim că Primăria Slobozia, sprijinită de Consiliul Județean Ialomița, a decis să in­vestească 8 milioane de lei pentru echipa­mente suplimentare care să permită o mai bună potabilizare a apei la Slobozia. Reve­nind la problema depășirilor înregistrate la parametrul «trihalometani», documentul făcut public de către Urban SA precizează că un studiu de evaluare a riscului realizat de către Centrul de Mediu și Sănătate Cluj confirmă că «depășirile sporadice nu re­prezintă un risc pentru sănătatea populației în condițiile asigurării siguranței microbiologice, iar expunerea pe termen lung la concentrații de trihalometani a arătat lipsa efectelor cancerigene în cazul unor expuneri de 25, res­pectiv 30 de ani». In­formațiile furnizate de către Urban SA în­cearcă să modifice percepția publică asupra acestei ame­nințări potențiale. Reamintim că primele informații privind efectele can­cerigene ale apei furnizate de Urban SA Slobozia au fost oferite de către ex-pre­fectul Mădălin Teculescu.

1 Iulie 2019, 07:55 (1532 vizualizări - 12 comentarii)

Citiți și:
Apa din Slobozia, o problemă fără sfârșit
Urban SA Slobozia va încasa 7,68 lei/mc pentru furnizarea apei
Urban a cerut majorarea prețului la apă cu 1 leu/mc. Consilierii locali au aprobat!
URBAN SA riscă să rămână fără autorizație sanitară de funcționare
Slobozia: Investiții noi la stația de epurare a apei

Comentariile cititorilor:


Proasta'n târg :
(3 Iulie 2019, 22:20)
Cilibeanu ăsta sa-i dea lui nevasta-să aia sa bea apă. Măcar să experimenteze pe ea ca oricum ia salariul degeaba la Urban. Când o cauti nu e la birou e plecată "puțin" până la piață iar când vine nu îți rezolva problema, ajungi pe la punctele de încasare si până la urmă când aud oamenii de acolo că ai fost pasat de Doamna li se face milă si rezolva ei cererile. Dar atunci pe ea de ce o mai plătim?
JeT orizontal :
(2 Iulie 2019, 07:59)
Militarii americani au fost foarte incantati de calitatile deosebite ale apei de la robinet.Nici sosetele nu au vrut sa le bage la spalat.Strigau tot timpul din baie:"uat dei put in uatăr?"Se amuzau ca dupa ce si-au clatit sosetele stateau batoase de nu stiai care e bocancul... Buna apa avem tovarasi!Schimbam bateriile de apa la 10 luni,ca se colmateaza de asa puritate.Sigur calitatea lor lasa de dorit,dar se depune ceva si pe furtunele de cauciuc!Da, normal, nici cauciucul nu mai e ce-a fost!Vom ajunge sa bem zilnic o sticluta cu ulei ca martienii lui Luis De Funnes,sa nu ruginim,dupa mintea astuia din poza!Cum dracu scapati voi de ancheta si puscarie??
Ion:
(1 Iulie 2019, 13:01)
Ies proștii în stradă? N-ai să vezi! Am mai pus-o de-o maninifestare acum 5 ani! Cu bidoane! Nineni, nimerică! Cine să ia poziție in Slobozia? Nu e oraș din Ialomița? E, aici se acceptă orice, numai să nu..,,
Mary:
(1 Iulie 2019, 12:13)
  Domnule Cilibeanu Valentin, dacă sunteți conștiința curată nu știu cât sunteți cu conștiința împăcată!! Ca să piară orice urmă de suspiciuni, faceți domnule public unu, două buletine de analiză făcute în laboratoare diferite, așa cum mergem cu sângele la analiză și scăpăm toți de himera asta care ne urmărește de ani buni. Fiți deschiși, transparenți și punem punc. Dacă nu, înseamnă că aveți ceva de ascuns și nu vă asumați răspunderea, cum nici noi nu ne putem permite să bem apa cu pricina. 
 Să vă mai spun ceva! Dacă aveți dreptate și candidați la funcția de primar în cadrul Pimăriei Slobozia, cu certitudine veți fi ales, că asta așteaptă locuitorii acestui oraș, apă bună de băut, șosele fără grpi, porcăria din fața palatului să fie finalizată, infrastructură în cartierele nou înființate, curățenie și liniște. nu este greu și ieșiți la pensie ca primar și cu o frumoasă pensie specială. 
anonymus:
(1 Iulie 2019, 11:23)
Minte ca un porc, ti-e sila si sa faci dus, dar sa bei apa aia.
Poza:
(1 Iulie 2019, 11:02)
Privirea mai marelui de la Urban (cand i s-a recomandat sa-si bea "potabila" de la robinet) spune totul..
adriana:
(1 Iulie 2019, 11:01)
.....ai dreptate !
Adriana 88:
(1 Iulie 2019, 10:54)
Cornelia, suntem un oras mic in care foarte putini dintre noi suntem "independenti". Oamenii nu ies in strada din diverse motive- sa nu ii vada sefu', sa nu ii vada nu stiu cine'. Multi pun pe primul loc imaginea lor in societate si nu pun in balanta cu dezastrul real din acest oras. Hai sa iesim. Cine? Eu cu tine si mai cine? Cativa cunoscuti. Si facem ce? Nici cadru legal nu prea avem sa actionam mai departe pentru ca formal-uite ce scrie presa-probele sunt ok, fara riscuri de a dezvolta o problema de sanatate. Eu am o singura solutie. Sa cerem sprijin peste granite. Sa trimitem probe in afara granitelor si sa actionam pe baza rezultatului direct la minister. Dar cine si cu cine sa faci asta? Eu cu tine? Nu e imposibil dar este foarte greu si ne punem in cap cateva nume sonore. Plus ca va fi foarte costisitor.
Cornelia:
(1 Iulie 2019, 10:23)
Sa o bei tu daca este potabila... Trebuie iesit in strada si sa nu ii lasam asa. Oamenii buni nu mai stati in case si doar dati cu gura , haideti sa facem ceva ca nu se poate sa caram bidoane de apa la infinit .
Adriana 88:
(1 Iulie 2019, 09:41)
Mesaj de interes local! Pentru sanatatea dvs., a celor curajosi care consuma apa de la robinet, la fiecare litru consumat, luati si o pastila de Calgon, preventiv.
Bidon:
(1 Iulie 2019, 09:07)
Să mori tu, că apa în Slobozia e potabilă?
cetatean:
(1 Iulie 2019, 08:30)
care constiinta ?! pai nu au....puterea si banul primeaza ?!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 15 Oct 2019
202 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

11 Octombrie 2019, 17:55


Jandarmii ialomițeni donează sânge

Jandarmii ialomițeni vor participa, în perioada 21-25 octombrie 2019, la o campanie de donare de sânge. Acțiunea este inițiată de Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomița, cu scopul de a crește numărul donatorilor ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:45
(142 vizualizări - 0 comentarii)


Misleanu: Locuință cuprinsă de flăcări

O locuință din localitatea Misleanu a fost cuprinsă de flăcări în după amiaza zilei de miercuri, 9 octombrie 2019. Focul a distrus o parte din acoperișul imobilului, dar și bunuri din incinta locuinței ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:40
(151 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Misleanu incendiu


3

Fetești: «Târgul de toamnă», supravegheat de jandarmi

Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița vor asigura ordinea și liniștea publică în cadrul «Târgului de toamnă», eveniment desfășurat la Fetești. Manifestarea a debutat ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:35
(191 vizualizări - 0 comentarii)


4

Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Marți, 8 octombrie 2019, polițiștii feteșteni au desfășurat o acțiune informativ-preventivă pe linia prevenirii faptelor cu violență, a delincvenței juvenile, victimizării minorilor în zona unităților de ...[citește_toată_știrea]

9 Octombrie 2019, 18:15
(143 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

8 Octombrie 2019, 17:30


AJOFM Ialomița: 4,60%-rata șomajului în luna august 2019

La sfârșitul lunii august 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița au fost înregistrați 4348 șomeri (dintre care 2024 femei), rata șomajului fiind de 4,60%. Din totalul ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:35
(163 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Urziceni, arestat pentru «infracțiuni la regimul rutier»

Vineri, 4 octombrie a.c., polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Urziceni au identificat pe raza municipiului Urziceni un bărbat, de 24 de ani, din localitate, pe numele căruia Judecătoria Urziceni ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:25
(167 vizualizări - 0 comentarii)


8

Slobozia: Verificarea stării tehnice a autovehiculului


Luni, 7 octombrie a.c., polițiștii Rutieri împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au desfășurat pe raza municipiului Slobozia o acțiune de control în trafic. Scopul acesteia a fost reducerea ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:20
(165 vizualizări - 0 comentarii)


9

Acțiune pentru prevenirea și combaterea cerșetoriei la Fetești

Duminică, 6 octombrie a.c., polițiștii feteșteni au acționat pentru depistarea cerșetorilor și minorilor lăsați fără supraveghere, predispuși la comiterea unor acte de vagabondaj. În urma activităților ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:10
(158 vizualizări - 0 comentarii)


10

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 7-11 octombrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:55
(327 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 17 permise reținute, amenzi de peste 65 mii de lei

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat la 52 evenimente sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și au constatat 6 infracțiuni. Astfel, polițiștii au reținut 17 permise ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:50
(242 vizualizări - 1 comentariu)


12

Bărbat din Andrășești, beat la volan

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au depistat în trafic un bărbat, de 45 de ani, din Andrășești, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:45
(224 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Tovărășia

Miercuri, 2 octombrie a.c., în jurul orelor 13,00, un incendiu a izbucnit la o anexă gospodărească din Tovărășia. La fața locului s-au deplasat 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2019, 16:25
(312 vizualizări - 0 comentarii)


Filmul «Între Chin și Amin», premieră la Slobozia

Vineri, 4 octombrie a.c., începând cu orele 18,00, la Sala «Europa» a Consiliului Județean Ialomița va avea loc premiera filmului «Între Chin și Amin» . Filmul independent al lui Toma Enache este un omagiu ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2019, 16:20
(393 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: «Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice»

Cu ocazia «Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice», Protopopiatul Slobozia în colaborare cu Asociația «Samarineni în comunitate» au organizat miercuri, 2 octombrie a.c., o activitate dedicată seniorilor ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2019, 16:15
(265 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune a polițiștilor feteșteni

Miercuri, 2 octombrie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul silviculturii și pisciculturii. Astfel, în cadrul ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2019, 16:10
(200 vizualizări - 0 comentarii)


ACS Viitorul Urziceni este în primele 10 cluburi din țară la șah

ACS Viitorul Urziceni este în primele 10 cluburi din țară la șah

În perioada 20-30 Septembrie 2019, Hotelul Aurora din localitatea Mamaia a găzduit Divizia A de șah clasic pe echipe. Divizia A este eșalonul secund al Campionatului Național de șah clasic pe echipe, o ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2019, 15:35
(259 vizualizări - 2 comentarii)


Armășești: Arestat pentru «furt calificat» și «violare de domiciliu»

Marți, 1 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au reușit depistarea unui bărbat, de 25 de ani, din Armășești, pe numele căruia Judecătoria Urziceni a emis un mandat de executare a pedepsei. Cel în cauză ...[citește_toată_știrea]

2 Octombrie 2019, 15:30
(283 vizualizări - 0 comentarii)


Activități preventive ale polițiștilor în școlile din Fetești

Marți, 1 octombrie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat o serie de activități pe linia prevenirii faptelor cu violență, a traficului și a consumului de droguri, precum și siguranța rutieră în școlile ...[citește_toată_știrea]

2 Octombrie 2019, 15:25
(248 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: La volan cu permisul suspendat

Polițiștii slobozeni au depistat un tânăr, de 24 de ani, din Amara, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Slobozia luni, 1 octombrie a.c., deși avea acest drept suspendat. În cauză, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

2 Octombrie 2019, 15:20
(247 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Zilele Recoltei 2019»

În perioada 5-6 octombrie 2019, în Piața Agroalimentară din Slobozia, va avea loc tradiționala manifestare a toamnei «Zilele Recoltei 2019», organizată de Primăria Municipiului Slobozia în parteneriat cu ...[citește_toată_știrea]

1 Octombrie 2019, 15:20
(334 vizualizări - 0 comentarii)


Șofer din Scânteia, urmărit de polițiști

Sâmbătă, 28 septembrie a.c., Poliția Slobozia a fost sesizată cu privire la faptul că un șofer ar circula haotic dinspre Bucu către Țăndărei, punând în pericol ceilalți participanți la trafic. Polițiștii ...[citește_toată_știrea]

1 Octombrie 2019, 08:20
(348 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Șoferi beți la volan

În perioada 27-28 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat patru conducători auto, cu vârste cuprinse între 32 și 47 de ani, în timp ce șofau pe drumurile publice deși anterior consumaseră băuturi ...[citește_toată_știrea]

1 Octombrie 2019, 08:15
(1072 vizualizări - 0 comentarii)


Săveni: Lemne confiscate de polițiști

Vineri, 27 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Platonești au depistat, pe raza comunei Săveni, un bărbat de 60 de ani, din Platonești, în timp ce transporta cu ajutorul unei ...[citește_toată_știrea]

1 Octombrie 2019, 08:10
(328 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Urziceni, urmărit de polițiști pe autostrada A3 București-Ploiești. A fost prins și arestat, fiind bănuit de furt din mașini!

Polițiștii de Investigații Criminale din Ialomița au depistat un bărbat bănuit că ar fi participat la săvârșirea infracțiunii de furt din auto, faptă comisă pe raza municipiului Slobozia. În continuarea ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2019, 17:50
(478 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: «Verde la Educație pentru Circulație»

Poliția Română și Lidl lansează, la nivel național, a VII-a ediție a campaniei de educație rutieră «Verde la Educație pentru Circulație». Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 28 septembrie a.c., începând ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2019, 17:40
(322 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune a polițiștilor la Slobozia și Fetești

În perioada 25-26 septembrie, în intervalul orar 7,30-16,00, polițiștii slobozeni, precum și cei din cadrul Poliției Municipiului Fetești, au organizat și pus în aplicare o serie de acțiuni în unitățile ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2019, 17:35
(522 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: 22 focare de Pestă Porcină Africană

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează că, la data de 27 septembrie 2019, pe raza județului Ialomița sunt declarate 22 focare de Pestă Porcină Africană. Acestea ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2019, 17:30
(370 vizualizări - 0 comentarii)


Patruzeci de Sfinte Liturghii la Catedrala Urziceni

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, începând cu data de  30 septembrie 2019, în Catedrala din Urziceni se vor oficia 40 de Sfinte Liturghii în cinstea Sfântului Ierarh Nectarie vindecătorul ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2019, 17:25
(346 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...