Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

REPORTAJ

Slobozia: În «groapa lui Stoica» cu primarul Mocioniu

Slobozia: În «groapa lui Stoica» cu primarul Mocioniu

Investiția din Piața Revoluției din Slobozia a intrat în conservare. Autoritățile au anunțat că parcarea subterană ar putea fi gata în 2021. Cel mai devreme! În așteptarea ceasului inaugural, «groapa» a fost baricadată. Și e păzită de un «guard» plictisit și toropit de căldură care fumează când și când pe bancuța umbrită de arborele ăla de Ginkgo Biloba din fața Centrului Cultural UNESCO «Ionel Perlea». Unicul din oraș, specie protejată de lege, moștenire a Jurasicului timpuriu... Nu se poate să nu-l știți!

De groapă, numai de bine
În «groapa lui Stoica» nu poți intra decât prin cele două găuri de lift. Una e în perimetrul șantierului și are două rânduri de gard. Cealaltă e pe esplanadă, unde parchează șoferul prefectului mașina instituției. Pe-acolo am intrat și noi... Cu aprobare, cu primarul Adrian Mocioniu și cu inginerul Marian Dinu, că «groapa lui Stoica» e șantier în conservare. Primarul Adrian Mocioniu nu intră pentru prima dată în «groapă». Nici noi, de altfel, am mai fost în 20 iulie 2018... Tot cu aprobare! Atunci, sub imperiul emoțiilor, relatam că se simte deja mirosul de igrasie și că apa băltește, ici și colo... Și ni se explica, didactic, că e din cauza ploilor. Miercuri, 3 iulie 2019, în «groapa lui Stoica» mirosul de igrasie e suveran. Ochii lăcrimează aproape instantaneu, plămânii refuză să inspire, corzile vocale se inflamează... Inginerul Mihai Dinu, responsabilul de șantier, susține că igrasia și mirosul nu reprezintă o problemă: «Deocamdată nu există sistem de ventilație. De-aia miroase așa... Veți vedea când vom da drumul că nu sunt probleme!». Dăm din cap și facem cuminți turul «gropii». Pe alocuri, peli­cula de apă e groasă de-un deget. În special în capetele parcării, în zona băilor, unde sunt instalate pompele de drenare a apei. Ni se explică, fără să mai întrebam, că nici asta nu e o pro­blemă și că parcarea este excelent conservată. Dăm iar din cap și simțim cum intră apa în pantofi, pe la cusături. Așa ne trebuie, dacă nu am vrut echipament de protecție și purtăm pantofi ieftini! «Vreți să vă spun ceva? Suntem norocoși că e așa de bine conservată... În alte orașe unde există investiții în conservare lucrurile stau mai prost, mult mai prost!». Dăm din cap aprobator și înjurând în gând: «Lui ce-i pasă?! Are pantofi de firmă, nu intră apa pe la cusături...».

Nu primarul e de vină
După zece minute de «groapă» și o demonstrație privind eficacitatea pompelor de apă, primarul Adrian Mocioniu hotărăște că nu mai e nimic de văzut. În drum spre ieșire, descoperim planul de incendiu al construcției. E singura dovadă ca «groapa lui Stoica» a fost prevăzută cu intrare. Intrarea rămâne cea dinspre Episcopie și va fi gata în 2021. Dacă va fi, dacă Adrian Mo­cioniu va mai candida... El spune că da, fiindcă «groapa» nu e problema lui! A moștenit-o și încearcă să țină situația sub control. E mulțumit că acum costurile de conservare sunt mici. Un paznic și două pompe de apă înseamnă o nimica toată... În plus, el investește și în oraș! E mulțumit că se lucrează în Cartierul Gării Noi, crede că vor fi asfaltate 30 de străzi până la sfârșitul anului, a postat pe Facebook-ul municipalității trotuarele de pe strada Unirii... Am vrea să-l oprim și să-l informăm că pe Unirii a trecut și Stoica și le-a suge­rat constructorilor să pună stratul de asfalt mai subțire, cum a făcut el tot mandatul în oraș... Dar nu îndrăznim, că nu ne tragem de șireturi cu primarul. Așa că aprobăm iar din cap, ieșim din groapă și îi mulțumim pentru că și-a făcut timp pentru noi. Afară e soare, iar Tiguan-ul prefectului tronează pe esplanadă. Să mai zică cineva că investiția asta nu folosește nimănui!

Trăiască Curtea de Conturi! La două zile de la vizita noastră în «groapa lui Stoica», în urma unor negocieri prelungite, din Raportul de control al Camerei de Conturi Ialomița desfășurat timp de două săptămâni la Primăria Slobozia ar fi dispărut constatările care vizau această investiție. Potrivit unor informații confirmate indirect de declarațiile publice ale primarului Adrian Mocioniu, partea lipsă din Raportul de control confirma un prejudiciu de 6 milioane de lei. Și asta în condițiile în care inspectorii au evitat să răscolească în hârtiile mai vechi de un an ca să nu bage în pușcărie, Doamne ferește!, jumătate din Primărie...

14 Iulie 2019, 10:10 (2628 vizualizări - 14 comentarii)

Citiți și:
Slobozia: În «groapa lui Stoica» cu primarul Mocioniu
Focar de infecție la «groapa lui Stoica»
«Groapa lui Stoica» așteaptă o nouă expertiză tehnică
Piața Revoluției va fi inaugurată la 1 Decembrie
O groapă, trei gropari: Ionașcu, Stoica, Mocioniu

Comentariile cititorilor:


Mary:
(18 Iulie 2019, 12:29)
 Perntru cei de la DADP. 
 Ați început treaba cu plombatul carosabilului, perfect!! Căutați să mergeți pe toate străzile, nu numai prin cenru, că și pe acolo se circulă cu mașina. Insistați!!
 P.S. Le "Central" în intersecție, chiar la semafor, la trecerea de pietoni pe partea cu Lion, se surpă carosabilul.

Lasa ne coțăitorule:
(18 Iulie 2019, 08:13)
Taceti,ca sunteti rai.6 milioane inseamna 60 miliarde lei vechi,1.4 milioane euro,astia sunt bani de flori si bomboane pentru Slobozia.Dupa raport,Curtea Conturi ar fi intervenit sa bage in investigatii suma irosita insa pentru doar 60 miliarde nu are sens. Altii au sifonat mai mult si nu i a deranjat niciodata nimeni.Apoi in primarie sunt cam toti rude cu aia din finante si curtea conturi.O mana se spala pe alta.Sunteti si cam rai ziaristilor!Apa din parcarea subterama e pusa la invechit ca vinul.Din cand in cand e intoarsa cu lopata de angajati precum sticlele de vin de pe rafturi.Normal,nu v ati gandit la apa invechita,produs ce va fi lansat de psd in doua zeci doua zeci slobozenilor.Stiati ca aceeasi apa de pe jos nu are trihalometani?La sfintirea parcarii,Vicentiu va aghesma cu apa invechita in parcare,daca nu stiati.Railor!
curiosul:
(17 Iulie 2019, 23:21)
da punem o bariera la prefectura in fata si taiem bilete sa scoatem parleala 5 lei ora /parcareP.S sa platesca si ggg nu doar fraerii
CETACEAN:
(16 Iulie 2019, 14:42)
Ala nu e soferul primarului este spalatorul masini private a primarului si a celei de serviciu ,in rest primarul conduce singur masina de servici , doar nu e prost sa vada soferu fufele pe care le are.
Vecin:
(15 Iulie 2019, 17:04)
Șoferul primarului și turnat și inscripționat un loc de parcare fără plata și amenință cu poliția locală dacă parchezi acolo . A mutat bordurile și a turnat ciment sa mărească locul ,fără aprobare domnilor,decât verbala de la domnul Mocioniu.... cu garanția ca nu l va deranja nimeni. Alooo,domnul D. este stăpân ??? Poliția !!!
marius:
(15 Iulie 2019, 16:07)
Asa ne trebuie...Daca absenteismul la vot era mai mic, cu siguranta stoica nu era primar niciodata.Nu cred ca mai exista constructie in toata tara asta atat de kitchoasa, inutila, costisitoare si greu de finalizat, ca aceasta parcare.
Rusine stoica!
O sugestie:
(15 Iulie 2019, 13:28)
Groapa ar putea fi transformata intr-o anexa a penitenciarului Slobozia, asigurarea pazei si securitatii sunt destul de facile(mai trebuie doar compartimentarea si mobilierul pt celule plus dotarea cu utilitati a unei sali de mese). Multi dintre viitorii locatari ar fi consolati ca sunt aproape de fostul loc de munca(primarie si CJ)..
o groapa, doi gropari:
(15 Iulie 2019, 08:32)
Relevante fotografii, o groapa si doi gropari: unul cu state vechi, la propriu, care nu a facut nimic pentru oras desi a fost viceprimar 4 ani si consilier local vreo 1001 de ani si altul mai nou ("doar" de vreo 3 ani), care si asta nu a facut decat sa strice sau sa lase in paragina orasul, isi dau mana ca sa ingroape definitiv slobozia. Vai de capul nostru, sper sa ne trezim si sa nu mai alegem astfel de specimene. Chiar nu putea primarul sa aduca 4, 5 camioane de pamant, sa le intinda peste jungla din fata primariei si sa puna gazon? Ai DADP in subordine pretenas, daca nu ai aflat in 3 ani! Si nu ne aburi ca nu ai voie sa modifici proiectul gropii, ca oricum nu mai beneficiaza de fonduri europene de mult. Daia ne-ati indatorat la banci pe multi ani. Schimba-i si destinatia gropii, cumpar-o "pa persoana fizica" si fa-ti sedile celor 2 partide: pisedeu si gropro rromania.
Maria:
(15 Iulie 2019, 00:23)
Eu zic să faceti o crescătorie de broaște! Se aud atat de frumos, cand mergi la.primarie! Niște inutili!
Adevarat:
(14 Iulie 2019, 19:28)
Nu mai spuneti rautati,groapa va fi utila curand.
Aici,va fi ingropat tot putregaiul PSD, dupa alegerile urmatoare.
Fiti pe pace !
cetatean:
(14 Iulie 2019, 15:50)
Referitor  LA GROAPA nici un organ de control (Curte ,Dicot, DNA) nu vede cum a fost prelungit contractul de  executie , nu vede cum s a luat creditul pentru continuarea lucrarilor la venire lui Mocioniu ,lipsa evidentei contabile referitor la incdrare in volumul cheltuielilor incadrarea in consumuri de materiale etc.Poate totusi Curtea in acest control a verificat aceste aspecte si a constatat ca totul este in regula .
CETACEAN:
(14 Iulie 2019, 14:54)
Tocmai a plecat curtea de la Primaria  Slobozia  a scris cineva o fraza de groapa , ori conducerea curtii este pusa pentru a trage covoru peste gunoaie de la Slobozia
PSD ist de Slobozia:
(14 Iulie 2019, 14:06)
Parcarea= expresia prostiei celor pe care i am votat. Oameni buni, cetateni ai acestui oras, in luna mai 2020 vom putea scapa de acesti nemernici . Pe cand DNA ul va ancheta prostiile golanilor din Primarie: apa si parcarea. Prostii doar sa va mai voteze. psd isti. ? Rusine. Mafioti mai degraba. Mai bine isi rebotezau partidul dupa chipyl real pe care il au. Prosti increzuti.
hotii:
(14 Iulie 2019, 11:11)
E la moda ca politicienii sa dea vina pe cei dinaintea lor!Dar de furat din banul public o fac la fel dand vina in continuare pe cei anterior lor! 
Daca faceau lucrarea pentru ei nu dura atat de mult!
Apropo de cartierul garii noi: strazi care sa dureze 5 ani nu or sa faca! Se surpa la 1 an...

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 20 Iul 2019
155 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Un feteștean beat la volan a provocat un accident rutier

Joi, 18 iulie a.c., un bărbat de 26 de ani, din Fetești, în timp ce se afla la volanul unui autoturism ce se deplasa pe direcția Movila-Fetești, ar fi pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală ...[citește_toată_știrea]

19 Iulie 2019, 17:25
(67 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Gheorghe Doja

Joi, 18 iulie a.c., în jurul orelor 23,40, Pompierii de la Detașamentul de Pompieri Slobozia împreună cu patru pompieri civili de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență au intervenit cu două autospeciale ...[citește_toată_știrea]

19 Iulie 2019, 17:20
(76 vizualizări - 0 comentarii)


Gârbovi: Cercetați penal pentru furt de cereale

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Gârbovi au identificat joi, 18 iulie a.c., trei bărbați, cu vârste cuprinse între 38 și 44 de ani, bănuiți de comiterea unui furt. Cei în cauză au fost opriți în ...[citește_toată_știrea]

19 Iulie 2019, 17:15
(90 vizualizări - 0 comentarii)


Ograda: Fără permis, la volan

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier efectuează cercetări într-un dosar penal privind infracțiunea de «conducere a unui vehicul fără permis», faptă comisă în localitatea Ograda, la data de 19 aprilie ...[citește_toată_știrea]

19 Iulie 2019, 17:10
(84 vizualizări - 0 comentarii)


4

DSVSA Ialomița: Controale în piețe la tarabe

În perioada 12-14 iulie a.c., Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița, împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița și ai Inspectoratului de ...[citește_toată_știrea]

18 Iulie 2019, 16:10
(197 vizualizări - 0 comentarii)


Baza 86 Aeriană, la «Royal International Air Tattoo 2019»

În perioada 19-21 iulie 2019, la Baza Aeriană FAIRFORD, GLOUCESTERSHIRE din Marea Britanie, aparținând Forțelor Aeriene Regale, are loc «Royal International Air Tattoo 2019», unul dintre cele mai mari mitinguri ...[citește_toată_știrea]

18 Iulie 2019, 11:40
(200 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Arme găsite în casă

Marți, 16 iulie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au efectuat 4 percheziții domiciliare la Țăndărei. În urma ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:35
(307 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Gârbovi

Marți, 16 iulie a.c., în jurul orelor 12,30, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni și un echipaj SMURD au fost solicitate pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:30
(200 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Gârbovi incendiu


8

Platonești: Accident rutier soldat cu o victimă

Marți, 16 iulie a.c., în jurul orei 13,50, un autoturism care se deplasa pe direcția de mers Movila-Platonești a părăsit partea carosabilă și s-a izbit frontal de un parapet aflat pe marginea șoselei. ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:25
(202 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: Beți la volan

Marți, 16 iulie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Stelnica au depistat un bărbat, de 21 de ani, din Făcăieni, în timp ce șofa pe raza localității de domiciliu deși anterior consumase băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

17 Iulie 2019, 15:20
(208 vizualizări - 0 comentarii)


10

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

16 Iulie 2019, 18:50


IPJ Ialomița: Nereguli constatate la taximetriștii slobozeni

Luni, 15 iulie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au acționat pe raza municipiului pentru verificarea legalității transportului public de persoane în regim de taxi. Astfel ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:50
(404 vizualizări - 1 comentariu)


12
Cotorca: S-au ciocnit 5 mașini, două victime

Cotorca: S-au ciocnit 5 mașini, două victime

Luni, 15 iulie a.c., în jurul orei 06,30, pe raza localității Cotorca s-a produs o coliziune între 5 autovehicule. Pentru salvarea celor două victime, o femeie de 23 de ani și un bărbat de 41 de ani, au ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:35
(343 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Cotorca accident


Gârbovi: Tânăr prins la volan cu un pistol

Sâmbătă, 13 iulie a.c., în jurul orelor 21,00, în urma unui control în trafic, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Gârbovi au depistat un tânăr, de 18 ani, care deținea în habitaclul autoturismului ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:30
(401 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Gârbovi pistol


Ordin de protecție pentru un tată agresor din Cosâmbești

Duminică, 14 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fierbinți Târg au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat din Cosâmbești după ce acesta și-ar fi agresat fiica. În urma cercetărilor ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:25
(331 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan sub influența băuturilor alcoolice

În perioada 12-14 iulie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 56 de ani, în timp ce conduceau pe drumurile publice deși anterior consumaseră băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:20
(315 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Fără permis de conducere pe drumurile publice

Doi bărbați, de 32 de ani, din Țăndărei, și de 44 de ani, din Căzănești, au fost depistați de polițiștii ialomițeni vineri, 12 iulie a.c., în timp ce șofau pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:15
(330 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Bărbat depistat la volanul unui vehicul neînmatriculat

Duminică, 14 iulie a.c., polițiștii rutieri din Urziceni au depistat în trafic un autoturism condus de un bărbat, de 38 de ani, din Urziceni, care avea autorizația de circulație provizorie expirată din ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:10
(321 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campania «Fii inteligent, nu fi violent!»

În perioada 1 iulie-30 septembrie 2019, Poliția Municipiului Slobozia desfășoară campania «Fii inteligent, nu fi violent!». Principalele obiective ale polițiștilor de Ordine Publică sunt reprezentate de ...[citește_toată_știrea]

16 Iulie 2019, 15:05
(325 vizualizări - 0 comentarii)


deces

deces

Familia Sohodoleanu
anunță cu nesfârșită
durere trecerea în
neființă a celui
care a fost
Gheorghe Sohodoleanu ...[citește_toată_știrea]

15 Iulie 2019, 08:05
(1020 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Minor prins la volan cu 107 km/h!

Joi, 11 iulie, în orașul Țăndărei, polițiștii rutieri au oprit în trafic un autoturism care se deplasa cu viteza de 107 km/h. În urma verificărilor efectuate, au constatat că la volanul mașinii se afla ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:30
(724 vizualizări - 1 comentariu)


Țăndărei: Beat la volan, a acroșat o mașină parcată

În miezul nopții de joi spre vineri, 11/12 iulie a.c., Poliția Țăndărei a fost sesizată despre producerea pe strada Gării, din Țăndărei, a unui accident soldat cu pagube materiale. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:25
(628 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 15-19 iulie, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor ...[citește_toată_știrea]

12 Iulie 2019, 16:20
(714 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

11 Iulie 2019, 19:15


AJOFM Ialomița: Rata șomajului-4,89%

Conform informațiilor oferite de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița, la sfârșitul lunii mai 2019, rata șomajului a fost de 4,89%. Exprimat în cifre acest procent arată că peste ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:15
(713 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 31 iulie 2019, termen limită pentru depunerea Declarației Unice

Reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii din județul nostru cu privire la faptul că termenul limită pentru depunerea Declarației unice este data de ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:10
(717 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Consultări la nivel național cu reprezentanții mediului de afaceri

Reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice au continuat seria întâlnirilor organizate în toate județele țării cu membrii mediului de afaceri. Alături de oficialii Ministerului Finanțelor Publice s-au ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2019, 17:05
(650 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Toate focarele de Pestă Porcină Africană, stinse

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației, despre  situația ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2019, 15:10
(797 vizualizări - 0 comentarii)


Traian: Arestat pentru «conducere fără permis»

Joi, 4 iulie a.c., polițiștii au reușit identificarea unui bărbat, de 23 de ani, din comuna Traian, pe numele căruia Judecătoria Făurei a emis un mandat de executare a pedepsei. Cel în cauză a fost încarcerat ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:50
(1104 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 8-12 iulie, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2019, 16:45
(1063 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...