Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

REPORTAJ

Slobozia: În «groapa lui Stoica» cu primarul Mocioniu

Slobozia: În «groapa lui Stoica» cu primarul Mocioniu

Investiția din Piața Revoluției din Slobozia a intrat în conservare. Autoritățile au anunțat că parcarea subterană ar putea fi gata în 2021. Cel mai devreme! În așteptarea ceasului inaugural, «groapa» a fost baricadată. Și e păzită de un «guard» plictisit și toropit de căldură care fumează când și când pe bancuța umbrită de arborele ăla de Ginkgo Biloba din fața Centrului Cultural UNESCO «Ionel Perlea». Unicul din oraș, specie protejată de lege, moștenire a Jurasicului timpuriu... Nu se poate să nu-l știți!

De groapă, numai de bine
În «groapa lui Stoica» nu poți intra decât prin cele două găuri de lift. Una e în perimetrul șantierului și are două rânduri de gard. Cealaltă e pe esplanadă, unde parchează șoferul prefectului mașina instituției. Pe-acolo am intrat și noi... Cu aprobare, cu primarul Adrian Mocioniu și cu inginerul Marian Dinu, că «groapa lui Stoica» e șantier în conservare. Primarul Adrian Mocioniu nu intră pentru prima dată în «groapă». Nici noi, de altfel, am mai fost în 20 iulie 2018... Tot cu aprobare! Atunci, sub imperiul emoțiilor, relatam că se simte deja mirosul de igrasie și că apa băltește, ici și colo... Și ni se explica, didactic, că e din cauza ploilor. Miercuri, 3 iulie 2019, în «groapa lui Stoica» mirosul de igrasie e suveran. Ochii lăcrimează aproape instantaneu, plămânii refuză să inspire, corzile vocale se inflamează... Inginerul Mihai Dinu, responsabilul de șantier, susține că igrasia și mirosul nu reprezintă o problemă: «Deocamdată nu există sistem de ventilație. De-aia miroase așa... Veți vedea când vom da drumul că nu sunt probleme!». Dăm din cap și facem cuminți turul «gropii». Pe alocuri, peli­cula de apă e groasă de-un deget. În special în capetele parcării, în zona băilor, unde sunt instalate pompele de drenare a apei. Ni se explică, fără să mai întrebam, că nici asta nu e o pro­blemă și că parcarea este excelent conservată. Dăm iar din cap și simțim cum intră apa în pantofi, pe la cusături. Așa ne trebuie, dacă nu am vrut echipament de protecție și purtăm pantofi ieftini! «Vreți să vă spun ceva? Suntem norocoși că e așa de bine conservată... În alte orașe unde există investiții în conservare lucrurile stau mai prost, mult mai prost!». Dăm din cap aprobator și înjurând în gând: «Lui ce-i pasă?! Are pantofi de firmă, nu intră apa pe la cusături...».

Nu primarul e de vină
După zece minute de «groapă» și o demonstrație privind eficacitatea pompelor de apă, primarul Adrian Mocioniu hotărăște că nu mai e nimic de văzut. În drum spre ieșire, descoperim planul de incendiu al construcției. E singura dovadă ca «groapa lui Stoica» a fost prevăzută cu intrare. Intrarea rămâne cea dinspre Episcopie și va fi gata în 2021. Dacă va fi, dacă Adrian Mo­cioniu va mai candida... El spune că da, fiindcă «groapa» nu e problema lui! A moștenit-o și încearcă să țină situația sub control. E mulțumit că acum costurile de conservare sunt mici. Un paznic și două pompe de apă înseamnă o nimica toată... În plus, el investește și în oraș! E mulțumit că se lucrează în Cartierul Gării Noi, crede că vor fi asfaltate 30 de străzi până la sfârșitul anului, a postat pe Facebook-ul municipalității trotuarele de pe strada Unirii... Am vrea să-l oprim și să-l informăm că pe Unirii a trecut și Stoica și le-a suge­rat constructorilor să pună stratul de asfalt mai subțire, cum a făcut el tot mandatul în oraș... Dar nu îndrăznim, că nu ne tragem de șireturi cu primarul. Așa că aprobăm iar din cap, ieșim din groapă și îi mulțumim pentru că și-a făcut timp pentru noi. Afară e soare, iar Tiguan-ul prefectului tronează pe esplanadă. Să mai zică cineva că investiția asta nu folosește nimănui!

Trăiască Curtea de Conturi! La două zile de la vizita noastră în «groapa lui Stoica», în urma unor negocieri prelungite, din Raportul de control al Camerei de Conturi Ialomița desfășurat timp de două săptămâni la Primăria Slobozia ar fi dispărut constatările care vizau această investiție. Potrivit unor informații confirmate indirect de declarațiile publice ale primarului Adrian Mocioniu, partea lipsă din Raportul de control confirma un prejudiciu de 6 milioane de lei. Și asta în condițiile în care inspectorii au evitat să răscolească în hârtiile mai vechi de un an ca să nu bage în pușcărie, Doamne ferește!, jumătate din Primărie...

14 Iulie 2019, 10:10 (2969 vizualizări - 14 comentarii)

Citiți și:
PS Vincențiu a blocat investiția la «groapa lui Stoica»
Primăria Slobozia trebuie să returneze Uniunii Europene 2 milioane de euro
Slobozia: În «groapa lui Stoica» cu primarul Mocioniu
Piața Revoluției va fi inaugurată la 1 Decembrie

Comentariile cititorilor:


Mary:
(18 Iulie 2019, 12:29)
 Perntru cei de la DADP. 
 Ați început treaba cu plombatul carosabilului, perfect!! Căutați să mergeți pe toate străzile, nu numai prin cenru, că și pe acolo se circulă cu mașina. Insistați!!
 P.S. Le "Central" în intersecție, chiar la semafor, la trecerea de pietoni pe partea cu Lion, se surpă carosabilul.

Lasa ne coțăitorule:
(18 Iulie 2019, 08:13)
Taceti,ca sunteti rai.6 milioane inseamna 60 miliarde lei vechi,1.4 milioane euro,astia sunt bani de flori si bomboane pentru Slobozia.Dupa raport,Curtea Conturi ar fi intervenit sa bage in investigatii suma irosita insa pentru doar 60 miliarde nu are sens. Altii au sifonat mai mult si nu i a deranjat niciodata nimeni.Apoi in primarie sunt cam toti rude cu aia din finante si curtea conturi.O mana se spala pe alta.Sunteti si cam rai ziaristilor!Apa din parcarea subterama e pusa la invechit ca vinul.Din cand in cand e intoarsa cu lopata de angajati precum sticlele de vin de pe rafturi.Normal,nu v ati gandit la apa invechita,produs ce va fi lansat de psd in doua zeci doua zeci slobozenilor.Stiati ca aceeasi apa de pe jos nu are trihalometani?La sfintirea parcarii,Vicentiu va aghesma cu apa invechita in parcare,daca nu stiati.Railor!
curiosul:
(17 Iulie 2019, 23:21)
da punem o bariera la prefectura in fata si taiem bilete sa scoatem parleala 5 lei ora /parcareP.S sa platesca si ggg nu doar fraerii
CETACEAN:
(16 Iulie 2019, 14:42)
Ala nu e soferul primarului este spalatorul masini private a primarului si a celei de serviciu ,in rest primarul conduce singur masina de servici , doar nu e prost sa vada soferu fufele pe care le are.
Vecin:
(15 Iulie 2019, 17:04)
Șoferul primarului și turnat și inscripționat un loc de parcare fără plata și amenință cu poliția locală dacă parchezi acolo . A mutat bordurile și a turnat ciment sa mărească locul ,fără aprobare domnilor,decât verbala de la domnul Mocioniu.... cu garanția ca nu l va deranja nimeni. Alooo,domnul D. este stăpân ??? Poliția !!!
marius:
(15 Iulie 2019, 16:07)
Asa ne trebuie...Daca absenteismul la vot era mai mic, cu siguranta stoica nu era primar niciodata.Nu cred ca mai exista constructie in toata tara asta atat de kitchoasa, inutila, costisitoare si greu de finalizat, ca aceasta parcare.
Rusine stoica!
O sugestie:
(15 Iulie 2019, 13:28)
Groapa ar putea fi transformata intr-o anexa a penitenciarului Slobozia, asigurarea pazei si securitatii sunt destul de facile(mai trebuie doar compartimentarea si mobilierul pt celule plus dotarea cu utilitati a unei sali de mese). Multi dintre viitorii locatari ar fi consolati ca sunt aproape de fostul loc de munca(primarie si CJ)..
o groapa, doi gropari:
(15 Iulie 2019, 08:32)
Relevante fotografii, o groapa si doi gropari: unul cu state vechi, la propriu, care nu a facut nimic pentru oras desi a fost viceprimar 4 ani si consilier local vreo 1001 de ani si altul mai nou ("doar" de vreo 3 ani), care si asta nu a facut decat sa strice sau sa lase in paragina orasul, isi dau mana ca sa ingroape definitiv slobozia. Vai de capul nostru, sper sa ne trezim si sa nu mai alegem astfel de specimene. Chiar nu putea primarul sa aduca 4, 5 camioane de pamant, sa le intinda peste jungla din fata primariei si sa puna gazon? Ai DADP in subordine pretenas, daca nu ai aflat in 3 ani! Si nu ne aburi ca nu ai voie sa modifici proiectul gropii, ca oricum nu mai beneficiaza de fonduri europene de mult. Daia ne-ati indatorat la banci pe multi ani. Schimba-i si destinatia gropii, cumpar-o "pa persoana fizica" si fa-ti sedile celor 2 partide: pisedeu si gropro rromania.
Maria:
(15 Iulie 2019, 00:23)
Eu zic să faceti o crescătorie de broaște! Se aud atat de frumos, cand mergi la.primarie! Niște inutili!
Adevarat:
(14 Iulie 2019, 19:28)
Nu mai spuneti rautati,groapa va fi utila curand.
Aici,va fi ingropat tot putregaiul PSD, dupa alegerile urmatoare.
Fiti pe pace !
cetatean:
(14 Iulie 2019, 15:50)
Referitor  LA GROAPA nici un organ de control (Curte ,Dicot, DNA) nu vede cum a fost prelungit contractul de  executie , nu vede cum s a luat creditul pentru continuarea lucrarilor la venire lui Mocioniu ,lipsa evidentei contabile referitor la incdrare in volumul cheltuielilor incadrarea in consumuri de materiale etc.Poate totusi Curtea in acest control a verificat aceste aspecte si a constatat ca totul este in regula .
CETACEAN:
(14 Iulie 2019, 14:54)
Tocmai a plecat curtea de la Primaria  Slobozia  a scris cineva o fraza de groapa , ori conducerea curtii este pusa pentru a trage covoru peste gunoaie de la Slobozia
PSD ist de Slobozia:
(14 Iulie 2019, 14:06)
Parcarea= expresia prostiei celor pe care i am votat. Oameni buni, cetateni ai acestui oras, in luna mai 2020 vom putea scapa de acesti nemernici . Pe cand DNA ul va ancheta prostiile golanilor din Primarie: apa si parcarea. Prostii doar sa va mai voteze. psd isti. ? Rusine. Mafioti mai degraba. Mai bine isi rebotezau partidul dupa chipyl real pe care il au. Prosti increzuti.
hotii:
(14 Iulie 2019, 11:11)
E la moda ca politicienii sa dea vina pe cei dinaintea lor!Dar de furat din banul public o fac la fel dand vina in continuare pe cei anterior lor! 
Daca faceau lucrarea pentru ei nu dura atat de mult!
Apropo de cartierul garii noi: strazi care sa dureze 5 ani nu or sa faca! Se surpa la 1 an...

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 21 Sep 2019
172 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

20 Septembrie 2019, 16:15


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 23-27 septembrie a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

20 Septembrie 2019, 15:20
(81 vizualizări - 0 comentarii)


anunț

Servicii Publice Slobozia SRL
vă face cunoscut faptul că,
în perioada 05-06.10.2019,
se vor desfășura
«Zilele Recoltei»
în incinta Pieței Agroalimentare Ialomița

20 Septembrie 2019, 08:10


3

Biciclist acroșat de o mașină între Bucu și Ograda

Miercuri, 18 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident produs pe DN2A, între localitățile Bucu și Ograda. În timp ce un bărbat, de 39 de ani, din Țăndărei, conducea ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2019, 17:10
(181 vizualizări - 0 comentarii)


4

Urziceni: Acțiune de prevenire a furturilor de și din autovehicule

Miercuri, 18 septembrie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Urziceni au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea furturilor de și din autovehicule pe raza localităților ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2019, 17:05
(111 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie la furnizarea de apă în Fetești

Pentru remedierea unei avarii survenite joi, 19 septembrie 2019, la nivelul unui branșament de pe strada Garofiței, din orașul Fetești, județul Ialomița, RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea de ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2019, 09:55
(175 vizualizări - 0 comentarii)


Activitate desfășurată de Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot»

Activitate desfășurată de Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot»

Miercuri, 18 septembrie 2019, părintele protopop Laurențiu Cioranu, împreună cu părintele Daniel Ferbințeanu de la Parohia Ograda au săvârșit Slujba sfeștaniei, Sfințirea cea mică a apei și au rostit rugăciuni ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2019, 09:50
(218 vizualizări - 3 comentarii)


DSVSA Ialomița: 21 focare de Pestă Porcină Africană

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează că, la data de 18.09.2019, pe raza județului Ialomița sunt declarate 21 focare de Pestă Porcină Africană. Acestea au fost ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2019, 17:30
(155 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat din Manasia


Marți, 17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Urziceni au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, de 41 de ani, din Manasia, și-ar fi agresat și amenințat fosta soție. Astfel ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2019, 17:25
(135 vizualizări - 0 comentarii)


9

APM Ialomița: Zi pentru combaterea ambroziei

Conducerea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului a propus ziua de sâmbătă, 28 septembrie a.c., o zi a mișcării civice pentru mediu și sănătate cu implicare națională când, într-o singură zi, prin ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2019, 17:20
(142 vizualizări - 0 comentarii)


10

Gheorghe Lazăr: Beat la volan

Marți, 17 septembrie 2019, polițiștii ialomițeni au depistat în trafic un bărbat, de 29 de ani, din comuna Gheorghe Lazăr, în timp ce conducea un autoturism pe DN2A, deși anterior consumase băuturi alcoolice ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2019, 17:15
(148 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campania «Clean Stations»

Miercuri, 18 septembrie a.c., la nivel național, Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi a desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în zona stațiilor CFR. Astfel ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2019, 17:10
(143 vizualizări - 0 comentarii)


12

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

17 Septembrie 2019, 18:20


AJOFM Ialomița: 320 locuri de muncă în Europa

Angajatorii din Spațiul Economic European oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 320 locuri de muncă vacante. Țările vizate sunt Austria, Franța, Germania, Irlanda, Norvegia, Olanda, Polonia și ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 17:10
(223 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 83 mii de lei, 12 permise reținute

Luni, 16 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza întregului județ pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. Astfel, polițiștii au intervenit la 98 evenimente, cele ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 16:55
(229 vizualizări - 0 comentarii)


Târgul «Pâinea și Vinul» la Muzeul Agriculturii

În perioada 20-22 septembrie 2019, orele 11,00-18,00, la Muzeul Național al Agriculturii se va desfășura, în cadrul Târgului «Pâinea și Vinul», expoziția și lansarea albumului «Pâinea noastră cea de toate ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 16:50
(204 vizualizări - 0 comentarii)


«Săptămâna Mobilității Europene», la Slobozia

În perioada 16-22 septembrie a.c., se desfășoară la nivel european Campania «Săptămâna Mobilității Europene». Astfel, Primăria municipiului Slobozia, prin Direcția Educație, Cultură și Tineret, în parteneriat ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 16:45
(192 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan, fără permis

Luni, 16 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat în trafic doi conducători auto, de 22 și 39 de ani, în timp ce conduceau pe drumurile publice fără a avea acest drept. În fapt, polițiștii Secției ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 16:40
(187 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Campanie vaccinare vulpi

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor informează locuitorii județului că, începând cu data de 23 septembrie 2019, în funcție de condițiile meteorologice, se va desfășura, la nivel ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2019, 16:35
(282 vizualizări - 0 comentarii)


Accident rutier grav la ieșire din Slobozia, două persoane decedate

Accident rutier grav la ieșire din Slobozia, două persoane decedate

Grav accident de circulație produs în seara zilei de vineri, 13 septembrie 2019, la ieșirea din Slobozia către Constanța. Trei persoane au fost grav rănite, în urma impactului a două mașini. La fața locului ...[citește_toată_știrea]

13 Septembrie 2019, 18:20
(2334 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


ISU Ialomița: 13 Septembrie-«ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA»

În luna iunie a anului 1848 unda de șoc revoluționară din Franța s-a propagat rapid în Țara Românească. După 3 luni de conflicte, la 13 septembrie 1848 a avut loc Bătălia din Dealul Spirii, ultima confruntare ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2019, 17:45
(255 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campania «10 PENTRU SIGURANȚĂ»

IPJ Ialomița: Campania «10 PENTRU SIGURANȚĂ»

Polițiștii ialomițeni, însoțiți de reprezentanți ai structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat activități informativ-preventive în școlile de pe raza județului, în cadrul ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2019, 17:10
(308 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Sancțiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a Pestei Porcine Africane

DSVSA Ialomița: Sancțiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a Pestei Porcine Africane

Noua epidemie de Pestă Porcină Africană aduce și sancțiuni pentru crescătorii de animale din Ialomița. În ultimele săptămâni, au fost aplicate amenzi de peste 30 mii de lei din cauza nerespectării măsurilor ...[citește_toată_știrea]

10 Septembrie 2019, 17:05
(443 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Început de an școlar, în siguranță

IPJ Ialomița: Început de an școlar, în siguranță

Peste 180 de polițiști au fost în misiune, în zona grădinițelor, școlilor și liceelor din județul Ialomița, pentru un început în siguranță al noului an școlar. Polițiștii prezenți la festivitățile specifice ...[citește_toată_știrea]

9 Septembrie 2019, 16:20
(354 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 9-14 septembrie a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:30
(533 vizualizări - 0 comentarii)


Lilieci: Accident rutier soldat cu două victime

Joi, 5 septembrie a.c., în jurul orelor 5,30, pe raza localității Lilieci s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane. În timp ce un bărbat, de 57 de ani, din București, conducea pe ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:25
(425 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Lilieci accident


Ialomița: La volan, fără permis

Joi, 5 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat în trafic un bărbat, de 26 de ani, din Bărbulești, în timp ce conducea un autovehicul pe raza localității Ciochina, deși avea acest drept suspendat ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:20
(342 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Erou pentru patru frați din Bucșa

IPJ Ialomița: Erou pentru patru frați din Bucșa

Un luptător al Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița a devenit «părinte spiritual» pentru patru copii din satul Bucșa. Cristi Stan ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 15:25
(509 vizualizări - 1 comentariu)


Protopopiatul Slobozia: Proiectul «Vreau să merg la școală»

În perioada 30 august-6 septembrie 2019, Protopopiatul Slobozia, împreună cu Părintele Laurențiu Cioranu au organizat a V-a ediție a proiectului social-filantropic «Vreau să merg la școală». Scopul proiectului ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 15:15
(342 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,76%-rata șomajului în luna iulie 2019

La sfârșitul lunii iulie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4506 șomeri (din care 2093 femei), rata șomajului fiind de 4,76%. Din totalul de ...[citește_toată_știrea]

3 Septembrie 2019, 17:25
(459 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...