Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

REPORTAJ

Slobozia: În «groapa lui Stoica» cu primarul Mocioniu

Slobozia: În «groapa lui Stoica» cu primarul Mocioniu

Investiția din Piața Revoluției din Slobozia a intrat în conservare. Autoritățile au anunțat că parcarea subterană ar putea fi gata în 2021. Cel mai devreme! În așteptarea ceasului inaugural, «groapa» a fost baricadată. Și e păzită de un «guard» plictisit și toropit de căldură care fumează când și când pe bancuța umbrită de arborele ăla de Ginkgo Biloba din fața Centrului Cultural UNESCO «Ionel Perlea». Unicul din oraș, specie protejată de lege, moștenire a Jurasicului timpuriu... Nu se poate să nu-l știți!

De groapă, numai de bine
În «groapa lui Stoica» nu poți intra decât prin cele două găuri de lift. Una e în perimetrul șantierului și are două rânduri de gard. Cealaltă e pe esplanadă, unde parchează șoferul prefectului mașina instituției. Pe-acolo am intrat și noi... Cu aprobare, cu primarul Adrian Mocioniu și cu inginerul Marian Dinu, că «groapa lui Stoica» e șantier în conservare. Primarul Adrian Mocioniu nu intră pentru prima dată în «groapă». Nici noi, de altfel, am mai fost în 20 iulie 2018... Tot cu aprobare! Atunci, sub imperiul emoțiilor, relatam că se simte deja mirosul de igrasie și că apa băltește, ici și colo... Și ni se explica, didactic, că e din cauza ploilor. Miercuri, 3 iulie 2019, în «groapa lui Stoica» mirosul de igrasie e suveran. Ochii lăcrimează aproape instantaneu, plămânii refuză să inspire, corzile vocale se inflamează... Inginerul Mihai Dinu, responsabilul de șantier, susține că igrasia și mirosul nu reprezintă o problemă: «Deocamdată nu există sistem de ventilație. De-aia miroase așa... Veți vedea când vom da drumul că nu sunt probleme!». Dăm din cap și facem cuminți turul «gropii». Pe alocuri, peli­cula de apă e groasă de-un deget. În special în capetele parcării, în zona băilor, unde sunt instalate pompele de drenare a apei. Ni se explică, fără să mai întrebam, că nici asta nu e o pro­blemă și că parcarea este excelent conservată. Dăm iar din cap și simțim cum intră apa în pantofi, pe la cusături. Așa ne trebuie, dacă nu am vrut echipament de protecție și purtăm pantofi ieftini! «Vreți să vă spun ceva? Suntem norocoși că e așa de bine conservată... În alte orașe unde există investiții în conservare lucrurile stau mai prost, mult mai prost!». Dăm din cap aprobator și înjurând în gând: «Lui ce-i pasă?! Are pantofi de firmă, nu intră apa pe la cusături...».

Nu primarul e de vină
După zece minute de «groapă» și o demonstrație privind eficacitatea pompelor de apă, primarul Adrian Mocioniu hotărăște că nu mai e nimic de văzut. În drum spre ieșire, descoperim planul de incendiu al construcției. E singura dovadă ca «groapa lui Stoica» a fost prevăzută cu intrare. Intrarea rămâne cea dinspre Episcopie și va fi gata în 2021. Dacă va fi, dacă Adrian Mo­cioniu va mai candida... El spune că da, fiindcă «groapa» nu e problema lui! A moștenit-o și încearcă să țină situația sub control. E mulțumit că acum costurile de conservare sunt mici. Un paznic și două pompe de apă înseamnă o nimica toată... În plus, el investește și în oraș! E mulțumit că se lucrează în Cartierul Gării Noi, crede că vor fi asfaltate 30 de străzi până la sfârșitul anului, a postat pe Facebook-ul municipalității trotuarele de pe strada Unirii... Am vrea să-l oprim și să-l informăm că pe Unirii a trecut și Stoica și le-a suge­rat constructorilor să pună stratul de asfalt mai subțire, cum a făcut el tot mandatul în oraș... Dar nu îndrăznim, că nu ne tragem de șireturi cu primarul. Așa că aprobăm iar din cap, ieșim din groapă și îi mulțumim pentru că și-a făcut timp pentru noi. Afară e soare, iar Tiguan-ul prefectului tronează pe esplanadă. Să mai zică cineva că investiția asta nu folosește nimănui!

Trăiască Curtea de Conturi! La două zile de la vizita noastră în «groapa lui Stoica», în urma unor negocieri prelungite, din Raportul de control al Camerei de Conturi Ialomița desfășurat timp de două săptămâni la Primăria Slobozia ar fi dispărut constatările care vizau această investiție. Potrivit unor informații confirmate indirect de declarațiile publice ale primarului Adrian Mocioniu, partea lipsă din Raportul de control confirma un prejudiciu de 6 milioane de lei. Și asta în condițiile în care inspectorii au evitat să răscolească în hârtiile mai vechi de un an ca să nu bage în pușcărie, Doamne ferește!, jumătate din Primărie...

14 Iulie 2019, 10:10 (3231 vizualizări - 14 comentarii)

Citiți și:
PS Vincențiu a blocat investiția la «groapa lui Stoica»
Primăria Slobozia trebuie să returneze Uniunii Europene 2 milioane de euro
Slobozia: În «groapa lui Stoica» cu primarul Mocioniu
Piața Revoluției va fi inaugurată la 1 Decembrie

Comentariile cititorilor:


Mary:
(18 Iulie 2019, 12:29)
 Perntru cei de la DADP. 
 Ați început treaba cu plombatul carosabilului, perfect!! Căutați să mergeți pe toate străzile, nu numai prin cenru, că și pe acolo se circulă cu mașina. Insistați!!
 P.S. Le "Central" în intersecție, chiar la semafor, la trecerea de pietoni pe partea cu Lion, se surpă carosabilul.

Lasa ne coțăitorule:
(18 Iulie 2019, 08:13)
Taceti,ca sunteti rai.6 milioane inseamna 60 miliarde lei vechi,1.4 milioane euro,astia sunt bani de flori si bomboane pentru Slobozia.Dupa raport,Curtea Conturi ar fi intervenit sa bage in investigatii suma irosita insa pentru doar 60 miliarde nu are sens. Altii au sifonat mai mult si nu i a deranjat niciodata nimeni.Apoi in primarie sunt cam toti rude cu aia din finante si curtea conturi.O mana se spala pe alta.Sunteti si cam rai ziaristilor!Apa din parcarea subterama e pusa la invechit ca vinul.Din cand in cand e intoarsa cu lopata de angajati precum sticlele de vin de pe rafturi.Normal,nu v ati gandit la apa invechita,produs ce va fi lansat de psd in doua zeci doua zeci slobozenilor.Stiati ca aceeasi apa de pe jos nu are trihalometani?La sfintirea parcarii,Vicentiu va aghesma cu apa invechita in parcare,daca nu stiati.Railor!
curiosul:
(17 Iulie 2019, 23:21)
da punem o bariera la prefectura in fata si taiem bilete sa scoatem parleala 5 lei ora /parcareP.S sa platesca si ggg nu doar fraerii
CETACEAN:
(16 Iulie 2019, 14:42)
Ala nu e soferul primarului este spalatorul masini private a primarului si a celei de serviciu ,in rest primarul conduce singur masina de servici , doar nu e prost sa vada soferu fufele pe care le are.
Vecin:
(15 Iulie 2019, 17:04)
Șoferul primarului și turnat și inscripționat un loc de parcare fără plata și amenință cu poliția locală dacă parchezi acolo . A mutat bordurile și a turnat ciment sa mărească locul ,fără aprobare domnilor,decât verbala de la domnul Mocioniu.... cu garanția ca nu l va deranja nimeni. Alooo,domnul D. este stăpân ??? Poliția !!!
marius:
(15 Iulie 2019, 16:07)
Asa ne trebuie...Daca absenteismul la vot era mai mic, cu siguranta stoica nu era primar niciodata.Nu cred ca mai exista constructie in toata tara asta atat de kitchoasa, inutila, costisitoare si greu de finalizat, ca aceasta parcare.
Rusine stoica!
O sugestie:
(15 Iulie 2019, 13:28)
Groapa ar putea fi transformata intr-o anexa a penitenciarului Slobozia, asigurarea pazei si securitatii sunt destul de facile(mai trebuie doar compartimentarea si mobilierul pt celule plus dotarea cu utilitati a unei sali de mese). Multi dintre viitorii locatari ar fi consolati ca sunt aproape de fostul loc de munca(primarie si CJ)..
o groapa, doi gropari:
(15 Iulie 2019, 08:32)
Relevante fotografii, o groapa si doi gropari: unul cu state vechi, la propriu, care nu a facut nimic pentru oras desi a fost viceprimar 4 ani si consilier local vreo 1001 de ani si altul mai nou ("doar" de vreo 3 ani), care si asta nu a facut decat sa strice sau sa lase in paragina orasul, isi dau mana ca sa ingroape definitiv slobozia. Vai de capul nostru, sper sa ne trezim si sa nu mai alegem astfel de specimene. Chiar nu putea primarul sa aduca 4, 5 camioane de pamant, sa le intinda peste jungla din fata primariei si sa puna gazon? Ai DADP in subordine pretenas, daca nu ai aflat in 3 ani! Si nu ne aburi ca nu ai voie sa modifici proiectul gropii, ca oricum nu mai beneficiaza de fonduri europene de mult. Daia ne-ati indatorat la banci pe multi ani. Schimba-i si destinatia gropii, cumpar-o "pa persoana fizica" si fa-ti sedile celor 2 partide: pisedeu si gropro rromania.
Maria:
(15 Iulie 2019, 00:23)
Eu zic să faceti o crescătorie de broaște! Se aud atat de frumos, cand mergi la.primarie! Niște inutili!
Adevarat:
(14 Iulie 2019, 19:28)
Nu mai spuneti rautati,groapa va fi utila curand.
Aici,va fi ingropat tot putregaiul PSD, dupa alegerile urmatoare.
Fiti pe pace !
cetatean:
(14 Iulie 2019, 15:50)
Referitor  LA GROAPA nici un organ de control (Curte ,Dicot, DNA) nu vede cum a fost prelungit contractul de  executie , nu vede cum s a luat creditul pentru continuarea lucrarilor la venire lui Mocioniu ,lipsa evidentei contabile referitor la incdrare in volumul cheltuielilor incadrarea in consumuri de materiale etc.Poate totusi Curtea in acest control a verificat aceste aspecte si a constatat ca totul este in regula .
CETACEAN:
(14 Iulie 2019, 14:54)
Tocmai a plecat curtea de la Primaria  Slobozia  a scris cineva o fraza de groapa , ori conducerea curtii este pusa pentru a trage covoru peste gunoaie de la Slobozia
PSD ist de Slobozia:
(14 Iulie 2019, 14:06)
Parcarea= expresia prostiei celor pe care i am votat. Oameni buni, cetateni ai acestui oras, in luna mai 2020 vom putea scapa de acesti nemernici . Pe cand DNA ul va ancheta prostiile golanilor din Primarie: apa si parcarea. Prostii doar sa va mai voteze. psd isti. ? Rusine. Mafioti mai degraba. Mai bine isi rebotezau partidul dupa chipyl real pe care il au. Prosti increzuti.
hotii:
(14 Iulie 2019, 11:11)
E la moda ca politicienii sa dea vina pe cei dinaintea lor!Dar de furat din banul public o fac la fel dand vina in continuare pe cei anterior lor! 
Daca faceau lucrarea pentru ei nu dura atat de mult!
Apropo de cartierul garii noi: strazi care sa dureze 5 ani nu or sa faca! Se surpa la 1 an...

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 28 Feb 2020
210 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Prefectura Ialomița, Coronavirus: 65 persoane, izolate la domiciliu!

Potrivit Prefecturii Ialomița, în ceea ce privește situația epidemiologică-Coronavirus, joi, 26 februarie 2020, 65 persoane sunt izolate la domiciliu, în carantină neaflându-se ...[citește_toată_știrea]

27 Februarie 2020, 17:10
(269 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Mircea Dinescu lansează «Scaunul cu trei picioare»

Slobozia: Mircea Dinescu lansează «Scaunul cu trei picioare»

Cu ocazia «Zilei Modiale a Scriitorului», marți, 3 martie 2020, de la orele 14,30, la Sala Studio a Centrului Cultural «Ionel Perlea» din Slobozia se va lansa volumul de poezii «Scaunul cu trei picioare ...[citește_toată_știrea]

27 Februarie 2020, 16:35
(99 vizualizări - 0 comentarii)


Accident la Lilieci: O persoană moartă pe loc, alte patru rănite!

Miercuri, 26 februarie 2020, în jurul orei 6,30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident de circulație produs pe DN2, în localitatea Lilieci, soldat cu decesul unei persoane ...[citește_toată_știrea]

27 Februarie 2020, 16:20
(197 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Lilieci accident


Fetești: Acțiune a polițiștilor

Polițiștii feteșteni au desfășurat miercuri, 26 februarie a.c., activități de prevenire a evenimentelor rutiere, precum și a furturilor din locuințe, în cadrul campaniilor «Viața are prioritate!» și «Hoții ...[citește_toată_știrea]

27 Februarie 2020, 16:10
(75 vizualizări - 0 comentarii)


4

Prefectura Ialomița, Coronavirus: 41 persoane, izolate la domiciliu!

Potrivit Prefecturii Ialomița, în ceea ce privește situația epidemiologică-Coronavirus, miercuri, 26 februarie 2020, 41 persoane sunt izolate la domiciliu, în carantină neaflându-se persoane. Pe localități ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2020, 17:30
(530 vizualizări - 0 comentarii)


Razie cu percheziții la Bărbulești și Jilavele

10 percheziții domiciliare, articole pirotehnice ridicate de polițiști, 127 de sancțiuni contravenționale aplicate și o infracțiune constatată în flagrant, este bilanțul unei acțiuni de amploare desfășurată ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2020, 16:10
(195 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campania «Viața are prioritate»

Polițiștii slobozeni au aplicat marți, 25 februarie a.c., peste 30 de sancțiuni contravenționale, în cadrul unei acțiuni operative desfășurate în cadrul campaniei de prevenire a evenimentelor rutiere « ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2020, 14:20
(97 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Incendii la Scânteia, Piersica și Condeești

ISU Ialomița: Incendii la Scânteia, Piersica și Condeești

În curzul zilei de marți, 25 februarie 2020, în jurul orelor 12,35, pompierii ialomițeni au intervenit  pentru localizarea și stingerea unui incendiu la o hală metalică din comuna Scânteia. La locul ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2020, 12:40
(176 vizualizări - 0 comentarii)


8

Prefectura Ialomița, Coronavirus: 9 persoane, izolate la domiciliu la Fetești, Urziceni, Manasia, Amara și Dridu. Alte 4 persoane, izolate la domiciliu sub supraveghere medicală!

Având în vedere situația epidemiologică creată de numeroasele cazuri de coronavirus confirmate în regiunile Lombardia și Veneto din nordul  Italiei,  precum și numărul mare de cetățeni români ...[citește_toată_știrea]

25 Februarie 2020, 19:15
(2497 vizualizări - 1 comentariu)


9

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

25 Februarie 2020, 18:10


10

Slobozia: Spărgător de mașini, reținut pentru 24 de ore

Polițiștii slobozeni au identificat un bărbat, de 28 de ani, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de «tentativă la furt calificat», fapte săvârșite în noaptea de 23/24 februarie 2020. Cel în cauză ...[citește_toată_știrea]

25 Februarie 2020, 16:50
(240 vizualizări - 0 comentarii)


Tineri ialomițeni, prinși la volan fără permis

Doi ialomițeni de 20, respectiv 30 de ani, au fost depistați de polițiști luni, 24 februarie a.c., conducând autoturisme pe drumurile publice fără a deține permise de conducere pentru vreo categorie de ...[citește_toată_știrea]

25 Februarie 2020, 16:40
(137 vizualizări - 0 comentarii)


12

DSVSA Ialomița: Amendat de 3 ori pentru comerț ilegal cu porci

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează toți cetățenii județului că, în scopul prevenirii reapariției de focare de pestă porcină africană pe teritoriul județului ...[citește_toată_știrea]

25 Februarie 2020, 16:15
(185 vizualizări - 0 comentarii)


13

RAJA SA Constanța: Avarie pe strada Călărași din Fetești!

Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 75 mm, de pe strada Călărași din Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile marți, 25 februarie ...[citește_toată_știrea]

25 Februarie 2020, 16:10
(126 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 4 accidente, un decedat și patru răniți

La sfârșitul de săptămână precedent, 21-23 februarie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la patru accidente de circulație, soldate cu decesul unui persoane și rănirea a altor patru. Primul accident ...[citește_toată_știrea]

24 Februarie 2020, 17:40
(209 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Lemne confiscate de polițiști

Fetești: Lemne confiscate de polițiști

Polițiștii din Fetești au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 11000 de lei, în urma unei razii pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților ce se pot comite în domeniul silviculturii ...[citește_toată_știrea]

24 Februarie 2020, 17:15
(181 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Polițiștii rutieri au depistat, pe raza județului Ialomița, șapte șoferi ialomițeni care au condus pe drumurile publice aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Șoferii, cu vârste cuprinse între ...[citește_toată_știrea]

24 Februarie 2020, 17:05
(167 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

21 Februarie 2020, 18:20


ISU Ialomița: 28 Februarie-Ziua Protecției Civile din România

Protecția civilă este o structură înființată încă de acum 87 de ani în România, cu scopul îndeplinirii sarcinilor umanitare destinate să protejeze populația civilă împotriva pericolelor, ostilităților sau ...[citește_toată_știrea]

21 Februarie 2020, 10:50
(220 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Târgul Apicol, ediția a XI-a

Slobozia: Târgul Apicol, ediția a XI-a

Primăria Municipiului Slobozia prin Servicii Publice Slobozia SRL, în parteneriat cu Casa Mierii Cooperativă Agricolă, vă face cunoscut faptul că, în perioada 28 februarie-1 martie 2020, se va desfășura ...[citește_toată_știrea]

21 Februarie 2020, 09:40
(251 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Tânăr reținut pentru «furt calificat»

Miercuri, 19 februarie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au identificat un bărbat, de 28 de ani, din Slobozia, bănuit de comiterea infracțiunii de «furt ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2020, 16:15
(251 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziții în Ialomița și Ilfov. Trei persoane reținute pentru «braconaj piscicol» și «furt calificat»!

Percheziții în Ialomița și Ilfov. Trei persoane reținute pentru «braconaj piscicol» și «furt calificat»!

Polițiștii din Ialomița au reținut trei bărbați în urma unor percheziții efectuate la locuințele unor persoane bănuite de «braconaj piscicol» și «furt calificat». Au fost descoperite peste 570 kilograme ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2020, 08:10
(307 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița și IPJ Ialomița, controale în trafic

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează ialomițenii că, în scopul prevenirii reapariției de focare de pestă porcină africană pe teritoriul județului Ialomița, desfășoară ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 18:10
(254 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracționalității în școli

Miercuri, 19 februarie a.c., polițiștii rutieri și cei de Ordine Publică din Slobozia au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracționalității în incinta și în zonele adiacente unităților ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:25
(252 vizualizări - 0 comentarii)


Grecii de Jos: Șoferul de 87 de ani a acroșat cu mașina un biciclist

Marți, 18 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident de circulație produs pe DJ101, în localitatea Grecii de Jos, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:20
(300 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Marți, 18 februarie a.c., în jurul orelor 16,00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic pe DN2, pe raza comunei Movilița, un autoturism condus de un tânăr, de 20 de ani, din Coșereni ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:15
(259 vizualizări - 0 comentarii)


Mărculești: A intrat cu tractorul în gard

Marți, 18  februarie a.c., în jurul orelor 17,00, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Slobozia au fost sesizați prin 112 de o femeie din localitatea Mărculești, despre faptul că un tractor ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:10
(342 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Vernisaj la Centrul Cultural «Ionel Perlea»

Muzeul Județean Ialomița organizează o expoziție de lucrări a 22 de artiști plastici, din colecțiile Muzeului. 31 de tablouri ale unor artiști renumiți, printre care și Constantin Piliuță, Dona Noni Delavrancea ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:05
(312 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziții în Ialomița și Ilfov. Evaziunea fiscală cu achiziții intracomunitare, în vizor!

Miercuri, 19 februarie a.c., polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice efectuează 15 percheziții domiciliare, în cadrul unei operațiuni pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 09:05
(665 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Ordine de protecție provizorie pentru violență domestică

Polițiștii din Slobozia au emis marți, 17 februarie a.c., două ordine de protecție provizorie. Documentele au fost eliberate după ce două femei, victime ale violenței domestice, au făcut solicitări în acest ...[citește_toată_știrea]

18 Februarie 2020, 18:05
(382 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...