Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Nicolae Chiriță a acționat în instanță Consiliul Județean Ialomița

Nicolae Chiriță a acționat în instanță Consiliul Județean Ialomița

Sancționat cu «mustrare scrisă» și cu salariul diminuat pe 3 luni, Nicolae Chiriță, directorul executiv al Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Ialomița, a atacat decizia consilierilor județeni în instanță. Potrivit cererii de chemare în judecată, acesta cere anularea deciziei de sancționare, dar și plata unor despăgubiri morale. Surse administrative au explicat faptul că măsurile luate împotriva lui Nicolae Chiriță au la bază încercarea președintelui Victor Moraru de a-l schimba din funcție.

O măsură controversată Decizia de sancționare a lui Nicolae Chiriță, directorul executiv al Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Ialomița, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Ialomița, ridică multe semne de întrebare cu privire la atitudinea consilierilor județeni PSD-ALDE. Proiectele de hotărâre prin care s-a solicitat sancționarea directorului Chiriță cu mustrare scrisă și dimi­nuarea salariului cu 20% pe o perioadă de 3 luni au fost supuse dezbaterii în plenul ședinței ordinare a Consiliului Județean Ialomița din luna martie 2019. Întocmirea pro­iectelor s-a realizat în baza Rapor­tului de audit al Camerei de Conturi Ialomița, precum și pe baza mai multor sesizări făcute de Comisia de Disciplină a Consiliului Județean Ialomița și chiar de Victor Moraru, privind nereguli în activitatea ma­nagerială a lui Nicolae Chiriță. La acea dată, consilierii județeni s-au exprimat prin vot secret cu privire la aceste două proiecte, rezultatul fiind unul nefavorabil inițiatorului lor. În urma supunerii la vot a celor două proiecte, o parte dintre consilierii PSD au făcut front comun cu cei ai Opoziției, alegând să respingă proiectele președintelui Moraru. Primul proiect a strâns 30 de voturi, 10 nule și 20 valabil exprimate. Din cele valabile, 15 au fost «pentru» și 5 «împotrivă» . Al doilea proiect a fost votat de toți cei 31 de consilieri județeni. 11 voturi au fost nule și 20 valabil exprimate. Dintre acestea 12 au fost «pentru» și 8 «împotrivă». O lună mai târziu, în aprilie 2019, proiectele prin care s-a cerut sancționarea lui Nicolae Chiriță au fost din nou supuse dezbaterii. De această dată, consilierii PSD-ALDE din Consiliul Județean Ialomița au avut o cu totul altă atitudine. Aceștia au aprobat cu 17 și, respectiv, 18 voturi «pentru» dimi­nuarea cu 20% a salariului lui Nicolae Chiriță pe o perioadă de 3 luni, precum și sancționarea acestuia cu «mustrare scrisă». În cadrul respectivei ședințe, șeful Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Ialomița a precizat că este dispus să comunice orice aspect consilierilor. Intervenția sa a fost blocată de președintele Victor Moraru care a precizat că Raportul Camerei de Conturi Ialomița a fost edificator pentru a iniția cele două proiecte. «Raportul este clar și confirmă peste 20 de abateri care vi se atribuie!» a precizat Victor Moraru.

E vremea schimbării Revenind în prezent, Nicolae Chiriță a deschis un proces pe Secția Contencios Administrativ a Tribunalului Ialomița prin care cere anularea deciziei de sancționare. Mai mult, acesta a solicitat și plata unor despăgubiri bănești, având în vedere să veniturile sale s-au dimi­nuat cu 20%. Estimativ, acesta ar fi pierdut aproximativ 500 de lei în fiecare dintre cele 3 luni în care măsura a fost aplicată. «Nu vreau să comentez nimic despre această situație... Așteptăm ca instanța să decidă dacă sunt sau nu vinovat! Doar judecătorii sunt cei care pot spune cine are dreptate în acest caz...» a precizat Nicolae Chiriță. Surse administrative au precizat însă că în spatele deciziei de sancționare s-ar ascunde încercarea președintelui Victor Moraru de a-l schimba din funcție. Se pare că acesta și-ar dori să pună în fruntea Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Ialomița oameni din Consiliul Județean Ialomița cu care nu are o legătură strânsă. Printre numele vehiculate s-ar afla și cel al lui Adrian Ionescu, actualul secretar al instituției.

15 Iulie 2019, 10:40 (1945 vizualizări - 12 comentarii)

Citiți și:
Președintele Moraru promite asfalt de 160 milioane de euro
autodenunț
Academia de Fotbal «Moraru»

Comentariile cititorilor:


florea:
(17 Iulie 2019, 12:00)
se mai intampla si la primaria Slobozia, T. a luat zeci de mii de lei constatati ilegal de Curtea de conturi si nu a restituit niciun leu,ce credeti?
de pe margine!!!!!!:
(16 Iulie 2019, 14:19)
IDEEA ERA CA DL MORARU ARE CEVA PERSONAL CU DL CHIRITA...... ALTA EXPLICATIE NU EXISTA DIN MOMENT CE DOAR PE EL IL PROPUNE SPRE SANCTIONARE. DACA VOIA SA FACA LUMINA.... PE TOTI DIRECTORII DE LA SUBORDONATE TREBUIA SA-I IA LA PURIFICAT
de pe margine!!!!!!:
(16 Iulie 2019, 14:16)
sunt de acord cu ce spuneti "de pe margine" ...dar vreau sa stiu de ce domnul moraru nu aplica aceeasi sanctiune penru toti cei care au facut ilegalitati. De exemplu o problema asemanatoare este cea de la spital , unde si doamna mariana a luat drepturi necuvenite
N.Tudorel:
(16 Iulie 2019, 13:35)
O sancțiune se aplică pe probe ,nu prin vot.
Dacă se propune și se votează o sancțiune (se votează de câte ori este nevoie pentru aprobare) NU mai avem nici-o speranță că democrația și meritrocrația vor învinge în România.
@De pe margine!:
(15 Iulie 2019, 19:52)
Bravo! Foarte frumos si corect spus! Tot infractorii sunt cei care se cred nedreptățiți! Cand vine cineva si incearca sa faca ordine in acest haos sabctionatii se solidarizează si merg la instanța! Rusine!
De pe margine:
(15 Iulie 2019, 16:09)
In Ialomița, si mai ales in Romania,nesimțirea este ridicata la rang de artă. Există raport al Curtii de Conturi, negru pe alb,cu dovezi clare prin care se constată ca domnul C. a luat bani in mod nemeritat,apoi vine sancțiunea disciplinară normală a reținerii din salariu a banilor primiți nemeritat.Totul are logica pana aici. Însa,bunul simț este faultat atunci cand acest domnn C. merge la instanța pentru a cere inapoi banii pe care i-a furat.Numai la noi in România,se întâmplă ca hoțul sa meargă sa isi ceara banii furați. Intr-o tara străină acest domn poate avea chiar si dosar penal pentru faptul ca a furat din banii statutului. Din cauza unor astfel de canalii care au împanzit politica si administratia publică,am ajuns in situatia actuala!
vasile:
(15 Iulie 2019, 15:15)
pai I.A. a pupat in cr si pupa in continuare....... face rau omenirii, ii tzatzaie fundul pe scaun, lui si altora din consiliu. Niste hahalere..... exista scara de urcat si de coborat!!!!! O SA LE VINA RANDUL.... sa avem rabdare. APROPOS cred ca dl DUDU ESTE DL A.I. :))))))
Slobozia:
(15 Iulie 2019, 15:04)
I.A. a știut unde și când să pupe-n cr. Este printre mulții protejați de pe-acolo. Încep câinii să se atace între ei.
# chirita:
(15 Iulie 2019, 15:03)
ESTE O DISCUTIE MULT PREA DELICATA DOMNULE DUDU. PARCA ESTE EXAGERATA ACUZATIA. NU CRED O IOTA DIN CE SCRIETI. SI MA ROG , DACA STIATI, DE CE ATI TAINUIT?????????
TLC:
(15 Iulie 2019, 14:52)
Aloo Vasillica nu mai ridica statuisi osanale cu asa zisul, nepatat N.C. ca nu este chiar un sfant! Domnule Moraru ai avut acte pe birou, cu poate acte de abuz si poate alte fapte pe care dl nepatat le-a facut asta daca ti le-au aratat subalternii. Nu este un nepatat, presa judeteana de ce il tineti in brate, acoperiti infractiunile si infractorii, de ce nu publicati si de ce cenzurati adevarul. C.N. nu esti un nepatat !
Dudu:
(15 Iulie 2019, 14:38)
Acest personaj, buricul pamantului C.N. merita multa puscarie, dar este tinut in brate de CIUMA ROSIE din DEPABD Bucuresti. Credeti-ma ca vorbesc in cunostiinta de cauza. In opinia sctrisa a acestui deocamdata sef, este posibil ca un ddecedat in anii 1948 sa aiba, cruciti-va 2 tati !? Mortul a avut ca tata nr. 1 pe bunic dar si nr.2 pe tatal firesc.... Nu este asa d.le C.N..... cum vine aia d.le C. cand, mortul avea parinti necunoscuti si tu scrii ca unul din prenumele mortului, este de fapt tatal mortului, Ca sa scapi de puscarie alte personaje..... Iti doresc sincer multa puscarie sa-ti dea dumnezeu, ca numai rau ai facut.
vasile:
(15 Iulie 2019, 14:11)
pai moraru este indreptatit sa nu aiba legatura stransa cu ionescu (paralel cu legea si cu administratia publica)......... "dar cu calul ce-a avut????". nu pricep cum gandeste (daca gandeste), cum sa-ti propui sa dai un om jos care este nepatat si care a dat dovada ca este capabil sa conduca o institutie publica!!!!!! este de neinteles moraru la acest demers

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 23 Aug 2019
171 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Accident între Movila și Fetești, patru victime

Miercuri, 21 august a.c., în jurul orelor 17,00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Fetești au intervenit la un eveniment rutier produs pe DJ212, în afara municipiului Fetești, soldat cu rănirea a patru ...[citește_toată_știrea]

22 August 2019, 15:15
(133 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Depistat la volanul unui autoturism radiat din circulație

Miercuri, 21 august a.c., polițiștii ialomițeni au întocmit dosare penale unor persoane bănuite de comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice. Astfel, un bărbat, de 36 de ...[citește_toată_știrea]

22 August 2019, 15:10
(133 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune împotriva «taximetriștilor-pirat»

Joi, 22 august a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au depistat în flagrant delict un bărbat, de 62 de ani, din localitatea Mărculești, în timp ce efectua transport neautorizat ...[citește_toată_știrea]

22 August 2019, 15:05
(138 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 57 mii de lei, 6 permise reținute

Marți, 20 august a.c., polițiștii ialomițeni au organizat o acțiune pe raza județului pentru creșterea gradului de disciplină și combaterea cauzelor generatoare de accidente, săvârșite cu implicarea bicicliștilor ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 13:40
(207 vizualizări - 0 comentarii)


4

Ialomița: Beți sau fără permise, la volan

Marți, 20 august a.c., în jurul orelor 18,00, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Ion Roată au depistat un bărbat, de 49 de ani, din Slobozia, în timp ce conducea un autoturism pe DN2A, în ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 13:20
(187 vizualizări - 0 comentarii)


5

APM Ialomița: Decizie de încetare a suspendării autorizației integrate de mediu pentru SC Clean Tech International SRL

Printr-un comunicat de presă, Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița anunță că a emis în data de 20.08.2019 Decizia nr. 2 de încetare a suspendării Autorizației Integrate de Mediu nr. 1/17.03.2014 emisă ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 12:25
(211 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 19-23 august a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:20
(358 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

Polițiștii Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat în trafic un bărbat, de 56 de ani, din Rădulești, care conducea un autoturism pe drumul ce leagă Fierbinți-Târg de Rădulești în timp ce se afla ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:15
(264 vizualizări - 0 comentarii)


8

Bărbat din Coșereni, prins cu cuțitul la brâu

Polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Coșereni, cu ocazia desfășurării de activități specifice pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor cu violență în zona barurilor și a discotecilor ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:10
(276 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Coșereni cuțit


9

Urmărit internațional, depistat de polițiștii ialomițeni

La data de 15 august a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au acționat pe raza județului pentru depistarea peroanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:05
(301 vizualizări - 0 comentarii)


10

Polițiștii din Ialomița caută un bărbat evadat din sediul Poliției Budești, județul Călărași

Polițiștii din Ialomița sunt în altertă, după ce un bărbat de 46 de ani, din județul Călărași, a evadat în cursul zilei de marți, 13 august 2019, din sediul Poliției Budești. Oamenii legii au instituit ...[citește_toată_știrea]

14 August 2019, 15:07
(842 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 August 2019, 19:15


12

Slobozia: Cercetat pentru «violență în familie»

Luni, 12 august a.c., Poliția Municipiului Slobozia a fost sesizată de o femeie, de 39 de ani, din Slobozia, cu privire la faptul că ar fi fost agresată pe stradă de concubinul ei, un bărbat de 50 de ani ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 16:10
(741 vizualizări - 0 comentarii)


A fost înființată oficial Filiala PLUS Ialomița

Sâmbătă, 10 august 2019, în urma Convenției Județene PLUS Ialomița, care s-a desfășurat la Slobozia, a fost constituită oficial filiala PLUS Ialomița, alegându-se echipa de conducere a acesteia pentru următorii ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 12:20
(927 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 250000 de lei, 32 de permise reținute

În perioada 9-11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost angrenați în activități de menținere a ordinii și liniștii publice pe raza județului, precum și de prevenire și combatere a accidentelor rutiere ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:25
(851 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Cercetați pentru încălcarea ordinelor de protecție

Duminică, 11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost sesizați cu privire la încălcarea a două ordine de protecție. În primul caz, un bărbat de 42 de ani, din Slobozia, a încălcat ordinul de protecție ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:20
(750 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Malu, Perieți și Lăcusteni

Un accident rutier s-a produs în localitatea Malu, evenimentul fiind înregistrat sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 22,00, când un pieton a fost acroșat de un autoturism. Victima, un bărbat de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:15
(878 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii de vegetație la Slobozia și Fetești

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit în data de sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 11,30, pe un teren viran din Slobozia, Cartier Bora. Pentru stingerea flăcărilor au acționat pompierii de la ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:10
(712 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Bătrână găsită moartă în propria locuință

Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul nopții de duminică spre luni, 11/12 august 2019, puțin trecut de miezul nopții, pentru asigurarea accesului în apartamentul unei femei de 79 de ani, cunoscută ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:05
(882 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: «Marți, 13! Ghinionul poate fi prevenit!»

Superstițiile din popor spun că, atunci când data de 13 (număr cu ghinion) coincide cu o zi de marți (ziua celor 3 ceasuri rele), aceasta se consideră a fi o zi cu adevărat  ghinionistă. Tocmai de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:50
(780 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Controale pentru combaterea Pestei Porcine Africane

Pentru  prevenirea propagării Pestei Porcine Africane și în conformitate cu prevederi legale privind organizarea de acțiuni de control în trafic având ca obiectiv verificarea transporturilor de animale ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:20
(774 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

9 August 2019, 19:10


anunț angajare

AMPA Agri Slobozia angajează
REPREZENTANT VÂNZĂRI
UTILAJE AGRICOLE

pentru zona Ialomița-Călărași
Relații la telefon 0723/251.698

9 August 2019, 16:35


Jilavele: Depistat la volanul unei mașini neînmatriculate

Joi, 8 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe raza localității Jilavele, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din Urziceni. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:20
(1003 vizualizări - 0 comentarii)


Maia: Lemne confiscate

Joi, 8 august a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat, pe raza localității Maia,  doi bărbați, de 42 de ani, din județul Prahova, în timp ce descărcau material lemnos în dreptul ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:15
(966 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție de pictură «Naționali-Internaționali»

Centrul Național de Cultură a Romilor-Romano Kher anunță susținerea unei noi expoziții de pictură, «Naționali-Internaționali», semnată de Eugen Raportoru. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 13 august ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:10
(971 vizualizări - 1 comentariu)


Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Miercuri, 7 august a.c., în jurul orelor 14,00, un incendiu de vegetație a izbucnit pe terenul aflat în imediata vecinătatea a Autostrăzii A2, pe terasamentul căii ferate, respectiv la km 156 în direcția ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 15:40
(959 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat o acțiune de amploare pe raza municipiului Urziceni, pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale. În cadrul activităților au fost ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 10:50
(1029 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune de prevenire a furturilor din autoturisme

IPJ Ialomița: Acțiune de prevenire a furturilor din autoturisme

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu polițiștii de Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Slobozia, au desfășurat ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 18:08
(1178 vizualizări - 0 comentarii)


Moldoveni: Surprinși în flagrant la furat

În noaptea de miercuri spre joi, 7/8 august a.c., în jurul orei 1,00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Jilavele au depistat în flagrant o femeie, de 30 de ani, și un minor de 13 ani ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 16:15
(1124 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Moldoveni furt


Ultimele comentarii
Lipsă personal în Grad de intervenție scăzut în spitalele din Ialomița Cetatean în Stație de tratare de 7,84 milioane de lei la Slobozia Om în APM Ialomița: Decizie de încetare a suspendării autorizației integrate de mediu pentru SC Clean Tech International SRL CETACEAN în Stație de tratare de 7,84 milioane de lei la Slobozia Grecu în Alexandru Potor, secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene Cetățean în Grad de intervenție scăzut în spitalele din Ialomița Udrea în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 14 august 2019 Sandel în Grad de intervenție scăzut în spitalele din Ialomița Parinte grupa 2005 în «Grupa 2005», triumf la Memorialul «George Isac» Mircea în Grad de intervenție scăzut în spitalele din Ialomița tichie de margaritar în Borduri de granit la 100 de lei bucata pe Calea București! Bidon în Stație de tratare de 7,84 milioane de lei la Slobozia Pentru "un analist" în «Bonusuri de lux» pentru implementarea proiectelor europene Gicuță în «Bonusuri de lux» pentru implementarea proiectelor europene Un roman în «Bonusuri de lux» pentru implementarea proiectelor europene @horia în «Bonusuri de lux» pentru implementarea proiectelor europene Tandarean în Alexandru Potor, secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene Jhon în «Bonusuri de lux» pentru implementarea proiectelor europene Urmașul lui urmașul lui Sava în Borduri de granit la 100 de lei bucata pe Calea București! Horia în «Bonusuri de lux» pentru implementarea proiectelor europene
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...