Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Nicolae Chiriță a acționat în instanță Consiliul Județean Ialomița

Nicolae Chiriță a acționat în instanță Consiliul Județean Ialomița

Sancționat cu «mustrare scrisă» și cu salariul diminuat pe 3 luni, Nicolae Chiriță, directorul executiv al Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Ialomița, a atacat decizia consilierilor județeni în instanță. Potrivit cererii de chemare în judecată, acesta cere anularea deciziei de sancționare, dar și plata unor despăgubiri morale. Surse administrative au explicat faptul că măsurile luate împotriva lui Nicolae Chiriță au la bază încercarea președintelui Victor Moraru de a-l schimba din funcție.

O măsură controversată Decizia de sancționare a lui Nicolae Chiriță, directorul executiv al Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Ialomița, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Ialomița, ridică multe semne de întrebare cu privire la atitudinea consilierilor județeni PSD-ALDE. Proiectele de hotărâre prin care s-a solicitat sancționarea directorului Chiriță cu mustrare scrisă și dimi­nuarea salariului cu 20% pe o perioadă de 3 luni au fost supuse dezbaterii în plenul ședinței ordinare a Consiliului Județean Ialomița din luna martie 2019. Întocmirea pro­iectelor s-a realizat în baza Rapor­tului de audit al Camerei de Conturi Ialomița, precum și pe baza mai multor sesizări făcute de Comisia de Disciplină a Consiliului Județean Ialomița și chiar de Victor Moraru, privind nereguli în activitatea ma­nagerială a lui Nicolae Chiriță. La acea dată, consilierii județeni s-au exprimat prin vot secret cu privire la aceste două proiecte, rezultatul fiind unul nefavorabil inițiatorului lor. În urma supunerii la vot a celor două proiecte, o parte dintre consilierii PSD au făcut front comun cu cei ai Opoziției, alegând să respingă proiectele președintelui Moraru. Primul proiect a strâns 30 de voturi, 10 nule și 20 valabil exprimate. Din cele valabile, 15 au fost «pentru» și 5 «împotrivă» . Al doilea proiect a fost votat de toți cei 31 de consilieri județeni. 11 voturi au fost nule și 20 valabil exprimate. Dintre acestea 12 au fost «pentru» și 8 «împotrivă». O lună mai târziu, în aprilie 2019, proiectele prin care s-a cerut sancționarea lui Nicolae Chiriță au fost din nou supuse dezbaterii. De această dată, consilierii PSD-ALDE din Consiliul Județean Ialomița au avut o cu totul altă atitudine. Aceștia au aprobat cu 17 și, respectiv, 18 voturi «pentru» dimi­nuarea cu 20% a salariului lui Nicolae Chiriță pe o perioadă de 3 luni, precum și sancționarea acestuia cu «mustrare scrisă». În cadrul respectivei ședințe, șeful Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Ialomița a precizat că este dispus să comunice orice aspect consilierilor. Intervenția sa a fost blocată de președintele Victor Moraru care a precizat că Raportul Camerei de Conturi Ialomița a fost edificator pentru a iniția cele două proiecte. «Raportul este clar și confirmă peste 20 de abateri care vi se atribuie!» a precizat Victor Moraru.

E vremea schimbării Revenind în prezent, Nicolae Chiriță a deschis un proces pe Secția Contencios Administrativ a Tribunalului Ialomița prin care cere anularea deciziei de sancționare. Mai mult, acesta a solicitat și plata unor despăgubiri bănești, având în vedere să veniturile sale s-au dimi­nuat cu 20%. Estimativ, acesta ar fi pierdut aproximativ 500 de lei în fiecare dintre cele 3 luni în care măsura a fost aplicată. «Nu vreau să comentez nimic despre această situație... Așteptăm ca instanța să decidă dacă sunt sau nu vinovat! Doar judecătorii sunt cei care pot spune cine are dreptate în acest caz...» a precizat Nicolae Chiriță. Surse administrative au precizat însă că în spatele deciziei de sancționare s-ar ascunde încercarea președintelui Victor Moraru de a-l schimba din funcție. Se pare că acesta și-ar dori să pună în fruntea Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Ialomița oameni din Consiliul Județean Ialomița cu care nu are o legătură strânsă. Printre numele vehiculate s-ar afla și cel al lui Adrian Ionescu, actualul secretar al instituției.

15 Iulie 2019, 10:40 (2070 vizualizări - 12 comentarii)

Citiți și:
Vânzătorii de iluzii administrative de la Consiliul Județean
ADI Ialomița a epuizat bugetul pentru investițiile finanțate de Consiliul Județean
Consiliul Județean Ialomița cheltuie 150 mii de lei pentru servicii de asistență juridică

Comentariile cititorilor:


florea:
(17 Iulie 2019, 12:00)
se mai intampla si la primaria Slobozia, T. a luat zeci de mii de lei constatati ilegal de Curtea de conturi si nu a restituit niciun leu,ce credeti?
de pe margine!!!!!!:
(16 Iulie 2019, 14:19)
IDEEA ERA CA DL MORARU ARE CEVA PERSONAL CU DL CHIRITA...... ALTA EXPLICATIE NU EXISTA DIN MOMENT CE DOAR PE EL IL PROPUNE SPRE SANCTIONARE. DACA VOIA SA FACA LUMINA.... PE TOTI DIRECTORII DE LA SUBORDONATE TREBUIA SA-I IA LA PURIFICAT
de pe margine!!!!!!:
(16 Iulie 2019, 14:16)
sunt de acord cu ce spuneti "de pe margine" ...dar vreau sa stiu de ce domnul moraru nu aplica aceeasi sanctiune penru toti cei care au facut ilegalitati. De exemplu o problema asemanatoare este cea de la spital , unde si doamna mariana a luat drepturi necuvenite
N.Tudorel:
(16 Iulie 2019, 13:35)
O sancțiune se aplică pe probe ,nu prin vot.
Dacă se propune și se votează o sancțiune (se votează de câte ori este nevoie pentru aprobare) NU mai avem nici-o speranță că democrația și meritrocrația vor învinge în România.
@De pe margine!:
(15 Iulie 2019, 19:52)
Bravo! Foarte frumos si corect spus! Tot infractorii sunt cei care se cred nedreptățiți! Cand vine cineva si incearca sa faca ordine in acest haos sabctionatii se solidarizează si merg la instanța! Rusine!
De pe margine:
(15 Iulie 2019, 16:09)
In Ialomița, si mai ales in Romania,nesimțirea este ridicata la rang de artă. Există raport al Curtii de Conturi, negru pe alb,cu dovezi clare prin care se constată ca domnul C. a luat bani in mod nemeritat,apoi vine sancțiunea disciplinară normală a reținerii din salariu a banilor primiți nemeritat.Totul are logica pana aici. Însa,bunul simț este faultat atunci cand acest domnn C. merge la instanța pentru a cere inapoi banii pe care i-a furat.Numai la noi in România,se întâmplă ca hoțul sa meargă sa isi ceara banii furați. Intr-o tara străină acest domn poate avea chiar si dosar penal pentru faptul ca a furat din banii statutului. Din cauza unor astfel de canalii care au împanzit politica si administratia publică,am ajuns in situatia actuala!
vasile:
(15 Iulie 2019, 15:15)
pai I.A. a pupat in cr si pupa in continuare....... face rau omenirii, ii tzatzaie fundul pe scaun, lui si altora din consiliu. Niste hahalere..... exista scara de urcat si de coborat!!!!! O SA LE VINA RANDUL.... sa avem rabdare. APROPOS cred ca dl DUDU ESTE DL A.I. :))))))
Slobozia:
(15 Iulie 2019, 15:04)
I.A. a știut unde și când să pupe-n cr. Este printre mulții protejați de pe-acolo. Încep câinii să se atace între ei.
# chirita:
(15 Iulie 2019, 15:03)
ESTE O DISCUTIE MULT PREA DELICATA DOMNULE DUDU. PARCA ESTE EXAGERATA ACUZATIA. NU CRED O IOTA DIN CE SCRIETI. SI MA ROG , DACA STIATI, DE CE ATI TAINUIT?????????
TLC:
(15 Iulie 2019, 14:52)
Aloo Vasillica nu mai ridica statuisi osanale cu asa zisul, nepatat N.C. ca nu este chiar un sfant! Domnule Moraru ai avut acte pe birou, cu poate acte de abuz si poate alte fapte pe care dl nepatat le-a facut asta daca ti le-au aratat subalternii. Nu este un nepatat, presa judeteana de ce il tineti in brate, acoperiti infractiunile si infractorii, de ce nu publicati si de ce cenzurati adevarul. C.N. nu esti un nepatat !
Dudu:
(15 Iulie 2019, 14:38)
Acest personaj, buricul pamantului C.N. merita multa puscarie, dar este tinut in brate de CIUMA ROSIE din DEPABD Bucuresti. Credeti-ma ca vorbesc in cunostiinta de cauza. In opinia sctrisa a acestui deocamdata sef, este posibil ca un ddecedat in anii 1948 sa aiba, cruciti-va 2 tati !? Mortul a avut ca tata nr. 1 pe bunic dar si nr.2 pe tatal firesc.... Nu este asa d.le C.N..... cum vine aia d.le C. cand, mortul avea parinti necunoscuti si tu scrii ca unul din prenumele mortului, este de fapt tatal mortului, Ca sa scapi de puscarie alte personaje..... Iti doresc sincer multa puscarie sa-ti dea dumnezeu, ca numai rau ai facut.
vasile:
(15 Iulie 2019, 14:11)
pai moraru este indreptatit sa nu aiba legatura stransa cu ionescu (paralel cu legea si cu administratia publica)......... "dar cu calul ce-a avut????". nu pricep cum gandeste (daca gandeste), cum sa-ti propui sa dai un om jos care este nepatat si care a dat dovada ca este capabil sa conduca o institutie publica!!!!!! este de neinteles moraru la acest demers

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 19 Oct 2019
117 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

18 Octombrie 2019, 17:30


AJOFM Ialomița: «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți»

Vineri, 18 octombrie 2019, la nivel național s-a desfășurat «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți», acțiune organizată de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Acest eveniment a fost ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:55
(69 vizualizări - 0 comentarii)


Biciclist izbit frontal de o mașină în apropiere de Săveni

Joi, 17 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident produs pe Drumul Județean 201, în afara localității Săveni, soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:50
(92 vizualizări - 0 comentarii)


3

Slobozia: Expoziția «Bisericile din lemn din Bucovina istorică» la Muzeul Agriculturii

Marți, 22 octombrie 2019, începând cu orele 14,00, la Muzeul Național al Agriculturii se va inaugura Expoziția «Bisericile din lemn din Bucovina istorică». Cercetarea și conservarea acestei expoziții a ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:45
(64 vizualizări - 0 comentarii)


4

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 21-25 octombrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea anunță întreruperea alimentării cu energie elecrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:40
(66 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Pâinea vieții, împletită de tinerele generații

Protopopiatul Slobozia: Pâinea vieții, împletită de tinerele generații

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, în ziua de 16 octombrie 2019, Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Muzeul Național al Agriculturii, a desfășurat ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:30
(164 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune a polițiștilor ialomițeni în zona trecerilor la nivel cu cale ferată

Acțiune a polițiștilor ialomițeni în zona trecerilor la nivel cu cale ferată

În cursul zilei de joi, 17 octombrie a.c., polițiștii rutieri, cei de Ordine Publică și Transporturi au desfășurat, timp de mai multe ore, activități atât în zona trecerilor la nivel cu calea ferată semnalizate ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:25
(121 vizualizări - 0 comentarii)


Albești: Arestat pentru «furt calificat»

MIercuri, 16 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:20
(100 vizualizări - 0 comentarii)


8

Șoferi băuți la volan, depistați de polițiștii ialomițeni

Miercuri, 16 octombrie a.c, doi șoferi au fost depistați de polițiști conducând autoturisme pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. Astfel, pe raza localității Dridu, un conducător auto ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:15
(116 vizualizări - 0 comentarii)


9
IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

Pe parcursul acestei săptămâni, polițiștii ialomițeni, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, acționează pentru prevenirea accidentelor de circulație produse ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:10
(89 vizualizări - 0 comentarii)


10

IPJ Ialomița: «Și tu poți deveni polițist!»

Activitatea de selecționare a candidaților pentru concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne continuă. Până la data de 15 noiembrie 2019 candidații pot depune ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2019, 17:10
(183 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

15 Octombrie 2019, 17:30


12

Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița desfășoară permanent acțiuni informativ-preventive dedicate siguranței tinerilor. Luni, 14 octombrie a.c,  peste 300 de elevi din Fetești au participat ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:15
(139 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: «Târgul de toamnă», în atenția polițiștilor

Fetești: «Târgul de toamnă», în atenția polițiștilor

În perioada desfășurării Târgului tradițional de toamnă din Fetești, polițiștii au acționat cu efective sporite pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:10
(136 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Urmărit de polițiștii care au tras și focuri de avertisment, un tânăr s-a răsturnat cu mașina

Un tânăr de 20 de ani, din Hârșova, a fost reținut de polițiștii ialomițeni pentru cumul de infracțiuni la regimul circulației rutier. Va fi prezentat în fața magistraților, pentru dispunerea măsurilor ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:05
(152 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

Autovehiculele pentru transportul persoanelor sau mărfurilor vor fi oprite pentru control, în această săptămână, de polițiștii rutieri. Activitățile sunt desfășurate simultan în toate statele membre ale ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:20
(153 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Persoană dispărută!

Fetești: Persoană dispărută!

Polițiștii din Ialomița caută o femeie, de 21 de ani, care a plecat voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care pot oferi informații sunt rugate să sune la numărul unic de urgență 112 ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:15
(138 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Arestați pentru «conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului» și «furt calificat»

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii ialomițeni, în baza unor activități pe linia depistării persoanelor urmărite, au identificat, pe raza județului, mai multe persoane pe numele cărora instanțe de ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:10
(135 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Surzii-creatori de frumos»

Asociația Națională a Surzilor din România aniversează 100 de ani de activitate pentru persoanele surde. Pentru promovarea și celebrarea istoriei și culturii comunității de surzi din România,  Asociația ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:05
(110 vizualizări - 0 comentarii)


Jandarmii ialomițeni donează sânge

Jandarmii ialomițeni vor participa, în perioada 21-25 octombrie 2019, la o campanie de donare de sânge. Acțiunea este inițiată de Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomița, cu scopul de a crește numărul donatorilor ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:45
(214 vizualizări - 0 comentarii)


Misleanu: Locuință cuprinsă de flăcări

O locuință din localitatea Misleanu a fost cuprinsă de flăcări în după amiaza zilei de miercuri, 9 octombrie 2019. Focul a distrus o parte din acoperișul imobilului, dar și bunuri din incinta locuinței ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:40
(212 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Misleanu incendiu


Fetești: «Târgul de toamnă», supravegheat de jandarmi

Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița vor asigura ordinea și liniștea publică în cadrul «Târgului de toamnă», eveniment desfășurat la Fetești. Manifestarea a debutat ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:35
(248 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Marți, 8 octombrie 2019, polițiștii feteșteni au desfășurat o acțiune informativ-preventivă pe linia prevenirii faptelor cu violență, a delincvenței juvenile, victimizării minorilor în zona unităților de ...[citește_toată_știrea]

9 Octombrie 2019, 18:15
(191 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,60%-rata șomajului în luna august 2019

La sfârșitul lunii august 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița au fost înregistrați 4348 șomeri (dintre care 2024 femei), rata șomajului fiind de 4,60%. Din totalul ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:35
(238 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Urziceni, arestat pentru «infracțiuni la regimul rutier»

Vineri, 4 octombrie a.c., polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Urziceni au identificat pe raza municipiului Urziceni un bărbat, de 24 de ani, din localitate, pe numele căruia Judecătoria Urziceni ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:25
(220 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Verificarea stării tehnice a autovehiculului


Luni, 7 octombrie a.c., polițiștii Rutieri împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au desfășurat pe raza municipiului Slobozia o acțiune de control în trafic. Scopul acesteia a fost reducerea ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:20
(217 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune pentru prevenirea și combaterea cerșetoriei la Fetești

Duminică, 6 octombrie a.c., polițiștii feteșteni au acționat pentru depistarea cerșetorilor și minorilor lăsați fără supraveghere, predispuși la comiterea unor acte de vagabondaj. În urma activităților ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:10
(216 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 7-11 octombrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:55
(412 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 17 permise reținute, amenzi de peste 65 mii de lei

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat la 52 evenimente sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și au constatat 6 infracțiuni. Astfel, polițiștii au reținut 17 permise ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:50
(303 vizualizări - 1 comentariu)


Bărbat din Andrășești, beat la volan

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au depistat în trafic un bărbat, de 45 de ani, din Andrășești, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:45
(293 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...