Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Nicolae Chiriță a acționat în instanță Consiliul Județean Ialomița

Nicolae Chiriță a acționat în instanță Consiliul Județean Ialomița

Sancționat cu «mustrare scrisă» și cu salariul diminuat pe 3 luni, Nicolae Chiriță, directorul executiv al Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Ialomița, a atacat decizia consilierilor județeni în instanță. Potrivit cererii de chemare în judecată, acesta cere anularea deciziei de sancționare, dar și plata unor despăgubiri morale. Surse administrative au explicat faptul că măsurile luate împotriva lui Nicolae Chiriță au la bază încercarea președintelui Victor Moraru de a-l schimba din funcție.

O măsură controversată Decizia de sancționare a lui Nicolae Chiriță, directorul executiv al Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Ialomița, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Ialomița, ridică multe semne de întrebare cu privire la atitudinea consilierilor județeni PSD-ALDE. Proiectele de hotărâre prin care s-a solicitat sancționarea directorului Chiriță cu mustrare scrisă și dimi­nuarea salariului cu 20% pe o perioadă de 3 luni au fost supuse dezbaterii în plenul ședinței ordinare a Consiliului Județean Ialomița din luna martie 2019. Întocmirea pro­iectelor s-a realizat în baza Rapor­tului de audit al Camerei de Conturi Ialomița, precum și pe baza mai multor sesizări făcute de Comisia de Disciplină a Consiliului Județean Ialomița și chiar de Victor Moraru, privind nereguli în activitatea ma­nagerială a lui Nicolae Chiriță. La acea dată, consilierii județeni s-au exprimat prin vot secret cu privire la aceste două proiecte, rezultatul fiind unul nefavorabil inițiatorului lor. În urma supunerii la vot a celor două proiecte, o parte dintre consilierii PSD au făcut front comun cu cei ai Opoziției, alegând să respingă proiectele președintelui Moraru. Primul proiect a strâns 30 de voturi, 10 nule și 20 valabil exprimate. Din cele valabile, 15 au fost «pentru» și 5 «împotrivă» . Al doilea proiect a fost votat de toți cei 31 de consilieri județeni. 11 voturi au fost nule și 20 valabil exprimate. Dintre acestea 12 au fost «pentru» și 8 «împotrivă». O lună mai târziu, în aprilie 2019, proiectele prin care s-a cerut sancționarea lui Nicolae Chiriță au fost din nou supuse dezbaterii. De această dată, consilierii PSD-ALDE din Consiliul Județean Ialomița au avut o cu totul altă atitudine. Aceștia au aprobat cu 17 și, respectiv, 18 voturi «pentru» dimi­nuarea cu 20% a salariului lui Nicolae Chiriță pe o perioadă de 3 luni, precum și sancționarea acestuia cu «mustrare scrisă». În cadrul respectivei ședințe, șeful Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Ialomița a precizat că este dispus să comunice orice aspect consilierilor. Intervenția sa a fost blocată de președintele Victor Moraru care a precizat că Raportul Camerei de Conturi Ialomița a fost edificator pentru a iniția cele două proiecte. «Raportul este clar și confirmă peste 20 de abateri care vi se atribuie!» a precizat Victor Moraru.

E vremea schimbării Revenind în prezent, Nicolae Chiriță a deschis un proces pe Secția Contencios Administrativ a Tribunalului Ialomița prin care cere anularea deciziei de sancționare. Mai mult, acesta a solicitat și plata unor despăgubiri bănești, având în vedere să veniturile sale s-au dimi­nuat cu 20%. Estimativ, acesta ar fi pierdut aproximativ 500 de lei în fiecare dintre cele 3 luni în care măsura a fost aplicată. «Nu vreau să comentez nimic despre această situație... Așteptăm ca instanța să decidă dacă sunt sau nu vinovat! Doar judecătorii sunt cei care pot spune cine are dreptate în acest caz...» a precizat Nicolae Chiriță. Surse administrative au precizat însă că în spatele deciziei de sancționare s-ar ascunde încercarea președintelui Victor Moraru de a-l schimba din funcție. Se pare că acesta și-ar dori să pună în fruntea Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Ialomița oameni din Consiliul Județean Ialomița cu care nu are o legătură strânsă. Printre numele vehiculate s-ar afla și cel al lui Adrian Ionescu, actualul secretar al instituției.

15 Iulie 2019, 10:40 (2499 vizualizări - 12 comentarii)

Citiți și:
Președintele Victor Moraru plătește 165000 de lei pentru «producție de televiziune» și «televiziune on-line»
Moraru-omul și opera (VII)
Politica demografică a președintelui Moraru

Comentariile cititorilor:


florea:
(17 Iulie 2019, 12:00)
se mai intampla si la primaria Slobozia, T. a luat zeci de mii de lei constatati ilegal de Curtea de conturi si nu a restituit niciun leu,ce credeti?
de pe margine!!!!!!:
(16 Iulie 2019, 14:19)
IDEEA ERA CA DL MORARU ARE CEVA PERSONAL CU DL CHIRITA...... ALTA EXPLICATIE NU EXISTA DIN MOMENT CE DOAR PE EL IL PROPUNE SPRE SANCTIONARE. DACA VOIA SA FACA LUMINA.... PE TOTI DIRECTORII DE LA SUBORDONATE TREBUIA SA-I IA LA PURIFICAT
de pe margine!!!!!!:
(16 Iulie 2019, 14:16)
sunt de acord cu ce spuneti "de pe margine" ...dar vreau sa stiu de ce domnul moraru nu aplica aceeasi sanctiune penru toti cei care au facut ilegalitati. De exemplu o problema asemanatoare este cea de la spital , unde si doamna mariana a luat drepturi necuvenite
N.Tudorel:
(16 Iulie 2019, 13:35)
O sancțiune se aplică pe probe ,nu prin vot.
Dacă se propune și se votează o sancțiune (se votează de câte ori este nevoie pentru aprobare) NU mai avem nici-o speranță că democrația și meritrocrația vor învinge în România.
@De pe margine!:
(15 Iulie 2019, 19:52)
Bravo! Foarte frumos si corect spus! Tot infractorii sunt cei care se cred nedreptățiți! Cand vine cineva si incearca sa faca ordine in acest haos sabctionatii se solidarizează si merg la instanța! Rusine!
De pe margine:
(15 Iulie 2019, 16:09)
In Ialomița, si mai ales in Romania,nesimțirea este ridicata la rang de artă. Există raport al Curtii de Conturi, negru pe alb,cu dovezi clare prin care se constată ca domnul C. a luat bani in mod nemeritat,apoi vine sancțiunea disciplinară normală a reținerii din salariu a banilor primiți nemeritat.Totul are logica pana aici. Însa,bunul simț este faultat atunci cand acest domnn C. merge la instanța pentru a cere inapoi banii pe care i-a furat.Numai la noi in România,se întâmplă ca hoțul sa meargă sa isi ceara banii furați. Intr-o tara străină acest domn poate avea chiar si dosar penal pentru faptul ca a furat din banii statutului. Din cauza unor astfel de canalii care au împanzit politica si administratia publică,am ajuns in situatia actuala!
vasile:
(15 Iulie 2019, 15:15)
pai I.A. a pupat in cr si pupa in continuare....... face rau omenirii, ii tzatzaie fundul pe scaun, lui si altora din consiliu. Niste hahalere..... exista scara de urcat si de coborat!!!!! O SA LE VINA RANDUL.... sa avem rabdare. APROPOS cred ca dl DUDU ESTE DL A.I. :))))))
Slobozia:
(15 Iulie 2019, 15:04)
I.A. a știut unde și când să pupe-n cr. Este printre mulții protejați de pe-acolo. Încep câinii să se atace între ei.
# chirita:
(15 Iulie 2019, 15:03)
ESTE O DISCUTIE MULT PREA DELICATA DOMNULE DUDU. PARCA ESTE EXAGERATA ACUZATIA. NU CRED O IOTA DIN CE SCRIETI. SI MA ROG , DACA STIATI, DE CE ATI TAINUIT?????????
TLC:
(15 Iulie 2019, 14:52)
Aloo Vasillica nu mai ridica statuisi osanale cu asa zisul, nepatat N.C. ca nu este chiar un sfant! Domnule Moraru ai avut acte pe birou, cu poate acte de abuz si poate alte fapte pe care dl nepatat le-a facut asta daca ti le-au aratat subalternii. Nu este un nepatat, presa judeteana de ce il tineti in brate, acoperiti infractiunile si infractorii, de ce nu publicati si de ce cenzurati adevarul. C.N. nu esti un nepatat !
Dudu:
(15 Iulie 2019, 14:38)
Acest personaj, buricul pamantului C.N. merita multa puscarie, dar este tinut in brate de CIUMA ROSIE din DEPABD Bucuresti. Credeti-ma ca vorbesc in cunostiinta de cauza. In opinia sctrisa a acestui deocamdata sef, este posibil ca un ddecedat in anii 1948 sa aiba, cruciti-va 2 tati !? Mortul a avut ca tata nr. 1 pe bunic dar si nr.2 pe tatal firesc.... Nu este asa d.le C.N..... cum vine aia d.le C. cand, mortul avea parinti necunoscuti si tu scrii ca unul din prenumele mortului, este de fapt tatal mortului, Ca sa scapi de puscarie alte personaje..... Iti doresc sincer multa puscarie sa-ti dea dumnezeu, ca numai rau ai facut.
vasile:
(15 Iulie 2019, 14:11)
pai moraru este indreptatit sa nu aiba legatura stransa cu ionescu (paralel cu legea si cu administratia publica)......... "dar cu calul ce-a avut????". nu pricep cum gandeste (daca gandeste), cum sa-ti propui sa dai un om jos care este nepatat si care a dat dovada ca este capabil sa conduca o institutie publica!!!!!! este de neinteles moraru la acest demers

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Joi 09 Iul 2020
152 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Grupul de Comunicare Strategică: 503 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 9 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 503, cu 39 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2020, 13:05
(132 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 464 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 8 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 464, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

8 Iulie 2020, 13:05
(263 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Atenție, se oprește apa în Cartierul Buliga!

Pentru realizarea operațiunilor periodice de întreținere a rezervorului destinat înmagazinării apei potabile ce deservește municipiul Fetești/Ialomița, RAJA Constanța va sista furnizarea apei, joi, 9 iulie ...[citește_toată_știrea]

8 Iulie 2020, 09:40
(87 vizualizări - 0 comentarii)


Gimbășani: Bărbat salvat de pompieri dintr-un canal de vizitare elevator

Gimbășani: Bărbat salvat de pompieri dintr-un canal de vizitare elevator

Evenimentul a fost semnalat de un lucrător al unei firme marți, 7 iulie a.c., în jurul orelor 15,25. În sprijinul bărbatului de 43 de ani s-au deplasat de urgență 3 echipaje de salvare de la Detașamentul ...[citește_toată_știrea]

8 Iulie 2020, 08:40
(136 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

7 Iulie 2020, 17:10


Ion Roată: Utilaje agricole cuprinse de flăcări

Ion Roată: Utilaje agricole cuprinse de flăcări

Pompierii din Urziceni au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a cuprins două utilaje agricole, puse în funcțiune pe un câmp din zona localității Ion Roată. Cel mai probabil flăcările au izbucnit ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 16:05
(200 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteo-Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cu vijelii (ce vor atinge în anumite intervale viteze de 80-90 km/h), averse ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 15:55
(73 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan sub influența alcoolului

În urma unei acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere, polițiștii ialomițeni au identificat , pe raza localităților Rădulești, Slobozia și Țăndărei, 4 conducători auto care circulau pe drumurile publice ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 15:50
(118 vizualizări - 1 comentariu)


8
Incendiu la o casă din Movila

Incendiu la o casă din Movila

Pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia și membrii serviciului voluntar cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au intervenit pentru stingerea unui incendiu care ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 15:05
(101 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Movila incendiu


9

Grupul de Comunicare Strategică: 455 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 7 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 455, cu 11 cazuri mai mult față de ziua de luni, ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 13:05
(158 vizualizări - 0 comentarii)


10

IȘJ Ialomița: Calendarul privind mobilitatea personalului didactic din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021 a fost reactualizat

În urma promulgării de către președintele României, Klaus Iohannis, a Legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcționare a sistemului ...[citește_toată_știrea]

6 Iulie 2020, 21:20
(232 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Vineri, 3 iulie a.c., în jurul orei 9,30, polițiștii din Slobozia au oprit pentru control, pe raza localității Misleanu, un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani, din aceeași localitate. În urma solicitării ...[citește_toată_știrea]

6 Iulie 2020, 16:10
(145 vizualizări - 0 comentarii)


12

Grupul de Comunicare Strategică: 444 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 6 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 444, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de vineri, ...[citește_toată_știrea]

6 Iulie 2020, 13:05
(199 vizualizări - 0 comentarii)


13

IPJ Ialomița: Acțiuni integrate pentru combaterea COVID-19

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, la nivelul județului Ialomița se vor desfășura acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2020, 08:20
(122 vizualizări - 0 comentarii)


Șosele însângerate în județul Ialomița

Șosele însângerate în județul Ialomița

Zi neagră pe șoselele din Ialomița sâmbătă, 4 iulie 2020. Cinci persoane au fost rănite și una a murit în urma a 3 accidente rutiere, petrecute pe raza localităților Fetești, Coșereni și Misleanu. Cel mai ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2020, 12:15
(679 vizualizări - 5 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

3 Iulie 2020, 17:10


Grupul de Comunicare Strategică: 440 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 3 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 440, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de joi, 2 ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 13:05
(228 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan, fără permis sau cu permise suspendate

Joi, 2 iulie a.c., în jurul orelor 15,00, polițiștii din Balaciu în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe raza de competență au oprit pentru control un autoturism condus de un ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 11:40
(182 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Pieton acroșat de un autoturism

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 18,00, ISU Ialomița a intervenit la un accident rutier în municipiul Slobozia, în care un autoturism a lovit un pieton. La locul evenimentului s-a deplasat de urgență ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:55
(228 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Fetești: Șiră de baloți cuprinsă de flăcări

Fetești: Șiră de baloți cuprinsă de flăcări

Vineri dimineață, 3 iulie a.c., în jurul orei 3,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o șiră de baloți din paie în gospodăria unui cetățean din Cartierul Vlașca ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:50
(131 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești incendiu


Slobozia: A luat foc ghena de ventilație

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 16,00, ISU Ialomița a fost solicitat să intervină la stingerea unui incendiu produs la o ghenă Slobozia. Incendiul a fost stins operativ de ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:45
(179 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia incendiu


Săveni: Incendiu la o anexă gospodărească

Săveni: Incendiu la o anexă gospodărească

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 11,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească a unui cetățean din localitatea Săveni. La locul solicitării ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:40
(198 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Săveni incendiu


Proxenet din Axintele, arestat

Polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Urziceni au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:50
(284 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Femei reținute pentru contrabandă cu țigări

Două femei, de 43 și 66 de ani, au fost reținute de polițiștii ialomițeni într-un dosar privind contrabanda cu țigări. Oamenii legii au efectuat în cursul zilei de joi, 2 iulie a.c., 10 percheziții domiciliare ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:45
(324 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Dosare penale pentru încălcarea Codului Rutier

Un tânăr de 22 de ani și un altul de 30 de ani s-au ales cu dosare penale după ce au fost suprinși în trafic încălcând regulile de circulație. Tânărul de 22 de ani s-a urcat la volan în stare de ebrietate ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:40
(192 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 436 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 2 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 436, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de miercuri, ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 13:05
(197 vizualizări - 0 comentarii)


Sudiți: Proiectil neexplodat găsit în grădină

Sudiți: Proiectil neexplodat găsit în grădină

O persoană din Sudiți a descoperit un proiectil de artilerie exploziv, de calibru 120 mm, miercuri, 1 iulie a.c., în jurul orelor 12,50, în grădina din propria gospodărie. Conștientizând ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 09:10
(236 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Contestații la Bacalaureat 2020

La nivelul județului Ialomița, 661 de contestații au fost depuse după afișarea primelor rezultate obținute de către candidații prezenți la probele din sesiunea curentă a examenului de Bacalaureat. ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 07:15
(248 vizualizări - 0 comentarii)


Razie a polițiștilor la Slobozia

Razie a polițiștilor la Slobozia

97 de persoane amprentate, 122 de autoturisme controlate, 23 de sancțiuni contravenționale aplicate și 6962 de kilograme de deșeuri feroase ridicate de polițiști. Este bilanțul unei ample acțiuni de prevenire ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 14:40
(330 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Controale la centrele rezidențiale

Având în vedere prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,  în  perioada 3-15.06.2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 13:20
(323 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
korona în Două cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 confirmate în cadrul Primăriei Balaciu Curiosul în Firma care administrează Combinatul Chimic din Slobozia are datorii de 80 milioane de euro cainii latra ursul merge în Utilajele Infrastructură Drumuri și Poduri SA, parcate în curtea directorului Dan Anton Marus în Utilajele Infrastructură Drumuri și Poduri SA, parcate în curtea directorului Dan Anton Gigel în Adora TECH a construit ilegal instalația de piroliză Amarean în Utilajele Infrastructură Drumuri și Poduri SA, parcate în curtea directorului Dan Anton Vali în Utilajele Infrastructură Drumuri și Poduri SA, parcate în curtea directorului Dan Anton Ion în «Cocoașa» comandantului Bâcu Simon în «Cocoașa» comandantului Bâcu Lady în «Cocoașa» comandantului Bâcu Anonim în Utilajele Infrastructură Drumuri și Poduri SA, parcate în curtea directorului Dan Anton Petru jidanu în «Cocoașa» comandantului Bâcu Pt anghel de la Rachias în «Cocoașa» comandantului Bâcu anghel s. în «Cocoașa» comandantului Bâcu Teyus în «Cocoașa» comandantului Bâcu Rady în «Cocoașa» comandantului Bâcu apartament 2 camere-birouri în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 8 iulie 2020 Mary în Adora TECH a construit ilegal instalația de piroliză Brancovean în Utilajele Infrastructură Drumuri și Poduri SA, parcate în curtea directorului Dan Anton Mary în Utilajele Infrastructură Drumuri și Poduri SA, parcate în curtea directorului Dan Anton
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...