Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Asociațiile de proprietari din Slobozia datorează Fiscului peste 500 mii de lei

Asociațiile de proprietari din Slobozia datorează Fiscului peste 500 mii de lei

Printre miile de debitori la bugetul Fiscului se numără și asociațiile de proprietari din Slobozia. Acestea trebuie să plătească Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița peste 500 mii de lei. Cea mai veche datorie nerecuperată datează de acum 14 ani...

Proprietari executați silit În municipiul Slobozia există, potrivit repre­zen­tanților Primăriei Slobozia, 342 de asociații de proprietari. Scopul cu care acestea au fost înființate este acela de a asigura buna gospodărire a blocurilor din oraș. Administrația Județeană de a Finanțelor Publice Ialomița explică faptul că aceste entități figurează pe lista datornicilor la buget. Estimativ, susțin oficialii Fiscului ialomițean, aproape jumătate dintre cele 342 de asociații de locatari din Slobozia au datorii. Valoarea pe care acestea trebuie să o plătească este de peste 500 mii de lei. «Datoriile înregistrate de asociațiile de proprietari din municipiul Slobozia sunt aferente contri­buabililor declarați insol­vabili, sumelor în executare, la care se adaugă și sume accesorii neachitate...» explică reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița. Cea mai veche datorie pe care o asociație de proprietari o are către Fiscul ialomițean da­tează din anul 2005 și are valoarea de 34 mii de lei. Potrivit Codului Fiscal, măsurile aplicate de inspectorii fiscali pentru recuperarea datoriilor în cazul asociațiilor de proprietari sunt similare oricărei categorii de debi­tori. «Măsurile luate pentru recupe­rarea debitelor conform legislației în vigoare sunt somațiile, popririle, identificarea bunurilor sau impunerea unor decizii privind atragerea răspunderii solidare sau declararea stării de insolvabilitate!» au adăugat reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița.

Locatari indiferenți Pe lângă debitele pe care le datorează Fiscului, multe dintre asociațiile de proprietari din Slobozia se confruntă cu o serie de probleme în ceea ce privește asigurarea unor servicii de administrare eficiente, generate de indiferența proprietarilor de apartamente. «Singurele pro­bleme punctuale care apar în astfel de situații sunt generate de refuzul locata­rilor de a participa cu fonduri pentru lucrările de întreținere a blocurilor. Este o problemă veche care, cu siguranță, va dăinui...» au explicat reprezentanții Primăriei Slobozia.

16 Iulie 2019, 10:10 (1779 vizualizări - 15 comentarii)

Citiți și:
Fiscul execută silit 540 de slobozeni care stau la bloc
Fiscul execută 140 de asociații de proprietari
Primăria Slobozia dorește desființarea asociațiilor de proprietari

Comentariile cititorilor:


muzeu:
(18 Iulie 2019, 18:07)
Pt.Vasile si Vio poate aveti si ceva dovezi pentru ceea ce ati afirmat,mai ales Vasile ,cel cu "fusta" pe care trebuie sa le prezentati.
Vasile:
(18 Iulie 2019, 00:02)
Stimați redactori ai ziarului Independent, veniți la bl. V8 din str. Nordului seara dupa ora 18 și veți afla ce face ,, miss profesoara,, care a fost data afara din sistemul bugetar și tine cu dinții de doua functii:adminisrratir/președinte. Noi nu mai suntem proprietari. Suntem chiriesii ei.
muzeu:
(17 Iulie 2019, 16:17)
Nu ti s-a ars mincarea scriind pe net atitea ore?Subiectul articolului era altul,iar dumneata bati cimpii,crezi ca esti la servici statul te plateste ca sa citesti ziarele pe net.Diminuarea personalului neeficient este in procent de 20%.Stirmocesti la toate scarile sa vezi cine te asculta si te mai dai drept"calculator"oentru drepturi banesti a unei femei de serviciu pe care nu ai stiut sa le calculezi.Prin urmare ciinii latra ca sa vezi ca exista.Dumneata esti dumneata si nu locatarii,sa vorbesti in numele dvs .Ai mai vorbit si altadata si mult si fara sens,adica aberatii.
adina:
(17 Iulie 2019, 14:44)
Vechea mentalitate a romanului.Parterul si etajul 4 apartine numai celor care locuiesc acolo.La fel gandesc si pentru lift.Celelalte apartamente stau cumva suspendate si nu au nici acoperis.Vai mama noastra !
curios:
(17 Iulie 2019, 13:40)
Intrebare: Dacă se repară sau se înlocuiește un lift la un bloc cu 10 etaje, e obligatoriu să plătească toți locatarii, sau de la un etaj anume?

alexa:
(17 Iulie 2019, 11:47)
Datorita doamnei de la asociatia 43 ( decedata intre timp ) am fost scosi datori la fisc si urma sa fim executati silit toti cei care apartineau asociatiei.Datoriile constau in neplata asigurarilor sociale si a impozitului de catre dna de la asociatie.Ma refer aici la salariul care dumneaei il incasa.i.Si nu mai spun ce salariu avea doamna la vremea respectiva.Dar era mai usor sa fim chemati la fisc atatia oameni , sa fim plimbati pe drumuri decat sa stabileasca cu dumneai o esalonare pentru plata datoriilor.Cat de reparatii sau renovare nici vorba.E mai usor sa stai la canapea cu berea in mana .
Vasile:
(16 Iulie 2019, 23:39)
@ti: Scrieți numele nu te mai ascunde L.E. Ai luat 8000 de lei sa igienizezi subsolul și sa ne arăți ce ai făcut. Dacă ne arătai nu mai scriam pe internet. Ai uitat cum ai umulit o femeie care matura scările? Ai dat-o afara ca pe un câine! Acum vrei sa angajezi firma de curățenie? Pe banii cui? De 6 luni ne maturam scara singuri și asa vom face și de acum încolo. Stai pe la coltul blocului sa vezi cine matura scările? Nu este treaba ta! Toate utilitățile sunt individuale(apa, gaz, gunoi) ce ne administrezi tu de 13 lei pe luna? Internetul???? Rușine!!!!
Gigel:
(16 Iulie 2019, 20:18)
Datoriile provin de la contributiile CAS, CASS si impozit pe salarii. Adica administratorul si-a luat salariul, dar nu si-a platit si restul contributiilor catre stat. Si se strang, cu penalizari, in ani de zile.
Bre:
(16 Iulie 2019, 19:35)
Bre e o mare prostie !
Asa zisele asociatii de proprietari sunt facute pe banii locatarilor (propirietarilor). NU are voie si nu are nicio treaba Primaria sa dicteze pe banii proprietarilor.
E lege clara si fiecare asociatie se organizeaza dupa cum se pricepe. Ca la o firma, exista un administrator bun treburile merg bine, daca administratorul e slab pot sa ajunga la faliment. Primaria se amesteca in stilul comunist si mai rau fac. Cand vor da ei bani atunci sa hotarasca in numele proprietarilor, pana atunci sa sta ascunsi ca au distrus Slobozia.
Dar aici e vorba de datorii la buget, si eu nu inteleg de unde provin ! Logic nu ar trebui sa existe, Fiscul e vinovat daca s-a ajuns in situatia asta si trebuie sa execute silit administratorul asociatiei si presedintele, dar se pate atrage si raspunderea cenzorilor. Datoriile dace sunt reale se datoreaza proastei administrrari de catre presedinte si administrator, doar ei raspund in fata legii.
Si revin Primaria nu trebuie lasata sa se amestece in treburile undei asociatii private !!
Locuitor:
(16 Iulie 2019, 18:19)
Pres de asociații și Adm de asociații ar trebui controlați de Primărie ! Dar cum ei sunt agenți electorali PSD sunt lăsați sa facă ce ii taie capul și sa ciupească CIT pot ! Nimeni nu face un Audit sa vadă cum se cheltuiesc banii !
Vio:
(16 Iulie 2019, 17:43)
@locatar,da domnule ,asa e legea .An de an ,legea le da mai multe drepturi presedintilor de asociatii .La un moment dat ,ai impresia ca stai la ei in chirie. Sunt srl-uri care s-au infiintat special pentru a lucra cu asociatiile de proprietari (sau prosti ,cum vrei sa le zici).
@ti:
(16 Iulie 2019, 17:34)
Persoana de la scara B,bl.V8 sa vorbeasca in numele sau si nu al locatarilor.Trebuia sa intre la subsol sa vada ce s-a scos de acolo si sa numere cite vidanje s-au umplut cu rahat de 30 de ani si apoi sa scrie pe internet.
locatar:
(16 Iulie 2019, 16:01)
Vio@ Este adevarat. La Blocul V8 din Strada Nordului, sc. B, s-au executat lucrari de ,,igienizare,, a scarii B cu suma de 8000 lei. Au fost trase cateva vitanje de mizerie iar restul (ce era gros) a ramas acolo. La insistenta locatarilor de a se face receptia lucrarii si dupa aceea plata , administratora/presedinta de asociatie Letca Elena a raspuns: baga-te acolo si vezi!!!!!
Abia asteapta o lucrare, insista din rasputeri sa faca o lucrare,  doar pentru dragul de a incarca listele de plata. Conform Legii locatarii au dreptul  sa vada orice document la cerere. Aceasta doamna nu accepta asa ceva! Umbla cu o traista de acte pe care numai ea le vede. Ce sa va mai spun ca daca nu platesti iti baga penalizari spunand ca sunt conform Legii. Legea este numai acolo unde vrea ea. Ea este presedinta si tot ea administrator de ani de zile. Asta este lege?
Locatar:
(16 Iulie 2019, 16:00)
Și eu am plătit 250 d lei pentru renovarea casei scărilor și sa vedem ce sa făcut. La 20 d apartamente a câte 250 d lei sa vedem ce se face.
Vio:
(16 Iulie 2019, 11:49)
Atunci cand vrei sa furi legal , te faci sef de asociatie . Daca o lucrare costa in mod normal 1000 de lei , atunci cand se face la o asociatie,costa 6000 de lei . Daca cumva comentezi,esti etichetat ca si unu care nu il intereseaza de intretinerea blocului .

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
20 Oct 2019
112 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

18 Octombrie 2019, 17:30


AJOFM Ialomița: «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți»

Vineri, 18 octombrie 2019, la nivel național s-a desfășurat «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți», acțiune organizată de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Acest eveniment a fost ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:55
(90 vizualizări - 0 comentarii)


Biciclist izbit frontal de o mașină în apropiere de Săveni

Joi, 17 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident produs pe Drumul Județean 201, în afara localității Săveni, soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:50
(135 vizualizări - 0 comentarii)


3

Slobozia: Expoziția «Bisericile din lemn din Bucovina istorică» la Muzeul Agriculturii

Marți, 22 octombrie 2019, începând cu orele 14,00, la Muzeul Național al Agriculturii se va inaugura Expoziția «Bisericile din lemn din Bucovina istorică». Cercetarea și conservarea acestei expoziții a ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:45
(81 vizualizări - 0 comentarii)


4

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 21-25 octombrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea anunță întreruperea alimentării cu energie elecrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:40
(87 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Pâinea vieții, împletită de tinerele generații

Protopopiatul Slobozia: Pâinea vieții, împletită de tinerele generații

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, în ziua de 16 octombrie 2019, Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Muzeul Național al Agriculturii, a desfășurat ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:30
(183 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune a polițiștilor ialomițeni în zona trecerilor la nivel cu cale ferată

Acțiune a polițiștilor ialomițeni în zona trecerilor la nivel cu cale ferată

În cursul zilei de joi, 17 octombrie a.c., polițiștii rutieri, cei de Ordine Publică și Transporturi au desfășurat, timp de mai multe ore, activități atât în zona trecerilor la nivel cu calea ferată semnalizate ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:25
(136 vizualizări - 0 comentarii)


Albești: Arestat pentru «furt calificat»

MIercuri, 16 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:20
(116 vizualizări - 0 comentarii)


8

Șoferi băuți la volan, depistați de polițiștii ialomițeni

Miercuri, 16 octombrie a.c, doi șoferi au fost depistați de polițiști conducând autoturisme pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. Astfel, pe raza localității Dridu, un conducător auto ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:15
(142 vizualizări - 0 comentarii)


9
IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

Pe parcursul acestei săptămâni, polițiștii ialomițeni, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, acționează pentru prevenirea accidentelor de circulație produse ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:10
(101 vizualizări - 0 comentarii)


10

IPJ Ialomița: «Și tu poți deveni polițist!»

Activitatea de selecționare a candidaților pentru concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne continuă. Până la data de 15 noiembrie 2019 candidații pot depune ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2019, 17:10
(186 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

15 Octombrie 2019, 17:30


12

Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița desfășoară permanent acțiuni informativ-preventive dedicate siguranței tinerilor. Luni, 14 octombrie a.c,  peste 300 de elevi din Fetești au participat ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:15
(142 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: «Târgul de toamnă», în atenția polițiștilor

Fetești: «Târgul de toamnă», în atenția polițiștilor

În perioada desfășurării Târgului tradițional de toamnă din Fetești, polițiștii au acționat cu efective sporite pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:10
(139 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Urmărit de polițiștii care au tras și focuri de avertisment, un tânăr s-a răsturnat cu mașina

Un tânăr de 20 de ani, din Hârșova, a fost reținut de polițiștii ialomițeni pentru cumul de infracțiuni la regimul circulației rutier. Va fi prezentat în fața magistraților, pentru dispunerea măsurilor ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:05
(157 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

Autovehiculele pentru transportul persoanelor sau mărfurilor vor fi oprite pentru control, în această săptămână, de polițiștii rutieri. Activitățile sunt desfășurate simultan în toate statele membre ale ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:20
(156 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Persoană dispărută!

Fetești: Persoană dispărută!

Polițiștii din Ialomița caută o femeie, de 21 de ani, care a plecat voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care pot oferi informații sunt rugate să sune la numărul unic de urgență 112 ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:15
(149 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Arestați pentru «conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului» și «furt calificat»

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii ialomițeni, în baza unor activități pe linia depistării persoanelor urmărite, au identificat, pe raza județului, mai multe persoane pe numele cărora instanțe de ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:10
(142 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Surzii-creatori de frumos»

Asociația Națională a Surzilor din România aniversează 100 de ani de activitate pentru persoanele surde. Pentru promovarea și celebrarea istoriei și culturii comunității de surzi din România,  Asociația ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:05
(113 vizualizări - 0 comentarii)


Jandarmii ialomițeni donează sânge

Jandarmii ialomițeni vor participa, în perioada 21-25 octombrie 2019, la o campanie de donare de sânge. Acțiunea este inițiată de Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomița, cu scopul de a crește numărul donatorilor ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:45
(216 vizualizări - 0 comentarii)


Misleanu: Locuință cuprinsă de flăcări

O locuință din localitatea Misleanu a fost cuprinsă de flăcări în după amiaza zilei de miercuri, 9 octombrie 2019. Focul a distrus o parte din acoperișul imobilului, dar și bunuri din incinta locuinței ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:40
(219 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Misleanu incendiu


Fetești: «Târgul de toamnă», supravegheat de jandarmi

Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița vor asigura ordinea și liniștea publică în cadrul «Târgului de toamnă», eveniment desfășurat la Fetești. Manifestarea a debutat ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:35
(254 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Marți, 8 octombrie 2019, polițiștii feteșteni au desfășurat o acțiune informativ-preventivă pe linia prevenirii faptelor cu violență, a delincvenței juvenile, victimizării minorilor în zona unităților de ...[citește_toată_știrea]

9 Octombrie 2019, 18:15
(199 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,60%-rata șomajului în luna august 2019

La sfârșitul lunii august 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița au fost înregistrați 4348 șomeri (dintre care 2024 femei), rata șomajului fiind de 4,60%. Din totalul ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:35
(242 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Urziceni, arestat pentru «infracțiuni la regimul rutier»

Vineri, 4 octombrie a.c., polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Urziceni au identificat pe raza municipiului Urziceni un bărbat, de 24 de ani, din localitate, pe numele căruia Judecătoria Urziceni ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:25
(224 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Verificarea stării tehnice a autovehiculului


Luni, 7 octombrie a.c., polițiștii Rutieri împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au desfășurat pe raza municipiului Slobozia o acțiune de control în trafic. Scopul acesteia a fost reducerea ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:20
(222 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune pentru prevenirea și combaterea cerșetoriei la Fetești

Duminică, 6 octombrie a.c., polițiștii feteșteni au acționat pentru depistarea cerșetorilor și minorilor lăsați fără supraveghere, predispuși la comiterea unor acte de vagabondaj. În urma activităților ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:10
(222 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 7-11 octombrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:55
(417 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 17 permise reținute, amenzi de peste 65 mii de lei

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat la 52 evenimente sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și au constatat 6 infracțiuni. Astfel, polițiștii au reținut 17 permise ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:50
(307 vizualizări - 1 comentariu)


Bărbat din Andrășești, beat la volan

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au depistat în trafic un bărbat, de 45 de ani, din Andrășești, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:45
(296 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...