Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Asociațiile de proprietari din Slobozia datorează Fiscului peste 500 mii de lei

Asociațiile de proprietari din Slobozia datorează Fiscului peste 500 mii de lei

Printre miile de debitori la bugetul Fiscului se numără și asociațiile de proprietari din Slobozia. Acestea trebuie să plătească Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița peste 500 mii de lei. Cea mai veche datorie nerecuperată datează de acum 14 ani...

Proprietari executați silit În municipiul Slobozia există, potrivit repre­zen­tanților Primăriei Slobozia, 342 de asociații de proprietari. Scopul cu care acestea au fost înființate este acela de a asigura buna gospodărire a blocurilor din oraș. Administrația Județeană de a Finanțelor Publice Ialomița explică faptul că aceste entități figurează pe lista datornicilor la buget. Estimativ, susțin oficialii Fiscului ialomițean, aproape jumătate dintre cele 342 de asociații de locatari din Slobozia au datorii. Valoarea pe care acestea trebuie să o plătească este de peste 500 mii de lei. «Datoriile înregistrate de asociațiile de proprietari din municipiul Slobozia sunt aferente contri­buabililor declarați insol­vabili, sumelor în executare, la care se adaugă și sume accesorii neachitate...» explică reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița. Cea mai veche datorie pe care o asociație de proprietari o are către Fiscul ialomițean da­tează din anul 2005 și are valoarea de 34 mii de lei. Potrivit Codului Fiscal, măsurile aplicate de inspectorii fiscali pentru recuperarea datoriilor în cazul asociațiilor de proprietari sunt similare oricărei categorii de debi­tori. «Măsurile luate pentru recupe­rarea debitelor conform legislației în vigoare sunt somațiile, popririle, identificarea bunurilor sau impunerea unor decizii privind atragerea răspunderii solidare sau declararea stării de insolvabilitate!» au adăugat reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița.

Locatari indiferenți Pe lângă debitele pe care le datorează Fiscului, multe dintre asociațiile de proprietari din Slobozia se confruntă cu o serie de probleme în ceea ce privește asigurarea unor servicii de administrare eficiente, generate de indiferența proprietarilor de apartamente. «Singurele pro­bleme punctuale care apar în astfel de situații sunt generate de refuzul locata­rilor de a participa cu fonduri pentru lucrările de întreținere a blocurilor. Este o problemă veche care, cu siguranță, va dăinui...» au explicat reprezentanții Primăriei Slobozia.

16 Iulie 2019, 10:10 (2125 vizualizări - 15 comentarii)

Citiți și:
Fiscul execută silit 540 de slobozeni care stau la bloc
Fiscul execută 140 de asociații de proprietari
Primăria Slobozia dorește desființarea asociațiilor de proprietari

Comentariile cititorilor:


muzeu:
(18 Iulie 2019, 18:07)
Pt.Vasile si Vio poate aveti si ceva dovezi pentru ceea ce ati afirmat,mai ales Vasile ,cel cu "fusta" pe care trebuie sa le prezentati.
Vasile:
(18 Iulie 2019, 00:02)
Stimați redactori ai ziarului Independent, veniți la bl. V8 din str. Nordului seara dupa ora 18 și veți afla ce face ,, miss profesoara,, care a fost data afara din sistemul bugetar și tine cu dinții de doua functii:adminisrratir/președinte. Noi nu mai suntem proprietari. Suntem chiriesii ei.
muzeu:
(17 Iulie 2019, 16:17)
Nu ti s-a ars mincarea scriind pe net atitea ore?Subiectul articolului era altul,iar dumneata bati cimpii,crezi ca esti la servici statul te plateste ca sa citesti ziarele pe net.Diminuarea personalului neeficient este in procent de 20%.Stirmocesti la toate scarile sa vezi cine te asculta si te mai dai drept"calculator"oentru drepturi banesti a unei femei de serviciu pe care nu ai stiut sa le calculezi.Prin urmare ciinii latra ca sa vezi ca exista.Dumneata esti dumneata si nu locatarii,sa vorbesti in numele dvs .Ai mai vorbit si altadata si mult si fara sens,adica aberatii.
adina:
(17 Iulie 2019, 14:44)
Vechea mentalitate a romanului.Parterul si etajul 4 apartine numai celor care locuiesc acolo.La fel gandesc si pentru lift.Celelalte apartamente stau cumva suspendate si nu au nici acoperis.Vai mama noastra !
curios:
(17 Iulie 2019, 13:40)
Intrebare: Dacă se repară sau se înlocuiește un lift la un bloc cu 10 etaje, e obligatoriu să plătească toți locatarii, sau de la un etaj anume?

alexa:
(17 Iulie 2019, 11:47)
Datorita doamnei de la asociatia 43 ( decedata intre timp ) am fost scosi datori la fisc si urma sa fim executati silit toti cei care apartineau asociatiei.Datoriile constau in neplata asigurarilor sociale si a impozitului de catre dna de la asociatie.Ma refer aici la salariul care dumneaei il incasa.i.Si nu mai spun ce salariu avea doamna la vremea respectiva.Dar era mai usor sa fim chemati la fisc atatia oameni , sa fim plimbati pe drumuri decat sa stabileasca cu dumneai o esalonare pentru plata datoriilor.Cat de reparatii sau renovare nici vorba.E mai usor sa stai la canapea cu berea in mana .
Vasile:
(16 Iulie 2019, 23:39)
@ti: Scrieți numele nu te mai ascunde L.E. Ai luat 8000 de lei sa igienizezi subsolul și sa ne arăți ce ai făcut. Dacă ne arătai nu mai scriam pe internet. Ai uitat cum ai umulit o femeie care matura scările? Ai dat-o afara ca pe un câine! Acum vrei sa angajezi firma de curățenie? Pe banii cui? De 6 luni ne maturam scara singuri și asa vom face și de acum încolo. Stai pe la coltul blocului sa vezi cine matura scările? Nu este treaba ta! Toate utilitățile sunt individuale(apa, gaz, gunoi) ce ne administrezi tu de 13 lei pe luna? Internetul???? Rușine!!!!
Gigel:
(16 Iulie 2019, 20:18)
Datoriile provin de la contributiile CAS, CASS si impozit pe salarii. Adica administratorul si-a luat salariul, dar nu si-a platit si restul contributiilor catre stat. Si se strang, cu penalizari, in ani de zile.
Bre:
(16 Iulie 2019, 19:35)
Bre e o mare prostie !
Asa zisele asociatii de proprietari sunt facute pe banii locatarilor (propirietarilor). NU are voie si nu are nicio treaba Primaria sa dicteze pe banii proprietarilor.
E lege clara si fiecare asociatie se organizeaza dupa cum se pricepe. Ca la o firma, exista un administrator bun treburile merg bine, daca administratorul e slab pot sa ajunga la faliment. Primaria se amesteca in stilul comunist si mai rau fac. Cand vor da ei bani atunci sa hotarasca in numele proprietarilor, pana atunci sa sta ascunsi ca au distrus Slobozia.
Dar aici e vorba de datorii la buget, si eu nu inteleg de unde provin ! Logic nu ar trebui sa existe, Fiscul e vinovat daca s-a ajuns in situatia asta si trebuie sa execute silit administratorul asociatiei si presedintele, dar se pate atrage si raspunderea cenzorilor. Datoriile dace sunt reale se datoreaza proastei administrrari de catre presedinte si administrator, doar ei raspund in fata legii.
Si revin Primaria nu trebuie lasata sa se amestece in treburile undei asociatii private !!
Locuitor:
(16 Iulie 2019, 18:19)
Pres de asociații și Adm de asociații ar trebui controlați de Primărie ! Dar cum ei sunt agenți electorali PSD sunt lăsați sa facă ce ii taie capul și sa ciupească CIT pot ! Nimeni nu face un Audit sa vadă cum se cheltuiesc banii !
Vio:
(16 Iulie 2019, 17:43)
@locatar,da domnule ,asa e legea .An de an ,legea le da mai multe drepturi presedintilor de asociatii .La un moment dat ,ai impresia ca stai la ei in chirie. Sunt srl-uri care s-au infiintat special pentru a lucra cu asociatiile de proprietari (sau prosti ,cum vrei sa le zici).
@ti:
(16 Iulie 2019, 17:34)
Persoana de la scara B,bl.V8 sa vorbeasca in numele sau si nu al locatarilor.Trebuia sa intre la subsol sa vada ce s-a scos de acolo si sa numere cite vidanje s-au umplut cu rahat de 30 de ani si apoi sa scrie pe internet.
locatar:
(16 Iulie 2019, 16:01)
Vio@ Este adevarat. La Blocul V8 din Strada Nordului, sc. B, s-au executat lucrari de ,,igienizare,, a scarii B cu suma de 8000 lei. Au fost trase cateva vitanje de mizerie iar restul (ce era gros) a ramas acolo. La insistenta locatarilor de a se face receptia lucrarii si dupa aceea plata , administratora/presedinta de asociatie Letca Elena a raspuns: baga-te acolo si vezi!!!!!
Abia asteapta o lucrare, insista din rasputeri sa faca o lucrare,  doar pentru dragul de a incarca listele de plata. Conform Legii locatarii au dreptul  sa vada orice document la cerere. Aceasta doamna nu accepta asa ceva! Umbla cu o traista de acte pe care numai ea le vede. Ce sa va mai spun ca daca nu platesti iti baga penalizari spunand ca sunt conform Legii. Legea este numai acolo unde vrea ea. Ea este presedinta si tot ea administrator de ani de zile. Asta este lege?
Locatar:
(16 Iulie 2019, 16:00)
Și eu am plătit 250 d lei pentru renovarea casei scărilor și sa vedem ce sa făcut. La 20 d apartamente a câte 250 d lei sa vedem ce se face.
Vio:
(16 Iulie 2019, 11:49)
Atunci cand vrei sa furi legal , te faci sef de asociatie . Daca o lucrare costa in mod normal 1000 de lei , atunci cand se face la o asociatie,costa 6000 de lei . Daca cumva comentezi,esti etichetat ca si unu care nu il intereseaza de intretinerea blocului .

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 04 Iul 2020
107 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

3 Iulie 2020, 17:10


Grupul de Comunicare Strategică: 440 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 3 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 440, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de joi, 2 ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 13:05
(102 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan, fără permis sau cu permise suspendate

Joi, 2 iulie a.c., în jurul orelor 15,00, polițiștii din Balaciu în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe raza de competență au oprit pentru control un autoturism condus de un ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 11:40
(90 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Pieton acroșat de un autoturism

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 18,00, ISU Ialomița a intervenit la un accident rutier în municipiul Slobozia, în care un autoturism a lovit un pieton. La locul evenimentului s-a deplasat de urgență ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:55
(99 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Fetești: Șiră de baloți cuprinsă de flăcări

Fetești: Șiră de baloți cuprinsă de flăcări

Vineri dimineață, 3 iulie a.c., în jurul orei 3,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o șiră de baloți din paie în gospodăria unui cetățean din Cartierul Vlașca ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:50
(69 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești incendiu


Slobozia: A luat foc ghena de ventilație

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 16,00, ISU Ialomița a fost solicitat să intervină la stingerea unui incendiu produs la o ghenă Slobozia. Incendiul a fost stins operativ de ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:45
(95 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia incendiu


Săveni: Incendiu la o anexă gospodărească

Săveni: Incendiu la o anexă gospodărească

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 11,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească a unui cetățean din localitatea Săveni. La locul solicitării ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:40
(92 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Săveni incendiu


Proxenet din Axintele, arestat

Polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Urziceni au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:50
(174 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ialomița: Femei reținute pentru contrabandă cu țigări

Două femei, de 43 și 66 de ani, au fost reținute de polițiștii ialomițeni într-un dosar privind contrabanda cu țigări. Oamenii legii au efectuat în cursul zilei de joi, 2 iulie a.c., 10 percheziții domiciliare ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:45
(223 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: Dosare penale pentru încălcarea Codului Rutier

Un tânăr de 22 de ani și un altul de 30 de ani s-au ales cu dosare penale după ce au fost suprinși în trafic încălcând regulile de circulație. Tânărul de 22 de ani s-a urcat la volan în stare de ebrietate ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:40
(123 vizualizări - 0 comentarii)


10

Grupul de Comunicare Strategică: 436 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 2 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 436, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de miercuri, ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 13:05
(120 vizualizări - 0 comentarii)


Sudiți: Proiectil neexplodat găsit în grădină

Sudiți: Proiectil neexplodat găsit în grădină

O persoană din Sudiți a descoperit un proiectil de artilerie exploziv, de calibru 120 mm, miercuri, 1 iulie a.c., în jurul orelor 12,50, în grădina din propria gospodărie. Conștientizând ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 09:10
(162 vizualizări - 0 comentarii)


12

IȘJ Ialomița: Contestații la Bacalaureat 2020

La nivelul județului Ialomița, 661 de contestații au fost depuse după afișarea primelor rezultate obținute de către candidații prezenți la probele din sesiunea curentă a examenului de Bacalaureat. ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 07:15
(159 vizualizări - 0 comentarii)


13
Razie a polițiștilor la Slobozia

Razie a polițiștilor la Slobozia

97 de persoane amprentate, 122 de autoturisme controlate, 23 de sancțiuni contravenționale aplicate și 6962 de kilograme de deșeuri feroase ridicate de polițiști. Este bilanțul unei ample acțiuni de prevenire ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 14:40
(270 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Controale la centrele rezidențiale

Având în vedere prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,  în  perioada 3-15.06.2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 13:20
(225 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 432 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 1 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 432, cu 2 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 13:05
(155 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în localitatea Dridu!

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 180 mm, de pe strada Principală din localitatea Dridu, județul Ialomița, RAJA Constanța va întrerupe furnizarea apei potabile joi, 2 iulie 2020, în intervalul orar 9,00-15.00. ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 11:40
(56 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

30 Iunie 2020, 19:10


Țăndărei: Copil de 9 ani, rănit într-un accident rutier

Un tânăr de 17 ani din orașul Țăndărei s-a ales cu un dosar penal după ce a provocat un accident rutier. Acesta se deplasa pe un moped înmatriculat cu un număr fals și fără a avea permis de conducere, moment ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 14:25
(159 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Razie a polițiștilor

În cursul zilei de luni, 29 iunie 2020, polițiștii din cadrul tuturor serviciilor Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița au organizat o razie de amploare pe străzile din Slobozia. În urma acțiunii ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 14:10
(185 vizualizări - 1 comentariu)


AJOFM Ialomița: 4,13%-rata șomajului în mai 2020

La sfârșitul lunii mai 2020, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 3864 șomeri (din care 1777 femei), rata șomajului fiind ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 13:20
(159 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 430 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 30 iunie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 430, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de luni, ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 13:05
(182 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 425 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 29 iunie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 425, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de vineri, ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2020, 13:05
(227 vizualizări - 1 comentariu)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în localitatea Dridu!

Pentru realizarea operațiunilor periodice de întreținere a rezervorului destinat înmagazinării apei potabile ce deservește localitatea Dridu, RAJA Constanța va sista furnizarea apei marți, 30 iunie 202 ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2020, 11:55
(124 vizualizări - 0 comentarii)


Razie de amploare la Borănești

Razie de amploare la Borănești

Forțe de ordine cu efective mărite au acționat vineri după amiază, 26 iunie a.c., în comuna Borănești, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și asigurarea climatului de ordine publică. Au ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2020, 10:40
(160 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Un bărbat a murit într-un grav accident rutier

Urziceni: Un bărbat a murit într-un grav accident rutier

Un mort și trei răniți, este bilanțul unui accident petrecut în urmă cu aproximativ 40 de minute, în zona Urziceni. Din primele informații, se pare că două mașini s-au ciocnit. La fața locului au intervenit ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2020, 19:15
(608 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Căruță implicată într-un accident rutier

Trei tineri din Țăndărei, cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani, au ajuns la spitalul din oraș fiind victime ale unui accident rutier. Aceștia se aflau într-o căruță care a fost lovită de o mașină. În cauză ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2020, 16:20
(200 vizualizări - 1 comentariu)


Bărbat din Scânteia, arestat pentru «conducere fără permis»

Un bărbat, de 49 de ani, din localitatea Scânteia, care se sustrăgea executării unei pedepse de 2 ani și 20 de zile, a ajuns după gratii. El a fost identificat de polițiștii din Grivița vineri, 26 mai ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2020, 16:15
(230 vizualizări - 0 comentarii)


Bărcănești: 3 hectare de grâu, incendiate

Pompierii din Urziceni au intervenit joi, 25 iunie 2020, pentru stingerea unui incediu produs într-un lan de grâu de pe raza localității Bărcănești. Flăcările au distrus aproximativ 3 hectare de grâu, cauza ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2020, 16:10
(224 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 420 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 26 iunie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 420, cu 2 cazuri mai mult față de ziua precedentă ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2020, 13:05
(203 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
fane în Primăria Sfântu Gheorghe a intrat în carantină! Eu în Președintele Victor Moraru plătește 165000 de lei pentru «producție de televiziune» și «televiziune on-line» Slobozean în Statul are de recuperat 127 milioane de lei de la Chemgas Holding Corporation pentru neplata taxelor de mediu tratat cu tratament în Președintele Victor Moraru plătește 165000 de lei pentru «producție de televiziune» și «televiziune on-line» veorica 20-20 în Evaluări «magna cum laude» pentru directorii instituțiilor din subordinea Consiliului Județean mi-am luat izoleta noua în Președintele Victor Moraru plătește 165000 de lei pentru «producție de televiziune» și «televiziune on-line» miratul degeaba în Președintele Victor Moraru plătește 165000 de lei pentru «producție de televiziune» și «televiziune on-line» Taran de la Traian în Președintele Victor Moraru plătește 165000 de lei pentru «producție de televiziune» și «televiziune on-line» anca în Urban SA, acuzată că tratează slobozenii preferențial @besting în Absolvenții de liceu s-au făcut de râs la Bacalaureat 2020 Toma în Evaluări «magna cum laude» pentru directorii instituțiilor din subordinea Consiliului Județean Garda în Viceprimarul Urziceniului, Liviu Cazan a fost reținut pentru 24 de ore! @colocatar catanga în Cântecul de lebădă al Consiliului Local Slobozia colocatar katanga în Cântecul de lebădă al Consiliului Local Slobozia tratat cu tratament în Cântecul de lebădă al Consiliului Local Slobozia @colocatar cartier katanga în Cântecul de lebădă al Consiliului Local Slobozia Viorel în Handbalul a înghețat la stadiul de proiect cetatean în Urban SA, acuzată că tratează slobozenii preferențial Gigi în Un preot și trei membri ai personalului clerical, confirmați pozitiv la testul pentru depistarea SARS-CoV-2 Urbanistul în Cântecul de lebădă al Consiliului Local Slobozia
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...