Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Asociațiile de proprietari din Slobozia datorează Fiscului peste 500 mii de lei

Asociațiile de proprietari din Slobozia datorează Fiscului peste 500 mii de lei

Printre miile de debitori la bugetul Fiscului se numără și asociațiile de proprietari din Slobozia. Acestea trebuie să plătească Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița peste 500 mii de lei. Cea mai veche datorie nerecuperată datează de acum 14 ani...

Proprietari executați silit În municipiul Slobozia există, potrivit repre­zen­tanților Primăriei Slobozia, 342 de asociații de proprietari. Scopul cu care acestea au fost înființate este acela de a asigura buna gospodărire a blocurilor din oraș. Administrația Județeană de a Finanțelor Publice Ialomița explică faptul că aceste entități figurează pe lista datornicilor la buget. Estimativ, susțin oficialii Fiscului ialomițean, aproape jumătate dintre cele 342 de asociații de locatari din Slobozia au datorii. Valoarea pe care acestea trebuie să o plătească este de peste 500 mii de lei. «Datoriile înregistrate de asociațiile de proprietari din municipiul Slobozia sunt aferente contri­buabililor declarați insol­vabili, sumelor în executare, la care se adaugă și sume accesorii neachitate...» explică reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița. Cea mai veche datorie pe care o asociație de proprietari o are către Fiscul ialomițean da­tează din anul 2005 și are valoarea de 34 mii de lei. Potrivit Codului Fiscal, măsurile aplicate de inspectorii fiscali pentru recuperarea datoriilor în cazul asociațiilor de proprietari sunt similare oricărei categorii de debi­tori. «Măsurile luate pentru recupe­rarea debitelor conform legislației în vigoare sunt somațiile, popririle, identificarea bunurilor sau impunerea unor decizii privind atragerea răspunderii solidare sau declararea stării de insolvabilitate!» au adăugat reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița.

Locatari indiferenți Pe lângă debitele pe care le datorează Fiscului, multe dintre asociațiile de proprietari din Slobozia se confruntă cu o serie de probleme în ceea ce privește asigurarea unor servicii de administrare eficiente, generate de indiferența proprietarilor de apartamente. «Singurele pro­bleme punctuale care apar în astfel de situații sunt generate de refuzul locata­rilor de a participa cu fonduri pentru lucrările de întreținere a blocurilor. Este o problemă veche care, cu siguranță, va dăinui...» au explicat reprezentanții Primăriei Slobozia.

16 Iulie 2019, 10:10 (1657 vizualizări - 15 comentarii)

Citiți și:
Fiscul execută silit 540 de slobozeni care stau la bloc
Fiscul execută 140 de asociații de proprietari
Primăria Slobozia dorește desființarea asociațiilor de proprietari

Comentariile cititorilor:


muzeu:
(18 Iulie 2019, 18:07)
Pt.Vasile si Vio poate aveti si ceva dovezi pentru ceea ce ati afirmat,mai ales Vasile ,cel cu "fusta" pe care trebuie sa le prezentati.
Vasile:
(18 Iulie 2019, 00:02)
Stimați redactori ai ziarului Independent, veniți la bl. V8 din str. Nordului seara dupa ora 18 și veți afla ce face ,, miss profesoara,, care a fost data afara din sistemul bugetar și tine cu dinții de doua functii:adminisrratir/președinte. Noi nu mai suntem proprietari. Suntem chiriesii ei.
muzeu:
(17 Iulie 2019, 16:17)
Nu ti s-a ars mincarea scriind pe net atitea ore?Subiectul articolului era altul,iar dumneata bati cimpii,crezi ca esti la servici statul te plateste ca sa citesti ziarele pe net.Diminuarea personalului neeficient este in procent de 20%.Stirmocesti la toate scarile sa vezi cine te asculta si te mai dai drept"calculator"oentru drepturi banesti a unei femei de serviciu pe care nu ai stiut sa le calculezi.Prin urmare ciinii latra ca sa vezi ca exista.Dumneata esti dumneata si nu locatarii,sa vorbesti in numele dvs .Ai mai vorbit si altadata si mult si fara sens,adica aberatii.
adina:
(17 Iulie 2019, 14:44)
Vechea mentalitate a romanului.Parterul si etajul 4 apartine numai celor care locuiesc acolo.La fel gandesc si pentru lift.Celelalte apartamente stau cumva suspendate si nu au nici acoperis.Vai mama noastra !
curios:
(17 Iulie 2019, 13:40)
Intrebare: Dacă se repară sau se înlocuiește un lift la un bloc cu 10 etaje, e obligatoriu să plătească toți locatarii, sau de la un etaj anume?

alexa:
(17 Iulie 2019, 11:47)
Datorita doamnei de la asociatia 43 ( decedata intre timp ) am fost scosi datori la fisc si urma sa fim executati silit toti cei care apartineau asociatiei.Datoriile constau in neplata asigurarilor sociale si a impozitului de catre dna de la asociatie.Ma refer aici la salariul care dumneaei il incasa.i.Si nu mai spun ce salariu avea doamna la vremea respectiva.Dar era mai usor sa fim chemati la fisc atatia oameni , sa fim plimbati pe drumuri decat sa stabileasca cu dumneai o esalonare pentru plata datoriilor.Cat de reparatii sau renovare nici vorba.E mai usor sa stai la canapea cu berea in mana .
Vasile:
(16 Iulie 2019, 23:39)
@ti: Scrieți numele nu te mai ascunde L.E. Ai luat 8000 de lei sa igienizezi subsolul și sa ne arăți ce ai făcut. Dacă ne arătai nu mai scriam pe internet. Ai uitat cum ai umulit o femeie care matura scările? Ai dat-o afara ca pe un câine! Acum vrei sa angajezi firma de curățenie? Pe banii cui? De 6 luni ne maturam scara singuri și asa vom face și de acum încolo. Stai pe la coltul blocului sa vezi cine matura scările? Nu este treaba ta! Toate utilitățile sunt individuale(apa, gaz, gunoi) ce ne administrezi tu de 13 lei pe luna? Internetul???? Rușine!!!!
Gigel:
(16 Iulie 2019, 20:18)
Datoriile provin de la contributiile CAS, CASS si impozit pe salarii. Adica administratorul si-a luat salariul, dar nu si-a platit si restul contributiilor catre stat. Si se strang, cu penalizari, in ani de zile.
Bre:
(16 Iulie 2019, 19:35)
Bre e o mare prostie !
Asa zisele asociatii de proprietari sunt facute pe banii locatarilor (propirietarilor). NU are voie si nu are nicio treaba Primaria sa dicteze pe banii proprietarilor.
E lege clara si fiecare asociatie se organizeaza dupa cum se pricepe. Ca la o firma, exista un administrator bun treburile merg bine, daca administratorul e slab pot sa ajunga la faliment. Primaria se amesteca in stilul comunist si mai rau fac. Cand vor da ei bani atunci sa hotarasca in numele proprietarilor, pana atunci sa sta ascunsi ca au distrus Slobozia.
Dar aici e vorba de datorii la buget, si eu nu inteleg de unde provin ! Logic nu ar trebui sa existe, Fiscul e vinovat daca s-a ajuns in situatia asta si trebuie sa execute silit administratorul asociatiei si presedintele, dar se pate atrage si raspunderea cenzorilor. Datoriile dace sunt reale se datoreaza proastei administrrari de catre presedinte si administrator, doar ei raspund in fata legii.
Si revin Primaria nu trebuie lasata sa se amestece in treburile undei asociatii private !!
Locuitor:
(16 Iulie 2019, 18:19)
Pres de asociații și Adm de asociații ar trebui controlați de Primărie ! Dar cum ei sunt agenți electorali PSD sunt lăsați sa facă ce ii taie capul și sa ciupească CIT pot ! Nimeni nu face un Audit sa vadă cum se cheltuiesc banii !
Vio:
(16 Iulie 2019, 17:43)
@locatar,da domnule ,asa e legea .An de an ,legea le da mai multe drepturi presedintilor de asociatii .La un moment dat ,ai impresia ca stai la ei in chirie. Sunt srl-uri care s-au infiintat special pentru a lucra cu asociatiile de proprietari (sau prosti ,cum vrei sa le zici).
@ti:
(16 Iulie 2019, 17:34)
Persoana de la scara B,bl.V8 sa vorbeasca in numele sau si nu al locatarilor.Trebuia sa intre la subsol sa vada ce s-a scos de acolo si sa numere cite vidanje s-au umplut cu rahat de 30 de ani si apoi sa scrie pe internet.
locatar:
(16 Iulie 2019, 16:01)
Vio@ Este adevarat. La Blocul V8 din Strada Nordului, sc. B, s-au executat lucrari de ,,igienizare,, a scarii B cu suma de 8000 lei. Au fost trase cateva vitanje de mizerie iar restul (ce era gros) a ramas acolo. La insistenta locatarilor de a se face receptia lucrarii si dupa aceea plata , administratora/presedinta de asociatie Letca Elena a raspuns: baga-te acolo si vezi!!!!!
Abia asteapta o lucrare, insista din rasputeri sa faca o lucrare,  doar pentru dragul de a incarca listele de plata. Conform Legii locatarii au dreptul  sa vada orice document la cerere. Aceasta doamna nu accepta asa ceva! Umbla cu o traista de acte pe care numai ea le vede. Ce sa va mai spun ca daca nu platesti iti baga penalizari spunand ca sunt conform Legii. Legea este numai acolo unde vrea ea. Ea este presedinta si tot ea administrator de ani de zile. Asta este lege?
Locatar:
(16 Iulie 2019, 16:00)
Și eu am plătit 250 d lei pentru renovarea casei scărilor și sa vedem ce sa făcut. La 20 d apartamente a câte 250 d lei sa vedem ce se face.
Vio:
(16 Iulie 2019, 11:49)
Atunci cand vrei sa furi legal , te faci sef de asociatie . Daca o lucrare costa in mod normal 1000 de lei , atunci cand se face la o asociatie,costa 6000 de lei . Daca cumva comentezi,esti etichetat ca si unu care nu il intereseaza de intretinerea blocului .

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 20 Aug 2019
180 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 19-23 august a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:20
(60 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

Polițiștii Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat în trafic un bărbat, de 56 de ani, din Rădulești, care conducea un autoturism pe drumul ce leagă Fierbinți-Târg de Rădulești în timp ce se afla ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:15
(36 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Coșereni, prins cu cuțitul la brâu

Polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Coșereni, cu ocazia desfășurării de activități specifice pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor cu violență în zona barurilor și a discotecilor ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:10
(50 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Coșereni cuțit


Urmărit internațional, depistat de polițiștii ialomițeni

La data de 15 august a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au acționat pe raza județului pentru depistarea peroanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:05
(50 vizualizări - 0 comentarii)


4

Polițiștii din Ialomița caută un bărbat evadat din sediul Poliției Budești, județul Călărași

Polițiștii din Ialomița sunt în altertă, după ce un bărbat de 46 de ani, din județul Călărași, a evadat în cursul zilei de marți, 13 august 2019, din sediul Poliției Budești. Oamenii legii au instituit ...[citește_toată_știrea]

14 August 2019, 15:07
(595 vizualizări - 0 comentarii)


5

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 August 2019, 19:15


Slobozia: Cercetat pentru «violență în familie»

Luni, 12 august a.c., Poliția Municipiului Slobozia a fost sesizată de o femeie, de 39 de ani, din Slobozia, cu privire la faptul că ar fi fost agresată pe stradă de concubinul ei, un bărbat de 50 de ani ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 16:10
(575 vizualizări - 0 comentarii)


A fost înființată oficial Filiala PLUS Ialomița

Sâmbătă, 10 august 2019, în urma Convenției Județene PLUS Ialomița, care s-a desfășurat la Slobozia, a fost constituită oficial filiala PLUS Ialomița, alegându-se echipa de conducere a acesteia pentru următorii ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 12:20
(717 vizualizări - 0 comentarii)


8

IPJ Ialomița: Amenzi de peste 250000 de lei, 32 de permise reținute

În perioada 9-11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost angrenați în activități de menținere a ordinii și liniștii publice pe raza județului, precum și de prevenire și combatere a accidentelor rutiere ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:25
(654 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: Cercetați pentru încălcarea ordinelor de protecție

Duminică, 11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost sesizați cu privire la încălcarea a două ordine de protecție. În primul caz, un bărbat de 42 de ani, din Slobozia, a încălcat ordinul de protecție ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:20
(577 vizualizări - 0 comentarii)


10

Accidente la Malu, Perieți și Lăcusteni

Un accident rutier s-a produs în localitatea Malu, evenimentul fiind înregistrat sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 22,00, când un pieton a fost acroșat de un autoturism. Victima, un bărbat de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:15
(674 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii de vegetație la Slobozia și Fetești

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit în data de sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 11,30, pe un teren viran din Slobozia, Cartier Bora. Pentru stingerea flăcărilor au acționat pompierii de la ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:10
(535 vizualizări - 0 comentarii)


12

Slobozia: Bătrână găsită moartă în propria locuință

Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul nopții de duminică spre luni, 11/12 august 2019, puțin trecut de miezul nopții, pentru asigurarea accesului în apartamentul unei femei de 79 de ani, cunoscută ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:05
(691 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: «Marți, 13! Ghinionul poate fi prevenit!»

Superstițiile din popor spun că, atunci când data de 13 (număr cu ghinion) coincide cu o zi de marți (ziua celor 3 ceasuri rele), aceasta se consideră a fi o zi cu adevărat  ghinionistă. Tocmai de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:50
(586 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Controale pentru combaterea Pestei Porcine Africane

Pentru  prevenirea propagării Pestei Porcine Africane și în conformitate cu prevederi legale privind organizarea de acțiuni de control în trafic având ca obiectiv verificarea transporturilor de animale ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:20
(577 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

9 August 2019, 19:10


anunț angajare

AMPA Agri Slobozia angajează
REPREZENTANT VÂNZĂRI
UTILAJE AGRICOLE

pentru zona Ialomița-Călărași
Relații la telefon 0723/251.698

9 August 2019, 16:35


Jilavele: Depistat la volanul unei mașini neînmatriculate

Joi, 8 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe raza localității Jilavele, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din Urziceni. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:20
(820 vizualizări - 0 comentarii)


Maia: Lemne confiscate

Joi, 8 august a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat, pe raza localității Maia,  doi bărbați, de 42 de ani, din județul Prahova, în timp ce descărcau material lemnos în dreptul ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:15
(789 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție de pictură «Naționali-Internaționali»

Centrul Național de Cultură a Romilor-Romano Kher anunță susținerea unei noi expoziții de pictură, «Naționali-Internaționali», semnată de Eugen Raportoru. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 13 august ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:10
(768 vizualizări - 1 comentariu)


Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Miercuri, 7 august a.c., în jurul orelor 14,00, un incendiu de vegetație a izbucnit pe terenul aflat în imediata vecinătatea a Autostrăzii A2, pe terasamentul căii ferate, respectiv la km 156 în direcția ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 15:40
(784 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat o acțiune de amploare pe raza municipiului Urziceni, pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale. În cadrul activităților au fost ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 10:50
(855 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune de prevenire a furturilor din autoturisme

IPJ Ialomița: Acțiune de prevenire a furturilor din autoturisme

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu polițiștii de Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Slobozia, au desfășurat ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 18:08
(960 vizualizări - 0 comentarii)


Moldoveni: Surprinși în flagrant la furat

În noaptea de miercuri spre joi, 7/8 august a.c., în jurul orei 1,00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Jilavele au depistat în flagrant o femeie, de 30 de ani, și un minor de 13 ani ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 16:15
(920 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Moldoveni furt


Ialomița: Lemne confiscate

Marți, 6 august a.c., polițiștii de Ordine Publică, împreună cu specialiștii silvici au desfășurat mai multe controale pe drumurile publice și la punctele de lucru de pe raza județului pentru combaterea ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 16:10
(897 vizualizări - 0 comentarii)


Accident mortal între Stelnica și Fetești

În noaptea de 5/6 august a.c., pe DN3B, între localitățile Stelnica și Fetești s-a produs un accident de circulație soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ce un bărbat, de 45 de ani, din Fetești ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 18:10
(1348 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Activități de informare la Tabăra Amara

Marți, 6 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Ialomița au desfășurat activități de informare a elevilor aflați în Tabăra Amara. În ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 18:05
(877 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: La volan cu un permis fals

Luni, 5 august a.c., polițiștii feteșteni au surprins în flagrant un bărbat, de 37 de ani, din Fetești, în timp ce conducea pe raza localității de domiciliu fără a deține permis de conducere. Șoferul a ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:55
(972 vizualizări - 0 comentarii)


Ordine de protecție emise de polițiștii ialomițeni

Marți, 6 august a.c., polițiștii alobozeni au emis două ordine de protecție provizorii pe numele a doi bărbați, de 29 și 30 de ani. În primul caz, polițiștii au întocmit un dosar penal pe numele bărbatului ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:50
(922 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune pentru depistarea transportatorilor neautorizați de persoane

În perioada 1-4 august a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au controlat 21291 autovehicule și 13 societăți comerciale în cadrul acțiunii pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 17:45
(840 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...