Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

«Mobilier urban mobil» în Piața Revoluției din Slobozia

Lifting administrativ

«Mobilier urban mobil» în Piața Revoluției din Slobozia

Administrația locală din Slobozia a decis să îm­bunătățească proiectul investițional din Piața Revoluției. Una dintre soluții o reprezintă achiziționarea de «mobilier urban mobil», care să dinamizeze spațiile libere și să transforme zona într-una atractivă pentru slobozeni. «Este o inițiativă a unei firme private pe care vrem să o mediatizăm... Ne preocupă ideea amplasării de „mobilier urban mobil“ în Slobozia!» a argumentat inițiativa primarul Adrian Mocioniu.

Lipsa de soluții naște idei
Finalizarea lucrărilor în Agora din Piața Revoluției a generat o nouă pro­blemă pentru administrația Sloboziei. Zona a devenit un imens spațiu gol, pe care slo­bozenii îl evită. Pentru a-l transforma într-o zonă «prietenoasă», admi­nistrația locală a decis să lanseze un concurs de idei prin care să fie identificate soluții de dinamizare a spațiilor libere. Primul proiect, dezvoltat de o firmă locală, propune amplasarea unui «mo­bilier urban mobil», gândit în funcție de necesitățile zonei. «Este o inițiativă a unei firme private pe care vrem să o me­diatizăm... Ne preocupă ideea amplasării de „mobilier urban mobil“ în Slobozia. Acesta este un prim pas! Suntem deschiși la orice inițiativă de acest gen...» a precizat primarul Adrian Mocioniu. Proiectul pri­vind amplasarea «mobilierului urban mobil» în Piața Revoluției a fost prezentat în ca­drul Consiliului Local Slobozia și a primit aviz favorabil. În cazul în care vor apărea și alte proiecte similare, acestea vor fi analizate în ve­derea identificării celei mai bune so­luții în raport cu amplasamentul existent. Primele spații dotate cu «mobilier urban mobil» ar putea apărea în primăvara anului 2020.

Lucrările se reiau în 2020
Tot în primăvara anului 2020 vor fi reluate și lucrările la intrarea în «groapa lui Stoica». Reamintim că prima licitație pentru expertiză și proiectare a unei noi soluții tehnice a fost anulată din lipsă de oferte. Primăria Slobozia a reluat licitația, iar prognoza primarului Adrian Mocionu este optimistă. «A trecut o dată termenul la care nu s-a prezentat nimeni, procedura a fost deja reluată, să sperăm că de data aceasta va veni cineva... Urmează procedurile, iar din primăvară sperăm să se lu­creze din nou la parcare. Până atunci, în condițiile în care locația este a noastră, putem face lucrări care să dea plus valoare proiectului!». În așteptarea liftingului propus de administrația locală, Piața Revoluției rezistă cu greu secetei. Covoarele de iarbă amplasate în iarna anului trecut s-au uscat, printre dalele care acoperă esplanada au crescut scaieții, iar DADP susține că nu poate executa lucrări de întreținere pentru că «locația nu a fost predată oficial...». În primăvara anului 2019 s-au împlinit 5 ani de la demararea efectivă a investiției în Piața Revoluției. Valoarea inițială a acestei investiții a fost de 37,8 milioane de lei, iar pentru finalizarea ei primăria Slobozia a contractat un împrumut la Trezorerie de 25,4 milioane de lei.

24 Iulie 2019, 07:50 (2335 vizualizări - 13 comentarii)

Citiți și:
Viitorul restaurant Bosfor «mușcă» din spațiul public
DOREL recidivează în Piața Revoluției
Slobozia: Șantierul de la «Kilometrul 0»

Comentariile cititorilor:


Led pe contrasens:
(30 Iulie 2019, 08:09)
Cretinii ce au proiectat si aprobat luminile deranjante pentru conducatorii de autotursme ar trebui tinuti ore bune in zona sa inteleaga disconfortul pentru cei de la volan.Leduri ce parca tintesc ochii,nu au rol de iluminare a suprafetelor placate.Sa scriem despre cateva semafoare ce au luminile obturate intentionat de indicatoare rutiere sau vegetatie?Sau intersectii in care este seamafor,iar pe acelasi aliniament,dar mai in spate este panou cu"farmacie"de aceeasi culoare verde,chiar mai intensa,ce estompeaza rosul semaforizat! Urbanism condus cu erectia,nicidecum cerebral!
Dada:
(29 Iulie 2019, 11:39)
Da cum nu avem copaci. Eu m am gandit ca daca tot nu i vede nimeni sa agăț niste hartie igienică in fiecare bat uscat poate asa ii vede cineva si i scoate... ca din primavara tot zic .Astept colaboratori
marius:
(29 Iulie 2019, 11:08)
Faceti ceva si cu luminitele alea oribile!!!
Slobozia fara ciuma:
(28 Iulie 2019, 10:59)
Tovarasu primar! Pune bre pe unul cu o ghereta sa imparta scaune pescaresti, d'alea cu trei picioare si sta lumea unde vrea,la alegere,isi cauta umbra... E si mai ieftin.Vorbesti cu chinezii cu care v-ati tot vizitat inutil sa va vanda 2-3containere la pret de en gros.Ala mobilier portabil,nu aiureli cu vaicareli,ca pe platforma aia nenorocita,fara copaci sa umbreasca nu va fi nimic bun.Nu am uitat cand incercati voi acum 7-8ani sa luati copacii cu tot cu radacini ca ii veti readuce pe pozitie.Aia s au uscat,altii nu sunteti in stare sa aduceti,v ati batut joc de intreaga zona,pe banii contribuabililor.Am vrea sa risipiti o luna bani din veniturile voastre sa intelegeti de ce suntem suparati de bataia de joc.Penalilor!
Mu¬ ¬tză psd! :
(27 Iulie 2019, 14:20)
Cunoastem mocioniule, cunoastem.La el la terasa,langa casa cultura a sindicatelor,a facut ce a vrut el.Sigur,fara a planta un pom.I a ciopartit cum a vrut el,ca erau pe terasa lui.Ar vrea banci puse in soare,probabil cu niste umbrelute,ca nu mai face alora de la bere sau racoritoare copertine si vrea reprofilare.Fra-su,ala de la psd si director la casa cultura a municipiului nu a pus nici o vorba?Nu... Totul e numa pe spaga,sperturi,mizerii...Aia cu terasa Story pot tine gazonul verde.Primaria nu.Aia e difernta cand te doare de bani.Ce treaba au la primarie ca se usuca arborii si"gazonul"?Vor pune altul.Ca nu ii trage nimeni la raspundere pentru cheltuielei tembele.In urma cu 10 ani zona din centru era animata,chiar daca avea mozaicul spart.Era umbra,banci sub copaci.Acolo in soare-doar sa mumifici ceva ar fi buna zona.Te usuca dogoarea acolo.Cu mobilierul - de la adi pentru adi.Corect?
Trollus:
(26 Iulie 2019, 16:35)
@ N. Tudorel 
Am inteles: nu asculti guta, nu votezi psd, dar cu limba Romana ce-ai avut?
N.Tudorel:
(26 Iulie 2019, 07:35)
Aduceti-l pe Guta ,Adi Minune @co si ve-ti avea piata???? plina,culmea se si potriveste manusa cu votanti PSD
CETACEAN:
(24 Iulie 2019, 17:42)
Ce verdeata si pomi am avut si ce panarame pe bani multi se monteaza ,macar nu au fost plantatii pomi multi ,care sa fi fost ingrijitii .Sa ii ia dracu pe Cuperca si Stoica DNA ul sa ii manince.
K1:
(24 Iulie 2019, 16:14)
 sa-i aducem pe toti in agora sa dea socoteala .sunt alesii nostri si suntem indreptatiti sa-i luam la rost nu a data la 4 ani ci in fiecare zi.
Ion :
(24 Iulie 2019, 13:52)
Hopaaaa! La Slobozia se face ciupercărie?
anonymus:
(24 Iulie 2019, 12:04)
Cel mai dezolant peisaj este cel din centrul orasului, in special acea monstruozitate din beton, cu lumini de pista de aeroport. Pavele puse prost, cu balarii intre ele, murdare, mizerie peste tot. Spatiul verde nu este verde, nu a fost niciodata. Faceti o comparatie cu gazonul de la terasa Story, verde, ingrijit, fata de iarba arsa care ar trebui sa fie in spatiile verzi, veti vedea diferenta dintre nepasarea si putoarea bugetara, fata de implicarea privatilor.
Mary:
(24 Iulie 2019, 11:13)
  Idioții care au aprobat proiectul din Piața Revoluției au vrut să șteargă orice urmă din trecut și au reușit! Numai că toată zona respectivă, atădată plină de verdeață, brazi, mesteceni și trandafiri, s-a transformat într-o zonă stearpă și neatractivă. Prostia nu are margini, iar costurile sunt pe măsură.
Sunteți niște cretini!!
#stopfurt:
(24 Iulie 2019, 09:03)
"initiativa unei firme private" (de casa, sau de partid as completa) cred ca a fost si realizarea gropii si a pietei revolutiei. Pe principiul: daca tot nu merg afacerile cu constructii, sa fortam primariile si alte autoritati locale sa comande lucrari inutile, proaste si paguboase pentru bugetele locale. Asa si asta cu "mobilier urban mobil"; cineva trebuie sa castige contracte, contra comision bineinteles. Mobilier urban, adica bancute in soarele arzator.
Solutia este simpla: nu mai furati din bugetele locale/centrale! Primare, ai DADP, preda-i mizeria din piata revolutiei, sa scoata ciurucurile alea de pavele (si asa montate prost, cu zilieri necalificati) si sa puna arbori pentru umbra, aclimatizati zonei, flori si gazon. Nu se plimba nimeni prin soare in piata aia goala! Jos labele de pe buget, nu-l mai spoliati, ca la asta sunteti profesori. Faceti lucrari cu dadpul din dotare, cu resurse proprii, ca se poate! Dar na, nu mai iese comisionu`. Sunt zone unde nu avem strazi si trotuare (nu mai zic de alea grave, apa potabila, de ex) si voi incercati sa poleiti mizeria tot pe banii nostri.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Joi 12 Dec 2019
197 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

IPJ Ialomița: «Hoții îți invadează intimitatea»

În perioada decembrie 2019-februarie 2020, Poliția Română derulează, la nivel național, Campania de prevenire a furturilor din locuințe «Hoții îți invadează intimitatea». În județul Ialomița, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

11 Decembrie 2019, 17:45
(60 vizualizări - 0 comentarii)


Ciocârlia: Legume și fructe, confiscate de polițiști

Peste o tonă de legume și fructe au confiscat polițiștii ialomițeni de la un tânăr, de 22 de ani, din județul Prahova, care transporta bunurile în vederea comercializării, fără a îndeplini condițiile legale ...[citește_toată_știrea]

11 Decembrie 2019, 17:40
(115 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune de prevenire în școlile din Fetești

Polițiștii feteșteni au desfășurat marți, 10 decembrie 2019, activități de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor la 4 unități de învățământ de pe raza municipiului Fetești. Polițiștii ...[citește_toată_știrea]

11 Decembrie 2019, 17:35
(53 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Stelnica, în colaborare cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere București și ai Ocolului Silvic Fetești au organizat marți, 10 decembrie 2019, o acțiune pentru ...[citește_toată_știrea]

11 Decembrie 2019, 17:30
(101 vizualizări - 0 comentarii)


4

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

10 Decembrie 2019, 17:40


Manasia: Tânăr de 17 ani, reținut de polițiști după ce a furat o mașină și a condus beat la volan

Un tânăr de 17 ani, din județul Buzău, a fost reținut de polițiștii ialomițeni după ce a furat un autoturism staționat în localitatea Manasia, pe care ulterior l-a condus sub influența băuturilor alcoolice ...[citește_toată_știrea]

10 Decembrie 2019, 16:50
(111 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Evenimente dedicate memoriei muzicianului Ionel Perlea

Anul acesta, pe data de 13 decembrie, se împlinesc 119 ani de la naștererea dirijorului ialomițean Ionel Perlea. Pentru a marca acest eveniment, reprezentanții Centrului Cultural din Slobozia, al cărui ...[citește_toată_știrea]

10 Decembrie 2019, 16:35
(95 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Și-au pierdut viața sub roțile mașinilor

Luni, 9 decembrie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la două accidente rutiere produse pe raza județului, soldate cu decesul a două persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orelor 12, ...[citește_toată_știrea]

10 Decembrie 2019, 16:20
(197 vizualizări - 0 comentarii)


8

ANOFM a împlinit 21 de ani de activitate

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a împlinit marți, 10 decembrie 2019, 21 de ani de activitate. ANOFM funcționează sub autoritatea Ministerului Muncii și Protecției Sociale și are rolul ...[citește_toată_știrea]

10 Decembrie 2019, 16:05
(80 vizualizări - 0 comentarii)


9
Polițiști noi la IPJ Ialomița

Polițiști noi la IPJ Ialomița

44 de absolvenți ai unităților de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne își încep cariera de polițist la Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița. Cei 44 de absolvenți ai unităților de învățământ ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 16:55
(236 vizualizări - 1 comentariu)


10
Ialomița: Pește confiscat de polițiști

Ialomița: Pește confiscat de polițiști

Peste 500 de kilograme de pește din speciile crap și fitofag precum și setci și unelte de pescuit au fost confiscate de polițiștii ialomițeni. Sâmbătă, 7 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 16:35
(194 vizualizări - 1 comentariu)


Șofer din Amara, urmărit din polițiști

Vineri, 6 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Amara, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au procedat la efectuarea semnalelor de oprire unui conducător auto ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 16:20
(134 vizualizări - 1 comentariu)


12

Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Vineri, 6 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție nr. 4 Coșereni au depistat un bărbat, de 45 de ani, din comuna Roșiori, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, aflându ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 16:15
(117 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Păltinișu

Sâmbătă, 7 decembrie 2019, în jurul orei 2,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească din localitatea Perieți-sat Păltinișu. La fața locului ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 11:35
(104 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Rata șomajului-4,30%

La sfârșitul lunii octombrie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4023 șomeri (din care 1840 femei), rata șomajului fiind de 4,30%, cu 0,97% sub ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 09:40
(106 vizualizări - 0 comentarii)


Moș Nicolae a sosit la Centrul de Copii din Urziceni

Moș Nicolae a sosit la Centrul de Copii din Urziceni

Vineri, 6 decembrie 2019, copiii aflați în Complexul de Servicii Sociale Urziceni au avut o frumoasă surpriză. Momentul a fost plănuit de parintele Bogdan Ionuț Stancu, parohul Catedralei din Urziceni, ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 08:10
(131 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

6 Decembrie 2019, 19:05


Traian: Polițiștii ialomițeni, în rolul lui Moș Nicolae

Moș Nicolae a venit cu autospeciala de poliție la un copil de numai 10 luni, din localitatea Traian, abandonat de mamă la naștere. Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au fost joi, 5 decembrie ...[citește_toată_știrea]

6 Decembrie 2019, 13:40
(292 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: «Din inimă pentru inimă-daruri de Moș Nicolae»

Protopopiatul Slobozia: «Din inimă pentru inimă-daruri de Moș Nicolae»

Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot» din Slobozia, a desfășurat joi, 5 decembrie 2019, activitatea «Din inimă pentru inimă-daruri de Moș Nicolae». Micii creștini ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 13:20
(203 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: Pește confiscat

Movilița: Pește confiscat

65 de kilograme de pește din specia fitofag au fost confiscate de polițiștii ialomițeni după ce au depistat în trafic un bărbat, de 41 de ani, care transporta pe raza comunei Movilița pește fără documente ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 09:50
(257 vizualizări - 1 comentariu)


Polițiștii ialomițeni au donat sânge

Polițiștii ialomițeni au donat sânge

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița a inițiat o campanie internă de donare voluntară de sânge, ca un demers de salvare de vieți omenești, prin sprijinirea eforturilor de refacere a rezervei de ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 09:35
(214 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița atenționează: Sunt active 17 focare de pestă porcină africană!

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița, în scopul prevenirii unor episoade de îmbolnăvire a populației cu Trichinella spiralis (Trichineloză), aduce la cunoștința consumatorilor ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 09:10
(323 vizualizări - 1 comentariu)


Accident la Gârbovi

Un accident rutier s-a produs în localitatea Gârbovi, pe DJ 203B. Evenimentul a fost înregistrat marți, 3  decembrie a.c., în jurul orelor 19,20, un autoturism părăsind partea carosabilă și acroșând ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 08:35
(252 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Gârbovi accident


Fetești: Bărbat găsit mort în propriul apartament

Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul zilei de marți, 3 decembrie 2019, în jurul orelor 15,10, pentru asigurarea accesului în apartamentul unui bărbat, de 48 de ani. Pompierii de la Stația de ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 08:15
(301 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Avarie la conducta principală de alimentare cu apă

Pentru remedierea unei avarii pe conducta principală de alimentare cu apă de pe strada Veșniciei, din orașul Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, miercuri, 4 decembrie ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 08:05
(251 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Liceul Tehnologic Special «Ion Teodorescu» a serbat Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități

Marți, 3 decembrie 2019, cei 140 de elevi ai Liceului Tehnologic Special «Ion Teodorescu» din Slobozia au marcat printr-o serbare Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. În cadrul ceremoniei ...[citește_toată_știrea]

3 Decembrie 2019, 16:25
(322 vizualizări - 0 comentarii)


Bordușani: Copil posibil înecat în Borcea

Încă de duminică, 1 decembrie 2019, salvatorii de la Stația de pompieri Fetești, la solicitarea forțelor de Poliție, au intervenit pentru căutarea unui minor dispărut în zona pontonului din comuna Bordușani ...[citește_toată_știrea]

3 Decembrie 2019, 08:20
(264 vizualizări - 0 comentarii)


Bordușani: Minor dispărut fără urmă

Bordușani: Minor dispărut fără urmă

Polițiștii ialomițeni desfășoară activități de căutare a unui minor de 13 ani, Costel Cătălin Ioniță. Joi, 28 noiembrie 2019, băiatul a plecat de la domiciliul unchiului său din comuna ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2019, 17:45
(441 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Manifestări dedicate «Zilei Naționale a României»

Spectacole de muzică folclorică și tradiționala paradă militară sunt principalele evenimente care se vor desfășura la Slobozia cu ocazia «Zilei Naționale a României». Manifestările debutează la ora 11, ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2019, 17:40
(475 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Urziceni, arestat pentru «infracțiuni la regimul rutier»

Un bărbat de 59 de ani, din Urziceni, care se sustrăgea executării unei pedepse de 7 luni închisoare a fost indentificat de polițiști și încarcerat. Acesta a fost condamnat definitiv, printr-o sentință ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2019, 17:35
(333 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni arestare


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...