Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Patru copii din Gheorghe Doja vor fi preluați de Stat

Neglijați de familie

Patru copii din Gheorghe Doja vor fi preluați de Stat

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița cer instanței de judecată emiterea unui ordin de executare, pentru a prelua în sistemul de protecție patru minori, din comuna Gheorghe Doja, neglijați de părinți. Copiii locuiesc alături de mamă și doi frați majori în condiții greu de descris în cuvinte. Pe lângă sărăcia lucie în care sunt obligați să trăiască, minorii nu au fost lăsați de mamă să meargă la școală. Mai mult, aceștia au semănat groaza printre vecini. Cazul este cunoscut de autoritățile locale de foarte mult timp, dar nu au fost lăsate să inter­vină chiar de către primarul localității Gheorghe Doja. Contactat telefo­nic pentru a oferi un punct de vedere, edilul a refuzat precizând că se află la volan...

Vecini terorizați Locuința celor patru minori pe care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița dorește să-i instituționalizeze abia dacă poate fi numită casă. Imobilul nu este împrejmuit de garduri și este insalubru... Fără utilități publice, cei șapte locatari ai casei sunt nevoiți să-și facă nevoile la marginea satului, la un WC pe care l-au im­provizat din scânduri și preșuri. Situația este cu atât mai gravă cu cât copiii, împreună cu mama lor și frații mai mari, și-au terorizat vecinii! Oamenii reclamă că aceștia provoacă deseori scandaluri, fără ca Poliția sau repre­zentanții Primăriei Gheorghe Doja să ia vreo măsură împotriva lor. «Nici nu poți să ieși pe stradă, pentru că te iau toți la înjurături... După mine au aruncat cu pietre și am fost la un pas să-mi spargă capul. Am încercat să-i ajut, dar să știți că nu ai cu cine... Așa ceva nu am văzut în viața mea și sunt om bătrân!» re­clamă Vasile Spătărelu, unul dintre vecini. Bătrâna Andreea Enescu, în vârstă de 82 de ani, a fost chiar bă­tută de copii, la îndemnul mamei lor. «Eu tot n-am înțeles ce-au avut cu mine... Așa dintr-o dată au sărit pe mine și mi-au tras un pumn în față! Am scos și certificat medico-legal. Am chemat de mai multe ori Poliția și nu au pățit nimic. Tot pe noi ne ia la rost, că de ce nu-i lăsăm în pace... Păi, cum să-i lași dacă ei se reped la noi?!» explică femeia situația.

O familie-problemă Conform datelor furnizate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița, mama celor patru copii minori s-a opus trimiterii acestora la școală, fiind complet analfabeți. «Nici mama, dar nici copiii nu au fost niciodată la școală! Femeia nu poate justifica de ce a refuzat să-i lase să învețe...» a explicat Nicolae Badea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Ialomița. În urmă cu o săptămână, autoritățile competente din Slobozia au mers la Gheorghe Doja pentru a-i prelua pe cei patru minori și a-i integra într-unul dintre serviciile sociale pe care le adminis­trează. Pentru a interveni, asistenții sociali au fost nevoiți să cheme Poliția, dar și Salvarea, întrucât mamei i s-ar fi făcut rău. Mai mult, în momentul în care autoritățile au fost în punctul de a lua copiii, Ion Mihai, edilul localității s-a opus măsurii de a fi luați! «Normal că domnul primar n-a vrut, pentru că bunicul lor este argatul lui în curte... Sunt protejați de el cu toții, altfel nu-mi explic de ce au mereu „spatele“ protejat!» spune, revoltată, doamna Elena, a cărei gospodărie se învecinează cu cea a familiei-problemă. Contactat telefonic pentru a oferi un punct de vedere, edilul Ion Mihai a explicat faptul că nu poate vorbi pentru că se află la volan. «Sunt în mașină și mă prinde Poliția... Vă doresc o zi bună!» a fost reacția edilului. Între timp, alți angajați ai Primăriei Gheorghe Doja au făcut noi demersuri pentru ca minorii să fie preluați de stat. «Cunoaștem situația foarte bine. Am înaintat o solicitare către DGASPC pentru a-i prelua pe copii! Suntem cu toate documentele pregătite...» a explicat Monica Praf, secretarul comunei Gheorghe Doja.

Preluați cu un executor judecătoresc În cel mai scurt timp, minorii neglijați de mamă vor fi preluați de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița. Instituția va reveni la Gheorghe Doja cu un ordin de executare emis de instanța competentă. Este unul dintre mij­loacele pe care le au la dispoziție asistenții sociali atunci când părinții copiilor neglijați refuză să-i încredințeze statului de bună voie. «Am făcut toate demersurile necesare, am înștiințat deja instanța cu privire la intenția noastră... Acum așteptăm să primim ordinul de executare! Să sperăm că executorul nu va fi nevoit să facă uz de alte mijloace...» a mai spus Nicolae Badea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Ialomița.

Neglijența, drama minorilor din Ialomița
Cazul expus mai sus nu este singular la nivelul județului Ialomița. Conform statisticilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița, în cursul anului trecut personalul specializat al instituției a intervenit în 20 de cazuri de cazuri de minori neglijați de familie. În cele mai multe cazuri este vorba despre copii sub 10 ani... Cu toții au primit îngrijire și consiliere în cadrul Complexului de Servicii Comunitare din municipiul Slobozia.

25 Iulie 2019, 08:05 (4296 vizualizări - 10 comentarii)

Citiți și:
Primărie «în familie» la Gheorghe Doja și Albești
«Război civil» la Gheorghe Doja
Gheorghe Doja, comuna fără asistați social

Comentariile cititorilor:


Dojean:
(28 Iulie 2019, 22:10)
Al dr... primar. Are grija de animalele alea dar de comuna nu se ingrijeste. In saptamanile trecute, la biserica, in momentul cand ieseam afara incepeau sa grohaie. Asa iti vine sa le "grohai" si tu o bataie. L-am vazut odata pe "tatal" lor cum statea in CAP si bea pahare de bere fara numar. Una dintre fete fusese batuta de ma-sa si de frate-su mai mare cu picioarele intr-o seara. Ieri, la biserica, aveau un comportament de parca intrase satana in ele. Si primarul. NU intretine drumul care te duce dinspre CAP spre camp, nu asfalteaza strazile, nu imbunatateste parcul. Are grija de animalele astea (...)
Anonim:
(26 Iulie 2019, 16:15)
Domnule primar, dormiti linistit noaptea in palatul dumneavoastra stiind ca refuzati acestor copii drepturile constitutionale din art 32 si art 33(dreptul la invatatura si dreptul la cultura)? De semnatura dumneavoastra a depins pana acum soarta acestor copii, doi dintre ei sunt iremediabil prierduti(fata chiar se prostitueaza). De ce domnule primar ati sunat la DGASPC si ati spus sa nu ii ia nimeni ca raspundeti dumneavoastra de ei? Sa ii luati acasa domnule primar sau la baiatul dumneavoastra ca aveti ditamai casele. Ce sa spun sufletist om. Sa mergeti sa platiti luneta vecinului lor, cand da de supt cate unei vecine sa mergeti sa va cereti scuze, sa lingeti unde scuipa ei, asta cred eu ca inseamna sa raspundeti de ei. Sunt unul din contribuabilii care isi rup de la gura sa va asigure salariile dumneavoastra si celorlalti, care ori sunt in sedinta, ori sunt la volan si nu pot raspunde la telefon, chiar si doamnei secretare care doarea sa fie anuntata inainte sa vina presa; probabil sa isi puna parul pe bigudiuri, domnul inspector Praf sa isi caute târlicii cu care si-a facut intrarea in primarie.da da de salariile astea vorbim PRIMAR 8320 RON(83.200.000 - 83 milioane 200 mii) VICEPRIMAR 6240 RON( 62.400.000 - 62 milioane 400 mii) INSPECTOR 7 POSTURI 5698RON (56.980.000 - 56 milioane 980 mii) BIBLIOTECAR(o alta doamna Praf) 4930RON (49.300.000 - 49 milioane 300mii)
GOLANIE:
(26 Iulie 2019, 10:22)
ne am obisnuit cu golania din romania,politia nu actioneaza niciodata decat impotriva celor care pot plati amenzi, acolo sunt foarte scrupulosi.nu inteleg pt ce mai avem politie locala, politie rutiera, politie de orice fel, biserica, tribunale,etc.toti sug din spinarea noastra fara sa faca ceva pt normalitate.NE MAI MIRAM DE CE PLEACA TOTI DIN ROMANIA
dojean:
(26 Iulie 2019, 08:25)
Daca erai la volan  nu puteai sa tragi pe dreapta si sa dai explicatii,ori esti prea ocupat cu agricultura ca pe la primarie treci in fuga.Sugi ca capusa din spinarea oamenilor si mai vrei sa le lasi mostenire dojenilor pe fitu care l-ai facut consilier
cineva:
(25 Iulie 2019, 19:35)
Poate s-a mai desteptat si dojeanul,Vede cat cheltuieste cu reparatiile masinilor pe care le rupe pe strazile astea nenorocite.Atat primarul cat si primareasa traiesc pe spinarea dojenilor si le macina nervii.
anonim:
(25 Iulie 2019, 18:17)
Este cumva comuna despre care primarul se batea cu pumnul in piept ca nu are nici-un asistat social, ca dojenii  nu mai pot de bogatia care este pe capul lor?
Si-a batut joc acest primar de tot ceeace reprezenta candva com Gh Doja.Daca se pot numi investitii ce a facut el in comuna toate sunt un dezastru incepand cu terenul de fotbal. Aceasta familie a fost incurajata sa ajunga aici fix de acest primar, care il are pe bunicul copiilor sluga la arman si care le-a mai aruncat si lor o felie de paiine si i-a indreptat sa se duca sa primeasca de la biserica ajutoare.Cred ca a sperat ca daca copiii devin majori o sa-i slugareasca si pe ei,lucru care nu i-a iesit.Sunt alaturi de vecinii care locuiesc in acel cartier, dar atrag atentia totodata ca avem la conducere ceeace meritam, un om interesat numai de afacerile familiei sale.
Cetatean:
(25 Iulie 2019, 15:38)
Va* 
(Din graba)
Cetatean :
(25 Iulie 2019, 15:37)
Tot satul l-a ales primar.Trebuia sa va ganditi dupa primul mandat ca nu mai are ce cauta la conducerea localitatii. Rusine voua, el profita de prostia voastra.
Nici nu v-a mai candida. Si-a pus si ultimul baiat la casa lui, i-a facut casa, nu mai are motiv sa isi mai bata capul cu nimeni. Va iesi la pensie si va rade de toti :) 
Cetățean:
(25 Iulie 2019, 15:01)
Mai alegeți o dată această persoană ca primar și va fi vai de capul nostru. De când este primar și are vreo 3 mandate nu a turnat un metru de asfalt sau trotuar pe străzile din localitate. Din comuna dezvoltată în 1990 a ajuns printre cele mai slab modernizate. Turbezi când vezi asfalt până și în Crunți. Rușine dl primar!
vecin:
(25 Iulie 2019, 11:17)
Niste animale primitive. In loc sa isi faca treaba de primar, nu poate decat sa spuna "sunt la volan". Nu poti trece efectiv pe strada ca te poti trezi cu bolovanul in cap, in halul asta sunt de primitivi. Unuia dintre vecini unul dintre copii i-a spart luneta masinii. Primarul ar fi trebuit sa se preocupe sa fie scolarizati, nu sa se opuna luarii in centru. Dar ce sa vezi, membrii familiei lucreaza pentru el. Ii convine sa ii tina primitivi, doar asa poate face ce vrea din ei, fara sa ii plateasca.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Joi 06 Aug 2020
339 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

IȘJ Ialomița: 37 de candidați au obținut definitivatul

La nivelul județului Ialomița, rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2020), după soluționarea contestațiilor, este de 53,62%. Astfel, din totalul de ...[citește_toată_știrea]

5 August 2020, 21:20
(66 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 773 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 5 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 773, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

5 August 2020, 13:05
(123 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Depistat la volan sub influența băuturilor alcoolice și fără permis de conducere

Miercuri dimineață, 5 august a.c., în jurul orei 2,30, polițiștii din Fetești au oprit pentru control, pe raza municipiului Fetești, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani. Șoferul a refuzat în ...[citește_toată_știrea]

5 August 2020, 11:20
(71 vizualizări - 0 comentarii)


Miloșești: A încercat să se sinucidă aruncându-se în fântână

Miloșești: A încercat să se sinucidă aruncându-se în fântână

Un tânăr de 30 de ani din localitatea Miloșești a fost scos din fântâna în care s-a aruncat cu intenția de a se sinucide. Gestul său a fost observat de câțiva localnici, care i-au sărit în ajutor. Totuși ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 20:30
(294 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

4 August 2020, 19:15


Bărbat din Movilița, reținut de polițiști pentru furturi din autoturisme

În cursul zilei de luni, 3 august a.c., polițiștii din Urziceni au pus în executare 3 mandate de aducere, în baza cărora au reușit identificarea unui tânăr de 25 de ani, căutat pentru comiterea infracțiunii ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:20
(55 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: Agresată de concubinul său

Un bărbat, de 39 de ani, s-a ales cu un dosar penal după ce și-a agresat concubina, o femeie de 48 de ani. Cei doi locuiau în localitatea Movilița, iar în cursul zilei de luni, 3 august a.c., în urma unui ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:15
(77 vizualizări - 0 comentarii)


Mihail Kogălniceanu: La volan sub influența alcoolului

Polițiștii i-au întocmit un dosar penal unui bărbat, de 42 de ani, din localitatea Mihail Kogălniceanu, întrucât acesta s-a urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice. Luni, 3 august a.c., la orele ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:10
(96 vizualizări - 0 comentarii)


8

Grupul de Comunicare Strategică: 768 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 4 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 768, cu 20 de cazuri mai mult față de ziua de luni ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 13:10
(207 vizualizări - 0 comentarii)


9

Alexeni: Muniție de război, descoperită la fier vechi

Peste 50 de cartușe de infanterie au fost descoperite la Alexeni. Muniția, provenită din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, a fost găsită în depozitul unui centru de colectare a fierului vechi din ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 15:45
(147 vizualizări - 0 comentarii)


10

Incendii la Alexeni și Fierbinți-Târg

Un incendiu violent a cuprins în dimineața zilei de luni, 3 august a.c., în jurul orei 9,00, o locuință din comuna Alexeni. Pentru stingerea flăcărilor au intervenit pompierii de la Detașamentul Urziceni ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 15:35
(150 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Duminică, 2 august a.c., în jurul orelor 22,30, polițiștii din Amara au observat pe un drum neiluminat din extravilanul localității o autoutilitară al cărei șofer, în momentul efectuării semnalelor de oprire ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:55
(167 vizualizări - 1 comentariu)


12

IPJ Ialomița: 22 de permise reținute, amenzi de peste 187000 de lei

În perioada 1-3 august a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza întregului județ pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și siguranței publice. Astfel, la sfârșitul de ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:50
(145 vizualizări - 0 comentarii)


13

Grupul de Comunicare Strategică: 748 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 3 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 748, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:15
(261 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 744 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Duminică, 2 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 744, cu 2 cazuri mai mult față de ziua de sâmbătă ...[citește_toată_știrea]

2 August 2020, 13:10
(182 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 742 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Sâmbătă, 1 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 742, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de vineri ...[citește_toată_știrea]

1 August 2020, 13:10
(171 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 733 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 31 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 733, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de joi, ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 13:05
(325 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Beată la volan, a avariat trei autoturisme

Joi dimineața, 30 iulie a.c., în jurul orei 5,00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linia prevenirii și combaterii faptelor la regimul circulației pe ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 11:35
(586 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Slobozia: Femeie agresată de soț

Joi, 30 iulie a.c., în jurul orelor 12,00, polițiștii din Slobozia au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 42 de ani, cu privire la faptul că este agresată fizic de soțul său.
În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 11:30
(345 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,34%-rata șomajului în iunie 2020

La sfârșitul lunii iunie 2020, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4060 șomeri (din care 1896 femei), rata șomajului fiind de 4,34%, cu 0,49% sub valoarea ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 10:45
(257 vizualizări - 0 comentarii)


Instituția Prefectului Ialomița: Modificări asupra modului de organizare a examinării în vederea obținerii permisului auto

Printr-un comunicat de presă, prefectul Tonița Manea aduce în discuție «atribuția prefectului de stabilire a modului de organizare la nivel local a examinării în vederea obținerii permisului de conducere ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2020, 13:45
(474 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 724 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 30 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 724, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2020, 13:30
(412 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Tânăr de 19 ani, arestat preventiv întrucât conducea o mașină fără a avea permis

Miercuri, 29 iulie a.c., polițiștii din Urziceni au observat în trafic un autoturism condus de un șofer despre care se cunoștea că nu deține permis auto. În momentul în care a sesizat echipajul Poliției ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2020, 11:20
(298 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Proba scrisă la Titularizare 2020

Miercuri, 29 iulie 2020, a avut loc proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, sesiunea 2020. În județul Ialomița ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 21:35
(571 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Zilierii, introduși în REVISAL

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița anunță beneficiarii care utilizează zilieri că, în condițiile Legii nr.52/2011, modificată, prin Ordinul Ministrului Muncii și Protecției Sociale nr.1140/23.0 ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 13:20
(378 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 715 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 29 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 715, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 13:10
(340 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune a polițiștilor la Urziceni

Acțiune a polițiștilor la Urziceni

Pe raza municipiului Urziceni, au fost constituite filtre rutiere pentru verificarea documentelor necesare circulației pe drumurile publice, în conformitate cu legislația în vigoare. La activitățile desfășurate ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 11:20
(413 vizualizări - 0 comentarii)


Amenzi aplicate de inspectorii ITM Ialomița pentru «muncă la negru»

Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecției Muncii, stabilite atât prin lege cât și prin Programul Cadru de Acțiuni al Inspecției Muncii pentru anul 2020, în perioada 20-22.07.2020 s-a desfășurat ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 09:50
(404 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Angajați chemați la muncă deși se aflau în șomaj tehnic

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a realizat în această lună o serie de acțiuni de control pentru a verifica modul în care angajatorii respectă legislația în domeniu. Controlul a vizat acele situații ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2020, 16:55
(492 vizualizări - 0 comentarii)


Vitezoman în localitatea Ciochina

Un bărbat, de 42 de ani, s-a aleds cu un dosar penal după ce a fost depistat conducând în interiorul localității Ciochina cu o viteză de 106 kilometri la oră. În aceeași mașină se aflau alți patru tineri ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2020, 16:45
(417 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...