Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Administratorii asociațiilor de proprietari au nevoie de atestate

Și la Slobozia

Administratorii asociațiilor de proprietari au nevoie de atestate

O nouă lege pune pe jar administratorii asociațiilor de proprietari din Slobozia. Potrivit inițiativei legislative, administratorii asociațiilor de proprietari au nevoie de un atestat și un certificat pentru a-și putea exercita funcția. Reprezentanții Primăriei Slobozia susțin că, la momentul de față, șefii asociațiilor de proprietari au fost numiți fără documente justificative...

Un nou act normativ Potrivit vechii legislații, numirea în funcție a unui administrator se făcea în două situații posibile: în cazul în care erau mai mulți candidați, președinte devenea acela care strângea cele mai multe voturi sau putea fi ales de majoritatea proprietarilor. Noul act normativ are o altă abordare în ceea ce privește funcția de administrator de bloc. În primul rând, numirea unui administrator se face în baza unui document numit atestat. De asemenea, Legea 196/2018 impune mai multe responsabilități pentru cei care doresc să obțină această funcție. Deși abordarea acestui act normativ este mult mai eficientă, reprezentanții autorităților locale nu știu când aceasta va fi promulgată. «La acest moment, nu știm ce au de făcut administratorii pentru a putea intra în posesia acestor documente...» explică Emil Barbu, șeful Serviciului Juridic din cadrul Primăriei Slobozia. Estimativ, se arată într-un raport al Primăriei Slobozia, la nivelul orașului există peste 200 de administratori de asociații de proprietari.

Viața la bloc Chiar dacă Legea 196/2018 încearcă să reglementeze statutul administratorilor, la Slo­bozia, persoanele care dețin această funcție sunt preocupate de alte probleme decât cele legate de legea care le modifică statutul. Didina Marin este administrator la Asociația de Proprietari nr. 45 de peste 14 ani... Aceasta se declară indignată de modul în care ar putea fi obligată de lege să își desfășoare profesia de acum înainte. «Eu am urmat cursul de contabilitate, că așa mi s-a cerut la vremea respectivă, și am obținut o diplomă... În momentul în care am fost la Primărie, am depus și o copie! Este un demers inutil... Au modificat această lege de foarte multe ori! Oricum, am alte probleme pe cap...» susține Didina Marin, administrator la Asociația de Proprietari nr. 45.

4 August 2019, 08:15 (2636 vizualizări - 14 comentarii)

Citiți și:
Asociațiile de Locatari din Slobozia refuză să plătească serviciile de salubrizare
Polaris face legea la Slobozia
Războiul asociațiilor de proprietari cu administrațiile locale

Comentariile cititorilor:


Asociația 33:
(6 Septembrie 2019, 19:03)
D-na Niculina, felicitări! Totuși, administratorii competenți și harnici sunt 1%. Nu dețin adevărul suprem, dar sunt sătul de mizeria umană care s-a perindat pe la asociația din care fac parte. Mizeria in bloc, cât blocul....!
Niculina:
(6 Septembrie 2019, 16:22)
Sunt administrator de condominiu de 4 luni, am atestat si certificat de administrator imobile Am preluat asociatia cu datorii, acum nu avem nici o datorei, s au facut reoaratii la subsol, zugravit scari, reabilitare trepte intrare bloc, usi termopan, acoperis bloc si unii locatari sun nemultumiti Le am zis ca oricand pot sa predau stafeta si sa se faca audit la orice ora Nu toti administratorii sunt incompetenti sau hoti, hotii la parchet cu ei Niculina Popa Urziceni
gigel:
(7 August 2019, 15:32)
La asoc.8,unde adm. are 8asoc in adm si are program 2 ore pe zi fara a specifica pentru ce asociatie are program in ziua respectiva.Are un program haotic dar care solicita in lista un pret pentru prestari servicii de te doare capul,aproape 400 lei ora,iar daca imparti timpul din programul asisat la nr asociatiilor pe care le administreaza si coroborat cu atributiile din fisa postului,veti constata ca unele asociatii care o au angajata o plateste degeaba pentru ca nu poate justifica nici simpla prezenta.De datorii cu nemiluita.Vrea sa uneasca aceste asociatii,dar uita ca este un simplu angajat si numai proprietarii sint cei care hotarasc asociere sau nu.
Asociația 33:
(6 August 2019, 10:44)
Pentru Sulică @@Meseria de...Nene, ești îngust rău!! Adică, dacă nu ne băgâm administratori din recunoaștere a limitelor noastre, DAR, CA PRORPIETARI, NU SUNTEM DE ACORD CU HOȚIILE, CU CE FAC MÂRLANII DE-ACOLO, CU CE NU FAC EI, suntem ,,spărgători de semințe”?! Halal să-ți fie, prostule! Tu chiar ești de la o asociație de tip 33....
@Meseria de admin.:
(6 August 2019, 09:12)
Esti paralel: nu desfiintezi un serviciu doar pt ca nu-ti place de cel angajat pe post. Fa-te administrator ca sa arati cum ar trebui sa fie unul priceput si onest. Restul e gargara de spargator de seminte.
Meseria de admin.?:
(5 August 2019, 22:19)
@dacă se desființează. Știi cu ce se mănâncă....Deci, dacă sunt așa indispensabile aceste forme, zise asociații, de ce nu și fac datoria după fisa postului!? Adevărat, un om cu bun simț nu se bagă, nu i e gândul la furat, nu se pricepe, nu se bagă. Dar, n are dreptul să vadă unde se duc banii lui, să ceară socoteală?Cum dracu vin săraci și pleacă ajunși adm. și președinții? Vin acolo de dragul locatarilor, pentru binele colectiv! Îi doare fix in cr. ba le mai pun și bete n roate să se știe cine e adm. Nu putem toți să ne facem vile, să locuim ca boierii. Ne chinuim in cutiile de chibrituri alături de adunătură de spărgători de semințe. Să tot trăiești civilizat la bloc!
Membru proprietar:
(5 August 2019, 18:39)
Asociațiile de proprietari au personalitate juridica așa că au un cadru asemanator unei societăți comerciale iar când angajezi un administrator care taie și spânzura fondurile ar trebui sa aibă constituită o garanție obligatorie iar președintele și comitetul executiv să dispună măsurile conform legii că buni proprietari in limita mandatelor cu atribuții clare și să răspundă în solidar pentru abateri, iar în cazul unor situatii speciale adunarea generală a proprietarilor sa decida. Informările privind deciziile adoptate sa fie făcute lunar către ceilalți membri proprietari. Să inițieze proiecte de reabilitare și modernizare cu sprijinul administrației locale având avans impozitul total al condominiului. Comisia de cenzori sa verifice documentele contabile lunar iar anual sa descarce de sarcina administratorul.
Daca se desfiinteaza:
(5 August 2019, 09:59)
Serviciile comune la un bloc de locuit  nu pot fi facturate pe fiecare proprietar, in parte, fara asociatie. Prin urmare Enel va intrerupe iluminatul scarilor si functionarea liftului. La fel, nu se pot repara acoperisuri sau evacua apa din subsoluri separat pe fiecare proprietar. Va entuziasmati degeaba desfiintand asociatiile. Deveniti administratori si presedinti, demonstrati cum trebuie sa-si faca treaba acesti oameni. Altfel, e plin orasul de "specialisti" in toate domeniile cand vine vorba de reprosat. D'aia suntem un judet din coada clasamentului pe tara la toate capitolele: prea multi dau sfaturi(de obicei tampite) si prea putini se implica. Bafta!
La bloc:
(5 August 2019, 09:06)
Vrem Desființarea oficială a Asociațiilor de locatari! Neoficial, ele nu există! Și se dau bani care nu se justifică! Să se desființeze!
Asociația 33:
(5 August 2019, 09:03)
PREȘEDINȚII SUNT PREȘURI! Iau niște bani, semnează ca orbii, slugi ale administratorului!! Asocațiile la blocuri trebuie desființate. Sunt inutile și compromise. Administratorul, totuși, mai taie niște chitanțe, dar “președintele” poate fi chiar in handicapat, că tot nu face nimic....
Vio:
(4 August 2019, 18:50)
Ce bine, poate se desfiinteaza de tot .
Un cetatean:
(4 August 2019, 18:29)
Le platim chiria la birou, unde doar taie chitante. Pe presedinti nici nu ii vedem si le platim salariile mari.Si nu fac nimic.Daca te duci sa le spui ceva sunt f.ofensati si tari in gura. Asa tot sa stai sa ai al doilea venit si sa nu il justifici.
Asociația 33:
(4 August 2019, 13:20)
Mi se pare bună legea! Toți doritorii de un ban scos pe hoție, devin administratori sau președinți de asociații de locatari. O rampă de lansare spre alte locuri și mai calde. Trebuie condiționați de o atestare!! E corectă legea, numai să se respecte. Toți cei cu gând la învârteli se fac administratori! Nu sunt administratori? Desființați asociațiile! Și așa nu fac nimic, să plătim prin facturare totul!!
SORIN:
(4 August 2019, 09:12)
dupa ce ca unele asociatii nu au un administrator,acum ii si mai conditionam aiurea.legi de c.cat... simplificale,nu toti suntem studiosi...cineva trebuie sa faca si asta.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 11 Dec 2019
191 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

IPJ Ialomița: «Hoții îți invadează intimitatea»

În perioada decembrie 2019-februarie 2020, Poliția Română derulează, la nivel național, Campania de prevenire a furturilor din locuințe «Hoții îți invadează intimitatea». În județul Ialomița, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

11 Decembrie 2019, 17:45
(41 vizualizări - 0 comentarii)


Ciocârlia: Legume și fructe, confiscate de polițiști

Peste o tonă de legume și fructe au confiscat polițiștii ialomițeni de la un tânăr, de 22 de ani, din județul Prahova, care transporta bunurile în vederea comercializării, fără a îndeplini condițiile legale ...[citește_toată_știrea]

11 Decembrie 2019, 17:40
(99 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune de prevenire în școlile din Fetești

Polițiștii feteșteni au desfășurat marți, 10 decembrie 2019, activități de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor la 4 unități de învățământ de pe raza municipiului Fetești. Polițiștii ...[citește_toată_știrea]

11 Decembrie 2019, 17:35
(36 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Stelnica, în colaborare cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere București și ai Ocolului Silvic Fetești au organizat marți, 10 decembrie 2019, o acțiune pentru ...[citește_toată_știrea]

11 Decembrie 2019, 17:30
(79 vizualizări - 0 comentarii)


4

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

10 Decembrie 2019, 17:40


Manasia: Tânăr de 17 ani, reținut de polițiști după ce a furat o mașină și a condus beat la volan

Un tânăr de 17 ani, din județul Buzău, a fost reținut de polițiștii ialomițeni după ce a furat un autoturism staționat în localitatea Manasia, pe care ulterior l-a condus sub influența băuturilor alcoolice ...[citește_toată_știrea]

10 Decembrie 2019, 16:50
(103 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Evenimente dedicate memoriei muzicianului Ionel Perlea

Anul acesta, pe data de 13 decembrie, se împlinesc 119 ani de la naștererea dirijorului ialomițean Ionel Perlea. Pentru a marca acest eveniment, reprezentanții Centrului Cultural din Slobozia, al cărui ...[citește_toată_știrea]

10 Decembrie 2019, 16:35
(79 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Și-au pierdut viața sub roțile mașinilor

Luni, 9 decembrie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la două accidente rutiere produse pe raza județului, soldate cu decesul a două persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orelor 12, ...[citește_toată_știrea]

10 Decembrie 2019, 16:20
(187 vizualizări - 0 comentarii)


8

ANOFM a împlinit 21 de ani de activitate

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a împlinit marți, 10 decembrie 2019, 21 de ani de activitate. ANOFM funcționează sub autoritatea Ministerului Muncii și Protecției Sociale și are rolul ...[citește_toată_știrea]

10 Decembrie 2019, 16:05
(73 vizualizări - 0 comentarii)


9
Polițiști noi la IPJ Ialomița

Polițiști noi la IPJ Ialomița

44 de absolvenți ai unităților de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne își încep cariera de polițist la Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița. Cei 44 de absolvenți ai unităților de învățământ ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 16:55
(231 vizualizări - 1 comentariu)


10
Ialomița: Pește confiscat de polițiști

Ialomița: Pește confiscat de polițiști

Peste 500 de kilograme de pește din speciile crap și fitofag precum și setci și unelte de pescuit au fost confiscate de polițiștii ialomițeni. Sâmbătă, 7 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 16:35
(179 vizualizări - 1 comentariu)


Șofer din Amara, urmărit din polițiști

Vineri, 6 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Amara, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au procedat la efectuarea semnalelor de oprire unui conducător auto ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 16:20
(126 vizualizări - 1 comentariu)


12

Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Vineri, 6 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție nr. 4 Coșereni au depistat un bărbat, de 45 de ani, din comuna Roșiori, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, aflându ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 16:15
(103 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Păltinișu

Sâmbătă, 7 decembrie 2019, în jurul orei 2,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească din localitatea Perieți-sat Păltinișu. La fața locului ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 11:35
(90 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Rata șomajului-4,30%

La sfârșitul lunii octombrie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4023 șomeri (din care 1840 femei), rata șomajului fiind de 4,30%, cu 0,97% sub ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 09:40
(103 vizualizări - 0 comentarii)


Moș Nicolae a sosit la Centrul de Copii din Urziceni

Moș Nicolae a sosit la Centrul de Copii din Urziceni

Vineri, 6 decembrie 2019, copiii aflați în Complexul de Servicii Sociale Urziceni au avut o frumoasă surpriză. Momentul a fost plănuit de parintele Bogdan Ionuț Stancu, parohul Catedralei din Urziceni, ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 08:10
(118 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

6 Decembrie 2019, 19:05


Traian: Polițiștii ialomițeni, în rolul lui Moș Nicolae

Moș Nicolae a venit cu autospeciala de poliție la un copil de numai 10 luni, din localitatea Traian, abandonat de mamă la naștere. Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au fost joi, 5 decembrie ...[citește_toată_știrea]

6 Decembrie 2019, 13:40
(290 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: «Din inimă pentru inimă-daruri de Moș Nicolae»

Protopopiatul Slobozia: «Din inimă pentru inimă-daruri de Moș Nicolae»

Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot» din Slobozia, a desfășurat joi, 5 decembrie 2019, activitatea «Din inimă pentru inimă-daruri de Moș Nicolae». Micii creștini ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 13:20
(197 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: Pește confiscat

Movilița: Pește confiscat

65 de kilograme de pește din specia fitofag au fost confiscate de polițiștii ialomițeni după ce au depistat în trafic un bărbat, de 41 de ani, care transporta pe raza comunei Movilița pește fără documente ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 09:50
(253 vizualizări - 1 comentariu)


Polițiștii ialomițeni au donat sânge

Polițiștii ialomițeni au donat sânge

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița a inițiat o campanie internă de donare voluntară de sânge, ca un demers de salvare de vieți omenești, prin sprijinirea eforturilor de refacere a rezervei de ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 09:35
(197 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița atenționează: Sunt active 17 focare de pestă porcină africană!

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița, în scopul prevenirii unor episoade de îmbolnăvire a populației cu Trichinella spiralis (Trichineloză), aduce la cunoștința consumatorilor ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 09:10
(315 vizualizări - 1 comentariu)


Accident la Gârbovi

Un accident rutier s-a produs în localitatea Gârbovi, pe DJ 203B. Evenimentul a fost înregistrat marți, 3  decembrie a.c., în jurul orelor 19,20, un autoturism părăsind partea carosabilă și acroșând ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 08:35
(246 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Gârbovi accident


Fetești: Bărbat găsit mort în propriul apartament

Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul zilei de marți, 3 decembrie 2019, în jurul orelor 15,10, pentru asigurarea accesului în apartamentul unui bărbat, de 48 de ani. Pompierii de la Stația de ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 08:15
(296 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Avarie la conducta principală de alimentare cu apă

Pentru remedierea unei avarii pe conducta principală de alimentare cu apă de pe strada Veșniciei, din orașul Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, miercuri, 4 decembrie ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 08:05
(232 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Liceul Tehnologic Special «Ion Teodorescu» a serbat Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități

Marți, 3 decembrie 2019, cei 140 de elevi ai Liceului Tehnologic Special «Ion Teodorescu» din Slobozia au marcat printr-o serbare Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. În cadrul ceremoniei ...[citește_toată_știrea]

3 Decembrie 2019, 16:25
(318 vizualizări - 0 comentarii)


Bordușani: Copil posibil înecat în Borcea

Încă de duminică, 1 decembrie 2019, salvatorii de la Stația de pompieri Fetești, la solicitarea forțelor de Poliție, au intervenit pentru căutarea unui minor dispărut în zona pontonului din comuna Bordușani ...[citește_toată_știrea]

3 Decembrie 2019, 08:20
(263 vizualizări - 0 comentarii)


Bordușani: Minor dispărut fără urmă

Bordușani: Minor dispărut fără urmă

Polițiștii ialomițeni desfășoară activități de căutare a unui minor de 13 ani, Costel Cătălin Ioniță. Joi, 28 noiembrie 2019, băiatul a plecat de la domiciliul unchiului său din comuna ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2019, 17:45
(439 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Manifestări dedicate «Zilei Naționale a României»

Spectacole de muzică folclorică și tradiționala paradă militară sunt principalele evenimente care se vor desfășura la Slobozia cu ocazia «Zilei Naționale a României». Manifestările debutează la ora 11, ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2019, 17:40
(463 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Urziceni, arestat pentru «infracțiuni la regimul rutier»

Un bărbat de 59 de ani, din Urziceni, care se sustrăgea executării unei pedepse de 7 luni închisoare a fost indentificat de polițiști și încarcerat. Acesta a fost condamnat definitiv, printr-o sentință ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2019, 17:35
(321 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni arestare


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...