Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Apa din Slobozia, o problemă fără sfârșit

Apa din Slobozia, o problemă fără sfârșit

Problema apei din oraș este din nou în centrul atenției. Locuitorii din toate cartie­rele se plâng de culoarea ori de mirosul apei furni­zate de Urban SA. Se pare că, de vină, ar fi... cetățenii! Călin Albu, directorul tehnic Urban SA nu are explicații plauzibile și învinovățește rețelele de distribuție învechite. Între timp, oamenii cară bidoane cu apă...

Apa cea de toate zilele Problema potabilității apei în Slobozia este una care îi afectează pe toți locui­torii. În toate zonele municipiului, oamenii se plâng de aceleași probleme: culoarea și mirosul apei. Apa are depășiri la trihalometani, sodiu, enterococi și clor rezidual la capăt de rețea. În oraș, oamenii cumpără cu disperare apă îmbuteliată. În zona MB, o bătrână de 80 ani cară un bidon de 5 litri: «La anii mei, e tare greu să cari... Am ajuns să plătesc la apa de cumpărat dublu față de apa de la chiuvetă! Nici vorbă să fac ciorbă cu apa de la Urban... Uneori miroase urât. O folosesc doar să spăl vasele...». La piață, Maria Vasile susține că trebuie să aștepte apa incoloră. «Nu pot să fac mâncare cu ea deloc... Vine ruginită, neagră! Câteodată mai și miroase... O dată pe lună o mai și opresc oamenii ăștia, apoi vine neagră și am de așteptat vreun sfert de oră până se limpezește. Mai sunt și fluctuații de presiune. Asta e... Nu e bună apa. Cumpărăm apă plată! Acum cumpăr apă plată la sticluțe că nu mai pot să car bidoane...». De partea cealaltă a orașului, în Cartierul 500, o mămică așteaptă la rând la magazin împreună cu un copil de 5 luni în cărucior, iar altul de mână. «Ce pot, dom’le, să cumpăr?! Apă! Cât au fost mici, i-am spălat cu apă plată... Acum îi spăl cu apă de la chiuvetă, dar mânca­rea le-o pregătesc cu apă de cumpărat. Am avut probleme cu ăsta mic de la apă, iar pe bărbate-miu îl doare stomacul dacă bea de la chiuvetă. Bani aruncați... Și într-o parte, și în cealaltă!».

Crede și nu cerceta La începutul acestei luni, Valentin Cilibeanu, directorul Urban SA declara faptul că «Am făcut tot ce este omenește posibil pentru a furniza apă potabilă! Depășirile înregistrate la trihalometani sunt reale și ne îngrijorează și pe noi... Dar ele nu influențează calitatea apei!». Acum, Călin Albu, directorul tehnic Urban SA nu are explicații plauzibile și învinovățește rețelele de distribuție învechite. «Apa este furnizată la parametri suficienți să ajungă la toți beneficiarii serviciului... Pot exista probleme locale pe instalația de utilizare a beneficiarului. Știți foarte bine că o parte dintre blocurile din municipiu au vechimi de 40-50 ani la care poate că nu s-a făcut niciodată o reparație capitală... Astfel, în mod indirect, acest lucru poate afecta calitatea serviciului furnizat de noi!». Reamintim faptul că, potrivit unui raport întocmit de Urban SA privind calitatea apei, în perioada 1 ianuarie 2018-31 mai 2019 au fost prelevate un număr de 1050 probe la ieșirea din stația de tratare și 3600 probe pe rețeaua de distribuție. De asemenea, rezultatele au stabilit că în cazul parametrului sodiu s-au înregistrat depășiri la cele 10 dintre cele 50 probe prelevate. La parametrul clor liber, s-au înregistrat concentrații mai mari decât limitele admise la 9 probe, iar la capitolul trihalometani, s-au înregistrat 14 valori peste limita de 100 mg/l, respectiv 117 mg/l și 103 mg/l, iar în anul 2019, parametrul trihalometani a înregistrat 13 valori peste limita de 100 mg/l, dar numai într-unul dintre laboratoare.

Există și soluții
De cel puțin câteva luni, Urban SA raportează în fiecare zi locurile unde lucrătorii de la Urban rea­lizează intervenții/opriri la rețeaua de apă. «În 95% din zilele lucrătoare se execută lucrări de spălare a hidranților după rețelele de distribuție... Desigur, în scopul prevenirii deteriorării calității apei!» afirmă Călin Albu, directorul tehnic Urban SA. Însă acest aspect se pare că nu rezolvă pro­blema din locuințele slobozenilor. De aceea, Primăria Slobozia, sprijinită de Consiliul Județean Ialomița, a decis să investească 8 milioane de lei pentru echipamente suplimentare care să permită o mai bună potabilizare a apei la Slobozia.

5 August 2019, 10:40 (1902 vizualizări - 8 comentarii)

Citiți și:
Primăria Slobozia plătește de două ori pentru stația de tratare
Dosarul «Apa lui Ionașcu», redeschis de DNA
«Apa lui Ionașcu» nu salvează «Groapa lui Stoica»
Urban furnizează apă cu trihalometani!
Urban așteaptă investițiile promise de municipalitate

Comentariile cititorilor:


Bi DON QuijoTE:
(7 August 2019, 08:40)
Mă bidon,ai si tu dreptate.Apa nu w buna la robinet,ionascu imsa pozeaza ca bea din ea si e viril,fertil,imun,preabun,curat,nevinovat,deci nu sunt griji.Cu petul este buna,pana sta apa in soare.Ca atunci e mare problema,mai bine o bei pe aia cu trihalometani.Toti imbuteliatorii nationali,cu izvoare naturale, nu apa de izvor,au apa foarte buna dupa imbuteliere.Lantul=transportdepozitare, expunere vanzare-e altceva.Dar aici scriem despre necazul pricinuit orasului,de o sleahta de golani politici.Vor fi declarati cetateni de onoare,vor primi pensii,vor fi scrisi in istoria orasului,fara ca cineva sa cerceteze activitatile si actiunile lor impotriva urbei si a cetatenilor.Bani risipiti,cu rezultate fara efect.Apa NU e potabila la robinete,datorita cocktailului de compusi chimici.
Bidon:
(6 August 2019, 15:04)
Veșnicul scandal! Și pe cei ce ne ucid cu apa asta, îi doare undeva. Problema este apa din peturi e potabilă? Firmele sunt în concurență, noi pe care o credem? Dorna? Borsec? Sau e minciună!
Mary:
(6 August 2019, 12:06)
  Cine spune că apa este potabilă, minte!!! Cum am ajuns!! Să cerșim apă bună de băut!!! Oraș european!!! Dacă prefectul nu are nimic de spus și cumpără apă plată, ce pretenții să mai ai de la alții??!!  Noaptea orașul miroase a hoit, parcă toată putreziciunea ascunsă sub preș iese la iveală, dar toți cei de la Garda de Mediu, dorm liniștiți că până la ziuă trece mirosul. Apa nu este bună de băut, gropile au fost astupate din doi în doi, primarul minte că va face ce visează noaptea, toți caută să te mintă, să te fure, mergi la serviciu și dai de un prost tâmpit pus șef de partid, te întorci obosit acasă, îi dai dracu' și a doua zi o iei de la capăt.
 Cretinii ăștia chiar își bat joc de viața noastră!!
Maria:
(6 August 2019, 08:17)
Trihalometanii sunt cancerigeni!!!! Apa nu va fi niciodata buna din aceasta sursa! ......decat sa se arunce banii pe tehnologii complexe de tratare mai bine sa se cauta alta sursa! Foraje in alta zona sau Dunarea! 
Alinutza:
(6 August 2019, 08:16)
Are dreptate cilibeanu!Mai taceti!Trihalometanii nu influenteaza apa potabila.Trei firme imbuteliatoare de apa chiar vor aduce in zona loturi mari de apa cu concentratie 58% trihalometani la PET,slobozenii dorindu-si doar asa ceva!Este nemaipomenita apa cu substante cancerigene!Am vrea chiar sa mariti pretul mc la robinte!Altii si-ar dori asa substante rare in apa platita si declarata potabila!Ce noroc penoi cu asa specialisti:ionascu,mizerabil incontestabil al procedurii de forare in zona combinatului chimic.stoica,omulet jalnic al ciumei rosii,un hahait nenorocit,fara a schimba nimic la apa potabila.Chiar partas.mocioniu,un mucea al psd ului,bagat in fata pentruvoturi.Tot un nenorocit.Adaugam presedintii CJ,niste infractori condamnati,ori potentiali.Jarle!Auzi-trihalometanii nu influenteaza apa ! Ti-ai dracu de nenorociti,cu cine v-a votat!Pentru voi,si sampon daca primim la robinete,e bine,potabil dar sa se consume rece,nu influenteaza.
MMC:
(5 August 2019, 23:07)
Votati PSD in continuare slobozenilor... Si veti cara in continuare de bidoane...
Cetățean :
(5 August 2019, 20:28)
Și nu trebuie să ne mai mirăm că avem cazurile cele mai multe de cancer din România.
Viorel:
(5 August 2019, 13:55)
In afară de a ne repeta ce știm, puteți să ziceți anul aproximativ in care Slobozia va avea apă potabilă? Măcar strănepoții noștri, dacă vor fi pe aici, vor mai cumpăra apa?! Articolul e inutil, vedeți de accidentele de pe șoselele ialomițene!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 16 Oct 2019
208 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

15 Octombrie 2019, 17:30


Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița desfășoară permanent acțiuni informativ-preventive dedicate siguranței tinerilor. Luni, 14 octombrie a.c,  peste 300 de elevi din Fetești au participat ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:15
(73 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: «Târgul de toamnă», în atenția polițiștilor

Fetești: «Târgul de toamnă», în atenția polițiștilor

În perioada desfășurării Târgului tradițional de toamnă din Fetești, polițiștii au acționat cu efective sporite pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:10
(80 vizualizări - 0 comentarii)


3

Ialomița: Urmărit de polițiștii care au tras și focuri de avertisment, un tânăr s-a răsturnat cu mașina

Un tânăr de 20 de ani, din Hârșova, a fost reținut de polițiștii ialomițeni pentru cumul de infracțiuni la regimul circulației rutier. Va fi prezentat în fața magistraților, pentru dispunerea măsurilor ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:05
(93 vizualizări - 0 comentarii)


4

IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

Autovehiculele pentru transportul persoanelor sau mărfurilor vor fi oprite pentru control, în această săptămână, de polițiștii rutieri. Activitățile sunt desfășurate simultan în toate statele membre ale ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:20
(78 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Persoană dispărută!

Fetești: Persoană dispărută!

Polițiștii din Ialomița caută o femeie, de 21 de ani, care a plecat voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care pot oferi informații sunt rugate să sune la numărul unic de urgență 112 ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:15
(86 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Arestați pentru «conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului» și «furt calificat»

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii ialomițeni, în baza unor activități pe linia depistării persoanelor urmărite, au identificat, pe raza județului, mai multe persoane pe numele cărora instanțe de ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:10
(82 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Surzii-creatori de frumos»

Asociația Națională a Surzilor din România aniversează 100 de ani de activitate pentru persoanele surde. Pentru promovarea și celebrarea istoriei și culturii comunității de surzi din România,  Asociația ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:05
(66 vizualizări - 0 comentarii)


8

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

11 Octombrie 2019, 17:55


9

Jandarmii ialomițeni donează sânge

Jandarmii ialomițeni vor participa, în perioada 21-25 octombrie 2019, la o campanie de donare de sânge. Acțiunea este inițiată de Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomița, cu scopul de a crește numărul donatorilor ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:45
(148 vizualizări - 0 comentarii)


10

Misleanu: Locuință cuprinsă de flăcări

O locuință din localitatea Misleanu a fost cuprinsă de flăcări în după amiaza zilei de miercuri, 9 octombrie 2019. Focul a distrus o parte din acoperișul imobilului, dar și bunuri din incinta locuinței ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:40
(160 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Misleanu incendiu


Fetești: «Târgul de toamnă», supravegheat de jandarmi

Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița vor asigura ordinea și liniștea publică în cadrul «Târgului de toamnă», eveniment desfășurat la Fetești. Manifestarea a debutat ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:35
(200 vizualizări - 0 comentarii)


12

Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Marți, 8 octombrie 2019, polițiștii feteșteni au desfășurat o acțiune informativ-preventivă pe linia prevenirii faptelor cu violență, a delincvenței juvenile, victimizării minorilor în zona unităților de ...[citește_toată_știrea]

9 Octombrie 2019, 18:15
(148 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,60%-rata șomajului în luna august 2019

La sfârșitul lunii august 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița au fost înregistrați 4348 șomeri (dintre care 2024 femei), rata șomajului fiind de 4,60%. Din totalul ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:35
(185 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Urziceni, arestat pentru «infracțiuni la regimul rutier»

Vineri, 4 octombrie a.c., polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Urziceni au identificat pe raza municipiului Urziceni un bărbat, de 24 de ani, din localitate, pe numele căruia Judecătoria Urziceni ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:25
(173 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Verificarea stării tehnice a autovehiculului


Luni, 7 octombrie a.c., polițiștii Rutieri împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au desfășurat pe raza municipiului Slobozia o acțiune de control în trafic. Scopul acesteia a fost reducerea ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:20
(174 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune pentru prevenirea și combaterea cerșetoriei la Fetești

Duminică, 6 octombrie a.c., polițiștii feteșteni au acționat pentru depistarea cerșetorilor și minorilor lăsați fără supraveghere, predispuși la comiterea unor acte de vagabondaj. În urma activităților ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:10
(163 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 7-11 octombrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:55
(337 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 17 permise reținute, amenzi de peste 65 mii de lei

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat la 52 evenimente sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și au constatat 6 infracțiuni. Astfel, polițiștii au reținut 17 permise ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:50
(259 vizualizări - 1 comentariu)


Bărbat din Andrășești, beat la volan

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au depistat în trafic un bărbat, de 45 de ani, din Andrășești, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:45
(232 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Tovărășia

Miercuri, 2 octombrie a.c., în jurul orelor 13,00, un incendiu a izbucnit la o anexă gospodărească din Tovărășia. La fața locului s-au deplasat 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2019, 16:25
(320 vizualizări - 0 comentarii)


Filmul «Între Chin și Amin», premieră la Slobozia

Vineri, 4 octombrie a.c., începând cu orele 18,00, la Sala «Europa» a Consiliului Județean Ialomița va avea loc premiera filmului «Între Chin și Amin» . Filmul independent al lui Toma Enache este un omagiu ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2019, 16:20
(415 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: «Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice»

Cu ocazia «Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice», Protopopiatul Slobozia în colaborare cu Asociația «Samarineni în comunitate» au organizat miercuri, 2 octombrie a.c., o activitate dedicată seniorilor ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2019, 16:15
(286 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune a polițiștilor feteșteni

Miercuri, 2 octombrie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul silviculturii și pisciculturii. Astfel, în cadrul ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2019, 16:10
(218 vizualizări - 0 comentarii)


ACS Viitorul Urziceni este în primele 10 cluburi din țară la șah

ACS Viitorul Urziceni este în primele 10 cluburi din țară la șah

În perioada 20-30 Septembrie 2019, Hotelul Aurora din localitatea Mamaia a găzduit Divizia A de șah clasic pe echipe. Divizia A este eșalonul secund al Campionatului Național de șah clasic pe echipe, o ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2019, 15:35
(271 vizualizări - 2 comentarii)


Armășești: Arestat pentru «furt calificat» și «violare de domiciliu»

Marți, 1 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au reușit depistarea unui bărbat, de 25 de ani, din Armășești, pe numele căruia Judecătoria Urziceni a emis un mandat de executare a pedepsei. Cel în cauză ...[citește_toată_știrea]

2 Octombrie 2019, 15:30
(291 vizualizări - 0 comentarii)


Activități preventive ale polițiștilor în școlile din Fetești

Marți, 1 octombrie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat o serie de activități pe linia prevenirii faptelor cu violență, a traficului și a consumului de droguri, precum și siguranța rutieră în școlile ...[citește_toată_știrea]

2 Octombrie 2019, 15:25
(260 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: La volan cu permisul suspendat

Polițiștii slobozeni au depistat un tânăr, de 24 de ani, din Amara, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Slobozia luni, 1 octombrie a.c., deși avea acest drept suspendat. În cauză, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

2 Octombrie 2019, 15:20
(256 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Zilele Recoltei 2019»

În perioada 5-6 octombrie 2019, în Piața Agroalimentară din Slobozia, va avea loc tradiționala manifestare a toamnei «Zilele Recoltei 2019», organizată de Primăria Municipiului Slobozia în parteneriat cu ...[citește_toată_știrea]

1 Octombrie 2019, 15:20
(343 vizualizări - 0 comentarii)


Șofer din Scânteia, urmărit de polițiști

Sâmbătă, 28 septembrie a.c., Poliția Slobozia a fost sesizată cu privire la faptul că un șofer ar circula haotic dinspre Bucu către Țăndărei, punând în pericol ceilalți participanți la trafic. Polițiștii ...[citește_toată_știrea]

1 Octombrie 2019, 08:20
(360 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...