Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Apa din Slobozia, o problemă fără sfârșit

Apa din Slobozia, o problemă fără sfârșit

Problema apei din oraș este din nou în centrul atenției. Locuitorii din toate cartie­rele se plâng de culoarea ori de mirosul apei furni­zate de Urban SA. Se pare că, de vină, ar fi... cetățenii! Călin Albu, directorul tehnic Urban SA nu are explicații plauzibile și învinovățește rețelele de distribuție învechite. Între timp, oamenii cară bidoane cu apă...

Apa cea de toate zilele Problema potabilității apei în Slobozia este una care îi afectează pe toți locui­torii. În toate zonele municipiului, oamenii se plâng de aceleași probleme: culoarea și mirosul apei. Apa are depășiri la trihalometani, sodiu, enterococi și clor rezidual la capăt de rețea. În oraș, oamenii cumpără cu disperare apă îmbuteliată. În zona MB, o bătrână de 80 ani cară un bidon de 5 litri: «La anii mei, e tare greu să cari... Am ajuns să plătesc la apa de cumpărat dublu față de apa de la chiuvetă! Nici vorbă să fac ciorbă cu apa de la Urban... Uneori miroase urât. O folosesc doar să spăl vasele...». La piață, Maria Vasile susține că trebuie să aștepte apa incoloră. «Nu pot să fac mâncare cu ea deloc... Vine ruginită, neagră! Câteodată mai și miroase... O dată pe lună o mai și opresc oamenii ăștia, apoi vine neagră și am de așteptat vreun sfert de oră până se limpezește. Mai sunt și fluctuații de presiune. Asta e... Nu e bună apa. Cumpărăm apă plată! Acum cumpăr apă plată la sticluțe că nu mai pot să car bidoane...». De partea cealaltă a orașului, în Cartierul 500, o mămică așteaptă la rând la magazin împreună cu un copil de 5 luni în cărucior, iar altul de mână. «Ce pot, dom’le, să cumpăr?! Apă! Cât au fost mici, i-am spălat cu apă plată... Acum îi spăl cu apă de la chiuvetă, dar mânca­rea le-o pregătesc cu apă de cumpărat. Am avut probleme cu ăsta mic de la apă, iar pe bărbate-miu îl doare stomacul dacă bea de la chiuvetă. Bani aruncați... Și într-o parte, și în cealaltă!».

Crede și nu cerceta La începutul acestei luni, Valentin Cilibeanu, directorul Urban SA declara faptul că «Am făcut tot ce este omenește posibil pentru a furniza apă potabilă! Depășirile înregistrate la trihalometani sunt reale și ne îngrijorează și pe noi... Dar ele nu influențează calitatea apei!». Acum, Călin Albu, directorul tehnic Urban SA nu are explicații plauzibile și învinovățește rețelele de distribuție învechite. «Apa este furnizată la parametri suficienți să ajungă la toți beneficiarii serviciului... Pot exista probleme locale pe instalația de utilizare a beneficiarului. Știți foarte bine că o parte dintre blocurile din municipiu au vechimi de 40-50 ani la care poate că nu s-a făcut niciodată o reparație capitală... Astfel, în mod indirect, acest lucru poate afecta calitatea serviciului furnizat de noi!». Reamintim faptul că, potrivit unui raport întocmit de Urban SA privind calitatea apei, în perioada 1 ianuarie 2018-31 mai 2019 au fost prelevate un număr de 1050 probe la ieșirea din stația de tratare și 3600 probe pe rețeaua de distribuție. De asemenea, rezultatele au stabilit că în cazul parametrului sodiu s-au înregistrat depășiri la cele 10 dintre cele 50 probe prelevate. La parametrul clor liber, s-au înregistrat concentrații mai mari decât limitele admise la 9 probe, iar la capitolul trihalometani, s-au înregistrat 14 valori peste limita de 100 mg/l, respectiv 117 mg/l și 103 mg/l, iar în anul 2019, parametrul trihalometani a înregistrat 13 valori peste limita de 100 mg/l, dar numai într-unul dintre laboratoare.

Există și soluții
De cel puțin câteva luni, Urban SA raportează în fiecare zi locurile unde lucrătorii de la Urban rea­lizează intervenții/opriri la rețeaua de apă. «În 95% din zilele lucrătoare se execută lucrări de spălare a hidranților după rețelele de distribuție... Desigur, în scopul prevenirii deteriorării calității apei!» afirmă Călin Albu, directorul tehnic Urban SA. Însă acest aspect se pare că nu rezolvă pro­blema din locuințele slobozenilor. De aceea, Primăria Slobozia, sprijinită de Consiliul Județean Ialomița, a decis să investească 8 milioane de lei pentru echipamente suplimentare care să permită o mai bună potabilizare a apei la Slobozia.

5 August 2019, 10:40 (2075 vizualizări - 8 comentarii)

Citiți și:
Slobozia bea apă cu trihalometani
Primăria Slobozia plătește de două ori pentru stația de tratare
Dosarul «Apa lui Ionașcu», redeschis de DNA
Urban furnizează apă cu trihalometani!
Urban așteaptă investițiile promise de municipalitate

Comentariile cititorilor:


Bi DON QuijoTE:
(7 August 2019, 08:40)
Mă bidon,ai si tu dreptate.Apa nu w buna la robinet,ionascu imsa pozeaza ca bea din ea si e viril,fertil,imun,preabun,curat,nevinovat,deci nu sunt griji.Cu petul este buna,pana sta apa in soare.Ca atunci e mare problema,mai bine o bei pe aia cu trihalometani.Toti imbuteliatorii nationali,cu izvoare naturale, nu apa de izvor,au apa foarte buna dupa imbuteliere.Lantul=transportdepozitare, expunere vanzare-e altceva.Dar aici scriem despre necazul pricinuit orasului,de o sleahta de golani politici.Vor fi declarati cetateni de onoare,vor primi pensii,vor fi scrisi in istoria orasului,fara ca cineva sa cerceteze activitatile si actiunile lor impotriva urbei si a cetatenilor.Bani risipiti,cu rezultate fara efect.Apa NU e potabila la robinete,datorita cocktailului de compusi chimici.
Bidon:
(6 August 2019, 15:04)
Veșnicul scandal! Și pe cei ce ne ucid cu apa asta, îi doare undeva. Problema este apa din peturi e potabilă? Firmele sunt în concurență, noi pe care o credem? Dorna? Borsec? Sau e minciună!
Mary:
(6 August 2019, 12:06)
  Cine spune că apa este potabilă, minte!!! Cum am ajuns!! Să cerșim apă bună de băut!!! Oraș european!!! Dacă prefectul nu are nimic de spus și cumpără apă plată, ce pretenții să mai ai de la alții??!!  Noaptea orașul miroase a hoit, parcă toată putreziciunea ascunsă sub preș iese la iveală, dar toți cei de la Garda de Mediu, dorm liniștiți că până la ziuă trece mirosul. Apa nu este bună de băut, gropile au fost astupate din doi în doi, primarul minte că va face ce visează noaptea, toți caută să te mintă, să te fure, mergi la serviciu și dai de un prost tâmpit pus șef de partid, te întorci obosit acasă, îi dai dracu' și a doua zi o iei de la capăt.
 Cretinii ăștia chiar își bat joc de viața noastră!!
Maria:
(6 August 2019, 08:17)
Trihalometanii sunt cancerigeni!!!! Apa nu va fi niciodata buna din aceasta sursa! ......decat sa se arunce banii pe tehnologii complexe de tratare mai bine sa se cauta alta sursa! Foraje in alta zona sau Dunarea! 
Alinutza:
(6 August 2019, 08:16)
Are dreptate cilibeanu!Mai taceti!Trihalometanii nu influenteaza apa potabila.Trei firme imbuteliatoare de apa chiar vor aduce in zona loturi mari de apa cu concentratie 58% trihalometani la PET,slobozenii dorindu-si doar asa ceva!Este nemaipomenita apa cu substante cancerigene!Am vrea chiar sa mariti pretul mc la robinte!Altii si-ar dori asa substante rare in apa platita si declarata potabila!Ce noroc penoi cu asa specialisti:ionascu,mizerabil incontestabil al procedurii de forare in zona combinatului chimic.stoica,omulet jalnic al ciumei rosii,un hahait nenorocit,fara a schimba nimic la apa potabila.Chiar partas.mocioniu,un mucea al psd ului,bagat in fata pentruvoturi.Tot un nenorocit.Adaugam presedintii CJ,niste infractori condamnati,ori potentiali.Jarle!Auzi-trihalometanii nu influenteaza apa ! Ti-ai dracu de nenorociti,cu cine v-a votat!Pentru voi,si sampon daca primim la robinete,e bine,potabil dar sa se consume rece,nu influenteaza.
MMC:
(5 August 2019, 23:07)
Votati PSD in continuare slobozenilor... Si veti cara in continuare de bidoane...
Cetățean :
(5 August 2019, 20:28)
Și nu trebuie să ne mai mirăm că avem cazurile cele mai multe de cancer din România.
Viorel:
(5 August 2019, 13:55)
In afară de a ne repeta ce știm, puteți să ziceți anul aproximativ in care Slobozia va avea apă potabilă? Măcar strănepoții noștri, dacă vor fi pe aici, vor mai cumpăra apa?! Articolul e inutil, vedeți de accidentele de pe șoselele ialomițene!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
19 Ian 2020
165 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Tânăr din Slobozia, arestat pentru «tâlhărie calificată»

În cursul zilei de 15 ianuarie a.c., polițiștii slobozeni au identificat și reținut, pentru 24 de ore, un tânăr de 22 de ani cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni de «tâlhărie calificată», săvârșită ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 12:10
(145 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Acțiune de prevenire

Joi, 16 ianuarie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii faptelor cu violență, a delincvenței juvenile și victimizării minorilor în zona unităților de învățământ, precum și ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 11:50
(124 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie la furnizarea apei în Cartierul Fetești Oraș

Pentru remedierea unei avarii survenită la nivelul unui branșament de pe strada Călărași din municipiul Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile vineri, 17 ianuarie 2020, în ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 11:40
(101 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

16 Ianuarie 2020, 18:55


4

DSVSA Ialomița: Au fost identificate zonele de risc privind gripa aviară

În contextul răspândirii virusului gripei aviare, reprezentanții Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița au identificat zonele din județ cu risc epidemiologic ridicat. Astfel ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 18:20
(265 vizualizări - 0 comentarii)


Polei în Ialomița: Două accidente, patru persoane rănite

Miercuri, 15 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la două accidente rutiere produse pe raza județului, soldate cu rănirea a patru persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orei ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 18:05
(216 vizualizări - 0 comentarii)


Bătrân de 70 de ani din Făcăeni, beat la volan

Miercuri, 15 ianuarie a.c., în jurul orelor 18,00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Stelnica au depistat un bărbat, de 70 de ani, din comuna Făcăeni, care conducea un autoturism pe raza localității ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 17:55
(191 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Gheorghe Doja, arestat după ce a condus fără permis

Miercuri, 15 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 17:50
(174 vizualizări - 1 comentariu)


8

Accident la intrare în Movila

Marți, 14 ianuarie a.c., în jurul orei 7,30, polițiștii au intervenit la un eveniment rutier produs pe raza localității Movila, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate de polițiști ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:40
(214 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Movila accident


9

Bucu: La volan cu permisul suspendat

Marți, 14 ianuarie a.c., în jurul orelor 15,30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit, pe raza localității Bucu, un autoturism condus de către un bărbat, de 47 de ani, din București, care a ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:35
(238 vizualizări - 1 comentariu)


10

Acțiune a polițiștilor feteșteni

Marți, 14 ianuarie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul silviculturii și pisciculturii. În cadrul acțiunii ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:30
(213 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Locuri de muncă în Germania pentru studenți

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomita anunță ȋnceperea perioadei de ȋnregistrare a aplicațiilor ȋn programul destinat studenților care doresc să desfășoare o activitate lucrativă pe ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 15:15
(182 vizualizări - 0 comentarii)


12
Protopopiatul Slobozia: 15 ianuarie-«Ziua Culturii Naționale»

Protopopiatul Slobozia: 15 ianuarie-«Ziua Culturii Naționale»

Miercuri, 15 ianuarie 2020, cu prilejul «Zilei Culturii Naționale» și aniversării a 170 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, la Liceul Tehnologic «Mihai Eminescu» din Slobozia, elevii ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 15:10
(247 vizualizări - 0 comentarii)


Moldoveni: Bătrână de 87 de ani, moartă într-un incendiu

Moldoveni: Bătrână de 87 de ani, moartă într-un incendiu

În noaptea de marți spre miercuri, 14/15 ianuarie 2020, puțin trecut de miezul nopții, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o casă din localitatea Moldoveni. La ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 11:20
(194 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

14 Ianuarie 2020, 17:10


Amara: Biciclist acroșat de un autoturism

Luni, 13 ianuarie 2020, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident de circulație produs în localitatea Amara, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate ...[citește_toată_știrea]

14 Ianuarie 2020, 11:50
(179 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: Cu permisul suspendat și beat la volan a produs un accident rutier

Sâmbătă, 11 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce acționau pe raza localității Bucu, pe linia depistării persoanelor care conduc autovehicule aflate sub influența băuturilor ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2020, 15:50
(205 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziție la Ion Roată la un bărbat suspectat de «tăiere ilegală» și «furt de arbori»

Percheziție la Ion Roată la un bărbat suspectat de «tăiere ilegală» și «furt de arbori»

Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, polițiștii din cadrul Secției 6 Ion Roată au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat din comuna Ion Roată, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de «tăiere ilegală ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2020, 15:45
(258 vizualizări - 0 comentarii)


Chirana: Un bărbat din Iași a murit într-un accident rutier

Chirana: Un bărbat din Iași a murit într-un accident rutier

Un grav accident rutier s-a petrecut în seara zilei de vineri, 10 ianuarie 2020, în zona Chirana. Se pare că șoferul unui autovehicul, identificat în persoana unui bărbat de 68 de ani, cu domiciliul în ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2020, 20:20
(764 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Chirana accident


Taximetriștii din Fetești, amendați de polițiști

Taxiurile din Fetești au fost verificate de polițiștii ialomițeni. În urma controalelor, oamenii legii au descoperit mai multe nereguli în ceea ce privește starea tehnică a autovehiculelor, dar și faptul ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2020, 17:20
(293 vizualizări - 1 comentariu)


Ajutoare de peste 500 mii de lei, acordate de Epsicopia Sloboziei și Călărașilor

Reprezentanții Episcopiei Sloboziei și Călărașilor au realizat un bilanț al ajutoarelor pe care le-au acordat persoanelor aflate în dificultate din cadrul Episcopiei în ultimul trimestru al anului 2019 ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2020, 17:05
(285 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Reținut pentru «tâlhărie calificată»

Polițiștii slobozeni au depistat persoana bănuită de comiterea infracțiunii de «tâlhărie calificată» săvârșită în data de 3 noiembrie 2019, asupra unei femei din municipiul Slobozia. Bărbatul în cauză a ...[citește_toată_știrea]

9 Ianuarie 2020, 14:35
(469 vizualizări - 0 comentarii)


Două fete din Amara, dispărute

Două fete din Amara, dispărute

Polițiștii din Ialomița caută două minore, de 14 și 15 ani, care au plecat de la domiciliu. Persoanele care pot oferi informații care să conducă la depistarea acestora, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată ...[citește_toată_știrea]

9 Ianuarie 2020, 10:40
(920 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Amara dispărute


Tânăr din Slobozia, arestat

Miercuri, 8 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative ...[citește_toată_știrea]

9 Ianuarie 2020, 10:35
(274 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia arestare


Primăria Slobozia: Obligativitatea de înscriere în Registrul Agricol

Primăria Municipiului Slobozia aduce la cunoștința persoanelor fizice și juridice obligația acestora de a declara următoarele date pentru înscrierea în Registrul Agricol. Astfel, între 5 ianuarie și ultima ...[citește_toată_știrea]

8 Ianuarie 2020, 11:20
(570 vizualizări - 0 comentarii)


Cosâmbești: Bătrână de 77 de ani, acroșată de o mașină

Luni, 6 ianuarie a.c., polițiștii rutieri din Slobozia au intervenit la un accident rutier produs pe DJ201, în localitatea Cosâmbești, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate a ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 14:50
(427 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Constănțean reținut pentru «înșelăciune» și «fals în înscrisuri sub semnătură privată»

Un bărbat de 34 de ani a fost reținut luni, 6 ianuarie 2020, de polițiștii ialomițeni, pentru comiterea mai multor infracțiuni de înșelăciune în formă continuată și de fals în înscriuri sub semnătură privată ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 13:55
(342 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Făcăeni, depistat băut la volan

Luni, 6 decembrie a.c., polițiștii din Fetești au depistat un tânăr de 22 de ani, din Făcăeni, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu în timp ce se afla sub influența alcoolului. ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 13:45
(198 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 5 permise reținute, amenzi de peste 79 mii de lei

Luni, 6 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la 24 de evenimente, dintre care 23 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. De asemenea, au fost sesizate 8 infracțiuni ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 13:40
(398 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Rata șomajului-4,38%

La sfârșitul lunii noiembrie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4094 șomeri (din care 1867 femei), rata șomajului fiind de 4,38%, cu 0,97 pp ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 10:20
(269 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
alegator în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia curiosul în Întrerupere voluntară a activității la fostul Combinat Chimic Chelu în S-a întâmplat la Balaciu: O pacientă a căzut în WC-ul din curtea cabinetului medical! Trilogia din fundu curtii în S-a întâmplat la Balaciu: O pacientă a căzut în WC-ul din curtea cabinetului medical! @haiduc în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia A în S-a întâmplat la Balaciu: O pacientă a căzut în WC-ul din curtea cabinetului medical! Alegator în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia Denzel W în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia PSD ist în Grevă japoneză la Liceul Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» din Slobozia PSD ist de Slobozia în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia Anda Vasile în Grevă japoneză la Liceul Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» din Slobozia Raquell de Marakes în Ștefan Țintă, noul președinte al PSD Slobozia dojean în Primărie «în familie» la Gheorghe Doja și Albești vai în Luminița Barcari, nominalizată pentru o funcție de secretar de stat în Ministerul Educației TWOQPACK în Grevă japoneză la Liceul Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» din Slobozia Bacul în Grevă japoneză la Liceul Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» din Slobozia Alt votant în Himerele investiționale ale administrației Mocioniu Orasan în Grevă japoneză la Liceul Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» din Slobozia Of of în S-a întâmplat la Balaciu: O pacientă a căzut în WC-ul din curtea cabinetului medical! Geanina în S-a întâmplat la Balaciu: O pacientă a căzut în WC-ul din curtea cabinetului medical!
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...