Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Apa din Slobozia, o problemă fără sfârșit

Apa din Slobozia, o problemă fără sfârșit

Problema apei din oraș este din nou în centrul atenției. Locuitorii din toate cartie­rele se plâng de culoarea ori de mirosul apei furni­zate de Urban SA. Se pare că, de vină, ar fi... cetățenii! Călin Albu, directorul tehnic Urban SA nu are explicații plauzibile și învinovățește rețelele de distribuție învechite. Între timp, oamenii cară bidoane cu apă...

Apa cea de toate zilele Problema potabilității apei în Slobozia este una care îi afectează pe toți locui­torii. În toate zonele municipiului, oamenii se plâng de aceleași probleme: culoarea și mirosul apei. Apa are depășiri la trihalometani, sodiu, enterococi și clor rezidual la capăt de rețea. În oraș, oamenii cumpără cu disperare apă îmbuteliată. În zona MB, o bătrână de 80 ani cară un bidon de 5 litri: «La anii mei, e tare greu să cari... Am ajuns să plătesc la apa de cumpărat dublu față de apa de la chiuvetă! Nici vorbă să fac ciorbă cu apa de la Urban... Uneori miroase urât. O folosesc doar să spăl vasele...». La piață, Maria Vasile susține că trebuie să aștepte apa incoloră. «Nu pot să fac mâncare cu ea deloc... Vine ruginită, neagră! Câteodată mai și miroase... O dată pe lună o mai și opresc oamenii ăștia, apoi vine neagră și am de așteptat vreun sfert de oră până se limpezește. Mai sunt și fluctuații de presiune. Asta e... Nu e bună apa. Cumpărăm apă plată! Acum cumpăr apă plată la sticluțe că nu mai pot să car bidoane...». De partea cealaltă a orașului, în Cartierul 500, o mămică așteaptă la rând la magazin împreună cu un copil de 5 luni în cărucior, iar altul de mână. «Ce pot, dom’le, să cumpăr?! Apă! Cât au fost mici, i-am spălat cu apă plată... Acum îi spăl cu apă de la chiuvetă, dar mânca­rea le-o pregătesc cu apă de cumpărat. Am avut probleme cu ăsta mic de la apă, iar pe bărbate-miu îl doare stomacul dacă bea de la chiuvetă. Bani aruncați... Și într-o parte, și în cealaltă!».

Crede și nu cerceta La începutul acestei luni, Valentin Cilibeanu, directorul Urban SA declara faptul că «Am făcut tot ce este omenește posibil pentru a furniza apă potabilă! Depășirile înregistrate la trihalometani sunt reale și ne îngrijorează și pe noi... Dar ele nu influențează calitatea apei!». Acum, Călin Albu, directorul tehnic Urban SA nu are explicații plauzibile și învinovățește rețelele de distribuție învechite. «Apa este furnizată la parametri suficienți să ajungă la toți beneficiarii serviciului... Pot exista probleme locale pe instalația de utilizare a beneficiarului. Știți foarte bine că o parte dintre blocurile din municipiu au vechimi de 40-50 ani la care poate că nu s-a făcut niciodată o reparație capitală... Astfel, în mod indirect, acest lucru poate afecta calitatea serviciului furnizat de noi!». Reamintim faptul că, potrivit unui raport întocmit de Urban SA privind calitatea apei, în perioada 1 ianuarie 2018-31 mai 2019 au fost prelevate un număr de 1050 probe la ieșirea din stația de tratare și 3600 probe pe rețeaua de distribuție. De asemenea, rezultatele au stabilit că în cazul parametrului sodiu s-au înregistrat depășiri la cele 10 dintre cele 50 probe prelevate. La parametrul clor liber, s-au înregistrat concentrații mai mari decât limitele admise la 9 probe, iar la capitolul trihalometani, s-au înregistrat 14 valori peste limita de 100 mg/l, respectiv 117 mg/l și 103 mg/l, iar în anul 2019, parametrul trihalometani a înregistrat 13 valori peste limita de 100 mg/l, dar numai într-unul dintre laboratoare.

Există și soluții
De cel puțin câteva luni, Urban SA raportează în fiecare zi locurile unde lucrătorii de la Urban rea­lizează intervenții/opriri la rețeaua de apă. «În 95% din zilele lucrătoare se execută lucrări de spălare a hidranților după rețelele de distribuție... Desigur, în scopul prevenirii deteriorării calității apei!» afirmă Călin Albu, directorul tehnic Urban SA. Însă acest aspect se pare că nu rezolvă pro­blema din locuințele slobozenilor. De aceea, Primăria Slobozia, sprijinită de Consiliul Județean Ialomița, a decis să investească 8 milioane de lei pentru echipamente suplimentare care să permită o mai bună potabilizare a apei la Slobozia.

5 August 2019, 10:40 (2485 vizualizări - 8 comentarii)

Citiți și:
Slobozia bea apă cu trihalometani
Primăria Slobozia plătește de două ori pentru stația de tratare
Dosarul «Apa lui Ionașcu», redeschis de DNA
Urban furnizează apă cu trihalometani!
Urban așteaptă investițiile promise de municipalitate

Comentariile cititorilor:


Bi DON QuijoTE:
(7 August 2019, 08:40)
Mă bidon,ai si tu dreptate.Apa nu w buna la robinet,ionascu imsa pozeaza ca bea din ea si e viril,fertil,imun,preabun,curat,nevinovat,deci nu sunt griji.Cu petul este buna,pana sta apa in soare.Ca atunci e mare problema,mai bine o bei pe aia cu trihalometani.Toti imbuteliatorii nationali,cu izvoare naturale, nu apa de izvor,au apa foarte buna dupa imbuteliere.Lantul=transportdepozitare, expunere vanzare-e altceva.Dar aici scriem despre necazul pricinuit orasului,de o sleahta de golani politici.Vor fi declarati cetateni de onoare,vor primi pensii,vor fi scrisi in istoria orasului,fara ca cineva sa cerceteze activitatile si actiunile lor impotriva urbei si a cetatenilor.Bani risipiti,cu rezultate fara efect.Apa NU e potabila la robinete,datorita cocktailului de compusi chimici.
Bidon:
(6 August 2019, 15:04)
Veșnicul scandal! Și pe cei ce ne ucid cu apa asta, îi doare undeva. Problema este apa din peturi e potabilă? Firmele sunt în concurență, noi pe care o credem? Dorna? Borsec? Sau e minciună!
Mary:
(6 August 2019, 12:06)
  Cine spune că apa este potabilă, minte!!! Cum am ajuns!! Să cerșim apă bună de băut!!! Oraș european!!! Dacă prefectul nu are nimic de spus și cumpără apă plată, ce pretenții să mai ai de la alții??!!  Noaptea orașul miroase a hoit, parcă toată putreziciunea ascunsă sub preș iese la iveală, dar toți cei de la Garda de Mediu, dorm liniștiți că până la ziuă trece mirosul. Apa nu este bună de băut, gropile au fost astupate din doi în doi, primarul minte că va face ce visează noaptea, toți caută să te mintă, să te fure, mergi la serviciu și dai de un prost tâmpit pus șef de partid, te întorci obosit acasă, îi dai dracu' și a doua zi o iei de la capăt.
 Cretinii ăștia chiar își bat joc de viața noastră!!
Maria:
(6 August 2019, 08:17)
Trihalometanii sunt cancerigeni!!!! Apa nu va fi niciodata buna din aceasta sursa! ......decat sa se arunce banii pe tehnologii complexe de tratare mai bine sa se cauta alta sursa! Foraje in alta zona sau Dunarea! 
Alinutza:
(6 August 2019, 08:16)
Are dreptate cilibeanu!Mai taceti!Trihalometanii nu influenteaza apa potabila.Trei firme imbuteliatoare de apa chiar vor aduce in zona loturi mari de apa cu concentratie 58% trihalometani la PET,slobozenii dorindu-si doar asa ceva!Este nemaipomenita apa cu substante cancerigene!Am vrea chiar sa mariti pretul mc la robinte!Altii si-ar dori asa substante rare in apa platita si declarata potabila!Ce noroc penoi cu asa specialisti:ionascu,mizerabil incontestabil al procedurii de forare in zona combinatului chimic.stoica,omulet jalnic al ciumei rosii,un hahait nenorocit,fara a schimba nimic la apa potabila.Chiar partas.mocioniu,un mucea al psd ului,bagat in fata pentruvoturi.Tot un nenorocit.Adaugam presedintii CJ,niste infractori condamnati,ori potentiali.Jarle!Auzi-trihalometanii nu influenteaza apa ! Ti-ai dracu de nenorociti,cu cine v-a votat!Pentru voi,si sampon daca primim la robinete,e bine,potabil dar sa se consume rece,nu influenteaza.
MMC:
(5 August 2019, 23:07)
Votati PSD in continuare slobozenilor... Si veti cara in continuare de bidoane...
Cetățean :
(5 August 2019, 20:28)
Și nu trebuie să ne mai mirăm că avem cazurile cele mai multe de cancer din România.
Viorel:
(5 August 2019, 13:55)
In afară de a ne repeta ce știm, puteți să ziceți anul aproximativ in care Slobozia va avea apă potabilă? Măcar strănepoții noștri, dacă vor fi pe aici, vor mai cumpăra apa?! Articolul e inutil, vedeți de accidentele de pe șoselele ialomițene!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 04 Aug 2020
365 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Grupul de Comunicare Strategică: 768 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 4 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 768, cu 20 de cazuri mai mult față de ziua de luni ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 13:10
(122 vizualizări - 0 comentarii)


Alexeni: Muniție de război, descoperită la fier vechi

Peste 50 de cartușe de infanterie au fost descoperite la Alexeni. Muniția, provenită din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, a fost găsită în depozitul unui centru de colectare a fierului vechi din ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 15:45
(92 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Alexeni și Fierbinți-Târg

Un incendiu violent a cuprins în dimineața zilei de luni, 3 august a.c., în jurul orei 9,00, o locuință din comuna Alexeni. Pentru stingerea flăcărilor au intervenit pompierii de la Detașamentul Urziceni ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 15:35
(77 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Duminică, 2 august a.c., în jurul orelor 22,30, polițiștii din Amara au observat pe un drum neiluminat din extravilanul localității o autoutilitară al cărei șofer, în momentul efectuării semnalelor de oprire ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:55
(89 vizualizări - 1 comentariu)


IPJ Ialomița: 22 de permise reținute, amenzi de peste 187000 de lei

În perioada 1-3 august a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza întregului județ pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și siguranței publice. Astfel, la sfârșitul de ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:50
(89 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 748 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 3 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 748, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:15
(210 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 744 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Duminică, 2 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 744, cu 2 cazuri mai mult față de ziua de sâmbătă ...[citește_toată_știrea]

2 August 2020, 13:10
(132 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 742 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Sâmbătă, 1 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 742, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de vineri ...[citește_toată_știrea]

1 August 2020, 13:10
(148 vizualizări - 0 comentarii)


8

Grupul de Comunicare Strategică: 733 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 31 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 733, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de joi, ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 13:05
(242 vizualizări - 0 comentarii)


9

Slobozia: Beată la volan, a avariat trei autoturisme

Joi dimineața, 30 iulie a.c., în jurul orei 5,00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linia prevenirii și combaterii faptelor la regimul circulației pe ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 11:35
(499 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


10

Slobozia: Femeie agresată de soț

Joi, 30 iulie a.c., în jurul orelor 12,00, polițiștii din Slobozia au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 42 de ani, cu privire la faptul că este agresată fizic de soțul său.
În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 11:30
(262 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,34%-rata șomajului în iunie 2020

La sfârșitul lunii iunie 2020, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4060 șomeri (din care 1896 femei), rata șomajului fiind de 4,34%, cu 0,49% sub valoarea ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 10:45
(191 vizualizări - 0 comentarii)


12

Instituția Prefectului Ialomița: Modificări asupra modului de organizare a examinării în vederea obținerii permisului auto

Printr-un comunicat de presă, prefectul Tonița Manea aduce în discuție «atribuția prefectului de stabilire a modului de organizare la nivel local a examinării în vederea obținerii permisului de conducere ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2020, 13:45
(396 vizualizări - 0 comentarii)


13

Grupul de Comunicare Strategică: 724 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 30 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 724, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2020, 13:30
(353 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Tânăr de 19 ani, arestat preventiv întrucât conducea o mașină fără a avea permis

Miercuri, 29 iulie a.c., polițiștii din Urziceni au observat în trafic un autoturism condus de un șofer despre care se cunoștea că nu deține permis auto. În momentul în care a sesizat echipajul Poliției ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2020, 11:20
(249 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Proba scrisă la Titularizare 2020

Miercuri, 29 iulie 2020, a avut loc proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, sesiunea 2020. În județul Ialomița ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 21:35
(395 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Zilierii, introduși în REVISAL

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița anunță beneficiarii care utilizează zilieri că, în condițiile Legii nr.52/2011, modificată, prin Ordinul Ministrului Muncii și Protecției Sociale nr.1140/23.0 ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 13:20
(265 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 715 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 29 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 715, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 13:10
(294 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune a polițiștilor la Urziceni

Acțiune a polițiștilor la Urziceni

Pe raza municipiului Urziceni, au fost constituite filtre rutiere pentru verificarea documentelor necesare circulației pe drumurile publice, în conformitate cu legislația în vigoare. La activitățile desfășurate ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 11:20
(312 vizualizări - 0 comentarii)


Amenzi aplicate de inspectorii ITM Ialomița pentru «muncă la negru»

Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecției Muncii, stabilite atât prin lege cât și prin Programul Cadru de Acțiuni al Inspecției Muncii pentru anul 2020, în perioada 20-22.07.2020 s-a desfășurat ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 09:50
(297 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

28 Iulie 2020, 18:10


ITM Ialomița: Angajați chemați la muncă deși se aflau în șomaj tehnic

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a realizat în această lună o serie de acțiuni de control pentru a verifica modul în care angajatorii respectă legislația în domeniu. Controlul a vizat acele situații ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2020, 16:55
(425 vizualizări - 0 comentarii)


Vitezoman în localitatea Ciochina

Un bărbat, de 42 de ani, s-a aleds cu un dosar penal după ce a fost depistat conducând în interiorul localității Ciochina cu o viteză de 106 kilometri la oră. În aceeași mașină se aflau alți patru tineri ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2020, 16:45
(342 vizualizări - 0 comentarii)


Coșereni: Șofer de autobuz cu alcoolemie de 1,13 mg/l

Un accident rutier a fost semnalat polițiștilor marți, 28 iulie 2020, în zona localității Coșereni. Cel care l-a provocat este un bărbat de 44 de ani, șofer al unui autobuz. În timp ce se deplasa pe DN ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2020, 16:35
(308 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița, Titlularizare 2020: Emoții pentru 271 de profesori

Miercuri, 29 iulie 2020, la Liceul de Arte «Ionel Perlea» din Slobozia se desfășoară proba scrisă a examenului de Titularizare 2020. Pentru susținerea probei scrise, candidații trebuie să fie prezenți în ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2020, 16:30
(358 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 710 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 28 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 710, cu 15 cazuri mai mult față de ziua de luni, ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2020, 13:05
(440 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 695 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 27 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 695, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

27 Iulie 2020, 13:05
(576 vizualizări - 3 comentarii)


Fetești: Fiul și-a bătut tatăl. Dosar penal pentru «violență în familie»!

Duminică, 26 iulie a.c., în jurul orelor 18,00, polițiștii din Fetești au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că un bărbat, de 70 de ani, este lovit de fiul său. În urma verificărilor efectuate ...[citește_toată_știrea]

27 Iulie 2020, 11:55
(433 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Borănești, arestat pentru «trafic de minori»

Vineri, 24 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea ...[citește_toată_știrea]

27 Iulie 2020, 11:50
(287 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Duminică, 26 iulie a.c., în jurul orei 3,00, polițiștii din Stelnica, fiind în exercitarea atribuțiunilor de serviciu pe linia prevenirii și combaterii faptelor la regimul circulației pe drumurile publice ...[citește_toată_știrea]

27 Iulie 2020, 11:45
(408 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...