Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Apa din Slobozia, o problemă fără sfârșit

Apa din Slobozia, o problemă fără sfârșit

Problema apei din oraș este din nou în centrul atenției. Locuitorii din toate cartie­rele se plâng de culoarea ori de mirosul apei furni­zate de Urban SA. Se pare că, de vină, ar fi... cetățenii! Călin Albu, directorul tehnic Urban SA nu are explicații plauzibile și învinovățește rețelele de distribuție învechite. Între timp, oamenii cară bidoane cu apă...

Apa cea de toate zilele Problema potabilității apei în Slobozia este una care îi afectează pe toți locui­torii. În toate zonele municipiului, oamenii se plâng de aceleași probleme: culoarea și mirosul apei. Apa are depășiri la trihalometani, sodiu, enterococi și clor rezidual la capăt de rețea. În oraș, oamenii cumpără cu disperare apă îmbuteliată. În zona MB, o bătrână de 80 ani cară un bidon de 5 litri: «La anii mei, e tare greu să cari... Am ajuns să plătesc la apa de cumpărat dublu față de apa de la chiuvetă! Nici vorbă să fac ciorbă cu apa de la Urban... Uneori miroase urât. O folosesc doar să spăl vasele...». La piață, Maria Vasile susține că trebuie să aștepte apa incoloră. «Nu pot să fac mâncare cu ea deloc... Vine ruginită, neagră! Câteodată mai și miroase... O dată pe lună o mai și opresc oamenii ăștia, apoi vine neagră și am de așteptat vreun sfert de oră până se limpezește. Mai sunt și fluctuații de presiune. Asta e... Nu e bună apa. Cumpărăm apă plată! Acum cumpăr apă plată la sticluțe că nu mai pot să car bidoane...». De partea cealaltă a orașului, în Cartierul 500, o mămică așteaptă la rând la magazin împreună cu un copil de 5 luni în cărucior, iar altul de mână. «Ce pot, dom’le, să cumpăr?! Apă! Cât au fost mici, i-am spălat cu apă plată... Acum îi spăl cu apă de la chiuvetă, dar mânca­rea le-o pregătesc cu apă de cumpărat. Am avut probleme cu ăsta mic de la apă, iar pe bărbate-miu îl doare stomacul dacă bea de la chiuvetă. Bani aruncați... Și într-o parte, și în cealaltă!».

Crede și nu cerceta La începutul acestei luni, Valentin Cilibeanu, directorul Urban SA declara faptul că «Am făcut tot ce este omenește posibil pentru a furniza apă potabilă! Depășirile înregistrate la trihalometani sunt reale și ne îngrijorează și pe noi... Dar ele nu influențează calitatea apei!». Acum, Călin Albu, directorul tehnic Urban SA nu are explicații plauzibile și învinovățește rețelele de distribuție învechite. «Apa este furnizată la parametri suficienți să ajungă la toți beneficiarii serviciului... Pot exista probleme locale pe instalația de utilizare a beneficiarului. Știți foarte bine că o parte dintre blocurile din municipiu au vechimi de 40-50 ani la care poate că nu s-a făcut niciodată o reparație capitală... Astfel, în mod indirect, acest lucru poate afecta calitatea serviciului furnizat de noi!». Reamintim faptul că, potrivit unui raport întocmit de Urban SA privind calitatea apei, în perioada 1 ianuarie 2018-31 mai 2019 au fost prelevate un număr de 1050 probe la ieșirea din stația de tratare și 3600 probe pe rețeaua de distribuție. De asemenea, rezultatele au stabilit că în cazul parametrului sodiu s-au înregistrat depășiri la cele 10 dintre cele 50 probe prelevate. La parametrul clor liber, s-au înregistrat concentrații mai mari decât limitele admise la 9 probe, iar la capitolul trihalometani, s-au înregistrat 14 valori peste limita de 100 mg/l, respectiv 117 mg/l și 103 mg/l, iar în anul 2019, parametrul trihalometani a înregistrat 13 valori peste limita de 100 mg/l, dar numai într-unul dintre laboratoare.

Există și soluții
De cel puțin câteva luni, Urban SA raportează în fiecare zi locurile unde lucrătorii de la Urban rea­lizează intervenții/opriri la rețeaua de apă. «În 95% din zilele lucrătoare se execută lucrări de spălare a hidranților după rețelele de distribuție... Desigur, în scopul prevenirii deteriorării calității apei!» afirmă Călin Albu, directorul tehnic Urban SA. Însă acest aspect se pare că nu rezolvă pro­blema din locuințele slobozenilor. De aceea, Primăria Slobozia, sprijinită de Consiliul Județean Ialomița, a decis să investească 8 milioane de lei pentru echipamente suplimentare care să permită o mai bună potabilizare a apei la Slobozia.

5 August 2019, 10:40 (1730 vizualizări - 8 comentarii)

Citiți și:
Dosarul «Apa lui Ionașcu», redeschis de DNA
«Apa lui Ionașcu» nu salvează «Groapa lui Stoica»
Urban furnizează apă cu trihalometani!
Urban așteaptă investițiile promise de municipalitate

Comentariile cititorilor:


Bi DON QuijoTE:
(7 August 2019, 08:40)
Mă bidon,ai si tu dreptate.Apa nu w buna la robinet,ionascu imsa pozeaza ca bea din ea si e viril,fertil,imun,preabun,curat,nevinovat,deci nu sunt griji.Cu petul este buna,pana sta apa in soare.Ca atunci e mare problema,mai bine o bei pe aia cu trihalometani.Toti imbuteliatorii nationali,cu izvoare naturale, nu apa de izvor,au apa foarte buna dupa imbuteliere.Lantul=transportdepozitare, expunere vanzare-e altceva.Dar aici scriem despre necazul pricinuit orasului,de o sleahta de golani politici.Vor fi declarati cetateni de onoare,vor primi pensii,vor fi scrisi in istoria orasului,fara ca cineva sa cerceteze activitatile si actiunile lor impotriva urbei si a cetatenilor.Bani risipiti,cu rezultate fara efect.Apa NU e potabila la robinete,datorita cocktailului de compusi chimici.
Bidon:
(6 August 2019, 15:04)
Veșnicul scandal! Și pe cei ce ne ucid cu apa asta, îi doare undeva. Problema este apa din peturi e potabilă? Firmele sunt în concurență, noi pe care o credem? Dorna? Borsec? Sau e minciună!
Mary:
(6 August 2019, 12:06)
  Cine spune că apa este potabilă, minte!!! Cum am ajuns!! Să cerșim apă bună de băut!!! Oraș european!!! Dacă prefectul nu are nimic de spus și cumpără apă plată, ce pretenții să mai ai de la alții??!!  Noaptea orașul miroase a hoit, parcă toată putreziciunea ascunsă sub preș iese la iveală, dar toți cei de la Garda de Mediu, dorm liniștiți că până la ziuă trece mirosul. Apa nu este bună de băut, gropile au fost astupate din doi în doi, primarul minte că va face ce visează noaptea, toți caută să te mintă, să te fure, mergi la serviciu și dai de un prost tâmpit pus șef de partid, te întorci obosit acasă, îi dai dracu' și a doua zi o iei de la capăt.
 Cretinii ăștia chiar își bat joc de viața noastră!!
Maria:
(6 August 2019, 08:17)
Trihalometanii sunt cancerigeni!!!! Apa nu va fi niciodata buna din aceasta sursa! ......decat sa se arunce banii pe tehnologii complexe de tratare mai bine sa se cauta alta sursa! Foraje in alta zona sau Dunarea! 
Alinutza:
(6 August 2019, 08:16)
Are dreptate cilibeanu!Mai taceti!Trihalometanii nu influenteaza apa potabila.Trei firme imbuteliatoare de apa chiar vor aduce in zona loturi mari de apa cu concentratie 58% trihalometani la PET,slobozenii dorindu-si doar asa ceva!Este nemaipomenita apa cu substante cancerigene!Am vrea chiar sa mariti pretul mc la robinte!Altii si-ar dori asa substante rare in apa platita si declarata potabila!Ce noroc penoi cu asa specialisti:ionascu,mizerabil incontestabil al procedurii de forare in zona combinatului chimic.stoica,omulet jalnic al ciumei rosii,un hahait nenorocit,fara a schimba nimic la apa potabila.Chiar partas.mocioniu,un mucea al psd ului,bagat in fata pentruvoturi.Tot un nenorocit.Adaugam presedintii CJ,niste infractori condamnati,ori potentiali.Jarle!Auzi-trihalometanii nu influenteaza apa ! Ti-ai dracu de nenorociti,cu cine v-a votat!Pentru voi,si sampon daca primim la robinete,e bine,potabil dar sa se consume rece,nu influenteaza.
MMC:
(5 August 2019, 23:07)
Votati PSD in continuare slobozenilor... Si veti cara in continuare de bidoane...
Cetățean :
(5 August 2019, 20:28)
Și nu trebuie să ne mai mirăm că avem cazurile cele mai multe de cancer din România.
Viorel:
(5 August 2019, 13:55)
In afară de a ne repeta ce știm, puteți să ziceți anul aproximativ in care Slobozia va avea apă potabilă? Măcar strănepoții noștri, dacă vor fi pe aici, vor mai cumpăra apa?! Articolul e inutil, vedeți de accidentele de pe șoselele ialomițene!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Joi 22 Aug 2019
212 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

IPJ Ialomița: Amenzi de peste 57 mii de lei, 6 permise reținute

Marți, 20 august a.c., polițiștii ialomițeni au organizat o acțiune pe raza județului pentru creșterea gradului de disciplină și combaterea cauzelor generatoare de accidente, săvârșite cu implicarea bicicliștilor ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 13:40
(174 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți sau fără permise, la volan

Marți, 20 august a.c., în jurul orelor 18,00, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Ion Roată au depistat un bărbat, de 49 de ani, din Slobozia, în timp ce conducea un autoturism pe DN2A, în ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 13:20
(156 vizualizări - 0 comentarii)


APM Ialomița: Decizie de încetare a suspendării autorizației integrate de mediu pentru SC Clean Tech International SRL

Printr-un comunicat de presă, Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița anunță că a emis în data de 20.08.2019 Decizia nr. 2 de încetare a suspendării Autorizației Integrate de Mediu nr. 1/17.03.2014 emisă ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 12:25
(172 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 19-23 august a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:20
(330 vizualizări - 0 comentarii)


4

Ialomița: Beți la volan

Polițiștii Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat în trafic un bărbat, de 56 de ani, din Rădulești, care conducea un autoturism pe drumul ce leagă Fierbinți-Târg de Rădulești în timp ce se afla ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:15
(237 vizualizări - 0 comentarii)


5

Bărbat din Coșereni, prins cu cuțitul la brâu

Polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Coșereni, cu ocazia desfășurării de activități specifice pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor cu violență în zona barurilor și a discotecilor ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:10
(247 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Coșereni cuțit


Urmărit internațional, depistat de polițiștii ialomițeni

La data de 15 august a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au acționat pe raza județului pentru depistarea peroanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:05
(261 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii din Ialomița caută un bărbat evadat din sediul Poliției Budești, județul Călărași

Polițiștii din Ialomița sunt în altertă, după ce un bărbat de 46 de ani, din județul Călărași, a evadat în cursul zilei de marți, 13 august 2019, din sediul Poliției Budești. Oamenii legii au instituit ...[citește_toată_știrea]

14 August 2019, 15:07
(815 vizualizări - 0 comentarii)


8

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 August 2019, 19:15


9

Slobozia: Cercetat pentru «violență în familie»

Luni, 12 august a.c., Poliția Municipiului Slobozia a fost sesizată de o femeie, de 39 de ani, din Slobozia, cu privire la faptul că ar fi fost agresată pe stradă de concubinul ei, un bărbat de 50 de ani ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 16:10
(713 vizualizări - 0 comentarii)


10

A fost înființată oficial Filiala PLUS Ialomița

Sâmbătă, 10 august 2019, în urma Convenției Județene PLUS Ialomița, care s-a desfășurat la Slobozia, a fost constituită oficial filiala PLUS Ialomița, alegându-se echipa de conducere a acesteia pentru următorii ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 12:20
(896 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 250000 de lei, 32 de permise reținute

În perioada 9-11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost angrenați în activități de menținere a ordinii și liniștii publice pe raza județului, precum și de prevenire și combatere a accidentelor rutiere ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:25
(823 vizualizări - 0 comentarii)


12

Ialomița: Cercetați pentru încălcarea ordinelor de protecție

Duminică, 11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost sesizați cu privire la încălcarea a două ordine de protecție. În primul caz, un bărbat de 42 de ani, din Slobozia, a încălcat ordinul de protecție ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:20
(722 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Malu, Perieți și Lăcusteni

Un accident rutier s-a produs în localitatea Malu, evenimentul fiind înregistrat sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 22,00, când un pieton a fost acroșat de un autoturism. Victima, un bărbat de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:15
(850 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii de vegetație la Slobozia și Fetești

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit în data de sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 11,30, pe un teren viran din Slobozia, Cartier Bora. Pentru stingerea flăcărilor au acționat pompierii de la ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:10
(684 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Bătrână găsită moartă în propria locuință

Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul nopții de duminică spre luni, 11/12 august 2019, puțin trecut de miezul nopții, pentru asigurarea accesului în apartamentul unei femei de 79 de ani, cunoscută ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:05
(853 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: «Marți, 13! Ghinionul poate fi prevenit!»

Superstițiile din popor spun că, atunci când data de 13 (număr cu ghinion) coincide cu o zi de marți (ziua celor 3 ceasuri rele), aceasta se consideră a fi o zi cu adevărat  ghinionistă. Tocmai de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:50
(753 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Controale pentru combaterea Pestei Porcine Africane

Pentru  prevenirea propagării Pestei Porcine Africane și în conformitate cu prevederi legale privind organizarea de acțiuni de control în trafic având ca obiectiv verificarea transporturilor de animale ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:20
(747 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

9 August 2019, 19:10


anunț angajare

AMPA Agri Slobozia angajează
REPREZENTANT VÂNZĂRI
UTILAJE AGRICOLE

pentru zona Ialomița-Călărași
Relații la telefon 0723/251.698

9 August 2019, 16:35


Jilavele: Depistat la volanul unei mașini neînmatriculate

Joi, 8 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe raza localității Jilavele, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din Urziceni. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:20
(972 vizualizări - 0 comentarii)


Maia: Lemne confiscate

Joi, 8 august a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat, pe raza localității Maia,  doi bărbați, de 42 de ani, din județul Prahova, în timp ce descărcau material lemnos în dreptul ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:15
(938 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție de pictură «Naționali-Internaționali»

Centrul Național de Cultură a Romilor-Romano Kher anunță susținerea unei noi expoziții de pictură, «Naționali-Internaționali», semnată de Eugen Raportoru. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 13 august ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:10
(945 vizualizări - 1 comentariu)


Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Miercuri, 7 august a.c., în jurul orelor 14,00, un incendiu de vegetație a izbucnit pe terenul aflat în imediata vecinătatea a Autostrăzii A2, pe terasamentul căii ferate, respectiv la km 156 în direcția ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 15:40
(932 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat o acțiune de amploare pe raza municipiului Urziceni, pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale. În cadrul activităților au fost ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 10:50
(1001 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune de prevenire a furturilor din autoturisme

IPJ Ialomița: Acțiune de prevenire a furturilor din autoturisme

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu polițiștii de Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Slobozia, au desfășurat ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 18:08
(1149 vizualizări - 0 comentarii)


Moldoveni: Surprinși în flagrant la furat

În noaptea de miercuri spre joi, 7/8 august a.c., în jurul orei 1,00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Jilavele au depistat în flagrant o femeie, de 30 de ani, și un minor de 13 ani ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 16:15
(1098 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Moldoveni furt


Ialomița: Lemne confiscate

Marți, 6 august a.c., polițiștii de Ordine Publică, împreună cu specialiștii silvici au desfășurat mai multe controale pe drumurile publice și la punctele de lucru de pe raza județului pentru combaterea ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 16:10
(1040 vizualizări - 0 comentarii)


Accident mortal între Stelnica și Fetești

În noaptea de 5/6 august a.c., pe DN3B, între localitățile Stelnica și Fetești s-a produs un accident de circulație soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ce un bărbat, de 45 de ani, din Fetești ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 18:10
(1494 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Activități de informare la Tabăra Amara

Marți, 6 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Ialomița au desfășurat activități de informare a elevilor aflați în Tabăra Amara. În ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 18:05
(1021 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...