Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Primăria Slobozia trebuie să returneze Uniunii Europene 2 milioane de euro

«Groapa lui Stoica», un eșec administrativ

Primăria Slobozia trebuie să returneze Uniunii Europene 2 milioane de euro

bonus: Efectul de bumerang al minciunilor administrative

Eșecul proiectului privind reabilitarea Pieței Revoluției din Slobozia va fi resimțit din plin de locuitorii orașului. Administrația locală a fost somată de Ministerul Dezvoltării, instituția prin intermediul căreia s-a derulat proiectul, să returneze Uniunii Europene cele 2 milioane de euro pe care le-a primit pentru realizarea investiției. În momentul de față, aleșii caută soluții pentru a putea achita debitul. «Sunt mai multe scenarii pe care trebuie să le luăm în calcul...» a explicat situația Adrian Mocioniu, primarul orașului Slobozia. Calculele estimative arată că în viitorii 9 ani Slobozia va plăti aproximativ 1 milion de lei anual pentru a acoperi această datorie. Neachitarea debitului va pune Primăria Slobozia în situația de a rata și celelalte investiții cu fonduri europene pentru care a depus cereri de finanțare.

Uniunea Europeană vrea banii înapoi În urmă cu aproximativ 3 săptămâni, o delegație a Primăriei Slobozia a fost invitată la sediul Ministerul Dezvoltării pentru a discuta aspecte legate de stadiul proiectului «Reabilitare funcțională a Pieței Revoluției». A fost vorba despre o întâlnire formală între beneficiari și instituția prin intermediul căreia Primăria Slobozia a reușit să obțină proiectul cu finanțare europeană. La finalul dezbaterilor, oficialii Ministerului Dezvoltării au stabilit ca Primăria Slobozia să returneze cele 2 milioane de euro pe carea le-a primit din partea Uniunii Europene pentru implementarea Proiectului. Contractul de finanțare a fost semnat în anul 2012, contribuția financiară a Uniunii Europene fiind de 37,5 milioane de lei. În momentul de față, Primăria Slobozia așteaptă să primească o notificare oficială din partea Ministerului Dezvoltării cu privire la plata acestui debit. «Într-ade­văr, a fost o întâlnire oficială la Bucu­rești. Primăria Slobozia trebuie să dea banii înapoi! În situația Sloboziei mai sunt și alte proiecte... Trebuie să găsească soluții pentru a onora această plată!» a explicat situația Liviu Mușat, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, organism intermediar cu sprijinul căruia a fost posibilă obținerea fondurilor oferite de Uniunea Europeană.

Se caută o soluție Eșecul proiectului privind moder­nizarea centrului orașului va avea impact direct asupra buzunarelor contribuabililor. O bună parte din taxele și impozitele locale care se vor strânge la bugetul local în anii următori va fi redirecționată către plata acestei datorii. Puși în fața faptului împlinit, edilii Sloboziei caută cu disperare soluții pentru a-și plăti imensa datorie. Adrian Mocioniu, primarul orașului, a făcut publice mai multe scenarii prin care va încerca să acopere acest debit. «Este evident faptul că în momentul de față nu avem acești bani... În aceste condiții, vom merge la Ministerul Finanțelor imediat ce vom primi notificarea de plată și vom solicita încheierea unui acord de eșalonare a plății!» a precizat Adrian Mocioniu, primarul municipiului Slobozia. Dacă vor alege această soluție, reprezentanții administrației locale din Slobozia vor plăti anual 1 milion de lei, pe o perioadă de aproximativ 9 ani. «O altă soluție ar fi să mergem în instanță și să cerem suspendarea aplicării acestei măsuri...» a mai explicat Adrian Mocioniu. O altă variantă luată în calcul de administrația locală vizează obligarea la plată a constructorului ACM4 București, considerat principalul vinovat pentru nerealizarea proiectului.

Cel mai mare risc Neachitarea debitului va avea consecințe majore în ceea ce privește realizarea proiectelor cu finanțare europeană inițiate de Primăria Slobozia. În momentul de față, administrația locală a orașului are depuse proiecte pentru finanțare în valoare de peste 21 milioane de euro. «Cel mai mare risc îl reprezintă blocarea oricărei inițiative privind atragerea fondurilor europene. Dacă nu vor achita acești bani, există riscul ca proiectele pentru care au fost făcute solicitări în vederea finanțării să fie respinse. Noi sperăm ca reprezentanții Primăriei Slobozia să găsească cea mai oportună soluție pentru a putea depăși acest impas...» a mai spus Liviu Mușat, directorul Agen­ției de Dezvoltare Regională Sud-Mun­tenia.

Proiect finalizat în 2022
Reabilitarea Pieței Revoluției din Slobozia ar fi trebuit să fie cel mai amplu proiect de dezvoltare urbană inițiat în oraș în ultimii 30 de ani. În realitate, acest proiect a scos în evidență incapacitatea administrației locale de a gestiona investiții de anvergură. Marea problemă a Primăriei Slobozia a fost reprezentată de faptul că nu a putut să respecte termenele de finalizare asumate prin contract. Durata inițială a proiectului, care a debutat în 2012, a fost de 37 de luni. Din cauza întârzierilor a fost stabilit un alt termen pentru finalizarea proiectului. Este vorba de data de 31 decembrie 2018. La finele anului trecut, lucrările privind modernizarea Pieței Revoluției au fost realizate abia în proporție de 50%. Iar termenul final este greu de estimat, având în vedere că autoritățile locale l-au amânat cu încă un an de la 2021, cât au stabilit în primăvara acestui an, la 2022. Marea problemă o reprezintă dezinteresul firmelor față de realizarea acestei investiții. Deși lucrarea a fost scoasă din nou la licitație publică, constructorii au refuzat să participe. O posibilă explicație o reprezintă complexitatea acestui proiect. Pe lângă lucrările efective care trebuie continuate (parcarea subterană nu are încă o intrare!), viitorul constructor trebuie să propună un nou proiect tehnic și o nouă expertiză de lucru, astfel încât siguranța clădirilor din jurul Primăriei Slobozia să nu mai fie pusă în pericol. De menționat este faptul că pentru realizarea acestei investiții Primăria Slobozia a împrumutat de la Trezoreria Statului 25,4 milioane de lei.

Efectul de bumerang al minciunilor administrative
Au trecut mai bine de 3 ani de la instalarea în funcție a cuplului Mocioniu-Moraru. Primul, ca primar al Sloboziei, cel de-al doilea, drept președinte al Consiliului Județean Ialomița. Dincolo de orientarea lor politică, cei doi sunt exponenții unui sistem administrativ disfuncți­onal, opresiv și incompetent. Teoretic, ei vor fi sancționați pentru deciziile lor la alegerile locale din 2020. Până atunci însă, nota de plată a administrației județene este suportată de către contribuabilii ialomițeni. Iar cele 2 milioane de euro pentru parcarea fără intrare din Slobozia sunt doar începutul.
Prima minciună nu se uită niciodată Prima apariție publică a cuplului Mocioniu-Moraru a fost în săptămâna premergătoare alegerilor locale din 2016. Atunci, cei doi au declarat la unison că, în urma intervențiilor comune făcute la Bruxelles, contractul de finanțare pentru «groapa lui Stoica» se va prelungi cu 2 ani și «se va achita din bani europeni». Mai mult decât atât, declara atunci Adrian Mocioniu: «Decizia care s-a luat este soluția salvatoare pe care PSD a promis-o și a realizat-o! (...) Vom demonstra că se poate încheia lucrarea mai devreme de noul termen!». Acum primarul Adrian Mocioniu recunoaște nonșalant că investiția la «groapa lui Stoica» ar putea fi finali­zată cel mai devreme în 2022... Și că, până atunci, se caută soluții pentru returnarea celor 2 milioane de euro cheltuiți pentru o parcare subterană fără intrare. În siajul declarațiilor sale, Victor Moraru susține că investițiile inițiate de administrația sa vor fi finalizate în anii 2022-2023. Dincolo de calculele politice care stau la baza lor, aceste de­clarații au darul de a panica. Proiectele cu finanțare europeană inițiate de administrația Moraru au valori de zeci de ori mai mari decât investiția pentru «groapa lui Stoica». Potrivit declarațiilor sale, investițiile în infrastructura rutieră se ridică la peste 150 de milioane de euro. Lor li se adaugă cele aproximativ 10 milioane de euro pentru investițiile în «cultura istorică», reprezentând reabilitarea unor presupuse obiective turistice. Și exemplele ar putea continua cu investițiile de la Spitalul Județean, aeroportul de la Alexeni, etc. Toate aceste investiții, toate aceste proiecte au același regim ca și investiția din Piața Revoluției. Iar riscurile financiare, în cazul nerealizării acestora, vor fi suportate de către noi, contribuabilii.
Premisele unui dezastru Veți spune, poate, că experiența eșecurilor anterioare reprezintă un semnal de alarmă pentru cuplul Mocioniu-Moraru. Că este meritoriu faptul că au reușit să acceseze atâtea proiecte de investiții care urmează să fie finanțate din fonduri europene. Și că ei nu vor repeta greșelile trecutului. Nu vă contrazicem. Dar vă reamintim că în urmă cu 3 luni, imediat după inaugurare, podul de la Dridu a intrat din nou în reparații. Investiția în aeroportul de la Alexeni stagnează de un an. Segmentele de drum județean reabilitate în ultimii 3 ani pot fi numărate pe degetele unei singure mâini. Spitalul Județean, al cărui mana­ger este girat de Victor Moraru, se îndreaptă către dezastru fi­nan­ciar... Și toate acestea se în­tâmplă în timp ce președintele Victor Moraru dă vina pe colegii din subordine, care în 2017 erau «slab pregătiți și incompetenți», pe «sistemul mafiot mizerabil» care îl amenință, pe presa locală care «îi tulbură liniștea sufle­tească», pe «greaua moștenire» preluată de la ex-președintele Silvian Ciupercă, colegul său de partid sau, mai nou, pe «lipsa forței de muncă». Iată ce declara luni, 29 iulie 2019: «Din nefericire, am pierdut capitalul uman pentru România. Forța de muncă! În acest moment, agenții economici nu au capacitatea să se extindă pentru că nu au forță de muncă! Noi însă avem niște contracte în care penalitățile sunt cele mai mari din țară... 10 ani garanție la lucrările pe care le-am scos la licitație... Adică, ne-am făcut datoria!». În aceste condiții, riscurile financiare despre care vorbeam nu pot fi ignorate. Preocupați exclusiv de supra­viețuirea politică proprie, cei doi sunt dispuși să promită orice pentru un nou mandat. Iar dacă îl vor obține (n.red.: și îl vor obține, pentru că la acest moment nu există alternative pentru electorat!), nota de plată a ialomi­țenilor pentru toate aceste investiții lipsite de sens, utilitate și finalitate va crește exponențial!

12 August 2019, 07:50 (3449 vizualizări - 19 comentarii)

Citiți și:
Slobozia: În «groapa lui Stoica» cu primarul Mocioniu
Slobozia: În «groapa lui Stoica» cu primarul Mocioniu
Focar de infecție la «groapa lui Stoica»
Piața Revoluției va fi inaugurată la 1 Decembrie

Comentariile cititorilor:


slobozean:
(19 August 2019, 12:34)
Doi falsi ipocriti! Piticu porno i-a tinut isonul unei videochatiste care o injurase in limbaj de mahala pe o domnisoara! Pai domnule moraru (cu m mic), scursurii aleia ii dati dvs dreptate? Pe pagina oficiala de Facebook? Tot orasul stie cine este balena blondina.. care se simte supla in pozele ei photoshopate! Ce standarde aveti! Ridicati in slavi niste fiinte (ca alea nu sunt femei) cu moravuri usoare! Oare de ce?..........
Locuitor:
(18 August 2019, 16:41)
Ăstia trebuie adunați și bagați toți intr.un lagar și batuți crunt. Nenorociților!
Turmentat:
(15 August 2019, 15:30)
Baaa, voi chiar sunteti nebuni. Iar noi? Cam prostovani ...pe cine sa votăm? E clar tot pe ei.
@@LUCAS:
(13 August 2019, 09:18)
Izvor nesecat de idioti,dar stii ce e mai tragic?pun pariu ca tot ei ies la alegeri.ppentru ca-ei sunt multi, foarte multi, au sufocat toate institutiile si se vor lupta sa si pastreze privilegiile.mai adauga idiotii manelisti, asistati, momiti cu stergerea datoriilor, un mic si o tuica, adauga familiile astora, adauga absolventii de liceu care primesc somaj indiferent daca au luat bacul, sunt studenti sau freaca menta.ce mai ramane???stie cineva o institutie unde ocupa vreo functie cat de mica un om capabil, cu studii serioase?toata lumea zbiara pe facebook, pe aici, dar realitatea e ca ne-au sufocat idiotii astia si ma sa lor e mereu gravida
A cu B:
(13 August 2019, 08:22)
Misto situatie!Sa fie prima returnare de bani pentru incapacitate? Ori ultima? Nu cred! Cam 100 miliarde lei vechi,pentru lauda psdului,pentru voturile unor nenorociti ce pun stampila pw trandafiri,amortiti de stirea ca vor avea pensii marite.Medicamentelelor le-a crescut pretul,retetele compensatorii au cam disparut,ca au sarit pragul de venit sa fie incadrati la retetele gratuite,mancarii i-a crescut pretul,despre gaze sau curent electric nu mai scriem.Pentru ca si coliva are zahar,pe langa acciza la racoritoarele cu zahar,va putea fi adaugata si aceasta la ridicare de pret!Ca asa vrea guvernul votat de ialomitenii tampiti,alegatori robiti din cauza caeora psdul sta la putere!Ne vom schimba domiciliile din judet pentru a rane idiotii sa plateasca! O subterana izvorata din creierii prostanaci ai psdistilor! Mare ti-e parcarea Doamne,si multe rable ai in ea!
curiosul:
(12 August 2019, 23:30)
numai iapa lu morar face 2milioane de coco  asa ca ,suntem saslvati de la faliment,mai pune si vila lu, vetrinar si deja avem excedent la bugetul local,onorata instanta.
@lucas:
(12 August 2019, 22:44)
Ai sa razi dar orasul nostru este un izvor nesecat de imbecili, rabdare pana la anu',timpul trece repede cand te distrezi! Privindu-i pe idiotii astia ma minunez cata lipsa de imaginatie aveam cand credeam acum trei ca s-a ajuns la fundul sacului cu stoica si bacanu.....
romanii:
(12 August 2019, 17:50)
romanii se cearta intre ei, deviaza de la subiect, nu vad esentialul niciodata...fratilor, ceva concret putem face si noi??ca astia sunt toti o apa si un pamant de 30 de ani incoace.singura realizare e ca romanii se iau la hartza intre ei, se injura si uite diversiunea....
anonymus:
(12 August 2019, 15:51)
@Soare Cu "parfum" din asta sa te dai tu toata viata, bai, puturosule. 
scuze?:
(12 August 2019, 15:49)
Sunt unii comentatori, poate chiar autorii povestii horor, care le gasesc circumstante atenuante edililor. Asta ne dovedeste ca meritam din plin tot ceea ce ni s-a servit pana acum de catre edili: un oras in ruina si faliment, un oras fantoma din care trebuie sa pleci. Pentru simplul fapt ca ne-a mintit pe toti ca va obtine finantare europeana pt parcare si parc industrial, desi era clar imposibil (parcul ind. nu era concesionat integral, ca sa fie eligibil la finantare), ar fi trebuit sa-si dea demisia primarul, sau sa i-o cerem noi cetatenii. Alta minciuna cu transportul local: primarul are trei ani de mandat, iar pe ultima suta de metri a luat 3, 4 autobuze, probabil casate de olandezi si nu a fost in stare sa obtina liceenta pt ele, punandu-le in trafic ilegal. Pana acum nici nu l-au interesat clocitorile lui nik, faptul ca mureai de cald si aglomeratie si imbatraneai asteptandu-le in statie. O bataie de joc generala din partea primariei, nu mai scriu despre apa nepotabila, spatiile verzi, strazi, cartierul garii noi, etc.
A facut exact pe dos fata de civilizatia vizitata in Asia, Europa si pe unde s-a mai plimbat pe banii nostri! Nu are nicio scuza pentru esecul administrativ!
PSD ist:
(12 August 2019, 14:44)
Primăria SLobozia trebuie să returneze acesti bani? Prostii....Noi prostii de cetateni contribuabili. 
TRAIASCA PSD cu oameni alesi de noi la Slobozia.
Sa i votam in continuare cu speranta ca vor reaseza orasul. Merita sa fim alaturi de astfel de oameni. 

Soare:
(12 August 2019, 13:49)
De ce ii acuzati pe ăștia doi? Cumva ei au semnat acum 8 ani aceste proiecte? Tot români,tot păcătoși si necunoscători! Ăștia doi sunt parfum in comparatie cu nenorocirile pe care le-ați votat de la Pinter incoace!
camelia:
(12 August 2019, 13:37)
La aceasta datorie se adauga creditul pentru apa care este jalnica cit ci creditul pentru groapa luat de Mocioniu la inceput de mandat .Cetatenii acestui oras vor plati aceste datorii 25 de ani fara a beneficia  de nimic .In schimb au ramas cu case Tr ,St  ,Ca si multi altii .Sa vina DNA-ul s-au DICOTUl odata.
Valerica:
(12 August 2019, 13:04)
Măăi, da bine le stă in poză! Unu ș-unu! Păcat de Orășelul ăsta! Îi mai trebuie două statui, plus Ionașcu, Stoica, Bacanu etc. etc. Că au fost numai genii ai prostimii.
Niculae Vasile:
(12 August 2019, 13:01)
Sa plateasca cei care sunt vinovati.Aceasta lucrare ,care nu era necesara, a fost executata in urma unui contract ,semnat si parafat .Cine se face vinovat de nerespectarea clauzelor contractuale sa plateasca .Simplu ,nu intru in amanunte .


Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Joi 22 Aug 2019
203 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

IPJ Ialomița: Amenzi de peste 57 mii de lei, 6 permise reținute

Marți, 20 august a.c., polițiștii ialomițeni au organizat o acțiune pe raza județului pentru creșterea gradului de disciplină și combaterea cauzelor generatoare de accidente, săvârșite cu implicarea bicicliștilor ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 13:40
(170 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți sau fără permise, la volan

Marți, 20 august a.c., în jurul orelor 18,00, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Ion Roată au depistat un bărbat, de 49 de ani, din Slobozia, în timp ce conducea un autoturism pe DN2A, în ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 13:20
(153 vizualizări - 0 comentarii)


APM Ialomița: Decizie de încetare a suspendării autorizației integrate de mediu pentru SC Clean Tech International SRL

Printr-un comunicat de presă, Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița anunță că a emis în data de 20.08.2019 Decizia nr. 2 de încetare a suspendării Autorizației Integrate de Mediu nr. 1/17.03.2014 emisă ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 12:25
(168 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 19-23 august a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:20
(322 vizualizări - 0 comentarii)


4

Ialomița: Beți la volan

Polițiștii Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat în trafic un bărbat, de 56 de ani, din Rădulești, care conducea un autoturism pe drumul ce leagă Fierbinți-Târg de Rădulești în timp ce se afla ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:15
(235 vizualizări - 0 comentarii)


5

Bărbat din Coșereni, prins cu cuțitul la brâu

Polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Coșereni, cu ocazia desfășurării de activități specifice pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor cu violență în zona barurilor și a discotecilor ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:10
(245 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Coșereni cuțit


Urmărit internațional, depistat de polițiștii ialomițeni

La data de 15 august a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au acționat pe raza județului pentru depistarea peroanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:05
(259 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii din Ialomița caută un bărbat evadat din sediul Poliției Budești, județul Călărași

Polițiștii din Ialomița sunt în altertă, după ce un bărbat de 46 de ani, din județul Călărași, a evadat în cursul zilei de marți, 13 august 2019, din sediul Poliției Budești. Oamenii legii au instituit ...[citește_toată_știrea]

14 August 2019, 15:07
(812 vizualizări - 0 comentarii)


8

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 August 2019, 19:15


9

Slobozia: Cercetat pentru «violență în familie»

Luni, 12 august a.c., Poliția Municipiului Slobozia a fost sesizată de o femeie, de 39 de ani, din Slobozia, cu privire la faptul că ar fi fost agresată pe stradă de concubinul ei, un bărbat de 50 de ani ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 16:10
(710 vizualizări - 0 comentarii)


10

A fost înființată oficial Filiala PLUS Ialomița

Sâmbătă, 10 august 2019, în urma Convenției Județene PLUS Ialomița, care s-a desfășurat la Slobozia, a fost constituită oficial filiala PLUS Ialomița, alegându-se echipa de conducere a acesteia pentru următorii ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 12:20
(894 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 250000 de lei, 32 de permise reținute

În perioada 9-11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost angrenați în activități de menținere a ordinii și liniștii publice pe raza județului, precum și de prevenire și combatere a accidentelor rutiere ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:25
(821 vizualizări - 0 comentarii)


12

Ialomița: Cercetați pentru încălcarea ordinelor de protecție

Duminică, 11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost sesizați cu privire la încălcarea a două ordine de protecție. În primul caz, un bărbat de 42 de ani, din Slobozia, a încălcat ordinul de protecție ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:20
(719 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Malu, Perieți și Lăcusteni

Un accident rutier s-a produs în localitatea Malu, evenimentul fiind înregistrat sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 22,00, când un pieton a fost acroșat de un autoturism. Victima, un bărbat de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:15
(847 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii de vegetație la Slobozia și Fetești

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit în data de sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 11,30, pe un teren viran din Slobozia, Cartier Bora. Pentru stingerea flăcărilor au acționat pompierii de la ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:10
(681 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Bătrână găsită moartă în propria locuință

Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul nopții de duminică spre luni, 11/12 august 2019, puțin trecut de miezul nopții, pentru asigurarea accesului în apartamentul unei femei de 79 de ani, cunoscută ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:05
(849 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: «Marți, 13! Ghinionul poate fi prevenit!»

Superstițiile din popor spun că, atunci când data de 13 (număr cu ghinion) coincide cu o zi de marți (ziua celor 3 ceasuri rele), aceasta se consideră a fi o zi cu adevărat  ghinionistă. Tocmai de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:50
(750 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Controale pentru combaterea Pestei Porcine Africane

Pentru  prevenirea propagării Pestei Porcine Africane și în conformitate cu prevederi legale privind organizarea de acțiuni de control în trafic având ca obiectiv verificarea transporturilor de animale ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:20
(744 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

9 August 2019, 19:10


anunț angajare

AMPA Agri Slobozia angajează
REPREZENTANT VÂNZĂRI
UTILAJE AGRICOLE

pentru zona Ialomița-Călărași
Relații la telefon 0723/251.698

9 August 2019, 16:35


Jilavele: Depistat la volanul unei mașini neînmatriculate

Joi, 8 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe raza localității Jilavele, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din Urziceni. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:20
(969 vizualizări - 0 comentarii)


Maia: Lemne confiscate

Joi, 8 august a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat, pe raza localității Maia,  doi bărbați, de 42 de ani, din județul Prahova, în timp ce descărcau material lemnos în dreptul ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:15
(935 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție de pictură «Naționali-Internaționali»

Centrul Național de Cultură a Romilor-Romano Kher anunță susținerea unei noi expoziții de pictură, «Naționali-Internaționali», semnată de Eugen Raportoru. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 13 august ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:10
(942 vizualizări - 1 comentariu)


Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Miercuri, 7 august a.c., în jurul orelor 14,00, un incendiu de vegetație a izbucnit pe terenul aflat în imediata vecinătatea a Autostrăzii A2, pe terasamentul căii ferate, respectiv la km 156 în direcția ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 15:40
(929 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat o acțiune de amploare pe raza municipiului Urziceni, pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale. În cadrul activităților au fost ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 10:50
(998 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune de prevenire a furturilor din autoturisme

IPJ Ialomița: Acțiune de prevenire a furturilor din autoturisme

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu polițiștii de Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Slobozia, au desfășurat ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 18:08
(1146 vizualizări - 0 comentarii)


Moldoveni: Surprinși în flagrant la furat

În noaptea de miercuri spre joi, 7/8 august a.c., în jurul orei 1,00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Jilavele au depistat în flagrant o femeie, de 30 de ani, și un minor de 13 ani ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 16:15
(1093 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Moldoveni furt


Ialomița: Lemne confiscate

Marți, 6 august a.c., polițiștii de Ordine Publică, împreună cu specialiștii silvici au desfășurat mai multe controale pe drumurile publice și la punctele de lucru de pe raza județului pentru combaterea ...[citește_toată_știrea]

7 August 2019, 16:10
(1037 vizualizări - 0 comentarii)


Accident mortal între Stelnica și Fetești

În noaptea de 5/6 august a.c., pe DN3B, între localitățile Stelnica și Fetești s-a produs un accident de circulație soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ce un bărbat, de 45 de ani, din Fetești ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 18:10
(1489 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Activități de informare la Tabăra Amara

Marți, 6 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Ialomița au desfășurat activități de informare a elevilor aflați în Tabăra Amara. În ...[citește_toată_știrea]

6 August 2019, 18:05
(1007 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...