Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Primăria Slobozia vrea să concesioneze iluminatul public

Până la 1 milion de lei anual din banii contribuabililor

Primăria Slobozia vrea să concesioneze iluminatul public

bonus: Din greșeală în greșeală spre victoria finală

La sfârșitul lunii precedente, Con­siliul Local Slo­bozia a aprobat un proiect de hotărâre privind «delegarea prin concesionare a gestiunii serviciului de iluminat public». Decizia vine după 4 ani de funcționare în condiții ilegale a sistemului de iluminat public la ni­velul municipiului Slo­bozia. Concesionarea iluminatului public pune în pericol un proiect similar în valoare de 3,38 milioane de lei pentru modernizarea sistemului de iluminat pu­blic, finanțat din fonduri europene...

Un proiect controversat Consiliul Local Slobozia a votat marți, 30 iulie a.c., un proiect de hotărâre privind «de­legarea prin concesionare a gestiunii serviciului de iluminat public» la nivelul municipiului Slobozia. Proiectul a fost votat cu majoritate de voturi, în pofida argumentației unora dintre consilierii locali. «Este un proiect făcut pe genunchi... Totul are caracter general! Nu putem concesiona acest serviciu la prețul de 1 milion de lei anual fără să cerem condiții stricte și clare de derulare a contractului!» a declarat, printre alții, consi­lierul local Sorin Brânză. Con­form Caietului de Sarcini pentru delegarea gestiunii iluminatului public «scopul urmărit prin încheierea contractului de delegare este eficientizarea ilumina­tului public local, concomitent cu reducerea consumului de energie electrică». Operatorul căruia Primăria Slobozia îi va delega sistemul de iluminat public are obligația de a exploata și întreține acest sistem, de a-l moderniza prin «înlocuirea treptată a corpurilor de iluminat clasice cu unele eficiente bazate pe tehnologia LED» și de a realiza iluminatul ornamental festiv de Sărbători. În schimbul acestor obligații, operatorul poate obține până la 1 milion de lei anual. Reprezentanții administrației locale susțin că banii vor fi plătiți doar în condițiile în care lucrările prevăzute în contract vor fi executate. Aceste lucrări vor fi verificate de către angajați din cadrul administrației locale.

De 4 ani în ilegalitate Concesionarea serviciului de iluminat public la Slobozia este o obligație legală. Surse din cadrul administrației locale confirmă faptul că Primăria Slobozia încalcă legea de 4 ani. Situația a fost confirmată indirect de către Valeriu Roșca, directorul DADP Slobozia, în cadrul aceleiași ședințe. Acesta a declarat că, pentru a efectua lucrări de întreținere la rețeaua de iluminat public, este obligat să angajeze o firmă. «Teoretic, întreținerea rețelei de iluminat public este asigurată de noi... Problema e că noi nu avem electricieni specializați pentru lucru la înălțime! De câte ori apare o problemă de genul acesta, apelăm la o firmă... Ultima oară s-a întrerupt un cablu subteran și am fost obligați să așteptăm două săptămâni până la remedierea acestuia!» a declarat acesta, printre altele. Vice­pri­marul Rudolf Gradea susține că, în aceste condiții, concesionarea serviciului de iluminat este singura soluție legală. «Avem o Strategie de Dezvoltare care așteaptă să fie implementată de 4 ani... Acum am creat și un cadru legal adecvat pentru implemen­tarea ei! Facem ceea ce trebuie pentru ca acest sistem de iluminat public să poată fi exploatat și moder­nizat...» ne-a declarat Rudolf Gradea. Strategia privind dezvoltarea durabilă a municipiului Slobozia confirmă faptul că orașul are nevoie de un sistem extins de iluminat public «în condițiile unor resurse bugetare reduse față de nevoia de investiții în infrastructură». La acest moment, Slobozia plătește aproximativ 950 mii de lei anual pentru ilumi­natul public la nivelul orașului.

Spunem adio banilor europeni? Reamintim că administrația locală a făcut demersuri pentru modernizarea iluminatului pu­blic din fonduri europene. Con­cret, administrația Mocioniu dorește să acceseze fonduri europene pentru înlocuirea lăm­pilor cu consum ridicat de energie prin «lămpi cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață». De asemenea, vor fi reabilitate instalațiile electrice, stâlpii de tensiune și rețelele de tensiune deteriorate sau uzate. Cea mai inovativă parte a inves­tiției o reprezintă însă achizi­țio­narea și instalarea unor sisteme de telegestiune a iluminatului public, așa numitul «iluminat inteligent». Conform datelor oficiale, proiectul este intitulat «Crearea, reabilitarea, moder­nizarea și extinderea sistemului de iluminat public în Municipiul Slobozia», are o valoare de 3,38 milioane de lei, iar cota de cofinanțare a Municipiului Slobozia este de 277 mii de lei. Numai că, potrivit Ghidului de finan­țare, un astfel de proiect poate fi implementat în condițiile în care operatorul căruia i s-a concesionat serviciul de iluminat public nu face investiții pentru modernizare «pe o perioadă de cel puțin 5 ani de la momentul depunerii cererii de finanțare»...

Din greșeală în greșeală spre victoria finală
Butada aceasta, inventată pe vremea comunismului, pare să redevină actuală la Slobozia. În ultimii 10 ani Slobozia a pierdut sume colosale din cauza unor investiții inutile sau prost gestionate. «Apa lui Ionașcu» și «groapa lui Stoica» sunt emblematice în acest sens. Dar în mandatul primarului Adrian Mocioniu, Slobozia se confruntă cu noi și noi proiecte edilitare realizate în aceiași manieră pompieristică. Parcul Industrial IMM cheltuie de 5 ani bani publici, transportul public local se face cu autobuze de închiriat, cheltuielile pentru întreținerea aparatului propriu au atins cifre colosale, inves­tițiile multianuale au stagnat... Primarul Adrian Mocioniu recunoaște această situație, însă declarațiile sale sunt halucinante și contrazic realitatea: «S-au pierdut bani pentru că totul s-a gestio­nat prost și nu a existat o viziune. Că, dacă exista o viziune și oamenii își dădeau seama că aceste lucruri nu se pot face, se opreau! Eu, de când sunt aici, ce contracte am semnat s-au făcut sau se fac... Am semnat contractul de iluminat public, s-a făcut de la un cap la altul fără niciun fel de proble­me. Am semnat asfaltarea pentru Cartierul Gării Noi, cu toate proble­mele existente, îl gestionăm corespunzător... Și la fel le ducem pe toate!».

14 August 2019, 12:40 (3195 vizualizări - 5 comentarii)

Citiți și:
Aproape 1 milion de lei pentru un loc de joacă în Cartierul Bora!
Contract de 4 milioane de lei pentru piste de biciclete la Slobozia
Primarul Adrian Mocioniu transformă bulevardele Sloboziei în șantiere
Procedura de concesionare a serviciului de iluminat public a fost anulată

Comentariile cititorilor:


Alina:
(16 August 2019, 08:13)
950 mii de lei platiti anual.Montati spagarilor lampi cu LED si veti duce platile la o treime.Sau nu va convine,ca voi sunteti capuse,aveti nevoie sa sugeti,sa cada o spaguta,o atentie.Auzipentru 25 zike de sărbători de iarna dai in greu cu instalatia specifica.Mari talhari!In Garii Noi se poate sa luminati cu LED.Chiar si campul gol,spre calea ferata.Acolo nu e cheltuiala irosita.Nu consuma mult LEDul acolo.Doar tembeli sunt anhajati sa faca evaluari si calcule.Doar tembeli.Unde dracu sunt inginerii de Politehnica?
Electrician :
(15 August 2019, 17:57)
@Pt.electrician  Vezi link-ul , e chiar mai ieftina 175 lei . Lampa are agrement tehnic si un randament de 100 lm/wat , garantie 3 ani . Poate pentru voi e prea ieftina  !  Va mai ramin doar  50 lei / de spaguit !!!  https://www.emag.ro/lampa-pentru-iluminat-stradal-orlando-50-50w-4953-lm-corp-aluminiu-85-265v-ip65-smd-led-074-005-0050black-6400k/pd/DX911QBBM/
Pt Electrician:
(15 August 2019, 13:03)
Cred ca esti un "electrician" ce n ai facut in viata ta mai mult de o instalatie la o garsoniera si aia fara sa respecti vreun normativ, nu poti pune intr un municipiu resedinta de judet lampa de 230 lei, aia o poti pune intr o curte privată :))
Electrician :
(14 August 2019, 20:40)
Cu un milion de lei schimbau 3000 corpuri de iluminat cu LED intr-un an ( 230 lei corpul de 50W , vezi Emag  si 100 lei montajul) si in doi ani recupearau acest milion din economia la energie electrica ( corpurile cu LED consuma de 30% fata de cele cu mercur sau sodiu ce sunt acum pe stipli ) si aveau garantie 3-5 ani , timp in care nu cheltuiau nimic cu intretinerea .  Practic aveau ZERO Cheltuieli cu un sistem de iluminat nou ! Probabil e o intelegere cu vreun protejat al primarului !!!
adam:
(14 August 2019, 18:38)
Asfaltatul strazilor din cartierul Gari Noi daca se va finaliza se va face din banii PRIMARIEI  SLOBOZIA, adica din contributia noastra.Bine ca se reface intrarea in primarie de pe groapa poate acum ne vede DNA-ul si vine la Mocioniu, Stoica ,Tr. Ad,Ca. etc.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 29 Mai 2020
322 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Fetești: Tânăr rănit într-un accident rutier

Un accident rutier s-a produs miercuri, 27 mai 2020, în sensul giratoriu de la breteaua către Autostrada Soarelui. În timp ce un bărbat, de 24 de ani, din Făcăeni, conducea un autoturism dinspre breteaua ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2020, 14:25
(101 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești accident


IPJ Ialomița: Programul ghișeelor de eliberare a certificatelor de cazier judiciar/integritate comportamentală

IPJ Ialomița informează cu privire la programul hișeelor de  eliberare a certificatelor de  cazier judiciar/integritate comportamentală. Acesta este:
-Ghișeu POLIȚIA MUNICIPIULUI SLOBOZIA ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2020, 14:20
(102 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Campanie de donații pentru copiii nevoiași

Centrul Cultural «Ionel Perlea» din Slobozia, în parteneriat cu voluntarii Crucii Roșii-filiala Ialomița, dă startul unei campanii de sprijin a copiilor nevoiași, denumită «Cutiuța cu surprize». «Cutiuța ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2020, 14:15
(72 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 359 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 28 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 359 cazuri de infecții COVID-19. ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2020, 13:05
(100 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 355 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 27 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 355 cazuri de infecții COVID-19. ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2020, 13:10
(152 vizualizări - 0 comentarii)


Sărățeni: Arestat pentru «refuz de prelevare a mostrelor biologice»

Polițiștii ialomițeni au acționat pe raza județului pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate. Astfel, în ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2020, 11:40
(140 vizualizări - 0 comentarii)


Sinești: Beat la volan

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe raza comunei Sinești, un autoturism condus de un bărbat, de 30 de ani, din București. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică a fost ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2020, 11:35
(78 vizualizări - 0 comentarii)


Bucu: Lemne confiscate de polițiști

Polițiștii din Slobozia au confiscat 1,3 metri cubi de material lemnos, transportat fără documente legale de un tânăr, de 31 de ani, din județul Vrancea. Acesta a fost identificat pe raza localității Bucu ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2020, 11:30
(152 vizualizări - 0 comentarii)


8

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

26 Mai 2020, 18:10


9
Episcopia Sloboziei și Călărașilor: Hramul Catedralei Episcopale

Episcopia Sloboziei și Călărașilor: Hramul Catedralei Episcopale

Joi, 28 mai 2020, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte episcop Vincențiu, Episcopia Sloboziei și Călărașilor va sărbători hramul de primăvară al Catedralei Episcopale «Înălțarea Domnului» din Slobozia ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 14:05
(1205 vizualizări - 0 comentarii)


10

Acțiuni preventive desfășurate de polițiștii ialomițeni

Polițiștii ialomițeni au acționat luni, 25 mai 2020, pe raza întregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și siguranței publice. În urma activităților desfășurate ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 13:30
(1067 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Bătrân de 87 de ani, mort din cauza COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică informează cu privire la decesul unui bătrân, de 87 de ani, din județul Ialomița, din cauza infecției cu noul Coronavirus (SARS-CoV-2). Acesta a fost confirmat pozitiv pentru ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 13:20
(1238 vizualizări - 2 comentarii)


12

Grupul de Comunicare Strategică: 354 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 26 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 354 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 13:10
(1101 vizualizări - 0 comentarii)


13

Tudorița Ionescu, învestită în funcția de subprefect al Ialomiței

«În ședința de Guvern din data de 21 mai 2020 a fost aprobată Hotărârea nr. 399, publicată în Monitorul Oficial nr. 431 din 22.05.2020, privind exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 16:25
(520 vizualizări - 3 comentarii)


Accident rutier pe centura Sloboziei

Accident rutier pe centura Sloboziei

Pompierii din Slobozia, împreună cu paramedicii SMURD au intervenit în după amiaza zilei de luni, 25 mai 2020, pentru a acorda îngrjiri medicale victimelor unui accident rutier. Evenimentul s-a petrecut ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 14:10
(398 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: S-a izbit de un alt autoturism și a fost proiectat cu mașina într-un copac

Sâmbătă, 23 mai 2020, în jurul orelor 17,00, polițiștii rutieri au intervenit, pe raza comunei Movilița, la un accident de circulație soldat cu rănirea unei persoane. Din verificările efectuate a reieșit ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 13:35
(179 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Sâmbătă, 23 mai a.c., în jurul orelor 20,00, polițiștii din Urziceni au depistat în trafic, pe raza municipiului, un șofer de 25 de ani, cu domiciliul în Grivița, în timp ce conducea un autoturism sub ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 13:30
(137 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 352 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 25 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 352 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate vindecate ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 13:10
(216 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 347 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Sâmbătă, 23 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 347 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2020, 13:05
(404 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: S-a răsturnat cu mașina

Manasia: S-a răsturnat cu mașina

O tânără de 19 ani și un bărbat de 23 de ani au fost victimele unui accident rutier petrecut în dimineața zilei de vineri, 22 mai 2020, pe raza localității Manasia. Aflat la volan, bărbatul de 23 de ani ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 14:40
(369 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Manasia accident


Audiențe digitale pentru clienții ENEL

Începând de luni, 25 mai 2020, companiile E-Distribuție, operatorii de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului Enel în România, vor introduce o soluție digitală pentru audiențe, prin intermediul ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 14:25
(230 vizualizări - 0 comentarii)


Rată de vindecare a pacienților COVID-19 de 64% în Spitalul Fetești

Reprezentanții Spitalului Municipal «Anghel Saligny» Fetești au precizat faptul că 64% dintre pacienții bolnavi de COVID-19 s-au vindecat. Estimativ, în cadrul unității medicale, au fost internați 187 de ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 14:05
(228 vizualizări - 0 comentarii)


Axintele: Reținut pentru încălcarea ordinului de protecție

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșereni au reținut un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din comuna Axintele, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de «amenințare», «nerespectare ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 13:40
(213 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Se prelungește perioada de acordare a indemnizației de șomaj

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița informează cu privire la faptul că beneficiarii de indemnizație de șomaj, aflați în plată la data de 22 mai 2020, dreptul la indemnizație de șomaj ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 13:20
(250 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 346 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 22 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 346 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 13:05
(229 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 342 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 21 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 342 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate vindecate ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2020, 13:10
(357 vizualizări - 0 comentarii)


Feteși: Lovit de tren la trecerea de cale ferată

Un bărbat de 49 de ani a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la București după ce a fost lovit de un tren de marfă. Accidentul s-a petrecut în dimineața zilei de miercuri, 20 mai 2020, când ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 15:20
(354 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Modele de bună practică privind educația on-line

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița a dat publicității lista localităților unde administrațiile locale au făcut eforturi pentru a-i sprijini pe elevii fără posibilități materiale să aibă acces la resursele ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 15:10
(396 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Pasagera unui taxi, victimă a unui accident rutier

O femeie de 29 de ani, din Fetești, pasageră a unui taxi, a ajuns la spital după ce mașina în care se afla a fost implicată într-un accident rutier produs miercuri, 20 mai 2020. Șoferul taxiului nu a respectat ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 14:05
(284 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești accident


Țăndărei: Anexă gospodărească cuprinsă de flăcări

Pompierii din Țăndărei au intervenit miercuri, 20 mai 2020, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în gospodăria unui localnic. Flăcările au cuprins o anexă și au ars aproximativ 5 mp din acoperișul ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:45
(226 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Ha ha ha în Apa distribuită ialomițenilor are probleme de potabilitate Chelbosul în Apa distribuită ialomițenilor are probleme de potabilitate cetatean în Apa distribuită ialomițenilor are probleme de potabilitate #pasajladrajna în Parlamentarii PSD au inițiat un proiect de lege pentru despăgubirea fermierilor Puscasu în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 27 mai 2020 Sandel în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 27 mai 2020 Andreea în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta Andreea în Făcăeni: Polițist bătut de infractorii pe care îi ancheta dufu în Vizită de lucru a ministrului Agriculturii în Ialomița: Despăgubirile pentru secetă, după 15 iunie 2020 @Nutu în Comisarul șef Mircea Ion Rus, noul șef al Poliției ialomițene spaţiu birou de închiriat în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 27 mai 2020 cetatean în Parlamentarii PSD au inițiat un proiect de lege pentru despăgubirea fermierilor tratat cu tratament în Consiliul Județean vrea să reabiliteze podurile din Ialomița Gigel în Parlamentarii PSD au inițiat un proiect de lege pentru despăgubirea fermierilor despagubitu în Parlamentarii PSD au inițiat un proiect de lege pentru despăgubirea fermierilor tratat cu tratament în Parlamentarii PSD au inițiat un proiect de lege pentru despăgubirea fermierilor Cici în Parlamentarii PSD au inițiat un proiect de lege pentru despăgubirea fermierilor gigi friptu în Parlamentarii PSD au inițiat un proiect de lege pentru despăgubirea fermierilor Vio în Ialomița: Bătrân de 87 de ani, mort din cauza COVID-19 Unul din Braila în În căutarea brand-ului pierdut
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...