Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

«Bonusuri de lux» pentru implementarea proiectelor europene

Se întâmplă în Ialomița

«Bonusuri de lux» pentru implementarea proiectelor europene

bonus: Studiu de caz la Primăria Slobozia: 111 mii de lei pentru 28 de «specialiști în anticorupție»

Pe lângă fondurile alocate pentru realizarea proiectelor, Uniunea Europeană plătește oameni care să asigure succesul investițiilor. Aceștia fac parte din organisme specializate numite «echipe de implementare». Pentru mulți dintre cei intră în componența acestor echipe tot ceea ce contează sunt sporurile pe care le primesc în plus la salarii... Iar în administrația publică din Ialomița există zeci de angajați care suprave­ghează pe banii Uniunii Europene implementarea proiectelor. La Consiliul Județean Ialomița, de exemplu, președintele Victor Moraru, împreună cu vicepre­șe­dinții Ionel Gae și Cătălin Grigore, sunt manageri în 6 din cele 11 proiecte cu finanțare europeană pe care instituția le derulează. Această respon­sabilitate le-a adus un spor de 20% la indemnizațiile primite. De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean Ialomița este una dintre instituțiile publice ai cărei reprezentanți sunt remunerați în calitate de manageri de proiect. Iar exemplele pot continua...

Un exemplu pentru funcționari În ultimii 6 ani, instituțiile publice din Ialomița au implementat doar 90 de proiecte cu finanțare europeană. Chiar dacă cifra nu este îmbucurătoare, pentru mulți funcționari puținele proiecte au însemnat bani în plus la salarii. Toate acestea deoarece angajații respectivelor instituții au devenit membri ai «echipelor de implementare». Potrivit regulilor impuse de la Bruxelles, orice entitate care dorește să atragă bani europeni prin intermediul unui proiect trebuie să suprave­gheze modul în care proiectul se derulează cu ajutorul unor «echipe de implementare». Valoarea sumelor diferă de la un angajat la altul și de la gradul de responsabilitate pe care îl are fiecare membru al acestei echipe. În administrația din Ialomița, cele mai multe proiecte cu finanțare europeană au fost inițiate de Consiliul Județean Ialomița. Instituția are 11 astfel de investiții, multe dintre ele vizând proiecte de infrastructură și reabilitare a monumentelor istorice, a căror valoare depășește 70 milioane de lei. 6 dintre aceste proiecte sunt coordonate chiar de către șefii instituției, președintele Victor Moraru și vicepreședinții Ionel Gae și Cătălin Grigore. Conform unui răspuns oficial al Consiliului Județean Ialomița, din 2018, veniturile salariale ale celor trei oficiali s-au majorat cu 20% datorită implicării acestora în implementarea proiectelor cu finanțare europeană. Potrivit declarațiilor sale de avere, Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, și-a majorat salariul de la 80 mii de lei/an (2018), la 147 mii de lei/an (2019). Acesta este manager în 3 proiecte europene care vizează modernizarea a două drumuri județene și construcția unui adăpost pentru pescarii din Giurgeni. Iată cum explică implicarea sa în calitate de manager al acestor proiecte: «Nu este obligatoriu ca managerul de proiect să fie și conducătorul instituției... Eu am încercat la Consiliul Județean să implic cât mai mulți colegi în implementarea proiectelor pe fonduri europene, pentru că cel mai important este să rămână oameni pregătiți aici. În primul rând, am ales să fiu mana­ger pentru că trebuia să le demonstrez co­legilor mei, la momentul la care am luat această decizie de a accesa fonduri euro­pene instituția aceasta era paralizată de teamă... Toată lumea fugea de răspundere pentru că veneam după reținerea preșe­dintelui, după ce șapte, opt colegi au fost cercetați... Și-am zis ca primele riscuri să mi le asum chiar eu! Și am preferat pur și simplu pentru că trebuia să dau eu exemplu că nu-mi este teamă de accesarea fondurilor europene! Eu aveam experiență pentru că am fost manager de proiect în majoritatea proiectelor care s-au derulat la Amara...». Cel mai avansat proiect dintre cele pe care președintele Moraru le coordonează este «Modernizarea Drumului Județean 302», celelalte două fiind în faza de precontractare.

Explicații încurcate Vicepreședinții Consiliului Județean Ialomița, Cătălin Grigore și Ionel Gae, sunt managerii proiectelor ce vizează reabilitarea unor monumente istorice și a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Fără a avea experiență în ceea ce privește accesarea fondurilor europene, ambii au beneficiat de un plus de 20% la salariu datorită funcției de manager de proiect. Înainte de a avea și această responsabilitate, venitul anual al celor doi vicepreședinți a fost de 80 mii de lei (2018). După ce au devenit manageri de proiect, indemnizația pe care aceștia o primesc a ajuns la 131 mii de lei/an (2019). Datele cu privire la veniturile încasate de Ionel Gae și Cătălin Grigore se regăsesc în declarațiile de avere înregistrate la nivelul instituției. Pentru că era în concediu de odihnă, Cătălin Grigore nu a putut să explice care este rolul său în calitate de manager de proiect. În schimb, colegul său, Ionel Gae a precizat, într-un mod laconic, care sunt responsabilitățile sale în această funcție: «Managerul de proiect are mai multe lucruri de făcut... El trebuie să coordoneze întreaga echipă! Ne întâlnim, dezbatem situația la zi... Chiar nu stăm, suntem foarte implicați în ceea ce privește acti­vitățile din cadrul proiectelor! Sunt importante pentru noi și mai ales pentru cetățenii județului Ialomița...». Ionel Gae este managerul proiectului privind mo­dernizarea bazei arheologice de la Orașul de Floci, care încă se află într-o fază incipientă în ceea ce privește implementarea. De asemenea, pe lângă șefii instituției, Larisa Mihai, administratorul public al Consiliului Județean Ialomița, este manager într-unul dintre proiectele cu finanțare europeană demarate de Consiliul Județean Ialomița. Aceasta coordonează activitățile în cadrul proiectului ce vizează reabilitarea Bisericii de Lemn «Sfântul Nicolae», din zona Muzeului Național al Agriculturii. În funcție de timpul de lucru acordat activității de coordonare, aceasta primește un spor salarial cuprins între 10% și 50%. Aceeași moda­litate de calcul se aplică și în cazul celorlalți funcționari publici, membri ai «echipelor de implementare». În funcție de veniturile pe care le încasează dar și de orele lucrate, un calcul aproximativ, arată că aceștia primesc sporuri salariale ce pornesc de la 500 de lei și pot ajunge până la 2500 de lei lunar. (M. SOFRONIE)

Ai carte, ai parte... de bani europeni!
Nu doar reprezentanții administrației județene primesc bonusuri din partea Uniunii Europene în calitate de ma­nageri ai proiectelor pe care le coordonează. Luminița Barcari, fosta șefă a Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, împreună cu Steluța Mitrea, inspectorul școlar general adjunct încă în funcție, sunt manageri în cadrul a două proiecte europene al căror beneficiar este Inspectoratul Școlar Județean Ialomița. Activitatea acestora este remunerată în funcție de orele pe care le prestează, ajungând să încaseze venituri de până la aproximativ 10 mii de lei pe lună. Estimativ, valoarea proiectelor pe care Luminița Barcari și Steluța Mitrea le coordonează în calitate de manageri de proiect este de 10 mi­lioane de lei.

Studiu de caz la Primăria Slobozia
111 mii de lei pentru 28 de «specialiști în anticorupție»
În luna august 2018, Slobozia a demarat proiectul «Măsuri integrate de prevenire a corupției la nivelul autorităților și instituțiilor publice din Municipiul Slobozia». Ajuns la final, proiectul a generat apariția a 28 de «specialiști în anticorupție». Proiectul transformă funcționarii Primăriei Slobozia în abonați la banii Uniunii Europene. Echipa de implementare, condusă de directorul economic Adrian Trifan, a beneficiat de un buget de 111 mii de lei. Cât despre oportunitatea proiectului, managerul Adrian Trifan explică faptul că efectele implementării lui se vor vedea în timp. «Eu în calitate de manager de proiect am coordonat întreaga echipă. Este un proiect important, iar efectele lui se vor vedea în timp... O să vă lămuriți și dumneavoastră, și oamenii care vin în contact cu funcționarii noștri!» a explicat Adrian Trifan.
Ficțiuni administrative Obiectivul general al proiectului l-a reprezentat creșterea transparenței actului administrativ și implementarea unor mecanisme și măsuri de combatere a corupției la ni­velul municipiului Slobozia. Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020 și s-a desfășurat pe parcursul unui an. Vineri, 2 august a.c., a avut loc ședința finală de evaluare a rezultatelor proiectului. Potrivit infor­mațiilor prezentate, în acest moment 3 aleși locali și 25 de funcționari publici din cadrul instituției au devenit «spe­cialiști în anticorupție». Ei au fost instruiți să respecte și să aplice unitar «normele, meca­nismele și procedurile în materie de etică și integritate administrativă». Cei 28 de «spe­cialiști» ai Primăriei Slobozia au obligația să disemineze cunoștințele asimilate în alte 5 instituții publice din Ialomița.
Realitatea e a noastră În decursul anului scurs de la demararea proiectului, Primăria Slobozia s-a remarcat printr-o serie întreagă de scandaluri publice în care a fost implicată. Reamintim, în treacăt, autorizațiile de construire ilegală pentru statuia lui Mihai Viteazu, sporurile pentru controlul fiscal periodic acordate ilegal, falsul și uzul de fals în cazul reclamantului Grigore Corneliu din Slobozia... Sigur, toate acestea (n.red.: și câte altele, despre care nu vom auzi niciodată!) nu sunt fapte de corupție. Dar sunt dovezi indirecte că administrația Mocioniu este la ani lumină de «normele, mecanismele și procedurile în materie de etică și integritate administrativă», iar cei 287293,20 lei, cât repre­zintă valoarea proiectului, au fost cheltuiți inutil.

19 August 2019, 08:40 (4861 vizualizări - 26 comentarii)

Citiți și:
Administrația din Ialomița a realizat doar 90 de proiecte cu finanțare europeană
Ialomița a atras 275 milioane de lei de la UE pentru bugetari
Ialomița: Accesarea fondurilor europene, o problemă locală
GAL «Dunărea de Jos», campioana implementării fondurilor europene în Ialomița

Comentariile cititorilor:


Om:
(26 August 2019, 11:51)
Bani să curgă in buzunarele hoților! Nu se mai satură. Oare vor plăti aici pe Pământ sau așteptăm viața de apoi? Posibil, pe Pământ peste zeci de ani, cine-i mai apucă..,
Fetești:
(25 August 2019, 08:57)
Dați-o jos pe Barcari de pe zid! Vrea și ea....ca omu normal.....
Gabi:
(25 August 2019, 08:54)
@un român. Dacă va exista și la românii din Ialomița așa lege, ar rămâne toate școlile fără cadre; de la portar, la director! De cazat, se vor găsi pușcării. Rămân clădirile fostelor școli....
aplaudacul:
(23 August 2019, 14:04)
cei care ii lingusiti pe domnii din poza si care considerati ca merita banii astia va rog sa scrieti aici ce proiecte cu finantare europeana s-au finalizat si pentru care a fost legal sa incaseze sporurile!
eu nu cunosc niciun proiect de anvergura finalizat pe bani europeni, care sa fie si util si functional.
Treaba asta cu frica, cu puscaria, lasati-o jos ca macane! Daca ar fi corecti, cu licitatii corecte, fara firme de casa si comisioane, poate nu le-ar mai fi frica de puscarie. Daca esti corect si legist nu are de ce sa-ti fie frica! (de exemplu: sa ai liceenta de functionare la autobuze, nu sa le pui in circulatie fara si apoi sa ne spui ca legea trebuie citita in spiritul ei, nu in litera ei- primarul de la slobozia). 
De acord cu bonusurile de implementare a proiectelor, dar dupa realizarea lor, atunci cand se vad beneficiile acestor proiecte transformate in investitii. Si ar trebui sa le ia functionarii aia care muncesc efectiv, nu sefii care doar pun rezolutia pe dosar si toata munca o face palmasul, nu seful. In cazul in care merge ceva prost "seful" imediat se disculpa si arunca vina pe functionar, ba ca e incompetent, ba ca a intarziat cu depunerea proiectului 2 minute, dupa un an de munca la dosar...
Recompensa pentru aceasta categorie de demnitari?? simplu: functia pentru care au candidat si au fost alesi! doar de aia ne-au aburit sa-i alegem! ca vor face si vor drege. Oricum incaseaza salariu de aproape 150 milioane lunar (timp de 4 ani).
slobozean:
(23 August 2019, 08:23)
Daca prin implementarea acestor proiecte nu se creeaza locuri de munca , atunci vax. Bani doldora pentru echipa de proiect ca s-a spetit. La ce s-a spetit ? Banii sa fie cheltuiti pentru lucruri de un real folos  nu bazaconii. Felicitari celor care au facut intradevar investitii durabile! 
@consulttant:
(23 August 2019, 08:21)
Răpciugile scriu ca sunt sume mari alocate acestor sporuri,fiindca esti angajat deja si platit pentru ce profesezi.La puscarie se ajunge daca nu se respecta termenii si conditiile.Ai tu senzatia,"consultantule"ca intra cineva in puscarie pentru subtetana?Ori pentru alte proiecte finantate UE/cu banii returnati?Esti rău ,tâmpit si veninos.Aceste sporuri reprezinta voalat recompensa presedintelui pentru aplaudaci si lingai ca tine.Este plin judetul de proiecte ratate si este goala puscaria pentru asemenea fapte.Se ciordeste mult sub diverse forme.In 2018_2019,iubitorul de iepe,prăsitorul a reusit aceasta găselnită.Spor de reusita la proiect.Este egal cu bani dati doar pentru forma de salut matinala"Consultantule",cu putina ambitie ai reusi sa te exprimi corect si la 40 ani,poate primesti un spor de educatie de la prezident, daca pui mana putin pe carte.Sumt bani multi,nemunciti si te incadrezi pentru spor.Esti needucat,gălăgios,guraliv,trebuie doar sa iti scri numele /prenumele din CI la comentarii.Succes!
Consultant:
(23 August 2019, 00:01)
Alo!! Retardatilor!In toata lumea civilizată performanta se plătește!Era mai bine cand nu se ansorbea niciun euro?Cine dracu va mai înțelege rapciugilor! Sunteti prosti si rau intenționați! Daca voi ati risca sa ajungeți la puscarie, ce ati face dacă ați mai avea si un salariu de c...t? Ati mai face proiecte europene pentru populația din acest județ?
Pentru "un analist":
(22 August 2019, 08:52)
Bai rebutule al societatii , din cauza ca exista specii ca voi in tara asta nu o vom lua intr o directie buna , nu acceptam sa avem proiecte sa prosperam din cauza ca unii ia un procent pt ca e manager de proiect ! Mai bine sa nu avem proiecte nu? Ca respectivii sa nu mai ia nu stiu cat la suta ... e vaide capul vostru !
Gicuță:
(22 August 2019, 08:26)
Se pot Furadanul din fondurile EU? Nu pot să cred. Aici trebuie tot justificat! Să i bage la pușcărie! Posibil, pestevreo 20 de ani după judecată...
Un roman:
(22 August 2019, 08:24)
Un roman profesor universitar în China pentru spaga 80 dolari a primit 3 ani de pușcărie . Dacă iese la munca manca . Așa legi trebuie adoptate și respectate Problmea este ca de va fi așa unde îi vom caza ?
@horia:
(22 August 2019, 08:00)
E scris acolo,cu greseli.Este nevoie de justitie cu reprezentanti,nu cu momai.A scris omul.Norocul nostru ca ai sesizat greseli si ai scris corect(?!?!?).Dar de ce se acorda bonificatii daca proiectele aprobate au fost esecuri?
Jhon:
(22 August 2019, 03:20)
Bă, v-ati umplut de fapte penale cu fondurile astea, putini au știut să nu încalce legea, restul numai falsuri si înșelăciuni, câți or scăpa pe afară și câți în pușcărie, om vedea.
Horia:
(21 August 2019, 18:22)
@pă sistem...,De teorie suntem scărbiți!! Care-i soluția pentru boala prostiei generalizate? Care-i relevanța gargarei tale (cu greșeli!)? Mulți vorbește, puțini face! Lasă-ne!
Pă sistem. Democratic.:
(21 August 2019, 08:12)
Slobozia,Ialomita.Dupa 30 ani de guvernare.Cine soldatul? Care-i imparatul?Orasul este distrus,prafuit,circulatia rutiera a primit sensuri unice dar fara sosele corect executate.Orasul a primit apa rece dar nu potabila.S-a sapat o parcare subtetana dar fara drept de parcare.Avem sala de spectacol cu geomwtrie variabila dar fara vedete si spectatori.In oras s-a construit un cartier pentru tineri,acum se vand locurile,se retrag fiindca in 10 ani nu s-a reusit sistematizarea zonei.Acum se fac strazi si utilitati.Dupa 10 ani.Partidul de guvernamant si primarii au umilit si batjocorit populatia ialomiteana.Bani au fost cheltuiti anual,cu derapaje financiare mari dar nu avem vinovati.Nu pod rutier.Nu sosele de 30 ani(Amara-Grivita).Prostimea insa voteaza pentru un dans,o bere,un mic si-o bricheta.Cu recompense si bonusuri de succes pentru apropiatii politici.Cu ZERO,7% reusita,incapabilii primesc bonusuri.Justitie avem dar fara reprezentanti,puscarii detinem dar cu putini vinovati.Traiasca partidul!
Cineva:
(20 August 2019, 11:42)
ROMANI TREZIȚIVĂ AVEM NEVOIE DE OAMENI CINSTIȚI ȘI CURAȚI ÎN POLITICA CĂRORA SA LE PESE ȘI DE ULTIMUL BĂNUȚ AL CONTRIBUABILULUI ? TOȚI CEI CE SUNT LA CONDUCERE POLITIC SA PLECE CU TOT CU SOȚI AMANTE CU PUPINCURISTI CU NEPOȚI DE NEPOȚI CU NEPOȚI DE CUMETRI CU TOATĂ RASA DE LIPITORI .ÎNCĂ SPER CA NE MAI PUTEM FACE BINE DACĂ OPERAM ȘI ARUNCAM TOT BALASTUL ĂSTA PUTUROS ȘI SFIDATOR.ROMÂNIA TREZEȘTE DOAR DUMNEZEU MĂ TINE CU NOI !

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 27 Ian 2020
68 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Slobozia: A fost jefuit magazinul Altex

Polițiștii din Slobozia caută mai mulți suspecți care, în noaptea de miercuri spre joi, 22/23 ianuarie 2020, au pătruns prin efracție în incinta Magazinului Alex, din zona Value Centre Slobozia. Hoții au ...[citește_toată_știrea]

25 Ianuarie 2020, 20:05
(403 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

24 Ianuarie 2020, 14:50


Fetești: Pieton în scaun cu rotile, lovit de o mașină

Un bătrân de 72 de ani, aflat în scaunul cu rotile, din localitatea Făcăeni, a ajuns la spital după ce a fost lovit de o mașină. Accidentul s-a petrecut miercuri, 22 ianuarie 2020, pe raza municipiului ...[citește_toată_știrea]

23 Ianuarie 2020, 16:25
(200 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești accident


Ialomița: A intrat cu mopedul într-o mașină

Un bărbat de 40 de ani, din localitatea Valea Ciorii, s-a ales marți, 22 ianuarie 2020, cu un dosar penal fiind identificat în trafic fără permis de conducere. Polițiștii s-au sesizat după ce acesta a provocat ...[citește_toată_știrea]

23 Ianuarie 2020, 16:20
(202 vizualizări - 0 comentarii)


4

Slobozia: «Hora Unirii» la Grădinița «Piticiot»

Preșcolarii Grădiniței «Piticot» din Slobozia au participat la un eveniment organizat de Protopopiatul Slobozia, cu scopul de a marca Ziua Micii Unirii. La finalul manifestărilor, copiii s-au prins de mâini ...[citește_toată_știrea]

23 Ianuarie 2020, 16:15
(153 vizualizări - 0 comentarii)


Făcăeni: La volan sub influența alcoolului

Un tânăr de 26 de ani, din localitatea Făcăeni, s-a ales cu un dosar penal după ce a fost depistat în trafic sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a refuzat de asemenea să se prezinte la spital pentru ...[citește_toată_știrea]

23 Ianuarie 2020, 16:10
(132 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Lemne de foc vândute ilegal

Miercuri, 22 ianuarie 2020, polițiștii din Ialomița au desfășurat o amplă acțiune de combatere a infracțiunilor la regimul silvic. Astfel, oamenii legii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale în valoare ...[citește_toată_știrea]

23 Ianuarie 2020, 16:05
(203 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Pietonii, victime ale șoferilor grăbiți

În cursul zilei de marți, 21 ianuarie 2020, trei pietoni au ajuns la spital, fiind victime ale accidentelor de circulație. În primul caz este vorba despre un bărbat, de 47 de ani, domiciliat în Amara, care ...[citește_toată_știrea]

22 Ianuarie 2020, 18:10
(264 vizualizări - 2 comentarii)


8

IPJ Ialomița: Simulare VR pentru prevenirea furturilor din locuințe

Acțiune inedită a polițiștilor ialomițeni în cadrul campaniei de prevenire a furturilor din locuințe «Hoții îți invadează intimitatea». Miercuri, 22 ianuarie 2020, oamenii legii le-au prezentat clienților ...[citește_toată_știrea]

22 Ianuarie 2020, 18:05
(209 vizualizări - 1 comentariu)


9

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

21 Ianuarie 2020, 17:15


10
Valea Ciorii: Peste 300 kg de pește, o barcă pneumatică și plase, confiscate de polițiști

Valea Ciorii: Peste 300 kg de pește, o barcă pneumatică și plase, confiscate de polițiști

Aproape 300 de kilograme de pește din speciile crap și somn precum și o barcă pneumatică și plase de pescuit au fost confiscate de polițiștii ialomițeni în localitatea Valea Ciorii. Astfel, luni, 20 ianuarie ...[citește_toată_știrea]

21 Ianuarie 2020, 14:15
(301 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Luni, 20 ianuarie a.c., în jurul orelor 20,00, polițiștii din Stelnica, în timp ce efectuau un filtru rutier pe raza comunei Vlădeni, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, de 26 de ani ...[citește_toată_știrea]

21 Ianuarie 2020, 14:10
(282 vizualizări - 0 comentarii)


12

Fetești: 16 persoane evacuate dintr-un bloc cu 4 etaje

16 persoane au fost evacuate în cursul zilei de marți, 21 ianuarie 2020, dintr-un bloc cu 4 etaje din Fetești, din cauza unei butelii care a luat foc. La locul intervenției au participat pompierii Gărzii ...[citește_toată_știrea]

21 Ianuarie 2020, 12:35
(195 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița atenționează: Sunt active 17 focare de pestă porcină africană!

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează că luni, 20 ianuarie 2020, pe raza județului Ialomița, sunt declarate 17 focare de pestă porcină africană. Astfel, în localitatea ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2020, 15:10
(263 vizualizări - 0 comentarii)


Bucu: 190 kg de pește, confiscate

Vineri, 17 ianuarie a.c., polițiștii au oprit pentru control, pe raza localității Bucu, un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din județul Ilfov. În urma verificării autovehiculului, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2020, 14:45
(242 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Săli de jocuri de noroc, verificate de polițiști

Duminică, 19 ianuarie a.c., polițiștii de Ordine Publică și Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au desfășurat o acțiune preventivă pentru creșterea gradului de siguranță al ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2020, 14:40
(252 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Vineri, 17 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Platonești au oprit pentru control, pe raza comunei Săveni, un autoturism condus de un bărbat de 60 ani. În urma testării cu aparatul ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2020, 14:35
(181 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 4 accidente, cinci victime

În ultimele 48 ore, la nivelul județului Ialomița, pompierii au acționat pentru gestionarea a 62 intervenții destinate protecției comunității, din care 57 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2020, 10:40
(163 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Slobozia, arestat pentru «tâlhărie calificată»

În cursul zilei de 15 ianuarie a.c., polițiștii slobozeni au identificat și reținut, pentru 24 de ore, un tânăr de 22 de ani cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni de «tâlhărie calificată», săvârșită ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 12:10
(377 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Acțiune de prevenire

Joi, 16 ianuarie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii faptelor cu violență, a delincvenței juvenile și victimizării minorilor în zona unităților de învățământ, precum și ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 11:50
(226 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie la furnizarea apei în Cartierul Fetești Oraș

Pentru remedierea unei avarii survenită la nivelul unui branșament de pe strada Călărași din municipiul Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile vineri, 17 ianuarie 2020, în ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 11:40
(194 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Au fost identificate zonele de risc privind gripa aviară

În contextul răspândirii virusului gripei aviare, reprezentanții Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița au identificat zonele din județ cu risc epidemiologic ridicat. Astfel ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 18:20
(389 vizualizări - 0 comentarii)


Polei în Ialomița: Două accidente, patru persoane rănite

Miercuri, 15 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la două accidente rutiere produse pe raza județului, soldate cu rănirea a patru persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orei ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 18:05
(370 vizualizări - 0 comentarii)


Bătrân de 70 de ani din Făcăeni, beat la volan

Miercuri, 15 ianuarie a.c., în jurul orelor 18,00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Stelnica au depistat un bărbat, de 70 de ani, din comuna Făcăeni, care conducea un autoturism pe raza localității ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 17:55
(641 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Gheorghe Doja, arestat după ce a condus fără permis

Miercuri, 15 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 17:50
(320 vizualizări - 1 comentariu)


Accident la intrare în Movila

Marți, 14 ianuarie a.c., în jurul orei 7,30, polițiștii au intervenit la un eveniment rutier produs pe raza localității Movila, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate de polițiști ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:40
(353 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Movila accident


Bucu: La volan cu permisul suspendat

Marți, 14 ianuarie a.c., în jurul orelor 15,30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit, pe raza localității Bucu, un autoturism condus de către un bărbat, de 47 de ani, din București, care a ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:35
(383 vizualizări - 1 comentariu)


Acțiune a polițiștilor feteșteni

Marți, 14 ianuarie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul silviculturii și pisciculturii. În cadrul acțiunii ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:30
(340 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Locuri de muncă în Germania pentru studenți

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomita anunță ȋnceperea perioadei de ȋnregistrare a aplicațiilor ȋn programul destinat studenților care doresc să desfășoare o activitate lucrativă pe ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 15:15
(304 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: 15 ianuarie-«Ziua Culturii Naționale»

Protopopiatul Slobozia: 15 ianuarie-«Ziua Culturii Naționale»

Miercuri, 15 ianuarie 2020, cu prilejul «Zilei Culturii Naționale» și aniversării a 170 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, la Liceul Tehnologic «Mihai Eminescu» din Slobozia, elevii ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 15:10
(483 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...