Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

«Bonusuri de lux» pentru implementarea proiectelor europene

Se întâmplă în Ialomița

«Bonusuri de lux» pentru implementarea proiectelor europene

bonus: Studiu de caz la Primăria Slobozia: 111 mii de lei pentru 28 de «specialiști în anticorupție»

Pe lângă fondurile alocate pentru realizarea proiectelor, Uniunea Europeană plătește oameni care să asigure succesul investițiilor. Aceștia fac parte din organisme specializate numite «echipe de implementare». Pentru mulți dintre cei intră în componența acestor echipe tot ceea ce contează sunt sporurile pe care le primesc în plus la salarii... Iar în administrația publică din Ialomița există zeci de angajați care suprave­ghează pe banii Uniunii Europene implementarea proiectelor. La Consiliul Județean Ialomița, de exemplu, președintele Victor Moraru, împreună cu vicepre­șe­dinții Ionel Gae și Cătălin Grigore, sunt manageri în 6 din cele 11 proiecte cu finanțare europeană pe care instituția le derulează. Această respon­sabilitate le-a adus un spor de 20% la indemnizațiile primite. De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean Ialomița este una dintre instituțiile publice ai cărei reprezentanți sunt remunerați în calitate de manageri de proiect. Iar exemplele pot continua...

Un exemplu pentru funcționari În ultimii 6 ani, instituțiile publice din Ialomița au implementat doar 90 de proiecte cu finanțare europeană. Chiar dacă cifra nu este îmbucurătoare, pentru mulți funcționari puținele proiecte au însemnat bani în plus la salarii. Toate acestea deoarece angajații respectivelor instituții au devenit membri ai «echipelor de implementare». Potrivit regulilor impuse de la Bruxelles, orice entitate care dorește să atragă bani europeni prin intermediul unui proiect trebuie să suprave­gheze modul în care proiectul se derulează cu ajutorul unor «echipe de implementare». Valoarea sumelor diferă de la un angajat la altul și de la gradul de responsabilitate pe care îl are fiecare membru al acestei echipe. În administrația din Ialomița, cele mai multe proiecte cu finanțare europeană au fost inițiate de Consiliul Județean Ialomița. Instituția are 11 astfel de investiții, multe dintre ele vizând proiecte de infrastructură și reabilitare a monumentelor istorice, a căror valoare depășește 70 milioane de lei. 6 dintre aceste proiecte sunt coordonate chiar de către șefii instituției, președintele Victor Moraru și vicepreședinții Ionel Gae și Cătălin Grigore. Conform unui răspuns oficial al Consiliului Județean Ialomița, din 2018, veniturile salariale ale celor trei oficiali s-au majorat cu 20% datorită implicării acestora în implementarea proiectelor cu finanțare europeană. Potrivit declarațiilor sale de avere, Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, și-a majorat salariul de la 80 mii de lei/an (2018), la 147 mii de lei/an (2019). Acesta este manager în 3 proiecte europene care vizează modernizarea a două drumuri județene și construcția unui adăpost pentru pescarii din Giurgeni. Iată cum explică implicarea sa în calitate de manager al acestor proiecte: «Nu este obligatoriu ca managerul de proiect să fie și conducătorul instituției... Eu am încercat la Consiliul Județean să implic cât mai mulți colegi în implementarea proiectelor pe fonduri europene, pentru că cel mai important este să rămână oameni pregătiți aici. În primul rând, am ales să fiu mana­ger pentru că trebuia să le demonstrez co­legilor mei, la momentul la care am luat această decizie de a accesa fonduri euro­pene instituția aceasta era paralizată de teamă... Toată lumea fugea de răspundere pentru că veneam după reținerea preșe­dintelui, după ce șapte, opt colegi au fost cercetați... Și-am zis ca primele riscuri să mi le asum chiar eu! Și am preferat pur și simplu pentru că trebuia să dau eu exemplu că nu-mi este teamă de accesarea fondurilor europene! Eu aveam experiență pentru că am fost manager de proiect în majoritatea proiectelor care s-au derulat la Amara...». Cel mai avansat proiect dintre cele pe care președintele Moraru le coordonează este «Modernizarea Drumului Județean 302», celelalte două fiind în faza de precontractare.

Explicații încurcate Vicepreședinții Consiliului Județean Ialomița, Cătălin Grigore și Ionel Gae, sunt managerii proiectelor ce vizează reabilitarea unor monumente istorice și a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Fără a avea experiență în ceea ce privește accesarea fondurilor europene, ambii au beneficiat de un plus de 20% la salariu datorită funcției de manager de proiect. Înainte de a avea și această responsabilitate, venitul anual al celor doi vicepreședinți a fost de 80 mii de lei (2018). După ce au devenit manageri de proiect, indemnizația pe care aceștia o primesc a ajuns la 131 mii de lei/an (2019). Datele cu privire la veniturile încasate de Ionel Gae și Cătălin Grigore se regăsesc în declarațiile de avere înregistrate la nivelul instituției. Pentru că era în concediu de odihnă, Cătălin Grigore nu a putut să explice care este rolul său în calitate de manager de proiect. În schimb, colegul său, Ionel Gae a precizat, într-un mod laconic, care sunt responsabilitățile sale în această funcție: «Managerul de proiect are mai multe lucruri de făcut... El trebuie să coordoneze întreaga echipă! Ne întâlnim, dezbatem situația la zi... Chiar nu stăm, suntem foarte implicați în ceea ce privește acti­vitățile din cadrul proiectelor! Sunt importante pentru noi și mai ales pentru cetățenii județului Ialomița...». Ionel Gae este managerul proiectului privind mo­dernizarea bazei arheologice de la Orașul de Floci, care încă se află într-o fază incipientă în ceea ce privește implementarea. De asemenea, pe lângă șefii instituției, Larisa Mihai, administratorul public al Consiliului Județean Ialomița, este manager într-unul dintre proiectele cu finanțare europeană demarate de Consiliul Județean Ialomița. Aceasta coordonează activitățile în cadrul proiectului ce vizează reabilitarea Bisericii de Lemn «Sfântul Nicolae», din zona Muzeului Național al Agriculturii. În funcție de timpul de lucru acordat activității de coordonare, aceasta primește un spor salarial cuprins între 10% și 50%. Aceeași moda­litate de calcul se aplică și în cazul celorlalți funcționari publici, membri ai «echipelor de implementare». În funcție de veniturile pe care le încasează dar și de orele lucrate, un calcul aproximativ, arată că aceștia primesc sporuri salariale ce pornesc de la 500 de lei și pot ajunge până la 2500 de lei lunar. (M. SOFRONIE)

Ai carte, ai parte... de bani europeni!
Nu doar reprezentanții administrației județene primesc bonusuri din partea Uniunii Europene în calitate de ma­nageri ai proiectelor pe care le coordonează. Luminița Barcari, fosta șefă a Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, împreună cu Steluța Mitrea, inspectorul școlar general adjunct încă în funcție, sunt manageri în cadrul a două proiecte europene al căror beneficiar este Inspectoratul Școlar Județean Ialomița. Activitatea acestora este remunerată în funcție de orele pe care le prestează, ajungând să încaseze venituri de până la aproximativ 10 mii de lei pe lună. Estimativ, valoarea proiectelor pe care Luminița Barcari și Steluța Mitrea le coordonează în calitate de manageri de proiect este de 10 mi­lioane de lei.

Studiu de caz la Primăria Slobozia
111 mii de lei pentru 28 de «specialiști în anticorupție»
În luna august 2018, Slobozia a demarat proiectul «Măsuri integrate de prevenire a corupției la nivelul autorităților și instituțiilor publice din Municipiul Slobozia». Ajuns la final, proiectul a generat apariția a 28 de «specialiști în anticorupție». Proiectul transformă funcționarii Primăriei Slobozia în abonați la banii Uniunii Europene. Echipa de implementare, condusă de directorul economic Adrian Trifan, a beneficiat de un buget de 111 mii de lei. Cât despre oportunitatea proiectului, managerul Adrian Trifan explică faptul că efectele implementării lui se vor vedea în timp. «Eu în calitate de manager de proiect am coordonat întreaga echipă. Este un proiect important, iar efectele lui se vor vedea în timp... O să vă lămuriți și dumneavoastră, și oamenii care vin în contact cu funcționarii noștri!» a explicat Adrian Trifan.
Ficțiuni administrative Obiectivul general al proiectului l-a reprezentat creșterea transparenței actului administrativ și implementarea unor mecanisme și măsuri de combatere a corupției la ni­velul municipiului Slobozia. Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020 și s-a desfășurat pe parcursul unui an. Vineri, 2 august a.c., a avut loc ședința finală de evaluare a rezultatelor proiectului. Potrivit infor­mațiilor prezentate, în acest moment 3 aleși locali și 25 de funcționari publici din cadrul instituției au devenit «spe­cialiști în anticorupție». Ei au fost instruiți să respecte și să aplice unitar «normele, meca­nismele și procedurile în materie de etică și integritate administrativă». Cei 28 de «spe­cialiști» ai Primăriei Slobozia au obligația să disemineze cunoștințele asimilate în alte 5 instituții publice din Ialomița.
Realitatea e a noastră În decursul anului scurs de la demararea proiectului, Primăria Slobozia s-a remarcat printr-o serie întreagă de scandaluri publice în care a fost implicată. Reamintim, în treacăt, autorizațiile de construire ilegală pentru statuia lui Mihai Viteazu, sporurile pentru controlul fiscal periodic acordate ilegal, falsul și uzul de fals în cazul reclamantului Grigore Corneliu din Slobozia... Sigur, toate acestea (n.red.: și câte altele, despre care nu vom auzi niciodată!) nu sunt fapte de corupție. Dar sunt dovezi indirecte că administrația Mocioniu este la ani lumină de «normele, mecanismele și procedurile în materie de etică și integritate administrativă», iar cei 287293,20 lei, cât repre­zintă valoarea proiectului, au fost cheltuiți inutil.

19 August 2019, 08:40 (4541 vizualizări - 26 comentarii)

Citiți și:
Administrația din Ialomița a realizat doar 90 de proiecte cu finanțare europeană
Ialomița a atras 275 milioane de lei de la UE pentru bugetari
Ialomița: Accesarea fondurilor europene, o problemă locală
GAL «Dunărea de Jos», campioana implementării fondurilor europene în Ialomița

Comentariile cititorilor:


Om:
(26 August 2019, 11:51)
Bani să curgă in buzunarele hoților! Nu se mai satură. Oare vor plăti aici pe Pământ sau așteptăm viața de apoi? Posibil, pe Pământ peste zeci de ani, cine-i mai apucă..,
Fetești:
(25 August 2019, 08:57)
Dați-o jos pe Barcari de pe zid! Vrea și ea....ca omu normal.....
Gabi:
(25 August 2019, 08:54)
@un român. Dacă va exista și la românii din Ialomița așa lege, ar rămâne toate școlile fără cadre; de la portar, la director! De cazat, se vor găsi pușcării. Rămân clădirile fostelor școli....
aplaudacul:
(23 August 2019, 14:04)
cei care ii lingusiti pe domnii din poza si care considerati ca merita banii astia va rog sa scrieti aici ce proiecte cu finantare europeana s-au finalizat si pentru care a fost legal sa incaseze sporurile!
eu nu cunosc niciun proiect de anvergura finalizat pe bani europeni, care sa fie si util si functional.
Treaba asta cu frica, cu puscaria, lasati-o jos ca macane! Daca ar fi corecti, cu licitatii corecte, fara firme de casa si comisioane, poate nu le-ar mai fi frica de puscarie. Daca esti corect si legist nu are de ce sa-ti fie frica! (de exemplu: sa ai liceenta de functionare la autobuze, nu sa le pui in circulatie fara si apoi sa ne spui ca legea trebuie citita in spiritul ei, nu in litera ei- primarul de la slobozia). 
De acord cu bonusurile de implementare a proiectelor, dar dupa realizarea lor, atunci cand se vad beneficiile acestor proiecte transformate in investitii. Si ar trebui sa le ia functionarii aia care muncesc efectiv, nu sefii care doar pun rezolutia pe dosar si toata munca o face palmasul, nu seful. In cazul in care merge ceva prost "seful" imediat se disculpa si arunca vina pe functionar, ba ca e incompetent, ba ca a intarziat cu depunerea proiectului 2 minute, dupa un an de munca la dosar...
Recompensa pentru aceasta categorie de demnitari?? simplu: functia pentru care au candidat si au fost alesi! doar de aia ne-au aburit sa-i alegem! ca vor face si vor drege. Oricum incaseaza salariu de aproape 150 milioane lunar (timp de 4 ani).
slobozean:
(23 August 2019, 08:23)
Daca prin implementarea acestor proiecte nu se creeaza locuri de munca , atunci vax. Bani doldora pentru echipa de proiect ca s-a spetit. La ce s-a spetit ? Banii sa fie cheltuiti pentru lucruri de un real folos  nu bazaconii. Felicitari celor care au facut intradevar investitii durabile! 
@consulttant:
(23 August 2019, 08:21)
Răpciugile scriu ca sunt sume mari alocate acestor sporuri,fiindca esti angajat deja si platit pentru ce profesezi.La puscarie se ajunge daca nu se respecta termenii si conditiile.Ai tu senzatia,"consultantule"ca intra cineva in puscarie pentru subtetana?Ori pentru alte proiecte finantate UE/cu banii returnati?Esti rău ,tâmpit si veninos.Aceste sporuri reprezinta voalat recompensa presedintelui pentru aplaudaci si lingai ca tine.Este plin judetul de proiecte ratate si este goala puscaria pentru asemenea fapte.Se ciordeste mult sub diverse forme.In 2018_2019,iubitorul de iepe,prăsitorul a reusit aceasta găselnită.Spor de reusita la proiect.Este egal cu bani dati doar pentru forma de salut matinala"Consultantule",cu putina ambitie ai reusi sa te exprimi corect si la 40 ani,poate primesti un spor de educatie de la prezident, daca pui mana putin pe carte.Sumt bani multi,nemunciti si te incadrezi pentru spor.Esti needucat,gălăgios,guraliv,trebuie doar sa iti scri numele /prenumele din CI la comentarii.Succes!
Consultant:
(23 August 2019, 00:01)
Alo!! Retardatilor!In toata lumea civilizată performanta se plătește!Era mai bine cand nu se ansorbea niciun euro?Cine dracu va mai înțelege rapciugilor! Sunteti prosti si rau intenționați! Daca voi ati risca sa ajungeți la puscarie, ce ati face dacă ați mai avea si un salariu de c...t? Ati mai face proiecte europene pentru populația din acest județ?
Pentru "un analist":
(22 August 2019, 08:52)
Bai rebutule al societatii , din cauza ca exista specii ca voi in tara asta nu o vom lua intr o directie buna , nu acceptam sa avem proiecte sa prosperam din cauza ca unii ia un procent pt ca e manager de proiect ! Mai bine sa nu avem proiecte nu? Ca respectivii sa nu mai ia nu stiu cat la suta ... e vaide capul vostru !
Gicuță:
(22 August 2019, 08:26)
Se pot Furadanul din fondurile EU? Nu pot să cred. Aici trebuie tot justificat! Să i bage la pușcărie! Posibil, pestevreo 20 de ani după judecată...
Un roman:
(22 August 2019, 08:24)
Un roman profesor universitar în China pentru spaga 80 dolari a primit 3 ani de pușcărie . Dacă iese la munca manca . Așa legi trebuie adoptate și respectate Problmea este ca de va fi așa unde îi vom caza ?
@horia:
(22 August 2019, 08:00)
E scris acolo,cu greseli.Este nevoie de justitie cu reprezentanti,nu cu momai.A scris omul.Norocul nostru ca ai sesizat greseli si ai scris corect(?!?!?).Dar de ce se acorda bonificatii daca proiectele aprobate au fost esecuri?
Jhon:
(22 August 2019, 03:20)
Bă, v-ati umplut de fapte penale cu fondurile astea, putini au știut să nu încalce legea, restul numai falsuri si înșelăciuni, câți or scăpa pe afară și câți în pușcărie, om vedea.
Horia:
(21 August 2019, 18:22)
@pă sistem...,De teorie suntem scărbiți!! Care-i soluția pentru boala prostiei generalizate? Care-i relevanța gargarei tale (cu greșeli!)? Mulți vorbește, puțini face! Lasă-ne!
Pă sistem. Democratic.:
(21 August 2019, 08:12)
Slobozia,Ialomita.Dupa 30 ani de guvernare.Cine soldatul? Care-i imparatul?Orasul este distrus,prafuit,circulatia rutiera a primit sensuri unice dar fara sosele corect executate.Orasul a primit apa rece dar nu potabila.S-a sapat o parcare subtetana dar fara drept de parcare.Avem sala de spectacol cu geomwtrie variabila dar fara vedete si spectatori.In oras s-a construit un cartier pentru tineri,acum se vand locurile,se retrag fiindca in 10 ani nu s-a reusit sistematizarea zonei.Acum se fac strazi si utilitati.Dupa 10 ani.Partidul de guvernamant si primarii au umilit si batjocorit populatia ialomiteana.Bani au fost cheltuiti anual,cu derapaje financiare mari dar nu avem vinovati.Nu pod rutier.Nu sosele de 30 ani(Amara-Grivita).Prostimea insa voteaza pentru un dans,o bere,un mic si-o bricheta.Cu recompense si bonusuri de succes pentru apropiatii politici.Cu ZERO,7% reusita,incapabilii primesc bonusuri.Justitie avem dar fara reprezentanti,puscarii detinem dar cu putini vinovati.Traiasca partidul!
Cineva:
(20 August 2019, 11:42)
ROMANI TREZIȚIVĂ AVEM NEVOIE DE OAMENI CINSTIȚI ȘI CURAȚI ÎN POLITICA CĂRORA SA LE PESE ȘI DE ULTIMUL BĂNUȚ AL CONTRIBUABILULUI ? TOȚI CEI CE SUNT LA CONDUCERE POLITIC SA PLECE CU TOT CU SOȚI AMANTE CU PUPINCURISTI CU NEPOȚI DE NEPOȚI CU NEPOȚI DE CUMETRI CU TOATĂ RASA DE LIPITORI .ÎNCĂ SPER CA NE MAI PUTEM FACE BINE DACĂ OPERAM ȘI ARUNCAM TOT BALASTUL ĂSTA PUTUROS ȘI SFIDATOR.ROMÂNIA TREZEȘTE DOAR DUMNEZEU MĂ TINE CU NOI !

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 15 Nov 2019
65 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
Razie a polițiștilor la Slobozia

Razie a polițiștilor la Slobozia

În cursul zilei de miercuri, 13 noiembrie a.c., pe raza municipiului Slobozia au fost angrenate aproximativ 40 de efective de Ordine Publică, Poliție Rutieră și Investigații Criminale, precum și luptători ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2019, 16:15
(53 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia razie


DN21: Accident rutier soldat cu trei victime

Joi, 14 noiembrie a.c., în jurul orei 6,20, s-a produs o coliziune între două autoturisme pe Drumul Național 21. Pentru salvarea victimelor, au acționat salvatorii de la Detașamentul Slobozia cu o autospecială ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2019, 16:10
(58 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: DN21 accident


Căzănești: «Cupa Bărăganului la Oină»

Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, la Sala de Sport a orașului Căzănești se va desfășura, începând cu orele 10,00, prima ediție «Cupa Bărăganului la Oină». Competiția, organizată de Federația Română de Oină împreună ...[citește_toată_știrea]

14 Noiembrie 2019, 16:05
(55 vizualizări - 0 comentarii)


La volan prin Urziceni, fără permis de conducere

Marți, 12 noiembrie a.c., polițiștii rutieri au depistat un tânăr, de 18 ani, din județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Urziceni, fără a deține permis de conducere pentru ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2019, 15:25
(117 vizualizări - 0 comentarii)


4
Pește confiscat de polițiștii ialomițeni

Pește confiscat de polițiștii ialomițeni

Peste 200 de kilograme de pește din specia fitofag au fost confiscate de polițiștii ialomițeni după ce au depistat în trafic un bărbat, de 43 de ani, care transporta pe DN2A pește fără documente de proveniență ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2019, 15:20
(154 vizualizări - 0 comentarii)


Mihail Kogălniceanu: Accident rutier soldat cu cinci victime pe DJ212

Evenimentul s-a produs marți, 12 noiembrie a.c., în jurul orelor 19,30, când un autoturism a părărăsit partea carosabilă și s-a izbit frontal de un pom aflat pe marginea șoselei. La locul intervenției au ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2019, 13:05
(145 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Salonul de toamnă 2019»

Vineri, 15 noiembrie 2019, începând cu orele 13,00, la Centrul Cultural «Ionel Perlea» Slobozia va avea loc vernisajul expoziției «Salonul de toamnă 2019». Evenimentul este organizat de Consiliul Județean ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2019, 12:10
(150 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

12 Noiembrie 2019, 17:10


8

Slobozia: Și-a înscenat singur o tâlhărie după ce a pierdut banii la păcănele

Polițiștii ialomițeni au depistat un tânăr, de 22 de ani, din Slobozia, care și-ar fi înscenat singur o tâlhărie calificată. În fapt, luni, 11 noiembrie 2019, în jurul orelor 18,00, un bărbat a apelat numărul ...[citește_toată_știrea]

12 Noiembrie 2019, 15:15
(235 vizualizări - 0 comentarii)


9

Beat și fără permis: Tânăr din Săveni, prins de polițiști la volanul unei mașini pe care o furase!

Luni, 11 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Platonești au fost sesizați de o femeie, de 40 de ani, cu privire la faptul că o persoană necunoscută i-ar fi sustras autoturismul ...[citește_toată_știrea]

12 Noiembrie 2019, 15:10
(182 vizualizări - 0 comentarii)


10

RAJA Constanța: Avarie la furnizarea apei în Țăndărei

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unui hidrant de la intersecția străzilor Artelor cu Mecanizării, din orașul Țăndărei, RAJA Constanța a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile marți ...[citește_toată_știrea]

12 Noiembrie 2019, 15:05
(94 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Misiuni pentru siguranța desfășurării Alegerilor Prezidențiale

În perioada 9-10 noiembrie 2019, polițiștii, jandarmii și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență vor asigura paza și protecția a 220 secții de votare ce s-au constituit pe raza județului ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2019, 17:25
(260 vizualizări - 0 comentarii)


12

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 11-15 noiembrie a.c., E-Distribuție Dobrogea anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor desfășura în ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2019, 17:20
(262 vizualizări - 0 comentarii)


Razie a polițiștilor în zona Urziceni

Marți, 7 noiembrie a.c., polițiștii ialomițeni au efectuat o razie în municipiul Urziceni și comuna Bărbulești pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență, a activităților comerciale ilicite ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2019, 17:15
(143 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Activități de prevenire în unitățile de învățământ din Fetești

Aproximativ 800 de elevi din cadrul a 4 unități de învățământ de pe raza municipiului Fetești au participat la activități preventive în cadrul cărora au fost dezbătute diferite teme care să conducă la prevenirea ...[citește_toată_știrea]

8 Noiembrie 2019, 17:10
(121 vizualizări - 0 comentarii)


Atenție, se oprește apa în municipiul Fetești pentru lucrări E-Distribuție Dobrogea!

Pentru efectuarea lucrărilor anuale de reparații și întreținere a unor instalații și rețele electrice din municipiul Fetești, E-Distribuție Dobrogea va întrerupe furnizarea energiei electrice vineri, 8 ...[citește_toată_știrea]

7 Noiembrie 2019, 17:10
(309 vizualizări - 0 comentarii)


Munteni Buzău: Jandarmii, prezenți la «Târgul de Toamnă»

În perioada 8-9 noiembrie a.c., jandarmii ialomițeni vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică în localitatea Munteni Buzău cu ocazia «Târgului de Toamnă». În plus, în cadrul acestui eveniment ...[citește_toată_știrea]

7 Noiembrie 2019, 16:10
(225 vizualizări - 0 comentarii)


Razie a polițiștilor la Slobozia

Marți, 5 noiembrie a.c., 49 de polițiști  ialomițeni au desfășurat o acțiune de amploare pe raza municipiului Slobozia. Astfel, au fost efectuate percheziții domiciliare ce au vizat documentarea activității ...[citește_toată_știrea]

6 Noiembrie 2019, 17:20
(374 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Slobozia razie


Slobozia: Tânăr reținut după ce a fost prins la volanul mașinii pe care o furase

Marți, 5 noiembrie a.c., polițiștii slobozeni au reținut pentru 24 ore doi tineri bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de «furt calificat», «tentativă de furt calificat» și «distrugere», fapte săvârșite ...[citește_toată_știrea]

6 Noiembrie 2019, 17:15
(246 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Fetești, arestat pentru conducere fără permis

Marți, 5 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Fetești au identificat pe raza municipiului Fetești un bărbat, de 37 de ani, pe numele căruia Judecătoria Fetești a emis ...[citește_toată_știrea]

6 Noiembrie 2019, 17:10
(188 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești arestare


Slobozia: Cercetat pentru «deținere de obiecte periculoase»

Marți, 5 noiembrie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat pe raza municipiului Slobozia un tânăr de 19 ani care avea asupra sa un baston metalic cu 3 elemenți. Cel în cauză a fost sancționat contravențional ...[citește_toată_știrea]

6 Noiembrie 2019, 17:05
(266 vizualizări - 0 comentarii)


Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mânăstirea Adam, la Slobozia

Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mânăstirea Adam, la Slobozia

Marți, 5 noiembrie 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, împreună cu toți preoții Eparhiei noastre și peste 4000 de credincioși au întâmpinat la Catedrala Episcopală «Înălțarea Domnului» din Slobozia ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 19:05
(427 vizualizări - 1 comentariu)


S-a stins din viață antrenorul de handbal Liviu Paraschiv

S-a stins din viață antrenorul de handbal Liviu Paraschiv

Ziua de 5 noiembrie 2019 a început cu o veste extrem de tristă pentru handbalul românesc. S-a stins din viață, la vârsta de 72 de ani, unul dintre cei mai longevivi și valoroși antrenori pe care i-a avut ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 16:45
(600 vizualizări - 2 comentarii)


Movilița: Persoane intoxicate cu monoxid de carbon

Luni, 4 noiembrie a.c., în jurul orelor 23,00, o femeie de 52 de ani, din localitatea Movilița, a apelat numărul de urgență 112 sesizând faptul că fiul ei, în vârstă de 31 de ani, are stări de leșin. În ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 16:40
(269 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Beat la volan, a provocat un accident

Duminică, 3 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fetești au intervenit la un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane. În fapt, în timp ce se afla la volanul unui autoturism ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 16:35
(174 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Peste 500 sancțiuni contravenționale aplicate

În perioada 1-3 noiembrie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la 155 evenimente și au aplicat peste 500 de sancțiuni contravenționale. Astfel, în urma activităților au fost constatate 37 infracțiuni ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 16:30
(189 vizualizări - 1 comentariu)


DSVSA Ialomița: 15 focare active de Pestă Porcină Africană

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine atât din exploatațiile comerciale, cât și din gospodăriile populației despre situația ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 16:25
(224 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Lansare de carte pentru copii

Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, începând cu orele 12,00, la Centrul Cultural «Ionel Perlea» din Slobozia va avea loc lansarea de carte pentru copii «Povestea Mimozei». ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 16:20
(175 vizualizări - 0 comentarii)


Axintele: Percheziție la un hoț din locuințe

Luni, 4 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Axintele au efectuat o percheziție domiciliară pe raza comunei Axintele pentru documentarea activității infracționale a unei persoane bănuite ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 16:15
(197 vizualizări - 0 comentarii)


Scânteia: Ordin de protecție emis pe numele unui brăilean

Luni, 4 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Grivița au fost sesizați cu privire la un scandal în familie produs în localitatea Scânteia. În fapt, un bărbat, de 36 de ani, din ...[citește_toată_știrea]

5 Noiembrie 2019, 16:10
(282 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Urziceni în Senatorul lui Dumnezeu și-a adjudecat funcția de subprefect! mar în Schimbarea prefectului și subprefectului, prioritate pentru deputatul PNL Gheorghe Tinel george2 în Senatorul lui Dumnezeu și-a adjudecat funcția de subprefect! Unde s bani e și cerneala în Senatorul lui Dumnezeu și-a adjudecat funcția de subprefect! gogu de la borduri în Schimbarea prefectului și subprefectului, prioritate pentru deputatul PNL Gheorghe Tinel Traian în Senatorul lui Dumnezeu și-a adjudecat funcția de subprefect! Gigel în Senatorul lui Dumnezeu și-a adjudecat funcția de subprefect! Popa în Senatorul lui Dumnezeu și-a adjudecat funcția de subprefect! Mama drqu în Senatorul lui Dumnezeu și-a adjudecat funcția de subprefect! George în Senatorul lui Dumnezeu și-a adjudecat funcția de subprefect! Nedumerit în Administrația din Ciulnița amenință cu evacuarea o familie cu trei copii UnuDoisiTreide0 în Moraru-omul și opera (III) Vlad în Moraru-omul și opera (III) Halal competenta în Schimbarea prefectului și subprefectului, prioritate pentru deputatul PNL Gheorghe Tinel adi în Schimbarea prefectului și subprefectului, prioritate pentru deputatul PNL Gheorghe Tinel Bertolt Brecht în Moraru-omul și opera (III) @Scartz partzz în Luminița Barcari a revenit în fruntea Învățământului ialomițean @Vasile în Schimbarea prefectului și subprefectului, prioritate pentru deputatul PNL Gheorghe Tinel @Geo în Moraru-omul și opera (III) lamaie în Schimbarea prefectului și subprefectului, prioritate pentru deputatul PNL Gheorghe Tinel
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...