Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

«Bonusuri de lux» pentru implementarea proiectelor europene

Se întâmplă în Ialomița

«Bonusuri de lux» pentru implementarea proiectelor europene

bonus: Studiu de caz la Primăria Slobozia: 111 mii de lei pentru 28 de «specialiști în anticorupție»

Pe lângă fondurile alocate pentru realizarea proiectelor, Uniunea Europeană plătește oameni care să asigure succesul investițiilor. Aceștia fac parte din organisme specializate numite «echipe de implementare». Pentru mulți dintre cei intră în componența acestor echipe tot ceea ce contează sunt sporurile pe care le primesc în plus la salarii... Iar în administrația publică din Ialomița există zeci de angajați care suprave­ghează pe banii Uniunii Europene implementarea proiectelor. La Consiliul Județean Ialomița, de exemplu, președintele Victor Moraru, împreună cu vicepre­șe­dinții Ionel Gae și Cătălin Grigore, sunt manageri în 6 din cele 11 proiecte cu finanțare europeană pe care instituția le derulează. Această respon­sabilitate le-a adus un spor de 20% la indemnizațiile primite. De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean Ialomița este una dintre instituțiile publice ai cărei reprezentanți sunt remunerați în calitate de manageri de proiect. Iar exemplele pot continua...

Un exemplu pentru funcționari În ultimii 6 ani, instituțiile publice din Ialomița au implementat doar 90 de proiecte cu finanțare europeană. Chiar dacă cifra nu este îmbucurătoare, pentru mulți funcționari puținele proiecte au însemnat bani în plus la salarii. Toate acestea deoarece angajații respectivelor instituții au devenit membri ai «echipelor de implementare». Potrivit regulilor impuse de la Bruxelles, orice entitate care dorește să atragă bani europeni prin intermediul unui proiect trebuie să suprave­gheze modul în care proiectul se derulează cu ajutorul unor «echipe de implementare». Valoarea sumelor diferă de la un angajat la altul și de la gradul de responsabilitate pe care îl are fiecare membru al acestei echipe. În administrația din Ialomița, cele mai multe proiecte cu finanțare europeană au fost inițiate de Consiliul Județean Ialomița. Instituția are 11 astfel de investiții, multe dintre ele vizând proiecte de infrastructură și reabilitare a monumentelor istorice, a căror valoare depășește 70 milioane de lei. 6 dintre aceste proiecte sunt coordonate chiar de către șefii instituției, președintele Victor Moraru și vicepreședinții Ionel Gae și Cătălin Grigore. Conform unui răspuns oficial al Consiliului Județean Ialomița, din 2018, veniturile salariale ale celor trei oficiali s-au majorat cu 20% datorită implicării acestora în implementarea proiectelor cu finanțare europeană. Potrivit declarațiilor sale de avere, Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, și-a majorat salariul de la 80 mii de lei/an (2018), la 147 mii de lei/an (2019). Acesta este manager în 3 proiecte europene care vizează modernizarea a două drumuri județene și construcția unui adăpost pentru pescarii din Giurgeni. Iată cum explică implicarea sa în calitate de manager al acestor proiecte: «Nu este obligatoriu ca managerul de proiect să fie și conducătorul instituției... Eu am încercat la Consiliul Județean să implic cât mai mulți colegi în implementarea proiectelor pe fonduri europene, pentru că cel mai important este să rămână oameni pregătiți aici. În primul rând, am ales să fiu mana­ger pentru că trebuia să le demonstrez co­legilor mei, la momentul la care am luat această decizie de a accesa fonduri euro­pene instituția aceasta era paralizată de teamă... Toată lumea fugea de răspundere pentru că veneam după reținerea preșe­dintelui, după ce șapte, opt colegi au fost cercetați... Și-am zis ca primele riscuri să mi le asum chiar eu! Și am preferat pur și simplu pentru că trebuia să dau eu exemplu că nu-mi este teamă de accesarea fondurilor europene! Eu aveam experiență pentru că am fost manager de proiect în majoritatea proiectelor care s-au derulat la Amara...». Cel mai avansat proiect dintre cele pe care președintele Moraru le coordonează este «Modernizarea Drumului Județean 302», celelalte două fiind în faza de precontractare.

Explicații încurcate Vicepreședinții Consiliului Județean Ialomița, Cătălin Grigore și Ionel Gae, sunt managerii proiectelor ce vizează reabilitarea unor monumente istorice și a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Fără a avea experiență în ceea ce privește accesarea fondurilor europene, ambii au beneficiat de un plus de 20% la salariu datorită funcției de manager de proiect. Înainte de a avea și această responsabilitate, venitul anual al celor doi vicepreședinți a fost de 80 mii de lei (2018). După ce au devenit manageri de proiect, indemnizația pe care aceștia o primesc a ajuns la 131 mii de lei/an (2019). Datele cu privire la veniturile încasate de Ionel Gae și Cătălin Grigore se regăsesc în declarațiile de avere înregistrate la nivelul instituției. Pentru că era în concediu de odihnă, Cătălin Grigore nu a putut să explice care este rolul său în calitate de manager de proiect. În schimb, colegul său, Ionel Gae a precizat, într-un mod laconic, care sunt responsabilitățile sale în această funcție: «Managerul de proiect are mai multe lucruri de făcut... El trebuie să coordoneze întreaga echipă! Ne întâlnim, dezbatem situația la zi... Chiar nu stăm, suntem foarte implicați în ceea ce privește acti­vitățile din cadrul proiectelor! Sunt importante pentru noi și mai ales pentru cetățenii județului Ialomița...». Ionel Gae este managerul proiectului privind mo­dernizarea bazei arheologice de la Orașul de Floci, care încă se află într-o fază incipientă în ceea ce privește implementarea. De asemenea, pe lângă șefii instituției, Larisa Mihai, administratorul public al Consiliului Județean Ialomița, este manager într-unul dintre proiectele cu finanțare europeană demarate de Consiliul Județean Ialomița. Aceasta coordonează activitățile în cadrul proiectului ce vizează reabilitarea Bisericii de Lemn «Sfântul Nicolae», din zona Muzeului Național al Agriculturii. În funcție de timpul de lucru acordat activității de coordonare, aceasta primește un spor salarial cuprins între 10% și 50%. Aceeași moda­litate de calcul se aplică și în cazul celorlalți funcționari publici, membri ai «echipelor de implementare». În funcție de veniturile pe care le încasează dar și de orele lucrate, un calcul aproximativ, arată că aceștia primesc sporuri salariale ce pornesc de la 500 de lei și pot ajunge până la 2500 de lei lunar. (M. SOFRONIE)

Ai carte, ai parte... de bani europeni!
Nu doar reprezentanții administrației județene primesc bonusuri din partea Uniunii Europene în calitate de ma­nageri ai proiectelor pe care le coordonează. Luminița Barcari, fosta șefă a Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, împreună cu Steluța Mitrea, inspectorul școlar general adjunct încă în funcție, sunt manageri în cadrul a două proiecte europene al căror beneficiar este Inspectoratul Școlar Județean Ialomița. Activitatea acestora este remunerată în funcție de orele pe care le prestează, ajungând să încaseze venituri de până la aproximativ 10 mii de lei pe lună. Estimativ, valoarea proiectelor pe care Luminița Barcari și Steluța Mitrea le coordonează în calitate de manageri de proiect este de 10 mi­lioane de lei.

Studiu de caz la Primăria Slobozia
111 mii de lei pentru 28 de «specialiști în anticorupție»
În luna august 2018, Slobozia a demarat proiectul «Măsuri integrate de prevenire a corupției la nivelul autorităților și instituțiilor publice din Municipiul Slobozia». Ajuns la final, proiectul a generat apariția a 28 de «specialiști în anticorupție». Proiectul transformă funcționarii Primăriei Slobozia în abonați la banii Uniunii Europene. Echipa de implementare, condusă de directorul economic Adrian Trifan, a beneficiat de un buget de 111 mii de lei. Cât despre oportunitatea proiectului, managerul Adrian Trifan explică faptul că efectele implementării lui se vor vedea în timp. «Eu în calitate de manager de proiect am coordonat întreaga echipă. Este un proiect important, iar efectele lui se vor vedea în timp... O să vă lămuriți și dumneavoastră, și oamenii care vin în contact cu funcționarii noștri!» a explicat Adrian Trifan.
Ficțiuni administrative Obiectivul general al proiectului l-a reprezentat creșterea transparenței actului administrativ și implementarea unor mecanisme și măsuri de combatere a corupției la ni­velul municipiului Slobozia. Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020 și s-a desfășurat pe parcursul unui an. Vineri, 2 august a.c., a avut loc ședința finală de evaluare a rezultatelor proiectului. Potrivit infor­mațiilor prezentate, în acest moment 3 aleși locali și 25 de funcționari publici din cadrul instituției au devenit «spe­cialiști în anticorupție». Ei au fost instruiți să respecte și să aplice unitar «normele, meca­nismele și procedurile în materie de etică și integritate administrativă». Cei 28 de «spe­cialiști» ai Primăriei Slobozia au obligația să disemineze cunoștințele asimilate în alte 5 instituții publice din Ialomița.
Realitatea e a noastră În decursul anului scurs de la demararea proiectului, Primăria Slobozia s-a remarcat printr-o serie întreagă de scandaluri publice în care a fost implicată. Reamintim, în treacăt, autorizațiile de construire ilegală pentru statuia lui Mihai Viteazu, sporurile pentru controlul fiscal periodic acordate ilegal, falsul și uzul de fals în cazul reclamantului Grigore Corneliu din Slobozia... Sigur, toate acestea (n.red.: și câte altele, despre care nu vom auzi niciodată!) nu sunt fapte de corupție. Dar sunt dovezi indirecte că administrația Mocioniu este la ani lumină de «normele, mecanismele și procedurile în materie de etică și integritate administrativă», iar cei 287293,20 lei, cât repre­zintă valoarea proiectului, au fost cheltuiți inutil.

19 August 2019, 08:40 (4188 vizualizări - 26 comentarii)

Citiți și:
Administrația din Ialomița a realizat doar 90 de proiecte cu finanțare europeană
Ialomița a atras 275 milioane de lei de la UE pentru bugetari
Ialomița: Accesarea fondurilor europene, o problemă locală
GAL «Dunărea de Jos», campioana implementării fondurilor europene în Ialomița

Comentariile cititorilor:


Om:
(26 August 2019, 11:51)
Bani să curgă in buzunarele hoților! Nu se mai satură. Oare vor plăti aici pe Pământ sau așteptăm viața de apoi? Posibil, pe Pământ peste zeci de ani, cine-i mai apucă..,
Fetești:
(25 August 2019, 08:57)
Dați-o jos pe Barcari de pe zid! Vrea și ea....ca omu normal.....
Gabi:
(25 August 2019, 08:54)
@un român. Dacă va exista și la românii din Ialomița așa lege, ar rămâne toate școlile fără cadre; de la portar, la director! De cazat, se vor găsi pușcării. Rămân clădirile fostelor școli....
aplaudacul:
(23 August 2019, 14:04)
cei care ii lingusiti pe domnii din poza si care considerati ca merita banii astia va rog sa scrieti aici ce proiecte cu finantare europeana s-au finalizat si pentru care a fost legal sa incaseze sporurile!
eu nu cunosc niciun proiect de anvergura finalizat pe bani europeni, care sa fie si util si functional.
Treaba asta cu frica, cu puscaria, lasati-o jos ca macane! Daca ar fi corecti, cu licitatii corecte, fara firme de casa si comisioane, poate nu le-ar mai fi frica de puscarie. Daca esti corect si legist nu are de ce sa-ti fie frica! (de exemplu: sa ai liceenta de functionare la autobuze, nu sa le pui in circulatie fara si apoi sa ne spui ca legea trebuie citita in spiritul ei, nu in litera ei- primarul de la slobozia). 
De acord cu bonusurile de implementare a proiectelor, dar dupa realizarea lor, atunci cand se vad beneficiile acestor proiecte transformate in investitii. Si ar trebui sa le ia functionarii aia care muncesc efectiv, nu sefii care doar pun rezolutia pe dosar si toata munca o face palmasul, nu seful. In cazul in care merge ceva prost "seful" imediat se disculpa si arunca vina pe functionar, ba ca e incompetent, ba ca a intarziat cu depunerea proiectului 2 minute, dupa un an de munca la dosar...
Recompensa pentru aceasta categorie de demnitari?? simplu: functia pentru care au candidat si au fost alesi! doar de aia ne-au aburit sa-i alegem! ca vor face si vor drege. Oricum incaseaza salariu de aproape 150 milioane lunar (timp de 4 ani).
slobozean:
(23 August 2019, 08:23)
Daca prin implementarea acestor proiecte nu se creeaza locuri de munca , atunci vax. Bani doldora pentru echipa de proiect ca s-a spetit. La ce s-a spetit ? Banii sa fie cheltuiti pentru lucruri de un real folos  nu bazaconii. Felicitari celor care au facut intradevar investitii durabile! 
@consulttant:
(23 August 2019, 08:21)
Răpciugile scriu ca sunt sume mari alocate acestor sporuri,fiindca esti angajat deja si platit pentru ce profesezi.La puscarie se ajunge daca nu se respecta termenii si conditiile.Ai tu senzatia,"consultantule"ca intra cineva in puscarie pentru subtetana?Ori pentru alte proiecte finantate UE/cu banii returnati?Esti rău ,tâmpit si veninos.Aceste sporuri reprezinta voalat recompensa presedintelui pentru aplaudaci si lingai ca tine.Este plin judetul de proiecte ratate si este goala puscaria pentru asemenea fapte.Se ciordeste mult sub diverse forme.In 2018_2019,iubitorul de iepe,prăsitorul a reusit aceasta găselnită.Spor de reusita la proiect.Este egal cu bani dati doar pentru forma de salut matinala"Consultantule",cu putina ambitie ai reusi sa te exprimi corect si la 40 ani,poate primesti un spor de educatie de la prezident, daca pui mana putin pe carte.Sumt bani multi,nemunciti si te incadrezi pentru spor.Esti needucat,gălăgios,guraliv,trebuie doar sa iti scri numele /prenumele din CI la comentarii.Succes!
Consultant:
(23 August 2019, 00:01)
Alo!! Retardatilor!In toata lumea civilizată performanta se plătește!Era mai bine cand nu se ansorbea niciun euro?Cine dracu va mai înțelege rapciugilor! Sunteti prosti si rau intenționați! Daca voi ati risca sa ajungeți la puscarie, ce ati face dacă ați mai avea si un salariu de c...t? Ati mai face proiecte europene pentru populația din acest județ?
Pentru "un analist":
(22 August 2019, 08:52)
Bai rebutule al societatii , din cauza ca exista specii ca voi in tara asta nu o vom lua intr o directie buna , nu acceptam sa avem proiecte sa prosperam din cauza ca unii ia un procent pt ca e manager de proiect ! Mai bine sa nu avem proiecte nu? Ca respectivii sa nu mai ia nu stiu cat la suta ... e vaide capul vostru !
Gicuță:
(22 August 2019, 08:26)
Se pot Furadanul din fondurile EU? Nu pot să cred. Aici trebuie tot justificat! Să i bage la pușcărie! Posibil, pestevreo 20 de ani după judecată...
Un roman:
(22 August 2019, 08:24)
Un roman profesor universitar în China pentru spaga 80 dolari a primit 3 ani de pușcărie . Dacă iese la munca manca . Așa legi trebuie adoptate și respectate Problmea este ca de va fi așa unde îi vom caza ?
@horia:
(22 August 2019, 08:00)
E scris acolo,cu greseli.Este nevoie de justitie cu reprezentanti,nu cu momai.A scris omul.Norocul nostru ca ai sesizat greseli si ai scris corect(?!?!?).Dar de ce se acorda bonificatii daca proiectele aprobate au fost esecuri?
Jhon:
(22 August 2019, 03:20)
Bă, v-ati umplut de fapte penale cu fondurile astea, putini au știut să nu încalce legea, restul numai falsuri si înșelăciuni, câți or scăpa pe afară și câți în pușcărie, om vedea.
Horia:
(21 August 2019, 18:22)
@pă sistem...,De teorie suntem scărbiți!! Care-i soluția pentru boala prostiei generalizate? Care-i relevanța gargarei tale (cu greșeli!)? Mulți vorbește, puțini face! Lasă-ne!
Pă sistem. Democratic.:
(21 August 2019, 08:12)
Slobozia,Ialomita.Dupa 30 ani de guvernare.Cine soldatul? Care-i imparatul?Orasul este distrus,prafuit,circulatia rutiera a primit sensuri unice dar fara sosele corect executate.Orasul a primit apa rece dar nu potabila.S-a sapat o parcare subtetana dar fara drept de parcare.Avem sala de spectacol cu geomwtrie variabila dar fara vedete si spectatori.In oras s-a construit un cartier pentru tineri,acum se vand locurile,se retrag fiindca in 10 ani nu s-a reusit sistematizarea zonei.Acum se fac strazi si utilitati.Dupa 10 ani.Partidul de guvernamant si primarii au umilit si batjocorit populatia ialomiteana.Bani au fost cheltuiti anual,cu derapaje financiare mari dar nu avem vinovati.Nu pod rutier.Nu sosele de 30 ani(Amara-Grivita).Prostimea insa voteaza pentru un dans,o bere,un mic si-o bricheta.Cu recompense si bonusuri de succes pentru apropiatii politici.Cu ZERO,7% reusita,incapabilii primesc bonusuri.Justitie avem dar fara reprezentanti,puscarii detinem dar cu putini vinovati.Traiasca partidul!
Cineva:
(20 August 2019, 11:42)
ROMANI TREZIȚIVĂ AVEM NEVOIE DE OAMENI CINSTIȚI ȘI CURAȚI ÎN POLITICA CĂRORA SA LE PESE ȘI DE ULTIMUL BĂNUȚ AL CONTRIBUABILULUI ? TOȚI CEI CE SUNT LA CONDUCERE POLITIC SA PLECE CU TOT CU SOȚI AMANTE CU PUPINCURISTI CU NEPOȚI DE NEPOȚI CU NEPOȚI DE CUMETRI CU TOATĂ RASA DE LIPITORI .ÎNCĂ SPER CA NE MAI PUTEM FACE BINE DACĂ OPERAM ȘI ARUNCAM TOT BALASTUL ĂSTA PUTUROS ȘI SFIDATOR.ROMÂNIA TREZEȘTE DOAR DUMNEZEU MĂ TINE CU NOI !

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 16 Sep 2019
168 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
Accident rutier grav la ieșire din Slobozia, două persoane decedate

Accident rutier grav la ieșire din Slobozia, două persoane decedate

Grav accident de circulație produs în seara zilei de vineri, 13 septembrie 2019, la ieșirea din Slobozia către Constanța. Trei persoane au fost grav rănite, în urma impactului a două mașini. La fața locului ...[citește_toată_știrea]

13 Septembrie 2019, 18:20
(1646 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


ISU Ialomița: 13 Septembrie-«ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA»

În luna iunie a anului 1848 unda de șoc revoluționară din Franța s-a propagat rapid în Țara Românească. După 3 luni de conflicte, la 13 septembrie 1848 a avut loc Bătălia din Dealul Spirii, ultima confruntare ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2019, 17:45
(146 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campania «10 PENTRU SIGURANȚĂ»

IPJ Ialomița: Campania «10 PENTRU SIGURANȚĂ»

Polițiștii ialomițeni, însoțiți de reprezentanți ai structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat activități informativ-preventive în școlile de pe raza județului, în cadrul ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2019, 17:10
(154 vizualizări - 0 comentarii)


3

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

10 Septembrie 2019, 17:10


4
DSVSA Ialomița: Sancțiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a Pestei Porcine Africane

DSVSA Ialomița: Sancțiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a Pestei Porcine Africane

Noua epidemie de Pestă Porcină Africană aduce și sancțiuni pentru crescătorii de animale din Ialomița. În ultimele săptămâni, au fost aplicate amenzi de peste 30 mii de lei din cauza nerespectării măsurilor ...[citește_toată_știrea]

10 Septembrie 2019, 17:05
(289 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Început de an școlar, în siguranță

IPJ Ialomița: Început de an școlar, în siguranță

Peste 180 de polițiști au fost în misiune, în zona grădinițelor, școlilor și liceelor din județul Ialomița, pentru un început în siguranță al noului an școlar. Polițiștii prezenți la festivitățile specifice ...[citește_toată_știrea]

9 Septembrie 2019, 16:20
(232 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 9-14 septembrie a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:30
(427 vizualizări - 0 comentarii)


Lilieci: Accident rutier soldat cu două victime

Joi, 5 septembrie a.c., în jurul orelor 5,30, pe raza localității Lilieci s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane. În timp ce un bărbat, de 57 de ani, din București, conducea pe ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:25
(299 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Lilieci accident


8

Ialomița: La volan, fără permis

Joi, 5 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat în trafic un bărbat, de 26 de ani, din Bărbulești, în timp ce conducea un autovehicul pe raza localității Ciochina, deși avea acest drept suspendat ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:20
(240 vizualizări - 0 comentarii)


9
IPJ Ialomița: Erou pentru patru frați din Bucșa

IPJ Ialomița: Erou pentru patru frați din Bucșa

Un luptător al Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița a devenit «părinte spiritual» pentru patru copii din satul Bucșa. Cristi Stan ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 15:25
(385 vizualizări - 0 comentarii)


10

Protopopiatul Slobozia: Proiectul «Vreau să merg la școală»

În perioada 30 august-6 septembrie 2019, Protopopiatul Slobozia, împreună cu Părintele Laurențiu Cioranu au organizat a V-a ediție a proiectului social-filantropic «Vreau să merg la școală». Scopul proiectului ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 15:15
(246 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,76%-rata șomajului în luna iulie 2019

La sfârșitul lunii iulie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4506 șomeri (din care 2093 femei), rata șomajului fiind de 4,76%. Din totalul de ...[citește_toată_știrea]

3 Septembrie 2019, 17:25
(344 vizualizări - 0 comentarii)


12
IPJ Ialomița: Verificarea microbuzelor școlare

IPJ Ialomița: Verificarea microbuzelor școlare

Marți, 3 septembrie 2019, polițiștii rutieri au desfășurat sesiuni de instruire a conducătorilor de autovehicule destinate transportului de elevi către unitățile de învățământ. În cadrul activităților au ...[citește_toată_știrea]

3 Septembrie 2019, 17:05
(404 vizualizări - 0 comentarii)


Reviga: Trei tineri, răniți într-un accident rutier

Reviga: Trei tineri, răniți într-un accident rutier

Trei tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 21 de ani, au fost la un pas de moarte după ce au fost implicati într-un accident rutier. Evenimentul s-a petrecut în dimineața zilei de sâmbătă, 31 august 2 ...[citește_toată_știrea]

31 August 2019, 11:35
(1233 vizualizări - 11 comentarii)

Taguri: Reviga accident


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 2-6 septembrie a.c., între orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice în mai ...[citește_toată_știrea]

30 August 2019, 17:20
(617 vizualizări - 0 comentarii)


Urmărit internațional, depistat la Bărbulești

Joi, 29 august a.c., polițiștii ialomițeni au identificat pe raza comunei Bărbulești un bărbat, de 46 de ani, din Craiova, care era urmărit internațional. Autoritățile judiciare din Germania au emis pe ...[citește_toată_știrea]

30 August 2019, 15:50
(472 vizualizări - 0 comentarii)


Accident mortal în apropiere de Urziceni

Joi, 29 august a.c., în jurul orelor 2,30, în apropiere de localitatea Urziceni s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ce un tânăr, de 21 de ani, din comuna Coșereni ...[citește_toată_știrea]

30 August 2019, 15:35
(509 vizualizări - 0 comentarii)


Sărățeni: Beat la volan

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Ion Roată au depistat în trafic, joi, 29 august a.c., un bărbat de 48 de ani, din Sărățeni, în timp ce conducea un autovehicul pe raza localității de ...[citește_toată_știrea]

30 August 2019, 15:25
(454 vizualizări - 0 comentarii)


Contul meu RAJA-mai mult timp pentru abonați, mai multă grijă față de mediul înconjurător

Sigur, ușor, rapid, ... oricând ! Un singur click, mai multe facilități! Cu platforma on-line Contul meu RAJA clienții noștri, indiferent de ...[citește_toată_știrea]

29 August 2019, 14:20
(452 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: RAJA Constanța


Protopopiatul Urziceni: «Donează sânge, salvează o viață!»

Miercuri, 28 august a.c., în intervalul orar 8,00-12,00, Protopopiatul Urziceni, din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, împreună cu membrii Biroului de Asistență Socială și Serviciul Social acreditat ...[citește_toată_știrea]

28 August 2019, 17:20
(561 vizualizări - 0 comentarii)


Lipsă apă în Cartierul Sinistrați din orașul Țăndărei

Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 160 mm, de pe strada Armanului, din orașul Țăndărei, RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile miercuri, ...[citește_toată_știrea]

28 August 2019, 10:55
(610 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție aniversară «Închinare Sfintei Cruci»

Marți, 27 august 2019, PS Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, însoțit de consilieri eparhiali, a mers la Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia la vernisajul celei de-a doua ediții a expoziției ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 16:10
(625 vizualizări - 0 comentarii)


Razie de amploare la Țăndărei

Razie de amploare la Țăndărei

Marți, 27 august a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat o razie pe raza localității Țăndărei, în cadrul căreia au fost efectuate 6 percheziții domiciliare pe linia nerespectării regimului armelor și ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 15:50
(834 vizualizări - 2 comentarii)

Taguri: Țăndărei razie


Bărcănești: Deținere ilegală de arme

Marți, 27 august a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșereni au depistat, în urma unei percheziții domiciliare, în casa unui bărbat de 50 de ani, din Bărcănești, o pușcă cu aer comprimat ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 15:45
(577 vizualizări - 0 comentarii)


Minor urmărit internațional, depistat în Țăndărei

Luni, 26 august a.c., polițiștii ialomițeni au depistat un tânăr de 16 ani, din Țăndărei, pe numele căruia autoritățile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare. Minorul este cercetat ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 15:40
(773 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Produse contrafăcute, confiscate

Luni, 26 august a.c., polițiștii slobozeni au depistat, în urma unui control, un tânăr de 26 de ani, din Bărbulești, în timp ce conducea pe raza municipiului Slobozia un autoturism ce avea inspecția tehnică ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 15:35
(609 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți sau fără permise, la volan

Ialomița: Beți sau fără permise, la volan

În perioada 24-25 august a.c., polițiștii ialomițeni au depistat în trafic șoferi care conduceau sub influența băuturilor alcoolice sau  fără permis de conducere. Este cazul a doi bărbați, de 21 și ...[citește_toată_știrea]

26 August 2019, 13:20
(667 vizualizări - 0 comentarii)


Pietoni accidentați la Dridu și Sinești

La sfârșitul de săptămână precedent, doi pietoni au fost răniți ca urmare a unor accidente rutiere produse pe raza județului. Astfel, vineri, 23 august a.c., un bărbat de 34 de ani, din localitatea Jilavele ...[citește_toată_știrea]

26 August 2019, 13:10
(560 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Focare de Pestă Porcină Africană la Gheorghe Doja și Mărculești

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației, cu privire la ...[citește_toată_știrea]

26 August 2019, 12:15
(666 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 26-30 august a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice în mai multe localități ...[citește_toată_știrea]

23 August 2019, 15:55
(961 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...