Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Grad de intervenție scăzut în spitalele din Ialomița

Grad de intervenție scăzut în spitalele din Ialomița

Lipsa medicilor din spitale își pune amprenta și asupra complexității intervențiilor și consultațiilor de care beneficiază pacienții. De cele mai multe ori, oamenii sunt nevoiți să apeleze la medicii din Capitală, pentru că în județul nostru nu are cine să le aplice un diagnostic corespunzător sau să le recomande investigații amănunțite. Gradul scăzut al intervențiilor medicale acordate pacienților afectează economic unitățile medicale.

Mai puțini bani pentru spitale
În județul Ialomița, există 4 spitale. Fiecare dintre acestea primește fonduri de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate și în funcție de complexitatea cazurilor pe care le tratează. Este vorba despre sistemul de clasificare în grupe de diagnostice sau DRG (n. red.: Diagnostic Related Groups). Sistemul DRG permite clasificarea pacienților în grupe de diagnostic. Cu cât diagnosticul este mai complex, cu atât crește și valoarea sumelor pe care un furnizor de servicii medicale le primește. Raportat la nivelul județului Ialomița, gradul de complexitate al diagnosticelor primite de pacienții care trec pragul celor 4 spitale este unul destul de scăzut. «Fiecare dintre unitățile medicale acordă îngrijiri în funcție de posibi­litățile pe care le are... Totuși spitalele fac eforturi pentru a le oferi pacienților încrede­rea că pot fi tratați corespunzători. Acestea sunt competențele pe care ele le au...» explică situația Mihai Geantă, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Ialomița. Potrivit informațiilor oferite, în baza actelor prin care se asigură finanțarea, cele 4 spitale din Ialomița și-au asumat efectuarea a peste 22 mii de investigații și consultații medicale, cu un grad ridicat de complexitate, a căror valoare depășește 5 milioane de lei. Având experiența anilor anteriori, multe dintre aceste servicii medicale vor rămâne neefectuate, iar din această cauză și fondurile pe care spitalele le primesc se vor diminua.

Lipsa medicilor, marea problemă
Situația gradului scăzut din punct de vedere al complexității cazurilor medicale pe care le tratează este binecunoscută la nivelul spitalelor ialomițene. Principala cauză a acestui aspect o reprezintă lipsa medicilor specialiști. La Spitalul Județean de Urgență Slobozia este nevoie de 30 de specialiști. Punctele nevralgice sunt Pediatria și Neonatologia. Pe Secția Neonatologie, de exemplu, cazurile tratate sunt printre cele mai complexe. Din cauza lipsei medicilor specialiști, toate aceste cazuri sunt acum transferate către București sau Constanța. Iar Spitalul Slobozia pierde bani din această cauză. «Am făcut numeroase demersuri pentru a angaja medici. Vin, pleacă, nu putem să-i ținem cu forța aici... Este decizia dumnealor și trebuie să le-o respectăm!» a explicat Mariana Iancu, managerul celui mai mare spital din județul Ialomița. O situație similară se petrece și la Spitalul Municipal Urziceni. În această perioadă, unitatea medicală funcționează cu jumătate din numărul de specialiști de care are nevoie. De exemplu, pe Secțiile Boli Interne și Pediatrie, din cauza medicilor plecați în concediu, există doar câte un singur specialist care trebuie să asigure liniile de gardă și să ofere consultații în Camera de Primiri Urgențe. Toate cazurile mai complicate sunt apoi preluate fie de spitalele din București, fie de Spitalul Județean de Urgență Slobozia. (M. SOFRONIE)

20 August 2019, 09:20 (2782 vizualizări - 16 comentarii)

Citiți și:
Sănătatea ialomițeană ar putea primi mai mulți bani
Ialomița are mai puține persoane asigurate medical
Spitalele din Ialomița pierd fonduri consistente

Comentariile cititorilor:


Edis:
(14 Septembrie 2019, 08:40)
Ar fi indicat că managera sa va vă impună halate,  pantaloni fara buzunare și să vă vă declarati banii la intrare in spital și la ieșire.
@medic:
(11 Septembrie 2019, 15:24)
Si unde se intampla sa faci 8 ore pe zi??Poate pe luna, ca dupa ora 12 nu mai sunteti niciunul de gasit.Si pentru o  garda  in care dormi bustean iei salariul mediu pe economie, pentru o luna lucrata.Ba, nu va e rusine???Ii pare rau ca nu sunt eu managerul spitalului, ca va dadeam pe toti afara, de incompetenti si nepasatori ce sunteti!
Abia astept sa o dea pe managera asta afara si sa aduca unul zbir, sa nu mai vorbiti minciuni si sa va faceti treaba, sau daca nu va convine, plecati....duceti-va ca ne-am saturat de voi si incompetenta voastra!
@Cetatean:
(25 August 2019, 19:08)
"Avem preoti si biserici, ce mai vreti!?" Amice, amesteci mere cu pere; daca se inchid bisericile si se alunga preotii, crezi ca o sa creasca brusc numarul specialistilor din spitalele ialomitene? Problema e ca suntem un judet al ciumei rosii de 30 de ani, dar, sigur, daca umbli fara palariuta prin soare, nu-ti dai seama..
Administrația Spital:
(24 August 2019, 16:23)
Pentru d-l Mircea oferim o consultație Neurologie -gratuită cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la înființarea Spitalului Slobozia ( fără programare)- etaj 2.Va așteptăm .
medic:
(23 August 2019, 16:20)
Catre ''lipsa personal''. Este normal ca un medic sa faca 9 garzi pe luna? Nu vorbim de 8 ore tura, ci de 32 ore. Nu mai cainati atata niste obraznicaturi puturoase.
George:
(23 August 2019, 01:07)
Nu e vorba numai de medicii din spitale, nici medicii de familie nu știu să pună un diagnostic, dar mai ales nu-ți dau trimitere la un specialist spunandu-ti că n-ai nimic și e doar pe fond psihic tot ce te doare.
Iar doctorii tineri și bine pregătiți, pleacă din cauza celor în vârstă , care de frica sa nu le ia locul, nu-i lasa sa-si facă treaba si  aceștia pleacă peste mări și  țări și nu-și mai bat capul cu ei.Accentuez tineri și bine pregătiți, pentru că unii doar tineri, habar nu au de medicina și au fost angajați fiind copii unora din spital.
Lipsă personal:
(22 August 2019, 20:57)
E normal ca o infirmieră sa lucreze 9 ture de noapte intr_o luna?
Cetățean:
(22 August 2019, 12:00)
@ Săndel și nu numai. Mârlanii sunt peste tot. Vedeți ce se-ntâmplă in jur! Te afectează mult și rapid mârlănia din spitale și/sau școli. Celelalte, nu te omoară așa repede!
Sandel:
(22 August 2019, 09:57)
Suntem in situatia data, tocmai datorita lipsei de pregatire a personalului medical, de la medici la asistente, care stim bine cum au ajuns, unde au ajuns, nu se gandesc decat la bani, bani dati de pomana de o o guvernare prost administrata de un partid de escroci, si unul de cotofeni (ALDE).
Cand spun lipsa de pregatire, chiar exista, toti isi dau ochii peste cap, iar cand ii intrebi ceva din medicina, raspunsul lor este indentic, Bucurestiul este mai dotat, dotat da, cu medici de calitate si responsabili.
Marlani sant si in alte servicii din sanatatea ialomiteana.
Mircea:
(22 August 2019, 09:12)
@banc. Bună poanta! Nici eu n-am întâlnit încă moldoveni ( de dincolo) deștepți. Decât ,,la etajul al doilea”.....
un banc:
(21 August 2019, 15:53)
Vine un tocilar la librarie si se adreseaza vanzatoarei: -Dati-mi va rog cartea: " Moldovanu-i om destept" -Fantastica e la al doilea etaj, baiete!!!!
Părere:
(20 August 2019, 21:50)
Și infirmiera,trebuie să aibă același program ca al asistentei...7_7 ca să fie tura completă de la inceput până la sfârșit
@roman:
(20 August 2019, 17:59)
@roman. Așa este!!!! Nu avem de ales, totuși, unii știu meserie.
Roman:
(20 August 2019, 15:56)
Da. Moldovenii sunt buni. Vin cu chilotii in c.r si pleaca cu bani, case si masini
Morales:
(20 August 2019, 13:24)
pai de ce pleaca doamna manajer? Poate pentru ca-i injurati si umiliti ? 
Chiar, dvs de ce i cat mai stati? 

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 17 Sep 2019
209 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
Accident rutier grav la ieșire din Slobozia, două persoane decedate

Accident rutier grav la ieșire din Slobozia, două persoane decedate

Grav accident de circulație produs în seara zilei de vineri, 13 septembrie 2019, la ieșirea din Slobozia către Constanța. Trei persoane au fost grav rănite, în urma impactului a două mașini. La fața locului ...[citește_toată_știrea]

13 Septembrie 2019, 18:20
(2156 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


ISU Ialomița: 13 Septembrie-«ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA»

În luna iunie a anului 1848 unda de șoc revoluționară din Franța s-a propagat rapid în Țara Românească. După 3 luni de conflicte, la 13 septembrie 1848 a avut loc Bătălia din Dealul Spirii, ultima confruntare ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2019, 17:45
(182 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campania «10 PENTRU SIGURANȚĂ»

IPJ Ialomița: Campania «10 PENTRU SIGURANȚĂ»

Polițiștii ialomițeni, însoțiți de reprezentanți ai structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat activități informativ-preventive în școlile de pe raza județului, în cadrul ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2019, 17:10
(194 vizualizări - 0 comentarii)


3

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

10 Septembrie 2019, 17:10


4
DSVSA Ialomița: Sancțiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a Pestei Porcine Africane

DSVSA Ialomița: Sancțiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a Pestei Porcine Africane

Noua epidemie de Pestă Porcină Africană aduce și sancțiuni pentru crescătorii de animale din Ialomița. În ultimele săptămâni, au fost aplicate amenzi de peste 30 mii de lei din cauza nerespectării măsurilor ...[citește_toată_știrea]

10 Septembrie 2019, 17:05
(320 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Început de an școlar, în siguranță

IPJ Ialomița: Început de an școlar, în siguranță

Peste 180 de polițiști au fost în misiune, în zona grădinițelor, școlilor și liceelor din județul Ialomița, pentru un început în siguranță al noului an școlar. Polițiștii prezenți la festivitățile specifice ...[citește_toată_știrea]

9 Septembrie 2019, 16:20
(269 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 9-14 septembrie a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:30
(452 vizualizări - 0 comentarii)


Lilieci: Accident rutier soldat cu două victime

Joi, 5 septembrie a.c., în jurul orelor 5,30, pe raza localității Lilieci s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane. În timp ce un bărbat, de 57 de ani, din București, conducea pe ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:25
(328 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Lilieci accident


8

Ialomița: La volan, fără permis

Joi, 5 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat în trafic un bărbat, de 26 de ani, din Bărbulești, în timp ce conducea un autovehicul pe raza localității Ciochina, deși avea acest drept suspendat ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 16:20
(261 vizualizări - 0 comentarii)


9
IPJ Ialomița: Erou pentru patru frați din Bucșa

IPJ Ialomița: Erou pentru patru frați din Bucșa

Un luptător al Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița a devenit «părinte spiritual» pentru patru copii din satul Bucșa. Cristi Stan ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 15:25
(421 vizualizări - 1 comentariu)


10

Protopopiatul Slobozia: Proiectul «Vreau să merg la școală»

În perioada 30 august-6 septembrie 2019, Protopopiatul Slobozia, împreună cu Părintele Laurențiu Cioranu au organizat a V-a ediție a proiectului social-filantropic «Vreau să merg la școală». Scopul proiectului ...[citește_toată_știrea]

6 Septembrie 2019, 15:15
(269 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,76%-rata șomajului în luna iulie 2019

La sfârșitul lunii iulie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4506 șomeri (din care 2093 femei), rata șomajului fiind de 4,76%. Din totalul de ...[citește_toată_știrea]

3 Septembrie 2019, 17:25
(365 vizualizări - 0 comentarii)


12
IPJ Ialomița: Verificarea microbuzelor școlare

IPJ Ialomița: Verificarea microbuzelor școlare

Marți, 3 septembrie 2019, polițiștii rutieri au desfășurat sesiuni de instruire a conducătorilor de autovehicule destinate transportului de elevi către unitățile de învățământ. În cadrul activităților au ...[citește_toată_știrea]

3 Septembrie 2019, 17:05
(425 vizualizări - 0 comentarii)


Reviga: Trei tineri, răniți într-un accident rutier

Reviga: Trei tineri, răniți într-un accident rutier

Trei tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 21 de ani, au fost la un pas de moarte după ce au fost implicati într-un accident rutier. Evenimentul s-a petrecut în dimineața zilei de sâmbătă, 31 august 2 ...[citește_toată_știrea]

31 August 2019, 11:35
(1271 vizualizări - 11 comentarii)

Taguri: Reviga accident


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 2-6 septembrie a.c., între orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice în mai ...[citește_toată_știrea]

30 August 2019, 17:20
(644 vizualizări - 0 comentarii)


Urmărit internațional, depistat la Bărbulești

Joi, 29 august a.c., polițiștii ialomițeni au identificat pe raza comunei Bărbulești un bărbat, de 46 de ani, din Craiova, care era urmărit internațional. Autoritățile judiciare din Germania au emis pe ...[citește_toată_știrea]

30 August 2019, 15:50
(493 vizualizări - 0 comentarii)


Accident mortal în apropiere de Urziceni

Joi, 29 august a.c., în jurul orelor 2,30, în apropiere de localitatea Urziceni s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ce un tânăr, de 21 de ani, din comuna Coșereni ...[citește_toată_știrea]

30 August 2019, 15:35
(523 vizualizări - 0 comentarii)


Sărățeni: Beat la volan

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Ion Roată au depistat în trafic, joi, 29 august a.c., un bărbat de 48 de ani, din Sărățeni, în timp ce conducea un autovehicul pe raza localității de ...[citește_toată_știrea]

30 August 2019, 15:25
(477 vizualizări - 0 comentarii)


Contul meu RAJA-mai mult timp pentru abonați, mai multă grijă față de mediul înconjurător

Sigur, ușor, rapid, ... oricând ! Un singur click, mai multe facilități! Cu platforma on-line Contul meu RAJA clienții noștri, indiferent de ...[citește_toată_știrea]

29 August 2019, 14:20
(473 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: RAJA Constanța


Protopopiatul Urziceni: «Donează sânge, salvează o viață!»

Miercuri, 28 august a.c., în intervalul orar 8,00-12,00, Protopopiatul Urziceni, din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, împreună cu membrii Biroului de Asistență Socială și Serviciul Social acreditat ...[citește_toată_știrea]

28 August 2019, 17:20
(585 vizualizări - 0 comentarii)


Lipsă apă în Cartierul Sinistrați din orașul Țăndărei

Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 160 mm, de pe strada Armanului, din orașul Țăndărei, RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile miercuri, ...[citește_toată_știrea]

28 August 2019, 10:55
(630 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție aniversară «Închinare Sfintei Cruci»

Marți, 27 august 2019, PS Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, însoțit de consilieri eparhiali, a mers la Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia la vernisajul celei de-a doua ediții a expoziției ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 16:10
(649 vizualizări - 0 comentarii)


Razie de amploare la Țăndărei

Razie de amploare la Țăndărei

Marți, 27 august a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat o razie pe raza localității Țăndărei, în cadrul căreia au fost efectuate 6 percheziții domiciliare pe linia nerespectării regimului armelor și ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 15:50
(859 vizualizări - 2 comentarii)

Taguri: Țăndărei razie


Bărcănești: Deținere ilegală de arme

Marți, 27 august a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșereni au depistat, în urma unei percheziții domiciliare, în casa unui bărbat de 50 de ani, din Bărcănești, o pușcă cu aer comprimat ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 15:45
(598 vizualizări - 0 comentarii)


Minor urmărit internațional, depistat în Țăndărei

Luni, 26 august a.c., polițiștii ialomițeni au depistat un tânăr de 16 ani, din Țăndărei, pe numele căruia autoritățile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare. Minorul este cercetat ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 15:40
(795 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Produse contrafăcute, confiscate

Luni, 26 august a.c., polițiștii slobozeni au depistat, în urma unui control, un tânăr de 26 de ani, din Bărbulești, în timp ce conducea pe raza municipiului Slobozia un autoturism ce avea inspecția tehnică ...[citește_toată_știrea]

27 August 2019, 15:35
(634 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți sau fără permise, la volan

Ialomița: Beți sau fără permise, la volan

În perioada 24-25 august a.c., polițiștii ialomițeni au depistat în trafic șoferi care conduceau sub influența băuturilor alcoolice sau  fără permis de conducere. Este cazul a doi bărbați, de 21 și ...[citește_toată_știrea]

26 August 2019, 13:20
(692 vizualizări - 0 comentarii)


Pietoni accidentați la Dridu și Sinești

La sfârșitul de săptămână precedent, doi pietoni au fost răniți ca urmare a unor accidente rutiere produse pe raza județului. Astfel, vineri, 23 august a.c., un bărbat de 34 de ani, din localitatea Jilavele ...[citește_toată_știrea]

26 August 2019, 13:10
(579 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Focare de Pestă Porcină Africană la Gheorghe Doja și Mărculești

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației, cu privire la ...[citește_toată_știrea]

26 August 2019, 12:15
(686 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 26-30 august a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice în mai multe localități ...[citește_toată_știrea]

23 August 2019, 15:55
(985 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...