Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Cartierul Gării Noi are stâlpii de iluminat în mijlocul trotuarelor!

Slobozia, în Cartea Recordurilor

Cartierul Gării Noi are stâlpii de iluminat în mijlocul trotuarelor!

Proprietarii de case din Cartierul Gării Noi din Slobozia au trăit 10 ani fără sistem de iluminat stradal. Acum, stâlpii de iluminat au fost instalați în mijlocul trotuarelor! Autoritățile susțin că vina aparține proiectantului, respectiv Institutul de Proiectare Cercetare si Tehnica de Calcul în Construcții SA. Proiectul tehnic a fost realizat în 2010 și refăcut de două ori în decursul anilor care au trecut...

Trăim pe picior mare
În urmă cu 2 ani, Mediafax prezenta o știre privind apariția unui stâlp de electricitate în mijlocul drumului, la Caracal. Nu este un caz singular, evident... O situație asemănătoare a fost semnalată și pe o stradă din Londra, în anul 2016! La Slobozia însă, autoritățile locale au decis să intre în Cartea Recordurilor. Astfel, a fost acceptată instalarea a peste 200 de stâlpi de electricitate pe mijlocul trotuarelor! Lucrările sunt în curs și continuă în ritm susținut. La nivelul autorităților locale, niciunul dintre oficiali nu și-a asumat responsabilitatea unei declarații. Administratorul public al orașului, Gheorghe Puia, este în concediu. Fostul primar Alexandru Stoica, cel în prezența căruia au fost lotizate parcelele de teren din cartierul Gării Noi, susține că autoritățile dau dovadă de incompetență: «Trebuia discutat cu proiectantul și refăcut proiectul tehnic... Mutau trotuarele cu 50 de centimetri, ce mare filosofie?! Au trecut 10 ani de-atunci, e normal să apară schimbări. Așa se face, așa e normal! Dar dacă nu se vrea, nu se vrea!». Valoarea totală a lucrărilor din Cartierul Gării Noi este de 6,7 milioane de lei. Banii sunt asigurați prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 și permit finanțarea lucrărilor pentru toate utilitățile din Cartier. Primarul Adrian Mocioniu a susținut într-o declarație publică făcută în luna iunie 2019 că este mulțumit de ritmul de execuție a lucrărilor și că speră să fie finalizate înainte de termen...

Ce ar fi spus autoritățile?
În cazul în care și-ar fi asumat responsabilitatea unor declarații, autoritățile locale ar fi precizat că proiectul tehnic inițial pentru lucrările de utilități în Cartierul Gării Noi a fost realizat de către Institutul de Proiectare Cercetare și Tehnica de Calcul în Construcții SA în anul 2010. Timp de 5 ani, execuția lucrărilor a înaintat cu pași de melc, iar soluțiile identificate pentru soluționarea problemelor din teren au fost rezolvate pompieristic. De exemplu, este de notorietate faptul că din proiectul inițial lipseau 3 străzi, identificate ulterior în teren. În 2015, aceeași firmă a executat și «proiectarea instalației de iluminat public și curenți slabi în Cartierul Rezidențial Zona Gării Noi». În 2017, aceeași firmă obține și contractul de proiectare pentru «alimentare cu apă, canalizare menajeră și pluvială, căi de circulație rutieră și pietonală»... În 2018, ca urmare a inundării Cartierului cu apă pluvială, rețeaua de canalizare existentă a refulat, transformând zona într-o hazna în aer liber. În acest context, stâlpii de iluminat din mijlocul trotuarelor reprezintă ultima problemă dintr-un lung șir. Și, după cum vom descoperi împreună, nu ultima. «I-am auzit pe constructori spunând că tot ce s-a construit a fost „la ochi“... Nu au existat cote de înălțime, planuri pentru străzi și trotuare, rețeaua de curent electric a fost îngropată în șanțurile de apă... Dar mulțumim lui Dumnezeu că s-a terminat! Acum ne rugăm să țină cât mai mult ce au făcut ei...» ne spune unul dintre proprietarii de case din cartier.

Atenție, se lucrează! În Cartierul Gării Noi, după mai multe sincope «de vară», se lucrează din nou într-un ritm susținut. Următoarea etapă de lucrări o reprezintă asfaltarea străzilor. Sub protecția anonimatului, unul dintre responsabilii de lucrări ne-a declarat: «Asfaltarea va produce probleme noi... Multe dintre case nu au gaze și apă. Proprietarii sunt plecați din țară, casele sunt pe jumătate construite... Va fi și mai rău când vor trebui să obțină autorizații de la Primărie. Lucrăm degeaba, or să spargă iar asfaltul!». Oficial, lucrările din Cartierul Gării Noi vor dura 12 luni și urmează a fi finalizate în anul 2020.

28 August 2019, 17:20 (3587 vizualizări - 19 comentarii)

Citiți și:
De 10 ani, pe Peneș Curcanul
Primăria Slobozia nu are terenuri pentru tineri
Șantierul de pe strada Walter Mărăcineanu

Comentariile cititorilor:


@cetatean:
(2 Septembrie 2019, 08:15)
Ai dreptate,al treilea stalp este inclinat dar este salutul cilindrilor de fier asupra prostiei umane.Natura onoreaza prin inclinare si apoi cadere de emotie trairea in acelasi secol alaturi de idiotii ce aproba asemenea lucrari.Ce sa fumezi si cat pentru a aproba asa lucrări ?
cetatean:
(1 Septembrie 2019, 12:00)
Unul dintre stalpi este aplecat. Oare de ce? Terenul/solul nu e bun? Am mai specificat in alte comentarii ca solul nu este bun pentru asfaltari sau stalpi.
Poc:
(31 August 2019, 15:40)
Va fi cartierul viitorului si mocioniu,prefectura,CJ,au informare ca acolo vor fi domiciliați reptilienii,asa incat nu e deranj mare.Se aude'n sat ca vor sa aduca si o mana de chinezi care datorita staturii se pot strecura pe trotuar cu stalpii pe mijloc.Ca romanii au statura impozanta,nu breloace pe care-i angajeaza astia prin politie.Tot acolo urmeaza umplerea cu apa si pești a canalului ce traversa in diagonala zona de case acum construite...Da,acel canal ce a fost astupat de"urbanism"in 2007-2011 cu resturi din contructii,resturi de tesaturi,da,acel canal ce exista pana la darea in folosinta a zonei.Va fi un cartier splendit!Ce dracu mai urmeaza? Asfalt din hartie igienica?
niste idioti:
(31 August 2019, 09:55)
sa faca pe aceleasi trotuare si piste pentru biciclete ! 
Mocioniu si ai lui idiotii satului !
copilu:
(30 August 2019, 10:24)
Intr-un cartier de tineri, care au copii mici de plimbat cu caruciorul, sa nu poti sa mergi pe trotuar din cauza ca nu ai loc de stalpi, esti obligat sa cobori pe sosea unde nu esti in siguranta, riscand sa te loveasca o masina. Este masura idioteniei acestor primari (vechi si nou) cu tot cu angajatii lor nepregatiti si nepasatori. Mutati naibi stalpii de pe mijlocul trotuarului ca la fel ati facut si la cimitirul sl noua, unde trotuarul are latimea de 40 cm fix cat ocupa stalpul. Cat va mai bateti joc de banii nostri? Dati-va naibi demisia si lasati pe altii mai buni. #lasane mocio, stoica, bacanu, paros si altii gen. Cine poate sa va impute banii pe lucrarile facute prost? nu voi ati aprobat proiectul, ati scos autorizatii de construire, l-ati aprobat in consiliul local? Dati banii din buzunarul vostru ca poate asa o sa beliti ochii data viitoare!
"v'ă'n gură de nesimțiți:
(29 August 2019, 22:31)
Daca ar fi realizate cu banii din veniturile celor ce le executa si aproba,ar fi de ras.Dar surpriza:sunt bani publici!Adica banii achitati de locuitorii orasului si cheltuiti cu"realizari"demne de Stan si Bran.Ca locul stalpilor de iluminat nu este in mijlocul trotuarelor au sesizat chiar si copiii,semn ca angajatii ce s-au ocupat de construire si supervizare sunt mai nepregatiti.Dupa modul de montare si avizare se poate scrie ca nici minimum de inteligenta nu prezinta.
#pasajladrajna:
(29 August 2019, 18:18)
Placute suedeze la toti,asta meritati! 
gigi:
(29 August 2019, 17:18)
Alo domnul primar mai tineti mult pe pensionara HAMZA si MOGOSI (si pensie si salariu ) ca proiectele astea au stat in biroul Investiitii din primarie cel putin 2 ani pina au inceput lucrarile asa ca macar o data daca se uitau pe ele si stiiau meserie observa acest lucru,dar de specialistii primarului care ii tine pe functiile respective in ciuda faptului ca un inginer tinar daca ar fi vrut sa munceasca si slava domnului a fost citva care au intrebat de posturile respective li sa dat cu flit ca eru ocupate de acesti 2 specialisti care de cind sunt in primarie doar 10% din investitiile incepute cu ei in aceste functii au fost finalizate si alea cu cintec.Stiu ce spun si exemple pot da chiar cu Mocioniu linga mine
dorel:
(29 August 2019, 16:48)
Proiectantul putea sa deseneze in proiect si cai verzi, dar primarii cu tot aparatul lor de viceprimari, administrator public, sefi pe la urbanism, ce drq au verificat? nimic. Primatul de stoica (zis si hai sictir) radea ca un ... si isi sufla mucozitatile non-stop. 
Manager proiect:
(29 August 2019, 15:56)
De acest proiect se ocupa dl city manager Gigi Puia actualmente membru Pro Romania!El supravegheaza lucrarile care trebuie sa se vinalizeze in aceasta toamna.La cum arata pariez ca toamna anului viitor...daca avem noroc!
ciomu:
(29 August 2019, 11:35)
Plateste cineva ?
Urare suedeza, tov victor! :
(29 August 2019, 08:35)
La un post local de radio,vorbea presedintele ialomitenilor,ieri.Degajat,cu ton de creator,fertilizator,ce ofera echipei lui de lucru conditii de lucru de 8 ore,decenta,nu lucru suplimentar.Judetul are nevoie de multe proiecte tovarasu victor,nu de demagogie si proiecte ratate.Tara noatra este i datorata de guvernul pe carevil reprezinti,cu angajati de teapa celor pe care si tu ii plimbi de colo-colo,ca sunt echipa ta.Se montraza stalpi de iluminat in mijlocul trotuarelor gratie priceperii echipei tale.Amante,rude,afilieri de toate gradele,asta este echipa morareasca si la fel este construita reteaua de bugetari ai primariei.Incompetenti,ce nu sunt sanctionati ci din contra-recompensati,zicea grandiosul presedinte de CJ.Bonusati pentru ca nu ies din cuvantul sefului si slugarnicie.Am vrea sa primiti salariile pentru lucrari facute corect tovarase presedinte.Deci este vizibil ca stalpii nu sunt corect amplasati dar licrarea se continua,ba chiar se si achita,la final psd ul atasand in ziarul propriu poze cu realizarea din cartier,laudandu-se pentru investitii.In 1890 regele va trimitea pe toti in puscarie pentru risipa de bani publici.Voi,cu veorica va felicitati,va dati bonusuri si pensii speciale.
Cetatean:
(29 August 2019, 00:05)
Aoleo bai nene, nici in Etiopia, Kenia sau Mozambic nu vezi cea ce vezi in Romania. Cum dumnezeului nu vade, Moraru Victor, Gigi Petre tartorii judetului. Mai exista autoritati, politie, procurori sa se autosesizeze ? Cine plateste batjocura asta ma Moraru Victor presedinte de consiliu judetean, ma prefectule Gigi Petre pus in functie de Tericenu, ma voi nu vedeti ? Ma procurorilor dormiti in pantofi voi nu mergeti pe trotuare ? Bai nene bai cata umilinta puneti pe spatele cetatenilor, cata bascalie le dati. Luati-le bai banii, casele pentru batjocura asta. Cum va mai tine dumnezeu mai coruptilor, pana cand bai ? Nu pot sa cred ce vad in ialomita unicat pe planeta pamant. Ba daca puneati un salbatic din jungla Amazoniana sa faca asa ceva, nu facea. Cum este posibil sa pui stalpul de curent, sau cei de iluminat stradal in mijlocul trotuarului ? Ma voi ifaceti gropi pentru morti in tavanul cimitirului si noi nu stim, bai judet de cascadorii rasului. Bai nene chiar imi dau seama ca multi traiti a paguba pe lumea asta.
CETATEAN:
(28 August 2019, 23:46)
Votati PSD in continuare... Daca va reprezinta asa ceva...
Marcel:
(28 August 2019, 22:40)
Sa corecteze cine a greșit .

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 22 Nov 2019
196 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

22 Noiembrie 2019, 17:30


Slobozia: Autorul unei tâlhării, greu de identificat

Slobozia: Autorul unei tâlhării, greu de identificat

De două săptămâni, polițiștii din Slobozia caută un tânăr, de aproximativ 20 de ani, din localitate, care ar fi comis o tâlhărie. Victima tânărului este o asistentă medicală, angajată a Serviciului Județean ...[citește_toată_știrea]

22 Noiembrie 2019, 17:05
(62 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Bătrân lovit de mașină pe trecerea de bietoni

Un bătrân de 82 de ani, din Slobozia, care traversa stada în mod regulamentar, a fost lovit de mașina condusă de un bărbat în vârstă de 52 de ani. Incidentul s-a petrecut la Slobozia, în seara zilei de ...[citește_toată_știrea]

22 Noiembrie 2019, 16:35
(47 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Accident la Movilița, trei victime

Trei persoane au fost rănite în urma unui accident rutier petrecut în seara zilei de joi, 21 noiembrie 2019, în zona localității Movilița. Din cercetările polițiștilor a reieșit faptul că evenimentul rutier ...[citește_toată_știrea]

22 Noiembrie 2019, 16:30
(38 vizualizări - 0 comentarii)


4

Ialomița: Arestați pentru infracțiuni comise la regimul rutier

Polițiștii ialomițeni au identificat doi tineri, din Slobozia și Fetești, în vârstă de 30 și 31 de ani, care se sustrăgeau executării unor pedepse privative de libertate. Aceștia au fost condamnați la închisoare ...[citește_toată_știrea]

22 Noiembrie 2019, 16:25
(38 vizualizări - 0 comentarii)


Informare privind implementarea proiectului «Venus-Împreună pentru o viață în siguranță!»

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița, implementează în calitate de partener local, începând din data de 04.03.2019, proiectul «VENUS-Împreună pentru o viață în siguranță ...[citește_toată_știrea]

22 Noiembrie 2019, 13:45
(41 vizualizări - 0 comentarii)


USR Ialomița îl sprijină pe Klaus Iohannis

USR Ialomița îl sprijină pe Klaus Iohannis

USR Ialomița îl va susține pe Klaus Iohannis în Turul doi al alegerilor pentru președinția României. Am intrat în politică pentru ca momente din istoria României cum a fost 10 august să nu se mai repete ...[citește_toată_știrea]

22 Noiembrie 2019, 10:50
(40 vizualizări - 0 comentarii)


Plan de incluziune socială a romilor, adoptat în cadrul Prefecturii Ialomița

Oficialii Prefecturii Ialomița au implementat un Plan privind incluziunea socială a etnicilor romi din județul Ialomița. Principalele obiective ale acestui Plan vizează îndrumarea persoanelor de etnie romă ...[citește_toată_știrea]

22 Noiembrie 2019, 09:25
(36 vizualizări - 0 comentarii)


8

APIA: Ajutor de minimis de 1,5 milioane de lei pentru fermierii ialomițeni

Ministerul Agriculturii a început încă de săptămâna trecută distribuția în teritoriu a sumelor acordate fermierilor sub forma ajutorului de minimis. Fondurile se alocă prin intermediul Agenției pentru ...[citește_toată_știrea]

22 Noiembrie 2019, 09:20
(46 vizualizări - 0 comentarii)


9

Sancțiuni de peste 800 mii de lei aplicate de Inspectorii ITM Ialomița

Oficialii Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița au remis publicității o situație a controalelor efectuate în perioada ianuarie-septembrie 2019. În această perioadă de timp au fost realizate peste ...[citește_toată_știrea]

22 Noiembrie 2019, 09:15
(34 vizualizări - 0 comentarii)


10

Delictele silvice, în atenția polițiștilor ialomițeni

Hoții de lemne sunt tot mai pre­zenți în pădurile din Ialomița. O arată o situație a delictelor silvice constatate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița, de la începutul ...[citește_toată_știrea]

22 Noiembrie 2019, 09:10
(36 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Angajatorii sunt obligați să anunțe locurile de muncă vacante și ocuparea acestora

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă reamintește tuturor angajatorilor (persoane fizice/juridice de drept public sau privat) că, potrivit Legii, au obligația de a comunica agențiilor județene ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2019, 17:15
(123 vizualizări - 0 comentarii)


12

Sancțiuni aplicate taximetriștilor din Slobozia

Polițiștii din Slobozia au verificat marți, 19 noiembrie 2019, taximetriștii din municipiul reședință de județ. În urma acțiunii, oamenii legii au aplicat sancțiuni în valoare de 4900 de lei. Problemele ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2019, 17:10
(139 vizualizări - 1 comentariu)


Protopopiatul Slobozia: «Voluntariatul ne face mai buni»

Reprezentanții Protopopiatului Slobozia au inițiat un proiect al cărui scop vizează formarea spiritului moral-creștin al tinerilor. Inițiativa se numește «Voluntariatul ne face mai buni», iar prima acțiune ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2019, 17:05
(125 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

19 Noiembrie 2019, 19:15


IPJ Ialomița: Acțiunea «Foc de Artificii»

Luni, 18 noiembrie a.c., Poliția Română a demarat acțiunea națională «Foc de Artificii». Și în acest an sunt continuate activitățile la nivel național, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2019, 16:05
(215 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Accident cu două victime

Un accident s-a produs la Slobozia, în dimineața zilei de sâmbătă, 16 noiembrie a.c., în jurul orei 8,05, între două autoturisme. Pentru salvarea victimelor au intervenit o descarcerare și o ambulanță ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 15:30
(260 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Incendiu la Mihail Kogălniceanu

În vineri spre sâmbătă, 15/16 noiembrie a.c., în jurul orei 3,45, a izbucnit un incendiu la un garaj auto din incinta unei gospodării din localitatea Mihail Kogălniceanu. La fața locului s-au deplasat ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 15:25
(180 vizualizări - 0 comentarii)


Moldoveni: A ars un autoturism

Sâmbătă, 16 noiembrie a.c., în jurul orelor 18,45, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu de autoturism din localitatea Moldoveni. La fața ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 15:20
(129 vizualizări - 0 comentarii)


Pompierii slobozeni au deblocat ușa unei bătrâne

Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, 16 noiembrie a.c., în jurul orelor 23,30, pentru asigurarea accesului în apartamentul unei persoane de 73 ani. Pompierii ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 15:15
(263 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii au plantat arbori la Colelia

Polițiștii au plantat arbori la Colelia

Sâmbătă, 16 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Grivița au acceptat invitația de a participa la o acțiune de împădurire, desfășurată sub deviza «România plantează pentru mâine ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 14:15
(235 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Beți la volan

Duminică,17 noiembrie a.c, polițiștii feteșteni au depistat doi șoferi conducând autoturisme pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. În primul caz, un tânăr de 25 de ani, din Fetești, a ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 14:10
(155 vizualizări - 0 comentarii)


Fierbinți-Târg: Produse contrafăcute, confiscate

Zeci de produse cosmetice și articole de îmbrăcăminte, susceptibile a fi contrafăcute, au fost confiscate de polițiștii Orașului Fierbinți Târg. Vineri, 15 noiembrie a.c., polițiștii au oprit, pentru control ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 14:05
(140 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Pete 700 mii de fermieri, autorizați la plată

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Prahova informează că, începând cu data de 16 octombrie 2019, în cadrul Campaniei de plăți în avans pentru anul 2019, s-a autorizat la plată la nivel național ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 13:40
(188 vizualizări - 0 comentarii)


Proiecte europene implementate de DSVSA Ialomița

Printr-un comunicat de presă, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează asupra semnării a două Contracte de finanțare cu fonduri europene nerambursabile prin Programul ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2019, 11:05
(150 vizualizări - 0 comentarii)


DSP Ialomița: A doua tranșă de vaccin antigripal, distribuită

DSP Ialomița: A doua tranșă de vaccin antigripal, distribuită

Direcția de Sănătate Publică Ialomița anunță faptul că a doua tranșă de vaccin antigripal a fost distribuită de la finalul săptămânii trecute în cabinetele medicilor de familie din județ. Astfel, peste ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 16:10
(301 vizualizări - 4 comentarii)


Racla cu Sfintele Moaște ale Sfintei Mironosițe Maria Magdalena, la Slobozia

Racla cu Sfintele Moaște ale Sfintei Mironosițe Maria Magdalena, la Slobozia

Cu binecuvântarea Preasfințitului Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în preajma hramului bisericii «Sfântul Evanghelist Matei», vineri, 15 noiembrie 2019, la orele 17,00, o delegație de la ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:55
(376 vizualizări - 0 comentarii)


Proiect de promovare a școlilor de pompieri în liceele din Ialomița

Reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al Județului Ialomița au desfășurat o amplă campanie de promovare a școlilor de pompieri în liceele din județ. Campania a debutat ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:50
(214 vizualizări - 2 comentarii)


Jilavele: Arestat pentru «evaziune fiscală»

Joi, 14 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Jilavele au reușit identificarea unui bărbat, de 52 de ani, din comuna Jilavele, pe numele căruia Tribunalul Ialomița a emis un mandat ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:45
(209 vizualizări - 0 comentarii)


Deficit de personal la Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița

Concursurile din sursă externă organizate de Inspec­toratul de Poliție al Județului Ialomița au rezolvat pro­blema lipsei de personal doar parțial. Instituția continuă să aibă probleme din cauza deficitului ...[citește_toată_știrea]

15 Noiembrie 2019, 15:40
(343 vizualizări - 3 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...