Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

«Abuz de funcție» la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia

«Abuz de funcție» la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia

Atitudine discreționară și acțiuni disciplinare întemeiate nelegal. Sunt acuzațiile pe care i le aduce o grefieră fostei șefe a Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, procurorul Viorica Cleopatra Dinu. Din cauza acestor acuzații, femeia a rămas fără loc de muncă, însă a revenit la serviciu după ce și-a acționat șefa în instanță. Între timp, numărul dosarelor neso­luționate ale procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia a crescut simțitor, pentru că fosta șefă a instituției era implicată în alte acti­vități care nu aveau legătură directă cu funcția deținută.

Angajată sancționată ilegal Procurorul Viorica Cleopatra Dinu, fost prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, a deținut funcția de conducere a Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia în 2017 și primele 6 luni ale anului 2019. În timpul mandatului său, activitatea de urmărire penală a fost înlocuită cu sancționarea disciplinară a subordonaților. Una dintre fostele sale subordonate o acuză de faptul că a sancționat-o fără drept. În urma acțiunii disciplinare pe care procurorul Cleopatra Viorica Dinu a îndreptat-o împotriva sa, femeii i-a fost suspendat dreptul de a profesa aproximativ un an. În sarcina femeii au fost reținute 13 abateri disciplinare, unele dintre ele chiar în timp ce aceasta se afla în concediu de odihnă! Mai mult, angajata susține faptul că a fost sancționată și pentru abateri care nu vizau în mod direct atribuțiile sale de serviciu. Cazul a fost înaintat pentru soluționare Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, căruia Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia i se subordonează din punct de vedere ierarhic. Procurorul delegat să soluționeze cererea de sancționare a fost cel care a dispus suspendarea raporturilor de muncă ale angajatei Parchetului Slobozia. Surse judiciare susțin faptul că între acesta și procurorul Viorica Cleopatra Dinu ar exista relații de prietenie. Femeia consideră că modul în care s-a efectuat cercetarea disciplinară este unul nelegal. «Procurorul care a efectuat cer­cetarea disciplinară reține că am lipsit de la serviciu în data de 27.07.2017 timp de două ore, deși la dosar există dovada că eu am fost în concediu de odihnă. (...) S-au produs și folosit probe false, precum și declarații nesincere și subiective ale unor martori!» se arată într-un document înaintat instanței de judecată, la care angajata Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia a deschis un proces pentru a-și apăra onoarea. După luni bune petrecute în sălile de judecată, femeia a reușit să-și redobândească dreptul de a se întoarce la serviciu, printr-o hotărâre definitivă. Mai mult, acesteia i-au fost plătite daune de peste 5000 de lei. Repusă în funcție de judecători, angajata este din nou cercetată disciplinar în mod ilegal. Aceasta urmează să se adreseze din nou instanței de judecată!

Procuror, adjectiv... Dincolo de luptele de orgolii purtate cu subordonații, procurorul Viorica Cleopatra Dinu s-a făcut prea puțin remarcată în calitate de manager al unității de Parchet. Dovada în acest sens o fac zecile de dosare care așteaptă de ani buni să fie soluționate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia. Printre acestea se numără și unele anchete controversate precum emi­terea ilegală a autorizațiilor pentru construcțiile din Bazarul Municipal Slobozia sau dosarul care vizează modul în care Nicu Pericli și-a ridicat «autogara» la intrarea în Slobozia, devenită între timp motel. De notorietate sunt și sesizările făcute de auditorii Camerei de Conturi Ialomița cu privire la activitatea din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia... În prezent, delegarea pe funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia a Vioricăi Cleopatra Dinu a expirat, aceasta fiind înlocuită cu procurorul Mihaela Bârsan. Decizia a intrat în vigoare la 1 septembrie 2019 și a fost pusă în discuția Secției de Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii în ședința din data de 16 august 2019.

16 Septembrie 2019, 07:50 (3913 vizualizări - 9 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Ion:
(18 Septembrie 2019, 10:26)
Până va exploda mămăliga, moare națiunea!
Nicolae:
(18 Septembrie 2019, 10:24)
Magistrații nu sunt toți bine pregătiți profesional. Grav este că unii sunt și imorali! Magistrați cu imunitate! Sunt zei sau sunt tot români formați de un sistem educațional românesc handicapat?????
Bora:
(18 Septembrie 2019, 10:20)
Dacă nu se poate altfel, in România TREBUIE folosită mass media pentru a pune ceva presiune pe putorile bine plătite, corupte din rândul “justițiarilor”!!! VEZI CAZUL CARACAL!!! Fără mass media, totul ar fi fost sub preș până acum.
Sicomor:
(17 Septembrie 2019, 16:48)
Andreea stie!!! Fetelor, aveti curaj si în afară zonei de confort???
Andreea:
(17 Septembrie 2019, 13:46)
Cunosc personal despre ce este vorba in acest articol si mi se pare degradant pentru cea care face acuzații sa se foloseasca de presa in acest mod. Adevarul este altul si ar trebui cerut dreptul la replică.Sa aiba curaj cele care au suportat calvarul sa vorbeasca si sa lămurească lucrurile, macar pentru satisfacția lor sufletească.
Flori:
(17 Septembrie 2019, 09:42)
Trbuie urgent si in Romania luat exemplu.Polonia, partidul de la putere a decis ELIMINAREA IMUNITĂȚII magistraților ! Sa raspunda toti pentru abuzurile facuta cu o lege care sa se aplice retroactiv. Pre multa mafie, prea multe benefici.
Eu:
(16 Septembrie 2019, 17:23)
Vedeti voi la un ciclu de cativa ani aduna D.N.A.UlL din ei acum ca prea luminatul DP este la sectia amintita mai cu perdea ori deloc el facand parte integranta din mafia baronilor locali. Se vorbeste pe langa parchet ca ar face parte clandestin din organizatia cavalerilor. Vedeti voi abuzurile acestor reprezentanti ai ministerului public au devenit asa ceva cotidian. Controalele CSM sunt obscure bazate pe prieteniii. In aceasta institutie cu state vechi in musamalizari dosare penale este impeduas necesar restructurare cu arestari masive de 98 procente. Luate la purificat toate presupusele musamalizari din ultimi 10 ani si nu numai. Sunt personaje membre ale unor org. oculte cu zeci de dosare muzamalizate. Asa ca daca vor fii in continuare in functii geaba mai romane. Stiti voi ce inseamna sa fii furat cu ajutorul dat de politie si parchetari corupti?
Cleo:
(16 Septembrie 2019, 15:18)
In Ialomita, procurorii agreati sunt in mare majoritate cei incompetenti si care raspund la comenzi.
Nu sunt verificati.
Consiliul Suprem al Magistraturii nu se preocupa de ilegalitatile pe care le fac procurorii in judetul Ialomita.
Sunt Dumnezei pe pamant, isi bat joc de oricine doresc, si nu isi indeplinesc sarcinile cu care au fost investiti in societate, dosarele sunt ascunse in fisete, tinute in nelucrare, in timpul acesta in schimb distrug alte bresle profesionale, dupa bunul plac.
Cand o sa vedem lista cu procurorii din judetul Ialomita care au colaborat cu securitatea, in baza unor protocoale ilegale???, fiind astfel protejati dar si  folositi.
De ce nu ies public toti procurorii, sa declare daca au fost parte a Statului Paralel, si de ce nu ??? ar trebui sa sparga gheata chiar cea vizata de acest articol: Viorica Cleopatra Dinu!
Presa din Ialomita nu pune presiune pe ei, de teama, nu le aduce in lumina ilegalitatile si loveste tot in medici, profesori, agricultori etc.
Ati vazut la Caracal, ce atleti au devenit procurorii alergati de presa....!!!
Mirela:
(16 Septembrie 2019, 12:59)
Jale mare in judet cu republica procurorilor, zicem noi ca nu va fii la infinit, o solutie va fii pana la urma si vor da socotela pt.absolut toate abuzurile lor din ‘90 in coace. Va exploda odata si o data, si cismarul cu chimista se credeau nemuritori si a sfarsit ca sobolanii.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 02 Iun 2020
240 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Grupul de Comunicare Strategică: 364 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 01 iunie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică s-au înregistrat 364 de cazuri de COVID-19. Totodată, Spitalul Municipal Urziceni a fost declarat spital suport ...[citește_toată_știrea]

1 Iunie 2020, 13:00
(157 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: În ultimele 48 de ore, Ialomița a raportat un singur nou caz de COVID-19

Potrivit grupului de Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 48 de ore, pe raza județului Ialomița a fost raportat doar un singur caz nou de COVID-19. Astfel, duminică, 31 mai 2020, la nivelul județului ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2020, 13:00
(280 vizualizări - 0 comentarii)


Malu Roșu: Femeie căzută în fântână

Pompierii din Urziceni au intervenit duminică, 31 mai 2020, pentru scoaterea unei femei, de 49 de ani, din localitatea Malu Roșu, care a căzut într-o fântână. Victima a fost scoasă de pompieri și transportată ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2020, 12:30
(182 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

29 Mai 2020, 18:10


Beat la volan pe străzile Sloboziei

Joi, 28 mai a.c., în jurul orei 10,00, polițiștii Serviciului Rutier au depistat pe raza municipiului Slobozia un șofer cu domiciliul în Amara, în timp ce conducea sub influența băuturilor alcoolice. ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2020, 15:00
(232 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Acțiune preventivă a polițiștilor

Forțe de ordine cu efective mărite au acționat joi, 28 mai a.c., pe raza municipiului Slobozia, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale asociate extinderii pandemiei Coronavirus, precum și ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2020, 14:55
(159 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 360 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 29 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 360 cazuri de infecții COVID-19. ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2020, 13:05
(182 vizualizări - 0 comentarii)


Ion Roată: S-a izbit cu mașina de un pom

Joi, 28 mai, a.c., în jurul orelor 22,30, ISU Ialomița a intervenit la un accident rutier produs în localitatea Ion Roată, în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și s-a izbit de un pom de pe ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2020, 12:55
(156 vizualizări - 0 comentarii)


8
 Accident rutier la Căldărușanca, patru victime

Accident rutier la Căldărușanca, patru victime

Vineri, 29 mai 2020, în jurul orei 9,00, ISU Ialomița a fost solicitat să intervină la un accident rutier produs pe raza localității Glodeanu Sărat, satul Căldărușanca, județul Buzău, din raionul de intervenție ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2020, 12:50
(176 vizualizări - 0 comentarii)


9

Programul casieriilor RAJA Constanța de 1 iunie 2020

RAJA Constanța aduce la cunoștința tuturor abonaților că, în data 1 iunie 2020, activitățile societății se desfășoară în regim de foc continuu. În continuare, sute de angajați au ca misiune principală producția, distribuția, calitatea apei și epurarea acesteia, îndeplinind sarcinile specifice în condiții de izolare la locul de muncă, pentru a preveni disfuncționalitățile majore ce ar putea perturba asigurarea serviciilor esențiale. ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2020, 11:25
(141 vizualizări - 0 comentarii)


10

Direcția Generală Anticorupție, la ceas aniversar-15 ani de activitate

30 Mai 2020-Ziua Aniversară a Direcției Generale Anticorupție (DGA) coincide în mod fericit în acest an cu împlinirea a 15 ani de activitate. Direcția Generală Anticorupție este o structură tânără a Ministerului ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2020, 08:45
(193 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Tânăr rănit într-un accident rutier

Un accident rutier s-a produs miercuri, 27 mai 2020, în sensul giratoriu de la breteaua către Autostrada Soarelui. În timp ce un bărbat, de 24 de ani, din Făcăeni, conducea un autoturism dinspre breteaua ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2020, 14:25
(262 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești accident


12

IPJ Ialomița: Programul ghișeelor de eliberare a certificatelor de cazier judiciar/integritate comportamentală

IPJ Ialomița informează cu privire la programul hișeelor de  eliberare a certificatelor de  cazier judiciar/integritate comportamentală. Acesta este:
-Ghișeu POLIȚIA MUNICIPIULUI SLOBOZIA ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2020, 14:20
(193 vizualizări - 0 comentarii)


13

Slobozia: Campanie de donații pentru copiii nevoiași

Centrul Cultural «Ionel Perlea» din Slobozia, în parteneriat cu voluntarii Crucii Roșii-filiala Ialomița, dă startul unei campanii de sprijin a copiilor nevoiași, denumită «Cutiuța cu surprize». «Cutiuța ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2020, 14:15
(188 vizualizări - 1 comentariu)


Grupul de Comunicare Strategică: 359 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 28 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 359 cazuri de infecții COVID-19. ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2020, 13:05
(224 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 355 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 27 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 355 cazuri de infecții COVID-19. ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2020, 13:10
(260 vizualizări - 0 comentarii)


Sărățeni: Arestat pentru «refuz de prelevare a mostrelor biologice»

Polițiștii ialomițeni au acționat pe raza județului pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate. Astfel, în ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2020, 11:40
(245 vizualizări - 0 comentarii)


Sinești: Beat la volan

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe raza comunei Sinești, un autoturism condus de un bărbat, de 30 de ani, din București. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică a fost ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2020, 11:35
(150 vizualizări - 0 comentarii)


Bucu: Lemne confiscate de polițiști

Polițiștii din Slobozia au confiscat 1,3 metri cubi de material lemnos, transportat fără documente legale de un tânăr, de 31 de ani, din județul Vrancea. Acesta a fost identificat pe raza localității Bucu ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2020, 11:30
(238 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

26 Mai 2020, 18:10


Episcopia Sloboziei și Călărașilor: Hramul Catedralei Episcopale

Episcopia Sloboziei și Călărașilor: Hramul Catedralei Episcopale

Joi, 28 mai 2020, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte episcop Vincențiu, Episcopia Sloboziei și Călărașilor va sărbători hramul de primăvară al Catedralei Episcopale «Înălțarea Domnului» din Slobozia ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 14:05
(1311 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiuni preventive desfășurate de polițiștii ialomițeni

Polițiștii ialomițeni au acționat luni, 25 mai 2020, pe raza întregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și siguranței publice. În urma activităților desfășurate ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 13:30
(1153 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Bătrân de 87 de ani, mort din cauza COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică informează cu privire la decesul unui bătrân, de 87 de ani, din județul Ialomița, din cauza infecției cu noul Coronavirus (SARS-CoV-2). Acesta a fost confirmat pozitiv pentru ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 13:20
(1370 vizualizări - 2 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 354 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 26 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 354 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 13:10
(1171 vizualizări - 0 comentarii)


Tudorița Ionescu, învestită în funcția de subprefect al Ialomiței

«În ședința de Guvern din data de 21 mai 2020 a fost aprobată Hotărârea nr. 399, publicată în Monitorul Oficial nr. 431 din 22.05.2020, privind exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 16:25
(669 vizualizări - 3 comentarii)


Accident rutier pe centura Sloboziei

Accident rutier pe centura Sloboziei

Pompierii din Slobozia, împreună cu paramedicii SMURD au intervenit în după amiaza zilei de luni, 25 mai 2020, pentru a acorda îngrjiri medicale victimelor unui accident rutier. Evenimentul s-a petrecut ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 14:10
(499 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: S-a izbit de un alt autoturism și a fost proiectat cu mașina într-un copac

Sâmbătă, 23 mai 2020, în jurul orelor 17,00, polițiștii rutieri au intervenit, pe raza comunei Movilița, la un accident de circulație soldat cu rănirea unei persoane. Din verificările efectuate a reieșit ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 13:35
(271 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Sâmbătă, 23 mai a.c., în jurul orelor 20,00, polițiștii din Urziceni au depistat în trafic, pe raza municipiului, un șofer de 25 de ani, cu domiciliul în Grivița, în timp ce conducea un autoturism sub ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 13:30
(208 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 352 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 25 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 352 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate vindecate ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 13:10
(299 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 347 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Sâmbătă, 23 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 347 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2020, 13:05
(521 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
muta autocaruuu în Stația de autocar din fața Consiliului Județean a fost desființată @pensionar în «Reportaj de declarații» cu primarul Adrian Mocioniu Intreb ptr un prieten în Stația de autocar din fața Consiliului Județean a fost desființată Antonio în Stația de autocar din fața Consiliului Județean a fost desființată MMC în Stația de autocar din fața Consiliului Județean a fost desființată @Viorel în Malu: Ambulanță răsturnată în șanț Viorel în Malu: Ambulanță răsturnată în șanț @Grecu în Stația de autocar din fața Consiliului Județean a fost desființată Fost brutar în Conflict instituțional între Consiliul Județean Ialomița și Instituția Prefectului din cauza Programului «Cornul și Laptele» St.Anton în Stația de autocar din fața Consiliului Județean a fost desființată Gogu în Malu: Ambulanță răsturnată în șanț Grecu în Stația de autocar din fața Consiliului Județean a fost desființată Costel în Stația de autocar din fața Consiliului Județean a fost desființată colocatar katanga în Stația de autocar din fața Consiliului Județean a fost desființată Pensionar în «Reportaj de declarații» cu primarul Adrian Mocioniu anonymus în Fonduri europene de 1,3 milioane de lei pentru medicii și asistentele din Ialomița care au tratat pacienți infectați cu COVID-19 Vasile în «Reportaj de declarații» cu primarul Adrian Mocioniu Aurel în Conflict instituțional între Consiliul Județean Ialomița și Instituția Prefectului din cauza Programului «Cornul și Laptele» adina în «Reportaj de declarații» cu primarul Adrian Mocioniu Alegator în «Reportaj de declarații» cu primarul Adrian Mocioniu
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...