Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

«Abuz de funcție» la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia

«Abuz de funcție» la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia

Atitudine discreționară și acțiuni disciplinare întemeiate nelegal. Sunt acuzațiile pe care i le aduce o grefieră fostei șefe a Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, procurorul Viorica Cleopatra Dinu. Din cauza acestor acuzații, femeia a rămas fără loc de muncă, însă a revenit la serviciu după ce și-a acționat șefa în instanță. Între timp, numărul dosarelor neso­luționate ale procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia a crescut simțitor, pentru că fosta șefă a instituției era implicată în alte acti­vități care nu aveau legătură directă cu funcția deținută.

Angajată sancționată ilegal Procurorul Viorica Cleopatra Dinu, fost prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, a deținut funcția de conducere a Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia în 2017 și primele 6 luni ale anului 2019. În timpul mandatului său, activitatea de urmărire penală a fost înlocuită cu sancționarea disciplinară a subordonaților. Una dintre fostele sale subordonate o acuză de faptul că a sancționat-o fără drept. În urma acțiunii disciplinare pe care procurorul Cleopatra Viorica Dinu a îndreptat-o împotriva sa, femeii i-a fost suspendat dreptul de a profesa aproximativ un an. În sarcina femeii au fost reținute 13 abateri disciplinare, unele dintre ele chiar în timp ce aceasta se afla în concediu de odihnă! Mai mult, angajata susține faptul că a fost sancționată și pentru abateri care nu vizau în mod direct atribuțiile sale de serviciu. Cazul a fost înaintat pentru soluționare Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, căruia Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia i se subordonează din punct de vedere ierarhic. Procurorul delegat să soluționeze cererea de sancționare a fost cel care a dispus suspendarea raporturilor de muncă ale angajatei Parchetului Slobozia. Surse judiciare susțin faptul că între acesta și procurorul Viorica Cleopatra Dinu ar exista relații de prietenie. Femeia consideră că modul în care s-a efectuat cercetarea disciplinară este unul nelegal. «Procurorul care a efectuat cer­cetarea disciplinară reține că am lipsit de la serviciu în data de 27.07.2017 timp de două ore, deși la dosar există dovada că eu am fost în concediu de odihnă. (...) S-au produs și folosit probe false, precum și declarații nesincere și subiective ale unor martori!» se arată într-un document înaintat instanței de judecată, la care angajata Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia a deschis un proces pentru a-și apăra onoarea. După luni bune petrecute în sălile de judecată, femeia a reușit să-și redobândească dreptul de a se întoarce la serviciu, printr-o hotărâre definitivă. Mai mult, acesteia i-au fost plătite daune de peste 5000 de lei. Repusă în funcție de judecători, angajata este din nou cercetată disciplinar în mod ilegal. Aceasta urmează să se adreseze din nou instanței de judecată!

Procuror, adjectiv... Dincolo de luptele de orgolii purtate cu subordonații, procurorul Viorica Cleopatra Dinu s-a făcut prea puțin remarcată în calitate de manager al unității de Parchet. Dovada în acest sens o fac zecile de dosare care așteaptă de ani buni să fie soluționate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia. Printre acestea se numără și unele anchete controversate precum emi­terea ilegală a autorizațiilor pentru construcțiile din Bazarul Municipal Slobozia sau dosarul care vizează modul în care Nicu Pericli și-a ridicat «autogara» la intrarea în Slobozia, devenită între timp motel. De notorietate sunt și sesizările făcute de auditorii Camerei de Conturi Ialomița cu privire la activitatea din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia... În prezent, delegarea pe funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia a Vioricăi Cleopatra Dinu a expirat, aceasta fiind înlocuită cu procurorul Mihaela Bârsan. Decizia a intrat în vigoare la 1 septembrie 2019 și a fost pusă în discuția Secției de Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii în ședința din data de 16 august 2019.

16 Septembrie 2019, 07:50 (3485 vizualizări - 9 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Ion:
(18 Septembrie 2019, 10:26)
Până va exploda mămăliga, moare națiunea!
Nicolae:
(18 Septembrie 2019, 10:24)
Magistrații nu sunt toți bine pregătiți profesional. Grav este că unii sunt și imorali! Magistrați cu imunitate! Sunt zei sau sunt tot români formați de un sistem educațional românesc handicapat?????
Bora:
(18 Septembrie 2019, 10:20)
Dacă nu se poate altfel, in România TREBUIE folosită mass media pentru a pune ceva presiune pe putorile bine plătite, corupte din rândul “justițiarilor”!!! VEZI CAZUL CARACAL!!! Fără mass media, totul ar fi fost sub preș până acum.
Sicomor:
(17 Septembrie 2019, 16:48)
Andreea stie!!! Fetelor, aveti curaj si în afară zonei de confort???
Andreea:
(17 Septembrie 2019, 13:46)
Cunosc personal despre ce este vorba in acest articol si mi se pare degradant pentru cea care face acuzații sa se foloseasca de presa in acest mod. Adevarul este altul si ar trebui cerut dreptul la replică.Sa aiba curaj cele care au suportat calvarul sa vorbeasca si sa lămurească lucrurile, macar pentru satisfacția lor sufletească.
Flori:
(17 Septembrie 2019, 09:42)
Trbuie urgent si in Romania luat exemplu.Polonia, partidul de la putere a decis ELIMINAREA IMUNITĂȚII magistraților ! Sa raspunda toti pentru abuzurile facuta cu o lege care sa se aplice retroactiv. Pre multa mafie, prea multe benefici.
Eu:
(16 Septembrie 2019, 17:23)
Vedeti voi la un ciclu de cativa ani aduna D.N.A.UlL din ei acum ca prea luminatul DP este la sectia amintita mai cu perdea ori deloc el facand parte integranta din mafia baronilor locali. Se vorbeste pe langa parchet ca ar face parte clandestin din organizatia cavalerilor. Vedeti voi abuzurile acestor reprezentanti ai ministerului public au devenit asa ceva cotidian. Controalele CSM sunt obscure bazate pe prieteniii. In aceasta institutie cu state vechi in musamalizari dosare penale este impeduas necesar restructurare cu arestari masive de 98 procente. Luate la purificat toate presupusele musamalizari din ultimi 10 ani si nu numai. Sunt personaje membre ale unor org. oculte cu zeci de dosare muzamalizate. Asa ca daca vor fii in continuare in functii geaba mai romane. Stiti voi ce inseamna sa fii furat cu ajutorul dat de politie si parchetari corupti?
Cleo:
(16 Septembrie 2019, 15:18)
In Ialomita, procurorii agreati sunt in mare majoritate cei incompetenti si care raspund la comenzi.
Nu sunt verificati.
Consiliul Suprem al Magistraturii nu se preocupa de ilegalitatile pe care le fac procurorii in judetul Ialomita.
Sunt Dumnezei pe pamant, isi bat joc de oricine doresc, si nu isi indeplinesc sarcinile cu care au fost investiti in societate, dosarele sunt ascunse in fisete, tinute in nelucrare, in timpul acesta in schimb distrug alte bresle profesionale, dupa bunul plac.
Cand o sa vedem lista cu procurorii din judetul Ialomita care au colaborat cu securitatea, in baza unor protocoale ilegale???, fiind astfel protejati dar si  folositi.
De ce nu ies public toti procurorii, sa declare daca au fost parte a Statului Paralel, si de ce nu ??? ar trebui sa sparga gheata chiar cea vizata de acest articol: Viorica Cleopatra Dinu!
Presa din Ialomita nu pune presiune pe ei, de teama, nu le aduce in lumina ilegalitatile si loveste tot in medici, profesori, agricultori etc.
Ati vazut la Caracal, ce atleti au devenit procurorii alergati de presa....!!!
Mirela:
(16 Septembrie 2019, 12:59)
Jale mare in judet cu republica procurorilor, zicem noi ca nu va fii la infinit, o solutie va fii pana la urma si vor da socotela pt.absolut toate abuzurile lor din ‘90 in coace. Va exploda odata si o data, si cismarul cu chimista se credeau nemuritori si a sfarsit ca sobolanii.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 18 Oct 2019
211 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
Protopopiatul Slobozia: Pâinea vieții, împletită de tinerele generații

Protopopiatul Slobozia: Pâinea vieții, împletită de tinerele generații

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, în ziua de 16 octombrie 2019, Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Muzeul Național al Agriculturii, a desfășurat ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:30
(100 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune a polițiștilor ialomițeni în zona trecerilor la nivel cu cale ferată

Acțiune a polițiștilor ialomițeni în zona trecerilor la nivel cu cale ferată

În cursul zilei de joi, 17 octombrie a.c., polițiștii rutieri, cei de Ordine Publică și Transporturi au desfășurat, timp de mai multe ore, activități atât în zona trecerilor la nivel cu calea ferată semnalizate ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:25
(81 vizualizări - 0 comentarii)


Albești: Arestat pentru «furt calificat»

MIercuri, 16 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:20
(70 vizualizări - 0 comentarii)


3

Șoferi băuți la volan, depistați de polițiștii ialomițeni

Miercuri, 16 octombrie a.c, doi șoferi au fost depistați de polițiști conducând autoturisme pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. Astfel, pe raza localității Dridu, un conducător auto ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:15
(73 vizualizări - 0 comentarii)


4
IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

Pe parcursul acestei săptămâni, polițiștii ialomițeni, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, acționează pentru prevenirea accidentelor de circulație produse ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:10
(60 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: «Și tu poți deveni polițist!»

Activitatea de selecționare a candidaților pentru concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne continuă. Până la data de 15 noiembrie 2019 candidații pot depune ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2019, 17:10
(170 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

15 Octombrie 2019, 17:30


Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița desfășoară permanent acțiuni informativ-preventive dedicate siguranței tinerilor. Luni, 14 octombrie a.c,  peste 300 de elevi din Fetești au participat ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:15
(126 vizualizări - 0 comentarii)


8
Fetești: «Târgul de toamnă», în atenția polițiștilor

Fetești: «Târgul de toamnă», în atenția polițiștilor

În perioada desfășurării Târgului tradițional de toamnă din Fetești, polițiștii au acționat cu efective sporite pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:10
(124 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: Urmărit de polițiștii care au tras și focuri de avertisment, un tânăr s-a răsturnat cu mașina

Un tânăr de 20 de ani, din Hârșova, a fost reținut de polițiștii ialomițeni pentru cumul de infracțiuni la regimul circulației rutier. Va fi prezentat în fața magistraților, pentru dispunerea măsurilor ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:05
(141 vizualizări - 0 comentarii)


10

IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

Autovehiculele pentru transportul persoanelor sau mărfurilor vor fi oprite pentru control, în această săptămână, de polițiștii rutieri. Activitățile sunt desfășurate simultan în toate statele membre ale ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:20
(144 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Persoană dispărută!

Fetești: Persoană dispărută!

Polițiștii din Ialomița caută o femeie, de 21 de ani, care a plecat voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care pot oferi informații sunt rugate să sune la numărul unic de urgență 112 ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:15
(126 vizualizări - 0 comentarii)


12

Ialomița: Arestați pentru «conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului» și «furt calificat»

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii ialomițeni, în baza unor activități pe linia depistării persoanelor urmărite, au identificat, pe raza județului, mai multe persoane pe numele cărora instanțe de ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:10
(125 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Surzii-creatori de frumos»

Asociația Națională a Surzilor din România aniversează 100 de ani de activitate pentru persoanele surde. Pentru promovarea și celebrarea istoriei și culturii comunității de surzi din România,  Asociația ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:05
(100 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

11 Octombrie 2019, 17:55


Jandarmii ialomițeni donează sânge

Jandarmii ialomițeni vor participa, în perioada 21-25 octombrie 2019, la o campanie de donare de sânge. Acțiunea este inițiată de Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomița, cu scopul de a crește numărul donatorilor ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:45
(203 vizualizări - 0 comentarii)


Misleanu: Locuință cuprinsă de flăcări

O locuință din localitatea Misleanu a fost cuprinsă de flăcări în după amiaza zilei de miercuri, 9 octombrie 2019. Focul a distrus o parte din acoperișul imobilului, dar și bunuri din incinta locuinței ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:40
(202 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Misleanu incendiu


Fetești: «Târgul de toamnă», supravegheat de jandarmi

Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița vor asigura ordinea și liniștea publică în cadrul «Târgului de toamnă», eveniment desfășurat la Fetești. Manifestarea a debutat ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:35
(238 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Marți, 8 octombrie 2019, polițiștii feteșteni au desfășurat o acțiune informativ-preventivă pe linia prevenirii faptelor cu violență, a delincvenței juvenile, victimizării minorilor în zona unităților de ...[citește_toată_știrea]

9 Octombrie 2019, 18:15
(180 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,60%-rata șomajului în luna august 2019

La sfârșitul lunii august 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița au fost înregistrați 4348 șomeri (dintre care 2024 femei), rata șomajului fiind de 4,60%. Din totalul ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:35
(227 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Urziceni, arestat pentru «infracțiuni la regimul rutier»

Vineri, 4 octombrie a.c., polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Urziceni au identificat pe raza municipiului Urziceni un bărbat, de 24 de ani, din localitate, pe numele căruia Judecătoria Urziceni ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:25
(210 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Verificarea stării tehnice a autovehiculului


Luni, 7 octombrie a.c., polițiștii Rutieri împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au desfășurat pe raza municipiului Slobozia o acțiune de control în trafic. Scopul acesteia a fost reducerea ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:20
(207 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune pentru prevenirea și combaterea cerșetoriei la Fetești

Duminică, 6 octombrie a.c., polițiștii feteșteni au acționat pentru depistarea cerșetorilor și minorilor lăsați fără supraveghere, predispuși la comiterea unor acte de vagabondaj. În urma activităților ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:10
(203 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 7-11 octombrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:55
(401 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 17 permise reținute, amenzi de peste 65 mii de lei

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat la 52 evenimente sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și au constatat 6 infracțiuni. Astfel, polițiștii au reținut 17 permise ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:50
(292 vizualizări - 1 comentariu)


Bărbat din Andrășești, beat la volan

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au depistat în trafic un bărbat, de 45 de ani, din Andrășești, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:45
(282 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Tovărășia

Miercuri, 2 octombrie a.c., în jurul orelor 13,00, un incendiu a izbucnit la o anexă gospodărească din Tovărășia. La fața locului s-au deplasat 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2019, 16:25
(365 vizualizări - 0 comentarii)


Filmul «Între Chin și Amin», premieră la Slobozia

Vineri, 4 octombrie a.c., începând cu orele 18,00, la Sala «Europa» a Consiliului Județean Ialomița va avea loc premiera filmului «Între Chin și Amin» . Filmul independent al lui Toma Enache este un omagiu ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2019, 16:20
(461 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: «Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice»

Cu ocazia «Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice», Protopopiatul Slobozia în colaborare cu Asociația «Samarineni în comunitate» au organizat miercuri, 2 octombrie a.c., o activitate dedicată seniorilor ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2019, 16:15
(330 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune a polițiștilor feteșteni

Miercuri, 2 octombrie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul silviculturii și pisciculturii. Astfel, în cadrul ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2019, 16:10
(250 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...