Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

«Abuz de funcție» la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia

«Abuz de funcție» la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia

Atitudine discreționară și acțiuni disciplinare întemeiate nelegal. Sunt acuzațiile pe care i le aduce o grefieră fostei șefe a Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, procurorul Viorica Cleopatra Dinu. Din cauza acestor acuzații, femeia a rămas fără loc de muncă, însă a revenit la serviciu după ce și-a acționat șefa în instanță. Între timp, numărul dosarelor neso­luționate ale procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia a crescut simțitor, pentru că fosta șefă a instituției era implicată în alte acti­vități care nu aveau legătură directă cu funcția deținută.

Angajată sancționată ilegal Procurorul Viorica Cleopatra Dinu, fost prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, a deținut funcția de conducere a Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia în 2017 și primele 6 luni ale anului 2019. În timpul mandatului său, activitatea de urmărire penală a fost înlocuită cu sancționarea disciplinară a subordonaților. Una dintre fostele sale subordonate o acuză de faptul că a sancționat-o fără drept. În urma acțiunii disciplinare pe care procurorul Cleopatra Viorica Dinu a îndreptat-o împotriva sa, femeii i-a fost suspendat dreptul de a profesa aproximativ un an. În sarcina femeii au fost reținute 13 abateri disciplinare, unele dintre ele chiar în timp ce aceasta se afla în concediu de odihnă! Mai mult, angajata susține faptul că a fost sancționată și pentru abateri care nu vizau în mod direct atribuțiile sale de serviciu. Cazul a fost înaintat pentru soluționare Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, căruia Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia i se subordonează din punct de vedere ierarhic. Procurorul delegat să soluționeze cererea de sancționare a fost cel care a dispus suspendarea raporturilor de muncă ale angajatei Parchetului Slobozia. Surse judiciare susțin faptul că între acesta și procurorul Viorica Cleopatra Dinu ar exista relații de prietenie. Femeia consideră că modul în care s-a efectuat cercetarea disciplinară este unul nelegal. «Procurorul care a efectuat cer­cetarea disciplinară reține că am lipsit de la serviciu în data de 27.07.2017 timp de două ore, deși la dosar există dovada că eu am fost în concediu de odihnă. (...) S-au produs și folosit probe false, precum și declarații nesincere și subiective ale unor martori!» se arată într-un document înaintat instanței de judecată, la care angajata Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia a deschis un proces pentru a-și apăra onoarea. După luni bune petrecute în sălile de judecată, femeia a reușit să-și redobândească dreptul de a se întoarce la serviciu, printr-o hotărâre definitivă. Mai mult, acesteia i-au fost plătite daune de peste 5000 de lei. Repusă în funcție de judecători, angajata este din nou cercetată disciplinar în mod ilegal. Aceasta urmează să se adreseze din nou instanței de judecată!

Procuror, adjectiv... Dincolo de luptele de orgolii purtate cu subordonații, procurorul Viorica Cleopatra Dinu s-a făcut prea puțin remarcată în calitate de manager al unității de Parchet. Dovada în acest sens o fac zecile de dosare care așteaptă de ani buni să fie soluționate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia. Printre acestea se numără și unele anchete controversate precum emi­terea ilegală a autorizațiilor pentru construcțiile din Bazarul Municipal Slobozia sau dosarul care vizează modul în care Nicu Pericli și-a ridicat «autogara» la intrarea în Slobozia, devenită între timp motel. De notorietate sunt și sesizările făcute de auditorii Camerei de Conturi Ialomița cu privire la activitatea din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia... În prezent, delegarea pe funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia a Vioricăi Cleopatra Dinu a expirat, aceasta fiind înlocuită cu procurorul Mihaela Bârsan. Decizia a intrat în vigoare la 1 septembrie 2019 și a fost pusă în discuția Secției de Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii în ședința din data de 16 august 2019.

16 Septembrie 2019, 07:50 (3960 vizualizări - 9 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Ion:
(18 Septembrie 2019, 10:26)
Până va exploda mămăliga, moare națiunea!
Nicolae:
(18 Septembrie 2019, 10:24)
Magistrații nu sunt toți bine pregătiți profesional. Grav este că unii sunt și imorali! Magistrați cu imunitate! Sunt zei sau sunt tot români formați de un sistem educațional românesc handicapat?????
Bora:
(18 Septembrie 2019, 10:20)
Dacă nu se poate altfel, in România TREBUIE folosită mass media pentru a pune ceva presiune pe putorile bine plătite, corupte din rândul “justițiarilor”!!! VEZI CAZUL CARACAL!!! Fără mass media, totul ar fi fost sub preș până acum.
Sicomor:
(17 Septembrie 2019, 16:48)
Andreea stie!!! Fetelor, aveti curaj si în afară zonei de confort???
Andreea:
(17 Septembrie 2019, 13:46)
Cunosc personal despre ce este vorba in acest articol si mi se pare degradant pentru cea care face acuzații sa se foloseasca de presa in acest mod. Adevarul este altul si ar trebui cerut dreptul la replică.Sa aiba curaj cele care au suportat calvarul sa vorbeasca si sa lămurească lucrurile, macar pentru satisfacția lor sufletească.
Flori:
(17 Septembrie 2019, 09:42)
Trbuie urgent si in Romania luat exemplu.Polonia, partidul de la putere a decis ELIMINAREA IMUNITĂȚII magistraților ! Sa raspunda toti pentru abuzurile facuta cu o lege care sa se aplice retroactiv. Pre multa mafie, prea multe benefici.
Eu:
(16 Septembrie 2019, 17:23)
Vedeti voi la un ciclu de cativa ani aduna D.N.A.UlL din ei acum ca prea luminatul DP este la sectia amintita mai cu perdea ori deloc el facand parte integranta din mafia baronilor locali. Se vorbeste pe langa parchet ca ar face parte clandestin din organizatia cavalerilor. Vedeti voi abuzurile acestor reprezentanti ai ministerului public au devenit asa ceva cotidian. Controalele CSM sunt obscure bazate pe prieteniii. In aceasta institutie cu state vechi in musamalizari dosare penale este impeduas necesar restructurare cu arestari masive de 98 procente. Luate la purificat toate presupusele musamalizari din ultimi 10 ani si nu numai. Sunt personaje membre ale unor org. oculte cu zeci de dosare muzamalizate. Asa ca daca vor fii in continuare in functii geaba mai romane. Stiti voi ce inseamna sa fii furat cu ajutorul dat de politie si parchetari corupti?
Cleo:
(16 Septembrie 2019, 15:18)
In Ialomita, procurorii agreati sunt in mare majoritate cei incompetenti si care raspund la comenzi.
Nu sunt verificati.
Consiliul Suprem al Magistraturii nu se preocupa de ilegalitatile pe care le fac procurorii in judetul Ialomita.
Sunt Dumnezei pe pamant, isi bat joc de oricine doresc, si nu isi indeplinesc sarcinile cu care au fost investiti in societate, dosarele sunt ascunse in fisete, tinute in nelucrare, in timpul acesta in schimb distrug alte bresle profesionale, dupa bunul plac.
Cand o sa vedem lista cu procurorii din judetul Ialomita care au colaborat cu securitatea, in baza unor protocoale ilegale???, fiind astfel protejati dar si  folositi.
De ce nu ies public toti procurorii, sa declare daca au fost parte a Statului Paralel, si de ce nu ??? ar trebui sa sparga gheata chiar cea vizata de acest articol: Viorica Cleopatra Dinu!
Presa din Ialomita nu pune presiune pe ei, de teama, nu le aduce in lumina ilegalitatile si loveste tot in medici, profesori, agricultori etc.
Ati vazut la Caracal, ce atleti au devenit procurorii alergati de presa....!!!
Mirela:
(16 Septembrie 2019, 12:59)
Jale mare in judet cu republica procurorilor, zicem noi ca nu va fii la infinit, o solutie va fii pana la urma si vor da socotela pt.absolut toate abuzurile lor din ‘90 in coace. Va exploda odata si o data, si cismarul cu chimista se credeau nemuritori si a sfarsit ca sobolanii.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 04 Iul 2020
86 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
Incendiu la un utilaj răspânditor de asfalt

Incendiu la un utilaj răspînditor de asfalt

Un incendiu la un utilaj răspînditor de asfalt s-a petrecut vineri, 20 noiembrie 2009, în jurul orelor 18,00, în apropierea gropii de gunoi ecologice a municipiului Slobozia, unde se executau lucrări de ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2009, 12:40
(8771 vizualizări - 0 comentarii)


PSD Ialomița, «sugar» prefectural

PSD Ialomița, «sugar» prefectural

În urmă cu o săptămînă, inflamați de entuziasmul electoral, pesediștii ialomițeni i-au remis prefectului Mădălin Teculescu o scrisoare publică în care îl acuză de grave încălcări ale legii și acțiuni de ...[citește_toată_știrea]

20 Noiembrie 2009, 23:13
(9991 vizualizări - 0 comentarii)


A încercat să mituiască un polițist

Un polițist din Țăndărei a sesizat Direcția Generală Anticorupție Ialomița asupra încercării unei persoane de a-l mitui. Bărbatul, din Vrancea, a încercat să-l mituiască pe polițist pentru ca acesta să ...[citește_toată_știrea]

20 Noiembrie 2009, 14:47
(7403 vizualizări - 0 comentarii)


Minori accidentați

Minori accidentați

Miercuri, 18 noiembrie, la Slobozia, o fetiță de 8 ani a fost ușor rănită într-un accident rutier. Copilul a traversat strada prin loc nepermis și fără să se asigure, fiind accidentat de o mașină ce circula ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2009, 16:41
(6520 vizualizări - 0 comentarii)


Arme confiscate de polițiști

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat în perioada 20 octombrie-15 noiembrie o serie de activități vizînd legalitatea deținerii și folosirii armelor neletale. În urma ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2009, 16:38
(7279 vizualizări - 0 comentarii)


Training pentru angajații Penitenciarului Slobozia

Training pentru angajații Penitenciarului Slobozia

Joi și vineri, respectiv, 19 și 20 noimebrie, reprezentanții Penitenciarului Slobozia participă la o sesiune de training pentru implementarea proiectului «Creșterea șanselor de incluziune socială a persoanelor ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2009, 10:51
(6904 vizualizări - 0 comentarii)


Beat la volan

Marți, 17 noiembrie, în urma unui filtru rutier, polițiștii din Fetești au depistat un bărbat, de 22 ani, din Bordușani, în timp ce conducea o mașină fiind în stare de ebrietate. Actual, tînărul este cercetat ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2009, 16:12
(7741 vizualizări - 0 comentarii)


Atenție la înșelăciuni!

Polițiștii ialomițeni avertizează populația cu privire la înșelăciunile ce se petrec în fiecare zi. Ultima produsă a constat în furtul dintr-un magazin a genții personale a vînzătoarei. Astfel, trei persoane ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2009, 16:11
(7979 vizualizări - 0 comentarii)


8

Accident cu o căruță

Un accident rutier s-a produs marți dimineață, 17 noiembrie, în localitatea ialomițeană Bărbulești. Urmare a incidentului rutier, un bătrîn de 83 ani a fost ușor rănit. Pe scurt, victima se afla într-o ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2009, 16:11
(8919 vizualizări - 0 comentarii)


9

La volan fără permis

Deși nu deținea permis de conducere, un tînăr de 20 ani, din Urziceni, a decis să-și conducă mașina neînmatriculată în România, fiind identificat de polițiști. Pe numele tînărului a fost întocmit dosar ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2009, 16:10
(9429 vizualizări - 0 comentarii)


10

Amenzi de peste 2100 lei aplicate de polițiștii feteșteni

Polițiștii feteșteni au acționat, marți, 17 noiembrie, în zona piețelor, barurilor și a locurilor de cazare, pentru prevenirea comiterii unor fapte ilegale. În timpul celor 43 de controale efectuate, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2009, 16:10
(7293 vizualizări - 0 comentarii)


Sorin Iordache, câștigător al Cupei de Toamnă Galați la tenis de câmp

Sorin Iordache, cîștigător al Cupei de Toamnă Galați la tenis de cîmp

Sorin Iordache, un băiețel de 11 ani, este legitimat la Tenis Con Slobozia. Campion național în acest an, a reușit zilele acestea o spectaculoasă performanță, cîștigînd unul din cele mai puternice turnee ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2009, 10:46
(7326 vizualizări - 0 comentarii)


12

«Munca la negru», sancționată mai aspru

Potrivit unui comunicat de presă, reprezentanții Inspectoratului teritorial de Muncă Ialomița au sancționat de la începutul anului 33 de angajatori pentru practicarea formelor de muncă ilegale. Astfel, ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2009, 10:40
(8207 vizualizări - 0 comentarii)


13

Campanie anti-fumat, la Slobozia

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, în parteneriat cu alte instituții, marchează joi, 19 noiembrie, la Slobozia, «Ziua Națională fără tutun». «Campania „Renunță la fumat în fiecare zi!“ organizată ...[citește_toată_știrea]

18 Noiembrie 2009, 10:38
(8986 vizualizări - 0 comentarii)


A murit căzînd într-o fîntînă

Tragedie în comuna Maltezi. Un bărbat cu probleme de vedere a murit luni, 16 noiembrie, la primele ore ale dimineții, după ce a căzut într-o fîntînă secată de apă. Pompierii ialomițeni au intervenit de ...[citește_toată_știrea]

17 Noiembrie 2009, 17:33
(6401 vizualizări - 0 comentarii)


CEC-uri de 1,5 milioane, false

Polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Ialomița au demarat începerea urmăririi penale pe numele unui cetățean din Țăndărei. În sarcina bărbatului, de 34 ani, anchetatorii au reținut ...[citește_toată_știrea]

17 Noiembrie 2009, 17:21
(7842 vizualizări - 0 comentarii)


Campania electorală «dă de furcă» polițiștilor

Incidentele electorale nu se opresc în județul nostru. Polițiștii ialomițeni au cercetat și soluționat în perioada 6-17 noiembrie nu mai puțin de 6 reclamații electorale, în localitățile Mihail Kogălniceanu ...[citește_toată_știrea]

17 Noiembrie 2009, 17:03
(7013 vizualizări - 0 comentarii)


Urmărit general, prins la Fierbinți

Polițiștii din orașul Fierbinți-Tîrg au prins pe raza localității un tînăr în vîrstă de 23 ani ce era urmărit general încă din luna februarie 2009. Pe numele bărbatului exista un mandat de arestare, instnața ...[citește_toată_știrea]

17 Noiembrie 2009, 16:52
(6851 vizualizări - 0 comentarii)


A furat de la Primărie

Luni, 16 noiembrie, polițiștii din Amara au prins un hoț din localitate la scurt timp după ce acesta furase mai multe materiale de construcții dintr-un șantier al Primăriei. Bărbatul, Silviu T., de 31 ani ...[citește_toată_știrea]

17 Noiembrie 2009, 16:40
(7501 vizualizări - 1 comentariu)


Traficul rutier și școlile, în vizorul Poliției

Luni, 16 noiembrie, polițiștii ialomițeni au desfășurat o amplă acțiune de verificare în trafic a autoturismelor înmatriculate în străinătate. În cadrul acțiunii au fost constatate 23 de abateri, fiind ...[citește_toată_știrea]

17 Noiembrie 2009, 16:20
(7154 vizualizări - 0 comentarii)


Conflict la Bărbulești

Conflict la Bărbulești

Sîmbătă, 14 noiembrie, prin 112, în jurul orelor 17.15, Poliția a fost sesizată asupra unui scandal iscat între localnicii din Bărbulești. Imediat după primirea sesizării, s-a dispus deplasarea în zonă ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2009, 16:18
(6958 vizualizări - 0 comentarii)


Prins după ce a furat un autoturism

Un bărbat în vîrstă de 39 ani, din orașul Amara, cunoscut cu antecedente penale, este cercetat de polițiștii ialomițeni pentru furt calificat. Acesta este suspectat că în ziua de 5 noiembrie a.c. a sustras ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2009, 15:28
(7367 vizualizări - 0 comentarii)


Minori de 8 și 10 ani, suspecți de furt dintr-o locuință

În după-amiaza zilei de vineri, 13 noiembrie 2009, în jurul orelor 16,00, un bărbat de 79 ani, din Miloșești, a sesizat Poliția asupra faptului că, în cursul zilei, persoane necunoscute au pătruns în casa ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2009, 15:12
(5500 vizualizări - 0 comentarii)


La volan fără permis

Un tînăr în vîrstă de 20 ani, din Căzănești, este cercetat de polițiști pentru săvîrșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis. Iar socrul său, de 40 ani ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2009, 14:38
(7045 vizualizări - 0 comentarii)


Scandal la Urziceni

Sîmbătă, 14 noiembrie 2009, în jurul orelor 15.20, prin 112, Poliția a fost sesizată asupra unui scandal la Urziceni. Astfel, Ionel C., pe de o parte și frații Eugen și Daniel B., pe de altă parte, s-au ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2009, 14:01
(6280 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii

Incendii

• Unei persoane din comuna Gura Ialomiței, sat Luciu, vineri, 13.11.2009, i-au ars cca 2000 de baloți de paie de grîu din rezerva proprie. Incendiul a fost anunțat la dispeceratul Inspectoratului pentru ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2009, 13:02
(6430 vizualizări - 0 comentarii)


Accident cu o autospecială SPIR

Echipajul de descarcerare de la Detașamentul Slobozia a intervenit sîmbătă dimineață, în jurul orelor 4.45, la intersecția DN2C cu DJ203F, în localitatea Grivița, la un accident rutier produs cu implicarea ...[citește_toată_știrea]

16 Noiembrie 2009, 12:59
(7281 vizualizări - 0 comentarii)


Hoți din Țăndărei, prinși de polițiști

Recent, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Țăndărei au reușit să soluționeze trei dosare penale de furt calificat, aflate în evidențele instituției cu autori necunoscuți. Pe scurt ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2009, 16:32
(6952 vizualizări - 0 comentarii)


Bunuri de uz casnic vîndute ilegal, confiscate

Polițiștii slobozeni au confiscat joi, 12 noiembrie, bunuri de uz casnic în valoare de aproximativ 1500 lei. Asta după ce în zona Spitalului Județean Slobozia au fost depistate 3 persoane din județul Mureș ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2009, 15:18
(7387 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune amplă a polițiștilor la Urziceni

Joi, 12 noiembrie, polițiștii din Urziceni au desfășurat o amplă acțiune în localitate. În timpul activităților derulate, polițiștii au verificat 171 de autovehicule, au legitimat 218 persoane, 31 dintre ...[citește_toată_știrea]

13 Noiembrie 2009, 14:21
(7968 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Slobozean în Statul are de recuperat 127 milioane de lei de la Chemgas Holding Corporation pentru neplata taxelor de mediu tratat cu tratament în Președintele Victor Moraru plătește 165000 de lei pentru «producție de televiziune» și «televiziune on-line» veorica 20-20 în Evaluări «magna cum laude» pentru directorii instituțiilor din subordinea Consiliului Județean mi-am luat izoleta noua în Președintele Victor Moraru plătește 165000 de lei pentru «producție de televiziune» și «televiziune on-line» miratul degeaba în Președintele Victor Moraru plătește 165000 de lei pentru «producție de televiziune» și «televiziune on-line» Taran de la Traian în Președintele Victor Moraru plătește 165000 de lei pentru «producție de televiziune» și «televiziune on-line» anca în Urban SA, acuzată că tratează slobozenii preferențial @besting în Absolvenții de liceu s-au făcut de râs la Bacalaureat 2020 Toma în Evaluări «magna cum laude» pentru directorii instituțiilor din subordinea Consiliului Județean Garda în Viceprimarul Urziceniului, Liviu Cazan a fost reținut pentru 24 de ore! @colocatar catanga în Cântecul de lebădă al Consiliului Local Slobozia colocatar katanga în Cântecul de lebădă al Consiliului Local Slobozia tratat cu tratament în Cântecul de lebădă al Consiliului Local Slobozia @colocatar cartier katanga în Cântecul de lebădă al Consiliului Local Slobozia Viorel în Handbalul a înghețat la stadiul de proiect cetatean în Urban SA, acuzată că tratează slobozenii preferențial Gigi în Un preot și trei membri ai personalului clerical, confirmați pozitiv la testul pentru depistarea SARS-CoV-2 Urbanistul în Cântecul de lebădă al Consiliului Local Slobozia @Ofuscatii în «Am o datorie morală față de acești oameni!» colocatar cartier katanga în Cântecul de lebădă al Consiliului Local Slobozia
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...