Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

«Abuz de funcție» la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia

«Abuz de funcție» la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia

Atitudine discreționară și acțiuni disciplinare întemeiate nelegal. Sunt acuzațiile pe care i le aduce o grefieră fostei șefe a Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, procurorul Viorica Cleopatra Dinu. Din cauza acestor acuzații, femeia a rămas fără loc de muncă, însă a revenit la serviciu după ce și-a acționat șefa în instanță. Între timp, numărul dosarelor neso­luționate ale procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia a crescut simțitor, pentru că fosta șefă a instituției era implicată în alte acti­vități care nu aveau legătură directă cu funcția deținută.

Angajată sancționată ilegal Procurorul Viorica Cleopatra Dinu, fost prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, a deținut funcția de conducere a Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia în 2017 și primele 6 luni ale anului 2019. În timpul mandatului său, activitatea de urmărire penală a fost înlocuită cu sancționarea disciplinară a subordonaților. Una dintre fostele sale subordonate o acuză de faptul că a sancționat-o fără drept. În urma acțiunii disciplinare pe care procurorul Cleopatra Viorica Dinu a îndreptat-o împotriva sa, femeii i-a fost suspendat dreptul de a profesa aproximativ un an. În sarcina femeii au fost reținute 13 abateri disciplinare, unele dintre ele chiar în timp ce aceasta se afla în concediu de odihnă! Mai mult, angajata susține faptul că a fost sancționată și pentru abateri care nu vizau în mod direct atribuțiile sale de serviciu. Cazul a fost înaintat pentru soluționare Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, căruia Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia i se subordonează din punct de vedere ierarhic. Procurorul delegat să soluționeze cererea de sancționare a fost cel care a dispus suspendarea raporturilor de muncă ale angajatei Parchetului Slobozia. Surse judiciare susțin faptul că între acesta și procurorul Viorica Cleopatra Dinu ar exista relații de prietenie. Femeia consideră că modul în care s-a efectuat cercetarea disciplinară este unul nelegal. «Procurorul care a efectuat cer­cetarea disciplinară reține că am lipsit de la serviciu în data de 27.07.2017 timp de două ore, deși la dosar există dovada că eu am fost în concediu de odihnă. (...) S-au produs și folosit probe false, precum și declarații nesincere și subiective ale unor martori!» se arată într-un document înaintat instanței de judecată, la care angajata Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia a deschis un proces pentru a-și apăra onoarea. După luni bune petrecute în sălile de judecată, femeia a reușit să-și redobândească dreptul de a se întoarce la serviciu, printr-o hotărâre definitivă. Mai mult, acesteia i-au fost plătite daune de peste 5000 de lei. Repusă în funcție de judecători, angajata este din nou cercetată disciplinar în mod ilegal. Aceasta urmează să se adreseze din nou instanței de judecată!

Procuror, adjectiv... Dincolo de luptele de orgolii purtate cu subordonații, procurorul Viorica Cleopatra Dinu s-a făcut prea puțin remarcată în calitate de manager al unității de Parchet. Dovada în acest sens o fac zecile de dosare care așteaptă de ani buni să fie soluționate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia. Printre acestea se numără și unele anchete controversate precum emi­terea ilegală a autorizațiilor pentru construcțiile din Bazarul Municipal Slobozia sau dosarul care vizează modul în care Nicu Pericli și-a ridicat «autogara» la intrarea în Slobozia, devenită între timp motel. De notorietate sunt și sesizările făcute de auditorii Camerei de Conturi Ialomița cu privire la activitatea din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia... În prezent, delegarea pe funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia a Vioricăi Cleopatra Dinu a expirat, aceasta fiind înlocuită cu procurorul Mihaela Bârsan. Decizia a intrat în vigoare la 1 septembrie 2019 și a fost pusă în discuția Secției de Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii în ședința din data de 16 august 2019.

16 Septembrie 2019, 07:50 (3993 vizualizări - 9 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Ion:
(18 Septembrie 2019, 10:26)
Până va exploda mămăliga, moare națiunea!
Nicolae:
(18 Septembrie 2019, 10:24)
Magistrații nu sunt toți bine pregătiți profesional. Grav este că unii sunt și imorali! Magistrați cu imunitate! Sunt zei sau sunt tot români formați de un sistem educațional românesc handicapat?????
Bora:
(18 Septembrie 2019, 10:20)
Dacă nu se poate altfel, in România TREBUIE folosită mass media pentru a pune ceva presiune pe putorile bine plătite, corupte din rândul “justițiarilor”!!! VEZI CAZUL CARACAL!!! Fără mass media, totul ar fi fost sub preș până acum.
Sicomor:
(17 Septembrie 2019, 16:48)
Andreea stie!!! Fetelor, aveti curaj si în afară zonei de confort???
Andreea:
(17 Septembrie 2019, 13:46)
Cunosc personal despre ce este vorba in acest articol si mi se pare degradant pentru cea care face acuzații sa se foloseasca de presa in acest mod. Adevarul este altul si ar trebui cerut dreptul la replică.Sa aiba curaj cele care au suportat calvarul sa vorbeasca si sa lămurească lucrurile, macar pentru satisfacția lor sufletească.
Flori:
(17 Septembrie 2019, 09:42)
Trbuie urgent si in Romania luat exemplu.Polonia, partidul de la putere a decis ELIMINAREA IMUNITĂȚII magistraților ! Sa raspunda toti pentru abuzurile facuta cu o lege care sa se aplice retroactiv. Pre multa mafie, prea multe benefici.
Eu:
(16 Septembrie 2019, 17:23)
Vedeti voi la un ciclu de cativa ani aduna D.N.A.UlL din ei acum ca prea luminatul DP este la sectia amintita mai cu perdea ori deloc el facand parte integranta din mafia baronilor locali. Se vorbeste pe langa parchet ca ar face parte clandestin din organizatia cavalerilor. Vedeti voi abuzurile acestor reprezentanti ai ministerului public au devenit asa ceva cotidian. Controalele CSM sunt obscure bazate pe prieteniii. In aceasta institutie cu state vechi in musamalizari dosare penale este impeduas necesar restructurare cu arestari masive de 98 procente. Luate la purificat toate presupusele musamalizari din ultimi 10 ani si nu numai. Sunt personaje membre ale unor org. oculte cu zeci de dosare muzamalizate. Asa ca daca vor fii in continuare in functii geaba mai romane. Stiti voi ce inseamna sa fii furat cu ajutorul dat de politie si parchetari corupti?
Cleo:
(16 Septembrie 2019, 15:18)
In Ialomita, procurorii agreati sunt in mare majoritate cei incompetenti si care raspund la comenzi.
Nu sunt verificati.
Consiliul Suprem al Magistraturii nu se preocupa de ilegalitatile pe care le fac procurorii in judetul Ialomita.
Sunt Dumnezei pe pamant, isi bat joc de oricine doresc, si nu isi indeplinesc sarcinile cu care au fost investiti in societate, dosarele sunt ascunse in fisete, tinute in nelucrare, in timpul acesta in schimb distrug alte bresle profesionale, dupa bunul plac.
Cand o sa vedem lista cu procurorii din judetul Ialomita care au colaborat cu securitatea, in baza unor protocoale ilegale???, fiind astfel protejati dar si  folositi.
De ce nu ies public toti procurorii, sa declare daca au fost parte a Statului Paralel, si de ce nu ??? ar trebui sa sparga gheata chiar cea vizata de acest articol: Viorica Cleopatra Dinu!
Presa din Ialomita nu pune presiune pe ei, de teama, nu le aduce in lumina ilegalitatile si loveste tot in medici, profesori, agricultori etc.
Ati vazut la Caracal, ce atleti au devenit procurorii alergati de presa....!!!
Mirela:
(16 Septembrie 2019, 12:59)
Jale mare in judet cu republica procurorilor, zicem noi ca nu va fii la infinit, o solutie va fii pana la urma si vor da socotela pt.absolut toate abuzurile lor din ‘90 in coace. Va exploda odata si o data, si cismarul cu chimista se credeau nemuritori si a sfarsit ca sobolanii.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 13 Iul 2020
286 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Audiențe digitale pentru clienții ENEL

Începând de luni, 25 mai 2020, companiile E-Distribuție, operatorii de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului Enel în România, vor introduce o soluție digitală pentru audiențe, prin intermediul ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 14:25
(417 vizualizări - 0 comentarii)


Rată de vindecare a pacienților COVID-19 de 64% în Spitalul Fetești

Reprezentanții Spitalului Municipal «Anghel Saligny» Fetești au precizat faptul că 64% dintre pacienții bolnavi de COVID-19 s-au vindecat. Estimativ, în cadrul unității medicale, au fost internați 187 de ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 14:05
(414 vizualizări - 0 comentarii)


Axintele: Reținut pentru încălcarea ordinului de protecție

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșereni au reținut un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din comuna Axintele, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de «amenințare», «nerespectare ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 13:40
(363 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Se prelungește perioada de acordare a indemnizației de șomaj

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița informează cu privire la faptul că beneficiarii de indemnizație de șomaj, aflați în plată la data de 22 mai 2020, dreptul la indemnizație de șomaj ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 13:20
(419 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 346 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 22 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 346 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 13:05
(396 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 342 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 21 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 342 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate vindecate ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2020, 13:10
(513 vizualizări - 0 comentarii)


Feteși: Lovit de tren la trecerea de cale ferată

Un bărbat de 49 de ani a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la București după ce a fost lovit de un tren de marfă. Accidentul s-a petrecut în dimineața zilei de miercuri, 20 mai 2020, când ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 15:20
(541 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Modele de bună practică privind educația on-line

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița a dat publicității lista localităților unde administrațiile locale au făcut eforturi pentru a-i sprijini pe elevii fără posibilități materiale să aibă acces la resursele ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 15:10
(564 vizualizări - 0 comentarii)


8

Fetești: Pasagera unui taxi, victimă a unui accident rutier

O femeie de 29 de ani, din Fetești, pasageră a unui taxi, a ajuns la spital după ce mașina în care se afla a fost implicată într-un accident rutier produs miercuri, 20 mai 2020. Șoferul taxiului nu a respectat ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 14:05
(481 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești accident


9

Țăndărei: Anexă gospodărească cuprinsă de flăcări

Pompierii din Țăndărei au intervenit miercuri, 20 mai 2020, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în gospodăria unui localnic. Flăcările au cuprins o anexă și au ars aproximativ 5 mp din acoperișul ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:45
(420 vizualizări - 0 comentarii)


10

Stelnica: Incendiu de vegetație uscată

Pompierii din Fetești au intervenit marți, 19 mai 2020, pentru stingerea unui incendiu de vegetație produs în zona localității Stelnica. Flăcările au distrus un hectar cultivat cu grâu. Cel mai probabil ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:30
(395 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Stelnica incendiu


ITM Ialomița: Măsuri de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2 în căminele pentru bătrâni

Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița informează cu privire la faptul că administratorii centrelor dedicate îngrijirii vârstnicilor trebuie să ia măsuri de prevenire a infectării cu ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:20
(395 vizualizări - 1 comentariu)


12

Grupul de Comunicare Strategică: Niciun alt caz de COVID-19 înregistrat în Ialomița în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică informează cu privire la faptul că, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Ialomița nu au fost înregistrate cazuri noi de COVID-19. Astfel, numărul îmbolnăvirilor este ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:05
(470 vizualizări - 0 comentarii)


13

Incendiu la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Panică pe Secția Boli Interne a Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de miercuri, 20 mai 2020, din cauza unei candele rămasă aprinsă. Flăcările au cuprins o ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 08:05
(763 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: «Pomana regelui Cioabă», o nouă metodă de înșelăciune

Polițiștii ialomițeni atrag atenția cu privire la o nouă metodă de înșelăciune pe care escrocii o folosesc. Este vorba despre metoda «Pomana regelui Cioabă». Potrivit oamenilor legii, infractorii acostează ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2020, 16:05
(649 vizualizări - 0 comentarii)


S-a răsturnat cu mașina într-un șanț între Slobozia și Amara

Un accident rutier s-a produs în după-amiaza zilei de luni, 18 mai 2020. Evenimentul rutier s-a petrecut pe șoseaua care leagă orașele Amara și Slobozia din cauza unui șofer de 45 de ani. Acesta s-a angajat ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2020, 15:55
(519 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Măsuri de asigurare la locul de muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița informează cu privire la măsurile de protecție pe care trebuie să le ia atât angajatorii, cât și angajații, pentru a preveni riscul infectării cu SARS-CoV-2 în ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2020, 15:50
(505 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 336 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 19 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 336 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul Spitalului Municipal «Anghel Saligny ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2020, 13:00
(463 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

Vineri, 15 mai a.c., în jurul orelor 22,00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Nr. 6 Ion Roată au depistat în trafic, pe raza comunei Valea Măcrișului, un șofer, de 47 de ani, ce emana halenă ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2020, 14:55
(415 vizualizări - 0 comentarii)


În afara Mărculeștiului, s-a răsturnat cu mașina în șanț. La Adâncata, un biciclist a intrat frontal într-un autoturism!

La sfârșit de săptămână, polițiștii ialomițeni au intervenit la două accidente de circulație, soldate cu rănirea a două persoane. Primul accident de circulație s-a produs sâmbătă, 16 mai a.c., în jurul ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2020, 14:45
(461 vizualizări - 0 comentarii)


Poiana: Beat la volan, a izbit gardul unei case și a fugit de la locul accidentului

Un bărbat de 29 de ani din comuna Albești este cercetat de polițiștii ialomițeni pentru mai multe infracțiuni după ce a condus sub influența băuturilor alcoolice, a lovit gardul unui imobil și a părăsit ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2020, 14:35
(378 vizualizări - 0 comentarii)


Enel reia activitatea cu publicul in unele magazine

O parte din magazinele Enel Energie și Enel Energie Muntenia, precum și cele ale partenerilor, își vor relua activitatea cu publicul, începând de luni, 18 mai 2020. Pentru a preveni riscul răspândirii ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2020, 14:20
(385 vizualizări - 0 comentarii)


Gimbășani: Accident rutier cu trei victime

Gimbășani: Accident rutier cu trei victime

Sâmbătă, 16 mai 2020, în jurul orelor 17,50, pompierii au intervenit la un accident rutier produs pe raza localității Gimbășani, în incident fiind implicate două autoturisme. În sprijinul persoanelor implicate ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2020, 13:35
(429 vizualizări - 0 comentarii)


Casă în flăcări la Țăndărei

Casă în flăcări la Țăndărei

Dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița a fost anunțat duminică dimineață, 17 mai a.c., despre izbucnirea unui incendiu la o casă a unui cetățean din orașul Țăndărei. La locul solicitării ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2020, 13:15
(423 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 332 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 18 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 332 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul Spitalului Municipal «Anghel Saligny ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2020, 13:05
(430 vizualizări - 0 comentarii)


Ion Ghica: Pompierii au salvat o pisică dintr-o fântână

Duminică, 17 mai a.c., în jurul orelor 13,30, pompierii au fost solicitați să intervină la Ion Ghica pentru salvarea unei pisici căzută într-o fântână dezafectată cu o adâncime de aproximativ 30 m. La locul ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2020, 11:25
(293 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Păltinișu

Duminică, 17 mai 2020, în jurul orelor 15,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o casă din satul Păltinișu. La locul solicitării s ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2020, 11:10
(335 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 321 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Duminică, 17 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 321 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul Spitalului Municipal «Anghel Saligny ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2020, 13:05
(454 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat înecat în zona Barajului Dridu

Pompieiri din Urziceni și Slobozia au fost solicitați să intervină în dimineața zilei de vineri, 15 mai 2020, în zona Barajului Dridu, unde un bărbat s-ar fi înecat. Militarii ISU au desfășurat o misiune ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2020, 13:30
(537 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 319 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 15 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 319 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul Spitalului Municipal «Anghel Saligny ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2020, 13:20
(437 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
gigi friptu în Ialomițenii au contribuit cu 70 milioane de lei pentru sistemul de Sănătate DeSPot în Cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 în cadrul Primăriei Urziceni și la Căminul pentru Persoane Vârstnice Balaciu Mereu parlamentar în «Ialomița este parte a Planului Strategic de Dezvoltare a României!» fochist de covid în Cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 în cadrul Primăriei Urziceni și la Căminul pentru Persoane Vârstnice Balaciu In plina pandemie în Cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 în cadrul Primăriei Urziceni și la Căminul pentru Persoane Vârstnice Balaciu Mary în Președintele Victor Moraru plătește 165000 de lei pentru «producție de televiziune» și «televiziune on-line» Mary în Paros a demisionat din PRO România Mary în Administrația Mocioniu la final de mandat colocatar cartier katanga în Administrația Mocioniu la final de mandat mi-am luat izoleta noua în Ialomița: Spitalele suport COVID-19 au nevoie de medici tratat cu tratament în Ialomița: Spitalele suport COVID-19 au nevoie de medici Eu în Focar de COVID-19 la Azilul de bătrâni din Slobozia Banderas în Administrația Mocioniu la final de mandat jak shi rak în Administrația Mocioniu la final de mandat cetatean în Administrația Mocioniu la final de mandat Lavanda în Roșiori: Răniți de un șofer fără permis Prosoape pe tambal în Ialomița: Spitalele suport COVID-19 au nevoie de medici Barfa în Paros a demisionat din PRO România @alegator în «Ialomița este parte a Planului Strategic de Dezvoltare a României!» nihil strategie în Ialomița: Spitalele suport COVID-19 au nevoie de medici
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...