Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

«Abuz de funcție» la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia

«Abuz de funcție» la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia

Atitudine discreționară și acțiuni disciplinare întemeiate nelegal. Sunt acuzațiile pe care i le aduce o grefieră fostei șefe a Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, procurorul Viorica Cleopatra Dinu. Din cauza acestor acuzații, femeia a rămas fără loc de muncă, însă a revenit la serviciu după ce și-a acționat șefa în instanță. Între timp, numărul dosarelor neso­luționate ale procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia a crescut simțitor, pentru că fosta șefă a instituției era implicată în alte acti­vități care nu aveau legătură directă cu funcția deținută.

Angajată sancționată ilegal Procurorul Viorica Cleopatra Dinu, fost prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, a deținut funcția de conducere a Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia în 2017 și primele 6 luni ale anului 2019. În timpul mandatului său, activitatea de urmărire penală a fost înlocuită cu sancționarea disciplinară a subordonaților. Una dintre fostele sale subordonate o acuză de faptul că a sancționat-o fără drept. În urma acțiunii disciplinare pe care procurorul Cleopatra Viorica Dinu a îndreptat-o împotriva sa, femeii i-a fost suspendat dreptul de a profesa aproximativ un an. În sarcina femeii au fost reținute 13 abateri disciplinare, unele dintre ele chiar în timp ce aceasta se afla în concediu de odihnă! Mai mult, angajata susține faptul că a fost sancționată și pentru abateri care nu vizau în mod direct atribuțiile sale de serviciu. Cazul a fost înaintat pentru soluționare Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, căruia Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia i se subordonează din punct de vedere ierarhic. Procurorul delegat să soluționeze cererea de sancționare a fost cel care a dispus suspendarea raporturilor de muncă ale angajatei Parchetului Slobozia. Surse judiciare susțin faptul că între acesta și procurorul Viorica Cleopatra Dinu ar exista relații de prietenie. Femeia consideră că modul în care s-a efectuat cercetarea disciplinară este unul nelegal. «Procurorul care a efectuat cer­cetarea disciplinară reține că am lipsit de la serviciu în data de 27.07.2017 timp de două ore, deși la dosar există dovada că eu am fost în concediu de odihnă. (...) S-au produs și folosit probe false, precum și declarații nesincere și subiective ale unor martori!» se arată într-un document înaintat instanței de judecată, la care angajata Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia a deschis un proces pentru a-și apăra onoarea. După luni bune petrecute în sălile de judecată, femeia a reușit să-și redobândească dreptul de a se întoarce la serviciu, printr-o hotărâre definitivă. Mai mult, acesteia i-au fost plătite daune de peste 5000 de lei. Repusă în funcție de judecători, angajata este din nou cercetată disciplinar în mod ilegal. Aceasta urmează să se adreseze din nou instanței de judecată!

Procuror, adjectiv... Dincolo de luptele de orgolii purtate cu subordonații, procurorul Viorica Cleopatra Dinu s-a făcut prea puțin remarcată în calitate de manager al unității de Parchet. Dovada în acest sens o fac zecile de dosare care așteaptă de ani buni să fie soluționate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia. Printre acestea se numără și unele anchete controversate precum emi­terea ilegală a autorizațiilor pentru construcțiile din Bazarul Municipal Slobozia sau dosarul care vizează modul în care Nicu Pericli și-a ridicat «autogara» la intrarea în Slobozia, devenită între timp motel. De notorietate sunt și sesizările făcute de auditorii Camerei de Conturi Ialomița cu privire la activitatea din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia... În prezent, delegarea pe funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia a Vioricăi Cleopatra Dinu a expirat, aceasta fiind înlocuită cu procurorul Mihaela Bârsan. Decizia a intrat în vigoare la 1 septembrie 2019 și a fost pusă în discuția Secției de Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii în ședința din data de 16 august 2019.

16 Septembrie 2019, 07:50 (3994 vizualizări - 9 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Ion:
(18 Septembrie 2019, 10:26)
Până va exploda mămăliga, moare națiunea!
Nicolae:
(18 Septembrie 2019, 10:24)
Magistrații nu sunt toți bine pregătiți profesional. Grav este că unii sunt și imorali! Magistrați cu imunitate! Sunt zei sau sunt tot români formați de un sistem educațional românesc handicapat?????
Bora:
(18 Septembrie 2019, 10:20)
Dacă nu se poate altfel, in România TREBUIE folosită mass media pentru a pune ceva presiune pe putorile bine plătite, corupte din rândul “justițiarilor”!!! VEZI CAZUL CARACAL!!! Fără mass media, totul ar fi fost sub preș până acum.
Sicomor:
(17 Septembrie 2019, 16:48)
Andreea stie!!! Fetelor, aveti curaj si în afară zonei de confort???
Andreea:
(17 Septembrie 2019, 13:46)
Cunosc personal despre ce este vorba in acest articol si mi se pare degradant pentru cea care face acuzații sa se foloseasca de presa in acest mod. Adevarul este altul si ar trebui cerut dreptul la replică.Sa aiba curaj cele care au suportat calvarul sa vorbeasca si sa lămurească lucrurile, macar pentru satisfacția lor sufletească.
Flori:
(17 Septembrie 2019, 09:42)
Trbuie urgent si in Romania luat exemplu.Polonia, partidul de la putere a decis ELIMINAREA IMUNITĂȚII magistraților ! Sa raspunda toti pentru abuzurile facuta cu o lege care sa se aplice retroactiv. Pre multa mafie, prea multe benefici.
Eu:
(16 Septembrie 2019, 17:23)
Vedeti voi la un ciclu de cativa ani aduna D.N.A.UlL din ei acum ca prea luminatul DP este la sectia amintita mai cu perdea ori deloc el facand parte integranta din mafia baronilor locali. Se vorbeste pe langa parchet ca ar face parte clandestin din organizatia cavalerilor. Vedeti voi abuzurile acestor reprezentanti ai ministerului public au devenit asa ceva cotidian. Controalele CSM sunt obscure bazate pe prieteniii. In aceasta institutie cu state vechi in musamalizari dosare penale este impeduas necesar restructurare cu arestari masive de 98 procente. Luate la purificat toate presupusele musamalizari din ultimi 10 ani si nu numai. Sunt personaje membre ale unor org. oculte cu zeci de dosare muzamalizate. Asa ca daca vor fii in continuare in functii geaba mai romane. Stiti voi ce inseamna sa fii furat cu ajutorul dat de politie si parchetari corupti?
Cleo:
(16 Septembrie 2019, 15:18)
In Ialomita, procurorii agreati sunt in mare majoritate cei incompetenti si care raspund la comenzi.
Nu sunt verificati.
Consiliul Suprem al Magistraturii nu se preocupa de ilegalitatile pe care le fac procurorii in judetul Ialomita.
Sunt Dumnezei pe pamant, isi bat joc de oricine doresc, si nu isi indeplinesc sarcinile cu care au fost investiti in societate, dosarele sunt ascunse in fisete, tinute in nelucrare, in timpul acesta in schimb distrug alte bresle profesionale, dupa bunul plac.
Cand o sa vedem lista cu procurorii din judetul Ialomita care au colaborat cu securitatea, in baza unor protocoale ilegale???, fiind astfel protejati dar si  folositi.
De ce nu ies public toti procurorii, sa declare daca au fost parte a Statului Paralel, si de ce nu ??? ar trebui sa sparga gheata chiar cea vizata de acest articol: Viorica Cleopatra Dinu!
Presa din Ialomita nu pune presiune pe ei, de teama, nu le aduce in lumina ilegalitatile si loveste tot in medici, profesori, agricultori etc.
Ati vazut la Caracal, ce atleti au devenit procurorii alergati de presa....!!!
Mirela:
(16 Septembrie 2019, 12:59)
Jale mare in judet cu republica procurorilor, zicem noi ca nu va fii la infinit, o solutie va fii pana la urma si vor da socotela pt.absolut toate abuzurile lor din ‘90 in coace. Va exploda odata si o data, si cismarul cu chimista se credeau nemuritori si a sfarsit ca sobolanii.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 13 Iul 2020
300 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

ITM Ialomița: Măsuri de prevenire și protecție a angajaților la reluarea activității

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița înștiințează angajatorii care își reiau activitatea în această perioadă cu privire la măsurile de prevenire și protecție pe care trebuie să le adopte pentru prevenirea ...[citește_toată_știrea]

8 Mai 2020, 12:30
(459 vizualizări - 0 comentarii)


Balaciu: La volan sub influența alcoolului și fără permis

Un bărbat de 48 de ani s-a ales cu un dosar penal joi, 7 mai 2020, după ce a fost surprins în trafic fără a avea permis de conducere. Mai mult, bărbatul circula în stare de ebrietate, având o alcoolemie ...[citește_toată_știrea]

8 Mai 2020, 12:25
(458 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Bursa locurilor de muncă

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă informează cu privire la locurile de muncă disponibile în Ialomița. Astfel, la nivelul județului, există un total de 164 de locuri de muncă, cele mai multe ...[citește_toată_știrea]

8 Mai 2020, 12:20
(523 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Rețea avariată la Dridu

Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 110 mm, de pe strada Molidului, din localitatea Dridu, județul Ialomița, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei ...[citește_toată_știrea]

8 Mai 2020, 11:30
(567 vizualizări - 0 comentarii)


Coșereni: Reținut pentru încălcarea ordinului de protecție

Un bărbat de 48 de ani, din județul Prahova, a fost reținut pentru 24 de ore, miercuri 6 mai 2020, de către polițiștii ialomițeni. Acesta a încălcat prevederile ordinului de protecție emis de Judecătoria ...[citește_toată_știrea]

7 Mai 2020, 14:45
(531 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Depistați în trafic cu permise suspendate

Doi șoferi, de 29 ș 35 de ani, din Slobozia și Țăndărei, s-au ales cu dosare penale după ce au fost identificați în trafic având dreptul de a conduce suspendat. Acum, ambii participanți la trafic riscă ...[citește_toată_știrea]

7 Mai 2020, 14:40
(488 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Verificări ale polițiștilor la persoanele aflate în carantină și autoizolare

Polițiștii ialomițeni, alături de cei din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au desfășurat miercuri, 6 mai 2020, o acțiune de amploare pe raza localităților Slobozia, Urziceni și Bărbulești ...[citește_toată_știrea]

7 Mai 2020, 14:35
(483 vizualizări - 1 comentariu)


Grupul de Comunicare Strategică: 274 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 7 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 274 de cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul Spitalului Municipal «Anghel Saligny ...[citește_toată_știrea]

7 Mai 2020, 13:05
(523 vizualizări - 0 comentarii)


8

Fetești: Muncitor lovit de un utilaj în timp ce lucra la reparația Autostrăzii Soarelui

Miercuri, 6 mai 2020, în jurul orelor 16,00, traficul rutier pe Autostrada Soarelui, în zona Fetești, este întrerupt din cauza unui accident. Unul dintre muncitorii care efectuează lucrări de întreținere ...[citește_toată_știrea]

6 Mai 2020, 16:10
(798 vizualizări - 0 comentarii)


9

Grupul de Comunicare Strategică: 266 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Ialomița se confruntă cu o creștere semnificativă a cazurilor de infecție COVID-19. Grupul de Comunicare Strategică transmite că, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului au fost raportate 22 de noi ...[citește_toată_știrea]

6 Mai 2020, 13:00
(664 vizualizări - 0 comentarii)


10

Ialomița: Depistați de polițiști cu adeverințe false

Luni, 4 mai a.c., în jurul orelor 15,30, polițiștii din Slobozia, în timp ce acționau pentru depistarea persoanelor care încalcă prevederile Ordonanțelor Militare, au oprit în trafic pe DN2A, la intrare ...[citește_toată_știrea]

5 Mai 2020, 15:40
(691 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Plăți pentru șomajul tehnic de peste 1,14 milioane de lei

Urmare a implementării la nivel județean a prevederilor OUG nr. 30/2020, pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecției sociale în ...[citește_toată_știrea]

5 Mai 2020, 15:30
(524 vizualizări - 0 comentarii)


12

Grupul de Comunicare Strategică: 244 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 5 mai 2020, potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița sunt înregistrate 244 cazuri de infecție cu COVID-19. ...[citește_toată_știrea]

5 Mai 2020, 13:05
(580 vizualizări - 1 comentariu)


13

Coșereni: Mașină răsturnată într-un șanț

Pompierii din Urziceni și paramedicii SMURD au intervenit vineri, 1 mai 2020, pentru a acorda sprijin victimelor unui accident rutier petrecut în zona localității Coșereni. Este vorba de doi tineri, de ...[citește_toată_știrea]

4 Mai 2020, 15:05
(518 vizualizări - 0 comentarii)


Ivănești: A intrat cu mașina într-o casă

Un tânăr de 24 de ani a ajuns sâmbătă, 2 mai 2020, la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. Victimă a unui accident de circulație, acesta a pierdut controlul mașinii în care se afla și a intrat într-o ...[citește_toată_știrea]

4 Mai 2020, 15:00
(457 vizualizări - 1 comentariu)


Fetești: Incendiu provocat de o cratiță uitată pe aragaz

Pompierii din Fetești au intervenit sâmbără, 2 mai 2020, pentru stingerea unui incendiu. Focul a izbucnit la un apartament situat la etajul 4 al unui bloc din localitate. La sosirea echipei de intervenție ...[citește_toată_știrea]

4 Mai 2020, 14:55
(498 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești incendiu


Andrășești: Ordin de protecție emis de polițiști

Polițiștii ialomițeni au emis un ordin de protecție sâmbătă, 2 mai 2020, pe numele unui bărbat de 43 de ani din localitatea Andrășești, acuzat că și-ar fi lovit și amenințat soția, o femeie de 50 de ani ...[citește_toată_știrea]

4 Mai 2020, 14:50
(513 vizualizări - 0 comentarii)


Moldoveni: O tonă de grâu s-a făcut scrum

O cantitate de o tonă de grâu, depozitată într-o anexă gospodărească din comuna Moldoveni, a ars în ziua de duminică, 3 mai 2020. La locul solicitării s-au deplasat de urgență pompierii din cadrul Detașamentului ...[citește_toată_știrea]

4 Mai 2020, 14:45
(457 vizualizări - 0 comentarii)


Animale transportate fără documente legale la Slobozia și Urziceni

Animale transportate fără documente legale la Slobozia și Urziceni

Polițiștii ialomițeni au idenficat, pe raza localităților Slobozia și Urziceni, în data de 3 mai 2020, doi tineri de 27 și 37 de ani, care încercau să comercializeze animale fără documente legale. În primul ...[citește_toată_știrea]

4 Mai 2020, 14:40
(566 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbulești: Aflat în izolare, depistat în trafic de polițiști

Un tânăr de 19 ani din Bărbulești a fost plasat în carantină forțată de polițiști după ce a încălcat măsura izolării la domiciliu. Tânărul a fost identificat în trafic în timp ce încerca să ajungă la Urziceni ...[citește_toată_știrea]

4 Mai 2020, 14:35
(560 vizualizări - 0 comentarii)


Făcăeni: Vindea pește ilegal

Făcăeni: Vindea pește ilegal

Sâmbătă, 2 mai 2020, polițiștii ialomițeni, în timp ce desfășurau activități pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor pe linie de piscicultură, au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat ...[citește_toată_știrea]

4 Mai 2020, 14:30
(525 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 217 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 4 mai 2020, potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița s-au înregistrat 217 cazuri de infecție cu COVID-19. În ceea ce privește numărul persoanelor ...[citește_toată_știrea]

4 Mai 2020, 12:50
(475 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Trimis în judecată pentru «dare de mită»

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de «dare de mită». În data de 12 martie 2020, ofițerii ...[citește_toată_știrea]

4 Mai 2020, 10:00
(674 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 214 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Duminică, 3 mai 2020, potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița s-au înregistrat 214 cazuri de infecții cu COVID-19. În ceea ce privește numărul ...[citește_toată_știrea]

3 Mai 2020, 13:05
(548 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 191 de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Sâmbătă, 2 mai 2020, potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița s-au înregistrat 191 de cazuri de infecție cu COVID-19. În ceea ce privește numărul ...[citește_toată_știrea]

2 Mai 2020, 13:05
(556 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 188 de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 1 mai 2020, potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița s-au înregistrat 188 de cazuri de infecție cu COVID-19. În ceea ce privește numărul ...[citește_toată_știrea]

1 Mai 2020, 13:05
(467 vizualizări - 1 comentariu)


Grupul de Comunicare Strategică: 180 de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 30 aprilie 2020, potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița s-au înregistrat 180 de cazuri de infecție cu COVID-19. În ceea ce privește numărul ...[citește_toată_știrea]

30 Aprilie 2020, 13:10
(645 vizualizări - 1 comentariu)


Bordușani: Minoră de 16 ani, dispărută de la domiciliu

Bordușani: Minoră de 16 ani, dispărută de la domiciliu

Polițiștii ialomițeni caută o minoră de 16 ani care a dispărut de la domiciliul pe care îl are în comuna Bordușani. Rudele fetei au sesizat dispariția la 112 în data de 29 aprilie 2020. Minora, pe numele ...[citește_toată_știrea]

30 Aprilie 2020, 12:45
(583 vizualizări - 0 comentarii)


Cocora: Circula cu documente auto expirate

Polițiștii ialomițeni au întocmit un dosar penal pe numele unui tânăr, de 21 de ani, din Căzănești. Pe 29 aprilie 2020, acesta a fost surprins în trafic la volanul unui automobil al cărui ITP era expirat ...[citește_toată_știrea]

30 Aprilie 2020, 12:40
(524 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Recomandări privind conduita preventivă de 1 Mai

Pentru a preveni răspândirea noului Coronavirus, cu ocazia zilei de 1 Mai, polițiștii ialomițeni le recomandă cetățenilor să respecte măsurile de distanțare socială. De asemenea, oamenii sunt sfătuiți să ...[citește_toată_știrea]

30 Aprilie 2020, 12:35
(553 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
gigi friptu în Ialomițenii au contribuit cu 70 milioane de lei pentru sistemul de Sănătate DeSPot în Cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 în cadrul Primăriei Urziceni și la Căminul pentru Persoane Vârstnice Balaciu Mereu parlamentar în «Ialomița este parte a Planului Strategic de Dezvoltare a României!» fochist de covid în Cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 în cadrul Primăriei Urziceni și la Căminul pentru Persoane Vârstnice Balaciu In plina pandemie în Cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 în cadrul Primăriei Urziceni și la Căminul pentru Persoane Vârstnice Balaciu Mary în Președintele Victor Moraru plătește 165000 de lei pentru «producție de televiziune» și «televiziune on-line» Mary în Paros a demisionat din PRO România Mary în Administrația Mocioniu la final de mandat colocatar cartier katanga în Administrația Mocioniu la final de mandat mi-am luat izoleta noua în Ialomița: Spitalele suport COVID-19 au nevoie de medici tratat cu tratament în Ialomița: Spitalele suport COVID-19 au nevoie de medici Eu în Focar de COVID-19 la Azilul de bătrâni din Slobozia Banderas în Administrația Mocioniu la final de mandat jak shi rak în Administrația Mocioniu la final de mandat cetatean în Administrația Mocioniu la final de mandat Lavanda în Roșiori: Răniți de un șofer fără permis Prosoape pe tambal în Ialomița: Spitalele suport COVID-19 au nevoie de medici Barfa în Paros a demisionat din PRO România @alegator în «Ialomița este parte a Planului Strategic de Dezvoltare a României!» nihil strategie în Ialomița: Spitalele suport COVID-19 au nevoie de medici
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...