Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Dan Anton, directorul Infrastructură Drumuri și Poduri SA, angajare ilegală

Președintele Moraru angajează pe bază de «recomandări»

Dan Anton, directorul Infrastructură Drumuri și Poduri SA, angajare ilegală

Dan Anton este noul director al Infrastructură Drumuri și Poduri SA. Numirea sa, în 12 august 2019, este o premieră administrativă fără precedent. Potrivit declarațiilor oficiale ale pre­ședintelui Victor Moraru, «Dan Anton a fost angajat după ce am căutat în stânga și-n dreapta, la recomandarea unei colege...». Con­form OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, numirea lui Dan Anton este ilegală. Evident, preșe­dintele Victor Moraru nu este de aceeași părere...

Unul este Dan Anton Ziarul nostru a publicat în urmă cu o săptămână un articol în care Dan Anton prezenta, într-un expozeu stupefiant, filosofia sa economică aplicată la bugetul de 5 milioane de lei al firmei Infrastructură Drumuri și Poduri SA. Reamintim, pentru culoare, doar o frântură din acest discurs: «Ultima oară am avut 12 camioane, o firmă de transport, dar le-am vândut, că șoferii nu voiau să mai vină la muncă! Nici aici nu vor, că e salariul mic, 2300 de lei... Dar nu mă las, vorbesc cu domnul președinte și mai obțin niște bani! Acum nu mai am, că i-am cheltuit pe toți... Dar știu o schemă ca să majorez capitalul social! Numai eu o știu, am văzut-o la Mureș, e legală... Am și vorbit cu oamenii ăia de-acolo, niște drăguți, au spus că mă ajută și îmi dau toate documentele! Pentru că eu vreau să fac, domnule! Vreau să demonstrez că pot și să las ceva în urma mea!». Ceea ce ar trebui să demonstreze Dan Anton e că firma pe care o conduce poate executa lucrări de reabilitare a drumurilor județene, conform scopului pentru care a fost înființată. Primele realizări ale lui Dan Anton sunt achiziționarea de autoturisme 4X4 de pe OLX, tunderea nucilor de pe drumurile județene și cumpărarea unei nacele pentru toaletarea pomilor cu... volanul pe dreapta!

Președintele zice că e legal Angajarea lui Dan Anton a fost aprobată de către Victor Moraru, după ce fostul director, Remus Stoian, și-a înaintat demisia «din motive personale». În cadrul unei conferințe de presă, președintele Victor Moraru a explicat public cum s-a făcut angajarea noului director: «Fostul director și-a înaintat demisia și din această cauză a trebuit să numim pe cineva... Conform legii, putea fi numit pe 4 luni de zile cu o prelungire de încă 2 luni, timp în care va trebui să facem procedura de selecție pentru noul administrator al acelei societăți. (...) În cazul lui am întrebat colegii, apropiații, dacă știu pe cineva care să îndeplinească condițiile cerute... N-am găsit, timpul era foarte scurt, a trebuit să luăm o decizie... Ne-am consultat și cu celălalt acționar, Primăria Municipiului Slobozia. Am avut această persoană propusă de o colegă din instituție...». Referitor la fostul director, Remus Stoian, și perioada de un an și jumătate în care acesta nu a reușit să obțină niciun contract pentru firma Infrastructură Drumuri și Poduri SA, Victor Moraru a declarat: «Nu pot să spun că a luat salariu degeaba... Pot să spun că nu și-a atins obiectivele așa cum trebuia! Una peste alta, a avut o activitate, însă nu aceea pe care o așteptam noi... Demisia lui a fost actul lui unilate­ral de voință!».

Legea spune altceva Nu știm la care lege face referire președintele Moraru, dar atât Legea nr. 31/1990 privind societățile comerciale, cât și OUG nr. 109/2011, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor pu­blice, precizează clar că alegerea administratorului unei firme similare Infrastructură Drumuri și Poduri SA se face prin selecție. Iată ce spune art. 29, alin. 2, din OUG 109: «Candidații propuși de consiliul de administrație sunt selectați/evaluați în prealabil și recomandați de comitetul de nominalizare din cadrul consiliului de administrație. Prin decizie a consiliului de administrație se poate stabili că în procesul de evaluare comitetul de nominalizare este asistat de un expert independent, persoană fizică sau juridică specializată în recrutarea resurselor umane, ale cărui servicii sunt contractate de societate în condițiile legii». Inutil să precizăm că acest lucru nu s-a întâmplat, după cum o confirmă însuși președintele Victor Moraru. OUG 109 mai precizează că «în termen de 90 de zile de la data numirii sale, consiliul de administrație/supraveghere elaborează și prezintă adunării generale a acționa­rilor, spre aprobare, planul de administrare, care include strategia de administrare pe durata mandatului pentru atingerea obiectivelor și criteriilor de performanță stabilite în contractele de mandat». Nici asta nu s-a întâmplat pe perioada mandatului lui Remus Stoian și ne îndo­im că se va întâmpla în cele «4 luni» rezervate domnului Dan Anton...

Către: Redacția Ziarului Independent
Solicitare de acordare a dreptului la replică

DOMNULE REDACTOR-ȘEF
VICTOR EUGEN POPA,

Subsemnatul Victor MORARU, președinte al Consiliului Județean Ialomița, având în vedere următoarele considerații:
La data de 25.09.2019, prin articolul „Dan Anton, directorul Infrastructură Drumuri și Poduri SA, angajare ilegală“, publicat în ediția print a ziarului, sub semnătura ziaristului Adrian Panait, se încearcă inducerea în eroare, dezinformarea și manipularea publicului ialomițean, speculându-se că angajarea domnului Anton Dobre Daniel în funcția de DIRECTOR nu ar fl fost facută potrivit legii.
În legătura cu subiectul abordat vă fac următoarele precizări:
• ANGAJAREA domnului Anton Dobre Daniel A FOST FĂCUTĂ CU RESPECTAREA LEGII, așa cum veți citi mai jos.
• Ziaristul Adrian Panait induce în eroare, dezinformează și manipulează publicul ialomițean, confundând voit sau nu, funcția de administrator cu cea de director și normele legale aplicabile celor două funcții. Prevederile din OUG nr. 109/2011 (art. 29 alin 2) invocate de acesta sunt de strictă interpretare/incidente funcției de administrator, și nu celei de director. Mai mult, termenul de 90 de zile citat de jurnalist este extras din prevederile art. 64 alin. 2 ale OUG nr. 109/2011, care sunt incidente tot administratorilor, și nu directorilor societății.
• Începând cu data de 09.08.2019, funcția de director a devenit vacantă urmare demisiei domnului Stoian Remus Daniel.
• ASTFEL: conform art. 64 alin. 2 din OUG nr. 109/2011, Consiliul de administrație al companiei ARE DREPTUL de a numi un director provizoriu până la finalizarea procedurii de selecție (art. 64 indice 2 din OUG nr. 109/2011). Durata mandatului este de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii acestuia, pentru motive temeinice, până la maximum 6 luni. CEEA CE S-A ȘI FĂCUT, astfel, ÎN MOD LEGAL.
• De asemenea, consiliul de administratie al societății SC INFRASTRUCTURA DRUMURI ȘI PODURI SA are obligația legală să declanșeze procedura de selecție a unui nou director, în termen de 30 de zile de la vacantare (art.64 indice 4 din OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă);
• ASTFEL CĂ: la nivelul SC Infrastructură Drumuri și Poduri SA, Consiliul de administrație a respectat prevederile legale, în sensul că:
• 1) a emis Decizia nr. 65/12.08.2019 (atașată) prin care a numit un director provizoriu, în persoana d-lui Anton Dobre Daniel, astfel încât activitatea societății să nu fie perturbată; durata mandatului a fost stabilită conform prevederilor OUG nr. 109/2011;
• 2) a emis Decizia nr. 102/10.09.2019 (atașata) prin care a fost declanșată procedura de selecție pentru ocuparea postului vacant de director.
PENTRU INFORMAREA SUPLIMENTARĂ a CETĂȚENILOR ȘI A DVS:
• SC INFRASTRUCTURĂ DRUMURI ȘI PODURI SA este o societate comercială cu capital de stat, cu acționari UAT Județul Ialomița (deținător a 90% din capitalul social) și UAT Municipiul Slobozia (deținător a 10% din capitalul social). Societatea a fost înființată la data de 11.05.2018, în baza hotărârilor adoptate de Consiliul Județean Ialomița (nr. 177/26.10.2017) și Consiliul Local al Municipiului Slobozia (nr. 63/29.03.2018).
• Prin Actul constitutiv a fost aprobată și componența primelor organe de conducere ale societății, și anume, pentru: Adunarea Generală a Acționarilor (formată din 3 membri), Consiliul de Administrație (format dintr-un președinte și 2 membri) și Directorul societății (domnul Stoian Remus Daniel). Mandatul inițial a fost aprobat pe o durată de 2 ani.
formulăm prezenta:
NOTIFICARE
prin care, vă solicităm să procedați de urgență la publicarea dreptului la replică, în aceleași condiții de vizibilitate a textului, față de informațiile făcute publice în articolul „Dan Anton, directorul Infrastructura Drumuri și Poduri SA, angajare ilegală“, în concordanță cu cele precizate mai sus.
Apreciem ca fiind oportună prezentarea răspunsului, sens în care ne exercităm dreptul de a solicita dreptul la replică, cu respectarea întocmai a regulilor care reglementează această materie.
VICTOR MORARU
Președintele Consiliului Județean Ialomița

2 Octombrie 2019, 08:05 (2292 vizualizări - 4 comentarii)

Citiți și:
Vânzătorii de iluzii administrative de la Consiliul Județean
«Juma’ de creier» conduce Infrastructură Drumuri și Poduri

Comentariile cititorilor:


Mary:
(4 Octombrie 2019, 08:31)
 Constatăm, că actul tău "unilateral de voință" întârzie de ani buni!! Căt despre noul director, angajat ca la primăria Amara, pă PILE!!!
Alesul psd ului :
(4 Octombrie 2019, 06:58)
Corecta decizia sa numesti un director ce vine cu experienta din mediul privat dar nu unul ce si a dovedit incapacitatea,falimentand,spunand ca nu ii veneau angakatii la munca.Ce patron e asta?Identifici problemele,gasesti solutii,e clar ca soferii ar fi muncit,ca au plecat la alt patron cu gandire pertinenta,de ce sa stea la tine angajat?Au prosperat multi proprietari de camioane in perioada in care ti-a dat tac-tu bani de afacere,dar ce sa faci cu bolovanul??Astea sunt semne clare ca nu te duce mintea baiatule,lasa,ca te descurci din banii de chirii de la batranul,nu mori de foame!
Di Rect OR Dan :
(3 Octombrie 2019, 06:57)
Sunt vremuri in care pentru ciordeala e nevoie de loialitate si incearca un compromis don M.Ca pe bietul Anton nu il duce mintea,ce sa faci?In stup e nevoie si de trantori,asa si cu asta,o fi bun de copulare si carat sacose.Cu veorica premier,te miri de numirile astora din teritoriu?
Realist:
(2 Octombrie 2019, 12:52)
Ăsta este un sifon internațional, cel mai mare din județ, la băgat acolo la o înțelegere cu nea M. de la Malu tăticul lui Dan Anton ăsta care a țepuit oamenii de când il știu din'95, șoferi, firme până și pe sorsa și tasu, ăsta era înainte sifonul lui N.O. la judiciar, dar cu timpul de când a început să evazioneze cu cereale a făcut bani si a ajuns și el la masă cu M. altul la fel ca el. Nu știu cum îi alege Moraru ăsta dar presupun ca presat de mafia politică a județului nu la mai lăsat să tragă platforma aia toată ziua după el și-a făcut milă la chemat la Amara la fermă și ia zis fură cât poți că ești expert dar să faci parte la Amara și nu la Malu...MQM

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
20 Oct 2019
223 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Trei persoane, rănite într-un accident rutier între Slobozia Nouă și Iazu

Trei persoane au fost rănite după ce mașinile în care se aflau s-au ciocnit. Accidentul rutier s-a petrecut între Slobozia Nouă și Iazu, duminică, 20 octombrie 2019, în jurul orelor 11,00. Una dintre victime ...[citește_toată_știrea]

20 Octombrie 2019, 11:40
(213 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

18 Octombrie 2019, 17:30


AJOFM Ialomița: «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți»

Vineri, 18 octombrie 2019, la nivel național s-a desfășurat «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți», acțiune organizată de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Acest eveniment a fost ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:55
(98 vizualizări - 0 comentarii)


3

Biciclist izbit frontal de o mașină în apropiere de Săveni

Joi, 17 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident produs pe Drumul Județean 201, în afara localității Săveni, soldat cu decesul unei persoane. În fapt, în timp ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:50
(146 vizualizări - 0 comentarii)


4

Slobozia: Expoziția «Bisericile din lemn din Bucovina istorică» la Muzeul Agriculturii

Marți, 22 octombrie 2019, începând cu orele 14,00, la Muzeul Național al Agriculturii se va inaugura Expoziția «Bisericile din lemn din Bucovina istorică». Cercetarea și conservarea acestei expoziții a ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:45
(87 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 21-25 octombrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea anunță întreruperea alimentării cu energie elecrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se ...[citește_toată_știrea]

18 Octombrie 2019, 16:40
(94 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Pâinea vieții, împletită de tinerele generații

Protopopiatul Slobozia: Pâinea vieții, împletită de tinerele generații

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, în ziua de 16 octombrie 2019, Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Muzeul Național al Agriculturii, a desfășurat ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:30
(196 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune a polițiștilor ialomițeni în zona trecerilor la nivel cu cale ferată

Acțiune a polițiștilor ialomițeni în zona trecerilor la nivel cu cale ferată

În cursul zilei de joi, 17 octombrie a.c., polițiștii rutieri, cei de Ordine Publică și Transporturi au desfășurat, timp de mai multe ore, activități atât în zona trecerilor la nivel cu calea ferată semnalizate ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:25
(140 vizualizări - 0 comentarii)


8

Albești: Arestat pentru «furt calificat»

MIercuri, 16 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:20
(121 vizualizări - 0 comentarii)


9

Șoferi băuți la volan, depistați de polițiștii ialomițeni

Miercuri, 16 octombrie a.c, doi șoferi au fost depistați de polițiști conducând autoturisme pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. Astfel, pe raza localității Dridu, un conducător auto ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:15
(144 vizualizări - 0 comentarii)


10
IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

Pe parcursul acestei săptămâni, polițiștii ialomițeni, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, acționează pentru prevenirea accidentelor de circulație produse ...[citește_toată_știrea]

17 Octombrie 2019, 16:10
(104 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: «Și tu poți deveni polițist!»

Activitatea de selecționare a candidaților pentru concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne continuă. Până la data de 15 noiembrie 2019 candidații pot depune ...[citește_toată_știrea]

16 Octombrie 2019, 17:10
(191 vizualizări - 0 comentarii)


12

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

15 Octombrie 2019, 17:30


Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița desfășoară permanent acțiuni informativ-preventive dedicate siguranței tinerilor. Luni, 14 octombrie a.c,  peste 300 de elevi din Fetești au participat ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:15
(144 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: «Târgul de toamnă», în atenția polițiștilor

Fetești: «Târgul de toamnă», în atenția polițiștilor

În perioada desfășurării Târgului tradițional de toamnă din Fetești, polițiștii au acționat cu efective sporite pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:10
(141 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Urmărit de polițiștii care au tras și focuri de avertisment, un tânăr s-a răsturnat cu mașina

Un tânăr de 20 de ani, din Hârșova, a fost reținut de polițiștii ialomițeni pentru cumul de infracțiuni la regimul circulației rutier. Va fi prezentat în fața magistraților, pentru dispunerea măsurilor ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 15:05
(160 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiunea «Truck&Bus»

Autovehiculele pentru transportul persoanelor sau mărfurilor vor fi oprite pentru control, în această săptămână, de polițiștii rutieri. Activitățile sunt desfășurate simultan în toate statele membre ale ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:20
(159 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Persoană dispărută!

Fetești: Persoană dispărută!

Polițiștii din Ialomița caută o femeie, de 21 de ani, care a plecat voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care pot oferi informații sunt rugate să sune la numărul unic de urgență 112 ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:15
(153 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Arestați pentru «conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului» și «furt calificat»

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii ialomițeni, în baza unor activități pe linia depistării persoanelor urmărite, au identificat, pe raza județului, mai multe persoane pe numele cărora instanțe de ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:10
(145 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Surzii-creatori de frumos»

Asociația Națională a Surzilor din România aniversează 100 de ani de activitate pentru persoanele surde. Pentru promovarea și celebrarea istoriei și culturii comunității de surzi din România,  Asociația ...[citește_toată_știrea]

15 Octombrie 2019, 08:05
(116 vizualizări - 0 comentarii)


Jandarmii ialomițeni donează sânge

Jandarmii ialomițeni vor participa, în perioada 21-25 octombrie 2019, la o campanie de donare de sânge. Acțiunea este inițiată de Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomița, cu scopul de a crește numărul donatorilor ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:45
(220 vizualizări - 0 comentarii)


Misleanu: Locuință cuprinsă de flăcări

O locuință din localitatea Misleanu a fost cuprinsă de flăcări în după amiaza zilei de miercuri, 9 octombrie 2019. Focul a distrus o parte din acoperișul imobilului, dar și bunuri din incinta locuinței ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:40
(225 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Misleanu incendiu


Fetești: «Târgul de toamnă», supravegheat de jandarmi

Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița vor asigura ordinea și liniștea publică în cadrul «Târgului de toamnă», eveniment desfășurat la Fetești. Manifestarea a debutat ...[citește_toată_știrea]

10 Octombrie 2019, 16:35
(260 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile și consumului de droguri în școlile din Fetești

Marți, 8 octombrie 2019, polițiștii feteșteni au desfășurat o acțiune informativ-preventivă pe linia prevenirii faptelor cu violență, a delincvenței juvenile, victimizării minorilor în zona unităților de ...[citește_toată_știrea]

9 Octombrie 2019, 18:15
(208 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,60%-rata șomajului în luna august 2019

La sfârșitul lunii august 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița au fost înregistrați 4348 șomeri (dintre care 2024 femei), rata șomajului fiind de 4,60%. Din totalul ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:35
(250 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Urziceni, arestat pentru «infracțiuni la regimul rutier»

Vineri, 4 octombrie a.c., polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Urziceni au identificat pe raza municipiului Urziceni un bărbat, de 24 de ani, din localitate, pe numele căruia Judecătoria Urziceni ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:25
(232 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Verificarea stării tehnice a autovehiculului


Luni, 7 octombrie a.c., polițiștii Rutieri împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au desfășurat pe raza municipiului Slobozia o acțiune de control în trafic. Scopul acesteia a fost reducerea ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:20
(228 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune pentru prevenirea și combaterea cerșetoriei la Fetești

Duminică, 6 octombrie a.c., polițiștii feteșteni au acționat pentru depistarea cerșetorilor și minorilor lăsați fără supraveghere, predispuși la comiterea unor acte de vagabondaj. În urma activităților ...[citește_toată_știrea]

8 Octombrie 2019, 15:10
(224 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În perioada 7-11 octombrie 2019, orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:55
(425 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 17 permise reținute, amenzi de peste 65 mii de lei

Joi, 3 octombrie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat la 52 evenimente sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și au constatat 6 infracțiuni. Astfel, polițiștii au reținut 17 permise ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2019, 15:50
(310 vizualizări - 1 comentariu)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...