Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Reglare de conturi preelectorală la Sudiți

Vasile Șincan încearcă să-și elimine contracandidații

Reglare de conturi preelectorală la Sudiți

Comunele Ialomiței ascund povești sordide. Ele merită însă consemnate pentru că explică realitatea cruntă a mediului rural. La Sudiți, de exemplu, primarul Șincan Vasile încearcă să-și elimine contracandidata, consilierul local Alexandra Bodeanu, implicând-o într-un scandal public. Oleacă de adevăr există în povestea lui... Dar, întocmai ca în bancul ăla de la Radio Erevan, nu i s-a dat, i s-a luat, și nu era Moskvich, era o bicicletă.

Unde-i unul, nu-i dreptate De ani buni încoace, primarul Vasile Șincan reclamă public că Alexandra Bodeanu, acum consilier local ALDE, încalcă legea pentru că a închis o stradă lungă de 29,82 m și lată de vreo 5, care dădea în curtea unui mort. Prima oară a făcut-o prin 2015, înainte de alegeri, ca să știe lumea cu cine are de-a face și nu cumva să o voteze. Atunci rețeta a funcționat, iar primarul din Sudiți a câștigat alegerile la mustață, cu nici 100 de voturi diferență. La 4 ani distanță, el încearcă să repete rețetarul, că alegerile bat la ușă și electoratul te sancționează dacă are alternativă. Oficial, Alexandra Bodeanu se face vinovată că a închis un drum public, respectiv Tarlaua 16. «Nu mă mai înțeleg cu ea... I-am pus în vedere, i-am dat și amendă, am făcut tot ce e legal! Dar ea nu înțelege și mă amenință...». Notificarea s-a făcut pe 20 septembrie a.c., iar Gheorghe Valentin, inspectorul Serviciului Cadastru și Urbanism din cadrul primăriei e gata să susțină povestea primarului, că doar el e șeful și oameni suntem toți: «În data de 20 i-am trimis procesul-verbal și i-am pus în vedere să aducă terenul în starea inițială, respectiv să demoleze saivanul... În Legea 50 scrie că orice construcție care se află pe terenul public al comunei poate fi desființată fără a sesiza instanțele de judecată!» ne explică Gheorghe Valentin didactic. Ca să întărească legea, Valentin a aplicat amenda minimă, de 50 mii de lei. Dar cum nici «doamna Alexandra» nu e născută în drum, avocatul dumneaei a suspendat demersurile belicoase ale primarului & comp. obținând înghețarea situației până la finalizarea procesului. Care, la acest moment, e pe rol...

Audiatur et altera pars Consilierul ALDE Alexandra Bodeanu recunoaște că a îngrădit strada, însă susține că situația a fost reglementată încă din anul 2015. «Atunci m-a dat în judecată și s-a dovedit că nu am nicio vină... De-aia am stat liniștită! Terenul este proprietate publică, dar l-am preluat. Nu blochez accesul nimănui. Locul de casă din spate este și el cumpărat de noi... Nu deranjez pe nimeni, dimpotrivă. Am refăcut gardul, îngrijesc terenul, am o afacere, plătesc taxe și impozite... Pro­blema lui e una personală. Am ajuns să cred că are probleme grave! Am autori­zație de construcție de la Primărie pentru construcția care este ridicată acolo...» ne explică ea. Dincolo de ilarul sordid al poveștii, miza acestui scandal pe care primarul Vasile Șincan nu ezită să-l facă public e clară. Iar Alexandra Bodeanu nu îl iartă: «Cât a fost gardul vechi, n-a zis nimeni nimic... Cum am făcut gardul ăsta frumos, mă cântă pe la toate ușile că am încălcat legea. Știu că îi e frică pentru că vreau să candidez! Dar el m-a determinat să fac asta... Când a venit, m-am bucurat că e om tânăr și l-am susținut. Am zis că face ceva... Dar l-am luat pe dracu’ în spate, că de-atunci numai în procese mă ține. Și nu doar eu, tot satul e nemul­țumit! Ar fi putut face lucruri bune pentru oameni, ar fi putut fi primar până la pensie. Dar el învrăjbește pe toată lumea, face rău oricui i se împotrivește... Nu e bărbat, zău că nu e! A ajuns să-i fie frică de o femeie?!».

Caz clasat de Poliție în 2015
Conflictul dintre primarul Vasile Șincan și Alexandra Bodeanu a fost clasat în 2015. La momentul respectiv, un referat al Poliției constata că din verifi­cările efectuate rezultă că «de fapt, obiectul sesizării este o uliță a satului care nu e deschisă circulației, fiind înfundată în partea de Sud cu o locuință». Acum, la 4 ani distanță, consilierul local Alexandra Bodeanu poate face dovada că «locuința» îi aparține. Cine să vă mai înțeleagă, domnule primar? Noi nu, că suntem proști, iar cine o să vă facă plângere penală pentru «abuz de funcție» nici atât...

22 Octombrie 2019, 08:05 (2466 vizualizări - 11 comentarii)

Citiți și:
3000 de cărți, donate Bibliotecii Comunale din Sudiți

Comentariile cititorilor:


trecător :
(23 Octombrie 2019, 22:04)
Sudiți un sat cu statut de comună.Cum este posibil ca după 30 de ani acești, așa numiți, primari, să nu construiască câteva sute de metri de trotuar în lungul drumului județean care străbate acest sat? Circulația pietonilor se face cu riscul unor tragedii exclusiv pe carosabil.
giovani:
(23 Octombrie 2019, 17:57)
nu o cunosc dar  dupa cum prezinta situatia consiliera abuzeaza de libertatile timpului mai mult decat ii este permis.este regretabil pentru un ales local.
Elena :
(23 Octombrie 2019, 17:42)
Suditi-stramtoarea magellan....sunt din sat si cunosc situația, consiliera și-a cumpărat casa cu pricina cu strada deja închisă, asa a inchis-o nenea care a avut casa, strada duce direct in curtea ei. Mai concret este închisă de peste 30 de ani. Dar acum s-a trezit Vasile, după 6 ani în care nu a facut nimic pentru comună să aplice legea. Adevărul este undeva la mijloc......din cate știu din anul 2016 Si pana in prezent doamna a avut zeci de controale trimise de domnul Vasile....asa a crezut el ca trebuie sa se răzbune, asa stie el sa faca politica el neștiind macar sa tina un discurs la începerea anului școlar.
Suditi-Stramtoarea Magellan:
(23 Octombrie 2019, 07:06)
Cam asa arata satul romanesc si mai ales cel din Sud.Plin de nesimtiti inavutiti-fermieri ce folosesc pana la blocare abuziv spatii publice,de primari ce inteleg total aiurea campania electorala sau lupta politica-sa retinem ca si primarul are ferma,doar ca este pe numele carabusilor si al gandacilor de bucatarie.Consiliera este smekera ca zona este cumparata de ea, primarul ar vrea sa treaca tocmai pe ulita blocata.Banii si puterea au impartit continuu cumunitatile.
proc:
(22 Octombrie 2019, 13:34)
E as ca a halit-o, in Ialomita totul este posibil, ca doar este mosie impartita la anumiti stapani. Coana si-a ingradit strada, el smadoiul i-a dat amenda situatie de Stan si Bran. Ma mira ca nea primarul se abureste singur acum inainte cu 10 luni inainte de alegerile locale. Coada de topor a tacut 3,5 ani, acum in preajma alegerilor stapanul sa gandit el ca-i mai bine sa bage chifteaua pe teava tunului si sa teaga imprastiat. Bine ca nu a facut ca un alt stapan din judet,care ia copt-o asa banditeste, contracandidatei cu un dosarel penal pentru fals intelectual. Care nu a afectat-o foarte tare, sau chiar deloc, as o simpla bagatela neaosa,1 an de parnaie cu suspendare si aceleasi privilegii pastrate. Hai ca-i bine se schimba doar alifia, picioarele de lemn si cozile de topor raman tot alea. Voi tot la stapan ramaneti cu soarta pecetuita. Dar de stapanii aia care din banutul public si-au facut proiecte pentru asi asfalta strada paralela cu soseaua, nu vorbiti minic ? Acolo nu este indrasneala, dragi spectatori sau aveti dinti prea moi, pentru o carne atat de rare ? Frumos va mai sta la stapan !
adi:
(22 Octombrie 2019, 12:48)
Bani multi, afaceri albe/gri/negre, balcoane mari , tupeu,politica = succes garantat!
Frumos. :
(22 Octombrie 2019, 12:36)
Cunoasteti cumva daca in slobozia exista vreo strada care este inchisa? Ca vreau si eu sa o "preiau", ca doar vad ca se poate. Cu un avocat bun care sa tina totul pe loc ani buni in instanta eu imi pot desfasura activitatea linistit acolo. Ma intreb ce spaga o fi dat in primarie pentru autorizatia de a construi pe un domeniu public. Din punctul meu de vedere cei care au dat autorizatia de constructie sunt cei mai vinovati. Doamna in cauza a incercat si a reusit (ca doar in romania se poate orice). Iar primarul in functie, in 4 ani putea face mult mai mult in aceasta privinta.
carusso:
(22 Octombrie 2019, 12:21)
Unde esti tu Tepes doamne.......
"proprietatea? un moft..":
(22 Octombrie 2019, 11:25)
cum adica bre? "Terenul este proprietate publica, dar l-am preluat.." Ce esti tu soro rusoaiaca calare pe tanc?!!! cum adica l-ai preluat? cu forta sau cu contract, ca nu intelegem decat ca aceasta preluare e abuziva si doar ca nu deranjeaza in mintea ta.
deranjeaza soro, deranjeaza!!!! legal ai pus mana pe terenul public, inalienabil, inprescriptibil etc...
la puscarie !!!!
cetatean 2:
(22 Octombrie 2019, 10:18)
si cam cum detine dna alexandra aceasta "ulita"? plătește concesiune, închiriere, superficie....ceva? domeniu public? vreau si eu
magarul cu samarul:
(22 Octombrie 2019, 08:55)
asa magari, cum numai pe baragan gasesti..culoarea politica, va rog?ar fi relevant pt cititori...si corect, atata vreme cat preizati culoarea politica a doamnei..

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 17 Ian 2020
223 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Fetești: Acțiune de prevenire

Joi, 16 ianuarie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii faptelor cu violență, a delincvenței juvenile și victimizării minorilor în zona unităților de învățământ, precum și ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 11:50
(35 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie la furnizarea apei în Cartierul Fetești Oraș

Pentru remedierea unei avarii survenită la nivelul unui branșament de pe strada Călărași din municipiul Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile vineri, 17 ianuarie 2020, în ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 11:40
(22 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

16 Ianuarie 2020, 18:55


DSVSA Ialomița: Au fost identificate zonele de risc privind gripa aviară

În contextul răspândirii virusului gripei aviare, reprezentanții Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița au identificat zonele din județ cu risc epidemiologic ridicat. Astfel ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 18:20
(169 vizualizări - 0 comentarii)


4

Polei în Ialomița: Două accidente, patru persoane rănite

Miercuri, 15 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la două accidente rutiere produse pe raza județului, soldate cu rănirea a patru persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orei ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 18:05
(145 vizualizări - 0 comentarii)


Bătrân de 70 de ani din Făcăeni, beat la volan

Miercuri, 15 ianuarie a.c., în jurul orelor 18,00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Stelnica au depistat un bărbat, de 70 de ani, din comuna Făcăeni, care conducea un autoturism pe raza localității ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 17:55
(101 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Gheorghe Doja, arestat după ce a condus fără permis

Miercuri, 15 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 17:50
(94 vizualizări - 1 comentariu)


Accident la intrare în Movila

Marți, 14 ianuarie a.c., în jurul orei 7,30, polițiștii au intervenit la un eveniment rutier produs pe raza localității Movila, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate de polițiști ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:40
(157 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Movila accident


8

Bucu: La volan cu permisul suspendat

Marți, 14 ianuarie a.c., în jurul orelor 15,30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit, pe raza localității Bucu, un autoturism condus de către un bărbat, de 47 de ani, din București, care a ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:35
(184 vizualizări - 1 comentariu)


9

Acțiune a polițiștilor feteșteni

Marți, 14 ianuarie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul silviculturii și pisciculturii. În cadrul acțiunii ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:30
(165 vizualizări - 0 comentarii)


10

AJOFM Ialomița: Locuri de muncă în Germania pentru studenți

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomita anunță ȋnceperea perioadei de ȋnregistrare a aplicațiilor ȋn programul destinat studenților care doresc să desfășoare o activitate lucrativă pe ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 15:15
(136 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: 15 ianuarie-«Ziua Culturii Naționale»

Protopopiatul Slobozia: 15 ianuarie-«Ziua Culturii Naționale»

Miercuri, 15 ianuarie 2020, cu prilejul «Zilei Culturii Naționale» și aniversării a 170 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, la Liceul Tehnologic «Mihai Eminescu» din Slobozia, elevii ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 15:10
(187 vizualizări - 0 comentarii)


12
Moldoveni: Bătrână de 87 de ani, moartă într-un incendiu

Moldoveni: Bătrână de 87 de ani, moartă într-un incendiu

În noaptea de marți spre miercuri, 14/15 ianuarie 2020, puțin trecut de miezul nopții, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o casă din localitatea Moldoveni. La ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 11:20
(143 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

14 Ianuarie 2020, 17:10


Amara: Biciclist acroșat de un autoturism

Luni, 13 ianuarie 2020, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident de circulație produs în localitatea Amara, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate ...[citește_toată_știrea]

14 Ianuarie 2020, 11:50
(149 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: Cu permisul suspendat și beat la volan a produs un accident rutier

Sâmbătă, 11 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce acționau pe raza localității Bucu, pe linia depistării persoanelor care conduc autovehicule aflate sub influența băuturilor ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2020, 15:50
(166 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziție la Ion Roată la un bărbat suspectat de «tăiere ilegală» și «furt de arbori»

Percheziție la Ion Roată la un bărbat suspectat de «tăiere ilegală» și «furt de arbori»

Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, polițiștii din cadrul Secției 6 Ion Roată au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat din comuna Ion Roată, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de «tăiere ilegală ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2020, 15:45
(223 vizualizări - 0 comentarii)


Chirana: Un bărbat din Iași a murit într-un accident rutier

Chirana: Un bărbat din Iași a murit într-un accident rutier

Un grav accident rutier s-a petrecut în seara zilei de vineri, 10 ianuarie 2020, în zona Chirana. Se pare că șoferul unui autovehicul, identificat în persoana unui bărbat de 68 de ani, cu domiciliul în ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2020, 20:20
(723 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Chirana accident


Taximetriștii din Fetești, amendați de polițiști

Taxiurile din Fetești au fost verificate de polițiștii ialomițeni. În urma controalelor, oamenii legii au descoperit mai multe nereguli în ceea ce privește starea tehnică a autovehiculelor, dar și faptul ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2020, 17:20
(219 vizualizări - 1 comentariu)


Ajutoare de peste 500 mii de lei, acordate de Epsicopia Sloboziei și Călărașilor

Reprezentanții Episcopiei Sloboziei și Călărașilor au realizat un bilanț al ajutoarelor pe care le-au acordat persoanelor aflate în dificultate din cadrul Episcopiei în ultimul trimestru al anului 2019 ...[citește_toată_știrea]

10 Ianuarie 2020, 17:05
(267 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Reținut pentru «tâlhărie calificată»

Polițiștii slobozeni au depistat persoana bănuită de comiterea infracțiunii de «tâlhărie calificată» săvârșită în data de 3 noiembrie 2019, asupra unei femei din municipiul Slobozia. Bărbatul în cauză a ...[citește_toată_știrea]

9 Ianuarie 2020, 14:35
(434 vizualizări - 0 comentarii)


Două fete din Amara, dispărute

Două fete din Amara, dispărute

Polițiștii din Ialomița caută două minore, de 14 și 15 ani, care au plecat de la domiciliu. Persoanele care pot oferi informații care să conducă la depistarea acestora, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată ...[citește_toată_știrea]

9 Ianuarie 2020, 10:40
(849 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Amara dispărute


Tânăr din Slobozia, arestat

Miercuri, 8 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative ...[citește_toată_știrea]

9 Ianuarie 2020, 10:35
(254 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia arestare


Primăria Slobozia: Obligativitatea de înscriere în Registrul Agricol

Primăria Municipiului Slobozia aduce la cunoștința persoanelor fizice și juridice obligația acestora de a declara următoarele date pentru înscrierea în Registrul Agricol. Astfel, între 5 ianuarie și ultima ...[citește_toată_știrea]

8 Ianuarie 2020, 11:20
(544 vizualizări - 0 comentarii)


Cosâmbești: Bătrână de 77 de ani, acroșată de o mașină

Luni, 6 ianuarie a.c., polițiștii rutieri din Slobozia au intervenit la un accident rutier produs pe DJ201, în localitatea Cosâmbești, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate a ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 14:50
(403 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Constănțean reținut pentru «înșelăciune» și «fals în înscrisuri sub semnătură privată»

Un bărbat de 34 de ani a fost reținut luni, 6 ianuarie 2020, de polițiștii ialomițeni, pentru comiterea mai multor infracțiuni de înșelăciune în formă continuată și de fals în înscriuri sub semnătură privată ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 13:55
(311 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Făcăeni, depistat băut la volan

Luni, 6 decembrie a.c., polițiștii din Fetești au depistat un tânăr de 22 de ani, din Făcăeni, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu în timp ce se afla sub influența alcoolului. ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 13:45
(188 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 5 permise reținute, amenzi de peste 79 mii de lei

Luni, 6 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la 24 de evenimente, dintre care 23 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. De asemenea, au fost sesizate 8 infracțiuni ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 13:40
(379 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Rata șomajului-4,38%

La sfârșitul lunii noiembrie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4094 șomeri (din care 1867 femei), rata șomajului fiind de 4,38%, cu 0,97 pp ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 10:20
(234 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: 3 mașini implicate într-un accident rutier

Un accident rutier s-a produs în dimineața zilei de marți, 7 ianuarie 2020, în zona podului rutier peste râul Ialomița din Slobozia. Se pare că un autoturism care a încercat să vireze la stânga către Cartierul ...[citește_toată_știrea]

7 Ianuarie 2020, 09:11
(434 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Votant în Himerele investiționale ale administrației Mocioniu alt votant în Himerele investiționale ale administrației Mocioniu @vax în Luminița Barcari, nominalizată pentru o funcție de secretar de stat în Ministerul Educației Votant în Himerele investiționale ale administrației Mocioniu Locatar în Himerele investiționale ale administrației Mocioniu @Alecu în Spitalul Județean de Urgență Slobozia este cel mai mare angajator din Ialomița Ziua si infractiunea în Bărbat din Gheorghe Doja, arestat după ce a condus fără permis Anton R. în Primăria Slobozia a început distribuirea pachetelor pentru persoanele defavorizate un OM în Spitalul Județean de Urgență Slobozia este cel mai mare angajator din Ialomița Cristina în Himerele investiționale ale administrației Mocioniu vax în Luminița Barcari, nominalizată pentru o funcție de secretar de stat în Ministerul Educației Alecu A Alecu în Spitalul Județean de Urgență Slobozia este cel mai mare angajator din Ialomița Lili în Mai rău ca-n amicale yuri în Himerele investiționale ale administrației Mocioniu Tataia Petrea în Spitalul Județean de Urgență Slobozia este cel mai mare angajator din Ialomița Cetatean în Spitalul Județean de Urgență Slobozia este cel mai mare angajator din Ialomița Simpatizant al polițiștilor ad în Himerele investiționale ale administrației Mocioniu Vijelie în Himerele investiționale ale administrației Mocioniu Sun în Himerele investiționale ale administrației Mocioniu Sun în Himerele investiționale ale administrației Mocioniu
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...