Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Reglare de conturi preelectorală la Sudiți

Vasile Șincan încearcă să-și elimine contracandidații

Reglare de conturi preelectorală la Sudiți

Comunele Ialomiței ascund povești sordide. Ele merită însă consemnate pentru că explică realitatea cruntă a mediului rural. La Sudiți, de exemplu, primarul Șincan Vasile încearcă să-și elimine contracandidata, consilierul local Alexandra Bodeanu, implicând-o într-un scandal public. Oleacă de adevăr există în povestea lui... Dar, întocmai ca în bancul ăla de la Radio Erevan, nu i s-a dat, i s-a luat, și nu era Moskvich, era o bicicletă.

Unde-i unul, nu-i dreptate De ani buni încoace, primarul Vasile Șincan reclamă public că Alexandra Bodeanu, acum consilier local ALDE, încalcă legea pentru că a închis o stradă lungă de 29,82 m și lată de vreo 5, care dădea în curtea unui mort. Prima oară a făcut-o prin 2015, înainte de alegeri, ca să știe lumea cu cine are de-a face și nu cumva să o voteze. Atunci rețeta a funcționat, iar primarul din Sudiți a câștigat alegerile la mustață, cu nici 100 de voturi diferență. La 4 ani distanță, el încearcă să repete rețetarul, că alegerile bat la ușă și electoratul te sancționează dacă are alternativă. Oficial, Alexandra Bodeanu se face vinovată că a închis un drum public, respectiv Tarlaua 16. «Nu mă mai înțeleg cu ea... I-am pus în vedere, i-am dat și amendă, am făcut tot ce e legal! Dar ea nu înțelege și mă amenință...». Notificarea s-a făcut pe 20 septembrie a.c., iar Gheorghe Valentin, inspectorul Serviciului Cadastru și Urbanism din cadrul primăriei e gata să susțină povestea primarului, că doar el e șeful și oameni suntem toți: «În data de 20 i-am trimis procesul-verbal și i-am pus în vedere să aducă terenul în starea inițială, respectiv să demoleze saivanul... În Legea 50 scrie că orice construcție care se află pe terenul public al comunei poate fi desființată fără a sesiza instanțele de judecată!» ne explică Gheorghe Valentin didactic. Ca să întărească legea, Valentin a aplicat amenda minimă, de 50 mii de lei. Dar cum nici «doamna Alexandra» nu e născută în drum, avocatul dumneaei a suspendat demersurile belicoase ale primarului & comp. obținând înghețarea situației până la finalizarea procesului. Care, la acest moment, e pe rol...

Audiatur et altera pars Consilierul ALDE Alexandra Bodeanu recunoaște că a îngrădit strada, însă susține că situația a fost reglementată încă din anul 2015. «Atunci m-a dat în judecată și s-a dovedit că nu am nicio vină... De-aia am stat liniștită! Terenul este proprietate publică, dar l-am preluat. Nu blochez accesul nimănui. Locul de casă din spate este și el cumpărat de noi... Nu deranjez pe nimeni, dimpotrivă. Am refăcut gardul, îngrijesc terenul, am o afacere, plătesc taxe și impozite... Pro­blema lui e una personală. Am ajuns să cred că are probleme grave! Am autori­zație de construcție de la Primărie pentru construcția care este ridicată acolo...» ne explică ea. Dincolo de ilarul sordid al poveștii, miza acestui scandal pe care primarul Vasile Șincan nu ezită să-l facă public e clară. Iar Alexandra Bodeanu nu îl iartă: «Cât a fost gardul vechi, n-a zis nimeni nimic... Cum am făcut gardul ăsta frumos, mă cântă pe la toate ușile că am încălcat legea. Știu că îi e frică pentru că vreau să candidez! Dar el m-a determinat să fac asta... Când a venit, m-am bucurat că e om tânăr și l-am susținut. Am zis că face ceva... Dar l-am luat pe dracu’ în spate, că de-atunci numai în procese mă ține. Și nu doar eu, tot satul e nemul­țumit! Ar fi putut face lucruri bune pentru oameni, ar fi putut fi primar până la pensie. Dar el învrăjbește pe toată lumea, face rău oricui i se împotrivește... Nu e bărbat, zău că nu e! A ajuns să-i fie frică de o femeie?!».

Caz clasat de Poliție în 2015
Conflictul dintre primarul Vasile Șincan și Alexandra Bodeanu a fost clasat în 2015. La momentul respectiv, un referat al Poliției constata că din verifi­cările efectuate rezultă că «de fapt, obiectul sesizării este o uliță a satului care nu e deschisă circulației, fiind înfundată în partea de Sud cu o locuință». Acum, la 4 ani distanță, consilierul local Alexandra Bodeanu poate face dovada că «locuința» îi aparține. Cine să vă mai înțeleagă, domnule primar? Noi nu, că suntem proști, iar cine o să vă facă plângere penală pentru «abuz de funcție» nici atât...

22 Octombrie 2019, 08:05 (2951 vizualizări - 11 comentarii)

Citiți și:
3000 de cărți, donate Bibliotecii Comunale din Sudiți

Comentariile cititorilor:


trecător :
(23 Octombrie 2019, 22:04)
Sudiți un sat cu statut de comună.Cum este posibil ca după 30 de ani acești, așa numiți, primari, să nu construiască câteva sute de metri de trotuar în lungul drumului județean care străbate acest sat? Circulația pietonilor se face cu riscul unor tragedii exclusiv pe carosabil.
giovani:
(23 Octombrie 2019, 17:57)
nu o cunosc dar  dupa cum prezinta situatia consiliera abuzeaza de libertatile timpului mai mult decat ii este permis.este regretabil pentru un ales local.
Elena :
(23 Octombrie 2019, 17:42)
Suditi-stramtoarea magellan....sunt din sat si cunosc situația, consiliera și-a cumpărat casa cu pricina cu strada deja închisă, asa a inchis-o nenea care a avut casa, strada duce direct in curtea ei. Mai concret este închisă de peste 30 de ani. Dar acum s-a trezit Vasile, după 6 ani în care nu a facut nimic pentru comună să aplice legea. Adevărul este undeva la mijloc......din cate știu din anul 2016 Si pana in prezent doamna a avut zeci de controale trimise de domnul Vasile....asa a crezut el ca trebuie sa se răzbune, asa stie el sa faca politica el neștiind macar sa tina un discurs la începerea anului școlar.
Suditi-Stramtoarea Magellan:
(23 Octombrie 2019, 07:06)
Cam asa arata satul romanesc si mai ales cel din Sud.Plin de nesimtiti inavutiti-fermieri ce folosesc pana la blocare abuziv spatii publice,de primari ce inteleg total aiurea campania electorala sau lupta politica-sa retinem ca si primarul are ferma,doar ca este pe numele carabusilor si al gandacilor de bucatarie.Consiliera este smekera ca zona este cumparata de ea, primarul ar vrea sa treaca tocmai pe ulita blocata.Banii si puterea au impartit continuu cumunitatile.
proc:
(22 Octombrie 2019, 13:34)
E as ca a halit-o, in Ialomita totul este posibil, ca doar este mosie impartita la anumiti stapani. Coana si-a ingradit strada, el smadoiul i-a dat amenda situatie de Stan si Bran. Ma mira ca nea primarul se abureste singur acum inainte cu 10 luni inainte de alegerile locale. Coada de topor a tacut 3,5 ani, acum in preajma alegerilor stapanul sa gandit el ca-i mai bine sa bage chifteaua pe teava tunului si sa teaga imprastiat. Bine ca nu a facut ca un alt stapan din judet,care ia copt-o asa banditeste, contracandidatei cu un dosarel penal pentru fals intelectual. Care nu a afectat-o foarte tare, sau chiar deloc, as o simpla bagatela neaosa,1 an de parnaie cu suspendare si aceleasi privilegii pastrate. Hai ca-i bine se schimba doar alifia, picioarele de lemn si cozile de topor raman tot alea. Voi tot la stapan ramaneti cu soarta pecetuita. Dar de stapanii aia care din banutul public si-au facut proiecte pentru asi asfalta strada paralela cu soseaua, nu vorbiti minic ? Acolo nu este indrasneala, dragi spectatori sau aveti dinti prea moi, pentru o carne atat de rare ? Frumos va mai sta la stapan !
adi:
(22 Octombrie 2019, 12:48)
Bani multi, afaceri albe/gri/negre, balcoane mari , tupeu,politica = succes garantat!
Frumos. :
(22 Octombrie 2019, 12:36)
Cunoasteti cumva daca in slobozia exista vreo strada care este inchisa? Ca vreau si eu sa o "preiau", ca doar vad ca se poate. Cu un avocat bun care sa tina totul pe loc ani buni in instanta eu imi pot desfasura activitatea linistit acolo. Ma intreb ce spaga o fi dat in primarie pentru autorizatia de a construi pe un domeniu public. Din punctul meu de vedere cei care au dat autorizatia de constructie sunt cei mai vinovati. Doamna in cauza a incercat si a reusit (ca doar in romania se poate orice). Iar primarul in functie, in 4 ani putea face mult mai mult in aceasta privinta.
carusso:
(22 Octombrie 2019, 12:21)
Unde esti tu Tepes doamne.......
"proprietatea? un moft..":
(22 Octombrie 2019, 11:25)
cum adica bre? "Terenul este proprietate publica, dar l-am preluat.." Ce esti tu soro rusoaiaca calare pe tanc?!!! cum adica l-ai preluat? cu forta sau cu contract, ca nu intelegem decat ca aceasta preluare e abuziva si doar ca nu deranjeaza in mintea ta.
deranjeaza soro, deranjeaza!!!! legal ai pus mana pe terenul public, inalienabil, inprescriptibil etc...
la puscarie !!!!
cetatean 2:
(22 Octombrie 2019, 10:18)
si cam cum detine dna alexandra aceasta "ulita"? plătește concesiune, închiriere, superficie....ceva? domeniu public? vreau si eu
magarul cu samarul:
(22 Octombrie 2019, 08:55)
asa magari, cum numai pe baragan gasesti..culoarea politica, va rog?ar fi relevant pt cititori...si corect, atata vreme cat preizati culoarea politica a doamnei..

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 08 Aug 2020
374 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Munteni Buzău: Două mașini cu același număr de înmatriculare

În timpul unor acțiuni preventive desfășurate pe șoselele din județ joi, 6 august a.c., polițiștii ialomițeni au identificat, pe raza localității Munteni Buzău, două autovehicule care aveau numere de înmatriculare ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:40
(335 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Ordine de protecție emise de polițiști

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au emis 3 ordine de protecție provizorie pe numele a trei bărbați din Slobozia și Grivița. Aceștia au vârste cuprinse între 24 și 64 de ani. În cazul bărbatului ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:25
(119 vizualizări - 0 comentarii)


Rădulești: Lemne confiscate de polițiști

Un tânăr de 23 de ani din județul Argeș a fost identificat pe raza județului Ialomița, în localitatea Rădulești, în timp ce descărca material lemnos dintr-o autoutilitară, joi, 6 august 2020. Polițiștii ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:20
(93 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 787 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 7 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 787, cu 3 cazuri mai mult față de ziua de joi, ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 13:05
(126 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: A intrat cu motocicleta într-o dubă

Slobozia: A intrat cu motocicleta într-o dubă

Un bătrân de 72 de ani a ajuns la spital în dimineața zilei de vineri, 7 august a.c., după ce a intrat cu motocicleta într-o dubă parcată regulamentar pe marginea drumului. În urma impactului, motocicleta ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 10:25
(273 vizualizări - 0 comentarii)


Sâmbătă, 29 august 2020, zi de donare la Centrul de Transfuzie Sanguină Ialomița

Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Ialomița vor organiza o campanie de donare de sânge în ziua de sâmbătă, 29 august 2020. Astfel, în această zi instituția își va desfășura activitatea în ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 17:15
(169 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Minor de 15 ani, surprins la volanul unei mașini

Aflați în timpul misiunilor specifice privind prevenirea accidentelor rutiere, polițiștii ialomițeni au întocmit două dosare penale pe numele a doi șoferi, surprinși în trafic fără permis de conducere. ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 17:10
(133 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Femeie rănită în urma unui incendiu

În dimineața zilei de joi, 6 august a.c., pompierii din Fetești au intervenit pentru stingerea unui incendiu care s-a produs la un bloc de locuințe din municipiu. Din cauza flăcărilor, o femeie de 63 de ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 17:05
(132 vizualizări - 0 comentarii)


8

Bordușani: Căutat de autoritățile ungare, descoperit în localitatea de domiciliu

Polițiștii ialomițeni au reușit identificare unui tânăr, de 39 de ani, din Bordușani, pe numele căruia autoritățile judiciare din Ungaria au emis un mandat european de arestare preventivă. Acesta era urmărit ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 16:55
(142 vizualizări - 0 comentarii)


9

Drăgoești: Anexă cuprinsă de flăcări

Pompierii din  Urziceni au intervenit în seara zilei de miercuri, 5 august a.c., pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o anexă gospodărească a unei locuințe din Drăgoești, dar și acoperișul ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 16:50
(114 vizualizări - 0 comentarii)


10

RAJA Constanța: Avarie în localitatea Dridu

Pentru remedierea unei avarii survenite pe conducta de alimentare, de pe strada Lăcrămioarei, din localitatea Dridu/Ialomița, RAJA SA Constanța a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, miercduri ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 16:45
(133 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 784 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 6 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 784, cu 11 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 13:05
(230 vizualizări - 0 comentarii)


12

IȘJ Ialomița: 37 de candidați au obținut definitivatul

La nivelul județului Ialomița, rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2020), după soluționarea contestațiilor, este de 53,62%. Astfel, din totalul de ...[citește_toată_știrea]

5 August 2020, 21:20
(290 vizualizări - 0 comentarii)


13

Grupul de Comunicare Strategică: 773 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 5 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 773, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

5 August 2020, 13:05
(253 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Depistat la volan sub influența băuturilor alcoolice și fără permis de conducere

Miercuri dimineață, 5 august a.c., în jurul orei 2,30, polițiștii din Fetești au oprit pentru control, pe raza municipiului Fetești, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani. Șoferul a refuzat în ...[citește_toată_știrea]

5 August 2020, 11:20
(174 vizualizări - 0 comentarii)


Miloșești: A încercat să se sinucidă aruncându-se în fântână

Miloșești: A încercat să se sinucidă aruncându-se în fântână

Un tânăr de 30 de ani din localitatea Miloșești a fost scos din fântâna în care s-a aruncat cu intenția de a se sinucide. Gestul său a fost observat de câțiva localnici, care i-au sărit în ajutor. Totuși ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 20:30
(459 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

4 August 2020, 19:15


Bărbat din Movilița, reținut de polițiști pentru furturi din autoturisme

În cursul zilei de luni, 3 august a.c., polițiștii din Urziceni au pus în executare 3 mandate de aducere, în baza cărora au reușit identificarea unui tânăr de 25 de ani, căutat pentru comiterea infracțiunii ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:20
(168 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: Agresată de concubinul său

Un bărbat, de 39 de ani, s-a ales cu un dosar penal după ce și-a agresat concubina, o femeie de 48 de ani. Cei doi locuiau în localitatea Movilița, iar în cursul zilei de luni, 3 august a.c., în urma unui ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:15
(153 vizualizări - 0 comentarii)


Mihail Kogălniceanu: La volan sub influența alcoolului

Polițiștii i-au întocmit un dosar penal unui bărbat, de 42 de ani, din localitatea Mihail Kogălniceanu, întrucât acesta s-a urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice. Luni, 3 august a.c., la orele ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:10
(163 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 768 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 4 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 768, cu 20 de cazuri mai mult față de ziua de luni ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 13:10
(291 vizualizări - 0 comentarii)


Alexeni: Muniție de război, descoperită la fier vechi

Peste 50 de cartușe de infanterie au fost descoperite la Alexeni. Muniția, provenită din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, a fost găsită în depozitul unui centru de colectare a fierului vechi din ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 15:45
(206 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Alexeni și Fierbinți-Târg

Un incendiu violent a cuprins în dimineața zilei de luni, 3 august a.c., în jurul orei 9,00, o locuință din comuna Alexeni. Pentru stingerea flăcărilor au intervenit pompierii de la Detașamentul Urziceni ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 15:35
(250 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Duminică, 2 august a.c., în jurul orelor 22,30, polițiștii din Amara au observat pe un drum neiluminat din extravilanul localității o autoutilitară al cărei șofer, în momentul efectuării semnalelor de oprire ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:55
(242 vizualizări - 1 comentariu)


IPJ Ialomița: 22 de permise reținute, amenzi de peste 187000 de lei

În perioada 1-3 august a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza întregului județ pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și siguranței publice. Astfel, la sfârșitul de ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:50
(234 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 748 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 3 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 748, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:15
(343 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 744 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Duminică, 2 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 744, cu 2 cazuri mai mult față de ziua de sâmbătă ...[citește_toată_știrea]

2 August 2020, 13:10
(248 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 742 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Sâmbătă, 1 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 742, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de vineri ...[citește_toată_știrea]

1 August 2020, 13:10
(238 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 733 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 31 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 733, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de joi, ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 13:05
(538 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Beată la volan, a avariat trei autoturisme

Joi dimineața, 30 iulie a.c., în jurul orei 5,00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linia prevenirii și combaterii faptelor la regimul circulației pe ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 11:35
(769 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Ultimele comentarii
jos cu hahalerele din CJ IL în Luminița Barcari candidează pentru șefia Consiliului Județean Ialomița Da cu virgulă în Moștenirea administrației Moraru Vali dar nu ala. în Valentin Băcanu, noul candidat al Partidului Ialomițenilor la funcția de primar al Sloboziei @alegeri covid în Valentin Băcanu, noul candidat al Partidului Ialomițenilor la funcția de primar al Sloboziei Nae în Munteni Buzău: Două mașini cu același număr de înmatriculare Luminita în Valentin Băcanu, noul candidat al Partidului Ialomițenilor la funcția de primar al Sloboziei 000 în Alexandru Stoica se întoarce la PSD Alegeri Covid în Valentin Băcanu, noul candidat al Partidului Ialomițenilor la funcția de primar al Sloboziei Erdocana în Moștenirea administrației Moraru Ionita Bogdan în DSP Ialomița cere «autorizație COVID-19» pentru transportul morților Alegator în Ion Măiță, candidatul PSD la funcția de primar al orașului Amara Alegator în Moștenirea administrației Moraru Luigi în Valeriu Roșca a revenit în funcția de director al DADP Slobozia ALT AMAREAN în Ion Măiță, candidatul PSD la funcția de primar al orașului Amara Moraru în Moștenirea administrației Moraru Cetatean în Valentin Băcanu, noul candidat al Partidului Ialomițenilor la funcția de primar al Sloboziei Eminescu în DSP Ialomița cere «autorizație COVID-19» pentru transportul morților capusa fara gusa în Moștenirea administrației Moraru Mari în Moștenirea administrației Moraru vax în Moștenirea administrației Moraru
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...