Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Ultima pomană bugetară a Guvernului Dăncilă

Bani pentru 29 de localități din Ialomița

Ultima pomană bugetară a Guvernului Dăncilă

bonus: Studiu de caz la Sfântu Gheorghe

În urmă cu mai bine de o săptămână, pe 14 octom­brie a.c., Guvernul Dăncilă a aprobat prin Hotărâre de Guvern alocarea a 16,99 milioane de lei pentru 29 de localități din Ialomița. Majoritatea acestor localități au primit sume consistente comparativ cu rectificarea bugetară anterioară, însă «fondurile rămân unele de supraviețuire administrativă». Primarii ialomițeni care au primit bani susțin la unison că fondurile nu permit realizarea de investiții, acestea fiind amânate «sine die» pentru anul următor.

Ultima dată e la noroc La 4 zile de la moțiunea de cenzură, Guvernul Dăncilă a aprobat o ultimă rectificare bugetară din sumele defalcate din TVA. La nivel național, valoarea acestei rectificări a fost de 1,4 miliarde de lei, respectiv de 7 ori mai mică decât necesarul estimat. În Ialomița, mai puțin de jumătate dintre administrațiile locale au primit fonduri în cadrul acestei rectificări bugetare, însă sumele alocate au fost mai consistente decât la rectificarea bugetară din august. Printre cele 29 de localități care au beneficiat de aceste fonduri se numără și orașele Slobozia (2,5 milioane de lei), Fetești (2,2 milioane de lei), Amara (2,1 milioane de lei), Urziceni (1,3 mili­oane de lei) și ºăndărei (1,3 milioane de lei). În cazul localităților rurale, în top conduc locali­tățile Bărcănești (893 mii de lei), Perieți (830 mii de lei), Ciochina (640 mii de lei), Movila (548 mii de lei) și Sfântu Gheorghe (405 mii de lei), la coada clasamentului, ca și la rectificarea bugetară precedentă, situându-se Mihail Kogălniceanu (100 mii de lei) și Coșe­reni (75 mii de lei). Pentru restul loca­lităților județului, anul financiar se va încheia fără alte surprize, administrațiile locale fiind obligate să supraviețuiască din fondurile alocate până acum.

Unii primari acuză Unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai acestei ultime rectificări bugetare s-a dovedit a fi primarul comunei Ciulnița, Gheorghe Stelică. Acesta ne-a declarat că fondurile primite, respectiv 422 mii de lei, sunt de două ori mai mici decât necesarul localității: «Am adrese făcute către toate forurile administrative, către toate ministerele, în care demonstrez că banii nu sunt suficienți! La început de an, mi-au construit un buget umflat cu 5 miliarde vechi, în care au băgat și taxele speciale, și amenzile... Iar între timp, am plătit și asistența socială! Așa am ajuns să nu pot mări salariile, să mă dea angajații în judecată și chiar să plece... Dar pe ei nu-i interesează asta! Spun că au dat! Ce au dat, de-abia ajunge ca să supraviețuim... Pentru investiții nici nu mai vorbesc! Ca să fac câte ceva în comună am apelat la credite... Am un credit de 2,8 miliarde vechi pentru un teren de sport... Trebuie să îl termin, dar dobânzile curg! Iar altfel, cer bani pentru orice. Pentru înscrierea în ADI Ialomița, pentru cofinanțări la proiectele europene... Pentru toate trebuie bani! Iar când încurajezi și tu un investitor care plătește cinstit taxe și impozite și promite că va retehnologiza, ei ți-l închid! Asta e administrația în România!».

Am întâlnit și primari fericiți Există însă administrații care sunt mulțumite cu sumele primite la această rectificare bugetară. Adrian Mocioniu, primarul orașului care a primit cea mai mare sumă din Ialomița (2,5 milioane de lei) declară că banii vor fi utilizați integral: «Un milion va fi alocat pentru cheltuielile cu asistența socială... Restul bani­lor vor fi utilizați în școli, pentru achiziții suplimentare la DADP sau oriunde va fi nevoie de ei...». Nicoleta Toma, primarul orașului Țăndărei: «Niciodată nu sunt de ajuns, dar sunt bineveniți...». Adrian Merlea, primarul comunei Perieți (830 mii de lei): «Banii vor fi utilizați pentru cheltuielile de personal și indemnizații pentru tot ce în­seamnă asistență socială! De asemenea, trebuie să asigurăm o serie de bunuri și servicii pentru Învățământ, dar și cheltuieli curente, cum ar fi paza localității, iluminatul public, etc. Avem, în sfârșit, bani până la sfârșitul anului!». Valeriu Mihai, primarul comunei Movila: «Banii care vor veni se vor folosi pentru plata asistenților personali! N-am înțeles niciodată de ce Guvernul s-a spălat pe mâini și ne obligă acum pe noi să-i plătim pe acești oameni... Ce să facem, asta-i si­tu­ația! Investițiile trebuie să mai aștepte...».

Lozul cel mare și lozul necâștigător Cea mai mare sumă alocată în mediul rural la această ultimă rectificare bugetară a fost la Bărcănești (893 mii de lei). Daniel Popa, primarul comunei, susține că este prima dată în 7 ani și jumătate când primește o sumă atât de consistentă: «O dată-n viață primesc și eu niște bani și toată lumea se întreabă „de ce?“. Dar, dacă vă uitați în urmă, o să vedeți că mereu am primit bani puțini... La rectificarea bugetară din august am primit 11 mii de lei... Pe aia nu o vede nimeni! Sigur, toți primarii au fost vitregiți de-a lungul timpului... Dar, privind în urmă, să știți că la Bărcănești banii au fost mereu puțini. Acum, nici cu ăștia nu ne îmbo­gățim, că avem de plătit asistența socială.
Dar terminăm și noi anul fără datorii!». La celălalt capăt al rectificării bugetare din Ialomița se situează comuna Coșe­reni (75 mii de lei). Primarul Lucian Tudorache, aflat la primul mandat, sus­ține că banii îi ajung doar pentru factura de căldură de la școală: «Am făcut recent o investiție în clădirile administrative și le-am racordat la gaze... Ei bine, după so­cotelile noastre, cu banii ăștia plătim factura pentru școală și ne mai rămâne niște mărunțiș pentru asistența socială... Inves­tițiile rămân pentru anul viitor, dacă vor fi bani mai mulți la buget!».

Mărunțiș din august, promisiuni mereu
Ultima rectificare bugetară, cea din luna august 2019, a adus bugetelor locale din Ialomița sume infime. Consemnam atunci că există localități cărora le-au fost alocate sume derizorii doar de 1000 de lei... Este cazul locali­tăților Moldoveni și Buești, care nu se regăsesc pe lista de localități bugetate la această ultimă rectificare. Pentru ele și multe altele precum Maia, Gheorghe Lazăr, Mihail Kogălniceau, rectificările bugetare nu reprezintă o formă de sprijin instituțional. Așa cum se poate observa, fondurile alocate de-a lungul acestui an au fost utilizate aproape exclusiv pentru asigurarea funcționării administrațiilor locale, iar investițiile au fost iarăși amânate cu un an. Guvernul Dăncilă și aproape toate guvernele anterioare au păstrat acest tipar de-a lungul ultimilor 10 ani, oferind în locul fondurilor de investiții promisiuni...

Momeli de cursă lungă
Ultima dintre promisiunile Guver­nului Dăncilă o reprezintă alocațiile bugetare derulate prin Fondul Național de Dezvoltare și Investiții. Acesta a devenit operațional luna trecută, însă drumul până la accesarea efectivă a fondurilor rămâne unul lung. În Ialomița, doar 5 localități s-au înscris în cursă. Este vorba despre 3 orașe și 2 comune, respectiv Țăndărei (5,3 mili­oane de lei), Slobozia (4,6 milioane de lei), Fetești (3,7 milioane de lei), Armășești, (29,7 milioane de lei) și Andrășești (1,2 mili­oane de lei). Banii vor fi utilizați pntru edificarea unor rețele de utilități sau modernizarea unor drumuri. Nu este însă clar când și cum vor primi administrațiile locale acești bani. Dar momeala a fost aruncată și negocierile sunt în curs.

Studiu de caz la Sfântu Gheorghe
Un caz particular în economia acestei rectificări bugetare pentru Ialomița îl reprezintă comuna Sfântu Gheorghe. Localitatea a primit 405 mii de lei, însă alocarea acestor fonduri, susține primarul Mădălin Teculescu, este o decizie reparatorie. «Practic, nu au făcut decât să ne dea înapoi ce ne-au luat calculând greșit la începutul anului... Sper să ne ajungă să închidem anul bugetar și să ne plătim datoriile!» ne-a declarat primarul Mădălin Teculescu. Reamintim că, asemeni comunei Ciulnița, comuna Sfântu Gheorghe a fost bugetată la începutul anului 2019 după o formulă greșită. La momentul respectiv, Mădălin Teculescu a acționat în instanță Consiliul Județean Ialomița și a trimis o sesizare către Direcția Generală de Sinteză a Politicilor Bugetare din cadrul Ministerului Finanțelor, prin care a cerut «modificarea sumelor transmise către CJI pentru comuna Sf. Gheorghe deoarece veniturile sunt greșit calculate!». Concret, susținea Mădălin Teculescu atunci, în calculul veniturilor proprii ale comunei au fost incluse fonduri europene accesate în 2018, amenzi și penalități, donații și sponsorizări, precum și venituri din vânzarea unor bunuri din domeniul privat al comunei.

29 Octombrie 2019, 08:10 (1925 vizualizări - 3 comentarii)

Citiți și:
Ialomița a primit 16,99 milioane de lei
Administrațiile din Ialomița așteaptă încă o rectificare bugetară
Dezastru financiar administrativ în Ialomița

Comentariile cititorilor:


TUMOAREA - PSD:
(30 Octombrie 2019, 07:44)
Rectificare
-PSD-90%
-PNL-9 %
-Restul -1%
Logică în vederea campaniei electorale ,dar imorala.

Daniela:
(29 Octombrie 2019, 14:32)
Ardiles, explicat perfect!
Ardiles:
(29 Octombrie 2019, 08:37)
Majoritatea banilor vor fi utilizați pentru cheltuielile de personal, adica pentru a hranii pe angajatii primariilor si familiile lor care ard gazul de pomana pentru ei si nu pentru cetateani localitatilor. Practic ei pentru ei, in condidiile in care contribuabilul satean de rand merge la primarie cu capul plecat, sa nu care cumva sa deranjeze vreo amanta sau vreun musteriu angajat pe pile de primar sau pentru afisele lipite in campania electorala din anii trecuti. Prea mult pentru nimic.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 25 Mai 2020
134 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Grupul de Comunicare Strategică: 347 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Sâmbătă, 23 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 347 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2020, 13:05
(251 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: S-a răsturnat cu mașina

Manasia: S-a răsturnat cu mașina

O tânără de 19 ani și un bărbat de 23 de ani au fost victimele unui accident rutier petrecut în dimineața zilei de vineri, 22 mai 2020, pe raza localității Manasia. Aflat la volan, bărbatul de 23 de ani ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 14:40
(219 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Manasia accident


Audiențe digitale pentru clienții ENEL

Începând de luni, 25 mai 2020, companiile E-Distribuție, operatorii de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului Enel în România, vor introduce o soluție digitală pentru audiențe, prin intermediul ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 14:25
(110 vizualizări - 0 comentarii)


Rată de vindecare a pacienților COVID-19 de 64% în Spitalul Fetești

Reprezentanții Spitalului Municipal «Anghel Saligny» Fetești au precizat faptul că 64% dintre pacienții bolnavi de COVID-19 s-au vindecat. Estimativ, în cadrul unității medicale, au fost internați 187 de ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 14:05
(153 vizualizări - 0 comentarii)


Axintele: Reținut pentru încălcarea ordinului de protecție

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșereni au reținut un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din comuna Axintele, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de «amenințare», «nerespectare ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 13:40
(107 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Se prelungește perioada de acordare a indemnizației de șomaj

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița informează cu privire la faptul că beneficiarii de indemnizație de șomaj, aflați în plată la data de 22 mai 2020, dreptul la indemnizație de șomaj ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 13:20
(133 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 346 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 22 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 346 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2020, 13:05
(122 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 342 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 21 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 342 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate vindecate ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2020, 13:10
(263 vizualizări - 0 comentarii)


8

Feteși: Lovit de tren la trecerea de cale ferată

Un bărbat de 49 de ani a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la București după ce a fost lovit de un tren de marfă. Accidentul s-a petrecut în dimineața zilei de miercuri, 20 mai 2020, când ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 15:20
(239 vizualizări - 0 comentarii)


9

IȘJ Ialomița: Modele de bună practică privind educația on-line

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița a dat publicității lista localităților unde administrațiile locale au făcut eforturi pentru a-i sprijini pe elevii fără posibilități materiale să aibă acces la resursele ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 15:10
(239 vizualizări - 0 comentarii)


10

Fetești: Pasagera unui taxi, victimă a unui accident rutier

O femeie de 29 de ani, din Fetești, pasageră a unui taxi, a ajuns la spital după ce mașina în care se afla a fost implicată într-un accident rutier produs miercuri, 20 mai 2020. Șoferul taxiului nu a respectat ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 14:05
(176 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești accident


Țăndărei: Anexă gospodărească cuprinsă de flăcări

Pompierii din Țăndărei au intervenit miercuri, 20 mai 2020, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în gospodăria unui localnic. Flăcările au cuprins o anexă și au ars aproximativ 5 mp din acoperișul ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:45
(154 vizualizări - 0 comentarii)


12

Stelnica: Incendiu de vegetație uscată

Pompierii din Fetești au intervenit marți, 19 mai 2020, pentru stingerea unui incendiu de vegetație produs în zona localității Stelnica. Flăcările au distrus un hectar cultivat cu grâu. Cel mai probabil ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:30
(146 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Stelnica incendiu


13

ITM Ialomița: Măsuri de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2 în căminele pentru bătrâni

Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița informează cu privire la faptul că administratorii centrelor dedicate îngrijirii vârstnicilor trebuie să ia măsuri de prevenire a infectării cu ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:20
(159 vizualizări - 1 comentariu)


Grupul de Comunicare Strategică: Niciun alt caz de COVID-19 înregistrat în Ialomița în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică informează cu privire la faptul că, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Ialomița nu au fost înregistrate cazuri noi de COVID-19. Astfel, numărul îmbolnăvirilor este ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 13:05
(192 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Panică pe Secția Boli Interne a Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de miercuri, 20 mai 2020, din cauza unei candele rămasă aprinsă. Flăcările au cuprins o ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2020, 08:05
(448 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

19 Mai 2020, 16:10


IPJ Ialomița: «Pomana regelui Cioabă», o nouă metodă de înșelăciune

Polițiștii ialomițeni atrag atenția cu privire la o nouă metodă de înșelăciune pe care escrocii o folosesc. Este vorba despre metoda «Pomana regelui Cioabă». Potrivit oamenilor legii, infractorii acostează ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2020, 16:05
(376 vizualizări - 0 comentarii)


S-a răsturnat cu mașina într-un șanț între Slobozia și Amara

Un accident rutier s-a produs în după-amiaza zilei de luni, 18 mai 2020. Evenimentul rutier s-a petrecut pe șoseaua care leagă orașele Amara și Slobozia din cauza unui șofer de 45 de ani. Acesta s-a angajat ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2020, 15:55
(240 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Măsuri de asigurare la locul de muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița informează cu privire la măsurile de protecție pe care trebuie să le ia atât angajatorii, cât și angajații, pentru a preveni riscul infectării cu SARS-CoV-2 în ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2020, 15:50
(238 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 336 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 19 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 336 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul Spitalului Municipal «Anghel Saligny ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2020, 13:00
(243 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

Vineri, 15 mai a.c., în jurul orelor 22,00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Nr. 6 Ion Roată au depistat în trafic, pe raza comunei Valea Măcrișului, un șofer, de 47 de ani, ce emana halenă ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2020, 14:55
(227 vizualizări - 0 comentarii)


În afara Mărculeștiului, s-a răsturnat cu mașina în șanț. La Adâncata, un biciclist a intrat frontal într-un autoturism!

La sfârșit de săptămână, polițiștii ialomițeni au intervenit la două accidente de circulație, soldate cu rănirea a două persoane. Primul accident de circulație s-a produs sâmbătă, 16 mai a.c., în jurul ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2020, 14:45
(261 vizualizări - 0 comentarii)


Poiana: Beat la volan, a izbit gardul unei case și a fugit de la locul accidentului

Un bărbat de 29 de ani din comuna Albești este cercetat de polițiștii ialomițeni pentru mai multe infracțiuni după ce a condus sub influența băuturilor alcoolice, a lovit gardul unui imobil și a părăsit ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2020, 14:35
(200 vizualizări - 0 comentarii)


Enel reia activitatea cu publicul in unele magazine

O parte din magazinele Enel Energie și Enel Energie Muntenia, precum și cele ale partenerilor, își vor relua activitatea cu publicul, începând de luni, 18 mai 2020. Pentru a preveni riscul răspândirii ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2020, 14:20
(216 vizualizări - 0 comentarii)


Gimbășani: Accident rutier cu trei victime

Gimbășani: Accident rutier cu trei victime

Sâmbătă, 16 mai 2020, în jurul orelor 17,50, pompierii au intervenit la un accident rutier produs pe raza localității Gimbășani, în incident fiind implicate două autoturisme. În sprijinul persoanelor implicate ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2020, 13:35
(251 vizualizări - 0 comentarii)


Casă în flăcări la Țăndărei

Casă în flăcări la Țăndărei

Dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița a fost anunțat duminică dimineață, 17 mai a.c., despre izbucnirea unui incendiu la o casă a unui cetățean din orașul Țăndărei. La locul solicitării ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2020, 13:15
(249 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 332 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 18 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 332 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul Spitalului Municipal «Anghel Saligny ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2020, 13:05
(273 vizualizări - 0 comentarii)


Ion Ghica: Pompierii au salvat o pisică dintr-o fântână

Duminică, 17 mai a.c., în jurul orelor 13,30, pompierii au fost solicitați să intervină la Ion Ghica pentru salvarea unei pisici căzută într-o fântână dezafectată cu o adâncime de aproximativ 30 m. La locul ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2020, 11:25
(131 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Păltinișu

Duminică, 17 mai 2020, în jurul orelor 15,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o casă din satul Păltinișu. La locul solicitării s ...[citește_toată_știrea]

18 Mai 2020, 11:10
(183 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
@Stanley în Comisarul șef Mircea Ion Rus, noul șef al Poliției ialomițene Marius B. în Comisarul șef Mircea Ion Rus, noul șef al Poliției ialomițene Elena în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 20 mai 2020 admitaror ialomitean în Olimpiada Virtuală de Geografie Stanley în Comisarul șef Mircea Ion Rus, noul șef al Poliției ialomițene Axinte în Comisarul șef Mircea Ion Rus, noul șef al Poliției ialomițene Tonita manelista în Comisarul șef Mircea Ion Rus, noul șef al Poliției ialomițene @Radu în Comisarul șef Mircea Ion Rus, noul șef al Poliției ialomițene @@Radu în Comisarul șef Mircea Ion Rus, noul șef al Poliției ialomițene @Radu în Comisarul șef Mircea Ion Rus, noul șef al Poliției ialomițene @Radu în Comisarul șef Mircea Ion Rus, noul șef al Poliției ialomițene Costy în Comisarul șef Mircea Ion Rus, noul șef al Poliției ialomițene Silviu în Comisarul șef Mircea Ion Rus, noul șef al Poliției ialomițene Petrică 2 în Secretarul Primăriei Mihail Kogălniceanu, al doilea subprefect al Ialomiței ionel în Comisarul șef Mircea Ion Rus, noul șef al Poliției ialomițene Dinca în Peste 10200 de dosare penale cu «autori necunoscuți» așteaptă să fie soluționate de polițiști Daniela în Comisarul șef Mircea Ion Rus, noul șef al Poliției ialomițene Cici 2 în Secretarul Primăriei Mihail Kogălniceanu, al doilea subprefect al Ialomiței Ion în Comisarul șef Mircea Ion Rus, noul șef al Poliției ialomițene Aron în Comisarul șef Mircea Ion Rus, noul șef al Poliției ialomițene
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...