Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Poligonul profesioniștilor

Poliția Locală Slobozia gestionează o investiție administrativă unică

Poligonul profesioniștilor

În urmă cu 2 ani, Consiliul Local Slobozia a aprobat o investiție de 1,4 milioane de lei pentru reali­zarea unui poligon de tragere cu armament ușor. La acest moment, poli­­go­nul este funcțional și poate deservi structurilor MAI dintre Constanța și București. Prețul pentru o oră de tra­gere este de 100 de lei. Laurențiu Abaza, directorul Poliției Locale Slobozia, declară: «Scopul acestui poligon este instruirea personalului MAI!».

Un poligon ca-n filme La intrarea în municipiul Slobozia, am­plasat într-o zonă izolată, se află noul poligon. Acesta este autorizat de către Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița, polițiștii antrenându-se în fiecare lună. Demarat în 2017, proiectul poligonului de tragere al Poliției Locale Slobozia a fost finalizat în toamna anului 2018. Scopul acestuia este de a instrui personalul atât din cadrul Poliției Locale Slobozia, cât și a celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne. «La acest moment, poligonul de tragere cu armament ușor este utilizat de toate structurile MAI, însă, contra cost, și firmele sau persoanele fizice pot utiliza acest poligon. Prețul unei ore este de 100 de lei...» susține Laurențiu Abaza, directorul Poliției Locale Slobozia. Poligonul are 25 metri, fiind prevăzut cu sisteme de ventilație, instalație de climatizare, corpuri de iluminat... Pereții sunt placați cu material din lemn rășinos, astfel încât proiectilul să fie amortizat, iar în spate dispune de un zid special de preluare a proiectilului, format dintr-un material numit recupol (cau­ciuc destul de dens care se deschide, preia proiectilul, apoi se închide).

3 luni ca să înveți să tragi cu pistolul Înăuntrul poligonului miroase a praf de pușcă și a lemn, semn că este nou. Țintele au fost pregătite, la fel ca și polițiștii. Primii trăgători au terminat cele 5 cartușe, în urma lor rămânând mult fum... «Un astfel de obiectiv era foarte important pentru pregătirea profesională a angajaților instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii publice și siguranței naționale, pentru că el asigură o pregătire continuă...» adaugă Laurențiu Abaza. Cel mai bun trăgător se remarcă din nou. Îl cheamă Tudorel Axinte și are 37 de ani, iar în ultimii 13 ani și-a dedicat viața apărării cetățenilor. La ultimul antrenament a obținut 85 de puncte din 100... «Trebuie să cunoști anumite reguli de tactică pe care trebuie să le respecți cu sfințenie. Cu arma este suficient să greșești o singură dată, a doua oară nu mai ai posibilitatea... Se execută numai la comandă și pe bază de comandă! Nimic nu se face la voia întâmplării. Oricine poate să tragă cu pistolul, însă trebuie să și nimerească cât mai aproape de centrul țintei... De fiecare dată am emoții, trebuie să te concentrezi atât la țintă, cât și la comenzile care ți se dau!» susține Tudorel Axinte, polițist local. Lună de lună, polițiștii locali se pregătesc teoretic, la sediul Poliției Locale Slobozia, apoi practic pentru tragerile din poligon.

Centru de Instruire Multifuncțional
Terenul pe care se află amplasat poligonul dispune de încă alte 3 clădiri, printre care un turn de control, cât și de un loc parcă uitat de lume pe care, la acest moment, plantele ating jumătate de metru... «În viitor, în această zonă se va construi un Centru de Instruire Multifunc­țional, care va cuprinde un autodrom, o bază sportivă cu terenuri multifuncționale, cu sală de sport, o pistă de pregătire pentru personalul din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița, cât și pentru cei din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgențe...» încheie Laurențiu Abaza, directorul Poliției Locale Slobozia.

23 Noiembrie 2019, 14:25 (1483 vizualizări - 6 comentarii)

Citiți și:
Poligon de tragere de 1,3 milioane de lei pentru Poliția Locală

Comentariile cititorilor:


incomplet:
(5 Decembrie 2019, 10:59)
Dincolo de oportunitatea investitiei (destul de costisitoare), avand in vedere ca erau altele la rand mult mai insemnate pentru cetateni (apa, spatii verzi, infrastructura, etc.), stau si ma gandesc la ce ne foloseste noua faptul ca "organili" se pregatesc dpdv militar? (trag in centrul tintei, F.B.). Mai oameni buni, avem legi idioate, date in favoarea infractorilor! Degeaba se pregatesc pistolarii astia cu pistoale cu apa marca carpati (intentionata cacofonia). Nu au voie sa traga in interlopii si toti rromarlanii care comit tot felul de nenorociri. Someaza, trag in aer, incearca sa traga in roti si asa cum vedem pe la stirile de la ora 5, tziganii reusesc sa fuga, sa ajunga acasa la clanul lor, ba ma mult ii iau si la bataie pe bietii tinerei politisti. Apoi, rapoarte peste rapoarte, de ce au tras un glont, dar doua? dau cu subsemnatul o zi intreaga, timp in care interlopii, mituiesc sefi importanti din parchete, militie si scapa imediat, sau fug linistiti din tara pana se linistesc apele. Pe multi i-a scapat chiar dragnea si se vede cate nenorociri fac peste tot. Asa ca, agentii 007 astia, la ce naiba se antreneaza in poligoane de 1,4 mil lei?
Gazarii nu ar trebui primiti in poligon absolut deloc! S-au antrenat destul pe oamenii pasnici la miting-ul din 10 august. La infiltratii lor (huliganii, ultrasii) nu le-a facut nimic, dimpotriva au fost lasati tocmai ca sa justifice "interventia in forta".
Asa ca acest poligon este total inutil pentru cetateni. Profilul organului de ordine este urmatorul: Este f sever cu neajutoratii: batrane care vand 3 legaturi de patrunjel, soferi care merg cu 51 kmh in localitate, copii care trec prin loc nepermis, dar, nu au tupeul sa aplice legile astea chiar proaste, in fata persoanelor cu adevarat periculoase pentru societate: interlopi, camatari, pesti, scandalagii, hoti (majoritatea tzigani) si nici in fata politicienilor corupti. Deci, degeaba va mai pregatiti, asa inainte aveati macar o scuza.
Huuuuuuuuăă! :
(26 Noiembrie 2019, 07:01)
Va fi nevoie de mai multa atentie la alegerile locale la anul.De ce sa se finanteze proiecte si lucrari ca "asa doresc consilieeii si primaeul".Acum ca tinerii au inteles rostul votului,e momentul ca posturile celor ce reprezinta orasul sa fie ocupate de cetateni ce doresc progres urbei,nu cheltuieli de"ciupeala".Gata,ciuma rosie a irosit destul. Nu avem apa potabila,parcuri fara vegetatie,centrul pregatit pentru promenada este o improvizatie placata,fara pic de verdeata,iar luminile portocalii sunt niste idiotenii hidoase.Parcul industrial =un esec,la cart Garii Noi se lucreaza abia din acest an.Poligon ne lipsea consilierilor locali,restul e in regula.De aia nu vreti presa,filmata sedinta,sa va desfasurati pentru voi si sleahta voastra!Poligon de gaze ptr jandarmi nu faceți ??
MMC:
(25 Noiembrie 2019, 11:08)
www.petitieonline.com/desfintarea_politiei_locale
Politist :
(25 Noiembrie 2019, 08:34)
Poliția locală =foști paznici , care au primit mai multe drepturi decât ar fi trebuit! Vacile de muls ape primăriei ! Sper ca noul guvern sa sesizeze asta!
Traditii psdiste:
(25 Noiembrie 2019, 07:04)
Buna ideea ca se utiliza campul de langa Ciulnita,"tragerea" fiind un chin.Dar sa cheltui 14 miliarde lei vechi,o primarie cu 37.ooo locuitori este cam ciudat.Chiar o povara as adauga,ca nu este Slobozia zona cu traditie in purtatul pistoalelor,cowboy calari sau pedestri.Orasul are nevoie de alte investitii utile tuturor categoriilor locuitorilor si nu directionati pentru tras cu pistolul.Consilierii locali au aprobat 14 miliarde pentru poligon in conditiile in care se striga din noroaiele Garii Noi si se motiveaza ca nu sunt fonduri disponibile.Serios?Oamenii de acolo isi platesc impozitele pe terenuri,pe locuinte si consilierii locali aproba poligon!De reabikitare s a ocupat firma lui "brusli"? Intreb pentru un prieten...
BRISCU:
(24 Noiembrie 2019, 11:01)
Foarte bine!Totusi, ce intelegeti prin  POLITIA LOCALA SLOBOZIA?Termenul  ,,politie  locala' se refera la cea  infiintata  in baza  Legii 155.Multumesc!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Joi 12 Dec 2019
177 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

IPJ Ialomița: «Hoții îți invadează intimitatea»

În perioada decembrie 2019-februarie 2020, Poliția Română derulează, la nivel național, Campania de prevenire a furturilor din locuințe «Hoții îți invadează intimitatea». În județul Ialomița, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

11 Decembrie 2019, 17:45
(56 vizualizări - 0 comentarii)


Ciocârlia: Legume și fructe, confiscate de polițiști

Peste o tonă de legume și fructe au confiscat polițiștii ialomițeni de la un tânăr, de 22 de ani, din județul Prahova, care transporta bunurile în vederea comercializării, fără a îndeplini condițiile legale ...[citește_toată_știrea]

11 Decembrie 2019, 17:40
(111 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune de prevenire în școlile din Fetești

Polițiștii feteșteni au desfășurat marți, 10 decembrie 2019, activități de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor la 4 unități de învățământ de pe raza municipiului Fetești. Polițiștii ...[citește_toată_știrea]

11 Decembrie 2019, 17:35
(49 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Stelnica, în colaborare cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere București și ai Ocolului Silvic Fetești au organizat marți, 10 decembrie 2019, o acțiune pentru ...[citește_toată_știrea]

11 Decembrie 2019, 17:30
(96 vizualizări - 0 comentarii)


4

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

10 Decembrie 2019, 17:40


Manasia: Tânăr de 17 ani, reținut de polițiști după ce a furat o mașină și a condus beat la volan

Un tânăr de 17 ani, din județul Buzău, a fost reținut de polițiștii ialomițeni după ce a furat un autoturism staționat în localitatea Manasia, pe care ulterior l-a condus sub influența băuturilor alcoolice ...[citește_toată_știrea]

10 Decembrie 2019, 16:50
(111 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Evenimente dedicate memoriei muzicianului Ionel Perlea

Anul acesta, pe data de 13 decembrie, se împlinesc 119 ani de la naștererea dirijorului ialomițean Ionel Perlea. Pentru a marca acest eveniment, reprezentanții Centrului Cultural din Slobozia, al cărui ...[citește_toată_știrea]

10 Decembrie 2019, 16:35
(95 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Și-au pierdut viața sub roțile mașinilor

Luni, 9 decembrie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la două accidente rutiere produse pe raza județului, soldate cu decesul a două persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orelor 12, ...[citește_toată_știrea]

10 Decembrie 2019, 16:20
(196 vizualizări - 0 comentarii)


8

ANOFM a împlinit 21 de ani de activitate

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a împlinit marți, 10 decembrie 2019, 21 de ani de activitate. ANOFM funcționează sub autoritatea Ministerului Muncii și Protecției Sociale și are rolul ...[citește_toată_știrea]

10 Decembrie 2019, 16:05
(80 vizualizări - 0 comentarii)


9
Polițiști noi la IPJ Ialomița

Polițiști noi la IPJ Ialomița

44 de absolvenți ai unităților de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne își încep cariera de polițist la Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița. Cei 44 de absolvenți ai unităților de învățământ ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 16:55
(236 vizualizări - 1 comentariu)


10
Ialomița: Pește confiscat de polițiști

Ialomița: Pește confiscat de polițiști

Peste 500 de kilograme de pește din speciile crap și fitofag precum și setci și unelte de pescuit au fost confiscate de polițiștii ialomițeni. Sâmbătă, 7 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 16:35
(193 vizualizări - 1 comentariu)


Șofer din Amara, urmărit din polițiști

Vineri, 6 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Amara, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au procedat la efectuarea semnalelor de oprire unui conducător auto ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 16:20
(133 vizualizări - 1 comentariu)


12

Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Vineri, 6 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție nr. 4 Coșereni au depistat un bărbat, de 45 de ani, din comuna Roșiori, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, aflându ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 16:15
(117 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Păltinișu

Sâmbătă, 7 decembrie 2019, în jurul orei 2,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească din localitatea Perieți-sat Păltinișu. La fața locului ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 11:35
(104 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Rata șomajului-4,30%

La sfârșitul lunii octombrie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4023 șomeri (din care 1840 femei), rata șomajului fiind de 4,30%, cu 0,97% sub ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 09:40
(105 vizualizări - 0 comentarii)


Moș Nicolae a sosit la Centrul de Copii din Urziceni

Moș Nicolae a sosit la Centrul de Copii din Urziceni

Vineri, 6 decembrie 2019, copiii aflați în Complexul de Servicii Sociale Urziceni au avut o frumoasă surpriză. Momentul a fost plănuit de parintele Bogdan Ionuț Stancu, parohul Catedralei din Urziceni, ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 08:10
(119 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

6 Decembrie 2019, 19:05


Traian: Polițiștii ialomițeni, în rolul lui Moș Nicolae

Moș Nicolae a venit cu autospeciala de poliție la un copil de numai 10 luni, din localitatea Traian, abandonat de mamă la naștere. Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au fost joi, 5 decembrie ...[citește_toată_știrea]

6 Decembrie 2019, 13:40
(292 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: «Din inimă pentru inimă-daruri de Moș Nicolae»

Protopopiatul Slobozia: «Din inimă pentru inimă-daruri de Moș Nicolae»

Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot» din Slobozia, a desfășurat joi, 5 decembrie 2019, activitatea «Din inimă pentru inimă-daruri de Moș Nicolae». Micii creștini ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 13:20
(202 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: Pește confiscat

Movilița: Pește confiscat

65 de kilograme de pește din specia fitofag au fost confiscate de polițiștii ialomițeni după ce au depistat în trafic un bărbat, de 41 de ani, care transporta pe raza comunei Movilița pește fără documente ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 09:50
(257 vizualizări - 1 comentariu)


Polițiștii ialomițeni au donat sânge

Polițiștii ialomițeni au donat sânge

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița a inițiat o campanie internă de donare voluntară de sânge, ca un demers de salvare de vieți omenești, prin sprijinirea eforturilor de refacere a rezervei de ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 09:35
(214 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița atenționează: Sunt active 17 focare de pestă porcină africană!

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița, în scopul prevenirii unor episoade de îmbolnăvire a populației cu Trichinella spiralis (Trichineloză), aduce la cunoștința consumatorilor ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 09:10
(320 vizualizări - 1 comentariu)


Accident la Gârbovi

Un accident rutier s-a produs în localitatea Gârbovi, pe DJ 203B. Evenimentul a fost înregistrat marți, 3  decembrie a.c., în jurul orelor 19,20, un autoturism părăsind partea carosabilă și acroșând ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 08:35
(252 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Gârbovi accident


Fetești: Bărbat găsit mort în propriul apartament

Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul zilei de marți, 3 decembrie 2019, în jurul orelor 15,10, pentru asigurarea accesului în apartamentul unui bărbat, de 48 de ani. Pompierii de la Stația de ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 08:15
(301 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Avarie la conducta principală de alimentare cu apă

Pentru remedierea unei avarii pe conducta principală de alimentare cu apă de pe strada Veșniciei, din orașul Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, miercuri, 4 decembrie ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 08:05
(250 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Liceul Tehnologic Special «Ion Teodorescu» a serbat Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități

Marți, 3 decembrie 2019, cei 140 de elevi ai Liceului Tehnologic Special «Ion Teodorescu» din Slobozia au marcat printr-o serbare Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. În cadrul ceremoniei ...[citește_toată_știrea]

3 Decembrie 2019, 16:25
(321 vizualizări - 0 comentarii)


Bordușani: Copil posibil înecat în Borcea

Încă de duminică, 1 decembrie 2019, salvatorii de la Stația de pompieri Fetești, la solicitarea forțelor de Poliție, au intervenit pentru căutarea unui minor dispărut în zona pontonului din comuna Bordușani ...[citește_toată_știrea]

3 Decembrie 2019, 08:20
(264 vizualizări - 0 comentarii)


Bordușani: Minor dispărut fără urmă

Bordușani: Minor dispărut fără urmă

Polițiștii ialomițeni desfășoară activități de căutare a unui minor de 13 ani, Costel Cătălin Ioniță. Joi, 28 noiembrie 2019, băiatul a plecat de la domiciliul unchiului său din comuna ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2019, 17:45
(441 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Manifestări dedicate «Zilei Naționale a României»

Spectacole de muzică folclorică și tradiționala paradă militară sunt principalele evenimente care se vor desfășura la Slobozia cu ocazia «Zilei Naționale a României». Manifestările debutează la ora 11, ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2019, 17:40
(475 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Urziceni, arestat pentru «infracțiuni la regimul rutier»

Un bărbat de 59 de ani, din Urziceni, care se sustrăgea executării unei pedepse de 7 luni închisoare a fost indentificat de polițiști și încarcerat. Acesta a fost condamnat definitiv, printr-o sentință ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2019, 17:35
(332 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni arestare


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...