Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Poligonul profesioniștilor

Poliția Locală Slobozia gestionează o investiție administrativă unică

Poligonul profesioniștilor

În urmă cu 2 ani, Consiliul Local Slobozia a aprobat o investiție de 1,4 milioane de lei pentru reali­zarea unui poligon de tragere cu armament ușor. La acest moment, poli­­go­nul este funcțional și poate deservi structurilor MAI dintre Constanța și București. Prețul pentru o oră de tra­gere este de 100 de lei. Laurențiu Abaza, directorul Poliției Locale Slobozia, declară: «Scopul acestui poligon este instruirea personalului MAI!».

Un poligon ca-n filme La intrarea în municipiul Slobozia, am­plasat într-o zonă izolată, se află noul poligon. Acesta este autorizat de către Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița, polițiștii antrenându-se în fiecare lună. Demarat în 2017, proiectul poligonului de tragere al Poliției Locale Slobozia a fost finalizat în toamna anului 2018. Scopul acestuia este de a instrui personalul atât din cadrul Poliției Locale Slobozia, cât și a celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne. «La acest moment, poligonul de tragere cu armament ușor este utilizat de toate structurile MAI, însă, contra cost, și firmele sau persoanele fizice pot utiliza acest poligon. Prețul unei ore este de 100 de lei...» susține Laurențiu Abaza, directorul Poliției Locale Slobozia. Poligonul are 25 metri, fiind prevăzut cu sisteme de ventilație, instalație de climatizare, corpuri de iluminat... Pereții sunt placați cu material din lemn rășinos, astfel încât proiectilul să fie amortizat, iar în spate dispune de un zid special de preluare a proiectilului, format dintr-un material numit recupol (cau­ciuc destul de dens care se deschide, preia proiectilul, apoi se închide).

3 luni ca să înveți să tragi cu pistolul Înăuntrul poligonului miroase a praf de pușcă și a lemn, semn că este nou. Țintele au fost pregătite, la fel ca și polițiștii. Primii trăgători au terminat cele 5 cartușe, în urma lor rămânând mult fum... «Un astfel de obiectiv era foarte important pentru pregătirea profesională a angajaților instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii publice și siguranței naționale, pentru că el asigură o pregătire continuă...» adaugă Laurențiu Abaza. Cel mai bun trăgător se remarcă din nou. Îl cheamă Tudorel Axinte și are 37 de ani, iar în ultimii 13 ani și-a dedicat viața apărării cetățenilor. La ultimul antrenament a obținut 85 de puncte din 100... «Trebuie să cunoști anumite reguli de tactică pe care trebuie să le respecți cu sfințenie. Cu arma este suficient să greșești o singură dată, a doua oară nu mai ai posibilitatea... Se execută numai la comandă și pe bază de comandă! Nimic nu se face la voia întâmplării. Oricine poate să tragă cu pistolul, însă trebuie să și nimerească cât mai aproape de centrul țintei... De fiecare dată am emoții, trebuie să te concentrezi atât la țintă, cât și la comenzile care ți se dau!» susține Tudorel Axinte, polițist local. Lună de lună, polițiștii locali se pregătesc teoretic, la sediul Poliției Locale Slobozia, apoi practic pentru tragerile din poligon.

Centru de Instruire Multifuncțional
Terenul pe care se află amplasat poligonul dispune de încă alte 3 clădiri, printre care un turn de control, cât și de un loc parcă uitat de lume pe care, la acest moment, plantele ating jumătate de metru... «În viitor, în această zonă se va construi un Centru de Instruire Multifunc­țional, care va cuprinde un autodrom, o bază sportivă cu terenuri multifuncționale, cu sală de sport, o pistă de pregătire pentru personalul din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița, cât și pentru cei din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgențe...» încheie Laurențiu Abaza, directorul Poliției Locale Slobozia.

23 Noiembrie 2019, 14:25 (2117 vizualizări - 6 comentarii)

Citiți și:
Poligon de tragere de 1,3 milioane de lei pentru Poliția Locală

Comentariile cititorilor:


incomplet:
(5 Decembrie 2019, 10:59)
Dincolo de oportunitatea investitiei (destul de costisitoare), avand in vedere ca erau altele la rand mult mai insemnate pentru cetateni (apa, spatii verzi, infrastructura, etc.), stau si ma gandesc la ce ne foloseste noua faptul ca "organili" se pregatesc dpdv militar? (trag in centrul tintei, F.B.). Mai oameni buni, avem legi idioate, date in favoarea infractorilor! Degeaba se pregatesc pistolarii astia cu pistoale cu apa marca carpati (intentionata cacofonia). Nu au voie sa traga in interlopii si toti rromarlanii care comit tot felul de nenorociri. Someaza, trag in aer, incearca sa traga in roti si asa cum vedem pe la stirile de la ora 5, tziganii reusesc sa fuga, sa ajunga acasa la clanul lor, ba ma mult ii iau si la bataie pe bietii tinerei politisti. Apoi, rapoarte peste rapoarte, de ce au tras un glont, dar doua? dau cu subsemnatul o zi intreaga, timp in care interlopii, mituiesc sefi importanti din parchete, militie si scapa imediat, sau fug linistiti din tara pana se linistesc apele. Pe multi i-a scapat chiar dragnea si se vede cate nenorociri fac peste tot. Asa ca, agentii 007 astia, la ce naiba se antreneaza in poligoane de 1,4 mil lei?
Gazarii nu ar trebui primiti in poligon absolut deloc! S-au antrenat destul pe oamenii pasnici la miting-ul din 10 august. La infiltratii lor (huliganii, ultrasii) nu le-a facut nimic, dimpotriva au fost lasati tocmai ca sa justifice "interventia in forta".
Asa ca acest poligon este total inutil pentru cetateni. Profilul organului de ordine este urmatorul: Este f sever cu neajutoratii: batrane care vand 3 legaturi de patrunjel, soferi care merg cu 51 kmh in localitate, copii care trec prin loc nepermis, dar, nu au tupeul sa aplice legile astea chiar proaste, in fata persoanelor cu adevarat periculoase pentru societate: interlopi, camatari, pesti, scandalagii, hoti (majoritatea tzigani) si nici in fata politicienilor corupti. Deci, degeaba va mai pregatiti, asa inainte aveati macar o scuza.
Huuuuuuuuăă! :
(26 Noiembrie 2019, 07:01)
Va fi nevoie de mai multa atentie la alegerile locale la anul.De ce sa se finanteze proiecte si lucrari ca "asa doresc consilieeii si primaeul".Acum ca tinerii au inteles rostul votului,e momentul ca posturile celor ce reprezinta orasul sa fie ocupate de cetateni ce doresc progres urbei,nu cheltuieli de"ciupeala".Gata,ciuma rosie a irosit destul. Nu avem apa potabila,parcuri fara vegetatie,centrul pregatit pentru promenada este o improvizatie placata,fara pic de verdeata,iar luminile portocalii sunt niste idiotenii hidoase.Parcul industrial =un esec,la cart Garii Noi se lucreaza abia din acest an.Poligon ne lipsea consilierilor locali,restul e in regula.De aia nu vreti presa,filmata sedinta,sa va desfasurati pentru voi si sleahta voastra!Poligon de gaze ptr jandarmi nu faceți ??
MMC:
(25 Noiembrie 2019, 11:08)
www.petitieonline.com/desfintarea_politiei_locale
Politist :
(25 Noiembrie 2019, 08:34)
Poliția locală =foști paznici , care au primit mai multe drepturi decât ar fi trebuit! Vacile de muls ape primăriei ! Sper ca noul guvern sa sesizeze asta!
Traditii psdiste:
(25 Noiembrie 2019, 07:04)
Buna ideea ca se utiliza campul de langa Ciulnita,"tragerea" fiind un chin.Dar sa cheltui 14 miliarde lei vechi,o primarie cu 37.ooo locuitori este cam ciudat.Chiar o povara as adauga,ca nu este Slobozia zona cu traditie in purtatul pistoalelor,cowboy calari sau pedestri.Orasul are nevoie de alte investitii utile tuturor categoriilor locuitorilor si nu directionati pentru tras cu pistolul.Consilierii locali au aprobat 14 miliarde pentru poligon in conditiile in care se striga din noroaiele Garii Noi si se motiveaza ca nu sunt fonduri disponibile.Serios?Oamenii de acolo isi platesc impozitele pe terenuri,pe locuinte si consilierii locali aproba poligon!De reabikitare s a ocupat firma lui "brusli"? Intreb pentru un prieten...
BRISCU:
(24 Noiembrie 2019, 11:01)
Foarte bine!Totusi, ce intelegeti prin  POLITIA LOCALA SLOBOZIA?Termenul  ,,politie  locala' se refera la cea  infiintata  in baza  Legii 155.Multumesc!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 03 Aug 2020
162 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Grupul de Comunicare Strategică: 744 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Duminică, 2 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 744, cu 2 cazuri mai mult față de ziua de sâmbătă ...[citește_toată_știrea]

2 August 2020, 13:10
(55 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 742 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Sâmbătă, 1 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 742, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de vineri ...[citește_toată_știrea]

1 August 2020, 13:10
(130 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 733 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 31 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 733, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de joi, ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 13:05
(202 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Beată la volan, a avariat trei autoturisme

Joi dimineața, 30 iulie a.c., în jurul orei 5,00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linia prevenirii și combaterii faptelor la regimul circulației pe ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 11:35
(408 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Slobozia: Femeie agresată de soț

Joi, 30 iulie a.c., în jurul orelor 12,00, polițiștii din Slobozia au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 42 de ani, cu privire la faptul că este agresată fizic de soțul său.
În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 11:30
(212 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,34%-rata șomajului în iunie 2020

La sfârșitul lunii iunie 2020, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4060 șomeri (din care 1896 femei), rata șomajului fiind de 4,34%, cu 0,49% sub valoarea ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 10:45
(144 vizualizări - 0 comentarii)


Instituția Prefectului Ialomița: Modificări asupra modului de organizare a examinării în vederea obținerii permisului auto

Printr-un comunicat de presă, prefectul Tonița Manea aduce în discuție «atribuția prefectului de stabilire a modului de organizare la nivel local a examinării în vederea obținerii permisului de conducere ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2020, 13:45
(337 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 724 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 30 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 724, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2020, 13:30
(298 vizualizări - 0 comentarii)


8

Urziceni: Tânăr de 19 ani, arestat preventiv întrucât conducea o mașină fără a avea permis

Miercuri, 29 iulie a.c., polițiștii din Urziceni au observat în trafic un autoturism condus de un șofer despre care se cunoștea că nu deține permis auto. În momentul în care a sesizat echipajul Poliției ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2020, 11:20
(211 vizualizări - 0 comentarii)


9

IȘJ Ialomița: Proba scrisă la Titularizare 2020

Miercuri, 29 iulie 2020, a avut loc proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, sesiunea 2020. În județul Ialomița ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 21:35
(282 vizualizări - 0 comentarii)


10

ITM Ialomița: Zilierii, introduși în REVISAL

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița anunță beneficiarii care utilizează zilieri că, în condițiile Legii nr.52/2011, modificată, prin Ordinul Ministrului Muncii și Protecției Sociale nr.1140/23.0 ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 13:20
(209 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 715 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 29 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 715, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 13:10
(245 vizualizări - 0 comentarii)


12
Acțiune a polițiștilor la Urziceni

Acțiune a polițiștilor la Urziceni

Pe raza municipiului Urziceni, au fost constituite filtre rutiere pentru verificarea documentelor necesare circulației pe drumurile publice, în conformitate cu legislația în vigoare. La activitățile desfășurate ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 11:20
(264 vizualizări - 0 comentarii)


13

Amenzi aplicate de inspectorii ITM Ialomița pentru «muncă la negru»

Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecției Muncii, stabilite atât prin lege cât și prin Programul Cadru de Acțiuni al Inspecției Muncii pentru anul 2020, în perioada 20-22.07.2020 s-a desfășurat ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 09:50
(232 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

28 Iulie 2020, 18:10


ITM Ialomița: Angajați chemați la muncă deși se aflau în șomaj tehnic

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a realizat în această lună o serie de acțiuni de control pentru a verifica modul în care angajatorii respectă legislația în domeniu. Controlul a vizat acele situații ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2020, 16:55
(378 vizualizări - 0 comentarii)


Vitezoman în localitatea Ciochina

Un bărbat, de 42 de ani, s-a aleds cu un dosar penal după ce a fost depistat conducând în interiorul localității Ciochina cu o viteză de 106 kilometri la oră. În aceeași mașină se aflau alți patru tineri ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2020, 16:45
(301 vizualizări - 0 comentarii)


Coșereni: Șofer de autobuz cu alcoolemie de 1,13 mg/l

Un accident rutier a fost semnalat polițiștilor marți, 28 iulie 2020, în zona localității Coșereni. Cel care l-a provocat este un bărbat de 44 de ani, șofer al unui autobuz. În timp ce se deplasa pe DN ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2020, 16:35
(272 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița, Titlularizare 2020: Emoții pentru 271 de profesori

Miercuri, 29 iulie 2020, la Liceul de Arte «Ionel Perlea» din Slobozia se desfășoară proba scrisă a examenului de Titularizare 2020. Pentru susținerea probei scrise, candidații trebuie să fie prezenți în ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2020, 16:30
(303 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 710 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 28 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 710, cu 15 cazuri mai mult față de ziua de luni, ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2020, 13:05
(401 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 695 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 27 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 695, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

27 Iulie 2020, 13:05
(492 vizualizări - 3 comentarii)


Fetești: Fiul și-a bătut tatăl. Dosar penal pentru «violență în familie»!

Duminică, 26 iulie a.c., în jurul orelor 18,00, polițiștii din Fetești au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că un bărbat, de 70 de ani, este lovit de fiul său. În urma verificărilor efectuate ...[citește_toată_știrea]

27 Iulie 2020, 11:55
(348 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Borănești, arestat pentru «trafic de minori»

Vineri, 24 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea ...[citește_toată_știrea]

27 Iulie 2020, 11:50
(257 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Duminică, 26 iulie a.c., în jurul orei 3,00, polițiștii din Stelnica, fiind în exercitarea atribuțiunilor de serviciu pe linia prevenirii și combaterii faptelor la regimul circulației pe drumurile publice ...[citește_toată_știrea]

27 Iulie 2020, 11:45
(344 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Acțiune a polițiștilor

Forțe de ordine cu efective mărite, au desfășurat sâmbătă, 25 iulie a.c., o acțiune de prevenire a răspândirii virusului COVID-19, iar duminică, 26 iulie a.c., pe linie de viteză, pe raza municipiului ...[citește_toată_știrea]

27 Iulie 2020, 11:40
(306 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 691 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Duminică, 26 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 691, cu 14 cazuri mai mult față de ziua de sâmbătă ...[citește_toată_știrea]

26 Iulie 2020, 13:10
(208 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 677 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Sâmbătă, 25 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 677, cu 8 cazuri mai mult față de ziua de vineri ...[citește_toată_știrea]

25 Iulie 2020, 13:10
(368 vizualizări - 1 comentariu)


Razie de amploare a polițiștilor la Bărcănești

Polițiștii ialomițeni au continuat acțiunile în ceea ce privește combaterea faptelor antisociale pe raza județului. Joi, 23 iulie 2020, oamenii legii au fost prezenți pe raza localității Bărcănești. Polițiștii ...[citește_toată_știrea]

24 Iulie 2020, 13:40
(310 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Se întrerupe curentul electric!

În perioada 27-31 iulie 2020, E-Distribuție Dobrogea anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări se vor desfășura în localitățile ...[citește_toată_știrea]

24 Iulie 2020, 13:30
(390 vizualizări - 5 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 669 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 24 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 669, cu 10 de cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

24 Iulie 2020, 13:25
(313 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...