Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

POLITICĂ

Între controlul asupra partidului și revenirea lui Marian Neacșu

Disoluția PSD Ialomița (II)

Între controlul asupra partidului și revenirea lui Marian Neacșu

Rezultatele finale ale Alegerilor Prezi­dențiale reconfi­gurează prioritățile politice ale liderilor social-democrați ialomițeni. Obligat să conserve o poziție electorală inferioară, președintele PSD Ialomița, senatorul Marian Pavel adoptă tactici defensive. Mai mult, la PSD Ialomița se așteaptă reveniri spectaculoase, Marian Neacșu dorindu-și reîntoarcerea «acasă». De asemenea, (re)candidatura lui Victor Moraru la șefia Consiliului Județean Ialomița sau chiar candidatura senatorului Marian Pavel la președinția Consiliului Județean reprezintă variante de lucru ale PSD Ialomița pentru Alegerile Locale din 2020... La fel cum nomina­lizările deputatului Ștefan Mușoiu sau ale fostului secretar de stat Alexandru Potor drept candidați la Primăria Sloboziei constituie soluții demne de luat în seamă.

Moraru, te iubim! De o bună perioadă de timp, Victor Moraru, din fondurile Consiliului Județean Ialomița, plătește excesiv și exclusiv pentru imaginea sa publică. Fie pe rețelele de socia­lizare, fie în paginile oficiosului instituției-«Ialomița Ta», fie la televiziuni de internet obscure, Victor Moraru își întețește apa­ri­țiile costisitoare. Actualul președinte al Con­si­liului Județean Ialomița investește exorbitant bani publici în propria imagine, anunțarea candidaturii sale pentru un nou mandat la șefia Consiliului Județean Ialomița fiind doar o chestiune de timp. Mai mult, zvonul că Marian Neacșu, coordonator al PRO România și fost președinte al PSD Ialomița, se va întoarce «acasă», amplifică scenariul de mai sus... Dată fiind apropierea dintre cei doi, eventuala revenire a lui Marian Neacșu în cadrul PSD Ialomița îl va elimina pe Marian Pavel, actualul președinte ales al PSD Ialomița declarând public că este dispus să-i cedeze funcția lui Neacșu...

Neacșu revine? Potrivit speculațiilor, înfrângerea usturătoare a Vioricăi Dăncilă în Turul II al Alegerilor Prezidențiale deschide calea accederii spre funcția de președinte interimar al Partidului Social Democrat pentru actualul președinte al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Este cunoscută apropierea dintre Ciolacu și Marian Neacșu, fostul lider al PSD Ialomița și actual lider al PRO România. Istoria recentă atestă această apropiere în condițiile în care Neacșu a beneficiat de sprijinul necondiționat al social-democraților «coordonați» de Marcel Ciolacu la momentul preluării de către Neacșu a funcției de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Reglementarea în domeniul Energiei (ANRE). Mai mult, coroborând cu informațiile conform cărora și fostul premier Mihai Tudose și-ar căuta reîntoarcerea către «casa» PSD, revenirea lui Neacșu pare mai mult decât posibilă.

Marian Pavel, înlăturat Eventuala revenire a lui Marian Neacșu în cadrul Organizației PSD Ialomița pare a fi fost facilitată chiar de declarațiile actua­lului președinte al social-democraților ialomițeni, senatorul Marian Pavel. Acesta, în anumite conjuncturi, ar fi vorbit despre o renunțare la funcție în condițiile reîntoarcerii în PSD a lui Marian Neacșu, fiind chiar de acord cu organizarea unei Conferințe de Alegeri în acest sens. Mai mult, în prezent, senatorul Marian Pavel pare resemnat în ceea ce privește o eventuală revenire în cadrul PSD Ialomița a lui Marian Neacșu: «Niciodată n-am spus ceva rău de Marian Neacșu... Sigur, el a făcut campanie pentru PRO România! Dar nu mă deranjează... Și eu aș fi făcut la fel dacă mă înscriam în alt partid!». Cu toate acestea, reîntoarcerea lui Marian Neacșu ar fi începutul sfârșitului pentru cariera politică a senatorului Marian Pavel, controlul asupra Organizației PSD Ialomița urmând a fi pierdut imediat ce Marian Neacșu pășește în sediul de partid.

Frământări social-democrate O întrebare legitimă se regăsește pe buzele tuturor social-democraților ialomițeni. Aceasta se referă la motivele revenirii lui Marian Neacșu în condițiile în care Neacșu a fost exclus din PSD și, în același timp, l-a urmat pe Victor Ponta la PRO România. Poate cel mai consistent răspuns privitor la reîntoarcerea în Partidul Social Democrat al lui Marian Neacșu este ocuparea de către acesta a unei poziții eligibile pentru Camera Deputaților la Alegerile Parlamentare de anul viitor, Neacșu ispășind perioada de «penitență» impusă de sentința de condamnare. Marian Neacșu își dorește un nou mandat de deputat, iar condițiile procentuale oferite de actuala formațiune unde activează, PRO România, nu îi pot satisface dorința... Însă, dacă o astfel de revenire s-ar produce, reconfigurarea listelor pentru poziții eligibile la social-democrați ar conduce la scoaterea din schema parlamentară a actualilor deputați Pop și Mușoiu, dornici la rându-le de obținerea unor noi mandate. Și dacă în ceea ce-l privește pe parlamentarul Andrei Pop nominalizarea eligibilă a acestuia pentru un viitor mandat pare rezolvată la momentul revenirii lui Marian Neacșu, referitor la deputatul Mușoiu lucrurile chiar sunt complicate dat fiind «trendul» social-democrat...

Controlul asupra PSD Ialomița Degringolada din tabăra social-democrată este amplificată actual de scorul umilitor obținut în Ialomița. Chiar dacă au fost obți­nute rezultate peste media națio­nală, existând numeroase localități unde blazonul «roșu» al PSD a fost respectat și procentele au fost peste cele ale liberalilor, la nivelul Ialomiței PNL și al său candidat, Klaus Werner Iohannis au fost învingători. Panta descendentă pe care s-a înscris PSD Ialomița este evidentă și alimentează decăderea. Cu toate acestea, controlul asupra Organizației PSD este râvnit intens. Pe de o parte, actualul președinte al PSD Ialomița, senatorul Marian Pavel, alături de de­putatul Ștefan Mușoiu încearcă din răsputeri păstrarea pe linia de plutire a fi­lialei. Pe de altă parte, pre­ședintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru în­cearcă preluarea controlului asupra Organizației prin pomparea de fonduri publice în proiectele primăriilor social-democrate. Mândria președințială cu care însă se infuzează banii publici de la instituția condusă de Victor Moraru adâncește falia dintre administrații, edilii social-democrați resimțind șocul lipsei de control asupra partidului. Peste toate acestea, posibila revenire a lui Marian Neacșu în cadrul PSD Ialomița induce nervozitate suplimentară, frustrările din teritoriu urmând a se repercuta la viitoarele runde de alegeri.

27 Noiembrie 2019, 07:55 (3489 vizualizări - 8 comentarii)

Citiți și:
Cuplul Neacșu-Moraru, oficializat!
Luceafărul politicii ialomițene, vicepreședinte la ANRE
Marian Neacșu slăbește PSD Ialomița din interior

Comentariile cititorilor:


sic:
(1 Decembrie 2019, 11:35)
Niste nulitati,caractere de doi bani,jeguri umane.Nu merita bagati in seama acesti indivizi.
Tandarei:
(27 Noiembrie 2019, 20:12)
Numai niste redusi mintali ar mai fi in stare sa il mai puna in fruntea vreunei institutii pe M. Deja s-au dus votantii psd la vale din cauza lui si a altora. Ce? Nu mai il vrea Amara la conducere?
Cunoscator:
(27 Noiembrie 2019, 19:24)
Nu îi este rusine pepenierului de Pavel, care nici macar in comuna sa nu mai are control ca oamenii s au deșteptat. Ai uitat Pavele cat il înjurai si il mascareai pe la toate colturile pe Neacșu, te credeai Dumnezeu ma taranule. Sa te execute Neacșu ca esti un pervers, sunt sigur ca esti in stare sa i lingi si talpile lui Neacșu.
munteni b. si muncitor:
(27 Noiembrie 2019, 18:40)
INTRADEVAR  toate sint ADEVARATE INCERCATI SA VOTATI ORICE DAR NU VOTATI psd VA ROG DIN SUFLET VA INPLOR
@Munteni-Buzau:
(27 Noiembrie 2019, 16:57)
Dacă erai din Munteni te credeam.Dat fiind ca nu ești las.o mai moale cu afirmațiile nefondate.Habar nu ai despre ce vorbești .12 ani de mandat.Esti dus cu pluta.
Un cetatean:
(27 Noiembrie 2019, 13:04)
Cea mai bună meserie curvă politică
Munteni-Buzau:
(27 Noiembrie 2019, 12:03)
Locuitorii Munteni-Buzau sunt eroii Ialomitei la acest scrutin. Saracii, au votat 61,5% (760 persoane) impotriva minciunilor PSD-iste si a nesimtirii primarului PSD care, la tragedia de la inceputul lunii octombrie 2019, a declarat nonsalant ca "au plecat oamenii la munca la Bucuresti, fiindca nu le poate asigura locuri de munca in localitate". Du-te, ma, dracu' de maimuta! Nu poti sa vii sa spui ca "nu poti asigura locuri de munca" dupa 12 ani de mandat! La fel si jigodiile imputite PSD-iste si asimilate (actuale la ProRomania) ialomitene. Ati distrus Ialomita dupa 30 de ani de jaf nesimtit, de incompetenta crasa dublata de aroganta fudula (de parca ati fi cel putin stapanii galaxiei, plus vreo 2-3 galaxii mai in deal!), de incalecarea nesimtita si ilegala a tuturor institutiilor din Ialomita, prin subjugarea oricarei institutii din lantul de justitie (politie-procuratura-judecatorii-tribunal). La puscarie, baaaaa! Scarbe imputite PSD-iste si "anti"romaniste!
Muncitor:
(27 Noiembrie 2019, 11:15)
Trbuie să fii nebun să-l votezi pe Moraru după ce a tăiat sporurile și a adus salariile din instituțiile subordonate Consiliului Județean la nivelul din 2015!

Când PSD se întreabă din cauza cui ori de ce a avut așa de puțini votanți, să se uite la Moraru și la tăierile de sporuri salariale. Guvernul a mărit salariile iar Moraru a tăiat sporurile astfel că veniturile salariaților din subordinea Consiliului Județean au rămas la fel în ultimii 3 ani.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 06 Iul 2020
146 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
Sosele însângerate în județul Ialomița

Sosele însângerate în județul Ialomița

Zi neagră pe șoselele din Ialomița, sâmbătă, 4 iulie 2020. 5 persoane au fost rănite și una a murit în urma a 3 accidente rutiere, petrecute pe raza localităților Fetești, Coșereni și Misleanu. Cel mai ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2020, 12:15
(450 vizualizări - 4 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

3 Iulie 2020, 17:10


Grupul de Comunicare Strategică: 440 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 3 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 440, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de joi, 2 ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 13:05
(169 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan, fără permis sau cu permise suspendate

Joi, 2 iulie a.c., în jurul orelor 15,00, polițiștii din Balaciu în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe raza de competență au oprit pentru control un autoturism condus de un ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 11:40
(118 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Pieton acroșat de un autoturism

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 18,00, ISU Ialomița a intervenit la un accident rutier în municipiul Slobozia, în care un autoturism a lovit un pieton. La locul evenimentului s-a deplasat de urgență ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:55
(155 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Fetești: Șiră de baloți cuprinsă de flăcări

Fetești: Șiră de baloți cuprinsă de flăcări

Vineri dimineață, 3 iulie a.c., în jurul orei 3,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o șiră de baloți din paie în gospodăria unui cetățean din Cartierul Vlașca ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:50
(86 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești incendiu


Slobozia: A luat foc ghena de ventilație

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 16,00, ISU Ialomița a fost solicitat să intervină la stingerea unui incendiu produs la o ghenă Slobozia. Incendiul a fost stins operativ de ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:45
(127 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia incendiu


Săveni: Incendiu la o anexă gospodărească

Săveni: Incendiu la o anexă gospodărească

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 11,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească a unui cetățean din localitatea Săveni. La locul solicitării ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:40
(136 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Săveni incendiu


8

Proxenet din Axintele, arestat

Polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Urziceni au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:50
(197 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: Femei reținute pentru contrabandă cu țigări

Două femei, de 43 și 66 de ani, au fost reținute de polițiștii ialomițeni într-un dosar privind contrabanda cu țigări. Oamenii legii au efectuat în cursul zilei de joi, 2 iulie a.c., 10 percheziții domiciliare ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:45
(257 vizualizări - 0 comentarii)


10

Ialomița: Dosare penale pentru încălcarea Codului Rutier

Un tânăr de 22 de ani și un altul de 30 de ani s-au ales cu dosare penale după ce au fost suprinși în trafic încălcând regulile de circulație. Tânărul de 22 de ani s-a urcat la volan în stare de ebrietate ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:40
(146 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 436 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 2 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 436, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de miercuri, ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 13:05
(134 vizualizări - 0 comentarii)


12
Sudiți: Proiectil neexplodat găsit în grădină

Sudiți: Proiectil neexplodat găsit în grădină

O persoană din Sudiți a descoperit un proiectil de artilerie exploziv, de calibru 120 mm, miercuri, 1 iulie a.c., în jurul orelor 12,50, în grădina din propria gospodărie. Conștientizând ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 09:10
(174 vizualizări - 0 comentarii)


13

IȘJ Ialomița: Contestații la Bacalaureat 2020

La nivelul județului Ialomița, 661 de contestații au fost depuse după afișarea primelor rezultate obținute de către candidații prezenți la probele din sesiunea curentă a examenului de Bacalaureat. ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 07:15
(173 vizualizări - 0 comentarii)


Razie a polițiștilor la Slobozia

Razie a polițiștilor la Slobozia

97 de persoane amprentate, 122 de autoturisme controlate, 23 de sancțiuni contravenționale aplicate și 6962 de kilograme de deșeuri feroase ridicate de polițiști. Este bilanțul unei ample acțiuni de prevenire ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 14:40
(294 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Controale la centrele rezidențiale

Având în vedere prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,  în  perioada 3-15.06.2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 13:20
(254 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 432 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 1 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 432, cu 2 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 13:05
(175 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în localitatea Dridu!

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 180 mm, de pe strada Principală din localitatea Dridu, județul Ialomița, RAJA Constanța va întrerupe furnizarea apei potabile joi, 2 iulie 2020, în intervalul orar 9,00-15.00. ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 11:40
(70 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

30 Iunie 2020, 19:10


Țăndărei: Copil de 9 ani, rănit într-un accident rutier

Un tânăr de 17 ani din orașul Țăndărei s-a ales cu un dosar penal după ce a provocat un accident rutier. Acesta se deplasa pe un moped înmatriculat cu un număr fals și fără a avea permis de conducere, moment ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 14:25
(182 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Razie a polițiștilor

În cursul zilei de luni, 29 iunie 2020, polițiștii din cadrul tuturor serviciilor Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița au organizat o razie de amploare pe străzile din Slobozia. În urma acțiunii ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 14:10
(210 vizualizări - 1 comentariu)


AJOFM Ialomița: 4,13%-rata șomajului în mai 2020

La sfârșitul lunii mai 2020, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 3864 șomeri (din care 1777 femei), rata șomajului fiind ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 13:20
(191 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 430 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 30 iunie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 430, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de luni, ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 13:05
(193 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 425 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 29 iunie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 425, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de vineri, ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2020, 13:05
(252 vizualizări - 1 comentariu)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în localitatea Dridu!

Pentru realizarea operațiunilor periodice de întreținere a rezervorului destinat înmagazinării apei potabile ce deservește localitatea Dridu, RAJA Constanța va sista furnizarea apei marți, 30 iunie 202 ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2020, 11:55
(134 vizualizări - 0 comentarii)


Razie de amploare la Borănești

Razie de amploare la Borănești

Forțe de ordine cu efective mărite au acționat vineri după amiază, 26 iunie a.c., în comuna Borănești, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și asigurarea climatului de ordine publică. Au ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2020, 10:40
(174 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Un bărbat a murit într-un grav accident rutier

Urziceni: Un bărbat a murit într-un grav accident rutier

Un mort și trei răniți, este bilanțul unui accident petrecut în urmă cu aproximativ 40 de minute, în zona Urziceni. Din primele informații, se pare că două mașini s-au ciocnit. La fața locului au intervenit ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2020, 19:15
(627 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Căruță implicată într-un accident rutier

Trei tineri din Țăndărei, cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani, au ajuns la spitalul din oraș fiind victime ale unui accident rutier. Aceștia se aflau într-o căruță care a fost lovită de o mașină. În cauză ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2020, 16:20
(212 vizualizări - 1 comentariu)


Bărbat din Scânteia, arestat pentru «conducere fără permis»

Un bărbat, de 49 de ani, din localitatea Scânteia, care se sustrăgea executării unei pedepse de 2 ani și 20 de zile, a ajuns după gratii. El a fost identificat de polițiștii din Grivița vineri, 26 mai ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2020, 16:15
(243 vizualizări - 0 comentarii)


Bărcănești: 3 hectare de grâu, incendiate

Pompierii din Urziceni au intervenit joi, 25 iunie 2020, pentru stingerea unui incediu produs într-un lan de grâu de pe raza localității Bărcănești. Flăcările au distrus aproximativ 3 hectare de grâu, cauza ...[citește_toată_știrea]

26 Iunie 2020, 16:10
(234 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...