Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

UNA PE SĂPTĂMÎNĂ

Moraru-omul și opera (VI)

-intermezzo-

Moraru-omul și opera (VI)

Preocuparea președintelui pentru imaginea sa pu­blică este una obsesivă. Primele pusee s-au ma­nifestat cu mult înainte de 2016, când își comanda din banii Primăriei ba pliante, ba ziare de campanie, ba apariții discrete în presa locală... Însă manifestarea plenară a acestei obsesii a fost posibilă abia după accederea sa în funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița. Și a atins apogeul recent, când domnia sa și-a comandat un interviu într-o revistă națională de administrație, la contrapartidă cu achiziția a 200 de exemplare în care apare pe prima pagină. Însă nu asupra acestui interviu presărat cu platitudini monumentale vrem să atragem atenția azi... Nu! Azi dedicăm rubrica de fapt apariției unei noi ediții a oficiosului «Ialomița Ta». Apărută înainte de Alegerile Prezidențiale, publicația și-a dublat eforturile de mediatizare a imaginii președintelui Victor Moraru. Cât despre editorial, acesta face, ca de obicei, deliciul cititorilor. Dar să nu ne grăbim să anticipăm...

De două ori pe pagină
Oficiosul Consiliului Județean este tipărit lunar în 20000 de exemplare. Costurile lunare ale publicației se ridică la peste 10 mii de lei. Luna aceasta, de dra­gul Alegerilor Prezidențiale, redactorii publicației «Ialomița Ta» s-au întrecut pe sine. Și, dacă în anii precedenți, președintele apărea, în medie, în 4 din cele 8 pagini ale acestei fițuici administrative, fie într-o fotografie, fie într-un text, de data aceasta s-a reușit imposibilul. La o sumară răsfoire am descoperit că imaginea președintelui Moraru apare în 6 din cele 8 pagini, iar în 4 dintre acestea sunt publicate câte două fotografii prezidențiale! Inutil să precizăm că la fel stă situația și în cazul textelor, președintele având puncte de vedere și opinii în toate articolele care însoțesc imaginile sale. Remarcabilă în context este apariția rubricii «Poșta redacției», în care, evident, președintele răspunde personal cititorilor la trei întrebări referitoare la infra­structura rutieră a județului. Doamna C.B, de exemplu, i se răspunde gospodărește «ce se va întâmpla cu porțiunea de drum Orezu-Piersica-Bordușelu din DJ201 care are probleme?». Vă sfătuim să răsfoiți publicația, pentru că abundă de astfel de mostre de umor involuntar! Doamne, mare e grădina Președintelui!

Noi fracturi de logică
Însă bomboana de pe coliva publicației o reprezintă editorialul semnat de președinte. Exprimat în limbajul prezidențial cu care ne-a obișnuit de câteva luni, editorialul încearcă să justifice faptul că președintele a decis arbitrar să cheltuiască 1,7 milioane de lei pentru echipa de fotbal «Unirea ’04 Slobozia». Textul este construit in crescendo, paragraf cu paragraf, atinge un punct de ambitus administrativ maxim în fraza «(...) le-am spus fotbaliștilor că îngrijorările legate de bani le preiau eu (...)» și se prăbușește nemilos, într-o fractură logică deschisă, atunci când încearcă să ne împărtășească viziunea sa despre sport: «M-am angajat să asigur finanțarea nu numai pentru echipa de seniori, pentru că o investiție nu are rost fără viitor, iar viitorul în cazul clubului de fotbal din Slobozia este reprezentat de grupele de copii și juniori, astfel că în bugetul alocat au fost cuprinse sumele necesare și pentru activitatea acestora din urmă». Nu încercați să recitiți, nu veți înțelege nimic. În fond, acesta e farmecul fracturilor logice ale președintelui Moraru. Iar dacă adăugați la ele falsa modestie, folosirea cu obstinație a pronumelui personal «eu» și apetența pentru cheltuirea irațională a fondurilor publice, aveți proiecția clară a unui președinte omnipotent și omniscient care veghează asupra unui bine public imaterial. Curat spital de nebuni, pe onoarea noastră!

Sunt pe Facebook, deci exist! În context, merită remarcată și preocuparea președintelui pentru Facebook. De la postările siropoase cu trandafiri înfloriți și cafele aburinde, la pozele cu icoane care plâng și, mai departe, la postări cu caracter oficial, președintele e în tot și în toate. Iar comentariile lui confirmă convingerea noastră că se crede un fel de axis mundi, alfa și omega administrației județene și salvator profesionist al Ialomiței. Iată, la întâmplare, unul dintre miile de comentarii ale sale: «Am făcut poze și când drumurile erau impracticabile! Ai dreptate! Trebuiau făcute cu mulți ani în urmă! Eu am venit și vreau să le fac! Nu este bine?!».

2 Decembrie 2019, 14:50 (1676 vizualizări - 9 comentarii)

Citiți și:
Moraru-omul și opera (VII)
Politica demografică a președintelui Moraru
Moraru-omul și opera (IV)

Comentariile cititorilor:


A:
(5 Decembrie 2019, 17:08)
A conduce nu este egal cu a calarii ,dar se potriveste la nenea asta!
Alegator cu Kap:
(3 Decembrie 2019, 18:14)
Cand nu esti in stare de nimic, platesti din bani publici minciuni si promisiuni desarte. Votul cu Kap va lamuri mare parte din gogomaniile-puscariaso-pontice!
Gogu:
(3 Decembrie 2019, 16:29)
Neacsu era prezent in primul rând in calitate de (...)
I.L.Caragiale:
(3 Decembrie 2019, 15:23)
"Telegrame": Situatia devenit insuportabila. Oras stare asediu. Panica domnmeste cetateni. Se duce dracului giudetul.
Pupincu*ismn Sictir, Dictatura:
(3 Decembrie 2019, 11:43)
Cultul personalitatii ridicat la rang de Lege (nu de arta), pentru ca este abject. Sa nu faci nimic bun pentru cetateni, nimic important, ba dimpotriva, sa minti in legatura cu proiecte realizabile, cu finantarea pe fonduri UE a mizeriei de groapa de la Slobozia, iar intre timp sa dai din banii populatiei cu nemiluita pe la biserici si pe la fitzuici "no name" si televiziuni de casa numai pentru imaginea personala este intolerabil! Dar, culmea, mamaliga romaneasca tolereaza orice. Si cine sa-si faca auzita vocea critica? un ziar(cam singurul), 5, 6 comentatori online? Opozitia este anemica (dnul Goe al carui partid a rupt-o cu psdul este de fapt un yes men local), batranii satelor si pensionarii stau umili cu capul plecat, indoctrinati de comunism si ii pupa mana unei veorici la ordinul ex-primarului stoica, zi si "hai sictir", tinerii sunt plecati din tara prin departari in cautarea unui trai decent, conationalii infloresc si acapareaza toata tara dupa furturile si faradelegile facute in strainatate, asistatii social supravietuiesc bine-merci "fara servici" ca-i ia cu frezoane, etc. Iar tatucul asta (nu stiu de ce il tot aseman cu zdragnea) pozeaza pe banii nostri in salvatorul ieuropean, fara sa faca nimic (bun pt. cetateni).
In legatura cu firmele parazite de drumuri si hopuri infiintate arbitrar de consiliul judetean, il intreaba cineva? In afara de cheltuirea banilor publici cu salarii, logistica, etc. firma asta a produs ceva pentru buget? a asfaltat la preturi corecte, decente vreo ulitza cat de mica din vreun catun cufundat in noroi? NU! Pai atunci asta este imaginea ta reala bre intaiule conducator al giudetului: #NIMIC! Undeva intr-o celula sta singur un alt #nimic si e pacat sa ramana singur, abandonat.
Prostie,Scârbă,, Distrugere:
(3 Decembrie 2019, 06:55)
Niciodata tara nu a avut atatia lideri politici inculti.Ne am intors la"daca voi nu ma vreti,eu va vreau"sau "stiu ca doare si e rau dar te mai bat putin".Urlau ziarele de Ceausescu-"cizmarul",analfabeta-dar despre mizeria risie"ciuma rosie"lipita de tarisoara,ce sa scriem?Avea comunismul sistemul"pile,relatii,cunostinte"?Pardon! Poftiti in institutiile conduse de leprele ciumei rosii.Cum? Spital administrat de o vanzatoare? Nici pe timp de razboi nu era asa ceva!A pierit revista"Urzica"dar avea material pentru 10 ani datorita incapabililor psdisti.
@haiduc:
(2 Decembrie 2019, 23:24)
Ce ziceti de porecla Guzganul Rozaliu ? I se potriveste tovarasului ?
Ce naiba sa mai fie de zis ? 

E de valoarea lui Cuza cel putin, un mare reformator ialomitean. Presimt ca nu o sa scapam de el multa vreme de acum inainte. Vai de capul nostru. Votati fratii mei si altceva.....
 
giovani:
(2 Decembrie 2019, 22:15)
DJ 203 F ai venit in 2016 si nu l-ai facut nici astazi 02.12.2019.veni ,vidi,vici asa se masoara performanta in administratie neavenitule,pentru ca altfel nu le faci tu le rezolva TIMPUL.
Nairam Uscaen:
(2 Decembrie 2019, 17:22)
Nu va suparati, imi spune si mie cineva in ce calitate era prezent d-l Marian Neacsu in primul rand la parada de 1 Decembrie de la Slobozia?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 14 Dec 2019
159 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Ordin de protecție provizoriu pentru un bărbat din Ion Roată

Miercuri, 11 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 de Poliție Ion Roată au fost sesizați de o femeie, de 46 de ani, din comuna Ion Roată, cu privire la faptul că ar fi fost agresată de soțul ei ...[citește_toată_știrea]

12 Decembrie 2019, 14:55
(168 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Bătrână de 72 de ani, accidentată

Miercuri, 11 decembrie a.c., în jurul orelor 15,00, polițiștii au intervenit la un eveniment rutier produs pe raza municipiului Fetești, soldat cu rănirea unui pieton. Din primele cercetări efectuate de ...[citește_toată_știrea]

12 Decembrie 2019, 14:45
(133 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești accident


Tânăr din Țăndărei, arestat pentru săvârșirea de ««infracțiuni contra libertății și integrității sexuale»

Polițiștii din Țăndărei au acționat pe raza județului, pentru depistarea peroanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate. Astfel, ...[citește_toată_știrea]

12 Decembrie 2019, 14:40
(206 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: «Hoții îți invadează intimitatea»

În perioada decembrie 2019-februarie 2020, Poliția Română derulează, la nivel național, Campania de prevenire a furturilor din locuințe «Hoții îți invadează intimitatea». În județul Ialomița, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

11 Decembrie 2019, 17:45
(150 vizualizări - 0 comentarii)


4

Ciocârlia: Legume și fructe, confiscate de polițiști

Peste o tonă de legume și fructe au confiscat polițiștii ialomițeni de la un tânăr, de 22 de ani, din județul Prahova, care transporta bunurile în vederea comercializării, fără a îndeplini condițiile legale ...[citește_toată_știrea]

11 Decembrie 2019, 17:40
(193 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune de prevenire în școlile din Fetești

Polițiștii feteșteni au desfășurat marți, 10 decembrie 2019, activități de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor la 4 unități de învățământ de pe raza municipiului Fetești. Polițiștii ...[citește_toată_știrea]

11 Decembrie 2019, 17:35
(131 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Stelnica, în colaborare cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere București și ai Ocolului Silvic Fetești au organizat marți, 10 decembrie 2019, o acțiune pentru ...[citește_toată_știrea]

11 Decembrie 2019, 17:30
(165 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

10 Decembrie 2019, 17:40


8

Manasia: Tânăr de 17 ani, reținut de polițiști după ce a furat o mașină și a condus beat la volan

Un tânăr de 17 ani, din județul Buzău, a fost reținut de polițiștii ialomițeni după ce a furat un autoturism staționat în localitatea Manasia, pe care ulterior l-a condus sub influența băuturilor alcoolice ...[citește_toată_știrea]

10 Decembrie 2019, 16:50
(151 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: Evenimente dedicate memoriei muzicianului Ionel Perlea

Anul acesta, pe data de 13 decembrie, se împlinesc 119 ani de la naștererea dirijorului ialomițean Ionel Perlea. Pentru a marca acest eveniment, reprezentanții Centrului Cultural din Slobozia, al cărui ...[citește_toată_știrea]

10 Decembrie 2019, 16:35
(142 vizualizări - 0 comentarii)


10

Ialomița: Și-au pierdut viața sub roțile mașinilor

Luni, 9 decembrie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la două accidente rutiere produse pe raza județului, soldate cu decesul a două persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orelor 12, ...[citește_toată_știrea]

10 Decembrie 2019, 16:20
(279 vizualizări - 0 comentarii)


ANOFM a împlinit 21 de ani de activitate

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a împlinit marți, 10 decembrie 2019, 21 de ani de activitate. ANOFM funcționează sub autoritatea Ministerului Muncii și Protecției Sociale și are rolul ...[citește_toată_știrea]

10 Decembrie 2019, 16:05
(132 vizualizări - 0 comentarii)


12
Polițiști noi la IPJ Ialomița

Polițiști noi la IPJ Ialomița

44 de absolvenți ai unităților de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne își încep cariera de polițist la Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița. Cei 44 de absolvenți ai unităților de învățământ ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 16:55
(299 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Pește confiscat de polițiști

Ialomița: Pește confiscat de polițiști

Peste 500 de kilograme de pește din speciile crap și fitofag precum și setci și unelte de pescuit au fost confiscate de polițiștii ialomițeni. Sâmbătă, 7 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 16:35
(224 vizualizări - 1 comentariu)


Șofer din Amara, urmărit din polițiști

Vineri, 6 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Amara, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au procedat la efectuarea semnalelor de oprire unui conducător auto ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 16:20
(155 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Vineri, 6 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție nr. 4 Coșereni au depistat un bărbat, de 45 de ani, din comuna Roșiori, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, aflându ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 16:15
(148 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la Păltinișu

Sâmbătă, 7 decembrie 2019, în jurul orei 2,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească din localitatea Perieți-sat Păltinișu. La fața locului ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 11:35
(128 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Rata șomajului-4,30%

La sfârșitul lunii octombrie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4023 șomeri (din care 1840 femei), rata șomajului fiind de 4,30%, cu 0,97% sub ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 09:40
(149 vizualizări - 0 comentarii)


Moș Nicolae a sosit la Centrul de Copii din Urziceni

Moș Nicolae a sosit la Centrul de Copii din Urziceni

Vineri, 6 decembrie 2019, copiii aflați în Complexul de Servicii Sociale Urziceni au avut o frumoasă surpriză. Momentul a fost plănuit de parintele Bogdan Ionuț Stancu, parohul Catedralei din Urziceni, ...[citește_toată_știrea]

9 Decembrie 2019, 08:10
(201 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

6 Decembrie 2019, 19:05


Traian: Polițiștii ialomițeni, în rolul lui Moș Nicolae

Moș Nicolae a venit cu autospeciala de poliție la un copil de numai 10 luni, din localitatea Traian, abandonat de mamă la naștere. Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au fost joi, 5 decembrie ...[citește_toată_știrea]

6 Decembrie 2019, 13:40
(316 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: «Din inimă pentru inimă-daruri de Moș Nicolae»

Protopopiatul Slobozia: «Din inimă pentru inimă-daruri de Moș Nicolae»

Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot» din Slobozia, a desfășurat joi, 5 decembrie 2019, activitatea «Din inimă pentru inimă-daruri de Moș Nicolae». Micii creștini ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 13:20
(224 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: Pește confiscat

Movilița: Pește confiscat

65 de kilograme de pește din specia fitofag au fost confiscate de polițiștii ialomițeni după ce au depistat în trafic un bărbat, de 41 de ani, care transporta pe raza comunei Movilița pește fără documente ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 09:50
(296 vizualizări - 1 comentariu)


Polițiștii ialomițeni au donat sânge

Polițiștii ialomițeni au donat sânge

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița a inițiat o campanie internă de donare voluntară de sânge, ca un demers de salvare de vieți omenești, prin sprijinirea eforturilor de refacere a rezervei de ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 09:35
(239 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița atenționează: Sunt active 17 focare de pestă porcină africană!

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița, în scopul prevenirii unor episoade de îmbolnăvire a populației cu Trichinella spiralis (Trichineloză), aduce la cunoștința consumatorilor ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 09:10
(369 vizualizări - 1 comentariu)


Accident la Gârbovi

Un accident rutier s-a produs în localitatea Gârbovi, pe DJ 203B. Evenimentul a fost înregistrat marți, 3  decembrie a.c., în jurul orelor 19,20, un autoturism părăsind partea carosabilă și acroșând ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 08:35
(288 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Gârbovi accident


Fetești: Bărbat găsit mort în propriul apartament

Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul zilei de marți, 3 decembrie 2019, în jurul orelor 15,10, pentru asigurarea accesului în apartamentul unui bărbat, de 48 de ani. Pompierii de la Stația de ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 08:15
(349 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Avarie la conducta principală de alimentare cu apă

Pentru remedierea unei avarii pe conducta principală de alimentare cu apă de pe strada Veșniciei, din orașul Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, miercuri, 4 decembrie ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2019, 08:05
(280 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Liceul Tehnologic Special «Ion Teodorescu» a serbat Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități

Marți, 3 decembrie 2019, cei 140 de elevi ai Liceului Tehnologic Special «Ion Teodorescu» din Slobozia au marcat printr-o serbare Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. În cadrul ceremoniei ...[citește_toată_știrea]

3 Decembrie 2019, 16:25
(361 vizualizări - 0 comentarii)


Bordușani: Copil posibil înecat în Borcea

Încă de duminică, 1 decembrie 2019, salvatorii de la Stația de pompieri Fetești, la solicitarea forțelor de Poliție, au intervenit pentru căutarea unui minor dispărut în zona pontonului din comuna Bordușani ...[citește_toată_știrea]

3 Decembrie 2019, 08:20
(288 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...