Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

UNA PE SĂPTĂMÎNĂ

Moraru-omul și opera (VI)

-intermezzo-

Moraru-omul și opera (VI)

Preocuparea președintelui pentru imaginea sa pu­blică este una obsesivă. Primele pusee s-au ma­nifestat cu mult înainte de 2016, când își comanda din banii Primăriei ba pliante, ba ziare de campanie, ba apariții discrete în presa locală... Însă manifestarea plenară a acestei obsesii a fost posibilă abia după accederea sa în funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița. Și a atins apogeul recent, când domnia sa și-a comandat un interviu într-o revistă națională de administrație, la contrapartidă cu achiziția a 200 de exemplare în care apare pe prima pagină. Însă nu asupra acestui interviu presărat cu platitudini monumentale vrem să atragem atenția azi... Nu! Azi dedicăm rubrica de fapt apariției unei noi ediții a oficiosului «Ialomița Ta». Apărută înainte de Alegerile Prezidențiale, publicația și-a dublat eforturile de mediatizare a imaginii președintelui Victor Moraru. Cât despre editorial, acesta face, ca de obicei, deliciul cititorilor. Dar să nu ne grăbim să anticipăm...

De două ori pe pagină
Oficiosul Consiliului Județean este tipărit lunar în 20000 de exemplare. Costurile lunare ale publicației se ridică la peste 10 mii de lei. Luna aceasta, de dra­gul Alegerilor Prezidențiale, redactorii publicației «Ialomița Ta» s-au întrecut pe sine. Și, dacă în anii precedenți, președintele apărea, în medie, în 4 din cele 8 pagini ale acestei fițuici administrative, fie într-o fotografie, fie într-un text, de data aceasta s-a reușit imposibilul. La o sumară răsfoire am descoperit că imaginea președintelui Moraru apare în 6 din cele 8 pagini, iar în 4 dintre acestea sunt publicate câte două fotografii prezidențiale! Inutil să precizăm că la fel stă situația și în cazul textelor, președintele având puncte de vedere și opinii în toate articolele care însoțesc imaginile sale. Remarcabilă în context este apariția rubricii «Poșta redacției», în care, evident, președintele răspunde personal cititorilor la trei întrebări referitoare la infra­structura rutieră a județului. Doamna C.B, de exemplu, i se răspunde gospodărește «ce se va întâmpla cu porțiunea de drum Orezu-Piersica-Bordușelu din DJ201 care are probleme?». Vă sfătuim să răsfoiți publicația, pentru că abundă de astfel de mostre de umor involuntar! Doamne, mare e grădina Președintelui!

Noi fracturi de logică
Însă bomboana de pe coliva publicației o reprezintă editorialul semnat de președinte. Exprimat în limbajul prezidențial cu care ne-a obișnuit de câteva luni, editorialul încearcă să justifice faptul că președintele a decis arbitrar să cheltuiască 1,7 milioane de lei pentru echipa de fotbal «Unirea ’04 Slobozia». Textul este construit in crescendo, paragraf cu paragraf, atinge un punct de ambitus administrativ maxim în fraza «(...) le-am spus fotbaliștilor că îngrijorările legate de bani le preiau eu (...)» și se prăbușește nemilos, într-o fractură logică deschisă, atunci când încearcă să ne împărtășească viziunea sa despre sport: «M-am angajat să asigur finanțarea nu numai pentru echipa de seniori, pentru că o investiție nu are rost fără viitor, iar viitorul în cazul clubului de fotbal din Slobozia este reprezentat de grupele de copii și juniori, astfel că în bugetul alocat au fost cuprinse sumele necesare și pentru activitatea acestora din urmă». Nu încercați să recitiți, nu veți înțelege nimic. În fond, acesta e farmecul fracturilor logice ale președintelui Moraru. Iar dacă adăugați la ele falsa modestie, folosirea cu obstinație a pronumelui personal «eu» și apetența pentru cheltuirea irațională a fondurilor publice, aveți proiecția clară a unui președinte omnipotent și omniscient care veghează asupra unui bine public imaterial. Curat spital de nebuni, pe onoarea noastră!

Sunt pe Facebook, deci exist! În context, merită remarcată și preocuparea președintelui pentru Facebook. De la postările siropoase cu trandafiri înfloriți și cafele aburinde, la pozele cu icoane care plâng și, mai departe, la postări cu caracter oficial, președintele e în tot și în toate. Iar comentariile lui confirmă convingerea noastră că se crede un fel de axis mundi, alfa și omega administrației județene și salvator profesionist al Ialomiței. Iată, la întâmplare, unul dintre miile de comentarii ale sale: «Am făcut poze și când drumurile erau impracticabile! Ai dreptate! Trebuiau făcute cu mulți ani în urmă! Eu am venit și vreau să le fac! Nu este bine?!».

2 Decembrie 2019, 14:50 (2593 vizualizări - 9 comentarii)

Citiți și:
Moraru-omul și opera (VIII)
Președintele Victor Moraru plătește 165000 de lei pentru «producție de televiziune» și «televiziune on-line»
Moraru-omul și opera (VII)

Comentariile cititorilor:


A:
(5 Decembrie 2019, 17:08)
A conduce nu este egal cu a calarii ,dar se potriveste la nenea asta!
Alegator cu Kap:
(3 Decembrie 2019, 18:14)
Cand nu esti in stare de nimic, platesti din bani publici minciuni si promisiuni desarte. Votul cu Kap va lamuri mare parte din gogomaniile-puscariaso-pontice!
Gogu:
(3 Decembrie 2019, 16:29)
Neacsu era prezent in primul rând in calitate de (...)
I.L.Caragiale:
(3 Decembrie 2019, 15:23)
"Telegrame": Situatia devenit insuportabila. Oras stare asediu. Panica domnmeste cetateni. Se duce dracului giudetul.
Pupincu*ismn Sictir, Dictatura:
(3 Decembrie 2019, 11:43)
Cultul personalitatii ridicat la rang de Lege (nu de arta), pentru ca este abject. Sa nu faci nimic bun pentru cetateni, nimic important, ba dimpotriva, sa minti in legatura cu proiecte realizabile, cu finantarea pe fonduri UE a mizeriei de groapa de la Slobozia, iar intre timp sa dai din banii populatiei cu nemiluita pe la biserici si pe la fitzuici "no name" si televiziuni de casa numai pentru imaginea personala este intolerabil! Dar, culmea, mamaliga romaneasca tolereaza orice. Si cine sa-si faca auzita vocea critica? un ziar(cam singurul), 5, 6 comentatori online? Opozitia este anemica (dnul Goe al carui partid a rupt-o cu psdul este de fapt un yes men local), batranii satelor si pensionarii stau umili cu capul plecat, indoctrinati de comunism si ii pupa mana unei veorici la ordinul ex-primarului stoica, zi si "hai sictir", tinerii sunt plecati din tara prin departari in cautarea unui trai decent, conationalii infloresc si acapareaza toata tara dupa furturile si faradelegile facute in strainatate, asistatii social supravietuiesc bine-merci "fara servici" ca-i ia cu frezoane, etc. Iar tatucul asta (nu stiu de ce il tot aseman cu zdragnea) pozeaza pe banii nostri in salvatorul ieuropean, fara sa faca nimic (bun pt. cetateni).
In legatura cu firmele parazite de drumuri si hopuri infiintate arbitrar de consiliul judetean, il intreaba cineva? In afara de cheltuirea banilor publici cu salarii, logistica, etc. firma asta a produs ceva pentru buget? a asfaltat la preturi corecte, decente vreo ulitza cat de mica din vreun catun cufundat in noroi? NU! Pai atunci asta este imaginea ta reala bre intaiule conducator al giudetului: #NIMIC! Undeva intr-o celula sta singur un alt #nimic si e pacat sa ramana singur, abandonat.
Prostie,Scârbă,, Distrugere:
(3 Decembrie 2019, 06:55)
Niciodata tara nu a avut atatia lideri politici inculti.Ne am intors la"daca voi nu ma vreti,eu va vreau"sau "stiu ca doare si e rau dar te mai bat putin".Urlau ziarele de Ceausescu-"cizmarul",analfabeta-dar despre mizeria risie"ciuma rosie"lipita de tarisoara,ce sa scriem?Avea comunismul sistemul"pile,relatii,cunostinte"?Pardon! Poftiti in institutiile conduse de leprele ciumei rosii.Cum? Spital administrat de o vanzatoare? Nici pe timp de razboi nu era asa ceva!A pierit revista"Urzica"dar avea material pentru 10 ani datorita incapabililor psdisti.
@haiduc:
(2 Decembrie 2019, 23:24)
Ce ziceti de porecla Guzganul Rozaliu ? I se potriveste tovarasului ?
Ce naiba sa mai fie de zis ? 

E de valoarea lui Cuza cel putin, un mare reformator ialomitean. Presimt ca nu o sa scapam de el multa vreme de acum inainte. Vai de capul nostru. Votati fratii mei si altceva.....
 
giovani:
(2 Decembrie 2019, 22:15)
DJ 203 F ai venit in 2016 si nu l-ai facut nici astazi 02.12.2019.veni ,vidi,vici asa se masoara performanta in administratie neavenitule,pentru ca altfel nu le faci tu le rezolva TIMPUL.
Nairam Uscaen:
(2 Decembrie 2019, 17:22)
Nu va suparati, imi spune si mie cineva in ce calitate era prezent d-l Marian Neacsu in primul rand la parada de 1 Decembrie de la Slobozia?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 11 Iul 2020
296 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Marsilieni: A fost găsit ialomițeanul evadat din Penitenciarul Rahova

În seara zilei de 10 iulie 2020, polițiștii ialomițeni au reușit să-l identifice pe tânărul de 32 de ani care, în luna martie, a evadat din Penitenciarul Rahova. Acesta se afla pe un câmp din localitatea ...[citește_toată_știrea]

10 Iulie 2020, 20:20
(72 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

10 Iulie 2020, 17:15


USR PLUS Ialomița susține strângerea de semnături on-line

Organizația USR PLUS Ialomița trage un puternic semnal de alarmă în ideea în care România se pregătește de Alegerile Locale care vor alea loc duminică, 27 septembrie 2020. Conform Legii 115/2015, fiecare ...[citește_toată_știrea]

10 Iulie 2020, 16:10
(51 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Reținut după ce a furat portofelul unei bătrâne

Un bărbat de 53 de ani, din Slobozia, a fost reținut pentru 24 de ore după ce a furat portofelul unei bătrâne de 71 de ani, plecată la cumpărături la un supermarket din oraș. Femeia a sesizat dispariția ...[citește_toată_știrea]

10 Iulie 2020, 16:05
(81 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 514 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 10 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 514, cu 11 cazuri mai mult față de ziua de joi, ...[citește_toată_știrea]

10 Iulie 2020, 13:05
(150 vizualizări - 0 comentarii)


Gura Ialomiței: Beat la volan, a derapat cu mașina

Un cetățean din Gura Ialomiței a sesizat joi dimineața, 9 iulie a.c., în jurul orei 3,00, faptul că un autoturism a derapat pe raza localității. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au identificat ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2020, 15:25
(141 vizualizări - 0 comentarii)


Perieți: Arestat pentru «furt calificat»

Miercuri, 8 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2020, 15:20
(129 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Miercuri, 8 iulie a.c., în jurul orelor 22,00, polițiștii rutieri din Fetești au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani. În urma verificării în bazele de date, s-a ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2020, 15:15
(112 vizualizări - 0 comentarii)


8
Razie la Bărbulești

Razie la Bărbulești

Peste 160 de efective ale Poliției și Jandarmeriei au descins în dimineața zilei de joi, 9 iulie a.c., în comuna Bărbulești, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, asigurarea climatului de ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2020, 15:10
(132 vizualizări - 0 comentarii)


9

Grupul de Comunicare Strategică: 503 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 9 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 503, cu 39 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2020, 13:05
(247 vizualizări - 0 comentarii)


10

Grupul de Comunicare Strategică: 464 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 8 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 464, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

8 Iulie 2020, 13:05
(307 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Atenție, se oprește apa în Cartierul Buliga!

Pentru realizarea operațiunilor periodice de întreținere a rezervorului destinat înmagazinării apei potabile ce deservește municipiul Fetești/Ialomița, RAJA Constanța va sista furnizarea apei, joi, 9 iulie ...[citește_toată_știrea]

8 Iulie 2020, 09:40
(109 vizualizări - 0 comentarii)


12
Gimbășani: Bărbat salvat de pompieri dintr-un canal de vizitare elevator

Gimbășani: Bărbat salvat de pompieri dintr-un canal de vizitare elevator

Evenimentul a fost semnalat de un lucrător al unei firme marți, 7 iulie a.c., în jurul orelor 15,25. În sprijinul bărbatului de 43 de ani s-au deplasat de urgență 3 echipaje de salvare de la Detașamentul ...[citește_toată_știrea]

8 Iulie 2020, 08:40
(174 vizualizări - 0 comentarii)


13

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

7 Iulie 2020, 17:10


Ion Roată: Utilaje agricole cuprinse de flăcări

Ion Roată: Utilaje agricole cuprinse de flăcări

Pompierii din Urziceni au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a cuprins două utilaje agricole, puse în funcțiune pe un câmp din zona localității Ion Roată. Cel mai probabil flăcările au izbucnit ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 16:05
(249 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteo-Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cu vijelii (ce vor atinge în anumite intervale viteze de 80-90 km/h), averse ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 15:55
(93 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan sub influența alcoolului

În urma unei acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere, polițiștii ialomițeni au identificat , pe raza localităților Rădulești, Slobozia și Țăndărei, 4 conducători auto care circulau pe drumurile publice ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 15:50
(145 vizualizări - 1 comentariu)


Incendiu la o casă din Movila

Incendiu la o casă din Movila

Pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia și membrii serviciului voluntar cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au intervenit pentru stingerea unui incendiu care ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 15:05
(124 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Movila incendiu


Grupul de Comunicare Strategică: 455 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 7 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 455, cu 11 cazuri mai mult față de ziua de luni, ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 13:05
(188 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Calendarul privind mobilitatea personalului didactic din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021 a fost reactualizat

În urma promulgării de către președintele României, Klaus Iohannis, a Legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcționare a sistemului ...[citește_toată_știrea]

6 Iulie 2020, 21:20
(278 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Vineri, 3 iulie a.c., în jurul orei 9,30, polițiștii din Slobozia au oprit pentru control, pe raza localității Misleanu, un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani, din aceeași localitate. În urma solicitării ...[citește_toată_știrea]

6 Iulie 2020, 16:10
(175 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 444 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 6 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 444, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de vineri, ...[citește_toată_știrea]

6 Iulie 2020, 13:05
(222 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiuni integrate pentru combaterea COVID-19

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, la nivelul județului Ialomița se vor desfășura acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2020, 08:20
(143 vizualizări - 0 comentarii)


Șosele însângerate în județul Ialomița

Șosele însângerate în județul Ialomița

Zi neagră pe șoselele din Ialomița sâmbătă, 4 iulie 2020. Cinci persoane au fost rănite și una a murit în urma a 3 accidente rutiere, petrecute pe raza localităților Fetești, Coșereni și Misleanu. Cel mai ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2020, 12:15
(741 vizualizări - 5 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 440 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 3 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 440, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de joi, 2 ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 13:05
(269 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan, fără permis sau cu permise suspendate

Joi, 2 iulie a.c., în jurul orelor 15,00, polițiștii din Balaciu în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe raza de competență au oprit pentru control un autoturism condus de un ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 11:40
(234 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Pieton acroșat de un autoturism

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 18,00, ISU Ialomița a intervenit la un accident rutier în municipiul Slobozia, în care un autoturism a lovit un pieton. La locul evenimentului s-a deplasat de urgență ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:55
(266 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Fetești: Șiră de baloți cuprinsă de flăcări

Fetești: Șiră de baloți cuprinsă de flăcări

Vineri dimineață, 3 iulie a.c., în jurul orei 3,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o șiră de baloți din paie în gospodăria unui cetățean din Cartierul Vlașca ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:50
(163 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești incendiu


Slobozia: A luat foc ghena de ventilație

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 16,00, ISU Ialomița a fost solicitat să intervină la stingerea unui incendiu produs la o ghenă Slobozia. Incendiul a fost stins operativ de ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:45
(218 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia incendiu


Săveni: Incendiu la o anexă gospodărească

Săveni: Incendiu la o anexă gospodărească

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 11,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească a unui cetățean din localitatea Săveni. La locul solicitării ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:40
(238 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Săveni incendiu


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...