Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

UNA PE SĂPTĂMÎNĂ

Moraru-omul și opera (VI)

-intermezzo-

Moraru-omul și opera (VI)

Preocuparea președintelui pentru imaginea sa pu­blică este una obsesivă. Primele pusee s-au ma­nifestat cu mult înainte de 2016, când își comanda din banii Primăriei ba pliante, ba ziare de campanie, ba apariții discrete în presa locală... Însă manifestarea plenară a acestei obsesii a fost posibilă abia după accederea sa în funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița. Și a atins apogeul recent, când domnia sa și-a comandat un interviu într-o revistă națională de administrație, la contrapartidă cu achiziția a 200 de exemplare în care apare pe prima pagină. Însă nu asupra acestui interviu presărat cu platitudini monumentale vrem să atragem atenția azi... Nu! Azi dedicăm rubrica de fapt apariției unei noi ediții a oficiosului «Ialomița Ta». Apărută înainte de Alegerile Prezidențiale, publicația și-a dublat eforturile de mediatizare a imaginii președintelui Victor Moraru. Cât despre editorial, acesta face, ca de obicei, deliciul cititorilor. Dar să nu ne grăbim să anticipăm...

De două ori pe pagină
Oficiosul Consiliului Județean este tipărit lunar în 20000 de exemplare. Costurile lunare ale publicației se ridică la peste 10 mii de lei. Luna aceasta, de dra­gul Alegerilor Prezidențiale, redactorii publicației «Ialomița Ta» s-au întrecut pe sine. Și, dacă în anii precedenți, președintele apărea, în medie, în 4 din cele 8 pagini ale acestei fițuici administrative, fie într-o fotografie, fie într-un text, de data aceasta s-a reușit imposibilul. La o sumară răsfoire am descoperit că imaginea președintelui Moraru apare în 6 din cele 8 pagini, iar în 4 dintre acestea sunt publicate câte două fotografii prezidențiale! Inutil să precizăm că la fel stă situația și în cazul textelor, președintele având puncte de vedere și opinii în toate articolele care însoțesc imaginile sale. Remarcabilă în context este apariția rubricii «Poșta redacției», în care, evident, președintele răspunde personal cititorilor la trei întrebări referitoare la infra­structura rutieră a județului. Doamna C.B, de exemplu, i se răspunde gospodărește «ce se va întâmpla cu porțiunea de drum Orezu-Piersica-Bordușelu din DJ201 care are probleme?». Vă sfătuim să răsfoiți publicația, pentru că abundă de astfel de mostre de umor involuntar! Doamne, mare e grădina Președintelui!

Noi fracturi de logică
Însă bomboana de pe coliva publicației o reprezintă editorialul semnat de președinte. Exprimat în limbajul prezidențial cu care ne-a obișnuit de câteva luni, editorialul încearcă să justifice faptul că președintele a decis arbitrar să cheltuiască 1,7 milioane de lei pentru echipa de fotbal «Unirea ’04 Slobozia». Textul este construit in crescendo, paragraf cu paragraf, atinge un punct de ambitus administrativ maxim în fraza «(...) le-am spus fotbaliștilor că îngrijorările legate de bani le preiau eu (...)» și se prăbușește nemilos, într-o fractură logică deschisă, atunci când încearcă să ne împărtășească viziunea sa despre sport: «M-am angajat să asigur finanțarea nu numai pentru echipa de seniori, pentru că o investiție nu are rost fără viitor, iar viitorul în cazul clubului de fotbal din Slobozia este reprezentat de grupele de copii și juniori, astfel că în bugetul alocat au fost cuprinse sumele necesare și pentru activitatea acestora din urmă». Nu încercați să recitiți, nu veți înțelege nimic. În fond, acesta e farmecul fracturilor logice ale președintelui Moraru. Iar dacă adăugați la ele falsa modestie, folosirea cu obstinație a pronumelui personal «eu» și apetența pentru cheltuirea irațională a fondurilor publice, aveți proiecția clară a unui președinte omnipotent și omniscient care veghează asupra unui bine public imaterial. Curat spital de nebuni, pe onoarea noastră!

Sunt pe Facebook, deci exist! În context, merită remarcată și preocuparea președintelui pentru Facebook. De la postările siropoase cu trandafiri înfloriți și cafele aburinde, la pozele cu icoane care plâng și, mai departe, la postări cu caracter oficial, președintele e în tot și în toate. Iar comentariile lui confirmă convingerea noastră că se crede un fel de axis mundi, alfa și omega administrației județene și salvator profesionist al Ialomiței. Iată, la întâmplare, unul dintre miile de comentarii ale sale: «Am făcut poze și când drumurile erau impracticabile! Ai dreptate! Trebuiau făcute cu mulți ani în urmă! Eu am venit și vreau să le fac! Nu este bine?!».

2 Decembrie 2019, 14:50 (2330 vizualizări - 9 comentarii)

Citiți și:
Moraru-omul și opera (VII)
Politica demografică a președintelui Moraru
Moraru-omul și opera (IV)

Comentariile cititorilor:


A:
(5 Decembrie 2019, 17:08)
A conduce nu este egal cu a calarii ,dar se potriveste la nenea asta!
Alegator cu Kap:
(3 Decembrie 2019, 18:14)
Cand nu esti in stare de nimic, platesti din bani publici minciuni si promisiuni desarte. Votul cu Kap va lamuri mare parte din gogomaniile-puscariaso-pontice!
Gogu:
(3 Decembrie 2019, 16:29)
Neacsu era prezent in primul rând in calitate de (...)
I.L.Caragiale:
(3 Decembrie 2019, 15:23)
"Telegrame": Situatia devenit insuportabila. Oras stare asediu. Panica domnmeste cetateni. Se duce dracului giudetul.
Pupincu*ismn Sictir, Dictatura:
(3 Decembrie 2019, 11:43)
Cultul personalitatii ridicat la rang de Lege (nu de arta), pentru ca este abject. Sa nu faci nimic bun pentru cetateni, nimic important, ba dimpotriva, sa minti in legatura cu proiecte realizabile, cu finantarea pe fonduri UE a mizeriei de groapa de la Slobozia, iar intre timp sa dai din banii populatiei cu nemiluita pe la biserici si pe la fitzuici "no name" si televiziuni de casa numai pentru imaginea personala este intolerabil! Dar, culmea, mamaliga romaneasca tolereaza orice. Si cine sa-si faca auzita vocea critica? un ziar(cam singurul), 5, 6 comentatori online? Opozitia este anemica (dnul Goe al carui partid a rupt-o cu psdul este de fapt un yes men local), batranii satelor si pensionarii stau umili cu capul plecat, indoctrinati de comunism si ii pupa mana unei veorici la ordinul ex-primarului stoica, zi si "hai sictir", tinerii sunt plecati din tara prin departari in cautarea unui trai decent, conationalii infloresc si acapareaza toata tara dupa furturile si faradelegile facute in strainatate, asistatii social supravietuiesc bine-merci "fara servici" ca-i ia cu frezoane, etc. Iar tatucul asta (nu stiu de ce il tot aseman cu zdragnea) pozeaza pe banii nostri in salvatorul ieuropean, fara sa faca nimic (bun pt. cetateni).
In legatura cu firmele parazite de drumuri si hopuri infiintate arbitrar de consiliul judetean, il intreaba cineva? In afara de cheltuirea banilor publici cu salarii, logistica, etc. firma asta a produs ceva pentru buget? a asfaltat la preturi corecte, decente vreo ulitza cat de mica din vreun catun cufundat in noroi? NU! Pai atunci asta este imaginea ta reala bre intaiule conducator al giudetului: #NIMIC! Undeva intr-o celula sta singur un alt #nimic si e pacat sa ramana singur, abandonat.
Prostie,Scârbă,, Distrugere:
(3 Decembrie 2019, 06:55)
Niciodata tara nu a avut atatia lideri politici inculti.Ne am intors la"daca voi nu ma vreti,eu va vreau"sau "stiu ca doare si e rau dar te mai bat putin".Urlau ziarele de Ceausescu-"cizmarul",analfabeta-dar despre mizeria risie"ciuma rosie"lipita de tarisoara,ce sa scriem?Avea comunismul sistemul"pile,relatii,cunostinte"?Pardon! Poftiti in institutiile conduse de leprele ciumei rosii.Cum? Spital administrat de o vanzatoare? Nici pe timp de razboi nu era asa ceva!A pierit revista"Urzica"dar avea material pentru 10 ani datorita incapabililor psdisti.
@haiduc:
(2 Decembrie 2019, 23:24)
Ce ziceti de porecla Guzganul Rozaliu ? I se potriveste tovarasului ?
Ce naiba sa mai fie de zis ? 

E de valoarea lui Cuza cel putin, un mare reformator ialomitean. Presimt ca nu o sa scapam de el multa vreme de acum inainte. Vai de capul nostru. Votati fratii mei si altceva.....
 
giovani:
(2 Decembrie 2019, 22:15)
DJ 203 F ai venit in 2016 si nu l-ai facut nici astazi 02.12.2019.veni ,vidi,vici asa se masoara performanta in administratie neavenitule,pentru ca altfel nu le faci tu le rezolva TIMPUL.
Nairam Uscaen:
(2 Decembrie 2019, 17:22)
Nu va suparati, imi spune si mie cineva in ce calitate era prezent d-l Marian Neacsu in primul rand la parada de 1 Decembrie de la Slobozia?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Joi 09 Apr 2020
229 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Cocora: Conducea în stare de ebrietate și fără permis

Polițiștii Secției Rurale Grivița au depistat în data de 8 aprilie a.c. un bărbat de 56 de ani care conducea pe raza localității Cocora, în stare de ebrietate. Acesta avea o concentrație de 0,90 mg/l alcool ...[citește_toată_știrea]

9 Aprilie 2020, 14:00
(77 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: Numărul infecțiilor COVID-19 în Ialomița a ajuns la 81

În ultimele 24 de ore, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost depistate 7 noi cazuri de infecție COVID-19. Astfel, numărul persoanelor bolnave a ajuns la 81. Totodată ...[citește_toată_știrea]

9 Aprilie 2020, 13:50
(79 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,54%-rata șomajului

La sfârșitul lunii februarie 2020, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4243 șomeri (din care 1851 femei), rata șomajului fiind de 4,54%, cu 1,02% sub ...[citește_toată_știrea]

9 Aprilie 2020, 10:05
(77 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

RISO SCOTTI DANUBIO SRL angajează
-ambalator manual-3 persoane
-electromecanic -1 persoana

Cerință specială: să locuiască în Slobozia
Persoana de contact: Mihai Nedelcu,
tel. 0729/167.293

8 Aprilie 2020, 13:50


4

Grupul de Comunicare Strategică: Numărul infecțiilor COVID-19 în Ialomița a ajuns la 79

În ultimele 24 de ore, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost depistate 7 noi cazuri de infecție COVID-19. Astfel, numărul persoanelor bolnave a ajuns la 79. Totodată ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2020, 13:25
(233 vizualizări - 1 comentariu)


Urziceni: Percheziții la locuințele unor hoți

Polițiștii din Urziceni au efectuat marți, 7 aprilie 2020, două percheziții domiciliare pe raza orașului. Oamenii legii au descins la locuințele a doi bărbați, suspecți de spargerea sediului unei firme ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2020, 13:20
(135 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: S-a urcat beat la volan și a provocat un accident rutier

Un bărbat de 52 de ani din București este cercetat penal pentru «conducere în stare de ebrietate» și «vătămare corporală din culpă». În seara zilei de 7 aprilie 2020, în timp ce venea de la București către ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2020, 13:15
(83 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Amenzi de 57 mii de lei aplicate de polițiști

Polițiștii din Slobozia au organizat marți, 7 aprilie 2020, o acțiune de verificare a modului în care se respectă măsurile legale impuse pe perioada stării de urgență. Cu această ocazie au fost aplicate ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2020, 13:10
(112 vizualizări - 0 comentarii)


8

AJOFM Ialomița: Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Foreței de Muncă Ialomița oferă 147 de noi locuri de muncă persoanelor aflate în căutarea unui serviciu. Cele mai multe dintre oferte sunt destinate șomerilor calificați ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2020, 13:05
(120 vizualizări - 0 comentarii)


9

Prefectura Ialomița, Coronavirus: 73 persoane, confirmate cu COVID-19

Potrivit Instituției Prefectului Ialomița, la data de 7 aprilie 2020, conform raportului operativ al Direcției de Sănătate Publică Ialomița, 428  persoane se află în carantină. De asemenea, alte 1 ...[citește_toată_știrea]

7 Aprilie 2020, 16:40
(261 vizualizări - 1 comentariu)


10

Axintele: Reținut pentru că și-a amenințat soția

Un bărbat de 50 de ani din localitatea Axintele a fost reținut luni, 6 aprilie 2020, după ce a mers la locuința concubinei sale și a amenințat-o. Femeia în vârstă de 49 de ani a sunat la 112 și a cerut ...[citește_toată_știrea]

7 Aprilie 2020, 15:45
(82 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: Numărul cazurilor de COVID-19, în creștere în județul Ialomița

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița se constată o creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19. Astfel, dacă luni, 6 aplie 2020, erau înregistrate 63 de cazuri, marți ...[citește_toată_știrea]

7 Aprilie 2020, 13:05
(217 vizualizări - 0 comentarii)


12

RAJA SA Constanța răspunde provocărilor COVID-19

A trecut aproape o lună de când societatea noastră a impus primele măsuri de prevenire și de limitare a diseminării virusului SARS-CoV-2, atât pentru angajații RAJA SA Constanța cât și pentru comunitate ...[citește_toată_știrea]

7 Aprilie 2020, 12:55
(112 vizualizări - 0 comentarii)


13

Grupul de Comunicare Strategică: În Ialomița există 63 de cazuri de infecție COVID-19

Numărul cazurilor de infecție COVID-19 este în creștere la nivelul județului Ialomița. Potrivit estimărilor oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică, în Ialomița există 63 de cazuri confirmate pozitiv ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 13:15
(290 vizualizări - 0 comentarii)


Proiectil neexplodat, descoperit la Armășești

Lucrările agricole de primăvară scot la iveală elemente de muniție neexplodată. Astfel, un cetățean din comuna Armășești ce executa în cursul dimineții de luni, 6 aprilie a.c., săpături pe un teren de pe ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 13:10
(123 vizualizări - 0 comentarii)


Roșiori: Bătrân de 88 de ani, carbonizat în propria casă

În cursul nopții de duminică spre luni, 5/6 aprilie a.c., un incendiu a curmat viața unui bărbat de 88 de ani, din Roșiori. Alarma s-a dat în jurul orelor 21,30, când casa bătrânului a fost cuprinsă de ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 13:05
(108 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Roșiori incendiu


Firmă din Fetești, controlată de polițiști după ce ar fi vândut măști neconforme

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au sancționat cu amendă în valoare de 5000 de lei un operator economic din Fetești care comercializa măști de protecție și mănuși ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 12:35
(184 vizualizări - 0 comentarii)


Ordine de protecție provizorii emise de polițiști la Slobozia și Axintele

Sâmbătă, 4 aprilie a.c., Poliția Municipiului Slobozia a fost sesizată cu privire la faptul că o femeie, de 45 de ani, din Slobozia, ar fi fost agresată de concubinul său, un bărbat de 46 de ani. De asemenea ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 12:30
(119 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Vineri, 3 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Jilavele au depistat, pe raza comunei Bărbulești, un tânăr de 22 de ani, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 12:25
(121 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: În Ialomița există 56 de cazuri de infecție COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității situația pe județe a cazurilor de infecție COVID-19. Potrivit estimărilor oficiale, la nivelul județului Ialomița există, în momentul de față, 56 de persoane ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2020, 13:10
(296 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii au confiscat arme la Țăndărei

Polițiștii au confiscat arme la Țăndărei

În cadrul unor acțiuni de amploare desfășurate sâmbătă, 4 aprilie a.c., între orele 14,00-22,00, pe raza orașului Țăndărei și a municipiului Slobozia, au fost constituite 20 de dispozitive de ordine și ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2020, 11:15
(1135 vizualizări - 1 comentariu)


Amara: Incendiu la o fermă de animale. Un bărbat a ars de viu!

Un incendiu puternic a curpins în seara zilei de sâmbătă, 4 aprilie 2020, o fermă de animale din localitatea Amara. Pompierii Detașamentului Slobozia s-au luptat mai bine de 3 ore să stingă flăcările. ...[citește_toată_știrea]

4 Aprilie 2020, 23:15
(471 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: În Ialomița există 45 de cazuri de infecție COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității situația pe județe a cazurilor de infecție COVID-19. Potrivit estimărilor oficiale, la nivelul județului Ialomița există, în momentul de față, 45 de persoane ...[citește_toată_știrea]

3 Aprilie 2020, 13:10
(445 vizualizări - 3 comentarii)


Intervenții ale pompierilor ialomițeni

Intervenții ale pompierilor ialomițeni

La nivelul județului, pompierii militari ialomițeni au acționat pentru gestionarea a 13 intervenții destinate protecției comunității, din care 8 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență. Astfel ...[citește_toată_știrea]

3 Aprilie 2020, 11:05
(176 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Detalii despre șomajul tehnic

Pentru a facilita accesul în ceea ce privește depunerea documentelor de către agenții economici care vor beneficia de prevederile art. XI din OUG nr. 30/2020, pentru modificarea și completarea unor acte ...[citește_toată_știrea]

3 Aprilie 2020, 10:40
(231 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: În Ialomița există 37 de cazuri de infecție COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității situația pe județe a cazurilor de infecție COVID-19. Potrivit estimărilor oficiale, la nivelul județului Ialomița există, în momentul de față, 37 de persoane ...[citește_toată_știrea]

2 Aprilie 2020, 13:10
(411 vizualizări - 0 comentarii)


Ograda: Ordin de protecție emis pe numele unui bărbat care și-ar fi lovit concubina

Polițiștii ialomițeni au emis miercuri, 1 aprilie .a.c., un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat, de 34 de ani, din comuna Ograda, care și-ar fi lovit concubina. Poliția Municipiului Slobozia ...[citește_toată_știrea]

2 Aprilie 2020, 13:05
(191 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan fără permis și amendați pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare

Joi, 2 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de bărbat de 48 de ani din orașul Amara. În urma verificărilor efectuate ...[citește_toată_știrea]

2 Aprilie 2020, 12:40
(339 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Drăgoești și Răsimnicea

Incendii la Drăgoești și Răsimnicea

Miercuri, 1 aprilie, a.c., în jurul orelor 13,10, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu produs la o anexă gospodărească a unui cetățean din localitatea Drăgoești. ...[citește_toată_știrea]

2 Aprilie 2020, 10:20
(153 vizualizări - 0 comentarii)


Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu: «Vârful tensiunilor generate de criza COVID-19 în domeniul monetar, bancar și financiar a fost depășit!»

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu: «Vârful tensiunilor generate de criza COVID-19 în domeniul monetar, bancar și financiar a fost depășit!»

Vârful tensiunilor generate de criza COVID-19 în domeniul monetar, bancar și financiar a fost depășit. Dacă în perioada 11-20 martie 2020 retragerile de numerar, de la BNR, ale instituțiilor de credit, ...[citește_toată_știrea]

1 Aprilie 2020, 13:40
(290 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
@Cetatean în Culturile de păioase din Ialomița sunt compromise! Gogu în Culturile de păioase din Ialomița sunt compromise! Carmen în Ipoteză alarmantă: USR Ialomița susține că am putea deveni «Suceava 2» Cetatean în Culturile de păioase din Ialomița sunt compromise! organ flask în Amendă cu Ordonanța Militară la Supermarket @@2014 în Singurul aparat pentru testarea pacienților COVID-19 așteaptă kit-uri din America pentru a fi pus în funcțiune Tandarean în Primăria Slobozia, amendată pentru dezinfectarea blocurilor cu o substanță de uz veterinar 666 în «PSD Ialomița nu are politicieni bărbați!» doctor în Primăria Slobozia, amendată pentru dezinfectarea blocurilor cu o substanță de uz veterinar veterinaru` în Primăria Slobozia, amendată pentru dezinfectarea blocurilor cu o substanță de uz veterinar @ @anti gargara în «PSD Ialomița nu are politicieni bărbați!» ei tu în «PSD Ialomița nu are politicieni bărbați!» cetatean în Culturile de păioase din Ialomița sunt compromise! COLAPS în Culturile de păioase din Ialomița sunt compromise! știam deja în Primăria Slobozia, amendată pentru dezinfectarea blocurilor cu o substanță de uz veterinar @2014 în Singurul aparat pentru testarea pacienților COVID-19 așteaptă kit-uri din America pentru a fi pus în funcțiune pensionarul special în Legea pentru amânarea ratelor bancare, în viziunea parlamentarilor ialomițeni Irigatu în Culturile de păioase din Ialomița sunt compromise! Hgf în Culturile de păioase din Ialomița sunt compromise! @Gigi în «PSD Ialomița nu are politicieni bărbați!»
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...