Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Consiliul Local Slobozia preia controlul asupra Primăriei

După 3 ani de figurație politică

Consiliul Local Slobozia preia controlul asupra Primăriei

bonus: Un parc de 450 mii de lei la Slobozia

Ședința ordinară a Consiliului Local Slobozia de la sfârșitul săptămânii trecute reprezintă un precedent administrativ. Pentru prima oară în decursul manda­tului primarului Adrian Mocioniu, consilierii locali pre­zenți au votat la unison în inte­resul slo­bozenilor. Proiectul de hotărâre care a generat acest consens este cel privind «retra­gerea dreptului de administrare a cimitirelor umane în munici­piul Slobozia, deținut de socie­tatea Servicii Publice Slobozia SRL». Pe ordinea de zi a ședinței s-au mai aflat și alte proiecte de hotărâre de interes pentru opinia publică locală.

Un proiect moșit pe genunchii lui Paros Sedința Consiliului Local de joi, 28 noiembrie a.c., a fost marcată de propunerea primarului Adrian Mocioniu de «a retrage dreptul de administrare a cimitirelor umane în municipiul Slobozia, deținut de societatea Servicii Publice Slobozia SRL și conferirea acestui drept Direcției de Administrare a Domeniului Public Slobozia». Motivul oficial al acestei decizii, sintetizat de primarul Adrian Mocioniu, îl reprezintă pierderile de peste 230 mii de lei înregistrate de Servicii Publice Slobozia SRL și proasta administrare a cimitirului uman de la Bora. În realitate, propunerea ascunde interesul electoral al primarului Adrian Mocioniu de a controla prin intermediul DADP una dintre zonele nevralgice ale orașului, în contextul apropierii Alegerilor Locale din 2020. Surse administrative confirmă faptul că ideea acestui «transfer» a fost sugerată de către consilierul personal al primarului Sloboziei, Radu Paros, la rândul lui direct interesat de controlarea directă a situa­ției. Consilierii locali au respins în unanimitate acest proiect de hotărâre, demonstrând pentru prima dată de la debutul manda­tului primarului Adrian Mocioniu că pot fi solidari atunci când interesele ora­șului o impun.

Unanimitate și nu prea Votul privitor la retragerea dreptului de administrare a cimitirelor a fost singurul unanim. Un alt proiect de hotărâre, cel privind aprobarea DALI (documentația de avizare a lucrărilor de intervenție) în cazul extinderii sălii de sport existente a împărțit din nou taberele. Paradoxal, cei care au susținut inițiativa primarului Adrian Mocioniu de a cheltui 1,5 mili­oane de lei pentru a extinde capacitatea sălii la 700 de locuri au fost consilierii Opoziției. Cei 11 consilieri PSD-ALDE au respins în bloc acest proiect de hotărâre, adus pentru a doua lună în atenția Consiliului Local. Pentru a susține această inves­tiție, primarul Adrian Mocioniu a făcut apel la funcționarii din aparatul propriu. Împotriva evidenței, Alexandru Ambruș, șeful Serviciului Urbanism din cadrul Primăriei a susținut că sala de sport nu are nevoie de avizul ISU, în faza de construire. Ideea a fost respinsă ferm de către fostul viceprimar al Sloboziei, Valentin Băcanu. «Nu știți ce spuneți! Eu vă asigur că e nevoie de aviz. Aceasta este justificarea pentru votul meu. Și cu asta am spus tot, nu vreau să influențez pe nimeni...». Respin­gerea acestui proiect de hotărâre de către consilierii PSD se face în contextul în care investiția pentru Sala Polivalentă, finanțată de Com­pania Națio­nală de Investiții, a fost aprobată pentru finanțare. Reamintim că valoarea acestei investiții este de 66,5 milioane de lei, iar terme­nul de finalizare a ei este 3 ani.

Un parc de 450 de mii de lei la Slobozia
Un alt proiect de hotărâre aprobat cu majoritate de voturi în cadrul Consiliului Local Slobozia a fost cel privind aprobarea indicatorilor-economici ai DALI pentru «extinderea și reamenajarea locului de joacă din Parcul Ialomița». Valoarea acestei investiții este de 450 mii de lei și ar putea fi gata până în vara anului viitor.
Cel mai modern parc din oraș Ideea extinderii locului de joacă pentru copii din Parcul «Ialomița» este mai veche, iar aprobarea proiectului în plenul Consiliului Local reprezintă o victorie administrativă. Conform informațiilor oficiale, locul de joacă existent urmează să se extindă pe o suprafață de 1000 de mp. Soluția tehnică aleasă presupune «reabilitarea suprafeței de joacă prin realizarea unei platforme generale din beton pe care se va turna pardoseală elastică din cauciuc multicoloră, iar spațiul va fi iluminat și suprave­gheat video». Directorul DADP, Valeriu Roșca susține că această soluție are o garanție de exploatare mai lungă decât alternativele propuse. «Am ales o soluție care să asigure exploatarea locului de joacă timp de 5 ani fără alte intervenții... Va fi, practic, un loc de joacă nou! Iar banii vor fi cheltuiți pentru copiii orașului, pentru copiii noștri...» a declarat Roșca.

6 Decembrie 2019, 17:05 (3172 vizualizări - 9 comentarii)

Citiți și:
Cântecul de lebădă al Consiliului Local Slobozia
Schimb de terenuri pentru finalizarea complexului comercial din «Pepinieră»
Nota de plată a sensului giratoriu din Slobozia crește la 3,2 milioane de lei
Consiliul Local a aprobat bugetul Sloboziei pentru 2020

Comentariile cititorilor:


Sfantul Asteapta:
(9 Decembrie 2019, 12:40)
Onorata administratie, nici nu ati inceput bine lucrarile la sensul giratoriu de la iesirea din oras catre Constanta si deja ati reusit sa blocati grav circulatia rutiera. "Va laudati" ca aveti nevoie de 12 luni?? adica vreo 2,3 ani, in traducere libera? Sper caa nu ati inebunit sa va bateti joc de noi atat timp. Nu ati tras si voi cu ochiul la firma care construieste Dedeman? aia au maxim 2 luni de cand au inceput si este aproape gata, in conditiile in care vorbim de fundatie, cladire, acoperis, parcare, alei, trotuare, spatii verzi, etc. Pe cand voi trebuie sa trasati un cerc, delimitat cu borduri, pamant si gazon in centru si asfalt imprejur, lucrari pe care ar fi trebuit sa le incepeti in vara asta si sa le finalizati pana acum cand incepe inghetul, ca nu mai asfalteaza nimeni la temperaturi negative. Cum naiba o firma privata se misca de 20 de ori mai repede decat o autoritate locala? Sa fie vorba de termenii contractului? la aia au penalitati pentru intarziere si bonusuri pentru realizare anticipata, iar la voi, termen Sfantu Asteapta si parandarat! La Dedeman au lucrat si pe ploaie (lucrari exterioare - pus pavele), cat si noaptea la lumina proiectoarelor. Lucrati si voi noaptea ca sa nu mai ingreunati aiurea traficul. Sapati in dorul lelii si carati un camion de pamant si borduri pe zi, macar faceti-o cand nu deranjeaza, impo... neputinciosilor!
Antonio :
(9 Decembrie 2019, 07:47)
Carciuma din parc, trebuie sa manance si gura lui ceva; din inghetate, sucuri, dulciuri, etc...paraindarat ?
Leaganele ciumei rosii:
(9 Decembrie 2019, 07:00)
Asa frumos te exprimi de copiii nostri mă vali rosca,cu atata emotie in glas ca as fi jurat ca ai cel putin 2.Cum reusiti voi psdistii sa vorbiti cu asa patos despre ceva ce nu aveti?Cu prosteala asta ne ati innebunit bunicii,ca aveti si voi,ca va ganditi...Stai mă in parc,sa empatizezi,atunci vei vedea ce trebuie cu adevarat unui loc de joaca din parc,nu asa din cartile voastre"Ciuma rosie in leagan".Cum dracu scapam de voi,mă pregatitilor pentru orice?Stiutorilor,cărturari neintelesi al gamingului online!'' ți ai dracu,dați voi sfaturi din eșecurile si frustrările voastre!
Viorica:
(7 Decembrie 2019, 18:53)
Oameni buni, urbanistul șef a comis-o din nou. Susține că Sala de sport nu are nevoie de avizul ISU, în faza de construire, cu toate că normele ISU îl contrazic.
Interesant este că acest așa zis specialist este plătit foarte bine, din banii contribuabililor și totuși nimeni cu reacționează în fața acestei incompetențe proverbiale.
De când a fost uns în funcție, au început să curgă ilegalitățile în domeniul urbanismului.
Poate că există și instituții/autorități care să se aplece puțin asupra activităților acestuia, mai ales că unii dintre subordonații respectivului sunt dispuși să vorbească. Mai avem Poliție economică, DGA sau Parchet?
Drept de administrare:
(7 Decembrie 2019, 13:37)
Ca tot veni vorba, mai potrivit ar fi ca cimitirele umane sa fie in administrarea spitalului judetean, cel mai mare furnizor de 'materie prima' din judet, aproape doua bucati zilnic. Bravo, duamna manager Mariana, hai ca poti si mai mult!
nesanatosul:
(7 Decembrie 2019, 10:58)
ce talent administrativ la astia!!! tara arde si baba...face parcuri, sali de sport si locuri de joaca! orasul e praf, nu sunt drumuri, transport decent, locuri de munca, scoli praf, spital jale si lor le arde de beculete, spectacole, sarmal!! rusinos, consilieri de jale, vai de mama voastra!
Un simplu cetatean:
(7 Decembrie 2019, 09:45)
Cat au cazut copacii nu era el director. Era babaciunea aialalta.
Cetatean:
(7 Decembrie 2019, 08:20)
Vai, cat interes din partea lui Roșca! Când ne-au căzut copacii pe mașini în parcările plătite, de ce nu interveneai?Nu  va miscati din birouri sa vedeti ce e pe teren, doar va luati salariul baban și atât!
Ca la stat!
Antonio :
(7 Decembrie 2019, 07:44)
Defrisati parcul ialomita, turnati betoane ,da-l drk. cu arborii si aleile lui. Bani sa iasa!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Joi 09 Iul 2020
135 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Grupul de Comunicare Strategică: 464 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 8 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 464, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

8 Iulie 2020, 13:05
(206 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Atenție, se oprește apa în Cartierul Buliga!

Pentru realizarea operațiunilor periodice de întreținere a rezervorului destinat înmagazinării apei potabile ce deservește municipiul Fetești/Ialomița, RAJA Constanța va sista furnizarea apei, joi, 9 iulie ...[citește_toată_știrea]

8 Iulie 2020, 09:40
(86 vizualizări - 0 comentarii)


Gimbășani: Bărbat salvat de pompieri dintr-un canal de vizitare elevator

Gimbășani: Bărbat salvat de pompieri dintr-un canal de vizitare elevator

Evenimentul a fost semnalat de un lucrător al unei firme marți, 7 iulie a.c., în jurul orelor 15,25. În sprijinul bărbatului de 43 de ani s-au deplasat de urgență 3 echipaje de salvare de la Detașamentul ...[citește_toată_știrea]

8 Iulie 2020, 08:40
(124 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

7 Iulie 2020, 17:10


Ion Roată: Utilaje agricole cuprinse de flăcări

Ion Roată: Utilaje agricole cuprinse de flăcări

Pompierii din Urziceni au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a cuprins două utilaje agricole, puse în funcțiune pe un câmp din zona localității Ion Roată. Cel mai probabil flăcările au izbucnit ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 16:05
(168 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteo-Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cu vijelii (ce vor atinge în anumite intervale viteze de 80-90 km/h), averse ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 15:55
(72 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan sub influența alcoolului

În urma unei acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere, polițiștii ialomițeni au identificat , pe raza localităților Rădulești, Slobozia și Țăndărei, 4 conducători auto care circulau pe drumurile publice ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 15:50
(104 vizualizări - 1 comentariu)


Incendiu la o casă din Movila

Incendiu la o casă din Movila

Pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia și membrii serviciului voluntar cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au intervenit pentru stingerea unui incendiu care ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 15:05
(100 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Movila incendiu


8

Grupul de Comunicare Strategică: 455 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 7 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 455, cu 11 cazuri mai mult față de ziua de luni, ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 13:05
(151 vizualizări - 0 comentarii)


9

IȘJ Ialomița: Calendarul privind mobilitatea personalului didactic din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021 a fost reactualizat

În urma promulgării de către președintele României, Klaus Iohannis, a Legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcționare a sistemului ...[citește_toată_știrea]

6 Iulie 2020, 21:20
(225 vizualizări - 0 comentarii)


10

Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Vineri, 3 iulie a.c., în jurul orei 9,30, polițiștii din Slobozia au oprit pentru control, pe raza localității Misleanu, un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani, din aceeași localitate. În urma solicitării ...[citește_toată_știrea]

6 Iulie 2020, 16:10
(144 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 444 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 6 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 444, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de vineri, ...[citește_toată_știrea]

6 Iulie 2020, 13:05
(199 vizualizări - 0 comentarii)


12

IPJ Ialomița: Acțiuni integrate pentru combaterea COVID-19

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, la nivelul județului Ialomița se vor desfășura acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2020, 08:20
(112 vizualizări - 0 comentarii)


13
Șosele însângerate în județul Ialomița

Șosele însângerate în județul Ialomița

Zi neagră pe șoselele din Ialomița sâmbătă, 4 iulie 2020. Cinci persoane au fost rănite și una a murit în urma a 3 accidente rutiere, petrecute pe raza localităților Fetești, Coșereni și Misleanu. Cel mai ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2020, 12:15
(663 vizualizări - 5 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

3 Iulie 2020, 17:10


Grupul de Comunicare Strategică: 440 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 3 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 440, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de joi, 2 ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 13:05
(227 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan, fără permis sau cu permise suspendate

Joi, 2 iulie a.c., în jurul orelor 15,00, polițiștii din Balaciu în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe raza de competență au oprit pentru control un autoturism condus de un ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 11:40
(181 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Pieton acroșat de un autoturism

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 18,00, ISU Ialomița a intervenit la un accident rutier în municipiul Slobozia, în care un autoturism a lovit un pieton. La locul evenimentului s-a deplasat de urgență ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:55
(226 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Fetești: Șiră de baloți cuprinsă de flăcări

Fetești: Șiră de baloți cuprinsă de flăcări

Vineri dimineață, 3 iulie a.c., în jurul orei 3,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o șiră de baloți din paie în gospodăria unui cetățean din Cartierul Vlașca ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:50
(131 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești incendiu


Slobozia: A luat foc ghena de ventilație

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 16,00, ISU Ialomița a fost solicitat să intervină la stingerea unui incendiu produs la o ghenă Slobozia. Incendiul a fost stins operativ de ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:45
(179 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia incendiu


Săveni: Incendiu la o anexă gospodărească

Săveni: Incendiu la o anexă gospodărească

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 11,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească a unui cetățean din localitatea Săveni. La locul solicitării ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:40
(196 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Săveni incendiu


Proxenet din Axintele, arestat

Polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Urziceni au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:50
(268 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Femei reținute pentru contrabandă cu țigări

Două femei, de 43 și 66 de ani, au fost reținute de polițiștii ialomițeni într-un dosar privind contrabanda cu țigări. Oamenii legii au efectuat în cursul zilei de joi, 2 iulie a.c., 10 percheziții domiciliare ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:45
(323 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Dosare penale pentru încălcarea Codului Rutier

Un tânăr de 22 de ani și un altul de 30 de ani s-au ales cu dosare penale după ce au fost suprinși în trafic încălcând regulile de circulație. Tânărul de 22 de ani s-a urcat la volan în stare de ebrietate ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:40
(192 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 436 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 2 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 436, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de miercuri, ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 13:05
(186 vizualizări - 0 comentarii)


Sudiți: Proiectil neexplodat găsit în grădină

Sudiți: Proiectil neexplodat găsit în grădină

O persoană din Sudiți a descoperit un proiectil de artilerie exploziv, de calibru 120 mm, miercuri, 1 iulie a.c., în jurul orelor 12,50, în grădina din propria gospodărie. Conștientizând ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 09:10
(236 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Contestații la Bacalaureat 2020

La nivelul județului Ialomița, 661 de contestații au fost depuse după afișarea primelor rezultate obținute de către candidații prezenți la probele din sesiunea curentă a examenului de Bacalaureat. ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 07:15
(247 vizualizări - 0 comentarii)


Razie a polițiștilor la Slobozia

Razie a polițiștilor la Slobozia

97 de persoane amprentate, 122 de autoturisme controlate, 23 de sancțiuni contravenționale aplicate și 6962 de kilograme de deșeuri feroase ridicate de polițiști. Este bilanțul unei ample acțiuni de prevenire ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 14:40
(325 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Controale la centrele rezidențiale

Având în vedere prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,  în  perioada 3-15.06.2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 13:20
(322 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 432 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 1 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 432, cu 2 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 13:05
(221 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...