Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Consiliul Local Slobozia preia controlul asupra Primăriei

După 3 ani de figurație politică

Consiliul Local Slobozia preia controlul asupra Primăriei

bonus: Un parc de 450 mii de lei la Slobozia

Ședința ordinară a Consiliului Local Slobozia de la sfârșitul săptămânii trecute reprezintă un precedent administrativ. Pentru prima oară în decursul manda­tului primarului Adrian Mocioniu, consilierii locali pre­zenți au votat la unison în inte­resul slo­bozenilor. Proiectul de hotărâre care a generat acest consens este cel privind «retra­gerea dreptului de administrare a cimitirelor umane în munici­piul Slobozia, deținut de socie­tatea Servicii Publice Slobozia SRL». Pe ordinea de zi a ședinței s-au mai aflat și alte proiecte de hotărâre de interes pentru opinia publică locală.

Un proiect moșit pe genunchii lui Paros Sedința Consiliului Local de joi, 28 noiembrie a.c., a fost marcată de propunerea primarului Adrian Mocioniu de «a retrage dreptul de administrare a cimitirelor umane în municipiul Slobozia, deținut de societatea Servicii Publice Slobozia SRL și conferirea acestui drept Direcției de Administrare a Domeniului Public Slobozia». Motivul oficial al acestei decizii, sintetizat de primarul Adrian Mocioniu, îl reprezintă pierderile de peste 230 mii de lei înregistrate de Servicii Publice Slobozia SRL și proasta administrare a cimitirului uman de la Bora. În realitate, propunerea ascunde interesul electoral al primarului Adrian Mocioniu de a controla prin intermediul DADP una dintre zonele nevralgice ale orașului, în contextul apropierii Alegerilor Locale din 2020. Surse administrative confirmă faptul că ideea acestui «transfer» a fost sugerată de către consilierul personal al primarului Sloboziei, Radu Paros, la rândul lui direct interesat de controlarea directă a situa­ției. Consilierii locali au respins în unanimitate acest proiect de hotărâre, demonstrând pentru prima dată de la debutul manda­tului primarului Adrian Mocioniu că pot fi solidari atunci când interesele ora­șului o impun.

Unanimitate și nu prea Votul privitor la retragerea dreptului de administrare a cimitirelor a fost singurul unanim. Un alt proiect de hotărâre, cel privind aprobarea DALI (documentația de avizare a lucrărilor de intervenție) în cazul extinderii sălii de sport existente a împărțit din nou taberele. Paradoxal, cei care au susținut inițiativa primarului Adrian Mocioniu de a cheltui 1,5 mili­oane de lei pentru a extinde capacitatea sălii la 700 de locuri au fost consilierii Opoziției. Cei 11 consilieri PSD-ALDE au respins în bloc acest proiect de hotărâre, adus pentru a doua lună în atenția Consiliului Local. Pentru a susține această inves­tiție, primarul Adrian Mocioniu a făcut apel la funcționarii din aparatul propriu. Împotriva evidenței, Alexandru Ambruș, șeful Serviciului Urbanism din cadrul Primăriei a susținut că sala de sport nu are nevoie de avizul ISU, în faza de construire. Ideea a fost respinsă ferm de către fostul viceprimar al Sloboziei, Valentin Băcanu. «Nu știți ce spuneți! Eu vă asigur că e nevoie de aviz. Aceasta este justificarea pentru votul meu. Și cu asta am spus tot, nu vreau să influențez pe nimeni...». Respin­gerea acestui proiect de hotărâre de către consilierii PSD se face în contextul în care investiția pentru Sala Polivalentă, finanțată de Com­pania Națio­nală de Investiții, a fost aprobată pentru finanțare. Reamintim că valoarea acestei investiții este de 66,5 milioane de lei, iar terme­nul de finalizare a ei este 3 ani.

Un parc de 450 de mii de lei la Slobozia
Un alt proiect de hotărâre aprobat cu majoritate de voturi în cadrul Consiliului Local Slobozia a fost cel privind aprobarea indicatorilor-economici ai DALI pentru «extinderea și reamenajarea locului de joacă din Parcul Ialomița». Valoarea acestei investiții este de 450 mii de lei și ar putea fi gata până în vara anului viitor.
Cel mai modern parc din oraș Ideea extinderii locului de joacă pentru copii din Parcul «Ialomița» este mai veche, iar aprobarea proiectului în plenul Consiliului Local reprezintă o victorie administrativă. Conform informațiilor oficiale, locul de joacă existent urmează să se extindă pe o suprafață de 1000 de mp. Soluția tehnică aleasă presupune «reabilitarea suprafeței de joacă prin realizarea unei platforme generale din beton pe care se va turna pardoseală elastică din cauciuc multicoloră, iar spațiul va fi iluminat și suprave­gheat video». Directorul DADP, Valeriu Roșca susține că această soluție are o garanție de exploatare mai lungă decât alternativele propuse. «Am ales o soluție care să asigure exploatarea locului de joacă timp de 5 ani fără alte intervenții... Va fi, practic, un loc de joacă nou! Iar banii vor fi cheltuiți pentru copiii orașului, pentru copiii noștri...» a declarat Roșca.

6 Decembrie 2019, 17:05 (2696 vizualizări - 9 comentarii)

Citiți și:
Un consilier local PSD a obținut interzicerea filmării ședințelor de Consiliu Local de către slobozeni!
Propunere de majorare a tarifelor pentru măturatul stradal
Administrația Mocioniu legiferează pentru posteritate
«Am 16 ani în administrație și niciodată nu am văzut în oraș asemenea mizerie ca de când ați preluat dumneavoastră mandatul!»

Comentariile cititorilor:


Sfantul Asteapta:
(9 Decembrie 2019, 12:40)
Onorata administratie, nici nu ati inceput bine lucrarile la sensul giratoriu de la iesirea din oras catre Constanta si deja ati reusit sa blocati grav circulatia rutiera. "Va laudati" ca aveti nevoie de 12 luni?? adica vreo 2,3 ani, in traducere libera? Sper caa nu ati inebunit sa va bateti joc de noi atat timp. Nu ati tras si voi cu ochiul la firma care construieste Dedeman? aia au maxim 2 luni de cand au inceput si este aproape gata, in conditiile in care vorbim de fundatie, cladire, acoperis, parcare, alei, trotuare, spatii verzi, etc. Pe cand voi trebuie sa trasati un cerc, delimitat cu borduri, pamant si gazon in centru si asfalt imprejur, lucrari pe care ar fi trebuit sa le incepeti in vara asta si sa le finalizati pana acum cand incepe inghetul, ca nu mai asfalteaza nimeni la temperaturi negative. Cum naiba o firma privata se misca de 20 de ori mai repede decat o autoritate locala? Sa fie vorba de termenii contractului? la aia au penalitati pentru intarziere si bonusuri pentru realizare anticipata, iar la voi, termen Sfantu Asteapta si parandarat! La Dedeman au lucrat si pe ploaie (lucrari exterioare - pus pavele), cat si noaptea la lumina proiectoarelor. Lucrati si voi noaptea ca sa nu mai ingreunati aiurea traficul. Sapati in dorul lelii si carati un camion de pamant si borduri pe zi, macar faceti-o cand nu deranjeaza, impo... neputinciosilor!
Antonio :
(9 Decembrie 2019, 07:47)
Carciuma din parc, trebuie sa manance si gura lui ceva; din inghetate, sucuri, dulciuri, etc...paraindarat ?
Leaganele ciumei rosii:
(9 Decembrie 2019, 07:00)
Asa frumos te exprimi de copiii nostri mă vali rosca,cu atata emotie in glas ca as fi jurat ca ai cel putin 2.Cum reusiti voi psdistii sa vorbiti cu asa patos despre ceva ce nu aveti?Cu prosteala asta ne ati innebunit bunicii,ca aveti si voi,ca va ganditi...Stai mă in parc,sa empatizezi,atunci vei vedea ce trebuie cu adevarat unui loc de joaca din parc,nu asa din cartile voastre"Ciuma rosie in leagan".Cum dracu scapam de voi,mă pregatitilor pentru orice?Stiutorilor,cărturari neintelesi al gamingului online!'' ți ai dracu,dați voi sfaturi din eșecurile si frustrările voastre!
Viorica:
(7 Decembrie 2019, 18:53)
Oameni buni, urbanistul șef a comis-o din nou. Susține că Sala de sport nu are nevoie de avizul ISU, în faza de construire, cu toate că normele ISU îl contrazic.
Interesant este că acest așa zis specialist este plătit foarte bine, din banii contribuabililor și totuși nimeni cu reacționează în fața acestei incompetențe proverbiale.
De când a fost uns în funcție, au început să curgă ilegalitățile în domeniul urbanismului.
Poate că există și instituții/autorități care să se aplece puțin asupra activităților acestuia, mai ales că unii dintre subordonații respectivului sunt dispuși să vorbească. Mai avem Poliție economică, DGA sau Parchet?
Drept de administrare:
(7 Decembrie 2019, 13:37)
Ca tot veni vorba, mai potrivit ar fi ca cimitirele umane sa fie in administrarea spitalului judetean, cel mai mare furnizor de 'materie prima' din judet, aproape doua bucati zilnic. Bravo, duamna manager Mariana, hai ca poti si mai mult!
nesanatosul:
(7 Decembrie 2019, 10:58)
ce talent administrativ la astia!!! tara arde si baba...face parcuri, sali de sport si locuri de joaca! orasul e praf, nu sunt drumuri, transport decent, locuri de munca, scoli praf, spital jale si lor le arde de beculete, spectacole, sarmal!! rusinos, consilieri de jale, vai de mama voastra!
Un simplu cetatean:
(7 Decembrie 2019, 09:45)
Cat au cazut copacii nu era el director. Era babaciunea aialalta.
Cetatean:
(7 Decembrie 2019, 08:20)
Vai, cat interes din partea lui Roșca! Când ne-au căzut copacii pe mașini în parcările plătite, de ce nu interveneai?Nu  va miscati din birouri sa vedeti ce e pe teren, doar va luati salariul baban și atât!
Ca la stat!
Antonio :
(7 Decembrie 2019, 07:44)
Defrisati parcul ialomita, turnati betoane ,da-l drk. cu arborii si aleile lui. Bani sa iasa!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
26 Ian 2020
69 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Slobozia: A fost jefuit magazinul Altex

Polițiștii din Slobozia caută mai mulți suspecți care, în noaptea de miercuri spre joi, 22/23 ianuarie 2020, au pătruns prin efracție în incinta Magazinului Alex, din zona Value Centre Slobozia. Hoții au ...[citește_toată_știrea]

25 Ianuarie 2020, 20:05
(397 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

24 Ianuarie 2020, 14:50


Fetești: Pieton în scaun cu rotile, lovit de o mașină

Un bătrân de 72 de ani, aflat în scaunul cu rotile, din localitatea Făcăeni, a ajuns la spital după ce a fost lovit de o mașină. Accidentul s-a petrecut miercuri, 22 ianuarie 2020, pe raza municipiului ...[citește_toată_știrea]

23 Ianuarie 2020, 16:25
(197 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești accident


Ialomița: A intrat cu mopedul într-o mașină

Un bărbat de 40 de ani, din localitatea Valea Ciorii, s-a ales marți, 22 ianuarie 2020, cu un dosar penal fiind identificat în trafic fără permis de conducere. Polițiștii s-au sesizat după ce acesta a provocat ...[citește_toată_știrea]

23 Ianuarie 2020, 16:20
(199 vizualizări - 0 comentarii)


4

Slobozia: «Hora Unirii» la Grădinița «Piticiot»

Preșcolarii Grădiniței «Piticot» din Slobozia au participat la un eveniment organizat de Protopopiatul Slobozia, cu scopul de a marca Ziua Micii Unirii. La finalul manifestărilor, copiii s-au prins de mâini ...[citește_toată_știrea]

23 Ianuarie 2020, 16:15
(150 vizualizări - 0 comentarii)


Făcăeni: La volan sub influența alcoolului

Un tânăr de 26 de ani, din localitatea Făcăeni, s-a ales cu un dosar penal după ce a fost depistat în trafic sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a refuzat de asemenea să se prezinte la spital pentru ...[citește_toată_știrea]

23 Ianuarie 2020, 16:10
(129 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Lemne de foc vândute ilegal

Miercuri, 22 ianuarie 2020, polițiștii din Ialomița au desfășurat o amplă acțiune de combatere a infracțiunilor la regimul silvic. Astfel, oamenii legii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale în valoare ...[citește_toată_știrea]

23 Ianuarie 2020, 16:05
(200 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Pietonii, victime ale șoferilor grăbiți

În cursul zilei de marți, 21 ianuarie 2020, trei pietoni au ajuns la spital, fiind victime ale accidentelor de circulație. În primul caz este vorba despre un bărbat, de 47 de ani, domiciliat în Amara, care ...[citește_toată_știrea]

22 Ianuarie 2020, 18:10
(260 vizualizări - 2 comentarii)


8

IPJ Ialomița: Simulare VR pentru prevenirea furturilor din locuințe

Acțiune inedită a polițiștilor ialomițeni în cadrul campaniei de prevenire a furturilor din locuințe «Hoții îți invadează intimitatea». Miercuri, 22 ianuarie 2020, oamenii legii le-au prezentat clienților ...[citește_toată_știrea]

22 Ianuarie 2020, 18:05
(206 vizualizări - 1 comentariu)


9

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

21 Ianuarie 2020, 17:15


10
Valea Ciorii: Peste 300 kg de pește, o barcă pneumatică și plase, confiscate de polițiști

Valea Ciorii: Peste 300 kg de pește, o barcă pneumatică și plase, confiscate de polițiști

Aproape 300 de kilograme de pește din speciile crap și somn precum și o barcă pneumatică și plase de pescuit au fost confiscate de polițiștii ialomițeni în localitatea Valea Ciorii. Astfel, luni, 20 ianuarie ...[citește_toată_știrea]

21 Ianuarie 2020, 14:15
(298 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Luni, 20 ianuarie a.c., în jurul orelor 20,00, polițiștii din Stelnica, în timp ce efectuau un filtru rutier pe raza comunei Vlădeni, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, de 26 de ani ...[citește_toată_știrea]

21 Ianuarie 2020, 14:10
(278 vizualizări - 0 comentarii)


12

Fetești: 16 persoane evacuate dintr-un bloc cu 4 etaje

16 persoane au fost evacuate în cursul zilei de marți, 21 ianuarie 2020, dintr-un bloc cu 4 etaje din Fetești, din cauza unei butelii care a luat foc. La locul intervenției au participat pompierii Gărzii ...[citește_toată_știrea]

21 Ianuarie 2020, 12:35
(187 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița atenționează: Sunt active 17 focare de pestă porcină africană!

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează că luni, 20 ianuarie 2020, pe raza județului Ialomița, sunt declarate 17 focare de pestă porcină africană. Astfel, în localitatea ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2020, 15:10
(260 vizualizări - 0 comentarii)


Bucu: 190 kg de pește, confiscate

Vineri, 17 ianuarie a.c., polițiștii au oprit pentru control, pe raza localității Bucu, un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din județul Ilfov. În urma verificării autovehiculului, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2020, 14:45
(241 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Săli de jocuri de noroc, verificate de polițiști

Duminică, 19 ianuarie a.c., polițiștii de Ordine Publică și Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au desfășurat o acțiune preventivă pentru creșterea gradului de siguranță al ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2020, 14:40
(241 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Vineri, 17 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Platonești au oprit pentru control, pe raza comunei Săveni, un autoturism condus de un bărbat de 60 ani. În urma testării cu aparatul ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2020, 14:35
(181 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 4 accidente, cinci victime

În ultimele 48 ore, la nivelul județului Ialomița, pompierii au acționat pentru gestionarea a 62 intervenții destinate protecției comunității, din care 57 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2020, 10:40
(163 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Slobozia, arestat pentru «tâlhărie calificată»

În cursul zilei de 15 ianuarie a.c., polițiștii slobozeni au identificat și reținut, pentru 24 de ore, un tânăr de 22 de ani cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni de «tâlhărie calificată», săvârșită ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 12:10
(377 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Acțiune de prevenire

Joi, 16 ianuarie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii faptelor cu violență, a delincvenței juvenile și victimizării minorilor în zona unităților de învățământ, precum și ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 11:50
(226 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie la furnizarea apei în Cartierul Fetești Oraș

Pentru remedierea unei avarii survenită la nivelul unui branșament de pe strada Călărași din municipiul Fetești, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile vineri, 17 ianuarie 2020, în ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2020, 11:40
(194 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Au fost identificate zonele de risc privind gripa aviară

În contextul răspândirii virusului gripei aviare, reprezentanții Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița au identificat zonele din județ cu risc epidemiologic ridicat. Astfel ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 18:20
(389 vizualizări - 0 comentarii)


Polei în Ialomița: Două accidente, patru persoane rănite

Miercuri, 15 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la două accidente rutiere produse pe raza județului, soldate cu rănirea a patru persoane. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orei ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 18:05
(370 vizualizări - 0 comentarii)


Bătrân de 70 de ani din Făcăeni, beat la volan

Miercuri, 15 ianuarie a.c., în jurul orelor 18,00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Stelnica au depistat un bărbat, de 70 de ani, din comuna Făcăeni, care conducea un autoturism pe raza localității ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 17:55
(641 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Gheorghe Doja, arestat după ce a condus fără permis

Miercuri, 15 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2020, 17:50
(320 vizualizări - 1 comentariu)


Accident la intrare în Movila

Marți, 14 ianuarie a.c., în jurul orei 7,30, polițiștii au intervenit la un eveniment rutier produs pe raza localității Movila, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate de polițiști ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:40
(353 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Movila accident


Bucu: La volan cu permisul suspendat

Marți, 14 ianuarie a.c., în jurul orelor 15,30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit, pe raza localității Bucu, un autoturism condus de către un bărbat, de 47 de ani, din București, care a ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:35
(383 vizualizări - 1 comentariu)


Acțiune a polițiștilor feteșteni

Marți, 14 ianuarie a.c., polițiștii feteșteni au desfășurat activități pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul silviculturii și pisciculturii. În cadrul acțiunii ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 16:30
(340 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Locuri de muncă în Germania pentru studenți

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomita anunță ȋnceperea perioadei de ȋnregistrare a aplicațiilor ȋn programul destinat studenților care doresc să desfășoare o activitate lucrativă pe ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 15:15
(304 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: 15 ianuarie-«Ziua Culturii Naționale»

Protopopiatul Slobozia: 15 ianuarie-«Ziua Culturii Naționale»

Miercuri, 15 ianuarie 2020, cu prilejul «Zilei Culturii Naționale» și aniversării a 170 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, la Liceul Tehnologic «Mihai Eminescu» din Slobozia, elevii ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2020, 15:10
(483 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...