Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Slobozia bea apă cu trihalometani

Răspuns stupefiant oferit oficial unui slobozean

Slobozia bea apă cu trihalometani

Direcția de Sănătate Publică Ialomița a confirmat oficial că Urban SA furni­zează populației apă cu concentrații de trihalometani peste limitele admise. In­formația a fost confirmată de către instituție ca răspuns la sesizarea făcută de un slobozean. Răspunsul a fost publicat on-line de către petent. Din cauza deficiențelor constatate, Urban SA nu a primit viza anuală pentru auto­rizația sanitară de funcționare.

Răspuns oficial de la DSP Slobozeanul Radu Gorunescu a solicitat Direcției de Sănătate Publică Ialomița o serie de date privind activitatea operatorului Urban SA, precum și informații privind calitatea apei furni­zată de acest furnizor beneficiarilor. Răspunsul oficial al DSP, postat în mediul on-line, confirmă încă o dată ceea ce Primăria Slobozia recunoștea în anul 2018: «În anul 2018, în urma solicitării de acordare a vizei pentru Autorizația sanitară de funcționare, SC Urban SA Slobozia a fost notificată cu privire la amânarea acordării vizei anuale din cauza depășirilor înregistrate la parametrul trihalometani». Conform datelor oficiale, această viză nu poate fi acordată înainte de finalizarea investiției la stația de tratare a apei pentru care Urban SA a avansat ca termen final data de 31 decembrie 2020. Reamintim că primarul Adrian Mocioniu a anunțat la începutul acestui an că speră ca acest termen să fie devansat pentru finele lunii martie 2020. Revenind la răspunsul oferit de DSP petentului, oficialii instituției au mai precizat că o situație statistică privind calitatea apei va fi publicată pe site-ul DSP până la sfârșitul lunii ianuarie 2020.

Cilibeanu nuanțează realitatea Directorul Urban SA recunoaște această stare de fapt, dar susține că situația este ceva mai nuanțată. «Buletinele de analiză pentru decembrie 2019 sunt bune... Am recoltat probe de apă pe care le-am trimis la două laboratoare. La unul dintre ele probele nu au înregistrat depășiri, la celălalt depășirile au fost nesemnificative. Din păcate, DSP a decis pe baza acestor probe că nu ne poate acorda viza anuală. Tot ce vă pot spune e că respectăm toate procedurile planului de conformare stabilit!» ne-a declarat Valentin Cilibeanu. În pofida acestor declarații, refuzul DSP de a acorda viza anuală ridică serioase semne de întrebare cu privire la pericolul reprezentat de existența trihalometanilor în apa furnizată populației. Reamintim că, într-un studiu de specialitate, realizat în 2011 în cadrul Universității «Babeș-Bolyai» pe baza buletinelor de analiză a apei din Slobozia, s-a demonstrat că inhalarea vaporilor de apă cu trihalometani și/sau expunerea pielii la apă cu trihalometani pot conduce la apariția unor forme de cancer. Studiul a fost mediatizat public în anul 2014 de către ex-prefectul Mădălin Teculescu.

drept la replică
Ca urmare a publicării în ziarul Independent din data de 15.01.2020 a articolului „Slobozia bea apă cu trihalometani“, întrucat afirmațiile din articol sunt incorecte și scoase greșit din contextul discuțiilor telefonice purtate, pentru corecta informare a cititorilor și beneficiarilor serviciilor și eliminarea confuziilor pe care articolul le creează, vă soli­cităm publicarea prezentului drept la replică.
Buletinele de analiză pentru luna decembrie conțin valori care se încadrează pentru toate punctele de recoltare în limitele prevederilor legale în vigoare.
Tot timpul probele recoltate și sigilate de către reprezentanții DSP Ialomița s-au făcut în dublu exemplar și au fost trimise pentru efectuarea analizelor simultan la două laboratoare acreditate.
La unul dintre laboratoare toate rezultatele analizelor pentru toate probele recoltate sunt sub limitele admise de Legea 458/2002 a apei potabile, deci corespund reglementărilor în vigoare.
La cel de-al doilea laborator, de-a lungul timpului, ocazional și punctual s-au înregistrat și depășiri ale parametrului trihalometani cu va­lori nesemnificative (la 16 probe s-au constatat depășiri din totalul de 72 probe analizate), care conform buletinelor de analiză (în care este înscrisă și eroarea datorită incertitudinii de măsurare specifică metodei de determinare a parametrului THM aprox. 10-15%), dacă se ține cont de această incertitudine de măsurare în sensul negativ, valorile obținute s-ar încadra în limitele prevăzute de lege pentru majoritatea probelor și pentru acest laborator.
Conform „STUDIULUl DE EVALUARE A RISCULUI RE­LA­ȚIONAT CALITĂȚII APEI DIN REȚEAUA DE DISTRIBUȚIE A MUNICIPIULUI SLOBOZIA PENTRU PARAME­TRUL TRIHALOMETANI“ în­tocmit de CENTRUL DE MEDIU ȘI SĂNĂTATE CLUJ „depășirile sporadice nu prezintă risc pentru sănătatea populației“ și „în ceea ce privește expunerea pe termen lung la concentrații de trihalometani ca­l­culul expunerii a arătat lipsa efectelor cancerigene în cazul expunerii de 25, respectiv 30 ani“.
Asigurăm pe această cale corecta informare a beneficiarilor serviciului și că SC URBAN SA ia în permanență toate măsurile necesare pentru furnizarea către beneficiari a unei ape la parametrii impuși de legislația în vigoare fără riscuri la adresa sănătății populației.
Cu stimă,
Director ing. Cilibeanu Valentin
Inginer șef, ing Albu Călin Adrian
Birou teh.-adm., ing. Drăgan Doina
Of. juridic, consilier juridic Agapie George Alexandru

20 Ianuarie 2020, 13:40 (3303 vizualizări - 13 comentarii)

Citiți și:
Primăria Slobozia plătește de două ori pentru stația de tratare
Apa din Slobozia, o problemă fără sfârșit
Dosarul «Apa lui Ionașcu», redeschis de DNA

Comentariile cititorilor:


De ce :
(23 Ianuarie 2020, 17:51)
Nu gasiti adevaratul vinovat? Obraznicul de Ionascu. Singur a luat hotararea. Viceprimarilor le a dat sa ascuta creioane. Si,ca si tstucu Basescu e senator, uroparamentar si, de ce nu ,din nou primar. Numai sa l votati ca te gura suntem buni!
Interesant::
(22 Ianuarie 2020, 15:10)
Foarte interesant comentariul: „Ăștia Roșii au înebunit! Își omoară proprii alegători...” Dacă lucrurile ar sta așa, numai P.S.D.-ul ar rămâne fără votanți, deci sigur nu vor mai câștiga nimic la Alegeri! Dacă vor consuma apă și votanții celorlalte partide politice, ce ne facem că avem o problemă foarte mare; Orice CANDIDAT, la orice funcție, va fi votat numai de „supravețuitori”! Asta dacă însuși CANDIDATUL, supravețuiește! Lăsând gluma la o parte, comentariile de mai sus sunt pertinente și problemele cu adevărat serioase rămân.
A:
(22 Ianuarie 2020, 12:27)
Astia Rosii au innebunit!isi omoara proprii alegatori..
PSD ist de Slobozia:
(21 Ianuarie 2020, 13:26)
Băieți deștepți....dar sunt doar criminali.
apa trece hotii raman:
(21 Ianuarie 2020, 08:48)
Apa rosie ca pesedeu. Psdu carmaci, Ionascu autor, stoica coautor, doar era viceprimarul lui ionascu si mare scula in psd, consilierii psd sustinatori frenetici. Circula zvonul ca combinatul ar fi deversat in trecut diverse otravuri direct in puturi in pamant, iar acest lucru se stia de catre nashii apei. Dar firma tmucb pretina moldoveanului trebuia sa ia lucrarea ca sa castige multi bani; bani de la banca neurmariti de nimeni, ca doar nu erau prosti sa ia fonduri europene. O alta legenda urbana spunea ca in proiect ar fi fost vreo 25 de puturi, din care s-ar fi facut efectiv vreo 21, 22, dar s-ar fi platit pentru 25. Pe de alta parte stoica se lauda ca va face un audit ca sa se vada public cum a cheltuit ionascu banii, dar nu l-a mai facut. De ce? Miza o fi fost numai sa-l atace pe ionascu si sa-i ia locul, sau o fi fost si el santajabil cu diverse (doar a fost coautor) si a pus batista pe tambal. Cine stie, prin laboratoarele pesediste ale apei murdare de partid o fi fost vreo minuta in care capu` la psd o fi vorbit mai pe sleau. Cert este ca de la inceput pana la sfarsit apa a fost si va ramane o mizerie; probabil ar trebui comandat un studiu serios, credibil, la o firma occidentala (asupra caruia politicul din Ro sa nu aiba influenta), ca sa se vada in ce stare este apa asta, daca exista solutii eficiente sa fie potabilizata si nu cosmetizata, iar daca nu (mai mult decat probabil) ar trebui prospectat un alt front de captare, mai dinspre munte. Fonduri UE mai exista inca, iar o asociere a Sloboziei cu cateva comune din judetele IL, BZ sau PH de pe traseul apei s-ar putea realiza cred. Stiu ca multi vor sari ca arsi cand isi vor imagina ce costuri vor fi, insa, cati bani au aruncat astia pe aceasta apa a sambetei? Periodic mai cheltuie bani multi pe cate o treapta de tratare...care nu trateaza nimic, in afara de ajustarea conturilor unor baieti destepti. Baieti destepti cu apa-n cap!
Qiestin :
(21 Ianuarie 2020, 07:05)
Asa a inteles psd sa guverneze.Menorocind cetatenii cu mainile lătrăilor care apoi si au luat haine de melci.Băloși,cu dinții mici dar tot daunatori.Intrat in puscarie se numea interlop,nu politician.Specimenul din imagine a parasit buba rosie dupa ce a primit garantia ca nu imbraca zeghe.Politic e terminat si a recunoscut ca e depasit in situatia prezenta,in Parlament,ii aluneca mereu caciula ca e prea mare.De la primele probe analizate se stia ca apa din acele puturi nu va fi potabila dar a aprobat inceperea lucrarilor.De ce nu a aprobat nimeni anchetarea lui?
Cetatean:
(21 Ianuarie 2020, 04:56)
De peste 30 zile Dsp nu a mai facut nici o analiza la apa in nici o localitate din cauza dir adj Hoata si a jurist Betonistul , complicele ei si tovaras de pahar !
dottore:
(20 Ianuarie 2020, 21:45)
Domnul Gorunescu ar fi chiar simpatic daca ar avea mai putine fițe în cap sau dacă nu le-ar avea deloc, în rest e ok inițiativa domniei sale :D
Jan:
(20 Ianuarie 2020, 20:19)
Bai fraților, pai asta se numeste GENOCID. Ăștia s nebuni. Nimeni, dar Nimeni nu se autosesizeaZA? Ce Se ntâmplă în orașul ăsta? Cine ar trebui să se sesizeze....unde putem merge sa facem o sesizare
marean:
(20 Ianuarie 2020, 16:41)
Cine mai plateste apa e un mare fraier
PSD ist de Slobozia:
(20 Ianuarie 2020, 15:52)
Bai fraților, pai asta se numeste GENOCID. Ăștia s nebuni. Nimeni, dar Nimeni nu se autosesizeaZA? Ce Se ntâmplă în orașul ăsta?
Gogu:
(20 Ianuarie 2020, 15:33)
Pai Ila care este în foto și bea apa nu trebuia sa fie la pușcărie, dar a ajuns în parlament iar acum și-a anunțat candidatura la primărie și la consiliul local, trebuie votat ca să mai bem apa de-acum
Vio:
(20 Ianuarie 2020, 14:51)
Deci trebuie sa facem si baie cu apa plata ? Asta nu se numeste atentat la siguranta populatiei + genocid ? Urban ,nu trebuie sa returneze populatiei banii platiti pe apa "potabila",tinand cont de faptul ca apa nu este nici macar menajera?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 22 Feb 2020
184 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

21 Februarie 2020, 18:20


ISU Ialomița: 28 Februarie-Ziua Protecției Civile din România

Protecția civilă este o structură înființată încă de acum 87 de ani în România, cu scopul îndeplinirii sarcinilor umanitare destinate să protejeze populația civilă împotriva pericolelor, ostilităților sau ...[citește_toată_știrea]

21 Februarie 2020, 10:50
(87 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Târgul Apicol, ediția a XI-a

Slobozia: Târgul Apicol, ediția a XI-a

Primăria Municipiului Slobozia prin Servicii Publice Slobozia SRL, în parteneriat cu Casa Mierii Cooperativă Agricolă, vă face cunoscut faptul că, în perioada 28 februarie-1 martie 2020, se va desfășura ...[citește_toată_știrea]

21 Februarie 2020, 09:40
(85 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Tânăr reținut pentru «furt calificat»

Miercuri, 19 februarie a.c., polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au identificat un bărbat, de 28 de ani, din Slobozia, bănuit de comiterea infracțiunii de «furt ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2020, 16:15
(141 vizualizări - 0 comentarii)


4
Percheziții în Ialomița și Ilfov. Trei persoane reținute pentru «braconaj piscicol» și «furt calificat»!

Percheziții în Ialomița și Ilfov. Trei persoane reținute pentru «braconaj piscicol» și «furt calificat»!

Polițiștii din Ialomița au reținut trei bărbați în urma unor percheziții efectuate la locuințele unor persoane bănuite de «braconaj piscicol» și «furt calificat». Au fost descoperite peste 570 kilograme ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2020, 08:10
(191 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița și IPJ Ialomița, controale în trafic

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează ialomițenii că, în scopul prevenirii reapariției de focare de pestă porcină africană pe teritoriul județului Ialomița, desfășoară ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 18:10
(162 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracționalității în școli

Miercuri, 19 februarie a.c., polițiștii rutieri și cei de Ordine Publică din Slobozia au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracționalității în incinta și în zonele adiacente unităților ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:25
(153 vizualizări - 0 comentarii)


Grecii de Jos: Șoferul de 87 de ani a acroșat cu mașina un biciclist

Marți, 18 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident de circulație produs pe DJ101, în localitatea Grecii de Jos, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:20
(184 vizualizări - 1 comentariu)


8

Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Marți, 18 februarie a.c., în jurul orelor 16,00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic pe DN2, pe raza comunei Movilița, un autoturism condus de un tânăr, de 20 de ani, din Coșereni ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:15
(157 vizualizări - 0 comentarii)


9

Mărculești: A intrat cu tractorul în gard

Marți, 18  februarie a.c., în jurul orelor 17,00, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Slobozia au fost sesizați prin 112 de o femeie din localitatea Mărculești, despre faptul că un tractor ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:10
(203 vizualizări - 0 comentarii)


10

Slobozia: Vernisaj la Centrul Cultural «Ionel Perlea»

Muzeul Județean Ialomița organizează o expoziție de lucrări a 22 de artiști plastici, din colecțiile Muzeului. 31 de tablouri ale unor artiști renumiți, printre care și Constantin Piliuță, Dona Noni Delavrancea ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 17:05
(178 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziții în Ialomița și Ilfov. Evaziunea fiscală cu achiziții intracomunitare, în vizor!

Miercuri, 19 februarie a.c., polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice efectuează 15 percheziții domiciliare, în cadrul unei operațiuni pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2020, 09:05
(501 vizualizări - 0 comentarii)


12

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

18 Februarie 2020, 18:20


13

Slobozia: Ordine de protecție provizorie pentru violență domestică

Polițiștii din Slobozia au emis marți, 17 februarie a.c., două ordine de protecție provizorie. Documentele au fost eliberate după ce două femei, victime ale violenței domestice, au făcut solicitări în acest ...[citește_toată_știrea]

18 Februarie 2020, 18:05
(243 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Polițiștii au dispus confiscarea a peste 160 kg de pește

Țăndărei: Polițiștii au dispus confiscarea a peste 160 kg de pește

Peste 160 de kilograme de pește din specia caras au fost confiscate de polițiștii ialomițeni pe raza localității Țăndărei. Astfel, duminică, 16 februarie a.c., polițiștii, în timp ce patrulau pe DN2A în ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 23:05
(284 vizualizări - 0 comentarii)


Bordușani: Arestat pentru «act sexual cu un minor»

Vineri, 14 februarie a.c., polițiștii au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 22:55
(249 vizualizări - 0 comentarii)


Un tânăr din Făcăeni a modificat data inspecției tehnice periodice la mașină

Sâmbătă, 15 februarie a.c., polițiștii au oprit, pentru control, un autoturism ce se deplasa pe DN3B, din direcția Fetești către Chirana, condus de un tânăr, de 21 de ani, din Făcăeni. În urma verificării ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 22:50
(270 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Șase șoferi, cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani, au fost depistați de polițiști conducând autoturisme pe drumurile publice fără a deține permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Alți ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 22:45
(196 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziții la Urziceni și Manasia

Aproape 100 de polițiști ialomițeni au efectuat luni, 17 februarie 2020, pe raza municipiului Urziceni și a comunei Manasia 12 percheziții domiciliare. În urma acestora au fost ridicate 4 arme, fiind aplicate ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 22:40
(226 vizualizări - 0 comentarii)


Contractele de muncă cu timp parțial, în atenția ITM Ialomița

În perioada 13-23 ianuarie 2020, s-a desfășurat, la inițiativa Inspecției Muncii, o campanie națională privind respectarea de către angajatori a prevederilor legale referitoare la încheierea, modificarea ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 16:05
(246 vizualizări - 2 comentarii)


AJOFM Ialomița: Prima de activare

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița aduce la cunoștința șomerilor înregistrați în evidențele Agenției, care nu beneficiază de indemnizație de șomaj că, în conformitate cu prevederile ...[citește_toată_știrea]

17 Februarie 2020, 10:50
(205 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Minoră de 13 ani, apel fals la 112 sub pretextul de răpire

Zeci de polițiști și jandarmi s-au mobilizat joi, 13 februarie a.c., pentru a localiza o minoră în vârstă de 13 ani care a apelat, la orele 14,00, numărul unic de urgență pentru a anunța că ar fi fost răpită ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2020, 16:35
(389 vizualizări - 1 comentariu)


Alexeni: Bărbat de 56 de ani, mort după ce a traversat prin loc nepermis

Joi, 13 februarie a.c., în jurul orelor 19,00, polițiștii Serviciului Rutier au intervenit pe raza localității Alexeni după ce un bărbat, în vârstă de 47 de ani, a accidentat mortal un altul în vârstă de ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2020, 16:25
(307 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: A intrat cu mașina într-o țeavă de gaz

Slobozia: A intrat cu mașina într-o țeavă de gaz

Accident rutier pe raza municipiului Slobozia, în dimineața zilei de joi, 13 februarie 2020. O mașină în care se aflau un adult și doi minori a intrat într-o țeavă de gaze. Pompierii Detașamentului Slobozia ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2020, 14:05
(446 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


O femeie s-a aruncat de pe podul de la Fetești

O femeie s-a aruncat de pe podul de la Fetești

Întrucât condițiile meteorologice s-au îmbunătățit, miercuri, 12 februarie a.c., în jurul orelor 10,00, s-au reluat căutările pe Brațul Borcea al Dunării, în zona localității Vlădeni, pentru cele două persoane ...[citește_toată_știrea]

12 Februarie 2020, 16:10
(541 vizualizări - 0 comentarii)


Fierbinții de Jos: Avarie la conducta de alimentare cu apă

Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă de pe strada Podgoriilor, din localitatea Fierbinții de Jos, județul Ialomița, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile ...[citește_toată_știrea]

12 Februarie 2020, 15:20
(244 vizualizări - 0 comentarii)


Coșereni: Pieton acroșat de un autoturism

Luni, 10 februarie 2020, polițiștii din Urziceni au intervenit la un accident rutier produs pe DJ201, în localitatea Coșereni, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate a reieșit ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2020, 16:10
(300 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Luni, 10 februarie a.c., în jurul orelor 20,00, polițiștii au oprit în trafic pe DN2C, pe raza localității Grivița, un autoturism condus de un bărbat de 63 de ani, din județul Mureș. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2020, 15:50
(309 vizualizări - 1 comentariu)


DSVSA Ialomița: Focare de pestă stinse oficial

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează cu privire la faptul că, în perioada 30 ianuarie-3 februarie 2020, la nivelul județului au fost stinse 17 focare de pestă ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2020, 15:45
(356 vizualizări - 0 comentarii)


Atenție, se oprește apa în orașul Fetești!

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane de legătură de pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe strada Călărași, din municipiul Fetești, județul Ialomița, RAJA SA Constanța ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2020, 15:40
(328 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Ciuma rosie nu moare în Primarul Mocioniu a semnat pentru o investiție de 28 milioane de lei Petrica cu teava mica în Fantezii edilitare cu gaze naturale, marcă înregistrată Consiliul Județean Nini în «Slobozia nu e groapa de gunoi a nimănui!» un om simplu în Afaceri administrative de 5 milioane de euro în «eurocomuna» Valea Ciorii Ilie. în 3 amicale până la startul returului @.... în Primarul Mocioniu a semnat pentru o investiție de 28 milioane de lei Incet si sigur în Fantezii edilitare cu gaze naturale, marcă înregistrată Consiliul Județean .... în Primarul Mocioniu a semnat pentru o investiție de 28 milioane de lei adevar în Fondurile europene din containerele de la Traian carmen în Primarul Mocioniu a semnat pentru o investiție de 28 milioane de lei cetatean în Primarul Mocioniu a semnat pentru o investiție de 28 milioane de lei Maria Irina în Primarul Mocioniu a semnat pentru o investiție de 28 milioane de lei Alx în «La Cluj, jucătoarele au evoluat execrabil!» platitor în Primarul Mocioniu a semnat pentru o investiție de 28 milioane de lei @Marian&Miruna în Primarul Mocioniu a semnat pentru o investiție de 28 milioane de lei Slobozia în Primarul Mocioniu a semnat pentru o investiție de 28 milioane de lei Leonard în 3 amicale până la startul returului @Bogdan în Liviu Patrichi, director la Spitalul Fetești Trihalo Fecale cu Rugină în Apă infestată cu substanțe chimice și materii fecale Cristi în Primarul Mocioniu a semnat pentru o investiție de 28 milioane de lei
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...