Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Slobozia bea apă cu trihalometani

Răspuns stupefiant oferit oficial unui slobozean

Slobozia bea apă cu trihalometani

Direcția de Sănătate Publică Ialomița a confirmat oficial că Urban SA furni­zează populației apă cu concentrații de trihalometani peste limitele admise. In­formația a fost confirmată de către instituție ca răspuns la sesizarea făcută de un slobozean. Răspunsul a fost publicat on-line de către petent. Din cauza deficiențelor constatate, Urban SA nu a primit viza anuală pentru auto­rizația sanitară de funcționare.

Răspuns oficial de la DSP Slobozeanul Radu Gorunescu a solicitat Direcției de Sănătate Publică Ialomița o serie de date privind activitatea operatorului Urban SA, precum și informații privind calitatea apei furni­zată de acest furnizor beneficiarilor. Răspunsul oficial al DSP, postat în mediul on-line, confirmă încă o dată ceea ce Primăria Slobozia recunoștea în anul 2018: «În anul 2018, în urma solicitării de acordare a vizei pentru Autorizația sanitară de funcționare, SC Urban SA Slobozia a fost notificată cu privire la amânarea acordării vizei anuale din cauza depășirilor înregistrate la parametrul trihalometani». Conform datelor oficiale, această viză nu poate fi acordată înainte de finalizarea investiției la stația de tratare a apei pentru care Urban SA a avansat ca termen final data de 31 decembrie 2020. Reamintim că primarul Adrian Mocioniu a anunțat la începutul acestui an că speră ca acest termen să fie devansat pentru finele lunii martie 2020. Revenind la răspunsul oferit de DSP petentului, oficialii instituției au mai precizat că o situație statistică privind calitatea apei va fi publicată pe site-ul DSP până la sfârșitul lunii ianuarie 2020.

Cilibeanu nuanțează realitatea Directorul Urban SA recunoaște această stare de fapt, dar susține că situația este ceva mai nuanțată. «Buletinele de analiză pentru decembrie 2019 sunt bune... Am recoltat probe de apă pe care le-am trimis la două laboratoare. La unul dintre ele probele nu au înregistrat depășiri, la celălalt depășirile au fost nesemnificative. Din păcate, DSP a decis pe baza acestor probe că nu ne poate acorda viza anuală. Tot ce vă pot spune e că respectăm toate procedurile planului de conformare stabilit!» ne-a declarat Valentin Cilibeanu. În pofida acestor declarații, refuzul DSP de a acorda viza anuală ridică serioase semne de întrebare cu privire la pericolul reprezentat de existența trihalometanilor în apa furnizată populației. Reamintim că, într-un studiu de specialitate, realizat în 2011 în cadrul Universității «Babeș-Bolyai» pe baza buletinelor de analiză a apei din Slobozia, s-a demonstrat că inhalarea vaporilor de apă cu trihalometani și/sau expunerea pielii la apă cu trihalometani pot conduce la apariția unor forme de cancer. Studiul a fost mediatizat public în anul 2014 de către ex-prefectul Mădălin Teculescu.

drept la replică
Ca urmare a publicării în ziarul Independent din data de 15.01.2020 a articolului „Slobozia bea apă cu trihalometani“, întrucat afirmațiile din articol sunt incorecte și scoase greșit din contextul discuțiilor telefonice purtate, pentru corecta informare a cititorilor și beneficiarilor serviciilor și eliminarea confuziilor pe care articolul le creează, vă soli­cităm publicarea prezentului drept la replică.
Buletinele de analiză pentru luna decembrie conțin valori care se încadrează pentru toate punctele de recoltare în limitele prevederilor legale în vigoare.
Tot timpul probele recoltate și sigilate de către reprezentanții DSP Ialomița s-au făcut în dublu exemplar și au fost trimise pentru efectuarea analizelor simultan la două laboratoare acreditate.
La unul dintre laboratoare toate rezultatele analizelor pentru toate probele recoltate sunt sub limitele admise de Legea 458/2002 a apei potabile, deci corespund reglementărilor în vigoare.
La cel de-al doilea laborator, de-a lungul timpului, ocazional și punctual s-au înregistrat și depășiri ale parametrului trihalometani cu va­lori nesemnificative (la 16 probe s-au constatat depășiri din totalul de 72 probe analizate), care conform buletinelor de analiză (în care este înscrisă și eroarea datorită incertitudinii de măsurare specifică metodei de determinare a parametrului THM aprox. 10-15%), dacă se ține cont de această incertitudine de măsurare în sensul negativ, valorile obținute s-ar încadra în limitele prevăzute de lege pentru majoritatea probelor și pentru acest laborator.
Conform „STUDIULUl DE EVALUARE A RISCULUI RE­LA­ȚIONAT CALITĂȚII APEI DIN REȚEAUA DE DISTRIBUȚIE A MUNICIPIULUI SLOBOZIA PENTRU PARAME­TRUL TRIHALOMETANI“ în­tocmit de CENTRUL DE MEDIU ȘI SĂNĂTATE CLUJ „depășirile sporadice nu prezintă risc pentru sănătatea populației“ și „în ceea ce privește expunerea pe termen lung la concentrații de trihalometani ca­l­culul expunerii a arătat lipsa efectelor cancerigene în cazul expunerii de 25, respectiv 30 ani“.
Asigurăm pe această cale corecta informare a beneficiarilor serviciului și că SC URBAN SA ia în permanență toate măsurile necesare pentru furnizarea către beneficiari a unei ape la parametrii impuși de legislația în vigoare fără riscuri la adresa sănătății populației.
Cu stimă,
Director ing. Cilibeanu Valentin
Inginer șef, ing Albu Călin Adrian
Birou teh.-adm., ing. Drăgan Doina
Of. juridic, consilier juridic Agapie George Alexandru

20 Ianuarie 2020, 13:40 (3921 vizualizări - 13 comentarii)

Citiți și:
Primăria Slobozia plătește de două ori pentru stația de tratare
Apa din Slobozia, o problemă fără sfârșit
Dosarul «Apa lui Ionașcu», redeschis de DNA

Comentariile cititorilor:


De ce :
(23 Ianuarie 2020, 17:51)
Nu gasiti adevaratul vinovat? Obraznicul de Ionascu. Singur a luat hotararea. Viceprimarilor le a dat sa ascuta creioane. Si,ca si tstucu Basescu e senator, uroparamentar si, de ce nu ,din nou primar. Numai sa l votati ca te gura suntem buni!
Interesant::
(22 Ianuarie 2020, 15:10)
Foarte interesant comentariul: „Ăștia Roșii au înebunit! Își omoară proprii alegători...” Dacă lucrurile ar sta așa, numai P.S.D.-ul ar rămâne fără votanți, deci sigur nu vor mai câștiga nimic la Alegeri! Dacă vor consuma apă și votanții celorlalte partide politice, ce ne facem că avem o problemă foarte mare; Orice CANDIDAT, la orice funcție, va fi votat numai de „supravețuitori”! Asta dacă însuși CANDIDATUL, supravețuiește! Lăsând gluma la o parte, comentariile de mai sus sunt pertinente și problemele cu adevărat serioase rămân.
A:
(22 Ianuarie 2020, 12:27)
Astia Rosii au innebunit!isi omoara proprii alegatori..
PSD ist de Slobozia:
(21 Ianuarie 2020, 13:26)
Băieți deștepți....dar sunt doar criminali.
apa trece hotii raman:
(21 Ianuarie 2020, 08:48)
Apa rosie ca pesedeu. Psdu carmaci, Ionascu autor, stoica coautor, doar era viceprimarul lui ionascu si mare scula in psd, consilierii psd sustinatori frenetici. Circula zvonul ca combinatul ar fi deversat in trecut diverse otravuri direct in puturi in pamant, iar acest lucru se stia de catre nashii apei. Dar firma tmucb pretina moldoveanului trebuia sa ia lucrarea ca sa castige multi bani; bani de la banca neurmariti de nimeni, ca doar nu erau prosti sa ia fonduri europene. O alta legenda urbana spunea ca in proiect ar fi fost vreo 25 de puturi, din care s-ar fi facut efectiv vreo 21, 22, dar s-ar fi platit pentru 25. Pe de alta parte stoica se lauda ca va face un audit ca sa se vada public cum a cheltuit ionascu banii, dar nu l-a mai facut. De ce? Miza o fi fost numai sa-l atace pe ionascu si sa-i ia locul, sau o fi fost si el santajabil cu diverse (doar a fost coautor) si a pus batista pe tambal. Cine stie, prin laboratoarele pesediste ale apei murdare de partid o fi fost vreo minuta in care capu` la psd o fi vorbit mai pe sleau. Cert este ca de la inceput pana la sfarsit apa a fost si va ramane o mizerie; probabil ar trebui comandat un studiu serios, credibil, la o firma occidentala (asupra caruia politicul din Ro sa nu aiba influenta), ca sa se vada in ce stare este apa asta, daca exista solutii eficiente sa fie potabilizata si nu cosmetizata, iar daca nu (mai mult decat probabil) ar trebui prospectat un alt front de captare, mai dinspre munte. Fonduri UE mai exista inca, iar o asociere a Sloboziei cu cateva comune din judetele IL, BZ sau PH de pe traseul apei s-ar putea realiza cred. Stiu ca multi vor sari ca arsi cand isi vor imagina ce costuri vor fi, insa, cati bani au aruncat astia pe aceasta apa a sambetei? Periodic mai cheltuie bani multi pe cate o treapta de tratare...care nu trateaza nimic, in afara de ajustarea conturilor unor baieti destepti. Baieti destepti cu apa-n cap!
Qiestin :
(21 Ianuarie 2020, 07:05)
Asa a inteles psd sa guverneze.Menorocind cetatenii cu mainile lătrăilor care apoi si au luat haine de melci.Băloși,cu dinții mici dar tot daunatori.Intrat in puscarie se numea interlop,nu politician.Specimenul din imagine a parasit buba rosie dupa ce a primit garantia ca nu imbraca zeghe.Politic e terminat si a recunoscut ca e depasit in situatia prezenta,in Parlament,ii aluneca mereu caciula ca e prea mare.De la primele probe analizate se stia ca apa din acele puturi nu va fi potabila dar a aprobat inceperea lucrarilor.De ce nu a aprobat nimeni anchetarea lui?
Cetatean:
(21 Ianuarie 2020, 04:56)
De peste 30 zile Dsp nu a mai facut nici o analiza la apa in nici o localitate din cauza dir adj Hoata si a jurist Betonistul , complicele ei si tovaras de pahar !
dottore:
(20 Ianuarie 2020, 21:45)
Domnul Gorunescu ar fi chiar simpatic daca ar avea mai putine fițe în cap sau dacă nu le-ar avea deloc, în rest e ok inițiativa domniei sale :D
Jan:
(20 Ianuarie 2020, 20:19)
Bai fraților, pai asta se numeste GENOCID. Ăștia s nebuni. Nimeni, dar Nimeni nu se autosesizeaZA? Ce Se ntâmplă în orașul ăsta? Cine ar trebui să se sesizeze....unde putem merge sa facem o sesizare
marean:
(20 Ianuarie 2020, 16:41)
Cine mai plateste apa e un mare fraier
PSD ist de Slobozia:
(20 Ianuarie 2020, 15:52)
Bai fraților, pai asta se numeste GENOCID. Ăștia s nebuni. Nimeni, dar Nimeni nu se autosesizeaZA? Ce Se ntâmplă în orașul ăsta?
Gogu:
(20 Ianuarie 2020, 15:33)
Pai Ila care este în foto și bea apa nu trebuia sa fie la pușcărie, dar a ajuns în parlament iar acum și-a anunțat candidatura la primărie și la consiliul local, trebuie votat ca să mai bem apa de-acum
Vio:
(20 Ianuarie 2020, 14:51)
Deci trebuie sa facem si baie cu apa plata ? Asta nu se numeste atentat la siguranta populatiei + genocid ? Urban ,nu trebuie sa returneze populatiei banii platiti pe apa "potabila",tinand cont de faptul ca apa nu este nici macar menajera?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 04 Aug 2020
368 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Grupul de Comunicare Strategică: 768 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 4 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 768, cu 20 de cazuri mai mult față de ziua de luni ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 13:10
(116 vizualizări - 0 comentarii)


Alexeni: Muniție de război, descoperită la fier vechi

Peste 50 de cartușe de infanterie au fost descoperite la Alexeni. Muniția, provenită din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, a fost găsită în depozitul unui centru de colectare a fierului vechi din ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 15:45
(91 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Alexeni și Fierbinți-Târg

Un incendiu violent a cuprins în dimineața zilei de luni, 3 august a.c., în jurul orei 9,00, o locuință din comuna Alexeni. Pentru stingerea flăcărilor au intervenit pompierii de la Detașamentul Urziceni ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 15:35
(76 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Duminică, 2 august a.c., în jurul orelor 22,30, polițiștii din Amara au observat pe un drum neiluminat din extravilanul localității o autoutilitară al cărei șofer, în momentul efectuării semnalelor de oprire ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:55
(89 vizualizări - 1 comentariu)


IPJ Ialomița: 22 de permise reținute, amenzi de peste 187000 de lei

În perioada 1-3 august a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza întregului județ pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și siguranței publice. Astfel, la sfârșitul de ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:50
(89 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 748 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 3 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 748, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:15
(208 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 744 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Duminică, 2 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 744, cu 2 cazuri mai mult față de ziua de sâmbătă ...[citește_toată_știrea]

2 August 2020, 13:10
(132 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 742 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Sâmbătă, 1 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 742, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de vineri ...[citește_toată_știrea]

1 August 2020, 13:10
(148 vizualizări - 0 comentarii)


8

Grupul de Comunicare Strategică: 733 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 31 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 733, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de joi, ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 13:05
(242 vizualizări - 0 comentarii)


9

Slobozia: Beată la volan, a avariat trei autoturisme

Joi dimineața, 30 iulie a.c., în jurul orei 5,00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linia prevenirii și combaterii faptelor la regimul circulației pe ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 11:35
(497 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


10

Slobozia: Femeie agresată de soț

Joi, 30 iulie a.c., în jurul orelor 12,00, polițiștii din Slobozia au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 42 de ani, cu privire la faptul că este agresată fizic de soțul său.
În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 11:30
(259 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,34%-rata șomajului în iunie 2020

La sfârșitul lunii iunie 2020, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4060 șomeri (din care 1896 femei), rata șomajului fiind de 4,34%, cu 0,49% sub valoarea ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2020, 10:45
(190 vizualizări - 0 comentarii)


12

Instituția Prefectului Ialomița: Modificări asupra modului de organizare a examinării în vederea obținerii permisului auto

Printr-un comunicat de presă, prefectul Tonița Manea aduce în discuție «atribuția prefectului de stabilire a modului de organizare la nivel local a examinării în vederea obținerii permisului de conducere ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2020, 13:45
(393 vizualizări - 0 comentarii)


13

Grupul de Comunicare Strategică: 724 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 30 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 724, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2020, 13:30
(349 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Tânăr de 19 ani, arestat preventiv întrucât conducea o mașină fără a avea permis

Miercuri, 29 iulie a.c., polițiștii din Urziceni au observat în trafic un autoturism condus de un șofer despre care se cunoștea că nu deține permis auto. În momentul în care a sesizat echipajul Poliției ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2020, 11:20
(248 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Proba scrisă la Titularizare 2020

Miercuri, 29 iulie 2020, a avut loc proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, sesiunea 2020. În județul Ialomița ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 21:35
(388 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Zilierii, introduși în REVISAL

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița anunță beneficiarii care utilizează zilieri că, în condițiile Legii nr.52/2011, modificată, prin Ordinul Ministrului Muncii și Protecției Sociale nr.1140/23.0 ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 13:20
(262 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 715 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 29 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 715, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 13:10
(294 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune a polițiștilor la Urziceni

Acțiune a polițiștilor la Urziceni

Pe raza municipiului Urziceni, au fost constituite filtre rutiere pentru verificarea documentelor necesare circulației pe drumurile publice, în conformitate cu legislația în vigoare. La activitățile desfășurate ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 11:20
(311 vizualizări - 0 comentarii)


Amenzi aplicate de inspectorii ITM Ialomița pentru «muncă la negru»

Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecției Muncii, stabilite atât prin lege cât și prin Programul Cadru de Acțiuni al Inspecției Muncii pentru anul 2020, în perioada 20-22.07.2020 s-a desfășurat ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2020, 09:50
(295 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

28 Iulie 2020, 18:10


ITM Ialomița: Angajați chemați la muncă deși se aflau în șomaj tehnic

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a realizat în această lună o serie de acțiuni de control pentru a verifica modul în care angajatorii respectă legislația în domeniu. Controlul a vizat acele situații ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2020, 16:55
(415 vizualizări - 0 comentarii)


Vitezoman în localitatea Ciochina

Un bărbat, de 42 de ani, s-a aleds cu un dosar penal după ce a fost depistat conducând în interiorul localității Ciochina cu o viteză de 106 kilometri la oră. În aceeași mașină se aflau alți patru tineri ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2020, 16:45
(341 vizualizări - 0 comentarii)


Coșereni: Șofer de autobuz cu alcoolemie de 1,13 mg/l

Un accident rutier a fost semnalat polițiștilor marți, 28 iulie 2020, în zona localității Coșereni. Cel care l-a provocat este un bărbat de 44 de ani, șofer al unui autobuz. În timp ce se deplasa pe DN ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2020, 16:35
(304 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița, Titlularizare 2020: Emoții pentru 271 de profesori

Miercuri, 29 iulie 2020, la Liceul de Arte «Ionel Perlea» din Slobozia se desfășoară proba scrisă a examenului de Titularizare 2020. Pentru susținerea probei scrise, candidații trebuie să fie prezenți în ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2020, 16:30
(356 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 710 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 28 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 710, cu 15 cazuri mai mult față de ziua de luni, ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2020, 13:05
(440 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 695 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 27 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 695, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

27 Iulie 2020, 13:05
(572 vizualizări - 3 comentarii)


Fetești: Fiul și-a bătut tatăl. Dosar penal pentru «violență în familie»!

Duminică, 26 iulie a.c., în jurul orelor 18,00, polițiștii din Fetești au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că un bărbat, de 70 de ani, este lovit de fiul său. În urma verificărilor efectuate ...[citește_toată_știrea]

27 Iulie 2020, 11:55
(432 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Borănești, arestat pentru «trafic de minori»

Vineri, 24 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea ...[citește_toată_știrea]

27 Iulie 2020, 11:50
(287 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Duminică, 26 iulie a.c., în jurul orei 3,00, polițiștii din Stelnica, fiind în exercitarea atribuțiunilor de serviciu pe linia prevenirii și combaterii faptelor la regimul circulației pe drumurile publice ...[citește_toată_știrea]

27 Iulie 2020, 11:45
(406 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...