Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

REPORTAJ

Orașul fără locuri de veci

Orașul fără locuri de veci

E  oficial! Slobozia nu mai are locuri de veci. Are în schimb soluții pe termen lung. Prima ar fi un nou cimitir în valoare de 10,5 mili­oane de lei. A doua constă în extinderea cimitirului de la Bora pe tere­nurile achiziționate de Primărie cu o sută de mii de euro în 2018 și 2019. Iar a treia va fi propusă în ședința de Consiliu Local de la sfârșitul lunii ianuarie, când consilierul local Luminița Croitoru va cere rezilierea contractului de concesiune cu firma Petracom, care are în cimitir o concesiune de 1500 mp. Adică vreo 400 de locuri de veci. Până atunci, în cimitir e liniște și pace...

La poarta cimitirului E zi de vineri, ziua Sfântului cuvios Antonie cel Mare, cu dezlegare la ulei și vin. Dar în cimitirul de la Bora nu-i nici țipenie... Doar paznicul și programul de vizitare. De când a venit Dorina s-au mai schimbat lucrurile. Tot se mai fură, dar nu ca pe vremuri. Iar gardurile de fier apucă și ele să ruginească în pământ... Numai locuri de veci nu-s! Că de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere, d-apăi administratorul! Printre cruci e liniște și pace. Locul ăla din dreapta, amenajat anul trecut, e plin ochi, că slobozenii n-așteaptă. Din stânga se-aud manele. Or fi de la Paros, că numai el a mai rămas... Paros e consilierul primarului Mocioniu și proprietarul singurei firme de pompe funerare care funcționează cu aviz de la Primărie. Așa zice el! Consilierul local Luminița Croitoru zice că nu și cere denunțarea unilaterală a contractului pentru că «interesul local o impune» în baza Legii 102 din 2014, privind cimitirele, a hotărârii Consiliului Local 741 din 2016 și a Regulamentului privind cimitirele. Numai că în Regulament nu scrie nimic despre denunțarea unilate­rală și nici despre aviz. Pentru că de-abia acum se face un Regulament care să le conțină...

Morții cu morții, viii cu viii După o jumătate de oră de plimbat prin cimitir, găsim un aparținător. Georgeta Grigore are aproape 70 de ani și copiii în Spania. Așa au făcut bani și i-au cumpărat o casă la Săveni, mare, cu pridvor, că le sunt dragi tradițiile. Și-acum ar vrea să aibă ea grijă de casă până or veni ei și cât o mai putea... Dar nu vrea să-și lase bărbatul aici, în cimitir. «A fost bărbat bun, maică. Nu m-a bătut, a adus banii acasă, a avut grijă de copii! Și nici nu bea săracul, că suferea de stomac. De-aia a și murit. Iar acum vreau să-l mut și pe el la Săveni, să ne îngroape copiii acolo pe amândoi. Și caut o firmă să îmi ia mortul cu tot cu cruce și să le las groapa la schimb. Că am auzit că e scump, maică, locul în cimitir. Și uite, eu le dau două, numai să mi-l ducă pe Ionel la Săveni. Nu știți unde să întreb?!». De știut, știm. Dar nu e legal. Ridicăm prudent din umeri și o lăsăm cu grijile ei. În drum spre ieșire dăm peste angajații cimitirului. Ne privesc ca pe niște intruși și au dreptate. Toată lumea vrea să le ia pâinea de la gură. Ultimul a fost primarul!

200 mii de lei pentru 400 de morminte Primarul Adrian Mocioniu are soluții pentru criza locurilor de veci la Slobozia. Le știu până și groparii. Prima a fost să ducă cimitirul la granița dinspre Cosâmbești. O bagatelă de 10,5 milioane de lei pentru 7 hectare de loc cu verdeață și 2376 de locuri de veci. Iar dacă îi ajută Dumnezeu și slobozenii cu încă un mandat, îl face și pe-ăla! Dar prin 2023-2024... Dar până atunci oamenii se duc, că n-au încotro și nu pot să aștepte după promisiunile lui. O altă soluție ar fi extinderea aia păcătoasă pentru care a plătit din buget o sută de mii de euro. Dar de un an proiectul zace prin sertare, deși nu e nevoie de PUZ, că legea nu mai cere. Și, spun gurile rele, în ritmul în care se mișcă Urbanismul, și ăsta mai durează un an... Așa că, vrei, nu vrei, soluția e să denunțe consilierii locali contractul de concesiune cu Petracom. Adică cu consilierul său personal, Radu Paros. Numai că Paros cere douăzeci miliarde de-ăia vechi pentru ăia 1500 de mp, că are firmă premiată de 5 ori la târgurile funerare naționale. Da, da! Sunt și de-astea! Prin urmare, soluții există. Numai să vină o dată alegerile și să fie reales. Iar până atunci, să se înghesuie și ei pe unde mai e loc, că n-a rămas nimeni neîngropat pe lumea asta...

26 Ianuarie 2020, 09:15 (3604 vizualizări - 9 comentarii)

Citiți și:
Slobozia percepe taxă pentru identificarea locurilor de veci
Slobozia nu mai are locuri de veci

Comentariile cititorilor:


cetatean:
(28 Ianuarie 2020, 09:02)
Pentru ce platim 72 lei taxa cimitir ?! pentru nimic......are dreptate in tot ce spune domnul mai sus.......o batjocura ?!  
Dă bine cu șampon că iese:
(28 Ianuarie 2020, 07:44)
Legatura intre ONG animale si oameni?Disproportia! Unul a spanzurat un caine(un dezaxat,oricum) si au strigat cu totii pana l au identificat. (foarte bune). La Dinca in Caracal,daca urla un animal-vuia presa,politaii sapau sa ajunga acolo...Dar pentru o fetita ce a sunat de 3 ori...Nu s a facut nimic.Se cerceteaza!Pentru animale gasim loc de cimitir,sunt importante-dreptul animalelor(??!?) vs oameni..Parca se exagereaza cu iubirea de animale. Parca.Incompetenta locala,de a nu avea idei,teren si oameni potriviti se datoreaza sistemului de angajare,neprofesionalismului si coruptiei.Asa cum avem cimitir in SlNoua,cu ce ar deranja spre Vestul orasului?
si aici e o alta batjocura:
(27 Ianuarie 2020, 22:15)
Cimitirul Bora e o alta batjocura la adresa cetatenilor din Slobozia, dar si o vaca de muls pentru smecherii din psd.
Maresc anual tarifele pentru servicii care nu exista.
Nu exista retea de apa curenta, e doar un robinet in fata biroului unde incaseaza banii.
Nu exista nicio toaleta ! Batranii au nevoie destul de des la toaleta, sunt umiliti sa faca pe ei sau sa faca pe langa garduri.
O mare rusine !!!
Nu te lasa sa faci lucrari cu meseriasi din afara, te obliga sa faci lucrari cu atelierul lui Paros din incinta cimitirului, in vale. 
Paros acum e sfatuitorul personal al primarului Mocioniu si din pozitia ce o are face trafic de influenta. Ar trebui dat afara din cimitir !!
Puradeii misuna si cersesc sau te forteaza sa facceva curatenie cu e ca daca nu iti fac stricaciuni cand pleci.
Nu pazeste si nu protejeaza nimeni.
Am reclamat si au zis ca sunt putini, cimitirul e mare si nu pot sa faca fata la toti.
De ce sa la tot dam bani daca isi bat joc de noi pe toate pozitiile ?
Poate vor acum iar voturile noastre ? Mocioniu, Paros, Ionascu, Stoica numai oameni deosebiti, care de fapt au distrus si furat orasul asta Slobozia !
Flori:
(27 Ianuarie 2020, 19:55)
Bravo,Luminița Croitoru! Hai cu curaj!
#pasajladrajna:
(27 Ianuarie 2020, 18:07)
Nu s-a gandit nimeni la parcarea subterană?Ar fi loc destul, se poate folosi si pe verticală....
@Mai scump sa mori:
(27 Ianuarie 2020, 14:17)
Minte...probabil ca ai, suflet ce-ti mai trebuie! Care este legatura intre ONG pentru animale (care oricum sunt f putine) cu faptul ca primaria nu s-a ingrijit de 10 ani sa extinda cimitirul uman? Vrei sa rezolvi tu problema? esti bine-venit, implica-te, infiinteaza un ONG, du-te in audienta, protesteaza, zbate-te, fa ceva ca sa se vada. Nu, tu scrii doar, blamand iubitorii de animale, care nu au nicio legatura cu lipsa locurilor de veci. Se vede ca nu iubesti nici animalele si nici oamenii. Daca gandeai totusi ceva mai profund ai fi facut alta legatura: din cauza investitiilor paguboase facute de primarii orasului (ionascu - apa nepotabila si stoica cu groapa), care au indatorat foarte mult bugetul local pe zeci de ani, adaugand aici incompetenta actualului, nu sunt bani pentru amenajarea unui nou cimitir, sau extinderea celui existent. Stoica a facut un infochiosc din carton, care a costat cat un apartament cu 2 camere, in loc sa se ocupe de cimitir, iar mocioniu viseaza sali polivalente...
Mai scump sa mori:
(27 Ianuarie 2020, 07:46)
Pentru ca avem organizatii si iubitori de animale nefiresc de mulți,stim unde vom ingropa animalutzele,pentru oameni asteptam infiintarea unor ONGuri ce iubesc semenii si vom rezolva situatia.Radem,dar sa vedeti ce agatam mortii in pomi,la uscat.Sau se vor inventa coparseie cu 2 locuri si se rezolva,era s'un cantec"io pă jos si tu deasupra".
ionascu salvatorul:
(26 Ianuarie 2020, 12:04)
Gaseste ionascu o rezolvare,ca el este inginerul orasului,altul ca el nu se gaseste.Probabil parcarea subterana va fi locul in care acopeiri in ipsos vor putea fi bagati oamenii,ca in China-armata din teracota,la Slobozia armata de trihalometani!Dupa atata apa"potabila"consumata dupa ce moare unul il mai ti in picioare la geam 6 luni si ii incasezi pensia.
Ana:
(26 Ianuarie 2020, 11:31)
Este crunt să-ti decedeze un membru al familiei si să nu ți se poată da loc de veci...Am fost in situația asta!in final s-a rezolvat,dar a fost un stres in plus pe lângă celelalte pregatiri...că de,totul te ia prin surprindere,nu cu "pregătire"!Am vrut să iau 2 locuri de veci c-așa ar fi normal pentru o familie,insă nu s-a putut!Pentru taxa ce se percepe ar fi normal ca cimitirul să aibă patrulă de la poliția comunitară,motivul fiind agasarea din partea copiilor de etnie romă care nu se mulțumesc cu un pachet ce-l primesc,cer si bani,plus că te poți aștepta ca data care vine să-ți găsesti monumentul funerar deteriorat că nu le-ai dat bani!Acum mai nou e oprită si apa in cimitir....in rest toate bune!!!Cât despre dl Paros,e normal să incomodeze,cunoaște multe ,ca fost administrator de cimitir!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 17 Feb 2020
257 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

17 Februarie 2020, 09:10


Țăndărei: Minoră de 13 ani, apel fals la 112 sub pretextul de răpire

Zeci de polițiști și jandarmi s-au mobilizat joi, 13 februarie a.c., pentru a localiza o minoră în vârstă de 13 ani care a apelat, la orele 14,00, numărul unic de urgență pentru a anunța că ar fi fost răpită ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2020, 16:35
(231 vizualizări - 1 comentariu)


Alexeni: Bărbat de 56 de ani, mort după ce a traversat prin loc nepermis

Joi, 13 februarie a.c., în jurul orelor 19,00, polițiștii Serviciului Rutier au intervenit pe raza localității Alexeni după ce un bărbat, în vârstă de 47 de ani, a accidentat mortal un altul în vârstă de ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2020, 16:25
(127 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: A intrat cu mașina într-o țeavă de gaz

Slobozia: A intrat cu mașina într-o țeavă de gaz

Accident rutier pe raza municipiului Slobozia, în dimineața zilei de joi, 13 februarie 2020. O mașină în care se aflau un adult și doi minori a intrat într-o țeavă de gaze. Pompierii Detașamentului Slobozia ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2020, 14:05
(327 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


4
O femeie s-a aruncat de pe podul de la Fetești

O femeie s-a aruncat de pe podul de la Fetești

Întrucât condițiile meteorologice s-au îmbunătățit, miercuri, 12 februarie a.c., în jurul orelor 10,00, s-au reluat căutările pe Brațul Borcea al Dunării, în zona localității Vlădeni, pentru cele două persoane ...[citește_toată_știrea]

12 Februarie 2020, 16:10
(377 vizualizări - 0 comentarii)


Fierbinții de Jos: Avarie la conducta de alimentare cu apă

Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă de pe strada Podgoriilor, din localitatea Fierbinții de Jos, județul Ialomița, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile ...[citește_toată_știrea]

12 Februarie 2020, 15:20
(143 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

11 Februarie 2020, 17:20


Coșereni: Pieton acroșat de un autoturism

Luni, 10 februarie 2020, polițiștii din Urziceni au intervenit la un accident rutier produs pe DJ201, în localitatea Coșereni, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate a reieșit ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2020, 16:10
(182 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Luni, 10 februarie a.c., în jurul orelor 20,00, polițiștii au oprit în trafic pe DN2C, pe raza localității Grivița, un autoturism condus de un bărbat de 63 de ani, din județul Mureș. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2020, 15:50
(182 vizualizări - 1 comentariu)


9

DSVSA Ialomița: Focare de pestă stinse oficial

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează cu privire la faptul că, în perioada 30 ianuarie-3 februarie 2020, la nivelul județului au fost stinse 17 focare de pestă ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2020, 15:45
(213 vizualizări - 0 comentarii)


10

Atenție, se oprește apa în orașul Fetești!

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane de legătură de pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe strada Călărași, din municipiul Fetești, județul Ialomița, RAJA SA Constanța ...[citește_toată_știrea]

11 Februarie 2020, 15:40
(184 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița/Prahova: Percheziții la persoane bănuite de contrabandă

Polițiștii specializați în Investigarea Criminalității Economice din cadrul IPJ Ialomița au efectuat 7 percheziții domiciliare, în urma cărora au indisponibilizat peste 4300 de țigarete, 25 litri de băuturi ...[citește_toată_știrea]

10 Februarie 2020, 16:40
(270 vizualizări - 0 comentarii)


12

Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Sâmbătă și duminică, 8/9 februarie a.c., polițiștii rutieri au depistat pe raza județului patru șoferi ialomițeni care au condus pe drumurile publice aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorii ...[citește_toată_știrea]

10 Februarie 2020, 16:25
(221 vizualizări - 0 comentarii)


13

Fetești: Polițiștii au amendat cerșetorii

Duminică, 9 februarie a.c., polițiștii din Fetești au acționat pe linia prevenirii și combaterii parazitismului stradal, depistarea cerșetorilor și minorilor lăsați fără supraveghere, predispuși la comiterea ...[citește_toată_știrea]

10 Februarie 2020, 16:20
(155 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Infractori arestați

Miercuri, 5 februarie a.c., polițiștii din Jilavele, în baza unor activități pe linia depistării persoanelor urmărite și a celor care posedă mandate de executare a pedepsei, au identificat, pe raza comunei ...[citește_toată_știrea]

6 Februarie 2020, 13:40
(378 vizualizări - 0 comentarii)


Cod Roșu de viscol și ninsori în Ialomița

Cod Roșu de viscol și ninsori în Ialomița

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea vor fi vizate de Cod Roșu de viscol și ninsori. Astfel, Ialomița va intra sub incidența Codului Roșu de viscol și ninsori de miercuri, 5 februarie 2020, orele 22,00, până joi, 6 februarie 2020, orele 8,00. Să precizăm că fenomenele vizate de Codul Roșu de viscol și ninsori fac referire la intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85-90 km/h, viscol, ninsori relativ abundente, vizibilitatea fiind redusă semnificativ. ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2020, 11:50
(1072 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Două accidente, patru persoane rănite

Marți, 4 februarie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la două accidente de circulație, soldate cu rănirea a patru persoane. Primul accident rutier s-a produs în jurul orei 9,00, pe DJ213, în afara ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2020, 11:45
(380 vizualizări - 0 comentarii)


Miloșești: Bărbat de 60 de ani, mort în casa incendiată

Miloșești: Bărbat de 60 de ani, mort în casa incendiată

În noaptea de marți spre miercuri, 4/5 februarie 2020, în jurul orelor 23,45, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o casă din localitatea Miloșești. La locul intervenției ...[citește_toată_știrea]

5 Februarie 2020, 09:10
(401 vizualizări - 0 comentarii)


Accident mortal la Căzănești: Pieton lovit de o mașină!

Luni, 3 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident de circulație produs pe DN2A, în localitatea Căzănești, soldat cu decesul unei persoane. Din primele cercetări ...[citește_toată_știrea]

4 Februarie 2020, 16:40
(483 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Urziceni, drogat la volan

Luni, 3 februarie a.c., polițiștii din Urziceni, în timp ce efectuau un filtru rutier pe raza de competență, au oprit în trafic un tânăr, de 21 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din ...[citește_toată_știrea]

4 Februarie 2020, 16:35
(438 vizualizări - 0 comentarii)


Coșereni: Arestat pentru «vătămare corporală»

Luni, 3 februarie a.c., polițiștii din Coșereni au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative ...[citește_toată_știrea]

4 Februarie 2020, 15:25
(320 vizualizări - 0 comentarii)


AJPIS Ialomița: Modificări privind cuantumul alocației de stat pentru copii

În conformitate cu prevederile Legii nr. 214/2019, pentru completarea art. 3 din Legea nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, începând cu data de 1 ianuarie 2020, cuantumul alocației de stat ...[citește_toată_știrea]

4 Februarie 2020, 15:20
(469 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA SA Constanța activează Comandamentul pentru Situații de Urgență

Ca urmare a atenționărilor meteorologice de intensificări ale vântului (cu rafale ce vor depăși 60-70 km/h) și ninsori viscolite, la nivelul RAJA SA Constanța s-a decis activarea Comandamentului pentru ...[citește_toată_știrea]

4 Februarie 2020, 15:15
(460 vizualizări - 0 comentarii)


Atenție, se oprește apa în localitatea Fetești!

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane de legătură de pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe strada Călărași, din municipiul Fetești, județul Ialomița, RAJA SA este ...[citește_toată_știrea]

4 Februarie 2020, 15:10
(321 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Gârbovi

Incendiu la o casă din Gârbovi

În noaptea de luni spre marți, 3/4 februarie 2020, în jurul orei 00,25, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o casă din localitatea Gârbovi. La locul intervenției ...[citește_toată_știrea]

4 Februarie 2020, 15:05
(378 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Gârbovi incendiu


Vlădeni: S-au înecat în apele Borcei

Doi bărbați, de 42 și 48 de ani, din comuna Vlădeni, s-au înecat în cursul zilei de luni, 3 februarie 2020, în apele Brațului Borcea. Aceștia se aflau într-o barcă alături de alți doi bărbați, de 36 și ...[citește_toată_știrea]

4 Februarie 2020, 14:35
(524 vizualizări - 0 comentarii)


Coșereni: Accident rutier cu 3 autoturisme

Coșereni: Accident rutier cu 3 autoturisme

Trei autoturisme au fost avariate și o femeie de 41 de ani a fost rănită ușor, în urma unui accident rutier petrecut în zona localității Coșereni. Evenimentul rutier s-a produs marți, 4 februarie 2020, ...[citește_toată_știrea]

4 Februarie 2020, 11:09
(442 vizualizări - 0 comentarii)


Autoturism furat din Buzău, descoperit la Gârbovi

În data de 31 ianuarie 2019, în jurul orelor 19,30, polițiștii ialomițeni au identificat în localitatea Gârbovi un autoturism declarat furat de către polițiștii din Buzău. Un tânăr de 18 ani, din Pogoanele ...[citește_toată_știrea]

3 Februarie 2020, 16:50
(486 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Femei agresate de soți

Sâmbătă, 1 februarie a.c., o femeie din comuna Dridu a sunat la 112 solicitând ajutor împotriva soțului de 45 de ani care ar fi agresat-o. La fața locului s-au deplasat polițiștii din orașul Fierbinți- ...[citește_toată_știrea]

3 Februarie 2020, 16:40
(369 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți la volan

Sâmbătă, 1 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat și oprit în trafic un bărbat ce conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice. După ce a fost testat cu alcooltestul ...[citește_toată_știrea]

3 Februarie 2020, 16:15
(325 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...