Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Vivani are autorizație de construire pentru extinderea gropii de deșeuri periculoase

Se întâmplă la Slobozia

Vivani are autorizație de construire pentru extinderea gropii de deșeuri periculoase

După 2 ani de așteptare, Vivani Salubritate primește aprobarea Primăriei Slobozia pentru extinderea gropii de deșeuri periculoase. Capacitatea noii celule ar urma să fie de 241500 tone și se va întinde pe o suprafața de 1 hectar. Reamintim că primarul Sloboziei s-a opus vehement acestei extinderi în urmă cu un an. «Ne exprimăm poziția fermă împotriva acestui demers și nu putem susține o eventuală decizie a APM pentru emiterea acordului de mediu în vederea realizării obiectivului!» declara în urmă cu un an Adrian Mocioniu.

Ce vrea Vivani? Vivani Salubritate deține de mai bine de 10 ani o groapă de deșeuri periculoase în incinta Depozitului Zonal pe care îl gestionează. Groapa existentă are o capacitate de 10500 mp și o capacitate disponibilă de depozitare deșeuri periculoase «de 20000 mc, 40000 tone, la o densitate medie=2 t/mc». În urmă cu 2 ani, firma a cerut extinderea acestei facilitați. Conform documentației depuse în anul 2018, noul depozit de deșeuri periculoase al Vivani Salubritate SA presupune o investiție estimată la 5 milioane de euro. «Celula 2» va avea o suprafață de peste 1 hectar (10500 mp), respectiv 170 m lungime și 150 lățime, o adâncime de 3 metri și o înălțime a digului de 2,5 m. Aceasta va însemna un volum de deșeuri periculoase de 115000 mc și o capacitate de 241500 tone, la o densitate de 2,15 mc.

Slobozia s-a opus În mai 2019, în cadrul unei dezbateri publice obligatorii cu privire la această investiție, atât oficialii Primăriei Slobozia, cât și cetățenii orașului, s-au opus public realizării acestei investiții. «Ne exprimăm poziția fermă împotriva acestui demers și nu putem susține o eventuală decizie a APM pentru emiterea acordului de mediu în vederea realizării obiectivului!» declara la momentul respectiv Adrian Mocioniu, primarul Sloboziei. Mai mult decât atât, el a susținut un proiect de hotărâre, de altfel ilegal, prin care plenul Consiliului Local s-a opus public extinderii gropii de deșeuri periculoase. Proiectul viza «interzicerea sau extinderea construirii unei noi celule de deșeuri periculoase pe teritoriul Sloboziei». În pofida opoziției publice, Vivani Salubritate a demarat procedurile legale pentru obținerea autorizației de construire.

Inevitabilul s-a produs Autorizația de construire a fost eliberată în 8 ianuarie 2020. Inexplicabil, în cele 20 de zile care au trecut de la eliberarea acestei autorizații, primarul Adrian Mocioniu nu a făcut niciun demers public de informare a populației. Marius Buzea, reprezentatul Vivani Salubritate, susține că că procedura este perfect legală și tote condițiile impuse de lege sunt îndeplinite: «Am făcut toate demersurile legale pentru obținerea acestei autorizații de construire... Așa cum spune legea! Asigurăm populația că nu există niciun pericol real, așa cum nici până acum nu a existat vreunul!». Dincolo de legalitate si declarații, decizia Primăriei Slobozia de a elibera această autorizație de construire poate genera și costuri... electorale. Rămâne de văzut cine le va plăti și, mai ales, cum va gestiona administrația locală această problemă în spațiul public.

30 Ianuarie 2020, 17:10 (2765 vizualizări - 21 comentarii)

Citiți și:
Bomba cu ceas de la Vivani ticăie: Groapa de gunoi a Sloboziei a luat foc!
Vivani, acuzată public de încălcarea legislației privind mediul
«Groapa de deșeuri periculoase reprezintă un pericol pentru mediu și cetățeni!»
Consiliul Local Slobozia a votat pentru blocarea investiției Vivani Salubritate

Comentariile cititorilor:


Simulare :
(5 Februarie 2020, 06:49)
Duhoarea,miasmele raspandite de cei ce fabrica mancare de caini este insuportabila in noptile de vara si acelasi ton mieros l au avut si acei investitori pana au obtinut avize si autorizatii.Daca directia vantului vara ar fi din Vest sau NVest,ar fi nenorocire,stiut fiind ca vara vine din S,SVest.Ce zici domnu buzea?
cetatean:
(4 Februarie 2020, 15:07)
Slobozeni....daca este de vina Mediu sa mergem la ei.........daca este de vina Primaria sa mergem la ei.........Adunare Populara pentru sanatatea nostra si a copiilor nostri !  cine se alatura  adunarii ? 
Tom :
(2 Februarie 2020, 10:27)
Ce ton linistitor are acest buzea marius,ca nu este pericol pentru extindere,chiar daca avem denumirea deseuri periculoase.Noi locuim in Slobozia si vara suportam greu miasmele unei fabrici de mancare caini,investitie ce nu trebuia sa deranjeze.Locuiesti in alta zona decat Slobozia marius?Nu a scris nimeni ce deseuri periculoase vor fi anihilate acolo si ce potentiale pericole presupune o avarie a instalatiilor de la groapa gunoi.Ca se mai strica utilajele.Nu uitam "coada de vulpe" a combinatului de acum o luna,denumita scapare"accidentala".Avem destule experiente neplacute si nu vrem adaugata alta.
gigi:
(2 Februarie 2020, 09:20)
unde e furnalul de 60 de metri inaltime care trebuia sa existe de la inceputl activitatii Vivani acest lucru fiind stiut si de garda de  mediu de ani de zile ca trebuia construit
competenti:
(2 Februarie 2020, 08:24)
Apropo de aceste plicuri cu asa zise realizari ale primarului sunt tranzmise an de an datorita aceloras colaboratori ai primarului ,directori care sunt aceeasi de pe vremea lui Ionascu si il magulesc pe primar iar acesta in prostia lui crede ca este cel mai bun si ca il iubesc cu adevarat oamenii .Primarul nu s-a informat ca mai mult de jumatate din aceste plicuri se intorc inapoi  intacte .Poate anul acesta curtea de conturi va face ce trebuia sa faco de ani de zile va imputa contracaloarea scrisorii cu realizarile primarului .
curios:
(1 Februarie 2020, 18:57)
e o regula care, din pacate, s-a impamantenit.
este drept, nu degeaba.
pentru ca oricum rezulattele administratiei publice este nemultumitor cam pe toata linia ( este valabil in oprice localitate sau aproape ),  nu mai conteaza ca ii pui si alte lucruri in carca. in felul asta iti mai mesteci frustrarile si iti justifici tie insusi, nervii varsati prin critici, jigniri si sudalmi. ca trebuie sa te descarci si tu intr-un fel.
dar daca chiar vreti sa va descarcati pe cineva priviti totusi spre agentia de mediu si spre garda de mediu.
acum, cinstit, primarul abia de mai face ceva din fisa postului sau, de ce am fi indreptatiti sa-l criticam ca nu face treaba acestor doua institutii ?
iar o eventuala vinovatie a vreo cuiva din administratie, in legatura cu vivani, cautati-o undeva pe la inceputuri.
PSD ist de Slobozia:
(1 Februarie 2020, 13:04)
banu sa iasa. ce contează starea de sănătate a locuitorilor . cu apa la fel. acum ne aduceți deșeuri periculoase. Baaaaa nebunilor. de fapt băieților deștepți. in orasul asta nu avem pe nimeni sa se ridice ptr.cetateni. Doar golanii ne conduc.
Destinatar fara voie:
(1 Februarie 2020, 11:36)
Gata Adriane,ne au venit plicurile cu situatia impozitului local dar am primit si paginile in care te lauzi cu "reusitele"administtatiei tale cu debut psdist si finalizare...pseudo-psdista.Avizarea gropii nu ai mai notat-o ca dadea rau si prostimea intelege ce ai scris tu in fituica din plic.Dar cum ai reusit sa convingi postasul sa urce pana la etajele superioare??Sa semnam de primirea corespondentei-adica munca de week end,nu gluma.Sunt platiti dublu agentii postali?Plus prosteala ca in plic avem situatia financiara a impozitului local dar nimic despre fituica ce umple plicul sa se rupa.Sa iti fie rusine,o sa iti returnez tot prin posta mizeria de fituica plina de "realizari".Esti la fel de mizerabil ca si hahaila-stoica si ionascu-minciunila-mustatila-setilă. #vanguraciumatilor
gigi:
(1 Februarie 2020, 09:20)
cerealele din jurul gropii nu ajung si pe masa noastra , cei de la mediu nu stiu ca sunt infestate ?
gunoier:
(1 Februarie 2020, 08:29)
Atunci cind e vorba de spaga (...) baga legile sub pres si lucteaza dupa propiile interesa pentru ca nu au fost trasi la raspundere niciodata de catre curte sau alte organe.Alegatorii vor fi cei care ii vor sanctiona .
Cosmin :
(1 Februarie 2020, 07:18)
Vivani este în colaps de câțiva ani buni. Nu au fost în stare sa repare sau sa reconstruiască cupola care a fost distrusa de vânt acum 3-4 ani și care proteja celula de deșeuri periculoase, și acum zic ca o sa investească 5mil de euro într-o celula noua. Poate trebuiau depuși într-un cont banii ăștia ca și garanție sa fim siguri ca se va face treaba asa cum scrie în autorizație.
@ Antonio:
(31 Ianuarie 2020, 19:45)
Daca Mocioniu nu mai era la PSD isi pierdea mandatul de primar si nu mai semna autorizatia de construire ! L-ati exclus ? Nu!  Si-a dat demisia ? Nu ! A semnat o adeziune la alt partid ? Nu !  Deci MINTI ! Incă un PSD-ist care MINTE ! PUNCT !
Carmen:
(31 Ianuarie 2020, 17:31)
Reprezentantul vivani, domnul buzea, locuiește în Slobozia, are copii, are conștiință? Știu răspunsurile.
Un cetatean:
(31 Ianuarie 2020, 15:16)
Aici nu este vorba de alegeri ci de interese,stie ca nu mai ia un mandat si își pregătește terenul.Credeti ca pana acum am avut aer curat in oras sau curatenie sau ce mai vrem noi?Tot cu acordu primăriei langa ad garage e o groapa de gunoi la propiu intr-un cartier,mediul se face ca ploua,Gherman arunca tot ce prinde acolo sa ia un ban pe terenul concesionat de la primarie,lumea e multumita mai putin locuitorii care suporta toată treaba asta ca niste romani adormiți.Deci niste tone de Deșeuri periculoase in plus nu deranjează pe nimeni,le primim ca niste europeni ce suntem,ce vreau sa spun e ca toată lumea ce ar trebui sa vegheze la bunul mers al lucrurilor e agățată,orice partid ar veni mentalitatea e aceeași,uitati-va la omul lui TINEL de la prefectura,niste comuniști puși pe căpătuială.Nici cu cei tineri nu ne e rusine,luam exemplul domnului Rosca Valeriu,orașul e sufocat de gunoi,bălării,maidanezi dar se ocupa momentan de amenajarea parcurilor,treaba profitabila,Curățenia poate sa mai aștepte.Prin unele sectoare ale Capitalei se spală strada cu detergent,la noi se matura cu circurile alea de maturi de Răchită,dar vrem sa progresam,sa fim europeni.Daca a-ti învățat ceva din plimbarea in SUA pe banii noștri de ce nu aplicați Domnu Valeriu?
Gigel:
(31 Ianuarie 2020, 14:08)
In cardasie cu Agentia de Mediu se intampla totul. NU se masoara in oras exact materiile astea poluante, denumite pulbere in suspensie PM10. www.calitateaer.ro si vedeti pe Slobozia ca acestea nu se masoara. De ce? Poate ar trebui cineva sa se autosesizeze!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
12 Iul 2020
247 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Grupul de Comunicare Strategică: 521 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Sâmbătă, 11 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 521, cu 7 cazuri mai mult față de ziua de vineri ...[citește_toată_știrea]

11 Iulie 2020, 13:05
(118 vizualizări - 0 comentarii)


Marsilieni: A fost găsit ialomițeanul evadat din Penitenciarul Rahova

În seara zilei de vineri, 10 iulie 2020, polițiștii ialomițeni au reușit să-l identifice pe tânărul de 32 de ani care, în luna martie, a evadat din Penitenciarul Rahova. Acesta se afla pe un câmp din localitatea ...[citește_toată_știrea]

10 Iulie 2020, 20:20
(207 vizualizări - 2 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

10 Iulie 2020, 17:15


USR PLUS Ialomița susține strângerea de semnături on-line

Organizația USR PLUS Ialomița trage un puternic semnal de alarmă în ideea în care România se pregătește de Alegerile Locale care vor alea loc duminică, 27 septembrie 2020. Conform Legii 115/2015, fiecare ...[citește_toată_știrea]

10 Iulie 2020, 16:10
(88 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Reținut după ce a furat portofelul unei bătrâne

Un bărbat de 53 de ani, din Slobozia, a fost reținut pentru 24 de ore după ce a furat portofelul unei bătrâne de 71 de ani, plecată la cumpărături la un supermarket din oraș. Femeia a sesizat dispariția ...[citește_toată_știrea]

10 Iulie 2020, 16:05
(120 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 514 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 10 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 514, cu 11 cazuri mai mult față de ziua de joi, ...[citește_toată_știrea]

10 Iulie 2020, 13:05
(191 vizualizări - 0 comentarii)


Gura Ialomiței: Beat la volan, a derapat cu mașina

Un cetățean din Gura Ialomiței a sesizat joi dimineața, 9 iulie a.c., în jurul orei 3,00, faptul că un autoturism a derapat pe raza localității. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au identificat ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2020, 15:25
(157 vizualizări - 0 comentarii)


Perieți: Arestat pentru «furt calificat»

Miercuri, 8 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2020, 15:20
(149 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Miercuri, 8 iulie a.c., în jurul orelor 22,00, polițiștii rutieri din Fetești au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani. În urma verificării în bazele de date, s-a ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2020, 15:15
(131 vizualizări - 0 comentarii)


9
Razie la Bărbulești

Razie la Bărbulești

Peste 160 de efective ale Poliției și Jandarmeriei au descins în dimineața zilei de joi, 9 iulie a.c., în comuna Bărbulești, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, asigurarea climatului de ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2020, 15:10
(166 vizualizări - 0 comentarii)


10

Grupul de Comunicare Strategică: 503 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 9 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 503, cu 39 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

9 Iulie 2020, 13:05
(263 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 464 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 8 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 464, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

8 Iulie 2020, 13:05
(327 vizualizări - 0 comentarii)


12

Fetești: Atenție, se oprește apa în Cartierul Buliga!

Pentru realizarea operațiunilor periodice de întreținere a rezervorului destinat înmagazinării apei potabile ce deservește municipiul Fetești/Ialomița, RAJA Constanța va sista furnizarea apei, joi, 9 iulie ...[citește_toată_știrea]

8 Iulie 2020, 09:40
(136 vizualizări - 0 comentarii)


13
Gimbășani: Bărbat salvat de pompieri dintr-un canal de vizitare elevator

Gimbășani: Bărbat salvat de pompieri dintr-un canal de vizitare elevator

Evenimentul a fost semnalat de un lucrător al unei firme marți, 7 iulie a.c., în jurul orelor 15,25. În sprijinul bărbatului de 43 de ani s-au deplasat de urgență 3 echipaje de salvare de la Detașamentul ...[citește_toată_știrea]

8 Iulie 2020, 08:40
(205 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

7 Iulie 2020, 17:10


Ion Roată: Utilaje agricole cuprinse de flăcări

Ion Roată: Utilaje agricole cuprinse de flăcări

Pompierii din Urziceni au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a cuprins două utilaje agricole, puse în funcțiune pe un câmp din zona localității Ion Roată. Cel mai probabil flăcările au izbucnit ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 16:05
(278 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteo-Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cu vijelii (ce vor atinge în anumite intervale viteze de 80-90 km/h), averse ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 15:55
(110 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan sub influența alcoolului

În urma unei acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere, polițiștii ialomițeni au identificat , pe raza localităților Rădulești, Slobozia și Țăndărei, 4 conducători auto care circulau pe drumurile publice ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 15:50
(159 vizualizări - 1 comentariu)


Incendiu la o casă din Movila

Incendiu la o casă din Movila

Pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia și membrii serviciului voluntar cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au intervenit pentru stingerea unui incendiu care ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 15:05
(132 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Movila incendiu


Grupul de Comunicare Strategică: 455 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 7 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 455, cu 11 cazuri mai mult față de ziua de luni, ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 13:05
(205 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Calendarul privind mobilitatea personalului didactic din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021 a fost reactualizat

În urma promulgării de către președintele României, Klaus Iohannis, a Legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcționare a sistemului ...[citește_toată_știrea]

6 Iulie 2020, 21:20
(308 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Vineri, 3 iulie a.c., în jurul orei 9,30, polițiștii din Slobozia au oprit pentru control, pe raza localității Misleanu, un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani, din aceeași localitate. În urma solicitării ...[citește_toată_știrea]

6 Iulie 2020, 16:10
(194 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 444 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 6 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 444, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de vineri, ...[citește_toată_știrea]

6 Iulie 2020, 13:05
(239 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiuni integrate pentru combaterea COVID-19

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, la nivelul județului Ialomița se vor desfășura acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2020, 08:20
(161 vizualizări - 0 comentarii)


Șosele însângerate în județul Ialomița

Șosele însângerate în județul Ialomița

Zi neagră pe șoselele din Ialomița sâmbătă, 4 iulie 2020. Cinci persoane au fost rănite și una a murit în urma a 3 accidente rutiere, petrecute pe raza localităților Fetești, Coșereni și Misleanu. Cel mai ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2020, 12:15
(769 vizualizări - 5 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 440 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 3 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 440, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de joi, 2 ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 13:05
(283 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan, fără permis sau cu permise suspendate

Joi, 2 iulie a.c., în jurul orelor 15,00, polițiștii din Balaciu în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe raza de competență au oprit pentru control un autoturism condus de un ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 11:40
(253 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Pieton acroșat de un autoturism

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 18,00, ISU Ialomița a intervenit la un accident rutier în municipiul Slobozia, în care un autoturism a lovit un pieton. La locul evenimentului s-a deplasat de urgență ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:55
(272 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Fetești: Șiră de baloți cuprinsă de flăcări

Fetești: Șiră de baloți cuprinsă de flăcări

Vineri dimineață, 3 iulie a.c., în jurul orei 3,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o șiră de baloți din paie în gospodăria unui cetățean din Cartierul Vlașca ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:50
(180 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești incendiu


Slobozia: A luat foc ghena de ventilație

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 16,00, ISU Ialomița a fost solicitat să intervină la stingerea unui incendiu produs la o ghenă Slobozia. Incendiul a fost stins operativ de ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:45
(222 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia incendiu


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...