Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

REPORTAJ

«Alexandra, cetățean român și american. Sunt interesată să lucrez în Slobozia!»

«Alexandra, cetățean român și american. Sunt interesată să lucrez în Slobozia!»

În luna ianuarie 2020, Alexandra Cernat s-a prezentat la AJOFM Ialomița. Alexandra are dublă cetățenie, română și americană, și se întoarce acasă după 12 ani de muncă în Statele Unite ale Americii. Pare neverosimil, dar e adevărat! Și, tocmai de aceea, este o istorioară numai bună de povestit în ziar...

Un CV american la AJOFM Alexandra Cernat are 34 de ani și este expert în contabilitate și audit. A plecat din Slobozia în urmă cu 12 ani, iar la 1 ianuarie 2020 s-a întors acasă. Primul ei contact oficial cu România a fost Agenția Județeană pentru Ocupa­rea Forței de Muncă Ialomița. Expe­riența ei americană a determinat-o să considere normală această abordare instituțională. Și uite-așa, normalul a devenit extraordinar: «Înțeleg felul în care gândiți... Și de ce vi se pare extraordinar. Dar nu e! Mi se pare firesc să mă adresez unei instituții specializate pentru a găsi un loc de muncă corespunzător pregătirii mele profesionale...». Alexandra a lucrat 7 ani în America ca expert în audit financiar. După ce, proaspăt ieșită de pe băncile facultății de Litere București, a ales visul american. «Pentru fiecare dintre noi visul american e diferit, înseamnă altceva... Pentru mine a fost întâi experiența de a munci programul „Work and travel“. Mi-a plăcut și, după absolvirea Facultății de Litere, am luat decizia de a rămâne acolo. Pasiunea pentru cifre și informații contabile a venit ulterior, după ce am lucrat câțiva ani în retail...». Ca să ajungă la acest nivel de pregătire, Alexandra a traversat America și a urmat cursurile Universității Portland, Oregon: «Pare o schimbare radicală, dar nu e... În fond, au trecut 12 ani peste mine și mi se pare normal să mă schimb! Și nu regret nicio clipă aceste schimbări. Dimpotrivă, cred că ele m-au completat fericit...».

Softul social din «țara tuturor posibilităților» Alexandra spune toate astea zâmbind larg și privindu-te în ochi. Gândește întâi în engleză și uneori vocea ei ezită... Și, deși respiră aerul Sloboziei, pare la ani lumină distanță. E educată, e politicoasă până în vârful unghiilor, capabilă să se adapteze instantaneu, atentă la nuanțe și întotdeauna pozitivă: «Toată lumea îmi spune că nimic nu s-a schimbat în Slobozia. Sau în România. Poate, când stai aici, aștepți schimbări radicale... Dar eu aleg să văd schimbările mici. Ca, de exemplu, spațiile de parcare de pe autostradă, care acum 12 ani nu erau...». O întrebăm de ce s-a întors acasă din «țara tuturor posibili­tăților». Într-o perioadă în care toată lumea pleacă. După un an 2019 în care au plecat din România alte 300 mii de persoane: «A fost o alegere, nu un impuls! Evident, mi-a fost dor de casă, am vrut să fiu aproape de părinți, mi-am dorit să mă întorc la Slobozia... Dar decizia e una rațională și vine ca rezultat al maturizării mele profesio­nale. Am făcut audit și consultanță financiară pentru firme importante, am căpătat o experiență pe care mă pot baza și îmi doresc să folosesc această experiență pentru a munci aici, acasă. A devenit o pasiune... Știți, în America învățământul orientează elevul către domeniile care îi plac! Ei presupun că astfel munca nu va mai fi o povară și, practic, orice ai face simți doar plăcerea de a munci. Iar dacă înveți și ai voință, poți face absolut orice îți dorești!».

Visele din vise
Pare deplin conștientă de alegerea ei și lumea la care se întoarce. Știe că Slobozia e un oraș prăpădit de provincie, că slujbele potrivite pregătirii sale sunt la București, că un salariu decent e greu de obținut... «Cred că totul ține de disciplina interioară. Dacă ești pasionat de un lucru și ți-l dorești cu adevărat, atunci îl poți obține! Acest principiu și altele asemănătoare m-au ghidat acolo. Și sunt convinsă că ele sunt valabile oriunde!». Când nu-și caută job prin AJOFM, Alexandra Cernat e o slobozeancă get-beget. Duce dorul pisicii pe care a lăsat-o în grija prietenilor din America, caută o cafenea bună în oraș și după ce Hambarul și-a tras obloanele, așteaptă primăvara pentru că este pasionată de drumeții. «Încerc să fiu mereu implicată în ceva... Am învățat foarte multe lucruri acolo și vreau să le implementez aici! Întâi în viața mea de aici, apoi în jurul meu dacă e posibil și sunt acceptată... Numai așa poți schimba lucrurile, pas cu pas. De aceea mă bucură micile schimbări pe care le-am descoperit!». Printre schimbările mărunte descoperite de Alexandra se numără laptele din orez care nu era pe rafturi când a plecat ea din țară, bazinul de înot unde vrea să ajungă pentru că face sport de plăcere și... cele două firme de audit din Slobozia: «Nu știu dacă pot rămâne aici... Este evident că slujba pe care o caut este, mai degrabă, la București! Dar inima mea va rămâne mereu aici, la Slobozia...».

13 Februarie 2020, 13:50 (4298 vizualizări - 16 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Nedumerit:
(16 Februarie 2020, 19:23)
A fost la “ work and travel” I-a placut si a luat decizia decizia sa ramana acolo. Adica a ramas ilegal acolo sau cum? Cu “work and travel” e sa muncesti in locuri pe care americanii nu prea se inghesesuie adica spalator de vase sau robotel la banda intr-o fabrica, etc Si cum a luat cetatenia ca doar nu pica din cer? Sint multi romani care nu au fost la “work and travel”, de fapt nu au fost niciodata in America si le-ar place sigur sa ramina acolo, astia de ce nu pot. Asa eu doar pot sa speculez ca fata cind s-a dus la wok and travel a cunoscut pe cineva si in alea 5 luni l-a facut pe ala sa fie in al 9-lea cer si sa o ia de nevasta ( cetatenie americana in 3 ani), Americanii we satura repede de o femeie , vor mai mult, plus ca le place sa bea si probabil a divortat. O fi stat fata saraca ceva timp singura, dupa care ce sa faca a venit acasa. Astea sint doar presupunerile mele , daca reporterul nu da amanunte . Cine nu ar vrea sa viziteze macar America si nici macar nu primesc viza, iar duduia pentru ca I-a placut a ramas acolo si primit si cetatenia ( probabil au asteptat-o pe aeroport si cu celebrul platou cu piine si sare)
Brrrrr:
(15 Februarie 2020, 15:13)
Sa dea buluc la Bucuresti ca are cetatenia Americana. Ma bufneste rasul. Are tacsu pile, are masa relatii, ori da cascavanul sa prinda un post bine platit. Vezi ca la Bucuresti umbla caini cu covrigii in coada. Sa umplut capitala de spumanti pilosi cu posturi si locuri de munca cumparate. Aileooo chiar este de stan si bran.
Ani:
(15 Februarie 2020, 15:05)
Bai Gigele ai fost in SUA, ia zine si noua cum este aerul, bai stii cât costa studiile si cazarea, asistenta medicala. Copiilul asta si-a permis financiar si stai cuminte ca se mai si infloreste cu mari realizari pe taram american. Ce dracu chiar crezi ca toti suntem sireturi de bocanc. Vii tu din america mare cetatean ca sa te angajezi la Slobozia pe salariu de bugetar. Ba terminati cu prosteala ca este cu mustati lungi minciuna. Ba nici america nu mai este ce a fost odata. Ca sa stii ca asa pentru tine, in america aia smechera de ceva ani buni a inceput sa se practice, nepotismele si angajarile pe pile. Stai cuminte ca nui chiar asa cum auzi la tv sau la unele sau altii. Stai cuminte ca stratul de ca.. cat este gros si acolo. Si aia fac trafic de influenta si dau mita. Chia m-am enervat si nu mai vad tastele de nervi cand vad, ce vad si aud. Ce mare branza sa obtii si sa ai cetatenie americana. Nuti baga un cent in buzunar. Exagerat
Aurel :
(15 Februarie 2020, 08:54)
Bre Gigele!Mergi la primarie sa platesti ca ai masina.Trei birouri,patru semnaturu,doa avizari dar sa mergi mai intai la serviciul inmatriculari ca nu au stiut ce sa ceara,dupa ce revi,slabanoaga aia e la tigara afara,intri in birou-n-ai platit la intrare?Totul pentru a intra masina in circuitul impozitului.Inmatricularile nu ar putea face asta? Doi=mergi la Urban.Este ca un film a lui N Caranfil.Prostie,figuri de"slujba la stat"-toti angajati sunt ca intr un film vechi rusesc.Hartogaraie,avizari.. Trei=trezoreria/finantele...Deci: draga Alexandra,daca ai putea asista la cate o zi plina"de munca"in institutiile statului te vei cruci si catolic si ortodox.Sa adaugam mirosurile urate de aer cald,statut? #goalexandrago
O pensionara :
(15 Februarie 2020, 07:43)
O cunosc de cand era copil si stiu cand a plecat in America .A plecat dupa visul american,insa acolo i-a lipsit mult familia ramasa acasa .Nu -mi dau cu parerea daca e bine sau rau ce a facut pentru ca e alegerea ei si ea stie mai bine ce-si doreste pe viitor de la viata .Nu-i doresc decat sa-si calculeze bine decizia si mult succes in vitor oriunde va dori sa fie !
Slobozia:
(15 Februarie 2020, 02:52)
Felicitari Alexandra,bun venit acasa în orașul tău Slobozia unde ai fost nascută și ai copilarit cu adevărații români.
A:
(14 Februarie 2020, 17:30)
Daca toti tineri plecati afara s ar intoarce acasa,Romania s ar schimba intr un ritm mai alert ,pozitiv ,din toate punctele de vedere.Felicitari Alexandra si nu dezarma...
Gigel:
(14 Februarie 2020, 15:59)
Ar fi fost interesant un interviu mai lung. Desigur, nu prea există termen de comparație între America și România. Însă un lucru îmi este clar: România este plină de oameni care se vaită într-una, dar care nu fac nimic în privința lor. Prin comparație, în America multă lume își caută permanent un job mai bun (chiar dacă acest lucru  înseamnă relocare în alt oraș), și multă lume studiază chiar și la 40 de ani pentru a-și îndeplini visul (să devină avocat, sau inginer, sau doctor). Probabil că Alexandra a observat deja aceste lucruri. Oameni sunt peste tot, și deși pare incredibil, în America veți găsi și foarte mulți oameni săraci, mai săraci decât cei care se văicăresc pe aici. Dar ei privesc înainte, se zbat să facă ceva în viață, pe când unii compatrioți ai noștri privesc spre... nimic. S-au resemnat, ceea ce e o mare problemă.
@un om :
(14 Februarie 2020, 14:54)
Care dracu e compania aia care si plateste,din judetul nostru,"un om"??O multinationala in mod cert poate folosi un om pregatit,cu experienta Statelor Unite.Gărgăunii bolnaviciosi angajati pe bani multi la bugetari nu au nici pe jumatate cunostinte acumulate de Alexandra in 10-12ani si se numesc"sef serviciu","director",consilier personal, etc.Fata e tanara-in Romania trebuie sa treaca prin măgărismele unui sef,sa o reguleze ăla,să suporte limbajul plin de apropouri vulgare,asta e inca Romania, bă "un om"!TOATE institutiile judetului au nemernici ce ar trebui castrați,libidinoși ce inca propun salarii pe baza actului sexual!Intrati in istoricul site urilor accesate de sefii de servicii sa vedeti cate pornhuburi sunt accesate si de cate ori pe zi!! Alexandra,daca esti pregatita pentru Romania-mergi in Ardeal!
un om:
(14 Februarie 2020, 09:46)
Bine ai revenit acasa,
 Nu lua in seama commenturile gen partidul gen saracie ....mergi inainte Romania s-a schimbat, oamenii cu acest gen de comentarii sunt doar limitati, da exista in romania companii care platesc performanta profesionala, exista excelenta exista afirmare exista tot ceea ce ai avut si in state, tu doar mergi inainte si ignora mentalitatea omului mediocru. 
Succes
#nuidetine mizeria pilelor:
(14 Februarie 2020, 06:59)
Clar a intervenit dorul de casa.Cum regasesti insa orasul dupa 12 ani?Partidul ciumatic si-a vopsit o parte din slujbasi,ne sufocam de birocratie si avem birourile inghesuite de angajati pe relatii,nu pe competenta profesionala.Asa este si in America?Avize,reavizari,bani publici cheltuiti,ca altfel se taie bugetul(!?),angajati ce stiu ca este o prostie munca de plimbat hartii ce au nevoie de stampila,semmatura,apoi iarasi semnatura pe colt,cu stampila de la etajul unu!?!? Cum scapam de obraznicaturile angajate pe bani multi"la stat"??Ai o reteta sa ii trimitem la"donuts"cu barcile de hartie,ceva?Sa ii imbarcam spre China,Whuhan?Babaciuni,tineret,toti sunt angrenati in munca fara sens in institutiile statului.
Sarata:
(14 Februarie 2020, 06:12)
Sinceră să fiu, eu te sfătuiesc să nu intri in cocina, că te mănâncă porcii. Mai ales cu aia de tip ONG.ul meu.  De cine sunt finanțate  ong.meu? Ce câștigă, cât câștigă? Copiil bun încearcă dar ai sa regreți. România a fost odată acum este muci, distrusă în totalitate. Numai un Gheorghiu Dej, o Ana Pauker, un Vișinescu, un Ficior născuți poate ar mai repara cate ceva. Altfel mori fara demnitate
Cauta-ne!:
(13 Februarie 2020, 21:03)
Draga Alexandra, rezonez! Sunt cadru universitar in Anglia de 15 ani (precedati de 3 ani in State) dar vin din ce in ce mai des in Ialomita pe perioade de timp din ce in ce mai lungi. Te invit prin Murgeanca la un ceai pe islaz cand imi reiau activitatile cu ONG-ul meu la final de aprilie. Sunt sigura ca avem ce sa ne povestim, dar mai ales ce sa planuim! :) Cauta-ne: Atelierul de Vara EDUPLAi
Ana:
(13 Februarie 2020, 18:54)
La degradarea care este in Ialomița, iși ia viteza înapoi in America în maxim 6 luni. Sau poate este rudă cu cineva din politică si o pune bine, ori se mânjește cu vreun boșorog bogat. Dacă rămâne în Ialomița sigur in cel mult 2 ani, uită de america si o spurcă la coruptie lupii bătrâni la furat. Dacă nu pune botul, este dată afara imediat. Ialomița ziceți băieti. Cetațeana, Alexandra ai făcut cea mai mare greșeală din viața ta, aterizând la Slobozia iti paradești singură tinerețea si viitorul, ai sa regreți amarnic. Sfatul meu, fugi cat poti de repede, daca nu în SUA cât mai departe de Slobozia si Ialomița, ba si Tanzania, Coasta de Fildeș sau Burkina Faso sunt mai deasupra a ce gasești in Ialomița. Sa nu uiți ce ti-am spus si să-ti aduci aminte.
gigel:
(13 Februarie 2020, 15:26)
In Slobozia ai 2 posibilitati: te bagi in partidul de la putere (stiti voi care...) si te angajezi la stat pe un salariu decent sau te angajezi in mediul privat pe salariul minim. 

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Joi 09 Apr 2020
98 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

anunț angajare

RISO SCOTTI DANUBIO SRL angajează
-ambalator manual-3 persoane
-electromecanic -1 persoana

Cerință specială: să locuiască în Slobozia
Persoana de contact: Mihai Nedelcu,
tel. 0729/167.293

8 Aprilie 2020, 13:50


Grupul de Comunicare Strategică: Numărul infecțiilor COVID-19 în Ialomița a ajuns la 79

În ultimele 24 de ore, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost depistate 7 noi cazuri de infecție COVID-19. Astfel, numărul persoanelor bolnave a ajuns la 79. Totodată ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2020, 13:25
(156 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Percheziții la locuințele unor hoți

Polițiștii din Urziceni au efectuat marți, 7 aprilie 2020, două percheziții domiciliare pe raza orașului. Oamenii legii au descins la locuințele a doi bărbați, suspecți de spargerea sediului unei firme ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2020, 13:20
(96 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: S-a urcat beat la volan și a provocat un accident rutier

Un bărbat de 52 de ani din București este cercetat penal pentru «conducere în stare de ebrietate» și «vătămare corporală din culpă». În seara zilei de 7 aprilie 2020, în timp ce venea de la București către ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2020, 13:15
(56 vizualizări - 0 comentarii)


4

Slobozia: Amenzi de 57 mii de lei aplicate de polițiști

Polițiștii din Slobozia au organizat marți, 7 aprilie 2020, o acțiune de verificare a modului în care se respectă măsurile legale impuse pe perioada stării de urgență. Cu această ocazie au fost aplicate ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2020, 13:10
(78 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Foreței de Muncă Ialomița oferă 147 de noi locuri de muncă persoanelor aflate în căutarea unui serviciu. Cele mai multe dintre oferte sunt destinate șomerilor calificați ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2020, 13:05
(75 vizualizări - 0 comentarii)


Prefectura Ialomița, Coronavirus: 73 persoane, confirmate cu COVID-19

Potrivit Instituției Prefectului Ialomița, la data de 7 aprilie 2020, conform raportului operativ al Direcției de Sănătate Publică Ialomița, 428  persoane se află în carantină. De asemenea, alte 1 ...[citește_toată_știrea]

7 Aprilie 2020, 16:40
(241 vizualizări - 1 comentariu)


Axintele: Reținut pentru că și-a amenințat soția

Un bărbat de 50 de ani din localitatea Axintele a fost reținut luni, 6 aprilie 2020, după ce a mers la locuința concubinei sale și a amenințat-o. Femeia în vârstă de 49 de ani a sunat la 112 și a cerut ...[citește_toată_știrea]

7 Aprilie 2020, 15:45
(65 vizualizări - 0 comentarii)


8

Grupul de Comunicare Strategică: Numărul cazurilor de COVID-19, în creștere în județul Ialomița

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița se constată o creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19. Astfel, dacă luni, 6 aplie 2020, erau înregistrate 63 de cazuri, marți ...[citește_toată_știrea]

7 Aprilie 2020, 13:05
(191 vizualizări - 0 comentarii)


9

RAJA SA Constanța răspunde provocărilor COVID-19

A trecut aproape o lună de când societatea noastră a impus primele măsuri de prevenire și de limitare a diseminării virusului SARS-CoV-2, atât pentru angajații RAJA SA Constanța cât și pentru comunitate ...[citește_toată_știrea]

7 Aprilie 2020, 12:55
(85 vizualizări - 0 comentarii)


10

Grupul de Comunicare Strategică: În Ialomița există 63 de cazuri de infecție COVID-19

Numărul cazurilor de infecție COVID-19 este în creștere la nivelul județului Ialomița. Potrivit estimărilor oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică, în Ialomița există 63 de cazuri confirmate pozitiv ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 13:15
(283 vizualizări - 0 comentarii)


Proiectil neexplodat, descoperit la Armășești

Lucrările agricole de primăvară scot la iveală elemente de muniție neexplodată. Astfel, un cetățean din comuna Armășești ce executa în cursul dimineții de luni, 6 aprilie a.c., săpături pe un teren de pe ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 13:10
(117 vizualizări - 0 comentarii)


12

Roșiori: Bătrân de 88 de ani, carbonizat în propria casă

În cursul nopții de duminică spre luni, 5/6 aprilie a.c., un incendiu a curmat viața unui bărbat de 88 de ani, din Roșiori. Alarma s-a dat în jurul orelor 21,30, când casa bătrânului a fost cuprinsă de ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 13:05
(103 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Roșiori incendiu


13

Firmă din Fetești, controlată de polițiști după ce ar fi vândut măști neconforme

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au sancționat cu amendă în valoare de 5000 de lei un operator economic din Fetești care comercializa măști de protecție și mănuși ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 12:35
(177 vizualizări - 0 comentarii)


Ordine de protecție provizorii emise de polițiști la Slobozia și Axintele

Sâmbătă, 4 aprilie a.c., Poliția Municipiului Slobozia a fost sesizată cu privire la faptul că o femeie, de 45 de ani, din Slobozia, ar fi fost agresată de concubinul său, un bărbat de 46 de ani. De asemenea ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 12:30
(113 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Vineri, 3 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Jilavele au depistat, pe raza comunei Bărbulești, un tânăr de 22 de ani, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 12:25
(116 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: În Ialomița există 56 de cazuri de infecție COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității situația pe județe a cazurilor de infecție COVID-19. Potrivit estimărilor oficiale, la nivelul județului Ialomița există, în momentul de față, 56 de persoane ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2020, 13:10
(278 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii au confiscat arme la Țăndărei

Polițiștii au confiscat arme la Țăndărei

În cadrul unor acțiuni de amploare desfășurate sâmbătă, 4 aprilie a.c., între orele 14,00-22,00, pe raza orașului Țăndărei și a municipiului Slobozia, au fost constituite 20 de dispozitive de ordine și ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2020, 11:15
(1105 vizualizări - 1 comentariu)


Amara: Incendiu la o fermă de animale. Un bărbat a ars de viu!

Un incendiu puternic a curpins în seara zilei de sâmbătă, 4 aprilie 2020, o fermă de animale din localitatea Amara. Pompierii Detașamentului Slobozia s-au luptat mai bine de 3 ore să stingă flăcările. ...[citește_toată_știrea]

4 Aprilie 2020, 23:15
(466 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: În Ialomița există 45 de cazuri de infecție COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității situația pe județe a cazurilor de infecție COVID-19. Potrivit estimărilor oficiale, la nivelul județului Ialomița există, în momentul de față, 45 de persoane ...[citește_toată_știrea]

3 Aprilie 2020, 13:10
(433 vizualizări - 3 comentarii)


Intervenții ale pompierilor ialomițeni

Intervenții ale pompierilor ialomițeni

La nivelul județului, pompierii militari ialomițeni au acționat pentru gestionarea a 13 intervenții destinate protecției comunității, din care 8 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență. Astfel ...[citește_toată_știrea]

3 Aprilie 2020, 11:05
(142 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Detalii despre șomajul tehnic

Pentru a facilita accesul în ceea ce privește depunerea documentelor de către agenții economici care vor beneficia de prevederile art. XI din OUG nr. 30/2020, pentru modificarea și completarea unor acte ...[citește_toată_știrea]

3 Aprilie 2020, 10:40
(197 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: În Ialomița există 37 de cazuri de infecție COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității situația pe județe a cazurilor de infecție COVID-19. Potrivit estimărilor oficiale, la nivelul județului Ialomița există, în momentul de față, 37 de persoane ...[citește_toată_știrea]

2 Aprilie 2020, 13:10
(390 vizualizări - 0 comentarii)


Ograda: Ordin de protecție emis pe numele unui bărbat care și-ar fi lovit concubina

Polițiștii ialomițeni au emis miercuri, 1 aprilie .a.c., un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat, de 34 de ani, din comuna Ograda, care și-ar fi lovit concubina. Poliția Municipiului Slobozia ...[citește_toată_știrea]

2 Aprilie 2020, 13:05
(171 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan fără permis și amendați pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare

Joi, 2 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de bărbat de 48 de ani din orașul Amara. În urma verificărilor efectuate ...[citește_toată_știrea]

2 Aprilie 2020, 12:40
(305 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Drăgoești și Răsimnicea

Incendii la Drăgoești și Răsimnicea

Miercuri, 1 aprilie, a.c., în jurul orelor 13,10, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu produs la o anexă gospodărească a unui cetățean din localitatea Drăgoești. ...[citește_toată_știrea]

2 Aprilie 2020, 10:20
(128 vizualizări - 0 comentarii)


Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu: «Vârful tensiunilor generate de criza COVID-19 în domeniul monetar, bancar și financiar a fost depășit!»

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu: «Vârful tensiunilor generate de criza COVID-19 în domeniul monetar, bancar și financiar a fost depășit!»

Vârful tensiunilor generate de criza COVID-19 în domeniul monetar, bancar și financiar a fost depășit. Dacă în perioada 11-20 martie 2020 retragerile de numerar, de la BNR, ale instituțiilor de credit, ...[citește_toată_știrea]

1 Aprilie 2020, 13:40
(277 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Sancțiuni aplicate de peste 414000 de lei

Marți, 31 martie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la 65 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112, au constatat 14 infracțiuni și au aplicat peste 250 de sancțiuni contravenționale. Valoarea ...[citește_toată_știrea]

1 Aprilie 2020, 13:35
(179 vizualizări - 1 comentariu)


Roșiori: Fără permis și beat la volan

Marți, 31 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșereni au oprit pentru control, pe DJ02, pe raza comunei Roșiori, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, din comuna Drăgoești ...[citește_toată_știrea]

1 Aprilie 2020, 13:30
(132 vizualizări - 0 comentarii)


Federația «Solidaritatea Sanitară»: Strategia de protecție a salariaților din sănătate este eronată, crescând riscul de infectare

Federația «Solidaritatea Sanitară» solicită Ministerului Sănătății introducerea purtării măștii chirurgicale și a mănușilor ca precauțiune minimă împotriva COVID-19 pentru toți salariații din spitalele ...[citește_toată_știrea]

1 Aprilie 2020, 13:10
(129 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...