Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Apă infestată cu substanțe chimice și materii fecale

Pericolul nevăzut de la robinete

Apă infestată cu substanțe chimice și materii fecale

Apa furnizată în rețelele publice pune în pericol sănătatea ialomițenilor. Situația este confirmată de Direcția de Sănătate Publică Ialomița, ai cărei specialiști au întocmit un Raport privind calitatea apei potabile la nivelul județului. Datele prezentate în documentul oficial au la bază analizele efectuate în cursul anului 2019, în urma prelevării probelor de apă de la stațiile existente în județul Ialomița. Analizele au scos la iveală prezența în apă a unor substanțe chimice periculoase, dar și materii fecale...

Dezastrul de la robinete În anul 2019, conform datelor Direcției de Sănătate Publică Ialomița, au fost efectuate peste 500 de analize ale probelor de apă prelevate de la cele mai mari stații amenajate la nivelul județului Ialomița. Toate anali­zele au fost efectuate de către experții DSP Ialomița în laboratorul de specialitate pe care aceștia îl dețin la Slobozia. Fără să mai surprindă pe nimeni, datele trecute în Raportul privind calitatea apei la nivelul județului sunt îngrijorătoare. Apa care ar trebui, în realitate, să fie potabilă are mai multe probleme. Prin analizele efectuate de specialiștii DSP au fost identificate în apa furnizată populației concentrații peste limita admisă a unor parametri precum nitriți, nitrați, enterococi, sulf, mangan, fier, bacterii coliforme sau materii fecale. De fiecare dată cauza care generează aceste depășiri o reprezintă lipsa procedurilor de tratare a apei distribuită în rețelele publice. Multe dintre stațiile care există la nivelul județului Ialomița nu dispun de echipamente sau proceduri eficiente în ceea ce privește tratarea apei. «Neconfor­mitățile înregistrate sunt generate de lipsa unor proceduri de tratare a apei, ineficiența procesului de tratare sau depășiri la sursă pentru unii parametri ce necesită aplicarea unor trepte suplimentare de tratare a apei...» sunt de părere specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Ialomița, care au verificat calitatea apei potabile la nivelul județului.

Fonduri cheltuite în zadar
În aparență, administrațiile locale se arată preocupate de calitatea apei potabile pe care o distri­buie­ în rețelele publice. În ultimii 3 ani, administrațiile locale din Ialomița au solicitat Guvernului României, prin Programul Național de Dezvoltare Locală 1 și 2, peste 170 milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea rețelelor publice de apă și canalizare amenajate la nivelul localităților. Conform datelor Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, 21 de localități din Ialomița au inițiat astfel de proiecte de utilitate publică. În ciuda banilor cheltuiți, sistemele de apă amenajate în Ialomița nu pot fi puse în funcțiune din cauza faptului că nu pot fi auto­rizate din punct de vedere sanitar. În 2019, la nivelul județului Ialomița, potrivit Direcției de Sănătate Publică, 42 de sisteme de apă și canalizare nu dețineau autorizație sanitară de funcționare din cauza problemelor de potabilizare a apei. Mai mult, din cele 21 de loca­lități care au realizat proiecte de modernizare a sistemelor de apă și canalizare, doar două localități au făcut demersuri pentru ca Guvernul României să aloce fonduri pentru amenajarea unor stații de tratare a apei. Valoarea respectivelor proiecte se ridică la peste 20 mi­lioane de lei, iar stațiile urmează să fie puse în funcțiune în primăvara acestui an.

17 Februarie 2020, 08:40 (3447 vizualizări - 13 comentarii)

Citiți și:
Apa de la robinete, pericol real pentru sănătatea ialomițenilor

Comentariile cititorilor:


Trihalo Fecale cu Rugină :
(21 Februarie 2020, 07:03)
Apa este vitala.Procentele ridicate de apa din corp spun totul si administratia locala permite intoxicarea "a la cart" cu porcaria ce avem acum la robinete. (sigur cu vorbaraia ca vor fi investitii pentru corectare). De ce se permite asa ceva? Orasul este plin de PETuri de 5 si 10L si toata lumea e multumita,linistita.Fara ziaristii ce deranjeaza din cand in cand,nimeni nu sesizeaza nimic.
Vasile:
(19 Februarie 2020, 17:38)
Aha eu cred ca tu ai inteles mesajul , pana una alta vezi ca te murdaresti de gramatica la gura @#Vasile. Asa procedau securisti pe vremuri, diversiunea e cea mai buna forma de a devia de la subiect. Na ca asta e buna, hai noroc si pa , beti apa infestata ca va place, apa cu c.cat. 
@Vasile:
(19 Februarie 2020, 10:40)
Bai, nene, cum conjugi verbul a da? Eu da-u, tu da-i, el, ea d-a. Noi da-m, voi da-ti, ei da-u. Vorba ta, cap de cocean si mai vrei sa fii luat in serios..
Dă-i cu detergent ca iese:
(19 Februarie 2020, 07:00)
Fiecare capetenie de organizatie se ocupa de viata imbunatatita continuu a grupului pe care il conducea.Femeile sa dea nastere unor prunci sanatosi,barbatii sa fie puternici,buni de munca,totul pentru progres.In Ialomita,sefii politici parca vor sa vada in cosciuge/gropi comune intreaga populatie,ca la altceva nu ne gandim.Si cat de aserviti politic sa fie cei din DSP,Politie si chiar SRI ca sa asiste si participe pasiv la programul apa de canal pe conducte potabile.Cetatenii orasului trebuie sa fie reprezentati /aparati de institutii ce au atributii in acest sens pentru ca altfel vor aparea grupuri de luptatori(reziatenta),ce nu vor mai arunca bancomate in aer ci se vor razvrati sistemului.Sigur isi vor reveni si masculii cu glezne goale/epilati din lancezeala sa puna intrebari asupra dreptului constitutional de a nu fi otraviti.
Vasile:
(18 Februarie 2020, 23:08)
Bai cetateni cap de coceni, de ce nu da-ti in judecata primaria  ? V-ati uitat pe serviciile de furnizare a apei ? Ce scrie pe factura apa menajera cu pret de consum ? Nu cumva ar trebui toti cetatenii sa se grupeze si sa dea in judecata atat primaria cat si serviciul de distributie al apei pentru ca pun in pericol vietile cetatenilor ? 
Mary:
(18 Februarie 2020, 14:00)
  De acord!!! Publicați buletine de analize, atât din județ cât și din Slobozia!!! Să vadă proștii pe cine votează!!! 
 P.S. Să nu vă vină idei!!! Cine minte, măsa-i c--vă!!!
gigel:
(18 Februarie 2020, 08:28)
Avem ceea ce meritam, apa cu cac*t! Din 1795 de cititori doar 6 s-au incumetat sa lase un comentariu aici. Stam si induram ca boii. A fost intrebat vreodata vreun primar, pe strada, de treaba asta? Cand ii vedeti pe la zilele orasului, zilele recoltei, zilele bla-bla ii aplaudati ca oile in loc sa-i luati la intrebari. Capul plecat sabia nu-l taie. Neam de slugi fricoase, asta suntem. 
Potabila ionasciana:
(18 Februarie 2020, 06:57)
Sunt cele mai ieftine si de aceea se regasesc in apa potabila.S-a incercat achizitionarea de Cyclon B dar licitația este contestata.De asemenea,mercurcul sau alte metale grele sunt din ce in ce mai greu de gasit.Zicea presedintele moraru ca va avea buget mai mare in 2020, poate reuseste ceva prin Asia,gen antrax ori holera,ca se dau si astea pe liste,nu e usor.In ritm european ne vine randul abia peste 15 ani la ceva toxic,cu pret bun. - Asta este grija purtata de guvernanti,de alesii locali si clar de psd.Multumim si pentru trihalometani,ca nu e usor sa supravietuiesti cu doze "potabile" de chimicale din robinet.Suntem puternici! #vanguradenenorociti
Lor:
(18 Februarie 2020, 00:15)
Agentia pentru protectia consumatorului de ce nu se sesizeaza ?! DSP ar trebui sa transmita avertismente in continuu pentru popuatia orasului in urma analizelor rezultate!Institutiile care au investit din banii nostri,bani cu nemiluita pentru asazisa modernizare a sistemului public de alimentare cu apa " potabia" sa raspunda pentru aceste esecuri! Ce facem continuam asa fara sa ne pese, ce vina au copiii nostri? Chiar nu va ganditi nesimtitilor! Puneti osul la treaba zbateti-va pentru cetateni, pentru noi, pentru copiii nostri sunt atatea posibilitati!!
Cetatean:
(17 Februarie 2020, 23:33)
Cand te gândesti ca cu apa aia te speli pe mâini, pe fata,.... cu apa aia de la robinet se face cafeaua pe la toate aparatele si localurile din oras...cu apa asta împutita se gateste in toate restaurantele din oras , unde mănâncă toata lumea...apa asta se foloseste la fabricarea painii... ASTA ESTE GENOCID..... ESTE O CRIMA CU PREMEDITARE ASUPRA POPULATIEI ...SI A TUTUROR LOCUITORILOR DIN ORAS...CHIAR SI A CELOR CARE NU FAC NIMIC SA INDREPTE SITUATIA...Daca se va mai putea indrepta situatia.....
slobozean:
(17 Februarie 2020, 21:49)
Chiar nesimtiti! Va bateti joc de noi de atata timp si nu va pasă. Ăștia care sunteti cu PSD, va place ce apă aveti la robinet?
Apa potabilă:
(17 Februarie 2020, 20:11)
Să se restituie cetățenilor orașului Slobozia diferența de preț a apei pe care am platit o la preț de apă potabilă.
Lor:
(17 Februarie 2020, 17:31)
Suntem in anul 2020 si avem la robinet apa cu rahat. Niste nesimtiti! Isi urmaresc numai propriile interese si nu fac nimic pentru locuitorii orasului. Va rog sa ne spuneti cati bani s-au investit inutil in ultimii 20 de ani in statia de tratare si reteaua de apa. Cine raspunde pentru sanatatea noastra? De ce platim apa ca fiind apa potabila la robinet? Unde sunt cei care trebuie sa traga la raspundere pe cei vinovati?Ce masuri se vor lua cu aceasta situatie?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 07 Iul 2020
167 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

IȘJ Ialomița: Calendarul privind mobilitatea personalului didactic din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021 a fost reactualizat

În urma promulgării de către președintele României, Klaus Iohannis, a Legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcționare a sistemului ...[citește_toată_știrea]

6 Iulie 2020, 21:20
(107 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Vineri, 3 iulie a.c., în jurul orei 9,30, polițiștii din Slobozia au oprit pentru control, pe raza localității Misleanu, un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani, din aceeași localitate. În urma solicitării ...[citește_toată_știrea]

6 Iulie 2020, 16:10
(70 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 444 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 6 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 444, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de vineri, ...[citește_toată_știrea]

6 Iulie 2020, 13:05
(123 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiuni integrate pentru combaterea COVID-19

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, la nivelul județului Ialomița se vor desfășura acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2020, 08:20
(80 vizualizări - 0 comentarii)


Șosele însângerate în județul Ialomița

Șosele însângerate în județul Ialomița

Zi neagră pe șoselele din Ialomița sâmbătă, 4 iulie 2020. Cinci persoane au fost rănite și una a murit în urma a 3 accidente rutiere, petrecute pe raza localităților Fetești, Coșereni și Misleanu. Cel mai ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2020, 12:15
(562 vizualizări - 4 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

3 Iulie 2020, 17:10


Grupul de Comunicare Strategică: 440 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 3 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 440, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de joi, 2 ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 13:05
(200 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan, fără permis sau cu permise suspendate

Joi, 2 iulie a.c., în jurul orelor 15,00, polițiștii din Balaciu în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe raza de competență au oprit pentru control un autoturism condus de un ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 11:40
(140 vizualizări - 0 comentarii)


8

Slobozia: Pieton acroșat de un autoturism

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 18,00, ISU Ialomița a intervenit la un accident rutier în municipiul Slobozia, în care un autoturism a lovit un pieton. La locul evenimentului s-a deplasat de urgență ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:55
(185 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


9
Fetești: Șiră de baloți cuprinsă de flăcări

Fetești: Șiră de baloți cuprinsă de flăcări

Vineri dimineață, 3 iulie a.c., în jurul orei 3,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o șiră de baloți din paie în gospodăria unui cetățean din Cartierul Vlașca ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:50
(94 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești incendiu


10

Slobozia: A luat foc ghena de ventilație

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 16,00, ISU Ialomița a fost solicitat să intervină la stingerea unui incendiu produs la o ghenă Slobozia. Incendiul a fost stins operativ de ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:45
(142 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia incendiu


Săveni: Incendiu la o anexă gospodărească

Săveni: Incendiu la o anexă gospodărească

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 11,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească a unui cetățean din localitatea Săveni. La locul solicitării ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:40
(153 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Săveni incendiu


12

Proxenet din Axintele, arestat

Polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Urziceni au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:50
(215 vizualizări - 0 comentarii)


13

Ialomița: Femei reținute pentru contrabandă cu țigări

Două femei, de 43 și 66 de ani, au fost reținute de polițiștii ialomițeni într-un dosar privind contrabanda cu țigări. Oamenii legii au efectuat în cursul zilei de joi, 2 iulie a.c., 10 percheziții domiciliare ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:45
(275 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Dosare penale pentru încălcarea Codului Rutier

Un tânăr de 22 de ani și un altul de 30 de ani s-au ales cu dosare penale după ce au fost suprinși în trafic încălcând regulile de circulație. Tânărul de 22 de ani s-a urcat la volan în stare de ebrietate ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:40
(168 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 436 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 2 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 436, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de miercuri, ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 13:05
(152 vizualizări - 0 comentarii)


Sudiți: Proiectil neexplodat găsit în grădină

Sudiți: Proiectil neexplodat găsit în grădină

O persoană din Sudiți a descoperit un proiectil de artilerie exploziv, de calibru 120 mm, miercuri, 1 iulie a.c., în jurul orelor 12,50, în grădina din propria gospodărie. Conștientizând ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 09:10
(190 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Contestații la Bacalaureat 2020

La nivelul județului Ialomița, 661 de contestații au fost depuse după afișarea primelor rezultate obținute de către candidații prezenți la probele din sesiunea curentă a examenului de Bacalaureat. ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 07:15
(190 vizualizări - 0 comentarii)


Razie a polițiștilor la Slobozia

Razie a polițiștilor la Slobozia

97 de persoane amprentate, 122 de autoturisme controlate, 23 de sancțiuni contravenționale aplicate și 6962 de kilograme de deșeuri feroase ridicate de polițiști. Este bilanțul unei ample acțiuni de prevenire ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 14:40
(309 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Controale la centrele rezidențiale

Având în vedere prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,  în  perioada 3-15.06.2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 13:20
(273 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 432 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 1 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 432, cu 2 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 13:05
(188 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în localitatea Dridu!

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 180 mm, de pe strada Principală din localitatea Dridu, județul Ialomița, RAJA Constanța va întrerupe furnizarea apei potabile joi, 2 iulie 2020, în intervalul orar 9,00-15.00. ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 11:40
(73 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

30 Iunie 2020, 19:10


Țăndărei: Copil de 9 ani, rănit într-un accident rutier

Un tânăr de 17 ani din orașul Țăndărei s-a ales cu un dosar penal după ce a provocat un accident rutier. Acesta se deplasa pe un moped înmatriculat cu un număr fals și fără a avea permis de conducere, moment ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 14:25
(196 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Razie a polițiștilor

În cursul zilei de luni, 29 iunie 2020, polițiștii din cadrul tuturor serviciilor Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița au organizat o razie de amploare pe străzile din Slobozia. În urma acțiunii ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 14:10
(224 vizualizări - 1 comentariu)


AJOFM Ialomița: 4,13%-rata șomajului în mai 2020

La sfârșitul lunii mai 2020, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 3864 șomeri (din care 1777 femei), rata șomajului fiind ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 13:20
(207 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 430 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 30 iunie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 430, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de luni, ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 13:05
(206 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 425 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 29 iunie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 425, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de vineri, ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2020, 13:05
(267 vizualizări - 1 comentariu)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în localitatea Dridu!

Pentru realizarea operațiunilor periodice de întreținere a rezervorului destinat înmagazinării apei potabile ce deservește localitatea Dridu, RAJA Constanța va sista furnizarea apei marți, 30 iunie 202 ...[citește_toată_știrea]

29 Iunie 2020, 11:55
(147 vizualizări - 0 comentarii)


Razie de amploare la Borănești

Razie de amploare la Borănești

Forțe de ordine cu efective mărite au acționat vineri după amiază, 26 iunie a.c., în comuna Borănești, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și asigurarea climatului de ordine publică. Au ...[citește_toată_știrea]

27 Iunie 2020, 10:40
(191 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...