Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

ANCHETĂ

Afaceri administrative de 5 milioane de euro în «eurocomuna» Valea Ciorii

Afaceri administrative de 5 milioane de euro în «eurocomuna» Valea Ciorii

bonus: Afacerile care trag să moară

În urmă cu 3 ani, comuna Valea Ciorii accesa un proiect european în valoare de 5 milioane de euro pentru «dezvoltare comunitară prin măsuri integrate». În anul de grație 2020, din cele 5 milioane de euro au rămas în urmă 17 containere cu «afaceri locale», 14 locuri de muncă și zeci de dosare care confirmă finalizarea cu succes a proiectului. Realitatea, ca de obicei, este ceva mai nuanțată...

Sărăcie de 5 milioane de euro Proiectul «Eurocomuna-Dezvoltare comunitară prin măsuri integrate în comuna Valea Ciorii, județul Ialomița» a fost unul din cele 5 proiecte finanțate din FSE prin POCU 2014-2020. Conform proiectului, 211 de copii au beneficiat de activități educaționale suplimentare, 99 de persoane au finalizat 8 clase în cadrul programului «A doua șansă», 455 de persoane au fost consiliate și orientate profesional, 350 de persoane au dobândit o calificare, 115 persoane au fost angajate la finalul proiectului, iar 17 persoane și-au deschis propria afacere cu finanțare din proiect (25.000 euro/afacere). În februarie 2020, singura realitate vizibilă rămân cele 17 containere cu «afaceri» răspândite în Valea Ciorii. Ca să ajungi să le vezi, trebuie să supraviețuiești drumului până acolo... Indiferent ce variantă alegi, dinspre Smirna sau dinspre Țăndărei, ultimii kilometri de drum sunt aproape impracticabili. Gropile din asfalt sunt uriașe, iar sărăcia răzbate prin zidurile caselor. La 3 ani de la implementarea proiectului, Valea Ciorii, cu cele 3 sate, Bucșa, Dumitrești și Murgeanca, par desprinse dintr-un film do­cumentar. Semn că nu degeaba a fost selectată drept unul dintre polii sărăciei în Ialomița, alături de Traian, unde s-au chel­tuit alte 5 milioane de euro într-un proiect similar.

Autoritățile sunt împăcate cu situația La Primăria Valea Ciorii pe primar îl găsești rar... Latifundiar cu obligații multe, Ștefan Ionescu are alte griji. Despre cele ale proiectului ne vorbește, după ce rătăcim de la Ana la Caiafa prin birourile Primăriei, viceprimarul Mihaela Roșu. Ajunsă la al patrulea mandat, doamna Roșu are frustrările oricărui ales local: «Proiectul ăsta ne-a îmbătrânit cu 10 ani... Am vrut să facem ceva pentru comunitate! Suntem 5 parteneri în proiect, iar pentru mine cea mai mare bucurie e că au plecat la muncă 182 de oameni prin proiectul ăsta... Majoritatea la Fox București, la fabrica de mezeluri... Despre cele 17 afaceri, ce vreți să vă spun?! E o croitorie și un băiat pe IT care merg mai rău... Dar au început și ei să miște, băiatul pune camere de luat vederi pe la Țăndărei... În rest, ca orice afacere... Dar suntem optimiști, pentru că oamenii aceștia au fost luați de la ajutor social, fără pregătire și au fost aduși până aici. Au fost 40 de planuri din care au fost finanțate 17! Și chiar s-au ocupat de ei, s-au făcut cursuri, s-au dat subvenții, s-a dat o masă caldă... Plus ce s-a făcut la școală pentru copii, plus cei care au terminat 8 clase... A fost un ajutor pentru toată lumea, deși la început nimeni nu a vrut. Dar le-am explicat oamenilor și ei au venit... Nu a fost Raiul pe pământ, dar s-a făcut ceva iar primarul s-a implicat perso­nal! Cine spune altceva greșește... Au fost situații când am alergat tot satul și am sărit gardul ca să ajungem la oameni și să-i convingem...».

«Dezvoltare comunitară» la containere
În vinerea când am ajuns la Valea Ciorii, în centrul satului, lângă Primărie, vecin cu târgul e Ion Pârvu, fost șef de CAP, fost consilier local, fost profesor și inginer agronom. «Târg e în fiecare vineri... Și oamenii vin, că e peste mână să te duci la Slobozia sau la Țăndărei. Mai ales cu drumurile astea! Așa că vii aici și mai cârpești sărăcia. Că din punct de vedere economic, suntem o comună defavorizată. Că de-aia au făcut eurocomuna, eurobunicii... Adică au luat toți bătrânii din sat și i-au înscris într-un program din ăla cu fonduri europene... Îi duc la psiholog, le aduc mâncare la canțoletă... Dar nu prea merge, că batrânii nu prea au dinți, nu pot să roadă carnea lor! Le trebuie ciorbe, piure, pilaf... Mă rog, acum sunt la început, îi înscrie în funcție de pensii... De la alea mai mici, la alea mai mari...». Îl lăsăm pe Ion Pârvu cu îndoielile lui și căutăm prin târg una dintre cele 17 firme deschise în cadrul proiectului. Avem noroc! Patronul vinde eclere, savarine și cozonaci. Îl cheamă Constantin Dumitrache și este unul dintre cei doi angajați, alături de Steluța Tudor. Steluța Tudor e a opta candidată angajată de Constantin Dumitrache. Celelalte n-au avut chef de muncă: «Am dat drumul la afacere de o săptămână, iar acum testăm piața. Suntem și pe Facebook si pe toate nenoroci­rile astea... E greu să intri pe piață și în alimentări! Uite, cozonac la 700 de grame, cu ou și lapte, și nucă, și rahat, costă 12 lei! La magazin îl găsești cu 8 lei, din Bulgaria...».

Afacerile care trag să moară
În comună mai e o cofetărie, o firmă de amenajări pentru grădini, una care face sobe, un magazin de piese auto, un atelier de făcut saci... Și exemplele pot continua fiindcă, întocmai ca la Traian, imaginația consultanților a fost debordantă. Nimerim la poarta firmei de IT, singura deschisă înainte de prânz. Înăuntru e frig, că soarele de februarie nu-i de ajuns ca să încălzească pereții containerului. Dar Iulian Ivan e bucuros de oaspeți că nu-i prea trec consătenii pragul. «A fost pasiunea mea, de-aia am făcut firma! Dar acum aștept să treacă perioada de monitorizare și să schimb obiectul de activitate. Ultima oară am reparat un telefon și clientul n-a mai venit după el... Uite-l aici! Dacă aș putea, aș face altfel, că știți cum e... Mintea de pe urmă! Aș face ceva, dar nu în zona asta. Dar sunt mulțumit, de ce să-l supăr pe Dumnezeu?! Fără experiență, fără să știu cum se fac acte...». Iulian Ivan a obținut în luna ianuarie venituri prin firmă de 50 de lei. Nu e codașul afacerilor, a auzit că există firme care au făcut 30 de lei într-o lună... Trage nădejde că vine primăvara și să se dezghețe comenzile. Dar nu la țară, că aici nu vine nimeni să-i repare calculatorul... Poate la Constanța, după ce și-o lua permisul la mașina de la poartă: «Dacă aș prinde un contract cu o școală, cu o primărie, aș rămâne... Dar e greu, nu e pentru d-ăștia ca mine!».

Excepția care confirmă regula: Un destin schimbat cu 5 milioane de euro
Nu toate cele 17 afaceri de la Valea Ciorii trag să moară. Există și oameni care au reușit. Și care nu așteaptă ca proiectele lor să iasă din perioada de monitorizare. Și care muncesc zi lumină pentru fiecare leu din firmă. «Pro­iectul ăsta făcut de Primărie a fost șansa vieții mele. Atâta pot să vă spun!» ne mărturisește Elena Gavrilă.
Floarea de colț a «eurocomunei» Din poartă-n poartă, din container închis în container închis, ajungem la poarta Elenei Gavrilă. Din containerul ei miroase a bun și a dulce. A avut curaj și a încercat, după ce a muncit și ea la Fox, la mezeluri... «Am completat proiectul la noroc... Dar acum sunt foarte mulțumită! Toată lumea vine și cumpără cozonac. Că e mai ușor să dai 10 lei pe un cozonac decât să-l faci în casă. Și al nostru e bun, că ouăle sunt de țară. Uite rețeta aici...Vindem în sat, suntem pe internet și, pentru comenzi peste 300 de lei venim cu ele și la oraș, acasă la client... Ca să ne meargă afacerea, am mers din poartă-n poartă, pe banii noștri, peste tot! Așa am început și a fost tare greu...». Elena Gavrilă își amintește de cei 2 ani chinuitori de așteptare, de munca cu ziua, de munca fără odihnă de până acum: «Și acum e greu... Trebuie să muncesc toată ziua, uneori pentru câțiva lei. Dar când vine de la școală fetița mea și mă întreabă la geam „ce prăjitură nouă ai făcut, mami?“ uit de toate relele. Proiectul ăsta făcut de Primărie a fost șansa vieții mele! Primăria chiar ne-a întins o mână de ajutor. Pentru toți ăia care au vrut să muncească. Atâta pot să vă spun!».

21 Februarie 2020, 13:40 (3185 vizualizări - 11 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Boby:
(4 Martie 2020, 12:13)
Să-ți angajezi consilier personal un polițist și pe urmă să te calce mascații, asta înseamnă că de ce ție frică tot nu scapi. Pân la urmă tot un găinar ajuns primar o să rămâi.
Tic tac:
(2 Martie 2020, 18:33)
Ceea ce este evident,e că de la bun început s-a urmarit furtul celor 5 mil euro, sub acoperirea unor pseudo-afaceri la cheie. Doar dacă cei din proiect nu sunt tampiti și nu au administrat în viața lor un business.
agro-IT ist:
(2 Martie 2020, 12:30)
Doamne fereste! cum sa faci firma de IT intr-o comuna uitata de lume, in mijlocul unor batrani cu pensii de 2 lei de C.A.P.?
Daca tanarul respectiv a fost prea credul sa spunem, primarul si/autoritatile contractante ce au avut in cap? probabil nimic, bani publici cheltuiti de pomana, ca si banii aia europeni, in mare parte reprezinta contributia Romaniei la UE, deci, partial tot din saracia noastra!
Probabil la tara, in afara de o frizerie - la care tot omul se tunde - poate functiona cu succes doar ceva in zona de productie agricola, eventual legumicultura, insa cu conditia asocierii mai multor producatori, infiintarea de depozite si negocierea unor contracte cu marile market-uri. Ar trebui interventia statului pentru ca o parte din produsele vandute sa fie autohtone: o rosie, un castravete, ardei gras, fructele de sezon sa poata fi impuse lanturilor de magazine; altfel vom ramane doar o colonie si o piata de desfacere ca acum. Am ajuns sa cumparam struguri din Africa?? rosii din turcia, grecia, spania, plante crescute la furtunase cu chimicale, care nu au vazut "la viata lor" o palma de pamant...
Restul "afacerilor" sunt vise de noapte pentru satele si comunele noastre incremenite in evul mediu.
Ar trebui facute pe fonduri europene  vreo 5, 6 biserici in fiecare sat si comuna, ca am auzit ca astea merg de minune, sunt pe profit! Se plangea saracul IT ist ca nu i s-a platit reparatia la telefon de catre posesor - om cu frica lui D-zeu si cu cotizatia la biserica la zi. Ceea ce trebuia demonstrat!
Stere:
(29 Februarie 2020, 17:42)
Eu v-am spus că sunteți buni doar pentru anchete DNA, gandiți-vă cum dați banii înapoi, Fănică pregătește câteva hectare pentru OLX..
Tepes:
(27 Februarie 2020, 20:38)
Cu 5 mil putea construi o fabrica cu tot cu utilaje si specializa localci din comuna ,asa aveau  servici  langa casa si taxe platite,dar este mai bine asa au intrat mai multi bani pentru cei alesi in buzunare
 
Ina:
(26 Februarie 2020, 08:27)
Localitatea are cea mai stricata sosea din Romania .Lipsa totala de interes pentru locuitorii acestei localitati si de respect .
Stere:
(26 Februarie 2020, 00:07)
Eurocomuna arată și a ajuns așa din cauza corupției din administrația locală, cu cei 5 milioane de euro își făceau autostradă. Bani furați în cele din urmă de la UE si ajunși la unii șmecheri din instituțiile statului.
Anton, care-i prieten lui giov:
(24 Februarie 2020, 18:46)
   N-are măi avere,  decăt 1100 ha de teren arabil,... mascat.
Marian:
(24 Februarie 2020, 17:53)
Am o rugăminte, poate cineva să ne indice o sursă unde putem vedea o declarație de avere a primarului din Valea Ciorii? Nu contează anul, 2015, 2016 .......2019, nu de alta dar comuna este una din cele mai sărace comune din țară, să vedem și noi ce avere are primarul acestei comune, pentru că oriunde ai căuta nu găsești declarația de avere a primarului, cum ar fi corect din punct de vedere legal.
giovani:
(22 Februarie 2020, 14:00)
cand nimeni nu mai credea uite ca sunt si primari apreciati de comunitate.sa nu fim invidiosi poate chiar merita.
un om simplu:
(22 Februarie 2020, 09:44)
5 milioane de euro pentru a reuși cineva să facă niște cozonaci...vai de noi! bună afacere a făcut primăria...a meritat investiția...Doamne, in ce tara trăim!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Joi 09 Apr 2020
172 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Grupul de Comunicare Strategică: Numărul infecțiilor COVID-19 în Ialomița a ajuns la 81

În ultimele 24 de ore, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost depistate 7 noi cazuri de infecție COVID-19. Astfel, numărul persoanelor bolnave a ajuns la 81. Totodată ...[citește_toată_știrea]

9 Aprilie 2020, 13:56
(4 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,54%-rata șomajului

La sfârșitul lunii februarie 2020, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4243 șomeri (din care 1851 femei), rata șomajului fiind de 4,54%, cu 1,02% sub ...[citește_toată_știrea]

9 Aprilie 2020, 10:05
(66 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

RISO SCOTTI DANUBIO SRL angajează
-ambalator manual-3 persoane
-electromecanic -1 persoana

Cerință specială: să locuiască în Slobozia
Persoana de contact: Mihai Nedelcu,
tel. 0729/167.293

8 Aprilie 2020, 13:50


Grupul de Comunicare Strategică: Numărul infecțiilor COVID-19 în Ialomița a ajuns la 79

În ultimele 24 de ore, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost depistate 7 noi cazuri de infecție COVID-19. Astfel, numărul persoanelor bolnave a ajuns la 79. Totodată ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2020, 13:25
(222 vizualizări - 1 comentariu)


4

Urziceni: Percheziții la locuințele unor hoți

Polițiștii din Urziceni au efectuat marți, 7 aprilie 2020, două percheziții domiciliare pe raza orașului. Oamenii legii au descins la locuințele a doi bărbați, suspecți de spargerea sediului unei firme ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2020, 13:20
(128 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: S-a urcat beat la volan și a provocat un accident rutier

Un bărbat de 52 de ani din București este cercetat penal pentru «conducere în stare de ebrietate» și «vătămare corporală din culpă». În seara zilei de 7 aprilie 2020, în timp ce venea de la București către ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2020, 13:15
(68 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Amenzi de 57 mii de lei aplicate de polițiști

Polițiștii din Slobozia au organizat marți, 7 aprilie 2020, o acțiune de verificare a modului în care se respectă măsurile legale impuse pe perioada stării de urgență. Cu această ocazie au fost aplicate ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2020, 13:10
(109 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Foreței de Muncă Ialomița oferă 147 de noi locuri de muncă persoanelor aflate în căutarea unui serviciu. Cele mai multe dintre oferte sunt destinate șomerilor calificați ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2020, 13:05
(99 vizualizări - 0 comentarii)


8

Prefectura Ialomița, Coronavirus: 73 persoane, confirmate cu COVID-19

Potrivit Instituției Prefectului Ialomița, la data de 7 aprilie 2020, conform raportului operativ al Direcției de Sănătate Publică Ialomița, 428  persoane se află în carantină. De asemenea, alte 1 ...[citește_toată_știrea]

7 Aprilie 2020, 16:40
(257 vizualizări - 1 comentariu)


9

Axintele: Reținut pentru că și-a amenințat soția

Un bărbat de 50 de ani din localitatea Axintele a fost reținut luni, 6 aprilie 2020, după ce a mers la locuința concubinei sale și a amenințat-o. Femeia în vârstă de 49 de ani a sunat la 112 și a cerut ...[citește_toată_știrea]

7 Aprilie 2020, 15:45
(80 vizualizări - 0 comentarii)


10

Grupul de Comunicare Strategică: Numărul cazurilor de COVID-19, în creștere în județul Ialomița

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița se constată o creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19. Astfel, dacă luni, 6 aplie 2020, erau înregistrate 63 de cazuri, marți ...[citește_toată_știrea]

7 Aprilie 2020, 13:05
(216 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA SA Constanța răspunde provocărilor COVID-19

A trecut aproape o lună de când societatea noastră a impus primele măsuri de prevenire și de limitare a diseminării virusului SARS-CoV-2, atât pentru angajații RAJA SA Constanța cât și pentru comunitate ...[citește_toată_știrea]

7 Aprilie 2020, 12:55
(98 vizualizări - 0 comentarii)


12

Grupul de Comunicare Strategică: În Ialomița există 63 de cazuri de infecție COVID-19

Numărul cazurilor de infecție COVID-19 este în creștere la nivelul județului Ialomița. Potrivit estimărilor oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică, în Ialomița există 63 de cazuri confirmate pozitiv ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 13:15
(287 vizualizări - 0 comentarii)


13

Proiectil neexplodat, descoperit la Armășești

Lucrările agricole de primăvară scot la iveală elemente de muniție neexplodată. Astfel, un cetățean din comuna Armășești ce executa în cursul dimineții de luni, 6 aprilie a.c., săpături pe un teren de pe ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 13:10
(120 vizualizări - 0 comentarii)


Roșiori: Bătrân de 88 de ani, carbonizat în propria casă

În cursul nopții de duminică spre luni, 5/6 aprilie a.c., un incendiu a curmat viața unui bărbat de 88 de ani, din Roșiori. Alarma s-a dat în jurul orelor 21,30, când casa bătrânului a fost cuprinsă de ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 13:05
(106 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Roșiori incendiu


Firmă din Fetești, controlată de polițiști după ce ar fi vândut măști neconforme

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au sancționat cu amendă în valoare de 5000 de lei un operator economic din Fetești care comercializa măști de protecție și mănuși ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 12:35
(180 vizualizări - 0 comentarii)


Ordine de protecție provizorii emise de polițiști la Slobozia și Axintele

Sâmbătă, 4 aprilie a.c., Poliția Municipiului Slobozia a fost sesizată cu privire la faptul că o femeie, de 45 de ani, din Slobozia, ar fi fost agresată de concubinul său, un bărbat de 46 de ani. De asemenea ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 12:30
(116 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Vineri, 3 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Jilavele au depistat, pe raza comunei Bărbulești, un tânăr de 22 de ani, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis ...[citește_toată_știrea]

6 Aprilie 2020, 12:25
(118 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: În Ialomița există 56 de cazuri de infecție COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității situația pe județe a cazurilor de infecție COVID-19. Potrivit estimărilor oficiale, la nivelul județului Ialomița există, în momentul de față, 56 de persoane ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2020, 13:10
(281 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii au confiscat arme la Țăndărei

Polițiștii au confiscat arme la Țăndărei

În cadrul unor acțiuni de amploare desfășurate sâmbătă, 4 aprilie a.c., între orele 14,00-22,00, pe raza orașului Țăndărei și a municipiului Slobozia, au fost constituite 20 de dispozitive de ordine și ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2020, 11:15
(1127 vizualizări - 1 comentariu)


Amara: Incendiu la o fermă de animale. Un bărbat a ars de viu!

Un incendiu puternic a curpins în seara zilei de sâmbătă, 4 aprilie 2020, o fermă de animale din localitatea Amara. Pompierii Detașamentului Slobozia s-au luptat mai bine de 3 ore să stingă flăcările. ...[citește_toată_știrea]

4 Aprilie 2020, 23:15
(468 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: În Ialomița există 45 de cazuri de infecție COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității situația pe județe a cazurilor de infecție COVID-19. Potrivit estimărilor oficiale, la nivelul județului Ialomița există, în momentul de față, 45 de persoane ...[citește_toată_știrea]

3 Aprilie 2020, 13:10
(441 vizualizări - 3 comentarii)


Intervenții ale pompierilor ialomițeni

Intervenții ale pompierilor ialomițeni

La nivelul județului, pompierii militari ialomițeni au acționat pentru gestionarea a 13 intervenții destinate protecției comunității, din care 8 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență. Astfel ...[citește_toată_știrea]

3 Aprilie 2020, 11:05
(161 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Detalii despre șomajul tehnic

Pentru a facilita accesul în ceea ce privește depunerea documentelor de către agenții economici care vor beneficia de prevederile art. XI din OUG nr. 30/2020, pentru modificarea și completarea unor acte ...[citește_toată_știrea]

3 Aprilie 2020, 10:40
(206 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: În Ialomița există 37 de cazuri de infecție COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității situația pe județe a cazurilor de infecție COVID-19. Potrivit estimărilor oficiale, la nivelul județului Ialomița există, în momentul de față, 37 de persoane ...[citește_toată_știrea]

2 Aprilie 2020, 13:10
(399 vizualizări - 0 comentarii)


Ograda: Ordin de protecție emis pe numele unui bărbat care și-ar fi lovit concubina

Polițiștii ialomițeni au emis miercuri, 1 aprilie .a.c., un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat, de 34 de ani, din comuna Ograda, care și-ar fi lovit concubina. Poliția Municipiului Slobozia ...[citește_toată_știrea]

2 Aprilie 2020, 13:05
(187 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan fără permis și amendați pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare

Joi, 2 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de bărbat de 48 de ani din orașul Amara. În urma verificărilor efectuate ...[citește_toată_știrea]

2 Aprilie 2020, 12:40
(325 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Drăgoești și Răsimnicea

Incendii la Drăgoești și Răsimnicea

Miercuri, 1 aprilie, a.c., în jurul orelor 13,10, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu produs la o anexă gospodărească a unui cetățean din localitatea Drăgoești. ...[citește_toată_știrea]

2 Aprilie 2020, 10:20
(137 vizualizări - 0 comentarii)


Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu: «Vârful tensiunilor generate de criza COVID-19 în domeniul monetar, bancar și financiar a fost depășit!»

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu: «Vârful tensiunilor generate de criza COVID-19 în domeniul monetar, bancar și financiar a fost depășit!»

Vârful tensiunilor generate de criza COVID-19 în domeniul monetar, bancar și financiar a fost depășit. Dacă în perioada 11-20 martie 2020 retragerile de numerar, de la BNR, ale instituțiilor de credit, ...[citește_toată_știrea]

1 Aprilie 2020, 13:40
(287 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Sancțiuni aplicate de peste 414000 de lei

Marți, 31 martie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la 65 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112, au constatat 14 infracțiuni și au aplicat peste 250 de sancțiuni contravenționale. Valoarea ...[citește_toată_știrea]

1 Aprilie 2020, 13:35
(183 vizualizări - 1 comentariu)


Ultimele comentarii
știam deja în Primăria Slobozia, amendată pentru dezinfectarea blocurilor cu o substanță de uz veterinar @2014 în Singurul aparat pentru testarea pacienților COVID-19 așteaptă kit-uri din America pentru a fi pus în funcțiune pensionarul special în Legea pentru amânarea ratelor bancare, în viziunea parlamentarilor ialomițeni Irigatu în Culturile de păioase din Ialomița sunt compromise! Hgf în Culturile de păioase din Ialomița sunt compromise! @Gigi în «PSD Ialomița nu are politicieni bărbați!» taran în Culturile de păioase din Ialomița sunt compromise! Off în Culturile de păioase din Ialomița sunt compromise! 2014 în Singurul aparat pentru testarea pacienților COVID-19 așteaptă kit-uri din America pentru a fi pus în funcțiune Gigi în «PSD Ialomița nu are politicieni bărbați!» @anti gargara în «PSD Ialomița nu are politicieni bărbați!» @marin în «PSD Ialomița nu are politicieni bărbați!» Gaie în Medicamentele pentru tratarea bolnavilor de diabet lipsesc din farmaciile ialomițene Good boys în Hotel «Parc» din Amara, al treilea Centru de carantină din Ialomița New în Singurul aparat pentru testarea pacienților COVID-19 așteaptă kit-uri din America pentru a fi pus în funcțiune Pentru bărbatul Tinel în «PSD Ialomița nu are politicieni bărbați!» anti gargara în «PSD Ialomița nu are politicieni bărbați!» John în Grupul de Comunicare Strategică: Numărul infecțiilor COVID-19 în Ialomița a ajuns la 79 Sarpee în Doi subofițeri sunt infectați cu noul Coronavirus @Hapciu în «PSD Ialomița nu are politicieni bărbați!»
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...