Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

REPORTAJ

Avocat la 13 ani

Avocat la 13 ani

Se numește Cristian Gabriel Moraru și este elev al Școlii Gimnaziale «Barbu Catargiu» din comuna Maia, județul Ialomița. Și este singurul elev din școală care a cerut ore opționale de Educație Juridică. «Vreau să îi apăr pe cei care spun adevărul până la capăt!» ne spune. Și îl credem!

La marginea lumii Școala din Maia e la marginea lumii, pe o stradă lăturalnică și desfundată. N-o găsești dacă nu întrebi și n-o bagi de seamă dacă nu o cauți... Dar e școala lui Cristian și pentru el e cea mai frumoasă de pe pământ. Pentru că aici a găsit profesori care îi cultivă pasiunile și îl încurajează să facă ce își dorește. «Îmi place Matematica și îmi place Educația civică. Așa am descoperit ca am drepturi și că există legi care mi le protejează...» își începe el povestea. Are vocea sigură și ochii luminoși, ca orice copil fără griji. Și pasiunea asta pe care nimeni nu și-o explică, pentru legi. «În urmă cu 2 ani, am fost cu școala la Judecătorie, la Urziceni... Acolo am făcut o simulare și eu am primit rolul procurorului. Dar eu nu vreau să fiu procuror... Vreau să fiu avocat și să îi apăr pe cei care spun adevărul până la capăt!».Ca să-și urmeze visul, Cristian le-a cerut profesorilor ore opționale de Educație Juridică la clasa lui. La vot, a învins majoritatea și va face ore despre le­gende și mituri... Dar nu îi pare rău! Iar preocupările lui rămân...

Ce este «adevărul» pentru Cristian? Cristian poate vorbi ceasuri în șir despre pasiunea lui pentru lege și me­seria de avocat. Urmărește emisiuni de profil, citește cărți de specialitate și are propriile păreri despre «adevăr» și «com­promis». «Eu n-am copiat niciodată la lucrări și n-o să o fac dar mi s-a întâmplat să văd un coleg copiind... Nu l-am pârât, pentru că nu-i frumos! Dar i-am atras atenția după și l-am rugat să nu mai facă asta. Acesta este un compromis bun! Există însă și compromisuri rele, pe care n-am să le fac niciodată... Să minți, să furi, să faci rău oamenilor... Acestea sunt compromisurile rele, pe care oamenii n-ar trebui să le facă niciodată! Iar eu voi fi un avocat drept, care va apăra oamenii indiferent de etnie și de condiția socială. Oamenii au nevoie să fie apărați, mai ales dacă sunt săraci!». Îl întrebăm ce ar spune celor de vârsta lui, dacă ar avea ocazia: «Să aibă încredere în ei ca să ajungă unde își doresc... Să își propună un lucru și să îl facă! Numai învățând putem ajunge undeva. Nu putem reuși în viață prin fraudă, prin furat, prin fapte necinstite...».

Exponentul unei generații Discursul lui Cristian pare decadent. Și, categoric, ireal la 13 ani. Directorul școlii, Ileana Niculae ne asigură că nu: «Este, fără îndoială, o pasiune inedită. Poate că a avut și școala o contribuție, în 2017, când a organizat o săptămână dedicată Educației Juridice. Dar meritul este exclusiv al lui! Este un copil deosebit, care ne surprinde în fiecare zi... Și ne face, uneori, să ne reevaluăm poziția ca adulți!». Când nu visează să fie avocat, Cristian e un copil ca oricare altul. Citește beletristica din programa școlară, joacă fotbal în curtea școlii «dar nu prea mă alege nimeni, că sunt mai greoi și nu alerg destul de repede», urmărește documentare istorice despre Al Doilea Război Mondial... Și își ajută fratele, elev în clasa a V-a, la problemele de Matematică. «Pe mine mă supără nedreptatea. Trăim într-o lume strâmbă, în care se fură mult și cei bogați ajung în funcții, iar cei săraci nu ajung nicăieri... Eu visez să ajung în America. Știți că se spune că „America e țara tuturor posibilităților“. Ei, bine, eu vreau să fiu avocat acolo!».

100 mii de lei sponsorizare pentru școala din Maia în anul 2019
Aflată la marginea județului, școala din Maia a trebuit să se descurce singură. O face de 10 ani, sprijinită de Asociația «World Vision» și de sponsori privați. Ultima dată, «Starbucks» a investit în reabilitarea școlii peste 100 mii de lei. «Vara trecută, în mai puțin de două luni, am reușit să facem mi­nuni cu bani puțini... De la lambriuri pe pereții școlii la calculatoare noi și performante în sala de Informatică! Și nu sunt singurele investiții pe care am reușit să le facem cu fonduri private. Facem și excursii, și proiecte școlare, și programe educaționale...» ne explică directorul școlii, Ileana Niculae. Dove­zile zecilor de evenimente școlare rea­lizate an de an prin intermediul sponsorilor sunt pe pagina de Facebook a școlii. Iar în fotografii, bucuria surprinsă pe chipurile copiilor e neprețuită...

22 Februarie 2020, 10:40 (3634 vizualizări - 6 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Corina:
(4 August 2020, 13:16)
"Daca iti doresti cu adevarat un lucru, cu toata fiinta ta, tot Universul o sa lucreze spre implinirea lui"
Fa ce simti tu ca trebuie sa faci, Cristian! Bafta si drum drept!
Eu:
(24 Februarie 2020, 13:02)
Candva ,cineva spunea ca scoala romaneasca scoate tampiti.Iata ca scoala din Maia scoate si copii care doresc sa ajunga ceva in viata,iar altii chiar au ajuns.Sa lasam rautatile si sa respectam munca celor ce muncesc pentru educatia copiilor nostri.Ca cineva nu vrea sa recunoasca este treaba lor.Ca parinte de copil pot spune ca la Maia se face carte.Felicitari.
Gigel:
(24 Februarie 2020, 10:30)
Cristian, să ții minte un lucru: în viață vor fi mulți care vor încerca să îți spulbere speranțele. Tu trebuie să fii tare și să crezi în tine, în ceea ce îți dorești. Nu te lua după cei care au comentat pe aici, sunt oameni care nu au nici un vis în viață. Mai ales în momentele grele, amintește-ți să mergi înainte și realizează-ți visul!
Nu:
(24 Februarie 2020, 05:35)
Dezamăgire ai sa ai la capitolul asta cu avocatura, procurorii, studii de drept. Din păcate în zona nu prea ai exemple de urmat care sa-ti fie etalon în viața, la capitolul avocați în zona, toți sau aproape toți sunt varza, babe șchioape lovite de mașini pe vremea când avea alt statut, care te jupoaie de bani. În cealaltă barca avocatul statului sau procuror din câte știu prin județ nu a fost niciodată un el sau o ea cu ceva performante notabil8, numai pârliți de clasa mica. E hai că era sa uit acum este unul (...) pe val care a ajuns  DNA și primul lucru care la făcut a fost săi facă manevră unui renumit chirurg. Da până o afla și  presa cum sărea coarda la Urziceni nu mai este mult. Coarda însemnând dosarele alea multe clasate și limba băgată pe la alte otrăvite din capitală.  Da să lăsăm in seama anume ziariști, pe când o rasufla sa vezi cum iese premiant că pocnitoarea care la dus acolo.
Pustule apucate de croșetat, de orice altceva decât drept. Fii bun și ascultă nu intra in cotețul porcilor.
Stefania:
(23 Februarie 2020, 07:47)
Bine piciulică, am inteles că nu vrei sa te faci procuror, am citit și noi că ai fost la judecătoria Urziceni, unde a avut loc o simulare, o joaca de-a procurorul cu prietenul sau inculpat.
Piciulică procurorii nu sunt ce au fost odata, azi nu mai sunt tocmai cinstiti, de multe ori apară  hotii, ai exemplu la tine in comuna, chiar în legătură cu școala. Hotul aparat de nea Po!itistul și de nea procuror. Cu facultatea de drept poți deveni secretar de primărie, dar nu cred că te-ar prinde pe tine. Meseria asta mai nou la moda pentru pițipoancele blonde, neveste de caporal,i ele sunt mai cu tupeu de obrăznicătură. La început fac pe prostutele naive, dar se șmecheresc odată venirea iernii când în centrala, fochistul incepe sa bage odata, de doua, trei ori pe săptămână lemne pentru căldură și liniste sufletească .
La Maia centrala nu funcționează că nu aveți secretara nevasta de caporal și nici pitipoanca blonda nu este. Fochistul nu este interesat, trebuie un fochist capabil sa care lemne, daca are și WW Touareg alb este fix ce trebuie. Lăsăm la oparte gluma din cârciuma de la colț. Eu Ștefania îți spun răspicată​. Nu se merită să faci meseria asta, ești înconjurat in permanență numai​ de hoți. Renunță daca nu ești pițipoancă
Glont:
(22 Februarie 2020, 23:34)
Copiile sa stii un singur lucru, vis a vis de toate dreptul si avocatura la care visezi , ai sanse 100% sa termini dreptul la stat ori la romano - africana, dar 1% maxim 2% sa fii admis la INM, daca taica-tu nu este judecator, sau maica-ta, procuror ori vice versa. O sa treci de absolut toate probele scrise, zic si eu, dar la interviul cu comisia, ai STOP cariera. Mai ai o posibilitate intre 50 mii si 60 mii, plicul dar nu lei, ci de UE moneda, pusa la poarta cui trebuie. Cam asa devii azi viitor pensionar special. In avocatura aia sanse mai mari fara spaga enorma pusa in poarta, dar si acolo sari un pic la cap. Asta depinde de noroc. Important este ca in ialomita, ambele joburi sunt degradate din cauza puslamalelor, care au fraternizat cu infractorul, dar si cu bestiile din politica. Mai bine aspira, pregateste-te, viseaza la un post de strungar, ori la un post la Nasa decat in lumea mizerabila care inconjoara zeita oarba a dreptatii. Mai sunt si aia sau alea de au terminat dreptul, care au dat cate o vitica ca sa linga clantele cate unui notariat pana cand, tamajurul si hair stylistul o lanseaza pe functie mare, direct pe burta, sub burta plina de borhot a unui parlit de taran, ajuns politician ales al comunei. Altfel spus viseaza tinere in alta zona mai putin alunecoasa.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Joi 24 Sep 2020
254 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

ITM Ialomița: Campanie europeană de conștientizare a lucrătorilor și angajatorilor cu privire la beneficiile muncii declarate

În cadrul campaniei lansate de European Commission și de European Labour  Authority, începând cu data de 21.09.2020 și până vineri 25.09.2020 vor avea loc evenimente și activități pentru promovarea ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2020, 15:50
(99 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1183 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Miercuri, 23 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1183, cu 1 caz mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2020, 13:10
(51 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Programarea on-line, un nou serviciu electronic la dispoziția contribuabililor

Ministerul Finanțelor Publice, prin Centrul Național pentru Informații Financiare, și ANAF au colaborat la dezvoltarea și implementarea unui nou serviciu electronic, Programarea on-line, prin intermediul ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2020, 12:55
(87 vizualizări - 0 comentarii)


Probleme tehnice la APM Ialomița

Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița informează publicul interesat asupra faptului că, în urma unor defecțiuni tehnice la nivel național, nu sunt funcționale atât pagina web a instituției și e-mailul ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2020, 15:50
(73 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1182 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Marți, 22 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1182, cu 13 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2020, 13:05
(159 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1169 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Luni, 21 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1169, cu 8 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

21 Septembrie 2020, 13:05
(139 vizualizări - 0 comentarii)


6

Incendii intenționate pe miriști de porumb la Armășești și Balaciu

În cursul zilei de duminică, 20 septembrie a.c, în jurul orelor 20,30, pompierii ialomițeni au fost solicitați, printr-un apel la 112, să intervină pentru stingerea unui incendiu de miriște de porumb care ...[citește_toată_știrea]

21 Septembrie 2020, 11:20
(181 vizualizări - 0 comentarii)


11,13 tone de tutun, confiscate de inspectorii ANAF-Antifraudă

De la începutul lunii septembrie a.c., inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală, din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, au confiscat 11138 kg de tutun brut, provenit din Bulgaria ...[citește_toată_știrea]

21 Septembrie 2020, 09:10
(180 vizualizări - 0 comentarii)


8

Grupul de Comunicare Strategică: 1161 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Duminică, 20 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1161, cu 20 cazuri mai mult față de ziua ...[citește_toată_știrea]

20 Septembrie 2020, 13:05
(123 vizualizări - 0 comentarii)


9

Grupul de Comunicare Strategică: 1141 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Sâmbătă, 19 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1141, cu 12 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2020, 13:05
(228 vizualizări - 0 comentarii)


10

Grupul de Comunicare Strategică: 1129 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Vineri, 18 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1129, cu 19 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2020, 13:10
(242 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1110 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Joi, 17 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1110, cu 21 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2020, 13:05
(307 vizualizări - 1 comentariu)


12

Grupul de Comunicare Strategică: 1089 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Miercuri, 16 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1089, cu 3 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

16 Septembrie 2020, 13:10
(225 vizualizări - 0 comentarii)


13

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

15 Septembrie 2020, 19:10


14

Grupul de Comunicare Strategică: 1086 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Marți, 15 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1086, cu 10 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

15 Septembrie 2020, 13:05
(231 vizualizări - 1 comentariu)


Protopopiatul Urziceni: «Educația-prioritate a Bisericii»

Protopopiatul Urziceni: «Educația-prioritate a Bisericii»

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, în perioada 1-11 septembrie 2020, s-a organizat cea de a V-a ediție a acțiunii «Educația-prioritate a Bisericii» ...[citește_toată_știrea]

15 Septembrie 2020, 12:05
(253 vizualizări - 0 comentarii)


Patru salariați ai DSP Ialomița, infectați cu COVID-19

Patru salariați ai DSP Ialomița au fost confirmați pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2. «Aceștia au fost izolați și s-au aplicat măsurile prevăzute în Metodologia INSP!» se arată într-un comunicat de presă ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2020, 14:45
(612 vizualizări - 1 comentariu)


Slobozia: Două ordine de protecție provizorii, emise pentru «violență în familie»

Duminică, 13 septembrie a.c., în jurul orelor 21,30, polițiștii din Slobozia au fost sesizați prin 112 de o tânără de 41 ani, din Slobozia, cu privire la faptul că a fost agresată fizic de către soțul său ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2020, 13:55
(353 vizualizări - 0 comentarii)


Case mistuite de flăcări la Amara și Căzănești

Case mistuite de flăcări la Amara și Căzănești

Un incendiu violent a cuprins în cursul zilei de duminică, 13 septembrie a.c., în jurul orelor 15,20, o locuință din orașul Amara. Pentru stingerea flăcărilor au intervenit pompierii de la Detașamentul ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2020, 13:25
(398 vizualizări - 0 comentarii)


Accident la Gura Văii

Accident la Gura Văii

Pompierii militari au intervenit duminică, 13 septembrie a.c., în jurul orelor 19,40, la un accident rutier produs pe DJ201, pe raza satului Gura Vării, în care un autoturism a părăsit partea carosabilă ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2020, 13:20
(395 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o șiră de baloți în Ograda, furaje arse la Misleanu

În cursul zilei de duminică, 13 septembrie a.c, în jurul orelor 23,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu produs la o șiră de baloți în incinta unei societăți agricole ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2020, 13:10
(236 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1076 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Luni, 14 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1076, cu 18 cazuri mai mult față de ziua de sâmbătă ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2020, 13:05
(272 vizualizări - 0 comentarii)


Grivița: Cal căzut în canal și salvat de pompieri

Grivița: Cal căzut în canal și salvat de pompieri

Un apel pentru salvarea unei cabaline s-a primit în noaptea de duminică spre luni, 13/14 septembrie a.c., în jurul orei 1,15, de la un cetățean din comuna Grivița. La locul intervenției s-a deplasat un ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2020, 13:00
(291 vizualizări - 0 comentarii)


2 cazuri de COVID-19 la Prefectura Ialomița!

Printr-un comunicat de presă, Instituția Prefectului Ialomița aduce la cunoștință că la nivelul instituției au fost confirmare 2 cazuri de infectare cu COVID-19. Astfel, potrivit anchetei epidemiologice ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2020, 10:50
(394 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1058 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Sâmbătă, 12 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1058, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

12 Septembrie 2020, 13:10
(620 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: La mulți ani, pompieri români!

Sărbătorim la 13 septembrie Ziua Pompierilor din România, un eveniment prin care, de 172 de ani se perpetuează amintirea eroismului dovedit pe câmpul de luptă de către înaintașii noștri. Povestea pompierilor ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2020, 13:15
(377 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1054 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Vineri, 11 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 1054, cu 7 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2020, 13:05
(297 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Șoim scos la vânzare pe un site de anunțuri, confiscat de polițiști

Ialomița: Șoim scos la vânzare pe un site de anunțuri, confiscat de polițiști

250 de euro este suma pe care ar fi trebuit să o încaseze un bărbat de 35 de ani din București care a postat pe o rețea de anunțuri o ofertă «protejată de lege». Polițiștii în rol de cumpărători au confiscat ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2020, 12:50
(363 vizualizări - 0 comentarii)


Percheziții la Țăndărei pe lina deținerii ilegale de arme

Polițiștii din Ialomița au descoperit la domiciliul unui bărbat din Țăndărei un pistol și 8 butelii CO2, în urma unor percheziții domiciliare pe linia deținerii ilegale de arme. La data de 10 septembrie ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2020, 12:45
(341 vizualizări - 1 comentariu)


Acțiune de amploare a polițiștilor la Grivița și Traian

Acțiune de amploare a polițiștilor la Grivița și Traian

Joi, 10 septembrie a.c., în intervalul orar 15,00-19,00, 56 de polițiști , precum și 16 jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Ialomița, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și ...[citește_toată_știrea]

11 Septembrie 2020, 12:40
(343 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Pro Golănia în Mocioniu a blocat 3 ani repartizarea terenurilor pentru tinerii în Gării Noi Costel în Percheziții la Țăndărei pe lina deținerii ilegale de arme Costel în Apă potabilă în 2021 la Slobozia Gigel în Apă potabilă în 2021 la Slobozia Nesimtire în Mocioniu a blocat 3 ani repartizarea terenurilor pentru tinerii în Gării Noi Oarecare în Mocioniu a blocat 3 ani repartizarea terenurilor pentru tinerii în Gării Noi Un cetatean în Mocioniu a blocat 3 ani repartizarea terenurilor pentru tinerii în Gării Noi colocatar katanga în Mocioniu a blocat 3 ani repartizarea terenurilor pentru tinerii în Gării Noi Utilitati în Mocioniu a blocat 3 ani repartizarea terenurilor pentru tinerii în Gării Noi gradea în Mocioniu a blocat 3 ani repartizarea terenurilor pentru tinerii în Gării Noi dixi în Mocioniu a blocat 3 ani repartizarea terenurilor pentru tinerii în Gării Noi Pacient în «Rețeaua sanitară din Ialomița suferă din cauza unui management deficitar. Noi vom atrage medicii, nu îi vom îndepărta!» colocatar cartier katanga în Apă potabilă în 2021 la Slobozia cetatean în Apă potabilă în 2021 la Slobozia Radu P în Apă potabilă în 2021 la Slobozia Mihai în Apă potabilă în 2021 la Slobozia ION în Victor Moraru a tipărit «Ialomița noastră» în 50 mii de exemplare diciu în Apă potabilă în 2021 la Slobozia Gigi în Clean Tech produce ilegal și nu respectă condițiile de funcționare impuse de autorități gogu în Clean Tech produce ilegal și nu respectă condițiile de funcționare impuse de autorități
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...