Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Firmele de confecții din Ialomița pot produce măști de protecție pentru populație!

Autoritățile știu, dar nu fac nimic

Firmele de confecții din Ialomița pot produce măști de protecție pentru populație!

Ialomița are o duzină de firme de confecții care pot produce măști de protecție pentru populație și spitale. Autoritățile știu, dar nu fac nimic pentru a utiliza aceste resurse locale. Oficialii sistemului susțin că măștile produse la nivel local nu răspund standardelor de siguranță impuse de legislație. «Am donat 1500 de măști pentru spitalele din București, Suceava, Târgu Mureș... Chiar și pentru cel de la Slobozia!» explică reprezentantul unei firme locale. Printre autoritățile din Ialomița care au apelat la firmele locale pentru achiziția de măști de protecție se numără cele de la Fetești.

O realitate ignorată de autorități
În vreme ce autoritățile județene și locale așteaptă cu săptămânile măști de protecție comandate pe internet din UE sau chiar din China, firmele locale de confecții produc «pe stoc». Prețurile de producție la nivel local nu depășesc 4 lei per mască, iar produsele pot fi reutilizate după sterilizare. La nivelul județului Ialomița, potrivit estimărilor reprezentanților acestor firme, există cel puțin o duzină de fabrici de confecții care pot produce aceste măști. «Avem o capacitate de producție de 30 mii de măști lunar... Și, în condițiile în care există comenzi, putem extinde această capacitate! Avem oameni la lucru și producem aceste măști. Evident, nu sunt măști de unică folosință... Dar sunt măști care pot fi sterilizate și refolosite. Din punctul meu de vedere, este un avantaj față de măștile chinezești care, la aceleași prețuri, 6-8 lei, trebuie aruncate după 4 ore maxim...» declară repezentantul unei firme locale de confecții.  Măștile produse pe plan local sunt deja utilizate în sistemul medical românesc. De-a lungul ultimelor săptămâni, ne-a declarat, sub protecția anonimatului reprezentantul aceleiași firme, el a donat în nume personal peste 1500 de măști spitalelor din București, Suceava, Târgu Mureș... Și chiar Spitalului Județean Slobozia: «Șefa de la UPU a venit la mine și mi-a solicitat aceste măști... Sunt măști neomologate pentru că nimeni nu mai face asta acum, dar au aceleași caracteristici ca și măștile standard!».

Nimeni nu e vinovat, nimeni nu e responsabil
Daniela Cristea este reprezentanta firmei Colors Spirit SRL din Slobozia, o firmă cu 30 de angajați. O parte dintre angajați au ales să-și continue munca și au produs în ultimele săptămâni măști de protecție și combinezoane. Stocul existent a fost însă epuizat, iar o nouă comandă va fi onorată la sfârșitul lunii aprilie. «Problema nu este că s-au cumpărat măști din străinătate... Poate că așa era normal, poate că au un standard mai ridicat de protecție... Problema e că stocurile de materie primă pentru măștile produse de noi sunt orientate către firme mai mari care au deja contracte cu statul! Noi putem produce 2000 de măști zilnic, combinezoane și botoși impermeabili pentru spitale... Am făcut deja asta și vom relua ciclul de producție. Din păcate, autoritățile locale și județene ignoră potențialul pe care îl avem. Și, în ultimă instanță, cei afectați sunt oamenii care s-ar putea proteja cu măștile produse de noi, pe plan local!». În Slobozia există cel puțin 10 firme de confecții, cu 20-30 de angajați care pot produce măști de protecție și combinezoane pentru medicii din spitale. Autoritățile locale și județene susțin însă că aceste produse nu corespund standardelor impuse de legislație. Paradoxal însă, produsele confecționate de către aceste firme ajung atât la spitale, cât și la populație. Vânzarea lor prin intermediari ridică însă de cel puțin două ori prețurile de fabricație. «Noi vindem o mască cu 4 lei, în condițiile în care prețurile materiilor prime au crescut de 3-4 ori... Și avem un adaos de 3% pentru a putea plăti angajații și dările la stat. Iar pe piața aceleași măști sunt vândute cu 8-10 lei!» explică Daniela Cristea.

Primul semn de normalitate la Fetești
O situație care poate fi considerată normală există la Fetești. Acolo, autoritățile locale au achiziționat de la firma Cris Mara Construcții și Renovări SRL 1200 de măști de protecție tip TNT. Primarul Sorin Gafițoi explică cum a fost posibilă achiziția: «Am ales o firmă locală în speranța că vom obține mai repede măștile... Suntem foarte mulțumiți de ele și de colaborarea cu firma. Astăzi le-am făcut comanda, a doua zi am primit măștile! Iar acum intenționăm să achiziționam și combinezoane...». Reprezentanta firmei, Daniela Cernat recunoaște că echipamentele de protecție produse de firmă nu corespund standardelor medicale, însă nici nu este preocupată de acest lucru. «Noi producem măști și combinezoane și botoși din TNT pentru medici... Ne-au sunat medicii de la Spitalul din Fetești și ne-au rugat să le furnizăm acești botoși. Sunt impermeabili, sunt sterili... Ne-au spus că le sunt necesari și ca sunt la fel de buni ca cei pe care ar trebui să îi primească!». La acest moment, firma are un stoc de 6000 de măști care pot fi livrate oricând și produce combinezoane care ajung la Constanța și București.

2 Aprilie 2020, 08:10 (2201 vizualizări - 8 comentarii)

Citiți și:
Grupul de Comunicare Strategică: 368 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița
Ialomița: Un bătrân de 75 de ani a murit din cauza COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică: 365 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Comentariile cititorilor:


ptr Gigi:
(3 Aprilie 2020, 13:16)
De unde cunoaste? Simplu, ce mare scofala. Este medic sau asistent. Visati numai conspiratii in loc sa respectati normele de igiena si sa nu behaiti pe strazi!
Claudia:
(3 Aprilie 2020, 12:31)
@Lamurire absolut necesara, @State
Perfect de acord. La fel si in cazul manusilor.
Gigi:
(3 Aprilie 2020, 11:10)
Pentru "Lamurire absolut necesara" ... de unde cunosti termenii dintre cele 2 tipuri de masti?! Lecrezi cumva cu statul ...Ai contract cu ei ?! :))
Pentru lamurire:
(3 Aprilie 2020, 10:35)
Daca are cineva date despre compozitia unei masti avizata de Ministerul Sanatatii va rog sa o postati aici. Oare cum au fost avizate mastiile produse de Braiconf? Un medic mi-a confirmat ca nici masca chirurgicala, din n straturi, nu ofera protectie 100% impotriva virusilor. 
ptr state:
(2 Aprilie 2020, 23:19)
Ti-e greu sa o speli?
foarte bună:
(2 Aprilie 2020, 13:21)
Cred că pentru populație și anumite sectoare din spitale (bucătărie, spălătorie, administratie) sunt bune. Eu folosesc o astfel de mască la birou și e OK. Uneori mă sufoc în ea, dar dacă aerul intră greu nici microbii nu pot intra. In masca omologată chiar dacă respiram bine, transpiram imediat și transpirația rămânea pe față pentru că nu avea bumbacul care să absoarbă. Eu cred că pentru populație sunt bune.
Lamurire absolut necesara:
(2 Aprilie 2020, 11:11)
Atentie! Este o mare deosebire intre o masca chirurgicala din 3 straturi cu protectie impotriva virusilor si  care trebuie sa fie avizata de Ministerul Sanatatii si una din panza textila care te protejeaza cel mult de praf,dar nu ofera nicio protectie impotriva virusilor.
Populatia trebuie sa stie ca o masca din bumbac NU ofera protectie la bacterii,virusi,praf fin ,picaturi din stranut.Este egala cu zero.
State:
(2 Aprilie 2020, 09:30)
Pot produce dar sunt sterile? Că dacă le porți infestate cu germani, având în vedere că se umezesc, nu te protejează ci te îmbolnăvesc.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Joi 04 Iun 2020
186 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Bărbat din Sfântu Gheorghe, arestat pentru că a șofat beat la volan

Marți, 2 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Ion Roată au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la ...[citește_toată_știrea]

3 Iunie 2020, 13:30
(58 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: La volan cu permisul suspendat

Marți, 2 iunie a.c., în jurul orelor 22,00, polițiștii slobozeni, fiind în exercitarea atribuțiunilor de serviciu pe linia prevenirii și combaterii faptelor la regimul circulației pe drumurile publice ...[citește_toată_știrea]

3 Iunie 2020, 13:25
(68 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 368 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 3 iunie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică s-au înregistrat 368 de cazuri de COVID-19. ...[citește_toată_știrea]

3 Iunie 2020, 13:05
(54 vizualizări - 0 comentarii)


 Protopopiatul Slobozia a distribuit măști  elevilor ialomițeni

Protopopiatul Slobozia a distribuit măști elevilor ialomițeni

În perioada 27 mai-3 iunie 2020, Protopopiatul Slobozia, prin grija părintelui protopop Laurențiu Cioranu, a distribuit măști medicale elevilor, cadrelor didactice și medicale de la Liceul Tehnologic « ...[citește_toată_știrea]

3 Iunie 2020, 11:40
(99 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie pe strada Dorobanți din orașul Țăndărei

Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă de pe strada Dorobanți, din orașul Țăndărei, județul Ialomița, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile miercuri ...[citește_toată_știrea]

3 Iunie 2020, 11:05
(62 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Măsuri active destinate angajatorilor

În Monitorul Oficial nr. 459/29.05.2020 a fost publicată Ordonanța de Urgență nr. 92/2020, pentru instituirea unor măsuri active de sprijin destinate angajaților și angajatorilor în contextul situației ...[citește_toată_știrea]

3 Iunie 2020, 09:20
(66 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Un bătrân de 75 de ani a murit din cauza COVID-19

Ialomița înregistrează încă un deces din cauza COVID-19. Este vorba despre un bătrân de 75 de ani, diganosticat în data de 18 mai 2020 și decedat marți, 2 iunie 2020. Acesta suferea de hipertensiune arterială ...[citește_toată_știrea]

2 Iunie 2020, 20:00
(237 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

2 Iunie 2020, 17:50


8

IPJ Ialomița: 32 de permise reținute, amenzi de peste 290000 de lei

În minivacanța prilejuită de ziua de 1 Iunie, polițiștii din Ialomița au fost prezenți la datorie și au acționat pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. În urma neregulilor descoperite ...[citește_toată_știrea]

2 Iunie 2020, 16:15
(165 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: 4 accidente, un decedat și cinci răniți

Pe parcursul minivacanței prilejuită de ziua de 1 Iunie, polițiștii ialomițeni au intervenit la 4 accidente de circulație, soldate cu rănirea a cinci persoane și decesul unui biciclist. Primul eveniment ...[citește_toată_știrea]

2 Iunie 2020, 16:10
(125 vizualizări - 0 comentarii)


10

Ialomița: Permise «false» de Italia și Marea Britanie

Sâmbătă, 30 mai a.c., în jurul orelor 21,30, polițiștii din Platonești au oprit în trafic, pe raza comunei Săveni, un autoturism condus de un bărbat, de 48 de ani. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică ...[citește_toată_știrea]

2 Iunie 2020, 16:05
(157 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 365 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 2 iunie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică s-au înregistrat 365 de cazuri de COVID-19. ...[citește_toată_știrea]

2 Iunie 2020, 13:05
(160 vizualizări - 0 comentarii)


12

Ion Roată: Incendiu la un rezervor de motorină

Duminică, 31 mai a.c., în jurul orei 4,40, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la un rezervor cu motorină la o societate din localitatea Ion Roată. La locul solicitării ...[citește_toată_știrea]

2 Iunie 2020, 11:05
(118 vizualizări - 0 comentarii)


13

Grupul de Comunicare Strategică: 364 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 01 iunie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică s-au înregistrat 364 de cazuri de COVID-19. Totodată, Spitalul Municipal Urziceni a fost declarat spital suport ...[citește_toată_știrea]

1 Iunie 2020, 13:00
(240 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: În ultimele 48 de ore, Ialomița a raportat un singur nou caz de COVID-19

Potrivit grupului de Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 48 de ore, pe raza județului Ialomița a fost raportat doar un singur caz nou de COVID-19. Astfel, duminică, 31 mai 2020, la nivelul județului ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2020, 13:00
(346 vizualizări - 0 comentarii)


Malu Roșu: Femeie căzută în fântână

Pompierii din Urziceni au intervenit duminică, 31 mai 2020, pentru scoaterea unei femei, de 49 de ani, din localitatea Malu Roșu, care a căzut într-o fântână. Victima a fost scoasă de pompieri și transportată ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2020, 12:30
(242 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

29 Mai 2020, 18:10


Beat la volan pe străzile Sloboziei

Joi, 28 mai a.c., în jurul orei 10,00, polițiștii Serviciului Rutier au depistat pe raza municipiului Slobozia un șofer cu domiciliul în Amara, în timp ce conducea sub influența băuturilor alcoolice. ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2020, 15:00
(306 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Acțiune preventivă a polițiștilor

Forțe de ordine cu efective mărite au acționat joi, 28 mai a.c., pe raza municipiului Slobozia, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale asociate extinderii pandemiei Coronavirus, precum și ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2020, 14:55
(193 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 360 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 29 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 360 cazuri de infecții COVID-19. ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2020, 13:05
(224 vizualizări - 0 comentarii)


Ion Roată: S-a izbit cu mașina de un pom

Joi, 28 mai, a.c., în jurul orelor 22,30, ISU Ialomița a intervenit la un accident rutier produs în localitatea Ion Roată, în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și s-a izbit de un pom de pe ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2020, 12:55
(207 vizualizări - 0 comentarii)


 Accident rutier la Căldărușanca, patru victime

Accident rutier la Căldărușanca, patru victime

Vineri, 29 mai 2020, în jurul orei 9,00, ISU Ialomița a fost solicitat să intervină la un accident rutier produs pe raza localității Glodeanu Sărat, satul Căldărușanca, județul Buzău, din raionul de intervenție ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2020, 12:50
(210 vizualizări - 0 comentarii)


Programul casieriilor RAJA Constanța de 1 iunie 2020

RAJA Constanța aduce la cunoștința tuturor abonaților că, în data 1 iunie 2020, activitățile societății se desfășoară în regim de foc continuu. În continuare, sute de angajați au ca misiune principală producția, distribuția, calitatea apei și epurarea acesteia, îndeplinind sarcinile specifice în condiții de izolare la locul de muncă, pentru a preveni disfuncționalitățile majore ce ar putea perturba asigurarea serviciilor esențiale. ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2020, 11:25
(173 vizualizări - 0 comentarii)


Direcția Generală Anticorupție, la ceas aniversar-15 ani de activitate

30 Mai 2020-Ziua Aniversară a Direcției Generale Anticorupție (DGA) coincide în mod fericit în acest an cu împlinirea a 15 ani de activitate. Direcția Generală Anticorupție este o structură tânără a Ministerului ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2020, 08:45
(227 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Tânăr rănit într-un accident rutier

Un accident rutier s-a produs miercuri, 27 mai 2020, în sensul giratoriu de la breteaua către Autostrada Soarelui. În timp ce un bărbat, de 24 de ani, din Făcăeni, conducea un autoturism dinspre breteaua ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2020, 14:25
(300 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești accident


IPJ Ialomița: Programul ghișeelor de eliberare a certificatelor de cazier judiciar/integritate comportamentală

IPJ Ialomița informează cu privire la programul hișeelor de  eliberare a certificatelor de  cazier judiciar/integritate comportamentală. Acesta este:
-Ghișeu POLIȚIA MUNICIPIULUI SLOBOZIA ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2020, 14:20
(231 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Campanie de donații pentru copiii nevoiași

Centrul Cultural «Ionel Perlea» din Slobozia, în parteneriat cu voluntarii Crucii Roșii-filiala Ialomița, dă startul unei campanii de sprijin a copiilor nevoiași, denumită «Cutiuța cu surprize». «Cutiuța ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2020, 14:15
(227 vizualizări - 1 comentariu)


Grupul de Comunicare Strategică: 359 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 28 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 359 cazuri de infecții COVID-19. ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2020, 13:05
(254 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 355 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 27 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 355 cazuri de infecții COVID-19. ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2020, 13:10
(304 vizualizări - 0 comentarii)


Sărățeni: Arestat pentru «refuz de prelevare a mostrelor biologice»

Polițiștii ialomițeni au acționat pe raza județului pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate. Astfel, în ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2020, 11:40
(281 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...