Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

COVID-19, agent electoral pentru primarul Sloboziei

COVID-19, agent electoral pentru primarul Sloboziei

Primarul Adrian Mocioniu este acuzat că își face campanie electorală profitând de pandemia Coronavirusului. El folosește aparatul administrativ local și așa-zișii voluntari ai Primăriei special în acest scop, sloganul «campaniei» declanșate în urmă cu 2 săptămâni fiind: «Facem cumpărăturile pentru dumneavoastră!». În proiect sunt implicate apoximativ 50 de persoane, voluntari, membri de partid sau angajați ai Primăriei Slobozia...

Campanie cu «măști» În urmă cu două săptămâni, Primăria Slobozia a declanșat o amplă campanie de informare și sprijinire a populației Sloboziei, în condițiile declanșării pandemiei de COVID-19. În cadrul campaniei, primarul Adrian Mocioniu a folosit angajații Direcției de Asistență Socială și voluntari cooptați prin intermediul filialei locale a PRO România. Aceștia au promis în numele primarului Adrian Mocioniu sprijin necondiționat pentru toate nevoile celor interesați. «Aveți peste 65 de ani, suferiți de afecțiuni cronice sau sunteți un părinte singur? FACEM CUMPĂRĂTURILE PENTRU DUMNEAVOASTRĂ!» este precizat în afișul lipit pe toate ușile blocurilor din oraș. De asemenea, primarul Adrian Mocioniu preia solicitările slobozenilor pe pagina sa de socializare și le distribuie voluntarilor și subordonaților din aparatul propriu, spre soluționare. Conform estimărilor oficiale, în cadrul acestei campanii sunt implicate 50 de persoane.

COVID-19 a devenit trambulină electorală În principiu, campania declanșată de primarul Adrian Mocioniu este una lăudabilă, dată fiind situația. Și legitimă, în condițiile în care există un proiect de hotărâre aprobat de Consiliul Local Slobozia pentru împărțirea a 120-150 de pachete saptămânal pentru persoanele aflate în categoriile de risc menționate mai sus. Din păcate, primarul Adrian Mocioniu a transformat acest efort public într-o campanie electorală proprie. După cum se poate observa în fotografia alăturată, el împarte demonstrativ pachetele cu alimente, încălcând toate portocoalele și măsurile de siguranță adoptate în Comitetul Local pentru Situații de Urgență Slobozia. Campania lui electorală este dublată, aproape zilnic, de o emisiune live pe Facebook, organizată de postul local de televiziune și plătită din fonduri publice. La emisiune, Adrian Mocioniu participă alături de unul dintre angajații Primăriei, membru în staff-ul de campanie al PRO România și binecunoscut în ultimele luni în cadrul instituției pentru eforturile sale de a racola noi membri.

Drumul spre Iad e pavat cu bune intenții În pofida evidenței, niciunul dintre reprezentanții partidelor politice locale nu a protestat public în fața acestui abuz legitimat administativ. De asemenea, nici reprezentanții societății civile sau vreo altă persoană, fie ea publică sau simplu contribuabil. Deși intolerabilă, în condițiile în care campania lui Adrian Mocioniu exploatează teama populației vulnerabile din oraș, poziția primarulului Mocioniu este îngăduită și chiar încurajată. Conform informațiilor oficiale furnizate de către administrația locală, în cadrul campaniei electorale mascate organizate de Adrian Mocioniu au fost «verificați» 410 vârstnici și au fost identificate 50 de persoane care «au nevoie de ajutor la cumpărături». De asemenea, deja celebrii de-acum «voluntari» au plasat zeci de pachete... Comunicatul mai precizează că alte 150 de persoane defavorizate vor beneficia de ajutorul sponsorilor identificați de voluntari. Pe de altă parte, nimeni nu știe care sunt criteriile de alocare a acestor ajutoare alimentare oferite de sponsori și autorități, în contextul în care la nivelul orașului Slobozia sunt peste 2500 de persoane aflate în situații limită...

6 Aprilie 2020, 08:10 (2403 vizualizări - 14 comentarii)

Citiți și:
Primarul Adrian Mocioniu a dat în mintea copiilor!
Slobozia: «Capcane» edilitare pentru cetățeni în Cartierul Gării Noi
Slobozia: Sensul giratoriu de la ieșire blochează activitatea unei firme

Comentariile cititorilor:


abuzul limbii:
(8 Aprilie 2020, 14:19)
Abuzeaza si el ca nu are alti asi in maneca. Daca tot vorbim de abuzuri:
<propriu zis> cu cratima
<Dar până la urmă nu-l vor vota să iasă Primar virusul cu pricina> nu-l va vota virusul...il vor vota locuitorii
<dar mai sti> i
Abuz legitim...::
(8 Aprilie 2020, 10:54)
Există o precizare în articol prin care ni se spune că ceea ce face Primarul Mocioniu profitând de pandemia Coronavirusului, este un „abuz legitimat administrativ” și implicit campanie electorală mascată. Stricto-senso se înțelege că ar fi două feluri de abuzuri: abuzul propiu zis și abuzul legal! Autorii articolului probabil intenționat au introdus această „subtilitate” pentru a ridica mingea la fileu celor care vor comenta și aceștia s-au năpustit cu observațiile lor cu precădere într-o anumită direcție. Toate bune până aici, dar mă gândesc că dacă este „băgat în seamă” excesiv de mult (vai, ce pleonasm!) Primarul Mocioniu, s-ar putea ca efectul luărilor de poziții ale celor care comentează să ducă la un nou mandat de Primar! Personal nu vreau să se întâmple așa, dar mai ști...Deocamdată, are un „susținător” destul de puternic și pervers în acest virus Covid19. Dar până la urmă nu-l vor vota să iasă Primar virusul cu pricina ci locuitorii acestui oraș, manipulați sau nu.
Gică Contra:
(7 Aprilie 2020, 17:19)
Cum să protesteze PNL, ei au aceleași metode. Nu au acum acces la cașcaval, dar dacă îi votează prostimea se va schimba situația.
V I R U S A T:
(7 Aprilie 2020, 16:25)
EXcelent articolul.Plin de atitudine și fapte reale. Asta e munca acestui primar cu care ne-am procopsit. Există un Serviciu de Protecție și Asistență Socială la primărie care se ocupă de așa ceva cu salariați plătiți. Paralel, vine Mocioniu cu gașca de la PRo România și o fac pe voluntarii. Acest individ care e șef la cantina săracilor , mai alaltăieri învârtea micii pe grătar la chiulabalele pensionarilor invitați pe sprânceană iar acum o face și pe voluntarul plătit din banii noștri. Apare la televiziunea aservită și dă din cap tot timpul  precum cățelul -bibelou și se screme să lege trei cuvinte   Pe 1 aprilie la ora 15 ne-a păcălit stând acasă și făcând duplex într-o emisiune de trei lei . Vountari din toate colțurile uimiți-vă !„Am auzit multe, gargară cu lămâie  ” sau„ N-o să învățăm niciodată, și Ebola și HIV-ul, e și ... ” Pe lângă incultura medicală mai face și propagandă de a racola salariați la PRO ..grătare sau PRO..piste de biciclete su PRO  locuri de joacă . Și dacă e voluntar  plătit îi dau un ultim sfat : nu mai da din cap tot timpul-afirmativ și nu mai ridica degetul arătător în sus.Revezi emisiunea unde te-ai făcut de  voluntarul mamii. Și mai schimbă blugii  că stau prea strâmt pe tine.
cetatean:
(7 Aprilie 2020, 10:52)
ce face Mocioniu se numeste campanie electorala.NU o face ca ii pasa de oameni ci pt ca e an electoral si nu a facut nimic in mandatul asta,doar proiecte....realizari 0!!!!RUSINE !!!
CETATEAN:
(6 Aprilie 2020, 14:59)
Primarul sa cumpere pachete din parandaratul de la contractele incheiat cu locurile de joaca ale copiilor ,al pistelor de biciclete etc.
ION:
(6 Aprilie 2020, 14:52)
Sef de echipa este seful de cantina de la spas care este considerat unul dintre slugile devotate ale primarului  iar sotia este la fel de devotata directorului economic de la primarie .
are declaratie ??:
(6 Aprilie 2020, 14:06)
pe el si slugile care sint platite tot din banii nostrii nu ii opreste politia, jandarmeria, armata sa vada daca au declaratii completate ? ei sint mai presus de lege ? ca nu sint in exercitiul sarcinilor de serviciu ci fac o actiune electorala/politica sub masca caritatii !  
ce scirba imi e de astfel de oameni, daca se pot numi oameni ! sint niste gunoaie, scursuri ale societatii idioate in care am fost impinsi tot de acesti needucati.
Nini:
(6 Aprilie 2020, 13:28)
Deci acesti voluntari nu fac bine oamenilor si ,in plus,au o treaba cu primarul.....Ma lasati...poate chiar fac totul din omenie.Faceti si voi sau alti politicieni care nu i am mai vazut de cand cu necazul asta picat pe capul nostru!!
Gigel:
(6 Aprilie 2020, 13:14)
@Haiduc - răspunsul este simplu. Pentru că face pe banii noștri, ai tuturor! Aceasta este problema. Nu face pe banii lui, nici ai partidului. Aceasta este problema. Profită de situație și își face campanie pe banii noștri. Fii sigur, dacă nu era campanie, nu se ducea și el - îi lăsa pe voluntari singuri.
BRISCU:
(6 Aprilie 2020, 12:28)
Ce ar fi  trebuit sa faca,,,par egzamplu ''?Dumnealui, primarele  ! Spune tu, scoate-ne  din  ceata !
Nenciu Tudorel:
(6 Aprilie 2020, 12:16)
tudorelnenciu@yahoo.com
În scara A,Bl.27 ,nr.6,str Matei Basarab (intersecția Nisipurii si Matei Basarab-deasupra Admiral ) exista o persoană (Cristescu ) căruia Urban i-a tăiat apa,patronul l-a concediat ,POATE ADMINISTRAȚIA LOCALĂ SĂ ÎL AJUTE MĂCAR CU MÂNCARE?
@Haiduc:
(6 Aprilie 2020, 10:03)
iar nu imi place cum prezentati. Daca nu facea nimeni, nimic... nu era bine...daca face, face campanie... Sincer nu il simpatizez pe dl.Primar, dar daca face lucrurile astea, eu zic ca in primul rand ajuta cativa oameni, care chiar au nevoie. De ce nu fac si ceilalti candidati chestia asta ? PSD-ul are o droaie de lipitori de afise, de supusi, de lachei, de ce nu fac nimic sa ajute ? 
Un votant:
(6 Aprilie 2020, 09:03)
Nu l mai voteaza nici rudele !! Catastrofa !! Sa i fie rusine ca se foloseste de aceste vremuri grele! Daca vroia sa ajute el nici nu trebuia sa apara , se duceau doar voluntari!!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 02 Iun 2020
250 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Grupul de Comunicare Strategică: 364 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 01 iunie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică s-au înregistrat 364 de cazuri de COVID-19. Totodată, Spitalul Municipal Urziceni a fost declarat spital suport ...[citește_toată_știrea]

1 Iunie 2020, 13:00
(169 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: În ultimele 48 de ore, Ialomița a raportat un singur nou caz de COVID-19

Potrivit grupului de Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 48 de ore, pe raza județului Ialomița a fost raportat doar un singur caz nou de COVID-19. Astfel, duminică, 31 mai 2020, la nivelul județului ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2020, 13:00
(289 vizualizări - 0 comentarii)


Malu Roșu: Femeie căzută în fântână

Pompierii din Urziceni au intervenit duminică, 31 mai 2020, pentru scoaterea unei femei, de 49 de ani, din localitatea Malu Roșu, care a căzut într-o fântână. Victima a fost scoasă de pompieri și transportată ...[citește_toată_știrea]

31 Mai 2020, 12:30
(194 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

29 Mai 2020, 18:10


Beat la volan pe străzile Sloboziei

Joi, 28 mai a.c., în jurul orei 10,00, polițiștii Serviciului Rutier au depistat pe raza municipiului Slobozia un șofer cu domiciliul în Amara, în timp ce conducea sub influența băuturilor alcoolice. ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2020, 15:00
(233 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Acțiune preventivă a polițiștilor

Forțe de ordine cu efective mărite au acționat joi, 28 mai a.c., pe raza municipiului Slobozia, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale asociate extinderii pandemiei Coronavirus, precum și ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2020, 14:55
(161 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 360 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 29 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 360 cazuri de infecții COVID-19. ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2020, 13:05
(184 vizualizări - 0 comentarii)


Ion Roată: S-a izbit cu mașina de un pom

Joi, 28 mai, a.c., în jurul orelor 22,30, ISU Ialomița a intervenit la un accident rutier produs în localitatea Ion Roată, în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și s-a izbit de un pom de pe ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2020, 12:55
(159 vizualizări - 0 comentarii)


8
 Accident rutier la Căldărușanca, patru victime

Accident rutier la Căldărușanca, patru victime

Vineri, 29 mai 2020, în jurul orei 9,00, ISU Ialomița a fost solicitat să intervină la un accident rutier produs pe raza localității Glodeanu Sărat, satul Căldărușanca, județul Buzău, din raionul de intervenție ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2020, 12:50
(179 vizualizări - 0 comentarii)


9

Programul casieriilor RAJA Constanța de 1 iunie 2020

RAJA Constanța aduce la cunoștința tuturor abonaților că, în data 1 iunie 2020, activitățile societății se desfășoară în regim de foc continuu. În continuare, sute de angajați au ca misiune principală producția, distribuția, calitatea apei și epurarea acesteia, îndeplinind sarcinile specifice în condiții de izolare la locul de muncă, pentru a preveni disfuncționalitățile majore ce ar putea perturba asigurarea serviciilor esențiale. ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2020, 11:25
(142 vizualizări - 0 comentarii)


10

Direcția Generală Anticorupție, la ceas aniversar-15 ani de activitate

30 Mai 2020-Ziua Aniversară a Direcției Generale Anticorupție (DGA) coincide în mod fericit în acest an cu împlinirea a 15 ani de activitate. Direcția Generală Anticorupție este o structură tânără a Ministerului ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2020, 08:45
(196 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Tânăr rănit într-un accident rutier

Un accident rutier s-a produs miercuri, 27 mai 2020, în sensul giratoriu de la breteaua către Autostrada Soarelui. În timp ce un bărbat, de 24 de ani, din Făcăeni, conducea un autoturism dinspre breteaua ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2020, 14:25
(264 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești accident


12

IPJ Ialomița: Programul ghișeelor de eliberare a certificatelor de cazier judiciar/integritate comportamentală

IPJ Ialomița informează cu privire la programul hișeelor de  eliberare a certificatelor de  cazier judiciar/integritate comportamentală. Acesta este:
-Ghișeu POLIȚIA MUNICIPIULUI SLOBOZIA ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2020, 14:20
(195 vizualizări - 0 comentarii)


13

Slobozia: Campanie de donații pentru copiii nevoiași

Centrul Cultural «Ionel Perlea» din Slobozia, în parteneriat cu voluntarii Crucii Roșii-filiala Ialomița, dă startul unei campanii de sprijin a copiilor nevoiași, denumită «Cutiuța cu surprize». «Cutiuța ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2020, 14:15
(198 vizualizări - 1 comentariu)


Grupul de Comunicare Strategică: 359 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 28 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 359 cazuri de infecții COVID-19. ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2020, 13:05
(225 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 355 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 27 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 355 cazuri de infecții COVID-19. ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2020, 13:10
(261 vizualizări - 0 comentarii)


Sărățeni: Arestat pentru «refuz de prelevare a mostrelor biologice»

Polițiștii ialomițeni au acționat pe raza județului pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate. Astfel, în ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2020, 11:40
(246 vizualizări - 0 comentarii)


Sinești: Beat la volan

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe raza comunei Sinești, un autoturism condus de un bărbat, de 30 de ani, din București. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică a fost ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2020, 11:35
(151 vizualizări - 0 comentarii)


Bucu: Lemne confiscate de polițiști

Polițiștii din Slobozia au confiscat 1,3 metri cubi de material lemnos, transportat fără documente legale de un tânăr, de 31 de ani, din județul Vrancea. Acesta a fost identificat pe raza localității Bucu ...[citește_toată_știrea]

27 Mai 2020, 11:30
(240 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

26 Mai 2020, 18:10


Episcopia Sloboziei și Călărașilor: Hramul Catedralei Episcopale

Episcopia Sloboziei și Călărașilor: Hramul Catedralei Episcopale

Joi, 28 mai 2020, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte episcop Vincențiu, Episcopia Sloboziei și Călărașilor va sărbători hramul de primăvară al Catedralei Episcopale «Înălțarea Domnului» din Slobozia ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 14:05
(1312 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiuni preventive desfășurate de polițiștii ialomițeni

Polițiștii ialomițeni au acționat luni, 25 mai 2020, pe raza întregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și siguranței publice. În urma activităților desfășurate ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 13:30
(1155 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Bătrân de 87 de ani, mort din cauza COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică informează cu privire la decesul unui bătrân, de 87 de ani, din județul Ialomița, din cauza infecției cu noul Coronavirus (SARS-CoV-2). Acesta a fost confirmat pozitiv pentru ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 13:20
(1405 vizualizări - 2 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 354 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 26 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 354 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2020, 13:10
(1172 vizualizări - 0 comentarii)


Tudorița Ionescu, învestită în funcția de subprefect al Ialomiței

«În ședința de Guvern din data de 21 mai 2020 a fost aprobată Hotărârea nr. 399, publicată în Monitorul Oficial nr. 431 din 22.05.2020, privind exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 16:25
(674 vizualizări - 3 comentarii)


Accident rutier pe centura Sloboziei

Accident rutier pe centura Sloboziei

Pompierii din Slobozia, împreună cu paramedicii SMURD au intervenit în după amiaza zilei de luni, 25 mai 2020, pentru a acorda îngrjiri medicale victimelor unui accident rutier. Evenimentul s-a petrecut ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 14:10
(513 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: S-a izbit de un alt autoturism și a fost proiectat cu mașina într-un copac

Sâmbătă, 23 mai 2020, în jurul orelor 17,00, polițiștii rutieri au intervenit, pe raza comunei Movilița, la un accident de circulație soldat cu rănirea unei persoane. Din verificările efectuate a reieșit ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 13:35
(272 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Sâmbătă, 23 mai a.c., în jurul orelor 20,00, polițiștii din Urziceni au depistat în trafic, pe raza municipiului, un șofer de 25 de ani, cu domiciliul în Grivița, în timp ce conducea un autoturism sub ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 13:30
(209 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 352 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 25 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 352 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate vindecate ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2020, 13:10
(300 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 347 cazuri de infecții COVID-19 în județul Ialomița

Sâmbătă, 23 mai 2020, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Ialomița au fost raportate 347 cazuri de infecții COVID-19. Între timp, la nivelul întregului județ au fost declarate ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2020, 13:05
(522 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Oreste în Autoritățile din Miloșești, acuzate că ar «cosmetiza» rezultatele probelor de apă apa de pe baragan în Autoritățile din Miloșești, acuzate că ar «cosmetiza» rezultatele probelor de apă MEDIC în Mihai Geantă a fost reînvestit președinte al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Ialomița platitor în «Reportaj de declarații» cu primarul Adrian Mocioniu Ion în Consiliul Județean vrea să reabiliteze podurile din Ialomița concept arhaic în «Reportaj de declarații» cu primarul Adrian Mocioniu muta autocaruuu în Stația de autocar din fața Consiliului Județean a fost desființată @pensionar în «Reportaj de declarații» cu primarul Adrian Mocioniu Intreb ptr un prieten în Stația de autocar din fața Consiliului Județean a fost desființată Antonio în Stația de autocar din fața Consiliului Județean a fost desființată MMC în Stația de autocar din fața Consiliului Județean a fost desființată @Viorel în Malu: Ambulanță răsturnată în șanț Viorel în Malu: Ambulanță răsturnată în șanț @Grecu în Stația de autocar din fața Consiliului Județean a fost desființată Fost brutar în Conflict instituțional între Consiliul Județean Ialomița și Instituția Prefectului din cauza Programului «Cornul și Laptele» St.Anton în Stația de autocar din fața Consiliului Județean a fost desființată Gogu în Malu: Ambulanță răsturnată în șanț Grecu în Stația de autocar din fața Consiliului Județean a fost desființată Costel în Stația de autocar din fața Consiliului Județean a fost desființată colocatar katanga în Stația de autocar din fața Consiliului Județean a fost desființată
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...