Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Schimb de terenuri pentru finalizarea complexului comercial din «Pepinieră»

Oyl Company Holding AG oferă o alternativă municipalității din Slobozia

Schimb de terenuri pentru finalizarea complexului comercial din «Pepinieră»

Săptămâna trecută, în cadrul ședinței Consiliului Local Slobozia de joi, 28 mai 2020, consilierii locali au dezbătut propune­rea Oyl Company Holding AG privitoare la finalizarea complexului co­mercial din Cartierul «Pepinieră». Investiția are o valoare estimată de 3 milioane de euro, iar pentru finalizarea ei reprezentanții Oyl Company Holding AG au solicitat consilierilor locali «să accepte un schimb de terenuri». Terenul oferit municipali­tății este si­tuat la ieșire din oraș, în imediata vecinătate a supermarketului Kaufland, și are o suprafață egală cu cea concesionată în prezent.

O dezbatere post-festum Joi, 28 mai 2020, în cadrul ședinței Consiliului Local Slobozia, cei 20 de consilieri prezenți au aprobat cu majoritate de voturi un proiect de hotărâre privind concesionarea celor 4,6 ha de teren din jurul complexului comercial din Cartierul «Pepinieră», investiție inițiată în urmă cu 12 ani. Reamintim că, începând cu anul 2017, construcția se află în proprietatea Oyl Company Holding AG, firmă locală care intenționează să finalizeze acest complex comercial. Imediat după ședință, aceiași consilieri locali au dezbătut o propunere prin care «firma solicită un schimb de terenuri» pentru a facilita finalizarea investiției. Propunerea a fost primită cu ostilitate grobiană de către o parte dintre consilierii prezenți. «Ce ne pasă nouă?! E afacerea voastră, descurcați-vă! Nouă să ne dați bani!» a declarat, printre altele, consilierul PI Luminița Croitoru. «Cum adică, schimb!? Vreți să ne vindeți teren la 100 de euro/metru’ pătrat? Nu vă mai săturați de bani!» a secondat-o consilierul PMP Elena Ion. În fața acestor declarații incalificabile, argumentele avocatului Marius Constantin, reprezentantul firmei, s-au dovedit inutile. Precizăm că propunerea oferită municipalității include 3 posibile soluții, în funcție de interesele și prio­ritățile investiționale ale municipali­tății. Cea dezbătută de către consilierii locali pre­supune un schimb de terenuri. Terenul oferit municipalității este situat la ieșire din oraș, în imediata vecinătate a supermarketului Kaufland, și are o suprafață egală cu cea concesionată în prezent.

O investiție de 3 milioane de euro Acceptarea acestui schimb de terenuri obligă firma Oyl Company Holding AG la finalizarea complexului comercial în maxim 2 ani. Avocatul Marius Constantin ne-a precizat, ulterior ședinței, că situația prezentă a fost generată de apariția pandemiei și condițiile economice dificile pe care le-a generat această amenințare: «În februarie 2020, apro­ximativ 80% dintre spațiile comerciale din complex erau închiriate... În mai 2020, toate firmele achizitoare au reziliat contractele și ne-au explicat că nu intenționează să investească mai devreme de 2 ani... În aceste condiții, plata concesiunii devine dificilă! Considerăm acest schimb de terenuri o propunere reciproc avantajoasă. Ne asumăm obligația de a finaliza construcția, de a sistematiza zona prin construirea unor căi de acces și de a dona aceste drumuri, asfaltate, către municipalitate... În caz contrar, ne vedem obligați să restrângem plata la cei 12 mii de mp cât reprezintă construcția! Nu vrem să ne sustragem de la plata obligațiilor care ne revin, însă trebuie să gândim economic pentru a evita pierderi financiare nejustificate în perioada imediat următoare...». Conform estimărilor, pentru finalizarea investiției la acest complex comercial, ar fi nevoie de 3 milioane de euro.

Istoria «hipermarketului» care nu s-a mai construit
Povestea complexului comercial din «Pepinieră» a început în urmă cu 12 ani. În anul 2008, autoritățile locale ofereau cu generozitate și inconștiență dezvoltatorului imobiliar Timis Investment o suprafață de teren de 4,6 ha pentru construirea unui «hipermarket». Pe 18 aprilie 2014, după 3 ani de scandaluri publice între dezvoltatorul imobiliar Timis Investment și autori­tățile locale din Slobozia, firma de insolvență AA Total Insolvency pune lacătul pe această construcție. În 2017, Oyl Company Holding AG cumpăra ruinele existente, cu tot cu datorii. În perioada scursă din 2014 și până în 2019, auto­ri­tățile locale nu au obținut niciun venit de pe te­re­nul respectiv. În cadrul ședinței Consiliului Local Slobozia de joi, 28 mai a.c., primarul Adrian Mocioniu a susținut că datoriile restante au fost recuperate. Ulterior ședinței, acesta a declarat: «Propunerea formulată de către firmă poate fi o soluție avantajoasă pentru Slobozia din perspectiva unor viitoare investiții... Nu am vrut să fac lobby pentru această propunere fiindcă se apropie alegerile și tot ce spun devine interpretabil! Datoria consilierilor locali este să gândească în perspectivă. Avem nevoie de acest teren pentru noi investiții edilitare sau nu? Aceasta este întrebarea la care trebuie să răspundem înainte de a decide dacă acceptăm schimbul...».

4 Iunie 2020, 08:05 (2981 vizualizări - 12 comentarii)

Citiți și:
Cântecul de lebădă al Consiliului Local Slobozia
Nota de plată a sensului giratoriu din Slobozia crește la 3,2 milioane de lei
Consiliul Local a aprobat bugetul Sloboziei pentru 2020

Comentariile cititorilor:


Cetatean:
(13 Iunie 2020, 17:23)
In mijlocul orasului este mai bine altceva un complex sportiv, de agrement pentru batrani sau altceva un nici un caz un complex comercial
Stefan T.:
(9 Iunie 2020, 12:30)
Cine va semna documentul, va ajunge la DNA cu siguranta. Ma ocup personal de sesizare si documentatie.
Flory:
(5 Iunie 2020, 21:53)
" Iara noi? Noi, epigonii...Simtiri reci, harfe zdrobite,
Mici de zile, mari de patimi, inimi batrane, urate..."
Va intreb acum, avea dreptate poetul nepereche? Se repeta istoria?
Numai bine!!!!!
Clever:
(5 Iunie 2020, 17:44)
(...) o sa ne cumpere in curând tot orasul, astfel că la un moment slobozia va fi plantatia lor. De ce sa faci schimburi de terenuri, cand poti frumos să încasezi concesiune, anual? (...) ăștia au făcut ce au vrut si continua sa o faca. Au bani si cumpara orice partid si orice guvernare. Vezi cum au făcut hotelu central, restaurantul fara parcare si fara suficient teren din spate etc. Voi ....consilierii....reprezentantii poporului, ce naiba păziți la masa aia ovală? Sau cumva nu aveti cap sa analizați hârtiile? Asa reiese.
Gigel:
(5 Iunie 2020, 08:50)
@Camy - spune-mi si mie o firma care a facut cerere de cumparare a terenului concesionat si a fost "refuzata". Eu nu am stiinta de asa ceva, si crede-ma ca stiu ce spun. Legea este foarte clara, daca firma respecta conditiile, are drept de cumparare. Trebuie doar sa aiba constructia finalizata cu acte in regula si poate cumpara terenul. Daca Primaria n-ar fi de acord, ar pierde procesul foarte rapid.
Referitor la Oyl Company, sunt de acord cu tine.
Camy:
(4 Iunie 2020, 18:04)
Sunt firme care de peste 10 ani de zile isi au sediul pe terenul primăriei si platesc concesiune deși au solicitat sa il cumpere la prețul stabilit de evaluatorii primariei. Cu toate astea sunt refuzați desi sunt buni contribuabili la bugetul de stat si local. Pt Oyl se fac concesii si se întrunește consiliul local ba mai mult oferă terenuri la schimb la dracu in praznic la ieșirea din oraș. Păi in conditiile astea sa lase la liber primăria oferta pt ca sunt cu siguranță multe firme sau chiar persoane fizice care ar dori sa dea terenuri la schimb in marginea orașului contra unui teren in zona Pepiniera. Cei care vor vota sa se gândească înainte la cazul Becali, care a fost penal. ;)
propunere propusa:
(4 Iunie 2020, 11:27)
Io propui ca sa se faca acest schimb iar Oyl sa fie scutita de toate impozitele si taxele locale pe termen infinit. Aceasta propunere are in vedere faptul ca firma Oyl a fost alaturi de toate autoritatile locale executand lucrari la drumuri la preturi aproape de mocca. Dupa cum spune avocatul Marius,
80 % dintre spatiile comerciale din complex erau inchiriate desi ele (spatiile) nu erau construite.  
Fenomenal, extraordinar , monumental !!!!!
Antonio :
(4 Iunie 2020, 11:08)
Dem Radulescu si Jean Constantin -Slibovita sau fernet? Sceneta acesta se vrea de fapt.
colocatar cartier katanga:
(4 Iunie 2020, 10:37)
Cand a cumparat Oyl terenul cu ''ruine'' cu tot, stia foarte bine ca urmatorul pas va fi acest schimb. Fenta a fost ca cei cu care ''negociase'' schimbul nu mai erau la butoane iar acum asteptarea are si dansa o limita. Mai apoi, Oyl voia  sa termine constructia si sa o vanda catre ''Cora'' dar pretul cerut a fost demential si afacerea a picat la testul cu poligraf.
imobiliare:
(4 Iunie 2020, 09:38)
propunerea este rezonabila si de bun simt.
dar in conditiile in care se evalueaza corect valoarea terenurilor si se face o echivalare.
in zona concesionata pentru complexul comercial, se poate  extinde cartierul pepiniera, valoarea terenului fiind una, in timp ce la marginea orasului, dincolo de kaufland, situatia, din acest punct de vedere,  este diferita.
pe bune:
(4 Iunie 2020, 08:52)
Daca te uiti pe bilanturile contabile ale comapiei Oyl Copany Holding observi ca are datorii de 35 milioane lei si creante de 20 milioane lei. Adica e pe buza falimentului fiindca e greu sa recuperezi
15 milioane lei, chiar facand lucarari numai catre stat. De observat tupeul cu care pune problema Oyl Company precum si un soi de santaj.
cetatean:
(4 Iunie 2020, 08:21)
OYL nu se mai satura de bani ,aceasta firma a inceput sa conduca orasul ,daca este atit de generoasa de ce nu platest impozit pe terenul de la uzina de apa ,se prevaleaza de diferite superfugii .Halal conducere mai are orasul si judetul asteapta cu usurinta si spaga propunerile anumitor firme ,binenteles care vor  binele orasului si judetului ,nui asa MOCIONIULE ,MORARULE si CIUPERCA .

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Joi 13 Aug 2020
367 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Grupul de Comunicare Strategică: 838 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Miercuri, 12 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 838, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

12 August 2020, 13:05
(88 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Șoferi beți la volan, prinși de aceeași patrulă de polițiști

Polițiștii ialomițeni au întocmit noaptea trecută două dosare penale pentru refuz de recoltare a probelor biologice de sânge, pe numele a doi bărbați din Fetești, depistați în trafic în stare vădită de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2020, 11:20
(109 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Programul «TEZAUR» continuă în perioada 10-31 august 2020

Românii pot subscrie, începând de luni, 10 august 2020 pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației în cadrul Programului Tezaur, cu scadențe la 1, 2, 3 și 5 ani și dobânzi anuale ...[citește_toată_știrea]

12 August 2020, 09:35
(122 vizualizări - 0 comentarii)


APIA Ialomița: Interdicția arderii miriștilor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vine în atenția opiniei publice cu informații privind interdicția arderii miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum și a vegetației ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 16:20
(124 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Trei bărbați, reținuți pentru «lovire sau alte violențe» și «violare de domiciliu»

Polițiștii ialomițeni au identificat și reținut pentru 24 de ore trei persoane, bănuite că ar fi intrat în curtea unui bărbat din localitatea Miloșești, pe care l-ar fi lovit. Astfel, polițiștii Serviciului ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 16:10
(124 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Căutat de autoritățile germane, identificat de polițiștii ialomițeni

Polițiștii ialomițeni au identificat, pe raza orașului Țăndărei, un tânăr de 17 ani, din comuna Săveni, pe numele căruia autoritățile judiciare din  Germania au emis un mandat european de arestare ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 14:20
(99 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Angajatori amendați pentru «muncă la negru»

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a desfășurat, în luna iulie 2020, acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă în urma cărora s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 14:10
(104 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Brăilean prins șofând beat, fără permis și la volanul unei mașini furate

Un tânăr de 21 de ani din județul Brăila este cercetat penal de polițiști pentru furtul unui autoturism, conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice. La data de 9 august a.c., polițiștii ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 14:05
(107 vizualizări - 0 comentarii)


8

Grupul de Comunicare Strategică: 829 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Marți, 11 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 829, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de luni, ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 13:10
(103 vizualizări - 0 comentarii)


9

Grupul de Comunicare Strategică: 824 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 10 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 824, cu 2 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

10 August 2020, 13:10
(189 vizualizări - 0 comentarii)


10

Vlădeni: A murit încercâd să-și salveze soția de la înec

Tragedie în localitatea Vlădeni, în după-amiaza zilei de Duminică, 9 august 2020. Pompierii ialomițeni au intervenit pentru a salva din apele brațului Borcea un bărbat care a intrat în apă pentru a-și salva ...[citește_toată_știrea]

9 August 2020, 17:30
(497 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 822 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Duminică, 9 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 822, cu 35 de cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

9 August 2020, 13:05
(176 vizualizări - 0 comentarii)


12
Horia: În luptă cu flăcările de 48 de ore

Horia: În luptă cu flăcările de 48 de ore

Pompierii din Ialomița și Călărași acționează de mai bine de 48 de ore pentru stingerea unui incendiu, produs în satul Horia, comuna Axintele. Focul a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă, 7/8 august ...[citește_toată_știrea]

9 August 2020, 12:00
(168 vizualizări - 0 comentarii)


13

Munteni Buzău: Două mașini cu același număr de înmatriculare

În timpul unor acțiuni preventive desfășurate pe șoselele din județ joi, 6 august a.c., polițiștii ialomițeni au identificat, pe raza localității Munteni Buzău, două autovehicule care aveau numere de înmatriculare ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:40
(563 vizualizări - 2 comentarii)


Ialomița: Ordine de protecție emise de polițiști

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au emis 3 ordine de protecție provizorie pe numele a trei bărbați din Slobozia și Grivița. Aceștia au vârste cuprinse între 24 și 64 de ani. În cazul bărbatului ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:25
(210 vizualizări - 0 comentarii)


Rădulești: Lemne confiscate de polițiști

Un tânăr de 23 de ani din județul Argeș a fost identificat pe raza județului Ialomița, în localitatea Rădulești, în timp ce descărca material lemnos dintr-o autoutilitară, joi, 6 august 2020. Polițiștii ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:20
(199 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 787 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 7 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 787, cu 3 cazuri mai mult față de ziua de joi, ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 13:05
(205 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: A intrat cu motocicleta într-o dubă

Slobozia: A intrat cu motocicleta într-o dubă

Un bătrân de 72 de ani a ajuns la spital în dimineața zilei de vineri, 7 august a.c., după ce a intrat cu motocicleta într-o dubă parcată regulamentar pe marginea drumului. În urma impactului, motocicleta ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 10:25
(409 vizualizări - 0 comentarii)


Sâmbătă, 29 august 2020, zi de donare la Centrul de Transfuzie Sanguină Ialomița

Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Ialomița vor organiza o campanie de donare de sânge în ziua de sâmbătă, 29 august 2020. Astfel, în această zi instituția își va desfășura activitatea în ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 17:15
(243 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Minor de 15 ani, surprins la volanul unei mașini

Aflați în timpul misiunilor specifice privind prevenirea accidentelor rutiere, polițiștii ialomițeni au întocmit două dosare penale pe numele a doi șoferi, surprinși în trafic fără permis de conducere. ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 17:10
(177 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Femeie rănită în urma unui incendiu

În dimineața zilei de joi, 6 august a.c., pompierii din Fetești au intervenit pentru stingerea unui incendiu care s-a produs la un bloc de locuințe din municipiu. Din cauza flăcărilor, o femeie de 63 de ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 17:05
(181 vizualizări - 0 comentarii)


Bordușani: Căutat de autoritățile ungare, descoperit în localitatea de domiciliu

Polițiștii ialomițeni au reușit identificare unui tânăr, de 39 de ani, din Bordușani, pe numele căruia autoritățile judiciare din Ungaria au emis un mandat european de arestare preventivă. Acesta era urmărit ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 16:55
(199 vizualizări - 0 comentarii)


Drăgoești: Anexă cuprinsă de flăcări

Pompierii din  Urziceni au intervenit în seara zilei de miercuri, 5 august a.c., pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o anexă gospodărească a unei locuințe din Drăgoești, dar și acoperișul ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 16:50
(151 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie în localitatea Dridu

Pentru remedierea unei avarii survenite pe conducta de alimentare, de pe strada Lăcrămioarei, din localitatea Dridu/Ialomița, RAJA SA Constanța a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, miercduri ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 16:45
(172 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 784 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 6 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 784, cu 11 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 13:05
(310 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: 37 de candidați au obținut definitivatul

La nivelul județului Ialomița, rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2020), după soluționarea contestațiilor, este de 53,62%. Astfel, din totalul de ...[citește_toată_știrea]

5 August 2020, 21:20
(367 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 773 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 5 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 773, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

5 August 2020, 13:05
(313 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Depistat la volan sub influența băuturilor alcoolice și fără permis de conducere

Miercuri dimineață, 5 august a.c., în jurul orei 2,30, polițiștii din Fetești au oprit pentru control, pe raza municipiului Fetești, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani. Șoferul a refuzat în ...[citește_toată_știrea]

5 August 2020, 11:20
(195 vizualizări - 0 comentarii)


Miloșești: A încercat să se sinucidă aruncându-se în fântână

Miloșești: A încercat să se sinucidă aruncându-se în fântână

Un tânăr de 30 de ani din localitatea Miloșești a fost scos din fântâna în care s-a aruncat cu intenția de a se sinucide. Gestul său a fost observat de câțiva localnici, care i-au sărit în ajutor. Totuși ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 20:30
(577 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

4 August 2020, 19:15


Ultimele comentarii
Cetatean în Alexandru Potor, candidatul PSD la Primăria Slobozia, propune un proiect de regenerare urbană a orașului în valoare de 25 milioane de euro o fi în «Împreună pentru Țăndărei!»: PSD l-a lansat în cursa electorală pe Cristian Roman Pentru Anca în Clean Tech a ajuns în atenția Comitetului pentru Situații de Urgență Ialomița @unirea în Unirea Slobozia a promovat în «B» Tandarean în «Împreună pentru Țăndărei!»: PSD l-a lansat în cursa electorală pe Cristian Roman Visu în Elevi executați silit pentru neplata taxelor școlare Gigel în Clean Tech a ajuns în atenția Comitetului pentru Situații de Urgență Ialomița Gigel în Clean Tech a ajuns în atenția Comitetului pentru Situații de Urgență Ialomița @Suporter în Clean Tech a ajuns în atenția Comitetului pentru Situații de Urgență Ialomița Vorba lui Vadim în Elevi executați silit pentru neplata taxelor școlare tratat cu tratament în Clean Tech a ajuns în atenția Comitetului pentru Situații de Urgență Ialomița pe bune în Elevi executați silit pentru neplata taxelor școlare Anonim în Elevi executați silit pentru neplata taxelor școlare lantul slabiciunilor în Clean Tech a ajuns în atenția Comitetului pentru Situații de Urgență Ialomița scaunul electric în Omorât cu sânge rece pentru 20 de lei Rautate mică în Elevi executați silit pentru neplata taxelor școlare Unirea în Unirea Slobozia a promovat în «B» Popescu în Munteni Buzău: Două mașini cu același număr de înmatriculare Anca în Clean Tech a ajuns în atenția Comitetului pentru Situații de Urgență Ialomița Gigel în Clean Tech a ajuns în atenția Comitetului pentru Situații de Urgență Ialomița
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...