Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Urban SA, acuzată că tratează slobozenii preferențial

Cetățenii acuză, autoritățile răspund

Urban SA, acuzată că tratează slobozenii preferențial

Anca Vlad, din Slobozia, acuză Urban SA că a condiționat încheierea unui contract de furnizare a apei de plata unor datorii restante aparți­nând ex-consilierului local Dănuț Nedelcu. Mai mult, susține Anca Vlad în sesizare, angajații Urban SA i-au cerut să-și instaleze «apă separat» dacă vrea să i se încheie contract. În replică, conducerea Urban SA susține că situația este «rezolvabilă» și că societatea «practică relații și tratamente egale pentru toți beneficiarii serviciilor».

Tranzacție cu ghinion
Anca Vlad a cumpărat un apartament în Slobozia, ca urmare a unei licitații publice. Spre ghinionul ei, apartamentul aparținea ex-consilierului local Dănuț Nedelcu. Povestea, absolut revoltătoare, reprezintă încă o dovadă a modului în care sistemul administrativ local înțelege să ofere servicii beneficiarilor: «În anul 2017 am achiziționat un apartament prin licitație publică. Habar nu am avut cine era persoana executată... Pentru mine conta că era în apropierea părinților mei. Apoi, după ce au început procesele și plângerile penale împotriva mea, am aflat cine e. Om de bază al PSD-ului, fost consilier local și fost patron al unei firme ce a dat faliment și care a dus la scoaterea apartamentului la licitație publică. Este vorba despre Nedelcu Dănuț. După 2 ani de procese, am reușit să-l evacuez din apartament, evacuare ce s-a realizat fără a fi prezent, întrucât distrusese apartamentul în totalitate. (...) După ce am intrat în posesia apartamentului, adică după 4 martie 2019, am început să închei contracte pentru furnizare electricitate, gaze, apă și Asociația de Proprietari. Probleme am întâmpinat la URBAN. Când am fost la ei să duc actele pentru a fi luată în evidență, am aflat ca domnul Nedelcu avea o datorie de 8000 lei...».

Ex-consilierul Nedelcu, protejatul Urban SA
Timp de un an și mai bine, Anca Vlad a încercat fără rezultat să încheie cu Urban SA un contract de furnizare a serviciilor de apă. În toată această perioadă, datoriile consilierului Dănuț Nedelcu s-au majorat. Ajungând la 9200 de lei. Însă surpriza de-abia acum apare: «Încercând să aflu un punct de vedere de la reprezentanții Urban, aceștia mi-au spus că, dacă vreau să nu mai apară datoria pe numele meu, să-mi instalez apă separat. Zis și făcut. După obținerea semnăturilor de la vecini și toate aprobările necesare care au durat cam mult și după trecerea pandemiei, mi s-a pus instalația de apă separat și am fost trimisă la sediul Urban din Bulevardul Cosminului. Pentru încheierea contractului și semnarea acestuia. În 12 iunie 2020, mă prezint la Urban și șoc! Mi se spune ca nu se poate încheia contractul decât după ce plătesc debitul care a ajuns la 9200 lei. Le-am spus ca datoria nu-mi aparținea și angajatul m-a pasat la superiorul lui, care nu se afla în sediu. După o oră și jumătate, a venit superiorul care mi-a spus că se va încheia contractul, iar eu mi-am exprimat nemulțumirea. L-am întrebat cum s-a ajuns la o așa sumă după aproape 2 ani de când obținuseră hotărârea judecătorească. De ce nu au pus în executare o hotărâre judecătorească?! Mi s-a răspuns: „Nu știți cine e Dănuț Nedelcu? Are sprijinul PSD. Mai mult nu vă spun!“».

Oficial, totul e sub control
Urban SA confirmă existența unei sesizări formulate de Anca Vlad. Conducerea societății respinge însă categoric practicile incriminate și susține, într-un răspuns oficial, că «începând cu 30.06.2020, în urma încheierii contractului individual de furnizare a serviciilor, soldul pentru apartamentul în cauză va fi egal cu contravaloarea facturilor pentru serviciile furnizate conform contorului individual». Altfel spus, noua proprietară a apartamentului nu este obligată să plătească datoriile ex-consilierului local Dănuț Nedelcu, așa cum i se sugerase inițial. Evident, precizările făcute de către reprezentanții Urban SA nu explică de ce a fost nevoie de un an pentru a încheia un contract de furnizare a serviciilor de apă. Și nici de ce i s-a sugerat proprietarului să își instaleze «apă separat» ca să i se urgenteze semnarea contractului. Dar, de dragul consensului public, vom trece cu vederea aceste scăpări. Important este că prin același răspuns oferit ziarului nostru, Urban SA își asumă public «obligația de a practica relații și tratamente egale pentru toți beneficiarii serviciilor». Considerăm această afirmație ca fiind, dacă ne e permisă parafraza, drept «începutul unei frumoase prietenii a Urban SA cu beneficiarii serviciilor de apă».

1 Iulie 2020, 11:50 (1244 vizualizări - 6 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Neacșu florin :
(7 Iulie 2020, 11:41)
Asa face cu toti oamenii urbanul pune pe alți să plătească datoriile în locul oamenilor care nu plătesc datoriile lor nu sunt în stare să rezolve problema în cea ce privește datoriile restante ale oamenilor care nu plătește nu sunteti prima care e obligată să plătească datoriile la alti
@anca:
(6 Iulie 2020, 12:43)
Ati intrebat Urban-ul daca a incercat sa-l execute silit pe marele VIP Danut? Sau cat timp a fost consiglier, o fi fost si prin consiliul de administratie al Urban? O mana a spalat pe alta, iar acum urbanul a ales sa-l protejeze? Asta spune inca o data in plus (daca mai era nevoie) ca politica este o mizerie, in urma careia politicienii sunt avantajati in detrimentul cetatenilor. Pariu ca datoria restanta a nesimtitului va fi "bagata la pausal" si recuperata de la noi toti. Oricum, platim apa nepotabila la pret de apa potabila. Placute suedeze tuturor celor care au "contribuit" la apa lui ionascu&stoica&mocio si, sa nu-i uitam nici pe consilierii rosii...unul dintre ei, care a votat apa lui ionascu, fiind chiar cel incriminat de articol! Si, culmea, sa votezi cu 2 maini investitia apei, dar sa nu platesti apa! Curat murdar!
anca:
(3 Iulie 2020, 08:48)
Cetatean, nu am pus cu GV. ideea e ca  nu se impunea sa fac o investitie aiurea, inutila. dovada ca din martie si pana in noiembrie, cand am contactat firma care se ocupa cu instalarea apei, am incercat sa "sterg" datoria care aparea pe numele meu, desi nu era a mea.
Ba mai mult, in cursul anului 2019 m-am pomenit si cu somatie prin care mi se punea in vedere ca in 15 zile, daca nu ma insel, sa platesc datoria care , la acel moment, ajunsese la 8888 lei.
Daca nu ma duceam peste ei, sigur ma pomeneam cu actiune in instanta si apoi executata silit.
cetatean:
(2 Iulie 2020, 12:50)
.da....firma dl-ului G.V.  asa este ! si nu costa putin_
Urbanistul:
(2 Iulie 2020, 09:02)
De ce i sa sugerat sa isi instaleze apa separat? Pentru ca de aceasta se ocupa firma (...) a lui (...), salariatii URBAN iau si ei un comision de la (...) pentru fiecare racord separat. Conducerea URBANU-lui este in relatii foarte stranse cu (...) i-au angajat si rudele pentru a se pune bine cu PSD-ul. Cat despre banii nerecuperati de la (...), o sa-l auzim in curand pe Dl Cilibeanu plangandu-se ca nu are bani, nu se pot face reparatii, nu se pot, nu se pot.........Deci in concluzie votati PSD, este singurul, partid care impreuna cu, conducerea URBAN va asigura un viitor luminos Sloboziei.
Nu te lasa Anca! :
(2 Iulie 2020, 08:21)
Cati dintre slobozeni ati avut de-a face cu firma Urban,la sediul central,"headoffice"?Te minunezi de fanteziile exprimate de brontozaurii platiti de respectiva societate.Orice ai de platit,mai intai o angajata scrie 2 biletele pe bucatele de hartie,cu pixul,esti indrumat apoo la casierie si achiti o suma.Primesti chitantele apoi in baza acelor acte,in alt birou o doamna se chiunuie sa intocmeasca facturile,calculand de 2-2ori sumele,sa ii iasa TVAul.Ca ea nu stie prea bine, ca"tine locul cuiva".(In toata Romania se intocmeste intai factura si in baza acesteia achiti,primind chitanta).De ce pierde timpul inginera cu biletelul scris cu pixul? De ce nu se intocmeste factura/chitanta cu un PC+imprimanta?Toata atmosfera si procedurile de acolo sunt de anii 1986!De ce?Ca nou contractant,platesti o suma in avans(ca la c.rve,sa nu pacalesti),absurditate folosita in anii 2001 de firmele de telefonie mobila.De ce?In contract sunt notate obligatiile beneficiarului,la pagina cu obligatiile URBAN,adica parametrii-debit minim, presiune,intretinere,nu este completat. De ce? Si la final:de ce NU este notat ca se livreaza apa POTABILA in contract? Scrie clar-furnizare apa si canalizare. Adica ei se angajeaza sa iti dea apa.Dar de care apa... Nu este notat niciunde!Consuma pentru 1 bransament 15 coli A4 dar nu gaseste 1 pagina in care sa ataseze buletin de analiza propriu sau de la DSP? De ce? Ce contract e ala? Facut doar in avantajul URBAN? V as da in judecata dar am treaba insa poate are cineva timp sa se ocupe de voi!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 07 Iul 2020
129 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

7 Iulie 2020, 17:10


Ion Roată: Utilaje agricole cuprinse de flăcări

Ion Roată: Utilaje agricole cuprinse de flăcări

Pompierii din Urziceni au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a cuprins două utilaje agricole, puse în funcțiune pe un câmp din zona localității Ion Roată. Cel mai probabil flăcările au izbucnit ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 16:05
(61 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteo-Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cu vijelii (ce vor atinge în anumite intervale viteze de 80-90 km/h), averse ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 15:55
(52 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan sub influența alcoolului

În urma unei acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere, polițiștii ialomițeni au identificat , pe raza localităților Rădulești, Slobozia și Țăndărei, 4 conducători auto care circulau pe drumurile publice ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 15:50
(62 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Movila

Incendiu la o casă din Movila

Pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia și membrii serviciului voluntar cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au intervenit pentru stingerea unui incendiu care ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 15:05
(61 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Movila incendiu


Grupul de Comunicare Strategică: 455 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 7 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 444, cu 11 cazuri mai mult față de ziua de luni, ...[citește_toată_știrea]

7 Iulie 2020, 13:05
(88 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Calendarul privind mobilitatea personalului didactic din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021 a fost reactualizat

În urma promulgării de către președintele României, Klaus Iohannis, a Legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcționare a sistemului ...[citește_toată_știrea]

6 Iulie 2020, 21:20
(168 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Vineri, 3 iulie a.c., în jurul orei 9,30, polițiștii din Slobozia au oprit pentru control, pe raza localității Misleanu, un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani, din aceeași localitate. În urma solicitării ...[citește_toată_știrea]

6 Iulie 2020, 16:10
(105 vizualizări - 0 comentarii)


8

Grupul de Comunicare Strategică: 444 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 6 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 444, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de vineri, ...[citește_toată_știrea]

6 Iulie 2020, 13:05
(182 vizualizări - 0 comentarii)


9

IPJ Ialomița: Acțiuni integrate pentru combaterea COVID-19

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, la nivelul județului Ialomița se vor desfășura acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea ...[citește_toată_știrea]

5 Iulie 2020, 08:20
(99 vizualizări - 0 comentarii)


10
Șosele însângerate în județul Ialomița

Șosele însângerate în județul Ialomița

Zi neagră pe șoselele din Ialomița sâmbătă, 4 iulie 2020. Cinci persoane au fost rănite și una a murit în urma a 3 accidente rutiere, petrecute pe raza localităților Fetești, Coșereni și Misleanu. Cel mai ...[citește_toată_știrea]

4 Iulie 2020, 12:15
(601 vizualizări - 4 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

3 Iulie 2020, 17:10


12

Grupul de Comunicare Strategică: 440 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 3 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 440, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de joi, 2 ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 13:05
(207 vizualizări - 0 comentarii)


13

Ialomița: La volan, fără permis sau cu permise suspendate

Joi, 2 iulie a.c., în jurul orelor 15,00, polițiștii din Balaciu în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe raza de competență au oprit pentru control un autoturism condus de un ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 11:40
(146 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Pieton acroșat de un autoturism

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 18,00, ISU Ialomița a intervenit la un accident rutier în municipiul Slobozia, în care un autoturism a lovit un pieton. La locul evenimentului s-a deplasat de urgență ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:55
(197 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Fetești: Șiră de baloți cuprinsă de flăcări

Fetești: Șiră de baloți cuprinsă de flăcări

Vineri dimineață, 3 iulie a.c., în jurul orei 3,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o șiră de baloți din paie în gospodăria unui cetățean din Cartierul Vlașca ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:50
(108 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești incendiu


Slobozia: A luat foc ghena de ventilație

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 16,00, ISU Ialomița a fost solicitat să intervină la stingerea unui incendiu produs la o ghenă Slobozia. Incendiul a fost stins operativ de ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:45
(147 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia incendiu


Săveni: Incendiu la o anexă gospodărească

Săveni: Incendiu la o anexă gospodărească

Joi, 2 iulie, a.c., în jurul orelor 11,30, dispeceratul Inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească a unui cetățean din localitatea Săveni. La locul solicitării ...[citește_toată_știrea]

3 Iulie 2020, 10:40
(168 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Săveni incendiu


Proxenet din Axintele, arestat

Polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Urziceni au acționat pe raza de competență pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:50
(226 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Femei reținute pentru contrabandă cu țigări

Două femei, de 43 și 66 de ani, au fost reținute de polițiștii ialomițeni într-un dosar privind contrabanda cu țigări. Oamenii legii au efectuat în cursul zilei de joi, 2 iulie a.c., 10 percheziții domiciliare ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:45
(282 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Dosare penale pentru încălcarea Codului Rutier

Un tânăr de 22 de ani și un altul de 30 de ani s-au ales cu dosare penale după ce au fost suprinși în trafic încălcând regulile de circulație. Tânărul de 22 de ani s-a urcat la volan în stare de ebrietate ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 16:40
(172 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 436 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 2 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 436, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de miercuri, ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 13:05
(158 vizualizări - 0 comentarii)


Sudiți: Proiectil neexplodat găsit în grădină

Sudiți: Proiectil neexplodat găsit în grădină

O persoană din Sudiți a descoperit un proiectil de artilerie exploziv, de calibru 120 mm, miercuri, 1 iulie a.c., în jurul orelor 12,50, în grădina din propria gospodărie. Conștientizând ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 09:10
(192 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Contestații la Bacalaureat 2020

La nivelul județului Ialomița, 661 de contestații au fost depuse după afișarea primelor rezultate obținute de către candidații prezenți la probele din sesiunea curentă a examenului de Bacalaureat. ...[citește_toată_știrea]

2 Iulie 2020, 07:15
(206 vizualizări - 0 comentarii)


Razie a polițiștilor la Slobozia

Razie a polițiștilor la Slobozia

97 de persoane amprentate, 122 de autoturisme controlate, 23 de sancțiuni contravenționale aplicate și 6962 de kilograme de deșeuri feroase ridicate de polițiști. Este bilanțul unei ample acțiuni de prevenire ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 14:40
(315 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Controale la centrele rezidențiale

Având în vedere prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,  în  perioada 3-15.06.2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 13:20
(292 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 432 de cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 1 iulie 2020, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 432, cu 2 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 13:05
(194 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în localitatea Dridu!

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 180 mm, de pe strada Principală din localitatea Dridu, județul Ialomița, RAJA Constanța va întrerupe furnizarea apei potabile joi, 2 iulie 2020, în intervalul orar 9,00-15.00. ...[citește_toată_știrea]

1 Iulie 2020, 11:40
(76 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Copil de 9 ani, rănit într-un accident rutier

Un tânăr de 17 ani din orașul Țăndărei s-a ales cu un dosar penal după ce a provocat un accident rutier. Acesta se deplasa pe un moped înmatriculat cu un număr fals și fără a avea permis de conducere, moment ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 14:25
(201 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Razie a polițiștilor

În cursul zilei de luni, 29 iunie 2020, polițiștii din cadrul tuturor serviciilor Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița au organizat o razie de amploare pe străzile din Slobozia. În urma acțiunii ...[citește_toată_știrea]

30 Iunie 2020, 14:10
(229 vizualizări - 1 comentariu)


Ultimele comentarii
Fanel în Adora TECH a construit ilegal instalația de piroliză Vali în Slobozia lui Ambruș de la Urbanism The truth în Adora TECH a construit ilegal instalația de piroliză Za truth în Adora TECH a construit ilegal instalația de piroliză Ma Fanele în Adora TECH a construit ilegal instalația de piroliză Fanel în Adora TECH a construit ilegal instalația de piroliză Economie în Adora TECH a construit ilegal instalația de piroliză Edy în Adora TECH a construit ilegal instalația de piroliză Gigel în Adora TECH a construit ilegal instalația de piroliză geaba în Focar de COVID-19 la Azilul de bătrâni din Slobozia Eu în Focar de COVID-19 la Azilul de bătrâni din Slobozia Nelu Prostanelu în Focar de COVID-19 la Azilul de bătrâni din Slobozia in dependent în «Am o datorie morală față de acești oameni!» pentru vorbareata în Evaluări «magna cum laude» pentru directorii instituțiilor din subordinea Consiliului Județean asitent de garda în Focar de COVID-19 la Azilul de bătrâni din Slobozia pe bune în Adora TECH a construit ilegal instalația de piroliză fara numar, fara numar în Administrația Mocioniu încalcă abuziv proprietatea fraților Petrache Neacșu florin în Urban SA, acuzată că tratează slobozenii preferențial ca pe vlasca în Extinderea neautorizată a gospodăriilor din Cartierul Bora blochează consolidarea digului de protecție al râului Ialomița V I R U S A T în Focar de COVID-19 la Azilul de bătrâni din Slobozia
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...