Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Moraru-omul și opera (VIII)

Moraru-omul și opera (VIII)

În cele ce urmează, cititorii noștri vor înțelege de ce, spre exemplu, adminis­trația județeană nu a fost pentru cine s-a pregătit, ci pentru cine s-a nimerit. Chiar dacă, spre exemplu din nou, persoana aflată conjunctural în fruntea județului nu a fost neapărat cea care a inventat administrația și nici vreun pom lăudat al absorbției de fonduri europene. Concursurile de împrejurări și jocurile de culise din cadrul Partidului Social Democrat i-au propulsat în poziția de șefi ai județului, formațiunea politică având, la rându-i, așteptări firești.

Stăpânii județului
Începând cu mandatul lui Gheorghe Savu (2000-2004), mai toată suflarea politică locală a înțeles că rolul președintelui Consiliului Județean este deosebit de relevant. Prefectul și a sa instituție deveneau părți secundare ale Puterii pe plan local. De reținut în context că la acel moment președintele Consiliului Județean era și președinte al Organizației PDSR Ialomița. Revenind, încă de la finele anului 2003 se discuta acerb despre «baronii» social-democrați, președintele Gheorghe Savu fiind încadrat în sintagmă și, firesc, pregătindu-i-se debarcarea. Silvian Ciupercă a fost cel care în 2004, aproape neobservat, s-a instalat în funcția de președinte al Consiliului Județean, preluând în același timp și funcția de președinte al Organizației PDSR Ialomița. Au fost aproape 3 mandate ale profesorului Ciupercă la conducerea Consiliului Județean, o anchetă a DNA, la început de an 2015, tulburând «domnia» președintelui instituției... Cu toate acestea, vom reda în cele ce urmează o declarație a ex-președintelui Silvian Ciupercă, fix de la dezbaterea publică asupra bugetului Consiliului Județean Ialomița de luni, 2 februarie 2015 (chiar cu câteva zile înainte de a se demara cercetările Direcției Naționale Anticorupție în ceea ce îl privește!): «Reflectăm în acest proiect de buget principalele domenii în care pregătim proiecte cu finanțare europeană. Primul dintre acesta este cel al infrastructurii rutiere, un motor al dezvoltării locale. Al doilea este cel al Sănătății! Al treilea, cel al energiei regenerabile și pregătirii județului pentru a face față preocupărilor europene și mondiale legate de eficiența energetică. Al patrulea domeniu este cel legat de colaborarea cu instituțiile publice și societatea civilă și pregătirea pentru un ciclu financiar 2014-2020...». După cum v-am atenționat, ex-președintele Consiliului Județean și al social-democraților ialomițeni a făcut această declarație la dezbaterea publică asupra bugetului instituției la începutul lunii februarie 2015. Am făcut precizarea deoarece discursul ex-președintelui Ciupercă seamănă izbitor cu cel al actualului președinte al Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru, la o lecturare superficială declarația putând fi atribuită cu ușurință acestuia din urmă.

Narcisism și impostură
La 5 ani distanță și după 4 ani de mandat, Victor Moraru copiază aproape identic discursul predecesorului său. În plus, susține el narcisist, modul în care a condus instituția îl transformă într-un reper pentru întreaga administrație națională, iar realizările sunt «spectaculoase». Iată un fragment din discursul susținut de Victor Moraru la finalizarea celor 4 ani de mandat în fruntea Consiliului Județean Ialomița: «Au fost 4 ani grei. Foooarte-fooarte grei! N-aș vrea să vorbesc foarte mult despre asta, însă vreau să vă mulțumesc, fiecăruia dintre dumneavoastră pentru aportul pe care l-ați avut la aceste spectaculoase realizări, să vă felicit pentru comportamentul pe care l-am avut împreună și am făcut ca această instituție a Consiliului Județean Ialomița să de­vină un reper de administrație pentru toate celelalte administrații publice din județ și nu numai din județul Ialomița. Sunt foarte mulți colegi care mă abordează și mă întreabă cum de am reușit aceste performanțe. Și le-am explicat că am reușit cu foarte multă muncă, cu înțelegere, cu pasiune (...)». Delirul administrativ al președintelui Moraru este contrabalansat însă de documente oficiale. Potrivit Strategiei de Dezvoltare a județului Ialomița 2009-2020 (document redactat în anul 2009 de către Grossmann Engineering Group SRL București și plătit cu bani grei de către ex-președintele Ciupercă!), toate proiectele administrative cu care își legitimează acum președintele Moraru realizările «spectaculoase» aparțin defunctei administrații.

Morganele administrației Moraru
Mai grave decât aceste derapaje impardonabile cu care Victor Moraru deja ne-a obișnuit sunt declarațiile sale din mediul on-line, unde președintele a plătit anul acesta 165000 de lei doar pentru «producție de televi­ziune». Iată ce răspunde el, joi 2 iulie 2020, într-o emisiune realizată pentru mediul on-line de către televizi­unea locală, atunci când este întrebat cine va plăti pentru oroarea numită «groapa lui Stoica», investiție pe care a girat-o personal în săptămâna dinaintea Alegerilor din 2016. «Noi răspundem pentru proiectele pe care le inițiem și pentru care garantăm populației că se finali­zează. (...) Dacă noi decontăm greșelile celorlalți nu mi se pare în regulă. După cum niciun cetățean nu cred că vrea să plătească pentru greșelile altcuiva. Noi facem tot ce putem ca să avem proiecte foarte bune, finanțate, și să nu existe astfel de situații nedorite și pentru cetățeni și pentru administrație. (...) Și Consiliul Județean a avut proiecte eșuate... (...)». Nu este singura dată când preșe­dintele Victor Moraru se încurcă în propriile declarații negând evidența. O face constant, de 4 ani încoace, sus­ținând că a semnat contracte pentru investiții administrative în valoare de 160 milioane de euro. În realitate însă, în afara câtorva zeci de kilometri de drumuri județene reabilitate, podul inițial demolat, apoi reconstruit și puțin surpat imediat după inaugurare de la Dridu și a celor 15 milioane de lei cheltuiți prin intermediul ADI Ialomița pentru investiții locale adesea inutile, nu prea avem ce contabiliza după cei 4 ani ai administrației Moraru.

Urmașul lui Silvian Ciupercă
Însă dovada cea mai clară că Victor Moraru rămâne un politician care urmărește strict supraviețuirea politică o reprezintă orientarea sa către PRO România. În cadrul aceleiași emisiuni on-line, președintele nu pierde ocazia de a mulțumi lui Marian Neacșu, liderul de anvergură națională al filialei de mic litraj de la Slobozia. «Unul dintre oamenii care au reușit să ajute enorm pentru a prelua acest obiectiv (n.red.: aeroportul de la Alexeni), de fapt de el a depins, este Marian Neașcu!» spune el confirmând astfel suficient de transparent viitoarea sa candidatură pe listele acestui partid. Evident, Victor Moraru nu e de condamnat pentru că trădează PSD Ialomița, partid care l-a propulsat în funcție și fără de care ar fi rămas un ilustru necunoscut. Nu e nici primul, nici ultimul care calcă pe cadavre pentru a-și păstra funcția. Iar filialele partidelor politice locale sunt pline ochi de astfel de indivizi, pe care electoratul ajunge să-i aleagă ca fiind «răul cel mai mic». Ceea ce e îl descalifică în cursa pentru un nou mandat la președinția Consiliului Județean este demagogia administrativă. Preocuparea exclusivă pentru propria imagine, finanțată exclusiv din bani publici, obsesia de a poza în «inventatorul administrației județene», abuzul de putere și mistificarea permanentă a realității prin intermediul presei aservite pun sub semnul întrebării nu doar legitimitatea sa, ci și viitorul unui județ greu încercat de incompetența celor care au ocupat funcția de președinte al Consiliului Județean în ultimii 30 de ani. Dar, ca de obicei, situația va fi tranșată de către ialomițeni la urnele de vot. Noi pentru azi doar atât am avut de spus!

14 Iulie 2020, 08:05 (2130 vizualizări - 5 comentarii)

Citiți și:
MINCIUNILE ADMINISTRATIVE ale lui Victor Moraru au picioare scurte
Ialomițenii au plătit pentru mediatizarea președintelui Victor Moraru 2 milioane de lei
Moștenirea administrației Moraru

Comentariile cititorilor:


Eu:
(21 Iulie 2020, 07:43)
Da chiar va țineți de omul ăsta, daca tot v ați apucat de criticat luatii si pe altii sau cei de la PNL sunt corecti?
Mary:
(20 Iulie 2020, 11:34)
Prostia nu are margini!!
?!?!?:
(14 Iulie 2020, 22:58)
Si cine ar trebui sa vina in locul lui?
Tanti aia de la PNL care a spus ca toti elevii care nu au facut meditatii pot sa ia maxim 5?
Sau cine?
tratat cu tratament:
(14 Iulie 2020, 10:25)
1.Omul a juns acolo ales consilier judetean ,de catre ialomiteni , el doar  s-a propus presedinte CJ iar plevusca a votat pentru.
2.Cand mai criiticati un primar, un consilier local sau judetean  nu uitati ca dv. alegatorii i-ati pus acolo.
3.Din pacate, ignoranta sau indiferenta alegatorilor au dus la aparitia unor asemenea specimene.
4.S-a votat la referendum pentr 300 parlamentari. Ati vazut vreu parlamentar inghesuindu-se sa puna in practica rezultatul referendumului ?
5.Alde Ciolacu si restul din PSD vor sa foloseasca pandemia pentru a obtine voturi, ii doare in koorul de sanatatea publica. 
6.Pentru alte aiureli se gasesc parlamentari sa faca propuneri legislative (in specail ''bengosii'' juristi pesedisti) dar pentru a rezolva cumva imprastierea virusului nu au timp si preocupare.
Unu:
(14 Iulie 2020, 09:43)
Oameni verticali și corecți cred ca mai exista în județ , dar stau în banca lor pentru ca așa mare caracatiță îi sperie și nu au ce sa facă pentru ca de sus se strica treaba . Dacă vreți sa ne facem bine ar trebui conducere militarizata pentru un mandat dar și aia aduși din Coreea de Nord . Boala în clasa politica e de domeniul fantasticului și numai cu glonțul se vaccinează .Amin !

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 15 Aug 2020
400 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0
Movila: Fetiță de 10 ani, moartă într-un accident rutier

Movila: Fetiță de 10 ani, moartă într-un accident rutier

Un grav accident rutier s-a petrecut în dimineața zikei de sâmbătă, 15 august a.c., între localitățile Movila și Fetești. 5 persoane au fost rănite în urma impactului dintre două autovehicule. Printre victime ...[citește_toată_știrea]

15 August 2020, 11:00
(48 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Acțiune de amploare a polițiștilor

Joi, 13 august a.c., polițiștii din Slobozia au organizat o razie de amploare cu scopul de a preveni și combate faptele antisociale pe raza orașului. Astfel, au fost controlate 333 de autovehicule și legitimate ...[citește_toată_știrea]

14 August 2020, 17:30
(132 vizualizări - 1 comentariu)


Protopopiatul Urziceni: «Alături de oameni... pentru oameni»

Protopopiatul Urziceni continuă și în acest an programul social, lansat în urmă cu 11 ani, «Alături de oameni... pentru oameni». Astfel, joi, 13 august a.c., preoții din zona Urziceniului au donat bunuri ...[citește_toată_știrea]

14 August 2020, 17:25
(57 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Transporta ilegal peste 2 tone de roșii

Un bărbat s-a ales cu un dosar penal după ce a fost depistat în trafic transportând peste 2 tone de roșii, fără a avea documente de proveniență a mărfii. În valoare de peste 2300 de lei, întreaga cantitate ...[citește_toată_știrea]

14 August 2020, 17:20
(112 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie în zona Cartierului Buliga din Fetești

Ca urmare a unei avarii survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 110 mm, de pe strada Călarași din orașul Fetești, RAJA Constanța a fost  nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile ...[citește_toată_știrea]

14 August 2020, 17:15
(97 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 August 2020, 17:10


Slobozia: Minor surprins la volan

Polițiștii din Slobozia au identificat miercuri, 12 august a.c., pe raza orașului, un minor de 17 ani care se afla la volanul unei mașini. Acesta s-a deplasat de la Amara către Slobozia, chiar dacă era ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 16:50
(171 vizualizări - 0 comentarii)


Gheorghe Lazăr: Cinci persoane, rănite într-un accident rutier

Cinci persoane, dintre care doi copii, au fost rănite în urma impactului dintre două autovehicule. Accidentul rutier s-a petrecut miercuri, 12 august a.c., în localitatea Gheorghe Lazăr. Victimele au primit ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 16:45
(233 vizualizări - 0 comentarii)


8

Țăndărei: Autocamion cuprins de flăcări

Un autocamion care transporta sticlă a luat foc în ziua de joi, 13 august 2020. Autotrenul se afla parcat pe marginea dreaptă a drumului, cel care a observat flăcările fiind șoferul. Acesta a sunat la ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 16:40
(152 vizualizări - 0 comentarii)


9

Slobozia: În trafic, băut și fără permis

Polițiștii ialomițeni au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat, de 56 de ani, din localitatea Albești. Acesta a fost identificat în trafic miercuri, 12 august a.c., la volanul unui autovehicul, ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 16:35
(120 vizualizări - 0 comentarii)


10

Urziceni: Acțiune preventivă desfășurată de polițiști

Polițiștii ialomițeni au organizat miercuri, 12 august a.c., o acțiune preventivă pe raza municipiului Urziceni. Scopul său a fost acela de a asigura un climat de ordine și siguranță publică. Astfel, au ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 16:30
(126 vizualizări - 1 comentariu)


Grupul de Comunicare Strategică: 856 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Joi, 13 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 856, cu 18 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

13 August 2020, 13:10
(158 vizualizări - 0 comentarii)


12

Grupul de Comunicare Strategică: 838 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Miercuri, 12 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 838, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

12 August 2020, 13:05
(200 vizualizări - 2 comentarii)


13

Fetești: Șoferi beți la volan, prinși de aceeași patrulă de polițiști

Polițiștii ialomițeni au întocmit noaptea trecută două dosare penale pentru refuz de recoltare a probelor biologice de sânge, pe numele a doi bărbați din Fetești, depistați în trafic în stare vădită de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2020, 11:20
(186 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Programul «TEZAUR» continuă în perioada 10-31 august 2020

Românii pot subscrie, începând de luni, 10 august 2020 pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației în cadrul Programului Tezaur, cu scadențe la 1, 2, 3 și 5 ani și dobânzi anuale ...[citește_toată_știrea]

12 August 2020, 09:35
(199 vizualizări - 0 comentarii)


APIA Ialomița: Interdicția arderii miriștilor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vine în atenția opiniei publice cu informații privind interdicția arderii miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum și a vegetației ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 16:20
(189 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Trei bărbați, reținuți pentru «lovire sau alte violențe» și «violare de domiciliu»

Polițiștii ialomițeni au identificat și reținut pentru 24 de ore trei persoane, bănuite că ar fi intrat în curtea unui bărbat din localitatea Miloșești, pe care l-ar fi lovit. Astfel, polițiștii Serviciului ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 16:10
(187 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Căutat de autoritățile germane, identificat de polițiștii ialomițeni

Polițiștii ialomițeni au identificat, pe raza orașului Țăndărei, un tânăr de 17 ani, din comuna Săveni, pe numele căruia autoritățile judiciare din  Germania au emis un mandat european de arestare ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 14:20
(157 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Angajatori amendați pentru «muncă la negru»

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița a desfășurat, în luna iulie 2020, acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă în urma cărora s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 14:10
(175 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Brăilean prins șofând beat, fără permis și la volanul unei mașini furate

Un tânăr de 21 de ani din județul Brăila este cercetat penal de polițiști pentru furtul unui autoturism, conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice. La data de 9 august a.c., polițiștii ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 14:05
(164 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 829 cazuri de COVID-19 înregistrate în Ialomița

Marți, 11 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 829, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de luni, ...[citește_toată_știrea]

11 August 2020, 13:10
(156 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 824 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 10 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 824, cu 2 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

10 August 2020, 13:10
(232 vizualizări - 0 comentarii)


Vlădeni: A murit încercâd să-și salveze soția de la înec

Tragedie în localitatea Vlădeni, în după-amiaza zilei de Duminică, 9 august 2020. Pompierii ialomițeni au intervenit pentru a salva din apele brațului Borcea un bărbat care a intrat în apă pentru a-și salva ...[citește_toată_știrea]

9 August 2020, 17:30
(543 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 822 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Duminică, 9 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 822, cu 35 de cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

9 August 2020, 13:05
(231 vizualizări - 0 comentarii)


Horia: În luptă cu flăcările de 48 de ore

Horia: În luptă cu flăcările de 48 de ore

Pompierii din Ialomița și Călărași acționează de mai bine de 48 de ore pentru stingerea unui incendiu, produs în satul Horia, comuna Axintele. Focul a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă, 7/8 august ...[citește_toată_știrea]

9 August 2020, 12:00
(230 vizualizări - 0 comentarii)


Munteni Buzău: Două mașini cu același număr de înmatriculare

În timpul unor acțiuni preventive desfășurate pe șoselele din județ joi, 6 august a.c., polițiștii ialomițeni au identificat, pe raza localității Munteni Buzău, două autovehicule care aveau numere de înmatriculare ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:40
(631 vizualizări - 2 comentarii)


Ialomița: Ordine de protecție emise de polițiști

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au emis 3 ordine de protecție provizorie pe numele a trei bărbați din Slobozia și Grivița. Aceștia au vârste cuprinse între 24 și 64 de ani. În cazul bărbatului ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:25
(266 vizualizări - 0 comentarii)


Rădulești: Lemne confiscate de polițiști

Un tânăr de 23 de ani din județul Argeș a fost identificat pe raza județului Ialomița, în localitatea Rădulești, în timp ce descărca material lemnos dintr-o autoutilitară, joi, 6 august 2020. Polițiștii ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:20
(243 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 787 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 7 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 787, cu 3 cazuri mai mult față de ziua de joi, ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 13:05
(235 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: A intrat cu motocicleta într-o dubă

Slobozia: A intrat cu motocicleta într-o dubă

Un bătrân de 72 de ani a ajuns la spital în dimineața zilei de vineri, 7 august a.c., după ce a intrat cu motocicleta într-o dubă parcată regulamentar pe marginea drumului. În urma impactului, motocicleta ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 10:25
(486 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
cetatean în Urziceni: Acțiune preventivă desfășurată de polițiști cetatean în Slobozia: Acțiune de amploare a polițiștilor Cunostinta în Fotografii care NU au făcut istorie Potorist în Alexandru Potor, primul care a depus dosarul de candidat Io în Fotografii care NU au făcut istorie vasile în Călătoria inițiatică a lui Dragoș Soare, candidat pentru Primăria Slobozia Viitor ancorat in Trecut în Alexandru Potor, candidatul PSD la Primăria Slobozia, propune un proiect de regenerare urbană a orașului în valoare de 25 milioane de euro M&M's în Fotografii care NU au făcut istorie garsonieră de închiriat în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 12 august 2020 Benoit în Unirea Slobozia a promovat în «B» Gigel în Călătoria inițiatică a lui Dragoș Soare, candidat pentru Primăria Slobozia lovrin în Călătoria inițiatică a lui Dragoș Soare, candidat pentru Primăria Slobozia tratat cu tratament în Călătoria inițiatică a lui Dragoș Soare, candidat pentru Primăria Slobozia tandarean în «Împreună pentru Țăndărei!»: PSD l-a lansat în cursa electorală pe Cristian Roman Mitu în Fotografii care NU au făcut istorie Ialomitean în Alexandru Potor, candidatul PSD la Primăria Slobozia, propune un proiect de regenerare urbană a orașului în valoare de 25 milioane de euro Un cetatean în Spitalul Județean de Urgență Slobozia are nevoie de teste pentru depistarea COVID-19 ion în Fotografii care NU au făcut istorie Anda în Fotografii care NU au făcut istorie Anda în Fotografii care NU au făcut istorie
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...