Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Transportul public la Slobozia produce pierderi de peste 1 milion de lei anual

Cu autobuze închiriate

Transportul public la Slobozia produce pierderi de peste 1 milion de lei anual

În urmă cu 2 ani, în luna august 2018, admi­nistrația Mocioniu decidea reînființarea Servi­ciului Public de Transport Local la Slobozia. La momentul respectiv, decizia a reprezentat o condiție obligatorie pentru accesarea unui proiect european în valoare de 7 milioane de euro pentru achiziționarea a 13 autobuze electrice. La 1 august 2019, primarul Adrian Mocioniu devenea unul dintre primii călători al celor 5 autobuze închiriate care deservesc cele două trasee din oraș, respectiv Slobozia Nouă și Bora. După un an de funcționare, Serviciul Public de Transport Local a înregistrat pierderi de 1,6 milioane de lei...

Promisiuni electorale cu Adrian Mocioniu
Reînființarea Serviciului Public de Transport Local în anul 2018 a generat un imens scandal public. Una dintre mizele acestei decizii a fost eliminarea din piață a firmei Nick Touring, care deservea deficitar traseele concesionate la nivelul orașului. Oficial însă, admi­nistrația Mocioniu și-a justificat decizia susținând că acest Serviciu reprezintă o condiție obligatorie pentru accesarea unui proiect european în valoare de 7 milioane de euro, respectiv achiziția a 13 autobuze electrice pentru 5 trasee de transport la nivelul orașului. Timp de încă un an, până la 1 august 2019, Nick Touring a continuat să asigure transportul călătorilor în condiții improprii, în vreme ce administrația locală asigura populația că cele 13 autobuze electrice «sunt pe drum». Licitația, blocată încă de-atunci la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), a determinat municipalitatea să ia decizia de a asigura transportul public la Slobozia că autobuze închiriate. Costurile declarate ale acestei decizii, conform estimărilor oficiale făcute de către Adrian Mocioniu, se ridicau la peste 2 milioane de lei anual.

Transportul public la bani mărunți
La un an distanță de când Adrian Mocioniu a devenit unul dintre primii călători ai autobuzelor închiriate, situația este dezastruoasă. Pentru a face funcțional acest Serviciu, municipalitatea a angajat 23 de oameni: un ma­nager de transport, 3 dispeceri, 2 controlori, un șef de coloană, 11 șoferi, un mecanic auto, un contabil, un consilier de achiziții, un consilier resurse umane și un muncitor necalificat. Orientativ, salariul șefului de coloană este de 5130 lei lunar, contabilul, cei trei dispeceri și managerul de transport au salarii de 4560 lunar, șoferii câștigă 3040 lei lunar, iar mecanicul auto 2850 lei lunar. Directorul Serviciului ar fi trebuit să aibă un salariu lunar de 9500 de lei, însă Adrian Mocioniu a preluat atribuțiile acestei funcții, încercând să economisească niște bani. Nu a reușit, căci chiria fiecăruia dintre cele 5 autobuze (închiriate de la firma Womy Equipment Suply BV) costă 5041 lei lunar. La aceste cheltuieli se adaugă chiria pentru cele 11 panouri de afișaj electronic din stații, care costă 1785 de lei lunar, combustibilul, pentru care autoritățile locale nu precizează nicio sumă, etc... Una peste alta, confirmă autoritățile, Serviciul cheltuie mai bine de 2 milioane de lei anual, în condițiile în care veniturile reprezintă 900 mii de lei.

Viitorul sună sumbru
Convins că achiziția celor 13 autobuze electrice este doar o chestiune de timp, primarul Adrian Mocioniu susține la acest moment că nu regretă nicio clipă deciziile luate: «E normal să funcționăm cu autobuze închiriate... Dumneavoastră ați cumpăra autobuze în condițiile în care știți că veți avea autobuze electrice?». Primarul Adrian Mocionu nu a putut preciza însă momentul acestei achiziții și nici costurile conexe ale acestei investiții. Cert este că, în așteptarea lor, administrația locală a semnat, în aprilie 2020, un contact de 36 milioane de lei pentru «Modernizarea transportului public din Municipiul Slobozia». Banii, și ei europeni, vor fi utilizați pentru construirea unei baze auto pentru cele 13 autobuze ecologice... care nu există! În așteptarea acestor minuni investițio­nale, primarul Adrian Mocioniu crede că susținerea din bani publici a unui Serviciu Public de Transport Local este normală. «Acest serviciu nu trebuie să aducă venituri, ci să asigure necesitățile de transport ale locuitorilor acestui oraș!» a declarat Mocioniu.

Curat ilegal, domnule primar! Imaginea acestei reușite edilitare ar fi incompletă dacă nu am reaminti incidentul de debut. Timp de o săptămână, între 1 și 8 august 2019, cele 5 autobuze închiriate de către administrația Mocioniu au circulat ilegal, fără licență de transport și cu plăcuțe de înmatriculare europene. În urma unui control al Poliției, 4 dintre cele 5 autobuze au fost trase pe dreapta, li s-a ridicat plăcuțele de înmatriculare și li s-a interzis să circule timp de o lună. Pentru a depăși situația, primarul Adrian Mocioniu a convins Consiliul Local să declare «starea de urgență pentru asigurarea continuității Servi­ciului Public de Transport Local».

20 Iulie 2020, 07:50 (1535 vizualizări - 8 comentarii)

Citiți și:
Pierderi lunare de peste 60 mii de lei
Administrația Mocioniu circulă într-un singur autobuz!
Poliția Rutieră a tras pe dreapta autobuzele Primăriei Slobozia

Comentariile cititorilor:


controlorul:
(21 Iulie 2020, 12:52)
Este absolut firesc sa avem un transport local decent in oras. Desigur, sunt si cei care nu folosesc astfel de servicii si atunci nu se gandesc la restul calatorilor. O parte dintre acestia sunt cei care ii ironizeaza pe retelele de socializare, spunandu-le "ca le miroase mana a bara de autobuz". Parerile sunt si vor fi impartite mereu, nu-i poti multumi pe toti. Si, subscriu, transportul local nu este profitabil, insa conditia este de a se asigura acest serviciu obligatoriu. Nici dezinsectia/deratizarea/golirea subsolurilor, sau orice alt serviciu oferit de primarie nu este neaparat rentabil din punct de vedere financiar. In particular putem vorbi de reducerea unor cheltuieli in legatura cu transportul local; de ce este nevoie de atat personal? este mai ieftin sa inchiriezi panouri de afisaj decat sa le cumperi, de ce se lungeste boala cu achizitia autobuzelor electrice, platind chirie pe cele SH atata timp, etc. Insa, transportul local trebuie sa fie asigurat, dar nu oricum, ci in mod decent. Ceea ce am avut pana acum a fost o mare mizerie; o firma privata care pur si simplu si-a batut joc de calatori, pentru a-si minimiza pierderile si a-si maximiza profitul. Deci, nu vreau rentabilitate (a nu se intelege risipa de bani nejustificati), ci transport local decent!
P.S. mai dati si voi drumul la aerul conditionat in autobuze mai soferi, iar mata primare, mai umbla si cu otobuzul, chiar daca este second hand. Asa te laudai la inceput, ca iti lasi masina in garaj si circuli laolalta cu populimea. Poate asa dau astia drumul la aer conditionat!
Alex:
(21 Iulie 2020, 12:21)
In legatura cu deversarea de pe DJ201 dintre Bora si Cosimbesti nu se sesizeaza nimeni? Mediul sau administratorul de drum. Periodic pe partea carosabila se deverseaza apa care angrebeaza nisip si devine pericol pentru traficul rutier sa nu mai zic ca iti murdaresti masina cu tot felu de substante. Cineva trebuie sa ia masuri
Faraculoarepolitica:
(20 Iulie 2020, 22:32)
1 nici un transport local din lume, de stat, nu este pe profit. Era mai bine probabil cu autobuzele lui Pericli, cam asta meritam. 2. De ce naiba au semnat toti(mediu) pana la primar? Ori nu stiti ca e mana psd-ului. 3. Chiar ar fi bun un audit peste tot asa, pe la institutiile statului, sa vedem si noi unde si cine minte!
Un Ipocrit:
(20 Iulie 2020, 18:35)
Un real ipocrit acest primar! ne vorbeste de respect, de ce a facut el...ce ai facut tu primarule?! Ai adus groapa de gunoi radioactiva la noi in oras, sa devenim groapa de gunoi a Europei?!
@UN BANDIT: ai dreptate , cancerul o sa ne manance din cauza acestui depozit! Dar ce-l intereseaza pe ipocritul asta de primar, el pleaca in alt oras ca-si permite iar pe noi si generatiile urmatoare ne-a distrus definitiv, ne ingroapa de vii!
Groparul Sloboziei..asta esti primarule ipocrit! Groparul Sloboziei!
PLATITOR:
(20 Iulie 2020, 12:55)
In afacerea autobuzelor pe linga primar mai este implicat si (...) de la primarie ,care se ocupa cu colectare fondurilor.
Mary:
(20 Iulie 2020, 10:37)
Un audit meseriaș, o DNA, rezolvă lucrurile!!! Atunci stăm de vorbă!!! 
Ce zici domn' primar?
groparul:
(20 Iulie 2020, 10:13)
Primaria se afla in groapa iar Mocioniu sapa de zor...la groapa. Ce sa faci tata cu 13 autobuze electrice in Slobozia , te trezesti in Constanta, Iasi sau Brasov ??? Acuma, ce o fi fost si in capul consilierilor locali de au aprobat asemenea aberatie ???? In privinta pagubei de numai 1,6 miliioane lei, am mari dubii ca ar fi atat de mica.

UN BANDIT:
(20 Iulie 2020, 08:14)
1. Sa investigam mai apasat..si o sa descoperim ca a inchiriat autobuze de la o sageata, de la un paravan al lui...cu alte cuvinte muta banii din bugetul primariei in propriul buzunar.
2. Acest primar bandit a facut cel mai mare rau posibil Sloboziei, a emis autorizatie de constructie pentru groapa de deseuri radioactive ( prietenii de la PRO Romania l-au sustinut ), transformand orasul nostru in noul Cernobâl! Peste 20 de ani o sa murim de cancer si leucemie. (...), ai adus cancerul si moartea in oras!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
09 Aug 2020
279 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Vlădeni: A murit încercâd să-și salveze soția de la înec

Tragedie în localitatea Vlădeni, în după-amiaza zilei de Duminică, 9 august 2020. Pompierii ialomițeni au intervenit pentru a salva din apele brațului Borcea un bărbat care a intrat în apă pentru a-și salva ...[citește_toată_știrea]

9 August 2020, 17:30
(150 vizualizări - 0 comentarii)


Horia: În luptă cu flăcările de 48 de ore

Horia: În luptă cu flăcările de 48 de ore

Pompierii din Ialomița și Călărași acționează de mai bine de 48 de ore pentru stingerea unui incendiu, produs în satul Horia, comuna Axintele. Focul a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă, 7/8 august ...[citește_toată_știrea]

9 August 2020, 12:00
(76 vizualizări - 0 comentarii)


Munteni Buzău: Două mașini cu același număr de înmatriculare

În timpul unor acțiuni preventive desfășurate pe șoselele din județ joi, 6 august a.c., polițiștii ialomițeni au identificat, pe raza localității Munteni Buzău, două autovehicule care aveau numere de înmatriculare ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:40
(428 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: Ordine de protecție emise de polițiști

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au emis 3 ordine de protecție provizorie pe numele a trei bărbați din Slobozia și Grivița. Aceștia au vârste cuprinse între 24 și 64 de ani. În cazul bărbatului ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:25
(159 vizualizări - 0 comentarii)


Rădulești: Lemne confiscate de polițiști

Un tânăr de 23 de ani din județul Argeș a fost identificat pe raza județului Ialomița, în localitatea Rădulești, în timp ce descărca material lemnos dintr-o autoutilitară, joi, 6 august 2020. Polițiștii ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 16:20
(126 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 787 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Vineri, 7 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 787, cu 3 cazuri mai mult față de ziua de joi, ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 13:05
(165 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: A intrat cu motocicleta într-o dubă

Slobozia: A intrat cu motocicleta într-o dubă

Un bătrân de 72 de ani a ajuns la spital în dimineața zilei de vineri, 7 august a.c., după ce a intrat cu motocicleta într-o dubă parcată regulamentar pe marginea drumului. În urma impactului, motocicleta ...[citește_toată_știrea]

7 August 2020, 10:25
(308 vizualizări - 0 comentarii)


Sâmbătă, 29 august 2020, zi de donare la Centrul de Transfuzie Sanguină Ialomița

Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Ialomița vor organiza o campanie de donare de sânge în ziua de sâmbătă, 29 august 2020. Astfel, în această zi instituția își va desfășura activitatea în ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 17:15
(195 vizualizări - 0 comentarii)


8

Țăndărei: Minor de 15 ani, surprins la volanul unei mașini

Aflați în timpul misiunilor specifice privind prevenirea accidentelor rutiere, polițiștii ialomițeni au întocmit două dosare penale pe numele a doi șoferi, surprinși în trafic fără permis de conducere. ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 17:10
(153 vizualizări - 0 comentarii)


9

Fetești: Femeie rănită în urma unui incendiu

În dimineața zilei de joi, 6 august a.c., pompierii din Fetești au intervenit pentru stingerea unui incendiu care s-a produs la un bloc de locuințe din municipiu. Din cauza flăcărilor, o femeie de 63 de ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 17:05
(162 vizualizări - 0 comentarii)


10

Bordușani: Căutat de autoritățile ungare, descoperit în localitatea de domiciliu

Polițiștii ialomițeni au reușit identificare unui tânăr, de 39 de ani, din Bordușani, pe numele căruia autoritățile judiciare din Ungaria au emis un mandat european de arestare preventivă. Acesta era urmărit ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 16:55
(164 vizualizări - 0 comentarii)


Drăgoești: Anexă cuprinsă de flăcări

Pompierii din  Urziceni au intervenit în seara zilei de miercuri, 5 august a.c., pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o anexă gospodărească a unei locuințe din Drăgoești, dar și acoperișul ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 16:50
(128 vizualizări - 0 comentarii)


12

RAJA Constanța: Avarie în localitatea Dridu

Pentru remedierea unei avarii survenite pe conducta de alimentare, de pe strada Lăcrămioarei, din localitatea Dridu/Ialomița, RAJA SA Constanța a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, miercduri ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 16:45
(146 vizualizări - 0 comentarii)


13

Grupul de Comunicare Strategică: 784 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Joi, 6 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 784, cu 11 cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

6 August 2020, 13:05
(247 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: 37 de candidați au obținut definitivatul

La nivelul județului Ialomița, rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2020), după soluționarea contestațiilor, este de 53,62%. Astfel, din totalul de ...[citește_toată_știrea]

5 August 2020, 21:20
(297 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 773 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Miercuri, 5 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 773, cu 5 cazuri mai mult față de ziua de marți ...[citește_toată_știrea]

5 August 2020, 13:05
(258 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Depistat la volan sub influența băuturilor alcoolice și fără permis de conducere

Miercuri dimineață, 5 august a.c., în jurul orei 2,30, polițiștii din Fetești au oprit pentru control, pe raza municipiului Fetești, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani. Șoferul a refuzat în ...[citește_toată_știrea]

5 August 2020, 11:20
(177 vizualizări - 0 comentarii)


Miloșești: A încercat să se sinucidă aruncându-se în fântână

Miloșești: A încercat să se sinucidă aruncându-se în fântână

Un tânăr de 30 de ani din localitatea Miloșești a fost scos din fântâna în care s-a aruncat cu intenția de a se sinucide. Gestul său a fost observat de câțiva localnici, care i-au sărit în ajutor. Totuși ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 20:30
(463 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

4 August 2020, 19:15


Bărbat din Movilița, reținut de polițiști pentru furturi din autoturisme

În cursul zilei de luni, 3 august a.c., polițiștii din Urziceni au pus în executare 3 mandate de aducere, în baza cărora au reușit identificarea unui tânăr de 25 de ani, căutat pentru comiterea infracțiunii ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:20
(180 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: Agresată de concubinul său

Un bărbat, de 39 de ani, s-a ales cu un dosar penal după ce și-a agresat concubina, o femeie de 48 de ani. Cei doi locuiau în localitatea Movilița, iar în cursul zilei de luni, 3 august a.c., în urma unui ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:15
(167 vizualizări - 0 comentarii)


Mihail Kogălniceanu: La volan sub influența alcoolului

Polițiștii i-au întocmit un dosar penal unui bărbat, de 42 de ani, din localitatea Mihail Kogălniceanu, întrucât acesta s-a urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice. Luni, 3 august a.c., la orele ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 16:10
(178 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 768 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Marți, 4 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 768, cu 20 de cazuri mai mult față de ziua de luni ...[citește_toată_știrea]

4 August 2020, 13:10
(306 vizualizări - 0 comentarii)


Alexeni: Muniție de război, descoperită la fier vechi

Peste 50 de cartușe de infanterie au fost descoperite la Alexeni. Muniția, provenită din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, a fost găsită în depozitul unui centru de colectare a fierului vechi din ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 15:45
(220 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Alexeni și Fierbinți-Târg

Un incendiu violent a cuprins în dimineața zilei de luni, 3 august a.c., în jurul orei 9,00, o locuință din comuna Alexeni. Pentru stingerea flăcărilor au intervenit pompierii de la Detașamentul Urziceni ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 15:35
(253 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Duminică, 2 august a.c., în jurul orelor 22,30, polițiștii din Amara au observat pe un drum neiluminat din extravilanul localității o autoutilitară al cărei șofer, în momentul efectuării semnalelor de oprire ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:55
(255 vizualizări - 1 comentariu)


IPJ Ialomița: 22 de permise reținute, amenzi de peste 187000 de lei

În perioada 1-3 august a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza întregului județ pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și siguranței publice. Astfel, la sfârșitul de ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:50
(238 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 748 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Luni, 3 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 748, cu 4 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

3 August 2020, 13:15
(344 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 744 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Duminică, 2 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 744, cu 2 cazuri mai mult față de ziua de sâmbătă ...[citește_toată_știrea]

2 August 2020, 13:10
(249 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 742 cazuri de COVID-19 în județul Ialomița

Sâmbătă, 1 august a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 742, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de vineri ...[citește_toată_știrea]

1 August 2020, 13:10
(240 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Auto sh în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 4 august 2020 @@alegeri covid în Valentin Băcanu, noul candidat al Partidului Ialomițenilor la funcția de primar al Sloboziei Linux în Salvați Conacul «Ioan Chiroiu»! Exjucator în Galben-albaștrii, cu un picior în Liga a II-a A în Salvați Conacul «Ioan Chiroiu»! jos cu hahalerele din CJ IL în Luminița Barcari candidează pentru șefia Consiliului Județean Ialomița Da cu virgulă în Moștenirea administrației Moraru Vali dar nu ala. în Valentin Băcanu, noul candidat al Partidului Ialomițenilor la funcția de primar al Sloboziei @alegeri covid în Valentin Băcanu, noul candidat al Partidului Ialomițenilor la funcția de primar al Sloboziei Nae în Munteni Buzău: Două mașini cu același număr de înmatriculare Luminita în Valentin Băcanu, noul candidat al Partidului Ialomițenilor la funcția de primar al Sloboziei 000 în Alexandru Stoica se întoarce la PSD Alegeri Covid în Valentin Băcanu, noul candidat al Partidului Ialomițenilor la funcția de primar al Sloboziei Erdocana în Moștenirea administrației Moraru Ionita Bogdan în DSP Ialomița cere «autorizație COVID-19» pentru transportul morților Alegator în Ion Măiță, candidatul PSD la funcția de primar al orașului Amara Alegator în Moștenirea administrației Moraru Luigi în Valeriu Roșca a revenit în funcția de director al DADP Slobozia ALT AMAREAN în Ion Măiță, candidatul PSD la funcția de primar al orașului Amara Moraru în Moștenirea administrației Moraru
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...